A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Andi: Csatlakozom az előttem szólókhoz: nagy gratula! A táblázatunkba be lehetne írni az első pipát :) Repesve várjuk a beszámolódat!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Na, ma bennünket is elért a tükörjég, így ma nem nagyon tudok kimozdulni, pedig el kéne menni a védőnőhöz vérnyomásmérésre :(
Mindenki vigyázzon magára!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Jó reggelt Lányok!!!
Andi : GRATULÁLOK A BABÁDHOZ,JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK-SOK TEJET KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!!, mellesleg nagyon tetszik a neve!!!! ( vajon miért? )
:lol:

Stelly: az a különbség,hogy én itthon nyomom az ipart és szerencsére időszakos, ma végzek aztán tudok megint pihenni és babázni, aztán mókuskerék....... :D
Na meg napközben, ha elfáradok felmegyek és ledőlök, gondolom a millye mhelyén ilyenre nincs lehetőség!!! Bár tegnap túllőttem a célon, már a rég hiányolt bokaduzzanat kezdett látszani a csücsüléstől, aztán du-tól csak feküdtem. De igazad van tényleg én
magyarázom!
Kreiszi: részvétem a kókuszok miatt, senkit sem kímélnek ezek a nyomorultak.
Julcsi, nagyon édike a kis unokahugika, meg bogyesz is a pociban:)

Jó lenne, ha vége lenne ennek a rohadt csúszós időnek, aggódom mindenkiért, én meg nem merek kimozdulni a házból.
puszi Nektek

Kép
kaandi

Jó -elcsúszásmentes- reggelt kívánok Mindenkinek!

Miután Gerendai Zsuzsitól megkaptam a megtisztelő örsvezetői rangot :lol:,mondanám a hiányzókat:

Jázmin, Amy, Andrea17, Pmonika és Macsek ??? (utolsó három versenyző amúgy is ritkábban jelentkezik, amit természetesen csak rosszallni tudunk. :)) Ha valaki itten fogja magát és stikában megszül, akkor nagyon mérgesek leszünk ám! :wink:

Ladmon: Azért szuper, hogy életben maradtál! :) Az Ember nálunk is hasonlóan szokott reagálni: ja, tök jók ezek a rucik, de ilyen nincs már pár? :D Ah, hát mit értenek ők hozzá? :lol:

No, vár a fodrász, bár én biztos nem kapok tőle bodyt. :lol:

Pussz

Julcsi

KépKép
julcsi-79

kreszi: sajnálom a streptot, de akkor legalább sok teendő nincs vele, és reméljük nem is okoz semmi gondot. (Ma én is lámpát fogok festeni, ha végre rá tudom szánni magam. :) Ihletet kaptam a tiétektől, nagyon kis ötletes.)

Julcsi: tényleg egy kis hölgy az unokahugod, gyönyörűséges, úgy kell majd a pasikat levakarni róla, de fiacskád majd megvédi ha kell :wink: . A kép amin meg ti is rajta vagytok egyenesen szuper, elismerésem a fotósnak! :)

Mostmár tényleg tessék gyakrabban jelentkezni mindenkinek, legalább egy helyzetjelentéssel, ha ezt a rengeteg irományt nem is sikerül visszaolvasni! Mert mi aggódunk ám...

Elcsúszászmentességet én is nagyon kívánok mindenkinek!!! Férjemnek is, akinek ma kocsival kellett mennie. :( Holnap meg én is megyek első ctg-re, úgyhogy remélem úgy lesz ahogy mondták a tv-ben és enyhül ez a fránya idő.

Kép
Kép
elif

Andi, tőlünk is nagy-nagy gratula az első topikbabához!!!! Remélem, hamarosan olvashatunk egy rövid beszámolót az eseményekről!
Julcsi, gyönyörű az unokahugod!
Lányok, én sajnos nem vagyok egy táblázat-guru, de nem tudna valamelyikőtök egy visszaszámlálósat készíteni, amibe be lehet írni a babákat is?
Csúszásmentes szép napokat!!!!

Kép
Kép
abencze

Hello lányok!

Andi:GRATULÁLOK ÉN IS A BABÁHOZ ÉS EGÉSZSÉGET ÉS SOK_SOK TEJECSKÉT KÍVÁNOK!

Bár,nem vagyok a hiányzók listáján,de én is megvagyok és még 2in1-remélem még pár hétig így is marad!Most kaptam csak igazán parát,mert megvan az első bébink a topikban és nekünk még sehogy sem áll a gyerekszoba,ki kell költözni a hálóból,mert átaadjuk Kisbalázsnak,ezért előbb hálószobát kell festeni és gardróbszekrény és stb......aztán a agyerekszoba festése és bútorok és díszítés,huh.............nagyon-nagyon rá kell kapcsolni,de a festő, aki péntekre ígérte magát,tegnap azt mondta,hogy csak jövő hép közepe felé tud jönni.Próbálom magam lenyugtatni,mert Kisbalázsnak még bőven van ideje a pociban-február 21.-de nem megy könnyen.De apucija tegnap megdumálta vele,hogy csak addig kell odabent maradnia,amíg szépen elkészül a birodalma-most kiderül mennyire szófogadó az én drága fiam!

verus:szörnyű ami a fogaddal van,azt hiszem rád fér a legjobban a pozitív energia-én összevakarom neked az enyémet,bár nincs belőle sok,de az mind a tiéd!!!!

A kókuszbacisokat sajnálom nagyon,de az antibiotikumok segíteni fognak,nővérem is nevelgette őket az utolsó babánál és nem lett semmi gond!

Gerendai Zsuzsi:először is csak óvatosan a közlekedéssel,remélem semmi komoly bajod nem lett az eséstől.Tegnap a párom éppen akkkor hívott amikor indulni akartam a patikába,hogy sehova egy lépést sem,mert amilyen kétballábaas vagyok biztosan azonnal pofára esek,ha kilépek a kapun-mondtam neki,hogy hahahahaha:pofára nem is tudnék már esni a pocaktól,de nem igazán találta viccesnek.Na,szóval,eltértem a tárgytól:párom asztalos és a bölcső festése ügyében a következőt mondta:mindenképpen vizes bázisú lakkféleséggel dolgozzatok,az nem árt a babának és mégis ad egy kis fényt is,de természetes hatása van.márkanevet nem mondott,mert mindenki mást szeret és használ,de a festékboltban ajánlani fognak több félét,ja és szerinte nem kell a legdrágábbat megvenni,mert semmivel sem jobb,mint a közép kategóriás!

