A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Batkata! csakhogy!
Már azt hittem a Márton napi ludat kopasztod és azért nem írsz! Boldog névnapot Marcinak!

Krisz! ez azért kicsit már durva...zsemlemorzsa. meg is érdemli! Ok persze fontos a gyerek de azért mindennek van határa!

Petne! szerintem csak pihenő üzemmódba kapcsoltál azért nem érdekel a lakás :lol:

Én felporszívóztam mielőtt Máté lefeküdt mert egy kifli volt szanaszét morzsolva az egész lakásban plusz egy egész almának a héja volt leharapdálva és kiköpdösve. Ja meg a reggeli szalámi is a földön volt megcsócsálva. De most mindjárt kezdhetem előlről mert kiszórta a csomag kekszet és keresztül is ment rajta a bébitaxival aminek a kerekei sikeresen szét is hordták a morzsákat a lakásban. AZtán szerintem fürdésig kimegyünk valahová mert totál le lesz amortizáva minden ha bent maradunk :lol:
katuska79

A fészekrakás engem is elkap, de sírógörcsökkel kombinálva.
Legutóbb a vacsorás vércukromra 7.1-et mértem (max. 7 lehetne, de azért egy tized plusz mérési hiba is lehet.) Na erre úgy kiborultam, hogy én alkalmatlan vagyok egy gyerek kihordására, ha egy vacak diétát se tudok beállítani, hogy három körben bőgtem vizesre férjem vállát. Becsületére legyen mondva, hősiesen tűrte. :oops:

Kép
gombócmakka

Batkata: Boldog Névnapot Marcinak!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van és hallom a tali is jól sikerült.
Sajnos én tegnap nem voltam valami jól,nagyon fájt a hasam is és a derekam is.
Már azt hittem kórház lesz a vége mert a gyógyszer sem akart segíteni.Viszont a baba nagyon aktívan mocorgot ami azért megnyugtattot.

Ma voltam a sógornőmnél és babáztam egy kicsit! :D
Egyszerűen nem lehet betelni ezekkel a picikkel. :D
Csak úgy olvadoztam!

Kép

Kép
poszani

Gombócmakka! úgy látszik hiszpicsák lettünk :oops: Nyugi. gyönyörű szép babád lesz és végtelenül büszke leszel magadra, ogy végig csináltad! És sírj ha úgy van kedved!

Enikő! nincs kedved keddenként jönni terhes tornára a Dózsába?
katuska79

Martinkával az előbb ezt hallgattuk, annyira édesen simult közben,teljesen elandalodott :D

http://www.youtube.com/watch?v=DouCUeUE9kY

KépKép

KépKép
kata8110

Megjöttünk a dr nénitől. Méhszájam felpuhult valamennyire úgyhogy szigorú magnéziumra fogott és pihenésre, de ami a jó hír hogy végre befordult a drága startra készen de azért még maradjon bennt egy darabig :D :D és a lepény elkezdett öregedni ami a dr nő szerint nem baj mert már lassan 30 hetet töltjük papír szerint I-II az érettsége nem tudjátok mit jelent pontosan?
erzsebet0312

Sziasztok!

A talival kapcsolatban a lányok már mindent leírtak! Csak annyit fűznék hozzá, hogy én is nagyon jól éreztem magam!

Katuska! Nem semmi ami veletek történt! Jó hogy nem lett bajotok!
Hol lehet olyan szappant kapni, amivel a gyerek befestheti magát? És azt ha benyalja sem gond? Mert az én fiam biztos meg fogja kostólni!
Mikor egyedül voltam én is sokszor éreztem úgy, hogy már nem bírom tovább, de két hete nagyon jó dolgom van. Férjecském sokat segít!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Boldog névnapot Marciknak! :)

Tudtok valamit Moffliról? Ugye minden OK vele?
Vendég

Enikő! A DM-ben vettem! ott van hátul a fogkrémek környékén. Van még pattogós fürdősó, víz szinező, szines fürdőhab és ez a tubusos szappan rózsaszín és kék színben. Málna, ananász meg nem is tudom még milyne illatokban. Szerintem mókázni jó:) Kifejezetten piciknek készült így biztos nem gond ha belenyal...a sima szappantól se lesz semmi baja:)

Hát tényleg jó lenne valami nyugi itthon...mert kezdem nagyon szétrobbanósan érezni magam. Felkapom a vizet egy pillanat alatt, nincs jókedvem...olyan depi vagyok na. Főleg itthon. Jó lenne egy kicsit elmenni valahová kikapcsolódni mert folyton érzem magamban a feszültséget.

