A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!
Ma egész nap baba és gyerekruhát válogattam! Végre rendbe raktam a gyerekek szekrényét.
Egy párat Milán ruháiból feleszek, ha nem bánjátok:
Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Moffli:de jó hogy jól vagytok akkor lehet a Jézuska hozza a babót?? :D :D Megvolt a fellépés nagyon ügyesek voltak a lányok, és a végén még engem is felszólítottak a szinpadra mint oktatót és kaptam egy csokor virágot a lányok meg Boci csokit mindenki szóval jól sikerült :D :D Kata: köszi hát igen most már manóka ahogy nől egyre nagyobb terhet ró a pocira :D isarenikő: nagyon jók a rucik :D Csöre: nem kell már ismételned a cukors kütyüt?? nekem a jövőhéten megint meg kell sajnos :oops:
erzsebet0312

Enikő: nagyon édesek a rucik!!Az a Baby's first Christmas, hát beájulok, milyen cuki!

Erzsébet: gratula, hogy ilyen ügyesek voltatok! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Moffli nagyon örülök hogy jól vagytok és drukkolok hogy még egy darabig bírja ki a babóca odabent! :D

Enikő a rucik ennivalóak,nekem is a hóemberes tetszik a legjobban! :D

Kép

Kép
poszani

Sziasztok!

Bevallom totál nem vagyok képben, most egyszerűen semmihez sincs kedvem. :(

Elindult már valami folyamat, hogy ki kicsodát fog értesíteni majd, amikor eljön az ideje?

moffli: örülök, hogy már otthon vagy, és minden rendben lesz, együtt szülünk majd. ;)
Vendég

Enikő! Nagyon kööszi, hogy megkérdezted! Akkor tényleg nincs gond, az új munkáltatóm is azt mondta lesz minden:)

A rucik közül én is a karácsonyosra szavazok:)

Moffli! de jó, hogy kiengedtek! pihenj feküdj sokat!

Enikő! hétfőn játszóház? mi megyünk délelőtt 10-re! Ha van kedvetek csatlakozzatok! Kedden meg tervbe vettem a terhes tornát a dózsába:)
katuska79

Erzsébet, Kata, Poszani! Köszi a rucidicséreteket! A hóembereset Leventétől örökölte Milán!

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska! Sivesen!
Még nem tudom hétfőn eljutunk-e. 3/4 12-re oltásra kell vinnünk Leventét, de lehet, hogy előtte elmegyünk.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Moffli! Jó, hogy minden ok. FEKVÉS!

Enikő! Édesek a rucik, de Levente a legcukibb.

Picuranyu! Én is így vagyok, olyan világ vége hangulat volt ma.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Na, azt hittem, ma egész nap a gépen fogok lógni a takarítás mellett... aztán se takarítás, se gépen lógás :roll: ebédnél megemlítettem, hogy átugranék Harasztira a diétás kenyeremért, meg kéne mosópor meg miegymás, erre Apám pattant, hogy ok, akkor menjünk együtt, de akkor menjünk inkább metro-ba. Na, a jó kis 1/2 órás tervezett bevásárlásból lett 2,5 óra :roll: de legalább januárig nem kell sehová sem menni, mert mindenből rendesen betankoltam. Persze jól elfáradtam, főleg, hogy már reggel óta úgy fáj a derekam, hogy menni alig tudok. Saci drága nagyon rendezi a terepet :roll:

Erzsébet: Gratula a sikeres fellépéshez!
nem kell mennem további ismétlésre, mert az ismételt OGTT-m is 9,2 lett, tehát tutifix terhességi cukorbetegség. Járok minden hétfőn cukorrendelésre, ott vesznek reggeli után 60 perccel vért, valamint 4 hetente éhgyomri + 60 percest. Vezetek táplálkozási naplót, időnként mérem a cukromat, bár most éppen nincsen mérőm. Alapesetben rendben van, de figyelni kell arra, hogy mit szabad enni, és mit nem, meg tartani kell a napi 150 gramm CH-t.

Gerike: a hasszurkálás teljesen normális, persze, ha nagyon fáj, pihenj rá egy kicsit.

