A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

A tekik túlélték a kocsiztatást? :wink:

Kép
Kép
irina

Igen, de az egyik bemenekült az egyik komód alá, egy bottal kellett kipiszkálni szegényt :roll:

Most nyugtuk van.

Kép
vindolanda

Szegényke :roll:
Tényleg, van vmi ötlet(etek): Ádi fél a kutyáktól, kicsitől-nagytól, bár a kicsikhez előbb odamegy, de látom, hogy tart tőlük. Mondjuk ahogy a városban tartják sokszor a kutyákat, nem is csodálom, hogy óvatos velük (nem is ez a gond), szájkosár/szájkantár csak mutatóba, nem figyeli, hogy a kutya odakap-e a felnőtt vagy a gyerek felé, szóval szokásos hazai stílusban folynak a dolgok rendszerint. De nem szeretném, hogy féljen tőlük, főleg mert rengeteggel fog találkozni. Egyelőre nem lesz kutyánk, tehát ez a megoldás kiesik. Húgoméknak van egy kis mopsz, de az folyton ugrál és fiatal is, elég szeleburdi, úgyhogy az sem az igazi. Valami nagy, nyugodt labradorféle kéne neki. Valakinek tapasztalat, h mi válik be? Nekünk volt 3 kutyánk, harapós is (néha felénk is kapdosott), de nem féltünk tőlük.

Kép
Kép
irina

nem figyeliK (mármint a kutyák gazdái)

Kép
Kép
irina

Hát, passz :roll:

Van, aki felnőtt korában sem szereti a kutyákat, meg fél is tőlük.
De olyan barátnőm is volt, aki nem félt a kutyáktól, mindhez odament. Aztán egy kuvasz szétkapta az arcát, és onnantól meg félt tőlük (még tizenévesen is műtötték az arcát többször).
Szerintem ne erőltesd, ha nem kedveli őket. Lehet, idővel magától is elmúlik ez. De az is lehet, hogy nem lesz kutyás.

Rugó azt üzeni, hogy, idézem: cica kell neki.

Kép
vindolanda

Vindo, köszi! nem, dehogy erőltetem, azzal biztos tönkretenném az egészet. Rugi tanácsát is köszönjük, átadom Ádinak! :-) (A cicákkal nincs bajom, de nem tartanék sosem, nem az a típus vagyok. Másnál elsimogatom, de ennyi.)
Hát a kuvasszal mindenkinek roppant óvatosnak kell lennie, mindig azt olvastam, hogy nagyon hamis. Csányi prof. is írt asszem olyanokról, h ő spec nem érti, miért tartanak Bp-en óriási kutyákat (nemcsak a lakásméretek miatt), ezek a kutyák nem ilyen közösségekbe valók. Mondjuk a retriever bármekkora, végtelenül szelíd.

Na, megyek excelezni.

Kép
Kép
irina

Hm, Ádi spontán kiválóan tudja alkalmazni a Gordon-féle technikát, énközlésekben nyilvánul meg: Nekem nagyon nem tetszik, hogy nem lesz állatdobálás azért, mert szétfröcsköltem a vizet.

Váó, pedig ezt milyen nehéz az egyetemen megtanítani, na nem azért, mert bonyolult, hanem a szokásos kommunikációs mintázatok nagyon ellenállóak ezzel szemben.
Ádi néha olyan, mint egy tankönyv. :lol:

Kép
Kép
irina

Mert Ádi tehetséges 8)

G. már mesél Rugónak, én kértem most félóra munkaidőt, de már csatlakozom is hozzájuk.

Ja, nagy kutyákat lakótelepi vagy társasházi lakásban nem tartanék. Mondjuk, nálunk a macska sem jöhet be a házba.

Kép
vindolanda

Vindo, sikerült a gyógyszereket bevenni? :wink:
Hát az állattartásnak itthon nem én vagyok az ellenzője, bár tény, lakásban állatot odahaza is csak papagájt tartottunk, nyúl és hörcsög az átmeneti zónákban voltak (pl. pincerész), a kutyák mindig kint. S-nak meg hala volt, és őt ismerve egy kutyát nagyon nehezen viselne el bent. Bár már mutattam neki igazán icipiciket :wink:

[/b]

Kép
Kép
irina

Nem, elmenekült a beste lélek. Én meg nem erőltetem.

Hát, lehet, S. is feladja az elveit.

Felébredtem korán, próbálok haladni.

Kép
vindolanda

Halihó!

