A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok!

Nekem is 2100-as a méhszájam,és nekem sem mondta a doki,hogy pihenjek!Viszont ha túl sokat gyaloglok estére kikészülök...! :( A múltkor úgy jártam,hogy napközben csak mentem -mentem kb12-18-ig és amikor hazaértünk elkezdett fájni ott lenn,a vége az lett,hogy alig bírtam menni...a párom kisért ki wc-re! :( Aztán este lefeküdtem aludni és amikor felébredtem hajnalban pisilni,akkor már sokkal jobban voltam! :) Szóval rájöttem,hogy nincs nézelődés a városban.... :( ,vagy csak sok pihenővel!!

H1N1 vírusról: Párom katona és náluk mindenkit ingyen beoltanak akik szertnék.Ő nem kért belőle és mondja,hogy akik nem kaptak "védőoltást" azok jól vannak,viszont a nagy rész/a beoltottak tüsszögnek,köhögnek...betegek!Ennyit az oltásról!!!

Én eddig mégcsak? 7kg-ot híztam,szerintetek ez normális?A másik két fiamnál ilyenkor már 10-12kg körül voltam!Vagy mert eleve volt rajtam +kiló,ez a jó?
Vendég

Gio'ia
Én mind a 3 fiamat spontán szültem, a Joelen kívül van még egy 14 és egy 11 éves fiam.
Nem tudom most hogyan lesz, majd a doki eldönti, majd a héten már kell hozzá mennem, de remélem a derekam addigra még jobban helyre jön mire mennem kell.

manocskak

Van egy eladó babatakaróm, ha kell valakinek írjon priviben! :)

Kép

Ez pedig egy 80-as UMBRO fiú ruha(melegítő-szabadidő)!

Kép
A nadrág hátulja: Kép
Vendég

jaj Ne haragudj Manócska. Hát persze van már 3gyönyörű gyermeked!!
Vendég

Manocskak:...de még mennyit... :D ... :lol:
Vendég

Manocskak, tőled azt hiszem még nem kaptam üzenetet!
tedorka

Na az én férjem is bejött a szülésre, de aztán azt mondta a doki, hogy burkot repeszt. A férjem meglátta azt a nagy tűt és sűrgős mehetnékje támadt, és vissza se jött utána már. De elvoltam én egyedül, csak a bogyóimat nem adta senki, de így is megszületett a kisfiam. Én speckó jól elvoltam egyedül, csak magamra koncentráltam.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Anita! Keményedésem is van sajna. Eddig nem igazán törődtem vele, főleg, hogy a baba helyezkedésének tudtam be. A dokinőm azt mondta, a keményedésekre oda kell figyelni, mivel vannak kismamák, akiknek nincsennek fájásaik, a keményedések jelzik náluk a szülés közeledtét. Tegnap érdekes mód többet keményedtem, hiába pihentem, de ma már jó.

Manócskák, nem irigyellek! Pár éve nekem is voltak hasonló fájdalmaim, még a zoknim is a férjem adta rám.

Alvásproblémáim nekem is vannak. Olyan erős hát és csípőfájdalmam tud lenni, hogy hajnaltájt már nem megy tovább a szunya. és persze az esti 4 wc-re járás sem segít.
Vendég

Tulipános, én is 7 kilót híztam eddig, én nem keveslem, és az orvosok sem. Így is legalább 12 körül lesz a vége ha ilyen ütemben növögetünk, nem? Az pedig asszem átlagos. Cipelni biztos elég lesz. :?

/
lemonsong

Lemon:Hát a vége felé nagyobb ütemben hízunk sajnos...szóval szerintem több lesz 12kg-nál...de azért reménykedek,hogy ezuttal 15alatt maradok! :)
Vendég

Újra itt.
Gio, ígérem próbálkozom majd, de alapból nem vagyok az a könyöklős fajta. :oops: Valahogy nincs kedvem vitatkozni a banyákkal. Ha kinyílik az ajtó mindenki odapattan és kezdi a saját szövegét, hogy neki csak ez kell, meg csak az. Valahogy az elején jobban behívott a doki ha meglátott, de pont multkor volt olyan szitu, hogy már érk. sorrend szerint is én jöttem volna, -ott álltam az ajtóban- erre mikor kikísérte az előző beteget, meglátott valaki ismerősebbet mint én és azt hívta be. Utána mikor én következtem akkor meg mondta az utánam jövőnek, hogy kismama, hagy jöjjön be. Nem baj, hogy már egyébként is én következtem?! :evil: Nem tett semmi szívességet!

