A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Dárga Tini ketten válaszoltunk már.... A CRL-t 20 hetesen már nem mérik, tehát egyik adat sem ahelyett van.

az AC az a haskörfogat, a HC-t nem tudom.

Kép Kép
szõlõ

Az ac a haskörfogat, a hc meg a fej. a crl meg az ülőmagasság.

Kép

Kép
kamilla306

CRL:ülőmagasság,/fejtető-popsi között/

BPD:két falcsont közötti távolság,ha a baba fejét szemből nézzük,a fej "szélessége".

OFD:fronto-occipitális távolság,ha a baba fejét oldalról nézzük,a fej "hossza".

THQ:thorax,mellkas átmérő

AD:abdominal,hasátmérő

FL:femur,combcsont meghatározás,

HU:humerus,felkar hossza.

Ennyi jelölést sikerült kimásolnom.
Biztos van több is...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Terhesen jársz suliba? Vagy nem jársz?

Kép

Kép
kamilla306

Mary - Ugyan csodaszép ez a kiságy, de mi is csak utazáshoz fogjuk használni .. pár napokat fog a pici benne tölteni ;)
Ahogy néztem, elég jó a fekvőfelülete, de az alátámasztása közel sem olyan, mint az ágyrács .. és a matrac sem annyira stabil, enm olyan vastag és egyenes .. eleve amikor összecsukod, hajtod - gyűrődik, megtörik ..
Szóval pl. nektek a kertbe tök jó .. meg utazáshoz .. de állandóra szerintem sem :)

Nah, megyek tanítani .. este jövök :)

Kép
szösszenet

Na tessék, közben a lányok megmondták.... :oops:
Na akkor már tudunk mindent! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nicci,

tényleg nagyon szép menyasszony voltál te is :)

Mary,

Szerintem az utazóágy nem pótolja a kiságyat.... Ráadásul olyan olcsón lehet már kiságyakat is kapni.... Te is írtad, hogy a barátnőd mennyiért vett. Szerintem jobban jársz, ha te is inkább abban altatod a babádat.

Kép
emi29

na, szép... mire kikeresem, bepötyögöm, már huszan válaszoltatok... :D :oops:

ercsi_3

Szösszenet!

Lesz neki kiságy is, de azért egy utazóágy is jó lesz.
Köszi a tanácsot!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok mamipajtik :!:

Nicci, csucs szuperul neztel ki a lagzitokon :!: Lazarrol is feltehetnel mar egy kepet :wink: Vesed hogy van :?:

Tinimami, ez valami vicc :?: En 15 evesen meg szuz voltam... hi-hi. Sokat valtozik a vilag. :wink:

Kamilla, orulok, hogy jol vagytok :!: A bugyid ari, nekem Bridget Jones jut eszembe... :wink:

En eddig is mini tangakat hordtam. Ha most egesz feneket takaro bugyit vennek, az 3 lepes utan a fenekemben lenne, es az meg kenyelmetlenebb. Igy hat marad a regi. Persze cicifixet mar 2x csereltem nagyobbra. Barcsak igy maradna... :wink:

Csirkesz, szoktal erre jarni :?:
katavirag

Emi és mindenki!

Természetesen győzött a józan ész és a tapasztalataitok!

Lesz kiságya a babának! Neki is jár!!! :D :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Tinimami!

Én is úgy vagyok, mint Katavirág!

Olyankor még bőven szűz voltam.....sőt még utána sok évig....
Még szüzen is érettségiztem!!! :oops: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Én 18-ig voltam szűz. :)

Kép

Kép
kamilla306

Alakul a házunk.... Kép A mi szobánk színe ilyen lett Kép Készülget a konyhapult

A fürdőben ma remélhetőleg fent lesz az összes csempe, csapok stb. Majd ha már mutogatható lesz, akkor rakok fel képet.
Nappaliban is már van járólap, de még be kell fejezni.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kamilla!

Bár amikor érettségiztem, már volt egy két éves kapcsolatom, de csak akkor nyáron történt meg az első...Sajnos....
A férjem lett életem másodikja ilyen szögből. De én az elsőt inkább nem is említem, úgyhogy nekem a férjem az első és második és utolsó férfi az életemben!!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, jó ez a szín :)

Kép Kép
szõlõ

Szőlő!

Köszi.
Igyekeztünk szépet csinálni!!!
Férjem kutyulta ki a színt..... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok lányok!!!

