A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Megjött a terheléses cukrom eredménye:

8,1 (7,5-ig normális)

Volt valakinek már ilyesmi? Ezzel már diétáznom kell majd?

:cry: :cry: :cry:
turorudi6

Sziasztok!

Kima, elég magas a vérnyomásod. Hergelted magad a súlyod miatt? :wink: Én cicámnak is volt ilyen, begyógyul pikk-pakk.

Arian, most csütörtökön tuti nem megyek, mert apa 6-ig dolgozik, nem ér haza bébiszitterkedni. Péntek este tudom meg, hogy jövő héten tudok-e menni

Detti, DEJÓDEJÓDEJÓDEJÓDEJÓDEJÓ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Klemencia, nekem is magasabb a pulzusom mióta terhes vagyok. Már megszoktam :wink:

Pillesz, én 106-nál tartok pocakcentiben :lol: Mondjuk a ruhaméreteidet elnézve... Maradjunk annyiban, hogy többről indultam :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Klemencia Ma végre megjött a júliusi táppénzem! :twisted:
Ami azt illeti nem siették el, de ez legalább több, mint a júniusi volt.

Nóra

Kép
fikuszka

Clara Azt hiszem Te írtál arról, hogy a minimanó-ból akarod kölcsönözni az övterelőt. Ha igen akkor jó lesz sietned, mert azt olvastam az oldalukon, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel előjegyzés van rá.

Nóra

Kép
fikuszka

Elcseszték a vércukorvizsgálatot, nincs eredmény, nem kaptak a laborban vért a vizsgálathoz!3 kémcsővel vettek le a 4 helyett, meg nem spéci kémcsőbe rakták, és a labor nem végezte el a vizsgálatot. Agyamat eldobom, 50 km-t utaztam, Emi nem ment oviba, ideugraszottam a nagynénémet pestről, megvettem és megittam azt a szar glükózt, majd elhánytam magam, és mindez a nagy büdös semmiért!

Ráadásul most hallottam a laborostól, hogy azt pletykálják, a dokim el akar menni kistarcsáról máshová.
Na ha kiderül,hogy tényleg, s eddig odahordtam egy valag pénzt, kiverem a balhét :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="fikuszka"][ írta:fikuszkab]Klemencia Ma végre megjött a júliusi táppénzem! :twisted:
Ami azt illeti nem siették el, de ez legalább több, mint a júniusi volt.

:D Akkor te nagyon szerencsés vagy...én még mindig várom :? :lol: De már nem is izgatom magamat...pedig még azt sem tudom mondani, hogy ha egyszer megjön, akkor majd jól eliszom :lol: persze ahogy a dolgok állnak, lehet, hogy már szoptatni sem fogok mire megjön a pénz :shock: :lol:

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="uxi"]E írta:uxilcseszték a vércukorvizsgálatot, nincs eredmény, nem kaptak a laborban vért a vizsgálathoz!3 kémcsővel vettek le a 4 helyett, meg nem spéci kémcsőbe rakták, és a labor nem végezte el a vizsgálatot. Agyamat eldobom, 50 km-t utaztam, Emi nem ment oviba, ideugraszottam a nagynénémet pestről, megvettem és megittam azt a szar glükózt, majd elhánytam magam, és mindez a nagy büdös semmiért!

Ráadásul most hallottam a laborostól, hogy azt pletykálják, a dokim el akar menni kistarcsáról máshová.
Na ha kiderül,hogy tényleg, s eddig odahordtam egy valag pénzt, kiverem a balhét :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

:shock: Uh, nem semmi amiket írsz! Külön-külön is rosszul hangzik! :roll:
Remélem azért legalább az nem igaz, hogy elmegy a dokid.

A vérvétel miatt pedig részvétem! :shock:

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="hékás"]
írta:
hékásKlemencia, nekem is magasabb a pulzusom mióta terhes vagyok. Már megszoktam :wink:

Megnyugtat, hogy nem csak nekem magas a pulzusom...remélem tényleg semmi gondot nem okoz. :?

Ágnes

Kép
klemencia

Aszonták, mivel viszonylag magas volt az éhgyomri, meg kell ismételni.
Megpróbálok beutalót szerezni a házidokitól, s elmenni itt helyben.
Bár itt meg az a baj, hogy kétnapos a vizsgálat, egy nap csak éhgyomri, következő nap éhgyomri+terheléses. :evil: :evil: :evil:

MAx megyek a gyerekekkel együtt, nem tudok mit csinálni :? .

