A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Hari:
Az apaságit azért intézzétek el, még a szülés előtt. Igazából szülés után is el lehet intézni, csak kicsit körülményesebb, mert ugye addigra a kicsinek kiállítanak minden hivatalos papírt, és akkor újra kell intézni mindent.

Anyukám még itt van. Apa is itthon van (most éppen az autószerelőnél), de holnap reggel megy megint Siklósra. Egyszerűen nem tudom őt lebeszélni róla, hogy maradjon. Ha menni kell a klinikára, akkor az éjszaka még apa be tud vinni, ha az elkövetkező napokban akkor hívom sógorom, és ő visz be. Aztán apa vagy ideér, mire szülök, vagy nem.
Bogira hál isten így most nincs gondom, mert ugye itt van anyu és ő az egyedüli ember, akire vakon rábízom a gyerekem.
Vendég

Hari, hatha emlekszel, hogy anno regebben irtam, hogy nekem Mancival (leginkabb ugyan szules utan kozvetlenul de hetekig) fajtak a kezfejemben az izuletek. Nem voltak megdagadva semodemasak nem voltak de sajogtak es neha nehezemre esett fogni is. Es mondta a doki, hogy hormonoktol van, majd elmulik. Elmult :)

luna6

Heni,
akkor jó, mármint hogy Bogit is el tudod rendezni, meg van aki bevisz. Így azért gondolom nyugodtabban várod a nagy pillanatot.

Luna,
Hát őszintén nem emlékszem rá, hogy írtad, de azért most megnyugtat, hogy leírtad. Így akkor remélem nekem is elmúlik majd. Főleg azért rossz, mert pont a jobb kezem fáj és alig tudok vele bármit is csinálni. Na jó, azért babanetezni nagyon tudok :lol: Csak a házimunkát nem bírom :lol: Megdagadva amúgy nekem sincs, legalább is nem látványos, talán egy picit olyanok a kezeim, mintha vizesek lennének, de mind a kettő, fájni viszont ugyebár nem fáj mind a kettő. Persze ez nem reklamáció, pont elég a jobb kéz. Na majd akkor kivárom amíg szülés után elmúlik.

Kép
Kép
hari

Csajok, mi van itt nálunk? :cry: Nem lett kész tegnap a konyha. Ráadásul tök foltos, látom az egyes hengerhúzásokat. Elhatároztam, hogy nem foglalkozok vele, a lényeg, hogy nem koszos. De azért mégis csak fura. Párom ma átmegy rajta mégegyszer egy nagyobb hengerrel. Hát kíváncsi vagyok, a babaszoba hogy fog kinézni. Hiába mondtam, hogy hívjunk festőt... Nem kell, majd ő megcsinálja. :roll:

Így nem is tudok nagyon mit csinálni, mert visszapakolni nincs hova, így nem tisztogatok semmit. Max. a padlót, mert tiszta festék, legalább ne két napi adagot kelljen feltakarítani...

Bhdetti, szép lett a szoba. Nálatok nem foltos a fal. :lol:
foltivspicur

JÓ REGGELT!

BHDETTI: Nagyon lakályos lett a gyerekszoba és szép napfényes, világos.

HARI: Nekem a talpam van ilyen állapotban , mint neked a kezed.De elmúlik, ha kibújik a bébi.

HENY:Jó, hogy mindig van otthon veled valaki.

HARI: Itt Debrecenben bejöhetnek a gyerekek.Nálunk eddig mindig jött Apa is meg Lili is a vizsgálatokra, sőt tegnap Lillus ott ült az ölemben és fogta az NST fejet.Édes volt.

Éjszaka óta nem tudom, de színtelen, nyákos valami jön belőlem.Elvileg én a nyákdugót már 2 hete elhagytam, láttam is, de hogy ez mi lehet?Fájásom nincs....viszont egyedül vagyok Lilivel.

No, megyek porszívózni, felmosni, vasalni .
Utána sütök tiramisu tortát is.
Utána vasalok, meg varrok....

Ha valaki tudja a pontos fogantatási dátumot, akkor hogyan kell kiszámolni a szülés időpontját?
Nem tudja valaki véletlenül?
Akkor is 40 hét a terhesség?

