A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok!
Ha nem bánjátok, akkor néha én is benéznék hozzátok :wink:A második babánkat várjuk, aki a 18 hetes uh szerint kislány. Azóta sajna nem mutatta meg :cry:
Én 30 éves vagyok és Pécsen lakunk.
Amúgy én is tudok egy oldalról mind a két ciciből szoptatni :oops: :P Kisfiamat 22 hónapos koráig szoptattam, nemrég ment el a tejem. A doki szerint eddig bírta a szervezetem a szoptatást és a terhességet együtt.

Kép

Kép
loaktinia

[quote="kriszti1976"]
írta:
kriszti1976
Kérdés: ennyi idős terhesen vezettek?én most akarom elkezdeni, de a férjemnek nem tetszik, merhogy nehogy már épp most kezdjem el, amikor egyre nagyobb lesz a hasam. MÁrmint van jogsim csak régen nem vezettem.(na jó nagyon régen)

De ha meglesz a baba akkor meg azért nem lesz időm rá.Mi a véleményetek?Veszélyes a vezetés, és kell hozzá külön biztonsági öv?

Én legalább annyira veszélyesnek látom, hogy a sok beteg ember között bkv-zik a kismama. Arról nem is beszélve, hogy a buszon is lehet esni, egy hirtelen fékezésnél.

Mivel itthon vagyok, és nem kell minden nap bejárnom, nekem bérletem sincs, nem érné meg, úgyhogy én, ha bárhová megyek (mondjuk 1,5 km-s körzeten kívül), ahhoz kocsit használok...és a szülésig folyamatosan fogok vezetni.

Nekem nincs övterelőm. Be tudom igazítani az övet a pocak alá, főleg most, hogy már nőtt is, és nem nyomja sehol.

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="loaktinia"], írta:loaktinia aki a 18 hetes uh szerint kislány.

Szia!

Mi lesz a kislány neve? :)

Ágnes

Kép
klemencia

Még szép, hogy nem zavar :) Üdvözöllek közöttünk :) Hétvégén van egy kis pangás, de amúgy nem rossz minálunk. Én is épp megyek főzni :)

Szia :)

Klári

Kép
claracroft

Olvaslak titeket folyamatosan, de sajna sokszor nincs energiám már írni. Napközben Marci mellett nem lehet netezni. Ha meglátja, hogy leülök jön és hív arrébb :D :D Amikor pedig alszik, akkor nem merek gépelni, mert felébred rá.

Vezetés: tudjátok, nemrég lett meg a jogsim, de én azóta folyamatosan vezetek és szerintem csak akkor teszem le a kocsit, ha csúszósak lesznek az utak.

Loaktinia: üdv a topiban.

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok!

A pocaklakóm ha tényleg kislány akkor Léna, ha fiú akkor Zalán vagy Zsombor lesz. Kép Nagyfiam Gergő Kép Pocaklakóm

Kép

Kép
loaktinia

Loaktinia

Jó, hogy jöttél! Írj gyakran!

Trudi
turorudi6

Loaktinia:Üdv köztünk! :D :D

Kérdés:
Szerintetek a laptop nincs káros hatással a babára? Mert én néha a combomon szoktam használni :oops: :oops: :roll:

Icu
Kép
Kép
icu03

[quote="fikuszka"]U írta:fikuszkaxi látszik, hogy gyakorló anyuka vagy. Micsoda dolog olvasni, mikor az a gyönyörűség éppen szopik? :lol: :lol: :lol:
Persze tudom ez csak nekem, meg az első gyermeküket váró anyuciknak újdonság.

Ó, hát egy idő után unalmas kivárni, míg kiszolgálja magát. Az ember vagy elalszik maga is, vagy olvas :mrgreen: .Én nagyon sok könyvet kiolvastam szopi közben.

KépKépKépKépKép
uxi

Dil , én is olyan lisztből sütöttem.

KépKépKépKépKép
uxi

Helló, ma megint voltunk esküvőn :) Már csak egy van hátra idénről... Ismét sokat táncikáltunk, de nem vagyok fáradt, ma is nagyon jólesett. Érdekes, hogy ma nem volt bajom a gyomorsavval, pedig nagyon finom ételeket ettem és nem is keveset :-)
Vezetés: ha szükséged lesz a vezetésre, akkor mindenképpen most elevenítsd fel az egykor tanultakat :-) ha régebbről van könyved és nem vezettél, akkor eléggé ki tudsz esni a gyakorlatból. Ha viszont kicsit is oda szoktál figyelni mikor más vezet, illetve ha nagyon akarod, akkor meg lehet tanulni. Ami esetleg nem hiányzik most a babádnak, hogy izgulj a nagy forgalomban... ha valahol nyugodt helyen tudnád újratanulni, az lenne az igazi. Csak bátorság és óvatosság :-)
Én az övet úgy szoktam használni, hogy előszőr bekapcsolom, majd leülök és csak a felső pántot húzom magam elé. Vagy ha rendesen becsatolom magam, akkor jó lazára hagyom az alsó részt.
Loaktinia, üdv közöttünk. Édes a fiad :-)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!

