A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Labkat!
Tényleg szép nagy pocid van és még hol a vége......

Akkor én is küldöm tedorkának az adatokat.

tücsökbogár

Kata
nagyon szép a pocid! és király ez a montázs! Kíváncsi vagyok hova "fajul" decemberig :)
Én egyetértek az összeesküvéselmélettel. Van egy halom oltóanyag amit el kell adni. És igazából olykor még titkot sem csinálnak belőle az egészségügyisek. Így volt/van ez a kullancs ellenivel ill. az egyéb influenza elleni oltásokkal is. Nekem a védőnő és doki is lelkemre kötötte hogy nehogy beadassam...Ugyanakkro persze már egy kis köhögéstől megriadok a villamoson - mármint ha vki más köhöh- úgyhogy a marketing jól működik sajna. Ez elég gusztustalan.
Úgy vagyok vele pl. hogy holnap ismét meló, de ha vki beteg ott az irodában már ott sem vagyok. Múlt héten egyik mártír kolléganő jelezte, hogy ő nagyon dáthás de azért bent van! Hát nem tudom értékelni az ilyen hülyeséget.
Vendég

na az ilyeneket én is utálom! Ha ő szenved, akkor más is?

Kép
Kép
Kép
endaaj

Azt hiszem ez egyfajta mártíromság, hogy bármilyen rosszul vagyok , "én a munkahőse "mégis dolgozom :? ÉS lehetőleg ezt a főnök vegye észre mihamarabb és értékelje...
Mindegy..Ez a macerája ha influenza-csúcsban kismami az ember.
Vendég

én nem csak kismamaként útálom az ilyet.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Sziasztok :)
Kat, micsoda poci, én elbújhatok mögötted az biztos :-))

Csuda nagy a boldogság: van kiságyunk, bébihordozónk, babakocsink. Minden örökölt, de azért kicsit megnyugodtam: egyre több a "pipa" a mitkellmégbeszerezni listámon! + átválogattam egy csomó babaruhát, két zsákkal hoztunk haza sógornőméktől, mondjuk ez nem mind mini, van köztük bőven nagyobb méret is!

Viszont az utazás nem volt egyszerű, oda és visszafelé is meg kellett állnunk pihenőt tartani... egyszerűen nem bírtam annyit egy helyben ülni!

A levlistát is jó ötletnek tartom, meg az sms-t is.
Vendég

Jó reggelt kismamik :)

Veruska nagyon köhögött, és nem tudott aludni, hát kiverte az álmot a szememből. Adtam neki langyi teát, és finom hársmézet, most elaludt. De ez előtt kb fél órája megjelent, hogy "jót álmodtam" :) ezt mondja jót aludtam helyett :)
Johi itt horpaszt mellettem, és azon mosolygok, hogy ahogy az apja húzódik félre, ő úgy nyomul és bújik hozzá :D

Reggel megyek cukorterhelésesre, már be is kevertem a löttyöt. Ott hüledezik a hűtőben... kis citromot is tettem hozzá, hogy tutira le bírjam nyomni. Remélem nem leszek rosszul, és nem görcsöl be a pocim. Na és reggel még anyuval is pontosítani kell, hogy na akkor most megyek, és ő vigyáz a csajokra, mert ma nincs ovi, csak részleges valami értekezlet miatt. Bár lehet hogy nem is viszem Verust pár napig, ha nem javul a köhögés!

A levlista nem rossz dolog lehet, bár még nem értem teljesen a működési elvét, de majd rájövök. A lényeg, hogy tedorkának elküldtem az adataimat. De tényleg, hol van tedorka? Remélem jól vannak!

gombi: jó hogy már majdnem minden megvan :) Már én is izgulok, mert talán csak 10 hét van hátra, és akkor is már szép eredmény, ha majd 35hetesen születnek az ikrek :) Jobb lesz most már összeírni mindent, hogy mi hiányzik még. De jövő héten ablak csere első felvonás, és hát ez október közepéig bizonyára elhúzódik, mert csak szombatonként csinálják a fiúk!

gio: na az ilyen kollégákról nekem is van egy sztorim, ha írtam már, bocs az ismétlésért :roll: Nos, én Verussal is épp így voltam állapotos. Amikor jött a szeptember, mindenki hol tüsszentett, hol köhögött... Nem volt H1N1, de volt sima influenza, és bátyámék babája abban az évben vetélt el, tehát dupla para volt rajtam. A főnök mindig készségesen felajánlotta, hogy ha valaki beteg, maradjon otthon pár napot. Szabit se kellett kivenni, és igazolás se kellett, ha úgy jött ki a dolog! Nos én egy kolléganőmnél rákérdeztem, és megjegyeztem, hogy hát féltem a babámat, mert olyan sok kis hülyeség miatt elvetélhet az ember. Erre a kolléganőm teljesen ellenem fordult, hogy én őt mennyire megsértettem ezzel, hogy - pontosan már nem emlékszem, de a lényege ez volt - gyilkosnak titulálom. Ment is onnantól kezdve a hátam mögötti susmus, és valaki még azt is közölte, hogy jobb lenne már, ha inkább elmennék táppénzre, mert persona non grata vagyok. :( Nagyon kiborultam az eseten, mert semmi ilyen szándékom nem volt, csak tanácsolni akartam a csajnak, hogy maradjon otthon ha beteg, nehogy megbetegítse az egész csapatot. Ez a csaj egyébként rajtam keresztül jutott be a céghez. No mindegy. Azóta se tartom senkivel a kapcsolatot. Máig rossz érzéssel tölt el ha a munkahelyemre gondolok, és mivel baromira messze is van, nem fogok oda vissza menni dolgozni. Persze nem haragszom senkire, inkább saját kudarcomként élem meg és elszomorít, hogy mint kismamát kiutáltak a cégtől, mert féltem attól, hogy beteg leszek. Tény, hogy kissé parásabb voltam a kelleténél. :( Azóta már annak a csajnak is született kislánya. Kíváncsi lennék, ő hogy parázta végig a terhességét.