KépKépKépKépKép
uxi

Vagy szerintetek nem lehet ezt itthon megcsinálni?
Nagynéném cukros, van mérője. Azzal megmérném, meginnám, aztán két óra múlva megmérném.
Oszt ha magas, csak akkor ismételtetném meg laborban, hogy legyen róla papír. Vagy ez kötelező vizsgálat, nem tagadhatom meg?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi,
sajnálom a cukros dolgot, kötelező a vizsgálat és az otthoni mérők nem pontosak, ezért kell a vénás, laboros mérés, nekem pl a labor mindig valamivel alacsonyabbat számolt, mint a kézi mérő. Megkérdezhetem ki a dokid? ki akar elmenni?
Kitartás, szerintem várj pár napot és csak utána menj, én is viszem alányom, megiszom a lötyit és utána át szoktunk menni a Decathlonba tombolni kicsit, majd 2 óra múlva vissza, így gyorsabban telik az idő!!! :D:D én majd csak 3 hét múlva megyek terhelésre!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Uxi Sajnállak a történtekért, de sajnos én is úgy tudom, hogy kötelező vizsgálat. Még a terhes könyvben is külön rubrika van neki.De kitartás a következőt már csak nem rontják el. A gyerkőcöket én is vinném a helyedben, még az is lehet, hogy akkor még jobban igyekeznek, látva a helyzeted.

Nóra

Kép
fikuszka

sziasztok!

Detti orulok, hogy jo hireket kaptal!! :lol: :wink:

Betegeknek jobbulast es sajnalat az elcseszett vizsgalatert. Sajna nincs sok idom, mert negyedeves zarasunk van, de azert proballak kovetni benneteket. :wink:

Szombaton megyunk 4D-re (majd a 26. het vege), remelem nem korai, de kesobb nem nagyon lesz idonk es idopontot is elegge maceras szerezni + 10.13-an lesz egy nagy UH ( :roll: ) a korhazban.

Kepeket hozok majd, de meg nem ertem utol magam ...lustulok? :roll:
Vendég

Sziasztok!
Detti! Nagyon örülök a jó hírnek!

Én 4-5 kilót híztam eddig. Ez azért annyira nem vészes. A fiammal iilyen idő tájt már 10 kiló volt rajtam. Igaz, akkor sokkal vékonyabb voltam.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az állandó éjszakai pisilés engem kikészít. És szerintem ez csak rosszabb lesz. Na mindegy, ennél nagyobb bajunk sosem legyen.
Az első terhességem hozta ki nekem is a magas pulzusszámot. /120-130-as jelent./ Betalocot szedtem rá. Most is egy picit magas, de csak negyed szem gyógyszert kell rá szednem. Egyébként 90-100 körüli pulzus nem sok, nekem ennél magasabb volt.
ágota 74

Sajnos írják is a kismamakönyvek, hogy a terhességgel megnövekszik a pulzus szám. Nekem is 80-90 között van, ami még nem is vészes!

Nóra

Kép
fikuszka

Detti:
Szupi hírek, ilyeneket öröm olvasni is!! :) Nagyon örülök Nektek!! Mit vettél?

Kima:
Cicád hogy van?

Túrórudi:
Majd írj, hogy mit javasoltak neked a cukor miatt. Az enyémhez nem hasonlítanám, nekem sokkal magasabb volt. Ha véletlen diétáznod kell, ne keseredj el, megcsinálható! Én pl. finomakat eszem :).

Uxi:
Nagyon sajnálom a cukorélményt!! Én is rendkívül dühös lennék a helyedben! Az éhgyomrira talán nem kell várnod, azzal előre lehet tolakodni, merthogy enned kell! Még ha kétszer is kell menned, még jobban járhatsz, mintha a messzebbi helyre mennél. Biztos, hogy nem engedik, hogy otthon mérd :(.

Pocakméret: 97cm, ez a diéta kezdetéhez képest -1.

Kép
cat__

http://www.babaruhaborze.hu/
Ha valakit érdekel

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Fikuszka: én akarok övterelőt bérelni, már felíratkoztam a várólistára, kb 3 hét :? Most a Twist féle módszert alkalmazom, hogy előre bekötöm az övet, és csak a keresztpántot teszem magamra.

