A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindokám, a suliban lesz amolyan osztálytalálkozó. Már végzett diákok jönnek látogatóba. Illetve mentek. Csak olyan szegény az iskola, hogy a megvendégelésre már nem fussa. Így mi, tanárok oldottuk meg.

Az oviban meg ma szülői lesz. Valamit tudhattál. :wink: :lol:

Hú, akkor már látod a végét.
Szuper.

Irinám, aludj csak nyugodtan. Nyilván szükséged van rá, ha elaludtál. Hehe, ez a dumálás jó.
dmaggie

Maggie, a diákos dolog nagyon szép gesztus részetekről, de azért el vagyok képedve.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 15:26-kor.

Kép
Kép
irina

Ja, biztos megéreztem :wink: :lol: Még ha a részletek nem is stimmelnek.

Járulékos költségek: papír, festékpatron, filc, könyv etc. :wink:
Mondjuk, én most nem panaszkodhatok, mindennel el vagyok látva, még munkahelyi notebookot is kaptam egy pályázatból.
Óraadó koromban rosszabb volt a helyzet.

Mi már itthon vagyunk.
Rugónak nagyon tetszenek a könyvek, amiket ma kivettem neki a könyvtárból. Kihajtósak, kis képeket lehet felhajtani - egy tűzoltósat, egy postásokkal foglalkozót meg egy autós könyvet kölcsönöztem neki.

Rugó gondolkodik kézmosás előtt.
- Anya, hogy hívják a baktérium barátját?
- (nem értem)
- A baktérium barátját.
- Ja, a vírust?
- Igen, vírus.
:lol:

Most amúgy leült enni, és mesét néz mellé. G. kiment fát hasogatni.

Maggie, mész szülőire?

Kép
vindolanda

Vindo, hát igen, kis dolgoknak is kell örülni az életben: ha van mire nyomtatni (nem mindig persze), van néha min kivetíteni :lol:
Víri és Bakti, két jóbarát 8) Rugi nagyon édes :-)

Hát, tudjátok, az jut eszembe, hogy ilyen mozgásképtelenül hogy az ördögbe lehet szülni. Feküdni nem jó, állni-menni fáj, a baba mindent mindenhol nyom, nem éppen úgy érzi az ember, hogy bármennyire is ura a testének. Bár szeretek nagyon terhes lenni.

Kép
Kép
irina

Ja, meg van tábla. Kaptam egy olyan termet a félévben, ahol nincsen semmilyen tábla, és projektor sem :lol: Igazi face-to-face órákat tartok:)

Írás - a habil. izékéhez kellene olvasnom először, aztán meg jól megírni tavaszig.

Hát, szerintem nem a mozgásképtelenségre fogsz koncentrálni majd :wink:

Most mondtam pár mesét Rugónak, aztán otthagytam Gáborral, most tényleg dolgoznom kell egy kicsit.

Kép
vindolanda

Halihó!

Igen, voltam szülőin, hát kikerekedett a szemem olykor.

Eszközök. Én gyakorlatilag eddig is mindent behordtam, ami mozdítható és nem használjuk itthon.
Játékokat, mosogató szivacsot, ceruzákat, füzeteket, a géplapot, a színes papírokat, a festéket, mikor mit. A Kedves igyekszik letiltani ezekről, de egyébként nem nagyon tudnék semmit sem csinálni. Ráadásul a gyerekek többsége állami nevelt, vagy HH-s. A kirándulások alkalmával is mindenről számlát kell kérnem természetesen az állami nevelteknek, még egy gömb fagyiról is. Így nem nagyon kérhetetk tőlük semmit. A különböző könyvek, fogalalkoztatók, kártyák, stb. már csak ráadás.

Mindenhol az van a kirándulásoknál, hogy a gyerkek dobják össze a tanár útiköltségét is, na az nálam úgy néz ki, hogy kifizetem (olykor még a gyerekét is), hogy elvihessem a gyerekeket kirándulni.

De nem vagyok jó ide, mert nem vagyok gyógypedes.
Ja, és mindezt nettó 129-ért közel 18 évnyi munka után.

Nem húzom fel jobban magam, inkább dolgozni kezdek.

Irinám, szerintem is mással leszel elfoglalva. :lol: Észre sem fogod venni a bajaidat. :lol:
dmaggie

Vindo, akkor hajrá a habil. dolgozatodhoz!

