A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Panndi, Peti ezek szerint korábban átesett rajta?

Kép
Kép
irina

Szerintem az az volt, teljesen tipikusan zajlott le nála.
Most meg épp bárányhimlős. Még jó, hogy ennyi betegség van...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hahó
Jobbulást minden betegnek!

Panndi, mi újság veletek?

Tegnap csak sikerült shoppingolni, turiztunk is egy jót. Rugó tüneményesen viselkedett (ellentétben azzal, ahogy itthon nyomta délután).

Sajna munkanap

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Panndi, a kis drágának akkor jobbulást a bárányhimlővel!!!
Állítólag a teljes bölcsirésze lebetegedett nálunk az ovinak, és múlt héten kb. tízen lézengtek Ádi csoportjában is, úgyhogy tarol ez a kézlábszáj-nyavalya is... 

Vindo, jó munkát mára!

Ármin kapott kúpott estére, mert fájdalmasan felsírt, nekem a fog is gyanús volt a dologban. Egész jól aludt, most láztalan, csak így is maradjon. Ha nem jön vissza a láz, nem viszem orvoshoz. 

A nagyfiúk ma mhelyi karácsonyozásra mennek, S. szokott mindig énekelni, Ádi meg élvezi a figyelmet.  Mi meg itthon bandázunk.

Kép
Kép
irina

Éljen a láztalan Ármin

Nekünk is lesz doktori karácsony. Rugót kérdeztem, ő menne. De rákérdezek az egyetemen is, hogy zavarna-e egy gyerek. Tavaly jól viselkedett, az igaz

Hüly járványok

Kép
vindolanda

Hát, köszi, megvagyunk. Nemrég költöztünk, elég kaotikus az életünk, mert még dolgoznak a házban, szóval... nem is részletezem :)
Amúgy a gyerekek jól vannak, Petivel van mindig valami, most épp gasztros kivizsgálás zajlik nála, lehet, hogy megint kell neki egy kis fejlesztés, hát ilyenek vannak. Amőgy meg egy vigyorgombóc :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hú, a költözés négy gyerekkel nem lehet semmi.
Le a kalappal előttetek.
És milyen lesz az új ház?
A fehér bútor megmarad?

Hát, ha fejleszteni kell, akkor fejleszteni kell. A lényeg, hogy vigyorigombóc

Kép
vindolanda

Rugó is jár pár hónapja egy mozgásos nénihez, vagyis a néni jár az óvodába.

Kép
vindolanda

Halihó!

Na, megvagyok én is. Jó kis napom volt, öt körül már ebédelni is tudtam. Holnapra már ki is írattam magam, megyek dolgozni. Pedig jól esett a pihi, csak a táppénz miatt majd jól levonnak egy csomó pénzt.
Iszonyatos hét elébe nézek, túl kell élni és kész. Amúgy még mindig érzem az arcüregemet, ha szerencsém van, akkor még ürül is belőle a cucc.

Irinám, elolvastam ez a kórságot és nem lettem boldog tőle. Borzasztó, remélem, nem találkozunk majd vele.
Éljen a pihi.
Jobbulást továbbra is Nektek.

Panndi, atyám, mire nem adtátok a fejeteket. Stramm csajszi vagy, hogy ezt így levezényelted, mert gondolom, a munka nagyobb része rád maradt. Pusszancs a csemetéknek. A fejlesztés meg senkinek sem árt.

Vindo, miket turiztál? Karácsonyi buli: nálunk is lesz pénteken. Marhára felemelő lesz, mivel másnap dolgoznom kell, de után jön két hét pihenés. Már nagyon várom. Milyen mozgásos néni?
dmaggie

Ja és ma olyan ügyesek voltunk MOmóval, hogy minden ajándékot beszereztem. A hétvégén a gyerekeknek is megrendeltem a neten (Johannának és Bercónk). Már csak csomagolni kell.
Viszont azt még nem tudom, hogy mi legyen a menü.
dmaggie

Sziasztok!