Ma voltunk vásárolni, vettünk kókuszmatracot, fejvédőt és pelenkázót, amit akár komódra, akár a kiságyra lehet tenni. Magamnak meg vettem 1 csomag eldobható bugyit, csak hogy hangolódja a szülésre :oops:

Ja, és a Mária bababoltban (XIII: ker) van 1000ft/20d anyatejes zacsi, ennél olcsóbban sztem csak az USA-ból lehet beszerezni.

Kima: jobbulást a cicádnak!

Mértem gyorsan egy haskörfogatot is: 88cm...

Pillesz: babaruha nézegetést teljesen meg tudom érteni :lol: Nekem néhány példány akasztón lóg a gardróbban, és néha csak azért nyitok be, hogy megsasoljam őket... :wink:

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Uxi, dühítő, amit műveltek Veled. Remélem legközelebb szerencsésebb lehet - bár az is röhej, hogy szerencsésnek kell lennie valakinek, hogy gyorsan és minden gond nélkül túllegyen egy vizsgálaton...

Én eldugtam a babaruhákat, majd novemberben előszedem :lol: Addig a 30 centivel nagyobbaknak valót bámulom, napi legalább 3 garnitúrát :lol: :lol: :lol:

Ágota, nekem mázlim van, nincs éjszakai pisilés. Nappal néha fordul úgy Mincsi, hogy 3 percenként kell mennem, de ez is csak párszor van egy héten

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ldetti!
Jajjj de jó, nagyon örülök a jó hírnek! Tényleg ügyesen beszélgettél a kisfiaddal :lol:

Arian+Hékás!
Én már voltam tornázni csütörtökönként. Nagyon jó volt! Sajnos csak 2 hét múlva tudok menni csütörtökön, addig maradnak a hétfők. De amúgy én is azt tervezem, hogy eljárok hétfőn és csütörtökön is, mert itthon nem tudom rávenni magam a tornára!

Én le se merem írni, az én pocakom 100 cm :oops: :oops: Napról napra nő!
Szombaton esküvőre megyünk, ma próbáltam fel az egyetlen ruhát, ami még szóba jöhet. Hááát ma még jó, de lehet, hogy szombaton már nem jön rám.... Ja és a csini cipőmet elfelejthetem, mert már az sem jó :oops: :oops:

Látom ez a cukor vizsgálat mindenkinek elég gáz....
Én is jövő hétfőn megyek. Nem tartok a cukros löttytől, azt megiszom valahogy, csak azt nem tudom hogyan fogok kibírni utána 2 órát étlen-szomjan!

Kép
akire79

Akire

Nekem olyan sok volt a cukor, amit meg kellett inni, hogy simán kibírtam evés nélkül. Sőt még néhány óra múlva sem voltam éhes.

Trudi
turorudi6

Akire, nem leszel éhes utána, tényleg úgy van, hogy ez a sok cukor elveszi az étvágyat. Viszont azóta nem is kívánok semmi édeset, lehet megcsömörlöttem.

Tegnap én is lemértem a hasam, kedvet kaptam tőletek. Nem kellett volna. 108 cm. :? Tuti nem fogom megúszni a végén repedés nélkül. :cry:

Trudi, neked mennyi volt az éhgyomri cukrod?
Csak mert azt mondták, enyém már majdnem a határ (5,6), attól tartok, magas lesz a terheléses.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Ahogy nézem, szinte már mindenki járt terheléses cukron. Nekem még meg sem említette a dokim, és legközelebb okt végén kell mennem hozzá. Addigra meg már kb 28. hetes leszek. Normális ez?

Athena

Timi
athena

Athena Mi majdnem "egyidős" várandósok vagyunk és még nekem sem kellett cukor vizsgálatra mennem, majd csak 24 hetes terhesen. De akkor javasolják, vagy egy kicsit később. Én helyedben felhívnám a dokit, mert a 28 hét kicsit későinek tűnik. 24-26 hét között szokták csinálni. Mert, ha baj van akkor az a jó, ha minél előbb elkezdik a kezelést.

Nóra

Kép
fikuszka

Fikuszka!

Én is úgy tudom, hogy 24-26 hetesen szokás, emiatt is nem étrem. Felhívom ma a védőnőt, hátha ő tud valami okosat :)

És köszi

Timi
athena

Uxi

Nekem az éhgyomri vércukor 5 volt. Én is azt gondolom, hogy emiatt ment föl nagyon a terhelés után. Ha ezt tudtam volna, este jobban odafigyelek és nem eszem tortát szőlővel. :oops:

Lehet, hogy akkor semmi gond nem lett volna.

