A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:51-kor.
Vendég

Sziasztok! :)

Most jön az ebéd utáni szieszta ( 8) 8) 8) 8) ), majd később írok többet. Most csak ennyit:

"cici kérdésben Te igazán szerencsés vagy!!! " Miről beszélsz, asszony...???! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nekem tényleg mellTARTÓKRA van szükségem. Azók a jók, nem amik benne vannak. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Lánykoromban még felvették a szemkontaktust, de egy ideje inkább már csak a másik térdét nézik... :oops: :oops: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Még soha, senkinek(!) nem mondtam, mit szeretnék majd a 40. szülinapomra... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:15-kor.

KépKép

KépKép
boo

Még neki se mondtam... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Nem leszek népszerű, de azért leírom...

A kaja a kocsiban dologban úgy látszik egyedül maradtam, de nem baj, nem kell mindenben egyezni a véleményeinknek. De ha már itt tartunk, azért azt csendben megjegyezném, hogy sztem a kutya sem a kocsiba való, főleg nem a gyerek mellett. Akármilyen tiszta is, hullik a szőre, nyalja a micsodáját, stb.
És nem vagyok kutyaellenes.

Szoptatás: aki vmilyen oknál fogva nem tud szopiztatni, pedig mindent megtesz, az o.k., de aki NEM AKAR az sztem igenis menjen a Tajgetoszra. Ez nem egyszerűen csak az ő döntése, a gyerek immunrendszerének igenis nagyon fontos az anyatej és ha gyereket vállal vki akkor ő legyen az első és ne esztétikai szempontok.
És nem vagyok szoptatási tanácsadó, mielőtt azzal vádolnátok meg.

Tabati!
Vegyél anyóséknak tv-hez fülhallgatót, hátha egy ekkora célzás elég egyértelmű lesz.

Cici: én is a pici cici kategóriába tartozom és sajnos hiába hordtam/hordok melltartót, már nem olyan szép kerekek, mint a gyerekek előtt. Szóval lehet, hogy tényleg függ a bőr anyagától v. genetika v. nem tudom?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonobaba cici ügyileg dettó ugyanez van nálam is.

Czigka, ne reménykedj, hogy milyen jó lesz majd szoptatni, elég szar a kezdet. Kőkemény mellek, győzöd masszírozni nehogy begyulladjon, fájdalmas csomók mindenfelé. Éjszaka felkelsz a kórházban fejni. Esetleg egy cuppogó baba, de szerencsés esetben lehet nagyteljesítményű porszívó is :lol: .

Akkor elkezd kiengedni a melled, azt hiszed nincs elég tejed, mellette a felelősség azért a pici törékeny kis életért.

De csinálni kell, eltökélten, önbizalommal!!!! Elvileg ezért vannak a cickók, hogy tej is jöjjön belőle, persze van, hogy valakinek nem jön, de ne ebből induljatok ki! És az előtej sem jelent semmit, nekem csak az első terhességemnél volt, de tejem ugyanúgy beindult másodiknál is, sőt 3 óránként szoptattam a kórházban, így másnap este már mérni tuttam a mennyiséget.

Szülés után az első hetet ezért szívesen átlapoznám.

Éva

KépKépKép
agmano

szonibaba! :)

Az igazsághoz hozzá tartozik részemről, hogy nekünk nincsen kocsink. :roll: Így könnyebb "okosnak" lenni. Ha lenne, akkor a kiindulási pont az lenne amit vallok, aztán persze a gyerek és az élet döntené el, hogy mennyire lenne betartható. :roll:

Szopi.
Ha valaki azért nem akar szopiztatni, mert félti a melleit az elgondolkodtató, de attól még más vonatkozásban lehet jó anya.
De általában senki nem kíváncsi a miértre. Úgyhogy, ha meló vagy esetleg valamilyen egészségügyi probléma miatt nem szopiztatsz akkor is sokszor ugyanolyan csúnyán néznek és nincsenek belátással.
Sajnos a ciciken is meglátszik az idő múlása, de önmagában a szoptatástól nem mennek tönkre.

Ja, és a topiknak nem az a címe, hogy "Bólogassunk együtt!". :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

agmano! :)

Nekem max. azzal volt bajom, hogy este zavartak, nem tudtam aludni tőlük, illetve amikor szívesen aludtam volna, akkor állhattam neki fejni. De ezen is túl van az ember egyszer. :wink:
Szopizáskor eleinte az első szívásnál lenéztem a csillagos eget, de a másodiknál már semmi bajom nem volt.

Kép
Kép
200907?

Szep szombatot csajok!

Cicitemahoz nemigen tudok hozzaszolni...sosem volt nagy,nem is vagytam ra,olyan formas uszocicikkel aldott meg az eg.A tovabbi valtozast meg majd meglatjuk...most novekszik persze rendesen velem,de nagyon hadilabon allok a melltartokkal,sosem hordtam,max,nyakbaakasztos kis akarmiket,illetve toppot.Felkerekedtunk am bevasarolni,de majdnem sirogorcsot kaptam,hogy nekem ilyeneket kell hordanom.Nem is talalom kenyelmesnek,es keves kaphato ami pamut teljesen.(ezektol a csuszkalos selymes anyagoktol viszketek,izzadok,megorulok)
Szoval probaltam am szoptatos melltartot,de nem jott be.Probaltam sima melltartot,nem jott be.Aztan vettunk egy pamut sima melltartot...hat meg szoknom kell,es vettunk 3 sport toppot.Na azokat imadom...Egyenlore ennyit errol nalam.

Szepeszeti beavatkozas egyenlore a zsirleszivas :lol: :lol: :lol: jon majd szamitasba!(na jo ez vicc volt)

Kocsink nincsen,es egyenlore nem is lesz,szoval eszik a gyerek a babakocsiban ha ker majd..mondjuk a szetcsocsalt,nyallal szetkent kekszdarabokra meg emlekszem Ocsikem idejebol... :?
Kutyakat imadom,alig varom hogy elteljen a 1,5 ev,es akkor mar talan olyan helyen lakhatunk,ahol vegre ujra kutya is a csaladunk reszet kepezheti 8)
(nemely pasinak is ugy hullik a szorzete...pffff...es fogdossa a micsodajat :shock: :shock: :shock: )
Szonibaba!!!Magadra ne vedd am!!!Csak vicc tenyleg! :wink: :wink: :wink:

Sillia:Tegnap vegre raszantam magamat es az agyamat...vettunk juharszirupot!Most eppen avval izesitettem a kavemat.Es mondhatom izlik nagyon!
Az emberi szervezet jobban feldolgozza a szirupot,mint mas edesitot,cukrot,es tele van asvanyi anyagokkal,vitaminnal,immunerosito es tisztito hatassal bir.Hu de kiokosodtam :wink: A szinetol fugg az ize erossege..minel sotetebb,annal erosebb izu...de izlik.A mezzel hadilabon allok,de fogyasztom azert..de az ize sokszor elkeserit.Ennek bejon.
Az ara itt sem a legjobb,de biot vettunk..ha netan talalsz otthon,ajanlom kiprobalasra!

Tegnap este elmentunk vegre a lengyel aruhazba.Nagyon messze van,ezert nem hiszem hogy sokszor megyunk.De azt a valasztekot,friss felvagottat,sajtokat,debrecenit :shock: ,fuszereket...!Es talatunk magyar termekeket is,magyar felirattal...azert megoldom a fozest siman a kozelebbi boltokbol is,lehet talalni megfelelo dolgokat...de azert a szemem-szam kikerekedett.Egy varandos kismamanak aztan meg beszabadulni egy ilyen helyre....Ja vettem Hipp Natal teat,mert kaphato volt...Szoval azert eg es fold a kanadai bevasarlo aruhaz es egy europai tipusu aruvalsztek :shock: :shock: Gyunyoru fustolt csulkot vettem bablityoba!!!Es kaposzta levelet tolteni...
Na nem keves penzt hagytunk am ott.A foberloink egyebkent lengyelek,nagyon rendesek...mondtak is hogy ez lesz :wink: :lol: :lol: !