Hú, Enikő, köszi a linket :) egy szupernovát be kell szereznem a kis belső szupernovámnak :D

Kata: én olyan folyadékot szoktam használni, amit havonta kell csöppenteni a nyakukba... lassan aktuális, akkor ezek szerint még érdemes

Moffli :)

Picuranyu: egyél csokit :wink:

Katuska: :D

Vicky: :D értem, a helyedben biztos hasonlóan gondolnám én is :wink:

Jó éjszakát, elaltatom a Lánykám :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Na, megint jó sokat írtatok! :D

Engem meg megint kidobott az ágy, ismét éjszakázom, pedig a szombatom is és a péntekem is jó melós volt.
Valamitől felébredek mindig, s nem tudok visszaaludni... Úgyhogy most következzék a két nap batkatás "krónikája"..

PÉNTEK ;)

Délelőtt azt hittem, nem érek haza a Nagycsarnokból, totál leizzadtam, teljesen úgy éreztem magam, mint egy mindenórás kismama (pedig a java még most jön! ;) ) DE: vettem egy csomó libát (hogy többen legyünk itthon :D ) - egy kis aprólék, egy "kis" combi-bombi..., meg álomszép - és, mint ma kiderült, fincsi brokkolit, paradicsomot, petrezselymet.

A cipekedés után délután még "gyorsan" elrobogtam a Lurdyba, megvettem Apának a hátmasszázs kupont szülinapjára, elmentem Julcsiért az oviba, átbattyogtunk az isibe játékos foglalkozásra...

Tök jó volt a szervezés (a gyerekekkel külön foglalkoztak a leendő tantónénik, míg a szülők meghallgattak egy tájékoztatót az izgazgató nénitől (aki többek között azt mesélte, hogy a környezeti nevelésre is nagy hangsúlyt fektetnek, mert ő biológia szakos (!) - basszus, ha töri szakos lenne és utálja a testnevelést, akkor nincs tesi?! - szóval voltak ilyen édes megjegyzései, amin nem tudtam, röhögjek vagy sírjak...)
A gond itt az volt, hogy kéttannyelvű az iskola, s a kéttannyelvű osztály nagyon kapós (2,5-szeres a "túljelentkezés" - tisztára, mint az egyetemeknél!), pedig csak arról van szó, hogy 4 órával több angolt tanulnak a kéttannyelvű osztályba járók...
Erre kijelentette az igazgató néni, hogy a kéttannyelvű osztályba csak a kiemelkedő képességű gyerekek járhatnak, mert nekik nagy megterhelést jelent a plusz 4 óra. Ez eddig rendben is volna, csak azt felejtette el közölni, hogy a másik osztályba sem síkhülyék és a "futottak még" kategória tagjai mennek, s a másik osztály tanítói is tudják a dolgukat.
(Mi a kéttannyelvű osztályt céloztuk meg, mert a fiam most ilyen osztályba jár, s Juli ismeri a tanítónéniket, imádja őket, semmiképpen nem a plusz 4 óra miatt... Ja, és korábban sem a kéttannyelvű miatt mentünk ebbe az osztályba, hanem a Hajdú-matek miatt, ami aztán átvedlett más módszerbe, mert a matekos tantónéni elment szülni...)
Szóval ritka sz@r tájékoztató volt, de Juli legalább jól érezte magát...
Utána gyorsan bementünk egy cukrászdába és vettünk tortaszeleteket, meg számgyertyát, meg extra nagy tüzijátékot :D

Hazaértünk, sehol senki, Apa és Marci elmentek íjászkodni (és Marci megjavított íjáért) Zuglóba...
Mire megjöttek, Julival el is készültünk, a kis drágám ünneplő ruhát vett az apja tiszteletére! :D
Utána vacsi, köszöntés, gyertyafújás... Gyerekfektetés után meg egy kis Beugró-nézés az MTV-n - edzés apának a hétfői Beugró felvételre... :)

SZOMBAT :shock:

Hajnalban csörgött az óra, mert Apa indult Siófokra maratont futni (szendvics, "sziavigyázzmagadra!", stb, stb...)
A büdös kölkek be vannak idomítva a negyed hetes/fél hetes kelésre, ergo hétvégén sincs másként. Úgyhogy már korán randalíroztak, megnéztek egy Winnetou-filmet (Julcsinak az egészből az indián lány tetszett, meg a lovak), valamint néhányszáz "Magyar népmesék" epizódot...
Addig én nekiláttam a ludaskásának, ami kész is lett kb. 1 órára... :shock: (receptet írom nemsokára a másikba...) (évente bőven elég nekem egyszer ludaskását csinálni...)
Mellé volt egy kis brokkolikrémleves, egy "picike" libacomb, s a tegnapi torta maradéka.
Nem csoda hát, hogy alukáltam egy picit ebéd után - szerencsére hagytak...
Utána lementünk a játszóra, majd visszajöttünk, s megnézték Vitéz Lejszló és Cuclifer kalandjait...
Néha én is elő tudnám venni a nagymamucikám báli legyezőjét (= palacsintasütő), hogy rendet rakjak közöttük... :)