Valaki ivott a korábbi szülései előtt málnalevél teát? Tapasztalat? Én most mindenképp ki akarom próbálni, nem vágyom még egyszre oylan hosszú tágulási szakaszra. úgy olvastam, hogy a 34. héttől kell napi két csészével.
katuska79

Enikő! gyere a kerületi topikba is ha unatkozol, most indult!

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=210656
katuska79

Sziasztok!

Csak most tudtam jönni, volt is olvasnivalóm... :shock:
Taliról már tényleg elmondtatok mindent, jöhet a dec. eleji :wink:
Katuska Máté ugye a Mikulás ruciban jönne? :D
Ikeában megvettük a gumis lepedőket, tényleg szupi áron volt, és jó az anyaga is. Igaz sem a kiságy, sem a kókuszmatrac nincs még meg... :oops: Viszont a héten megvesszük, legalább is tervben van.
Ma vásárolni voltam, mert teljesen lefogytunk tisztálkodási szerekből, aztán felkerekedtem az Ázsai Centerbe, mert jóval olcsóbbak ott a németből, Ausztriából behozott márkák. Képzeljétek a buszon átadták a helyet!! (Persze mondanom sem kell, hogy egy középkorú nő adta át, miközben fiatal kispics@k, meg 12 éves forma fiúcska is vígan üldögélt... :twisted:) A másik pozitívum meg akkor ért, amikor a kínai eladó fizetés után adott ajándékba egy csomag Orbitot, és még választhattam is. :D Azért van előnye a nagy pocaknak :lol: Arra viszont rá kellett jönnöm, hogy szép nyugisan, lassan sétáljak, ne úgy mint aki versenylovat reggelizett (hiába ez beidegződés, folyton siettem :roll:), mert nem vagyok ám olyan atletikus... Sőt mondhatnám rokonomnak érzem a pingvineket :roll:
Képzeljétek múltkor néztem, hogy valamelyik nagy hipermarketben (talán Cora) vannak olyan pénztárak, ahol prioritást élveznek pl: a kismamák. Mondtam Apának egyszer kipróbáljuk, hogy odaállunk egy ilyen sorba oldalról, aztán lemutatok a padlón lévő matricára és feliratra, hogy: hát akkor mi ezt most igénybe is vennénk. (Azt hiszem csuklana néhány felmenőnk :oops: :roll: :lol:)

Na, megyek csajok, mert fellőtték már a pizsit, ha nem indulok, nem kapom el :lol:

Jóéjt!

biga.csiga

Hanna! Én a virágokat eltávolítottam (elajándékoztam) a lakásból és kiderült, hogy a gyerek nem is bántaná őket. Anyosomnál nagyon sok van, demegértette, hogy nem szabad bántani.
Én akartam venni szélcsengőt, de speciálisat. Azért köszi.

Kata! Remélem már jobban vagy! Próbálj meg minél többet pihenni.

Katuska! Én Leventének már csak és kizárólag etetőszékben adok a kezébe bármit is, mert míg egyévesen úgy megette, hogy szinte nem is morzsált most több a morzsa szanaszét, mint amennyit a gyerek megeszik.
Izabella tartja a tornát?
Köszi az infót a szappanról!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt! :D

Úgy tűnik, jót tesz az itthonlét... ebben a "derűs-napfényes időben" is jó a kedvem!!! :)
6-kor mindig kivet az ágy, a büdös kölkeket és az apájukat el kell indítanom óvodába/iskolába/dolgozóba... :D

Annyira érdekes, hogy ma rendezvény van bent, de én olyan nagy lelkinyugalommal vagyok itthon, hogy csak na!!! Egyáltalán nem érzem, hogy dolgom lenne ott! A másik két gyerekemnél mindig azt éreztem, lemaradok valamiről, de most nem!!! Lehet, hogy vénülök? ;)
Nyilván egy idő után ennek is meglesz a böjtje, én is tudok depis lenni (Marcival tudtam is...)
Éppen ezért egy nagy-nagy ölelést küldök minden elkeseredőnek, "hiszpicsának" (Katuska! ez nagyon tetszett!!!). Ja, és elismerésem, minden hősiesen helytálló apukának is!

Gyors reagálás a tegnapiakra, aztán egy kis rákészülés (=délelőtti alvás... 8) ) után jön a többi.

Köszönjük Márton gazdával a névnapi jókíváságokat! :D
Annyira édes volt tegnap, kapott egy Trójáról szóló könyvet, meg egy "normális ébresztőórát - amitől Julcsi ijedtében nem pisil be", mert a gőzmozdony alakú és hangú óra valahogy nem jó példa a gyengéd ébresztésre... (apukámtól kapták...)
Ráadásul a segítségekért nyomdát kapnak, s 10 nyomda után egy ajándékot. Tegnap nyomdaeső volt, így kaptak nyomdás ajándékot is...