Panndi, hát tényleg nem vagytok semmik a költözéssel-felújítással! :-) 

Maggie, ezt a gyorsaságot nevezem az ajándékok beszerzésében! Viszont ezek szerint nemigen pihentél, irgumburgum!!!

Vindo, milyen mozgásos néni foglalkozik Rugival?
Ádiékhoz a fejlesztő ped. jár, Ádival is dolgozik, ezt úgy mellesleg tudtam meg csak, örültem volna azért, ha külön is szólnak, h tudjam, milyen területeken gyengébb. Állítólag rajzolásban is (ehhez annyit, hogy ha megkérem, h rajzoljon nekem, összecsapja, és alig rajzolja meg pl. az embereket, miközben van rajza, amin teljesen jól megcsinálja őket a korának megfelelően...).

Ádiék ma mennek Diótörőt nézni, de nem tudom, h bábban vagy más formában. 
Továbbra is rémesen alszunk, szerintem a fog a ludas a dologban.

Kép
Kép
irina

Most rohanok Rugóért, aztán délután jövök

Kép
vindolanda

Na, egész délután nem sikerült ideérnem.
Most R. éppen fürdik, ellógtam egy kicsit.

Mozgásos néni - nálunk is hasonló volt, az óvónők szerint nagyon erősen marokra fogja a ceruzát, és nem tudnak rajta változtatni, s nem a legszebb a rajza sem. De ha az apjára ütött, akkor ez így is fog maradni
Rugó szerint akadálypályákat csinálnak a tornateremben, színeznek, rajzolgatnak.

Gábor most elment a nagy kínai boltba. Rugó ugyanis kapott két boxeralsót a hétvégén. Ami annyira bejött neki, hogy újabbakat kell majd szereznünk. De csak mintásak jók - a webáruházakban is 900 ft darabja G. most elment, hátha talál olcsóbban.
R. annyira büszke rá, hogy a szerelmének is megmutatta a csendes pihenő alatt

A szerelmük amúgy töretlen. A kislány kivágott neki egy papírt, ráíratta az anyjával, hogy Rugó, és rajzolt rá egy szívet. Ez volt a múlt héten.

Irina, reggel összeszedtem az újabb hivatkozásaimat. Képzeld, az American Journal of Science-ben hivatkoztak egy tavalyi cikkemre Nagyon menő lettem

Letöltöttük a Riddicket, éjjel azt néznénk.

Holnap záróvizsgáztatni kell. Szerencsére csak jegyző vagyok, így közben tudok dolgozni majd Remélem, lesznek szendvicsek vagy sütik is.

Kép
vindolanda

Ha lesz még időm, akkor reagálni is fogok dolgokra, de most hív

Kép
vindolanda

Maggie, akkor kapd össze magad, nincs mese
Turi: egy alkalmi inget, egy hétköznapi inget, egy alkalmi nadrágot, és Rugónak egy menő pólót. 5900 ft volt

Irina, szerintem nem a balett-verzióra mentek
Tetszett Ádinak?
Alvás

Múltkor voltunk vásárolni, és jött egy parfümös kislány, hogy válasszunk egyet, melyik tetszik. Bla-bla. Mondtam neki, hogy szívesen választok, de venni nem fogok semmit. De így meg úgy. Sorsoláson veszünk részt, ha sikerül két dolgot mondanom, ami Franciaországhoz kapcsolódik. Látványosság, kocsi, minden jöhet. Mondtam Rugónak, hogy ez a feladat rá vár. Erre közölte a lánnyal, hogy Eiffel torony meg Peugeot

Lassan altatás

Kép
vindolanda

Ebben a Riddick-ben tényleg baromi kemény volt mindenki
Ja, még a Blue Jasmine-t várom nagyon, utána is nézek, hogy be lehet-e már szerezni.
Ma hosszú napom lesz, de majd iszok egy rendes kávét.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, gratulálok a nívós hivatkozáshoz! :-) Hol szoktál rákeresni magadra? Web of Science? 
Jókat derültem Rugi szerelmi életén (üzenem neki, h a boxeralsó szerinte is menő, bár nem minden pasi szereti azt magán, de a lányoknak általában bejön). Kis okosom a francia dolgokkal. Én azzal szoktam lerázni a lerázhatatlanul nyomuló árusokat, h nincs nálam ennyi kp. És ez általában igaz is, szinte sosem hordok sok kp-t magamnál. 