Este diavetítés volt beígérve, a János vitéz I-III - ami min. 1 óra, de mire odaértünk volna, hogy bekapcsoljam a diavetítőt, hopp, máris nyolc óra volt. Úgyhogy Juli könnyhullatások közt vette tudomásul, hogy holnap (vagyis ma) jutunk el Tündérországba, apai segítséggel - a maraton után másra úgysem lesz képes... :)

A vasárnap sem lesz könnyített menet: templom, játszótér, ebéd, Julival közös ajándékkészítés a sógorasszonyoknak karácsonyra (üveget festünk, s teszek majd bele vagy fűszeres olajat vagy valami kontyalávaló házi készítésű itókát), addig Marci ismét megnézi ismét Winnetou-t indián lányostul, mindenestül. :roll:
S utána jöhet az általam utált vasárnap esti felkészülés: üzenő aláírása, tesicucc... bla,bla,bla
Még az a jó, hogy nekem már nem kell készülni. :) Tök jó!!!

Na elküldöm, nehogy elszálljon az eddig irományom... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Gyors reagálások:

Rucik: a karácsonyi nekem is bejön, de a többi is nagyon édes. Persze a bélés nélkül (babóca) egyik sem az igazi! :)

Moffli! Sok pihi, nyugi, minden OK lesz, szurkolok! Megy a naaagy ölelés!!!

Rita! Nyugi (mondom én... 8) ), holnap már nevetni fogsz az egészen... :lol:

Csöre: huh, akkor te is ki lehettél! A közös vásárlásokban én is azt utálom a legjobban, hogy iszonyatosan sok időt elvesz, főleg a gyerekekkel. Éppen ezért rábízom magunkat Apára, mert ketten alig jutunk el bárhova, egyedül már nem bírom a többtíz kilót hazacipelni, kocsink nincs (s valószínűleg nem is leszen), nyugdíjas gurulós bevásárlókocsikát meg még nem szereztem be.
A gyerekekkel meg nem szívesen megyek nagyobb beszerző körutakra. A napi tej-kenyér az OK, s abban szívesen segítenek, de a hiper-szuper boltokat nem szeretem velük együtt "legyőzni", elég ilyenkor az én frusztrációmat elviselni...

Ja, és a cukor-ügylet: még ez is bonyolítja az életedet. Hát nem is tudom, hogy tudnám beiktatni még ezt a szempontot is az életembe. Minden elismerésem a tied!
A napi hatszori vérnyomásmérésem, Marci esti asztmás gyógyszerei, Juli fogacskájának napi esti tisztítása (külön tortúra a fogorvosok által "meggyógyított" és lukasan hagyott fogacska rendbentartása). Még a saját MagneB6-omat is elfelejtem napközben bevenni. (Szívem szerint reggel venném be őket, aztán annyi, mert akkor még tudom kötni valamilyen fix eseményhez őket, de a doktornéni azt kérte, tartsam magam a napi háromszori adagoláshoz.) Szóval, kitartás, nemsokára vége...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.24 07:55-kor.
kisbogacs

Sziasztok!

Moffli, örülök, hogy minden rendben, és már otthon lehetsz! Vigyázz magatokra továbbra is!!!

Enikő, édesek a ruhácskák.

Batkata, sajnálom a sulis „élményeket”. Mára jó üvegfestést és mozizást!

Katuska, édes lehetett Máté a reggeli kávéval.

A mai éjszaka borzasztó volt. A fölöttünk lakók bulit tartottak. Hajnali 3-ig bírtuk (nekem kicsit aludni is sikerült közben), akkor a férjem felment szólni, hogy halkítsák le a zenét és magukat is. Semmi reakció, csak ígéret. Na, erre felvettem a köntösömet, és pocakot kitolva, símogatva mentem fel. A házigazda ki sem jött, az egyik vendégét küldte. Mondtam, hogy a házigazdával akarok beszélni, közben hevesen simiztem a pocimat. Elment, majd visszajött, hogy a házigazda nem tud jönni, de 1 perc, és lehalkítják a zenét. Fél 4-re végre halkult a dolog, de teljesen ki vagyok bukva rajtuk. Pedig ők azok a házban, akik eddig tök normálisak voltak, őket bírtuk a legjobban.... de most megőrültek :x :twisted: .