Megint regényt írtam,de ez már mindig így van,gondolom nem csodálkoztok rajta-egyébként olvastalak titeket az elmúlt napokban,de sajnos komoly aranyérproblámám lett és ülni nem tudtam 2napig egyáltalán,most is húzok vízszintbe,mert dok azt mondta,hogy úgy van esély arra,hogy visszahúzódik a dolog.Ha valakinek van valami tuti receptje,vagy praktikája erre a dologra,könyörgöm írja meg,bármit megtennék,hogy javuljon az állapotom..................

:oops:
akire nem reagáltam név szerint ne haragudjon,mindenkinek szép napot és vigyázzatok ha mégis kimennétek,ja és bocs a regényért!

Majdnem elfelejtettem,hogy zetibébinek megmondjam,hogy örülök,hogy otthon lehet és minden oké velük4

Na tényleg eldugulok egy pár napra,pápá!

Kép
nilabali

Kreiszi: nekem a dokinő írt fel a semicilinen kívül nuncikrémet is, így egyik este krém másik este gátmasszás, nagyon élvezem :oops: . Remélem nálad és nálam se fog semmi gubancot okozni!!

Ladmon: én is keltem hajnalban de most sikerült visszaaludnom. Azért már kezdek elfáradni....reggel is hülye voltam apával, de mondtam neki hogy már a fáradtság beszél belőlem.

Gerendai Zsuzsu: vigyázz magadra, nehogy mégegyszer eless. Mi is tegnap mint a pingvinek úgy totyogtuk, ma ki sem teszem a lábam, max a teraszig.

ANDI: várjuk a híreket!!!!

Kép
budabo

nilababa!!!! el ne dugulj, írjál csak, én se vagyok régi topicos de tök jó hallani másokról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

Megint én!

ESIK A HÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!olyan szépséges,főleg innen bentről a fincsi melegből.

Most lehet csak igazán izgalmas a közlekedés gyalogszerrel,a leesett hó alatt ott van a tükörjég.

Kamerával lehetne készíteni sutyiba felvételeket a tanyálásokról :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: !ez csak vicc volt nem is vagyok ennyire gonosz :oops: csak fele ekkora mértékben :oops: :lol: :twisted:

Na vége a fárasztásnak tényleg,pápá!!

Kép
nilabali

Sziasztok!

Verus, szerintem váasd fel minél előbb az ínyedet, hamarabb rendbe fog jönni, ha kiürül. Kitartást, szörnyű lehet, tudom, mert már én is rengeteget szenvedtem a fogaimmal.

Zetiverus, kitartás és nagyon vigyázz magadra!!!!!

Julcsi, gyönyörűséges az unokahudod! Ő az a kicsi bébi, akit az egyik fotón a karjaidban tartasz? Húúú, akkor tényleg nagyon repül az idő.

Gerendai Zsuzsi, a vér meghűlt bennem, mikor olvastam, hogy elestél. Jó, hogy nem lett semmi bajotok.
Én totyogok, mint egy pingvin, annyira félek, hogy nehogy elcsússzak.

Lányok, panaszkodhatok? Ha nem akkor hagyjátok ki a következő részt... :oops:
Tegnap délután és este hasmenésem volt, és olyan vacakul is voltam. Szerintem nagyon lent lehet a babó feje, mert egész lent a hasam aljában állandóan egy nyomást érzek, de olyat, mintha egy kő nyomná.. gondolom a buksija.
Holnap megyek délelőtt dokihoz, már attól is bennem van a frász, hogy mit fog mondani, mennyire vagyok nyitva.. minden rendben van-e.. remélem nem ítél ágynyugalomra, nekem még annyi de annyi dolgom van.
Szóval szerintem az első babának a hírére olyan rendesen bestresszeltem, hogy éjjel pánikrohamot kaptam. Már lefekvéskor alig tudtam mozogni, annyira fájtak a medence csontjaim, aztán éjjel fél 2-kor spuri a wc-re, jó nagy hasmenés, hasfájással tarkítva...
Persze jött a gondolat, hogy basszus, mi van ha szülök ,azért vagyok rosszull hányingerem volt, remegtem, mint a kocsonya... Megmértem a vérnyomásomat, 138 volt, ilyen magas még az élertben soha... bokáim bedagadva.. na ekkor kitaláltam, hogy titi toxémiás lettem.
Aztán remegő kezekkel előkotortam a Sedetif-ot, elszopogattam kettőt és próbáltam megnyugodni. 10 operc múlva már csak 115 volt a vérnyomásom, szépen lenyugodtan, aztán fél 3 körül vissza is feküdtam aludni.
Elhatároztam, hogy ma este összepakolom a kórházi motyó nagyját, amik megvannak, hétvégén pedig elmegyünk megvenni a hiányzó dolgokat babónak és nekem, hátha ettől egy kicsit megnyugszom, ha legalább a cuccok megvannak.
És elkezdtem mondogatni, hogy Száva nőnapi baba, a kicsi biztosan valentin napi lesz, úgyhogy nyugi, van még időm....

Nagyon gyagya vagyok így vénségemre, igaz? Az elsőnél semmi de semi ilyen dolgom nem volt, vidáman rohangáltam, a kórházba vonulásom előtt ianpon még Apeh-ben is jártam ügyintézni....

Bocsánat lányok, hogy rátok zúdítottam a hülyeségemet, de olyan jólesett kiírni magamból. Azt szokták mondani, hogy ami kint van, az már nem bánt belülről.....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andi, emlékszünk rád, és GRATULA a kicsihez!!! Örülök, hogy minden rendben veletek, ha esetleg lesz időd, teszel fel képet magatokról? Meg légyszi, mesélj kicsit részletesebben is!!!