Maggie, már azt hinném, nem tudnak a tanárok meglepni az önzetlenségükkel, de még mindig mégis, igen. Te különösen :-)

Már csak 4 baba nem született még meg az áprilisiak közül. Izgi.

Jó munkát, csajok, illetve jó pihenést!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 15:26-kor.

Kép
Kép
irina

Hahó!
Sehol senki? ;-)
Itthon dolgozgatok (olvasok-írok). Végre, eljutottam idáig, felszabadító. Mondjuk nem semmi úgy gépelni, hogy a lábam is mindig fel legyen polcolva, ezért újabb és újabb ötleteket eszelek ki erre. Most mondjuk elzsibbadt tőle a lábam, úgyhogy ez sem volt tökéletes megoldás.

Kép
Kép
irina

Hahó.
Délelőtt busszal mentünk a logopédiára. Aztán délben randiztunk Gáborral egy mekiben, és átvettük a kocsit. Rugó sokat mászókázott a mekiudvaron, teljesen leizzadt.
Aztán hazajöttünk.
Ahogy megékeztünk, sikerült lestoppolnunk az év első fagyiskocsiját 8) Tényleg itt a jó idő :D

Rugó tesz-vesz vagy két órája, még az udvaron is tudtam haladni dolgokkal.
Most lehet, bemegyünk Gáborért, hazahozzuk, így be tudja fejezni a fűnyírást ma este.

Röviden ennyi.

Ja, és elcsábultam, amíg Rugó csúszdázott, ittam egy jegeskávét
:roll:

Kép
vindolanda

Vindo, eddig nagyon jó napnak hangzik :-) különösen a fagyis és tejeskávés rész!
Tényleg, Ádi is fagyiért ostromol minket, hétvégén szerintem elmegyünk egy cukrászdába.

Itt nyugi van, olvasok, de már kicsit zúg a fejem tőle.

Kép
Kép
irina

tejeskávé = JEGESkávé

Kép
Kép
irina

Halihó!

Végre én is jelentkezek. Mi délelőtt sétáltunk egyet, el kellett menni egy csomagért a postára, utána meg a szakdolimmal bíbelődtem, a mellékleteket tettem rendbe. Ehhez kellett szkennelnem is, meg gépelnem is, mert az egyik tesztet sehogyan sem tudtam átmásolni egyik dokból a másikba. Gondolom kompatibilitási baja lehetett. De ezzel készen vagyok. Szinte már csak az összegzés van hátra. Legkésőbb hétfőn szeretném köttetni.

Megint sikerült elcsúsznom a saját határidőmhöz képest, de nem bánom, mert legalább olykor pihentem is.

Most várjuk az öcsémet, pizzát sütünk majd. Bercó egyre jobban van szerencsére. Most az udvaron rohangál Gergővel.

Vindokám, ezek jól hangzanak. :lol:

Irinám, ezt a felpolcolást én is mindig próbálgatom, de úgy meg kényelmetlen. :lol:
dmaggie

Azért az a 17 fok nem semmi. Én is tapasztaltam már ilyet. Egyébként meg a tv. azt mondja, hogy 18 v. 19 fok alatt nem lehet tanítani.
dmaggie

Maggie, gratu a dogádhoz, szuper, hogy mindjárt kötteted! :-)
Éljen a gyógyuló Bercó! A Te aranyered, hólyaggyulladásod hogy van?

Ebben a felpolcolásban, bármilyen kényelmetlen, azért van valami, sokkal szebbek a lábaim. Karcsú bokák maradnak meg minden. :-)

Két napja fáj a köldöksérvem, remélem, nem lesz rosszabb. Az alvás egy kabaré volt, de vannak jobb éjszakák is azért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 15:27-kor.

Kép
Kép
irina

Úgy látom, mindenki jó hírekkel jött 8)

17 fok nálunk is volt, mindenki kabátban ült :shock:

Ádi már megérdemel egy kis cukrászdát :D

Kiülök a hintaágyba szalonnás tükörtojást enni. Tényleg nem tudom, hová lehetne még fokozni ezt a napot 8)

Kép
vindolanda

Nyilván nekem is csak a szám nagy, én is dolgoztam hidegben. Hát, ennyire lükék vagyunk és kész. :lol:

Cukrászdát én is támogatnám, bár nekem most inkább el kellene kerülnöm.