Újra itthon! Tegnap értünk haza, és azóta folyamatosan, mint egy őrült, úgy dolgozik a mosógép :)

Az időeltolódás miatt nem tudok aludni, úgyhogy legalább egy részét elolvastam annak, ami 2 hétig kimaradt! Próbálom újra felvenni a ritmust.

Látom, már többen voltatok 4D-n. Ennek örülök, mert én is most a hetekben terveztem, csak tartottam attól, hogy még kicsi hozzá, és nem még érdemes; de mivel nem olvastam ilyen jellegű negatív tapasztalatot, így akkor beiktatjuk valamikorra.

Timi

Timi
athena

köszi a jótanácsokat vezetés ügyben:)) úgy látszik csak a férjem parázik ennyire vagy nem akar nekem kocsit venni :D
kriszti1976

Krisz, nagyon aranyos a párod, hogy félt téged!:) Meg kell becsülni!:-)
Én szeretek vezetni, mert különben a gyaloglástól lihegek, nehezebben mozgok stb. Jobban esik, ha kocsi van a fenekem alatt és gyorsan odaérek mindenhova. És persze a boltból hazafelé sem kell cipekednem, mert ott az autó.

Üdv az újaknak!:)

Szerintetek fontos járni szülés felkészítőre? Mert nekem nagyon messze, Pesten van ilyen és nem szeretnék emiatt utazgatni egy csomót. Így is macera lesz, ha már itthon leszek, bejárni UH-ra és vérvételekre és terhesgondozásra, NST-re, stb.
Nekem HÉV-ezni kéne Pestig, az meg bizony nagyon rázza a hasamat. Félek, hogy emiatt megnyílhat a méhszáj...
Nem szívesen mozdulnék már ki Pestre. Persze a házi dokim is Pesten van, majd mehetek oda 30 naponként a táppénzes papír miatt, meg a nődokim is Pesten van. Szóval, így is valamiért mindig be kell mennem, csak ez nekem egyre nehezebb lesz. Szeretném, ha minél kevesebbszer kéne mennem....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 12:19-kor.
Vendég

Szép hétvégét Lányok!
Rendszeresen olvaslak ám titeket, csak arra nem marad már időm, hogy írjak is. :D
Hétvégén alig érem utol magam. Szerintem a javítanivaló dolgozataimat is visszaviszem a suliba érintetlenül. Na mindegy.
Majd könnyebb lesz, ha már itthon leszek végleg.
A vezetés miatt kicsit irigyellek benneteket. Nekem sajnos nincs jogsim. Mindig elodáztam a dolgot, és bizony nagyon hiányzik. Azért óvatosan vezessetek, vigyázzatok nagyon magatokra!
A szoptatás közbeni olvasás meg nekem is tetszik, lehet kipróbálom majd. :D
ágota 74

Loak: nagyon cuki a kicsi fiad:) Szép kis pasi:) Léna is biztosan ilyen szép lesz!

Ágota, részvétem a dolgozatok javítása miatt! Egyébként mikortól nem dolgozol? Én okt. 16-án utoljára. Jobb is, hogy veszélyeztett terhes vagyok, különben még nem mehetnék pihizni.

Athena, hol nyaraltatok? Jó volt?
Vendég

Sziasztok!
Köszönjük a bókot! :P
A szülésre felkészítés szerintem fölösleges, mert úgy sem tudsz rá felkészülni, és úgyis teljesen más lesz mint ahogy elképzeled. Az nem baj, ha egy kicsit utánnaolvasol a neten, de elég is. Nekem elsőre egy tökéletesen csodálatos és fantasztikus szülésem volt.Életem legcsodálatosabb élménye minden fájdalmával együtt :wink: :P Azt már előtte nagyon komolyan elhatároztam, hogy nem fogok ellenállni a fájdalomnak, hanem átadom magam neki és hagyom, hogy a testem tegye a dolgát. Nem arra koncentráltam közben, hogy nekem fáj, hanem a babámra. Neki szerettem volna segíteni, hogy minél előbb megszülessen. Az elejétől a végéig 4 óra 20 perc volt, ami elsőre elég gyorsnak számít :P Szerintem a legfontosabb, hogy fejben eldöntsd, hogy nem fogsz pánikolni!!!

