A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Köszi Csajok!

Hát remélem, hogy azért nem egy-két hét... végülis ez még csak tágulást jelenthet... Geo, ne rémisztgess! Remélem még 3 hét legalább, de inkább legyen 5-6! Bár várom a babát, de én még nem akarok szülni, nekem kell ez az idő, hogy utána ne legyen hiány érzetem...
+ már csak azért se, mert úgy gondolom, hogy minél nagyobb kis töki, annál nagyobb erővel és könnyebben tud megszületni (a már említett 2,5 és 4,2 között)

No mindegy, azért arról lemondtam, hogy ablakot mossak, majd pával, de neki sima ügy, mer ugye a kúton húzogatja az ablakot és mi itthon is azzal a gumis nyeles izével mossuk le... ugyhogy ő ebben segít... meg a fagyasztót akarom még rendbe tenni, de ebben is segít... majd ha itthon lesz 4et akkor megcsináljuk...

nálunk tegnap este majdnem kiöntött a szomszéd patak...

Kép
Kép
Kép
konkri

En talalkoztam nyakdugoval, de a szules ejszakajan :) De valoban utana hetek is lehetnek, na meg nem is biztos, hogy kijon az egesz. De semmi korong alakja nem volt mint Eszternek, es nyalkas es nyulos (hat mint a takony vagy a tojasfeherje, csak annal egy par fokkal osszealobb valoban, a folyos resze nem olyan folyos) allagu volt.
Nem lehet, hogy ez csak oszeallt hulvelyi valadek volt? Ilyenkor eleg bosegesen tud lenni ott benn, aztan lehet az allt ossze nalad es jott ki 'egysegesebb formaban'?! De ha nyakdugo darab, az is csak azt jelenti amit mar tudunk, hogy valamikor a kozeljovoben amik lehetnek hetek is, szulni fogsz :)

luna6

Köszi Luna!
Gondoltam a te verziódra is, de nem tudom...
Mindegy... majd lesz valami... tenni úgy se tehetek ellene, max szugizom magam, hogy én még nem akarok szülni.

Amúgy semmi küli nincs velünk/velem... olyan punyi hangulatom van sokszor... inkább mást csinálnék, de sokszor azt se tudom hogy mit :) egyik nap már kipakoltam mini manó kórházi cuccait és átnéztem, mert ezt láttam kedvfokozó tevékenységnek. Most valahogy kiruccani sincs kedvem, ráadásul az idő is bezárt...
A legjobban most attól parázok, de szinte az elejétől ettől parázok, hogy: ha szülni kell menni, akkor mindent úgy hagyjak itthon, hogy o.k.- ne legyen mosatlan, ne legyen mosatlan ruha, ne legyen maradék a hűtőbe, gyerek körme le legyen vágva, hajam be legyen festve úgy hogy 2 hetet bírjon, rend, fegyelem, tisztaság... ezt hagyjam magam után...
Illetve ha már itthon leszek a két gyerekkel, akkor legyen valami taktikám, hogy legalább fél órával fel tudjak kelni előttük, hogy magam rendbe hozzam... illetve ha esetleg ez 1 óra lenne, akkor a dolgom is jól tudnám intézni... Én kész vagyok ettől... tudom hülye vagyok, de én meg őrülnék, ha délelőtt 10kor még azt kéne lesnem, hogy mikor tudok fogat mosni, fésülködni, szemet festeni... vagy mikor főzzek... a főzésre mondjuk van teóriám (gyors kaja, rendelés, este főzés- de semmi kép se anyós segítsége) de az én álmaimban úgy képzelem az "új" életünket, hogy reggel korán kelek, elkészülök, készítek gyors reggelit, kelnek a gyerekek, öltözés, ágyelpakolás, szopi, reggeli, reggeli után rendrakás és szabad foglalkozás, egész nap gyerekezés... és napi 1 munka beosztás (vasalás, takarítás, főzés) ja és napsütés ezerrel... udvaron lenni, játszótéren lenni, enni, szopizni, fagyizni...
hülye vagyok? ugye?

amúgy nem tudom, hogy most még mit írjak... ilyen kis nyomika vagyok... de sztem az idő nagyban ludas...

úgy hogy bocsesz, hogy most ilyen vagyok.

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát én is elég gyatra állapotban vagyok. Reggel Lili már 7-kor ébresztett, én nem tudom, hogy ő miért nem fáradt soha, pedig elég későn aludt el, mert vendégek voltak. Úgyhogy már reggel nekiálltam a perecsütésnek. Nem lettek olyan szépek, viszont nagyon finom lett. Már alig van belőle. Úgyhogy köszönöm a receptet!!! Ami nekem sikerül, az csak szuper recept lehet. Kicsit úgy vagyok a sütéssel, mint a növények nevelésével, valahogy nem megy :lol:

Torkom még mindig fáj, és folyik az orrom is, de azért kibírható. Délben aludtunk is 2 órát Lilivel. Most meg Apával játszanak.

Végül is az időt leszámítva egész jó napunk van. Remélem azért jövő héten már a nap is fog sütni megint, mert ez így elég lelombozó.

Nektek hogy megy a fürdőkádból való kiszállás? Én egyre többet ülök bent, mert mikor kész vagyok, akkor még rá kell készülnöm a kikászálódásra :lol:

A borotválást már meg sem próbálom. Beletörődtem, hogy majd a kórházban megcsinálják. Abba is beletörődtem, hogy Lili nem jöhet majd be. Mondjuk más választásom nincs :cry: Így viszont akkor nem kell az alapítványi szoba sem. Minek... :cry: Megmondom őszintén, nálam ez most azért elég kardinális probléma, mármint hogy Lili nem jöhet be. Nem így terveztem és ha ezt előre tudom, lehet, hogy más kórházat választok. De most már nem fogok emiatt variálni, túl fogjuk élni. Lili valószínűleg könnyebben :lol:
Végül is 3 nap tényleg nem a világ, csak még sose voltam tőle pár óránál többet távol.

Kép
Kép
hari

Szegény Hari! Sajnálom! De legalább csak 3 nap. Én minimum 5öt leszek tuti, de hozzám nonstop jöhetnek, persze csak az osztály ajtóig... én kimehetek a folyosó végére...

Csajok! Vok, Hari, Rózsa, Heni! a ti gyerekeitek egyedül játszanak? mert Marcu egy cseppet se... és ez mostanság picit kimerít, mert vagy rossz, vagy kell hozzá felügyelet és folytonos játék vele... ezen lehet valahogy változtatni? hogy mondjuk gyurmázzon egyedül, építsen, autózzon...

Ja Hari én simán fürdök, a bori meg megy tükörből :) ... de Marcuval szar volt, mert az ő fejét hamar éreztem és nagyon fájt a szemérem csontom... most nem vészes... nem feszít annyira, inkább felfele... régen azon nevettem, hogy volt egy dédipapám, aki féllábú volt és volt neki az ágy végébe kötve rongyokból ilyen kapaszkodó/húzóckodó... na Marcellal úgy éreztem, hogy én is hasznát venném :)

na megyek, mert gyerek azt mondja: mi lesz már végre! teniszütőzzünk...
és én akarok 3 gyereket, mikor ez az egy is kifog rajtam- mentségemre terhes vagyok... miért nem játszik kicsit se magában? pedig van két fullos szobája...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!!