Irinám, köszönöm, az aranyerem rendben van, olykor még azért érzem a belső részét, de már nem fáj legalább. A hólyagomra meg szedem a tőzegáfonyát. Azt most nem éreztem, a múltkoriban jobban. Rendbe jön szerintem az is, jó, hogy egy kicsit itthon vagyok én is.

Hú, lassan elkészül az első tepsi pizza. :lol:
dmaggie

Irinám, szegénykém mi nem jön még ki a végére? Ez a köldöksérv sem lehet a legjobb. Kitartást.
dmaggie

Bazé, a köldöksérvet észre sem vettem :?

Éljen a pizza 8)

Kép
vindolanda

Köszi, lányok, nem akartam ám lehangoló lenni a sérvvel, igazából egészen jól elvolt eddig, néha fájt csak, mostanában erősített be. A terhesség közepe felé vette észre a doki. Ha nem császárral szülök (és ez a terv), akkor kérdéses, hogy mikor tudom rendbehozatni, mert előbb-utóbb muszáj lesz.

Pizza, tojás, nyami. 8)

Kép
Kép
irina

Na, a nap eseménye is megvan nálunk. A mosogatógépem igencsak beadta a kulcsot. Erősen füstölni kezdett, iszonyat szag van bent, a huzat ellenére is.
dmaggie

Ó, Maggie, sajnálom. Remélem, szerelhető az öreg harcos.

Kép
Kép
irina

A fene essen bele :?
Az ember mosogatógép nélkül félkarú óriás :roll:

Köldöksérv - áááá.

Este itt voltak a szomszéd gyerekek. Rugóval nagyot bandáztak, de néha azért össze is kaptak. Utána meg G. meg R. szomszédoltak, negyed kilenckor mentem értük :roll:

Mondtam meséket, aztán lepasszoltam Gábornak.
Dolgozni kell. Zenei kompetenciákról tartok hétfőn órát :lol: :roll: :shock: :arrow:

Rugó elérzékenyül:
Anya, szeretlek. Szeretni foglak - ha iskolás leszek, ha felnőtt leszek. Mindig.

Kép
vindolanda

Oh
Vindo micsoda napotok volt :-)))

Irina serv :-((( pockolas az nekem a viszeremnek is jol jott csak en utaktam egesz nap felpockolni. :-((

Maggie ugyes vagy a dolgozattal, mosogatogep oh ne! :-(((

Mi mar tul az idei elso fagIn, itt ettuk, tegnap meg ma is vaxsi utanra vettem nekik dobozosat, de megvartuk mig kixsit megmelegszik, Dalusnak talan ez volt az elso :-))

Mi de-t du-an is jatszotereztunk :-) szerencsere csak este esett az eso..megvarta mig vissza ertunk a szobaba:-)

Holnap megnezzuk a hire kozlekedesi muzeumot, mar nagyon varom, szt mondjak csucs zsuper!

Na talan elaludni latszanak a csajok, Dailus nagyon faradt de annyira kiakadt...apa, apuci, apucika gyereeeee.....van

KépKép
kaqk
Debrecen

De drágák vagytok. :lol: Hát, belegondoltam, hogy öt emberre főzni úgy, hogy ne legyen mosogatógép. Csak a poharakkal tele tudom rakni minden áldott nap. Pedig, ha tönkre ment, nem biztos, hogy hamarosan pótolni tudjuk. Nem kevés időt igényel majd a kézi mosogatás. Félre ne értsétek, nincs ellene kifogásom, még el is vagyok a mosogatással, csak az időőőőő.

Bercónak még nem merek fagyit adni. Pedig imádja, ha tehetné, akkor elélne rajta.
dmaggie

És tetszett Dalmának a fagyi?
Jó múzeumnézést holnapra :D

Kép
vindolanda

Dalma, Rugi 8) Édesek.
dmaggie

Na, megyek aludni.

Kép
vindolanda

Maggie, a finommotorikus képességekről, azok fejlődéséről ismersz valami jó anyagot a neten? Kösz.

Kép
vindolanda

Vindokám, sajnos nem nagyon.
Az Goodenough emberrajz talán kapcsolható hozzá.
De majd még gondolkodom rajta.
dmaggie

Halihó!