Egyébként nagyon kiborultam ettől a cukortól. Itthon fekszem egész nap, mindent kérnem kell a családtól, vásárolni sem tudok elmenni. Ennyi örömem volt, hogy legalább jóízűeket ehettem. Pedig nem is híztam még csak 3 kilót. És akkor most méregethetek, számolgathatok, nem ehetem meg amit megkívánok. Ma már bőgtem vagy háromszor. Kezd elegem lenni.

Ma például megmértem és kiszámoltam mennyi szénhidrát van a reggelimben. Fele adagot ettem meg, mint tegnap és ez már 54 g volt. Egész nap ehetek majd összesen 140 g-ot. :evil: :evil: :evil: :evil:

Trudi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.09.23 09:22-kor.
turorudi6

Sziasztok, jó reggelt!

Tegnap ellógtam melóból szülésfelkészítőre, tök jó volt annyi kismamát látni egyszerre.

És tök véletlenül leültem bogaracska mellé, vicces volt. Pedig voltunk vagy 50-en. Nézegettem néha, vajon ő lehet-e, merthogy hasonlított a fényképre, főleg ha mosolygott, de gondoltam csak nem kérdezek rá, milyen égő, ha nem ő az :D Végül csak megkérdeztem. :P Úgyhogy már van egy személyes ismerősöm is közületek, és neki is (legalább egy). Remélem majd nőni fog ez a szám.

A táplálkozásról volt szó, mondott egy tippet a dietetikus a gyomorégésre: tejberizs, vagy zabkása (ua., mint a tejberizs, csak rizs helyett zabpehely). Rákérdeztem a folyamatos vitaminszedésre, azt mondta, ha valaki folyamatosan szed nap, mint nap, az ne hagyja abba, mert a szervezete már ellustult, és nem vonja ki a sima táplálékból, de amúgy, ha valakinek alapból nem volt hiány a szervezetében, annak az egész pénzkidobás. Azt is hozzátette, hogy a babának mindene megvan, ha valamiből nem elég mindkettőnknek, akkor a kismamának fog hiányozni, mert a baba elvonja tőle, megszerzi, amire szüksége van, az anya rovására is, és nem csak a kálciumot, hanem bármit. Persze a válasz végénél már nem figyeltem, mert bogaracskával beszélgettem, még jó, hogy én kérdeztem... :oops:

Mondott még jó dolgokat, pl. sóról, ha érdekel titeket, majd leírom azt is... Kéne dolgoznom :shock:

Én is holnap megyek a terhelésesre :?

Klári

Kép
claracroft

Clara!

Mesélj el mindent, hogy milyen volt a felkészítő!
Hány alkalmas? Mennyi ideig tartott egy alkalom?
Csak a kajálásról beszélt?

Timi
athena

Trudi, köszi.
Hát akkor nem sok jót várok, nekem eleve magasabb volt az éhgyomri. Viszont azóta száműztem az édességet, cukrot, s odafigyelek a szénhidrátra. Hátha az ismételten jobb lesz az eredmény.

A többi gyerekemnél 4 körül, illetve volt, hogy alatta volt az éhgyomri, egyszer még 3,3 is volt.
Viszont még soha életemben nem néztek ilyen ujjhegyszúrós vizsgálóval, mint most, lehet, ez többet mérhet, mint a vénás? Bár sokkal talán nem , a 12. héten már 5,2 volt a vénás, az sem alacsony...

ÉS ilyenkor mi van?
Hova kell menni? Diétás nővérhez?