Zsuzsi, mondjuk úgy, hogy körüljárok minden témát, aztán meglátjuk :) levonták az első idei törlesztőrészletet a házra, ami egyrészt már nem kedvezményes kamattal, másrészt a felszaladt árfolyamokkal kalkulálódott, és hogy finom legyek, kellett nyelni két nagyot, hogy ne essek hanyatt :( szóval keresek minden pontot, ahol tunánk egy kicsit takarékoskodni...

Ladmon :lol: pedig azért a superman-es jelmezt megnéztem volna :D

Gombócmakka, köszi az infokat :D

Férjem most hívott, hogy ugye eszembe se jutott ma kilépni a lakás ajtaján, mert a bejárónk is, meg az összes környező utca úgy le van fagyva, hogy nagyon durva, gyalog, és kocsival is nagyon csúszkált... :roll: szóval nekem ma tuti szobafogság, ti is nagyon-nagyon vigyázzatok magatokra!!!

Julcsi, valami gyönyörű ez a kislány :D de jó neked, hogy van a közeledben egy ilyen kis tündér :D elképesztő, hogy milyen gyorsan megnőnek, még emlékszem, mikor írtad, hogy megszületett :shock:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!
Andi! Én is Gratulálok a babához! Tök jó, hogy túl vagy rajta! Jól vagytok minden? Sok-sok örömet hozzá!!!!!:)

Ma megyek a nőgyógyászhoz, mert megcsinálja a mintavételeket az epebajom miatt....amióta nem eszek rendesen fáj is agyomrom sokat, úgyhogy már félek... aztán lesz CTG is, remélem babóval minden ok. Iszonyat milyeneket mococrog még mindig :)

A fejemmel holnap megyek a Mária utcába Bpre szájsebészerte....tegnap egy magándoki elhajtott, azzal a szöveggel, hogy probléma csak egy van, hogy kismama vagyok, és röntgen nélkül nem műtöget, röntgent meg nem csinál kismamának, vagyis gebedjek meg :( Na mindegy. Nőgyogyi biztos szívrohamot kap, ha meglátja a leépült fejemet a nagy dudorral....na meg a vérvétel után biztos hanyat is vágja magát :)

Csúszást ne is emlegessétek, ami itt van Gödön az gáz, d legalább a kocsiknak szórják az utat, csak a járdán nem lehet közlekedni...:(
Vácig csak eljutok ma még...:(

Megyek még pihizek kiscsit, aztán indulok....Vigyázzatok magatokra!!!!! Mi lesz ha mindenki megszül itt januárban? Mi lesz a februári babákkal???????? :):) Tegnap imegittam egy egész üveg Dr Steinberger piros szőlő lét, tele vassal, fel is dobott mára :) Meg elkezdtem a forever Aloés shaket inni, mert iszonyat sok benne a fehérje meg vitamin, hátha segít magamhoz térni :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Nálunk most éppen ónos eső esik! :? A férjem ma megtiltotta, hogy elhagyjam a házat, így ő ment el a laboreredményemért! Vasam jó, magnéziumom alacsony :shock: , ami azért meglepő mert mennyi ideig szedtem a nagy adag magnéziumot!
Vizeletembe van egy kis baktérium :? , az asszisztensnő szerint lehet attól is mert kevesebbet iszok!
Na ezek után csak remélni tudom, hogy a tenyésztéses eredményem ok lesz! :roll:

Kreiszi: Örülök, hogy minden ok volt az NST-n! :) A streptococcusokat nagyon sajnálom! :(
Van egy olyan érzésem, hogy én se fogom megúszni!
Köszi Neked is a drukkot! :wink:

Julcsi: Tündéri az unokahúgod! :lol:
Jó szépülést mára! :wink:

Bogi: Hát már én is parázok rendesen! :? Pedig a szülésznő azt mondta, hogy a fájdalmaknak nagyon örülni kell, nem szabad haragudni rájuk, mert Bencust gátolják a születésben!
Örülök, hogy szerencsésen hazaértetek!

Hajni: Örülök, hogy minden ok Veletek! Megelégednék én is ha kb. ekkora súlya lenne Bencusnak! :)

Zsuzsi: Nekem meg azt mondta a doktornő, hogy már nagyon lent van a buksija! :roll:

Ladmon: Gratula a reggeli első helyezéshez! :wink: Azért remélem később vissza tudtál aludni? :roll:

Nilabali: Sajnálom az aranyeret! :? Remélem hamar visszahúzódik!
zsu83

Bocsánat, most visszanézve látom, hoyg tele van az írásom félreütésekkel. Próbáltam gyorsan írni, amint látszik félsikerrel...

Ja, és azt nem is mondtam nektek, ma temetésre megyünk, szombaton meghalt a párom nagymamája. :cry:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus: Légyszi ne parázz ennyire, ráér még a kisfiad kibújni, és szerintem nem is akar még kibújni, jól elvan Anya pocakjában!

Vera: Remélem holnap a szájsebészeten csinálnak már valamit!
Az úton pedig nagyon vigyázz, tényleg rettentően csúszik! :?
Nem tud valaki elkísérni? :roll:
zsu83

Andus: Nagyon sajnálom a párod nagyiját! :cry: Hány éves volt?
zsu83

Abencze, valahogy így gondoltad? :)
Tényleg csajok, ha valami másképp legyen a táblában, szóljatok!

Kép

Andi, néhány infonk még hiányzik a kisfiadról, és KÉPET kérünk!!! :D

KépKép

KépKép
stelly

Most esett le, Andi babája pont az én születésnapomon született! :D
zsu83

Zsu, 89 éves volt.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

nilabali: sajnálom az aranyeret, sajnos kismamás trükköm nem igen van rá, viszont én is nagyon félek tőle, mert ez nálunk családi hagyomány :(, most gyorsan le is kopogom, hogy nekem még nem jött elő.

Andus: részvétem a férjed nagymamája miatt... (lehet hogy butaság, de mióta itt mondta valaki ezt a valaki érkezik és valaki eltávozik a családban dolgot egyre többször látom magam körül és itt a topikon is sajnos :(, ijesztő)
Az csak jó ha beszerzitek a még hiányzó dolgokat, tényleg attól is meg fogsz nyugodni, nálam ez volt, nagy kő esett le a szívemről. És tünetek miatt meg ne aggódj, vannak nálam is bőven, már egy hete nem alszok rendesen és még sorolhatnám, mégis bízok a február 7-emben. Te meg akkor csak szugeráld azt a valentin napot! :wink:

Verus: remélem valahogy mégiscsak megoldódik ez a dolog, eszméletlen energiáidat emésztheti fel... Komolyan mondom ezzel a terhességgel már tényleg kiérdemeltél egy örökké egészséges kis manót.