Bavallom töredelmesen, nem mentem fogdokihoz. Odaszóltam, hogy nem tudok menni, azóta itthon fetrengek. :oops: :( Eddig mindig szorgosan ott voltam időpontra, de most nem volt kedvem az egészhez, főleg, hogy egy csomó gyaloglás míg odajutok. Reggel a legközelebbi bolt is örökkévalóságnak tűnt. Ráadásul még nem múlt el a multkori -egy héttel ezelőtti- seb sem, nem tudom mit támasztott oda az ínyemhez tömésnél, de azóta is fáj minden kajálásnál vagy ha a nyelvem hozzáér. :evil:

Úgy érzem kezdek kicsit depis lenni. Tegnap kb. 10 dolgot soroltam le a férjemnek, ami idegesít magamon. Pl. én a nem szépülők táborába tartozom, hajam jobban zsírosodik és hullik is, arcom pattanásos, hasam csíkos hiába kenem, komfortérzetemet erősen csökkenti a derékfájásom, az egyre nehezebb lehajlás a lábamhoz, az éjszakai kézzsibbadás, most a seb az ínyemen, ráadásul a kilók is csak szaporodnak. :cry: Párom próbál vigasztalni, már hívna ki sétálni -végre nincs nagy meleg- de mivel alig tudok menni még a lakásban is... Másnak meg hiába is mondom, a válasz: ez a terhesség velejárója. :x

Na jó, nem panaszkodom tovább, ahogy olvasom másnak is van elég baja, csak jó volt kiírni magamból.
csillag25

Sziasztok, megjöttünk UH-ról.
Tök jó volt.
Áron tiszta apja, már amennyire meg tudtuk állapítani, mert elég szégyellős volt. Ezért is apja inkább :lol:
Meg nem élvezte túlzottan, mert bújt a lepénybe, szegénykém.
Álmos is lehetett, mert egész éjjel szteppelt, most meg bezzeg pihenne.
1600 gramm, kb 1 héttel előzi meg a korát. Azt mondta a Dokibácsi, hogy ebből ő még nem becsül nekem születési súlyt.
Mindjárt felpakolom a képet.

H1N1-re nekem is azt mondták, ne!
Az ÁNTSZ-nél van ismerőse a Körzetinek, és még ő is azt mondta, hogy nem tudni, hogyan hat a terhességre. Ezért inkább, ne.
Vendég

Csillag, drága, el ne szontyolodj!
Ha az vígasztal, én is napról-napra nyomorultabbul érzem magam, kivéve, hogy nekem nincs pattanásom.
És már nagyon várom a végét, pláne, hogy lassan kezt előjönni a hiúságom is, vajon vissza tudok-e fogyni? stb.
Úgyhogy nem vagy egyedül, csak nyugi!!!!!
Vendég

Majd holnap rakom a képet, mert nem jó a formátum, holnap újra próbálom.
Szép napot, sziasztok!
Vendég

Köszi Judy, aranyos vagy.
Várjuk a képeket holnap. :wink:
csillag25

Akit érdekel, a szopiparna.hu és a babafelszereles.hu oldalon 10% kedvezmény őszi akció van. Még mindig gondolkodom a Saro-s elektromos mellszívón (8.726 Ft), nem tudom mi legyen. A férjem jobban favorizálja a Living Lab-ot, (18.740 Ft) -gyógyszertárban ajánlották nálunk- mert ahhoz orrszívó is van, hiába mondtam, hogy tapasztalatok alapján nem sokat ér, inkább porszívósat vegyünk majd külön. Azért 10.000 Ft különbség nem kevés, de ki tudja milyen a Saro-s? :?:
csillag25

Csillag ne légy szomorú,már mindjárt itt a vége a terhességnek! :)
Én is csíkos anyatigris vagyok,és már az első fiamnál az lettem!Nekem a cicim is az,és a csípőm+combjaim is belül!
Azért vicces,hogy annó ez volt az egyik indok,hogy nem mertem otthagyni az exem,mert úgy sem kellenék én már így senkinek...,na de párom így szeret!Bár neki inkább cica vagyok mint csíkos tigris :lol: :lol: :lol: ! Idővel halványulnak majd a csíkok,ne aggódj!

