A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok :)

Panndi szegény Gábi, de jó, hogy "csak" a szájpadlását marta ki a szer.

Verus majd kérünk képeket!!!!!!!!!

Vindo majd fotózom a "cápákat" igérem. Bakker, ezek rengeteget esznek állandóan a kavicsot túrják a kaja végett, ha meg adunk nekik pillanat alatt eltüntetik.

Kórház Gergőke 8 hónapos volt mikor Grétikét műtötték a Heim Pálban. Én voltam bent vele, Z és Gergő pedig többször bent voltak nálunk. Mivel szopizott még olyankor mindig megszoptattam, a kórház kinyitott miattunk egy rendelőt mert nem volt üres szoba, este 9 körül is beengedték Őket, pötikém elaludt a karjaimba és csak reggel ébredt a szobájába az ágyába. Akkor kapott lefejt tejet és már jöttek is be hozzánk a kórházba. Kicsit sűrű volt mind a négyünknek de meg tudtuk oldani úgy, hogy mindenkinek jó legyen.
Viszont szerintem addig ne gondolkozz ilyenen Irina míg nem kell. Felesleges

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hahó.
Na, már nem kapok emailt, ha jön egy hozzászólás.
Tegnap megvolt a partizás - hát, nyakunkba kaptunk egy nagy vihart és jégesőt. Futottunk be a bográccsal, rohanva álltunk be a garázsba az autóval stb.
Kicsit spicces is lettem, így este már nem tudtam dolgozni sem. Úgy elálmosodtam.

Rugó is jól kifáradt, sokáig aludt.

Panndi, és helyileg maradtok ott, vagy településváltás is lesz?

Móni, éljenek a sokat evő cápák.
Ma nekem is neki kellene esni az akváriumnak.

Irina, igaza van Móninak. Az ember találékony, eszetekbe fog jutni egy jó megoldás, ha ilyen helyzetbe kerültök.

Kép
vindolanda

Móni, ja, csak azon parázom, hogy jelenleg este sokszor  15-20 percenként keres engem a baba úgy éjfélig és cicit kér, úgyhogy aligha tudna nélkülözni, napközben is összevissza szopizik, de leginkább 2 óránként, persze akkor egyszerre kevesebbet. Fejni nem tudok, Ádival tudtam, de most alig jön ki valami, valahogy másként működik az egész mellem.
De igaz, addig nem gondolkodom rajta, amíg nem kell, csak a napokban volt vmi gyanús tünete Ádinak, azért indult meg az agyam.

Vindo, én hol kapok emilt hsz-ről, hol nem 
Akkor jó volt a parti, még ha jött is egy kis zuhé. :-)

Kép
Kép
irina

Irina hihetelennek tűnik de érzik a babák ha megváltozik a helyzet és szuperül alkalmazkodnak hozzá. Gergőkém is mindig ébredt éjszaka de akkor végigaludta, nem kért engem :)

Vindo mit csináljak, hogy ne sárguljon be az akvárium vize? A meleg miatt van? Esetleg kell a vízbe tenni valamit ami javít az összetételen ?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni,
leírom, amit tudok, aztán lehet, hogy nem lesz benne új.
Nyáron lehetőleg sötét kell nekik, szóval a mesterséges fényt, ha lehet, nem kell bekapcsolni.
Nálunk a növényekkel is baj volt, sok berohadt, az is rontott a vízen (most műanyag növényeink vannak).
Alját gyakrabban takarítani esetleg.
Meg tabletták vannak, azokkal is lehet próbálkozni.

Most én is kaptam megint mailt.

G. a csapot szereli a konyhában, szétrohadt

Kép
vindolanda

Halihó!

Némi ebéd utáni sziesztát tartok (csak egy kicsikét), addig írok. Jut eszembe kávézni is kellene.

Viranka, szuper lehett, tényleg kérünk képeket. Fleuréket meg pusziljuk. Emeséékről tudtok valamit? Várom a prágai beszámolót. Én is ilyen olcsót szándékozom venni. Bár most éppen azon gondolkodunk, hogy jövőre meg kellene látogatni a barátnőméket Hollandiában. A Kedves nézegette az utat, azt mondja, odafelé Salzburg, visszafelé Prága is érinthető lenne.

Tegnap itt voltak a barátnőmék, mi is bográcsoztunk (paprikás krumplit). Éppen elkészült a kaja, mire leszakadt az ég. Már fent ettük meg.  Nagyon finom lett, még ma is ettünk belőle.

