A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

A szeparációs szorongásra azt mondták, hogy általában 8 hónapos körül jön elő, de vannak kivételek, ld. ZSófi. Állítólag éjjel végigálmodják a napjukat és eszükbe jut, hogy nem látnak minket.
A dolog megható. Ha felsír, meg kell simogatni stb. Azt is mondta az orvos, hogy már nagyon értelmesek a babák ebben a korban és ha esetleg felébred éjjel, már nem akar csak úgy elfeküdni magában, hanem akkor nekikezd mozogni stb.
Megnyugtatott, 2,5-3 éves korig tarthat ez az állapot.
Most megértettem, hogy ezért mondják sokan, hogy 3 és 6 hónapos kor között alszanak a babák a legjobban.Persze, vannak kivételek, és lesznek mindig jól alvó babák, nem akarok sztereotípiákat gyártani.

Fleur, akartam írni, hogy sajnálom, hogy Dani leesett az ágyról. Ugyanakkor megnyugtat, hogy nem csak velünk fordult elő.

ZSsfinak új hangja van, mint egy kiskakas. :P Már az utcán is megfordultak utánunk :oops: De legalább nem sír a kocsiban :-)

Képzeljétek, Zsófi kikúszott a szobából a folyosóra :shock:
Ja, és megevett egy egész üveg HIPP vilmoskörtét, csak lestem.

Móni, reméljük, hogy nem komoly akkor. Az már fél siker, ha tünetmentes.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

http://www.pelus.hu/tartalom/kovetkezo-akcio
Nézzétek meg, lehet akciós kupont nyomtatni!

Nagyon fáradt vagyok, holnap pedig ballagásra megyünk Miskolcra.
Majd jövök valamikor.

Szép hétvégét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Móni, kb. ugyanezt mondta el az orvos is:

http://www.kismamablog.hu/nem-kategoriz ... aba-alvasa

Vick, köszi a linkeket!
Hú, Neked micsoda nagy Keresztfiad van, ha már holnap ballag!

Jó éjt és jó hétvégét mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali csajok, visszaolvasás nélküli helyzetjelentés, mert amúgy innen indult az egész történet:
Monke mikor írta a szagos dolgot, első dolgom az volt, hogy végigszaglásztam a kölyköket. Fiamnál az egyik orrából éreztem is valamit. Gondoltam hülye vagyok, para, mint általában minden. Napokig szagoltam, hát igenis éreztem, hogy ez biza szag. Már a férjemnek is mutattam, extra fogmosás, extra cumimosás, sőt új cumik beszerzése. De ekkor sem mertem Nektek írni. Ma leszedettünk pár szemölcsöt a gyerekről, aztán megkértem a dokit, hogy nézze meg: kiszedett a fiam orrából egy rugót és ugye ami rátapadt azóta mióta bent lehet. Tanulság: ha valamit érez az anyuka, igenis dokihoz kell menni, fórumon való részvétel rengeteget segít gyermekeink nevelésével. ... és Pom-Pom meséi 3 éves kor alatt nem javasolt: Órarugó Gerincű Felpattanó monnnyon le!

Köszönöm Monke, és Mindenki!!!

Kép
Kép
friday

Hahó!

Hűha, Friday, ez nem semmi. Örülök, hogy kiszagoltad a gondot, szó szerint, és hogy nem lett semmi baj!!!
Azóta egyébként én is szoktam szagolgatni Benét :)

Mi az anyák-napi programotok? Gábor nem olyan jó az ilyenekben, nem tudom, előrukkol-e valamivel, nagyon jól esne :) Nálam ez a sírásos dolog megfordult, egész Bene születéséig nagyon sírós voltam, és aztán, mikor meghalt a Papám, nagyon sokat sírtam, azóta viszont nem nagyon... kimerítettem a könny-készletem.. (?)

Ez a fogzás nagyon durva, iszonyú óráink vannak néha. Sír, mindenhogy, a lakás egyetlen pontján, a hűtő mellett nyugszik meg... :shock: Ha egy fél lépéssel arrébb megyek, már megint rákezd. Hidegebb nincs ott, szerintem, fogalmam sincs, mitől jobb ott.
Most megint a hintában alszik, ott megnyugodott egy kicsit.
Na meg érdekes ez a fogzás, mióta tart, mindig felkapom, ha sírni kezd, nem akarom, hogy bármi miatt is rossz kedvű legyen. De azért érdekes az a világfájdalom, ami vízszintesen működik, függőlegesen meg már nyoma sincsen :wink:

Naplót én is írok, Zsuzsi, csak "manuálisat", vettem egy szép kis könyvecskét, és abba. Nekünk írt Anyukám, innen az ötlet, hogy írjak én is. Néha nehéz időt szakítani rá, de a fontosabb dolgokat igyekszem feljegyezni én is.

Ikea - Móni, ha szerdán hozzuk össze? Vagy az valaki másnak nem jó? Már nem emlékszem vissza.

Zsuzsi, remélem azért Zsófi túl lesz hamar ezen a szorongáson! Ügyes kiscsaj a kúszással, akkor Ti már kezdhetitek a pakolást előle :)

Kriszti, tök jó, hogy ilyen sokat vagytok kinn, meg tudom érteni, én is ezt tenném a helyetekben :)

KépKép
gigilina

Hi,

Huszilvi, Váry cuki igen, elmond mindent Rólad és rólam is :lol: :lol: :lol: babausziba mi is oda jártunk, imádtuk, szeretettel üdvözlöm Vivit :D .

Jesszus, ki ébreszt itt alvó gyereket?????

