A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo, a TM jó kompromisszum, gyönyörű :-) de a naprendszer se rossz
próbálok pár filmet dvd-re írni, több órája ezzel vesződöm, kb. 6 programot töltöttem le eddig és 2 dvd ment kukába... az írónk jó, a szoftverek gázak, de a tavaly nyári vinyócsere óta nem írtam ki semmit, és nem emlékszem a régi jól bevált progikra. elég dühítő az egész, talán most az ashampoo megmenti az IT-sek becsületét előttem 8)
vasalni kéne meg dolgozni is.
és nem hiszitek el, kisütött a nap. nem tudni, hány percre.

Kép
Kép
irina

Mi sem írtunk már pár éve semmit.
Annyi szerencsénk van, hogy van pár külső tárolónk, meg több notebookunk, és egyelőre még férnek...
Itt csak a szél fúj.

Kép
vindolanda

Hát nekem beteltek a külső vinyók, ezért jön a kiírás. Tényleg, a Loopert láttátok? Jobb volt, mint amire számítottam.

Már hunyorog csak a nap, de így is felüdítő, hogy nem a komor felhős ég néz csak ránk.

Kép
Kép
irina

No, ez a progi bejött. 8)

Kép
Kép
irina

Elkészült a nagy mű:
Kép

G. meg R. szomszédolni mentek, elkezdek óravázlatot írni.

Éljen a dvd-író program 8)

Kép
vindolanda

Fú, Vindo, ez nagyon szép lett, gratulálok! :D

Én is dolgozom kicsit.

Kép
Kép
irina

Kösz :D

A férfiak közben megjöttek, de azért a két vázlatból az egyik elkészült.
Lassan kezdek éhes lenni, valamit ki kell találni.

Kép
vindolanda

Vindo, ügyi voltál!

Hát azért rájöttem, hogy ha 9-10 órát alszom éjjel, akkor tök jó állapotban ébredek (és nem úgy, ahogy tegnap írtam), 9. hónap ide vagy oda... csak hát erre kevés esély van általában.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Itt a délután gyönyörű, napfényes volt, ennek örömére kiposzívóztam a kocsimat, szegényre már ráfért. :oops: Egy nő kocsija nem nézhetne így ki. De a mocsodék idő miatt csak ma tudtam ezt megcsinálni. Kívülről is nagyon le kellene már mosni, ráadásul kedden vizsgázik is a drága.

Rugi de cuki. :lol: Vindo, Gergő azt mondja, ez igazság. :lol: :lol: Hogy nyilatkozik, jön legközelebb is?
Remélem.

Lányok, ügyesek vagytok a munkával. Rám még várna egy beadandó, de lehet, hogy holnapra halasztom, mondjuk holnap meg színházba megyek, meg munkaértekezlet is lesz. Mindegy, majd valahogy összehozom. A héten még egy másikat is meg kell csinálnom. :lol:

Köszönöm az aggódásokat, de nem nagyon szeretnék műtétet. Irtózom még a gyógyszerektől is, tudjátok, hogy még a fejfájásomra is csak az utolsó utáni percben használom. A műtét meg... Tegnap addig kenegettem, hogy ma reggelre jobb lett. Remélem, ez a tendencia folytatódik majd.

Ma elmentem egy ismerősömhöz, ő kérte, a kisfiát figyelgettem. Fejlesztőt keresett. Én nem láttam semmi nagy eltérést, egyelőre nem kezdek el semmit, majd visszatérünk a dologra ősszel, amúgy meg szenzoros terápiára jár a kisfiú, szerintem egyelőre az a legtökéletesebb. Majd meglátjuk, később szükség lesz-e rám.
dmaggie

Vindo, tényleg gyönyörű a kép.