Itt nem sok minden történt, megvolt a Diótörő, balettet láttak (!), viszont Ádi nem tudta megmondani, melyik színházban látták, és mivel most kari előtt kb. ezer helyen megy valamilyen formában, még nem jöttem rá. Majd rákérdezek ma az oviban. 
Most már sűrűsödnek a teendők, szombat még munkanap, vasárnap takarítás, hétfő S. szülinapja, torta- és kajabeszerzés az ünnepekre, aztán meg már 24. is van.

Kép
Kép
irina

szerinte = szerintem

Kép
Kép
irina

Á, semmi extra, rágugliztam

Árusok, ja, és az egész után vegyem meg jelképes áron (12 000 ft-ért a parfümöket)

Balett - hát, a balettel semmi baj nincs, INkább az, mint egy operett (Az a halálom. Mikor fodros vagy magyaros ruhában ugrálva énekelgetnek magas hangon).

Most még iszok egy koffeinmentes kávét, átvedlek ünneli ruhámból, és megyek Rugóért.

A karácsonyi előkészületeket továbbra is a hétévégére halasztjuk.

Kép
vindolanda

Hahó.
Ma itthon vagyunk Rugóval.

Kép
vindolanda

Sziasztok, 
mi is itthon. Eddig egy bnőm volt itt, megtárgyaltuk a dolgokat, elég infóéhes is voltam. Ettünk stollent is 

Vindo, ja, jelképes ár :-D (Bocs, h itt, de gyorsabb: priviben vagy mélben majd ha lesz időd, megírnád, hogy milyen pályázatokra szoktál nevezni? Mi most könyvkiadási pályázatot keresünk, vagy bármit, amit ilyesféle célra is lehet fordítani. De én béna vagyok, csak nagyobb pályázatokban vettem eddig részt). 

Itt semmi különös. Ádiéknak ma van az ovis ünnepség, nagyon várta már, ő mondja a beköszönőt (betlehemest ad elő a nagycsopi), meg ő a másodpásztor is 
Iszonyú hideg volt kint reggel (de tegnap estefelé is), éjjel folyt is az orrom. A harisnya sem sokat segített a dolgon, csak egy kicsit. 
Továbbra is egy-egy pötty kijön Árminon és rajtam a több hete tartó vírusizé következtében. Elég fura, S-nak és Ádinak már elmúlt. 

Többiek?

Kép
Kép
irina

Könyvkiadásnál érdemes próbálkozni az NKA-nál, illetve, ha OTKÁ-ban benne van valamelyikőtök (ami biztos), akkor az OTKA publikációs pályázatában. MInden évben írnak ki tehetséggondozó műhelyeknek pályázatot, talán éppen január környékén szoktak kijönni, abba bele lehet írni kötetkiadást is, és egy kicsit kell a hallgatókal dokumentáltan foglalkozni közben (konfi, órák stb.).

Most röviden ennyi, majd jövök, ha hagy.

Kép
vindolanda

Nem tudom, mondtam-e újat.
Tehetséggondozó műhelyt meg létrehozzátok az első pályázatta, utána meg évről évre újra beadjátok. Mi már a harmadikat nyertük az elmúlt négy évben.