Fogdokihoz nekem is csütörtökön kéne mennem....!Párom pont aznap léptetik elő tőrzsőrmesterré...szóval majd csak pénteken lesz neki meglepi!Egy szexi kismamasztriptíz... :lol: :lol: :lol: ...na jó csak vicceltem,bár tudom ő nem bánná! :lol: :oops:
Vendég

Csillag, ne legyél depis, csak fel a fejjel! :) Én szintén nem szépülök, dehát ez van... :? Nekem soha nem voltak pattanásaim, most meg nemcsak a fejem van kirügyezve, de a hátam is tiszta piros pötty! 2 naponta kell hajat mosni, mert zsírosodik, mint az állat, tiszta narancsbőr vagyok a hízástól, ami szintén nem volt rám jellemző ezelőtt. Ja és hurkás a hátam a plussz kilóktól! :D Szóval ne aggódj nem vagy egyedül, de majd csak vissza alakulunk egyszer, remélem! :P Szerintem mindenkinek vannak ilyen gondolatai, ahogy Judyka is írta: vajon leszek-e még a régi, le tudok-e fogyni,stb. Ez teljesen normális! :wink:

Gio, a babkocsi egy szuper Pierre Cardin Ps 682. Jaj, de izgatott vagyok, már csak 2-őt kell aludni és láthatom! :lol: Képzeljétek, most jött haza anyósom Németországból és egy bőröndnyi babaruhát hozott a kicsinek az ottani ismerősöktől! Van kisebb,nagyobb, mindenféle, de a többség abszolút tökéletes. Tudom dili vagyok, de úgy fel tudnak dobni az ilyen dolgok, mert most amúgy is depis vagyok. Hiába ezek a hormonok most inkább lehúznak, mint feldobnak és csak a butaságokon jár az agyam.... :oops:
Vendég

Sajnos semelyik elektromos mellszívórol nem hallottam még,de a madelát azt dícsérik sokan!Az orrszívóbol tényleg csak a porszívós jó!
Vendég

tulipános de jó végre valaki akivel egy cipőben járok méhszájilag.én sem híztam annyit mint annó bár pontosan nemtudom hol tartok.
judy várjuk a képeket.
oltás én sem adatom be egyébként a párom pont ezt mndta amit tuli le írt hogy majd kkor lessz járvány ha beoltják az embereket.
csillag ne légy depis légy büszke magadra hisz akárhány bajod is vvan kismama vagy vagyis egy kis életről gondoskodsz!!!!!!!

Kép
Kép
anitaaa03

Hoppá kicsit megszaladt a kiemelés.. :oops:
Lányok!
teljesen elbizonytalanítottak a környezetemben. Tudom volt már téma, de elektromos vagy kézi legyen a mellszívó? Én úgy emlékszem többségben az elektromosravoksoltatok.. ugye?
Vendég

Hahó!!!!!

Mennyit írtatok,felére se tudok reagálni...

Pocaksimi,puszi...egyik híve sem vagyok,idegeneknek még azt sem nézem jó szemmel(pláne most influ miatt)ha afiam fejét simogatnák.Látványosan odébb húzom :oops: nem érdekel,ne bratyizzanak velem,nem vagyok olyan típusú,aki ezt értékeli.

Én is sokat keményedek,de felvetül a kérdés:mi számít soknak?Van nap,amikor egyfolytában és van,amikor cvsak mondjuk óránként.Én olvastam rengeteg véleményt,van aghol állítják,h még a10 percenkénti is normális.Na,legyél okos.Mindenesetre feszülnek a frontok,én érzem is.....
Anita,rajtad csodálkozom,te a 15 hét környékén sokat keményedtél,nem_???És most meg még MG_t se szedsz???

