A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok!

Hú, tök tele a gyomrom, de ahogy a szalámikról beszéltetek, muszáj volt bedobnom párat. Most meg szopogatom az emésztést segítő Stomit :roll:

Délelőtt voltam vérvételen. 8-tól van, de már fél 8 előtt rengetegen voltak. Hála Istennek nagyon kedvesek voltak az emberek, és előre engedtek. A beutalómon csak egy x-el jelölte a védőnő, hogy terheléses cukor vizsgálatot csináljanak. Kérdezi a nő, aki az adatokat vette fel, hogy hát hoztam e glükózt. Mondtam, hogy igen, de megcsináltam otthon. Hát majdnem leharapta a fejemet. Aztán mikor mondtam neki, hogy dokimnak megfelel hogy egy vérvétel legyen éhgyomorra, és egy 2 óra múlva, akkor megint morcin rám nézett, és közölte, hogy ők úgy veszik le, ahogy kell. Végülis 2 terhességem volt már, és mindkettőnél itt vették le, és mindkettőnél elég volt így. Most az az x valahogy furcsább lehetett, mert szúrtak, majd fél óra múlva megint, aztán megint fél óra múlva, végül egy óra múlva. Még jó, hogy volt egy egy órás szünet, mert el tudtam menni a bankba.

Na a bankban is tök furi szitu volt, mert sorszámot húztam. Erre OTP-s csaj szóllítja "Marika, mi a gond?" közben benyomja a sorszám kérőt. Az én sorszámomat dobta ki, miközben Marika soron kívül bepofátlankodhatott - protekció. Aztán mikor a szomszédja az utánam következővel kezdett el foglalkozni, pipán felálltam, és megkérdeztem, hogy mondják, sokára következek még, mert vérvételre mennék. Pár perc és sorra kerültem, és a csaj olyan kedves volt, mint még soha. Még egyszer bocsánatot kért a végén! Ez azért tök korrekt dolog volt tőle.

Vérvétel után meg elmentem egy helyi turiba, ahol túrtam 5 kisfiús felsőt 56-62-es méretek, és jobbára angol cuccok, darabját 150Huf-ért. :)

Aztán ahogy haza értem benyomtam a kaját, és azóta kész a gyomrom! Holnap lesz eredmény.

Na most visszaolvasok, bár már részben megtettem úgy 2 órája, de nem emléxem tökéletesen, úh kezdem megint.

Kata
labkat

Mindegy kata, az a lenyeg, hogy tul vagy rajta. Azert jo, hogy nem hagytad magad a bankban...ki tudja, hany protekciost kellett volna meg kivarnod...elkepesztoek az emberek. bar a terhessegem elott en is kocsogebb voltam (nna nem ennyire), de ez most jo iranyba valtoztatott, mert sokkal empatikusabb lettem masokkal szemben is, nem csak ha terhessegrol van szo.

Tok jo, hogy igy tudtok turizni meg veterazni. en max e-bay-en tudnek vasarolni, ahol ki lehet fogni vadiuj, csomagolt cuccokat jo aron...ami tenyleg ugyanaz, mint a bolti...de itt mindenki annyira minoseg-manias a csaladban is, hogy nem lehet...pedig tenyleg ugyanaz a cucc, csak ok nem biznak benne....itt meg a babacucc olyan, mint a ferfiruhazat...van 3-4 nagy, meno marka, aztan kesz...szoval nekem a brendonos arak is nagyon baratiak voltak. Otthon sikerult jo sokat, szinte mindent bevasarolni (bar sok teli cucc meg nem volt), a Minimanoban meg a brendonban, es mind tokeletes minoseg, ugyanaz, mint itt (csak legfeljebb kisebb valasztekban), csak eppen magyar termek es ettol olcsobb. Az jopofa volt, mikor kozoltuk anyosommal, hogy adja ide a rucikra szant penzt, mert Mo-on vasarolunk, es o finnyaskodva reagalt, hogy azert legalabb 100 % pamut legyen minden. Persze kinai piacon muanyag szart en sem vennek, de nem is kellett keresgelni, mert minden total pamut volt...erre mikor hazaertunk, o vart minket egy chicco egyutessel, rugi, sapi, body, minden....es megneztuk a cimkejet kivancsisagbol...80 % pamut, 20 % poli :lol: errol ennyit.

Kép
pumipumi

pumipumi: fekete ruci ide vagy oda, hát azért már te is szép nagy pocakot növesztettél :) Nagyon csinos vagy a képeken. Az én pocakjaim is előre felé növögetnek, de azért hízok máshová is, úh talán azért látható a terhesség. Bár most még csak 6kg-nál tartok!
A fordulás egyébként az ágyban a legnehezebb. Ráadásul az egyik oldalra fordulok, akkor az egyik baba rúg, hogy nem jó úgy neki, a másik oldalon meg a másik, és ha háton fekszek, akkor egy idő után mindketten úgy kifeszítenek, hogy belesajdul a pocakom!
A vas felszívódását úgy tudom a folsav segíti elő. Esetleg ha azt szednél?

Köszönöm a kedves, megértő hozzászólásokat munkahelyi kérdésben. Még most is jól esik egy egy vígasztaló szó. Mégis azt mondom, hogy most mindent másképp csinálnék. Inkább mentem volna el előbb táppénzre, hogy ezeket már ne kelljen megtapasztalnom! :roll:

gio: szüléstől első babával nagyon féltem. Pontosan úgy volt, hogy amikor beindult a szülés, én nem akartam menni szülni, és mondtam hogy ez még biztos nem az. De végül imádkoztunk a férjemmel, és ez megnyugtatott. A félelem és a fájások fokozták a hisztériámat, és akkor jött a szülésznő, aki már párszor rákérdezett az eda-ra, és mondta, hogy anyuka, ha ez ennyire fáj, akkor kérjen edát, mert ez még sokkal jobban fog fájni. Persze szerintem a hisztéria több volt mint a fájdalom, de azért nem voltam nagyon gáz. Na mindegy, beadattam az eda-t és aztán nem éreztem fájdalmat, bár éreztem a fájásokat, és jól tudtam nyomni is. Viszont 2-3 napig nagyon ramatyul voltam szülés után. Johit természetes úton szültem, és nem bántam meg. Ahogy mások is írták, a fájdalom egy pillanat alatt elmúlik és el is felejted, ahogy a baba kibújt. Igaz, akkor kijelentettem, hogy én aztán több gyereket nem akarok! De tessék, most jön a következő kettő :D :D :D Szóval fájni rossz, nagyon rossz, de Istennek hála csak 2 órát szenvedtem. Azt ki lehet bírni. Amikor burkot repesztettek, 1 órát feküdnöm kellett, és az nagyon nem volt jó, de mikor már felállhattam, sokkal kevésbé viseltek meg a fájások. Na és a felépülés is gyorsabb volt, mint az edás szülés után.

gabicka: mi is már próbáljuk összerakni a kölcsön ágyat, de némi nehézség adódott! Remélem ablakcsere gyorsan lezajlik, és aztán majd én is berendezhetem a kis babasarkot a szobában!