Kép
vindolanda

Na, itt vagyok. Felszöktem a galériába a Gábor gépéhez, Rugó meg lent leült az enyémhez.
Hány nap alatt kellene elmúlni a kiütéseknek?
Itt is elég hűvös az idő, egész nap fagyott.
Karácsonyra viszont melegebbet mondanak, azt nem szeretem Olyankor legyen hideg. És szilveszterkor is

Ma nekem szünetem volt, így Rugó itthon maradt. Holnap lesz az utolsó munkanapom az évben. Szombaton viszont Pap Rita koncert, és Rugó menni akar VelemÜvöltés
Ez lesz a hét mélypontja.

Ma igyekeztem házimunkázgatni is, meg játszogattunk, de semmit sem vittem túlzásba.
A mosógép úgy megy, hogy kimegyek hozzá olyan kétszer-háromszor, és ha elakad, akkor átállítom a következő szakaszba. Amíg így is megy, addig nem veszünk újat.

Móni, Viranka, Kaqk, Gica??? Hol vagytok?

Kép
vindolanda

Sziasztok :)

Mindenkinek békés ünnepeket kívánok!

Valószínű sem időm,sem energiám nem lesz írni mostanság. A westendben vagyok dec. végéig+sok horgolni/kötnivalóm van :)
Közben B. lebetegedett ( eddig bírta :) ),így neki hamarabb elkezdődött a  szünet :)

Pusz

KépKép
viranka

Vindo, köszi nagyon! Ezek szerint a Te munkád is így jelenhetett meg? OTKA-ban én csak tag vagyok, de nulla rálátásom van, amikről írtál, még nem is hallottam róla. De megbeszélem a bnőmmel, az ő neve alatt menne a pályázat.

Viranka, a Westend-beli DM-ben vagy? A nagyban? Mert akkor majd elnéznénk feléd a hónap folyamán. :-) Bálónak jobbulást! Nektek is szép ünnepeket!

Ma próbálok nem bealudni, lenne nézni-, meg irkálni- és olvasnivaló is bőven.

Kép
Kép
irina

Vindo, Pap Rita? Jááááááááááááááááááááááj. Ez van. 
Szerintem is legyen hideg, na meg hó karácsonykor. 
S-nak szombaton is munkanap. Meg ajándékot vadász nekem, pár nappal az ünnep előtt szokta.
Nem bírtam ki, és vettem finom szaloncukrot, mert az olcsón vett valami borzalom. Nem is értem magam, csak gondoltam, spórolok. Végeredményben aztán ez nem jött össze.
Fogalmam sincs, meddig tartanak a kiütések, nem írják, ill. most láttam, h Ádin mégis van még pár, amit elvakart. Iszonyúan viszket nekem is a lábamon kettő darab. 
No, próbálok legalább levelekre válaszolni, mert már napok óta nem ment.

Kép
Kép
irina

Hajrá Irina! Éljen a levelezés!

Érdemes utána nézni a pályázati követelményeknek. Van, ahol a lektorik mellett még más kiadók ajánlattételei is kellenek, na meg évente csak kétszer van beadás stb.
A tehetséggondozós dolgoknál meg mi eddig szerkesztett köteteteket adtunk ki, amiben az oktatók mellett hallgatói munkák is megjelennek.

Szaloncukor - ja, azzal nem érdemes spórolni. MI még nem vettük meg. Én a marcipánosat, Rugó a gumicukrosat, Gábor a zseléset szereti. Ördögi kör.

A regikonyvek.hu-n holnap éjfélig 30%-os leértékelés van.
Én tuti rendelek

Viranka, minden jót nektek is! És kitarást, szép ünnepeket.

Pap RitaSírós

Kép
vindolanda

Vindo, bocsi, és köszi minden segítséget, h itt írtál, csak már lusta voltam egy tucat levél után megint átmászni a gmailre 
A híradó szerint a zselés szaloncukor idehaza a legnépszerűbb, amin meglepődtem. Viszont nyilván árkategóriától is függ, h milyen ízek melyik árfekvésben jönnek elő. Gumicukros szc-t még sosem ettem szerintem. Tőlem nem meglepő módon nekem a csokival töltött csokis szaloncukor a csúcs. 
Ma néztünk volna vmit, de S. bealudt.  Addig olvasgatok egy kis szakmát, már hiányzott.