Csillag,nyugi,én is lomposnak érzem magam,de nem érdekel már.A hajam tegnap mostam és hadd ne mondjam,h néz ki....Milla,2 hetente???Én öntisztulást kezdenék már,az biztos :roll:

Amikor D-t vártuk,eldöntöttük,h apa ne jöjjön be.Én akkor még úgy gondoltam,h ne lásson engem olyan kiszolgáltatott helyzetben,csúnyának,stb.Ő egyszerűen csak félt a látványtól.Aztán ott a szülőszobán,amikor túl voltunk már együtt 38 óra tokolízisen és végighallgattuk 7 nő vajúdását-szülését,amikor már folytak nálam az események,jött a burokrep.és egyebek,akkor én mondtam,h ha szeretne maradni(mert nem nagyon akarózott neki elmenni)akkor maradjon.Ő azt mondta,h lehet,h olyan dolgokat lát majd,ami megrázza,de egy életen át bánná,ha kihagyja a fia születését.
És ez így lett volna,mert nem véletlenül mondják:anyává akkor válsz,amikor megfogan benned.Apává a szülőszobán születik meg az ember....

Kép Kép
meli1118

Tulipános köszi, már jobb egy kicsit a kedvem, a férjem azt mondta ha nem tudok menni sétálni, majd tol engem kiskocsiban. :D
Én is tetszem így a páromnak, néha magam is mosolygok rajta, hogy olyan vagyok mint a whiskas csíkos cicája, de néha meg idegesít, hogy akkor minek kenem? :twisted: Önmagában egyik problémám sem olyan egetverő, csak ha végiggondolom mindent, nyűgös leszek. :arrow: Nem kell gondolkodnom. :wink:

Gratuláció a párodnak, azért majd írd meg mivel lepted meg. :lol: A kismamasztriptíznek biztos nagy sikere lenne(lesz). :oops: :wink:
Nálam péntekre tevődött át a fogdoki.
csillag25

Anna nagyon tutin néz ki a babakocsi!
Én is most vettem használtan egyet,de még nem kaptam kézhez,majd jövő héten....de én meg ilyet akartam(GRACO Quatro)
Vendég

Nekem az elején az elekromos medela jött be nagyon,aztán a kézi fejés,mert gyorsabb volt.Ezt a sarot nem ismerem,de a 10000-el drágább nem biztos,h jobb,azt sem ismerem ugyan.Elekromos orrszívó tök felesleges.

Oltást nem adatom be.Inkább nem megyek emberek közé.

Kép Kép
meli1118

Anna, tényleg a narancsbőrt, a hurkákat az oldalamon/hátamon még ki is hagytam. :lol: Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül a hülye gondolataimmal. :wink:

Anita, ezt nagyon szépen írtad, köszönöm! Kicsit el is érzékenyültem. Ezek a hormonok! :oops: Ezen túl erre fogok gondolni, mikor jönnek a hülyeségeim.

Meli, a két hetet én is tágra nyílt szemekkel olvastam. :) Jó ha 2 napot kibír a hajam.

Tulipános, a Medeláról én is jókat hallottam, de mióta láttam tesómat a kézi vákumos fajtájával kínylódni, valahogy ellenérzésem van vele szemben, pedig tudom hogy az más tészta.
csillag25

Nekem tuti nem lesz bent a férjem a szülőszobában. Múltkor, amikor a szülésznővel megnéztük a szülőszobát, szegény férjem a látványtól és a szagtól rosszul lett és ki kellett mennie, pedig senki nem tartózkodott a hatágyas szobába. Amikor végeztem a megbeszéléssel kimentem hozzá és megkérdeztem mi a baj, csak annyit mondott: Dehát anya, ez olyan mint a vágóhíd!!!! Attól lettem rosszul, hogy itt, ilyen körülmények között kell megszülnöd a bébinket!
Valljuk be engem is sokkolt a látvány, tiszta gettó! El is határoztuk, hogy a következőt tuti nem itt szülöm majd! Amúgy szegénykém egyáltalán nem bírja, ami orvosokkal, kórházzal kapcsolatos. Látnotok kellett volna, hogy le volt fehéredve! Na ezért inkább úgy döntöttünk, hogy nem erőltetjük a dolgot és nekem anyukám jön be velem.
Vendég

meli igen az elején sokat keményedtem de már több mint egy hónapja nem szedek egyálltalán magnéziumot.remélem így is marad még vagy 2 hónapig.bár ma szúrkál néha a hasamba de arra felesleges lenne a magnézium.biztos az idő miatt.viszont a mozgások nem értem mért változtak ennyire mozog bébike csak valahogy másképp nem nyomja úgy ki a testrézeit.és kevesebbet is mozog lehet másképp helyezkedett? :?