Panndikám, nagyon sajnálom a kórházazást. Öröm, hogy nem lett nagy baj.

Irina, szerintem is mindig megoldódik minden. Momó barátnőm hasonlít hozzád, ő is mindig forgatókönyveket készít minden eshetőségre. Jó sok program mára.
Lehűltetek?

Nálunk most 28,5 fok van, de valahogy nem érzem túlzásnak. Most még a redőnyöket sem húztam le, csak a szalagfüggönnyel sötétítek.

Mónikám, merre voltatok? Régen hallottam Rólatok.

Na, megyek, még linzert szeretnék sütni.
dmaggie

Igen, a függönyöket itt is szét lehet húzni, és a fényviszonyok nagyon sajátosnak tűnnek

Maggie, ez egy jó terv!

G. még mindig szerel.

A terráriumot már rendbe raktam, az akvárium délutánra marad. G.nek végeznie kellene addig, de csak itt járkál, mint a mérgezett egér

Viranka, ez jó lehetett. Majd várunk képeket vagy linket amoda

Kép
vindolanda

Maggie,Mesiék jól vannak :) :) most jött ki egy új kendőjük,Melinek van és nagyon jó az anyaga(nem nyúlik úgy mint a  liliputis :) ) Zsozsi igazi nagylány,Gegi vagány kispasi,Barnus meg mosolygós kisfiú( na jó nyaralás előtt meglátogattuk Őket,villámtalit tartottunk :) )
Itt nálunk csak lehűlés volt kis esővel :( R. tegnap este locsolta  kiskertjét :) 
Nem semmi zuhé volt felétek  hegykőn szélvihar volt utsó estén+ villámlás,mennydörgés majd eső. De az sem sok.
Panndi,Gábi nem semmi egy kiscsávó :(  de tényleg jó,h. nem lett nagyobb baj. S maradtok városon belül?
Vindo,megnéztem a  képeket :) nagyon jók :)
 B. képkeretet gyártott,most rajzolnom kell :)

KépKép
viranka

Móni, igen, nagyon érdekes a babák alkalmazkodóképessége 

Maggie, ez az Hollandia-Salzburg-Prága dolog nagyon jól hangzik, szorítok, h összejöjjön!
Szerintem mi S-val egymásban erősítjük ezeket a paradolgokat, (a jobb félni, mint megijedni az egyik mottónk is lehetne), mindketten ilyenek vagyunk, viszont az a jó oldala, hogy rettenetesen jól egyetértünk mindig egymással. ;-)

Vindo, biztos úgy van ez a leveles értesítés, mint a tipikus nyelvváltozás: először X (jön levél), aztán X és Y (időnként már nem jön levél) együttesen figyelhető meg, végül eljut Y-hoz talán (nem jön levél). De ha nyelvi változás, az is lehet, hogy évszázadokig együttél X és Y, esetleg Y eltűnik és mégis  marad X.

Kép
Kép
irina

Megvillamosoztattuk életében először Ármint, aztán vásároltunk, megkávéztunk Feri egyik kávézójában (koffeinmentes jegeskávé jött nekem). Ármin a nyálhabosítás nagymestere lett a héten, illetve a nyelvöltögetés és nyálfújás szakértője. Jókat rötyög is magán, de főleg ha a nyakát csikizem.

Kép
Kép
irina

Hát, ez egy igen szakmai megközelítés volt

Villamosozó Ármin

Szia Viranka Köszi

Újrafazoníroztuk az akváriumot. Délután nagy takarítást csináltam, aztán kiszedtük a nagy alganyalót, és elvittük az akvarisztikánkba. Ott kaptunk érte egy csomó kis halat. Aztán vettem lilás zúzalékot az aljára, és a hozott halak egy része is lila lett
Új művirág is jött, meg egy új hőmérő (délután eltörtem).
De a lámpa még nem jó, azt holnap szerzi be G. (kiégett az izzó).

Lassan kezdődik az esti rutin.

És igen, egy év után újra van meleg vizünk a konyhában

Kép
vindolanda

Vindo köszi a tanácsokat :)
Éljen a melegvíz
Lila halak szépek lehetnek.