Kép
Kép
irina

Én a könyvemet amúgy saját zsebből fizettem, de ha az okokra kíváncsi vagy, azt majd inkább privátban.
Szívesen segítek
Amúgy érdemes megnézni az elektronikusan megjelenő műveket is, már komolyabb kiadók is foglalkoznak ezzel (pl. Új Mandátum). És a hivatkozási esélyeid is jobbak, a kiadás meg olcsóbb. S közben ugyan olyan ISBN számos könyvnek számít.

Kép
vindolanda

Szörnyű kínok köz kimásztam az ágyból, közben félig visszaaludtam.
ÁÁÁÁÁÁ

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, részvétem a korai és nehéz felkelésért de kitartás, már csak 1 nap!
Köszi, ha majd lesz időd és megírod mélben, hogy lett könyved (igazából mi monográfiákat adnánk ki, sok diszi és habil. kézirat várná, hogy kijöhessen végre -- elektronikusan és papírként is, utóbbit muszáj legalább pár példányban, mert teljesen másnak számít, ha van papírváltozat is, konzervatív a tudomány). Kiadó is lenne, de pénzt kell szerezni, máskülönben itt is mindenkinek magának kell beruháznia rá, és hát nyilván tudod, hogy nem két fillér. 

Itt semmi különös, az utcákon-járműveken kevés ember van (mind szabit vehettek ki?), kényelmesen utaztunk, volt választható ülőhelyünk, szóval bírtam. 

Kép
Kép
irina

Sziasztok Lányok!

Köszi a hiányolást... Mi is rohangásztunk még ezerrel, de már nem szeretem ilyenkor a tömeget... A gyerekeknek kedden volt a karácsonyi ünnepség, másnapra Gergő belázasodott, tegnap totál ki volt dőlve, ma egy kicsivel jobb, mert a lázcsillapító végre csillapítja is a lázát. Szegény Zsuzsunak tegnap lett volna a baletton a karácsony, de Gergő kidőlése miatt nem tudtunk menni - nagyon szomorú volt...

Még én sem hallottam gumicukros szaloncukorról... Náluk a marcipános, zselés, epres-joghurtos, rumos kakaós a menő. :)

Irina!
Akkor tetszett Ádinak a balett? A Müpában is szoktak gyerekeknek szóló balettok lenni. Merre jártatok Árminnal? Ma még ovizik Ádi? Örülök, hogy a kiütések múlóban. Elég durva lehetett.
Húha még szülinap is Karácsony mellé? Nem aprózzátok el! :)

Vindo!
Pap Rita? Tavaly is volt szó róla, nem? Vagy voltatok is koncerten? Mintha rémlene valami. Rugó egy komoly rajongó. :)
A szerelmével suliba is együtt járnak majd? Szinte hihetetlen, hogy ennyire ragaszkodnak egymáshoz évek óta... A gyerekek csoportjában egy páros 2 évig volt együtt, de ma már mindketten más iránt érdeklődnek...
Ez a reggeli felkelés elég rosszul hangzott.

Maggie!
Ezek szerint már jól vagy? Azért óvatosan! Pihenést is iktass be!

Viranka!
Hú, év végi hajrá a boltokban. Nektek sem lehet semmi.

Panndi!
A többi gyerkőc is most volt bárányhimlős? Költözés - maradtatok ugyanott helyileg, vagy településváltás is volt?

Még a Vukkal kapcsolatban leírom, hogy nálunk még nem tudják a kemény valóságot. Szerintem sokkot kapnának tőle. Zsuzsu a leporellós Mauglin is sír, hogy nem találja meg az igazi anyukáját, úgyhogy mostanában ez a könyv bojkottálva van...