Kép
Kép
ancsurti

Na mosogep dolgozik rendesen :wink: ,szaritot is teletomtem...

Szoptatasrol csak annyit,hogy sokan meseltek mennyire fajdalmasak az elso....napok.Plane amikor a meh is huzodik ossze a folyamat alatt...tartok tole rendesen,de minden vagyam az hogy sikeruljon gyorsan tuljutni ezen az idoszakon,es ugyesek legyunk mindketten Monyokkal.Ajanlottak egy jo kis kremet mellre,amikor kisebesedik...es annak megelozesere is.Remelem bevalik majd,de a gyakori mellretetel ezt hozza magaval az elejen...Szoval kicsit tartok am tole,de nem hinnem hogy ez eltantoritana a szoptatastol.Hugomnak nem sok cicije van,nem is egy nagy darab alkat,de tobb mint 2,5 evig sikerult szoptatnia,es ha neki ez ment,akkor remelem a legjobbakat... :wink: Az hogy ez meddig "egeszseges es celszeru"hat nem tudom megitelni...az mindenkeppen jo ha sikerul minel tovabb....

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti,
Nem hinném, hogy a gyakori mellretételnek nagy szerepe lenne az esetleges kisebesedésben. Én meglehetősen edzésben voltam ilyen téren, amikor Szabi elkezdte a szopit és ő nem is igényelte azt a gyakoriságot és hosszúságot mint Nat az elején, mégis csócsált egy kicsit. Igaz, pár nap alatt teljesen rendeződött a dolog és inkább amolyan erősen kellemetlennek mondanám, mint fájdalmasnak.
Nekem az elején voltak kizárólag pamut melltartóim, de sokkal nehezebben száradnak, jobban magukba szívják a tejet, mint a műszálasak. Szopis melltartó előnye, hogy etetés közben is tart. Amit nem tudsz félálomban egy ujjal kinyitni, az rossz konstrukció sztem.
http://www.angilure.hu/termek/27
Nekem az ilyen egyszerű, merevítő nélküli, mikroszálas anyagból készült darabok jöttek be a legjobban. Nem épp tökéletes a fotó, de azt hiszem, a fazon itt belőhető. De persze ez is ízlés függő. :wink:
Kocsi nélkül Kanadában. :shock: Húúúú

A ciciket elsősorban a terhesség viseli meg, teljesen átalakul odabent minden. :wink: A tejmirigyek csak várandósan fejlődnek ki rendesen, a zsírszövet is elég viccesen reagál a hormonbombákra. A szülés után szoptatástól függetlenül általában ödéma alakul ki. Ha valaki nem akar szoptatni, akkor az apasztó pirulák hatása sem éppen a legártalmatlanabb.

DE! Két szoptatási időszakot megúsztam anélkül, hogy bedurranjon a cicim, masszírozni kellett volna vagy fejni. Ami nálam gond volt, hogy egy nyílt seb nem tudott begyógyulni 6 hétig, de még ennek ellenére sem voltak fájdalmas csomók vagy mellgyulladások.

007,
Én egy auszráliai nyaralást szeretnék a 40. szülinapra. :lol: Cici dologban szerencsére meg vagyok magammal elégedve. :roll: Még ha a tökéletestől messze állnak is. :lol:

Breki,
Nincs az a pici cici, amiben ne férne egy implantátum. Volt egy transzvesztita ismerős, aki megcsináltatta. (Na jó, nekem röhejes volt) De abban egyetértek, hogy idegen dolgot max a fogaimban tűrök el, ott sem szívesen és műtsenek ha muszáj.

Agmano,
Ha most mégis meggondolnád magad az amnio dologban, akkor az annyi időt venne igénybe, hogy bőven átlépnéd a 24 hetet. Az meg azt jelenti, hogy a baba idekint is életképes lehet. Angliában 24 hét az abortusz határa. Amikor ezt akarták csökkenteni két héttel, az egyik adu ász egy nő volt, akit abortáltak 24 hetesen, csak éppen éleben maradt. Szerintem már késő visszakozni.
Hasonló asonló cipőben hasonlóan döntöttem. Bennem van, hogy dönthettem rosszul is, de a terhesség egy genetikai lutri. Bízom a szerencsémben. :wink:

Kép KépKép
lorca

Lorca;Igazabol ahany szoptatos anyuka,annyifele tapasztalat...mondom,en meg most fogok eletemben eloszor...de koszi a tapasztalataidat...

Na pont ettol a mikoroszalas anyagtol borsozik a hatam...egyebkent valoszinuleg veszek majd megfelelot,de amig nem eri el azt a meretet,ami majd megkozeliti a szoptatas kozelit,addig szoptatosat nem veszek.(mar ketfelet is probaltam,egyik sem volt jo ram kosarmeretben...valahogy nem passzoltam bele rendesen)Addig boven jol elleszek a sport cicifixekkel :wink: .Szaritogepben gyorsan szarad minden :wink:

Nem akkora gaz kocsi nelkul...azert nem egy vilagvegi kisvarosban elunk.Torontoban eleg jo a kozlekedes......
Egyebkent nem vagyok kocsi parti,bringaparti annal inkabb..
De terveztuk am mostanra hogy veszunk valamit,de a sors kozbeszolt.Ez van....majd jovore...
Amekkora dugok vannak itt a varosban...hat lehet nem is banom am...gyorsabban elerek metroval-villamossal a suliba,mint autoval...

Jimbone:Akkor gratulalok a kispasidhoz!!!Nagyon jol sikerult kepek rola!Basszus csak amulok-bamulok...mi teljesen hasznalhatatlan 2d-s kepet kaptunk....szegeny anyukam meg ugy varta a kepet Monyokrol...
Azert pihizzel rendesen...megoldodik a dolog lassan.

Sikerult idopontot kernunk 4d-re...nagyon varom am..plane ilyen kepek lattan...mindenki avval riogat,hogy meg koran van meg,meg nem jol latszik, ilyesmi...de mi mar szeretnenk tudni a nemet es kesz.Lattam mar igazan jo kis kepeket,felveteleket...Persze aki ezt mondja nekunk,mar reg tudta ilyenkor,es egyebkent is volt mar tobb uh-ja...birom az okosokat...(egyebkent meg mar 22 hetesek leszunk legalabb akkor)
Azert sok szempontbol nem szeretnem a varakozast..jo lenne lassan keszulni a fogadasara,nemenek megfelelo ruhak,kiegeszitok vasarlasaval...Lesz eleg koltsegunk kesobb....

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok :)

Relatíve új vagyok itt, csak most kezdek el fórumozni :)
Más fórumokon is voltam már, de az aktivitás ott kicsit kisebb, mint itt :)
Nagyon sok érdekes dologról írtok, örülök hogy ráleltem erre a topicra :)
Írok kicsit magamról, magunkról, hátha érdekel valakit :D :D
2009 Július 14-re vagyok kiírva, úgy néz ki, (megint) kislányunk lesz :)
Amúgy a lányok angyalok, ha valaki fiút várt de lánya lesz, ne keseredjen el, egyszerűen IMÁDNIVALÓAK :)
Az első terhességem sajna nem volt komplikációmentes, a végén Toxémiás lettem, most kicsit megint tartok ettől....

