A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kép Hamm, bekaplak...

Kép Csabi
huszilvia

Sziasztok,

Kata, szerintem sem duci Márk, igaz, én Vincét sem látom annak.
Szerintem nagyon helyesek mindketten.
Milyen ügyes Márk!

Igaza van Móninak, a vajra én is azt olvastam, hogy egy éves kor alatt nem szabad. Ki érti ezt?

Csabi milyen kis helyes! Örülök, hogy jól érezte magát az úszáson. Majd csinálj ott is képeket róla.

Móni, jobbulást Nektek!

Ma végre kurmplifőzelék volt az ebéd. Sikerült megfőznöm :-) Ízlett is Zsófinak. Szilvi hatására keverni fogom a répával, mert az önmagában nemigen ízlett neki. Ette-ette, de nem mosolygott.

Köszönjük a dícséreteket!

Kezdhetek elpakolni, Zsófi nekilátott kipakolni a dohányzóasztal alatt lévő újságokat. Amikor elvittem onnan, sírva fakadt. :oops:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Hiányoztok, de nem nagyon tudok jönni. Próbálok valami napi ritmust beállítani, de még sehol sem tartunk. Ma egész nap nem alaudtak, úgyhogy már durmolnak.
Most már nem kísérletezek tovább, kiválasztok egy módszert és szigorúan az lesz minden nap, hogy megszokják.

Beirattuk oviba Blanit, úgy néz ki, hogy szeptembertől mehet.

Szegény kicsi Bene, remélem, hogy hamar túl lesztek a betegségen és hazamehettek!

A következő talira mi is mennénk majd :)

Zsuzsi, szupi lehetett a hétvége, nagyon jók a képek :) Mi is megyünk most hétvégén pihizni, ezt kaptam szülinapomra :)

Szilvi, jó ez a csirkecsontos kép Csabiról :) Nem tartassz attól, hogy nem fog ízleni neki a fűszermentes kajcsi?

Bíborka eddig almát és barackot kóstolt, úgyhogy ma bekészült, mosolygott, nagyon várta már...a sütőtököt. Hát, hatalmas balhét rendezett. Dobálta magát, köpködött, visított.

Csajok, én csak ámulok ezeken a méreteken, amiket írtok Grétiről, Vincéről, Márkról...

Judit, nálunk is gyanús a csend...:) Amúgy Bíborka változatlanul visít vizszintes helyzetben, nagyon várom már, hogy járni tudjon. Szóval teregettem és nagy volt a csend. Benéztem, de változatlan pózban feküdt. Közelebb megyek, hát Blani egyik babájának rágja a haját + mellette találtam egy papírgalacsint nyálasan.

Friday, ez a rugós sztori elég tanulságos. Én is körbeszaglásztam a gyerkőcöket.
Milyen oltás van 6 hósan?

Móni, boldog névnapot!

Naaaaa, ennyi volt az alvás.

Pussz,
R

Kép
Kép
34372

hahó

Reni, ma szépen megette a krumpli-sárgarépa főzeléket, pedig semmi fűszert nem tettem bele... :D
Alapvetően nem szoktam "extra" kajákat adni neki, de annyira nézte, hogy mit eszünk, gondoltam kipróbálom. Húst nem hagytam rajta, de az ízt érezhette a csonton is.

Eddig még szinte mindent megevett, amivel próbálkoztam, egyedül a krumplit üresen nem volt hajlandó.

Megyek, pihenek.

Jó éjszakát

Szilvi
huszilvia

Szilvi, nagyon helyes kispasi Csabika is, nekünk is ilyen színű az ágynemünk.Zsiráfos.

Reni, mikor volt a szülinapod?Remélem még nem késtünk le a köszöntésről...
És hova mentek pihizni?
Amúgy mindig örülünk ha tudsz ránk időt szakítani, írj magatokról csak és lécci -lécci képeket a lányokról....
Nálunk a hétvégén a szüleimnél Márk igencsak kizökkent a rendből, ma már újra a régi volt szerencsére.
A szigorúság néha nem árt azért.Főleg hogy az alvás az ő pihenésüket szolgállja.
Babahaj rágás, hú én hasonlóan jártam egy plüssnyuszival, aminek foszlott és hullott a bajusza és mindez eddig fel sem tűnt, mígnem egyszer Márk nagy csendben megkaparintotta és csócsálta a pihéket.

Ma este szingliben nyomom, ezért is tobzódok, ha nem haragszotok, holnap jön a barátnőm a másfél éves kislányával és pocakjában a második lánykával, úgyhogy holnap vszínűleg nem tudok jönni.

Ja a hintát megkaptuk a leendő kerseztszülőktől, ezt kértük kerseztelői ajándékba pecsétgyűrű illetve aranylánc helyett :-)
puszi,

jó éjt

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Szilvi, szerencsések vagytok, hogy Csabika mindent megeszik :)

Én bevallom, amíg nem volt gyerkőcöm, okoskodtam párszor, hogy úgyis bármit megeszik majd a gyerek, ha éhes. Belátom, nem így van. :oops: A jó étvágy és a jó alvóka nagy előny.