Kép
gica1

Sziasztok Lányok :)

Bocsánat az eltünésért, de így decemberre kicsit összesűrűsödtek a dolgok.

Viszont megvan véve az összes ajándék és be is van csomagolva. Még egy kis kekszet sütök a gasztrós csomaghoz és kész van az is.
Mi jól vagyunk, mininek téli szünet van végre, már nagyon várták. Most a havat hiányolják....

Irina ott dolgozik bizony Vera, a játszóház melletti nagy DM-be már voltam bent nála, igaz extra rövid időre láttam csak sajnos
Szaloncukor, ne vegyetek drágát, csináljatok, hipp-hopp megvan és még Ádika is élvezné a "gyártását" A legegyszerűbb, hogy veszel a boltban marcipánt, átgyúrod kis darabokat letépsz közepébe teszel meggyet vagy mogyorót vagy diót vagy aszalt szilvát vagy...... szaloncukor alakúra formázod és olvasztott csokiba mártod egy hústű vagy fogpiszkáló segítségével. A csomagolást már nem valószínű, hogy megéri
De gumicukrosat is lehet csinálni. 100%-os gyümölcslevet főzz fel kevés mézzel és zselatinnal, egy tepsi aljára teszel sütőpapírt, beleöntöd a levet és hagyod teljesen megdermedni. Ha kicsi kiszúró formával szúrjátok ki akkor érdekes és finom, ha meg csak felszelitek akkor csak finom :) Ezt is be lehet vonni csokival.
Egyik elkészítése se sok idő és finomak, legalábbis a családom szerint.

Mindenkit puszilok és csodás hétvégét kívánok
megyek begyújtok aztán még dobozokat kell festegetnünk a minikkel

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hahó
Felébredtem
Rugó még alszik Több mint 12 órája.
Tegnap felvettük délután, és nagyon fáradtnak tűnt. Mondta, hogy nem is akar koncertre menni. Így aztán szaván fogtuk. De már nagyon fáradt lehetett, mert még mindig húzza. Kíváncsi vagyok, este meddig bírja

Felkelt

Mennem kell. Azt még leírom, hogy egy iskolába mennének (Rugó és a szerelme), de nem tudjuk, hogy Rugó mehet-e. Sajnálnám, ha három év után így elszakadnának egymástól. De hát ez van.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Eddig a netet nyesztettem, hogy legyen végre...

Móni, köszi a szaloncukis tippeket! Hát nekem csak akkor van időm a konyhában lenni, ha S. itthon van, egyelőre még nem sűrűn. De holnaptól már igen. :-)

Gica, de kis drágák a gyerekeid :-)) nem baj, ha érzékenyek, nagy az empátiájuk :-) A Vuk, emlékszem, engem is nagyon hazavágott. Na meg a torokgyíkos történet A kincskereső kisködmön-ből. Jáááááj. 
Gergőnek jobbulást, remélem, már kilábalóban a betegségből! Zsuzsu majd bepótolja a balettozást. 
Ádiék, mint kiderült, a Nagykovácsiban lévő vmi amerikai iskola balettelőadását látták, állítólag rendesen megcsinálták. Azóta is folyton Csajkovszkijt akar hallgatni. :-)

Vindo, csak egy suliba mennek majd, én szorítok hozzá!
Szerintem sok gyerek kimerült már így év végére. Majd most pihen nagyokat.

Kép
Kép
irina

Vindo, nem semmi Rugó ezzel a sok alvással milyen sokáig birta....
Remélem nem valami betegség lappang benne
Egy suli a szerelmessel hátha összejön, szerintem elég érett lesz az iskolára Rugó.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mondjuk nekem idén a Stühmer szaloncukor a csúcs (tejcsokis), ilyet én biztos nem tudnék gyártani.  Olyan enni, mint a mennyország.

Kép
Kép
irina

Vagy három hónapja volt az indexen egy összeállítás a legdrágább magániskolákról, szerintem a nagykovácsi lett az első
Egyem a kis Csajkovszkij-hallgató lelkét.