Tegnap török kajcsit főztem (gombás csirkeragu), és mivel nagy sikere volt, gyakorlatilag a lábost is kitöröltük :) úgy belelkesültem, hogy gyorsan feltettem a receptek közé, úgyis ígértem már vagy ezer éve, hogy teszek valami könnyen megvalósítható törököset...

Kép
Kép
elif

Beszéltem férjem nagynénjével telefonon, és kicsit meglepett, amit mondott: hogy majd mikor a kórházban leszünk a babával, akkor majd nem az első napon jön látogatni, hanem inkább másnap, hogy ne legyek még olyan fáradt... Oké, nagyon szeretem, meg tök jófej, csak én valahogy úgy képzeltem, hogy a kórházba bejönnek a nagyszülők, dédik, meg a legközelebbi barátnőm, és ennyi. Meg hogy utána még hat hétig békén hagynak majd minket a minden rokonok rokonai... szóval kezdek aggódni, hogy akkor ha szülünk, az egész család egyből ránk fog telepedni??? Ti ezt hogy tervezitek, van elképzelés? Hogy lehet egy pusztán jószándék által vezérelt embernek azt mondani, hogy figyelj ne gyere, majd másfél-két hónap múlva!?

KépKép

KépKép
stelly

Andus: Az én dédim most lesz 89 éves! Nagyon levan szegénykém, de a szíve erős! Ő már hozzánk sajnos nem tud eljönni, így jó lenne, még meg tudná várni a márciust, és akkor le tudnánk hozzá még utazni! :roll:

Elif: Köszönjük a receptet! Mindjárt meg is nézem, úgy sincs ötletem hétvégén mit főzzek! :)

Eszter: Hozzánk is csak a nagyszülők, testvérek, dédik jönnek be megnézni a kórházba! Utána pedig mi is szeretnénk nyugalmat! A többi rokon is így gondolja szerintünk, mert eddig mindenki azt mondta, ha nagyobbak lesztek majd eljövünk megnézzük Bencust! Mondjuk nem tudom, a nagyobbat mire értik, remélem nem 2 hetes korára! :roll:
zsu83

stelly: szerintem szépen megmondani ezt nem lehet, akárhogyis mondod valaki biztos meg fog sértődni, legalábbis én így gondolom most és sokat stresszelek is ezen, ezért próbálok nem is gondolni rá. :( Van hogy eszembe jut egy rosszabb pillanatomban és annyira elragad a hév, az anyai féltés, hogy törni zúzni tudnék, vagy zokogni :? .
Anyu meg mondott egy okosat, hogy mivel még ilyen helyzetben nem voltam nem is tudhatom... lehet hogy éppen olyan büszkeségroham kap majd el, hogy mindenkinek mutogatnám a kincsemet. Hááát... nem tudom, most még nagyon a féltés burjánzik a lelkemben...
Mindenesetre rokonsággal közölni fogom az elvárásokat, aki meg nem érti meg az így járt.

Kép
Kép
elif

Andi: Gratula! Kívánok nektek sok-sok tejcsit!!!

Lányok, én olyan rozoga lettem, mindenem fáj, ma úgy mentem el a ctg-re, hogy talán ott is fognak. De semmi jele a szülésnek. A méhszáj tökéletesen zárt, a ctg görbe semmi extra, a baba feje irányban van. A méretére csak annyit mondtak, amikor rákérdeztem, hogy kifér-e, hogy ne hülyéskedjek, persze, hogy kifér :roll: Pedig tényleg alig tudok lépni, úgy nyom ez a gyerek. :? Megcsinálták a strepto-szűrést, a jövő héten még akarnak egy vérképet is. Az orvosom szerint attól még, hogy az előző 2 indított szülés volt, nem biztos, hogy ez is az lesz. Hát, a mai leletek alapján szerintem igencsak esélyes...

Kép
kangu

Rokonok: A kórházban nem fogadok látogatót, de ha hazajöttünk jöhetnek nyugodtan. Ismerem a rokonaimat annyira, hogy úgysem bírják ki, hogy ne jöjjenek, de lesznek annyira tapintatosak, hogy ne maradjanak sokáig. A baba megfogdosása engem valahogy sosem zavart, aki akarja, felveheti, nem is hinnétek milyen strapabírók ezek az újszülött babák (de jó, addig nyugodtan kimehetek majd a fürdőszobába :D) Csak azt kell mindenkinek a lelkére kötni, hogy egyik kezükkel tartsák a baba fejét, mert még csuklik-nyaklik. Fura, de erre valahogy senki nem számít :roll:

Kép
kangu

Nilabali: Te is a hiányoltak között voltál ám, de az örsvezetőnek is terhes az agya, úgyhogy jobb, ha felírja a dolgokat... :) Sajnálom az aranyérdolgot, a kenőcsök nem segítenek? Nekem a barátnőm azt mondta, hogy az mindenképpen jó, ha tud a szülésznő a dologról, mert tud segíteni a kitolásnál, hogy ne fájjon annyira. Állítólag tartja vagy micsoda... :?

Andus: Huhh, szegénykém, jó kis pánik... A Kisfiú biztos marad még egy darabig. :) Zétény lesz már biztosan?

Stelly: Nálam a stria feltehetően csak vaklárma volt, mert megkarmoltam magam.. :) Drukkolok, hogy Neked is csak az legyen. :)

Huhh, furcsa, igazából nincs pánik rajtam egyáltalán, és szerintem a Bogyesz nem fog hamarabb megérkezni... Lehet, hogy már mind babázni fogtok, mire Marcus végre ki kegyeskedik bújni. Hasam még mindig fent (rekeszizom továbbra is nagyon tud fájni), éjjel egy pisijárat sem volt és tiszta nyugi van... Ez normális??? :lol:

Unokahugom, Adél köszöni Nektek. :) Igen, ő az, aki most született (júliusban) és pici babaként a kezemben tartom az egyik képen. Szuper kislány, szép, barátságos, nagyon szociális, jól alszik, jól eszik, Tesómék nagyon szerencsések. A szuper fényképész pedig az Apája.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andi: nyugi, ilyen rohamok szerintem azért nagyjából mindenkinél vannak. Az nagyon jó hogy letudtad magad nyugtatni. Én is abban bízom ha beindul a szülés akkor majd a pánikolós véremet félre tudom tenni és lenyugtatom magam.

