A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Én is ma megyek 7-re uhra, de sajna nem 4D, csak rutin vizsgálat, de izgulooooooooooook! :oops:
Vendég

anna ne izgulj.egyébként Andréval nekünk is narancs színű kocsink volt most meg az egyik piros.szerintem tök jó igazából a rózsaszín,lila amiket nemtudok fiúnak elképzelni

Kép
Kép
anitaaa03

Köszi lányok! Örülök, hogy nem csak nekem tetszik a narancs szín! :D
Vendég

Én meg csütörtökön megyek rutinos vizsgálatra a dokimhoz.
Figyeljetek, tudom beszéltük már vmikor ezt a pénz-dolgot a dokinak, szülésznőnek, anesztesnek és még kitudja kinek. Ma olvastam azt hiszem a poronty.hu-n, hogy a magánrendelés díjának 10xét "illik" adni a dokkernak? Nem abszurd ez? Pesten sztem az átlag 7-8 ezret simán elkér egy alkalomért, ami alig több mint 10 perc...Ha csak 1x megy az ember lánya havonta, mert nincs gondja amúgy az is már 70-80ezer forint. És még ugyanennyit a szülésért?? :shock:
Vendég

Gio, én ennyit tuti nem adok az orvosnak! Nekem minden egyes alkalom 6000 forint, persze amikor kenetvétel, vagyis a rákszűrés volt akor még 4000 forint. Hál Istennek eddig nem volt bajom, tehát 4 hetente jártam, de az így is elég sok pénz. Imádom a dokimat, de szerintem túlzás az 50.000 feletti összeg. És akkor még a szülésznőnek 20-30.000. meg a nővérkéknek, hogy rendesen bánjanak velünk és a picivel..... :shock: ki sem merem számolni mennyibe fog kerülni! :? Pont azon gondolkodtam, hogyan kéne megkérdezni a dokit, hogy mennyi az annyi?????????vagy utalni rá....... :oops:
Vendég

Gio, ezt a 10x-es dolgot már én is olvastam. Ahogy már régebben írtam nálunk a tűrhetőbb 5.000 Ft-os kategória egy magánrendelés és az elején nem is magánba mentem a dokimhoz, így nálunk a szülés lesz nagyobb összeg. De mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mennyit tud/akar rászánni, tényleg megérdemli-e a doki, főleg hogy ő inkább csak az 1-1,5 óránkénti vizsgálatoknál lesz jelen és a szülésznő tartja a frontot a vajúdás lassú órái alatt. :roll:
csillag25

Szerencsére a szüleim besegítenek a dokinak adott összegbe -bár még így is sajnálok ennyit adni- magunktól biztos nem lenne több 50.000-nél. A szülésznő szerintem 20.000 Ft-ot fog kapni. Én a nővéreknek nem tudom mennyit/mikor/hogyan. Ajándékcsomagra is gondoltam, de egyszer hallottam, hogy annyi a kapott kávéjuk stb. meg hogy egy ember vitte haza a többi nem is tudott róla. :evil: Szóval nem tudom hogy kellene megoldani, meddig van egy nővér, lesz-e még 1x a bent tartózkodásom alatt ő és persze az összeg a nagy kérdés. :?:
csillag25

Hát tényleg nehéz ez. Én bízom nagyon a dokimban és azt hiszem ha neadjIsten vmi komplikáció lenne és ő mentene meg - szval vmi szélsőséges eset - akkor ösztönösen biztos többet akarnék adni. Ez olyan emberi hülyeség...A férjem egy másik oldal, mert ő egyáltalán nem adna már a szülésnél, hisz mi 8500Ft-ot fizetünk alkalmanként, az elején nálam volt zűr a barnázás miatt...szval el fogjuk érni szülésig a 100ezret sztem :( HUgom 1,5 éve 30ezret adott a dokinak, 10ezret a szülésznőnek. Nem tudom ez még reális lehet-e manapság..A nővéreknek állítólag az én kórházamban nem érdemes adni, mert nem túl barátságosak ígyse úgyse,
Ugyanakkor pl. a testvérem most a 2. babáját fogja szülni a dokinknál és azért mert a második már 50ezret fognak adni. Szval ez legalább akkora dilemma nekem mint a mellszívó 8)
Én nem kérdezem meg a dokim tarifáját. Bár azt hiszem nem is mondana konkrét összeget, de ha meg igen?? És én nem szántam annyit akkor meg micsináljunk? :? 8)
Vendég

Na, megyek csajok a dokihoz, mert megjött az én egyetlenem és már sürget, hogy el ne késsünk! Írok, ha visszaértünk! :wink:
Vendég

Nekem a mellszívó azért nagy dilemma, mert sokan írják, hogy lehet, hogy szükség sem lesz rá. (vagy azért mert olyan szerencsés leszek, hogy sosem gyullad be a mellem és jól alakul a kereslet-kínálat elve, vagy sajnos hamar elapad a tejem) Ezért nem akarok előre húszezreket beruházni, (a 8-10 ezer még nem annyira nagy bukta) viszont valamit venni kellene előre, mert nem akarok abba a szituba kerülni, hogy év végén már kifogynak a készletek, ünnepek között nem nagyon rendelnek, év elején leltár és azt kell venni a férjemnek ami van, még ha nem is jó.
csillag25

Várunk Anna, bár a férjem már kezd kitúrni a gép elől.
csillag25

Judy, nagyon édes a pici! Olyan jó látni, hogy már milyen kis husisak. :D Így kevesebbet aggódik az ember, hisz már valóban olyanok, mint újszülöttként!

