A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok,
tegnap éjfélkor értünk haza.
A lakás romokban, ma helyre kell hozni azt is.
Rugó jól viselkedett (reggel hétkor indultunk), de egy műanyag fűnyíróval gazdagabbak lettünk.

Maggie, örök hálánkat fejezzük ki, a pénteket és a keddet valószínűleg igénybe vesszük :oops:

Kép
vindolanda

Éljen az előléptetés!

Kép
vindolanda

Hahó!

Maggie, de jó hír, szívből gratulálok!!! :D

Vindo, kitartás!

Tegnap délután dolgoztam (diákműhely), ma pihi van, holnap viszont egy alapos takarítás vár rám. De egy részét S. fogja csinálni, mert már nagyon nem esik jól a négykézlábazásos része.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Most értem haza. :shock: Eddig tartott a suli.
A fiúk még a meccsen vannak, de hamarosan jönnek ők is.

Itt is lenne mit takarítani. Lányok, együttérzek veletek. :lol:
Hú, elfáradtam, de egyébként igazán érdekes órám volt. Megint tanultam valamit. :lol:
dmaggie

Kedvesek vagytok, hogy velem örültök, igazából nem előléptetés ez, csak éppen beszámítják az egyetemi végzettségemet, áttesznek másik oszlopba.
dmaggie

Vindo, akkor majd várjuk Rugit szeretettel. :lol:
dmaggie

Maggie, végre, hogy beszámítják (naná!!!) :-))
Milyen órád volt, ami tetszett?

Kép
Kép
irina

Vindo, ezt csak neked: http://vimeo.com/62286299
8)

Kép
Kép
irina

Most dolgoznom kell gyorsan, nem tudok jönni bővebben.
Csak annyit, hogy hóviharban indultunk tegnap reggel, de aztán az idővel nem volt baj. R. jól bírta oda-vissza Pápát. G. meg R. közös programot csináltak a konfi alatt (Várkert, játszótér, Lábasház megtekintése, meg a kastélyt is messziről plusz tesco). Aztán az egyik utastársunk rokonai vártak minket vacsorával, és hét körül indultunk haza.
R. rögtön elaludt visszafelé, és este csak az ágyba kellett áthelyezni. Reggel fél nyolcig húzta.

Maggie, Irina, köszi.

Rohanok :arrow:

Kép
vindolanda

Pápa:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, nagyon szép helyen voltatok! Rugó édes :-)
Milyen volt a konfi?

Mérsékelten haladtunk a takarítással (a spájz egyharmadát kipakoltam, és nem látszott kevesebb cucc lenni bent :shock: ), mert Ádi valszeg felfázott, sokszor fájlalja legalul a hasát, sokat pisil (szerencsére a pisi normálisan fest, jól jön belőle stb.), nem lázas, eszik-iszik. Holnap elviszem dokihoz, mert hajlamos a húgyúti fertőzésekre.
Azt már megfigyeltem, hogy a gyerekek szünetekre, konferenciákra betegednek le. Naná.
Mindegy, szerdán talán eljutok a konferenciára, amin előadok.

Kép
Kép
irina

Ádinak jobbulást!

Van valami szirup a gyógyszertárban, ami enyhébb fertőzések kezelésére való :roll: Gyógynövényes.

Írok egy privit mindjárt.

Kép
vindolanda

Halihó!

Megérkeztünk a disznótorról. Tegnap mentünk, ma jöttünk. :lol: Minden rendben, bár a husi egy részét ott kellett hagynunk, jól is tettük, mert éppen befért a fagyasztókba az ellátmány.

Irinám, a tárgy címe: a differenciált fejlesztés alapjai. Különösen a mastery learningről tanultak tetszettek. Egyébként ugye a témában már elmélyedtem párszor.
:wink: :lol:

Vindo, igazán büszke lehetsz a fiúkra. Remek kis csapat vagytok.
A képek ismét jól sikerültek.

Irina, jobbulást Ádinak. Én is figyelgetem Bercót, az éjszaka együtt aludtunk, én mondjuk alig, mert nem nagyon kapott levegőt, ezért kinlódott.

Na, most gyorsan vasalásba kezdek.
dmaggie

Vindo, Maggie, köszi!
Maggie, Bercónak a legjobbakat! Jó kis tárgynak hangzik :-) találtam Neked egy általánosabb összefoglalást egy friss jegyzetben (nálunk írták kollégák) a nyelvi hátrányról, többfélét is érintenek, a héten beszkennelem Neked, de ha sürgősebb, írj, akkor megcsinálom előbb.