KépKépKépKépKép
uxi

Lehet azért is paráztam rá a témára, mert a nagynénémről pár hónapja derült ki, hogy cukros: 26,7 volt az éhgyomri cukra. :shock: :shock: :shock: Aszonták neki, bármikor meghalhatott volna. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Faterom nője (21 év van köztük) se ment időben cukrosra, mert senki nem szólt neki!!! Se a FOGADOTT doki se a védőnő!!! Ha jól emlékszem a 30. héten volt és nagyon rossz lett az eredménye. Sajnos nem tudom, hogy mennyi. A diétát nem igazán tartotta be (hülye p*csa) úgyhogy inzulinoznia kellett volna magát, amit nem tudott, mert mindig kiverte a hisztit, és már elege volt a szurkálásokból! (Ennyit nem volt képes megtenni a gyerekéért). Szóval a végén befektették, és csodák-csodájára helyrejött neki.
Athena: én a helyedben fölhívnám a dokit, mert a 24-26. hét között kell túlesni rajta. Aztán meg ha időpont is kell, akkor csak tolódik az egész.
Ma kellett visszamennem a háziorvoshoz. Hát szabin van. Hű de jó. Az asszisztensével megcsináltattam az ekg-t. Csak annyit mondott, hogy ez jó. Egyáltalán nem igazodok ki rajta. Na mindegy. Szóval már előre be vagyok írva jövőhét szerdára, mert akkor szoktak menni a terhesek. És még halkan azt is hozzáfűzte az asszisztens, hogy a nőgyógyásztól minden hónapban hozzam az ajánlást, hogy táppénzen maradhassak.
Mondtam neki, hogy most betegség miatt vagyok otthon, nem azért, mert úgy tartja úri kedvem, és nem megyek dolgozni. Mert nagyon nem mindegy, hogy mennyit keresek és különben sincs semmi okom arra, hogy itthon legyek, teljesen egészséges és fitt vagyok.
Erre nem nagyon tudott mit mondani, csak annyit hogy szerdán délelőtt menjek vissza.
Pedig már hétfőn dolgozni akartam menni!!!! Szóval nem tudom, mint csináljak, mit mondjak a főnökasszonynak. Mondjam azt, hogy én mennék, de a doki nem engedett? Hétfőn visszamegyek, elkérem a tp-s igazolást és kedden megyek melózni.
Nem hiszem el, hgy képtelenek felfogni, hogy baromira nem mindegy, hogy 100.000,- viszek haza, vagy 70.000,-et!
Hű, nagyon felbosszantottam ezen maga. :evil: :evil: :evil:

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Trudi!

Az elég nagy baj, ha előtte ettél ilyesmiket, mert több helyen pl a blogomban is leírtam, hogy előző nap nem szabad sőt tilos édeset enni, mert az egész eredményét elviszi... Szóval szerintem ne aggódj emiatt, biztos amiatt ilyen magas. Szőlő meg kifejezetten tilos jajjj jajjj teli szőlőcukorral!! :D :D

Athena, ne aggódj a vizsgálatot a 28-ik hétig ajánlatos elvégezni. Nálatok nem ad a védőnő beutalót?

A gyakorlatban pedig úgy van, hogy a terhelés alatt, ha a legmagasabb cukor eredmény nem éri el a 11-et, akkor nem kell semmilyen terápiát, diétát sem alkalmazni.
De szoktak diétát ajánlani mindenkinek, akinek magasabb a cukra, mert ez egy josló jel a későbbi cukorbetegségre. Most nem tudok hirtelen százalékokat mondani, de akiknek a terhességük alatt gondjuk van a cukorral, nagy számban fognak cukorbetegségben szenvedni. Ezért fontos a diéta, azt megelőzendő! :)

Mentem, csak gyorsba jöttem, mert végre nem kell okádnom folyton, úgyhogy pótolgatom az elmaradásaimat, holnaptól, meg megint meló.

KépKépKép
bogyra

Tegnap felhívott egy nő, hogy körzetváltás miatt szeptember 1-től ő a védőnőm, még jó, hogy szóltak, holnap mentem volna az eredetihez du. 4-re.

Nos, itt hétfőnként 12-14 óra között fogadják a várandósokat, így fél 2-re kaptam időpontot. Annyira bírom, hogy gondolnak a dolgozó nőkre :x A tököm tele van, hogy állandóan kilincselnem kell a főnökömnél, hogy ide, meg oda kell mennem. Akkor már tegyék reggel 8-tól 10-ig, és akkor max kések 1-2 órát, de a munkaidő közepére??? El kell mennem fél egykor, hogy odaérjek, és 3-nál előbb nem érnék vissza, ha visszejönnék dolgozni.

Ráadásul otthonról ha gyalog mennék, akkor át kellene másznom a síneken, vagy kerülővel kb. 3 km-t gyalogolnom az új helyhez, busszal 1 átszállás, a régi hely pedig gyalog volt 20 perc, busszal közvetlenül mehettem. Szeretem az ilyen dolgokat.

Egyébként az okot megértem, a Helikopter lakópark egy igazi gyerekgyár, míg a régi lakótelepeken sokkal kevesebb gyerek születik, így a Helikoptert szét kellett bontani, mert nem bírta kapacitással egy védőnői szolgálat. :shock:

Klári

Kép
claracroft

Bogyra

Nagyon köszönöm amit írtál! Kicsit megnyugtattál. Azóta is bőgtem egyfolytában. Most kicsit jobb.