Kép
rozsa1979

ezek a dátumok tök jók :-) az én orvosom egy héttel van elszámolva hiába mondjuk neki hogy nem jól számol szerintünk mi nem számolunk jól :-) úgyhogy izgi a helyzet nálunk is vajon ténylegesen hanyadik hétben járunk :-)

ma olyan jót aludtam csak 1x keltem fel pisilni az éjjel és visszatudtam aludni - csak reggel 7-kor a kukás felébresztett basszus! de azért még az ágyban vagyok :-)

ma jön a barátnőm és burgonyás lángost sütök neki - mire meghallotta férjuram és ő is bepörgött a lángosra :-) úgyhogy nagyobb adagot kell begyúrni már látom!

a szél továbbra is tombol -ma sem mosok :-)

Rózsa nem vagy semmi micsoda teendőket iktattál be magadnak itt szülés előtt :-) én már tuti nem fogok fizikai munkázni! hálaég a pasim takarit ablakot mosni anyu jön a szekrényeket konyhát vele pucolom ki - mert azt még megakarom csinálni és amúgy Konkri jelentem nálunk nagyon nagyon a rend :-) :-)

na megyek csinálok egy jó kis rántottát olyan éhség van rajtam mint a fene :-)
Vendég

Geo - milyen lett a vizsga???????????????????????????????????????????
Vendég

Sziasztok!

Na, gyorsan visszaolvastam, Nekem is mindig sikerül valamivel lefoglalni magam, aztán közben meg jól lemaradok az aktualitásokról. :D

Megvolt a kozmetikus, most már szép a hajam, szőrtelen is vagyok, szóval ez már remélem szülésig kitart. :D

Én is úgy vagyok, mint Rózsa, a házimunkákkal foglalom le magam, jól is esik a mozgás, meg hát nem baj az, ha meg van csinálva. :)

Viszont írtátok ezt az ízületes dolgot, ez nekem is van, már kb. a 20-ik héttől, de szülés után el fog múlni, már egészen megszoktam. :) De tök jó lesz, ha végre elmúlik majd, meglepődök ha ökölbe bírom majd rendesen szorítani a kezem, és újra rám jönnek a gyűrűim. :D

Folti, tuti a második réteg után szép lesz a fal, vannak olyan festékek amiknek 2-3 réteg kell, hogy rendesen fedjenek. Aztán nemsokára meg már pakolhatsz is be. :)

Na, én is megyek enni, aztán nemsokára torna. :) Holnap meg délelőtt NST, délután szülésfelkészítő, utána fodrász, aztán megyünk ünnepelni a házassági évfordulónkat. :D
szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy megint le fogok maradni, úgyhogy majd megint utólag érlek titeket utol. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Csövi!

Hát Luna ez a rend mánia dolog sztem olyan, hogy kinek mi... :) mindenkinek vannak mániái... Nanetto, hogy írta az irodát, na én ott a papírtól voltam kész, mert az öreg nyanyák, akik a leveleket is tök igénytelenül szerkesztették, na ők sokszor úgy nyúltak hozzá a leveleimhez, hogy inkább újra nyomtattam, mert nem bírom, ha már aláírás előtt van rajta valami szorongatás nyom... persze ők úgy hajtották össze a papírt is, hogy ahogy esik... na a közvetlen munkatársaim azért tudták, hogy hogy kell megfogni egy papírt, ha még úgy is átmegy 3 kézen... :) szóval Nanetto... :) meg a dossziékon a felirat is legyen szép, egységes... :) és lyukasztani se összevissza... :)

Rózsa: na mit szólsz milyen sokáig húztátok... :) szuper!

Hari: na így már tök szar, hogy nem mehet be oda se Lili... és ahogy írtad, hogy inkább senki se menjen... na hát én ezért kötöttem ki, hogy itthon ne zaklassanak... számomra még az 5 perc se kívánatos... főleg hogy ki tudja mit hoznak az első hetek... egy 5 perces látogatás pont elég lehet ahhoz, hogy mindent elcsesszen...
Ma este ember még éjszakás és pont ma akarok apuékkal beszélni, hogy én ezt találtam ki, bár pont hogy nem miattuk és pont hogy ők nem is zavarnak... remélem megértő lesz... anyu elfogadta, ő nem is jön csak júli 9től 1 hétre segíteni... pedig ugye neki örültem volna azonnal... de azt nem mondhatom, hogy csak az én családom jöhet a férjemé meg nem...

izület: nekem néha a lábam fáj a feje, de tán kétszer ha volt ilyen...
én inkább kezdem úgy gondolni, hogy ez a terhesség egy picit nehezebb így a végére, de lehet, hogy csak a két éves gyerek miatt tűnik úgy... :)

Bhdetti: jó lett a szoba! tetszik a színe! és a bordür is!