Na szép napot mindenkinek, bocs ha hosszú voltam!

Kata
labkat

JO reggelt mindenkinek!
Huuu, Kata, de szupi a pocid! nekem nagggggyon bejon ez a ketbabas meret :):) Az enyem is eleg nagy, de azert remelem, meg ketszeresere no majd ....annyira imadom :):) Es olyan jo, hogy total elorefele no, oldalra semmit, es mar tobbszor megesett, hogy hatulrol neztek, aztan egy fordulat utan....pffffffffff...merthogy hatulrol semmi nem latszik, aztan jon a meglepi...tok szorakoztato :):) Elhiszem, hogy nehez lehet a ket baboval, en is rendkivul ovatosan fordulok, kelek fol, de azert konnyen, rendesen mozgok meg. Teszek be en is 1 hettel ezelotti kepet, bar a fekete szuk ruha nagyon sokat vekonyit...szerencsere nem csak a pocin... :):) Amugy en 10 kilo plusznal jarok, de egyaltalan nem parazok. Bar most is azt mondta a doki, jol nezek ki, aztan mikor kozoltem vele a 9-10 kilot, akkor kicsit kiakadt...a kis kocsog :)

En cukorra a 27.het utolso napjan mentem, es en is vittem citromot, bar nem a lotyibe, de ha emberek koze megyek, mindig viszek egy felet karikazva...ha esetleg barki beteg lenne... Nekem ott adtak a cuccot, elore be kellett jelentkeznem idopontra. A doki nekem is kapasbol a 100-as adagot irta, ok persze kerdeztek, milyen lett az ehgyomri...aztan kozoltem, hogy meg nem csinaltak sosem nekem minitesztet ,ok rogton megcsinaltak, aztan johetett a 2 poharnyi szirup. En semmi rosszat nem talaltam benne, kifejezetten izlett, es utana sem ereztem semmit, csak nem voltam ehes. Egyebkent meglepett az alapossaguk, kedvesseguk, mert meg a miniteszt elott kerdeztek, hogy baj van-e a cukrommal, es mutattam a leleteimet, ahol mindig epphogy az also hatart suroltam. NNa mivel onmagaban az sem jo, rogton felirtak receptre a terheleses inzulint is (szerencsere mindketto a minimumon van), csak ugy, maguktol, hogy nehogy vissza kelljen menni a dokihoz es ujra vegigcsinalni ezt a kozel 4 opras programot...mert igy ugyanaz az eljaras, csak egyel tobb kutyuvel vettek vert. Nekem 4 munkanapot kellett varni a glukoz-, es 6 munkanapot az inzulin eredmenyre.

Gabi! neked akartam irni a moshato pelusokrol. Bar tapasztalatom nincs, de most, hogy megjott az elso adag, teljesen odavagyok....mar most total karpotolva erzem magam az esetleges plusz meloert (ami sztem egyaltalan nem olyan veszes, mint ahogyan hangzik)...annyira edesek, hogy nem is igaz. En elotte a letezo osszes helyen erdeklodtem a markak felol, ismerosoktol, boltokban, termekbemutatokon, mert sok aggalyom volt...es sajnos tenyleg az a helyzet, hogy ki kell probalni, mert valoban mindenkinek mas jon be...amire a fele eskuszik, a masik felenek csak 1 orajaba kerult, hogy szemetbe dobja. Azt en nem latom most, hogy mennyire tartjak majd a cuccot (bar az egyik marka kevesbe tunik jonak igy ranezesre), de amugy kinezetre profik...aztan meglatjuk, lehet, hogy mind szar lesz. en haromszorra rendelek, es kb 6-7 markat...tennek fel kepet is, de otthon sztem mas markak vannak.

Amugy nalunk valtozatlanul minden oke...kicsit tul gyorsan no a baba, a felere kell csokkentenem a feherjet, mert a csontjai tul hosszuak es erosek (es igy nyilvan a becsult sulya is tul nagy)...most mar atlag 2 hettel nagyobb, a feje az meg mindig lemaradva 1-2 nappal, mint mindvegig, de egyes csontjai mar szinte 3 hettel elorebb vannak...ez ugye igy volt kezdettol, csak mindig egyre nagyobb az elorehaladas....azt mondta doki, hogy ott az ideje, hogy most mar egyek valami szemetet is, mert ez tul taplalo igy :lol: jo duma :):)

Kép Kép

Kép
pumipumi

Kata! Jol teszed, ha nem haragszol a munkatarsaidra, de nehogy mar sajat kudarckent eld meg! Semmit nem vesztettel, nincs szukseged ilyen "baratokra", munkatarsakra. Ahogy te viselkedtel, az a legnormalisabb....nem paraztad tul egyaltalan....nekem pl van itthon szajmaszk (ami persze nem ved a virusok ellen, de ha mondjuk tusszent, akkor megsem kerul minden a levegobe), es ha valaki beteg jon (1-szer fordult elo), siman felvetetem vele..nna, ez tulzas :):) de nem erdekel persze