Tudjátok mindig olvaslak benneteket, ezért láttam ma Tini kismama írásait is. Hát nagyon-nagyon ki vagyok bukva!!! Nekem 14 éves a lányom és én még gyereket akarok nagymamakorban??!!! Úristen!!! Mert ezek szerint már nagymama is lehetnék...
Tini ezzel nem bántani akarlak!!! Gondolom azért mert fiatal vagy még lehetsz jó anya, bár én korainak tartom. Szüleid mit szóltak hozzá?? Tényleg ne vedd tolakodásnak, csak ledöbbentem, hogy még én is járhatok így a lányommal, de nem szeretném ha egyidős lenne a gyerekem és az unokám...

Mondjuk én 15 és fél voltam amikor elveszítettem a szüzességem és nem vagyok álszent: úgy érzem ideje volt, de még nem akartam gyereket, úgyhogy én már akkor nőgyógyászhoz jártam és védekeztünk...

Egyébként szépen nőttök ti is és a babák is nagyon édik!!! :D Babaszobák, rucik, kiságyak, és szobák, szépek tök jó ötleteket láttam tőletek. :D

Így tovább, mindekinek szorítok!!! (cserébe tudom ti is nekem) :D
Vendég

Zsibima!

szia!

Amúgy hogy vagy?

Én is ledöbbentem a tini maminkon.... :shock:
Én már hallottam olyat, hogy valakinek az unokája és a gyereke egyidős...Ez azért nem esik meg sokszor....

Tini!

Bátorság is kellett gondolom, hogy megtartsd a babát!!! És az apukája? Veled van? Ő hány éves?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem- én mindent tudok rólatok, mert minden reggel a kávémat az árp.-máj. topik olvasásával kezdem 6 órakor. Úgyhogy tudom, hogy veletek minden oké és ennek nagyon örülök. Ilyen jó csapat nincs több szerintem a neten és fáj a szívem, hogy a következő topikom nem lesz ilyen jó...
De köszönöm én nagyon nagyon jól vagyok!!! :D :D :D
Vendég

Zsibima!

Szoktam látni a neved a bejelentkezők között!!!
Legalább a kávé ivások jól telik!
El tudom képzelni, ha már ott leszünk, hogy jönnek ki sorban a bébik, akkor izgi lesz és nem kell reggel 6-kor kávét sem innod, úgy fel fogsz ébredni a jó hírek hallatán/olvasásán!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Én Tinimaminak becsülöm a bátorságát, hogy felvállalta a következményeit is az együttlétnek!
Sok erőt hozzá!
Apuka is támogat?

Ollem
Jó gyorsan haladtok!
Most éppen nálunk is meló van, de így sem hiszem, hogy sikerül az ott karácsonyozás!

Zsibima!
Dehogynem! Lesz az is ilyen meglátod! :wink:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Igyekezünk, hogy gyorsan és szépen menjen. Tegnap is 3/4 12 -kor jöttünk be a háztól. Holnap lefényképezem a fürdőt, ha sikerül....
Karácsonyra azért sajnos nem lesz teljesen kész, de a fát már ott díszítjük és ez már jó jel. 12 nap alatt sok mindent meg lehet csinálni.
Kisbabánk az elektromos csempevágó hangját nem nagyon szeretheti, mert mindig jól megrugdos, amikor beindítjuk..... :lol: :lol: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Valaki szed vagy szedett Vigantol olajat?
Azt tudom, hogy egy kanál folyadékban kell bevenni, napi 1 cseppet, de mikor? Reggel? Délben? Este?
Evés előtt? Után? Közben?
Vagy mindez nem számít???

Tapasztalat?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem
Csak akkor szedjed ha kismama vitamint nem szedsz!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

A zsírban oldódó vitaminokat könnyű túladagolni és akár magzatkárosító is lehet a sok vitamin.
Amúgy tök mindegy mikor veszed be. De tényleg csak akkor ha nem szedsz Elevitet, Maternát, Gravidát egyebet mert ezekben már van D vitamin!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka- én is becsülöm, hogy felvállalja, és ez a baba nem nejlonzacskóban végzi, mint sok társa, csak az a baj, hogy nem ő fogja felnevelni, hanem a szülei!!! Mert nem hiszem hogy 15 évesen el tud tartani egy gyereket, de még felnevelni sem!!! És a szülők nem biztos hogy vágytak most egy kicsire...
De mivel azóta sem jelentkezik, még az is lehet hogy kamu az egész. Én várom hogy jelentkezzen, mert nem bántani akarom, hanem érdekel a története, és az is lehet hogy sokat tudnánk neki segíteni, hogy igazi anya lehessen.
Mert én most megbeszéltem a lányommal ezt a történetet és azt mondja, hogy ő hiába szülne gyereket nem érezné úgy hogy az az övé, inkább úgy érezné mintha a kistestvére lenne. Szóval egyáltalán nem biztos hogy azért mert terhes valaki anyai érzései is rögtön lesznek...
Vendég

Mary,

nekem erről az olajról senki (védőnő, nőgyógyász) semmit nem mondott. Lehet, hogy azért, mert magzatvédőt szedek?