Kata, hétfőn volt a szülinapom. Az én koromban már nem dicsekszik ezzel az ember... :oops: Balcsira megyünk amúgy, wellness hétvége.
Ügyi vagy, hogy ilyen hamar visszazökkentetek.
Igen, egy kis szigor jól jön, de nekem nehezemre esik, mindig ellágyulok a gyerekeimtől.
Remélem, hogy találkozunk nemsokára és dumcsizhatunk kicsit.
Megyek, keresek képet.
Jó éjt
34372

Megint jelentős fáziskésésben:
még csak most vettem meg az avokádót.
Szeretném kipróbálni, a receptet sehol sem találom. Valaki légyszi segítsen, aki már kipróbálta.
Tudom, hogy sokat találnék, de jobban bízom abban, amit már kipróbáltatok.
Köszi, köszi,
R
34372

Reni, utólag is isten éltessen sokáig!Remélem jó lesz a balcsis hétvége.

a recept talán a mindmegette.hu-n volt, de lehet rosszul emlékszek.
Na szaladok,nemsokára jönnek hozzánk.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt,

Reni, ez a recept.
http://www.mindmegette.hu/avokadokrem-egyszeruen.recept

Tök finom egyébként.

Szép ajándékot kaptál, és boldog szülinapot, ha már volt!
Ja, a jó evés és alvás tényleg nagy előny.
És szerintem nem erőszakolható egyik sem.

Kata, jó szórakozást mára a barátnőddel!

Szilvi: poén az a kép a kacsacombbal:)))

Ági írt tegnap: B. leletei jók, de antibiotikumot kell kapnia vénásan. Így jövő hét elejéig maradnak:( Puszil mindenkit.

Szép napot,
M.
monke

Jó reggelt!

Ágiékról van valami hír? Aggódom értük!

Zsuzsi: nem szép ilyet írni, de nagyon irígy vagyok! Csodás helyen voltatok! Zsófi haláli, nagyon édes a fürdőköppenyben!

Reni: nagyon boldog szülinapot utólag is!!! S érezzétek nagyon jól magatokat. Helyileg hova mentek? Én úgy emlékszem, hogy egy avokádó, egy gerezd fokhagyma, só és bors. Villával összetörni és fűszerezni. Az az igazság, hogy én nem csináltam meg. Az avokádót megvettem, megkóstoltam, de nekem nem ízlett.

Szilvi: nem semmi Csabi! Az a csontos kép.... :)

Kata: milyen hintát kaptatok? Adamo?

Én is csak ámulok a méreteken! A közelünkben lévők Petrára is azt mondják, hogy nagy baba, én meg mindig csak azt mondom, hogy ebben a topikban minden baba ekkora. :)

Szép napot!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Reni
Én megértem, hogy ellágyulsz a gyerekektől, de az, hogy egy bizonyos rendhez szokatod őket, attól még nem szereted őket kevésbé és hidd el, hogy rendet teremt ez akis lelkivilágukba is. Lesz mindig igazodási pontjuk.
Azt neked kell tudnod, mi a jó a gyerekeknek is meg a felnőtteknek is. Nyilván akkor kel, amikor már nem álmos, de a nap többi részét tudod kicsit irányítgatni. Tízórait, játszást, ebédet, utána alvást stb. . Hogy ez időben mikorra esik te döntöd el, csak kb. mindig ugyanakkor legyen, mert még az elején biztosan nehezen fog menni, de egy idő után rááll a szervezetük.
Örülök hogy az ovi összejött,az biztosan sokat fog segíteni.

Abban egyetértek, hogy a jó alvó és jól evő gyerek nagy könnyebbség. Nekem a lányok gond nélkül ettek mindent. Erre Vince szinte semmit. Néha a hajam tépném,hogy mindentől öklendezik, brümmög, hogy az a fél kiskanál kaja is kijöjjön, vagy úgy szorítja csücsörítve össze a száját, hogy még egy gombostű hegye sem férne be. Bezzeg ha cicit lát... :D
Utólag is boldog születésnapot neked! Ünnepeljetek!

Áginak kitartást kívánok! Pont ezt mondta Ricsi, hogy biztos azért kell kórházba menniük, mert vénásan akarják antibiotikumozni. Remélem gyorsabban helyrejön így! Puszi kicsi Benének!!!

Judit
Az avokádó magában nem is valami finom, de szinte nem is érzed, mikor elkészíted, inkább olyan szerepe van, mint a mascarponenak, hogy önmagában nem túl finom, de kihozza a hozzárakott dolgok ízét.

Na Kata, most én tobzódtam... el is dugulok. :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Még két fényképet teszek fel. Az elsőn Vince látszik a süsüs fogaival :D
Kép
Ezen pedig a tegnap elkészült szekrény egy része.
Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Reni, nagyok sok boldsogságot szülinapot alkalmából!Érezzétek jól Magatokat a hétvégén!
Kitartást a napi ritmus beállításához. Nagyon nehéz. Nekem sem igazán megy, ha megnyugtat. Vagyis van sorrend, de az időpont gyakran eltolódik. Minden attól függ, hogy reggel (hajnalban) mikor eszik először. Bár most azt találtam ki, hogy legyen az akármikor, a "reggelit" megpróbálom 8-kor adni, aztán a tízórait fél 10 körül, és így tovább... Mintha azt olvastam volna, hogy a sorrend a lényeg.
Amióta gyerekem, mindent másképp látok :-) Nem szólok meg senkit semmiért. Amíg nincs az embernek gyereke, könnyű okoskodni.