Ma már tettél valami jót az emberiségért! Le is fekhetsz aludni!! :wink:

Trudi
turorudi6

Hűűű. Bogyra, most olvasom amit írtál a terheléses cukor előtti napról, miután reggelire befaltam a kakaós kalácsomat (2 szelet) szépen megvajazva, egy almával. Már ez is számít, vagy elég, ha figyelek, hogy ma már ne egyek több édeset (be volt tervezve kora délutánra egy XXL-es krémtúró, valamint réparágcsálás is). :oops:

Athena: otthon összeszedem a gondolataim, és leírom, ami eszembe jut. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára claracroft 2009.09.23 09:50-kor.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Izomlázam van a terhestornától :oops: Egyre több gyakorlatot csinálunk, ott is éreztem, hogy van amelyik nehezen megy, főleg a lábemelgetés, de azt nem gondoltam, hogy fájni is fog :)
A felkészítő tényleg érdekes volt, és az is hogy Claraval pont egymás mellett ültünk :lol: Én is csak sandítottam rá, hogy vajon tényleg ő e az, bár amikor megláttam a személyijét már nagyon ismerős volt a neve :lol: :lol: :lol: Érdekes volt így személyesen is találkozni, remélem még többször is el tud lógni a melóból :D
Bár jövő héten filmvetítés lesz, egy szülést fogunk élesben megnézni, még én is gondolkozok rajta be merjem e vállalni :?
Az én pocim is napról napra nő, már alig van használható ruhám, nem tudom mi lesz télen :) Kabátot nem is merek venni, mert lehet egy hétig tudom használni aztán kinövöm!
Eldöntöttem október első hetére bejelentkezek 4D-re nem bírom tovább!!! Egyre többet álmodok a kicsivel és már nagyon kíváncsi vagyok rá :D
Mostanában elkezdtem azon parázni, nem tudok mindent megvenni, mire megérkezik a baba, olyan sok minden kell még, azt hiszem listát írok róla :roll:
Azt a kórházba menős csomagot mikor kell kb összekészíteni? :shock:

Kép
Kép
bogaracska

:) A személyimet? Nem volt becsukva?

Attól én is félek, hogy valamit nem veszek meg, illetve attól, hogy nem tudom, mit hogyan kell használni. A másik parám a koraszülés...

Klári

Kép
claracroft

Klára

Ezt találtam a neten:

"Előzetesen semmilyen diétát nem kell, és nem is szabad tartani, a rendes, megszokott életritmus szerint kell táplálkozni. Kérjük, hogy a vizsgálat előtt este 8-kor könnyű vacsorát egyen, utána csak vizet igyon. Az étkezésmentes időszaknak 10-16 órán át kell tartania."

Trudi
turorudi6

Logikus, mivel ha koplalsz előző nap, akkor meghamisíthatod az eredményt.
Vagy nem jól gondolom?

Trudi
turorudi6

Én ugyanúgy ettem előtte nap, a doki csak azt kérte hogy este 8 után már ne egyek és csak vizet igyak!
Ja és meg van nekem is az eredményem végre, szerencsére jó lett mindkét eredményem, csak azt nem értem, hogy a terhelés után még alacsonyabb volt a cukrom, mint éhgyomrin :roll: (5,2- 4,9)

Kép
Kép
bogaracska

Clara- lehet, hogy nem a személyid volt, hanem a Tb kártyád :D De láttam a neved az biztos. :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Ldetti, kicsit lemaradtam a reakcióval, de a híreket már hétfő este nagyon vártam, aztán kedd reggel nagyon megörültem neki. Innentől már minden rendben lesz. :):):)

Engem a nőgyógyász a 26. héten küld a terhelésesre, legalábbis legutóbb ezt mondta, majd hétfőn beszélünk erről legközelebb. Elég ijesztő, hogy már többeteknél elszúrták a dolgot, és újra kell menni, nekem ez egyszer is rémísztőnek tűnik. :(