Kisködmön - az brutál, szerintem nem tíz éveseknek való

Lányok, köszönöm, de hát majd meglátjuk, mi lesz a sulival.

Tényleg nagyon fáradt volt, kb. egy hete látjuk rajta, hogy nagyon kész van.

Ideért Rugó, mennem kell

Kép
vindolanda

Gumicukros szaloncukor - igazából normál gumicukor van szaloncukorpapírban. Szóval nincs rajta csoki.

Na, azt még leírom, hogy csütörtökön kiírták a faliújságra az óvodában, hogy pénteken ünneplőben kell vinni a gyerekeket. De mi nem volt aznap, így Rugó a következő szettben ment az ünnepségre: fekete zsebes naci, fekete hosszú ujjú póló Yoda mesteres neonzöld ábrával, és ehhez egy neonzöld póló, ami a nyakánál kilátszott a yodás felső alól. Szerintem nagyon menő lett, plusz már a haja is jó hosszú megint, de mikor bementünk péntek reggel, és láttam a kicsípett gyerekeket, már tudtam hogy valamit elrontottunk

Nagyjából haladunk a takarítással. Én megcsináltama  fürdőt meg a wc-t, Gábor kiporszívózott, aztán én elvállaltam az akváriumot.
Még porolni kell, meg a tekik vannak hátra.
Holnap szerintem elkezdjük beszerezni az ajándékokat.

Szegény Zsuzsu a balettos karácsonnyal.

Kép
vindolanda

G-t lassan megint eléri a karácsonyi idegösszeomlás Egyre idegesebb, minden évben ez van.

Kép
vindolanda

Vindo, hát most megvilágosítottál, köszi, ez tényleg vmi nagyon menő magániskola, a madártávlatos fotóknál fel is adtam, h tovább nézegessem. Az már Alice Csodaországban.
Rugóm drága nagyon szép lehetett a yodás cuccban. A fekete szerintem úgyis ünnepi. Alkalmi. :-) 
Ármin sokkal jobban elvan, amióta Ádi is itthon van.
Vettem beiglit, a sütés nem az én asztalom. Szerencsére remek cukrászdák vannak a környéken. 
G-nek a legjobbakat, a karácsonyon felesleges idegbajt kapni. S. is most ment el nekem ajándékot beszerezni, a többi elintéztem. Nem lesz bonyolult: mindenki kap fényképeket a gyerekekről, egyet klassz keretben is meg nagyon finom édességet. Ez a jelképes ajándék, más meg nincsen. Ill. persze Anyuéknak igen, meg a húgoméknak utalvány. Jövőre meg már lehet ott is a kicsit ajándékozni. S-nak összevadásztam a szokásos műfajt: zenéket a zeneáruházból (nem volt más letölthető változat), könyvet, amit el is fog olvasni. Meg karácsonyi pudingot a brit boltból, remélem, ízleni fog neki, még sosem ettünk ilyet. Kis tortát majd lövök hétfőn. Ádi a szokásos legó-könyv-apróságok kombót kapja. A csomagolást muszáj volt megoldani, amíg nem lett ovis szünet, mert akkor már lehetetlen megoldani. 

Kép
Kép
irina

A második megoldani helyére képzeljetek valami szinonimát.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Jó volt olvasni az eltűnt személyekről.  

Gica, remélem, a gyerekek már kiheverték a bajokat. Sokféle szaloncukorral operáltok, ennyire szeretik a mazsolák? Tényleg finom kis csipkés lelkük van.

Mónikám, te meg már megint miket nem alkotsz. Így leírva valóban nem lenne nehéz, csak az idő a szűk keresztmetszet.

Viranka, nektek is a legjobbakat. Milyen ez a hely?