Kép
Kép
anitaaa03

Köszi, tulipános, a tietek se piskóta! :lol: Nagyon sok szép és praktikus van szinte lehetetlen dönteni, választani közülük! :D
Vendég

Anna, nem vagy dili, tök jó, hogy így tudsz örülni a kapott ruciknak. :) Én most a fizut/táppénzt várom, hogy megvehessük még a hiányzó dolgokat (vagy egy részét) a babának. Ez lelkesít rendesen, írom a listát minek kellene beleférni még ebbe a hónapba, aztán irány a vásárlás. :D
Te se légy depis, butaságokat száműzni! :)
csillag25

Anna :D és hol fogsz szülni????Szegény férjekre ez azért tényleg sokkolóan hat.Én azt mondom,h amíg jó kezekben vagyunk,addig nem érdekel,h mennyire nem eu-sak a körülmények :roll:

Anita,szerintem csak sokkal kisebb már ahelye mozogni.Én babóm is sokkal kevesebbet mozog,de az aztán ütős :lol:

Csillag,jah,hurkák,narancs itt is van bőven.....nem számít,elmúlik.

Kép Kép
meli1118

Anna nekem kézi van,de sokan mondták,hogy jobb az elektromos!
Vendég

narancsbőr itt is van.meli remélem ényleg csak ennyi.
anna én is kézit vettem annó medelát használtam elektromost szerintem jó de aztmondták a kézi erősebb.meg így azért spóroltam is.mert az csak kölcsön volt.

Kép
Kép
anitaaa03

viszont mostanában elég sokat csuklik manóka,mostis :)

Kép
Kép
anitaaa03

Meli, Szolnokon a Hetényi Géza Kórházban fogok szülni, ami eléggé lepukkant,a szülészet-nőgyógyászat osztályhoz 25 éve nem nyúltak, azóta csak romlik az állapota. A 6 ágy egymás mellett van és csak éppenhogy az ágyat takaró függönyszerűséggel vannak elválsztva, ráadásul rohadnak és rosdásodnak a nagy lámpák,az ágyak lábai, stb. Na de sebaj, ha itt az idő már biztos nem ezzel leszek elfoglalva. Csak azért egy kicsit szebb környezet pozitívabban hat az emberre szerintem... :?
Anita, Tulipános, köszi a válaszokat! Csillag, nekem is a bababoltban a Medela elektromosat ajánlották, csak az a bajom, hogy 22.000 Ft. Elég húzós áruk van ezeknek a mellszívóknak!!! :shock: A szoptatós melltartóval is gondba vagyok, mert abból is csak 4-5 ezer forintosokat láttam ..... :(
Vendég

Anna,értem,az itt van hozzánk közel,barátnőm szolnoki,ott szült és nagyon dícsérte,meg rá akart beszélni,h szüljek ott,de én maradok a klinikánál.
Szopis melltatrót kisebb bababoltban érdemes megvenni,mert ott jóval olcsóbb.Én itthon vettem kettőt,1500 volt darabja,igaz csúf,fehér,vastag pántos,ódivatú.Meg én utáltam is,mert tök kényelmetlen.Kitapasztalod majd.Én legtöbbet top-szerű melltaróban szoptattam,olyan,mint a sportmelltartó.Abban legalább van színes,fekete,piros.Nekm nincs is fehér fehérneműm amúgy sem,sosem szerettem.Jó,fehér cuccom sincs.