Irinám, minden egyéb rendben van? Vérnyomás? Mindjárt betöltitek a 37. hetet is. Látod, minden rendben ment. :lol:
dmaggie

Maggie, anyukám sem szeret gyógyszert bevenni és a műtéteket sem vállalja be. Csak sokszor sajnálom, hogy annyit szenved... :? De aki nem áll ilyenek előtt, az persze könnyen beszél. Nekem kéne majd köldöksérvműtét, ha nem csaszival szülök (akkor megcsinálja a dokim azt is egy füst alatt). Hát én sem repesek a boldogságtól egy hasi műtéttől... de majd-majd, szoptatás után, gondolom...
Ezt a munkatempót nagyon csodálom! Én teljesen belassultam, tényleg, meg igazából csak bizonyos munkák izgatnak, azok meg időigényesek.

Holnap reggel kórházazom, nst ismét és szerintem lesz kenetvétel is.
Asszem, tényleg mindennel kész vagyunk (amivel lehet) a baba fogadására.
Az április babák közül 4 már megszületett, igaz, nem kapkodták el a kicsik a dolgot :-)

Kép
Kép
irina

Maggie, köszi, édes vagy, h érdeklődsz. A vérnyomásom olyan 110-130/90-75 között van, átlagban 120/80 körül, a dokim nem tartja rossznak. Ami aggaszt, hogy a védőnő már lepattintott, így vizeletet nem néznek nemhogy hetente, de szinte semmikor. Na jó, múlt héten vinnem kellett, az utolsó laborhoz, de szerintem nem ártana hetente nézni legalább. De valszeg csak para vagyok, mert se a vizesedésem mértéke, se a vérnyomásom nem indokolja, hogy ijedezzünk. Bár a lábaim egyre kevésbé férnek bele a cipőkbe, noha tényleg lemegy a víz nagy része reggelre, valami mégiscsak ott marad. (Tudod, Ádival nem izgattam magam ezen, vizesedtem, mint állat, de se vizeletet nem néztek a mostaninál többször, se vérnyomást nem mért már senki, talán csak a nőgyógyász az utolsó rendelői látogatásomkor, ami kb. a 36. hétre esett).
Mindegy, a fogadott szülésznőmnél holnap megpendítem ezeket, már nem szoktam hagyni magamat.

Kép
Kép
irina

Irinám, szerintem ezek jó értékek. Ez a vizesedés meg eléggé általános jelenség a végén szerintem.
Biztosan megnézi majd a szülésznő. Jaj, de jó lesz nektek.

Én meg gyorsan megírtam a beadandót. Majd még holnap átolvasom, aztán el is küldöm. :lol:
dmaggie

Jó reggelt!

Ez a vérnyomás szerintem a kilencedik hónapban nem rossz.
Állítólag lehet venni "amatőr terheseknek" valami cuccot a gyógyszertárban, ami kimutat pár dolgot a vizeletből. Megnyugtatásképpen :roll: De nem tudom, tényleg van-e ilyen, olvastam valahol :roll:

Maggie, ügyes vagy.

Én is húztam tegnap éjfélig. Ma a BTK-n lennék, de elcserélték az óráimat, így váratlan szabadnapot kaptam.
Rugóért én megyek du., biciklivel jön majd haza.

Kép
vindolanda

Haihó!

Maggie, Vindo, köszi! Utánanézek majd annak a terhescuccnak, úgyis mennem kell még gyógyszertárba.

Vindo, az szuper, hogy szabadnapod lett.

Mostanra jártam meg a kórházat. Ilyen nyugit is rég láttam ott, egy császáros kismama volt, annak a babáját hallottam sírni, de az összes szülőszoba üres volt. Ráadásul a nap is szépen süt. :-)
Itt minden rendben, a jóslók a gép szerint egyre látványosabbak (hát amit a gép 60-70%-osnak mér, az szubjektíve egy enyhe menzeszes görcsnek felel meg...).
A mozgásom nem az igazi, megint beállt valami csípőtájt. Pedig szerdán még jó lenne egy védésre eljutni, pénteken kutcsop, ill. akkortól indul a Pszinapszis, szokásos éves pszichológiai rendezvénysorozat. Jó lenne ezekre eljutni, de nem áltatom magam. :roll:
Neki is állok dolgozni (szakdolgozó, kutcsopos meló -- amit eddig teljesen hanyagoltam). Csak nem íródik az a könyv....