Kata!
Hát igen, ez kicsit furi (mármint a 4 ember 1 helyett)... :D
A Te szitud se semmi ezzel a levéllel... No comment :)

Petne: vasárnap igen, egy kis szikralátás, egy kis gyomortájéki fájdalom (dagadás az nem), egy kis "lüktet és szétrobban a fejem" érzés...

gombócmakka: igyekszem :D

Katuska!
Lúdkopasztás: azt majd csak hétvégén! Évente egyszer csinálok ludaskását, azt pedig a Márton nap utáni első szombaton avagy vasárnap (de az a legjobb, ha mindkét napra jut - ha jut...)
Málnalevél tea: én nem próbáltam, de a nőrokonok (nagyanyám, anyukám, nagynénik és ángyik) azt ajánlották - már Marcinál is. Asszem Maria Treben néni is írja, de erre nem esküszöm... Ártani biztos nem árthat, csak elősagíti a tágulást és a szülést - ld. még kakukkfű tea...

Na puszi: megyek edzeni a visszaolvaássához ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Jó reggelt :)

Pár napig nem írtam, de olvastam ám :)
Csak annyira sűrűre sikerült az utóbbi két nap :evil:

Hétfőn reggel cukros rendelés: bemutattam a diétámat, sűrűn bólogattak... (ja a zabkekszet felejtsem el... pedig az legalább finom volt :( lehet, ez a baj :() viszont 7-től 11-ig ott ültem a semmiért :evil: (7-kor levették a vért, de a doktornő 9-re jön, és valahogy hiába voltam ötödik, csak 5 perccel 11 előtt jutottam be, hogy aztán 2 perc alatt végezzünk is)
Aztán ebédeltem az Árkádban, meg körbenéztem ajándék ügyben is... hát, nem voltam valami kreatív hangulatban.
Aztán doktornéni: Saci szépen fejlődik, bár egy kicsit behúzta a kéziféket. BPD: 85 mm, THQ: 76 mm, FL: 61 mm, kb. 1800 gramm.
Méhszáj zárt, minden rendben. Nem baj, hogy fogytam, a babának nem árt, csak nekem, úgyhogy azért figyeljek oda.
Aztán mentem a talira :) ahol engedélyeztem egy almás-fahéjas palacsintát (tisztára diétás volt :lol:). Szuper volt találkozni :)

Kedden meg munka, Bp-en: persze megbeszélések, készülés a délutáni rendezvényre (hát, nem volt nagy szerepem benne, max 20 percet beszéltem), utána konzultációk... aztán rohanás a kismamaboltba a pulcsimért, amit eladtak :evil: mindegy, jövő hétre jön még. Fele dolgot el sem tudtam intézni, amit terveztem :( (tudom, legközelebb tervezzek kevesebbet)
Na ez a sietés dolog nekem sem jött be :( benyilallt a pocak rendesen, úgyhogy lassítani kellett :( Bigacsiga: én inkább csirkéhez hasonlítottam magam, de a pingvin kiváló hasonlat :D

Ma meg hozzák a parafát, alig várom :) (nem fogom pakolni, nyugi)

Gombócmakka: nem sírdogálunk a cukron, a feszültség is felviszi... persze kis hiszti belefér :wink: nyugi, minden kismami hisztizik :wink: legalábbis a nagy többség (jelentem, ide tartozom :D)
Én most visszaadtam anyuéknak a cukormérőt, mert apám, aki soha nem volt cukorbeteg, extrém értékeket produkált... az enyém meg végülis beállt. Aztán ha kell mégis, akkor veszek egyet magamnak... majd kiderül, magas lett-e hétfőn. De amióta ezt a wellness cuccot eszem, nem ment 6 fölé. Nekem a gyümölcs sem zavart be, és a zabkeksz is csak 5,8-ig nyomta fel. Azért nagyon figyelek, folytatom a szigorú diétát. Sajnálom, hogy nálad a gyümölcs is bekavart :( milyet ettél? azt nézed, hogy gyors, vagy lassú CH? lehet, hogy csupa gyors cucc volt, azért ment fel 7,1-re.

Bigacsiga: nem mondtátok, hogy nem jött össze a cumicsere Katuskával :) nálam volt a nyuszis :) mindegy, ha érdekel, viszem a decemberi talira :)
Hanna: nekem OK a december első hete :)

Katuska: látom, zajlanak az események körülöttetek továbbra is :(

Batkata: örülök, hogy megpihensz egy kicsit végre :) Marcinak utólag is boldog névnapot :)
Nekem még mindig nincs meg az utódom :( és közben a 11 fős csoportom 8 főre olvadt (betegségek miatt), úgyhogy igyekszem nem kidőlni, nehogy idő előtt pótolni kelljen engem is... egyelőre jól bírom, de ugye az enyém ücsörgős munka.