Vick, jaj de aranyos Vince a fogaival! Szép a szekrény, ügyes vagy.

Judit, bocsánat, tegnap Petrának hívtalak én is. Ne haragudj.

Kata, jó szórakozást mára! Remélem, ma nem mondják le a barátnődék.

Móni, köszönjük a híreket Ágiékról! Ti hogy vagytok? Megfázás stb.?

Szép napot!

Szegény Ági és Bene! Kitartást nekik. Örülök, hogy Bene már jól van.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick, jó lett a polc, végre akkor kész!Sajnálom Vince nem evését.
Nagyon édes a fogacskáival.

Judit, Fisher price a hinta,szobába felfúrhatós nálunk szóba se jöhet, mert gipszkartonból van a mennyezet, ajtófélfába meg apa nem fúrkod, így ez áthidaló megoldásnak jó lesz, míg jövőre csinálunk kinnt hintát,csúszdát. Elvileg 13-14 kgig használható és az ülőkés része leszerelhető, akkor pihiszékként funkcionál.

Kép A kis dagikám hintázik...

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Nem is dagika! Pont jó! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Nagyon jó ez a hinta:)

Ha van kert, tényleg nem éri meg a plafont fúrni.

Szerintem se Vince se Márk nem dagi, és nagyon édesek mindketten.
Igaz, én talán megengedőbb vagyok a magam hatvanvalahány kilójával:) mint Ti filigránok...

Drukkolok nagyon, hogy Vince étvágya megjöjjön.

A napi ritmus... hát az nálunk is necces (nem a sorrend, hanem az időpontok, mint Zsuzsinál.)
Zsuzsi, köszönöm, én elég náthás vagyok,
Dávid "csak" szörcsög, nincs láza vagy rossz kedve, ilyesmi.

Nem is gondoltam rá, hogy ezzel dokihoz kellene vinni, de a barátnőm megijesztett, hogy hörghurut tünete is lehet.
Viszont: állítólag vmi hasmenéses járvány van a körzetünkben - talán rosszabb, ha viszem, mint ha nem.
Írtam a dokinak, várom a válaszát.

:(
monke

Nagyon ráérek, így náthásan nincs igazán kedvem takarítani:(

Szóval azért a képen látni, hogy D. se fogyott az utóbbi időben. és mintha főleg tokára gyúrna:)

Áá, bocs hogy itt tobzódok.
monke

Móni, a helyedben megmutatnám a dokinak, de várd meg a válaszát. Már csak egy ilyen járvány hiányozna! Biztosan minden rendben, de azért csak hallgassa meg, hogy tiszta a tüdeje és nézze meg, hogy nem piros a torka stb.
Nagyon aranyos Dávid az új képen! Ez a simléderes új sapkája?

Kata, nagyon szép a hinta. Egyébként tényleg kerekebb az arca mint volt, DE egyáltalán nem dagi!
Hol vannak a barátnődék?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, nagyon édi bébi Dávidka a légiós satyójában :-)))

Csajok,nem semmi volt a tegnapi nap.
Nagyon cuki a barátnőm lánykája, de nem igazán ismer határokat, én teljesen lefáradtam este 6-ra, Márk is, 7kor le kellett fürdetni és negyed 8kor aludt már.
Volt millió szekrényajtó csapkodás, pakolászás, burogatás, férjem féltett hangfalainak kaparászása,a hinta szerencsére bírta a strapát, a pihiszéket el kellett dugni, tyű a mindenit.
Azért bízom benne, ha időben úgy nevelem már a gyerekemet,hogy megszokja mit lehet és mit nem, nem fog másoknál kellemetlen helyzetbe hozni.
Keresztlányom például kicsiként se rakodott soha ha jöttek hozzánk.
Képzeljétek a barátnőm kislánya másfél éves ugye és 9 kg, alig nagyobb Márknál, tök vicces.

3 napja már vacsira is főzi van a védőnő javaslatára, így már egyáltalán nincs tápszer, napi 5-6 szopi, a gyümi, főzik és tejpép uzsira és nem is bukik a gyerekem.
Örülnék ha ez így stabilizálódna.

Na mentem, lassan tízóraizunk.