Folti: nem szivacsos hengerrel csináltátok? az szokott nyomot hagyni. a szőrös kevésbé.

Kép
Kép
Kép
konkri

Csövi!

Hát Luna ez a rend mánia dolog sztem olyan, hogy kinek mi... :) mindenkinek vannak mániái... Nanetto, hogy írta az irodát, na én ott a papírtól voltam kész, mert az öreg nyanyák, akik a leveleket is tök igénytelenül szerkesztették, na ők sokszor úgy nyúltak hozzá a leveleimhez, hogy inkább újra nyomtattam, mert nem bírom, ha már aláírás előtt van rajta valami szorongatás nyom... persze ők úgy hajtották össze a papírt is, hogy ahogy esik... na a közvetlen munkatársaim azért tudták, hogy hogy kell megfogni egy papírt, ha még úgy is átmegy 3 kézen... :) szóval Nanetto... :) meg a dossziékon a felirat is legyen szép, egységes... :) és lyukasztani se összevissza... :)

Rózsa: na mit szólsz milyen sokáig húztátok... :) szuper!

Hari: na így már tök szar, hogy nem mehet be oda se Lili... és ahogy írtad, hogy inkább senki se menjen... na hát én ezért kötöttem ki, hogy itthon ne zaklassanak... számomra még az 5 perc se kívánatos... főleg hogy ki tudja mit hoznak az első hetek... egy 5 perces látogatás pont elég lehet ahhoz, hogy mindent elcsesszen...
Ma este ember még éjszakás és pont ma akarok apuékkal beszélni, hogy én ezt találtam ki, bár pont hogy nem miattuk és pont hogy ők nem is zavarnak... remélem megértő lesz... anyu elfogadta, ő nem is jön csak júli 9től 1 hétre segíteni... pedig ugye neki örültem volna azonnal... de azt nem mondhatom, hogy csak az én családom jöhet a férjemé meg nem...

izület: nekem néha a lábam fáj a feje, de tán kétszer ha volt ilyen...
én inkább kezdem úgy gondolni, hogy ez a terhesség egy picit nehezebb így a végére, de lehet, hogy csak a két éves gyerek miatt tűnik úgy... :)

Bhdetti: jó lett a szoba! tetszik a színe! és a bordür is!

Folti: nem szivacsos hengerrel csináltátok? az szokott nyomot hagyni. a szőrös kevésbé.

Kép
Kép
Kép
konkri

Nyuszi, azert ne lepodj meg ha esetleg megsem mulna el azonnal szules utan. Lehet el fog, de nekem pl akkor jott elo, es ugy remlik, a 6 hetes kontrollon reklamaltam miatta a dokinak, es akkor mondta, hogy turelem es vegul tenyleg elmult. De nalam nem ugy, mint a fel hasam (a masik feletmeg orizgettem egy darabig :D)

Az iment hetvenkettedszer is atrendeztem a gyerekszobat... de mostmar jonak tunik a megalmodott verzio :)

luna6

Semmi bajom a rendmaniaval, csak megallapitottam, hogy ez tolem mint Mako jeruzsalemtol, valamint nem tudnek hasonloval egyutt elni :) (nekem a lakas nem muzeum kategoria, elvagolagos elekkel a lakas van ertem es nem en orete, de teljeseggel elfogadom sot ala is irom, hogy latvanynak nekem is fantasztikus - lenne - ha minden de minden a helyen es nagy a rend. Csak nalam nincs ilyen :D)
De ha szerinted ez nem rendmania, arra meg kivancsi lennek, hogy akkor mi neked a renmania :d:d:d (mondom meg egyszer hangsulyozottan, tavol all tolem, hogy abban amit irtam barmifele kritika is legyen, semmi ilyen szandek nincs bennem, inkabb engem lehetne kritizalni, hogy mennyire vagyok rendetlen, mert idonkent elegge :D:D es versenyt hirdetni nalunk, hogy ki a rendetlenebb a csaladban, a szukben. Erdekes amugy, anyam nem az bar nem is volt mindig minden intakt es elvagolagos, de o hozzank kepest - hugom sem jobb am nalam - kifejezetten ellenpolus, es valahogy megsem azt hoztuk, lehet ez nem genetikus??!! :d:D)