A megfázásom sem javul roham tempóban, ma már köhögök is, nem hiszem, hogy holnap el tudok így menni a dokihoz a következő vizsgálatra. Szóval kivagyok én is :cry: .

Kép
petne

Batkata: nem semmi vagy :D azért lassan beszerezhetnél egy olyan huzigálós kocsit... inkább, mint hogy megemeld magad.
Ez a környezeti nevelés most (is) nagyon divatos, de sajnos nálunk is csak "akciókban" csapódik le, nem a mindennapokban :( igaz, hogy a falu 4 szelektív gyűjtőjének egyike az iskolában van, ami jó dolog.
Nálunk még az az álláspont, hogy korai elsőben a nyelvtanulás :? nem tudom, komolyan, hol a fenében élnek?! azért sikerült kialkudni a heti 1 (!!!) angolórát (mondanom sem kell, mennyit ér :evil: ), meg most másodiktól lehet szakkörben tanulni németet, Mesikém jár is. És keresnék én + angol tanárt is, mert ha más nem, járatom én, dehát ugye ekkora helyen limitált a kínálat :( (viszont a matek legalább Hajdu :))
Gyerekekkel vásárlás: na, amikor lehet, kerülöm... hisztisek :evil:

A kis csapat továbbra is apóséknál van (disznót vágtak), így békésen felporszívóztam a házat, rövidesen a fürdőszoba jön, de most pihenek egy kicsit :), beraktam egy adag mosást, lassan szellőztetni is kéne, de olyan köd van, hogy a szomszéd házat is alig látom... :?

Kisbogács: PIHI, nem takarítgatunk, nem szerelgetünk, nem pakolászunk! A derekad nem fáj, ugye? Ha nem rendszeres a fájdalom, akkor még csak jósló fájás lehet, a szülést megelőző fájdalom általában rendszeres.

Csöre
csöre74

Petne: sajnálom az éjszakát :( próbálj meg napközben pihenni, és gyógyulj meg mielőbb

Csöre
csöre74

Enikő! Ha jöttök akkor ott találkozunk! Kb 10 után szoktunk odaérni 10 perccel és akkor szokták felfújni a nagy várat a kedvünkért:)
Délig szoktunk maradni aztán hazajövünk ebédelni aludni, délután meg vissza ha nincs más dolgunk. Csak oylankor már nagyok is vannak...délelőtt meg senki:)

Kriszti! igen ezek valószínűleg jóslófájások! Az a távirányítós kapcsoló jó dolog, nem kell felkelni a baba mellől ha éépen szoptatod:) Nálunk ez úgy van megoldva, hogy mindenhol kapcsolók vannak...

Batkata! neked hány órából áll egy nap? AZért nem gyenge, hogy csak a jó képességőek mehetnek kétnyelvű osztályba. Mert mi van ha valaki gyengébb matekból meg fizikából ezzel lerontva az átlagát, de nyelvérzéke meg szuper?????

Mi is melóztunk tegnap, folytattuk a burkolást, apa este belevágott flexel az ujjába...no comment. Így nekem kellett fugázni mert be volt kavarva a nagy vödör csemperagasztó. Most meg megyek mosni le a cserépről a felesleges ragasztót, apa meg befejezi a rakást. Aztán délután bográcsban megfőzi az őzikét. (szegény Bambi)
katuska79

Jó reggelt Csajok!

Nem semmi, milyen mozgalmas a hétvégétek! :shock:

Kép
hanna30

Sziasztok!

Először is mindenkinek, akinek ilyen dolgos a hétvégéje, mielőbbi kellemes pihit!

Mi folytatjuk Apával a kertrendbetételt, illetve karnis és függönyszerelés,csirkepöri főzés..

Csak tudnám, mitől vagyok már most ilyen rettenet álmos :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Csodálkozol? Pörögsz ezerrel!
Mi Dallast néztünk. :oops:
Olyan lusta vagyok.
A kisfiam a bordámnál.

Kép
hanna30

Batkata! Nem semmi péntek, szombat van mögötted. Azt hittem, ha nőnek a gyerekek könnyebb lesz, de látom nem.

Kisbogács! Nagyon ügyesek vagytok! Ennyi mindent elintézni....
Lehet nagyon kifárasztottad magad, azért fájdogálsz. Ma tessék pihenni!