Kép

Kép
loaktinia

Twist!
Miért vagy veszélyeztetett?
Athena!
Az én 4D-m 21 hetsen készült :P

Kép

Kép
loaktinia

Szia Twist!
Igazából abban maradtunk a suliban, hogy addig maradok, ameddig bírom. Szóval majd meglátjuk. Ha már erőltetettnek érzem a dolgot, biztosan maradok itthon.
Te sem dolgozol akkor már sokáig. Hogy bírod? Neked nem nagyon megterhelő?
ágota 74

Twist!
Veszélyeztetett vagy? Nem is tudtam. Képzeld, itt Szegeden úgy megy, hogyha egy kismami úgy dönt, hogy táppénzre akar menni, akkor az orvosa minden gond nélkül javasolja a táppénzre vételt. Nálatok csak akkor lehet korábban táppénzre menni, ha veszélyeztetett vagy?

Athena!
Merre jártatok? (biztosan írtad, csak elfelejtettem)

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok,
bocsi, kicsit nehezen tudom felvenni a pörgést veletek, de azért olvasni szoktam néhány naponta! :D:D

Vezetés téma: én mindegyikkel vezettem és vezetek utolsó napig, hosszú utakat is, Lilivel anno pocakban lenyomtunk 35 ezer km-t 8 hónap terhesség alatt, mert külföldön éltünk akkor. Nekem van övterelőm, bár így harmadik terhességre a tépőzárja már kissé megviselt, de szerintem nagyon hasznos, anélkül engem nyom az öv.
Nekünk ami gondot okoz, hogy hiába viszonylag nagy a kocsi, egyszerűen 3 gyerekülést marha nehéz bekötni, mert egyszerűen nem fér oda a kezem, szóval most hosszabbítót fogok varratni a nagyok öveihez.

Pajzsmirigy: nekem is alulműködésem van, igazából tavasszal a terhesség előtti laboron derült ki, minimális eltérés volt, de a dokim azt javasolta, hogy a terhesség alatt szedjek rá gyógyszert, én 50mg-ot eszek most naponta. És gondolom emiatt én is veszélyeztetett terhes vagyok, és táppénzen vagyok júliustól, mert anyagilag mindenképpen jobb, mint a gyes.

Szoptatás, nekem mindegyhogy ment, de nekem egyik sem türte el, hogy bármi mással foglalkozzak közben, csak rájuk lehetett figyelnem, kis önzől?:D:D:D

Szülésfelkészítőt kérdezte valaki, én nem jártam, mert anno Marcivla még dolgoztam és nem volt időm, de nem éreztem hátrányát, a szülésznő és a doki is mindig mindent elmondott, hogy mi jön, mire figyeljek, mit kell csinálni és szerintem az öszötöneink is nagyon jól működnek olyankor, valahogy megérzi az ember, hogy éppen hogy jobb, mi kényelmesebb. Marcinál sokat sétáltam, az volot a jó, Lilinél a kád jött be nagyon, bár vele meg kellett várni apját is, hogy odaérjen, így az talán kicsit lassított a dolgokon, mert 440 km-t meg kellett tennie a kórházig.
Egy biztos, nekem Lili után a méhösszehúzódások sokkal fájdalmasabbak voltak kb 3 napig, mint a szülés, olyan brutális volt még napokig, és mivel 4 kg volt a drágám, így kaptam Ergam cseppeket is, szóval az az egy nem volt szép emlék, de vele a szülés abszolút nyugi volt, semmi infúzió, csak némi öltés a végén.

Vásárlás, mi sem nagyon tervezünk nagy bevásárlást 2 gyerek után, bár csajos cuccunk valahogy " véletlenül" több van, de majd megoldjuk. Egy szép garntiúrát szeretnék a pöttömnek venni, amiben hazahozzuk és amit utána el is rakok emlékbe, nem adom tovább. Na megy egy saját kedvenc plédet, bár a héten voltam már kicsit vásárolgatni, de nem voltam elájulva a felhozataltól, régen a Kenguruban olyan jókat vettem a nagyoknak, hát most nagyon gyér, így másfelé megyek majd.

Idetti,
nagyon drukkolok Neked, remélem megnyugtatnak holnap és nem kell tovább izgulnod.