A szülésfelkészítővel kapcsolatban én azt érzem, hogy valóban nem feltétlenül szükséges, emiatt utazgatni sokat biztosan nem érdemes. Ugyanakkor engem lelkileg (a tornával együtt) nagyon-nagyon feltölt, fantasztikus érzés egy csomó kismama között lenni, és nagyon érdekes végighallgatni, amiket mondanak. Az egész szülés sokkal emberközelibbé vált számomra, mégha nem is tudom elképzelni, milyen lesz a valóságban. Mindenesetre a ráhangolódásban és a babára hangolódásban szerintem sokat segít. Én nagyon-nagyon élvezem, bár sajnos három hete nem sikerült eljutnom. :(

Ági

Kép
ági33

Sírva fogok fakadni!
Bár nem vagyok elhízva, de rakódik rám itt-ott... És egy kis mozgás nem ártana, úgyhogy nagy buzgón elkezdtem terhestornát keresni a városban (Kecskeméten). És NINCS!!! Nincs terhestorna!!!! El vagyok keseredve.
Pedig jó lett volna úgy tornázni, hogy azt hozzáértő navigálja, hogy mi jó, és mi nem jó, mi tesz jót, és mi nem. És legalább megismertem volna más kismamákat is....
Ez a vidék hátránya. Pedig nem ici-pici falu, és mégis :(

Timi
athena

bogaracska, hát igen, a Klári nem annyira gyakori név. A Nóra kicsit gyakoribb, az alapján még nem gyanakodtam volna :) Egyszer majd csinálunk közös pocakfotót, és akkor el lehet dönteni, hogy melyikünkké nagyobb :) De tény, hogy én is óriásinak látom a magamét.Re

Remélem nem kaptad el a herpeszt? :shock:

Klári

Kép
claracroft

athena: nekem a doki azt ajánlotta, ha a terhestorna nem jön össze, hogy szobabiciklizzek, vagy DVD-n szerezzek kismama-tornát. Nekem a második verió tudom, hogy nem menne, sosem viseltem jól az otthon egyedül tornázást.

Tény, hogy attól nem fogsz megismerni egy kismamát sem.

Klári

Kép
claracroft

Trudi, Neked mondták már, hogy diétáznod kell?
:shock: Ez valahogy kimaradt nekem :oops:

Pillesz, nekem is mindig vinni kell az ajánlást, minden hónapban. Ez amolyan kötelező előírás a dokiknál. Ha nem viszed, fenn áll az esély, hogy egy felülvizsgálatnál a felülvizsgáló doki simán megszünteti a táppénzedet. De a Te esetedben most simán köteles kiadni a táppénzes papírodat. A kórházban is van olyan, hogy saját felelősségére távozik valaki.

Bogaracska, úgy a 8. hónap környékére ajánlja a védőnőm a kórházi pakk összeállítását. Én szerintem mikulás környékén fogok pakolni :lol:

Clara, a koraszüléstől én is nagyon rettegek :oops: Én úgy számolom a terhességet, hogy mennyi van hátra 1. a végéig, 2. addig az időpontig, amikor tesóm megszült. A másodikon nemsokára túljutok, onnan fellélegzem :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Clara!

A DVD-s megoldásra én is gondoltam, de sajnos magamat ismerve. Hajlamos lennék ellógni :)
Szobabringánk nincs, szóval sajnos nem megy az sem.

Viszont az úszásról tudtok valamit? Az jó? Mennyire áll fenn ilyenkor a fertőzésveszély? Én egész nyáron nem fürödtem sehol (otthon kádban igen :wink:, csak tóban, medencében nem), mert féltem a fertőzéstől.

Timi
athena

Athena, a neten találtam Neked Kecskeméten terhestornát.

http://www.metamorf.hu/szolgaltatasok/terhes

Brigi

Kép

Kép
hékás

ATHENA: igen, az úszás jó, az volt a 3., amit a doki mondott, csak elfelejtkeztem róla. :oops:

Szobabiciklizni nem muszáj otthon, sima fittneszterembe van szobabicikli.

Klári

Kép
claracroft

Hékás!

Komolyan mondom, neked angyalszárnyaid kellene, hogy legyenek, annyira aranyos vagy! Köszönöm, hogy utánanéztél nekem, én is ugyanezt találtam, és tőlük tudom, hogy nincs a városban.

Tegnap beszéltem velük, és sajnos a honlapjuk nem aktuális, beszéltem velük, és nincs náluk terhestorna. Korábban volt, de már nincs. Lehet, hogy egyszer majd megint lesz hónapok múlva. (az már nekem nem aktuális, pláne, ha fél év múlva indítanak újra).

Timi
athena

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?