Lányok, ha nem akartok mellszívót venni potyára, miért nem kérdezitek meg a védőnőt kölcsönzés ügyileg? Kölcsönözhetnétek egyet, hátha kell, ha nincs rá szükség, akkor nem vesztek, ha szükséges, vagy béreltek tovább, vagy vesztek. Illetve tudtommal a kórházaktól is lehet kölcsönözni. Nekünk A védőnő már a mérleget is és a légzésfigyelőt is mondta, hogy lehet kölcsönözni tőlük.

Én is úgy tudom, hogy az orvos tarifája a rendelési díj 10-szerese. Nekünk az orvos azt mondta, hogy 80-100.000 Ft között szokott kapni, de hivatalos tarifája nincs. Mi így 80.000-t adunk. Mivel sztk-ba járunk, ez így korrekt összeg szerintem. Ha magánba járnék hozzá, soknak találnám. Ja egyszer voltunk magánban, amikor a szülés részleteit megbeszéltük, és még egyszer, a következő alkalommal megyünk hozzá, hogy a kérdéseinket meg tudjuk beszélni, mivel az sztk-ban beszélgetni nincs idő. Szülésznőt nem fogadunk, így nem tudom még adunk-e, és ha igen mennyit neki. Nyilván a megelégedettségünktől függ majd. A csecsemősöknek nem tervezek adni semmit. A baba úgyis velem lesz, ha kérdésem van kötelességük válaszolni, nem vagyok egy problémás alkat, nem fogok a nyakukra járni, így nem hiszem hogy fogok olyan "pluszt" kapni, amit honorálnom illene majd.
Vendég

Nos,én 2,5 éve adtam a dokinak 80000-et.Nem volt apellát5a,ez a tarifája.....nagyon sok.Most nem tudom,h lesz,még nem beszéltük meg a részleteket,de valóban úgy járja,h amennyi a tarifa,annak a 10x-se a szülés.8000-et adok most havonta,ebben minden benne van,uh kivételével.Én már mondtam férjemnek,öcsémnek,h igencsak ezt a hivatást kellett volna választaniuk :roll:

Nekünk 2 PC kocsink van,régebbi fajta.Az egyik piros-szürka,a másik narancs-fekete.Imádom,h nem kék,nem is szeretm azt a színt,D ruhatárának 80%-a piros és narancs,esetlen zöld.Nagyon kevés kék,leginkább a kapott cuccok.És fantasztikusan néz ki pirosban,narancsban,szerintem...szerintetek????

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép
meli1118

Csillag én is csak bíztatni tudlak, ne kesregj! Én is csíkosodom, pedig nincs is nagy hasam. Linea negrám is van, már a köldök felett két ujjnyira ér. A hajam eddig heti egyszer mostam a korábbi kétnaponkénti helyett, de most ismét gyakrabban kell. De abszolút nem zavarnak ezek a problémák, főleg mert eltörpülnek a többi mellett, és a baba ennyit simán megér. Ja, és persze a férjem sem tart ezek miatt igénytelennek, (pl. mert a borotválkozás bikinivonal táján és a lábamon se nagyon megy már) hanem átérzi a helyzetem, szépnek tart változatlanul, ahogy a te férjed is. Lássuk be szerencsések vagyunk csajok a párjainkkal, és minden nyűg és depi során csak rájuk és a babákra kell gondolni, már nem is számít semmi. :D
Vendég

Meli, nagyon szép fiad van, és valóban jól áll neki a piros! :D
Vendég

Úgy emlékszem, a múltkor valaki írta, hogy volt a Bippában. Ott vannak háromsznites leengedhető oldalú kiságyak? A neten vagy az van, hogy leengedhető oldalú, de nincs ott, hogy hány szintbe állítható, vagy az van, hogy 3szintes, de nem írja, hogy leengedhető lenne. Messze van tőlünk, így nem küldeném oda a férjem potyára. Valaki nézegette esetleg a kiságyakat?
Vendég

Meli, nagyon édes a fiad.

Mellszívó kölcsönzés: lehet, én néztem rossz heylen, de valami 270 ft/nap-ért lehet bérelni. Az 1 hónapra már 8-9-10 ezer.

Én sem döntöttem még, hajlottam az Apa megveszi- felé, de most, hogy említettétek, hogy Karácsony, készletapadás, stb. át kell gondolni.
Vendég

Hú sztem a 80ezer őrült sok...De talán az sztk-s esetben még tolerálható. Az én dokimnak szerencsére ilyen jellegű tarifája nincs. Gond nélkül elteszi a pénzt, de annyit amennyit gondolunk. Én továbbra is abszurdnak tartom a 10szeres díjat. És tényleg egy jó szakma! Nem beszélve arról hogy a kórháznak a levidámabb része, azaz A vidám része az a szülészet ha úgy vesszük.
Bérelni idegen után mellszívót nem szeretnék - ez csak az én egyéni heppem:-) De bnőtől elfogadom, így az lesz a próba.
Meli
nagyon jól áll a kisfiadnak a piros!! Igazi vagány fazon lehet 8)

Én voltam múlt héten a Bippában, igaz nem kiságynézőben. O'hara, sztem érdemes odatelefonálni ha messze van, hogy feleslegesen ne utazzatok.
Vendég

Sziasztok!