Mi egyébként az értesítést úgy oldottuk meg, hogy csoportos sms-t küldtünk. A legközelebbi barátoknak arról is, hogy szülni megyünk, a többieknek csak a baba születése után! Bele fért az időbe!

tedorka: remélem már jobb a kedved!

anita: úgy tudom itt az ideje a kenet vételnek, szóval ha gond lenne, akkor úgyis kapnál valami kezelést. Remélhetőleg nincs semmi gond!

varratszedés: gátmetszéskor beszéljétek meg a dokival, hogy tessék felszívódó varrattal dolgozni. Akkor nincs varratszedés. Bár vannak dokik, akik pénzéhségük miatt inkább szedik a varratot, hogy akkor is kapjanak valamicske pénzt. De ezt lehet ám kérni!

Olyan jó nézni, ahogy hullámzik a pocim :) :oops:

A bőröm nekem is szebb és a hajam is most a második trimeszterben. Ami viszont rossz, hogy az állam nagyon gázos,. Foltos! Nem nagyon dekoratív. Állítólag az arcon levő pattik helye árulkodik egyéb belső szervi bajokról, és az áll rész épp a nőgyógyászati dolgokkal van összefüggésben. Nem tudom. Biztos a hormonok miatt!
A hajam viszont szép, nem hullik annyira :)

Lágy sajtokról én korábban nem tudtam. Johival pl a Bakonyi camambert volt a kedvencem. Szülés után is nagyon kívántam! Nem lett gond. De pl barátnőm ette a tatárbifszteket is nyers tojással és hússal. Hát van aki nem törődik ezekkel, mégse lesz baj!

Na én kíváncsi vagyok, hogy most hányan jönnek el meglátogatni az ikreket! :roll: :wink:

Kata
labkat

Megjöttem én is. :D
Kata! Nálatok engedik, hogy otthon megcsináld a cukorterheléses lötyit? Nálunk nem. Vinni kellett a glükózt felbontatlanul és ott előttem keverték be, itatták meg. Velem együtt hívtak be egy másik kismamát is, ő bekeverte otthon, azt kiöntötték a csapba és elküldték a gyógyszertárba, hogy vegyen másikat és majd ők csinálják meg.
Pumi! Én is 10 kiló hízásnál járok, nekem a védőnőm és a szülésznőm hüledezik. :wink:
Gio! Én félek a szüléstől és Melivel ellentétben egy gyereknél sem éreztem úgy, hogy a baba születése után elmúlna a fájdalom és elöntene a boldogság. Inkább ki voltam merülve és kinyúlva amíg a gátvarrás tartott. Utána még erőm sem volt 10 percél tovább tartani a gyerekeket, amíg a szülőszobában magunkra hagytak és szopizhattak. Minden egyes görcsnél, fájásnál eszembe jut élénken a fájdalom és örülök neki, hogy még nem tarok ott.
Az epidurálról: az elsőnél felajánlották és én elfogadtam. Az első szúrás mellément. A második is és nem volt kellemes. A harmadikra azt mondta, hogy jó. Hát nem volt az. Mellészúrta azt is, én szóltam, de mivel állította, hogy az igenis jó, így nem vettek komolyan. Miután a gátamat mindenfajta érzéstelenítő nélkül öltögették össze fél órán keresztül, utána jöttek rá, hogy valóban mellé lett megint szúrva. Ennyit a profizmusról. A mostani eszemmel nem csak ezért, hanem pont a bénulásos esetek miatt is (tavaly volt egy hölgy egy II. ker-i magán plasztikai klinikán aki így járt) sosem kérnék.

Ennyit az előző oldalon írtakról. :)
Most olvasom Kata, hogy megvolt a vérvétel!

A bőröm és a hajam nekem is sokkal szebb, de a hajam nehezebben fésülhető mint eddig hajmosás után. :shock:

Úgy örülök! Most már egy hét után kijelenthetem, hogy a fiunk éjjelre-nappalra teljesen szobatiszta lett! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

kata már te is túlvagy rajta.nálunk nem kell vinni glükózt sem ők adják.
pókica az én fiam alvásnál szinte mindig bepisil nemtudommikor essz ennek vége :?
nemtudtam hogy lehet kérni felszívódó varratokat majd rékérdezem

Kép
Kép
anitaaa03

Akkor, Pokica, teljes gozzel kezdhetsz Tunde pelenkazasahoz :):):) es mit csinal a fiad? magatol lerendezi, vagy szol, hogy anya, most pisi/kaki lesz? nekem meselte anya, meg fotokat is lattam, hogy iszonyat hamar "szobatiszta "lettem, alig tudtam ulni meg es biliztem. nna azert a zarojel, mert nem eppen igy tortent...en ugyanis rendszerint, egy kuszast kovetve a divany moge uritettem az osszes cuccomat :):) pfffff...azert egy 2/3 eves gyereknek ettol legalabb mar tobb esze van :) (hugom meg ettol is rosszabb volt...o megette egy reszet :) )

Koszi a valaszt Kata, bar igazabol meg mindig nem ertem, de azt hiszem, hagyom is a temat, ugysincs ra szuksegem egyenlore. Azt nem ertem, ha valakinek van vasa, de nem szivodik fel, miert kell meg tobb vasat szednie ,mondjuk C vitamin es folsav helyett, ami ugye elosegitene a meglevo raktar beepuleset...persze egyutt fogyasztva? De mindegy, hagyjuk.

Kép
pumipumi

Póki,az én fiam is mostanában lett teljesen szobatiszta éjjel is,nagyon ritkán van egy pici baleset reggelre,ha túl sokáig alszik és előtte este sokat ivott.Olyan durva,most lesz 4 hónapja,h elhagytuk a pelust.Olyan nagyfiú....
Eda
:shock: :shock: :shock: hát ez durva,akkor én szerencsés vagyok.Ráadásul 22.35-kor szültem,utána még egy adagot adtak a gátvarráshoz és aztán már reggleig feküdnöm kellett.Azt mondták,h 6-kor kelhetek fel először,de én 5-kor már anniyra kész voltam,muszáj volt wc-re mennem és a nővérek ki akartak vinni :shock: de én mondtam,h ne már,tudok én járni,lepattantam(!!!)és kiszaladtam pisilni.Utána anővérek úgy hívtak,h jah,az anyuka,aki este megszült,aztán szaladt a folyosón.Én nagyon durván gyorsan regenerálódtam,rem.most is így lesz.

Kata,a löttyöt nálunk sem engedik otthon elkészíteni,én most otthon ittam meg és csak azért fogadta el,mert már jól ismernek.Mondtam,hogy nyugi,nme csinálnék olyan hülyeséget,h csalok.Ők meg mondták,h nekik az a dolguk,h úgymond bizalmatlankodjanak,mert nem mindenki megbízható :shock: állítólag...

Szerintem néha egy kis camembert-től,vagy egy kis téli szalámitól senkinek nem lesz baja,de mondjuk sushit,tatárt nem mernék semmiképp....

Kép Kép
meli1118

Hát én is ma voltam terhelésen. Fél nyolcra kellett mennem és az eü csodálatos szervezőkészségének 11 után végeztem - kopogó szemekkel. A löttyel nem volt nagy gond, csak az egész eljárás volt nagyon siralmas és bosszantó.