Csajok, segítsetek: reggel hófehér (nem sárgás, nem barnás, nem véres) nyálkaszerűség távozott belőlem, szerintem nem a nyákdugó, de Ádival az anno nem ment el (ill. nem érzékeltem), úgyhogy nincs ilyen irányú tapasztalatom. Lehet ez a nyákdugesz? Nem örülnék neki, mert azt olvastam mindenhol, h onnan már nincs messze a szülés, mi meg még a 33. héten vagyunk :shock: Volt, akinek elment a nyákdugó, de még hosszú hetekig nem szült? 3 hetet kéne kibírnunk Árminnal...

Kép
Kép
irina

Ui: bocs a gyengébb gyomrúaktól, de ez még fontos lehet:
a székletemen volt a nyálka, így nem is tudom, honnan jött ki.

Amennyire a neten utánaolvastam, a nyákdugó nem ilyen színű és nagyobb mennyiségű és más az állaga is. Ez eddig jó hír.

Kép
Kép
irina

Azért összepakolok egy kisebb pakkot, sose lehet tudni.
Dokihoz csak 2 hét múlva megyek (elvileg).

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Irina lehet kicsit fel vagy fázva és emiatt van sűrűbb folyásod.
Nyákdugóval én csinike születése előtt találkoztam. Véres, nyálkás és elég sok volt. Szerintem nincs semmi gond, ülj le, olvasgass vagy aludj :)
Ha nem tudsz megnyugodni akkor irány a dokid, ne indulj idegesen neki a hosszú hétvégének.

Vannak kifejezetten gyerekszerető kutyusok, pl a labrador, vizsla. De nem ez számít ám, ha lesz kutyátok akkor hagyd, hogy a kutyus válasszon titeket, úgyis kölcsönös lesz a szimpátia. Anyuméknál volt olyan kutyám akitől mindenki félt ha ránézett (kaukázusi medveölő) de olyan szinten rajongott a családért, hogy arra nincsenek szavak. Ha napoztam akkor odajött hozzám és párnaként használhattam, ha a kisgyerek elesett akkor odament és extra óvatosan, a pólóját a szájába véve segített neki felállni. Vigyázott a babakocsira ha ki lett tolva a kicsi aludni a teraszra. El se mozdult mellőle csak ha felébredt, akkor viszont rohant a nővéremhez és szólt neki. Csodálatos kutyus volt Ajna maci :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina ha ideges vagy akkor rohadtúl nem lényeges, hogy elviekben csak 2 hét múlva kell orvoshoz menned. Én Gergőkével az első hónapokban sűrűn mentem dokihoz (rettegtem, hogy Ő is elmegy) soha, egyszer se mondta azt az orvos, hogy feleslegesen megyek. Megvizsgált és megnyugtatott. Sokszor csak uh-on megnéztük a babát.

Gondolkoztam a topik talin :D
Mi lenne ha itt lenne :D
http://seszi.com/

szép környezet, ha megbeszéljük és csoportosan megyünk be akkor nem drága. A gyereke tudnának rohangálni, játszani, kézműveskedni akár, a pasik vigyázhatnának rájuk :wink: mi meg tudnánk beszélgetni.
Akár szalonnát is tudnánk ott közösen süni.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mónikám, köszi, aranyos vagy! :-)
Várok pár órát, hogy van-e valami (fájás, vagy folytatódik-e a folyás), ha van, mindenképpen felhívom a dokimat. Ittam magnéziumot.
Ilyen bigyó már volt régebben is (nem terhesen) nagynéha a székletemen, csak nem ennyi, ezért is furcsállottam.
Hm, a doki pár hete azt mondta, hogy betonkemény a méhszáj.

Kép
Kép
irina

Micsoda cuki kutya lehetett ez az Ajna 8)

Kép
Kép
irina

Móni, nekem tetszik a Seholsziget, a gyerekek odáig lennének érte, az biztos.

Kép
Kép
irina

Irina hát, Grétinél nekem azt mondta a doki szombaton, hogy hétfőn találkozunk mert esélyem sincs, hogy valami elinduljon és hétfőn Ő elindítja mert már majd 1 hetes túlhordásban voltam :roll: Vasárnap kora délután pedig már a karjaimban volt cicusom :roll: :lol:

Nyugi Irina, minden rendben van odabent :D . A kis drága tudja jól, hogy még nem kell kibújnia, várja az igazi tavaszt, az orgona édes illatát 8)

Hát igen, Ajna fantasztikus kutyus volt 8) [/b]

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, köszi!!! Én is ezt mantrázom a babának, meg hogy "még három hét, legalább három hét, utána már jöhetsz!" 8)

Kép
Kép
irina

Vindo, Rugi hogy van?