Kép
pumipumi

Pumi
na ezeken a képeken látszik - a népi hiedelem szerint - hogy olyan lányos kerek pocid van. Nagyon szép. Milyen klassz már hogy így növögetünk! Én is úgy szeretem, bár az alvásnál olykor okoz kellemetlenséget.
Nekem is azt mondta a doki, hogy milyen nagy a baba, 27. heti 4d-n 1085 grammnak mérték és azt mondja hogy így akár egy héttel korábban is érkezhet. Megvallom én ennek csak örülnék :)

Nálunk a kicsilány éjszaka kezd el pörögni nem kispályás módon:) Remélem eme kis szokását születés után nem tartja meg :)

Kata,
milyen érdekes, nálunk is az a kolléganőm beteg (azaz ma nem tudom hogy áll mert még nyilván nem ért be) akit én hoztam ide a céghez. Mindenesetre nehogy már Te éld meg kudarcként!

Én most úgy döntöttem, hogy max. okt.22ig dolgozom. Ugye 23-a munkaszüneti nap eleve? Az még pont 4 hét. Sztem stresszből pont elég. És utána már gyakorlatilag szűk másfél hónap és jön a kicsike:-)

Aki többedik babáját szüli már: Ti féltek a szüléstől? lévén már tudjátok miről van szó, első babásoknál még a naaagy ismeretlen van és csak sejtések.
Vendég

Betegségek:munkahelyen,szerintem aki kicsit is normális,az nem megy be náthásan.Amit pumi ír,hogy szájmaszk,na ha mégis kicsit köhög,tüsszög,akkor is minimum kellene,hogy legyen.Amikor szültem,másnap elkaptam egy iszony herpeszt(életemben először)Nem csak az én fiamra való teknitettel,hanem az egész koraszülött-részlegre nézve elmondtam egyből a vezető főorvosnak és kértem maszkot.Ez csak természetes kellene,h legyen,itthon is mindig van,ha köhögök,vagy csak érzem,h kapar a torkom,abban szoptattam.De pl.volt olyan "értelmiségi"anyuka,aki a koraintenzíven(ahol voltak 600g súllyal született babók is)közölte fennhangon:mi ez a hülyeség,én biztos nem fogok fertőtlenítővel kezet,mellet lemosni,olyan büdös :evil: :evil: :evil:

Mosható pelus.A másik fórumon,ahová D miatt írok jó ideje,felvetült.Nekem egy dologért nem szimpatikus:nem tudom,mennyit érdemes megvenni egy kezdő csomagból,nem értek hozzá,majd Olga kiokosít.De tapasztalat,h D az első hetekben napi 10-12x kakilt.Ha nem is mosol mindan nap,akkor minimun 30 db pelus kell a kezdő méretből.De ez aztán már kicsi lesz,nem???Vagy állítható???Nem tudom.De pl a kakis pelust nem szívesen mosnám egybe pl.a bodykkal,rugikkal,a feje alá tett pelussal,amivel közvetlenül érintkezika teste,Akkor ez heti x adag mosás-teregetés.Soknak tartom.És így más kevésbé költséghatékony/környezetbarát,arról nem is beszélve,h az utcánkban nem lett kiépülve még acsatornarendszer és nekünk még emésztőnk van,zárt rendszerű,tehát havonta kell szippantatni,súlyos pénzért.Természetesen,mivel nem tapasztalatból beszélek,aki tudja,nyugodtan cáfoljon csak :lol:

Én most járok 12 kilónál.Meglepően jól viselem,egyáltalán nem vizesedek,nem érzem magam nagyon elnehezülve.Holnap megint megyek vérvételre(fehérvérsejt,süllyedés,vizelet)remélem távozott mindan gyulladás,baktérium....

Gio,nem beteg senki???Vagy már távoztál???

Kép Kép
meli1118

Gio,egysezrre írtunk!!!!Én is a 31.hétig dolgoztam anno D-vel,de az azért más volt,anyunál,ahol amikor kicsit fáradtabb voltam,hazaküldtek :lol: viszont azért az nagyon pörgős volt,pláne a karácsonyi,valentin-napos-nőnapos időszak.

Én nem félek a szüléstől,nagyon várom már.Van tapasztalatom,tudom,h életem 2.legfájdalmasabb jelenete lesz,de mivel az első legfájdalmasabbon már túl vagyok és tudom,h nem volt bírhatatlan és amint megszületett,minden fájdalom elmúlt,így egyáltalán nem félek.Minden félelmem abban összpontosul,h nehogy koraszülött legyen és benn kelljen lennünk hetekig.
Tény:nagyon fáj.De hamar elmúlik és azután már nagyon eufórikus,én szinte lebegtem....

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Bocs a betolakodásért, de gondoltam hátha érdekel valakit:

Szeretnék eladni 1 db Triumph szoptatós melltartót 80 D méretben. (dobozában) Június elején vásároltam.
Sajnos én nem a megfelelő méretet választottam, így csak 2-3 alkalommal volt rajtam.
Ajándékba adok hozzá egy Avent bimbóvédőt - ezt csak 1x próbáltam ki, de végül nélküle szoptattam.

Ha érdekel bárkit, kérem írjon privit.

További szép babavárást!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok lányok!

Jó reggelt! Jó hűvös reggelre ébredtünk... hogy vagytok ma?

Én is elküldtem a email címet és a mobil számot tedorkának.