Munkahelyi betegségek:
Hát sajnos nekünk az a tapasztalatunk, hogy az emberek tojnak a többiekre. A férjem munkahelyén két héttel ezelőtt kezdtek tüszögni, köhögni meg lázasodni az emberek sorban. Természetesen mind ment dolgozni. A férjem is vitt magával maszkot meg kézfertőtlenítőt hogy nehogy hazahozza, de természetesen nem úszta meg. Múlt szerdától a szüleinél alszik, mert beteg lett. Ma már jól van, de reggel mondta, hogy teljesen ki van akadva, mert azzal szivatják bent, hogy a háta mögött tüsszentést meg köhögést imitálnak. Ha-ha-ha.... szerintem nem túl vicces.

tücsökbogár

Anita! Ne izgulj, előbb-utóbb megbízhatóan szobatiszta lesz éjjelre is. Időnk van, úgyis otthon leszünk a picurival. Az egyik barátnőm kislánya most múlt 4 éves szeptemberben, de még nappalra is kell a pelus.

Én mindig felszívódó varratot kaptam, nem kértem, mindenkit ezzel varrnak már a Szt Imrében.

Pumi! Sosem szól, hogy kell. Lent is és az emeleten is van egy bili, ha pisilni kell, akkor megy. nagydologra mindig a földszinti WC-nket használjuk, akkor odamegy, felállítja a Wc fellépős ülőkéjét és végzi a dolgát. megtörülni még én szoktam, szóval sasolok, hogy mikor megy. :wink:
Az egészben a legfurább, hogy két hete még ragaszkodott a pelushoz és egyáltalán nem használta se a bilit, se a WC-t. Egy csomag dínós alsónaci tette meg a hatását. :wink:

Meli! Szerintem is szerencse kell a jó anesztezeshez. Én inkább nem kísérletezem. A rossz tapasztalat nagyon rányomja a bélyegét, pedig az ötlet jó, hogy eszeveszett fájdalom nélkül szülessen meg a gyerek.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Furi nekem ez a cukros lötty dolog. Én épp egy olyan kismamától kaptam a tanácsot az előre elkészítés és jól behűtés miatt, aki szintén ahhoz a dokihoz járt, akihez én is. Mindemellett nekem is az az érdekem, hogy ne legyen gond, de ha van, az kiderüljön. Miért akarnák csalni? Eszembe se jutott!

Eda-val kapcs már én is hallottam érdekes sztorikat. Szóval ha lehet én elkerülöm, sőt tiltakozok ellene. Inkább ordítok, ők meg kötelesek eltűrni! Nekem mondjuk nem volt gond azzal, amikor beadták!

pókica: nagyon ügyes a kisfiad :)

tücsökbogár: hát nagyon taplók a férjed munkatársai :?

Csatolok egy képet a pulcsikról. A világoskék nyuszis lehet hogy kislányos, de nekem tetszett, szóval valsz. ráadom majd a fiúkra is!

Kép

Kata
labkat

Nnnnnna. Elértem a dokit. Kár volt, elrontotta a kedvemet. Megint bacis a kenetem :( :( :( van benne enterococcus meg stafilococcus :( :( :( nem értem hol szedtem ezt össze! Múltkor már tiszta voltam. Nálunk az utolsó fertőzés óta nincs házas élet sem. Extrán jobban vigyázok a tisztaságra, mióta gombás voltam! Akkor ez most miért??? Sírni tudnék :cry: :cry: :cry:

Kata
labkat

Sziasztok Lányok!!! :D
Jaj,jaj, nagyon el vagyok maradva és cak az utolsó oldalt olvastam vissza gyorsba. De, ha az időm engedi, becsszó mindent végig nézek. :wink:
Nem igazán vagyok felkészülve az egyes fájdalomcsillapítási módszerekből, nem is tudom, hogy milyen lehetőségeim vannak. Az egyik ismerősöm próbált meggyőzni az epidurálról, szerinte az isten ajándéka! Nem tudom... Szerintem én megpróbálom a természetes utat, renélem bírni fogom, legfeljebb majd jó hangosan kiabálok! :lol:

Kata, nagyon szuper cuccokat turiztál! Én is a napokban voltam, de nem voltam az árak tekintetében olyan ügyes mint te, 3 kisnadrágot ,2 felsőt, és2 bodyt túrtam és a legdrágább 700 forint volt. Azért az sem olyan rossz. :D A doki témához, nekem is volt olyan régebben, mint most neked. a cickafarkfűteában való fürdés nagyon jó az ilyen gondokra. kérdezd meg róla a dokidat, de én csak ajánlani tudom.Ártani szerintem tuti nem fog! :wink:

Tücsökbogár,az ilyen paraszt emberek miatt tart ott az ország, meg a vilád is, ahol ma vagyunk!!! :evil: Sajnos én is azt tapasztalom, hogy nem veszik komolyan az emberek ezt az egészet, és nem törődnek nemhogy másokkal, de még magukkal sem! :evil: :evil: Elszomorító :(

Képzeljétek meglepett az én drága férjem és megrendelte azt a babakocsit neten, amibe itthon egy boltba beleszerettem! Jaaaaaaaaaaaaaaaj, olyan boldog vagyok, úgy örülök neki, hogy majd kibújok a bőrömből!!!!! :lol: :lol: :lol: Csütörtökön már meg is érkezik!! És ráadásul nem sokára vége a 31. hétnek! Juhéééééééééééééééééj :lol:
Holnap megyek Uh-ra és kontrollra és nagyon izgulok, hogy mennyit nőtt a mi kis törpink. De biztos minden okés, mert hál Istennek sokat diszkózik a pocakban és lekopogom, de nem fájdogál csak néha egyszer kétszer szurkál a pocakom. Gondoljatok rám holnap este 7 körül és majd jelentkezem. Na megyek és igyekszem visszaolvasni! Puszi mindenkinek és külön egy nagy cuppantás az összes tündéri pocaklakónak!!!! :wink:
Vendég

Sziasztok csajszik!

Kata tök szupik a ruhák!

Mi is holnap megyünk UH-ra, már nagyon várom.

EDA-val én is úgy vagyok, hogy szeretnék természetesen szülni, de csak a normális kereteken belül. Ha nagyon kibírhatatlan lesz, akkor szerintem még követelni is fogom.
Mellesleg félek én is, nem kicsit.

Pumi, de jó, hogy Rómában élsz, irigyellek érte. Ráadásul, mi Apával nagy AS ROMA szurkolók vagyunk.
Többiektől, bocsi az off-ért!!!

Én nem tudtam erről a sajtos témáról, úghyhogy ma görög salit ettem, a Feta is gáz?

Pattanásaim a 3-4. hónapi voltak gazdagon, utána semmi. Ilyen szép régen volt a bőröm. A hajam viszont hullik :oops:

További szép estét!