Kép Kép
meli1118

Anna,
ez nagyon szuper kocsi! Nálunk is ez a PC volt a 2. jelölt. És milyen színűűű? Csak hogy bizonyítsam női mivoltomat, hogy a szín azért döntő fontosságú ugyebár 8)

Én is átvergődtem már a narancsos, hízós, hogyfogyokle időszakon, mondjuk most egy hónapja nem híztam és így hogy a hasam nőtt, vékonyabbnak látom magam - optikailag nyilván becsapom magam, de kit érdekel ha jobban vagyok a gondolattól, nemde? :)
Szval elmúlt a depi, főleghogy a férjem euforikus állapota a hasammal egyenes arányban nő - egész hihetetlen :) Én úgy vagyok ezzel a súlyos kérdéssel, hogy több mint 30 évig éltem világomat úgy ahogy jólesett, kiváló formában , hedonista bulimacskaként pörögve...szval immár jólesik a megpihenés, gömbölyödés , mondhatnám kiéltem magam, megvolt az az időszak amikor baromi fontos volt hogy 55 fölé ne menjen a mérleg. Nem igénytelenedtem el sztem most sem, egyszerűen csak más a fontosabb. és ha marad rajtam mondjuk 5 kg plussz és pár narancs talán nem dőlök a kardomba. Dehát tudjátok, ez már a kor! :) 40 fölött már úgysem illik felhúzni a 20 éves miniszoknyát:-)

Mellszívó kérdésben én is egyfolytában dilemmázok, sztem egy kölcsön kézim lesz és ha nagyon sok tejem lenne akkor még minidg beruházhatok vmi profibb elektromosra. Én pl. a Pesztonkáról hallottam mostanság jókat. EZ azt hiszem magyar gyártmány és 12ezer
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.29 15:58-kor.
Vendég

A szoptatós melltartó méretét hogy választjátok ki? Mert gondolom amikor belövell a tejcsi akkor jól bedurran a cici is. Vagy ha a mostani mérethez veszem az teljesen jó?

Csillag,
ugye felvidultál kicsit? A lényeg hogy a párod egy tündér, ha még kocsiba tolva is megsétáltatna!! :)

Judy
nagyon várom a képeket kicsi Áronról!
Vendég

Meli, biztos van rosszabb is, de én első látásra nem ajánlanám senkinek... Te milyen klinikán szülsz?
Vendég

Pusz nektek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.01 17:30-kor.
Vendég

Fú, bocs, most látom mekkorák lettek!
Vendég

anna ez a környezet nagyon rosszul hngzik el se tudom képzelni hogy ne egyedül szüljek a szobában :?
szoptatós melltartóm nem volt szerinem felesleges vettem annó 3db kényelmes tök egyszerű kicsit sportos melltartót és az tök jó terhesség alatt és után is amíg nem megy vissza a cici.

Kép
Kép
anitaaa03

Gio, sokat dilemmáztam, hogy melyiket válasszam a narancs-fekete és a zöld-fekete között vacilláltam. Végül a narancs-fekete mellett döntöttünk! Remélem szerintetek nem gáz... :oops: de nekem az olyan semleges és vagány szín, a zöld nem volt elég élénk! :lol:
Vendég

Gio, már sokkal jobb. :) Rátok mindig számíthatok. :wink: Köszönöm! Igen, a párom sem kutya, multkor a hajszál számolgatással, most a kocsiban tolva sétáltatással. :D Elég ha elképzelem, ahogy mondjuk egy "falusi kiskocsiban" tologat/húzogat a városban és máris oké minden. :lol: A legszebb az egészben, hogy tényleg megtenné, őt nem nagyon érdekli, hogy azt gondolnák az emberek elment az eszünk. :oops:
csillag25

Judyka, nagyon cuki! :D Szépen látszik a pofija. Örülök, hogy mégis ma sikerült feltenni!
csillag25

Judyka, nagyon édi a kis bébi!!!!!! :D Gratula!! :D
Vendég

judy nagyon ari már annyira babásak.mint amikor kibújnak

Kép
Kép
anitaaa03

Judy
nagggyon édes!!! Gratulálok! Helyes kis pisze orra van!

Anna
sztem a narancs tökéletes választás. Egy bnőm 4 hete szült kisfiút és ők is ezt a színt választották. És nagyon jól mutat benne a kisfiú! Teljesen unisex szín szerintem.
Vendég

Köszönöm, ez olyan jó érzés, máris büszke anyukának érzem magam!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?