Közérzetileg ettől eltekintve az előző, és a mostani terhességem is nagyon jól telt ill. telik, No hányinger, no émelygés, csak örömteli várakozás :)
Csak a leletek hozzák rá a frászt néha az emberre...
Az AFP-m sajna alacsony lett, sírdogáltam egy napig, aztán, miután kicsit jobban utánaolvastam, megnyugodtam, és rájöttem, egyáltalán nem törvényszerű hogy baja legyen a babámnak, hogy down-kóros (de szörnyű még leírni is :cry: ) legyen....
A doki is megnyugtatott, a genetikai UH is jó lett, a 12 hetes UH-val is minden rendben, úgyhogy most már meggyőztem magam, hogy nem szabad izgulnom. Az amnioról lekéstem, de nem is javasolták, "mert még 30 alatt vagyok..."
Pedig most úgy szerettem volna egy nyugis terhességet...
Ehh, remélem, más izgalom nem lesz a szülésen kívül persze :)
Hát, ez volnék én... egyelőre :)
Üdv mindenkinek mégegyszer :)

Kép

Kép
krikalap

lorca! :)

Repülős sztori: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

breki76, kicsidodi! :)

Már annyiszor akartam kérdezni. Nálatok mennyivel nagyobb az esélye, hogy a baba is cukros lesz?

agmano! :)

"Orsi, te nem az én keresztanyámról írtál véletlenül? Januárban temettük az édesanyját, 97,5 évesen. Megváltás volt mindenkinek. "
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

"Kezdek elbizonytalanodni, szerintetek jól csináltam, hogy nem kértem amniót? Még nem késő 2 hét múlva újra megkérdezik. A nyitott gerincre nem ad több infót, de más baj kiderülhet. "
Amniot legkésőbb a 21. héten csinálnak, úgyhogy necces, ha meg szeretnéd gondolni magad... :roll:
Vasárnap küldök privit, nézd az üzijeidet!!!

boo! :)

"nagyon megválogattam, hogy ki az, akinek odaadom magam, hiszen nekem minden egyes alklommal elő kellett vezetnem ezt a témát."
Már miért kellett mindig elővezetni? KÖZE...??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

czigka! :)

"belegondoltam, hogy milyen lehet a nagymellű nőknek. Hát nem cserélnék. "
Kurv@ jó. Amikor futsz a busz után, azok meg a füleid mellett lobognak, dacára a melltartónak. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nevekkel mi a helyzet, sikerült már elindulni valamerre a sok kritérium után?

"Czigka, ne reménykedj, hogy milyen jó lesz majd szoptatni, elég szar a kezdet. Kőkemény mellek, győzöd masszírozni nehogy begyulladjon, fájdalmas csomók mindenfelé. Éjszaka felkelsz a kórházban fejni. Esetleg egy cuppogó baba, de szerencsés esetben lehet nagyteljesítményű porszívó is"
Szerintem, nyugodtan reménykedhetsz! :wink: Keménynek nekem is kemény volt, a gyulladást fejéssel igyekeztem megelőzni (illetve így próbáltam még több tejet elérni), fájdalmas csomóim nem voltak és este nem kellett felkelnem. Nem mondom, hogy olyan, mint egy orgazmus ( :oops: :oops: :lol: :lol: ) (-Anya, mi az az orgazmus? - Nem tudom fiam, kérdezd meg apádat... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ), vannak kisebb döccenők mindenkinél (én például este már nem bírtam elviselni a melltartót, így reggel amikor felkeltem külön kézbe fogtam őket, úgy közlekedtem, mert azt hittem, hogy menten leszakadnak, olyan súlyuk volt :shock: :? ), de ez is egyén függő, mindenki más. :wink:

ancsurti! :)

"Szoptatasrol csak annyit,hogy sokan meseltek mennyire fajdalmasak az elso....napok.Plane amikor a meh is huzodik ossze a folyamat alatt...tartok tole rendesen,de minden vagyam az hogy sikeruljon gyorsan tuljutni ezen az idoszakon,es ugyesek legyunk mindketten Monyokkal.Ajanlottak egy jo kis kremet mellre,amikor kisebesedik...es annak megelozesere is."
Nem kell parázni! :wink: Megvan a maga technikája kétségtelenül, de hidd el, hogy magadtól is tudod. És nem a könyvekből... :wink: Ne görcsölj rá a témára. Ennek is megvannak a problémái, de teljesen jól uralható a dolog. Csak valahogy mindig azzal foglalkozik minden kiadvány, hogy mi nem jó és akkor mit kell csinálni. :? Szerintem ezekkel a kérdésekkel ráérsz majd foglalkozni, amikor esetlegesen(!) előkerülnek.
Nem bonyolultabb, mint egy körömvágás. Annak is, ha már tudod a technikáját, akkor nem kaszabolod össze magad és szépre vágod a körmöd. :wink: :lol: :lol: :lol: Persze, van aki azzal küzd, hogy benőttek a körmei vagy esetleg Ásókás (bocs), de attól még nem olyan bonyolult karban tartani.

Kicserepesedésre vagy kisebesedésre pedig legjobb maga az anyatej! :shock: :D Egy kicsit szét kell kenni és száradni hagyni. Vannak kencék is, amiket vagy le kell mosni vagy nem. Kinek-kinek ízlése szerint. Ami most hirtelenjében beugrik az a Bepanthen és talán az Avonnak is van valami ilyesmije ( :?: ).

jimbone! :)

Hajrá, méhlepény és éljen a kissrác! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.03.01 00:31-kor.

Kép
Kép
200907?

Szia Krikalap!

Itt volt am az ideje hogy hozzank is benezzel :wink: !
Engem is atneveztek julius 14-re,de maradok az eredeti verzional...
Gratula a ket kiscsajszidhoz!En elegge lanyt varok...de johet barki..
Latom ejszakai bagoly vagy..vagy csak kiveteles alkalom?
Fo a pozitiv hozzaallas!Talan olvastad itt van egy par mami akinek rossz eredmenyei voltak,es megis minden rendben van szerencsere.
Remelem a hatralevo ido is problemamentes lesz,es a toxemia is elkerul!
Van mar nevetek?Hol fogsz szulni?

Kép
Kép
ancsurti

200907:Koszi am a "lelkesitest"de barmennyire is gorcsosnek latszodnek,nagyon nem az a fajta vagyok...azert mert tartok valamitol,az nem egyenesen aranyos a paraval,gorcsolessel.Max.tudok az arnyoldalairol is a dolognak...Az teny hogy vegigneztem mar elso szoptatasokat ismerosnel...es nem a felhotlen boldogsag ult ki az arcukra...ettol eltekintve nehezen birom a fajdalmat,de barmire hajlando vagyok,hogy a celt elerjem.

Az anyatejrol tudom ezt a gyogyhatast,sot szemgyulladasra,orrdugulasra is ajanljak a kisbabaknak :wink:
A kisebesedes a rossz technikatol is elofordulhat,de a felazastol is...

Kép
Kép
ancsurti

Szia Ancsurti :)

Köszönöm szépen a gratulációt, jólesik ;)
Nem kivételes alkalom hogy fenn vagyok, valóban Bagoly vagyok,
kiskorom óta, anyu legnagyobb örömére....

Igen, olvastam valakiről, aki gondolkodik amnio-n (a nevére nem emléxem, 1000 bocsi érte :oops: ), igazából elég kellemetlen, hogy minket kismamákat paráztatnak a dokik holmi hülye arányok miatt;
Ha van valami konkrétum a tarsolyukban, az természetesen elvárható hogy közöljék, de egy ilyen "önnek 1 a 345-höz az esélye a Down kórra" kijelentéssel nemigen lehet mit kezdeni....
A 40 feletti kismamáknál még lelet sem kell, máris ronggyá paráztatták őket....
De hát ez van...
Én is reménykedem a problémamentességben, köszönöm szépen :)))Viszont kívánom!!!!!
A név még mindig képlékeny, most épp a Julcsinál tartunk, mert az extrább lányneveket sorra elvetettük,; még meglátjuk :)
(Látom te Torontói vagy!? Ott szülsz? Ti milyen nevet választottatok? :))

Ha minden jól megy, a volt MÁV kórházban, - most Állami Egészségügyi központ - ban szülök, ott dolgozik a választott dokim :)

Kép

Kép
krikalap

krikalap! :)

Üdv itt! :wink:

"Más fórumokon is voltam már, de az aktivitás ott kicsit kisebb, mint itt "
Na ne...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

AFP-vel ne foglalkozz! (Miben "egyeztünk meg, Lányok? :wink: ) A lényeg, hogy minden egyéb rendben van és jól érzed magad. :wink:
A toxémiára viszont vigyázz, de gondolom már vannak tapasztalataid, így tudod hogyan lehet elkerülni.