Kép
Kép
irina

Odasüssetek! (Mármint a másik topikunkba!) :-)

Kép
Kép
irina

Irina,jól megelőzött :) :)

KépKép
viranka

Verus, jaja, pedig még össze is akartunk futni ebben a hónapban :-D

Kép
Kép
irina

Halihó!

Végre én is itthon. Bár délben volt annyi időm, hogy megebédeljek, de vissza kellett mennem munkaértekezletre, utána Bercót is hazahoztam egy úttal.
Irina, ez izgi. :lol:

Megnézem, hogy mi történt.
dmaggie

Maggie, szia! Milyen volt az értekezlet?

Hm, már délben akkora volt a bokám, mint egy elefánté. Mi lesz itt még? 8)

Kép
Kép
irina

Irinám, semmi különös, a szokásos: milyen programok voltak, milyen eredmények, milyen aktuális teendők vannak, mi vár ránk ebben a hónapban, stb.

Irina, szerintem ebből hamarosan baba lesz. :wink: :lol:

Hú, reggel meörültem, ugyanis visszahúzódott az aranyerem, bár még fájt, de a nap során ismét kijött, de azért van remény, szerintem rendben lesz.

Lassan készülődnöm kellene a színházhoz. :lol:
A Világjobbítókat nézem majd. Ráadásul a jövő héten is lesz egy előadás. Már várom azt is.
dmaggie

Maggie, de jó, hogy színházba mész! Jó mulatást hozzá!
Nagyon örülök, hogy jobb lett az aranyered :-)

A fiúk hazaértek, kicsit vasalok.

Kép
Kép
irina

Bocs, nem tudtam jönni ma, majd holnap Böszből pótolom.
Mindenkinek jó éjt!

Kép
vindolanda

Halihó!

Remélem, mindenki jól van! :-)

Éjjel nagyon fájt egy ideig a hasam, de még azt sem tudtam eldönteni, ez méhösszehúzódás vagy bélgörcs. A baba persze tök nyugisan aludt bennem. Aztán én is visszaaludtam. Azóta sincs semmi újdonság. Tény, hogy kicsit megijedtem, és próbáltam rábeszélni a babát meg magamat is, hogy ne most és ne így induljon el a dolog (rögtön egy bazinagy fájással? ilyen csak a filmekben szokott lenni, hogy a nő összeroggyan hirtelen egy nagy fájástól a semmiből 8)).

Kép
Kép
irina

Na, ez már tényleg izgalmasan hangzik :D Közeleg a vége.
Tényleg szüléskor hogyan logisztikáztok? Ádi a nagyszülőkhöz megy?

Maggie, további javulást!

Rugó eléggé sípolósan köhögött éjjel, de ma nem tudtuk megoldani, hogy maradjon otthon. Holnap tudnám magammal hozni, ha kell, de ma három dupla órát nyomtam, azt nem bírta volna ki.
Az óvodában mondták, hogy telefonálnak, ha rosszabbul lenne, de eddig nem szóltak 8)
Remélem, magától is jobban lesz.

Totál kába voltam ma, nem tudom, mi volt velem. A mondataimnak nem volt sem eleje, sem vége :roll: :lol:
Iszok egy kávét, aztán indulok Gáborért Db-be.

Kép
vindolanda

Vindo, Ruginak a legjobbakat, remélem én is, hogy semmi gond nem lesz a torkával, bármijével!
Szerintem ma van valami front (és akkor felétek is), mert dacára annak, hogy nappal nem szeretek lefeküdni, az előbb keltem fel, aludtam egy kicsit, de annyira álmos voltam, hogy nem bírtam tovább ülni. Úgyhogy hajrá, kávé, aztán holnap biztos jobb lesz! :-)
Na, a munkák csak nem fogynak ki alólam, tényleg csak a szülőszobán lesz nyugtom. :lol: De nem baj.
Ádi drágám tegnap este alig tudott elaludni, mostanában rájön a szorongás (nyilván a közelgő szülés miatt is), de azt kérdezgette, hogy meghalnak-e a nagyszülei, amire nyilván nem mondhatom azt, hogy nem, úgyhogy teljesen kiborult. De aztán vidámabb gondolatokkal sikerült elterelni a figyelmét, de mostanában gyakoriak ezek a halállal kapcsolatos kérdések, illetve hirtelen beúszó negatív képek félálomban, úgyhogy most erre próbálok vele jó taktikát kidolgozni (hogyan gondolja át az ijesztő képeket).