Petra :shock: :shock: :shock: , alvó gyerek ébresztése bűn! :wink: 8) mozgásért gratula! És igenis a gyerek legyen skatulyából kihúzott, folytatás Giginél lesz...:wink:

Gigi, majd szépen leszoksz erről a foltszedegetősdiről a második gyereknél :D ...bár én is tisztába viszem utána az utcára őket, de idehaza már bánja fene miben vannak, elindultam a lejtőn :roll:

Ervick, ez az, a mesék azok, csak a szülőknek szóló magyarázat nincs ott. Másik fórumra is pont ezt linkeltem be, nálunk még a mesék nem voltak, csak a nekünk szóló részt alkalmaztam. No, még kutakodom hátha tudok linket is arról.

bfkata, tudom miről beszélsz, hajrá anyuka!!!! (én is sinus-görbe életmódban vagyok, most éppen fennt, remélem csatlakozól, nehogy mindig elkerüljük egymást :roll: )

Monke, járókánk 1mx1m-es, fa, babausziban volt hálós és abból simán ki tudott mászni Bors egy éves kora előtt, szóval én a fa párti vagyok, kizárólag ezért, más tapasztalatom nem nagyon van. ...vagy nem ez a kérdés? Kicsi lakásban akkor az a védő rács nem praktikusabb???
Szeparációs szorongás ellen: elkéstél, gyerekvállalásnál nagyjából
:wink: :wink: :wink: Monke-Mamának millió gyógypusszancs!

bababiztos szoba kialakítása is nagyon nehéz, szerencsében is bíznunk kell, hogy nem lesz baja :roll: mi ilyen cuccokat tettünk a polcok-asztalok sarkaira: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90115092 hááát, ettől függetlenül a legnagyobb esése Borsnak a kertben volt a betonon, mindketten mellette álltunk, szerencse kérdése tényleg.

Krisztinaa, egyszer beindul az az evés is! Nagyon ügyes Anna, biztos inkább a mozgást teszi előre nem az evést :wink:

Kankalin, aztaaa micsoda mozgás!!! Gratulálok!

Szép hétvégét Mindenkinek!!!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Friday, ez elég morbid:( de jó, hogy kiderült.

Zsuzsi, ez tényleg megható... :)
Egyébként meg azt hiszem, hamarosan nem fogsz hiányt szenvedni testmozgásban, ha Zsófi így belehúzott.

Kata, akartam írni: jó munkát és megy a drukk a tesódnak a szóbelihez! Mikor lesz?

Ági, nem tudom, a következő két hét még nagyon bizonytalan.

Szegény kis Bene:(
A hűtőben vajon nem a zúgását szereti? Bírják a babák az ilyen monoton berregést.
(az enyém mindig megnyugszik, ha bekapcsoljuk a porszívót, a hajszárítót vagy az elemes fogkefét:)

Anyák napja mint gondolat nekem is megható, de azért én megvárom, amíg majd Dávid köszönt fel önszorgalomból:) az apjától kicsit visszás lenne, de lehet hogy ez az én vesszőparipám csak.

Jó hétvégét, utazóknak jó utat!

Puszi
Móni
monke

Most olvastam, hogy még írtál, Friday.

Igazá

Ja, szeparációs szorongást gondolom, hogy nem lehet megszüntetni, de talán valami jó tanács, hogy hogy kezelje Zsuzsi...

(pl. anyámnak annó azt tanácsolták, hogy ki ne vegye a gyerekét (engem) az ágyából, bárhogy is sír... :twisted:
Szerencsére az már jó régen volt:)

Járóka vagy nem, igazából ez volt a kérdés - de inkább védőrács lesz meg ilyen Ikeás izék.

Mi a Szamóca és a Beatrix cukrászdák között lakunk... de ha Szilvinek bejön a babaúszás, meg Ti is szerettétek, hát lehet, hogy egyszer ellátogatunk arra.

:P
monke

hahó,

benéztem a nők lapja oldalára, és ezt a cikket találtam:

http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20100426 ... os_muvel_/

az utolsóról (címke) rögtön Zsófi jutott eszembe :lol:

ja, murphy nálunk: hétfő óta Csabi sem alszik már kint a teraszon 2 órákat.. :shock: jó, ha fél órát alszik ebéd után :roll:

Friday, majd átadom az üdvözleted, bár most jut eszembe, szerintem nem tudom a polgári, rendes nevedet :oops: megírnád priviben, és akkor iwiwen is be tudlak jelölni, mert szerintem azzal is elmaradtam :oops:

Móni, bukásról jutott eszembe, addig jó, amíg tejet eszik, mert hozzátáplálásnál már színeset hány :roll: :lol: ma nálunk narancssárga trutyi jött vissza... sütőtök+alma :wink:

Nekünk jó a szerda de és a csütörtök de is.

Ági, kitartás a fogzáshoz. A napló jó ötlet, én a laptopon kezdtem írni, de mostanában eléggé elmaradtam.

Na, valamit elrontottam a gépen... Eltűnt a felső rész, ahol az oldalak vannak... :oops:

Megyek is, mielőtt még mást is elszúrok...

puszi,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!
Csak gyorsan írok kicsit. Megvolt a ballagás, szegény gyerekeim nagyon elfáradtak, ott nem tudtak aludni. Vince is csak keveset, így haza úton aludtak mind, majd itthon átöltöztek és feküdtek is le ( Vincus szopizott még).

Lényeg: Felnézek tesóméknál az egyik könyvespolcra és mit látok ott??? A Gyógyító meséket és az Új Gyógyító meséket!!!
Annyira megörültem, el is hoztam nyomban. Holnap este nekiesek olvasni. :D

Debiben ingyenes lesz holnap az állatkert, lehet, hogy elnézünk arra.

Ennyire futotta ma tőlem, iszonyúan elfáradtam, én vezettem oda is, vissza is. ( Mióta gyerekeim vannak félek, ha más vezet, ezért én szoktam :oops: )
Jó éjt!

vick
Kép
Kép
ervick

Friday
Sajnos néha a kényszer rávisz a bűnözésre. Mikor egyedül kellett hordanom a lányokat oviba, bizony fel kellett keltenem Vincét. Aztán annyira megszokta, hogy fél 7-7 körül magától kel fel mostmár.
Nem mondom, hogy nem szakadt meg a szívem, hogy a gyönyörű, nyugodtan alvó gyerekemet fel kellett keltenem, de szerencsére ő csak mosolygott, nem volt nyűgös egyáltalán.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,
Itt vagyok, jól vagyunk, csak nem értem ide. Nem is nagyon tudok most sem reagálni. Bocsi, hogy ismét csak magunkról írok.

Köszönöm az ötleteket az alvással kapcsolatban. Sorban próbálgatok mindenfélét. Jó lenne ez az egyedül elalvós verzió, de nem nagyon megy. Azért nem adom fel.
Elolvastam a cikket is...valószínűleg Bíborkánál is minden egyben...(fogzás, szeparációs...,kíváncsiságból nem alszom, mozgásfejlődés stb.)Picit többet alszik már napközben és ezzel egyenes arányban csökkent a balhé. Azért még van mit csiszolni.