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, Márk hajkeféjét tegnap este óta keresem, talán véletlenül magukkal vitték...
Most szaladhatok hajkefét venni :-(((

katicat
Szigetszentmiklós

Hi$

Katicat, sajnos jól érzed: mindig mindenre fel kel készülni, jobb félni mint megijedni. Olaj: én úgy értelmeztem anno az olajat, hogy raktam főzéskor az ételbe. Más, csak az olajjal kapcsolatban: régen volt egy sorozat a "miből lesz a cserebogár" imádtam és abban volt hogy a nyugtalan gyerekeknek halolajat lehet adni. Ezt pl. adnám úgy magában, fiamnál már tervben van. A másik: kollégám németeknél lett rosszul, elvitték dokihoz, aki azt javasolta neki, hogy minden reggel egyen egy kanál olivaolajat a gyomorfekéje ellen. Hmmm, kicsit elkalandoztam, bocsi :). Hinta szuper!!!! Hajkefét sajnálom és egyben irigylem, hogy Nektek szükség van rá, Grétám ha így halad neki is csak 2 éves korára lesz értékelhető haja.

Bfkata, :roll: hozzáépítés :roll: , kitartás, mi nagyjából a hozzáépítés első pofonjánál pakoltunk össze és vagyunk itt ... akkor sejtem a hullámzó kedved okának gyökerét :roll:

Huszilvi, megkereslek akkor iwiwen, jó? :wink: ha lesz időm írok kísérőlevelet is, ha nem, akkor gyanakodj, hogy én vagyok :D . Gréta-kilók: bízzál benne, hogy mire ti lesztek ekkorák már tud járni Csaba, hidd el, jobban jársz :D Krumpli üresen nálunk se csúszik.

Petra, husi 7 hónapos kortól van nálunk, a bébiételek a mi táplálkozásunkhoz nézve általában 2-3 hónappal előbb vannak. sokszor beszéltünk róla, nem baj -gondolom- ha már eszik azt is, csak... ááá, nem is kezdek bele... no, csak annyit, hogy azért a cég ami gyártja a bébikaját nem hiszem a profitnál fontosabb lenne nekik az egészség ...mert ez egy ilyen világ...

Kankalin, a hajnali ébredésekkor nekem is furcsa, édes, majd meg zabálom, dehát fél4 az fél4 8) . Nyaralásért extrairigy vagyok! Csudaklassz lehetett Nektek!

Monke, fog-nátha-mandula... mi jön még? mandula nekem is már "nagy" koromban lett kivéve, 22 évesen (mármint akkor tényleg 22 voltam 8) ) aza gáz ezzel, hogy nem altatnak műtét közben, brrrr, bár én legszívesebben a fogorvosnál is kómában szeretnék lenni, ja, nem is mondtam, hogy otthon is első dolgom a fogorvos volt, első terhességem óta belőlem él a fogorvosturizus. tej-liszt-tojás egy éves kora után :wink: Most olvasom a mai írásod: én is dokipárti vagyok, várjuk a doki válaszát!

Reni, ovi szuper! (oltást pontosan leírom a kiskönyvből, csak legyen idő előkeresni :roll: ) Avokádó: amit Kankalin küldött nagggyon fini :wink:

Ervick, Süsü :lol: :lol: :lol: , cukimuki, egyem meg!

GIGIÉKNEK MILLIÓ GYÓGYPUSZI!!!!!!!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Hú, Kata, sűrű napotok lehetett:)
A barátnődet se irigylem, mi lesz, ha a második baba is megszületik...

A hajkeféért én is @: (szóval sárga irigység). na nem azért, hogy elveszett, hanem, hogy kell...

Én is mindig azt nézem a Ringatón, hogy akkorka gyerekek, mint Dávid, (a fejük talán kisebb is...), és már járnak...:)

Ez az etetés-szoptatás kombináció nagyon jól hangzik! Drukkolok, hogy ne kelljen a tápszer.

Zsuzsi, Friday:
Dokim azt javasolta, várjunk, ha nem köhög, van étvágya, akkor nem lesz gond. Nem vittem el a rendelőbe.
Itassam, levegőztessem. Ez mind megvan.

Jól vagyunk, csak mind nagyon náthásak, nem tudunk rendesen aludni stb.

Fogturizmus :( Hát belőlem lassan horrorkönyvet lehetne írni (bölcsességfog medveagyar-gyökérrel, ilyesmi)
Fú, a mandulaműtét is rosszul hangzik:(

Avokádókrém egyszerű és nagyszerű, igen.
Amióta írtad, Friday, minden héten készítek.

Anyukám túl van a vizsgálatán (érfestés-katéter) - úgy néz ki, nem kell műteni és pár nap múlva kiengedik a kórházból.

A Flór Ferencben van, Reni, eszembe jutottál, hogy arra laktok, és Bibi ott született...

Szép napot,
Móni
monke

Ja, még erre a bébiétel-dologra reagálnám, hogy:
A csak tápszeres babáknál, ha jól tudom, most is 4 hónaposan javasolják a hozzátáplálás elkezdését.

Szóval valószínűleg erre vonatkozik (vonatkozhat) a "4 hónapos kortól adható). Csak félrevezető persze - és biztos nem véletlenül az.
monke

Sziasztok,

Kata, hú, ez nem semmi nap lehetett, elhiszem, hogy lefáradtatok. Szerintem kétféle gyerek van, van aki másonál meghúzza magát és van, aki éppen hogy felpörög.
Hajkefe nekünk is csak dísz. Igaz, világoskék, jó lesz a kisöcsinek. :wink:
Örülök, hogy elhagyjátok a tápszert. Leírnád, hogy mennyi telik el az etetések között ebben a kombinációban? Nálam még kiforróban van a tízórai és az ebéd összehangolása, kíváncsi lennék, nálatok és másoknál hogy megy. (Na, most adtam Nektek házit :-))

Móni, jobbulást Nektek! Örülök, hogy Anyukádat nem kell műteni.