Tini-mami,

Remélem hallunk még rólad. Biztos vagyok benne, hogy komoly elhatározás volt amögött, hogy ilyen fiatalon vállaltad a babát. Remélem édesanyádéktől és a párodtól minden támogatást megkapsz. Szerintem gyere sűrűbben... Én már lassan 30 vagyok, de ilyen téren hihetetlenül tapasztalatlan és nagyon jó dolog olyan kismamikkal levelezni, akik vagy ugyanabban a cipőben járnak, amiben én, vagy már van gyermekük és hajlandóak megosztani velünk tudatlanokkal a tapasztalataikat.

Mary,

Tényleg szép ez a szín. Ügyesek vagytok. Mindent bele :)

Kép
emi29

Mamacka,

már válaszoltál is a kérdésemre :)

Kép
emi29

Szia Zsibima - Gyere, írj sűrűbben!
Ti hogy vagytok? :)

TiniMamin én is eléggé ledöbbentem .. de ilyen az élet ..
Változik minden - elég rémisztő.
Persze nem látjuk a körülményeket .. majd jobban belelátunk, ha mesél magáról ;) Lehet csúcsszuper párkapcsolatban él .. akkor pedig megérthető, elfogadható.
Mindenesetre én ezt ilyen formában csak akkor tartom helyénvalónak, ha van egy pár is az ember mellett .. egy apuka ..
Különben a kedves nagyszülők kaptak egy gyermeket, akit nevelhetnek ..
Az, hogy mi a jó döntés, és mi becsülendő .. az majd 10-20 év múlva fog kiderülni.

Mesélsz magadról?

Kép
szösszenet

Elnézést a kimaradásért, de nem volt net.. Ma délutánig!

Mindenkinek ajánlom a 4D Genesis-t!
Életem legszebb estéjét töltöttem ott!

Amúgy kiderült, nekünk FIÚNK lesz :lol: :lol:
Majd töltök fel képtárba képeket, s megadom az elérhetőségét, ez a pár kép csak ízelítő, köztük Zsombor Baby első ruhája, amit még az UH előtt vettünk, függetlenül attól fiú lesz vagy lány :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Mamacka!

Nem szedek semmilyen kismama vitamint. Az én dokim nem nagyon támogatja ezeknek a szedését.

Emi!

Akkor neked azért nem írták ezt fel, mert biztosan mondtad, hogy szedsz magzatvédőt.

Egyébként nekem a nőgyógyász írta fel hétfőn, és azt tette hozzá, hogy ezt a terhesség végéig szedjem és mindenkinek ezt írja fel a 20.hét után.

Olvastam a betegtájékoztatóján, hogy túladagolás esetén magzatkárosító, meg is ijedtem.

Emi!

Köszi a férjem nevében a bókot a színhez! Ő az én kis mesteremberem. Mindjárt jön haza a munkából, vacsizunk aztán megyünk a házba csempézni stb....
Lehet, hogy megint holnap lesz mire bejövünk....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Jajj de aranyos az a ruci ... :!: :!:
Tescos, nem???
Mert kísértetiesen hasonlít a szett mienkre (csak a body mintája más .. de ekkorában nem látom .. lehet más különbség is van :)) :lol: :lol:

Kép

Kép
szösszenet

A mienkhez előke is van .. de hasonló szetteket láttam ott ... nagyon cukorfalat .. a kissrác imádni fogja!
Áhhh .. imádom a baba-rucikat!!

És gratulálok a kisfiúhoz!!! Nagyon örülök!!!
A képek is cukik!

Kép
szösszenet

Szöszi!

Igen, a budaörsi tescoban vettük és láttam a tiedet is de nekem a kék színű jobban tetszett, s ha lány lett volna, akkor is rámerném adni annyira édes!! :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Kiscsillag!

Gratulálok a kis kukishoz!
Cuki az első rucija!!!

Mi is megyünk 4D-re Győrbe január 9.-én....már nagyon várom.
Akkor biztosan kiderül a neme, ugye???
Vagy ilyenkor is szégyenlősködhet???