Hát ugye volt pont két éve egy időszak, amikor Ádi egymás után kétszer kapott húgyúti fertőzést, asszem, a dokinknak van vizelettesztje az ilyenekre, talán okosabbak leszünk 24 óra múlva. Nála ezt nem lehet sajna elég óvatosan kezelni.

A spájzban szerintem kis alienek is kikeltek, olyan cuccokat találtam
:x de sikerült előbányászni a pelusszemetest (ami elvileg elég szagtalanná teszi a tárolásukat), meg a cumi- stb. fertőtlenítőt, valami kőkorszaki mellszívót (egyszer próbáltam ki és elraktam). De szerintem nem viszem a kórházba mellszívót. Ádinál is kézzel fejtem, ha egyáltalán. Na a fejés is, erről is ahány (szak)ember, annyifélét ír (kell fejni -- mondta a mammográfus, hiába mondtam, hogy szaporítani viszont nem akarom). De egyelőre nem agyalok tovább ezen.

Kép
Kép
irina

A baba ma alig aktivizálta magát, szerencsére most erőteljes csuklásba kezdett, így megnyugodthattam. 8)

Kép
Kép
irina

Irinám, én a konyhaszekrényben szoktam harcolni valamilyen, általam ismeretlen állatfajjal. Leginkább én nyerek.

Ádi, szegénykém, ez azért nagyon komoly. :cry:

Mellszívó: nekem mindig az volt a parám, hogy nincs elég tejem. (Erre B. hároméves koráig szopizott, egyévesen még alig evett rajtam kívül akármit is.) Így a barátnőm ideadta a kézi mellszívóját, azzal nyomultam egy ideig, de nem volt látványos az eredmény.

Ármin majd bepótolja éjszaka a mocorgást. :wink: :lol:

Jegyzet: Imádlak, nagyon köszönöm előre is. Nem sürgős, ezért igazán ne zökkenj ki a menetrendedből.

Egyébként asszem a szakdoli elméleti része készen van, a vizsgálati rész is alakul, még néhány gyereknél hiányzik a szövegértési teszt, de sajnos a suliban sok a hiányzó. De úgy tervezem, hogy a szünetben pontot teszek a dolog végére.

Utána már csak a beadandókkal kell megküzdenem, meg van ugye a két komoly vizsga és kész.
dmaggie

Maggie, a konyhaszekrényben lakó állat izgisen hangzik :lol:
Tej: nekem mindig túl sok termelődött, és legutoljára azt mondták egy vizsgálaton, hogy akkor fejjem ki a szoptatás után. Na most ha csak a gyakorlati részébe belegondolok, az is hajmeresztő (főleg az első hetekben), meg nekem ez teljesen ellentmond a kereslet-kínálat dolognak. Van egy kézi mellszívóm is, sosem próbáltam, vészhelyzetre tartogatom.

Szuperügyes vagy a dogáddal. Ehhez kell aztán önfegyelem :-)

OK., jegyzetet akkor nem feledem. De a lényege az, hogy van egyéni nyelvi hátrány meg beszélőközösség nyelvi hátránya (utóbbi a bersteini). Ezen belül vannak kategóriáik.

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Nem tudom, láttátok-e, de egy régi kedves ismerős írt nekünk amoda. 8)

Kép
Kép
irina

Csilla,tőzegáfonya kapszulát vegyél az jó húgyutakra,felfázásra! Sőt a dm-esben több a hatóanyag,minta másikban :shock: pont múltkor néztem egy vásárlóval :lol:

KépKép
viranka

Verus, köszi! Ez Ádinak is mehet?

Egyébként egyelőre jó a helyzet, este óta nem fájlalja a pocak alját, folyik az orra, itattuk gyógyteákkal, valszeg sima felfázás és nem fertőzés. Szerencsére orvos egész héten van, de ha nem lesz semmi, egyelőre nem megyünk, mert tartunk tőle, hogy mindketten összeszedünk ott valamit pluszba.

Kép
Kép
irina

Hahó :)

Ma reggel kezdtem a BTK-n. Szociális kompetenciákról tartottam két előadást, nagyon jó fej hallgatók voltak, és az órák is jól sikerültek. Nem sokat aludtam éjjel, de fel vagyok dobódva.
Délben végeztem, így Rugót felvettem fél egykor. Itthon vagyunk most, ő is olyan, mint akin átment az úthenger.
Este szerintem nyolckor megyünk aludni.
Van egy csomó szakdolgozós javítanivalóm, de azt majd a holnapi napba akarom beleszuszakolni.