Megnéztem a képeket és a videót, nagyon tüneményesek és ügyesek a kicsik :)
Mikor láttam Benét, úgy éreztem mi sosem fogunk itt tartani, aztán képzeljétek, elvetem tőle az összes játékot, és láss csodát beindult. Először hátrafelé haladt, aztán szépen ügyesen előre. Persze mindezt változatlanul visítva produkálja. Ő bírná egész sokáig, csak én nem.

A mi lakásunk abszolut nem gyerekbarát, Blani idejében még padlóvázáim is voltak. (nagyrészt járólap van) Én is úgy gondoltam, hogy gond lesz, de nem...Nagyon hamar megszokják az otthonukat. Nem is emlékszem már a mászós időszakra olyan hirtelen már fel is állnak. Járókánk most sem lesz. Úgyis mindig rajtuk kell tartani a szemem. A pakolás szempontjából biztos egyszerűbb, mert amit csak elérnek...

Eljutottunk az Anyaköri beszélgetésre nagyon jó volt. Akit érdekel, jöjjön a következőre. A következő téma a játék lesz. Most a multimédia hatása a gyerekekre volt a téma.

Én a blogot szántam naplónak, hogy majd kinyomtatom és kis könyvet kapnak x-dik szülinapjukra. Már csak gyakrabban kellene jegyzetelni.

Mi az a Gyógyító mesék?

Puszi mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Én most ezen hatódtam meg Anyák Napja tiszteletére:)

Egy vers, egy másik fórumról "loptam"- gondoltam, bemásolom.

TUDOD, KISFIAM...
(Görgényi Tamás)

Tudod, kisfiam,

neked nem kell a leggyorsabbnak lenned
legjobbnak sem kell lenned sosem
és az sem baj, ha nem vagy a legszebb
se legerősebb, és nem vagy első soha semmiben

nem kell mindent megtanulnod
nem fontos mindent értened
nem kell tudni mindent
s töprengni mindenen
nem kell mindent látni, kipróbálni
s nem kell mindenkit ismerni sem

nem kell feltalálnod semmit
s nem kell fölfedezned új földrészeket
nem kell eljutnod a holdra
nem kell megszámolnod a végtelent
se megnevezned a névtelent
nem kell sikert elérned
nem kell nyerned semmilyen versenyen
nem kell semmit bizonyítanod sem megszolgálnod, sem kiérdemelned
nem tartozol senkinek semmivel

nem kell elszámolnod,
mindent ajándékba kaptál
nem kell fejlődnöd
nem kell jónak lenned

én nem azért szültelek
hogy neked bármit is kelljen
csupán azért, hogy szeresselek
és hogy neked szeretni alkalmad legyen.

Szép napot,
Móni
monke

:cry: :D
Ez az Anyák napja! Csak megríkat engem...

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

tegnap este jöttünk meg a szüleimtől, takarítanom is kéne, mosnom, vasalnom, így csak röviden jövök.
Nagyon-nagyon szeretnék menni Márkkal az ikeás talira, de ez a hét tuti nem jön össze, mert hétvégén vendégeink lesznek, takarítanom, főznöm-sütnöm kell meg tanítok is délelőttönként.
Nagy kérés lenne csajok, ha eltolnánk egy héttel?
Jövő héten bármelyik nap jó.
Judit, majd hívlak, köszönöm a felajánlást.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Sajnos nekünk nem alakulnak a legjobban a dolgok, péntekre Bene lázas lett, délután voltunk gyerekdokinál, elküldtek minket vizelet-vizsgálatra (külön történet, hogy sikerült az ehhez szükséges mintát összeküzdenünk...), ahol ma voltunk, sajnos Benének húgyúti fertőzése van, szóval mennünk kell a Bethesdába, ott is maradunk pár napig :( :( Eléggé kétségbe vagyok esve, azt tudom, hogy nincs nagy baj, csak hogy mi vár ránk a kórházban... jaj. Még emlékszem Mangora "élmény"beszámolójára... remélem gyorsan túl leszünk rajta. Megyek is pakolni...
Gondoljatok ránk...
ahogy tudok, jelentkezem. Móni, elküldöm Neked priviben a számom, ha nem gond, légyszi írj arra egy üzit, aztán ha van valami hír, akkor tudok életjelet adni.
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

GYors életjel tölünk is!!
Sorry de nem tudok mindenre reagálni sőt visszaolvasni sem!
Továbbra is nincs rendes net, hébe hoba sikerül a vezeték nélküli netet elcsípni !

NÁlunk is zajlik az élet..
Ezen a héten ikeás tali nekünk sem jó !
Ma anyukámat viszem dokihoz, holnap vendégek, szerdán oltás. csüt dédiék, pénteken meg vásárlás mert vasárnap lesz a keresztelő!

Sikerült a mária boltban, tök szép kis keresztelő rucit vennem! :D

Én meg tök szarul vagyok!

barátaink benne vannak egy új tisztiító szeres bizniszben, , és vettem tölük univerzális tisztiítót, kb 3 hete, és azzal takarítottam ki a kádat, és teli lettem szombat estére kiütésekkel de úgy hogy fel is dagadt a kezem irány az ügyelet, vegyszer allergia, de nem kaptam sem szurit csak calcium sandozt.. a szopizás miatt nagyon szar.. de ha nagyon bedagadok irány a korház... :cry: :cry:

de már már egy kicsit jobb ,

Kajcsi már egész jól alakul, alma, meggy, öszibaci, alma sütötökkel a menő!

Ági kitartás és nagyon sajnállom, jobbulást nektek !

Mennem kell, remélem hamarosan lesz net és akkor már tudok rendszeresen jönni!

Ha valakit érdekel akkor nálunk is lehetne egy talit csinálni !

Múlt héten itt voltak nálunk Mangoráék nagyon szupi volt !!
Majd teszek fel képeket !

Hiányoztok!

:D :D

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sajnos nem kaptam meg Ági privijét:(
Nagyon megbízhatatlan ez a babanet.

Próbálok írni wiw-en a férjének, hátha néha benéz.

Szegény kis Bene...reméljük, hamar jobban lesz.

Szilvi, jó hogy benéztél, te is hiányzol nekünk:) Mangoráról tök rég nem hallottunk semmit, jól vannak!
Ez a tisztítószeres dolog meg... vigyázz magadra! remélem, javul.