Tudom, hogy f@sza csaj vagy, de nem csak te olvasod, amit neked címzek. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Hali... 200907?
Hogyan szólíthatlak? vagy jó így???? ;D

Köszönöm a bíztatást :D az AFP-t igyexem elfelejteni, a toxémiát meg csak remélem, hogy ki tudom kerülni, úgyanis nem vagyok pehelysúlyú, és asztmám van régóta, s mint kiderült az asztma a legjobb út a toxémia felé.
Már a 4. hónaptól magasabb lett icipicit a vérnyomásom, 136/80 körül, és ez elég volt ahhoz hogy a dokim felírjon 2* fél Dopegytet... :( Első gyereknél viszont nem volt kezelve az asztma, most pedig kezelik, és viszonylag tünetmentes vagyok.
A súlyomra meg vigyázok amennyire tudok, eddig 1 kiló mínuszban
vagyok a kezdősúlyomhoz képest, ami lassan meg fog változni, mert a napokban elég korrekt lett az étvágyam :)
Dokim szerint max havi egy kg-t szedhetek fel átlagban, remélem menni fog :)

Kép

Kép
krikalap

krikalap! :)

Vagyok én itt minden, bárhogyan hívhatsz... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezek szerint figyelnek rád, jó kezekben vagy. :D Félidősen -1 kiló teljesen jó, akármennyi is a súlyod. Csak így tovább, ilyen ügyesen és akkor rendben lesz minden! :wink:

Kép
Kép
200907?

Köszi szépen még egyszer kedves 200907 ;D ;)
Figyelnek rám, igen :) Imádok terhes lenni :)
Pocakó is bagoly lesz, mint én....:/ :D
ilyenkor mocorog a legjobban
Boldog, nyugodt terhességet kívánok Neked is és mindenkinek :)
Megyek csicsizni mert a lányom 6 óra múlva itt fog kukorékolni
a fülembe :)
Legyetek rosszak ;)

Kép

Kép
krikalap

Krikalap:Hat erdekesek ezek az aranyparok az biztos...tudod itt mar nincsen AFP,szoval az ilyen jellegu paraztatast megusztam.Sot...azt hiszem mindennemut,mert itt aztan minden megy a maga utjan...nem vizsgalgatnak am orrba-szajba!Max,parazok attol hogy miert nem nezik meg ezt meg azt,de mar azert igy a felenel beletorodtem,talan jobb is igy.Igy jobban bizok magunkban :wink: Egyebkent 34 vagyok,akar aggodhatnek is,de felesleges...
Eddig minden okes volt,jo meretekkel birunk,jol fejlodunk...en jobban is mint kellene :lol: :lol: :lol: !
Huu most hogy irtad a Julcsi nevet...nagyon szep valasztas!Annyira regen hallottam ezt a nevet...es egy tunder kiscsajra kepzelem :wink: .
Nalunk a Hanga/Botond nevek azok amiket valsztottunk.
Igen,Torontoban elunk,a parom is magyar am,de o 9 eve el itt,en csak 7 honapja tudtam utana jonni...de 13 eve ismerjuk egymast :lol: Itt is fogok szulni,es itt kepzeljuk el a folytatast...
En is a Mav korhazban szulettem,es a testvereim is :wink: .Mert eredetileg budapesti vagyok...

Na vegre hazaert a pasikam,egesz nap melo volt...
Azert orulok a baglyoknak :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

200907:Na jol van akkor...tenyleg nem vagyok am ijedos :wink: :wink: :wink: :wink: !

Krikalap:Basszus -1 kilo :shock: :shock: :shock: Ugyi vagy...en jol belehuztam...az etvagyam nagyon durva lett..habar kicsike fer be egyszerre,es abban van gyumolcs is jocskan,de nagyon hizekony vagyok/voltam mindig is...na most eletemben eloszor eszek olyan dolgokat,amiket maskor sosem(kenyer,sutike,csoki).Szoval nem csodalkozom,majd megoldjuk jovore...most adunk enni ha enni ker :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

Kép
Kép
ancsurti

Nna, akkor minden bagoly húzzon a fészkébe és hajtsa a fejét a szárnya alá! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ertettem :wink: vegre kielvezem apa tarsasagat...itt meg bazi koran van.
Jo ejt baglyok!

Kép
Kép
ancsurti

sziasztok!

Na amíg várom az Ősöket írok 1 picit!

200907?

a válasz a kérdésedre, ami azonban nyilván első körben felmerült:
" Az I. típusú cukorbetegségre való hajlam fokozott a betegek elsőfokú rokonaiban. Egypetéjű ikerpár tagjaiban 30-50 százalék gyakorisággal fordul elő mindegyiknél a cukorbetegség, testvérek esetén 2-20 százalék az előfordulás valószínűsége. Amennyiben az anya cukorbeteg, a gyermek esélye a cukorbetegségre 1-2 százalék, míg az apa betegsége nagyobb kockázatot jelent, az öröklődés valószínűsége 4-6 százalék. A kockázat mértéke az érintett családokban további vizsgálatok elvégzésével pontosítható."

Így legyen---Ámen!

Ancsurti! Menjetek csak a 4D-re ne hallgassatok senkire...nagyon jól látszik a Baba, az már más kérdés, hogy megmutatja -e, hogy mi van a lába között!!! De nagy élmény...még ezt a hülyeséget, hogy lebeszélnek róla...

Én ma hajnal 4-kor felkeltem folyóügyeket intézni...hát a Kisfiúnk is felkelt...szoridaritott :lol: :lol: Na utána Apa 4:45-kor kelt (ment dódozni :cry: , hát Picúr is úgy érezte, hogy dolgoznia kell....és ez így ment 5:30-ig....akkor nagy nehezen visszaájultam... most bezzeg szunyál tutira!!!! Na de jönnek a Nagyszülők (már a vonaton zötykölődnek) aztán majd lesz pocivizit, meg szeretgetés, biztos Aktívka lesz :lol: :lol: Már alig várom, leülünk és megmutizom Nekik a Picúr "stafírját" :lol: :lol: Már látom Anyukámat..."Kislányom nem vagytok százasok ennyi ruhát venni". Na nem mintha nem kényeztetnék el majd az Unokát (a mai napig engem is...megvallom), csak Anyum nagyon reális ember és tudja, hogy mire volt szükségem nekem is és szépen nőttem fel...Mindig azt mondja....: ami a legfontosabb egy pár hónapos Babának: SZERETET...sokat foglalkozni Vele....nincs az a csörgő vagy bármi, ami azt pótolja :lol: :lol:

Képek a tegnapi fotózásból...asszony dagad...Apjuk fogy

Kép Kép

Kép -POCI :lol: :lol:

Kép

Mindenkinek szép vasárnapot!!!

Tickerplayground.com
breki76

Jó reggelt! :)

Az apától nagyobb az öröklődés esélye? :shock: :shock: :shock: Ez jó hír - legalábbis a ti esetetekben. :D Ámen jóváhagyva! :wink: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)
Klassz a poci (és szép hosszú a haj). :wink:

Lányok!
Szerintetek?:

http://www.noilapozo.hu/20090227/ntim_helyzetben_talalt_szulok_megoldasok

Kép
Kép
200907?

Szia 200907?