Még két oldallal előrébb tartok a visszaolvasásban, de már nem brom tovább a gép előtti ücsörgést.Már nem jó sokáig ülni.
Pumi! A szülésznőm gátmasszázsra a Motherlove-t ajánlotta, azt mondta ez sokkal jobban bejön mint más. Adott egy nyomtatványt is, amit ő írt, hogyan kell csinálni a dolgot és hát nem egyszerű. Én azt gondoltam, hogy majd a gátamba belemasszírozom az olajat és annyi. Nah, ja, ha csak ilyen egyszerű lenne, azt mondta az semmit nem ér ahogy én gondoltam. Iszom még a várandósok teáját is, ez is készít fel a szülésre. Jah és szüléskor és előtte 2-3 héttel egy másfajta olajjal kell masszíroznom a gátamat.

Oltásról: én nem adatom be.

Apás szülésről: az elsőnél bejött, egyikünk sem volt lelkileg rákészülve, becsülettel végigcsinálta. A végén kiment, mert majdnem elájult. Nekem mindegy volt, hogy ott van-e. Úgysem tudok rá figyelni, én mikor szülök, akkor csakis befelé magamra és a babára koncentrálok, azt sem tudom ki van körülöttem. Tehát felőlem a pápa is végignézhetné. A férjem nem tudta könnyen feldolgozni az élményt, a látványt és hogy nekem nagyon fáj, ő pedig nem tudott segíteni rajtam. Mindig elmeséli, hogy a gátmetszés hangjára mai napig emlékszik, olyan mint mikor a kartont elvágják. A szexuális életünk évekre(!) megcsappant drasztikusan.
A másodiknál megbeszéltük, hogy kitoláskor nem lesz bent, csak vajúdáskor. Mivel a gyerek a kórházba érkezésünk után 1 órán belül a kezünkben volt, így a vajúdásban nem sok része volt. Mikor jött kifelé a baba, akkor rászóltam, hogy most menjen ki. Nem tudok még rá is figyelni, aggódni, nehogy megint ájulás környékezze. Mikor megszületett a fiunk, akkor behívták és elvágta a köldökzsinórt.
Most kitoláskor megint nem szeretném ha ott lenne és ő sem, vajúdáskor pedig nekem teljesen mindegy.
Igazából nekünk a szülés nem olyan katartikus élmény mint sokaknak. Nálunk az a kezdet, mikor végre elkezdődik a gyereknevelés, az igazi boldogság, élet a babával. A szülés az csak...csak egy szülés. Nem jelent nekünk semmit. Nem az számít, nem az a lényeg.
Inkább reménykedünk, hogy rendre megszülessen és ne legyen baja. A lányunk majdnem leesett a szülőasztalról, a köldökzsinór tartotta meg és ha a szülésznő az ágy másik oldalán áll és nem ott, hogy elkapja, akkor ki tudja mi lesz. A fiunknak eltörték a kulcscsontját. Tehát éljük túl mindannyian, jöjjünk haza és végre elkezdődik!
Szerintem saját maga döntse el a férj, hogy szeretne-e részt venni a folyamatban és nem ráerőltetni, hogy ha én ott vagyok, akkor te is legyél ott! Ennek nem látom értelmét. A férfi nem biztos, hogy úgy éli meg a történteket mint az anya, aki életet ad és ha én tehetném, szülő nőként sem lennék bent!

Na itt tartok az olvasásban, ja igen, o'hara! Feküdj, pihenj sokat és akár még túl is hordhatod! Nekem a 25. héten az előző gyereknél igen megrövidült méhnyakat állapított meg a doki és másfél ujjnyira kinyílt majdnem végig nyitott méhszájat. Kontraktilis méhet, gyakori fájástevékenységgel. Az igaz, hogy rengeteg gyógyszert kellett szednem és végig feküdni, de 5 nappal túl is hordtam! Ki gondolta volna! Szóval pihi!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

A lényeg lemaradt! Voltam ma én is dokinál.
A baba méretei szerint most 1500 gramm. Csodálkozva olvasom, hogy ketten is a 30. hétben jártok és a baba 1600 g-mos. Azt írjátok, hogy egy héttel nagyobb mint a terhességi kor. Ezek szerint Gabival nekünk tényleg nagy babáink lesznek! :)
Bár nekem az uh 29 hetet számolt a méretei alapján. Szóval nem értem.

Beszéltetek a múltkor a fejszűkítőről a hordozóba, hogy az milyen jó. A tesz-en már be is szereztem egyet, kipróbálom én is.