Lenne egy kérdésem: az előbb olyan durva erős mensi görcshöz hasonlót éreztem, mint soha életemben, de csak egyik oldalon. De nagyon durva volt, baromira fájt.
Ez normális? És a fájások majd ilyenek lesznek?? :shock:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Konkri,
Lili se szeret egyedül játszani, de azért szokott, csak mondja, hogy nem szeret. De olyan is van, hogy tök sokat eljátszik a szobájába és mikor bemegyek, azt mondja menjek ki, mert egyedül szeretne játszani. Mondjuk én "kegyetlenül" rászoktattam, mert Apa sokszor nincs itthon, ketten vagyunk és ha nem játszom vele, akkor kénytelen előbb utóbb egyedül játszani. Persze azért szoktam vele én is, de annak valahogy mindig összeveszés a vége. Inkább Apa játszik vele, neki sok türelme van. Én jobban szeretem "tanítani", rajzolni vele, alkotni. Játszani nem, mert nagyon akaratos, meg akarja szabni mit csináljak és arra nem vagyok vevő. De szerintem ha már ketten lesznek, jobban eljátszanak majd egymással. Persze majd egy idő után, nem most. Aztán előfordulhat, hogy mindkettőjükkel neked kell majd játszani :lol:

Kép
Kép
hari

Hat Konkri, minden elismeresem a tied, de ha nekem ilyen elvarasaim lennenk magammal szemben (mert gyanitom ezt senki nem varja toled csak te magadtol, hogy igy hagyd hatra a lakast) akkor az egyenes ut lenne a frusztralodashoz :) Nekem a hazimunkaval pont az a legnagyobb bajom, hogy annak sosincs vege, abban sosincsenek olyan pillanatok (plane nem elore tervezetten, hogy na akkora minden) hogy fullra minden megvan. Az ujratermeli sajat magat es nem parhuzamosan hanem szimultanban, szoval szamomra keptelenseg lenne olyan helyzetet eloidezni itt, hogy szo szerint minden popec legyen es ugy menjek el 2-3 napra :) Asszem jobb is lenne, ha nem szulnek akkor inkabb :D:D
Ami meg az utana valo napirendedet illeti, hat masodik gyerekes anyukatol elegge idealizalt kep, de kivanom, hogy igy menjen neked es minden klappoljon es jol erezd magad. En meg majd sargara itigykedem magam :) De nekem ez sem mukodott ketteskenel sem, es nem is varom, hogy ilyen legyen most sem. Mikor egyik szopi a masikba er es kozben belaszom, akkor nekem tuti nem lesz napi menetrendem meg a gyerekek sem egyszerre es utanam fognak kelni ezt elore boritekolom magamnak :) Szoval elore tudom, hogy nekem ez a menetrend betarthatatlan lenne es csak bajt hozna a fejemre :) Na de en egy latin szabados orszagban vagyok, majd erre fogom, hogy szalad korulottem a vilag :)

Az egyedul jatszas: hat szerintem egyreszt korfuggo, masreszt alkati dolog is, ES szoktatas kerdese is, de a harom egyutt. Van gyerek aki genetikailag jol eljatszik maganak a kisautoival... van gyerek akit soha le nem lehet vakarni az anyjarol es mindig tarsasag kell neki, javul a helyzet az ovival :) Kisebbeknek meg nem art ha ember 'megmutatja' mi mindent lehet kezdeni a jatekokkal (van amelyik magatol kitalalja, van amelyik meg ra se hederit ha nincs akivel raerezzen) es ha valakivel pici koratol mindig egyutt jatszottak aktivan (szoval nem anyuka olvas, hazimunkazik es mellette egy legterben gyerek elvan, hanem leultek vele minden egyes alkalommal, hogy na akkor jaetek) akkor az sokkal nehezebben fogja elfoglalni magat magaban. Marmint szerintem, en igytapasztaltam, de veges szamu gyerekmintam van ugye nekem is :) (en amugy genetikailag nem vagyok nagyon egy gyerekkel egyutt jatszos tipus, ugyhogy enyimek ugy ahogy eljatszottak, aztan mikor kritikussa valt a helyzet na ott szukseg volt a szocializaciora es nagyon bevalt nalunk :D nem feltetlen ovirol beszelek, hanem mindennapos rendszeres gyerektartsasagrol. A nagyon 3 evesen ment oviba, de kozel 1 eves koratol szinte minden hetkoznap delelott volt partnere a baratnom kislanyanak szemelyeben, 2 nap kulonbseggel ok ugy nottek mintha ugyanakkora teso lenne, es nekik es nekunk is aldas volt ez :))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.05.16 19:27-kor.

luna6

[quote="lknyuszika"]S írta:lknyuszikaziasztok!!

Lenne egy kérdésem: az előbb olyan durva erős mensi görcshöz hasonlót éreztem, mint soha életemben, de csak egyik oldalon. De nagyon durva volt, baromira fájt.
Ez normális? És a fájások majd ilyenek lesznek?? :shock:

Nyuszi, reszemrol passz :( En nem tudommilyenek a menstruacios gorcsok... fajni nekem is szokott volt anno, de hogy gorcsok... nem remlik milyen.
A szulesi fajasok fajnak... nekem lefele halado, combba, combcsontba es derekba is kisugarzo eles fajasok voltak (nyilallasok is). De az elsonel pl egyik fajas a masikba ert es osszefolyt szinte, a masodiknal ezeknek mindig volt eleje meg vege es nemi szunet (amikor meg smsezni is tudtam pl). Szoval meg nekem sem volt egyforma teljesen a ketto... es hat gondolom masoknak meg lehet egyebb variacioja is.
Dokidat nem tudod elerni? Vagy ugyelet? Vagy elmult teljesen?

luna6

Konkri,
szerintem nem vagy hülye. tök jó dolgokat tereztél el. én azért ennyire nem konkrétakat, de nekem is vannak terveim. nem tudom te milyen vagy, de én viszont attól full kikészülök, ha nem jönnek be a számításaim, és ilyenkor a változást nem is tudom kezelni, tiszta depi leszek... remélem majd sikerül picit rugalmasabbnak lennem.. :roll:

fürdőkádvól való kiszállás:
olyan nyugdíjas tempóban :D

Hari,
ezt akartam a múltkor kérdezni! az alapítványi szobába sem mehet be Lili? (mondjuk az is a szülészeten van...)

Konkri,
akkor végülis nálatok is ugyanaz a helyzet, nem? (vagy lehet h félreértettem :oops: )
szóval hogy a szülészet ajtajáig szerintem Hari Lilije is elmehet, de bentre nem, és a folyosó végén szerintem Hariék is talizhatnak... vagy mi van lányok, rosszul értettem? :? :)

na folytatom a tanulást, mert holnap lesz a gyilkos alapvizsga...
Vendég

Jajj tenyleg, a furdokad :) Hat a mi furdokadunk hasznalhatatlan, ennek oromere en tavaly szeptemberben (odahaza a lakasomban) utem utoljara kadban, naaagy sajnalatomra :) Amde arra bizton emlekszem, hogy Mancival nagyon sokatultem (nagy kadazos fun vagyok, a legjobb ott pihenni es olvasgatni) es a pesi lakasunkban anno terhesen egy relative szukebb kadunk lehetett, mert a vegefele szinte beleszorultam egyszer, alig birtam kijonni :) Szoval nem csak a nehezkesseg miatt, hanem mert akkor korkorosen ugy megnottem Mancival (szerintem most kozel sem annyira) hogy szelteben szorultam be :D:D:D

luna6

Sziasztok!