Friday, sajnálom a fogaidat.

A 4 hónapos kortól adható bébiételek szerintem is (védőnő szerint is) a tisztán tápszeres babákra vonatkoznak.

Ma Szilvi és Csabi volt nálunk látogatóba. Nagyon aranyosak voltak együtt a gyerekek, ellentétesen aludtak, de egyszerre ettek. Csináltunk pár fotót, majd teszek fel róluk, de már csak a jövő héten. Lassan csomagolok, megyünk Anyukámékhoz hétvégére.

Éjjel Zsófi 4-szer sírt fel (azt hiszem) :cry: :cry: :cry: Ilyen még újszülött korában sem volt. Szegénykém!
Szerintetek a szeparációs szorongásnak az az oka, hogy nem foglalkozok vele napközben eleget? Tiszta lelkifurdalásom van, hogy nem vagyok jó Édesanyja.

Jó hétvégét mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ranschburg szerint:

Ez a fejlődés természetes velejárója – a gyerek felfedezi, hogy a szülőtől (más emberektől) független, önálló lény, és ez az érzés bizonytalansággal tölti el. Nem könnyű elfogadni, hogy az ember nem azonos azzal a lénnyel, aki a biztonságot jelenti a számára – és ha már két különböző halandóról van szó, legalább legyenek mindig együtt, mert csak így biztonságos.

Nekem nincs véleményem, de ő azért eléggé ért hozzá:)

Jó utat,
M
monke

Móni, köszi!
Egy fokkal jobban vagyok :-)
Hiányzott Dávidka a hármas fogatból :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Éjjel Vince megint 2 óránként kelt fel. Lehet, hogy nálunk is ez a helyzet. Napközben is ha arrébb lépek mellőle máris sír. :( Ma nincs itthon Ricsi, éjjel kipróbálom, hogy csak vizet adok neki, mert eddig mindig megszoptattam, de így meg nappal nem nagyon eszik. Kezd átfordulni a dolog éjszakára, úgyhogy még csírájában folytom el inkább ezt a törekvést. Remélem sikeres lesz.

Annyira fáradt vagyok, elmondani nem tudom.
Murphy mára: Elmentünk a lányokért, az ovi udvarán nyakunkba szakadt az ég, mire beültettem mindet a kocsiba addigra elállt. Szóval csak azért esett, hogy mi elázzunk. :evil:

Teszek fel egy másik képet Vincusról, ezen jobban látszik a kis Süsü-fogazat. :)
Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Zsuzsi
Jó utat haza, biztos jó lesz kicsit otthon. :wink:

Friday
A fogakat ismerem, 1 évig jártam rendszeresen fogorvoshoz, mire mindet rendberakta, most pedig kb. 2 hete kiesett egy tömésem, úgyhogy megint mehetek. Sajnos " elég rossz az alapanyag" ahogy a dokinőm mondaná. :(

Móni
Apósomnak ugyanezt csinálták múlt héten, aztán tágították az erét, 3 napig volt kórházban és sokkal jobban van. :) Nektek is hasonló sikereket kívánok!

vick
Kép
Kép
ervick

Hi,

Ervick, elég sokáig tud már ülni :wink: :wink: :wink: , de ekkora "talapzaton" nem nehéz ám :lol:

Kankalin, nyugi anyuka, nagyon jó anya vagy, sokat is foglalkozol vele, pont ezért kellesz szerintem neki éjjel is. Monke idézete nagyon idevág! Gréta is mostanában kezdte az éjszakai műszakát -bár én tényleg kevesebbet foglalkozom vele, mint Borssal ilyen korában :oops: :cry: -. Most 2 éjszaka óta a férjem kel fel hozzá, a doki javaslata után. Párod nem tudna besegíteni? Nagyon nehéz dolog ez: apuka egész nap dolgozik, majd utána éjszakázni, minket meg esz a lelkifuri ez miatt, és azért is, mert azért később nyugszik meg a baba, hiszen nincs egyből anyaszag-tejszag. 2 napi tapasztalatról sajnos még nem sokat tudok mondani: első nap egyszer keltek, de akkor lázcsillapító kúp is volt, oltás miatt belázasodott, szóval az simán elnyomhatta, 2.éjjelen kétszer kelt a férjem, majd 4kor (ez a 3.ébredés volt) etettem, utána 7kor.