Tegnap kiszállították a kiságyunkat,a fiúk pedig össze is szerelték:)
Lassan minden kész lesz Sári érkezésére.. :)

Na,megyek,visszaolvasok :)

Kata: Nagyon szép nagy a pocid!! :)
Vendég

Egyelőre nem beteg senki, bár a biz. kolléganő még nem ért be, a másik meg otthon maradt mert neki meg a gyermeke beteg... főnököm teljes boldogságban van hogy ismét a munka frontján talál. Gondolom még ki akar használni jól ezalatt a pár hét alatt. Mindegy. valahogy már csak kibírom.
Tényleg jó hűvös volt az idő ma reggel, lúdbőröztem rendesen. Du. meg 27 fok lesz :shock:

Gabi
milyen kiságyat vettetek? Teszel fel róla képet?
Én elég rosszul aludtam, igazából ugye ilyenkor már csak oldalt érdemes /lehet feküdni, de úgy tűnik a kisasszonynak mindegyik oldalammal van vmi problémája, mert egyfolytában dörömböl :)
Vendég

Meli! En is ugy gondolom, ahogyan te...nem mosnam egyutt semmivel, vagyis csak a napi kb 8-10 adagot ketnaponta...en is kb 25-30 pelussal szamolok. mivel tobbszor mosando hasznalat elott, mar 2-szer kimostam az elso adagot, es nalam a bambuszosok nem is szaradnak meg egy nap alatt. en amugy is lebomlo mososzert hasznalok, es van esoviz-ujrahasznosito tartalyunk, ugyhogy az aram az, amit pluszban fizetni kell, de nem tul sok ezekkel a AAA-s gepekkel. en mindenbol olyat vettem, ami vegig hasznalhato, vagyis allithato. a meretre szabott jobb, de joval dragabbra jonne ki. eddig egy olyan marka van , a mommy's touch, ami szerintem nem lett jol megoldva, mert a meretre allitaskor sok anyag benyomul a pocakhoz es az sztem nyomni fogja...a tobbit tokeletesnek erzem. en a legjobb markakat vettem a biztonsag kedveert, de meg igyis sokat fogok sporolni...meg nalam inkabb az az elsodleges, hogy mivel erintkezik a baba popsija...a sporolos resze a dolognak sztem elhanyagolhato, mert megiscsak jobb havonta kb 80 eurot fizetni, mint igy az elejen kozel 500-t.

Kép
pumipumi

A vasszedoktol (Gabi, ha jol emlekszem, neked van gyogyszeres ismerosod) akartam kerdezni, mert errol aztan tenyleg foggalmam sincs, a doki meg ugyis hulyeseget mondana...nekem sok a vasam es jol be is epul, de ki tudja, hogy alakul igy a vegefele, ezert kerdem. sokaknal olvastam, hogy van eleg vas, csak nem tud beepulni...vagyis pl a vas erteke jo, de a hemoglobin, hematokrit ertek tul alacsony...kerdesem...ha ez a helyzet, mit segit a vastabletta? en neztem multkor folyekonyat es tablettat is, de vivoanyagnak vagy vitamin van feltuntetve, meg olyan anyagok, amit egyebkent is eszek normalisan. nekem ugy hangzik, hogy az egyebkent is meglevo vas melle beviszek tobb vasat a tablttaval...de az egyeb okok miatt ez ugyanugy hasznalatlan marad. ez igy nyilvan hulyeseg, ...egyebkent nem szedetnenek vasat mindenkivel....magyarazzatok el (bar remelem, nem lesz ra szuksegem :) )

Kép
pumipumi

Sziasztok Lányok!

Gyors bejelentkezés részemről:
Velem, velünk minden rendben. Továbbra is dolgozom, élvezem és szeretem, és próbálok nem törődni a rosszalló tekintetekkel. Valószínűleg az utolsó két-három hétben nem fogok csak dolgozni, addig tervben van. Persze aztán majd látjuk, hogyan alakul, de jól érzem magam a bőrömben így :)
Mi még nem vettünk azóta sem semmit, de már kiválasztottunk szinte mindent, amit szeretnénk, hogy honnan, mikor. Októberben el is megyünk megvenni a nagydolgokat, novemberben fizu után meg ami marad.
Már elkezdtem utánajárni én is a mosható pelusoknak, kezdek kiművelődni a témában, és én is Pumi terve szerint megyek majd: veszek több szimpatikus márkából 1-2 db-ot, és majd kipróbálva azt, megveszem a többit. Egy egész kezdő csomagra most úgysem tudnék beruházni, csak az anyasági támogatásból, vagy decemberi fizuból, szóval kezdetnek így gondolom.
Derékfájás nekem is van, egyre jobban, már reggel is. A héten pedig elmegyek pedikűröshöz, életemben először, mert már nehezen érem el a lábamat, a zoknifelvevés is izgalmas minden reggel :) No meg ennyi szépülés néha jár az ember lányának.

Továbbra is olvaslak benneteket, és folyamatosan követem az eseményeket, de hozzászólásokra nincs lehetőségem most, a munkahely nagyon pörög, este meg örülök, ha a napi termést elolvasom :)
Küldöm hamarosan én is Tedorkának a mailcímemet, de egyébként egy levlista mellett szavazok leginkább, mert akkor 40 ember mailcíme helyett csak egyre kéne elküldeni a képeket, és mégis mindenki megkapná a saját mailcímén.
Bár mi a férjemmel az sms-ezés ügyében arra jutottunk, hogy a szülőszobára menet nem szólunk senkinek, majd ha megsült a pogácsa, írunk / hívunk mindenkit az örömhírrel. Addig jobb, ha nem zaklatnak, ki tudja meddig tart.