Judit
Vendég

Sziasztok!
Hát a szülés az tényleg fáj, de annyira jó a vége, hogy az ember elfelejti mi is volt előtte. Azért nem mondom, hogy dejó lesz, de ki lehet bírni, és az eredmény mindenért kárpótol. Szülés után én sem akarok látni senkit minimum két hétig, az biztos. Boti születése után a sógornőmék jól megsértődtek, de kb. magasról fütyfürütty :D

Kép
Kép
Kép
endaaj

Judyka, szerintem nem lesz semmi bajod a feta sajttól. Én az elején még azt is olvastam, hogy kolbászt se szabad enni. Nem is kívántam, úgyhogy nem is érdekelt. Aztán amikor azt akartam enni, nem érdekelt, hogy egészségtelen, ettem. Én eszek a mekiben is meg kínaiban is szoktam, úgyhogy nem hiszem, hogy a kolbász vagy esetleg a feta sajt bármi kárt okozna.
Nálunk az anyukák ajánlották fel a segítséget, amit igénybe is veszünk, ha kétségbe leszünk esve. Azért egy hetet legalább szeretnék hármasban tölteni az új családdal, mindenféle segítség nélkül.
Köszi mindenkinek az üzenetet!
tedorka

Sziasztok! Nagyon el vagyok kettyenve, így nem is olvastam kivételesen vissza. Voltam ma dokinál, és 1 cm-re rövidült a méhszájam. Most minden keményedésnél a frász jön rám. Tök jól voltam, nem gondoltam, hogy bármi baj lehet. :cry: De Zéti szuperül van, 1 héttel nagyobbnak tűnik, 1600 g. Tudom, hogy másnak is van ilyen problémája, hasonló értéke van valakinek? C2000-re emlékszem csak.
Vendég

O'hara, ne legyél el kettyenve, csak most már tényleg sokat kell pihenni, akkor nem lesz semmi gáz. Barátnőm, aki két hónapja szült ugyanezzel küzdött,de feküdt is becsülettel, atán egy gyönyörű kisfiúnak adott életet, ráadásul 1 héttel túl is hordta!. Neked mit mondott a dokid? Szerintem ha fekszel pihizel nem lesz gond! :) :wink: Nyugi,nem sok van már hátra! :wink:

Tedorka, egyet értek veled, én kikértem anno az orvosom véleményét és szerinte ez már nagyon túl van lihegve. Senkinek semmi baja nem lesz a kolbásztól, szalámitól, vagy feta sajttól,stb. Aki persze érzékenyebb ezekre, ne mindennap egye őket, de egyszer-egyszer lehet belőlük gond nélkül csemegézni. A tatárbeafsteaket azonban nem igazán ajánlotta senki sem!Ja, és küldöm én is az adtaimat neked! :wink:
Na most már lelövöm magam és irány a kád meg az ágyikó! Szép estét Nektek! :D
Vendég

O'hara! A múlt héten volt téma, valaki írta, hogy neki végig ennyi volt az értéke. Szerintem ne aggódj, azzal nem használsz.
tedorka

Most már én is eldugulok! A tatárbeafsteak egyébként nem-terhesen se egy túl egészséges dolog, hiszen nyers hús, nyers tojás stb. Terhesen nem merném bevállalni. A nyers tésztát se szoktam megkóstolni, inkább odahívom a férjemet, hogy ne legyen bajom.
Az egyik ismerősöm a terhessége alatt sült kolbászt kívánt, a másik meg sima füstölt kolbászt...túlélték, és a gyerekeiknek sincs semmi bajuk.
Mondják a hírek, hogy jön az oltás...beoltatjátok magatokat?
tedorka

Csakmég annyit, hogy Tedorka átment a privim neked??
Vendég

Nem bírok elszakadni a géptől... :oops: Csatlakozom Tedorka kérdéséhez. Ha az orvosaim ajánlanák akkor én beoltatnám magam, csakhogy se a nőgyógyászom, se a háziorvosom, se a védőnőm, se az ismerős tüdőgyógyászunk, aki kezel engem is , mert "hurrá" nekem még kezdetleges asztmám is van, szóval egyértelműen ellenzik! Szerintük annyira új ez a dolog, nincs senkinek tudomása róla, hogy a bébire milyen hatással van!
Szóval ti mit tudtok erről? Van, aki beoltatja magát közülünk lányok???
Vendég

hello csajok!

hát én már két napja aggódom, hogy kiskirályfim visszavett a pocak-hancúrból... nem tudom mi van, csak akkor mozdul, ha könyörgöm neki... holnap itthon leszek és egész nap pihizek, ha akkor is lusti lesz, elmegyek megnézetni, hogy minden oké...

mondták a híradóban, hogy holnaptól lehet jelentkezni a h1n1 oltásra... én nem adatom be. Soha nem voltam influenzás, félek, h ezután fogékonyabb lennék rá... és a bébit is féltem. Az összeesküvés elmélet nem igazán foglalkoztat, ettől függetlenül döntöttem így. Túl sok az ellenvélemény az orvosoktól, védőnőktől... Van valaki, aki beadatja? Mert ahogy emlékszem, mindenki ellene volt...

Rajtam most szintén 12 kg van. Viszont, a bőröm és a hajam minősége soha nem volt ilyen jó. Mindig iszonyú patyis volt a hátam, ez megszűnt az első trimeszterben, azóta sincs, és szinte kisimult az arcom is... A hajamat pedig most elég 2 hetente megmosni, de nem azért, mert zsírosodik, hanem mert szeretem, ha jó illatú, és addigra már nem érezni a sampon illatát, így szinte csak öblíteni és balzsamozni kell. (most pl utoljára párom szülinapi bulija előtt mostam meg, az 11-én volt... és senki meg nem mondaná.) Egyébként ez jó is, mert a hátam közepéig ér, és mindig macerás volt a hossza miatt mosni.
Egyetlen terhességi szépséghibám van csak, amikor nyaralni voltunk, az arcom nem barnult, hanem foltos lett... ez meg szépen meg is maradt, így néha úgy tűnik, mintha koszos lennék :):)

Epi-ről... azt mondta nekem a barátosném, hogy a szülésfelkészítésen azt mondták neki, hogy nem olyan rizikós beadatni. Nem tudom, értelmesen elmondani, mert annyira nem értek hozzá, a lényeg, hogy megnyugtattak. A Margitban fog szülni, megtaláltam a neten a tájékoztatásukat:
http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/cont ... ?article.8
itt meg részletes magyarázatokat találtam.
http://www.hazipatika.com/topics/fajdal ... 1019173229
http://www.timmermann.hu/index.php?m=sz ... sillapitas
Mondjuk a képek miatt azért eléggé megszeppentem... :(

Nálam a kórházban van wifi elérés, így sms helyett rögtön a fórumra fogok írni. :)

Nnna, mire leírtam ezt a hosszú levélkét, a bébike elkezdett kicsit rúgkapálni. Édes kiskirályfi! :) megnyugodtam :)

Milla

Kép

Kép
millababa

nahát mire leírtam, megint lett egy csomó hozzászólás...
látom, nem csak engem foglalkoztatnak az új hírek...

Milla

Kép

Kép
millababa

én nem adatom be az oltást az biztos.