Vindo, Rugó de aranyos :-)
Zenei kompetenciák 8)

Kaqk, Dalmának is bejött a fagyi? :D

Maggie, teljesen megértelek, még akár kifogásod is lehetne a mosogatás ellen :-) A mosogatógép nélküli lét borzasztó (annál csak a mosógép vagy WC nélküli rosszabb). Van egy ismerősöm, az mindig, ha nálunk jár, megemlíti, hogy jaj, minek mosogatógép, hát annyi idő alatt, amíg előáztatok stb., el is lehet mosogatni. Ja, csak ő egyedül él, mi meg hárman (Ti meg ugye öten). Nekem mindent megér, hogy nem kell napi 1-1,5 órát a m. pultnál állni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 15:27-kor.

Kép
Kép
irina

Hát, majd keresgélek akkor, de köszönöm.

Mi nem is szoktunk előáztatni :roll:

Szakdolgozók - hát, ez no comment.

Volt egy kollégám, aki Húsvét szombatján kapott egy emailt egy szakdolgozattal, és az emailben felhívták a figyelmét arra, hogy a leadási határidő kedd, ezért vasárnapra kérné az anyagot korrektúrázva.

Amúgy most én is szakdolgozókkal bíbelődök. Még van három, de már a legvégén tartunk. 14 volt ebben a félévben :roll:

Kép
vindolanda

Ja, a kollégám nem volt hajlandó foglalkozni vele keddig.

Kép
vindolanda

Vindo,
kellemesebb témák vizeire evezve: az idő parádésan szép, egy pólóban lehet grasszálni. Voltam uh-n, a baba és környezete is példásan van, becsült súly 3600 gr felett, fejátmérő 98 mm :shock:
Kis dundusom.
Az orvosom épp arra járt, megvizsgált, semmi jele egyelőre a szülésnek (bár mondta, hogy ebből persze pikkpakk bármikor lehet bármi :-))).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 15:28-kor.

Kép
Kép
irina

Vindo, talán segít a finommotorikához (legalábbis sokszor megjelenik az írásban a téma):
http://mek.niif.hu/04600/04669/html/balogh_pedpszich0039/balogh_pedpszich0039.html
Esetleg: http://www.magyaroktatas.ro/files/publikaciok/Mihalyfalvi%20Katalin.pdf

Találtam egy finommotorikáról szóló szerintem szem. dogát, annak a bibliográfiájában ezek voltak (lekicsinyítem):

IRODALOMJEGYZÉK 1) "…Hogy szebben beszéljen…" Szülőknek a beszédhibákról. 7) Németh Erzsébet – S.: Illyés Sándor. 5) A beszédjavító Intézmények nevelési és oktatási terve. mit csinál a bal… Az emberi agy szimmetriái. Szavtkó Anna.: Kovács Emőke. Jean: A szenzoros integráció és a gyermek In. Fejlesztő Pedagógia. 1995. Pintye Mária: Mozdul a szó…. 11) Ayres. Budapest 2000. Kozmosz Könyvek. Juhász Ágnes: A megkésett beszédfejlődés terápiája. 8) http://www..hu/fejlesztopedagogia/cikke ... ryZsuzsann a. p. Budapest 3) Meleghné Steiner Ildikó: Mit tegyek. 1995. Művelődési Minisztérium. Budapest. 1988. FPI és ELTE Személyiség és Klinikai Pszichológiai Tanszék. OPI. szerk. 41 .p. A. Varga Izabella (szerk. ELTE BGGyF.pdf 9) Saját főiskolai jegyzetem Sóós Sándorné és Sturcz Attila tanárok órái nyomán 10)Hámori József: Nem tudja a jobb kéz. Oktatási segédanyag.80-86. 2) Logopédia jegyzet I. Tankönyvkiadó. 1982.): Szenzoros integrációs terápiák. 1985. 1991.33-50. Budapest. 12) Marton-Dévényi Éva et al: Alapozó Terápia.mentor- konyvesbolt. Logopédia Kiadó. Budapest. szerk. 6) Bittera Tiborné – dr.
1994. 19)Buborék Játszóház által fejlesztett feladatsorok. Budapest. Porkolábné Dr. 18) Carl Henry Delacato: A beszéd.13)Tótszöllősy Tünde: Mozgásfejlesztés az óvodában. – 154 p…. OKKER.és olvasásproblémák diagnózisa és gyógyítása”. sz. 2001. 2005. Gyermek. Medicina. 1979. 24-34. Balogh Katalin fejlesztő programjának alkalmazása testnevelés foglalkozásokon. 1999. 1963. 17)Katona Ferenc: Az öntudat ébredése. Bendik Adrienn 42 . 2005. 16)Katona Ferenc: Az öntudat ébredése. Budapest. 1. 15)Fodorné Földi Rita: Testnevelési játékok a tanulási zavarok prevenciójában és korrekciójában. Budapest.p. Magánkiadás.. – Bp. Gondolat Kiadó. Ifjúság. 14)Fodorné Földi Rita: A pszichikus fejlődés problémái: Az érés és fejlődés idegrendszeri háttere és a funkciózavarok alapjai.In: Család.