Luna, köszi a választ, ja ez ilyen combba nyilalló volt, de ez a durva része elmúlt, viszont egész éjjel görcsöltem, kisebb-nagyobb szünetekkel, Férjem már szülni készült, piszkált, hogy rakjam már össze a csomagot. :)
De reggelre elmúlt, Én még nem akarok vasárnapig szülni az tuti, teljesen zsúfolt ez a hetem, sok dolgom van, majd hétfőtől már nem tervezek be semmi programot. :)
Ma a táskát is végre bepakolom, és asszem végre elolvasom a szüléses könyvet, hátha akkor nem ijedek meg az ilyen fura tünetektől majd. :)

Konki, nem vagy semmi, Én semmit, de semmit nem tűztem ki célul, ha itt marad mosatlan, vagy bármi, hát megbirkózik vele a Párom. :) Amúgy is megígérte, hogy mire hazajövök a kórházból, kitakaríttatja a lakást a nénivel (mi csak néninek hívjuk azt a nyugdíjas nénit, akit néha idehívunk segíteni takarítani, elvileg a héten jön valamikor)
Szóval Én túl laza (vagy nemtörődöm :D attól függ honnan nézzük) vagyok az ilyesmihez, hogy mindent úgy hagyjak, hogy az tökéletes legyen, a hétköznapokban sem érdekel az ilyesmi. :D :D
Saját magammal: na az nekem is megvan, ma fodrász, holnap kozmetikus, hogy egy jó 1,5 hónapig normálisan nézzek ki, így kitart elvileg szülés utánig, aztán majd csak meg tudom oldani, hogy átugorjak egy órára a kozmetikába, szerencsére itt van szemben. :)
A lényeg, hogy szerintem lazítsd magadnak a gyeplőt, mert így csak túlhajszolod magad a túlzott elvárásokkal, aminek szinte lehetetlen megfelelni. :)

Fürdőkád: ilyen veszély nem fenyeget, hogy nem bírok kimászni, mert nincs kádunk. :D Szóval zuhanyozni meg ugyanolyan, csak nehéz lehajolni a lábaimhoz. :) Borotválás elvileg megy, de már egy ideje nem borotváltam, majd a héten, kozmetikus után. :)

Szülészet-gyerekek: Nálunk úgy van a kórházban, hogy a szülészet egy zárt szárnyban van, oda senki nem mehet be, kivéve apukát ha apás szülés van. Aztán onnan babával átvisznek a gyermekágyra, az is egy zárt folyosó, ott lehet 24 órás rooming in a babákkal, és ha jön valaki, kismama kimehet hozzá, a babát ablakon át megmutathatja, de oda senki nem mehet be.
Szóval szerintem a legtöbb helyen így van, nem mehet be senki, hiszen azért ott több kismama is van, idegenek, mások családtagjai jobb, ha nem mászkálnak be a szobákba...mert ugye nem mindenkinek van annyi esze magától, hogy pl. betegen, koszosan ne menjen be. (tudjátok, hogy kikre gondolok...legalábbis nálunk velük van ez a probléma)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok lányok!

Ma reggel szokás szerint ébredtem, és első utam a wc-re vezetett. Mikor letoltam a bugyim, akkor a betéten felfedeztem egy barnás foltot. Majd pisilés után visszanéztem a wc-kagylóba és ott szintén találtam ilyen nyákos valamit (leginkább az alvadt vércsomóra hasonlított). Azóta már többször voltam wc-n, de nem ismétlődött meg. Azóta tiszta.

Viszont onnantól kezdve, fájdogál a hasam alja, néha a combomba sugárzik, és folyamatosan érzem a derekamban is. Ha így folytatódik, akkor még ma a szülészeten kötünk ki.

Most éppen azon dilemmázom, hogy mikor is kellene indulnunk. De gondolom ráérünk akkor, ha mérhetően rendszereződnek a fájások. Azt olvastam a folyamatos és az össze-vissza fájásokból általában nincs szülés... szóval nem tudom.
Vendég

No ez akkor mar tenyleg nyakdugo meg tagulas lesz! :) Vegulis ha nem rendszeres es magzatviz szivargas sincs (nekem ugye valamivel ezutan repedt a burok) akkor meg nem kell kapkodnod :) De ha surusodik vagy szivarog akkor azert menj be... ketteske lehet sokkal gyorsabban erkezik nalad is, mint Bogi :)
Druykkolok!!!! Naaagyon izgi!!!

luna6

Sziasztok!

Konkri!
Ja, igen. Akartam én is irni, hogy nem irigyellek... Ilyen mértékű maximalizmussal nehéz együtt élni. Én bele halnék, ha azon kéne görcsölnöm, hogy tiszta-e a lakás :D (eleve nem az...) Elhiszem,h ogy ez téged nagyon stresszel. Én másban voltam ennyire maximalista, a napjaim tervezésével. De erről Hanna jól leszoktatott. Azóta rugalmasabb vagyok és kevesebbé frusztrált :D

Hanna születése óta elvan egyedül. Most is. Nem sok mindent tudnék hozzátenni Luna véleményéhez. Egyezik az enyimével. Én tudatosan nem mentem oda Hannához, csak ha hívott. (szeretem a Suttogót.. :D) Így nem alakítottam ki benne,h ogy csak velem lehet játszani, ha már nem igényelte rögtön :D:D
Szóval sajna nem sok tanácsot tudok adni ebben. Sorry....

Luna!
Kezdem azt érezni, hogy van bennünk valami közös... 8) (nem mintha eddig nem így éreztem volna...) Hanna legjobb barátja Zazi 3 nappal fiatalabb nála és ők is együtt nőttek fel. Hetente 3-4 napot voltunk együtt. :D:D És nagyon szeretik egymást a törpék. Sajna 2 éves korukban kiköltöztek messzire és amíg nem volt nullás, esélytelen volt talizni. Most már jobb a szitu... de Zazi az ovi hatására nekiállt pasisodni és kevesebbet akar játszani Hannával, amikor találkozunk. Most nyáron remélem újra összeszoknak :D

Geo!
Megértelek. Én is nagyon nagyon nap tervezős voltam. És ha nem úgy sikerült valami, ahogy terveztem, akkor nem voltam képes rugalmasan kezelni, hanem kiborultam. A te korodban már javult a helyzet, mivel addigra tanítottam és hát a gyerekek nem mindig úgy reagáltak, ahogy én elterveztem... aztán szép lassan javult a helyzet. Ádám és az egyik barátnőm nagyon sokat segítettek abban, hogy lazuljak. Ádám eleve túl laza... Kata barátnőm meg végképp... na, ő aztán a totál kééész :D:D Nála a minimum késés 1,5 óra. Mindenhonnan (mára persze nem késik annyit, de akkor még...) És így idővel képes lettem rugalmasan átalakítani az életemet. Mire jött Hanna már csak a túlzott pontosságomat kellet feladnom :D:D Ami azt jelenti az én felfogásomban, hogy igazából 1 napi terv helyett kb 5öt gyártottam és megpróbáltam minden lehetőséget bele számítani. Így jobban viseltem. Majd, amikor ez már jól ment, akkor 1 terv maradt és azt módosítottam, mindenféle frusztráció nélkül :D Senkire se voltam mérges, ha lemondta az órát, ha nem értem oda valahova időben.

Napi rend:
Hát, majd meglátom, hogy milyen lesz Alex. De megpróbálok majd minimálisan tartani valamit.

Fürdőkád:
Én lazán kezelem, mivel a lábam miatt a karomat kellett sokat használni, így lazán kikelek bárhonnan. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Köszi Luna a megnyugtató szavakat. Tényleg megnyugtattál. Igazából egy megerősítésre, vagy cáfolatra volt szükségem, hogy tudjam, mire is készülhetek.

Őszintén vallom, hogy ha már így rákészültem a dolgokra, most már szeretném minél hamarabb végigcsinálni az egészet.
Vendég

Heni, mindenképp írj ha már indulsz!!!! Lehet, hogy ebből tényleg szülés lesz már ma? Drukkolok én is!

Geo, jól tudod, a folyosó végéig ki lehet menni, sőt, ha nincs huzat, meg hideg, akkor a babát is kitolhatom, hogy Lili megnézze. Csak be nem jöhet. És ahogy hallom, ez úgy látszik a legtöbb kórházban így van és valószínűleg oka is van, csak mivel én Lilit az Istvánban szültem és ott bárki bármennyi időre bejöhetett, így fel sem merült bennem, hogy ide nem lehet bejönni neki. Vele is úgy beszéltem meg, hogy majd Apával bejönnek, és ott lehet velem jó sokat. Persze azóta mondogatom már neki, hogy mégsem így lesz és nem is tetszik neki. Tegnap kérdezte Apjától, hogy mit fogok én csinálni a kórházban. Erre mondta neki Apa, hogy a kistesót fogom megszülni. Na jó, de utána? Utána meg pihenni fogok, meg ölelgetem a kistesót. Erre Lili közölte, hogy szerinte nem, szerinte valami titkosat fogok csinálni, mert nem jöhet be :cry: :roll: Na szóval én rontottam el azzal, hogy először azt mondtam bejöhet, de most már mindegy. Mondtam is Apának, hogy lehet,hogy az lesz a legjobb, ha egyáltalán nem jönnek be, mert lehet, hogy 10 perc után nehezebb lesz Lilit hazahozni, mint ha be se jön.