Influenzát láttam még, mi is abban maradtunk a házidokival, ha kitör erre is a járvány, akkor a gyerkőcök se menjenek oviba, és én se mászkáljak, itthoni környezet, friss levegő, kaját és bevásárlást hazahozatni, de oltást nem javasolt, mivel nem tudják a mellékhatásait, és addig meg sem születik egy baba sem, akinek most beoltják a mamáját. Gyerekek kapnak immunerősítő kúrát, a többit meg majd meglátjuk! :D

Na most ennyi voltam, mert Lilóca felébredt és jön hajazni még egy kicsit, a fiúk meg elmentek bicajozni, meg távirányítós autózni! Holnap este megyek a dokihoz, kíváncsi vagyok a TSH eredményemre, most csináltunk egy hete labort, meg majd lassan jön nekem is a cukor. Kellemes, izgalom mentes hetet Mindenkinek! :D:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Megvettem a patikában a glükózt, holnap megiszom.
Hát ez brutál, nem is gondoltam, hogy ekkora adag :shock: :shock: :shock: .

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi,
vigyél mellé egy citromot, csavard bele legalább a felét, úgy olyan, mint egy tömény limonádé, kitartás! :D:D
Na most már leszakadok a netről, mert még be kell fejeznem a frissen oviba felvett lányom hercenős ovis zsákájnak megvarrását! :D:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Szóval szerintetek mikor érdemes 4D-re menni. A férjem szerint 22 hetesen fél, hogy még nagyon korai, azt mondja menjünk egy hónap múlva.

Kima! Twist!
Amerikában és Kanadában voltunk. 6 óra az időeltolódás, és ez hazafelé meg szokott viselni :)

Timi
athena

Athena!

Mi a 19. héten voltunk 4D. Akkor még az volt a jó, hogy belefért egyben a képernyőbe :lol: Már teljesen baba formája volt, annyi különbséggel, hogy nem sok husit és zsírt látott rajta az ember (kicsit csont és bőr), de nem bántam meg, hogy akkor mentünk!!!!

Mégegyszer megismételjük a 28-29. hét környékén, mert akkor már nagyon édesen pufókok.

Nem tudom, hogy van-e már konkrét helyed, mellékelem, ahol én voltam:
http://4dultrahang.com/

20 perc babamozi 6000 Ft + 2000 Ft a DVD róla. Nagyon kedvesek, este 8-ig van időpont! Csak ajánlani tudom.

Mennyi időt voltatok Amerikában? Írigy-irigy :oops: :oops: :oops: Remélem egyszer én is eljutok oda, bár inkább Ausztrália a favorit :lol:

Kép
akire79

Na, én ma teljesen kétségbe estem. :? :? Egy hete nem álltam mérlegre és ma megtettem. Egy hét alatt feljött 2 kiló! Mi lesz így a továbbiakban? Pedig nem eszem többet, mint eddig.....Jaj, nem lesz ez így jó

Kima
Kép
Kép
kima75

Azért ne keseredj el....
Eddig mennyit híztál összesen?
Miket ettél a héten? Én naívan azt hittem, hogyha gyümölcsöt vacsorázom, akkor nem hízok. Szinte minden este szőlőt, barackot ettem :oops:
És nem kellett volna. Mostmár próbálom visszafogni magam, mert én a védőnő mérlegelése szerint a 22 hét alatt híztam 6 kg-ot :oops: Pedig kevesebbet eszem, mint a várandósság előtt :shock: 9 kg-nál többet nem szeretnék hízni, szóval mostantól jöhet az odafigyelés!

Kép
akire79

Akire: 6 kiló az nem sok. Ne keseredj el!

Athena: de jó! Merre voltatok?
Mostanában sokat gondoltam Amerikára, mert 1 éve ilyenkor már kint voltunk :) és 22-én hétfőn házasodtunk össze :)
Az is eszembe jutott, hogy akkor milyen könnyen utaztunk Emmával..

Kép
Kép
alma26

Akire!
Eddig összesen a reggeli mérleg szerint 5,5 kilót az esti szerint 7,5 kilót híztam. (Este biztos azért több, mert jól tele van a hasam kajával) :D Ma megyek 11-re a védőnőhöz és kíváncsi leszek mit mond. ezen a héten sem ettem többet, mint eddig. Sőt az a ciki, hogy szerintem tök keveset eszek. Csak azt nem tudom akkor mitől hízok. Persze, ha zöldséget meg gyümiket ennék nyilván kevesebb lenne a súly, de annyira nem kívánom.....