Hanna: a puncsszínű kifogókat jól eldugtam :D tisztára beindultam tőle egy kis puncsfagyira :lol: :lol:

Bartika: kitartás :) Nálam is dec. 27. a cél, hogy addig egyben maradjunk :)
Nekem eddig nem hagyta Saci az oldalamon fekvést, csak a hason fekvést, de pár napja azt nem hagyja, csak az oldalt fekvést... változnak a preferenciáik :D a hátamon elejétől fogva nem tudok feküdni, mert nagyon fáj akkor a derekam.

Lányok, mostanában jöttem rá, amikor kérdezgették, hogy mennyi van még hátra, hogy már nincs 2 hónapom :shock: eddig ez volt a válasz, de most módosítani kellett :D hát... azt hiszem, egy kicsit jobban kellene hangolódnom :D

Andi: várjuk a beszámolót az UH-ról :)

Kata: sajnálom a rosszullétet :( remélem, ma már minden rendben lesz...

Alvás: 3-4 felkelés szinte minden éjszaka van nekem is, elsősorban a hólyagkapacitás jelentős csökkenése miatt :( Saci nem kelt fel, igaz, ő nem is rúg olyan vehemensen, mint itt egyes babók :D mocorog, fészkelődik, kaparászik :)

Lakásátalakítás: semmi, nem is volt a másik kettőnél sem... a nagyon veszélyes cuccokat eltettem, de a virágok maradtak (a földön is). Ástak... és? Egy idő után leszoknak róla. Azért a mérgezőektől megváltam, de pl. a 2 méteres bökős kutyatejem maradt, és nem volt konfliktus a gyerek és a növény között. Nekem az a véleményem, hogy a nyilvánvalóan veszélyes dolgokon kívül (mondjuk nálatok az üvegszekrény, amit jó, hogy rögzítetek), jobb, ha normális környezetet szokik meg a baba, ezzel is tanulja a határait. Egyébként a lakásotokban semmi olyan nincs, ami nem bababarát :wink:

Túlhordás: na, én jobban félek attól, hogy nem érek be időben :D de persze be fogok... :roll:
Málnalevél-tea: soha nem ittam.

Kisbogács: jobbulást

Huh, egyelőre ennyit, biztos kimaradt valami :)

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Köszi Csajok!

Batkata! Jó pihit! Marinak boldog névnapot!!!

Erzsébet! Sok pihi.

Enikő! Ok. Nekem van olyan kis szuper szélcsengő a teraszon, de kaptam. Viszon vettem ilyet, mert olyan aranyos. :oops:

Csöre! :lol: :lol: :lol:

Picuranyu! Ha van hír, megírom. Az a jó, ha nincs hír.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Enikő!

Küldj egy e-mail címet! Mert nem tudom átküldeni neked a táblát.

Köszi!

Kép
hanna30

Csajok!
Én is nyafogok ma.... nagyon fáj a fejem. :( :( :(

Kép
hanna30

Kata, mi is meghallgattuk most, én eleve nagyon szeretem Szinetár Dóráékat. Úgy tűnik Zsófi is. :D Amikor hallgattuk nekiállt a mocorgásnak.

Alvás: az elmúlt egy hétben nagyon jól megy :D Le is kell kopognom. Nem ébredek fel éjjel, és olyan kipihenten ébredek, mint régen nem. Ma is 7-kor magamtól ébredtem fel.
KI is használom, mert aztán jönnek az éjszakai műszakok.

Kép
Kép
cs_erika

Megyek mindjárt a bankba. Beadom a lakáshitel kérelmünket.

Kép
Kép
cs_erika

Erika! Sok sikert a bankhoz! :wink:

Kép
hanna30

Sziasztok,

Huh, ma tízkor ébredtem :oops:

És már este 10-kor lefeküdtem. Miután már elaludtam a kanapén.
Úgy tűnik a tegnapi fél hatos kelés, és 5 órás kórházban ücsörgés jobban elfárasztott, mint hittem.

Tetszik ez a hiszpicsa :) érdekes, hétvégén volt a mélypontom, amikor az a szomorú idő volt. Most megint bizakodó vagyok. Szórakoznak a hormonok, na :evil:

Málnalevél tea: azt hallottam, hogy jó, de csak egy barátnőm itta, ő pedig farfekvés miatt császár lett. :(
De gondolom ártani nem árt.

Annyit beszéltetek a palacsintákról, hgoy tegnap este már kénytelen voltam csinálni. :D

Csöre: valószínű egyszerre sok gyümölcsöt eszem, vegyítenem kell lassú szénhidráttal, ma megyek is korpás kekszet venni.