Kép
Kép
irina

Maggie, milyen volt a színház?

Kép
Kép
irina

Halihó!

Végre ideérek. Ma nem volt kocsim, vizsgázott, így gyalogoltam a fodrászhoz. Jól is esett, utána itthon vasaltam, meg még dolgozik a mosógép is.

Közben megcsináltattam Gergővel egy tesztet. Péntekre meg kell csinálnom egy beadandót, jellemezni kell egy gyereket, gondoltam legyen ő az alanyom. Nem örült neki.

Irinám, pihizz csak nyugodtan. Erre van szükséged, a többivel ne törődj. Minden alakuljon úgy, ahogyan szeretnéd!

Színház: nagyon élveztem. Vendég előadás volt, eléggé mai. Olykor majdnem sírtam, olykor meg nevettem. A nevetést egy idő után inkább a bosszankodás váltotta fel, mert olyan tükröt tartottak... Nagyon életszagú volt. Nekem nagyon tetszett.
A jövő héten meg egy debreceni szerző művét nézzük meg. Ráadásul az egyik volt főnököm férje a szerző.

Jelentem, szépen javul az aranyerem. Még koránt sem tökéletes, de látom és érzem is a javulást.

Most gyorsan átolvasom a vasárnapi beadandómat, majd elküldöm. Tegnap már nem volt hozzá se időm, se erőm.
dmaggie

Egyem meg Ádit. Eljött ez az idő is, hogy ilyenek foglalkoztassák őket. Nem lehet egyszerű elmagyarázni, de hazudni én sem szoktam. Bercó is megkérdezte már párszor, hogy ugye nem halok meg. Mondtam neki, hogy de igen, majd egyeszer meghalok, de remélem, hogy még sokáig együtt leszünk. Őt ez nyugtatta meg valamennyire.
dmaggie

Vindo, a logisztikai tervünk csak annyi, hogy ha valami beindul, hívjuk anyuékat, hogy jöjjenek hozzánk, megvárjuk őket, de ha nagyon sietni kell, hármasban bemegyünk a kórházba, S-ék maradnak az előtérben, én meg megyek szülni, és akkor ott randiznak anyuékkal. Beadni máshoz nem szívesen adnám Ádit, szomszédokkal annyira nem vagyunk jóban, barátok kicsit odébb laknak vagy 4-5 embert (gyerekekkel) kéne felverni mondjuk éjszaka ezért. Ennél akkor talán egyszerűbb ez.

Maggie, de jó, hogy ilyen jó volt a színház :-)
Aranyerednek továbbra is a legjobbakat kívánom! :-)
Ádi sajnos elsírta magát tegnap, hiába mondtam, hogy a mamiék még nagyon sokáig fognak reményeink szerint élni. Mondjuk ehhez közrejátszik az is, hogy anyu hajlamos állandóan mondogatni Ádinak, hogy "jaj, de öreg a mami, itt fáj, ott fáj", szerintem erről le kéne szoknia.

Kép
Kép
irina

Irina! Nekem dalma egy hirtelen jott hatalmas fajassal jelezte hogy kb 1-2 ora es erkezik... :-) ez volt f11 kor. Meg vissza aludtam 2 orara..aztan mar 5 perces fajasok , irany klinika es 40 perc mulva baba.....szoval....van ez igy es nem csak a a filmekben hanem a 2., 3., .... Gyerekkel..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Mára befejeztem a tennivalókat.

Most csak ennyire futotta.