Kima
Kép
Kép
kima75

Jó reggelt :)

Én szombati mérleg szerint eddig 9 kg-ot híztam :( :oops: :cry:

Bogaracska: a terheléses vércukrot a klinikán vették le, vagy háziorvos??? Én szeretném, ha a klinikán csinálnák, de a te tortúrádat ismerve...

Hallottam, hogy a pulzust reggel, még felkelés előtt mérjem, mert az a jó. No, én ma reggel megmértem, tényleg csak 88 volt, viszont a vérnyomásom 134/valamennyi :? Nap közben 112 körül szokott lenni az első érték, a második pedig 76 körül. Én már nem értem...

Ma délután megyek dokihoz.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Hízás miatt én is félek, és kb 6 kiló szerintem rajtam is van már... Nem jó a mérlegünk hála égnek, ezért én is a védőnőnél tudom majd meg szerdán, de egy hónappal ezelőttig 4 kiló volt, és most hogy megugrot a hasam, 6 már tuti lesz. Még nem aggódom miatta, majd a 30. hét után figyelek még jobban, mert az én tapasztalatom alapján akkor lehet elszállni, és még jön majd a vizesedős része is... :shock:

Akire a 9 kiló szerintem elég kevéske... Vagy ha nagyon vékony vagy, akkor lehet, hogy összejön, de 9 kiló az csak ilyen Norbi feleségeknek jön össze szerintem... A Bettivel (és most is) sok gyümölcsöt ettem, és nagyon figyeltem a kajára. 14 kiló volt így is a végeredmény, és egy 3660 grammos baba. 2 hónap után a régi farmeremben jártam! :lol: Szóval én a 14-15 kilóval most is elleszek! Ja, és ebből 1-2 tuti a melleimen van! :wink:

Ldetti, nagyon szorítok mára, remélem este jössz és jó hírekkel!!! :wink:

Adrienn! Elfelejtettem reagálni, hogy a te dokidról én még csak jókat hallottam, és van egy nagyon jó személyes "tapasztalatom" vele. Annó, mikor meg kellett szülnöm a beteg babát, este ő volt ügyeletes... Sírtam, és nagyon rossz volt bent a kórházba, baba még a hasamban... Bejött, és beszélgetett velem az este...Elmesélte, hogy neki is volt egy ilyen esete, de ott nem vették észre szülésig... (Nem ő, hanem az uh-os) Jobb hogy kiderült, megnyugtatott, minden kérdésemre válaszolt, pedig nem is az én orvosom volt. Emberségből jelesre vizsgázott nálam!!!
melike30
Győr

Loak: Veszélyeztett terhes a lombik miatt és a magas életkorom miatt vagyok, de ez csak papíron van. Amúgy orvosilag tök jól vagyok, dolgozom is:)

Voltam ma védőnőnél, már 7kg-ot híztam a terhesség kezdete óta. Ez van.( A vérnyomim magamhoz képest jó volt. 120/80. Én magas vérnyomival kezdtem a terhességet, tök jól lement azóta. Meghallgattuk a baba szívhangját is, nagyon édi volt.)
Picit kinevetett a védőnő, hogy az AFP miatt ekkora tortúrát csináltattak végig velem, mondta, hogy ezért nem szokták. FŐleg ha az ellenőrzött értékem jó lett. De legalább minden okés.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Megvagyok, csak hétvégén kidőltem, olyan kakául voltam :( Torokfájás, nátha, de úgy legyengített, mint a csuda.
Már úgy néz ki megmaradok, bár az orrom még jól el van dugulva :?

Teszem rendbe a lakást, mert jól elmaradtam vele így :(

Puszi!

Kép
buborka.

Sziasztok!

Detti, ma sokat gondolok Rátok, remélem feltöltődve, csupa jó hírrel jössz :wink:

Loaktina, üdv köztünk! Ha visszalapozol a 130. oldalra, ott van egy táblázat. Küldd el nekem priviben az adatokat, és felveszlek Téged is :wink: Szépek a gyerkőcök!

Kima, én azért nem tudok netezni Marci mellett, mert annyira mászik bele a gépbe, és ha elviszem innen, hiszti van. Úgyhogy ha ébredezik, gép lecsuk, szobaajtó becsuk :lol:

Icu, én MINDIG az ölemben használom a gépet. Mondjuk már vettem egy tartót, hogy ne melegedjen át az egész testem tőle :?

Athena, nagyon jó lehetett Nektek.