Most már megyek aludni, holnap befejezem a visszaolvasást.
Jó éjt!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

O'hara, köszi. A linea negrat el is felejtettem írni, valahogy az nem annyira zavar. :) Főleg mert már nagyon korán előjött, szinte az első hetekben. Vagyis el sem múlt igazán a tavalyi 9 hetes terhességem után. Talán most sötétebb barna.
Tényleg szerencsések vagyunk a férjeinkkel. :D

Meli, tök cuki a kisfiad. :wink:

Anna, merre vagy?
csillag25

Na, csak haza értem! Kiderült, hogy nem 7-re, hanem 8-ra kellett volna mennem, ráadásul fél órás késésben is volt a dokim. Szóval nagy volt a tumultus és nemrég jöttem csak ki a rendelőből..... :? De az a lényeg, hogy minden rendben van!!!!! A terhességi kornak megfelelőek a méretei, a súlya pedig 1,8 körül van, de mondta a doki, hogy nem lepődne meg ha már 2 kiló lenne! :lol: Szóval kicsit nagyobbacska, de szépen fejlődik és minden rendben van. :D Jól kivárakoztam magam szóval eszem egy pár falatot és megyek az ágyikóba!
Meli, nagyon vagány a kiskrapek és szerintem is tök jó a piros! :wink: Én most a zöldért és a narancsért vagyok oda.
Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Örülök, hogy minden oké a nem is kicsi bébivel. :wink: Most már jöhet a megérdemelt kaja és pihi. Jó éjt!
Megyek én is pihizni.
csillag25

Pókica
meg kell mondjam nagyon tetszett amit írtál az egész szülésről illetve hogy számotokra mikor kezdődik az egész lényege vagy nem is tudom hogy fogalmazzam. Eddig így egyetlen barátosném nyilatkozott annyi különbséggel hogy nála meglepő módon apa végiglelkesedte a szülést-persze ez amolyan megkepetésszerű volt, mert előtte nem akart jelen lenni :) De a többi stimmel: az igazi buli akkor kezdődik mikor kint van.:-)
Tetszik hogy sokfélék vagyunk és sokféleképpen fogjuk fel akár a terhességet/várandósságot, akár a szülést , akár a mellszívó kérdést. MIndenből vhogy lehet tanulni,tapasztalni, mégha adott esetben vmit nem is úgy gondolunk ahogy a másik teszi. 8)
Úgyhogy köszönöm hogy ilyeneket olvashatok
Vendég

Anna
örülök hogy minden rendben!! Nemsemmi hogy ilyen későn végeztél...Népeszerű lehet a doki :) És milyen nagy már! No dehát mit is csodálkozunk hisz már a 31. hétben vagy :D
Vendég

háát, én magánklinikán fogok szülni. Nekem valahogy vérlázító, hogy az államilag fizetett orvosok pénzt kérnek zsebbe... persze, az is vérlázító, hogy mennyire nem fizetik meg őket, de akkor is... Főleg akkor, ha a magánrendelésre jár az ember, ahol nem két forintot hagy ott... a szülés meg a kórházban van, ami amúgy is a munkahelye a dokinak... Látom a fizupapíromon, hogy mennyi pénzt fizetek be eg.biztosításra havonta, és nem értem az egész rendszert... nah mindegy.

a magánklinikán, ahova járok, a terhesgondozásért nem kell fizetni, uh-ért vagy bármilyen vizsgálatért szintén nem - ha van az embernek tb-je. A szülés viszont eddig 130e volt, plusz a dokinak kb. 80-100 (dokitól függött, mennyit kért - de szigorúan számlát adott), most októbertől emelés volt, úgy 240e, hogy a doki már eleve benne van - így minden dokinak egységes a bére- és itt megint hangsúlyozom, hogy a terhesgondozás hónapjai alatt nem kell fizetni. És a borítékot el se fogadják!
- szerintem így teljesen tiszta a dolog, minden számlára van, amit az egészségpénztáradnak megküldessz, így 30% vissza is jár :)
Ha belegondolok - lehet, hogy az államiban is annyira jönne ki a vége nekem, hisz az elején én is sokat jártam, hetente, uh is volt nagyon sok, és még bent is feküdtem pár napot.
Ami a legjobb, hogy kétágyas szobák vannak, eléggé hangszigetelt, nagyon kultúrált, olyan, mint egy hotelszoba... egyáltalán nincs kórház jellege - nem is olyan rég csinálták meg. Azt a pár napot, amikor bent voltam, mondhatni, kellemes körülmények között töltöttem - mindenki kedves, figyelmes volt, kétnaponta nagytakarított-porttörölt a takinéni, és extraként még wifi hotspot is volt, tehát a neten tartottam a kapcsolatot mindenkivel. :)
- azért is fontos nekem, hogy komfortosan érezzem magam, mert amúgy a kórházaktól ki szoktam borulni már az első nap. Volt rá példa, hogy lábadozni államiból már azért küldtek haza, mert szinte elment az eszem odabent, olyan agresszív voltam. :)
Nem vagyunk nagyon eleresztve anyagilag, de erre spóroltunk ketten május óta, extra munkákat és túlórákat is bevállalva!

Amúgy pár éve, mikor bent voltam szülni a barátnőmmel, akkor én nem adtam egy fillért se a dokinak, se senkinek. 5000-et kapott a szülésznő, mert ő tényleg sokat ugrált a barátnőm körül és túlórázott is miattunk, teljesen önszántából.
Úgy gondolom, hogy a fizetéséért dolgozik minden orvos. Ha nem elég neki, akkor menjen el magánklinikára, és ha jó orvos, ott is odaadja neki az ember ugyanazt a pénzt, csak teljesen legálisan.