Monke, rá kell kattintani az iwiwről feljövő linken a képre és ott leszünk, most próbáltam ki, működik. 4 hónapos kortól pedig a gyártó szeretné etetni az összes babát, neki úgy a jó :wink: :evil:

jaj csajok, ezeket a talikat de irigylem :(

Huszilvi, bejelöltelek :wink:

:evil: ja, pont az autó szervízt várjuk, képzeljétek, holnap mentünk volna Münchenbe, míg Api dolgára ment (volna) mi állatkerteztünk volna. Elindultunk a fiammal így délután bevásárolni, aztán a kocsi meg se nyikkant. Még jó, hogy itt a garázsban és nem otthonunktól 300 km-re két ekkora gyerekkel :roll:

Kép
Kép
friday

Zsuzsi
Ha megnyugtat, én sosem érzem, hogy jól csinálnám a nevelést és az anyaságot, mégis más visszajelzéseket kapok. Szerintem mindig úgy érzi az ember, hogy csinálhatná jobban.

Friday
A talapzattal nagyon nekünk sincs gond. :wink:
Autót sajnálom. Nem csak akksi gond?

vick
Kép
Kép
ervick

Hali!!

Mi is megvagyunk,csak mióta jó idő van szinte az udvaron élünk :D Anna jó kislány,az evés:tápszer megy,esti lefekvéskor cici,nappal csak tápszer már fejni sem nagyon tudok ,apadok.Bébiétel a gyümik mennek szilva,őszi,málna a zöldségeket utálja még mindig öklendezik,tejpép néha igen néha nem.A nap fénypontja a babapiskóta :D Ja és kóstolt pizzát,természetesen az is nagyon ízlet,minden jó amit nem szabad :D

Csajok járóka helyett ma néztem babakarámot.Úgyanis nálunk az a helyzet hogy Annának nagy térre van szüksége,pörög forog állandóan,nem lehet egyedül hagyni sehol.Így kitaláltam hogy a nappali közepére felállítom a babakarámot és tök jól el lesz benne.Nem akartam de így legalább nem kell egyenlőre elpakolni mindent.

Egyszerűen nem akarja elérni a 7 kg-ot,már 2 hónapja küzdünk érte,viszont hosszra nagyon gyúr:)

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztinaa
Jó hogy jöttél! Képzeld! Rájöttem, hogy a zöldséggel az a baja Vincének, hogy sűrűbb, mint a gyümölcs. Így forralt vízzel kicsit higítom, és így megeszi, nem öklendezik. Esetleg próbáld ki!

Megyek aludni, hátha ma tudok is. Ma csak vizet kap éjjel Vince. Szorítsatok, hogy működjön! Köszi

Jó éjszakát!

vick
Kép
Kép
ervick

Köszi Vick,ki fogom próbálni.

Kép

Kép
krisztinaa

Mióta meleg van Anna is többet iszik napi 300ml vizet v teát megiszik.Kipróbáltam a pw gyerekteáját ,bejött.Granulátumot nem akarok adni,az nekem olyan mű.

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztinaa
Jó, hogy ti isztok, Vince szinte semmit nem iszik.
Bár felkelt éjjel negyed 2-kor és vizet adtam neki. Lehet, hogy azt hitte, cici, és iszonyatos tempóban elkezdte szívni, aztán hamar rájött, hogy ez nem tejcsi és kiköpte. Kb. 10 percig még forgolódott, aztán visszaaludt és reggel negyed 6-kor kelt fel.
Napközben 2-3 korty maximum. :(

Szép reggelt mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

gyerekek, én még ilyet nem pipáltam: Gréta második napja gondolja úgy, hogy az ebéd arra való, hogy elaludjunk felette. Teljesen friss, üde, jókedvű mikor leültetem, jön a kaja, eszik két kanállal, aztán bólint és már alszik is :shock: . Tegnap kikaptam egyből a székből, mert azt hittem, hogy nem nyelt vagy ilyesmi, aztán nézett nagy vigyorral hogy "mi van?". És már bólintott is vissza, ekkor szállt vissza az ész az agyamba, hogy nincs gáz. Ma meg ugyenez :shock: :shock: :shock: . Délután veszek egy másik csomag répát, biztos ebben altató van
:?: :?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Friday, Vick, köszi, tudom, hogy sosem fogom úgy érezni, hogy 100%-osan csinálom, de ez így van rendjén.
Friday, remélem, a múlt éjszakai sok kelés csak a fehér holló volt, ma pl. 10-től reggel 1/4 8-ig aludt. A párom egyébként szinte mindig felkel éjjel Zsófihoz, dajkálja, simogatja stb. Most pl. együtt fekszenek a földön, de úgy hallom, a párom már horkol :-) Elfogta az utat Zsófi elől, hogy ne tudjon bemászni a vezetékekhez :oops:
Nahát, Gréta :-) Inkább alszik a kaja helyett, nem ízlik a répa :wink:
Autó :evil:

Vick, ezek a fogak és a mosoly :-) Nagyon aranyos Vince.
Remélem, jobb éjszakád volt és tudtál pihenni.
Eső :evil:

A krumplit én is higítottam forralt vízzel és a felfogott főző víz levével, így simán megette.