Kriszti, ne hagyd magad, magyarázd el, hogy igenis a gyerek mellett kell a kocsi Neked is :wink: :lol: Megkérdeztem egyébként, és lehet menni a magánklinikára bárkinek, nem csak tagoknak 4D-re. Én 20-án, 12.20-ra megyek

Twist, én nem jártam, én feleslegesnek tartottam. Mondjuk egy véletlennek köszönhetően én voltam a tesómmal, amikor szült, így nem csak üresen láttam a szülőszobát, hanem élesben is, így tudtam, mire készüljek :lol: Olvastam a blogodat, jó, hogy összeírtad a koraszülés jeleit, köszi! Én rettegek tőle :oops:

Ágota, dogákat javítottad végül? :lol:

Kima, nálunk is simán odaadja a nőgyógyász a papírt, ha táppénzre akarsz menni. De szerintem ez mindenkinél így van

Tamesz, pont tegnap gondolkoztam azon, hogy fogunk utazni, ha meglesz Mincsi is. Mert a gyerekek ugyebár hátul - elöl a légzsák miatt nem lehet. De ha anyósékhoz megyünk, elég hosszú az út, halálra unja magát Marci egyedül hátul... Érdekes lesz... Még utánajárok, hogy lehet anyósülésnél kikapcsolni a légzsákot, mert szerintem az lesz a megoldás...

Athena, én 29+1 leszek, amikor megyek. Ha már nem csak csont és bőr babát akarsz látni, hanem tényleges arcformát, akkor a 28-32. között ajánlják az okosok...

Kima, én már nem is mérem magam. Nem érdekel. Majd tavasszal fogyózom... De 6-7 kiló tuti megvan már

Alma, holnapra tuti el fogom felejteni, úgyhogy már most boldog évfordulót Nektek! Merre mentek végül ünnepelni?

Icu, még nem volt időm, de ma megpróbálok mindenképp írni! Bár ma tornázni kellene menni este :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kriszti
- vezetés: én eddig sem mertem Budapesten vezetni, most már nem fogom megpróbálni, majd szerintem jövőre egy-két alkalommal megkísérlem, ha párommal ketten megyünk valahova, Babát addig rábízzuk egy önként jelentkező nagyszülőre.
- vásárlás: én már elkezdtem vásárolgatni, kb minden alkalommal, ha meglátok valamit, most már megveszem. És a hétvégén beszereztük a kiságyat és a pelenkázót is. :) Ugyan még nem szereltük össze, de már ez a tudat is jó :).

Loaktinia:
Üdv itt, eredetileg én is pécsi vagyok, 3 éve költöztünk Budapestre.

Buborka:
Jobbulást neked. Nekem is a mai sorsom a takarítás, ma nem mentem dolgozni, de holnap már megyek, le szeretném tudni a rendrakást. Kicsit zsúfolt lesz a hét, nem is biztos, hogy másik napon is lesz enegiám jönni.

Kép
cat__

Sziasztok!

Még csak az éhgyomri cukrot tudom, az szerintem elég magas lett, nem?
5,6 -ot mértek.
Ujjon böktek egy ló nagy tűvel (nem ám olyannal, amit a cukrosok használnak méréshez, ez volt vagy 2 mm átmérőjű, és 5 cm hosszú:shock:). Jó nagy seb lett az ujjam hegyén :? .

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi:

Uhh, szörnyű lehetett az a tű! Hát nem tudom, meddig engedik el az éhgyomri cukrot, a helyedben nem aggódnék. Ma a diabetológián találkoztam olyannal, akinek alig volt különbség az éhgyomri és a terheléses között, mind a kettő 7 alatt volt. Csak azért küldték be, mert az előző babáival cukros volt, és biztos-ami-biztos alapon kivizsgálják.

Kép
cat__

Veruuuus, bizti, hogy betegen máris takarítanod kell? Csak óvatosan és amit nagyon muszáj! Mert a gyógyulás pihenés mellett jön leghamarabb...

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Csajok, ne aggódjatok a kilók miatt. Clara te sem. 9 kiló sem sok...