Basszus először nem vágtam....mondom végül is igen jó hír, mert Fiú...hasonlítson csak az Apjára....mire leesett...cukorról beszélsz :oops: :oops: !

A Baba óta 2x olyan gyorsan nő, mint korábban...sose volt még ilyen hosszú...mondjuk gyorsan összefogom aztán helló!

Volt nekem rövid hajam is...jóformán gyerekként csak az volt, majd aztán 14 évesen DM-es voltam...belőtt fej, elől szőke tincs...1 óráig tartott mire belőttem :wink:

Igen bazi nagy magyar poci :lol: :lol: :lol: De büszkén viselem...mint anno a kisdobos nevet (csapatom zászlaja és társaim előtt ígérem, hogy a 6 pontot megtartom....) :lol: :lol: :lol: :lol:

Na cca 1 óra is itt vannak Szüleim--hurrááááááá

Tickerplayground.com
breki76

Nehéz eset....majd bezárjuk az ajtót :lol: :lol: :lol:

Nem, de szerintem mi nevetnénk....aztán másnap valamit kitalálnánk...nemtom mit...Nálatok volt ilyen 200907? ha igen mit tettetek?????

Tickerplayground.com
breki76

Breki!
Nagyon helyesek vagytok :)
Vendég

Sziasztok!

Jó ez a cikk. Nálunk a gyerek még nem, anyám már benyitott, mikor egyszer nálunk aludt....

Nem tom már, ki kérdezte, nem bántódtam meg, csak leírtam, nálam mi vót.
Szóval: én akartam szoptatni, csak elbénáztam. Köszönhetem a negatív (magyar) hozzáállásomnak.
És igen Lorca! A férjem exe. Azon a bizonyos első otthon töltött napokban (tök egyedül egy folyton üvöltő bébivel, és anyám mondataival: "ugyanolyan vagy mint én, én se tudtam soha szoptatni...") 1-2 naponta megjelent, hogy adjak pénzt kajára, gyógyszerre, kiköltöztetik, stb...
Mondjam, ne mondjam, a kissebbséghez tartozik.

Ma már kissé kevésbbé érdekel a dolog, elengedem a fülem mellett, de akkor még nagyon a szívemre vettem.
Közben rájöttem, ha havi 200-ezret utalnánk, akkor se lenne elég, és én lennék az oka minennek!
(állítólag a párom miattam nem ment vissza hozzá!
Na erről ennyit.
Ha érdekel valakit, szívesen írok róla, mert jólesik kidumálni!
(hiába egy nyilvános fórum, mégse ismerjük egymást, és jobb így, mintha a szomszéddal pletykálnám!)

Kép
Kép]
hendegabi

KRIKALAP:SZIA!
:D

Kép
Kép]
hendegabi

Ancsurti,
A melltartó lassabb száradását nem levetett értelemben gondoltam. :lol: Hanem amikor még rajtad van. A tej spriccel, csorog, csepeg össze-vissza. A betét jó, de egy idő után már a kutyának nincs kedve tömködni magát.
Tesóm a londoni forgalomban bicajozott még a terhesség végén is. Nem láttam, de elég viccesen nézhetett ki. :lol: Ikrekkel félidő után gondolom azért már más, de terhesen is elég sokmindent lehet csinálni. 8)
Akár napokig is ázhatnál tejben...attól nincs sebesedés. Én utáltam a betéteket, így volt, hogy napi 24 órában áztam, tocsogtam a tejben. Jobb oldalon semmi baj nem volt. Bal oldalon kenőcs, ezer póz, pihentetés, levegőztetés, bimbóvédő stb, de a seb az mégsem gyógyult.

Krikalap,
Üdvözlet itt :) Azt hiszem a terhességre igaz, hogy mindenki szív valahol. Neked jutott az aggódás a toxémia miatt, én meg még mindig émelygek. Az AFP viszont mindkettőnknek alcsony, üdv a klubban. :wink:
40 évesen a Down kór esélye 1:100-hoz és onnan is csak romlik. Ha egy esély 1:25-höz csak az életkor miatt, akkor szerintem nemigen kell lelet ahhoz, hogy valaki megijedjen. Ennek a parázásnak van azért "jó" oldala is. A Down kóros babák gyakrabban születnek 35 alatti anyáktól, pont amiatt, mert szigorúbban vizsgálják őket.

007,
[quote]N írta:em bonyolultabb, mint egy körömvágás.
Ha Szabi körmeinek levágására gondolok, hát egyértelműen könnyebb a szopi. :lol:
Az integrált, kombinált teszt találati aránya 95 százalékos, 2-5 százalékos tévesen kóros lelet mellett. Ehhez képest kb 99 az amnio, ahol szintén van álpozitív. Bár azt hiszem, matematikai képességeimet meghaladja, hogy ilyen arányokat és esélyeket igazából felfogjak. :roll:

Cikk: "nekem ez a beszéljük meg" mindig sántít. Nekünk már volt olyan, hogy majnem "helyzetben" kaptak el, Nati 3-3.5. Ennyi idősen még biztos vagyok benne, hogy semmit nem fogott fel, de az azért biztos befolyásol, hogy végülis mit láthatott. Nat semmit.

Súly:
Ha bárki aggódna. :wink: Amikor Szabival ücsörögtem a dokira váróban, miről is beszélgetnek az unatkozó kismamák? 8) Egy dundi, nagyon vidám csajci jött oda, kb 150/160 cm. Az 5. hónapban járt, azaz kb ott, ahol mi most. A kérdésére, hogy "25 kg-t híztam, szerintetek ez sok?" hirtelen elég csend lett a váróban.

Breki,
[quote]l írta:egfontosabb egy pár hónapos Babának: SZERETET...sokat foglalkozni Vele....nincs az a csörgő vagy bármi, ami azt pótolja
Anyukáddal vagyok :wink:

Gabi,
Minek nyitogat be anyukád a hálószobába? :shock: Szerintem fogni kéne egy felnőttenk, hogy nem véletlenül zárják be az emberek a szobaajtót, ha kettesben vannak. :lol:
Én mindig, mindenre kíváncsk vagyok. :wink: De azért egy nyilvános fórummal vigyázni kell, soha nem lehet tudni, hogy ki olvassa. Szerintem sem te vagy az indoka, hogy nem ment vissza hozzá párod. Nincs az a különleges nő, aki miatt a férjem minket itthagyna. Ha mégis válnánk, akkor biztos nem másik nő lenne a fő indok. Nagyon kevés dologban vagyok ennyire biztos.

Kép KépKép
lorca

Lorca: most megnyugtattál nagyon! :D

Én is hízom rendesen (már +7 körül járok), de 25!!!! :D :D :D

Ja, mutterom bejött megkérdezni, nincs-e valaki klotyón. :D
Amúgy sok a gondom vele, de ezt a helyzetet ő is komikusan fogta fel.
Inkább mi pironkodtunk :oops: , de aztán rájöttünk, hogy nincs miért: ez egy természetes, és JÓ dolog!

Kép
Kép]
hendegabi

breki76! :)

Élvezd ki, hogy most ilyen a hajad. Gondolom, a többiek is észrevettek valamilyen változást, leginkább talán azt, hogy "bedúsult". Azért a macskaköröm, mert ez átverés: szülés után elkezd hullani. És nem csak az, ami egyébként is kihullana, hanem az is, ami most nem hullik ki. Ugyanis ezért dúsabb most. :shock: :D :?