Kép
gombócmakka

Sziasztok!!

A mai nap lényegesen jobb már...ahogy tegnap este Apa megjött, úgy megdajkált, hogy egész jól lettem. :D Most épp takarítani készülök, meg mosni :wink:

Batkata: akkor pihizz, pótold be, ami eddig nem sikerült :wink: Én sem lepődök már meg, hogy néha miben remélik tőlem a segítséget. De szerencsére tényleg egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor hívtak fel az elmúlt egy hónapban és egy kivétellel tudtam is segíteni :lol:

Csöre: örülök, hogy Sacikával is minden rendben van. Téged meg sajnállak, de valahogy ilyen ez a magyar eü....Én a házidokinál vagyok mindig így, hogy ott várok másfél órát, előttem 2 ember van össz. Ja,hogy amióta babát várok, azóta beszélgetőpartner lettem neki?? :lol: Így engem sem lök ki 2 perc után, hanem érdeklődik. Az öregek meg oda járnak csevegni naponta :twisted:

Hanna: sajnálom a fejfájást!! Bizti megint valami hülye front van :evil: Próbálj aludni kicsit,hátha segít!

Erika: én is imádom Szinetár Dóráékat!! :D Örülök, hogy leánykádnak is elnyerte a tetszését :D És sok sikert az ühgyintézéssel!

KépKép

KépKép
kata8110

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.24 07:33-kor.
kisbogacs

Kata! Remélem, megszünik. :wink:
Örülök, hogy apa hazaért.

Kibogacs! Szólok itt és most. :lol: :lol: :lol: :lol:

Viszont most megyek. Később leszek.

Kép
hanna30

sziasztok!

Jó sokat írtatok 1,5 nap alatt! :lol:

Erzsébet, pihizz sokat! A méhlepény érettségének a múltkor utánanéztem, mert nekem is II. fokú volt a leletemen (de szerintem csak a táppénz miatt, a Genesisben 0 fokút mondtak...)

Méhlepény érettsége:

0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak
3: érett lepény, fészkes mészlerakódások

Sajnálom a sok várakozást a dokiknál. Nekem szerencsém van, a házidoki bevezette az időpont kérést és azt tartja is, így max 5 percet ülök a váróban. A nődoki is pontos. :lol:

Erika, sok sikert a banknál! Én pénteken futottam a köröket a hitellel, hát elég gáz a helyzet mindenhol...kíváncsi vagyok, Ti mire juttok! Drukkolok...

Hanna, jobbulást a fejfájásodra! Moffliról nincs híred azóta? Akkor az azt jelenti, hogy jól vannak!

Kata! Nagyon jó ez a duett (is). Mi egyfolytában a Musical duett CD-t hallgatjuk tőlük Manóval (Persze csak ha Apa nincs itthon, mert ő nem bírja :? )

Csöre, bizony, nincs már 2 hónap! Úgyhogy tessék kicsit lassítani :wink: :lol:

Batkata, jó, hogy így viseled az otthonlétet! Nekem kellett egy hónap, mire leálltam és már kicsit sem járt az eszem a céges dolgokon.

Most épp külföldön kellene lennem egész héten az éves meetingen és olyan happy vagyok, hogy nem vagyok ott :lol: :lol: :lol:

Tavaly ugyanilyenkor épp ott kezdtem el a gyogyit az első inszemre, előttem van nagyon, ahogy a hotelben azt kívántam, adja az Isten, hogy ne kelljen itt lennem jövőre (persze a baba miatt). Előtte évben is ezt kívántam, akkor nem jött be :( Most viszont igen :lol: :lol: :lol:

Katuska, málnalevél-tea: én megpróbálom (bár állítólag savat csinál, úgyhogy napközben kell innom...). Gondolkodom a homeos bogyókon is, vannak kimondottan tágulást segítőek, és olyanok is, amik a szülés utáni gyors felépülést segítik.
A gátmasszázs-olajat már beszereztem a DM-ben, elvileg 34-35. héttől lehet kezdeni.