luna6

Na Luna, hát te se nyugszol :)

említetted a hasat! most ugrott be,hogy nekem rém álmom volt!!!!!!!!! nem szerepelt benne a terhesség csak az, hogy én nézem egy ismerősöm hasát, ami tök szép barna és feszes... és azon gondolkodom, hogy nekem ilyen sose lesz... egy rémálom volt :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Az en hasam olyan volt szules utan, mint a felig mar megdermedt jofele husleves, szal amolyan felig dermedt zselatin halmazallapotu, es felidos meret :D:D:D errol van is valahol itt fotom, bar scanner nincs de ujra tudnam fotozni, csak nem akarom itten a nepeket ilyennel riogatni, mert lehet en maradok csak ilyen nagyhazu es mindenki azonnal szilfod alkatta valik :D:D de aztan idovel elmult persze... bar barna es feszes mint az ismerosodnek, sosem volt, es nem is hiszem, hogy lesz valaha :D

luna6

ja Luna ... neeeem... úgy értettem, hogy lehet ez mánia is... de sztem keresztanyámhoz képest mondjuk én vagyok rendetlen, vagy igénytelen, vagy mit tudom én... meg hát ugye a hát és környéke se illik a lakáskultúrába... pl a ház két oldala nincs befestve... vanolyan odu a lakásban, ahol full kupi van és besincs fejezve- de még vakolat sincs (fenti fürdő)... vannak kosarim, ahova csak bedobálok ezt-azt... meg mondjuk a konyhaszekrény tetejét se törlöm mindig... no éshát az ablak és függöny... szóval lehet hogy valakinek ez, valakinek az... na sógornőm is 2 hetente mos ablakot és mindennap felmos... mondjuk én az ablakkal azért állok hadilábon, mert az üveg tisztítás nekem necces, meg a 3 méteres függönyt utálom vasalni...
szóval nem bántottál meg :) áh dehogy :) csak soha többé nem írok ide :) dehogy is :) és amúgy az esetek 95%-ban csinálom én szó nélkül az igazításokat, tehát nagyon nem vetheti a szememre a férjem se :) csak tegnap borított ki a rengeteg melós cucca, mindenhova akasztva betömve... de ez tudom, hogy téged is kiborít- a szögre akasztott ruha... :)

ja és ezek a dolgok tuti nem genetikusak, mert kishúgom simán elvan egy halom porcica és hajszál kupac közepén... :) de szerencséjére a kissógor is... a múltkor úgy kellett rászólni, hogy ugyan dobja már ki a két hetes tortáját...

figyi, akartam kérdezni, hogy valahol nem láttál e kék alapon narancssárga szegélyű napozót... ilyet szeretnék a gyereknek... a bébibbnek...

Kép
Kép
Kép
konkri

ja és amúgy pedig érdekel a feng shui itt ott alkalmazom is... és ennek is egy alap elve a rend... illetve én vettem észre magamon, hogy az én komfort érzetem bántja... tehát ezért vagyok ilyen... és számomra nem megeröltető és próbálom elfogadni, hogy mások nem úgy működnek mint én... pl új anyám... aki egy kicsit szétszórt- ezért mindig olyan furán oldja meg a dolgokat és csúszik és átgondolatlan... számomra a rendtől tünik áttekinthetőnek a nap, a dolgaim, a csinálni való... de ugye én nem vagyok zseni... mert a "zsenik képesek átlátni a káoszt" :)
no de erről ennyit, szót sem érdemel többet a hülyeségem :)

Kép
Kép
Kép
konkri

mármint a rend rakás nem megeröltető, nem az elfogadás... off

Kép
Kép
Kép
konkri

Na jo, akor neked is vannak rejtett rendetlenebb sarkaid, akkor lehet meg ezt fokozni, latom en :D

