Heni! Üzenj ha van valami! És majd tudósítok!
7 perces fájás- igen ahogy Luna, írta, akkor én is otthon szültem volna, mert nekem ilyen nem volt, csak 3 perces azonnal...
Hát én ma főztem, mostam, kitakarítottam... vasalni vasalhat aki akar

még a hajammal kell kezdeni valamit... ja és a fagyasztót is rendbe tettem, kiürítettem egy fiókot, amibe a gyorsan készíthető kajáinkat fogom tenni... bár inkább rendelnék kaját majd...
még majd az ablak mosás és finitó, aztán próbálok mindig napra kész lenni, minden nap egy kis porszívózás, törölgetés és kész... én ezt amúgy is így csinálom, ezért van az, hogy napi max 2 óra munkával megvagyok- persze ha jól beosztom... és nem lazsálom el a vasalást

de sztem az általam vázolt terv kivitelezhető, ha a főzés nem vesz el nagy időt, mert akkor csak takarítás és vasalás marad... és ha ez rendszeres akkor az nem nagy munka... amúgy én mániákus rendrakó vagyok, sőt még a párhuzamos vonalakra és a merőlegesekre is allergiás vagyok

ha a fürdőszobaszőnyeg nincs vonaltól vonalig... a klotyóba az újságokat most ráztam össze... a vasalatlan is rendezett kell legyen a kosárba... és a gyerek játékait is módszeresen pakolom... olyan nincs hogy minden ki legyen borítva, 3-4-5 játék elől lehet, de hogy lépni ne lehessen az nem... szerencsére ő is pakol néha... hál istennek a bútorzatunk is olyan, hogy könnyen, gyorsan takarítható, kevés szekrény, polc még kevesebb, így egy húzásra mindent letörlök a padlóra, egy központi konektorból végig megyek az ipari takarító porszívónkkal és felmosok- ez kb 30 perc alatt megvan. az emeletet pedig csak porszívózni kell... tehát én azt mondom, főleg a mai napom után, hogy ha napi 1 órám lesz reggel vagy fürdetés után, akkor okés minden... a többi lehet játék és gyerek...
amit Luna bemásolt az anyukáról- hát igen lehet ilyen is, de ott ahol mint nálunk van még egy gyerek, ott nehéz megtenni, hogy a nagyot én x időre kizárjam valamiért... mert a kicsi fosik, szopik... így ha más nem, akkor míg a pici szopik én a naggyal olvasok, vagy úgy büfiztetem, hogy közben a nagyot lököm a hintával, vagy sétálunk az udvaron, vagy beszélgetünk... a többi dologba, meg megpróbálom bevonni- pelus, fürdetés (bár ez utóbbira is van tervem, hogy fogom a kettőt együtt fürdetni, mert hát egyiket se hagyhatom magára...)
ja és megjegyzem, hogy van amiből alább adtam!!!!! az udvart már nem vállalom!

a leandereket idénre lizingeltem, hogy ne kelljen locsolnom... a fűnyírásról lemondtam, az apa dolga (eddig én nyomtam) és bár ebben is maximalista voltam, mert hát egy szépen nyírt fű, a gondozottságot mutatja és jó ránézni, rájöttem, hogy ha egyébként rend van az udvaron, akkor nem is olyan gáz a nyíratlan fű...

igaz most lenne mit takarítani odakinn, de itt még mindig tombol a szél és hiába söpörnék, az úgy se tartana sokáig, így megelégszem a benti renddel...
szóval én próbáltam kialakítani egy jól működő háztartás félét és eddig se szakadtam meg a munkába... most is max 2 órát nyomok egész nap, de akkor az tényleg full és abban komoly főzés is van...

mára végeztem, mert mint írtam a vasalást leszarom, de ha uncsi lesz, akkor lehet neki vágok, bár akkor holnapra lesz kevesebb a munka...
amúgy meg emberrel is jól összevesztünk ma... mert szerinte rend mániás vagyok, én meg úgy vagyok ezzel, hogy ha már úgy is megfogok valamit, akkor miért ne tegyem a helyére (mert ő csak odébb teszi...) és a rendben sokkal könnyebb tisztaságot is tartani... sőt nyugalmat és rendezettséget sugároz számomra, ami megnyugtató... mert nehogy már az otthonom zaklasson fel

de szerinte az össze vissza felakasztott melós ruha nem gáz... és most hogy nincs hang a szgépünkön ez katasztrófa és fontosabb, mint a gyerekszobába a szunyogháló, vagy a polc, vagy a kábel az éjjeli lámpához... mondanom se kell ember "irtó nagy szgép guru"- ő csak annyit akar nézni a gépen, hogy a youtube-on milyen vicces videók vannak... ez irtó fontos! ehhez kell a hang. így most nem beszélünk, mert én felháborodtam, hogy ahelyett, hogy ő a nagy tudásával neki áll szétcsavarozni a gépet (mintha értene hozzá), inkább takarítson ki mögötte... persze én csináltam meg... és nem zavarta, hogy én pakolom a teli húsos fiókot ki be a hűtőbe...
én nem értem egy pasinak miért kell mondani, hogy ezt vagy azt csináld, mert az nagy segítség lenne... szerintük szólni kell... ez idegesít, hogy nem látja meg a munkát, és idő is nehezen akad rá... persze a terembe lemenni arra jut idő simán, mert ez az ő hobbyja... az hogy az enyém mi??????? és mi lenne ha én is akkor szeretnék hobbyzni mikor ő... ????????
na mindegy, a pasikat kiveséztük itt már párszor
én meg jobb kedvű lettem, hogy a fagyasztót rendbe tettem... így rendezettebb érzésem lett

amúgy tudom, hogy az 5 nap alatt míg nem leszek itthon úgy se marad semmi szuperül, de sztem ezt 2-3 óra alatt helyre fogom tudni hozni

szerencsére így hogy emberem beosztása 2 nappal, 2 éjjel, 4 itthon- így azért ha másba nem, de gyerek felvigyázásban számíthatok rá- és azért az jó, mert tudok olyan napot csinálni, hogy dolgozok és csak szoptatok, mert ő játszik és pelusoz és büfiztet és fürdet... tehát így könnyen ugrálok!

szóval szerintem így a terveim menni fognak, max 4 naponta takarítok és vasalok, mikor ember itthon van...
ja és nálam bevett szokás hogy a gyerek a porszívóra alszik el és utána felmosok... tehát ezzel sincs gondom... remélem ketteske is szeretni fogja a porszívóra alvást
na jó sokat rizsáztam...
Rózsa hol van????????????
és jó hogy Gemini is bejelentkezett! szépek a lánykák!
köszi az egyedül játszós tanácsot: sztem ezt elcsesztem még anno, illetve sokan voltak, akik folyton szünet nélkül foglalkoztak vele- tehát volt mihez szokni... mondjuk sajna ő sose volt az a leteszem és elmatatok bármivel... de azért nagyjából sikerült vele összeszoknom, talán csak tegnap voltam picit nyomi, és kevésbé toleráltam szegényt... ezért is próbálom a dolgaim mindig gyorsan elvégezni, hogy utána idegesség nélkül játszhassunk... most ha felkel, akkor már csak övé vagyok...
Hari, Vok: én is akartam menni reggel bevásárolni, de ilyen esős szeles izéba inkább nem voltam hajlandó, mert még a kocsival kiállni kaput nyitni, csukni is... inkább úgy döntöttem, hogy lesz ebédre borsó főzi fasírttal (zacskós)
De látom más is így volt ezzel

na látjátok, tudok módosítani a terveimen