DM-es korszakból egy fotó, esetleg...? :roll: Kíváncsi vagyok. :roll: :oops: :oops: :oops:

Ránk még nem tört Manó, max. a kiságyból leshetné, hogy mi van, mert egy szobában alszunk. Annak ellenére, hogy denevér hallása van erre még soha nem ébredt fel. :shock: :shock: :D :D :D :D
(Lassan egyébként már azt sem tudom miről beszélünk: kb. egy hónapja nem tudunk egy egész éjszakát együtt tölteni Apával. :roll: :roll: :oops: :oops: :x :x :x :x Hol ő aludt kint a meló miatt, hol én döglődtem, hol meg Manó kerget ki valamelyikünket az ágyból, amikor átvesszük. És az ágyon kívűlnek se sok esélye van... :evil: :evil: :evil: :evil: )
Az unokatesóméknál voltunk egyszer vendégségben, amikor reggel beszaladt az ovis fia egy nagy "Sziasztoooooooooooookkkkk!"-kal. Mi illedelmesen visszaköszöntünk, aminek ő nagyon megörült és már futott is az anyjához. Mi jót nevettünk, aztán a végére jártunk a dolgoknak... :oops: :oops: :oops: Amikor meséltük, akkor mondta az unokatesóm, hogy ők is jártak már így, de senkinek nem okozott problémát. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hendegabi! :)

Sose lehet tudni, hogy vajon visszaüt-e valahogy, amit kiad az ember a magánéletéből. Ez mindig benne van a pakliban. :roll:
De, ha úgy érzed, hogy neked könnyebb lenne, ha megoszhatnád a gondjaidat mert nem frusztrálna vagy könnyebben átléphetnél rajta, akkor írd le, ha úgy gondolod. :wink:

Down-kórral kapcsolatban én -többek között- erre támaszkodom:

http://www.noi1.hu/web/modszerek_hatekonysaga.html

Nem tudom, az a kismama mennyire volt dundi, de érdekes szitu lehett. :shock: :shock:
Az egyik ismerősöm szegény bármit csinált képtelen volt hízni. A százhetvenvalahánycentijéhez a negyvenpár kiló gondolhatod, hogy nézett ki... Pálcika lábak, ropi alkat. És bármit csinált képtelen volt feltornázni a súlyát. Aztán, amikor terhes lett több, mint 20 kilót hízott. Így leírva soknak tűnik, de az ő esetében pont így érte el az egyébként ideális súlyát. (Végül csak 5 kilót sikerült megtartania belőle, de azért is úgy kapart...)

"Nincs az a különleges nő, aki miatt a férjem minket itthagyna. Ha mégis válnánk, akkor biztos nem másik nő lenne a fő indok. Nagyon kevés dologban vagyok ennyire biztos."
Félre ne érts(!!!), de soha se mondd, hogy soha... :roll: :roll: :roll: Nem tudhatod, hogy mi lesz holnap, 2, 5 vagy akár 20 év múlva. Sok mindent problémát hozhat még az élet magával, és ki tudja, hogy mi, mikor, hogyan csapódik le...

Torony látogatás megvolt? Étteremben voltatok?

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:16-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

007,
Nem értlek félre, de nem azt mondtam, hogy ENGEM nem lehet elhagyni. :lol: Sorra-rendre mennek tönkre körülöttem a házasságok, kapcsolatok, a valós világban élek én is. Most hirtelenjében négy olyan barát/ismerős jut eszembe, ahol a gyerek annyi idős, mint Nati (az ő révén ismerem őket és tartjuk a kapcsolatot majd születés óta) és apuka kilépett, egy helyen pedig meghalt. Azt el tudom képzelni, hogy gondok, bajok stb megront egy kapcsolatot, és onnantól kezdve szabad a vásár. De azt nem, hogy egy jól működő, bejáratott kapcsolatot, családot szét lehet verni pusztán úgy, hogy valaki, egy harmadik megjelenik. Mindenhol vannak feszültebb napok, nálunk is, én is apuci is fényévekre vagyunk a tökéletes ember ideális képétől. Most a családunk a gyerekekről szól, őket nincs az a nő vagy pasi, aki ki tudná ütni. 8) Szemernyi kétségem sincs efelől. 20 év múlva már nem "minket", hanem engem hagyna itt. Az már más.
Hármaska vszínűleg a füriben készült. :oops: Két gyerek nagyon kreatívvá tesz. :lol: Ráadásul a legrosszabbkor tudnak felébredni. :twisted:
Ha a negyven valahányhoz hozzáadom a 20 kg-ot, még mindig nem éri el a terhesség előtti súlyomat. :lol: Pedig azért már kellett egy kicsit dolgozni, mert a második terhesség után bőven maradt rajtam súly. :evil:
Irodalomban én többnyire az eredeti angol publikációkat szoktam megnézni, ha sikerül megtalálnom és megértenem. A tesztek hatékonyságát a vérvételt kiegészítő uh növeli.

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Breki:Azta milyen csinos vagy :shock: :shock: :shock: !Nagyon szep kismami vagy!!!Es a fekete hajad...!!!!Jol neztek ki,szep kis csalad :wink: !
Az enyem is ugy no mintha huznak...a frufrumat 2 hetente kell vagnom,mert nem latok ki alola....
Jo hir hogy nem toled oroklodik nagy szazalekban.
Remeljuk nem lesz Monyok szegyenlos,es mindent elkovetnek/elkovetunk majd hogy mutassa magat :wink: :wink: :wink:

Hendegabi:Remeljuk hogy most sikerulni fog a szoptatas,es nem sulykolnak majd mindenfelevel...ne hidd el,es bizz magadban :wink: !

Lorca:Hat kivancsi leszek am a dologra...meg az allando tisztasagi betet mizeriahoz is nehzen szoktam hozza,de azota rutin :wink: !
A gyereknek csoda jarganyt vettunk,majd versenyzek a buszokkal,apa meg bringazik mellettunk.Itt am olyan szuper utanfutokat lehet kapni gyerekeknek,az mar mas kerdes hogy avval nem mennek a varosba....Tervezem nagyon a kendos megoldast,amig lehet es birom,majd azt is hasznalom...

25 kilo :shock: :shock: :shock: ?Am lehet a vegere elerem sajna...

Boo:Igen...a kulturalt kutyatartas...nagyon ugyik vagytok!Nalunk is mindig voltak a lakasban kutyik,es soha nem hittek el hogy igy is lehet...Nalunk is nagyobb a tisztasag 2 cicoval,mint nemely helyeken :shock: !
Azt mondod turorudit? :lol: :lol: :lol: Szerinted?Itt?De azert valamit benyomatok majd....!!!!
Jo kis sztori...a hajam egnek all!!!Es sajnos ez mennyire jellemzo...a Keleti pu.kornyeken laktam...hat nem egyszer lattam ilyen dolgot...hogy nem tud olvasni,de azt hiszi ove a vilag!!! :twisted:

200907:Koszi kerdesedet,remelhetoleg ma lesz a toronylatogatas!Nem,az etterembe nem megyunk most...bazi draga egyebkent...es hat akikkel megyunk,ok sietve potoljak az elmaradt programokat...a Niagararol jonnek,mert azt is megnezik gyorsan...
Szerencsere sut a nap,nem kell agyonoltoznom...

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

200907?
Akkor elviekben mégiscsak egyetértünk nagyjából szopi ügyben.

Nálam Szonjinál az első napok éjszakák voltak kemények, fájt, feszült, égetett, minden bajom volt. Amikor megindult a tejcsi, akkor meg dőlt, hogy nem tudtam mit kezdeni, örökké ruhát cseréltem, pedig volt cicitartó+betét.
Marcinál én is meglepődtem, de már a 2. este annyi tejem volt, hogy miután megvolt a szopi, még 110ml-t le tudtam fejni, egy ciciből . Mondjuk Marci örökké rajta csüngött, lehet, hogy ez is közre játszott.

Ancsurti!
Az európai kontra kanadai bevásárló alatt azt értetted, hogy az európai jobb? Az ottani hagyományosokban inkább ilyen kész biszbaszokat lehet kapni? Vagy miben nyilvánul meg, hogy gyér?

Jimbone!
Gratulálok a fiúcskához. Miért voltál biztos abban, hogy lány? Mondták korábban v. megérzés?
Kicsi lábikói zabálnivalók...