Maggie Mesiék jól vannak, pár perce mentek el. Barnika imádnivaló, Gegi nagy haramia Zsozsika meg komoly nagylány
Grétike angol táborban volt, a nagy meleget végig szenvedtük, a kocsi rossz volt sajnos nagyon kimozdulni se tudtunk.
Most már szerencsére kész lett, remélhetőleg tudunk már menni erre-arra

Irina villamosozás
Édes lehet Ármin, régen tettél már róla képet....

Itt se volt eső egy csepp se fújt egy kis szél és ennyi. Mondjuk legalább lehült egy kicsit a levegő.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Móni, igenis :-)

Vindo, éljen a tiszta akvárium!
Megnéztük a Napos oldalt tegnap, nagyon jól szórakoztam, de vegyesek az érzéseim. Nagyon jók a színészek, a karakterek, másfelől meg sok a sablon. De kit izgat, ha jókat röhögtünk rajta.

Kép
Kép
irina

Hát nem tudom, hová tette a feltöltött képet, az előbb látszott... gyanakvás

Kép
Kép
irina

Hm, motoros láncfűrésszel vágják a fát az ablakunk alatt (azaz 2 m-re tőlünk), ennyit a baba alvásáról. 

Kép
Kép
irina

HahóKirály
Találtam új emotikonokat, a felső sorban kell a smiley-ra kattintani, és ilyenek jönnek be:
Lakat a szájánNyelvöltésLáb a szájbanMeglepett
Meg hasonlók.

Kb. hónapja van esőmérő tölcsérünk (nem tudom, mi a hivatalos neve), Rugó vette magának. Ennek segítségével tudjuk, hogy itt kb. 24 mm eső esett. Telefonáltunk haza, otthon sem esett sok.

Ármin nagyon aranyos. Tényleg úgy néz, mint aki tartja a két lépés távolságot

Favágás

Reggel nagyon sokáig aludtam. Rugó ébresztett tíz után. De éjjel jól is haladtam.

Maggie, a munkáról tudsz már valamit?

A második szomszédunkban egy ideje épül egy ház. Már benne laknak a lakók. Tegnap este kiderült, hogy R. egy óvodai barátja költözött oda a családjával. Volt nagy egymásraborulás az úton, már sötétedett, de még kinn nyomultak biciklivel. Eddig valahogy elkerültük őket. Vagyis a szülőket láttuk, ismertük, de a gyerekek nem találkoztak.

Kép
vindolanda

A láb az arcon smiley vajon milyen érzelmet fejezhet ki?
Milyen jó Rugónak, hogy ilyen közel lett a kisbarátja ;-)
Hát nekem továbbra is eléggé melegem van, de csak lesz egyszer ősz is. 
Ármin kezdi kinőni a 68-as bodyjait  A nagy melegben nem evett sokat, nem is hízott annyit, mint máskor, ami nem baj, mert már így is lassan 8 kiló. 
A héten oltás mindkét gyereknek, nem vagyok oda érte. Tényleg, nektek szóltak, hogy 6 évesen kötelező oltás a gyerekdokinál? Asszem, ez az 5 komponenses oltás ismétlője. 

Vindo, lőttem egy dvd-t múltkor, 990-re volt leárazva a MediaM-ban, hátha felétek is, szerintem érdekelhet: 
http://www.rocky.hu/termek/3583/david-a ... -3-dvd.php
Persze időm még nem volt megnézni.

Kép
Kép
irina

Irina,nekünk be szokta dobni a védőnéni a postaládába az emlékeztetőt :) :) de tudom h. van :( M.-val már eljátszottuk anno . Ármin cuki :) 4ben kávéztatok? villamosozás :) :)

Megjártuk Pestet/Honvéd utcát,befizettem M. tankönyveinek az árát( multi-pay kártyára kaptuk a cégtől a beisk. támogatást,azt meg kevés helyen fogadják el. De a tankönyvet fizethetem vele)  Sétáltunk nagyot,el is fáradtak :) :)Csók

KépKép
viranka

Hahó, jött G., és átvette Rugót, egy kicsit felszabadultam.

Oltás - nekünk még nem szóltak, de gondolom, ha viszem hat évesen, majd szólnak. Eddig mindig telefonáltak ránk, lehet, most is fognak majd. Nagyon lelkiismeretes védőnőnk van.

Súly, szerintem a nyolc kiló nagyon jó
Rugó nyolc hónaposan érte el a nyolc kilót

Viranka, mennyibe kerültek a tankönyvek?