Petne! Megértem a bosszuságod bunkó szomszédok miatt. Nekünk is van egy pár. Tegnap éjjel is felöntött egy család a garatra és éjfélkor arra ébredtem, hogy kiabálnak, kurjongatnak. 1 óra körül füldugóval aludtam el.
Megfázásból jobbulást! Grefuitmagcseppet próbáltad?

Tegnap nálunk is munka volt. A spejz járolapozása, ma fugázás és takarítás.

Katuska! Apósod vállal munkát másank is? Mi egy 1 ajtós, akasztós szekrényt szeretnénk csináltatni! szerinted elvállalná?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hanna: :lol:
Na de 9-kor keltem és 11 óta leragad a szemem :oops:
Most van Dallas???? :lol: Én is én is!! Apa elzavart, hogy pihizzek, de szeretnék neki segíteni a függönynél, olyan szép lesz :D
Martin nekem is a jobb bordámnál van, szokás szerint.
És szerintem ma reggel csuklott! Eddig nem éreztem ilyet, most olyan ütemesen 'ugrált' :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Enikő! Te sem panaszkodhatsz a munkára :shock:

Na visszacsattogok Apát 'hátramozdítani' :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Már vége van. :) Eszméletlen jókat nevettünk rajta.
Édes kis csukló Martin baba.

Kép
hanna30

Kata! majd ha kész a függöny képeket kérünk!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hanna: gondolom, vicces lehet a 15 -20 évvel ezelőtti részeket látni :lol:
Enikő: már élesítem a fényképezőgépet :wink: Apával felküzdöttük a karnist (szemmértékünk és segédeszközök alapján vízszintbe), úgyhogy a függönyt kell már csak felfűzni, meg az elkötő kampókat felrögzíteni :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.24 07:56-kor.
kisbogacs

Sziasztok!

Borzalmas éjszakán vagyok túl. Hányás, hasmenés. Dög fáradt vagyok. Először azt hittem, gyomorrontás, de aztán anya mondta, hogy van valami virus. Féltem a babát, nehogy kiszáradjunk. A széntabletta mehet szerintetek? holnap irány a háziorvos. Ti ilyenkor mit esztek. Nekem a banán is kijött, nehezebbre meg gondolni se birok.

krisz78

sziasztok,

Krisz, jobbulást! Sok folyadékot igyál, széntablettát kérdezd meg inkább a dokitól! Esetleg keksz, pirítós?

Csuklás: nálunk is az a helyzet, mint Kisbogács-nál, pár hete minden nap 1-2-szer csuklik szegénykém :(

Kata, nagyon aktívak vagytok! Fészekrakási láz? :lol: :wink: Igen, kérünk képeket!

Katuska, csak óvatosan a munkálatokkal! Jól bírod magad, hogy ennyi mindent tudsz csinálni. Apa kezének meg jobbulást!

Batkata, látom még mindig pörögsz :lol:

Petne, sajnálom az éjszakát :( ilyenkor értékelem igazán, hogy 2 éve magunk mögött hagytuk a társasházi létet :lol:

Hanna, Dallas? Azt meg hol adják ilyenkor? :shock: :lol:

Csöre, akkor élvezd a családnélküli nyugit, amíg lehet! Jó pihit!

Moffli, de jó újra "látni"! Most már minden rendben lesz, és szerintem nem szülsz még karácsonykor :wink: :lol:

Én nem semmi feladatra vállalkoztam, Manó ruháit szortírozom, mosom, vasalom. Nem hazudtolom meg magam, Excelbe vezetem, miből mennyi van :lol: Csak hogy aztán lássam, esetleg mit kell még venni, vagy követve Hanna példáját, mi az, amit máris eladhatnék :lol:

Kép
vickybabe

Enikő, az a karácsonyos rugi tündéri! Láttam ilyeneket, de nem mertem venni, nehogy Manó emiatt jöjjön ki hamarabb... :roll:

34. hét, hurráááááááááááááááá :lol: :lol: :lol: Képzeljétek, nem akarom elkiabálni, de mostanában jobban alszom és a kézzsibbadás is mintha múlna, legalábbis nem olyan durva, mint volt :lol: :lol: :lol: Lassan megtanulunk Manóval oldalt (szopipárnával) aludni :lol:
Pocim nekem is fájdogál néha, főleg ha sokat állok, megyek. Ezek lennének a jósló fájások? :roll:

Kép
vickybabe

Krisz!Sajnálom! Sok folyadék, mindenképpen,muszáj!! Próbálj meg egy kis pirítóst, főtt krumplit! A tea pl nekem mindig nyugtatólag hat a háborgó gyomromra.
Javasolnám a Bolus Adstringens-t, de tanulmányaim alapján relatíve ellenjavallt terhességben (mivel nem szigorúan tiltott, érdemes lenne megkérdezni a dokit.) Az aktív szénre nem ismerek ezirányú ellenjavallatot.
De mindenképp sok folyadék és pihi, s bár ebben az időszakban állítólag már mindent be lehet venni, szerintem próbálkozz meg a diétával, mielőtt gyógyszerhez nyúlsz.

KépKép

KépKép
kata8110

Tegnap egy vadidegen csajszi az étteremben megdicsérte a formás görögdinnye pocakomat, meg hogy milyen csinos vagyok és szülés után biztos nem fog rajtam maradni semmi. Hát jól esett a kis lelkemnek :lol: főleg egy ismeretlentől, ő biztos nem udvariasságból mondta :roll: :lol: [size=9]remélem [/size]:roll:

Kép
vickybabe

Vickybabe: igen, bizti a fészekrakás :lol:
De hogy jártunk! Nem elég a karika, ami a karnis-szettben volt, ugyanis olyan kétfelé húzható (vagyis 2 részből álló) függönyt álmodtunk meg, így kell még venni karikát :? Ergo ma nem garantálom, hogy lesz kép, de lehet elszaladunk a Diegoba.
Én is jövő héten nekiállok Martin ruháinak! Olyan ééééééédesek!
Örülök, hogy jobban alszol! Nekem csak ez a pisilés zavar be, utána relatíve jól visszaalszom.

Megyek, lecsekkolom a pörit!

KépKép

KépKép
kata8110

Vickybabe: igen, tényleg nagyon csini vagy, a pocakod meg tüneményes (és hidd el, én sem érdekből mondom :wink: )

KépKép

KépKép
kata8110

Szép vasárnapot mindenkinek!

Húúúúúú :roll:
Micsoda munkában, készülődésben van mindenki :roll:
Én meg sehol nem tartok :oops:
Én olyan álomkóros vagyok, állandóan csak aludnék :oops: :cry:
Vendég

Nem vagyok benne, de talán Biga.csiga keresett a múltkor olyan helyet, ahol egyedi táblákat gyártanak az autóba.

Most futottam bele:

http://www.minimano.hu/termekeink/egyeb ... mszog.html

KépKép

KépKép
kata8110

Köszi a tippeket. Azt meg remélem azért fájdogál a hasam, mert hasmenésem van, és nem más miatt. még jó, hogy holnap megyek uh-ra is. nektek szokott hasfájás lenni?

krisz78

Vickybabe! Csodaszép kismami vagy, én is csatlakozom Katához.
Már a 34. hétben vagy. :shock:
Dallas: Story tv

Vicky! Ne aggódj, nálunk sincs babaszoba. Még a kiságy sem készült el.

Krisz! Sajnálom a hasmenést. :(
Nekem a magnéziumtól szokott lenni. :?
Hasfájás hála elkerül.

Kép
hanna30

Vickybabe! Nem semmi lehet a táblázatod. :lol:

Szerintem nekünk is lesz olyan ruci, amit fel sem vesz Olivér.
Bár, amitől eddig megváltam az azért volt, mert 2 db volt a csomagban belőle. :wink:

Kép
hanna30

Sziasztok!
Újra itthon (na most nem csavarogtam, csak anyuéknál voltam ebédelni :))
Krisz: a "fehér szenet" amit Kata írt fent, szoptatás alatt biztos lehet enni, meg babáknak is szokták ajánlani, mert kíméletesebb, mint a fekete. De azt nem tudom, hogy ilyenkor szabad-e. Azért hátha segít a diéta, szerintem is azzal próbálkozz először.
Igen, a járványról én is hallottam, sőt, félek, hogy Zaza haza is hoz valamit, mert Apus hívott délelőtt, hogy hányingere van, meg fáj a hasa :?
Hasfájás: nekem szoktak húzódni a szalagok, egyébként nem szokott fájni. Az összehúzódások egyelőre fájdalommentesek (csak a víz ver ki, meg a levegő akad bent :?)