Napozo temaban naaagyon reg nem utaztam, itt is elegge telies volt eddig, de gyanitom nalatok tovabbra is az, ugyhogy egyelore smemi eselyed napozot adni a gyerekre :) Bar itt nalunk most mar kinn nyarias az ido, a lakasban meg siman elferne a gyereken most egy nem tul vastag plussrugi is akar, amennyire nem izzadosak ok meg apronak.
Na szoval mostanaban nem, lattam napozot, de ha latok szolok :)

luna6

Köszi! illetve, most hogy írod, minden érdekel, ami babakék és narancs kombináció... egy napozót találtam is, de az 1 éves méret :(
bár már annyira én se pörgök babaruhában... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Rozsa
Azert ha vasalas, varras, porszivozas vagy epp a tiramisu torta sutese kozben elmennel szulni, uzenj mar valakinek!!! :P :lol: :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Bhdetti
Nagyon szepek lettetek, es tok jo, hogy TI legalabb mar keszen vagytok! :lol: :wink:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Terhességi idő számítása--> ...én úgy tudom, ha vki tudja a pontos fogamzási dátumot, ami ritka, mert általában az együttlétet tudni, és ahhoz képest lehet +2 nap a valós megtermékenyülés, no de... úgy tudom, h attól a dátumtól kell 14 napot visszaszámolni, és az a terhesség 1. napja, ahhoz képest uyganúgy 40. hét a kiírt dátum.

detti_10

Geo hova tűnt??????????

Kép
Kép
Kép
konkri

[quote="detti_10"]T írta:detti_10erhességi idő számítása--> ...én úgy tudom, ha vki tudja a pontos fogamzási dátumot, ami ritka, mert általában az együttlétet tudni, és ahhoz képest lehet +2 nap a valós megtermékenyülés, no de... úgy tudom, h attól a dátumtól kell 14 napot visszaszámolni, és az a terhesség 1. napja, ahhoz képest uyganúgy 40. hét a kiírt dátum.

Hat na igen, az egyuttlet ideje nem egyenlo a fogantatas idejevel, valamint a 14 nap vissza is akkor es csak abban az esetben igaz, ha valakinek mindig es halal biztosan oramu pontosaggal 28 napos a ciklusa. Nekem pl az uccso mensi szept eleje volt. De ha ezt mondanam a dokinak (pedig ez az igazsag) akkor nekem mar szulnom kene gyorsan, nekem messze nem 28 napos volt... es ha erre raszamolunk 14 napot nekem akkor meg a kanyarban nem volt a PEm sem, nemhogy megtermekenyules :D Ezert mindig utolagosan kiszamitott szeptember 20-at mondok (nem kis elteres!!) es igy teljesen egyezek az UHk es egyev vizsgalatok alatt szamitott meretekkel :)
Szoval ovatosan a 14 nappal is. Van olyan akinek mindik jo ez, de sokaknak van ebben plussz minusz par nap csuszas, es onnan kezdve ez mar megint nem pontos. (a legpontosabb allitolag a 12. heti UH meretbelovese, ugy halottam)

luna6

BhDetti csodaszép a babaszoba :lol: :lol: :lol: nagyon tetszik :D

Ma voltam védőnőnél, azt mondta nem ad több időpontot, mert még arra is elmennék :lol:
Azt mondta, hogy ez a pihenés ideje. Olvassak sokat, relaxáljak, meg ilyenek. Hát igyekszem :D

Rózsa asszem te kérdezted, de nem biztos, hogy mennyit illik adni a fogadott szülésznőnek. Hát 20 és 40 között, de szerintem inkább az utóbbi.

Tegnap átnéztem a májusi topic-ba, már csak talán 3-an vannak, akik nem szültek még :shock:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Luna és még nem tudom ki...
Visszatérhetnénk a hordozókendőkre és hordozókra?
Most megint érdekel és azt hiszem szükséges lesz. Mi az amit újszülött kortól lehet használni?
konkrétan miben kötözhetem magamra? melyik a legegyszerűbb? segítsetek fixálni! meg a részletek...
Azt hiszem Voki-móki még a nagy profi ebben...

fú és el ne felejtsem még a bébiőrt "felelemezni", mert sztem július-augusztusban folyton a gatyámon fog lógni

Kép
Kép
Kép
konkri

ja szülésznő: nálunk tuti és fix az ár- a doki felét kéri... mellesleg az előző szülésznőm a szülés és környékén jobban meg is dolgozott a pénzért... remélem ezen portéka is hasonló lelkes és lelkiismeretes lesz... a doki meg fix már x éve, vele meg vagyok elégedve.
így nekem 80+40 lesz...

azt hiszem rámegyek a ma frrisen beszerzett mogyorókrémre! ez a lidl-is krém nagyon jó! fú és puding izém is van... na fel tépem a hűttő ajtót... hát ha alszanak még addig a fiúk...