Kép
Kép
Kép
endaaj

O'hara, nekem már nem ír se 2000-eset, se 1000-eset az orvos, csak annyit, hogy "rövid zárt cervix". Szerintem nem akar idegesíteni ezzel, mert lassan ott tartunk, hogy normális a rövidülés meg a nyiladozás. Szerintem ne aggódj rajta, ha nem rendelt fekvést, csak a szokásos figyelmeztetéseket tartsd be (nincs emelgetés, forró víz, ilyesmi).

Én nem oltatom be magam, viszont eléggé aggódok a tömegközlekedés miatt, próbálok gyalog menni, ahol megoldható, mert az emberek teljes lelki nyugalommal tüsszögnek/köhögnek egymás nyakába. Pedig sokáig azt hittem, hogy akinek az anyukája nem mondta, hogy ilyenkor legalább a kezét tegye a szája elé, annál legkésőbb az oviban pótolták ez a hiányosságot. De nem, eszméletlen sok embernél ez nincs meg, ami különösen hülyén veszi ki magát a kimondottan jól öltözött, magukat szemmel láthatólag baromi komolyan vevő népeknél, mert gondolom nem csak nekem jut eszembe az, hogy kár belé a szép ruha, attól még csak paraszt marad.

A terheléses cukorhoz: én nagyon felháborodtam volna, ha kiöntik az előre bekevert cuccomat arra hivatkozással, hogy talán csalok. Mégis mi ez, óvoda? Egy vizsgálat sem kötelező, és mégis honnan veszik a bátorságot ezek a túlbuzgó tyúkok, hogy úgy bánjanak a kismamákkal, mintha döntésképtelen hülyék lennének, akiknek ellenőrizni kell minden lépését? Más kérdés, hogy azért tehetik meg, mert a többség tényleg birka módjára áll hozzá, és eltűri az ilyen bánásmódot szó nélkül.

Egyébként én is ma voltam orvosnál, kivételesen minden oké, csak én is vérszegénynek bizonyultam, holnaptól szedem a vasat, úgyhogy valószínűleg az eddigi három naponkénti k.kálásnak is búcsút mondhatok. :lol: Flowmetriát csináltak már valakinek? Nekem a cukor miatt hetente kell mostantól, és csak annyit tudok, hogy uh-val nézik, de pl. mennyi ideig tart?

/
lemonsong

O'hara: nekem írtak a papíromra C2000-et, de az orvosom azt mondta minden rendben, csak pihenjek sokat, és nem engedélyezte a kismamajógát sem (az amniók után reménykedtem egy kis mozgásban - nagyon hiányzik)

Nem oltatom be magam, igyekszem minél több zöldség-gyümit enni, és kerülöm a tömeget... ez mondjuk pont ma nem sikerült, mert mennem kellett a táppénzes papíromért és rohadt sokan voltak a buszon... :?

Szülés: biztos, hogy nem lesz kellemes!! Természetesen szeretnék szülni, aztán lehet hogy annyira vinnyogok majd, hogy kérem az érzéstelenítést...
És ezt hogy tervezitek: apuka bent, vagy kint?
Vendég

:)

apát én simán beterveztem magam mellé... ami elég nagy bátorság, mivel apa nagyon gyenge idegzetű... :) lehet előbb szülnék meg, mint hogy őt összekanalazzák :)
egyébként ő azt mondta, ha ki is bírja, azt lenne nehéz elviselnie, hogy engem fájni, szenvedni lát, és tehetetlenül kéne néznie, mert nem tudna rajtam segíteni... ezért kihagyná. Persze ő is azért nagyon gondolkodik, mert azért ott lenni az első pillanatban, azért nagyon szeretne...

én is egyébként gyenge idegzetű vagyok alapból. De pl a keresztlányom születésénél én voltam bent (ezért nem félek a szüléstől, pedig első babám lesz)... és én még azt is néztem, amikor már látszott a feje.... valahogy nem tudtam másra koncentrálni, csak hogy mindjárt ott lesz a kezemben... én előbb fogtam, mint az anyja, és csodás volt. Nem ájultam el, nem volt semmi bajom. Soha nem hagytam volna ki - ez egy olyan helyzet volt, amit egy nő ritkán él át - az apás szülés apa szerepe :D

egyébként azóta is gyenge idegzet az megvan :)

Milla

Kép

Kép
millababa

sziasztok!

Gondoltam írok,ha már nem megy az alvás.Tegnap este is 3,5 órát aludtam össz vissz,most is sikerült 4,5-et.Nálam ez valami terhességi tünet lehet,mert Zizuval is egy csomószor nem tudtam aludni.
A nappalok pokoliak,szinte mindentől hányingerem van,de ha nem eszem akkor meg a cukrom esik le meg a gyomrom úgy is fáj.Azt hiszem most pár napig pirítos meg puffasztott rizs lesz a menü.
Én holnap (huppsz...ma) megyek terhes tanácsadásra,kíváncsi leszek a kilókra,bár annyira nem foglalkoztat a dolog.
Próbálom összeszedni mindent amire reagálni akartam:

-Varratszedés: Zizuval felszívódós volt a külső varratom is.Tök jól be is gyulladt,viszamentem,kiszedettem és 2 nap múlva semmi bajom nem volt. Kivétel nélkül mindenki azt mondta (több gyerekesek) hogy sokkal jobb a kiszedős,mert az ugyan picit kellemetlen mikor kiveszik,de nincs vele annyi baj,mint a felszívódóssal.Unokatesómnak is tök jól betokosodott egy.És egyébb fincsi dolgok is történnek vele.Szóval ha véletlenül mégis úgy adódna,én tuti kiszedhetőset kérnék!!

-Apás szülés: Ez kérdés?Apának anya mellett helye szülésnél,ez nem akarom-nem akarom,bírom-nem bírom kérdése.Anyukától se kérdezi meg senki,hogy bent akar-e lenni.

-Érzéstelenítés: Higgyjétek el NEM érdemes! Emlékszem nagyon szar volt mikor vajúdás közben tudatosult bennem,hogy ezeket a görcsöket most nem lehet elmúlasztani.
De nem véletlenül fáj,az a fájdalom az ami előbbre és előbbre visz.Nem szabad elengedni/túl lenni rajta.Sokkal könnyebb elviselni ha úgy gondol rá az ember,hogy ez segít a picinek haladni és igenis és belekell merülni és meg kell élni azokat a fájásokat!

-H1N1: Rákérdezek a dokimnál jövő héten,bár akármit mond nem adatom be.A szakértő szerint nincs is elegendő bizonyíték,hogy nem okoz bajt.Na kössz!Rajtam meg a gyermekemen ne kísérletezzenek!

-Haj,köröm stb: Na nekem olyans ebességben nő a hajam,meg a körmöm.Zizu alatt is így volt.Bár a hajam úgyis kihullik zsülés után:-( Már most elkezdett a "szupi" vérkép miatt.

Endaaj!
Igazad van :D Annyi mindenki mond mindent,hogy ilyen meg olyan a szülés.Szerintem 1 igaz van csak: Amint megszületik abban a másodpercben már semmi sem fáj!

Labkat!
Mekkora pocak!És milyen formás!Nem is csodálom ha fáj a derekad,nekem olykor ettől az egytől is majd leszakad,hát akkor kettő...Bocsi,de ne emlékszem.Neked most tervezett császár lesz?
Ügyi vagy,hogy nem hagytad annyiban a bankot!Igenis és szóvá kell tenni.Te sem jó kedvedből vártál.