Babaszoba: ügyesek vagytok :) várjuk a képeket! :D

Vicky: ne aggódj, nálunk sincs még meg a babaágy sem (haza kéne hozni, de amíg nem tudom hová rakni, nincs értelme), a ruhák nejlonban, egyéb cuccok kosárban :? ráérünk... remélem :roll:

Álomkór... hát, én is elég takarékon vagyok, de azért az álomkórtól még távol vagyok... ugye az nem tipikus harmadik harmadi tünet? Még a végén bebeszélem magamnak, és bealszom teregetés közben :D

Viki: a jósló fájás méhösszehúzódással jár, és nem mindig fáj konkértan a nevével ellentétben.... nekem a nagy strapák után elsősorban a szalagok feszülnek. Persze méhösszehúzódásokat is okozhat (mármint a séta, munka).
Tényleg csini "kis" gömbölyű a pocakod :)

Jelentem: lakás csilli-villi, szobák, konyha, nappali is, fürdő is :) (na jó, a nappaliban nem mostam fel, de az már nem fér bele :?)
Még össze kell rakni holnapra a gyerekek cuccait is :? ilyenkor anyuéknál alszanak, hogy ne kelljen a cukorvizsgálat miatt hajnalban kelteni őket... elég, ha Apus meg én szívunk :?
Hoztam anyutól pár kiló céklát, meg 2 zellert, úgyhogy kedden borscsot fogok főzni :D
Batkata: köszi a ludaskása receptet :) gerslit hol veszel?

Csöre
csöre74

Csöre! Te egy energia bomba vagy!
Mi az a borscs? :shock: :shock: :shock:

Kép
hanna30

Borscs: orosz céklaleves :) nagyon finom, legalábbis én szeretem :) (rajtam kívül a család csak mértékkel :D)
Az energiabomba majdnem lemerült :( de azért még ki kell teregetni, összeszedni és elpakolni a szárazakat, és ha megjön a kis családom, elpakolni a husikákat, amit hoznak... :? Remélem, Zazám csak a gyomrát rontotta el a nagy disznóvágásban, és nem kell ápolgatni valami vírus vagy baci miatt :? a gyomorrontás nála 1/2 nap (igaz, szinte minden gyorsan átmegy rajta)

Csöre
csöre74

Csöre! Remélem Zaza gyorsan jobban lesz!
Emlékszel írtam, nekem az öcsémen ment át a vírus. :(

Hű, érdekes lehet a cékla leves. Én imádom a céklát, de ilyet még nem ettem. :)

Kép
hanna30

Majd feldobom a receptet a másik topikba :wink: kedden, amikor előszedem :)
Zazáról semmi hír :( azt sem tudom, elindultak-e már egyáltalán haza :( alig láttam a gyerekeimet a hétvégén :(

Csöre
csöre74

Csöre!
Ok.
Most Saci volt veled csak. :)

Kép
hanna30

Enikő! már nem vállal munkát, nyugdíjas....amúgy is 200km-nyire van. Otthon szokott ezt azt megcsinálni egy két ismerősnek de már nem nagyon bírja a munkát. Mi szoktuk időnként kérni a segítségét de igyekszünk ezt is minimalizálni.....

Műra végeztem a fugázással...rohadtul untam már a kuporgást a földön. AZ egész lakás egy nagy t..gya domb, mert Máté midenhova behordta a koszt, port stb. de már nicns erőm feltakarítani. Ráadásul apa idebent főzi az őzet és nem igazán értem minek kellett ehhez annyi tányér, lábas miegymás? Mindkét mosogatótálca csurig tele....Látszik, hogy nem szokott főzni, mert én mire felteszem a a kaját közben el is mosogatok.
katuska79

Katuska! Tessék mostmár pihenni!!!!!!!!!!!

Kép
hanna30

Katuska: :( pihenj csak, a kosz megvár (sajnos :() Nem bográcsőziről volt szó? Meggondolta magát?
Hazaért kis családom:
Zazának semmi baja (ahogy jósoltam)
3 adag mosnivaló figyel a táskában, és jobb sorsára vár... miközben még az előzőt sem teregettem ki.
A tejforralóban már sípol a finom tehéntejecske :) disznótoros nem sok van, de ez mondjuk kolbász/sonka disznó volt, majd később érkezik az eredménye :D
Hanna: Saci kiváló társaság :) csak nagyobb nyüzsihez szoktam :D

Csöre
csöre74

Csöre!
Örülök, hogy Zaza jól van és otthon a család. :)
Januárban majd nyüzsög Saci is.