Remélem, nem baj, hogy megosztottam a véleményemet, és nem bántottam vele senkit.

Milla

Kép

Kép
millababa

Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek!
Ma jobb kedvem van, azt hiszem.
Pókica, érdekes, amit írtál. Más szemszögből is végig kell gondolni. Ugyan én nem szeretnék egyedül ott lenni, és szenvedni, de ha ezáltal megkímélem magunkat sok későbbi kellemetlenségtől...nem tudom. Első gyerek, úgyhogy egyedül nem szeretném végigcsinálni. Legyen ott a férjem, aztán ha olyan van, inkább kiküldöm.
Milla, szerintem teljesen igazad van. Én is néztem az elején magánklinikát, csak akkor még külön volt az orvosi díj, és nem volt ennyire pontosan meghatározva. Én kórházba járok vizsgálatokra, meg minden egyébre, és nem is adtam még pénzt, úgyhogy így most biztos, hogy jobban járok, aztán majd a szülés után kiderül.
Egyébként én is olvastam több helyen, hogy a magánrendelés 8-10-szeresét "illik" adni, ami alsó hangon 65-100 ezer között összeg. Ugyanakkor, amikor arról olvastam, hogy ki mennyit ad, mostanában olyan 30-50 körüli összegeket láttam. Úgy tűnik itt is válság van. Biztos, hogy fogok adni, még nem tudom, hogy mennyit, de Millának igazat adok abban, hogy végül is ez a doki munkája. Én se kapok plusz pénzt azért, hogy reggel bemegyek dolgozni csak a fizetésemet.
tedorka

Milla
ez a Róbert Károly Klinika? Azt én is nézegettem.
Ezek az árak még egész elfogadhatók. Ha jól számolom és mondjuk 80at adnék a dokimnak - amit nem fogok - akkor én is ennyiért jönnék ki állami kórházban, 1 vagy 2ágyas szobában - mert pl. nálunk ezekért külön kell fizetni
A Telkiben 500 alatt nincs semmi és azt viszont nagyon elszálltnak tartom és azonkívűl hogy szállodai szoba szint és ala carte étkezés a dokidat Te viszed oda és mindenért külön díjat számolnak fel még a sima szülésen kívűl. (jah...és amit nagggyon etikátlannak tartok, hogy közvetlen ismerősöm, egy idióta p. pl. júniusra volt kiírva de vmi asztromókus azt mondta jobb lenne májusban szülni a csillagok állása miatt és a Telkiben megtették neki, hogy kivették a babót 8. hónapban. Szval ez is gusztustalan, hogy pénzért bármit??)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.30 07:34-kor.
Vendég

En is egyetertek Millaval, szerintem is felhaborito a rendszer, akkor is, ha nem sok a fizetesuk a dokiknak...an benzinkutas is egesz nap szaladgal es merget lelegez...meg a kasszanal sem adok a kasszas csajnak plusz penzt, csak mert dolgat rendesen vegezve nem torte ossze a tojasokat es nem dobalta a joghurtot...szerintem semmivel nem masabb, csak a dokik munkajanak a targya egy elet...de a munkajuk ugyanaz. Nyilvan megiscsak masabb, hiszen senki nem latna szivesen, ha rosszul bannanak a babajaval, es ma sajna ez nagyreszt csak penzzel oldhato meg. Dehat igazabol mi vagyunk a hulyenk, mert fizetunk, es hagyjuk, hogy igy legyen. Ha en nem lennek megelegedve egy nover munkajaval pl, azonnal panaszt emelnek...ami utolag sajnos tudom, hogy nem segit.
nalunk en nem talalom anyira nagyon veszesnek az osszeget...csak itt, romaban tudom az arakat, es csak forumrol, de az nagyreszt egyseges. 100 euro a maganrendeles alkalmankent, es 4-500 eurot adnak szulesnel (nalam szerencsere csak szuleszno lesz, se doki, se noverek)...ez egy atlagos, hetkoznapi ember fizujanak a fele, tehat mint nalunk a minimalber fele, vagyis olyan 35000 Ft.

nekem is 29.heten kozel 2 kilosra volt saccolva a baba, de csak azert, mert a csontjai joval fejlettebbek, es az alapjan kalkulaljak...a combcsontja kozel 3 hettel van elorebb, de a feje pl kisebb...osszessegeben kb 2 het..de mar tudjuk, hogy ezek mennyire saccok...es kulonben sem kell megijedni, hogy uristen, mekkora baba lesz, mert akinel x resz fejlettebb, annal y kevesbe, es azt kesobb hozza be...valaki meg egyenletesen fejlodik, es kesz.