Rugónál relatíve korán elkezdődött a halál-téma feszegetése, és igen, szorongással járt nála meg rossz álmokkal. Kb. fél évig - háromnegyed évig tartott a dolog, és most már nyugodtabban tud viszonyulni az ilyenekhez. Azt még nehezményezni, hogy olyan emberekkel is megeshet, akik pl. nem isznak, nem cigarettáznak és nem öregek. De egy idő után nálunk jobb lett a helyzet. Már arra az időre is tervez, mikor én öreg leszek. Állítólag pizzát fog nekem hordani :roll:

Irina, minden simán fog menni :wink:

Maggie, milyen teszt volt?

Most rohanok aludni, nagyon fáradt vagyok, és holnap megint hajnalozok.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, Rugi ezzel a gondoskodásával tüneményes.
Kitartás a munkában!

Hát, lányok, édesek vagytok, de nekem ugye 15 órás volt az első szülésem, fájásaim is csak a kórházban voltak. Ennél azért jobbat remélek most, de ki tudja. Vannak alkatilag (vagy hogyan) nehezen szülők.
Most meg van mindenféle tünetem, ami alapján már réges-rég meg kellett volna szülnöm (erős jóslók, leszakadó derék, kiürülő belek, émelygős, rossz közérzet -- na szerencsére nem egyszerre jönnek ezek), és még sehol a gyerek. Emiatt aztán elég szkeptikus vagyok. Tök szívesen látnék olyan statisztikát, ami azt mutatja, hogy vannak, akik nehéz első szülés után pikk-pakk szülték a második, harmadik stb. gyereket. De nem találok ilyet.

Kép
Kép
irina

De azért csak meséljetek az előbbihez hasonló, pozitív 2. gyerekes szüléssztorikat. 8)

Kép
Kép
irina

Irina, épp az Utak a nyelvhez-t jegyzetelem nagy bőszen :roll: :wink:

Kép
vindolanda

Vindo, és hogy tetszik?

Kép
Kép
irina

Halihó!

Ma szülői volt a program. A Dávid osztályához jutottam el csak, az érettségi azért eléggé fontos. :lol:

Vindo, egy fluencia vizsgálatot csináltam vele, pontosan ábrafluencia vizsgálat volt. :lol:
Hú, az nagyon jó.
dmaggie

Hahó :D

Ma logopédia nap van, így itthon vagyunk. Rugó még alszik. Ami nem is baj, mert még mindig nem százas, bár komoly baja sincsen, így a héten szépen járt óvodába.

A könyv: a dajkanyelves részt meg a kutatások leírását tudom majd használni belőle, Bernsteint ismerem, meg azt tanítom is.
Kivettem azért az osiris-es Szociolingvisztikát is tegnap, abban ma kellene keresnem hasznos dolgokat. Szerintem azt viszem magammal a logopédiára is, amíg várakozok.

Rugót mostanában nagyon érdeklik a számok. Ilyeneket kérdezget, hogy mennyi négyszer tíz, ötször tíz, meg próbál számolni sokáig (ami nála a huszonvalahányig terjed egyelőre). Amikor raktuk fel a képet a falra, akkor a mérőszalagot vizsgáltuk elég hosszasan.
Közben pályát módosított, és már autókat szeretne tervezni. Már meg is van a saját autómárkájának a neve, Mimónak fogják hívni. Ez nagyon olcsó lesz, de mégis olyan gyors, mint egy Bugatti Veyron :lol:
Tegnap lefekvéskor negyven percet beszélt arról, hogy milyen lesz a Mimó, el is aludtunk közben Gáborral. Csak arra emlékszem, hogy felfelé nyílik majd az ajtaja.

Végre aludtam vagy kilenc órát az éjjel, már nagyon rám fért. Totál kész voltam :roll:

És jól teljesített Gergő?

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Maggie, egy időre teszik be a szülőiket?