Vindokám, szerintem is tuti volt Rugi toalettje. Ez az állandó para az iskola miatt. Az isk.érettségi vizsgálat mit mutatott? (Bár én erre nem nagyon szoktam adni) Szerintem simán mehetne. Jó, azt a pár hangcserét még ki kellene igazítani, de egyébként minden okés. Lehet, hogy tényleg váltanotok kellene logopédust, mert ennyi idő alatt már meg kellett volna csinálnia. Az ilyen okos, ügyes gyerekekkel nagyon jól lehet haladni. Kérdezzem meg a rokonomat?

Irinám, azt el is hiszem, hogy jobb Ádival játszani. Mármint Árminnak.  Hogy álltok a bőbbibivel?

Nekem is eljött a szünet, de tegnap még dolgoztam. Aztán meg elindultunk beszerezni a kajához szükséges dolgokat. Valami őrület, hogy milyen tömeghisztéria van az utakon, a boltban. Mondjuk a tecsóba mentünk, nem akartam sokat kolbászolni, de nem értem az embereket. Minek kell idegeskedni? Ez van, ha mindent a végére sikerül hagyni és kész. Mondjuk mi nagy lelki nyugalommal tettük a dolgunkat. Aztán meg elsétáltunk a Kedvessel a fórumba. Mert gondoltuk, hogy gyorsabb lesz, mint a kocsival. Na, ott is tömeg volt.

Jaj, nekem rengeteg dolgom van. Egy csomó munkával el vagyok maradva, meg angoloznom is kell majd. Szóval nem nagyon pihenek majd.
dmaggie

Most láttam meg . A bőbbibi bőrbibi lenne.
dmaggie

Bercó kérésére ma fát díszítünk majd.  Már nagyon szeretné. Ja, ő könyvet és társasjátékokat kap majd.
dmaggie

Maggie,
pénteken kettő óra harminchétkor nem téged láttalak a Böszörményi útra kikanyarodni az iskolátokból? Kis zöld kocsiban ültél. Épp akkor jöttem Bösz-ből

Köszönjük a felajánlást, szólunk ám, ha aktuális lesz. Szerintem most kimondottan ügyesedik, pl. a múlt hét óta ki tudja mondani azt, hogy Blanka, klassz stb. (ha összpontosít). Szóval a l-t belemondja második msh-nak, ez eddig nem volt meg nála. Sőt, a "bejgli" is kiszakadt már belőle tisztán.

Ma mi is bevásároltunk, az én oldalamon már mindenkinek beszereztünk mindent. Nem nagy dolgok, pl. arckrrém, kádkilépő meg ilyenek.
G.nek viszont lövése sincs, mindig felhúzza magát az ilyeneken.
Ellenben vett egy könyvespolcot, és azt akarja délután összerakni. Csak a legszükségesebbeket szerezte be

Maggie, igazatok van a karácsonyfával. Lehet, mi is összrakjuk holnap.

Legóra szavaztunk mi is, de még nem vettük meg. Forma 1-es kamiont kap szerintem

Kép
vindolanda

Ja,
két napja nem dolgoztam éjszaka, és mind a kétszer több, mint nyolc órát aludtam. Teljesen kisimultam
Ma azonban már csinálnék dolgokat, még szabtam magamnak egy lélektani határidőt karcácsonyig.
Rugónak vettünk még boxeralsókat délelőtt, mert csak azokat veszi fel újabban. A Kik-ben kb. 600 ft volt darabja, de elég jónak tűntek. Vettem neki négyet.
Holnap még G.nek munkanap.
Mi takarítunk itthon szerintem.

Kép
vindolanda

Tényleg, Irina, mi van egy klasszik angol karácsonyi pudingban? És milyen kiszerelésben adták?

Ja, és tényleg mindenhol rengeteg ember van. És mindenki vásárol.

Kép
vindolanda

Ja, és beszereztük a karácsonyfát is. Elég magas lett, és G. sokat alkudott belőle. Ennek nagyon örült. Tiszta Rák uram

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?