En par hettel ezelott voltam egy bababolt altal tartott termekbemutaton, vagyis ahol mindent ki lehetett probalni. Ilyenkor 3 par mehet naponta, mindig van egy tema, amirol beszelnek, es aztan ki lehet probalni a cuccokat...nem rossz dolog. Multkor volt a tejfejos tema, es ha jol emlekszem, 11 kutyut lehetett tesztelni, az osszest, ami kaphato (pesztonka, madela sajna nem). nekunk mar elotte is szimpi volt a tommee tippeetol a closer to nature kollekcio tobb okbol is (egyreszt, mert minden kaphato, sterilizalo, melegito, szupi cumisuvegek...bar ez egyaltalan nem fontos, csak szemelyes mania, hogy a hasonlo cuccok ugyanazon markajuak legyenek), es itt aztan vegleg az mellett dontottunk...itt olcsobb is, talan 30 euro volt a parnacskakkal, cumisuveggel, 2 tarolodobozzal egyutt. A probat az oltozoben lehetett vegezni, es kis muanyag tolcsert beletenni a mellszivoba, de ugy nem volt az igazi erzes, es mi 3-an beleegyeztunk, hogy nem hasznaljuk, cska a fertotlenito kendoket. Az elektromosak egyaltalan nem jottek be, egyik sem...alacsony szivoerejuek voltak mind. A keziek jobbak, bar nekem mindnek kicsi volt a "kosara", kenyelmetlennek talaltam a kikepzeset, vagy a kar mukodeset, vagy nem volt ergonomikus (vagy ronda volt)...a tommee teljesen tokeletes szamomra...bar valoban nagyobb meretu, de nekem epphogy jo, nagyon kenyelmes, szupi kialakitasu, bar talan kicsit tul eros a szivohatasa. Az egesz amugy eleg kellemetlen volt, fajdalmas..remelem, ha szuksegem lesz ra elesben, maskeppen lesz. bar parom nagyon elvezte nezegetni, ahogy a szivocsobe beszippantja a mellbimbot :):) en kevesbe...

Kép
pumipumi

A szulessel kapcsolatban szerintem pokicanak igaza van...en nagggggggyon orulok, es halas vagyok, hogy az en parom olyan beallitottsagu, amilyen, de az teny, hogy a szules nem ferfidolog...szerintem sem eri meg pl a szexualis elet kesobbi alakulasat kockaztatni, de megcsak nehany felesleges kellemetlen percet sem szerezni a ferfiaknak...ha tud, akar segiteni, vagy csak reszt venni, az oke...de azert tutira nem, hogy ha en szenvedek, akkor neki is kotelessege ott lenni. De ezt biztos erzi minden pasi (vagy utkozben megerzi :) ), de sztem ha nem akar bejonni, akkor nekunk megertonek kell lennunk.

Mi meg nem vettuk meg a babakocsit, az az egyetlen, ami hianyzik...varjuk a hozzajarulasokat :):) De mar sokszor kiprobaltuk, veglegesen eldontottuk. nekunk is egyertelmuen az elenk naranacs es almazold szinek jottek be, nagyon menok a kocsik ezekben a szinekben, tenyleg szepek. Vegul a legunalmasabbat, a kremszinut valasztottuk :lol: Annyira nem tudtunk donteni a szinek kozt, hogy vegul a praktikussag alapjan et a semlegest valasztottuk, hogy barmilyen takaroval, rucival (talan ciklamenszinu nyari ruha nem menne jol a zolddel) jol nezzen ki, ne legyen tul csiribiri. Ez persze nem a legfontosabb tenyezo, de mivel mas tekintetben nem tudtunk donteni...

Kép
pumipumi

Sziasztok
Apás szüléshez annyit szeretnék hozzá szólni, hogy nekem a párom végig bent volt velem amíg a Joel meg nem született és amíg föl nem vittek az osztályra égig ott volt velem, nagyon jó érzés volt.
Mi külön 1 ágyas szobában voltunk. Most is azt tervezi a párom, hogy ott akar velem lenni. amikor a Joakim megszületik.

manocskak

Pókica, én is úgy gondolom, ahogy írtad, én nem igénylem, Apa jelenlétét, bent a szülőszobán. De kint azért ott legyen!

Tedorka, Milla, teljesen jogos, de ez már sajnos politika.
És ennyi.
Vendég

Hát igen, Pumi hozzászólásáról eszembe jutott, hogy amíg volt autónk :cry: a benzinkutasnak is mindig adtunk kb. egy százast. Most kölcsön autónk van, máshol tankolunk, ahol önkiszolgáló a rendszer. De az emberek nagyrésze, ha tankol is ad pénzt, vagy ha pl. lemossák a szélvédődet a kúton. Pedig az is benne van a munkaköri leírásában. Nem beszélve a pincérről, aki szintén a munkáját végzi a számlád 10 százalékáért.
Ez egy ilyen világ. Engem nem zavar, hogy pénzt kell adni a dokinak. Tényleg nincsenek túlfizetve. Ja,és tényleg politika.

Jól kiszúrtam magammal...reggel megittam egy kávét, és úgy felpörgött tőle a szivem, hogy azt hittem falnak megyek. Le is feküdtem, vagy másfél óráig csak vártam, hogy elmúljon. Aprógyermek még mindig pörög tőle. Úgy rugdos...pedig eddig is ittam kávét nem is egyszer, és most se erőset főztem.
Azt hiszem ebből az a tanulság, hogy mostanában ne igyak kávét. :(
tedorka

Hát a kolléganőm bejött taknyin és torokkaparósan :cry: És most fogalmam sincs mit csináljak, mert nyilván a válasz: ó csak egy kicsit szipogok..
Vendég

Nekem alapból alacsony a vérnyomásom, szinte receptre ittam mindig a napi 2-3 kávét. Csak az íze miatt, mert hatása nem volt, ha fáradt voltam, nem lettem tőle fittebb.