Kép
Kép
irina

Irina, Moni mindent leirt, ha aggodsz menj dokihoz a hisszu hv elott, de sztem semmi gond.

Moni, de cukker volt az a kutyus. A lanyok, vagyis meg csak emma nyuz egy kutyusert, de amig utazunk, koltozunk....nem erunk bevallalni.... :-( pedig szeretjuk oket, es inkabba picit nagyobbakat, nemetjuhasz, labrador....en a piciktol tartok, kiszamithatatlannak tartom oket, akarcsak a macskakat, ki tudja mikor ugrik. :-(

Sehol sziget? Utana nezunk, de mi sztem vinnenk, de neki aludni kellene, nem tudom hogyan kehetne megoldani.

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó, most csak röviden.
Köszönjük a hiányolást.
Mivel Rugónak semmi baja nem volt, elmentünk a logopédiára. Aztán mekiztünk, meg az egyetemen volt némi elintéznivalóm.
Nemrég értünk haza.
Most sürgős dolgunk van, a legórendőrök hot wheels-es kocsikkal száguldoznak.

Rugónak új kedvenc száma van. B52's - Love shack. Napi tizenötször hallgatjuk meg :roll: Tiszta partihangulat van :shock:

Kép
vindolanda

Kaqk, köszi! :-)
Hát nálunk a kutyatartás főleg egyes tisztaságmániákkal nem fér meg, plusz hogy gyerekek is vannak. Én még nem láttam jó példát lakásban tartott kutya és gyerekek és nem túl nagy, de tiszta társasházi lakás kombóra, nem is tudom, lehetséges-e úgy, hogy az ember nem takarít folyamatosan... mindegy, legkésőbb öregkorunkra úgyis lesz kutyánk (ezzel vigasztalódom).
Dalma hogy/hol alszik el szívesen?

Vindo, jó is az. Ádi most a Madness-t szereti. :lol:

Itt szakad a hó nagy pelyhekben, elég abszurd látvány a rügyező fák közt, de rögtön el is olvad.

Kép
Kép
irina

De örülne a nagyobbik, volt skinhead bátyám, ha ezt hallaná :lol:

Itt még 0,9 fok van, egyelőre az eső esik.

Ja, Csernus I. ott ült a mekiben, szépen visszavitte maga után a tálcáját :lol:

Kaqk, akkor úgy kellene csinálni, hogy alvási periódusra tenni az utat Bp-re, Dalma aludna a kocsiban, és aztán parti. Hátha jó az az időpont a többieknek is.

Kép
vindolanda

Irina, azóta valami hír a folyásos izékével?

Kép
vindolanda

Vindo, köszi, azóta sem folyt belőlem semmi. Kicsit feküdtem, most meg ülve dolgozom.
Én anno egy Madness-számot (It must be love) akartam esküvői háttérzenének, de miután Claydermant ajánlgatta a jó fej, de elég konzervatív anyakönyvvezetőnő, enyhítettem a dolgon más kedvenc zenék felé. :lol:

Kép
Kép
irina

Úgy éreztem, áthidalhatatlan a távolság Claydermann és a Madness között, de lehet, hogy nem volt igazam! :wink:
Meg kért tőlünk verset is, vittem neki egy kb. 4-soros Bergman-idézetet, erre ő még mellérakott egy rakat verset, de meglepő módon nem fullasztotta giccsbe az egészet, nagyon klassz kis félórás műsort celebrált.

Kép
Kép
irina

Madness-ségről jut eszembe, nagyon bírom ezt a számot egy ideje:
http://www.youtube.com/watch?v=Ek0SgwWmF9w

Kép
Kép
irina

Ja irina lakásba én sem engedném a kutyát kizárólag udvari kutya jöhet szoba. :-)

Dalma alszik autóban is de agyban bárhol :-)
Tornán vagyunk aztán pakolas.

KépKép
kaqk
Debrecen

Pedig rokon műfajok első blikkre :lol:

Én ilyen részletekre már nem is emlékszem.