Meli!
Dettó!Bár ezt már egyszer írtam,de: Én is mondtam akinek csak tudtam,hogy min. 2 hétig nem kell látogató!!!Lehet megsértődni ,duzzogni stb.Nem igazán érdekel a rokonság lelki világa jelen esetben! :wink:

Gio!
Szerintem is mehet a téli szalámi!Nyamm,de finom is az! :roll:
Én kólát is iszom gond nélkül ha éppen azt kívánom meg.Ok,max 1 pohárral és azzal el is vagyok.

Pumipumi!
Melyik ebay-on szoktál "válogatni"?
Te egyébként kint fogsz szülni?Nme jöttök haza,vagy nem szoktatok haza látogatni?Egyébként hogy kerültetek Romába?Már akartam kérdezni... :roll:

Na most azt hiszem befejezem,mert félek nem küldi el ezt a kisregényt sem.Megyek horgolok kiscipőt Ketteskének :wink:
Vendég

Hogy allsz a horgolassal Olga? Nem keszit ki ez a nem-alvas? Foleg ilyen nappalok utan. Regebben en is keveset, max 6 orat aludtam, es total eleg volt...Haaaat, most a ferejemmel meg atvaltottunk nagypapas-mamasba, de olyan jo igy :):) Kb 9 korul megyunk fel a szobaba (neha persze 10 korul, de altalaban 9, fel10), letudjuk a esti ceremoniat, es elkezdunk nezni valamit a tv-ben es rogton osszebujunk, joejtpuszi, meg ilyenek, mert tudjuk, hogy max 5 percunk van az alvasig...es masnap reggelig (ebreszto: 5.50) szinte fel sem kelunk. neha atfordulgatunk, akkor adok megvarom, hogy csimota is athelyezze magat, aztan 2-3 perc mulva mely alvas ujra :):)
Csak raneztem egyszer-ketszer az e-bayre (e-bay.it), de sosem vasarolok.
Mindenkeppen itt szulok, semmi ertelme nem lenne csak azert Mo-ra menni...hogy lojjem be, mikor utazzak(bar nagyon nagyon eros erzesem van a szules napjat illetoen, megha ez nyilvan butasag is, hiszen ezt vegkepp nem lehet tudni)...meg utana a pici babaval hogy utazzak haza? meg a ferjemnek sincs annyi szabija, hogy ki tudja hany napra elutazni...szoval itt szulok....meg igy csimotanak is egyszerubb a dokumentumokat elintezni itt automatikusan. 2007-ben ismerkedtem meg ferjemmel neten, aztan azon a nyaron taliztunk 5 napra pesten, es 2 het mulva mar megvolt a jegyem romaba...igy kerultem ide :):):)

Alapban en is ugy gondolom, hogy a ferjnek ott a helye a szulesnel. Viszont erdemes rugalmasnak lenni, mert ha nem az a tipus a pasi, kkor nem szabad eroltetni, mert semmi ertelme,hogy egyreszt szenvedjen o is, masreszt meg hogy felesleges, sot idegesito elem legyen szamomra is...nehogy mar meg az o nyugtatasaval is nekem kelljen foglalkozni! ha valaki szivesen bentvan, az jo...de ha sztem egy percig is gondolkodik rajta, jobb, ha nem...mindkettonek csak rossz lenne. Nalunk persze egyertelmuen ott lesz, sot...!!! O lesz a szulesben segito tarsam, a aszuleszno csak affele csendes megfigyelo lesz, aki nem avatkozik be (idealis esetben, nyilvan). Kozel ugyanugy keszul, mint en...az osszes relaxacios, legzesi es vizualizacios technikat egyutt gyakoroljuk naponta...mar teljesen a sajatunkra szabtuk oket, es sztem nagyon jol fog mukodni.

Pokica! Az elejen irtal a gatmasszazshoz valo olajrol...milyet vettel? Eleg sokat talaltam a boltokban, de a velemenyek nagyon elteroek, hogy melyik a jobb. neked milyen van? 2-3 heten belul mar azt is lehet kezdeni...parom nagy oromere (aztan meglatjuk, meddig tart a lelkesedese :) )

Kép
pumipumi

Jó reggelt,
Férjem ki nem hagyná a szülést. Így is irigy, hogy én átélem a belső mocorgást...stb. Szerintem a szülést is simán átvállalná ha tudná - jó is lenne :)
Ma reggelre rejtélyes módon elmúlt a 3. hónaptól tartó csípőfájdalmam :shock: Még nem merem beleélni magam, hogy tényleg megszűnt vagy mi?
Ellenben a vádlim görcsöl, tudom ez afféle kismama tünet. Vettem be magnéziumot és kalciumot, de nem nagyon regaált rá. Valami alternatív 5letetek van ilyesmire?

EDA:Hát én a fájdalommal úgy vagyok, hogy igen , meg kell élni mindent a maga természetes valójában, de attól hogy érzéstelenítőt kérek még nem szűnik meg a tolási inger, ugyanúgy megél az ember lánya mindent, csak épp eszénél marad, nem fárad úgy bele . Én nem vagyok ellene és nem ítélem el azokat akik kérnek. Férjemet kérdeztem erről - lévén lelkész- hogy mit gondol, és nevetve mondta, hogy Isten adománya ez is 8) - vki úgy emléxem itt is írt hasonlót.
Ennyi erővel akkor a betegségben szenvedőknek sem jár fájdalomcsillapítás mert éljék meg amit az élet, Sors, Isten adott nekik? Nem tudom. Érdekes téma, biztos napokig lehetne boncolgatni :)

Cukorlötty: nálunk simán be lehetett keverni otthon, aztán a vérvételes nő előtt meginni. Nem is értem miért nézik hülyének a kismamát, magunkkal szúrnánk ki, ha csak a felét löknénk bele.
Gátmasszázsolaj: a Weledáról hallottam nagyon jókat, én azt fogom használni, barátosnőimnek bejött, bár nálunk a kórházban az első babánál általában van gátmetszés.