Stelly: köszi a táblázatot, hát így látni hogy a 3.helyen állok a 18 napommal!!!!!!!!!!!!! :shock: Szóval csak összekéne raknom azt a fránya kórházi cuccot, de nem visz rá a lélek....Ma is már túl vagyok a tornán minthogy pakoljak.

Zsu: Azért szimpi hogy a kórházban nincs kötött látogatási idő, legalábbis nekem. Nem tudod véletlenül hogy milyen a cd lejátszójuk? Mp3 vagy csak sim?????? Tegnap elfelejtettem megkérdezni, bár nem hiszem hogy ennek kellenne a legnagyobb gondnak lenni csak azért mégis :D
A kis baci miatt ne izgulj, neked nem lesz, ha mégis tudod hogy akkor sincs gond, kapunk antibiot és kész. Ne izgulj!!!!!!!!!!

Nilababa: aranyérre van homeopátiás bogyó!! Nem tudom segít-e. Én is kismamától kaptam, de hál Isten még nem kellett.

Kép
budabo

Ja rokonok; anyosóm feljön Debrecenből, de hogy minek azt nem tudom. Van rokona pesten akinél alszik. A kórházba bejön, de ahol lakunk oda márnem. Anyumékkal szóba sem állnak. Ki fogja bírni hogy a picit addig nem veheti a kezébe amíg le nem visszuk Biharba, majd egyszercsak. Majd jól össze kell szervezni hogy a kórházba se fussannak össze. Szép????????????

Kép
budabo

stelly: ne is mond a kiadásokat. a férjem tegnap letolatta az egyik tükrét, már kezdtem pedig örülni h kicsi marad ebben a hönapban azt most 250 euronak pápá.

julcsi: zabálnivalo kiscsaj és gyönyörü.

andus: csak nyugi, meg tudsz mindent csinálni amig jön a baba. jol érzi ö ott magát a pocidban. rrészvétem a nagyi miatt.

verus: nagyon sok szerencsét a szájsebészeten.

elif: ne is irj ilyen rémisztö dolgokat. erröl csak az jut eszembe h pont arra a napra vok kiirva amikor a papám tavaly meghalt :?

tudom hülyeséget kérdezek de most mi ez a streptococcus meg a toxémia? melyik az amit a negativ vércsoportosok kaphatnak? ebbe most belekeveredtem :oops:

ma kell vennem egy gatyit magamnak mert kicsit összement a száritoban és nagyon nyyomja a pocakom. pedig ilyenre nem akartam már pénzt kiadni, de nem mehetek melegitöbe.

ha ilyen csuszos nagyon vigyázzatok, nálunk is esett a ho tegnap és az éjjel is kicsit.

rokonok: én nem hiszem h anyukámon és a férjemen kivül vki is jönne a korházba. bezzeg magyarba jönne mindenki aki számit. ezek meg olyan bénák. bár nem mondok semmit, nehogy meglepödjek. na és az elsö napokban nem szeretném ha jönne vki, nekünk kell eöbb boldogulni aztán jöhet a többi.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Andi!
Éljen az 1. baba, gratulálok, türelmetlenül várjuk a szüléssztorit.

Vissza kellett olvasnom, mert csak annyit láttam, hogy Andinak babája született, és bevallom, elsőre azon gondolkodtm, hogy Andus vagy Bencze Andi szült-e meg. Nyugi, Andus, ezt azért ne vedd komolyan... :lol: :lol: :lol: Egyébként szerintem is segít, ha mindent összekészítesz, legalább lelkileg megnyugszol egy kicsit.

A mai délelőttöt az SZTK-ban töltöttem. Terhesgondozó (beutalóért) - labor - EKG (ezt az elején elblicceltem, és letolt a háziorvos). Levettek 4 kémcső vért.
Zümis, talán te írtad, hogy nem voltál sehol, én úgy tudom, hogy az ellenanyag miatt még kell egy vérvétel a 36. héten.

Zsuzsi! Vigyázz magadra, az esés nem vicc mostanában!

Julcsi! Gyönyörű az unokahúgod! Kíváncsi leszek, mennyire fognak hasonlítani a babáitok.

Kép
mist

Elif: Bennem is ilyen érzések kavarognak, lehet hogy kezdünk anyatigrissé válni!? :wink: :)

Kangu: Örülök, hogy minden ok Veletek! :)

Bogi: A látogatás nekem is szimpi, hogy nincs megszabva!
A lejátszót én se kérdeztem meg, hogy milyen! Majd pakolom simát is meg mp3-ast is! :)
Megpróbálok nem izgulni! Tegnap a dokihoz jött egy anyuka, hozták a 3 hetes babájukat is, milyen tündéri volt, és olyan pici, törékeny!
zsu83

Strepptoccocus: Tesómnak és barátnőmnek is volt, antibiotikum, a Gyerekekkkel minden szuper volt. Emiatt ne pánikoljatok!!!

Budabo: Huhh, a szüleitek ilyen rosszban vannak egymással? Vagy én akkor ezt most nem értem... :?

Kórház: Mi igenis meg fogjuk mondani, ha túl sokan akarnak jönni... A szűk család ok, de annyi, egy-két barát, de az pedig attól függ, hogy hogyan leszek. Megértik, hisz ezért a barátaink. :) Tesóm nagy tanulság, annyi ember jött hozzá, hogy szinte semmi nyugalma nem volt, és ő ennek is tudja be, hogy nehezen indult a tejcsi nála, nem volt idejük és nyugalmuk gyakorolni... Ezt mi nem szeretnénk.

Kangu: Huhh, jobbulást. Neked biztosan azért is keservesebb, mert otthon rohangálhatsz a másik kettő után... Úgy azért már sokkal nehezebb az élet. :? Mi, elsőt gyereket várók csak lepihenünk, ha úgy érezzük... Persze kivéve a sztahanovistákat. :roll: Jut eszembe, Millye: milyen eredményei vannak a megbeszélésnek?