Vindo, tetszik a felfelé nyíló ajtós autó, üzenem Rugónak, de lenne egy pontosító kérdésem: úgy nyílik felfelé, mint a DeLorean a Vissza a jövőbe c. filmben, vagy másként? ;-)
A Wardhaugh-könyv szerintem igen jó, nekem egy kicsit nehéznek tűnt a sima BA-ra (főleg egyben).

Itt minden a szokásos, elvittem Ádit reggel az oviba, most próbálok csinálni valamit. Tegnap megint szociális életet éltem (egy védés kapcsán), de tekintve, hogy egy darabig úgyis a játszótérig fogok csak jutni és a babás ismerősökön kívül (kikből alig van) nem fogok tudni nagyon napközben mással találkozni, most előre kipörgöm magam (kár, hogy ez nem így működik).

Kép
Kép
irina

Halihó!

Itthon vagyok, gyorsan betettem a sütőbe egy kis halat. Reggel vettem ki a fagyasztóból, persze, hogy a fiúk is kedvet kaptak hozzá. :lol:

Vindokám, még nem tudom, a másik gépen van a táblázat, amiből ki tudom nézni. Majd megírom.

Rugó édes. Majd engedjük össze többször is Gergővel, Gergő is autókat akar gyártani. :lol:
Az a könyv jó szerintem. Én nem éreztem nehéznek, sőt, ellenkezőleg, olvasmányosnak, logikusnak, jól felépítettnek tűnt nekem. Majd egyszer be is szerzem, mindig könyvtáriból dolgoztam.

Irinám, mivel uabba az iskolába jár a két gyerek, így igen. D. 12-be, G. pedig előkészítős uott. Választanom kellett most még, hogy hova menjek. Általában az egyik osztályból rohanom a másikba, de most csak Dávidéknál voltam. Lesz tennivaló rendesen.

Jó, hogy eljutottál a védésre. Élvezd is ki az utolsó napok minden percét! :wink: :lol:

Na, én is elkezdem a dolgozatot. Tegnap csak az előkészületekig jutottam, utána néztem néhány dolognak, de most soványdisznóvágtában meg kell csinálnom.
dmaggie

Maggie-m, azért csak csínján azzal a vágtával! Jó kedvet a munkához, az úgy megy jobban. :-)
A Wardhaugh szerintem a hasonszőrű egyetemi szociolg. tankönyvek közül a legértelmesebb, mondjuk egy Tsd. és nyhasználathoz képest magasröptű. Te, Maggie, persze hogy nem érzed nehéznek, mert okos vagy. 8)
Hát azért nem tapsolok, hogy a sulitokban ilyen ügyesen egyszerre teszik be a sz. értekezleteket. Mintha testvérek nem járhatnának egy helyre :shock:
Kezd utolérni a mozgásképtelenség (csípőm beállt, főleg ha hosszabban ülök -- na de miért, mit csinálnék itthon? álljak? ;-)), nehezen kapok levegőt, szóval a szokásos dolgok. Holnap emiatt nem tuti, h megyek bárhová is, bár kéne egy kislánynak ajándékot lőnöm.
Árminkával próbálom ledumálni, hogy jövő héten szülessen meg. Az úgy szimpatikus nekem. :lol:

Kép
Kép
irina

Irinám, igazad van. Próbáltam jó pofit vágni hozzá. Lassan haladok, mindjárt készen is vagyok vele. Már csak a vizsgálatot kell leírnom hozzá. Csak sehol nem találom, hogy 16 éveseknél mi a sztenderd.
Annyit találtam egy vizsgálatra hivatkozva, hogy 12 évesen az átlag 6,7 volt, Gergő 11 fölötti értéket produkált, azt gondolom, ez eléggé jó. :lol: Ha jól emlékszem, akkor 11,6-es átlaggal dolgozott.
Érdekes, a végén gondolkodott el, azt mondta, hogy másodjára másként csinálná, használna stratégiát.

Figyeltem, teljesen ad hoc csinálta az egészet.