Bár arra igen, hogy a lagzinknak nem sátoros, hanem vendéglős részében a nyitótánc a Son of a preacher man volt.
És G. annyira nem tud táncolni, hogy hiába gyakoroltuk a lassúzást ( :lol: ) két hónapig, nem volt képes folyamatosan nem letaposni a lábamat. Egyszerűen egy antitálentum, ha táncról van szó :lol:

Kép
vindolanda

Kaqk, hát akkor az játszik, amit Vindo írt: Dalmácska a kocsiban tudna jót aludni :-)

Vindo, az jó zene :-) a tánc nálunk is helyenként érdekesre sikerült, de S. vitathatatlanul nagyon hősiesen küzdött a keringővel, nagyon elszánt volt.
Filmajánló (csak mert szereted a műfajt) :-): Battlestar Galactica - Blood and chrome - új scifi-sorozat lesz, a webisodokból összeraktak egy 1,5 órás kis filmet. Tudom, már írtam, h a BSG a világ legjobb scifije (nem csak szerintem), igaz, eddig 2 sorozat volt belőle (és pár film), abból az 1., a BSG több szezont ért meg, a Caprica kettőt és elkaszálták, de ettől függetlenül isteni volt. Az új sori (Blood and chrome), remélem, méltó lesz a nagy előd sorozathoz.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Csak gyorsan, mert ezer dolgom van. Irina, ez biztosan nem a nyákdugó, az mindenképpen színes. Egyébként meg az, hogy elkezd kijönni, semmit nem jelent, kb. két héten keresztül abban reménykedtem, hogy jelent valamit, de nem. :wink: :lol:

Rohadt hideg van. Brrr.

Na, megyek is a dolgomra.
dmaggie

Szóval a film címe is még annyi, hogy Battlestar Galactica - Blood and chrome

Hm, a kocsik teteje tiszta hó. Jut eszembe, rossz a kocsink. Mindig akkor szokott az lenni, amikor esetleg használnánk is, mert egyébként kb. havi 2-3-szor szoktuk. :?

Kép
Kép
irina

Maggie, hahó! :-) Hogy vagy?
Pont Te jutottál eszembe, vmiért megmaradt bennem, hogy Te még javában hordtad tovább Bercót a pocakodban a nyákdugó távozta után is. :-)

Kép
Kép
irina

Irinám, köszönöm, megvagyok. Még nem az igazi, nagyon nem, de majd alakul.
Panaszkodni meg nem nagyon szeretnék.

Igen, a nyákdugóval jó kis kalandom volt. :lol: Nálad én is valamilyen folyásra gondolnék. De, ha megnyugtat, akkor szerintem is konzultálj az orvossal.

Most éppen takarítok, aztán tésztát gyúrok, húst készítek elő. Holnap hamburger-napot tartunk. Jönnek majd vendégek is, azt gondoltam, ez lesz a menü, de akkor már ebédre is legyen az, meg Dávid megy meccsre, ő is vihet majd belőle.
Megyek porszívózni.
dmaggie

Bercókám legnagyobb szívfájdalma mostanság, hogy nem tud fügyülni. :lol: Bőszen gyakorolgatja, már ad némi hangot is. :lol: De az a hiszti, amit levágott miatta :roll:

Náluk tegnap volt az ünnepség, ami annyiból állt, hogy elmentek Bem szobrához, vittek zászlókat, azokat leszúrták és kész. Az ünneplő ruhát is megoldottuk egy kokárdával. Na, azért is ment a cirkusz. De nem engedtem. :lol: A kokárda maradt a kabátján. Egyszerűen nem bírja ezeket a dolgokat. :lol:
dmaggie

Maggie, mert nálatok a hamburger is rendesen készül, ilyen helyre én is mennék azt enni :-)
De édes Bercó! A füttytelenség nálunk is okozott bosszankodást, aztán persze egy nap múlva már nem volt érdekes. Kíváncsi vagyok, mikor jön elő megint a téma.
Nálunk a nagycsoport celebrálta az ünnepséget az egész ovinak, táncoltak, lassítva fakarddal csörtéztek meg minden (Ádi szerint). :shock:

Kép
Kép
irina

Maggie, nagyon köszi a nyákdugeszos infót!

Kép
Kép
irina

Irina, ha tudunk menni a találkozóra, viszek Neked. :lol:
A tészta már kel, kivittem az előszobába, ott hidegebb van, nem lesz baja reggelig. A husi is pihen a hűtőben. Reggel korán felkelek és csinálom a kaját, hogy Dávid is tudjon vinni belőle. Úgy döntöttem, hogy még krumplit is sütök hozzá. :lol:

Az oviban nagyon komolyan vették az ünneplést. Nálunk a suliban eléggé neurotikus a dolog, mindig a nyolcadikosok csinálják a műsort, gyakorlatilag szeptembertől ezen a projekten dolgoznak. De mindig nagyon különlegesre sikeredik, látszik benne a munka rendesen. Öröm nézni.