Verus: Írj mindenképpen, hogy mi lesz a fogaddal! Drukkolunk.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Stelly! Nagyon jó a táblázat, majdnem 2x annyi a fiú mint a lány! Jó dolguk lesz a lányainknak. :lol:

Kép
mist

Mostanra sikerült öszekaparni magam....
Ilyen rossz éjszakám nem volt vagy 2 hónapja... Úgy érzem magam, mint akit kimostak (és csesztek kímélő programot használni!).

andus: az tényleg így van, hogy a pánik néha eluralkodik, aztán meg újra nyugszi van!

Stelly:
rokon problematika nagyon jó felvetés. Én valahogy úgy vagyok vele, mint elif, hogy ha eszembe jut hülyét kapok! Az a szörnyű, hogy valójában minden rokonomat szeretem (még a férjuram családja is jó fej), éppen ezért lesz nagyon nehéz közölni az igényeket. És mindenhol első unoka, tehát általános a bezsongott állapot!!
DE: amikor jó passzban vagyok arra gondolok, hogy ha szerencsénk van az influenzaszezon miatt látogatási tilalom lesz a kórházban! :D
VAGY: meg kell mondani nekik, hogy a babát csak üvegajtón keresztül lehet megnézni, arra meg minek jönnének be...

Szóval a probléma megoldhatatlannak tűnik, a 6 hetet én is ki akarom húzni, de lehet, hogy olyan leszek, mint kangu és még örülni is fogok neki, ha másnál van....

A táblázat klassz, meg is nyugtattam magam, hogy én bizony az erős középmezőny vagyok, szóval addig csitulás van, amíg igazából be nem indul a babaeső!

Nem úgy mint egyesek, ugye budabo?? Te pakold össze a motyódat ihajcsuhaj!!! Meglátod, utána mennyivel jobb lesz!! :D

ladmon

Sziasztok!

Julcsi: Adél gyönyörű kislány! Tesód és barinőd mikor kapta az AB-ot, ahogy meglett az eredmény v. szülésnél?

Elif: a fali lámpa 2 világosabb színe világít a sötétben egy darabig. Mikor elkészültem vele, drága férjem megjegyezte, h, milyen felnőtt vagyok :D ! Na, pont ő dumál, amikor kinyomtatott a netről egy csomó Bob the builder-es képet, h festegessem ki, és tegyük fel a gyerekszoba falára :lol: .

Abencze: Rajmi baba otthon van már?

Nilabali: nagyon sajnálom az aranyeret. Jegelni nem szoktad? Esetleg homeos bogyó? Ülésnél pedig használj úszógumit, vagy ilyen formára tekert plédet.
http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteMateriaMedica&category_id=59

Andus: részvétem a nagymama miatt. A te nagyid hogy van?
Neked drukkolok valentin napra szülést illetőleg! Nyugi, minden rendben lesz a dokinál, ne pánikolj, fontos a nyugalom! (he-he, itt osztom az észt, aztán én is gyakran pánikolok, de azért a tiszta pillanataimban magamat is nyugtatom)

Zsu: drukkolok neked és a többieknek is, h Bogival közös „kókusztáborunkba” ne kerüljetek be!

Stelly: jó a tábla!

Rokon téma: nehéz ügy. Most azon filózom, h lehet, jobb lenne minél hamarabb túlesni az itthoni látogatáson, h azután nyugi legyen. Csak az influenzás időszak miatt bizonytalankodom. A KH-ba meg jobb lenne, ha csak nagyszülők jönnének. Amúgy is olyan rövid az a 3 nap, amíg ott kell lenni és kevés a 24 óra mindenre, hát, még ha 5 percenként váltják egymást a látogatók… Na majd lesz valahogy.
kreiszi

Eszter: Az előbb elfelejtettem, köszi a táblát, nagyon szuper! :)

Kreiszi: Köszi a drukkot, de ha mégis lenne, akkor is kapunk antibogyót, és akkor minden rendben lesz! Sajnos ezeket a kókuszokat nagyon nehéz kivédeni ahogy látom! :?
Te se parázz, én se parázok, ááááááááááááá nem, csak kb. fél óránként rámjön a para, pedig tudom, hogy nem kéne! :?
zsu83

Kreiszi: A szülésnél kapták és minden rendben volt. :)

Stelly
, köszönjük a szuper táblázatot. :)

Andus: Nagymama miatt részvétem. :cry: Én is akartam kérdezni, tiéd hogy van?

Nicko: A Te anyukád megy ki, ha megszületik André?

Magdi: Kistigris neve titok? :wink: :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andi hatalmas gratula az első babánkhoz. :)
Andus Részvétem a nagyid miatt. :cry:
Most pedig megprobálom a lehetetlent és feltöltök 3 képet. Kép az elsö kép Kép a második kép Kép
Ez a babánk lakhelye. Jól nézétek meg a kiságyat ebben aludt annak idején apája is. Mondjuk nem sok látszik belöle :oops:
Mit szóltok??? 8) Hali Rita

Kép
háfi

Sziasztok Anyucik és Babucik!

Andi:
Elsö sorban fogadd NAGY -NAGY GRATULÁCIOMAT A KICSIHEZ,SOK-SOK EGÉSZSÉGET TEJET KÍVÁNOK NEKTEK!!!!
Juli:
Unokahúgod igazi hercegnö,gyögyörü kislány!!!