Ma babaruhákat mosok :lol: :lol: :lol:

Kép
vickybabe

Hello Csajok!
Most csak röviden, mert carul vagyok.
Én ittam málnalevél teát a 36. héttől. Hát lehet, hgy e miatt szültem meg 2,5 óra alatt. De ez csak akkor bizonyítható, ha most is így lesz. Az én szülésznőm még javasolt homeo bogyókat is a 36. héttől, azt is fogom szedni (nem emlékszem melyiket mondta :oops: ). Szóval remélem mi is megszülünk január 5-ig. Jó kis kívánságműsor... :lol:
Szép napot.
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Tapasztalt Anyukák! szerintetek mennyire van szükség sterilizálóra, és bébiétel-melegítőre? Ezt néztem ki, mit gondoltok?

http://www.c-sale.hu/index.php?akt_menu ... =reszletek

Kép
vickybabe

Viki: szerintem ráérsz akkor gondolkodni rajta, ha kiderül, hogy nem tudod Leventét szoptatni, vagy ha kiderül, hogy pótlásra van szükség. Ha tudsz szoptatni, teljesen felesleges. Ez meg addig úgysem derül ki, amíg meg nem születik :wink: szóval szerintem várjál vele még egy kicsit.
Bartika: jobbulást, nem írom, hogy pihenj sokat, mert úgyis azt csinálod...
Majd még jövök :)

Csöre
csöre74

Kata: örülök, hogy jobban vagy :) lehet, hogy csak Apa hiányzott? Kis pszichés rosszullét?
Ne is mondd a nénikéket... én egyszer azon akadtam ki, hogy megyek házidokihoz: az udvaron áll a sor... találok egy ismerőst, akivel elkezdek beszélgetni (40-es férfiember), és közli, hogy hát, esik az eső, gondolta, akkor nem dolgozik, eljön orvoshoz :evil: a nénikék is sokszor társadalmi életet élni járnak, tisztelet a kivételnek. Bár mostanában mintha jobb lenne a helyzet.
Ercsi, megy a drukk :)
Hanna: remélem, elmúlt a fejfájás

Csöre
csöre74

Sziasztok, megérkeztem.

Ez már a sokadik köröm volt a banknál, mert volt egy olyan papír, amit az én drága férjem nem akart aláírni. ( Valami fizetésátutalási nyilatkozat, ami akkor kerülne elő, ha pár hónapig nem fizetnénk a részleteket, és akkor a fizetésből tiltatná le a bank) Erre az én drágám közölte, hogy azt ő nem hajlandó aláírni, mert miért rendelkezik a bank a pénzével. Azt nem igazán sikerült felfognia, hogy lehet, hogy mi vagyunk az ügyfelek, de a banknak egyáltalán nem érdeke nekünk hitelt adni, és ha neki éppenséggel a bugyink mérete kell, akkor azt is meg kell adni.
De ma de. végre beadtam, és indul a mandula.

Utána elmentem az auchanba, mert emlékeztem, hogy van ott egy bababolt külön. (kenguru gold) Hát nem tudtam otthagyni egy 62-es rózsaszín plüssös hálózsákot. Nagyon édes. A pénztárnál meg jófejek voltak, mert 10000Ft fölött járna a törzsvásárlói kártya, de kaptam egyet, egy kismamam kuponfüzettel. Vannak benne jó dolgok amiket majd szerintem megvásárolok.

Vicky, szerintem sterilizálót semmi képpen ne vegyél, simán elég, ha kifőzöd a dolgokat, és így spórolsz is magadnak, a cumisüveg melegítőt is megspórolom én neked:) Berakod a mikróba, és az is felmelegíti. Szerintem fölösleges dolgokat ne vegyél.

Egyébként annyira dühös vagyok amiatt, hogy mindenfajta marhaságokat akarnak rátukmálni a tapasztalatlan kismamákra (mint én is) és így a fontos dolgok felett simán elsiklunk. Engem a barátnőm szokott leállítani, neki van két gyereke már, totál praktikusan látja a dolgokat.

Kép
Kép
cs_erika

Erika potnosan megfogalmazta a lényeget a sterilizálóval kapcsolatban.
Amikor meg eljön a hozzátáplálás időszaka, azt az fél répát meg krumplit hipp hopp el lehet készíteni egy kis lábasban is. Kiolvasztani sem nagy valami akár egy kis melegvízben, akár a mikróban.
katuska79

Sziasztok!

Megjöttem az ultrahangról.
2600g a baba egy picikét nagy! :lol:
Befeküdt már rendesen,mindent rendben találtak.Méhszály zárva.A málnalevél teat a gyógyszertárban lehet kapni?Mikortol érdemes inni?

Kép
andi0716

Andi!

Igen lehet kapni gyógyszertárban és gyógynövény boltban! A betöltött 34. héttől javasolják a fogyasztását.
katuska79

Sziasztok!

Ma szinte többet aludtam, mint ébren voltam... Délelőtt 11 előtt keltem, miután reggel 6-tól fent voltam egy darabig, aztán most kb. háromig aludtam, de nem emlékszem mikor aludtam be... :oops: Szóval kisbogacs akármi van a levegőben az nálam is itt van...