Az előző terhességemnél én nem mértem magam. Most az elején mértem, mert olyan hirtelen éreztem változást. Mostmár ez megállt.
Most 6-7 plusz kiló van rajtam, de nem érzem soknak. Több vér kering, cickók is nőttek, víz, placenta és nem utolsósorban Maya is bent van :)
(plusz nem egyforma ütemben jönne a kilók, Clara neked lehet, hogy most lassul majd le)

Hékás: köszi :) Villányba megyünk a Gere Borhotelba :) Vacsira pedig ezt esszük: http://www.gere.hu/mandula.php
Minden fogáshoz van annak megfelelő bor. Hááát, ez nekem kimarad majd iszom egyfajtát :)
Anyumék jönnek a nagylányra vigyázni a hétvégén :)

Emma ma bölcsibe. Ma reggel M nagyon cuki volt, mert rohant a kocsihoz és odaállt az ajtajához (ilyet még nem csinált). Várta, hogy menjünk a bölcsibe.
A bölcsibe is egyedül ment be. Megállt az ajtó előtt, hogy levegyük a kinti cipőt. Bent futott az öltöző részhez és mutogatta, majd leült a kispadra, hogy ráadjam a szandit. Innen futás volt a szobába. Az óvónéni nyújtotta neki a kezét, de egy nagyobb fiú is (Boldizsár) aki a szőnyegen térdelt. M a fiú kezét választotta és megsimogatta a fejét :)
Ma van a 3. alkalom amikor bölcsibe ment...

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

Ma voltam a terheléses vércukron :? Kibírtam de nem volt a legfinomabb, ráadásul utálom a szőlőcukrot :shock: :shock: :shock:

Én is 6 kilót híztam eddig :? de a nagyobb súly még csak ezután érkezik. Remélem nem leszek olyan, mint egy töltött káposzta :oops: :roll:

Verus:Jobbulást neked :!: :!:

Brigi:Ráérsz utána nézni a programnak, mert most kb. 2 napig nem leszek, utazunk haza. De amúgy nagyon köszi a segítségeket, mert nélküled egy csomó dolog nem menne :oops: :? :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára icu03 2009.09.21 12:01-kor.

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!

Azt hiszem én is megfáztam, el van dugulva sz orrom és a közérzetem sem túl jó, bár nehéz eldönteni, hogy ez az allergia e vagy sem :oops:

Én épp ma reggel keseredtem el, ráálltam a mérlegre és mint kiderült már 11 kg-t híztam :oops: Hát az igaz a hétvégén nagyon sokat ettem, anyuéknál voltunk, és ott volt terülj terülj asztalkám :) Na mindegy, kíváncsi leszek a végéig mennyi jön még fel, mert elvileg most fog nagyot nőni a babóca.

Clara- én a háziorvosnál kértem beutalót, de mint utólag kiderült a klinikán is meg lehetett volna csináltatni azzal a beutalóval, amit a doki adott :? Hát lehet hogy jobban jártam volna!

Kép
Kép
bogaracska

LÁnyok, én 6,9 kg-ot híztam eddig. Mondok egy hülyeséget, de ne nevessetek ki:
De úgy félek, hogy nem fogom kibírni a további hízást, hogy mit tudom én, az izületeim tönkremennek, vagy eltörik a lábam (jó, ez poén), vagy nem tudom. Tudom, ez hülyeség most, de eleve nagy súlyról indultam és jaj, de nehéz ekkora súlyt cipelni!

Munkába járni nincs nagyon kedvem, mert iszonyú jól tudok aludni és otthon nyugisabb vagyok. Már nincs az a nagy kedv bennem, hogy versengjek a kollégákkal, hogy ki az okosabb, ki megy több továbbképzésre és ki tülekedik jobban a munkáért. Már totál máshol jár az eszem:)
Vendég

Sziasztok!

Alma! Mi is bölcsizünk ezerrel, bár itt sajna lassabban haladnak a dolgok. Egyenlőre ma jutottunk odáig először, hogy 10-12-ig egyedül volt bent Soma és én ebéd után mentem érte. Nálunk a fokozatos beszoktatás megy, ott aludni majd csak jövő hét utáni héten próbálunk először. Addig marad a délelőtt és egyre korábban viszem. :wink:
Mi jól vagyunk Öcsibogyóval. Tegnap volt egy kis hasfájás délutánra de mára már el is múlt. Lehet kicsit sokat emelgettem a Somát.... :oops:

Kép

Kép
somaanya

Csajok! Ha valaki tud jó állapotú használt IKEA Leksvik típusú rácsos ágyat, ruhás szekrényt, komódot, polcot - és persze neki nem ilyenre fáj a foga - szóljon már nekem lécci! Köszi! :D

Kép

Kép
somaanya

Turkálók

Ugye azt a Hádát dicséritek ami a Keletivel szemben van?
Ha oda megyünk, hol lehet ott leparkolni legközelebb? Esetleg ingyen?

Szemben a másik oldalon, nem messze ettől a sarki gyerekturitól, van egy másik Háda. Oda is érdemes elmenni?