Egy kis beszámolo rólunk!
Tegnap voltunk a doktor bácsinál,megvizsgált minket és teljesen rendben talált mindent,szivhang tökéletes,babaméretek rendben vannak,igaz azt mondta a picim gyomra egy kicsit nagyobb a kelleténél,de ez nem jelenti azt, hogy gond van,mert nem tudta pontosan megmérni.Bizom benne...sokat beszélgettünk a szülés folyamatárol,utána felmerülö problémákrol.Nagyon aranyos ember,örülök hogy találtam itt kint egy magyar származású orvost,nagyon megkönnyiti a helyzetünket.
Babuci 2,5kg talpa 6,5cm-er...Petra hosszát sajnos nem tudta megmondani.Fejfekvésü.Méhem 36cm-er magas,a a hasam kerülete 106cm-er,jó nagy...párom szerint elöbb megyünk kórházba a kiirt idöpontol.Mostanábba elég sokat vannak jósló fájásaim.Vércukrunk,Hemoglobinunk jó.Nagyon a gombás bacikhoz és problémákhoz nem tudok hozzá szólni mert nálunk ez kimaradt...nem volt problémánk se a kenetel se a vizeleti fehérjével..
:P
A vizesedésemre nem kaptunk semmit,azt mondta a doktor bácsi
ha eddig nem szedtünk gyógyszert akkor ne akarjak most szeddni.....pihentesem a lábam...könnyü mondani,néha a cipömbe alig fér bele a lábam.
Nagyon sajnálom akinek külömbözö problémája van...Jobbulást Kívánok
Kébzeljétek és még azt mondta hogy mostmár ne egyek sokat,mivel +20kg nál tartok..pedig nem zabálok,nem eszem édeséget(na jó csak egy kicsit)igy vagyok most 65kg

Más:
Tiszta ideg vagyok...kébzeljétek a páromnak éhgyomora 7,8-as a cukorszintje..holnap megyünk cukorterhelésre :cry:
Nagyon izgulok érte...remélem semmi komoly nincsen.Ezt is csak úgy vették észre hogy egyre rosszabul érezte magát,volt hogy haza kellet jönnie munkábol,szédült, fájt a feje,állandóan szomjas volt,de ahogy ivott már ment is a Wc-re...párom nagyon makacs,igy csak fenyegetéssel tudtam rávenni hogy mostmár ideje lenne elmenni a dokihoz és tenni ezelen valamit...most persze aggodik szegénykém hogy mi baja van...mert ha esetleg a mostani vizsgálatnál kiderül ,hogy mégsem a cukor akkor megyünk további vizsgálatokra...nagyon félek ne legyen semmi komoly baja...
Bocsika a panaszkodásért!!!
Kettös állampolgárság:
Ezek szerint ahány ország annyi féle jog...nekünk a itteni magyar nagykövet asszony intéz mindenféle papirt a picinek,haza fele...
Mi is úgy tudtuk ha külföldön szülök alap hogy kettös állampolgárságú a picink..hát felvilágositót hogy NEM!!
Azt mondta ha egyforma származásuak a szülök, akkor a kicsi csak magyar,DE ha keverttek szülök akkor megkapja a kettös állampolgárságot....mert hogy változtatak ezeken a szabályokon...de persze ez Dánia...
Nagyon vigyázzatok az utakon....
Nálunk még jók az utak,de ide is mondják a ónos esöt...
:cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Olyan jó olvasni hogy hozzátok mennyi ember megy láttogatni...és hogy mennyire elenzitek :wink:
(gondolom ez azért is van mert ti minden nap láttjátok a szereteiteket)
Hozzánk sajnos nem jön senki,max az itteni barátok...persze majd inkább nyár fele jön a család..meg mi is megyünk haza...
Nagyszülök nekem sajnos nincsenek,csak édesapám és növérem van...És nálunk elsö unoka...
Páromnak is már csak egy nagyszülei élnek,apai ágrol...és a dédimamája is karácsony elött halt meg 108éves volt szegénykém...de úgykébzeljétek el hogy most az utolsó 1évbe romlott az állapota...107évesen még a fiatal korárol mesélt nekünk és azon aggodot hogy jól-e áll a haja mert nem akkar slamposan kinézni...tünemény volt....
Na jó ennyit a szomorú hirekröl...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Lányok, be kell valljam én is beijedtem egy kicsit, ezért
összeraktuk ma a kiságyat apucival, mert neki sem kellett suliba mennie. :D Olyan édes, teljesen oda vagyok, csak nem tudok
nektek képet feltenni... Nem tudom miért csinálja velem ezt a gmail. :twisted:

Kép

Kép
gjéti

Most, hogy olvastam Zsancy hozzászólását kicsit el is szégyelltem magam...
Tök igazad van, én most már inkább örülök, hogy sokan várják Esztibabát és látni akarják meg fogdosni! (Persze ez még nem garancia arra, hogy meg is engedem nekik.... :) )
De arra jó, hogy más megvilágításba helyeztem a rokon kérdést!!

A 108 éves dédi meg csodálatos... Persze neki már el kellett mennie, de nagyon szép kort élt meg!

Amúgy meg pont most olvastam a Patika magazinban, hogy bodzavirág teát lehet inni terhesség alatt, és az enyhe vízhajtó hatású!

ladmon

Zsancy: jó lesz nektek hármasban is, némelyik rokon jobb is ha nem megy.

zsu: én is viszek mindkettőt és megoldva a dolog.

julcsi: hát igen az esküvő óta - idén lesz 4 éve - nem is találkoztak, és nem az anyumék miatt. Anyósom azt sem látta hogy milyen tetőtéri lakást építettünk, fényképen szerette volna megnézni, de beintettem neki. Ez van, lassan kezdem elfogadni, csak hát első unokájuk lesz és mégis ilyen hülye makacsok.

ladmon[/b]: sajnálom a pocsék éjszakát, anyukám azt mondja használjuk ki minden időt a baba születése előtt. Idáig te jó alvó voltál!!!!! ha jól emlékszem. Jaja kéne a csomagot pakolni, nem tudom miért nem megy, de most talán ténleg. :D [/b]

Kép
budabo

Na nekem annyi a mázlim, hogy török család Törökországban, mert nekik aztán mondhatnám, hogy ne jöjjenek, és nem kevesen vannak, ott nagyon szoros a kapcsolat a tááág családdal is (100-150 fő), egyfolytában kapkodnák ki a kilincset egymás kezéből. :D Ti is gondoljatok erre, és hogy mi milyen szerencsések vagyunk itt ehhez képest. :wink:
Kettős állampolgárságra meg mi vagyunk a következő variáció, mi itthonról akarjuk intézni a magyar-törököt, de szerintem a nagykövetség segítségével itt is működni fog, mint Dániában...

zsancy: gratula a jó eredményekhez! :) Kilók terén mostmár végképp felesleges idegeskedni, nekem +18 :oops: , de már a védőnő sem macerált érte, csak vigyorogtam és közöltem vele, hogy a 20 is meglesz ne aggódjon... :D Ráadásul akkor neked ennek egy jó része víz lehet. Hát nekem nem igazán... És a csokinak meg egyszerűen nem tudok ellenállni. :roll:

Háfi: édes a megörökölt manólak! :D Csak nem suttyomban itt mindenki zsebes tárolókat varrogat? (Julcsi?) :wink:

Gjéti: követhetnéd te is Háfi példáját akkor, és megmutathatnád nekünk a birodalmat itt a fórumon. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2009.01.15 13:40-kor.