További javulást kívánunk Ádinak!

Irina, küldd már el légy szíves a meghívót!
Egy családi program nem is lenne rossz férjekkel és gyerekekkel 8)

Mellszívó - nekem kézi volt, de csak az első két-három hétben kellett, majd akkor, amikor elkezdtünk kihagyni egy-egy szoptatást. Nem sokat használtam, de amikor kellett, akkor nagyon jól jött.

Ma semmi házimunkát nem végzek, csak kétszer fogok teregetni.

Kép
vindolanda

Vindo, küldtem a felhívást. Még 3 hónapig lehet rá jelentkezni. Tök jó lenne, ha Ti is jönnétek. Nálunk csak azon múlik, milyen baba lesz Ármin.
Örülök a klassz óráknak, tényleg nagyon felvillanyozó tud lenni, ha jól sikerül.
Ruginak kitartás! Jó pihit nektek!
Köszi, Ádi szerintem sokkal jobban van, itatom tovább teákkal, és szokatlanul jól eszik, úgyhogy már nem izgulok annyira. Szerintünk a mamáéknál fázott fel, bújócska közben a hideg parkettán fetrengett.
Hát az ovis húsvétot így kihagyja. Mi meg a mai szülőit.

Kép
Kép
irina

Ha, Irina napja van ma! :lol:

Kép
Kép
irina

Boldog nicknévnapot 8)

Meglátjuk akkor, mi lesz.

Kép
vindolanda

Még sosem voltam óvodás szülőin, valami mindig közbejött :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, én nagyon bízom a szeptemberi konfiban, na meg a gyerekekben! ;-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 15:05-kor.

Kép
Kép
irina

A betegségekről is beszélgetnek?

Az óvónők szerint Rugó egész nap élménybeszámolót tartott a pápai útról. Azt mondták, nagyon lelkes volt.

Szakad a hó. Komolyan, kiugrom az ablakon.

Kép
vindolanda

Vindo,
A hótól mindenki besír lassan, elképesztő, itt is vastagon esik és áll. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 15:05-kor.

Kép
Kép
irina

Rugi de aranyos, meghallgatnám a beszámolóját. 8)

Kép
Kép
irina

Halihó!

Csak gyorsan, mindjárt viszem a ruhákat a szárítóba.

Irina, ez jó hír. Továbbra is küldöm azért a +++++-okat. :lol:

Vindo, ez igen. :lol:

Betegség: ne is mondjátok, az óvónők mesélték, hogy az egyik kislányt benurofenezik és kész, uúgy hozzáka szülők. :roll:

Hó: lassan depis leszek .Eszem áll meg. :shock: Elég legyen már!!!!!!!!

Ma aláírtam az átsorolásomat, már csak bp-en kell aláírnia a munkáltatómnak. :lol:
dmaggie

Maggie, az átsoroláshoz hipp-hipp-hurrá! :-)
Bercó jól van?
Benurofenezés :cry:
Ádi remekül van, kapott egy kis csalánlevélteát, az is jó a bajára.
A hó is rémes így március végén, de a hideg szél mellé :shock:

Kép
Kép
irina

Köszönöm szépen az érdeklődést, úgy tűnik, hogy Bercó rendben van. Azon gondolkodtam, lehet az kavart be nála, hogy nagyon meleg volt a szobában a kandalló miatt. Azóta sincs semmi baja.

Most éppen hurkát eszik. :lol:

Irina, igazad van az időjárással kapcsolatban. Ez nagyon nem normális. Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor utána meg kezdődik a nyár.

De jó, hogy Ádinak hat a kúra. Örülök nagyon.

Le kell szednem a bajúszomat, szerintem már jó a gyanta. :oops:
dmaggie

Jaj, még valami: Irinám, édes vagy, hogy gondoltál rám a jegyzettel, felizgattál. :lol:
dmaggie

Maggie-m, szkennelt fájl hamarosan megy Neked a toldacuccot-on keresztül, ha nem érkezne meg, írj rám, kérlek!

Örülök, h Bercó rendben van. :-)
Hát Ádi szobájában elromlott a radiátor gombja (ősrégi öntöttvas cucc az egész), beragadt, hozzá sem lehet nyúlni a fűtési szezon végéig, mert az egész ház egy vízrendszeren van. Így ömlik belőle a meleg. Próbáljuk párologtatóval, ajtón keresztüli éjjeli szellőztetéssel megoldani a dolgot. Ez van.