Jó hétvégét!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Gyors jelentkezés !
Minden okés velünk,
Máté már 7250 grm, 66 cm , csak összeszedte magát, de sajna már csak reggel meg este szopizik, de azt is potolnom kell néha ! Nem kell neki, erőltetni meg nem fogom ! :lol:

Van már netünk, úgy néz ki h müködik is, mert eddig vacakolt a vonal de itt volt a szerelő és megcsinálta! :lol: Eddig max a bejelentkezésig jutottunk el aztán hello !!! Levél olvasás stb már nem jött össze !

Holnap keresztelő nagy buli lesz !

Jövö héten megprobálok jönni és visszarázodni a régi kerékvágásba ! Igyekszem bekapcsolodni!

Máté már eszik , almát, meggyet, öszit, répa, krumpli nem a kedvence, de a sütőtök almával a menő !!!

Na megyek pihizni mert holnap fárasztó nap lesz 18 főt kiszolgálni !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

HI!

Krisztinaaa, éljen a jó idő! Karám nagyon praktikusan hangzik, linket tudsz róla mutiztni? szerintem aki ennyit sportol, mint Anna egyáltalán nem gond, hogy a számszerű "születésisúlymegduplázósos" nevű statisztikával nem egyezik. Jó kedvű, mozog csudasokat, vigyorog, gyönyörű, működik :wink: .

Toldiszilvi, hú, a keresztelő bulira sok-sok jót kívánok! Neked nagy örömmel jelentem, hogy immáron a konyhai eszközök tönkre menetelő stafétabotját átvettem :roll: . az autó csak fénypont volt...

Kankalin, éljen Kankalin-Apu is, ez a csodaklassz apukák topikja egyben :D !!!! Akkor szavazzuk meg: csak véletlen és egyszeri alkalom volt a rossz éjszaka! :wink:

Reni és
Ervick, ide írom nem privibe, hátha valakinek pár év múlva beugrik ez a dolog: a gyógyító mesékről szeretném megosztani az eddigi eredményeinket, lehet írok olyat, ami más háztartásban magától így működik, sajnos nekem ezeket könyvből kellett megtanulnom: a legeslegnagyszerűbb eredmény az éjszaka, egyre, max. 2-re csökkent a felsírások száma, az eddigi kb. 5-10-zel szemben. A másik -és ez ami szerintem nekem ciki :oops: - hogy ezidáig nem nagyon játszott egyedül Bors. Én a könyv szerinti példával egyezem: anyuka kioson a szobából ha véletlen elfoglalja magát a gyerek, persze hogy néhány perc múlva követ és rajtam lóg. Azt írja a könyv, hogy dícsérjük meg: de ügyesen játszol egyedül!, ez megerősítést ad a gyereknek, hogy ez jó. Nagyon jó érzéssel tölt el ebben a dologban is a siker, mérhetően többet eljátszik magában. A következő dolog vagy a rémálmos lesz vagy a jó játszótárs :roll: .

Most azon gondolkozom, hogy valóban hagyni kellett volna-e kicsit tovább sírdogálni éjjelente a fiam, lehet már ilyen kicsi korban is hiszti az éjszaka, mikor csak hobbizik a cicin? Sajnos sosem fog kiderülni és szerintem nem is tudtam volna hagyni sírni ... csakhát annyi problémával jár ez az éjszakázás, a fáradság a forrása minden konfliktusnak :roll:

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Firday
Köszi, hogy leírtad! Az egyedül játszás nálunk nem létezik, mivel azonnal kettő lett. :lol: De ők ketten mostmár órákig képesek együtt ellenni, vagy itt a nappaliban, vagy a saját szobájukban.
Nálunk a könyv szerinti Indiánosdi ment most. 1 hétig. Ma járt le az 1 hét, Hanga nyert, ő ma a törzsfőnök és rém büszke magára! Ő választotta ki, mi legyen az ebéd, és azt kérte, hagy lovagolhasson, hát elmentünk lovagolni. A két gyerek kipróbált egy pónit. Nagyon élvezték!!!
Aztán hazafelé jövet mondta Eszter, hogy ő is szeretne törzsfőnök lenni. Mondtam neki, hogy ha jövő vasárnapig ügyes lesz, hisztimentes és szófogadó, akkor összegyülhet több pontja, mint Hanginak és ő lehet a törzsfőnök. Hevesen bólogatott, hogy oké. :)

Viszont Vince éjjeli kelése... Megint megpróbálkoztam a vízzel....... 3 -szor, mivel nem hagyta abba a sírdogálást. 1 óráig csináltuk, hol csitult, hol rákezdett jobban, a végén mégis megszoptattam és el is aludt nyomban. Szóval kissé kudarc lett, de nem adom fel. Ma éjszaka újra próbálkozom!

Szép, nyugodt vasárnapot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Szilvi, Boldog Szülinapot!
És várjuk a képeket Máté keresztelőjéről majd. Szép nagy baba lett!

(H) Szilvi, Csabi keresztelőjéről is számolj majd be!:)

Bukásról:
Etettem párszor Dáviddal almát és meggyet összeturmixolva, élénkpiros színű lett a pép, de a baba után "csak" alma-színűt bukott... a meggy élénkpirosát feloldhatta a nyála v. valami emésztőnedv.