Most ennyit, rohanok vissza dolgozni.
Szép napot, Lányok! És próbáljuk meg élvezni ezt a gyönyörű őszi időt és a pocakosság kellemes részét, hiszen csodaszépek és virulósak vagyunk, én imádom ezt az időszakot!

eva

Kép
schvargaeva

Sziasztok!
Nem tűntem el, csak vidéken voltunk esküvőn a hétvégén. Igazi kismama-dömping volt, egy csomó csomó kismama. Hajnalig mulattunk, úgyhogy tényleg jó volt. Úgyis csak ritkán jutunk el táncolni, meg ugye hova is mennénk?
Köszönöm az e-mail címeket, eddig 13 cím van meg kb., úgyhogy várom a többiekét is!
Szép napot mindenkinek, én ma valamiért bal lábbal keltem, úgyhogy kicsit morcos vagyok, de remélem elmúlik délutánra.
tedorka

sziasztok
kata jó nagy pocak :D énmár csak azon aggódom hogy 2 hónapig még bent maradjon babóca akkor már 38 hetesen nem bánom ha kijön.
pumi a te pocid is szép.
a drirekt elzabadtott vírus szerintünk is valószinű bár mi erről akkor beszéltünk mikor megjelent mexikóban mivel 4 különbző táj infulenzája tevődik benne össze és az a természetben nehezen egyesül meg ugye ott volt elötte a madárinfulenza is az nem jött be így kellett egy hatékonyabb.
az utóbbi napokban úgy vetem észre hogy kicsit több a folyásom remélem ez nem baj :? bár fájni nem fáj semmim/kivéve a derekam de az állandóan,szerintem már el sem múlik aszülésig.
tegnap bevásároltunk André szülinapjához.hát pókica igazad volt van ára a marcipánnak vettünk 2db-ot remélem elég lessz :?
vettünk actimelt Andrénak háha bejön és ízlik neki pedig nincs oda a joghurtokért.és a hétvégén egész jól evett is úgy örültünk remélem megartja jó szokását.
nincs kifogásom s levlista/vagymi :oops: /ellen de ettől függetlenül szerintem szülés után közvetlen az sms a leggyorsabb amivel közölni tudjuk hogy megérkezett babóca.ja nálam pl. nem pontos a szülés dátuma mert mensi szerint dec. 5. de uh alapján mindig más szóval a tábláztba is dec. 13 van.

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Pumipumi nagyon szépa ocakod,és nagyon csinos vagy a képen! :D

Hízásról: én a 7kg-nál tartok,de én viszont 74-kg-ról indultam(Levi után még nem sikerült leadnom,vagy 6kg-ot).Hát remélem most nem hízok olyan sokat mint az elöző terhességeimnél!Elsőnél 18kg volt a +,a másodiknál 23kg.......!Szóval elég sok!

Szülés: Én abszolút nem parázok a szüléstől,de én már az elsőnél sem féltem...sőőőt vártam!Pont hétvégén beszéltem erről hugommal,és ő mondta,hogy mindenképpen császárral akar majd szülni(ha lesz babája),mert rettenetesen fél a fájdalomtól!Mondtam neki,hogy ki lehet bírni és csodálatos dolog megtapasztalni a fájdalom végét amikor a baba kicsúszik,és onnantól létezik!Sajnálom is érte a pasikat,hogy nem tapasztalhatják meg ezt a csodát!!!!
Vendég

én azért ennyire nem várom a szülést :oops:
eléggé fáj igaaz ki lehet bírni meg hát muszály is de igazából én az elsőnél is attól féltem kicsit hogy minden oké lessz-e.
tedorka kldtem a címet

Kép
Kép
anitaaa03

Epidurálissal szült valamelyikőtök?
Vendég

gio én simán szültem nem mertem semmit kérni nehogy a végén az okozzon gondot. :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Én edával szültem,meg kaptam oxitocint és volt gátmetszés is.A Szabolcsban koraszülésnél mind protokoll a baba útját segítendő.Nem éreztem hátrányát.

Pumi,hát igen,azt nem is írtam hozzá,hogy milyen gyorsan(lassan száradnak)szóval ez elég nagy beruházás és ha nem úgy van,mint nálatok(esővíz-hasznosítás)akkor nem is igazán éri meg.Egy szó,mint száz:érdekelt a téma mindig is és tökjó,ha valaki használ,de én nem fogok :?

Hozzám jövő csüt.jön a pedikűrös,úgy várom,olyan csúnyák már a körmeim,lábam....

Nektek nem zsírosodik a hajatok???Én nem értem azokat,akik állítják,h kismamaként kivirulnak,én soha nem vagyok olyan igénytelen,mint ilyenkor....hiába mosom 2 naponta a hajam,lelapul másnapra és halál zsíros,az arcom pattanásos...nem is sorolom :lol: :lol: igaz nagyon sok ismerősöm szerint mi9lyen csinos kismama vagyok,mindig csinosan öltözve....lehet,h csak én érzem magam lomposnak :lol:

Kép Kép
meli1118

gátmetszés nálam is volt.
meli én is úgy érzem ahogy temindig bajom van valamivelpatanás...