Én szülés utáni napirendet nem nagyon tervezek, néha belegondolok, hogy hogy is lesz az oviba járás, meg az elhozatal, mikor eszik majd Bence, vagy mikor alszik. Kocsival megyek majd, vagy autóval? Mikor fogok vásárolni, főzni, mosni stb. De aztán mindig arra jutok, hogy majd kialakul, hiába tervezek előre, nem csak tőlem függ. Sőt.

Kép
Kép
hari

Na én elkezdek mosni, meg takarítani lassan. Csak Apa még alszik. Ma nem mentünk oviba sem, úgyhogy Lili is itthon van. Reggel felkeltem és annyira ronda idő volt, hogy nem bírtam magam rávenni, hogy felöltözzek és kimenjek az udvar végéig a kocsiig :oops: Persze annak tudatában, hogy nem kötelező, könnyű volt így dönteni. Azért ha dolgozni kellett volna mennem, akkor biztos ráveszem magam, de így minek. Úgyhogy visszabújtam Lili mellé és még egy órácskát szunyókáltam. Viszont tényleg neki kell állni mosni, mert mindenünk büdös még a festékszagtól. Kezdem a gyerekcuccokkal. Csak azt tudnám, hogy hova fogok teregetni??? Süssön már ki a nap!

Kép
Kép
hari

Heni!

Jajjjjj, de jóóóóó neked!!! :D:D
Durkkolok. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hari!
Mi se vittük Hannát oviba. Anyám ment volna a kis kocsival. Nem akartam bevállalni ilyen xar időben... Főleg ahogy anyum bír néha vezetni... :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, te is kozel vagy mar ehez a 'johoz' :) lehet nem is kell idezojel :D
Gyomrom nem jo... pedig most ket napig emberi volt mar :) Es mennem kene ugy 20percen belul a suliba... leckem persze nincs kesz, de hat ez a legkevesebb, indittatasom is minuszon all, ez a problemasabb :) Na meg hogy delutan mindenkeppen be kell menjek megint a varosba borgyogyaszhoz, es raduplazast meg vegkep ne komalom igy elmeleti sikon sem :)

luna6

Nalunk veeeeeeegre jo ido lett, ideje volt, hogy ez a nyavaja elmenjen innen, de nem ugy gondoltam, hogy ratok zuduljon... vegre sut a nap meg 22 fokot mondtak delutanra.

luna6

Luna!
Kitartás! A gyomor cucc néha nekem is visszajön, amikor belerúg egy igazit... Pl most éjjel.... abban az egyben reménykedem, hogy ha kijön, nem marad meg. Már ott tartok, hogy csütörtök óta megettem 50 db renniet... azéé az már sok.

Éééés, kisütött itt is a nap. Igaz, a szél talán még durvábban fúj, de legalább nem esik mellé az eső! :D:D

Hari!
Én 2 napig mostam :D És sikerült utol érnem magam. :D
torkod hogy van?

Eszter
Kép
Kép
vok

Nekem nem jon ki smemi, es nem is a savamra panaszkodom, hanem olyan nem jo... olyan kavargos. Lajtosan emelygos... de tuti ez is ettol van :) Ehez nem kell rugnia sem a gyerkonek :) Most tan amugy is alszik eppen.
Azert az 50 Rennie szeeeep. En mas neven szedek ilyesmit, de nekem aszonta a doki a korhazban, olyan 3-4 per nap :)

na most elolvastam amit irtal megegyszer, es nem is azt irtad, hogy ami kijon az nem marad benn :D:D:D szoval neked sem jon ki semmi :D:D:D jol van, latszik, hogy 96/59 vernyomassal es 86-os pulzussal alszom itt a gep elott, ahelyett, hogy okosodnek az egyetemen :D:D:D

luna6

Sziasztok csajok!

Hú, milyen izgalmak vannak itt! Mi elkezdtük a festés mizériát, ezért is tudok ritkábban jönni, tegnap el volt zárva a szgép.

Heni, drukkolok!

Luna, végül mentél suliba?

Geo: már túl vagy az alapvizsgán? Sikerült felkészülnöd? Gondoltam rád!

Fürdőkád: nekünk is zuhanyzónk van, remélem még az elkövetkező egy hónapban beleférek a kabinba. :lol: Na persze utána is, de csak kisebb lesz majd a körfogatom.
Borotválás: a lábamat epilálni szoktam, még majdnem a nyakamba is föl tudom tenni, így ezzel nincs gond. Intim részekkel van kisebb, de sikerült, oldalról odalátok. :D Tükörből nekem nem megy.

Konkri: jól eltervezted a dolgokat! Egyik este már iiiiszonyatosan fáradt voltam, semmi kedvem nem volt elmosogatni. Ilyenkor aztán mindig eszembe jutsz, így erőt vettem magamon, és mégis elmosogattam! (tegnapra ez már nem volt érvényes :lol: ) Jó reggel a tiszta, rendezett konyhába kimenni tényleg, de ahogy Luna is írja, mindig újratermeli magát minden. Én ha egyszer fullra kitakarítok, egy-két napnál nem bírja tovább ez a rendszer, mert már megjelenik a por, újabb ruhák a szennyeskosárban, már megint föl kéne mosni stb... A mosást én sem szeretném itt hagyni, nekem ne mossa más a ruháimat, sőt az edényekhez se nyúljon más. A párom még ok, de ha az anyja idejön, nekem ne rendezgessen itt semmit, ezért én is kb. ugyanúgy gondolom, mint te, hogy rendben maradjon itt minden. Nyugodtabb lennék. Szerintem én ha beindul a szülés, még itt fogok mosogatni meg elindítani egy mosást. :lol: :lol: :lol:
Mostani állapotok: minden a nappaliban, egerektől kezdve a konyha és a gyerekszoba tartalmáig, jó lesz MINDEN EGYES CUCCOT elmosogatni, súrolni. Párom ma du. festi ki a konyhát, utána elvileg már emberibb állapotok lesznek. De így legalább "steril" lesz minden, mert csak úgy pakolok vissza. Jó kis több napos elfoglaltság lesz ez a pakolászás-takarítás, majd ha megunom éppen, akkor jövök netezni. :wink:

Ma voltam dokinál, kenetmintát vett, jövő szerdán eredmény, meg uh. Külső méhszáj nyitva (mint eddig is). A vizsgálat után nekem is görcsölgetett a hasam, aztán mire hazaértem, elmúlt. A doki megjegyezte, hogy jól kikerekedett az arcom. Hát igen, én is észrevettem... A hasamban meg akkora ugrálás van!!! Egyfolytában ugrándozik a picur!

Nyuszika, neked azóta semmi?

Sütit akarok!!! Kénytelen leszek összedobni valamit, mert fél percenként járok a spájzba, és mindig behozok valamit. De nem elég!
foltivspicur

Hajrá Heni! Írj, ha bementél a kórházba.

Geo: drukkolok az alapvizsgához. Ha jól emlékszem ma van, nem?

Luna: de jó neked. Küldj egy kis meleget. :)

Mi tegnap felraktuk a bordürt a gyerekszobában, kicsit ferde lett :), de a miénk. :) Ma csinálok képeket végre és majd felrakom őket.