Hékás

Egyszer föltettél egy csomó képet, olyan babaruhákról, amelyeket olcsón vásároltál (ha jól emlékszem 9600ft volt összesen). Azokat hol vetted?

Trudi
turorudi6

somaanya: én nem tudok, cserébe nekem is arra fáj a fogam :wink: Jó, kiságy nem kell, mert azt kapunk, de pelenkázó és szekrény, valamint egyajtós szekrény és polc kellene :roll: Nem kis összeg. Fizetéskor megvesszük a pelenkázót, majd köv lehetőségkor a kétajtós gardróbot, és így tovább... ez a kettő a lényeges, a többit ráérünk megvenni. Csak félek, hogy addig húzom, míg kifutó termék, majd kifutott termék nem lesz, jártam már így mással... :?

Köszi, Bogaracska. :) Ma megyek a dokihoz, és megbeszélem vele, hogy Sote. Hihetetlenek a házidokik. Nekem nem volt hajlandó beutalót adni hasi UH-ra, mert szerinte egy kismama ne menjen ilyenre. A nődoki pedig még a kiskönyvembe is beírta, hogy háziorvos küldjön hasi UH-ra.

Látod, én is már 9 kg-nál tartok, pedig majd' 3 héttel megelőzöl a szülésben. Lehet, hogy a Timmermann-os kismamáknak ez a sorsa? :) Neked mondott valamit erről a doki? Nem volt ugye számonkérés, hogy miért nem vigyázol, ugye? Én remélem, hogy nem lesz lebaxás a doki részéről, már olyan sokan írták, hogy ez volt a doki reakciója. Mondjuk írtad, hogy a védőnő mit reagált, de a dokiról nem... Mikor legutóbb voltam nála, még csak 4 és fél kilónál jártam :oops: Egy hónap alatt bedupláztam.

Rudi: az Astiban vásárolt hékás, akció volt, ha jól emlékszem novemberben lesz újra...

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Ágota: szia, üdv. köztünk! :)

Idetti: megy a drukk mára! Ne idegeskedj, biztos minden rendben lesz! Majd írj, ha hazaértél!

Loaktinia: szia, üdv. köztünk. Gyere csak és nézz be hozzánk néha! :) Milyen helyes a nagyfiad!

Icu: hát ez jó kérdés, engem is érdekelne, mert néha én is a combomon tartom a laptopot.

Athena: szia, üdv. újra itthon! Húú Amerikában voltatok? Én is irigykedem egy kicsit. :) :oops:

Melike: örülök, hogy pozitív élményed volt a dokimmal kapcsolatban egy olyan nehéz helyzetben, amit át kellett élned. Szerintem is nagyon emberséges és nagyon őszinte, nem kertel, megmondja a „frankót”. Van akinek ez nem szimpatikus, én szeretem ha egy orvos őszinte és nem kertel. Bármit lehet kérdezni tőle, mindenre válaszol, általában jegyzetelni szoktam, mert minden elfelejtek, azt is megvárja türelmesen. :)

Buborka: jobbulást kívánok neked!

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Nekünk leksvikkel van berendezve a lakás! :)
De éppmost gondolkoztam rajta, hogy valahogy máshogy kéne, illetve svédországba, úgyse magyarországról visszük az ikea bútort! :)

Én is beteg vagyok, gyerekek is nagyon. SZóval napok óta döglődöm csak.

Csütörtökön megyek UH-ra meg orvoshoz is. A következő héten meg védőnőhöz.
Én még minidg minuszban vagyok, de már csak minusz 6,5 kg, azaz úgy tűnik sikerült 3 kg-t gyarapodnom szép lassan. De most ez is már áll egy ideje. És most egy hasmenéses vírus kínoz
:shock: :shock:

Majd megint kapok a fejemre, hogy fogzom.

KépKépKép
bogyra

Clara- Ha belegondolok tényleg elég husis kismamák szoktak lenni nála :lol: Nem, engem eddig még nem szidott le a hízás miatt, pedig még múltkor rá is kérdezetem, mit szól ehhez. Csak a szokásos mondóka jött, ne egyek sok édeset, egyek sok gyümit meg zöldséget!De én ezt nem tudom betartani!!!! :evil:

Kép
Kép
bogaracska

Jaj és elérkezett az az idő, hogy le kellett vennem a karikagyűrűmet :shock: Már alig tudtam lehúzni, pedig már áthelyeztem korábban a bal kezemre. :oops:

Kép
Kép
bogaracska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?