Mikor terhes lettem, csak pótkávét mertem inni, most már néha-néha iszom rendeset, pláne,"beülős helyen" .
Egyet nem bírok, a cigit.

A párom dohányzik, én is szívtam régebben, de ma már elképzelni nem tudom, hogy is volt.
Szegény, persze nem cigizik se itthon, se a kocsiban, szóval mellettem egyáltalán, úgyhogy a jó negyedét szívja az eddiginek, de én úgy szeretném, ha letenné.
És remélem, én sem kívánom meg többé.
Tiszta hülyeség.
Vendég

Szerintem hajítsd ki az ablakon. Komolyra fordítva, inkább menj haza, minthogy megfertőzzön.
tedorka

Gio, ez nehéz, vagy te mész haza, vagy ő.
Micsoda felelőtlenség, saját magára nézve is.

Egyébként visszajelöltelek. Tényleg, hogyan?
Vendég

Jah, megvan, kis ravasz :lol: :lol: :lol:
Vendég

En is rakerdeznek, hgy hogyan gondolta betegen bemenni...es ha mas nem, hazamennek...nehogy mar meg te erezd rosszul magad! Vigyazz magadra! Sokszor belegondolok, hogy sok poci dolgot illetoen is annyira elovigyazatosak vagyunk a 9 honap alatt...es akkor mas szemetsege miatt tortenik vegul baj, vagy kellemetlenseg...micsoda igazsagtalansag...!

En soha nem fizetek benzinkutnal, ablakmosasert sem (bar itt nalunk a gazt amugysem csinalhatnam egyedul, tehat nem valaszthatok, de neki kotelessege)...de igazad van, Tedorka...akit nem zavar, az nyugodt szivvel fizet...akit meg zavar, az panaszkodik...es utana ugyanugy fizet :):) Az tuti, hogy ha nekem vegul sikerul elernem, hogy ott szuljek, ahol akarok (remelem), akkor 1000 eurot is kifizetek nekik mosolyogva (ismerve az okokat, hogy miert nem szulhetnek ott), de ha korhazban, akkor csak jelkepes osszeget adok.

Kép
pumipumi

Azt én is szeretem mikor szüléskor apa ott van, ha csak a folyosón is. Jó a tudat, hogy valaki velem van, aki el tud járni az érdekemben és nem a pénzért, hanem miattam van ott. Sajnos lehet, hogy most nem lesz ott sem, mert még nem tudjuk, hogy oldjuk meg a középső gyerek vigyázását, míg én szülök. Senkire nem tudjuk rábízni, lehet a lányunk aznap nem megy suliba és így tud rá vigyázni arra a pár órára míg szülés után apa haza nem ér. Remélem megoldódik valahogy. :roll:
Milla! Szerintem is igazad van, az a korrekt, ha tudod mire számíthatsz anyagilag, számlát adnak és utána el tudod számolni egy részét. Ennek így kellene működnie mindenhol. Vannak kórházak már úgy hallottam, ahol nem is lehet fogadni már dokit, így az ügyeletesnek maximálisan el kell látnia, csak ennél az esetnél is ott van még a boríték. Borzasztó ez az egész rendszer. Teljesen kihasználják, hogy az ember élete és a babája élete, egészsége rá van bízva az orvosra és annyit kérnek a gondozásért és szülésért, amennyit nem szégyellnek. Ha pedig nem tudsz dokit fogadni mert mondjuk épp nincs rá 150 ezred, akkor le vagy nézve.

Gio! Milyen egy kolléganőd van! :evil: Valahogy tartsd tőle távol magad vagy ha megteheted erre a pár napra a hétből maradj otthon szabin vagy táppénzen, addig hátha meggyógyul ő is. Nem hiányzik egy betegség.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Én úgy gondolom, ha valakinek nincs fogadott orvosa, ne adjon pénzt, max. ha tényleg annyira elégedett, hogy szeretné meghálálni. De szerintem itt mindenki a fogadott orvos tarifájára gondolt, ami már más tészta. Hisz ebben az esetben éppen azért illik fizetni, mert a munkájától többet ad az orvos. Ha nem ügyeletes, akár éjszaka, karácsonykor vagy szilveszterkor is bejön hozzánk, és ha nincs több szülő betege, csak velünk foglalkozik. Ha bármi nyűgünk van, bármikor hívhatjuk. Ettől függetlenül sok pénz szerintem is, bár így, hogy magánrendelésre nem járunk még belefér. Magánrendeléssel együtt már nem tudnánk vállalni.

Én a Telki kórház árain többentem meg: egy hüvelyi szülés 490.000 Ft, a császár már 580.000 Ft. Na ez az ami már nagyon húzós. Az ehavi Baba Magazinban volt benne. Na számomra nem ér még plusz több százezret, hogy a la carte rendszerben lazacot vacsizhatok, és puccos szobában fekhetek. Bár ha megengedhetném magunknak anyagilag, bizti másként gondolnám...
Vendég

Gio a helyedben én is hazamennék. Bár az igaz, hogy a buszon vagy bárhol máshol is elkapható, de akkor is, a közvetlen környezetedben, 8 órán át azért nagyobb az esélye, hogy összeszedsz valamit.