Kép
Kép
anitaaa03

Meli! Nekem pont ellenkezőleg alakult! Eddig naponta, max kétnaponta meg kellett mosnom a hajam, mert nagyon hamar zsírosodott, most meg még 3 napot is kibír úgy, hogy szépen néz ki. A bőröm meg egyenesen kivirult. A terhesség előtt komoly problémáim voltak, tavaly még antibiotikumot is szedtem. Most meg, eltekintve egy, a kézfejemen lévő bőrproblémától, ami a terhesség eleje óta nem múlik, egy deka pattanásom nincs. Pedig tényleg, korábban még a hátam is tele volt.
tedorka

Hát ha már félni kell valamitől akkor az az epidural!Én nem merném beadatni,mert ha véletlenül mellé megy,lebénulok...!
Szóval én semelyiknél sem kértem,és most sem fogok! :)

Pedikür: Nekem hugom ezzel foglalkozik,és pont szombaton csináltattam meg vele!Csak a lábmasszázst hiányolom nagyon mert ő terhesnek nem csinálja! :( Pedig jólesne...,de igaza van!
A hajam zsírosodott nagyon a második trimeszterben,de most,megint elég kb 4-5naponta mosni! :)
Az arcomon nekem is van minden napra valami meglepetés pattanás....és a szemeim is karikásak...szóval én is teljes gáz vagyok Meli! :lol:
Vendég

tedorka szerncsés vagy.
tulipános egyetértek inkább szenvedek mint hogy lebénuljak :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

:lol: :lol: :lol: Akkor van,akinek olyan a sorsa,mint az enyém :lol: :lol:
Tedorka,akkor te vagy a kivétel,ezek szerint a szép haj/bőr nem csak városi legenda :lol:

Tulipános,szerintem félni nem kell az EDA-tól,olyan profik az anesztesek,nem hinném,h gond lenne belőle.Bár apa mesélte,h amikor balém nyomta azt a hatalmas tűt,ő majdnem összeesett,úgy félt.Ráadásul 2 nagyon erős fájás közt lenni mozdulatlan.Én meg sem éreztem.És utána azért jobb volt,arról nem ios beszélve,h szülés után a gátvarrást sem éreztem.Sajnos a varratszedésnél már nem volt érzéstelenítés....háááát,nem volt egy leányálom.Sajnos fele varrat volt csak felszívódó....

Kép Kép
meli1118

Én a kivirulós társaságot erősítem . Elmúltak a pattik, hajam 4-5 naponta kell csak mosni, bár nekem szerencsém van, mert eleve vastagszálú és göndör, nehezebben zsírosodik.

És ami király. Megjegyezték ma többen, hogy olyan mintha fogytam volna:-) Igaz másfél hónapja nem is híztam.

Én is készülök hívni manikűr-pedikűröst, egy bnőm hálIsten ezzel foglalkozik. Aki pesti annak nagyont tudom ajánlani!
A szőrtelenítés is egyre nehezebben megy már 8)

Az Edan még gondolkodom, mert ismerőseim akik kértek nagyon lelkesek, sokmindent megkönnyít és azért nem olyan könnyű lebénulni tőle - bár én is ettől félek a legjobban
Vendég

Én ezért is írtam már korábban,h nem tervezek semmit el előre,majd ahogy kijön a lépés.Ha nem bírom a fájdalmat,kérek edát.Ha bírom,nem.Kérdés,hogy babó befordul-e egyáltalán időben,mert akkor nem is téma.

Nem volt ma kedvem főzni,10 perc múlva jön a pizza!!!!!!!!

Holnapra meg vettem egy nagy fej lilakáposztát,dinsztelt káp.lesz sült hússal!!!

Kép Kép
meli1118

meli a varratszedés fájdalmasabb szerintem nekem is mondta a doki hogy a varrást milyen jól viseltem de a kiszedést :oops:
egyébként én halottam/a párom munkatársa volt/hogy műtétnél rosszul adták be a fájdalomcsillapítót és gondott okozott igaz nem teljes bénulást.de az is elég pereli is a kórházat.szóval én inkább nem kockáztatok.

Kép
Kép
anitaaa03

Meli! Tuti, hogy csak te erzed magad lomposnak. Szerintem nekem is jobb a borom/hajam, de a kivirulas az igazabol szerintem belulrol jon...annyira azert nem sokkal szebb a hajam (igy is gaz, csak most talan kevesbe, de a borom tokeletes), hogy ezt kivirulasnak neveznem :) ha masok is mondjak, higyj nekik, es meg szebb leszel, ha te magad is annak latod! Tegyel fel egy kepet es en megmondom a frankot :lol:

Amugy vettem en is eldobhato pelust, de az is csak natur anyagu, lebomlo...ha kimozdulunk, vagy az is lehet, hogy nem jon be a moshato. nalam mondjuk egyaltalan nem szempont a gazdasagossag, csak az anyaga fontos (bar azert minden meretbol nem vennek meg 30-t), de aki nem lelkesedik tulzottan az otletert, vagy nincs ideje/lehetosege gyakran mosni, az jobb, ha elveti szerintem, mert csak idegeskedni fog, annyit meg nem er az a megtakaritas (amit raadasul egyszerre egy nagy osszegben fizetsz ki)