Délután gigantikusat legóztunk, aztán fürdött a medencében. És igen, meleg van, nálunk 30 fok volt árnyékban. Ami nem olyan sz.., de lehetne kellemesebb is.

Szakdolgozóval bíbelődni

Ezt csak úgy:Ártatlan

Kép
vindolanda

Vindo,15245,- és csak a  könyvek.... 
tegnap hirtelen felindulásbóla  duna parton kötöttünk ki :) nekem el kellett jönnöm,Nagyi+1 ismerősünk lent maradtak :) gyerekeim ruhástól dunában pancsoltak :) :) estére kicsit sme voltak fáradtak :) :) persze B-t alig bírtam reggel kelteni,ilyenkor jár úszni :)

M. felkelt :)

KépKép
viranka

Hahó,

Viranka, ha legközelebb is ennyire a közelben jártok ÉS rá is értek, szólj telefonon, talizhatnánk!

Vindo, állítólag ma vmi hidegfront jön, már alig várom. 
Látom, tobzódsz az új smiley-kban. :-D

Hát ma 6.15-kor kelt a gyermek, 1 órán át próbáltam alapállapotba hozni magam. Mondjuk fel nem róhatom neki, korán is feküdt, és elvileg én is aludtam, gyakorlatilag a szokásos karate, ezek szerint mégsem eleget feküdtem. Kávé után jobb. 

Kép
Kép
irina

Csilla,jövő héten megyünk majd be,vmelyik nap(beosztásomat meg kell néznem) s megyünk Nagyi tesójához is(ott lakik a Szt.István parknál vhol) egyeztetünk majd  tegnap sem siettünk annyira,de érdekes módon úgy elfáradtak abban a "nagy " sétában :) :) jobbnak láttam ha jövünk haza :)

KépKép
viranka

Maggie,nézd :) mi ide megyünk :) :) s most is akciós :)
http://www.kuponvilag.hu/budapest/praga ... tabol.html

KépKép
viranka

Viranka, oké, ha ráérünk, talizzunk! Egy kis séta a parkban mindig jólesik. 

Kép
Kép
irina

HahóNyelvöltés
Ezt csak Irina kedvéért

Velünk semmi különös. Éjjel sokáig fenn voltam (kettőig), és utána relatíve sokáig aludtam. Délelőtt játszttunk Rugóval, házimunkázgattunk, aztán most ebéd után Angry birds-öt nyom. Estefelé lehet, játszótérre kéne vinni.

Viranka, ez ne, hangzik túl jól. Mármint a tankönyvek.

Maggie?

Jövök majd napközben, ha hagy.
Teregetni is kéne

Kép
vindolanda

Sziasztok

Irina Ármin tüneményes
de jó lesz nektek ha taliztok Verussal, jó kis dumaparti, babázás......

Vera nem semmi árak Azért ilyenkor örülök, hogy már elkezdtük veszegetni csinikének a nagyobb dolgokat a suli miatt jövőre így is sokba fog kerülni.

Vindo legózás nálunk is nagy sláger, annak ellenére, hogy velem általában a duploval játszanak. Az apró legó az Z kizárólagossága, mondjuk inkább az övé is a készlet. Csak ráfogja a gyerekekre.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Vindo, köszi a smiley-t, egész jó gyűjteményem lesz belőlük 

Móni, köszi! :-)

A kislegó nálunk ebek harmincadjára jutott, mindig összerakta Ádi, S. vagy ketten az aktuális megépítendő csodát, aztán mindegyiket szétkapta Ádi 1-2 héten belül. Így rengeteg darabka van, most kis dobozokat vettem neki az ikeában, hogy azokban tárolja, mert összeöntve csak porosodott és kiborult meg összekeveredett más bizgerentyűkkel. A duplo is megy még nálunk is, az szerintem Ármint is kiszolgálja.

Hát este megint gigasírás volt, fogzásos, egész nap is szenvedett tőle, hasmenés, piros fenék stb., szegénykém. Ma meg oltás. Majd megkérdem, jó-e ez a kettő így együtt... Csak látnánk már fogat (bár mintha alul érezne valamit már az ujjam, ahogy le szoktam kenni neki). És ma két gyerekkel vagyok itthon, ilyenkor a fogzás még külön jó.  Annyi eszem legalább volt, h időben lefeküdtem, és ma is így fogok tenni. 
Ez az ovis 6 hét szünet azért brutál. Bár az iskolában meg lesz 12 hét. És akkor én még örülhetek, mert a nyár zömét itthon tölthetem.