Kép
Kép
Kép
konkri

A hordozokendok jok ujszulott kortol :) Nekem Mancival Nandum volt, az a magyar szovott es araban is megfizetheto tortenet (hasznaltan is szokott lenni teszen pl) es a csuszocsomos megkoteses verziot hasznaltam. Neha elofrodult, hogy fektetve volt benne a csaj (pl 4 hetesen egy 3 oras maratoni szuloi ertekezleten 2001 szept 11.-en neves datum) de atlaban fuggolegesen volt benne jol elrejtve ha aludt, kevesbbe elrejtve ha nem :)
Most en elasztikus kendot vettem, ezzelmeg nincsenek gyakorlati tapasztalataim. ENnek csak egyfele kotesi modja van, ennyivel egyszerubb, de en a nandunal sem hasznaltam az emlitett kettonel tobbet.
Az egyeb hordozofajtak altalaban nem jok ujszulott kortol hanem inkabb mar mikor valamennyire tartja magat a bebi. De kendobol is talalsz ezer felet.

luna6

ez a puding izé is tök jó- ez inkább habos valami... kértek? :)
Luna ugorj át, van még 3 doboz... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

köszi Luna!
az a baj, hogy nekem kézzel fogható kendős ismerősöm nincs... így kénytelen leszek webes kupálódásra... mert kezdem tutira venni, hogy én magamra fogom kötni a gyereket.
akkor szétnézek a kendő piacon...

Kép
Kép
Kép
konkri

http://www.mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=4
infoert itt nez korul :) meg majd jon Eszter es biztos hozzatesz o is ezt-azt :) O toled nincs is fenyevekre sejtesem szerint, szal ha gyakorlati megkotos tanacs kell arra is 'hasznalhato' :D

luna6

most találtam egy oldalt konkrétan a lll-t ők is foglalkoznak a témával és tök jó érthető számomra... azt hiszem a sima kendő lesz, mert azt írják, hogy a rugalmas nyárra nem túl jó...
így most jöhet a kövi lépés, szétnézek a szövött kendő piacon és a kötési módokat tanulmányozom...
ja és keresek egy élő kézzel fogható embert, aki kötözött :)

Kép
Kép
Kép
konkri

köszi Luna, köszi!!!!!!!!!!
látom mi most szinte itt dumálunk...

Kép
Kép
Kép
konkri

Nem tudom miert irjak, ezt speciel most latom mar mivel itt a rugalmasom, hogy a szovott kendo ennel sokkalta vastagabb... mar ha a melegsege a bajuk vele :) (ettol meg persze hasznaltam a csajommal ugye, aki auguszrus eleji... de ram jellemzoen amikor csak lehetett egy reteggel kevesebb ruha kellett mint az idojaras kint :D)
De tenyleg jo a szovott, azt hasznaltam en is, szoval jol teszed ha olyat keresel.

luna6

Konkri
Nekunk Nandu kendonk volt, es most is azt fogom hasznalni. Nalunk csak arra kellett odafigyelni, hogy eleg nagy (vagyis hosszu) legyen a kendo. Mi nem vagyunk valami vekony tipusuak, meg a pasik, ha viselni akarjak, amugy is nagyobbat igenyelnek. Szoval mi XL-est vettunk, ezzel nem volt gond, es nagyon szerettuk.
Biztos vannak mar sokkal profibb kendok is a piacon, de ha egyszer megkotod (mint Luna emlitette a csuszocsomos variaciora), szerintem nem lehet vele semmi gond.