Kata, szerintem akkor legyen jövő hét, vagy utána való hét a tali - reméljük, akkor már Ágival és Benével együtt.

Puszi
Móni
monke

Sziasztok!

Kicsit összeszedettebben jelentkezem végre. Köszönöm a bíztatásotokat!

Bene, nagyon drukkolunk!!!

Kata, nagyon szép lett a teraszotok! És Márk is nagyfiú lett!
Beadtam már 2 hete a terveket engedélyeztetésre az Önkormányzathoz. Elvileg szerdáig jelentkeznek! Remélem minden rendben lesz, mert az anyagot az építtető már megrendelte!!!

Klasszak a babatalis fotók is! Egyszer majd csatlakozok hozzátok, a nyár remélem felszabadulást hoz. Sajna anyósnál 12-én kezdik a kemot, ő szokta nyáron a nagyokat 1-1 hétre elvállalni. Így most kevesebb energiája lesz a sok uncsira! (6 unokája van) Remélem hamar túl lesz rajta! :cry:

Hétvégén összeszedett a párom romjaimból. Végre nem dolgozott, megünnepeltük a 3 névnaposunkat: Alexander, Míra, Erik. Anyáék is itt voltak. A lelki nyavalyám kedvesen ráhúzódott a testemre, az egész felső-alsó légutam begyulladt, iszonyatos fájdalmak és hurut közepedte töltöttem már 5 napot. Most talán alakul. De 2 napja nem érzek ízeket, illatokat, majd megőrülök. Ja, és sikerült 8 kilót fogynom 6 hét alatt. Az egyetlen jó dolog a depiben! :wink:

Mírám ma először kóstolta az almát. Hááát, nem volt sikeres! Úgy rázkódott, mint a Cebion cseppektől! Talán holnap... (Hippes volt)
Megharapott a kis "dög", napok óta iszonyat így szoptatnom a balból! Vérzik is sokszor. Bedühödött rá, mert nem tejeltem elég gyorsan, dacos képpel adott neki!!!

Friday, én is bűnözök! Reggel és délben egyaránt keltenem kell, hacsak a barátnőm, a drága, meg nem szán minket, és beugrik őrizni a csajt egy pár percre, míg ovizok! És remélem Te már fenn maradsz!

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!

Móni, itt vagyunk!!!!

Próbáltam visszaolvasgatni, meg néha tudok is jönni olvasni, de nagyon ritkán, és írni már nem jut időm :(

Kicsit rólunk! Kb úgy vagyunk, mint Krisztiék! Marci is alig eszik, újabban már visszatértünk a 100% tápszerre, mert az eddig imádott gyümölcsöket sem eszi meg, zöldségekről meg hallani sem akar :D

Marci még csak most szombaton kezdett el forgolódni, hátáról a hasára egyik oldalra! Vissza még nem megy, bár azt egyszer már 3 hónapja produkálta, de azóta nem (ez még műtét előtt volt)...
Viszont a popóját már sokszor emelgeti, kicsit már kúszott is előre is meg hátra is! Álmában a kiságyában sokat mozgolódik. Hason alszik és szinte sosem ott ébred, ahova letettem :D Volt olyan, hogy teljesen megfordult és elkúszott az ágy tulsó feléig :shock: De hogy ezt ébren miért nem csinálja? :lol:

Napközben azért nem nagyon van időm jönni, mert egész nap csak 30-40 perceket alszik, úgyhogy sokat van ébren! Mikor jó idő van, mi is kint vagyunk legtöbbször a teraszon. Beszereztünk egy összecsukható járókát (KIKÁ-s) és abba szokott kint ellenni, aludni meg játszani is! És jó sokat sétálunk, mert akkor viszonylag nyugis, még ha nem is alszik, csak nézelődik!
Neki is jön a foga, mindent rágcsál, meg nyálzik ezerrel, de kibújni nem akar... Mikor nagyon gáz a helyzet, akkor a Chamomilla nevű homeós bogyót szokta kapni! Volt olyan, hogy visított, miközben masszíroztam az ínyét :(
Na meg az utóbbi pár napban rájött, hogy unatkozik! Eldobálja a játékait és elkezd dünnyögni, mert nincs mivel játszani :D Én meg rohangálhatok állandóan hogy visszaadjam...

Múlt héten voltunk Toldi Szilviéknél! A két kispasi tök jól elvolt!!! Olyan édesen simizték egymást!!!
Még egyszer köszi Szilvi a meghívást és a vendéglátást, várunk mi is titeket!

Jól olvasom, hogy lesz tali a héten? Ha van végleges időpont és helyszín, akkor írjátok meg nekem is légyszi!!! Ha ráérünk, akkor szívesen csatlakoznánk! Ja, és Kata, ha jó úgy nektek, mi el tudunk vinni titeket! Végül is annyira nem vagytok messze :lol:

Puszi mindenkinek!!!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Jó, hogy jöttetek Toldiszilvi és Mangora, ti is hiányoztatok nekünk!

Ági
Sajnálom a kis Benét, de remélem hamar meggyógyul! Veletek leszünk a nehéz napokban és küldjük az energiát!

Bfkata
Örülök, hogy jobban vagy! A fogyásért meg :@ vagyok!

Eszter tegnap odaszaladt az apjához és jó hangosan mondta: Apa! Boldog Anyák napját kívánok! :lol: Olyan édes volt!

Vincének kijött tegnap végre a 3., ma pedig a 4. foga. Annyira megnyugodott, hogy éjjel negyed 5-ig aludt este 8-tól.

Sajnos nincs erőm most többre. Megyek aludni.
Pusz

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,
Ági írta sms-ben, hogy
Bene jobban van, már nem lázas, jókedvű. Nem tudja, mennyi ideig maradnak bent, lehet, hogy csak 2 nap, de lehet egy hét is.

és hogy nem lehet mellette éjjel, de szólnak neki, ha felsír (ezt nem is értem, hogy ...)

Mangora, :) köszi, hogy írtál - szerintem a tali csúszik egy-két hétig, Kata is írta, hogy nem ér rá, most Ágiék...