Oltás: Nekem a dokim is és a védőnőm is azt mondta, hogy meg ne próbáljam beoltatni magam. Megvallom eszembe sem jutott. sima influenza ellen sem szoktam
Vendég

Sziasztok, szép napot mindenkinek!
Az én férjem a héten hajnalban jár dolgozni, ami felborítja az én napirendemet is. Így kelünk négykor, aztán nem tudok hatig aludni, utána meg alszom kb. nyolcig. Nem egyszerű. Pedig régebben simán fel se keltem, amior elment...asszem öregszem :lol:
Az oltással kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy tényleg nem tudjuk, hogy milyen mellékhatásai lehetnek a cuccnak. Namármost a terhesség e szakaszában szerintem (szerintem!!!) leginkább a koraszülés veszélye ami fennállhat, ha valami nem stimmel az oltással. Az meg ugye nem hiányzik senkinek sem. Így én is úgy döntöttem, hogy nem adatom be. Persze meg fogom kérdezni a dokimat, és ha azt mondja, hogy feltétlen oltassam be magam, akkor újragonolom. Egyébként meg nem látom tényleg semmi értelmét.
tedorka

Sziasztok!
Gyors bekukk, aztán még ledőlök a fogdoki előtt. A derekam továbbra is brutál, de most már egyértelműen a bal oldalon érzem, minden lépésnél, így leginkább egy sántító csigára hasonlítok, ha valahova mennem kell. Arra gondolok valami "becsípődött" ott, vagy babó nyom valami ideget. :shock:

Oltás: én biztos kihagyom, senki nem javasolja. Azért kicsit most parázok, holnapután megyek házidokihoz táppénzes papírért, kiváncsi vagyok hány órát kell majd várnom a betegek között. Mindig próbálok érdeklődni mikorra menjek -rendelés elejére vagy végére- de nem igazán kapcsolnak, hogy a kismamáknak nem kellene ott ülni egy nyamvadt papírért órákat. :roll:

Szülés: Férjem biztos bent lesz, le sem tudnám beszélni és ennek én nagyon örülök. Tesómmal anyukám volt bent, de nekem ez elképzelhetetlen, hogy ne együtt éljük át a kisfiunk születését. Így biztos könnyebben viselem majd a fájdalmat és remélem fájdalomcsillapításra sem lesz szükségem. Persze meghagyom a lehetőségét, de ha csak bírom átadom magam a fájdalomnak, nem küzdök ellene, hagy vigye előre a dolgokat. Remélem gyakorlatban is menni fog. :oops:
csillag25

Sprite, én sem tudok aludni, minden éjszaka fenn vagyok 2-3 órát. Kezdek is kimerülni rendesen, olyan karikák vannak a szemem alatt, mint egy mosómedvének. Az az érdekes benne, hogy nem tudom mitől nem bírok visszaaludni, mert nem érzem, hogy ideges lennék, csak egyszerűen nem megy. Reggel 6 körül meg már tudnék, de akkor meg kelni kell. :evil: Mondták, hogy ez hormonális, nagyon remélem, hogy még szülés előtt elmúlik, mert különben már az elején olyan leszek mint a mosott kaki.

Gio, az én férjem is azt mondta, hogy átvállalná a szülést. :lol: Mondtam, hogy inkább a hasamat vegye át egy estére gyerekestül, én meg elmegyek valahova bulizni. Aztán másnap visszaadhatja. De nem sikerült kivitelezni. Milyen jó pl. a pingvineknek, hogy felváltva vigyáznak a tojásra. :lol:

Az EDA-kérdést én nem döntöm el előre, szerencsére ahol szülök, menet közben is lehet kérni. Mivel nálam benne van a pakliban a császár is, csak a legvégén derül ki, hogy melyik jön be, ezért egyelőre nem is agyalok rajta túl sokat. Szerintem mindenkinél változó, hogy mennyire bírja a dolgot, van olyan ismerősöm, akinek két évvel később még mindig rémálmai vannak a szülésről, és van olyan is, aki szerint a szülés "olyan, mint egy erősebb menstruációs görcs" (idézet vége). :lol: De nekem nincs semmi elvi kifogásom az érzéstelenítéssel kapcsolatban, a szülés nem valami verseny, hogy utána az ember arra legyen büszke, hogy ő mennyivel ügyesebben és többet szenvedett mint a másik (olvastam már ilyen vitákat mindenféle kismamaoldalakon, ahol egy ősanya épp osztott mindenkit, aki érzéstelenítéssel szült, mert az "nem küzdött eleget a gyerekért, ezért lelki sérült lesz mert nem kötődik úgy hozzá"). :lol:

/
lemonsong

:D :D Lemon,
de jót nevettem ezen a pingvines dolgon. Jó 5let a buli is:-) én bepróbálkoztam nyáron, de elég lightosra sikeredett tekintve hogy éjfélkor már alig álltam a lábamon olyan álmos voltam - amúgy bírom hajnalig.
Jah, ugyanezt az oktatófilmet ("ősanya") én is hallottam már és valóban nem érdemes bővebben , ne adj Isten vitázni erről. Mindenki teszi a dolgát belátása szerint.

Anna
akartam kérni, hogy majd tegyél fel képet a babakocsiról!!

Csillag
nehogymár ne hívjon be a doki soron kívűl! Én mult héten simán mindenki elé betrappoltam, hogy bocsi, kismami vagyok és ugye megértik :arrow: széles mosoly :arrow: mire az öreglányok a váróban észlelték hogy most mi van?? akkorra már kint is voltam.
Vendég

En par hete megtapasztaltam, hogy a media marktban, az ikeaban es a leroy marlenban is van elsobbsegi kassza, de ha nincs, akkor is automatikus a varandosok elsobbsege, sokszor hangosban is bemondjak...nna, en ezt azota kihasznalom, es BARHOVA megyek, egy kisboltba, postara, rogton elore teszem magam es ha esetleg valaki szolna, kozlom, hogy elsobbsegem van, nem tudta? szegyen, hgy magatol nem ajalja fel! eddig ez 2-szer tortent meg, marmint hogy mondanom kellett (alt maguktol mondjak, vagy nem szolnak), de utana szerencsere nem vagtak pofakat...bar az sem erdekelne, ha igen. birnek siman varni a soromra, csak nem akarok emberek kozt lenni. :oops:

Kép
pumipumi

Nem is a várakozással van elsősorban a gond, mert nem vagyunk fekvőbetegek. Egyszerűen a sok prüszkölő, taknyos emberről és a levegőben lévő vírusokról.
Én is simán előrevetem magam 8) Úgyhogy Csillag hajrááá!
Vendég

Lemon, Gio, én is annyira szeretnék már egy jót bulizni.
Hiába mondja Apa, hogy majd mehetek nyugodtan, az m,ár valszeg nem olyan lesz, hiszen első időben tuti nem fogom otthagyni Áront.
Utána meg majd arra kell figyelni, hogy igenis ott tudjam hagyni, pl. Mamára,hogy mehessünk együtt is.

De a pingvines cucc aranyos volt :lol:
Vendég

Köszi lányok a nyugtató szavakat. Utánaolvastam időközben és hát ahogy a dokinő is mondta ha eleget pihenek, a C1000-es érték ellenére is szülhetek a kiírt idő környékén. Sok pihit javasolt a dokinő, magneB/-ot, no szex, és minden megerőltetést kerülni kell. Nagyobb séta is felejtős, így most nem merek sehová sem menni. Ennyit a várva várt táppénzről, és a kismamatornáról, különböző tanfolyamokról. Csak az aggaszt még, hogy sehol nem tartunk még a kelengyékkel, minden a férjemre fog hárulni. Na befejeztem, nem nyavajgok tovább, a lényeg, hogy Zéti még jó sokáig ne kívánkozzon ki.