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Én sem voltam a hiányoltak listáján, :cry: de akkor is írok :wink:

Először is nagyon nagy gratula Andi a babához és nagyon várjuk a beszámolót!!

Andus: Kérlek ne parázz!! Minden rendben van és lesz veletek!

Gerendai Zsuzsi: azért mostmár vigyázz jobban a járdákra.:D

Én nagyon kaotikus napokon vagyok túl. Hétfőn a terhesgondozóban derült ki,hogy elrontották a vérvételemet, ezért felülvizsgálat és CTG helyett először újra megszúrtak.
A babó tapintás alapján befordult (hurrá), de még kimozdítható (a doki elmondása szerint). Ezért jöv. hét csütörtökön még lesz egy utsó UH.
Aztán kedden- szerdán itt volt az anyukám, hogy még a szülés előtt találkozzunk és tanácsokat adjon, meg takarítsunk. Olyan jó volt ez a két nap.
Rokonok és kórházi látogatás téma: hát ez nálunk is szóba jött kedden este és elég feszült beszélgetés kerekedett a párom és anyukám között. A párom szerint elég lenne, ha ő telefonálna mikor megszületett a pici, anyukám meg közölte, hogy szó sem lehet róla, mert ők szeretnének a folyosón izgulni. Én meg üllök kettőjük között. áááááá
Azt viszont én is kikötöttem, hogy az első itthoni 5 napban senki se zavarjon minket!!!

úú, de hosszú lettem, bocsi lányok :oops:

Julcsi, édes az unokahúgod nagyon :D

Orsi

Kép
bjuti

Elif: 100-150 rokon :shock: :shock:
Ígérem erre fogok gondolni, mikor beállít az anyósom egymagában :D

Orsi

Kép
bjuti

Jaj csajok, most jött haza a férjem a belgyógyászatról! Napok óta nagyon fel van fújódva a hasa, rosszul érezte magát, körzeti beutalta a gasztroenterológiára, hát jövőhét csütörtökön meg akarják tükrözni! Egyszer már volt neki ilyen problémája, kb. 2 éve meg is tükrözték már! Hát most teljesen kivagyok! Mondta, a férjem, hogy nemsokára születik a babánk, nem tudnák-e holnap megtükrözni, de már nem volt időpont! Na így készüljön az ember a szülésre lelkiekben, amikor itthon is gondok vannak! :cry: :cry:
Bocs a panaszkodásért, de ki kellett írnom magamból! :cry:

Háfi: Nagyon édes a kiságy! :)

Zsancy: Örülök, hogy minden ok Veletek!
De most olvasom, hogy a Te férjed egészségével is gondok vannak! Nagyon sajnálom! Hát átérzem min mész keresztül! :cry:

Orsi: örülök, hogy jól vagytok! :)
zsu83

bjuti: bizony, és akkor csak azokról beszéltem, akiket illene felismernem, név szerint ismernem és a nyakukba ugranom ha meglátom, hááát... én azt csinálom kinn, hogy ugrok mindenkinek, aztán max. az is örül akinek nem kéne. :D
Kinn 4-500 fős lagzink volt, úgy hogy ebből 4 vendég volt az enyém. Ijesztő volt, de nagyon szép. :) (Itthon meg volt 50 fős az én összes családommal és barátaimmal és anyukám barátaival.)

zsancy, zsu: sajnálom, hogy baj van a férjecskék egészségével :(. Sajnos ma az én párom is mondta, hogy elég rosszul van, de szerintem nálunk csak megfázás, vagy vírus lehet a dologban, ha hazajött megnézem és lehet cipelem is tovább az orvoshoz... Dehát ez semmi hozzátok képest, én hálát adhatok.

Kép
Kép
elif

Stelly, köszi a táblázatot, szuper!!!!
Andus, nyugi, nem lesz semmi gond!!! Részvétem a Nagymama miatt.
Kreiszi: Rajmi még nincs otthon, viszont már egyre ügyesebb cicizés terén, ami ugye a súlygyarapodásában is meglátszik szerencsére! Február elejére mondták nekik a valószívű hazamenetelt, de ha ilyen ügyes lesz továbbra is, akkor remélem, hogy előbb sor kerül rá.
Zsancy, remélem, semmi komoly baja nem lesz a férjednek!
Kórházi látogatók: én sem szeretném, ha millióan bejönnének, pláne császáros sebbel...(hacsak nem Fiatalember turbótempózik majd). Szűk család persze, de ők nem lesznek bent sokáig úgysem. Fruzsival a 4. napra már mondtam hogy CSAK Peti jöhet mert egymást váltották és fárasztó volt...meg a telefon félóránként hogy mi újság??? Tudom, hogy csak aggódnak, de akkor is...hazajövetel utánra pedig szintén megmondtam, hogy nem átjáróház, ne hozzanak bacikat véltelenül se, úgyhogy Anyuék 2 hét múlva jöttek el, akkor már belerázódtunk a dolgokba (Anyósomék meg itt laknak ugye 500m-re, ő bekukkantott minden nap, hozott kaját, bevásárolt, stb.) Mindenki tiszteletben tartotta a kívánságunkat, bár mi előre leszögeztük, hogy szó sincs hozzánk költözésről, majd ha szükség van segítsére, akkor szólunk. Egyszer kértem meg Anyósom, hogy vasaljon ki, amúgy inkább én csináltam mindent. Most mondjuk már nem jelentek ki semmit ilyen kategorikusan :wink:
Kaandi, 15 nap....vajon beelőz addig valaki????

Kép
Kép
abencze

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?