Luna,
ez esetben kezdek ketelkedni abban, hogy valoban egy napra vagyunk-e kiirva... :lol: :wink:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Pedig igen :) En tudom jobban a PEm idejet nem a doki, es ha uccso menstruaciobol szamolnam haaaat.... na szoval ez tuti biztos. En kalkulaltam igy a nekik 'beadando' datumot es egyezek az altaluk merttel, szal tuti jo az a datum igy :)

luna6

Kepzeljetek, nem is mondtam. Tegnap Zsofi annyira kivolt a sulitol (pedig elvileg aludt egy picit delutan), hogy delutanra, estere mar teljesen elviselhetetlenne valt. Viszont ket es fel ev utan eloszor ataludta az egesz ejszakat!!! :D :D :D megprobaloik ebbol meg nem messzemeno kovetkezteteseket levonni :cry: , pedig baromi jo lenne :?

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Luna
:lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Köszi Gem, Neked is! Te is ugorj át a csoki habért! :)

Akkor véleményezzétek nekem ezt:
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_karikaskendo.htm

Kép
Kép
Kép
konkri

A sok uij elmeny kifarasztotta. Az enyiim no is sokkal jobban aludt mikor oviba kerult, majd mikor iskolaba (igaziba 6 evesen) akkor is. De sajna o csak egy darabig, aztan megszokta a 'szantast' es mintha borogatta volna, elmult ez a kinyuvados idoszaka :D

luna6

Konkri
Mar ott is vagyok :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nekem nem volt szimpi sosem a karikas kendo, igy nem is probaltam, csak klasszikus megkotoset. De igy ahogy ez fel van teve a babara feloldalas, vagyis a sulyeloszlas is az, ebbol azt gondolom, hogy nehezebb benne hordozni meg nem is er el az ember vele olyan 'kozelseget' es stabilitast, hogy mindket keze vidaman szabad legyen. De lehet nincs igazam, en ilyet tenyleg nem hasznaltam sosem.

luna6

Huh, Konkri
en se szeretnem velemenyezni, inkabb maradnek a Nandunal

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

aha, köszi! nekem se tűnik biztonságosnak, meg az erszényük se... viszont van rugalmasuk is... most azt nézve az is tetszik...
írtam is nekik, hogy segítsenek több infóval, rákérdeztem egy két dologra, legfőképp a biztonságra... de a rugalmasuk tetszik.
aztán majd kiderül. ráállok a témára, amíg van időm (szülésig), mert nekem kell egy újszülött hordozó kendő féle!!!
azt hiszem ébredeznek a fiúk... :(
sziasztok!

Kép
Kép
Kép
konkri

Heni, mi hír nálad?? Már szülsz, vagy még nem?

Kendő: nekem is Nandu volt Lilivel, ami még most is meg lesz, plusz ugye amit most vettem. De az sem rugalmas, hanem szőtt, csak nem kell megkötni. Nekem a kötéssel voltak problémáim, illetve a csomóval, mert nyomott mindig. De biztos én csináltam rosszul :lol: Majd most meglátom, lehet hogy nekem a csomó nélküli való :lol:

Mi most ilyet vettünk:

http://www.vatera.hu/natur_baba_fanny_h ... 30006.html

http://hordozokendo.wordpress.com/fanny-5-in-1/

Kép
Kép
hari

KÖSZI AZ INFÓKAT LÁNYOK!!!

Kicsit kipunnyadtam, de minden elkészült :lol: , még mindig egyben vagyok... :wink: .
Szerintem én leszek az első, aki túlhordja a babát. De 100* inkább így, mint egy koraszülés.

NIKVIK, GEOOO, HENY????

Kendőhöz nem tudok hozzászólni, nekünk bebe comfort merev kengurunk van.
Apa már a nyaralást akarja lefoglalni, mondtam neki, jobb lenne fontossági sorrendben letudni a dolgokat
:roll: . Szülés, hazajövetel, összeszokás, nyaralás, stb...Kicsit férfiből van.
Mihelyt lesz valami akció nálunk, küldök SMS-t VOK-nak.
Ma én olyan nyomott vagyok, állandóan aludnék, vagy mi.
Napsütést szeretnék, eső mondjon le!!!!!