Kata: én tudom mi volt a bajod. Csörének igaza van, elvonási tüneteket produkáltál Apa hiány miatt! :wink: Lehet én is azért alszom ma annyit, hogy hamarabb legyen holnap, amikor én Apácskám hazajön? :roll:

Csöre: nem is mertem álmodni, hogy nálad volt a cumi, de ha lehet jó lenne a csere, mert a nyuszist lazán Milán szájába adom szükség esetén. Valahogy a rózsaszínt még mindig nem tudom elképzelni a pici fiam ajkai közt :roll:

Csöre, gombócmakka: Minden elismerésem a diéta miatt! Nagyon ügyik vagytok! Hiszti meg nálam is van, pedig nem is kell diétáznom :oops:

málnalevél tea: nekem is dícsérték, csak az a baj, hogy nem vagyok egy nagy teaívó, sőt, de majd meglátom. Homeós bogyók sem hülyeség. A szülésznénim állítólag nagyon ott van a témában, majd kifaggatom miket javasol, és megosztom veletek :wink:

gátmasszázsolaj: Már én is szemeztem vele a DM-ben, Apa emlegeti is, hogy vegyünk. Nem is értem miért... :roll: :lol:

Andi: grat a szép nagy babához! :wink:

erika: bankhitelről én is tudnék mesélni... Nálunk tényleg csak a bugyi méretet nem kérdezték, de azonkívűl minden sz@rt, pedig még válság sem volt akkoriban... :twisted:

Bartika: Jó, hogy jelentkeztél! :wink:

Batkata: Te is bevetted a lesz@rom kapszulát, ami a melót illeti, ez nálam is megvolt.... :oops:

Hanna: Küldtem pü-t, olvastad?

biga.csiga

Lehet, hogy ismeritek, de anniyra aranyos!

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ö mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.

biga.csiga

biga.csiga

Katuska:
Én is ittam málnalevél teát, most is megvettem. Csak a 36. héttől idd, szülésznőm sem javasolta előbb.
A hatás: 2 és fél óra alatt kint a gyerkőc, a vajúdóba még szűk 2 ujjnyi méhszájjal mentem.. Nem tudom ennek köszönhető-e, de már csak babonából is inni fogom.. Napi egy bögrénél többet ne igyál :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, mióta nem voltam.

Málnalevél tea: sokaktól hallottam, hogy viszonylag gyors és könnyű szülésük volt, akik itták. Ártani nem árt, szerintem érdemes kipróbálni.

A homeos bogyók engem is érdekelnek, Biga.csiga, ha elmondod, mit tudtál meg a szülésznődtől, az nagy segítség lesz.

Képzeljétek, tegnap voltam az 1. szülésfelkészítőn. A légzésről és a kispapák segítségéről volt leginkább szó. Szerintem 1. szülőknek nagyon hasznos. Még 5 rész van, remélem, mindegyikre sikerül majd elmennem.

Kép
petne

petne: Okés, de addig is, íme egy kismama társunk blogjából. (Mivel nem vagyok nagy homeós, én csak :shock:)

http://www.aprotalpak.hu/anya/?p=284#more-284

biga.csiga

Eddig bíztatóak amit a málnalevélről írtatok.

NA ezt el kell mesélnem nektek mit alakított drága fiam.
Én idebent takarítottam, Ő meg kint az apjánál az udvaron játszott, "segített". Egyszercsak gondolt egyet és felvitte a várba a kismotorját és a nagy csúszdáról lejött vele! Persze a végén kirepült egyenesen be a kutya kenelbe. Szerencsére nem lett baja, mégcsak nem is sírt, de akár lehetett volna ott egy kiáló fadarab bármi amibe beleesik. Komolyan mondom időnként nem tudom mi üt belé de oylan hülyeségeket csinál! EZt is honnan látta? Eddgi csak a kisautókat küldte le csúszni....
katuska79

katus:
ilyenkor még semmi veszélyérzetük nincs,jó, hogy nem történt nagyobb baj... Annának most az az új elfoglaltsága, hogy oldalról a radiátorra akar felmászni... Igaz, lapradiátor, de áll a csövön és húzza fel magát... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

na, lányok, ezen a bogyólistán (ami a Bigacsiga-féle linkben figyel) besokkoltam :shock:
hogy az ember iszogat teácskát, és/vagy max egyféle bogyeszt beszed, az belefér a kis lelki világomba... de hogy egy egész gyógyszertárat :shock:
Mágnes: vigyázz, a második általában gyorsabb :D

Bigacsiga: aranyos a beszélgetés :) meg tanulságos is :D

Andi: nem picikét nagy :D egyéb paraméterei?