Na megyek, mert el kellene most már kezdenem magamnak is pakolni, meg az itt lévő gyerekcuccokat kimosni, kivasalni. :)
Ja meg beveszek egy Rennie-t, mert megőrülök ettől a gyomorsvatól! :(

Kép
bhdetti

Ezek szerint csak en vagyok olyan 'belato' hogy ugysem lehetmindennel elkeszulni ebben a temakorben es ezert nem is aggasztommagam, hanem ulok es megvarom mig elmulik?! :D:D:D:Dna jo, azert remelem meg elviseltek :D:D:D

Picur, hat latod... irogatok, szal egyetem megvan, tolem jooo messze :D

luna6

:D:D:D:D:D az iment olvastam valahol masutt egy frissen sult anyuka elmult egy orajat, es mindjart a szoros es elore megtervezett napirend jutott errol eszembe :D:D:D:D

"Csak hogy ne menjen minden könnyen, leírom mi történt az elmúlt 1 órában...
11 órakor jelezte, hogy éhes. Rátettem a mellemre és evett, nem túl sokat, aztán elkezdett sírni.
Gondoltam, hogy esetleg levegőt nyelt, ezért megböfiztettem, hatalmasat böfögött.
Utána termelt a pelenkába és megint evett egy kicsit, aztán elsírta magát.
Megint böfi, kihányta a kaja felét.
Mivel kakis volt, ezért tisztába tettem.
Utána vissza a mellemre, megint sírás. Megpróbáltam a másik mellemet, az sem kellett neki."

Hat egen, nekem ilyesmi emlekeim vannak :D:D:D (es ez messze nem azt akarja jelenteni altalam, hogy nem mukodik/nem lehet tervezni, csak azt, hogy en vagyok ra keptelen/alkalmatlan - mastol nem vitatom el a dolog mukodokepesseget - illetve a sorok megfogalmazoja hozzam elegge hasonlo cipoben jarhat :D bar szegeny elsobabas es a fo problemaja ezzel az, hogy nem erti a gyerek jelzeseit es hogy is kene etetni)

luna6

sziasztok lányok! fuh de izgalmas tényleg itt a helyzet :-) Heni majd adj ám hirt!!!!! :-)

itt süvölt a szél éjjel óta nagyon durva be is kellett picit fűtenünk mert szó szerint hideg van! mosni én sem tudok mert ahhoz kevés a fűtés és ha kiteritek és nem szárad a ruha csak jól bebüdösödik! szóval én kivárom a jóidőt aztán mosok orrba-szájba :-)

valaki irja már meg a ctg-n mi a bigyót kéne figyelni! mert én csak azt a hurka papirokat kapom meg de nem tudok belőle semmit kiolvasni! mondjuk szülésznő semmit nem mond - mert nincs is semmi :-) teljesen jól vagyok ! csak kérdezgeti mindig mikor megyek a dokihoz! dokihoz pedig a jövőhét után hétfőn megyek és azon a héten necces hogy szülök de a párom szerint május 27-én fogok!:-) és mindenkinek már mondogatja is! szerintem ő most kezdi felfogni hogy apa lesz vagy elérte az a kötődés ami engem jó pár hónapja vagy nem tudom - hogy ilyen sűűrn járunk kórházba ... de nagyon édi-bédike!

én továbbra is tanulgatok itthon - próbálom hasznosan tölteni az időm de bevallom velem az a nagy baj hogy alapból munkamániás vagyok és nehéz a leállás! persze pihenni isteni itthon sőt hogy akkor kelek fekszek és azt csinálok és akkor amikor akarok de úgy "unatkozom" néha! úgyhogy most elkezdtem kitanulmányozni egy elég bonyi programot amihez 320 oldalas angolnyelvű leirás van :-) de egyenlőre lelkes vagyok! aztán majd lehet készülni a felfőfokú nyelvvizsgámra - na ez keményebb dió :-) pedig az idő telik bazi gyorsan!!!! ...

nyuszika: nekem is volt anno mensis görcsöm! nekem azt mondták akkor josló fájás az már! nagyon durván nyilalt meg a derekam is meg azt hittem beszarok :-) azht mondták ha egy éjjel át nem műlik menjek be!

Heni - amúgy nekem azt mondták csak 7 perces fájásoknál induljak a szülészetre mert ha előbb megyek persze megnéznek de nagy valósznűséggel haza fognak küldeni - jó fejek!!!! :-) és már ezért előre figyelmeztetnek! ... jó lesz ide-oda autózgatni mindenesetre! ... csak a szülésznőm bent legyen ...mert hogy elsőáldoz a kislánya és egy hétvégén - május utolsó nem lesz !!!! de errre nem is gondolunk!!!!

wok: a suttogó nekem is alapmű! rettenetesen sok az igazság benne! az egyedüljátszást pedig én is kiakarom alakitani mert az jobb a maminak és a gyereknek is! de hát az élet majd irányit hisz ki tudja milyen lesz Eszterkénk! :-)
Vendég

Nanetto, a CTGn neked semmit nem kell figyelni :) De tudom, minden kismama imadja orvosi szemszogbol kielemezni a leleteit... illetve nem mindenki de a legtobben :D Azt nezik, hogy vannak e mehosszehuzodasok, ha igen milyen idokonzonkent es milyen erosseggel, es ezek fuggvenyeben hogyan valtozik a bebi szivhangja. Hogy ezekre o hogy reagal ebbol latjak, hogy jol erzi e magat meg ott venn, vagy sem, illetve hogy varhato e mar alattomban a szules vagy meg nem ... ilyesmik :)

Hat ezt a 7 perces szabalyt ha ram vonatkoztatattak volna akkor en odahaza szultem volna tuti :) Foleg nem eloszor szuloknel fordulhat elo, hogy hirtelen felgyorsulnak a dolgok, avagy esetleg fajasok nelkul megindul a tortenet :)

Mivel ma nekem nem kell retegesen oltozkodnom, ezert ma retegesen ettem :D Egy negercsok, egy hamburger, egy negercsok, egy hamburger... most itt tartok :D:D

luna6

Sziasztok
Jelentem, mi jol. Lola mult penteken 2370 gramm volt, gondolom, csak 3-4 kilo kozott lesz, mire kijon :roll:
Zsofi kiscsajom ma ment eloszor iskolaba (itt mint mondottam nehanyszor, ez 2 es fel eves korban kezdodik es megy 12-ig). Hat volt pityerges, pedig eloszor meg mintha erdekelte is volna a terem, meg a jatekok. Fajo szivvel jottem el. Apjat meg nem hivtak a sulibol, ergo tul nagy gond (a bepisilesen kivul) nem lehet vele, legalabbis remelem. Majd kiderul fel 4-kor, akkor engedik ki oket...
Kisszoba felujitassal vegre mi is elkezdtunk haladni, anyu itt volt egy hetig, ezert en is mentesultem nehany tennivalo alol, es a parom is tudott dolgozni.
Gyormorsav: rosszul vagyok tole, foleg fekvo helyzetben. Ugyan a Renny ott lapul az agyam mellett, de mar inkabb be sem veszem, mert erre mar nem lenne eleg. :?

Heni
Hajra, tudosits!!!!

ja es a lenyeg: vegre megkaptam a dokimtol az igazolast, szoval rennek megfeleloen majus 28. lesz az utolso munkanapom :lol: :lol: :lol:
Es en is elkezdtem mosni, es meg elkepzelesem sincs, hogy hogy fog az a rakas ruha beferni a szekrenybe! :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem, nalatiok nyaron is van suli? Vagy az ovi-suli resze csak? Addig oke, hogy 2,5 evesen megy, de igy ev vegen is?
Itt meg meg 6 het a suli vegeeig (meg a szulesig is pont :D nem nehez nyomon kovetni), szoval otthon akkor meg kevesebb, bar asszem otthoniak kozott senkinek nincsen iskolas gyereke :D Ebben a ottani szep idoben biztos furanak tunik, hogy ugy 5 het es kitor a nyari szunet :D:D

luna6

Es egy kep az iskolaba valo indulasrol...