Elkuldtem en is e-mailt es teloszamot, bar szerintem en hamarabb fogok neten bejelentkezni, de azert irok sms-t is. mi sem szandekozunk elore szolni, csak akinek muszaj, mert egyutt lakunk. telo nem is lesz nalunk bekapcsolva...majd a csaladomat is, meg mindenki mast par ora elteltevel, szepen nyugisan, mindannyian a franciagyon osszebujva, pihenten, a ferjem altal eppen elkeszitett ebedet/reggeli/vacsit fogyasztva (meg nem tudom, mi lesz, de tutira tele olyan cuccal, amit most nem ehetek..lagy sajtok, sonka... :lol: ) fogjuk ertesiteni. NNa, ezt jol elterveztem, mi? Tudom, hogy ok is nagyon varjak majd az infokat, de a mi csaladi harmasunk lesz a legfontosabb az elso orakban...majd meglatjuk...de elore tenyleg nem szolok senkinek (engem ugysem gyakran hivogatnak csak ugy :) ). mar most is, ha barki kerdezi, mikor szuletik csimota, csak annyit mondok, hogy decemberben barmikor...nem hianyzik majd, hogy minden nap hallgathassam 13-tol kezdve: meg mindig semmi? biztos, hogy minden rendben? a csladom jon majd persze a szules utan, de a szulokon, tesokon, nagyikon kivul mar MINDENKINEK kijelentettem, hogy ha en nem invitalom oket (mert ki tudja, hogy erzem majd magam, lehet, hogy orulnek masoknak hamarabb is), akkor egy honapig szeretnenk csak egyutt lenni, es utana fogadunk latogatokat. En ezt nem tartom kocsogsegnek, alapban igy gondolom, aztan legfeljebb meghivom oket, ha hianyoznak....nem hiszem...

Kép
pumipumi

dinsztelt káposzta de rég ettem :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

nalam ez fel sem merul...en nem EDA-zom....persze mas ok miatt, amit mar kitagyaltam. Az megeshet, hogy a vegen nem birom, es a szervezet fizikailag keptelen tullepni a fajdalmon, de akkor az eda mar ugyis keso es vagnak...de ezt ahogy leirtam, mar ki is toroltem az agyambol :)

en szerencsere amugy sem vagyok pattanasos... a hajam meg mindig tokszaraz...bar tartas nelkuli es lelapulos, de mosni en heti 1szer szoktam. az usziban minden nap vizes lesz, de rajta hagyom mindig azt a sos vizet, nagyon ritkan mosom meg utana.

Tulipanos! nincs olyan pezsgo labfurdod? Nem lep a masszazs helyebe, de azert nem rossz :)

Gio! Az kiraly, ha ugy latjak, hogy meg fogytal is...en nagyon jol erzem magam a boromben, de azert irigyellek :):)

Kép
pumipumi

pumi szépen eltervezted legyen szerencséd és alakuljon úgy aahogy szeretnéd :D

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Pumi a vasas kérdésedre nem tudok válaszolni, igen, nekem van ismerősöm, de nem gyógyszerész, hanem gyógynövényes, így csak azt tudja, ha valamit a doki megállapít, arra milyen alternatíva van :) azt pedig biztosan Te is olvastad a neten, hogy miért fontos, hogy ne legyünk vérszegények szüléskor.

Én azt a kategóriát képviselem, aki ilyenkor kivirul, az arcbőröm csodás lett önmagamhoz képest, a hajam is gyorsabban nő, valamint ritkábban mosom, egyébként a bőröm sem száraz annyira, mint szokott, körmeim is gyorsabban nőnek. Mindennek én nagyon-nagyon örülök, de majd... :!: Szülés után minden ellentétes lesz :cry:

Tedorka csodaszép őszi időnk van, így fel a fejjel! Nyugodtan ha a mostani adatokat összefoglaltad, akkor szerintem küldheted tovább, mert lesznek olyanok biztosan, akik lehet, hogy majd csak 2 hét múlva jelentkeznek. Majd néha-néha, vagy akkor amikor én felrakom aktuális táblázatot beírjuk, hogy aki rajta akar lenni a lev.listánkon, az írjon Neked, mert nem mindenki ül minden nap gépnél.

Nálunk valszeg 2 időpont értesítés lesz, az egyik, hogy mikor fekszek be a kórházba, legalábbis a dokim szokása, hogyha már nagyon-nagyon napok kérdése, akkor befektet, de erről úgyis csak a szűkebb környezetnek szólunk. Utána jöhet majd mindenki, ha már meglesz a baba. Így én biztos, több, mint 1 hetet leszek kórházban, már látom, hogy több oldalnyit kell majd itthon visszaolvasnom :oops:

Szülésről annyit, hogy érdekes módon, még nem félek. Biztos, lesz majd bennem félsz az utolsó napokban, de egyelőre annyit tudok, hogy bízom az orvosban-szülésznőben, valamint a fájdalmat túl lehet és kell élni, hiszen milliónyian túl élték már rajta kívül, és mégis vállalják következő gyermeket. Abban pedig csak bízom, hogy semmiféle komplikáció nem merül fel, de erre pedig nem lehet felkészülni :(

További kellemes hétfőt mindenkinek!

Üdv. Gabi
Vendég

Pumi
sztem amúgy nem fogytam, csak előrefelé nőtt a hasam és optikailag arra terelődik a figyelem, az egyéb meg vhogy "eltörpül" 8)
Mélyen egyetértek veled abban, hogy egy hónapig az édeshármas családi idillt részesítitek előnyben. Én is így szeretném, remélem sikerül is
Lágy sajt, sonka...összefutott a nyál a számban :D
Vendég

pumi most mért nem ehetsz sajttot és sonkát?