Pókica, egyetértek én is azzal, amit leírtál a szüléssel kapcsolatban. Semmi értelme az apukákat rákényszeríteni, hogy résztvegyenek a szülésnél. Szerintem őket lelkileg nagyon meg tudja viselni, hogy látják a szenvedésünket órákon át, de segíteni nem tudnak. És mellé még ott van a sok egyéb is, ami sokkolhatja őket. Én bizti nem várnám el a férjemtől. Ő is fél, de azért amíg bírja, ott akar lenni, hogy biztasson. És nekem már ez nagyon sokat jelent.
Vendég

sziasztok
hát nálunk nincsilyen hogy a 10xesét kel adni a dokinak akkor nálunk is 80ezer lenne minimum de őszintén csajok hülyék vagyunk mi?!számoljátok ki hogy a terhesség alatt mennyit dtatok akkor még plussz 100körül hát az nagyon durva.vácon is van olyan doki aki kijjellenti hogy szülés 100 de ahoz tuti nem mennék.mi 30 körül adunk nem is tudnék többet meg úgy gondolom hogy így se kevés összeségébeén 110 körül fogok adni a terhesség végéig de majd még ugye attól függ mikor szülök+a 30 az elég is.
mellszívót nálunk már higéniai okoból nemlehet kölcsönzni.
anna jó nagy bébikéd

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok Lányok!

Sajnos most nincs időm visszaolvasni, de remélem mindenki jól van!
Apa itthon van hétfőig, így nem nagyon férek ide a géphez - egy kicsit függő :lol:

Mi jól vagyunk ma megyünk a babamoziba, remélem tudok majd szép képeket hozni.

A cukorvizsgálatom szerencsére jó lett, bár vannak eltérések, de az a terhességből adódig.

Puszi Mindenkinek!!! Jövőhéten jövök teljes bedobással :wink:

Kép
Kép
akella

Most már végigolvastam mindent, eddig csak átfutottam. A fogadott orvosnak a tarifája én is úgy tudom, hogy 10x-ese a gondozásnál elkért egy alkalomnak. Nálunk is így volt a fiamnál. Rendben van, hogy bármikor a rendelkezésre áll, de azért a pár órás "munkáért", jó kis órabér! Nálunk ráadásul varrással együtt csak 1 órát volt távol az otthonától a doki. 1 óra 50 ezer ft-ért.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Judyka! Nagyon édes a kis Roni! Nagyon szép kis arcocskája van!

Meli! A szín kérdésekben telejesen egyetértek. A kisfiad nagyon szép. Én is keresem a színesebb ruhadarabokat. A babakocsi narancs , az ágynemű zöld , de olyan neheéz a fiuknak jó rucikat kapni , főleg ami nem kék. Bemegyek egy boltba vagy egy turkiba és szinte minden rozsaszínű és kislányos. Lányoknak sokkal nagyobb a választék!

Nálunk császár lesz, ugyhogy az apás szülés kérdése ezzel meg van oldva!
Vendég

Melinda,
de rég láttalak! Miért is lesz császár? Cukor vagy más oka van?

Judyka,
de nem baj, ugye? amúgy kép és becenév alapján.
:)

A főnökömnek már szóltam, hogy vmelyikünk hazamegy...Ő mosolygott, mondtam hogyha nem lennék kismama én is mosolyognék, de így hihetetlenül felhergeltem magam a csajon. Szóltam menjen dokihoz, de mivel csak szipog, nem megy...A gyereke már antibiot is kapott pedig. Holnap megyek dokihoz, sztem kiiratom magam és kész. Olyan gáz, mert nem tudom hogy én lihegem túl vagy tényleg csak a marketing hatott és félni kezdtem. Ha nem mondja a csaj, hogy szarul van, észre sem vettem volna rajta ...
Vendég

Akella, várjuk a képeket.

Gio, dehogy baj, sőőőőt!!! :lol:

Sztem, nem liheged túl, ez természetes.

De erre a 2 hónapra már maradj otthon, ha úgy érzed, az jobb.

Én olyan helyen dolgoztam, ahon a kollégákon kívül, naponta 100-150 emberrel találkoztam, ezért vagyok itthon 3 hónapja. De mostmár tuti itthon lennék akkor is, ha "normális"m.helyem lenne.

Parázok így is eleget, más dolgokon.

Anyu olyan aranyos,mióta látta a képeket, teljesen belegajdult az "ő drága kicsi unokájába".:roll:

Hív a kávém, sziasztok!!!
Vendég

Judy
jó kávézást!

Kolléganőt lezavartuk a céges dokihoz, aki azt mondta, hogy a torka piros, de mivel nincs láza maradjon nyugodtan :shock: Miközben a céges emailen minden héten kapunk egy pánikkeltő h1n1 levelet, hogy a legkisebb tünetre is távozzunk a mhelyről.
Hát így jártak.hu, holnap kiiratom magam és jövő héttől otthon lógatom a lábaimat és a pocimat 8)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?