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Luna
Nalunk juni utolso napja az utolso "tanitasi" nap. Es evkozben eleg sok alkalom van, amikor csatlakozni lehet, tulkepp, amint betolti a gyerko a ketto es felet. Lehet kezdeni szeptember elejen, aztan november elejen, a teli szunet utan, a farsangi szunet utan, Husvet utan, es most, majus kozepe tajekan. Mi szerettuk volna, ha Zsofi most kezd, mert a bolcsiben mar nagyon kezdtek visszahuzni a tobbiek. Meg amugy is ugy gondoltuk, jobb, ha az ovoneni kap belole egy kis izelitot, aztan a hat het utan kipiheni magat a ket honap alatt. Es szeptembertol mar tudja, hogy mire szamitson... :D :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Jaaa, hogy akkor ezt ti donthettetek el, de nem volt kotelezo igy 6 hettel a vege elott oda beadni?! :) Mar ertem, igy azert mas a helyzet.
Csak mar kezdtem sajnalni szegeny aprokakat, akik mondjuk otthonrol (van feletek egyaltalan ilyen? :D:D most jut eszembe, hogy ezt magyar esszel gondoltam ki) kerulnek par hettel a vege elott kotelezoen kozossegbe :D

Szerintem nalunk nem juni utolso napja lesz a vege, hanem utolso penteke... ezt gyanitom. De tavaly juni utolso penteke kvazi az uccso nap is volt, mert a kovetkezo het meg mar julius volt... de en sosem vagyok kepben igazan mi mikor hogy, es verol evre mindig jol meglepodom szuneteken (sosem szolnak elore, sem az elejerol sem a vegerol) :)

luna6

Sziasztok!

A hülye vihar miatt elment az áram, csak nemrég jött vissza, blöeeee!!!
Pont a fodrásznál ültem, fasza, jöhettem haza csavarókkal, törölközőben...de aztán itthon, mikor lett áram megszárítottam, most majd mehetek szerdán beszáríttatni, mert így nem mutat semmi. :? De a színe jó lett.

Nekem a tegnap este/éjjel durva volt, már néha őszintén megijedtem, hogy mennünk kell, de reggelre minden elmúlt. Viszont ijedtemben bepakoltam a kórházi táskákat, minden készen várja majd a valódi indulást.

Görcseim vannak, azóta is, már alig várom a szerdai NST-t hogy kiderüljön, ezek mekkorák.

Nagyon hideg van, mi is kértünk kölcsön anyóstól egy hősugárzót, mert ha ilyen idő lesz, akkor a baba miatt kelleni fog.

Heni, nagyon drukkolok. :D

Most ledőlök, mert megfagyok így ülve...

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Na, én kész vagyok. Főzés közben leforráztam a köldököm... áááááááá..... a rizs főtt, és kifröccsent egy nagy csöpp, pont oda... És a fölsőn keresztül úgy megégetett, hogy még le is heveredtem, hogy jól kibőgjem magam. :oops: Még jó, hogy kijjebb van a fölső része, és most egy hólyag is ott figyel rajta. :cry:
foltivspicur

Sziasztok

Most jövök az NST-ről, minden rendben hála Istennek. 2x volt olxan, hogy nagyon leslassult a szívverés, de azt mondta a doki, hogy ez attól van, hogy éppen elmászott az érzékelő alól és az én szívemet lehetett hallani. Hát remélem tényleg így van :roll:
Jövő héten már a kórházba megyek NST-re, mert pünkösd hétfőn nem lesz nyitva a rendelő és más napokon meg nem csinálnak...

Heni olyan jó neked!! Én is úgy szülnék már :D

Folti én is jártam már így, Panthenolod van? Az nagyon jó rá, de még a tejföl is, csak hideg legyen.

Nyuszi én is megyek aludni, de nem azért, mert fázok, hanem, mert már a betűket sem látom :lol:

Geo ügyes leszel a vizsgán!!!!

Luna, Hari Isten éltessen sokáig benneteket :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Heni! Üzenj ha van valami! És majd tudósítok!

7 perces fájás- igen ahogy Luna, írta, akkor én is otthon szültem volna, mert nekem ilyen nem volt, csak 3 perces azonnal... :)

Hát én ma főztem, mostam, kitakarítottam... vasalni vasalhat aki akar :) még a hajammal kell kezdeni valamit... ja és a fagyasztót is rendbe tettem, kiürítettem egy fiókot, amibe a gyorsan készíthető kajáinkat fogom tenni... bár inkább rendelnék kaját majd...

még majd az ablak mosás és finitó, aztán próbálok mindig napra kész lenni, minden nap egy kis porszívózás, törölgetés és kész... én ezt amúgy is így csinálom, ezért van az, hogy napi max 2 óra munkával megvagyok- persze ha jól beosztom... és nem lazsálom el a vasalást :) de sztem az általam vázolt terv kivitelezhető, ha a főzés nem vesz el nagy időt, mert akkor csak takarítás és vasalás marad... és ha ez rendszeres akkor az nem nagy munka... amúgy én mániákus rendrakó vagyok, sőt még a párhuzamos vonalakra és a merőlegesekre is allergiás vagyok :) ha a fürdőszobaszőnyeg nincs vonaltól vonalig... a klotyóba az újságokat most ráztam össze... a vasalatlan is rendezett kell legyen a kosárba... és a gyerek játékait is módszeresen pakolom... olyan nincs hogy minden ki legyen borítva, 3-4-5 játék elől lehet, de hogy lépni ne lehessen az nem... szerencsére ő is pakol néha... hál istennek a bútorzatunk is olyan, hogy könnyen, gyorsan takarítható, kevés szekrény, polc még kevesebb, így egy húzásra mindent letörlök a padlóra, egy központi konektorból végig megyek az ipari takarító porszívónkkal és felmosok- ez kb 30 perc alatt megvan. az emeletet pedig csak porszívózni kell... tehát én azt mondom, főleg a mai napom után, hogy ha napi 1 órám lesz reggel vagy fürdetés után, akkor okés minden... a többi lehet játék és gyerek...
amit Luna bemásolt az anyukáról- hát igen lehet ilyen is, de ott ahol mint nálunk van még egy gyerek, ott nehéz megtenni, hogy a nagyot én x időre kizárjam valamiért... mert a kicsi fosik, szopik... így ha más nem, akkor míg a pici szopik én a naggyal olvasok, vagy úgy büfiztetem, hogy közben a nagyot lököm a hintával, vagy sétálunk az udvaron, vagy beszélgetünk... a többi dologba, meg megpróbálom bevonni- pelus, fürdetés (bár ez utóbbira is van tervem, hogy fogom a kettőt együtt fürdetni, mert hát egyiket se hagyhatom magára...)
ja és megjegyzem, hogy van amiből alább adtam!!!!! az udvart már nem vállalom! :) a leandereket idénre lizingeltem, hogy ne kelljen locsolnom... a fűnyírásról lemondtam, az apa dolga (eddig én nyomtam) és bár ebben is maximalista voltam, mert hát egy szépen nyírt fű, a gondozottságot mutatja és jó ránézni, rájöttem, hogy ha egyébként rend van az udvaron, akkor nem is olyan gáz a nyíratlan fű... :) igaz most lenne mit takarítani odakinn, de itt még mindig tombol a szél és hiába söpörnék, az úgy se tartana sokáig, így megelégszem a benti renddel...
szóval én próbáltam kialakítani egy jól működő háztartás félét és eddig se szakadtam meg a munkába... most is max 2 órát nyomok egész nap, de akkor az tényleg full és abban komoly főzés is van... :) mára végeztem, mert mint írtam a vasalást leszarom, de ha uncsi lesz, akkor lehet neki vágok, bár akkor holnapra lesz kevesebb a munka...
amúgy meg emberrel is jól összevesztünk ma... mert szerinte rend mániás vagyok, én meg úgy vagyok ezzel, hogy ha már úgy is megfogok valamit, akkor miért ne tegyem a helyére (mert ő csak odébb teszi...) és a rendben sokkal könnyebb tisztaságot is tartani... sőt nyugalmat és rendezettséget sugároz számomra, ami megnyugtató... mert nehogy már az otthonom zaklasson fel :) de szerinte az össze vissza felakasztott melós ruha nem gáz... és most hogy nincs hang a szgépünkön ez katasztrófa és fontosabb, mint a gyerekszobába a szunyogháló, vagy a polc, vagy a kábel az éjjeli lámpához... mondanom se kell ember "irtó nagy szgép guru"- ő csak annyit akar nézni a gépen, hogy a youtube-on milyen vicces videók vannak... ez irtó fontos! ehhez kell a hang. így most nem beszélünk, mert én felháborodtam, hogy ahelyett, hogy ő a nagy tudásával neki áll szétcsavarozni a gépet (mintha értene hozzá), inkább takarítson ki mögötte... persze én csináltam meg... és nem zavarta, hogy én pakolom a teli húsos fiókot ki be a hűtőbe...
én nem értem egy pasinak miért kell mondani, hogy ezt vagy azt csináld, mert az nagy segítség lenne... szerintük szólni kell... ez idegesít, hogy nem látja meg a munkát, és idő is nehezen akad rá... persze a terembe lemenni arra jut idő simán, mert ez az ő hobbyja... az hogy az enyém mi??????? és mi lenne ha én is akkor szeretnék hobbyzni mikor ő... ????????
na mindegy, a pasikat kiveséztük itt már párszor :)
én meg jobb kedvű lettem, hogy a fagyasztót rendbe tettem... így rendezettebb érzésem lett :) amúgy tudom, hogy az 5 nap alatt míg nem leszek itthon úgy se marad semmi szuperül, de sztem ezt 2-3 óra alatt helyre fogom tudni hozni :) szerencsére így hogy emberem beosztása 2 nappal, 2 éjjel, 4 itthon- így azért ha másba nem, de gyerek felvigyázásban számíthatok rá- és azért az jó, mert tudok olyan napot csinálni, hogy dolgozok és csak szoptatok, mert ő játszik és pelusoz és büfiztet és fürdet... tehát így könnyen ugrálok! :) szóval szerintem így a terveim menni fognak, max 4 naponta takarítok és vasalok, mikor ember itthon van...
ja és nálam bevett szokás hogy a gyerek a porszívóra alszik el és utána felmosok... tehát ezzel sincs gondom... remélem ketteske is szeretni fogja a porszívóra alvást :)