Kép
rozsa1979

Halihóóó!
hát megvolt hétfőn az alapvizsga...
na jobb is inkább nem beszélni róla :x :(
a nyelvtani feladatsort megcsináltam, de épp z utolsó szavakat írtam bbe, amikor be kllett adni, egyszer sem tudtm átnézni..
a franciáról magyarra fordítás sz@r lett, de kész, a magyarról franciára jobb lett, de nem lettem kész vele...9kor kezdtük írni, és fél1kor jöttem ki... :?

ezután elmentem és vettem vízfestket, amivel Dávis pelenkázóját fogom dekorálni, meg átvettem a hasszorítómat, aztán hazajöttem, kajáltam, és fél4re mentem fogorvoshoz. perszea fogaimnak semmi baja, kiskönyvembe is beírták, aztán elmentem az irodába az Alfáért, és onnan az Arénába mentünk, hogy vegyek egy-két ruhát, meg fehérneműt a mai fotózásra.

viszont utána kórházba mentünk, ugyanis
MEGSZÜLETETT A SÓGOROMÉK KISLÁNYA :lol: :lol: :lol: :lol:

hétfőn háromnegyed5kor elfojt a nőci magzatvize, 9:24-kor meg már meg is volt Panna (2870g 52cm)

jajj és hát nagyon cuki, pici kislány!!!
olyan kis csöppség..

de hogy én milyen sz@rul lettem a szülészeten.. először bőgtem, mert meghatódtam, utána meg rámjött a para, hogy suzent ég!!!! belőlem is inkább vágják ki császárral, de én tuti nem tudom kinyomni :shock:
eddig nem izgultam, akkor viszont nagyon...
aztán azóta nem gondolok rá, hanem az van bennem, hogy majd spontán minden meglesz, és megint lenyugodtam :)

hihetetlen, hogy az a pici méregzsák :lol: kisláány mocorgott sógornőm pocijában!!! mármint hgy most már testet öltött :P

arra is rájöttem, hogy egy pillanatra sem hagyom magára, egész nap nézni fogom majd Dávidot, meg szagolni, meg simizni :) :)

tök későn jöttünk haza a kórházból, és akkor elkezdtem feltúrni a dobozok tartalmát, hogy valami használható ruhadarabot találjak a fotózásra.
na, nem sok sikerrel jártam...
(az Arénában is csak egy fekete sálat vettem, meg egy szandált, amire nem is volt szükségem :oops: :oops: )
közben András elment Tomi tejfakasztójára, ahol csak 4en voltak, mert a nagy banzáj az ma este lesz.
aztán még megmostam a hajam, teljes szőrtelenítés, körömcsiszolás-féynezés, és fél2kor kerültem ágyba...
andrás 2kor ért haza, mintha egy szeszkazán feküdt volna be mellém :D

reggel fél8kor indultam Pásztóra (merthogy pesten még nem találtam meg a nekem megfelelő fodrászt),
vettem gyorsan autópálya matricát, és mentem is...
9re volt időpontom, pont beértem. és halljátok, legutoljára egy éve látott fodrász, az esküvőm napján (jún.25.)
szóval a végeim már jól el voltak vékonyodva, úgyhogy vágtunk egy picit.

ezután a kozmetikus kiszedte a szemöldököm, meg kisminkelt, beugrottam anyához, ettem egy szelet pizát 10perc alatt, és induhattam is Dunakeszire.

13órától volt a fotózás (ő egy fotós nőci, aki újszülötteket meg kismamákat fotóz)
http://szilvifoto.hu/
háááát, nem tudom milyeek lettek a képek, 2hét múlva lesznek kész... (kíváncsi vagyok addig hány topik baba lesz meg :D )
de majd rakok fel.

negyed4kor jöttem el, egy órája értem haza, úgyhogy még nem volt időm visszaolvasni, majd igyekszem :lol:

de most elkezdem csinálni a beadandómat,
7kor meg megyünk a 3.ker.be, ahol Tomi nagybanzájtejfakasztója lesz :D

mindenkinek szép estét, holnap sztem visszaolvasok mindent :wink:
Vendég

gyerekek!
üvegfestéket vettem, nem vízfestéet :oops: :D
Vendég

Sziasztok lányok!

Még mindig egyben vagyok/-unk. Igaz, még ma is szemeztem a wc-kagylóban illetve a wc-papíron a nyákdugó egy részével, sőt egész nap folyamatosan fájdogálok, de ennél több nem történik. Néha nyilall, de ez is max. naponta 3-4x, ami csak pillanatnyi és mire felszisszennék már el is múlik.

A fájások nem erősödnek, pocikeményedés folyamatosan van, de ezen kívül tényleg semmi különös.

Én már nagyon-nagyon szeretnék ezen túllenni. Holnap doki után, remélem okosabb leszek.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?