Kép
Kép
irina

Hahó. Itt vagyok végre.
Nem tudom, mi van Rugóval, de ezen a nyáron brutális mértékben rajtam lóg. Szerintem tavaly sokkal jobban elvolt egyedül. Lehet, a korral jár. ÖregszikMeglepett
(ez az emotikon meg kicsit a Sikolyra hajaz)

G. volt olyan rendes, hogy itthagyta a kocsit. Így elmentünk, csináltunk egy bevásárlást. Tényleg semmi nem volt itthon... Semmi extrát nem vettünk, de egy körömlakknál azért elcsábultam, Rugó meg kapott egy tesco sajátmárkás kiskocsit.
Délután meg megyünk majd Gáborért, hogy ne buszozzon.

Lego: nálunk is ez volt. Aztán előkerestük a leírásokat (papíron vagy az interneten), és szépen mindent összeraktunk. Eltartott egy hétig. Másodjára már nem szedte szét őket.
Duplónk nekünk nem volt, az valahogy kimaradt.

Fogzás

Most ittam egy rendes kávét, mert este dolgoznom kéne.
Lesz új tömbösítésem is augusztus végén, arra is készülni kéne.

Az óvodát is fel kell majd hívni, R. jövő héttől járni fog. Már nagyon várjuk mind a ketten

Hív

Kép
vindolanda

R. nézegeti a nadrágomat.
- Anya, valami van a nadrágodon. Baktériumok, látom.
Nevetés

Ezek az új ikonok olyan homályosak, nem olyan kontrasztosak.

Kép
vindolanda

Z. és a legók
Ez jó. G. is szokott néha dolgokat venni, amire csak ráfogja, hogy Rugónak kell
A legjobb, mikor próbálja nekem magyarázni, hogy R. szereti a Family Guy-t, ugyan hagy nézzék már ketten

Kép
vindolanda

Tényleg, Irina, miért van nálatok tévé-stop? Írtad, hogy Ádi korlátozva van.
DVD-stop is van? Mennyire?

Nálunk a tévé nagyon ritkán van bekapcsolva. Ha egyedül vagyok itthon, és be sem kapcsolom. Rugó is csak ritkán, és akkor is Da Vincit néz. A youtube-on szokott rajzfilmeket nézni (most vízipókot vagy frakkot), vagy töltök le neki valamit (pár napja a Wall E-t nézte meg). Viszont játszani szokott mostanában. A nagy melegben, mikor nem mentünk ki sokat, azzal szórakoztunk.

Kép
vindolanda

Vindo, szia, 
hát Ádi sem az önlekötés művésze, de ma például egy tündér. Eljátszik, szót fogad, Árminnak bohóckodik (Ármin úgy néz rá mindig, mint az istenre, csak úgy dobálja a mosolyt és kacajokat neki ). 
Baktériumok :-)))) Jó szeme van Rugónak.
A tévézést mi a tévé üzemelésének bmilyen állapotára használjuk, és főleg a bepisilések miatt tiltottam le, mert azt gondoltam, ha tévézés + tesóügy együtt nem jó, aztán rájöttem, hogy inkább ovi + tesóügy együtt okozta, de a sok SW sem annyira előnyös mindig. Így nagyon korlátozva van, és az a pozitív hatása, hogy nagyon ritkán mondja itthon, hogy tévézne. Mamiéknál más a helyzet sajnos, ők sokat tévéznek, de ahhoz képest Ádira ott is odafigyelnek, minimaxon nézhet pár dolgot. Itthon most kb. az az ukász, hogy hétköznap egy félórás műsor mehet összesen (!), hétvégén 45-45 perc a 2 nap alatt, vagy egy nagyobb rajzfilm egybe (azok úgy 80 percesek). De már sokszor eszébe sem jut. Számítógépes játékokra uez vonatkozik (ott is a SW érdekelte már csak, én ezt nehezményeztem). Nem akarom, hogy elhízott 13 évesként végezze, aki csak a gépét nyomkorássza fekete pólóban és ki sem megy az utcára. Ez a rémképem.
DVD-ben sok mindent láthat, főleg a nagyobb pixaros rajzfilmeket, most épp a Meridát vettem meg neki, majd szülinapjára megkapja.  
Hogy tetszett Rugónak a Wall-E? Ádi egyik nagy kedvence. 

