jaj, ettike, úgy remélem, hogy van haszna ezeknek!!! de úgyis meg kell várni a vasárnapot, nem? kár, hogy mindig éjjel, és nem tudsz pihenni... de tényleg a kórházi egybenehezet csökkentené... szegény!
sziszike, van, akinek s szülőágyon fordul be. vannak a babafordító praktikák, próbálkozz velük. lefelé van harántban, vagy egyészen kereszben, vagy felfelé? második gyereknél van, aki csinál ilyent is, hogy szüléskor megpróbálják befordítani... ennek is érdemes lenne utána kérdezni, bár ezek inkább a bababarát korházakban fordulnak elő...
http://www.kismama.hu/babavaras/fejreal ... kkok/1740/
és a császár nem olyan vészes, de tényleg jobb, ha gondol rá az ember, hogy van ilyen lehetőség.
kocska, lehet ám, hogy csak most kezdték ezt a sorozatot, én sem láttam... reméltem... nők lapja cafén is érdemes nézni esetleg élményeket, meg ha google-ba beírod... de csomószor sok idő eltelik. mindegy, te úgyis tudsz feküdni... a buksiméret meg... hát, akár csalhat is. annyira nem pontosak. a térarányltalanságot szerintem nem lehet megállapítani, csak szülés közben, előre nem. azért készítsd be a császáros homeos bogyókat is, aztán ha nem bújik ki, legfeljebb kiveszik. beszorulni nem fog

nem olyan vészes dolog az.
írok is néhány fontos dolgot, császárral kapcsolatban, de hívhattok is nyugodtan, ha valaki odakerül, és tudok segíteni, kettő van már mögöttem, és mindjárt itt a harmadik tapasztalat.
-minél előbb felkelni, és minél többet sétálni. mindig az elindulás a nehéz, minél többet mész, annál jobb lesz, ha lefekszel, utána megint fájdalmasabb elindulni. nem baj, ha fáj, ha extrémül, azt úgyis érzed, hogy most kell megállni.
- a köntös kötőjét, vagy hosszú övet, ilyesmit ha felkötsz az ágy végébe, abba kapaszkodva könnyebb felkelni, mint az oldalrafordulós módszerrel, mert karizomból húzod magad fel, nem a hasizmod használod, ami ugye némileg át van vágva.
- érdemes edzeni már az első naptól a kakilásra, mert az még nehezebben megy, mint szülés után. szóval ami bevált már egyszer hashajtónak, azt érdemes bekészíteni a csomiba is, és eszegetni, szedni minél előbb. (homeopátiából az opium ch 9) rostos üdítőket nekem nem javasoltak, csak szűrtet. narancslevet, ilyesmit a baba miatt sem, hogy ne fájjon a hasa. amíg nem kakilsz, nem engednek haza, ez jelzi, hogy minden rendben van odabent, nem tekeredett össze semmi, amíg matattak.
-haskötő nagyon jó szolgálatot tesz, lényegesen könnyebb vele az élet, de nem szabad nagyon sokat használni, pl fekvésnél inkább ne, akkor úgysem fáj, összenövéseket okoz a túl sok használat. ha kell, a párod meg tudja venni bármilyen gyógyászati segédeszköz boltban.
-minél többet inni inni inni az érzéstelenítés, és a tej beindulása miatt!!!
-kérdezzetek, panaszkodjatok, ha úgy érzitek, kell, ne bagatellizáljatok el semmit!!!!! azért vannak a nővérek, akár az orvost is fel kell hívni, ha nem foglalkoznak veled, mert akármi okozhat gondot. ami egy kicsit is fura, azt érdemes megkérdezni. engem nagyon leszúrtak, mert nem panaszkodtam, gondoltam, biztos belefér...
-az egész műtét 20-40 perc attól függően, hogy ki végzi, hipphopp vége van, és túl van rajta az ember!
- tej be fog indulni, nem kell kétségbeesni, lehet, hogy kicsit lassabban, egy-2 nappal később mondjuk, ha nem vajúdtál, de biztos lesz!!!!nem kell hinni a vészmadaraknak!!! egynek sem!!! a nagy súlyú babák van, hogy nem bírják ki addig, és kell nekik némi pótlást adni, de nem akkor, ha nyugis, meg minden, csak ha nagyon nagyon nyűgös. a második nap amúgy is elég sírósak a babák, addigra kipihenik a születést, és rájönnek, hogy nem olyan jó itt kint, és egyik másik elég rosszul viseli, de ez sem a tejhiány miatt van többnyire.
na, most hirtelen ennyi jutott eszembe, de lehet, hogy majd a jövő hét vége után még több lesz, mert előjönnek a dolgok jobban. tényleg nem kell félni tőle, már a kazánfűtő is megcsinálja

(mondom én, aki odavagyok szintén)
na, már megint fennforgások voltak, és idő telt, és most meg mennem kell.
szép napot, majd talán jövök is egyszer még...