Kitartást! Hallgasson rád a babó! :lol: Mondjuk, ha nehezen kapsz levegőt, akkor még eléggé fönt lehet Ármin. Olyan szép neve van. Tervezitek, hogy becézni fogjátok? Hogyan lehet? Mi Bercót eredetileg nem becéztük, Viranka a keresztanyja. :lol: De már gondolkodtunk azon, hogy becézzük valahogyan. A Bercó totálisan nyerő.

Köszönöm az elismerést, én azért vitatkoznék. :lol: Nekem a Nyelv, kommunikáció, cselekvés okozott inkább gondot. A nyelvfilozófia azért nem az én világom. :lol:
dmaggie

Szülői: általános iskolában is ez volt a helyzet. :lol: Nem olyan nagy gond ez, szerencsére az apukájuk általában képben van. Szinte családi vállalkozás már. A. ott tanít, a nagyok uoda járnak suliba. Az a legjobb az egészben, hogy nagyon normálisan kezelik ezt a helyzetet. :lol:
dmaggie

A kedden elküldött dolgozatomra kaptam visszajelzést. :lol: Tetszett. Édes ez az előadó. Általában majdnem mindegy neki, hogy mit írunk, csak érdekelje a dolog. Előzőleg a szegedi szakdolimról írtam neki. Azt is bírta. :lol:
dmaggie

Maggie, engedd azért meg az előadónak, hogy azért tessen neki a munkád, mert az jó :-)
Megkérdezhetem, milyen vizsgálat az, amit Gergővel csináltál? Persze valszeg nem ismerem.
Hát nem szállt még le a hasam, de Ádival a szülőszobai vizsgálatnál sem volt leszállva, nagyon fent volt még a feje. Szerintem akkor is csak a hidegfront indította őt meg... Azért szeretném, ha Ármin gyorsabban jönne...
A becézés még kérdéses nekünk is, nekem az Ármi, Árminka egyelőre működni látszik, de Ádinak is pl. van egy nagyon régi babakori sajátos beceneve, és hol így, hol úgy hívom (de csak én), és amúgy is rengeteg beceneve van, szerintem ezeket Árminka sem ússza meg. :-)
Remélem, pihizel is azért!

Kép
Kép
irina

Ui: A nyelv-komm-csvésben nagyon rossz fordítások (is) vannak, a Grice-szöveg kimondottan szörnyű.
A nyelvfilót én nagyon szerettem anno, de az analitikusok és az őket folytatók nálam kiverik a biztosítékot.

Kép
Kép
irina

Jaj, most látom, írtad, hogy fluenciavizsgálat volt. Nekem erről csak memóriafeladatok jutnak eszembe (pl. verbális fl. vizsg.).

Kép
Kép
irina

Irinám létezik ábra fluencia teszt is. Pontokat kell összekötögetni szabályok betartásával. A cél: minél többféle, különböző alakzatot létrehozni. 3 résztesztje van. Mindegyikre 1-1 perc van.
Egyelőre nem nagyon találtam magyar oldalt róla. Ez ehhez kapcsolható:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11459110

Ha gondolod, szívesen elküldöm a tesztet. :lol:
Nagyon érdekes.

Jaja, nekem pont arra volt szükségem a könyvből, mert mi másra. :lol:

Igen, mindjárt megyek pihenni. :lol:
dmaggie

Hahó,
én is feladtam mára.
Holnap egyedül vagyok itthon, akkor jövök bővebben.
Jó éjt!

A férfiak kidőltek, édesdeden alszanak egy kupacban.

Amúgy nem kedvelem ezt a nyelvi blokkot, mindig Rugó jut róla eszembe.

Kép
vindolanda

Jó reggelt :D

Végre csend és nyugi van, fiúk elmentek.
Itt sajna megint beborult az idő, pedig tegnap már sütött a nap.

Ármin - G. falujában van ilyen nevű emberke, de ő valahol 50-60 között van, így nem becézik :wink:

Teszt - Gergő nagyon tud 8)

W.könyv - nekem bejött, a hallgatók nézőpontját viszont nem ismerem :D

Egy csomó teendőm összegyűlt mára. Holnap munkanap, délelőtt és délután is, brrr.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?