Ja, muszáj beáztatnom néha a tányérokat-poharakat, mert nem megy naponta a m. gép. Ellenkező esetben pajszerrel kéne lefejtenem a kávé- és kajamaradványokat az edényekről. 8)

Fagyiztam hazafelé, és jó volt. :D

Kép
Kép
irina

Halihó!

Vindokám, tényleg sajnálom, hogy nem tudtam többet segíteni.

Atyám, micsoda számok, esetek. Megértem nagyon. Bár nekem is sikerült a végéig elhúznom. :oops:

Délelőtt itt járt a szerelő, eléggé sokat kellene költeni rá, most abban állapodtunk meg, hogy van nála egy használt, németországi gép, azt megkaphatnánk igen kedvező áron. Ráadásul az 12 terítékes lenne. Kicsit át kell majd alakítani a konyhabútort, de éppen befér szerintem. Este megyünk megnézni. Ja, és itt van a szomszédban. :lol:
Szerintem sem luxus már a mosogatógép. Ezen az áztatáson kicsit mosolyogtam. De én is szerettem ezt a funkciót, az enyémen is volt. Vindokám, de nem ázik az edény, csak átöblíti egy kis vízzel, lemossa a dzsuva egy részét, aztán kész.

98-as bpd, szép. :lol: Ettől ne ijedj meg, Gergőnek is annyit mértek, de ő 3450 g volt. Ő volt a legkisebb a három fiú között, az is igaz, hogy ő a 37. héten született. :lol:

Elmentem a Bercó igazolásáért, meg a táppénzes papíromért, esküszöm, meg akartam sülni. Azon gondolkodtam, hogy be kellene üzemelni a szivattyút, mert locsolni kell az udvaron. Az a sok eső, mintha nem is lett volna.
dmaggie

Meg kellene írnom az összegzést, de az udvarra is jó lenne lemenni egy kicsit kertészkedni. :roll:

Holnapra grillezést terveztem, remélem, ilyen marad az idő.
dmaggie

Maggie, Bercó rendbe jött?
Remélem, az új mosogatógép beválik :-)
Hát mindig ez van, a meleg lerohanja az embereket... bár holnapra vmi hidegfrontot ígértek. De hogy melyik részre és hány órától, rejtély.

Kép
Kép
irina

Hát, azért tisztában vagyok az áztatás és az előmosás rejtelmeivel, csak éppen nálunk nem igen van rá szükség. Kávés és kakaós bögréket, kólás poharakat, ételhordókat és tálakat mosunk általában. Mivel nem főzünk, az edények nem annyira koszosak. A mosogatónk meg nyolc terítékes, így általában naponta be kell kapcsolni :wink:

Kösz a linket :wink:

Ja, a 98-as BPD az pont ideális.

Boldog névnapot kívánunk Emmának!

Éljen az új mosogatógép :D

Állítólag szép idő lesz.

Ma maratoni takarítást tartottam, öt órán keresztül nyomtam. Holnap már csak porszívózni kell bizonyos helyeken, és minden szép lesz. Jöhetnek a vendégek.

Kép
vindolanda

Hát már én sem értem, miféle hidegfrontról beszéltek, hacsak nem jövő szombatra gondoltak... 21-24 fok egész héten, váó. Mondjuk én a 17-20 fokot sokkal jobban komálom.

Vindo, nem vagy semmi ezzel a gigatakarítással.
Nem is tudtam, hogy van ideális BPD :lol:

Rajtam nagyfokú álmosság van, nem tudom, mitől, különösebben nem indokolja semmi, a szokásos éjszakai vergődés sem volt eltérő minőségű most éjjel, mint máskor.
Ezennel leszögezhetem, hogy kísérletileg igazoltam: ha nem polcolom fel órákra a lábamat, az rendesen bedagad. Valóban.