Krikalap!
Üdv itt és egyetértek a lányok tényleg imádnivalóak
De a fiúk is

Kilók: el is felejtettem írni, hogy megmérettem magam a védőlánynál és én 4 kilónál járok (pluszban) azt mondta, hogy az teljesen normális. Hát ha ő mondja.

Boo!
Nem csak a fiú kutyiknak van micsodájuk meg popójuk :)
Nem arra akartam célozni, hogy ahol kutya, macska, stb. van, ott automatikusan dzsuva van, remélem nem így értetted v. nem vetted magadra.
A "nem tud olvasni" sztori pedig tényleg elég érdekes (hogy finom legyek).

Úgy néz ki, hogy megvan a nevünk (mármint a lánykánk neve)!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Boo,
Én is házisárkány vagyok. :lol:
Kedvenc barátnőm pénztáros. Ő mondta, hogy amikor egy szupi kis hitelkártyát nyomtak a kezébe, XXX aláírással, kellett egy kis idő, mire leesett a dolog.

Ancsurti,
A végére 25 kg az egy dolog. De a közepén?! Többet nem láttam a lányt, de belegondoltam, hogy elsőre félidőben +1 kg volt, azután +15 kg-mal zártam. Remélem, ő nem szedett fel arányosan annyit. :roll:
Ha máshol nem, bioboltban tuti találsz nem ízesített túrót. Keverni cukorral és rá egy kis olvasztott csoki. :lol: A túrórudi kötelező terheskaja.

Be kell valljam, nálunk akkor volt csili-vili lakás és rend, amikor takarítónő járt. :roll: Régi szép idők. :lol:

Cici dologban leginkább egy momentumra emlékszem Szabi születése után. Tusi után egy tükörrel szembesültem és csak arra tudtam gondolni, hogy húúú, mekkora :lol: :lol: :lol: Aztán persze nemsokára vissza a szokásos méret. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Most ébredtem egy kis délutáni szunyából..
Olvastam h beszélgettetek arról h milyen sokan mennek külön.
Szerintem a baj ott van h túl gyorsan lépnek egyesek túl mindenen.
Az a durva h nemrég még kínos ügy volt elválni,nem is igen tették ha kellett volna sem,most meg az első rossz szónál külön mennek,nem?
Remélem h nálunk nem kerül sor olyan helyzetre h külön válás legyen a vége.Nekem 2 nevelőapám volt meg ki tudja mennyi ideiglenes...
Biztosan vannak akik nagyon gyerek centrikus férfiak ,de nekem gyerekkoromból nem ez a tapasztalatom.Mindenkinek a sajátja felé húz a szíve...
Van a másik véglet is amikor félholtra veri a férje de akkor sem hagyja ott...
Na mindegy ez csak afféle morfondírozás,de amikor ilyenekre gondolok próbálok egy kicsit visszafogni a hisztiken :wink: ,és kitalálok vmi apró meglepit,egy kis meghittséget csempészni a napunkba. :lol:
Remélem mindenkinek jó kis vasárnapja van!!! :wink: :wink: :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

boo! :)

Az állattartási szokásaidra csak ennyit szólnék: :shock: :shock: :shock: :shock: :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :!: :!: :!: :!: :wink:

krikalapot viszont olyan szépen köszöntötted, hogy ez egyik feléből egy kukkot sem ért, a másikból meg elbizonytalaondik, hogy jöjjön-e... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
krikalap, ne hallgass rá! Túl sok zöldséget eszik mostanában és most már beszéli is.... :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"egy jól működő, bejáratott kapcsolatot, családot szét lehet verni pusztán úgy, hogy valaki, egy harmadik megjelenik."
Ha MINDEN jól működik, akkor nem is. Csak marhára meg kell dolgozni érte, minden egyes nap... A problémákat pedig nem besöpörni a szőnyeg alá, hanem megbeszélni ŐSZINTÉN, személyeskedés és indulatok nélkül.

Remélem marad a jó idő, de azért öltözz fel rendesen! :wink: Kár, hogy ilyen kutyafuttában tudjátok csak megnézni. :( Gondolom, hogy nem occsó az étterem, de nem is véletlenül kérnek érte annyit... :wink: :roll:

szonibaba! :)

"Marcinál én is meglepődtem, de már a 2. este annyi tejem volt, hogy miután megvolt a szopi, még 110ml-t le tudtam fejni, egy ciciből . Mondjuk Marci örökké rajta csüngött, lehet, hogy ez is közre játszott. "
Na, nekem ilyen "problémám" nem sűrűn volt... :? :? :? Manó 4 óránként szopizott (kábé 1-1,5 órán át :shock: ), de már 1 hónapos is elmúlt talán, mikor sikerült egy 125 ml-s üveggel félretennem szopi után.

Elárulod a nevet vagy találjuk ki? :roll: :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

200907?
Na aztán nekem is csak annyi tejem lett, ami pont elég volt Marcinak. Első alkalommal egy normális nővérkét fogtam ki, aki odaadta a kórházi fejőt, amikor kértem. Másodszor, amikor kértem egy "más nézetű" nővér volt, aki azt mondta, hogy nem kell lefejni v. talán azt akarom, hogy annyi tejem legyen, hogy ne tudjak vele mit csinálni? És örökké fejni akarok? Próbáltam aztán kézzel kinyomkodni, mert baromira fájt, de nem nagyon sikerült.

Háát...akartok rejtvényt v. csak szimplán áruljam el?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Háát...szimplán adj fel egy rejtvényt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Húú mennyi hozzászólás érkezett 1 nap alatt!
1 órája csak olvasom, olvasom... (Pedig ÉN tudok olvasni, nem úgy mint a fiúk a postán :P :D )

Köszönöm mindenkinek,hogy ilyen szépen üdvözölt, igazán jólesett :)
Próbálok szépen sorban haladni, és mindenkinek válaszolni ill. hozzászólni :D

Kedves 200907, ne aggódj, Boo-nak nem sikerült elijesztenie ;D
Nem mondom, elgondolkodtatott, de azért még maradok ;D ;D ;D

Ancsurti: igen, hallottam hogy az AFP már csak egy Kelet-Európai
őskövület, igazán örülök hogy Neked nem jutott ki ebből a fajta paráztatásból, rossz mikor a bogarat belerakják az ember fülébe...
Az a lényeg hogy szépen fejlődgettek!
Nagyon szép név a Hanga és a Botond is! :)
Nálunk a fiúnév még képlékeny, mert a férjem Bendegúzt szeretne, én meg kicsit tartok tőle, hogy (Nomen est omen) - szóval.... hogy akkor gézengúz lesz

:shock: de lehet hogy ez csak az én hülyeségem :)
Remélem külföldön megtaláljátok a számításotokotat, Boldog babázást kívánok ;)

Húú mindjárt folytatom a hozzászólást csak ki kell vennem Noémit a kádból mert már nagyon ráncos :)
Lefektetem aztán visszajövök éjjeli bagolykodni! Huhúúúú huhúúú :P

Kép

Kép
krikalap

Sziasztok

Nem voltam tegnap meg ma és nem győztem olvasni.

Szoptatás: Én nem mondanám kifejezetten fájdalmasnak a szoptatást, inkább csak kellemetlen érzés az első napokban amíg az ember hozzá nem szokik, illetve a cici. Kisebesedés inkább attól szokott lenni hogy a pici nem jól veszi a szájába a bimbót és ettől sebes lesz. Én is azt mondom hogy az anyatej az ami nagyon jó rá, de én a Garmastan kenőcsöt is használtam, ezt nem kell lemosni.

jimbone gratulálok a kisfiúhoz

Ancsurti szeritem is menjetek 4 D-re mert ennyi idősen is nagy élmény, én már alig várom hogy újra mehessek, de a 28. hét még igen messze van.

krikalap üdv közöttünk.