Bocs, nem reagálok most többre,

Jó éjszakát,
M
monke

Móni, írd meg Áginak, hogy együtt érzek vele!!! De nagyon!!! Bár ha jól tudom azóta más helyre költözött a csecsemőosztály (gondolom itt vannak), a körülmények ezek szerint nem változtak...:( Kitartást és sok erőt küldök nekik!!!!
Remélem tényleg semmi komoly és hamar hazajöhetnek!!!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Hazaértünk a mininyaralásól, nagyon jól éreztük magunkat. Gyönyörű helyen voltunk, itt minden csak a picik körül forog. Hozok majd képeket és részletesebb beszámolót is, később.

A talit szerintem is csúsztassuk el, amikor jó eséllyel mindenki ráér.

Szegény kis Bene, remélem, hamar meggyógyul és mielőbb hazaengedik őket. Szegényke, hogy nem lehet mellette az Anyukája. Belegondolok és sírok.

Móni, gyönyörű az Anyák Napi vers Móni, amit küldtél. Le is mentem. Én kaptam egy csokor virágot Miki által Zsófitól :-)

Vick, megint meggyőződtem róla, hogy nagyon szépen neveled a gyerkőcöket, Eszter tündéri lehetett :-)
Vince pedig egy fogkirály :-)

HuSzilvi, köszi a linket, aranyos :-)
Narancssárga bukás nálunk is volt a répától, még jó, hogy leírtad, biztosan meglepődtem volna. Murpy, a bukás a Pólusban történt, a halványrózsaszín felsőre.

Reni, örülök, hogy azért jobb a helyzet. Megnyugtató amit írsz a gyerekbiztos lakásról, nekünk se igazán lesz (nem tudom megoldani kb. azért, amit Móni is írt), majd figyelek :-)

ToldiSzilvi, remélem, mihamarabb lesz netetek és tudsz jönni rendesen. Sajnos nincs meg a telefonszámod, átküldenéd? Vagy valaki átküldené, akinek megvan?

Na, majd még jövök, csak most hiányzom Zsófinak.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, nagyon sok boldogságot kívánok névnapod alkalmából!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

ToldiSzilvi, sajnálom az allergiát, remélem, helyre jössz hamar.

Friday, hú, ez a rugós dolog elég elképesztő. Nagyon ügyes vagy, hogy így kinyomoztad a dolgot.

Kati, örülök, hogy jól telt a hétvége, remélem, most már kifelé tartasz a depresszióból.

Na, takarítanom kell, vetni lehet lassan, olyan kosz van.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Friday
Úgy látszik, minden gyerek kipróbálja, hogy mi fér az orrába.
Eszter 1 éve egy kis fa gyöngyfűzős golyót dugott az orrába. Próbáltam kiszívni az orrszívóval, de beszorult. Hívtam Ricsit telefonon, hogy azonnal kérje meg az egyik haverját (akikkel épp legénybúcsúra készültek), hogy hozza haza gyorsan. Aztán autóba vágtuk magunkat, és én még ilyen rohanva vezetni életemben nem láttam Ricsit, mint akkor. Klinika- fül-orr -gége osztály ügyelet, ott aztán speckó géppel kiszippantották.
Gondolhatjátok, mit éltem át! Aztán sokáig mondogatta Eszter, mit csinált, és hogy soha többet nem tesz ilyet.

vick
Kép
Kép
ervick

sziasztok,

Először is, Ági, szorítunk nektek, hogy minél előbb gyertek haza.

A tali nekünk is jobb lenne jövő héten.

Móni, boldog névnapot kívánok én is.

A kenguru, az e-bay-en sajnos nem jött össze, licitáltam rá, de aztán az eladó áttette azonnali eladás (vagy vételre), 46 eur-ért, annyiért meg már itthon is kapok. Azért csodálkoztam, hogy ilyet lehet csinálni az e-bayen, a magyar teszveszen vagy vaterán, ha már van licit, nem lehet visszavonni az ajánlatot... :evil:

na megyek készülődni az úszásra, majd utána beszámolok milyen volt.

puszi

Szilvi
huszilvia

Móni, nagyon boldog névnapot kívánok!

Ági, kitartást és sokat gondolunk mindannyiaqn rátok!Sok puszi Benének.

Anyák napjára én Márk nevében apától orchideát kaptam, így már van az szoba össze ablakában.

Vick, nagyon édes Eszter!Jót kacagtam én is, mikor már a viwen láttam.

Tegnap voltunk 5 és fél hós méreckedésen, Márk kereken 8 kg és 69 cm.
Hétvége óta, hogy otthon voltunk olyan anyámasszony katonája lett a drágám, nem mozdulhatok tőle el 1 percre sem, ilyen sosem volt azelőtt.Talán újszülöttként volt hasfájósan ennyire sírós.
A fogakat gyanítom.
Ne haragudjatok, de szaladok, mert most alszik és legalább tudok picit tenni-venni.

puszi,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Köszönöm a jókívánságokat!

Áginak majd írok, hogy mi újság velük.

Nem írok többet, ne haragudjatok, Dávidka nagyon rosszul aludt éjjel, úh én is. Most pótoljuk:) remélem.

Szép napot,
M
monke

Sziasztok!

Boldog névnapot Móni! Remélem sok mosolyt és egy jó éjszakát kapsz meglepetésként!

Várjuk a fényképeket Zsuzsi! Mély együttérzés a takarításért, én is mindjárt nekikezdek az emeletnek, az van soron. A délelőtt elment ügyintézéssel, most volt kint az önkormányzatis helyszíni szemlén a hozzáépítés miatt és most szólt, hogy mi hiányzik a papírokból! :twisted: Nem akkor, mikor 2 hete beadtam és átnézte a kupacot!!!!! Holnap még 2 kört szaladhatok, vonszolva legkisebb dedemet.

Szegény Ágiék! Drukkolok, hogy csak 2 nap legyen!

Mangora, hogy boldogulsz a nagyival, mióta a kicsi megvan? Nem írtál róla mostanában! És a kutyus? Befogadta a kicsit?

Kata, gratulálok a szép méretekhez! Hiába, a fiúk nagyobb súlyúak. Kivéve Friday Grétáját, ő utolérhetetlen.

Orrbadugdosás: A fiam 3 évesen egy tic-tac cukorkát dugodt fel magának az orrába az autósülésben! Csak fehéredett a vége, nem lehetett megfogni. Még jó, hogy szólt, alakjából adódóan "lefejtem" az orrából! Azt hittem kiszakad a szívem a torkomon át, úgy megrémültem. Olyan dilisek tudnak lenni!!!!