Bővül a családunk. Bátyáméknál is lesz baba. Második. most van a sógornőm a 8. hétben.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Igen, simán kiscsajnak is jó lenne :)
Én kicsit aggódom is .. gyűlnek a csajos cuccok a szekrényben ...
Meg a kis utazóágy :shock: :shock: :shock:
Mi lesz ha mégsem lányunk lesz? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

Kép
szösszenet

Ollem! Miért ne! Kedden én találtam meg a lábaközött a kukiját :lol: :lol: :lol:

Megmutizom milyen neki 2D-n mert azt mondta a Szonográfus hölgy, hogy ezt bizony le sem tagadhatja a Törpicsek!! :lol: :lol:

Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-csillag,

Nagy-nagy gartula a kukishoz :lol: Hű, de szépen kivehető már az arcocskája a babának :)

Szöszke,

ismerős ez a ruci :)

Mary,

Ne terheld túl magad. Tényleg Szöszke nem tudnál néhány tornagyakorlatot küldeni Marynek? vagy ez teljesen egyéni és amit te végzel, azt ő nem biztos, hogy végezheti?

Kép
emi29

Szöszke,

ezen én is gondolkodtam már. Én már megrendeltem a baldachint is. Természetesen az is rózsaszín. Ha mégis fiú lesz, az ciki lesz :roll: :roll:

Kép
emi29

Emi - Én már felajánlottam Marynek 2-szer is, hogy küldök neki tornagyakorlatot, mert be tudnám scannelni .. 2 A4-es lapnyi gyakorlatom van .. de egyszer sem reagált ..
Meg nem akarok okoskodni :D :D ezért nem írtam harmadszor fel .. meg sokadszor :)

Nekünk meg az utazóágy full rózsaszín .. meg van már pár rucija is ..
Egyedül a babakocsi unisex :roll: :roll:
s mi legközelebb január közepén megyünk .. addig még a család is vesz ezt-azt .. és mi is .. mindezt abban a tudatban, hogy kislány ..
Hát .. bizakodó vagyok, hogy nem én vagyok az a csekély %, akinél tévednek .. :shock: :shock: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Mármint UH-ra megyünk januárban .. ez kimaradt .. kicsit szétszórt vagyok .. tanítottam .. ráadásul matekot :lol: :lol: :oops: :oops:

Kép
szösszenet

Emi!

Ne aggódj! CSak ülni fogok egy széken!!! Mást úgysem tudnék csinálni annyira be van korlátozva a mozgásom, sajnos... :cry:

Kis Csillag!

Tényleg látszik a kuki!!! Tök jó!
Én kislányt szeretnék, de úgysem kívánságműsor.

Emi, Szösszenet!

Tényleg ciki lenne, ha megszületne és addig kinőne a fütyije.... :lol:
De ilyen csak ritkán történik meg... :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenet!

Bocsi, hogy nem reagáltam a tornagyakorlatok felajánlására, de nem tudom, hogy ártanék vagy használnék vele???
Így is totál be vagyok parázva, hogy egyáltalán két lábon eljutok-e a 9. hónapig, vagy éppen a férjem a babakocsit meg engem tol majd....
Negatív gondolat, de nagyon félek ettől...... :cry: :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Azok a gyakorlatok, amik nekem vannak ... kimondottan gerinc-problémás embereknek íródtak.
Igazából nem nehezek .. és nem erősítenek, vagy erőltetnek, hanem nyújtanak .. lassan kell őket csinálni, és mindegyikből 10et kb .. annyi elég.
Amihez hasra kell feküdni, azokat nem szabad babásan (nem is tudnánk) .. de a többit bátran ..
Ha gondolod este átküldöm :)
De kérdezd meg a dokidat akár .. neki is kell legyen ilyen gyakorlat-sora .. vagy az ortopédiára ha mész .. ott is adniuk kellene...
Te döntesz ;)

Kép
szösszenet

Háááát, fiú-lány téren minket egyszer már "átvertek", úgyhogy a mostani tényállást is fenntartásokkal kezelem.

Megmutatom a különbséget a lányom és a fiam között:

Ő fiú:

Kép

Ő lány:

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla .. akkor mutatok valamit .. légyszi írd le a véleményed!!!
Mindjárt keresem :D

Kép
szösszenet

Kép

Kép

Ő a gyerkőcöm alulnézetből .. szerintem egyértelmű .. :D :D :D
Ugye? :shock: :shock: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Hát Szöszi, bár én FULL laikus vagyok (a miénk is titok még...), de itt TUTIRA nincs SEMMI!!! :D szerintem vedd bátran továbbra is a rózsaszín gyönyörűségeket! :)

ercsi_3

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?