Agyam eldobom, kaptam egy diszit bírálásra anélkül, h  megkérdezték volna, h tudom-e vállalni (nyár 3. felében a tanszékre küldték!!!), olyan emberek, akik közül több is tudja, h itthon vagyok babával. Nem tudom vállalni persze, de ilyen még nem volt, h előzetesen nem is kérdeznek meg, csak küldik. Nyáron. Ja és 1,5 hónapos (szept. közepi)  határidővel. Úgy, hogy abból az egy hónap az augusztusra esik, amit bele sem lehetne számolni. Nem értem én ezt. 

Kép
Kép
irina

Ja, mi, felnőttek sosem nézünk tévét már, híradót sem, nekem elég a facebook meg pár híroldal a neten, S-t nem érdeklik ezek. Minden mást laptopon este későn (filmek, sorozatok).

Kép
Kép
irina

Ui: A számítógépezés diszjunkt a tévézéssel, vagy ez, vagy az, egyszerre a kettő sosem  mehet, egy nap főleg nem. 

Lassan dokizás jön.

Kép
Kép
irina

Hogy a lényeget megragadjam.
Mi a baj a fekete pólóval?

Értem.

Ja, előtte csak felkérik az embert

Itt semmi érdekes. Bementünk Gáborért, hazahoztuk.
G. kitalálta, hogy épít Rugónak egy hintát az új kertben. Most kimentek betonozni a férfiak, az lesz az alapja, amiben a tartó oszlopok állni fognak.
Lehet, akár dolgozni is tudnék. De R. az előbb mondta, hogy menjek ki én is Lehet, kimegyek, és megpróbálok beszökni aztán.

Kép
vindolanda

Megjártuk az orvost, mindkét gyerek mintaszerű volt, komolyan, az oltást is Clint Eastwoodként viselték 

Vindo, a hinta az jó lesz :-)
Gondoltam, h kiszúrod a fekete pólót, az csak poén volt.
Engem nem zavar, hogy nem szóltak előre a bírálással kapcsolatban, de maguknak okoznak kb. 1 hónapos csúszás (2 hétig dekkolt a tanszéken a doga, ott is fog 1-2-t, új opp. keresése stb.), míg ha megkérdeztek volna, 1 nap alatt megtudták volna, h új opp-t keressenek. Nem nekem gáz.

Kép
Kép
irina

Nálunk először felkérnek, és ha vállalod, akkor küldik.

Ügyesek voltak a fiúk!

Hát, nem is tudtam hová tenni ezt a fekete pólót

Vissza az udvarra.

Kép
vindolanda

Vindo, ez eddig nálunk (nem ahol főállásban vagyok, mert ott nincs ilyen doktori isk.) is így ment, ezért is csodálkozom, sőt ez két hónapon belül a 2. eset. Az elsőt is írtam szerintem, ott meg póttag voltam, de a jelölt ezt nem említette, írt nekem levelet, amiben csatolta a meghívót, abból derült csak ki. Az az, amit kb. a védése előtt egy pár nappal kaptam meg (az emailjét), nem néztem meg, mert tudtam, hogy nem érek rá, majd kiderült a védés után, hogy ja, ott jelenésem lett volna. Nem értem, mi bajuk, miért nem írnak egy mélt azzal a szöveggel, hogy T. Fix Y, védésem lesz, Ön legyen az egyik opp/tag. (És ez volt az a jelölt, akivel szülés előtt kevesebb mint egy hónappal találkoztam is és még el is dumáltunk, hogy jé, babát várok. Lehet, h sokan tudnak baba mellett doktori védésekre járni, én nem.)

Halad a betonozás?

Póló: 15 és 20 között csak fekete pólóban és cipőben + és kék/fekete farmerben, ill. fekete/bordó/szürke pulcsiban voltam hajlandó tartózkodni. Mit hallgattam ezért otthon.

Kép
Kép
irina

Na, vagy három hete beleolvastunk Gáborral a 15 évvel ezelőtti levelezésünkbe. A régi szép idők, amikor még kézzel írtunk levelet egymásnak
Az egyikben az volt, hogy anyával nagyon összevesztem, mert nadrágban mentem el az országgyűlési választásokra (anya munkahelyén volt a szavazókör). Ezért szerinte én voltam a család szégyene

Nálam az alap a fűzős, magasszárű bakancs, szakadt farmer, bőrkabát és valamilyen sötét (általában együtteses) póló volt. Néha indián fejdísszel kiegészítve.
Valami egészen tüneményes lehettem

Nálunk nem védő, hanem a doktori iskola intézi ezeket. Kinevezi a bírálókat, opponenseket, felkér, ha igent mondanak, akkor postáz.