na jó sokat rizsáztam...

Rózsa hol van????????????

és jó hogy Gemini is bejelentkezett! szépek a lánykák!

köszi az egyedül játszós tanácsot: sztem ezt elcsesztem még anno, illetve sokan voltak, akik folyton szünet nélkül foglalkoztak vele- tehát volt mihez szokni... mondjuk sajna ő sose volt az a leteszem és elmatatok bármivel... de azért nagyjából sikerült vele összeszoknom, talán csak tegnap voltam picit nyomi, és kevésbé toleráltam szegényt... ezért is próbálom a dolgaim mindig gyorsan elvégezni, hogy utána idegesség nélkül játszhassunk... most ha felkel, akkor már csak övé vagyok...

Hari, Vok: én is akartam menni reggel bevásárolni, de ilyen esős szeles izéba inkább nem voltam hajlandó, mert még a kocsival kiállni kaput nyitni, csukni is... inkább úgy döntöttem, hogy lesz ebédre borsó főzi fasírttal (zacskós) :)
De látom más is így volt ezzel :) na látjátok, tudok módosítani a terveimen :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

A lehangoló idő ellenére, jól vagyok.
Sajnos amiylen kajákat írtál Jenny, szinte kizárt, hiszen egy édesített joghurt 1 dl-e 13-15 g szénhidrátot tartalmaz. Nos, van étkezés, amikor max. 20-at lehet enni, hát egy minijoghurt tényleg belefér(ne) de minek, ha a kaukázusi 2 dl-e tartalmaz 10-et. Inkább azt választom, hogy kibírjam a kövi étkezéseig, mert akkor még belefér vmi kis más is :-( 3 óránként vannak dőzsök, nem csak úgy soron kívül. Túrórudi iszonyat sokat tartalmaz valóban :-( nos midnegy, aki teheti, persze, h ne számolgasson. Hja, egy érdekesség: egyik este teljes nyugiban ettem főtt tésztát paradicsomos öntettel. Ez egy vacsi volt, tehát 30 g-nyi ch megengedett, szuper! Nem sokat, de azért adagocskát ettem. Utána gondoltam, megellenőrzöm a táblázatomban, vajon kitöltöttem-e a 30 g-ot. És képzeljétek! 10 dkg tésztában van 75 g-nyi ch. Azaz simán bevágtam egy jóval több, mint dupla ch-t, mert ezért asszem 10 dgk lehetett. Szóval erős.
Pénteken volt rajtam egy elvonókúrás roham, és asnnyira bedurrant az agyam, h végül ettem fagyit is, meg sütit is, úgy gondoltam, hülyeség sanyargatni magam, ha ennyire kívánom. És jó érzés volt.

Én is megálltam a súlygyarapodással, kissé lejjebb is ment a súlyom, de azért nem kell félteni :oops: a + 18 megvan azért, de most jobban pocakon van, s mintha nem lenne akkora a fenekem, combom, mint az elején. (Arányaiban)

Tegnap voltam CTG-n, kezembe adták ugyan a papírt, szívesen kaptam volna több infót is, de a dokim nem volt vmi közlékeny. Míg vártam, én is végighallgattam egy vajúdást, nagyon rossz volt hallani, ahogy kiáltozott bent a kismama, főleg, mert nagyon hallatszott, hogy nem műbalhé, inkább fékezni akarta magát, de erős, mélyről feltörő sikolyok lettek belőle. Ijesztő volt nekem nagyon. Vettek tőlem kenetet, méhszájamat megvizsgálták és zárt. Sajnos a babát nem is mérte az orvosom, és UH sem volt.
Reménykedek, hogy minden rendben lesz, ha eljön az én időm.
Szende amúgy nagyokat rúg, és egyre érdekesebb helyeken tud belém döfni. Mostanában nagy görcsölésem sem volt., tulképpen elégedett vagyok.

Heni, nagyon szorítok érted én is!

detti_10

Jaj Hari, azt akartam írni, vagy mondani, hogy így hogy Lili is úgy gondolta, hogy ott lehet veletek több órát a kórházban, így persze gáz... de ha jól bele gondolsz, sztem, legalábbis nekem tetszik, hogy nem jöhet be senki a szobába, mert lehet hogy én nem tolerálnám más gyerekét, anyját, férjét, míg én pihennék, szoptatnák, vagy valami... nálunk a látogatók a szülészet, nőgyógyászaton a folyosó végén kialakított látogató részben lehetnek... itt én már láttam olyat is, hogy vasárnap délután a 3.al veszélyeztetettként bentfevő anyuka ott tanult a két naggyal... meg Marcuval volt, hogy őt benthagytam a szobában a két anyukával, mert felügyelettel lehetett csak otthagyni és én apáztam kint vagy 1 órát... vagy a látogatókhoz kitoltam, de csak pár percre... ablakon keresztül...
így sztem te is tudsz majd Lilizni... főleg ha kis Bencét esetleg a csecsemősökre bízod...
Na látod én meg azért szomorkodom, mert az én gyerekem meg nincs ki akadva azon, hogy nem leszek :)
Ha van sapka az a baj, ha nincs sapka az a baj...

Ja és tényleg amit Geo ír? hogy az alapítványi? mert nálunk is van ilyen és oda be lehet menni, mert hiába keresztül kell menni a folyosón, de oda be szabad menni korlátlanul a családnak...

És akartam még kérdezni, vagy írni, hogy mostanában úgy írsz Andrásról, hogy tök koóperatív... mármint a korábbiakhoz képest... nem?

Kép
Kép
Kép
konkri

Heni azóta nem írt, sms-t se... eddig ennyi Heniről a hír :) így hogy ha Henike erre jársz, akkor tudósíts!