Kép
Kép
anitaaa03

Persze Gabi, ismerem jol a veszelyeket. Csak azt nem ertem, hol az osszefugges...vagyis ha beviszel meg pluszban vasat, az mitol jo, ha egyszer a vasvivo, -beepito mechanizmus, ami nem mukodik. mint ahogy tobben irtatok, eleg a vas, csak nem hasznosul...akkor mit er a pluszban beadott vas? nyilvan valami mas modon eri el a beepulest, ez az, amit nem ismerek...nekem a vasam nagyon jo, es az is lesz, mert sokat fogyasztok...es jol be is epul...nna de az termeszetes, hogy nekunk rosszabbak a verkep eredmenyei, es barmikor lecsokkenhet mondjuk a hemoglobin...ezert szeretnem megerteni ezt a dolgot. bocs, ha bena vagyok... :oops:

Kép
pumipumi

Anita! lagy sajtokat egyebkent sem ehetnek a terhesseg alatt...a biztonsag kedveert pedig a tobbit sem a toxo miatt...bar ha valamiben belul van es sutobe teszem, akkor ugye nincs gond. A sonka itt alapban nyers, tehat az is kilove...a doki ajanlotta meg az elejen, hogy ha kepes vagyok tulozni, akkor semmit ne fogyasszak a csemegepultbol, mert hiaba van pl fott sonka is, azt ugyanaz az ember kezeli, aki elotte a nyerset fogdosta, es igy tovabb. Ez sokaknak nyilvan tulzas, szamomra ez a szo nem letezik, ha a babarol van szo. amugy nem parazok semmi betegsegtol, fertozestol sem, mert soha semmim nem volt, de ha barmilyen modon kiiktathatom a legkisebb kockazatot is, azt megteszem. sokszor elromantikazok egy-egy ilyen kajan pl, de valojaban abszolut nem hianyzik, mindig tok jokat eszem, annyi mas van a vilagon...szoval nem aldozat egyaltalan...de most nekem tenyleg az eg vilagon semmi mas dolgom nincs, mint allapotosnak lenni, ugyhogy siman belefer. amit nagyon megennek, az a nyers lazac, mert az az egyik kedvencem, es hozzatartozott a mindennapjaimhoz..talan ez lesz az elso, amit bevallalok majd :):)

Kép
pumipumi

pumi értelek bár nekem macskáim is vannak sőt első terhességemnél a lákásban is volt cicám szóval én is kicsit túlzásnak tartom :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Igazad lehet, Anita...en masrol, aki nem tesz meg minden lehetseges legaprobb lepest is, egyaltalan nem gondolom, hogy felelotlen lenne...de a sajat esetemben egesz mas a helyzet....es bar valojaban semmi ilyesmi param nincs, mivel az eg vilagon semmilyen erofeszitesembe nem kerul, odafigyelek a legkisebb reszletre is...ez minden.

Kép
pumipumi

Lágy sajtokat,penészeseket(téli szalámi,camembert sajt)a listeriózis miatt nem lehet enni.Ezt én is nagyon szigorúan veszem.ÉS persze,hogy ilyenkor kívánok ilyeneket:kaviár,sushi,füstölt nyers hal :oops: ,tatárbeefsteak.....)na hagyjuk is :)

Én alapból közöltem mindenkivel,aki nem közvetlen rokon,h látogatás most CSAK január vége felé.Nem érdekel,ki sértődik meg és ki nem.A rokonság,főleg férjemé nem is volt nálunk még életében,csak amikor Dénes megszületett,se előtte,se utána.Akkor bezzeg hazajöttem a 2 hetes koraszülöttel és itt toporogtak.És amikor mondtam,h majd a köv.hónapban várom őket nagy szeretettel,akkor meg megsértődtek.Na most jó előre megmondtam a páromnak,hogy az ő családja,ő közölje velük,h ne is akarjanak előbb jönni.Pláne most:téli gyerek,influenza.szezon...nem,semmiképp.

Kép Kép
meli1118

téliszalámit sem lehet enni? én azt szoktam :shock:
Vendég

gio én is szoktam éliszalámit enni senki sem mondta hogynem lehet.na de különben s akkor semmit sem ehetünk :?

Kép
Kép
anitaaa03

Téliszalámit én is szoktam. Bár tudom, hogy nem lehet, de ha néha megkívánom, akkor eszek, mert úgy gondolom, hogy ha eszek párizsit, vagy sonkát, az egészségesebb. A virsliről meg ne is beszéljünk. A penészes sajtok persze kimaradnak.
tedorka

Ja, a liszteriozis miatt...vagyis senkinek...a tobbivel legalabb az a jo, hogy hohatas utan nincs vesz :)

Nalunk eddig senki nem sertodott meg azon, hogy nem johetnek rogton...ha meg megsertodnenek, hat b....meg!!!MIndenesetre mar hozzank is egy halom ember bejelentkezett, akiket sosem lattunk elobb, csak itt laknak es hallottak, vagy valakinek a valakije...nna, nekik pedig kiteszek majd a keritesre egy babafotos magazint nezegetni :lol:
amugy ezek ugyis csak mondogatjak udvariassagbol, de tudom, hogy ugysem jonnenek...ha meg igen, en aztan nem csinalok lelkiismereti problemat az elkuldesukbol.

Kép
pumipumi

náluk nem jön túl sok látogató azok meg mind rokon és szerintem h más nem karácsonykor eljönnek bár én se bánnám ha nem sietnének

Kép
Kép
anitaaa03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?