Kép
vindolanda

Sajna kevés lett a cement. A szomszédban van, de csak később érnek haza. Most nem tudom, mi lesz.

Kép
vindolanda

Vindo, nálunk is doktori iskola bonyolít, de előzetesen eddig mindig volt opponenssel való egyeztetés (mondjuk el lehet úgy bohóckodni, hogy elhúzódjon addig, h az eredetileg felkért opp. is ráérne, de az már sosem derül ki). 
Ez az indián fejdísz marha jó lehetett!  Szavazókörbe csak szoknyában? Ilyet még nem is hallottam...
Én ugye darkban nyomtan, aztán némi grungerockkal vegyítettem (de ez gimi 4. osztálytól ment csak, ott lazultak a színek, minták, pl. Kurt Cobain legendás kardigánjaihoz hasonlót simán lőttem bármelyik turiban). Én is főleg bakancsban voltam, de Dr. Martensre nem volt pénz, a gagyi változata meg nem tetszett, ezért simát hordtam.  Ja nekem is volt egy bőrdzsekim, amitől sokszor hardrockernek néztek, holott a szintipoposok egy része is ilyet hordott. De ciki volt (nem a dzseki, a blamázs). Ez volt az: http://i.ytimg.com/vi/k3E3aBut-y0/0.jpg
Cementhiány 

Kép
Kép
irina

Nem semmi

Nekem nem dzsekim volt, inkább olyan zakó-félének mondanám. Anya férjének a fiatalkori bőrzakója volt, amit kb. 30 évvel korábban hordott kamaszkorában.
Én tisztán grunge-vonalon nyomultam (némi blues-os körítéssel).
Martensem nekem sem volt. Apu akkoriban üzletelt bakancsokkal, és tőle kaptam olyan jó magas szárút fekete bakancsot, ami persze hamis volt:)

A régi szép idők

Végülis G. talált félig beszáradt cementet, sódert meg lapátolt a szomszédtól (össze vannak nyitva a portáink). Holnap meg jön a hinta oszlopának a másik lába.

Igen, anya nagyon szeretett volna a két fiú után egy kis fodros-bodros lányt. És mindig szoknyát akart rám húzni... Nem jött össze neki, és volt pár zűrös évünk, amíg megemésztette az öltözködésemet.

Kép
vindolanda

Hahó

Kép
vindolanda

Láb a szájban

Kép
vindolanda

Hahó,
nem igazán jutok a géphez a gyerekektől. Ármin nyűgös, hőemelkedése van (ez volt múltkor is a Prevenar + köt. oltás kombó után), Ádi meg ma már nem köti le magát. Csodálkoztam is, hogy tegnap meg igen. Túl vagyunk egy nagy sétán, azt hittem, kicsit elpihen, ellesz, de hát nem. 

Öltözködés: anyu nálunk is nehezen emésztette meg, nagynéném, aki pedagógus, meg beszólogatott az általam kedvelt zenékre (ezt hadd ne kommentáljam), de engem nem igazán érdekelt. Szerintem ennél nagyobb bajuk is lehetett volna, ha mondjuk tetkó, fül- stb. belövések, lila haj stb. lett volna, akkor hogyan reagáltak volna? Pedig azok sem a degeneráció mutatói ugye. Ehhez képest a fekete cuccok...
Eszembe jutott, a gagyi-Martenst Zieglernek hívták, asszem, magyar gyártású, vasalt orrú bakancs volt az is, de sokan hordták a szintis-darkosok közül.

Kép
Kép
irina

Ziegler az ostya. Zierer cipő volt. 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Hazajöttünk egy nappal korábban. Olyan szél volt Abádszalókon, hogy a fiúk nem tudtak volna fürdeni,  ezért úgy döntöttünk, hagyjuk a fenébe azt az egy éjszakát. Poroszlóra azért elmentünk az Ökocentrumba, az valami őrületes volt.

De nagyon jó itthon. Olyan ingerszegény környezetben voltunk, hogy majdnem megőrültem.
dmaggie

Itt vagyok

Maggie, hülye szél
Az ökocentrumban ismerősök voltak két hete, és nagyon jókat meséltek ők is. Hogy át lehet sétálni az akvárium alatt pl.:O
Miért volt ingerszegény a környezet?