Kép
Kép
Kép
konkri

köszi Luna az infőkat!

képzeljétek olyan szintű éhség tört rám hogy fuhhh... erre jön férjem hogy após valami cukászdába segitett és a fizettségen felül valami 15 féle sütit is kapott ajándékba! úgyhogy most uram elment a postára és utána LECSAPUNK! :-) jaj a 15 süti közt tuti lesz kedvenc főleg mert ismerem a cukit és nagyon jó :-)úgyhogy az uzsonna pipa! a tanulást most picit felfüggesztem szerintem kártyázunk egyet urammal :-)

gemini - irtó cukik a kislányaid GRATULÁLOK! :-)

Heni - hol vagy?

Konkri: na hát téged olvasni - szóval totál magamra ismerek! én is rendmániás vagyok - de már sokat változtam de még én is mindig a beteges határt súrolom! sajnos nálam ez tuti valami psziché! a munkámban is ilyen vagyok sőt kiboritok vele jópár munkatársat :-) például a dossziék elhelyezése a tűzőgép helye teljes nünükés vagyok - hálaég szeretnek bent ésmindig hangoztatom hogy nünükés vagyok és elfogadnak! de ha nem úgy csinálnak vagy tesznek valamit érzem hogy az ideg felmegy bennem! itthon javult a helyzet mert a páromnak megigértem változtatok magamon sok mindenben ő meg nekem változik és mi jó páros vagyunk sokat csibészkedünk együtt és másfél év együttlét után elkezdtem picit lazább lenni "itthon"! persze néha nehezen viselem de ha kinthagyja a villát kaja után vagy a hülye tálcáját már nem üvöltözök :-) meg nem szerettem ha pakol meg mos meg semmi ilyen mert hát ő olyan felületes! de azért csiszolódunk! .-)

nyilt az ató - megjött a postáról!ahhhh megyünk sütizni éljen!
Vendég

SZIASZTOK!
Vagyok ám én is.
Mindent visszaolvastam.
HENY: MENNEK A DRUKKOK, AZÉRT TUDÓSÍTS!!!!

KONKRI:Beteges suvickolók táborához csatlakozom én is, beveszel a csapatba???

Megjrtuk a dokit délelőtt.NST rendben volt.
Szerdán lesz UH ÉS áramlási UH is.Ha megérjük.
Balázs feje még mindig magasan van.

KÖLDÖKZSINÓR ELÉGTELENSÉG-már nem tudom ki kérdezte, mert 3 oldalt olvastam vissza-Lilivel 19 centi volt a zsinór és ez a fajta rendellenesség öröklődik.Lili feje sem tudott beilleszkedni-kimozdítható volt a koponya végig.Balázsé is ilyen.Általában ez relatív téraránytalanságra vezethető vissza.
Szóval lehet most is ez van, azért nem nyílik tovább a méhszáj és nincsenek érdemi, csak jó erős jóslófájások.
Várakozó állásponton vagyunk.
Ha valakinek fogadott szülésznője van, mennyit illik adni neki?

No, megyek este még jelentkezem.[/b]

Kép
rozsa1979

Hahó, még egyben vagyok és még mindig itthon. Folyamatosan fájdogál a derekam, meg néha-néha egy-egy nyillallás a combba, de nem erősödnek a fájdalmak, és semmi rendszer nincs benne.

Reggel óta még 2x produkáltam a nyákdugó darabot. Harmadszorra egész nagy adag jött ki. Azóta semmi. Tényleg érdekes cucc ez a nyákdugó.

Rózsa:Egész jól húzod még te is.

Mondjuk én már szívem szerint túl lennék az egészen. Én szerdán megyek NST-re és dokihoz is. Ha addig semmi nem történik, akkor roppant kíváncsi leszek, hogy a doki mit fog mondani.

Konkri:Sms-t mindenképpen írok, ha ott kell maradnom a klinikán. Amíg nem írok, az azt jelenti, hogy még nem történt semmi érdemleges.
Az én lányom sem szeret egyedül játszani. Sőt, nála maga a játék sem egy központi kérdés. Inkább velem van mindenhol bármit is csinálok. Főzésnél, takarításnál mindenhol segíteni akar. Persze néha hagyom, de van olyan, hogy igenis elküldöm a szobájába játszani, mert tényleg láb alatt van. Olyankor nagy nehezen elvonul, de max. 10 perc múlva már újra körülöttem lebzsel.
Talán mióta oviba jár, könnyebben rá tudom őt venni az egyedüli játszásra, de hogy magától jutna az eszébe, vagy se szó se beszéd elvonulna a szobájába... nos ilyen még nem volt.
Vendég

Gemini: arik a lányok.

Heni: hajrá.

Én csak 2 hét múlva megyek első ctg-re 37 hetesen. :(:(:( Már úgy mennék én is.

Kép
bhdetti

Ja és a gyerekszobás képek, bár van mit még pakolni:

Kép

Kép

Kép

Kép
bhdetti

Konkri,
nekem nem tűnt fel, hogy Andris együttműködőbb lenne, de ha így írom, akkor elképzelhető. Mondjuk tegnap megcsinálta az ágyat végre, ma meg kitakarítottuk a hálót és áthúztuk az ágyat is. Mondjuk nem örült és morgott is közben, de megcsinálta. Lehet, hogy nekem a morgás miatt nem tűnik fel, hogy változna.
Én mondjuk már írtam, hogy nem vagyok rendmániás, sőt... De most azért, hogy nemsokára érkezik Bence, szeretném rendben tudni a dolgokat. Legalább is aránylag. Mondjuk az nagyon zavar most, hogy az egész fürdőszoba tele van mosni valóval. De szó szerint. Elég nagy a szennyestartónk, az tömve van. A teteje is tele van, és a földön is mindenhol hever a szennyes. Mondjuk ma sikerült kimosni a babahordozó huzatát, mert ugye az is büdi lett, meg poros. Holnap jön a mózeskosár, aztán Lili fotelját kéne valahogy kimosni, mert a múltkor bepisilt a drágaságom. Szivacsfotel, csak hát nem fér be a mosógépbe, tehát kézzel kell kimosnom, de mivel kicsavarni nem fogom tudni, így várom a jó időt, hogy kitehessem az udvarra a napra száradni. Jó lenne, mert azért elég nagy helyet foglal. Aztán még ugye a babzsákfotelem huzatát is ki kell mosni, mert az is büdi és az jó vastag. Na mindegy, a lényeg, hogy ilyenekkel már nem akarok foglalkozni szülés után. Elég lesz majd a "sima" mosnivaló. Amúgy a nappali, a konyha, az előszoba nem érdekel, csak a háló, ahol majd Bence legtöbbet lesz.

Nekem a kezem fáj nagyon, de érdekes módon csak a jobb. Olyan, mintha az izületeim fájnának. Érdekes. Meg jóslófájásaim vannak, de csak olyan kis gyengusok. Mondjuk még rá is érnek beerősödni pár hétig.

Heni, most ki van veled otthon? Anyukád itt van még? Mit csinálsz Bogival, ha menned kell? Én is szerdán megyek NST-re, de szerintem te azért addigra már szülni fogsz.

Alapítványi szoba: oda sem jöhet be, csak Apa. Na meg az összes felnőtt látogató, szóval a lényeg, hogy gyerek az nem.
Konkri, nekem az Istvánban a 6 ágyas szobába állandóan voltak látogatók, mármint nem az enyémek, hanem a szobatársaké, de engem valahogy akkor nem zavart senki. Nem tudom most hogy lesz, mert mikor Andrisom mondta, hogy majd a huga hoz be kaját, akkor valahogy rágondoltam és rögtön mondtam, hogy szerintem nem leszek éhes. Igazából most úgy érzem, hogy senkit nem szeretnék látni 3 napig, csak a fiamat. (és ugye a lányomat amennyit majd lehet) De most még úgy érzem, hogy Apát sem.
Most jut eszembe, hogy még mindig nincs apaságink. A héten el kell intézni valahogy.

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?