Kolbász, sonka..nyamiii :oops: :oops: :oops:

Kép
hanna30

Sziasztok!

Na már csak néhány "pipa" van a napi tervben, apa úton hazafelé.
(Szegénykém feladta az utolsó körben, a lábikója felmondta a szolgálatot... :( - megjegyzem, én már az első körben feladtam volna... ) De hát, aki maratonistának áll...

Délelőtt az éjszakai fennlétnek köszönhetően egy kissé kába voltam, úgyhogy hanyagoltuk a 9 órakor kezdődő misét, s nem a távolabbi, hanem a szomszédunkban lévő templomba mentünk volna 10-re.
Hát igen, mentünk volna, ha lett volna ott 10-kor mise. Úgyhogy csak 11-kor volt mise, így addig elmentünk a szomszéd játszóra.
Hát, alig vártam, hogy elteljen a háromnegyed óra, mert majd' megfagytam, s tudtam, a templomban most van fűtés.
Aztán hazabattyogtunk, mert már erősen elkongatták a delet a pocikban, úgyhogy itthon nagy közös ebédet csináltunk a tegnapi ételekből.
(Ebéd előtt Julcsámmal megbeszéltem, hogy úgyis át van fázva, fürödjön már le, így este nem kell a tortúrát végigcsinálni... Gí is lett, az összes műanyag babakönyvet behordta a kádba és olvasott. marci meg előkaparta valahonnan a Winnetout, s azt olvasta :D
Addig én előkészítettem az ebédet, megterítettem az asztalkát, majd "kivettem" a kádból a tisztára sikamikált csajszit, s ETTÜNK! :lol:
Utána olyan jó volt, hogy békességben--boldogságban üveget festettünk (Julcsa hamar megunta, s persze nekem kellett befejezni - hát én ezt most kivételesen élveztem :) ), s Marci imádott Winnetouját nézte - a végén már Julcsival... :D

Majd ismét Vitéz Lászlót néztek, most meg Julcsa megcsinálja a hittan háziját (tegnap elfelejtette), Marci meg matekozik egy kicsit. Ja: most fejezte be nagy diadalüvöltéssel! :D

És epekedve várjuk apát, hogy a végkimerülés határán van-e kedve diafilmet vetíteni (hát persze, hogy lesz!!!).

Remélem, utána tudunk egy kicsit beszélgetni is, mert már hetek óta csak a nagy rohanás van...

Katuska:
hogy hány órából áll a nap? Hát igazság szerint én legalább 48 órát szeretnék + 48 óra alvást. Ha ez beleférne 1 napba és energiával is bírnám, akkor jó lenne... ;)

Csöre: a gerslit a Nagycsarnokban vettem, van egy paprikás, lencsés, babos árus, ha bemegyünk a csarnokba, a bal oldali sorban úgy középtájt. Luca-búzát is itt szoktam volt venni, amíg nem lehetett máshol kapni.
De azt hiszem a legtöbb hiper-szuperben kapható a köles, a búza, a hajdina és a kukoricadara társaságában...
A borscs receptjét várjuk!!!
Zaza ügyében szurk-szurk!!!

Hát lányok!
Úgy tűnik, majd' mindenkit elkapott a fészekrakó láz.
Énnekem fogalmam sincs, mikor lesz rendben a szoba...
Még jól lenne jan. 19 előtt túlesni rajt' :)

Krisz! Remélem, hamar rendbejössz. Én is a diétát próbálnám ki a gyógyszerek előtt...

Vickybabe:
én most már egy kicsit leállnék, de nem lehet, mert a kölkök élete akkor is megy tovább, ha az anyájuk táppénzen van...
Az a baj, hogy bagoly-típus volnék, de reggel mindig ki kell kelnem az ágyikóból, mert el kell indítanom a családot, pedig be szívesen aludnék sokáig... Ha meg felkelek, utána meg nem tudok visszaaludni, így valamit tennem kell - mindig találok valami elintéznivalót...
Délután meg ált. én megyek a kölkek után, s ha hazérünk, utána meg jön a szokásos napirend...

Kata! Függyönről várjuk a képeket! :)

Na megyek, Apa mindjárt itthon van. Lehet, hogy előkeresem a Richtofit Sportgélt is... :D Úgy kell annak, aki futóbolond lesz :)

Szerintem, holnap fogok napközben bekukkintani!

Addig vigyázzatok magatokra, s szorkoljatok,ne ébredjek fel éjjel... :D
Nagy ölelés: batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?