A szülés kezdetén tuti bent lesz a férjem, aztán ha menet közben úgy érzi, kimegy. De nagyon tartja magát ahhoz, hogy végig bent lesz. :D

H1N1: én ellene vagyok az oltásnak. Sima influenza ellen sem oltattam be magam soha, mert a környezetemben többször is előfordult, hogy éppen az oltástól volt vaalki rosszul, vagy betegedett meg annak ellenére is.
Vendég

EDA: előre nem mondom sem azt, hogy tuti kérek, sem azt, hogy enm. Menet közben kiderül. Aki még nem tudja előre, érdemes az orvosát megkérdezni, hogy meddig tudnak adni. Az Istvánban ha 7-8 ujjnyira kinyílik már a kismama, nem kérhető, mert nem érnének oda az illetékesek, amíg még szükséges lehet. Na, jó értelmes voltam, szóval későn érnének oda.

Lányok, ha féltek a szüléstől gondoljatok arra, hátha ti is azok közé a szerencsések közé tartoztok, akiknek már csak a kitolás fáj. Fő a pozitív gondolat! :D
Vendég

Sprite
Nekem a védőnőm azt mondta, hogy eszembe ne jusson beoltatni magam, mert ugyanis nincs letesztelve.

Sziasztok.
bocsi, hogy megint eltűntem, de a hétvégén alig bírtam lábra állni annyira fájt/fáj as derekam.
Pénteken akartam menni a dokihoz, beszéltem is vele csütörtökön, hogy másnap megyek erre reggel úgy keltem föl, hogy alig bírok menni, majdnem derékszögbe görnyedve menetem egész hétvégén, mert nem bírtam kiegyenesedni.
Mosat már egy kicsit jobb, de még mindig nem tökéletes, ma felhívom a dokit, hogy miért nem mentem pénteken és, hogy mikor tudok menni hozzá a héten majd.

manocskak

Ha még a sok prüszkölő,arcba köhögős pofátlan ember.De mikor vad idegen emberek próbálják megsimagoatn ia pocakom.Van hogy az sem esik jól ha a saját tesóm vagy anyum simogatja meg,hátmég idegenek.Mikor már látom,hogy "tapiznának" szólok,hogy nem szeretem.Épp tervezem hogy csináltatok egy pólót aminek a pocak részére oda íratom,hogy : "NE TAPIZZ"

Lemonsong!
Szerintem is hormonális a dolog....én azzal magyarátom,hogy készül a zervezetem az éjszakai műszakra :D Bár Zizunál szerencsére nagyon-nagyon ritkán kellett :roll:
Vendég

Manócskák,
ez azért kemény! Vmi masszázsféle nem segíthet picit?
Vendég

Sprite.
idegenek is fogdosni akarják a pocidat? Hú...én sem szeretem ha tapizzák eleve, már a mhelyemen is pár hónapja elhíreszteltem hogy ez nekem baromira nem jön be, így kevés van aki próbálkozik, de még így is akad..
Vendég

Engem mondjuk nem zavar, ha a hasamhoz érnek, bár azért vadidegenek az utcán nem szoktak. De ismerősöktől, barátoktól simán elfogadom, nem beszélve a családról. Nekik ugyanolyan izgalmas ez, mint nekem.
Amitől a terhesség elején falra másztam, az a puszi volt...mindig mondtam, hogy nem adok puszit, és mindenki megsértődött. Persze abba nem gondolt bele senki, hogy undorító a nyár közepén, amikor hozzám dörgölik az izzadt büdös arcukat. Uhh, még most is rosszul vagyok a gondolattól. Mára már elmúlt, de még mindig kapom, hogy "akkor most adsz puszit, vagy nem???".
tedorka

Jó reggelt mindenkinek!
Hál Istennek én ma végre tudtam aludni, de tegnap kukorékoltam fél öttől. minden egyes hajnalban 4:23-kor ébredek a pisilés miatt, aztán vagy viszza tudok aludni vagy nem. :? Éljenek a hormonok! :twisted: Szerintem engem tuti most figyelmeztet a szervezetem, hogy készüljek a hajnali ébrenlétekre, mert amúgy imádok aludni, ráadásul 10 óránál kevesebbel nehezen érem be... :oops: :lol: Na , de a kisördög majd rendezi anya alvási szokásait, de egy cseppet sem bánom! :D

Sprite, ügyes vagy, ne is engedd, hogy tapizzanak! Én is kivagyok a tapizóktól, és volt már olyan, hogy reflexből rácsaptam valakinek a kezére... :oops: Az a minimum, hogy kérdezze meg szabad-e, aztán majd én eldöntöm!

Gio, ha megérkezik a babakocsi és összeraktuk egyből rakom a képet fel, plussz még lógok a pocakos képemmel is. :D
Vendég

Gio'ia
Igazából nem tudom. Tudod nekem 7 éve állapították meg Pesten, hogy nyitott gerinccel születtem, egyszer voltam 3 hetes nappali kórházba ahol kezeléseket kaptam rá, és használt. Nem kellett bent feküdnöm, csak egyik nap délelőtt másik nap délutánra kellett mennem egy fél napos kezelésekre, majd ha meg lesz a baba lehet megint elmegyek dokihoz, hogy nézze meg és írjon ki valami kezeléseket rá ami használ.
Ennyire még soha nem fájt a derekam az biztos.

manocskak

Most értem haza, haza lettem küldve, mert a munkahelyemen többen influenzásak lettek, azt nem lehet tudni még, hogy milyen típusú. Úgyhogy most egy ideig itthonról dolgozom. Úgy tűnik durvul a járvány. Szedek 1000mgos C-vitamint, de ha dolgozni nem is megyek, orvoshoz ugyanúgy legalább hetente egyszer menni kell, szóval nem tudom, hogy fogom megúszni.

Gio, mi tegnap is voltunk "kocsmázni", ami abból állt, hogy egy kisebb társasággal beültünk egy kerthelyiségbe, megittam egy lájt kólát meg vagy 3 liter ásványvizet, és este 10-re itthon is voltunk. Mit ne mondjak, nagy buli volt. :lol: :lol: :lol: Kicsit öregesen nyomjuk, de reménykedem, hogy a gyereknek angyali természete lesz és engedélyez majd egy kis kimenőt néha. :lol:

/
lemonsong

sziasztok
o'hara én írtam a múlthéten hogy 2100-as a méhszájam és eléggé aggódom mert nekem a doki nem is mondta meg azt se hogy pihenjek csak énvettem észre a papíron.vannak keménydésed?mert nekem nincs és nem szedek magnéziumot,lehet kéne :?
kata szerintem a szervezetünk csinálja ezt a baci témát tuti nálam is van vaalami szerintem sok eza folyás legalábis remélem hogy nem a méhszájjal van összefüggésbe.én most próbálok pihizni sokat hgy bírjam a pénteket és a szombatot.
olga én sem tudok úgy aludni ahogy nem várandósan.
milla nekem is lustul pocklakó de én azt olvastam hogy egyre kisebb a hely neki ezért nem várhatók akkora foci meccsek.

Kép
Kép
anitaaa03

Manocskák
és így mondjuk törvényszerű hogy császárral szülsz vagy mehet a normál szülés? Lehet írtad is már, Joellel hogy volt?
Vendég

nekem elejétől fogva sok a folyás. Azt hittem ez a normális. Nincs semmi egyéb tünetem, de tisztasági betét nélkül nem tudnék létezni.

Anna
és milyen típusú /márkájú a babakocsi?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?