Kép
Kép
irina

Na, a ma esti esemény is adott - elszállt egy konnektorunk. Zárlatos lett. Persze pont akkor produkált fény- és hanghatásokat, mikor kihúztam a notebookot. Ki is verte a biztosítékot, de szerencsére semmi komoly.

Akkor nincs mese, polcolni kell :!:

A hét elején még én is láttam lehűléssel kapcsolatos híreket, de aztán most meg azt mondják, meleg lesz végig.

Kép
vindolanda

Bocsi Vindo, nem okoskodni akartam, csak nem mindegyik mosogatógépen van ilyen program. :lol:
Egyébként megnéztük a gépet, a Kedves is rábólintott. Holnap du. át is hozza a srác, a mienket meg elviszi, kiveszi belőle a használható alkatrészeket. Közben meg bejelentettük a biztosítónak is. Hátha.

Irinám, akkor polcolj! :lol: Tényleg, a vérnyomásod rendben van?

Vindokám, hihetlen, hogy mennyit bírsz. Én csak elkezdtem a takarítást, azóta anyukám csinálja. Nekem mindig más dolgom van. Szégyen és gyalázat.

Fény- és hanghatás? Atyaég!!!!
dmaggie

Ja, és a hanghatáshoz még hozzájött, hogy sikítottam is :lol:

A biztosítóknál soha nem lehet tudni:)

Ma szabad voltam, és ebéd után elkezdtem. Este meg Rugót átvették a szomszédok (akiknek tegnap itt voltak a gyerekeik), így nyugi volt fél hétig 8)

Kép
vindolanda

Halihó!

Én már ébren, meg is ittam a kávémat. Szépen süt a nap, szerintem simán grillezhetünk. Bár a program annyiban változott, hogy elfelejtettem, h. a Kedvesnek órája lesz, így majd nekem kell megsütögetnem a husikat.

Csinálok hozzá egy nagy adag salátát, meg steak burgonyát. Anyukám meg közben palacsintát süt majd, mert jön az öcsém is, és nála a szombat= palacsinata nappal. :lol:

Nem aludtam valami jól, Bercó annyit vergődött, hogy nem hagyott. Amíg csend van, kihasználom és dolgozok egy kicsit. Már majdnem kész vagyok. :lol:
dmaggie

Haho,
Tegnap irtam, ....elszallt..:-(
Majd kesobb ujra potyogom.
Vindo, koszi Emma neveben, atadtam! :-)

A valtozatossag kedveert hetfon 20-23 fok nyar volt, erre ma reggel esik a ho...aaaaaaaaa ki tudnek szaladni a vilagbol. :-( remelme 1-2 nap es ujra nyar lesz, mert ELEGEM van a telbol, hobol.

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo: hang es feny jatek..sikitas...:-(:-)

Irina: akkor polcold a labad, mese nincs....vagy inkabb mnej szulni:-)

Maggie: irigy irigy, grillezes. :-) enis akarok......erre itt esik a ho. :-(

Tegnap du-an a kozlekedesi muzeumban voltunk, valami fantasztikus www.verkehrshaus.ch
Hajok, vonatok, repulok, autok, motorok...minden fele, fajta, jatekok, ki lehetett probalni, beulni...millio dolog.... Erdemes megnezni ha erre jar vki. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo, zárlatos konnektor, jaj! nagyon ijesztő tud lenni (nekem a hajszárítóval volt anno ilyen szép pillanat).

Maggie, milyen volt a kerti partizás?

Kaqk, ott is ilyen random módon változik az időjárás???

Hát ez csodás volt, 2 órán át jöttünk haza (= araszoltunk a dugóban) a félórás úton, mert telibekaptuk a Critical Masst. Amiről egyetlen rádió sem tudósított a hírekben 5 és 7 között, hiába hallgattuk, hogy mitől van a dugó (szerintem űrlények inváziójáról sem tudnánk meg semmit, a fézerágyúk lövéseiből jönnénk rá, hogy van valami...). Na most mi ugye délről mentünk északra, a CM meg a várost K-NY irányban átszelő főbb úton ment át (vagyis csak óriás kerülővel lehet körbemenni mondjuk NY-on). Basszus, eddig sem szimpatizáltam soha a kerékpárosokkal nagyvárosban (gyalogosként, autós utasként sem), mert ön- és közveszélyesek (erre most is láttunk példákat, 6 sávos gyorsforgalmin csávó a sávok kellős közepén cangázik, vagy induló kocsiknál keresztben át az autók előtt nem zebrán, ahogy kell).