Irina, na, akkor annyiban szerencsésebb volt a helyzetem, hogy nálunk alapból Rolling Stones lemezek mentek, anya nagy kedvence volt Ebben nem volt vita. És a Deep Purple-t is szerette.

Itt semmi különös nincsen. Befejeződött a betonozás, már áll a hinta váza. Rugónak ma elég jó napja volt, az altatással sem volt különösebb gond.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, miért volt ingerszegény a hely? Tudsz aludni mostanában? Állásról van hír?

Vindo, na, maradjunk annyiban, hogy nálunk nem a Stones ment. Apu szerette a rock 'nd roll-t, így azt én is nagyon, a mai napig, a többi zenefajta viszont, amit otthon hallottam, azóta sem jön be. És vice versa.

A fiúk este hozták a formájukat, a kicsi megint nagyon sírt (oltás utáni 1. nap volt + fogzik), Ádi meg azon, hogy nem én fürdetem (merthogy addig szokott fürdeni, amíg én a kicsit szoptatva altatom), aztán ez hisztibe csúszott át, közben a kicsi félóra alvás után üvöltve felébredt, akkor kúp (doki jóváhagyásával), aztán valahogy mindkettő elnyugodott. És még csak nem is betegek. Én meg amióta a két fiúval vagyok itthon, este csak beesem az ágyba, semmire nincs már erőm. Igaz, tegnap mentünk is vagy 4 órát gyalog, hogy Ádi fáradjon, a kicsi meg számottevőbb időt aludjon, mint itthon azok a félórácskák.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Hol is kezdjem. Szóval eléggé nomád körülmények között voltunk. Faház (ami önmagában nem lett volna gáz), amiben gyakorlatilag csak egy hűtő üzemelt, meg a fürdőszoba, ahol a kabinnak nem volt ajtaja. Ott volt a wc is, amiből iszonyatos pisiszag illatozott állandóan.  Az én ágyamon a lepedő olyan keskeny volt, hogy inkább ne is lett volna, állandóan összegyűrtem magam alatt. Se tv, se wifi, semmi. De még a "városban" sem nagyon volt olyan hely, ahonnan netezni lehetett volna. A fiúk felfedeztek egy pizzériát, szerdán este ott is vacsoráztunk, legalább a leveleinket meg tudtuk nézni. A víz rendben volt egyébként, bár három lépés után már a nyakamig ért, meg kavicsos volt az alja, így én nem nagyon fürödtem. A magas fiúk beljebb tudtak menni, ott ökörködtek sokat. Bercót is vitték a karúszójával. Én meg elfetrengtem a parton. Egyébként étkezésre sem nagyon volt lehetőség, szerdán reggel fedeztem fel egy helyet (ott tudtam kávézni), ahol házi sütiket találtam, azok finomak voltak. De a kempingen belül nem volt egy rohadt kávézó vagy valami sem. Kedden nem is ittam kávét, olyan fejgörcsöm lett, hogy ihaj.

Tegnap Poroszló láttuk, hogy ott sekélyebb a víz, meg valószínűleg homokos, iszapos az alja. Ott majd még próbálkozunk szerintem.

Az ökocentrum szuper volt tényleg, az akvárium különösen szép, ott megnéztük azt is, hogy hogyan etetik a vidrákat. Bercónak különösen tetszettek, mondta is, hogy szereti ezeket az állatokat. Meg lenyűgöző a 3D-s mozi is. Egy 12 perces filmet vetítenek a Tisza-tóról. A pallóból épített tanösvény is csodás. Szóval ez sokat dobott az éléményen.

Egyébként nyíregyházán, a vadasparkban is van már olyan akvárium, ahol be lehet sétálni, ott cápák úsznak a fejek felett. Mi készültünk oda is, de a dögmelegben nem indultunk el. Szeptemberre toltuk ezt a projektet.

Viranka, köszi a linket, majd várom a beszámolót. A Kedves nagyon hajlik a dologra. Remélem, hogy október végén össze is jön.

Irinám, oltások: jaj. Nyűgös gyerekek: ajaj.

Ó, de egy remek élményünk azért volt. Abádszalókon szabadtéri moziba mentünk a Kedvessel. Bár hideg volt egy kicsit, meg kényelmetlen volt a pad, de a film meglepően jó volt: Piszkos melók.

A munkáról még mindig nincs hír.
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?