Ercsi: a kenguruba be sem merem tenni a lábam :D bár lehet, hogy megkockáztatom, mert egy kötött sapi még elkéne újszülött méretben :)

Katuska: na ezzel be szoktak próbálkozni :( de az enyém is megúszta... többet nem csúszott úgy le... ugyanilyen vad, amikor ugyanezt a lépcsőn teszi meg... ott még az éles széle is megsértheti :( lényeg, hogy nem lett Máténak semmi baja, reméljük, hogy többet nem próbálkozik :)

Mágnes: engem 3-4 évesen nem lehetett levenni a szekrény tetejéről... és senki sem tudta, hogyan jutottam oda, már én sem (teljesen sima felszínű akasztós szekrény), hihetetlen dolgaik vannak ezeknek a piciknek, ha akarunk, sem tudunk felkészülni rá :wink:

Csöre
csöre74

Kisbogács, Biga.csiga: bizti a levegőben van valami, én is aludtam fészekrakó program után egy órácskát...Igazság szerint most is csak azért keltem fel, hogy Apának csináljam a krumplifőzeléket :lol: :oops: Olyan jó volt a puha pléd alatt a kanapén :oops:
De mentségemre legyen mondva, kitakarítottam, kivasaltam vagy egy tucat inget.Elfáradtam :oops:

Biga.csiga: klassz a gátmasszázs link, én is szeretném csinálni, csak pontosan a menetét nem tudtam, hogy hogy is kell. De majd mi is megyünk pénteken szülésfelkészítőre, ott bizti szóba is hozom, a málnalevél teát (amiről én is csak jókat hallottam) illetve a homeos bogyókat is. Én (szakmai ártalom), megfázásnál, menstruációs görcsöknél alkalmaztam, de annyira nem vagyok benne otthon.Nézem a linket: a masszázst a partner is csinálhatja...Khmmm....Egyre jobban érdekel :lol: :lol: :lol:
Nagyon édes a magzatos sztori :D

Petne: akkor tőled is várjuk a híreket, hogy mit sikerül megtudni a fentiek ügyében, aztán majd összerakjuk az okosságokat,amiket hallunk!

Katuska: nem semmi a fiad! Szerencse, hogy nem történt tényleg semmi baj!!! Nincs bennük félelemérzet, az biztos! Bennem sem volt, egyszer kifigyeltem, hogy apukám pakol a kocsiban, és mikor csukta a hátsó ajtót, 'véletlenül' odatettem a kezem....Szerintetek?? Na, ott is volt ám üvöltés,de szerencsére semmi baj nem lett. :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: ha adhatok egy tippet sapira: azt mondtad, a Mester utcai bababolt közel van a dolgozódhoz. Mi ott vettünk sapit, iszony édes, meg a Visegrádi utcai Mária bababoltban, hát zabálnivalóak és elképesztően sokféle van!! Ha gondolod, megemberelem magam és holnap dobok képet!

KépKép

KépKép
kata8110

:D Kata: megköszönöm, ha megembereled magad :)
Hű, nem semmi, amit végigcsináltál ma, ahhoz képest, hogy nemrég még nem voltál jól :shock:
Igen, a Mester utcai szerintem közel van, bár még nem voltam ott... de a házszám alapján nem lehet nagyon kint :)
Alvás: én ébren aludtam... kétszer felejtettem el a gyerekeimet: egyszer elvinni a buszra (Halász Judit koncertre mentek :)), másodszor meg értük menni :oops: Nem kicsit gáz, ugye? :oops: Jó kis anya vagyok :?

Csöre
csöre74

Csöre ez tetszik:) engem tesóm felejtett el hazahozni az oviból...senkinek nem tünt fel, hogy 5 óra és én még sehol....

Sikerült kiszednem az összes gyúrmát a radiátorból!!!!!
katuska79

Csöre: oksi, ma lefotózom, holnap meg dobom a képet, a nagy gépről! Igen,szerencsére ez ilyen egynapos rosszullét volt :oops: Ma is néha egy kicsit olyan 'izé' vagyok, de viselhető. Az a bajom talán, hogy Martin iszonyatosan fent van, és ami mozgás tőle indul, az a gyomromon köt ki...Ergo sok a sav, vagy visszaforgatja a kaját...

Van még Halász Judit koncert???? :D Ebben reménykedtem, hogy talán még a Kisfiunkat is el tudjuk vinni, én fanatikus rajongó voltam (vagyok :oops: ).

A Mester utcai bolt 2 sarok a körúttól, úgy a Páva utca magasságába esik!

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska: :lol: :lol: :lol:
Komolyan, összegyűjtöm, miket csinál Máté,akkor ezekre tuti készülök majd :lol:
A legjobban az tetszett, mikor leeresztette maga alól a fürdővizet :lol: Elképzeltem, ahogy ott csücsül :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Enikő! Jónásné Sz. Izabella tartja a tornát.
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?