Irina, megnyugodtál egy kicsikét?

Én most azt érzem, hogy hulla vagyok, pedig csinálnom kellene a dolgozatomat. Bár tegnap jót haladtam, a vizsgálat egyik részéhez beraktam a diagramokat, már csak szöveggel kell kiegészíteni.
De most megint olyan nyomott, szédelgős vagyok. Lehet, hogy nem fogok semmit sem csinálni. :roll:
dmaggie

Maggie, oké :-) (á, nehogy ezzel fáraszd majd magadat!)
Azért nagy felelősség a gyerekeknek egy egész műsort csinálni, és persze hatalmas élmény.
Vigyázz magadra és pihenj, frissebben gyorsabban fogsz haladni.
Köszi, igen, megnyugodtam, hogy nem volt folytatás (de most nagyon könnyen beparázom bármitől...).
Tudod, sokszor voltam tegnap este óta nagydologgal a WC-n is, attól féltem, hogy valami megindult... a koraszülések nagy részének az oka teljesen ismeretlen...

Kép
Kép
irina

Taliban mi benne vagyunk!

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

No, már itt is szakad a hó, meg kutya hideg van. :twisted:
Reggel, korán felkeltem, erre kiderült, hogy Dávidék mégsem utaznak. Ennek egyrészt örülök, másrészt meg aludhattam volna.

Mónikám, nekem megfelel a hely. :lol: Egy tündér vagy.
dmaggie

Jó reggelt!

Nem sok ilyen márc. 15-re emlékszem, hogy kinézünk az ablakon, és mindent sokcentis hó borít (ami még szakad és a szél is fújja). :shock:

Maggie-m, feküdj vissza izibe'!

Kép
Kép
irina

Most nézem a híreket, fél napja a hóban autóban rekedt emberek, borzasztó :cry:
(De már megint az a képem alakult ki, hogy képtelenek normálisan elmondani a hírekben, hogy milyen a hóhelyzet, a legtöbb autós arról panaszkodott, hogy amikor elindult, szó sem volt róla, hogy mi van. :shock: Nem értem, hogy műholdas képeken nem látszik 5-10 órával korábban, hogy mi várható???)

Kép
Kép
irina

Hahó.

Betemetett minket is a hó :roll:
Tegnap este elment az áramunk is (ilyenkor nagyon jó a fatüzelés), az internet meg délelőtt jött vissza.
A tegnapi film nagy wushu-küzdelmét notebook-on néztük meg, mert áram nem volt.

Szerintem egy hete minden a mostani havazásról szólt, egy csomó helyen bemondták, még a boltokban is erről beszéltek az emberek. Erre meglepődtek az autósok is, meg nem halad a mentés sem :roll:

Itt amúgy egy vastag jégréteg alakult ki először, a fák-bokrok mint elfeküdtek a súlya alatt. És arra esett a hó.
Egyelőre nem takarítunk, megvárjuk, míg eláll.

Kép
vindolanda

Vindo , jó, hogy megvagytok!
Hát a hóról volt szó, de arról nem, hogy ennyi esik és hogy katasztrófahelyzet alakulhat ki. Fel sem kellett volna engedni az autókat az autópályákra már tegnap délutántól, ez szerintem az információtovábbítás csődje, a mentésről nem is szólva, szégyen, hogy több mint félnapos késéssel jelennek meg a katonai járművek. Olyan hírek-sms-ek mennek, hogy a hajunk égnek áll, teljesen egyedül hagyott emberek, őket faképnél hagyó tűzoltók, megszült kismama hideg kocsiban, ami csak létezik.
Ugyanez volt pár hete, amikor Bp-en esett a hó, jött a nagy csodálkozás, hogy jé, hó. Szégyen, hogy semmi nem működik. :x

Kép
Kép
irina

Ja, a mentés meg az előkészületek katasztrofálisak voltak :?

Rugó hízeleg:
Anya, olyan szép vagy, mint Petra.

Rugó gondolkodik:
Anya, van Mercedes tűzoltókocsi pótkocsival? :lol:

Komoly jégcsapok nőttek mindenhová, némelyik 15 cm is megvan 8)

Itt még mindig esik.

Kép
vindolanda

Maggie, mizu nálatok?
Aludtál valamennyit?

Kómás vagyok.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?