Kati

Kép
bfkata

Hi,

visszaolvasással Gigiéknél leakadtam, csajok, a sote I-es gyermekgyógyászati klinikán ott vannak a baba-mama szobák, és tudom, hogy szoptatós babáké az elsőbbség. ?????

Gigi, hajrá Nektek!

írnék is előre egy kicsit: megkezdtük répával a táplálkozást, túl nagy siker nem volt. Szombattól hétfőig volt a menü répa, ma alma és már kétszer evett, fél almát mindkétszer. Répa még annyiban volt talán csalódás számomra, hogy megfogta a pocót.

Családi fotóalbumunkban végre valahára friss fotók vannak, aki kíváncsi a gyerekekre nyugodtan jöjjön :wink:

Puszi!

folyt.köv. ....remélem :roll:

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Friday, Ágiék a Betesdában vannak, gondolom, oda tartoznak.
Mindenesetre írta, hogy kaptak külön szobát.
Még nem tudni, hogy meddig maradnak, Bene jól van, és élvezi a helyzetet:) (gondolom, egy kis változatosság neki a helyszín).

Én meg nem vagyok valami jó passzban, a fogam után most a mandulám vacakol ugyanazon az oldalon, valami góc lehet.
Le kellene cserélni a fél arcomat, mielőtt a hajam is kihullik ott:)

Dávidka szipog, bágyadt és nagyon keservesen rágogat mindent. Plusz behúzza az alsó ajkát és m-hangokat mondogat.

Zsuzsi, várom a képeket. Csak megérte személyit csináltatni Zsófinak:)

Friday, a wiw-re töltötted fel a képeket? Ha nem, elküldenéd a linket újra, légyszi.

Szép estét,
M
monke

Móni, Toldi Szilvi kért, hogy kívánjak Neked nagyon boldog névnapot!
Szilvi mindenkit üdvözöl, hiányzunk neki, de még mindig nincs netük. Szegényt még az allergia is kínozza.

Móni, a végére kellene már járni ennek az arc-fog dolognak, mert hajhullás nem vicc, simán lehet ilyen gyulladásnak a következménye.
Szegény Dávidka! Jobban van már?
Köszönjük a híreket Ágiékról, a külön szoba azért pozitívum.

Szilvi, túl jól hangzott ez az 1 euros kenguru. A fene vinné el!
Hogy sikerült az úszás? Csabi élvezte?

Kata, nagyon szépen megnőtt Márk, igazi nagy fiú már!
Szegénykém, jó régen küzd már a fogával, kibújhatna...

Ezek az orrbadugós történetek szörnyen hangzanak.

Zsófi is szipogott hétfőn és ma reggel, de szerencsére már elmúlt. Párszor megszívtam porszívóval, más baja nem volt.

Mr. Bean: tegnap krumplit főztem Zsófinak, annyi vízben tettem oda, ami éppen ellepte. Nézegettem, kóstolgattam, már főtt vagy 20 perce, de még mindig nem volt az igazi, felvettem a lángot... Hááát, egy percre beleolvastam egy újságba, közben odaégett, de úúúúúúúúúúúúgy, hogy az egész lakás büdös lett. Helyette répát kapott Zsófi aznap, nem aratott osztatlan sikert. Ma is azt adtam neki, pár kanállal legyűrt belőle, de nem az igazi. (Kata javaslatára reszeltem bele egy kis almát, de nem ízlett jobban.) Bezzeg a gyümölcs, abból egy egész üveggel is megeszik. Anyja lánya. :-)

Megvettük az etetőszéket, olyan mint a Katáéké, csak sárga.

Jó éjszakát!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi,

igen, közben leesett, hogy már nem az a "besétálok amelyik kórházba csak akarok" rendszer van otthon, bocsi, csak még Mangóránál akartam írni, csak addigra (is) késő lett, úgy sajnáltam őket, milyen már, hogy székben alszik a kismama...

Monke, boldog névnapot!!! iwiwről is oda tudsz jutni, a "magamról" részből egy kattintásnyira vannak a képek

mindenkinek írnék, sajnálom, talán holnap összejön :( puszi

Kép
Kép
friday

Móni, boldog névnapot kívánunk mi is!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Móni: NAgyon boldog névnapot kívánunk mi is!!!

Ági: Jobbulást Benének és kitartást és erőt Nektek!

Zsuzsi: a krumplival én is gyakran járok hasonlóan... várom, hogy megpuhuljon, aztán egy pillanatra nem figyelek és már sült krumpli illat terjeng a lakásban.

Szilvi: milyen volt az úszás? Néztem az oldalt, hogy hova mentetek... hát irigykedem rendesen. Itt a környéken nincs ilyen. Ahova mi járunkaz eléggé lepusztult, ráadásul a kocsi kerekét is kiszúrták múlt héten. Ma máshova parkolunk, de így eléggé elveték a kedvünket. Pedig az uszihoz tartozó parkolóban álltunk meg......

Kati: örülök, hogy jobban vagy!!!! Az ügyintézést viszont sajnálm nagyon. Annyi türelem kell az ilyenekhez.

Kata: jó zsúfolt heted van! Most valahogy nekem is van minden a hlten. Péntek reggel meg elutazunk apumhoz Egerbe. Most lesz olyan először, hogy nem itthon alszunk. Ha jól alszik Petra pénteken, akkor maradunk vasárnapig, ha nem, akkor szombaton jövünk haza.

Nálunk elkezdődött az az időszak, hogy gyanús ha a gyerek csendben van. Reggelenként a baldachint húzza be a kiságyba és azt eszi, mióta leengedtük a kiságyat. Ma már teljesen megfordult vastag hálózsákban és átmászott a kiságy másik végébe.... mindig a hátán szokott aludni.
Tegnap pedig kb 5 percre hagytam a nappaliba, míg megcsináltam a kajcsiját. Csak összekellett turmixolni. Nagy panaszkodás volt mikor, kijottem a szobából, aztán hirtelen nagy csend. Megyek be, nincs a szőnyegen, az ülőgarnitúra előtt a parkettán vigyorog a méltatlankodásomra. Visszatettem a szőnyeg közepére, nyafi, csend, Petra a parkettán átlósan a szoba másik sarkában. Harmadjár minden úgyanígy történt, csak a szoba harmadik pontján találtam meg. A szőnyeg kb 2 x 3 méteres a szoba kb 4 x 6 lehet. Ebédelni persze már nem sok ereje maradt. :)

A mai kérdés: húst mikortól adtok? Tegnap nézegettem a Brendonban, hogy 5 hónapos kortól a bébiételekben már van husi.