Breki nagyon csini vagy, s neked is tök nagy már a pocakod.

boo az is lehet hogy jogsija sem volt, csak vezetett, ezekről én mindent eltudok képzelni.

Mi tegnap elmentünk az RS-be ott árulnak faktum bútorokat, hát egyáltalán nem néznek ki olyan jól mint a képen, úgy hogy azt el is vetettük. És maradok annál amit a brendonban néztünk. Az amit mutattam, de ha gondoljátok megmutatom még egyszer. Ahhoz lesz majd egy kicsit erősebb barackvirág szín, és egy gyerek mintás bordűrrel, üvegszálas tapéta. Hozzá valami narancsos színű szőnyeggel.

Ma brassóit főztem minden el is fogyott fincsi let, apa meg csinált tarkedlit. Nálunk ő a nagy sütögetős, én inkább csak főzni szoktam. De nagyon fincsi lett.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok,

Noémi alszik, anya újra szabad =)
Képzeljétek, nem (mindig) én mesélek ám esti mesét neki, hanem ő nekem :D Nagy részét a bölcsiben tanulta, azóta heti kb 2 alkalommal mesél nekem vagy az apjának 2-3 mesét, (piroska és a farkas, 3 kismalac, 3 pillangó, 7 Keccskegida (szigorúan 2 "cs"-vel ejti :D) stb :D) aztán jó éjszakát kíván, befordul a fal felé és alszik :D Akkora arc a kiscsaj :D Persze elfogult vagyok, de akkoris :)

Kedves Breki, szép nagy pocid van :)
No és hosszú haj rulez! (nekem is az van :D)
A babád miatt ne aggódj, teljesen egészséges lesz!
Anyukám 1-es típusú cukorbeteg, 20 éves kora óta, nekem semmi bajom a cukrommal, mutogatni kéne :) (kop kop)
Mikor anyu terhes volt velem, még elég csapnivalóan kezelték a betegségét, és nem vették idejében észre nála (ő ugyanis a terhessége alatt lett, ill "maradt" cukros) de ma már nagyon odafigyelnek, nagyon megváltozott az inzulin, és beadásának módja is egyszerűbb. Igazából anyukám egészségesebb, mint bármelyik 2-es típusú cukros, mert figyel magára, és ha mégis bűnbe esik, már nagyon jól szabályozza a cukrát.
Mondjuk én úgy tudom 1% alatti az öröklődés esélye. De mint mondtam, a dokik az aránypárok meg százalékok csattogtatásával mehetnek a búsba. Menjenek statisztikusnak, ne orvosnak :)

Írtad hogy sok ruhát vettetek - nem olyan rossz az! Mindig mondják: ne vegyél sokat, pikkpakk kinövi, pénzkidobás, stb. Nincs igazuk.... Mert az átlag baba (bizonyos ballábas napokon) napi 2 ruhát lehány, 1-et összekakizik, 1 et pelenkázás közben lepisil (juj de aranyos :D) ha nagyobbacska akkor belekeni a sárga/ zöld/piros pürét meg a nyálas kekszet, és máris mehetsz mosni, hogy holnapra elég legyen... Minden tiszteletem az anyukáinké, nagymamáinké akik mindennap rucit meg pelust mostak (kézzel ráadásul), de részemről nem vagyok a saját magam ellensége :)))

Kedves Lorca, egyetértünk, kevés terhesség van, amivel az ember nem "szív" legalább egy icipicit; igazából lehet hogy teljesen kompéikációmentes egy csomó, de ha az orvos kicsit hosszabb ideig nézi a leleteidet vagy az ultrahangot, az már épp elég ok a parára.... Én a dokikat 2-3 évig biztosan alávettetném pszichológiai ill. önismereti képzésnek, ugyanis szerintem a kismama idegessége legalább annyi problémát generál, mint amennyi fizikailag adott..
Lásd a koraszüléseket, vagy akár a meddőséget is...

Súly: azt olvastam (persze ez megint csak egy statisztika)
hogy a kismamák legnagyobb része a súly valamivel több mint 1/4-edét szedi össze a félidőig, aztán kb. a felét vagy majdnem felét a 20-30.-adik héten, és kb 1/4-edét, vagy picit kevesebbet a 30. hét után. A kismama, akivel találkoztál, még nem egyszerű hízás előtt állhat ;) Na jó, nyilván nem, de azért mosolyogtam, mikor átfutott az agyamon, hogy még több mint 50 kilót hízhat a statisztika szerint :) Ebből is látszik, ez is jó nagy marhaság :D

Jimbone - nagyon szép a babád :) Én is megmutogattam apának :)

Lorca - fő az önbizalom, és a bizalom a családban, a párodban és a kapcsolatban! Ha ő is így van ezzel, és mindkét fél hajlandó erőfeszítéseket tenni a boldogság érdekében, akkor szerintem is szétnyűhetetlen a kapcsolat! :) Én 14 éves korom óta vagyok együtt, és 19 éves korom óta élek együtt a férjemmel :) Most 28 vagyok :) És nem érzem úgy hogy belefáradtam volna, imádom :)

"Rányitós" téma - hát, nem egyszerű :D Mi nem tudjuk zárni az ajtót, így gyakran elbarikádozzuk :D Illetve, 2 ajtó van köztünk és a Mimi között, jó eséllyel meghalljuk ha kinyitja az övét :)
No meg persze vannak néha babamentes napjaink, 4 nagyszülő van egyenlőre 1 unokára, ízekre szedik, gyakran alszik náluk :)
Édes kettes szabadnapok (Minnyá vége, a csecsemő egy darabig még egy szobában lesz velünk :D)
1ébként nem vagyok híve sem a nyíltan elmondásnak, sem a titkolózásnak, prüdériának. Viszont ha egy óvodáskorú gyereknek érdekes dolgokat mondasz, másnap az egész óvoda attól harsog majd; még 1 napja sem késett a menzeszem, mikor piros lett a tesztem, és másnap azzal fogadtak az óvónők, hogy "gratulálunk anyuka".....ennyit a "harmadik hónapig várunk míg bejelentjük" - ről. hihi

Szonibaba - egyetértek,a fiúk is imádnivalóak, csak másképp. Én részemről fiúnak is nagyon örülnék, hogy ne csak a férjemhez akarjon hozzámeni a kislányom, hanem legyen valaki, aki engem is feleségül akar venni :D ;D A lányom kicsit Apamán :D Mondjuk én megértem :D De NEM ADOM, az ENYÉM :D

Timi, azt hiszem én épp egy "gyerekcentrikus" pasit fogtam ki :)
Tényleg, ti nem érzitek, hogy mostanában alábbhagytak a hisztik?
Vagy csak én küzdöttem ilyesmivel?????? :)

És végül, szopi téma:
Isten látja lelkem, én pozitívan álltam hozzá, de az én élményeimet a Mimivel nem hasonlítanám egy körömvágáshoz....
Képzeljetek el valakit G-s (Géééza, nem írtam el) kosármérettel.
Ez volnék én. Aztán adjátok hozzá egy 2.7 kilós csecsemő fejét, és kicsi száját. Egyszerűen nem tudott bekapni akkora részt, hogy ne harapdálja sebesre. Csórikám, üvöltött néha az éhségtől, és még jobban harapott, úgy cuppogott mintha az élete függne tőle. Pedig iszonyat jól hízott :) Bimbóvédő ide vagy oda, nagyon sokáig küzdöttem a sebekkel. Nem csak belövellés után, hanem több mint másfél hónapig. Amig hozzám nem nőtt a kicsi szája, és übergyakorlott nem lett. Onnantól minden rendben ment.
Szóval kicsit most is aggódom... :S gyakorlottabb lettem meg minden, talán a hugi is nagyobb súllyal és szájjal születik :)

Hű ez hosszú lett....... :D

Kép

Kép
krikalap

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?