Kép
Kép
irina

Én is itt vagyok :D
Elég fárasztó napom volt, majdnem elaludtam az előbb, de szerencsére Gábor felváltott.
Délelőtt vásároltam, aztán mire végeztem, anyáék már itt voltak. Ebédeltünk, délután az udvaron voltunk. R. kapott az óvodában egy ingyen körhinta-jegyet, szóval négy körül elmentünk megkeresni a körhintásokat. Voltak ugrálóvárak, körhinták... És igen, teljesen véletlenül ott volt Petra is 8) Nagy volt az öröm.
Aztán elmentünk egy kertészetbe, mert hétfőn az óvodában virágokat ültetnek, és mindenkinek kell vinni egyet.
Este vacsora kinn, és R. nyolc előtt jött be udvarról. Fürdettem, altattam. De nagyon álmos vagyok. Szerintem azért, mert egész nap kinn voltam.
Holnap majd megyünk a kisebbik bátyámékhoz.
Hallgatok egy kis zenét, mert fel kell élednem. Annyira álmos vagyok, hogy az bosszantó.

Critical mass :? :? :?

Hóesés - na, ez most nem hiányzik.

Csináltam fotót az egyik vonatos körhintáról, majd az felteszem holnap.

Kép
vindolanda

Na mi is megjottunk. Mar jobb az ido kb 10 fok van :-) a ho elolvadt. Szupi fini vacsib voltunk a to parton a ceg ugyvezetojevel. Oyan finom rakos tesztat ettem..nyammmi...a csajok is jol ereztek magukat, mert a fonok hozta a kutyajat, jo agy de extra nyugis kutya. Szoval szuper volt.
Holnap is megyunk vendegsegbe I egy volt kozepiskolas osztalytarsa itt ment kozelbe ferjhez, hozzajuk megyunk. :-)
Na itt az ido aludni.

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Tegnap már nem volt erőm jönni. A kerti parti annyiból állt, hogy lent megsütöttem a husit, majd nyugiban megettünk fönt az asztalnál. :lol: Utána meg elmosogattunk anyukámmal (kézzel), nem volt kicsi idő.
Majd a délután többi részét a sportcsarnokban töltöttük, Dávidéknak volt meccse. Megnéztük a felnőtteket is, mert a bajnoki cím volt a tét. De inkább haza kellett volna jönnünk. :twisted: Nem lettek bajnokok, így majd megint várhatnak egy évet, hogy felkerüljenek az nb1-be. Dávidról leszaggatták a mezt, meg altájékon is eltalálták, szegénynek eléggé kiugrott a szeme.

Az este mosogatógép cserével zárult. :lol: Még gyorsan egy tisztító mosást el is indítottam rajta. Most már majd bele tudom pakolni az edényeket.

Ma meg szülinapi zsúrra megyünk, Johannát, a keresztlányunkat ünnepeljük, ígértem pogit, éppen most gyúrtam be. Amíg kel, addig meg befejezem a szakdolimat. Már tényleg csak 2-3 mondat hiányzik belőle, de tegnap reggel már nem tudtam leírni, annyira nyüzgött itt mindenki.
Szerintem ma naptejezem majd Bercót, tegnap, amíg sütöttem a husit majdnem leégett a nyakam. Egy sávban eléggé fájt a bőröm. De aztán anyukámmal bekenettem egy kis aloe verával.

Irinám, teljesen megértelek. Meg tudnék őrülni én is, ha nem tájékoztatnak.

Vindo, nem csodálom, hogy elfáradtál.

Kaqk, azta, micsoda változások. Az a rákos tészta jól hangzik. :oops:

Na, tényleg dolgozni kezdek.
dmaggie

Most olvastam, itt ma lesz kerékpáros felvonulás.
A biciklisekkel nekem nincs nagy bajon, egy dolog idegesít, hogy nem ismerik a kreszt. Pl. mi egy egyirányú utcában lakunk, minden szemrebbenés nélkül jönnek szembe a forgalommal. Pedig nem tehetnék meg, mert nincs kijelölt kerékpárút. :roll: Csak annyit hallottak meg, hogy bemehetnek egyirányú utcákba, csak a kitétellel nem foglalkoznak. No, meg a zebrán való átkelés sem az erősségük.
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?