Szép napot Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Jó reggelt!

Judit,
A húsra az mondta nekem a védőnő, hogy ha már úgy 1,5-2 hete eszik zöldséget, nyugodtan adhatom a húsos változatot is.

Nahát, Petra milyen kis ügyes! Gratulálok.

Kati, kitartást az ügyintézéshez, a bürokrácia már csak ilyen :evil:

Képzeljétek, fél 4-kor arra kelek, hogy Zsófi édesen gagyog a kiságyban! Olyan tündér volt, de azért mondtam neki, hogy ennek még nincs itt az ideje, Megetettem és visszaaludt szerencsére.

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

:) Zsuzsi, köszönöm.

Nagyon édes lehetett Zsófi! Ilyenkor annyira nehéz megállni, hogy ne puszilgasd össze-vissza, nem? :) Az ilyenkort a hajnali időpontra értem.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Móni Isten éltessen! Kissé megkésve is. :oops:

Én is felhívtam a védőnőt, hogy mikor adhatok húsos dolgot, nekem azt mondta, hogy azért kb. 1 hónapig egyen zöldséget, gyümölcsöt, és mikor már egy evést kiváltanak ezek és nem kell mellé szopi, akkor kezdjem el.

Tegnap krumplit csináltam Vincének és reszelt alma levével turmixoltam össze, úgy nyitotta a száját, mint még soha.

Éjjel 2 óránként kelt fel, front lehetett. A lányok szerencsére aludtak.
Ma meg jönnek konyhaszekrényt szerelni, mert még volt egy üres rész, ami nem volt készen, megterveztem, és ma hozzák és berakják. Remélem szép lesz! Majd lefotózom! :wink:

Petra is milyen szépen mászkál már! Vince csak letornázza magát, de én sem a szőnyegen szoktam megtalálni. :roll:

Móni
Irány góckutatásra! Komoly bajokat okozhat, még izületi betegségeket is!

Kata
Márk is majdnem akkora akkor, mint Vince. Nagyon szép értékek!

Friday
Nézem a képeket! :)

Puszi nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Sajnos mindhárman benáthásodtunk. (plusz torokfájás, kinek mi...)

Dávid szörcsög és folyik az orra, emiatt gyakran ébred éjjel. Ha már ébren van, kihasználja az alkalmat egy kis kúszás-gyakorlásra, már egész profi:)

Próbáltam párszor kiságyban és hálózsákban altatni, de ha nincs helye mozogni, csak rosszabb mindenkinek. Így viszont éjjel szabályosan közelharcot vívunk vele, hogy menjen már odébb:))

Egyébként úgy tűnik, jól van, eszik, jókedvű, nincs láza.

Május végén megpróbálják újra gyökérkezelni a fogamat. Az első kezelés után napokat töltöttem ágyban egy levél demalgonnal és egy üveg Hubertussal ... azt ígérték, másodjára már nem fáj annyira:(
De nagyon félek tőle.

Petra nagyon ügyi:)

És Márk tényleg jó nagyot nőtt, alig várom, hogy lássam!

Friday,
Sajnos nem működik a borslap-link, amit a wiw-en adtál meg. (csak egy bemutató oldal jön be).

Nálunk még hivatalosan hozzátáplálás, de minden nap adok egy kis gyümölcsöt Dávidnak (hálistennek a meggyes napot megúsztuk bukás nélkül...)

Nagyon várom a "főzelékeket":)
A krumplira akkor megpróbálok odafigyelni. Bár ahogy magamat ismerem...

Megyek, Dávidka megkaparintotta a fejhallgatót.

Szép Napot!
M
monke

Hali csajszik!

gyors bekukk: 6. havi oltáson voltunk, Gréta 9670g, 68 cm. Mostmáraztán tuti megáll a hízása, mert 2 hete is nagyjából ennyit mértem neki.

Ami miatt írok gyorsan az az, hogy a doki azt mondta, hogy jobb ha csak zöldség van eleinte, csak délben. Gyümi a 7. hónaptól. Én meg ugye tegnap etettem almát, ráadásul nagy sikere volt. Hát, akkor ma krumpli aztán meglátom mi lesz :roll: . Akinek evési gondjai vannak tipp ez is, "ártani nem használ". (husi is jövő hónap, de mi amúgy is csak 7. hónaptól husizunk)

Alvás gondokról is szeretnék többet is írni, most csak amit ugyanez a doki mondott: keljen fel apuka, itassa vízzel vagy teával, aztán jön a csoda .... Borsnál anno ezt is kipróbáltuk mondanom se kell, Gréta nem ébred sokszor, arról a kevésről akarjuk leszoktatni, szerintem egészen más a szitu mint Borsnál, nála talán lesz csoda. Ez is csak tipp, "ártani.... :wink: "

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

a héten 3x tanítottam már, ez most valóban zsúfolt időszak.
Móni, tesómnak sajna abszolút nincs nyelvérzéke, ő technikai és biológia-kémia beállítottságú, abban nagy szakértelemmel bír, számtalan országos versenyen jó helyezést ért el,publikál, stb, de a némethez nem sokat konyít a lelkem így az írásbelije nem is sikerült, szerintem nekem jobban fájt,mint neki, most pénteken megy szóbelizni, de nem sok jóra számítok...
Viszont júniusban államvizsgázik és nem kapja meg a diplomáját amíg nincs nyelvvizsga, így tök ideg vagyok tőle anyummal együtt.

Még nem sikerült a szennyeskosár aljára érnem sajnos, Vick és Friday,minden elismerésem.

Örülök, hogy Ági külön szobába került Benével.Móni, várju ka híreket.

Zsuzsi, de jó hogy így sikerült a hétvége.Külön élménybeszámolót és képeket várunk és etetőszékes Zsófis képeket is.

Móni, ez a mandula-foggyulladás nem semmi és Zsuzsinak igaza van a hajhullás terén.Vigyázz magadra, szedj vasat és járj utána.