Tél után a nyár? A nyarat utálom a legjobban :lol:

Kép
Kép
irina

Megkaptam :lol: :lol:
dmaggie

Szuper! :-) Kicsit nagy lett, nem igazán tudom kisebbre csinálni ezeket a fájlokat, biztos van vmi trükkjük a programban, csak én még nem jöttem rá.

fürdés :arrow:

Kép
Kép
irina

Fáradt vagyok, megyek aludni.
Kicsit foglalkozni kellett a szakdolgozókkal.
De mára vége.

Éljenek a gyógyuló gyerekek :D :arrow:

Kép
vindolanda

Jó reggelt!
Elég lelombozó idő van. Ádi fel is kelt ennek örömére fél 7-kor :?
Kéne takarítani, dolgozni, vacsoravendégek is jönnek, ezért vásárolni is, és Ádi persze egész nap játszani szeretne.
Majd szerdán pihenek a konferencián. :lol:

Kép
Kép
irina

Igen,mehet Én adtam M.-nak kb. ennyi idős volt Ő is mikor kellett :)

KépKép
viranka

Ja, az idő egy kalap ...
Recsegett az ABS a kocsiban, ahogy jöttem a jeges úton :?
Megyek órát tartani :arrow:

Kép
vindolanda

Itt szakad a hó. Nem is kommentálom :x

Kép
vindolanda

Verus, köszi szépen! :-)

Vindo, itt is esik. Mostanság kezdte. Eddig olvadt, úgyhogy méteres mély tócsákat kerülgettünk Ádival.
Készül a vacsora... én meg végre leültem... dolgozni. Amíg a Muci hagy.
Ádi nagyon édes volt egész nap, még porszívózni, krumplit hámozni is segített, előbbiről van kép is, majd este felrakom (a kiságy is látszik rajta, így azt a képet is pótolom).

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Irinavárjuk a képeket :D

Verus ezt a tőzegáfonyát elmentem magamnak is, sose lehet tudni mikor kell :)

Itt esik a hó még mindig. Reggel 15 perc volt mire kiástam a kocsit,járhatóvá tettem a járdát. Nagyon unom már, tavaszt akarok, napsütést, virágok illatát, madárcsicsergést................

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hahó, a helyzet itt is gáz.
Az utak is rosszabbak voltak, mint tegnap, így Db-ig kocsival mentünk, onnan meg busszal jöttem.

Tényleg várjuk a képeket.

Ráadásul a lakás is jól kihűlt, mert tegnap este az egész család elaludt nyolckor, hajnalra meg 17 fok lett :x

Forró csokizok az előadás előtt :arrow:

Kép
vindolanda

Forró csoki :lol: de jó is az 8)

Itt is lehűl nagyon ha este nem gyújtunk be :?

Maggie gratulálok az átsoroláshoz :lol:

Gyerekek hogy vannak?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina, megvan a Django 8)

Remélem, Rugó is elalszik hamar.

Kép
vindolanda

A Hobbitnak az eleje gyalázatos volt (első 20 perc), utána már jó volt.

Kép
vindolanda

Keddre szünetet kaptunk.

Maggie, így pénteken vinném Rugót. Ha nem gond, reggel kilenc körül ott vagyunk. Kedden meg itthon vagyok vele.

Kép
vindolanda

Halihó!

Végre bejelentkezek.

Minden rendben van velünk. Végre a Kedves is itthon van, három napig Miskolcon volt, diákokat kísért versenyre, mivel ő készítette fel őket. Ha nem ennyire sikeresek, akkor már hétfőn jöttek is volna vissza. De a három gyerek bejutott a legjobb nyolc közé, így maradniuk kellett. :lol:

Közben a világ másik végén, szintén három gyerek versenyzett, szintén az ő osztályából, ők meg az első három helyet hozták el. :lol:

Én meg a szakdolimmal bíbelődök.

Vindo, teljesen jó így, azért mondj néhány dolgot, hogy miket szeret a legjobban Rugó enni.
dmaggie

Sziasztok,
bocs, a konferenciázás kiszívta minden erőmet.

Móni, kitartás, mindjárt itt a tavasz!!!

Vindo, majd mesélj, a Django még ránk is vár.

Maggie, A. és a gyerekek is lenyűgözők.

Takarítófiúról perceken belül teszek fel képet amoda.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?