Ja és még valami
Ákosnál sajnos egyáltalán nem indult meg a tejelválasztás, 4 hónapig kaptunk anyatejet, utána tápszeres lett.

Alexa viszont idén májusban hagyta abba teljesen a szopizást, pedig a szülészeten senki nem adott volna egyetlen fabatkát sem azért, hogy én szoptatni fogok. KÉsőn lövellt be a tej, kb. a 6. napon, és csak a jobb mellemből tudtam szoptatni. Eleinte kellett egy kis pótlás, ha nem is minden nap, 50-60 ml. tápszer, de amikor 3 hónapos lett a csajszi, vettünk egy Medela MIni Electric mellszívót(ez itt a reklám helye)

és minden reggel korán felkeltem, és le tudtam fejni 100-180 ml tejet, mivel Alexa akkoriban már átaludta az éjszakát, és reggelre kőkemény lett a mellem. A fejés után még lazán jóllakott, akkoriban reggel 180-200 volt az adagja. Így nemsokára jóval több tejem lett, a pótlást teljesen elfelejtettük, rosszabb napokon fagyasztott, vagy reggel fejt tejcsit kapott, ha kevés volt a szopi. És mindezt úgy, hogy egy mellből szoptattam!
Tehát senki ne adja fel, aki átmenetileg pótlást ad, vagy csak egy mellből tud szoptatni.
Én is ittam Laktoherbet literszám, meg homeos bogyeszt is szedtem. De azt már nem tudnám megmondani, hogy ezek így együtt vagy a fejés segített csak.
Továbbra is drukk a pocisoknak!
Zsu