Ezek a orrbadugós-kütyüs történetek nem semmik csajok, azta, lélekben azt hiszem fel kell már készülnünk ilyesmikre.

Vick, igen, kb Vincével azonos mérteink vannak, de Márkot én nagyon daginak találom, gondolom a kerek feje is hozzájárul, olyan mint egy kis golyó.

Judit, Petra igazán alkot akkor már.Nálunk is megy már a garázdálkodás ezerrel, néha persze sírás a vége.
Nahát, felháborító a kerékkiszúrós story, sajnálom, ez nagyon dúrva azért.

Hétfőn azt mondta a védőnő, hogy lassan este is ehetünk már főzeléket és húst csak 7 hónapos kortól adjak.
azt mondta, most már jöhet a zöldborsó, spenót, sóska, paradicsom, cukkini.
Ja, és hogy 1 kanál olivát vagy vajat lehet már hozzáadni.
Tapasztalt anyukák, ezt hogy értsem, azon pirítom,mint a hagymát, vagy ha már kész, akkor keverem bele?Tök hülye vagyok ehhez sajna!
Hogy legyen főzelékes állagú a sóska vagy spenót?
Előre is köszi!

Tegnap cukkini főzeléket kóstoltunk, öklendezett a drágám tőle, ma és holnap home made alma-krumpli a menü.
Múltkor 2 anyuka beszélgetett a dmben:Akkor kezdtem el főzni a gyerekere, amikor már napi 3 üveg bébiételt megevett...Na lassan mi is itt járunk már.

puszi,
Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Móni, jobbulást mindhármótoknak! Úgy tűnik, akkor természetes ez az éjjeli kúszás, "örülök", hogy nem csak nálunk megy :-)

Jó ez az ahány védőnő, annyi iránymutatás...

Petra, igen, tündéri volt hajnalban (is), nem is tudok rá haragudni soha :-)

Vick, kérünk majd képeket a konyháról!
Vince remélem napközben kipiheni magát. Látod, hogy megjött az étvágya!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, jobbulást!
A Hubertusos dolog gondolom még Dávidka előtt volt....

Friday, azta, Gréta, nem semmi!

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, én belekeverném a kész kajába az olajat, de ez csak egy tipp.

Hoztam pár képet:

Kép etetőszék Kép Belső babakocsival Kép Fürdőköpenyben Kép Fürdőzős Kép Szálloda Kép A szálloda belseje

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata,
Akkor külön megy a drukk a tesód nyelvvizsgájához!
Csak meglesz.

Én most a vajon csodálkozom, állítólag tejterméket 1 éves korig ne - (miénk már azt is megérzi, ha én eszem...).

Igen: a Hubertus még Dávidka előtt volt:)

Kata, én egyáltalán nem látom pufinak Márkot (megnéztem a képeiteket - kifejezetten slank és nagyon-nagyon cuki a sapkáiban:)
Az lehet, hogy alapból kerekebb a feje, mint mondjuk Vincének - de az nem ugyanaz.

Zsuzsi,
Isteni hely lehetett ez a szálloda!!! A Zsófi fürdőköpenyes képe haláli:)

Az éjszakai kúszás még mindig jobb, mint az éjszakai felsírás. - Bár úgy tűnik, mindkettő "normális"..

én most Bene történetén töprengtem el... hogy Ági is írta, hogy fogzik szegény, aztán kiderült, hogy valami fertőzése van.

Olyan jó lenne, ha tudnának beszélni.

Puszi
M
monke

Annyira jók a szállodás képek,Zsuzsi!Gondolom szuper lehetett!
Zsófi a köntösben zabálni való, de szemlátomást az uszit is élvezte.

Igen, Móni, tényleg néha jó lenne ha értenénk a nyelvükön és megmondanák miért sírnak.
Vaj-tejtermék, hoppá, de tuti ezt mondta a védőnő....
Na elkezdjük a "zsírokat", akkor leszünk igazán dagik....
Amúgy tényleg dagi, majd meglátod, de én voltam ilyen golyó baba,úgyhogy megbocsátható....
Ja, múlt péntek óta felkapaszkodás után egyedül megül a franciaágyon 1-2 percig aztán hahotázva gurul illetve eldől.
Ha már kúszóbajnok nem lesz....

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi
Szuper helyen voltatok! Zsófi meg édes!!!

Kata
Vince is husis, de ő hosszabb, mint Márk, azért nem tűnik golyónak. Én is golyó voltam, aztán mégis vékony lettem. :wink:

Szekrényesek még sehol. :twisted:

vick
Kép
Kép
ervick

hahó,

lassan talán már én is ideérek.

Zsuzsi, nagyon jók a szállodás képek, kicsit irigykedem, hogy így el tudtatok utazni Zsófival :lol:

Móni, jobbulást mindhármatoknak! Hubertus + demalgon :lol: :lol: nem rossz recept.. Majd ajánlom a páromnak, neki most tervezzük, hogy kiszedetjük a bölcsesség fogait.

Friday, csak nézek, szép nagy baba lehet már Gréta. Mi most értük el a 6 kg-ot... Bár Csabi sem csontváz-baba, őt is elég nehéz emelgetni, na de Grétához már komoly erő kell, nem? :shock: (remélem nem érted félre, nem bántásból, csak már előre készülök lelkileg, amikor majd mi is odaérünk :lol: )

Kata, Márk nagyon édes lehet, amikor eldől, jót mosolyogtam :lol:

Mi ma ettünk először krumpli-sárgarépa főzeléket. Ez is bejött Csabinak, szépen evett belőle. Hál'Istennek úgy tűnik, hogy az evéssel nincs gondunk. A szopizás azért még kell ebéd után egy kicsi :lol:

Az úszásról: nagyon szuper volt!!! Annyira élvezte a Manó, gyakorlatilag végig vigyorogta az egészet. Először kicsit nézett, amikor bevittem a vízbe, de aztán már teljesen elemében volt. Amikor lelocsolta az oktató a fejét, akkor kicsit prüszkölt, meg megszeppent, de hamar túltette magát rajta. A hely maga nagyon kulturált, nagyon tiszta, szépen meg van csinálva. Csak hát igen, tőlünk autóval fél óra, úgy hogy nem is volt dugó :roll:

Teszek fél két képet, az egyiken egy kacsacomb csontját nyalogatja :lol:

puszi

Szilvi
huszilvia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?