Ez nagy mázli:) remélem, nem Murphy.

Vick,
Vince nagyon cuki és tényleg süsü az a két fog:)
Ezért szeretnék hamarosan még egy babát én is... remélem, később eljátszanak együtt.
Jó lehet ez a törzsfőnökös játék.

Éjszakák és szoptatás:
Én már próbáltam mindent: álomba etetni/nem etetni, este tápszerezni, ringatni, nem ringatni, vizet adni... őszintén szólva nem látok semmi rendszert. És eszméletlen sok energiát fecséreltünk rá, plusz a sok kudarc, hogy nem, ez se működik és miért nem, és mit ronthattunk el.

Néha szoptatás után se alszik vissza, néha elég picit megsimogatni, és alszik, evés nélkül is.
Az tuti, hogy nem az éhség költi fel, és nem is a megszokás, hogy akkor ő most pontban 2-kor enni kap pl.

Nekem egyszerűbb megszoptatni, mint cumisüveggel próbálkozni.
Szóval most, ha felébred, megsimogatom, picit várok, megszoptatom... és reménykedek. Rendszerint visszaalszik, és én is.
Reggelente néha nem is emlékszem rá, hányszor evett (ha evett)

Na ezt jó részletesen leírtam, csak minek, mert ez senkinek nem tanulságos

:lol:

Hát mindegy. Sok energiát kívánok minden "sorstársnak" és a lehetőségekhez képest nyugodt éjszakákat.

Szép vasárnapot!
M.
monke

Vick, Krisztina -

Most miből itatjátok a babákat?

(az enyém csak rágja a cumit:-(
monke

sziasztok!

Móni köszi a jókívánságokat !!

Keresztelő szupi volt, megprobálok képeket feltenni csak ma már hulla vagyok ! Fél órája lettem a kész a rom stb.. takarítással !

Holnap jövök !!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Élek még. Talán most már a héten sikerül visszaolvasnom valamit az irományokból.
Mi is elkezdtük a hozzátáplálást. Kitartó küzdelmem eredménye, h talán kicsit több a tejem, persze közel nem elég. Szóval tápszer is van.
Dani igazi husigolyó :lol: de nagyon édes. 8800 gramm és 72 cm volt a legutóbbi mérlegelésen.
Már ő is kúszik. Bárhova teszem le valahogy mindig a vezetékek környékén köt ki :) szépen áll 4kézláb így szerintem heteken belül elkezd mászni. Fog nincs, de ma volt 2 nagyon nagy sírása, így lehet készül, vagy a vilmoskörte bántja. Amúgy minden ok velünk.

KépKép
KépKép
fleur

Móni
Cumisüvegből, de Vince is csak rágja, mintha játék lenne. :? Azért jó, hogy leírtad az éjszakázásodat, nekem is hasonlóképp megy. Eddig mindig szopi után azonnal vissza is aludt, ha letettem meg sem érezte, ám kb. 1 hete nem is éhségből kel szerintem, csak látom a kis buksiját, hogy nézelődik és mikor megunja, hogy a sötétben nincs túl sok látnivaló, akkor elkezd nyöszörögni. Na ekkor próbálkozok most a vízzel, de ha nem álmos, akkor tovább nyöszörög. Hallom, ahogy fúrja a fejét a párnába. Nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Még adok magunknak 1 hetet ezzel a vízzel próbálkozással, aztán ha nem megy, akkor kitalálok valami mást.

Ha csak 1-szer kelne fel még el is menne, de mikor 2 óránként...

Nyugodt éjszakát mindenkinek! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Móni,az ivás nálunk úgy megy hogy a kaja cumiból,a víz és a tea csőriből,a gyümilé pohárból.
Babakarám:

http://www.teszvesz.hu/item1028272689_u ... aroka.html

Kép

Kép
krisztinaa

http://baba-mama.vatera.hu/bababutor_ba ... 04955.html

A bébi karámra egy tipp. Nekem ez tetszik, mert variálható az összerakása. Nem tudom, Kriszti erre gondoltál?

vick
Kép
Kép
ervick

Kriszti Egyszerre írtunk :lol: Ráadásul ugyanazt küldtük más helyekről.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Jaj, Móni, úgy megnevettetél, mikor leírtad, hogy "ezt most leírtam, de minek, mivel nem tanulásgos".
Igenis jól tetted, tanulságos, és látjuk, hogy mennek nálatok az éjszakák.
Magozott meggyet vettél, turmixoltad és átpasszíroztad? Nekem is van egy adag, a barátnőm anyukája tette el, készülöm kipróbálni úgy,a hogy Vick anyukája javasolta.

Fleur, de jó, hogy jöttél :-)

Várjuk a képeket a keresztelőkről!

Jó ez a karám, de nálunk max. a szobaajtót lehetne letorlaszolni, hogy ne menjen ki a folyosóra.

Cumisüveg: sokszor Zsófi is játéknak tekinti.
Más: néha úgy belekap az ínyével, belemarkol a kezével mellembe, hogy felvisítok. Máskor szépen kiengedi a szájából és csak dumál, kacag neki. Olyan aranyos.
Tej-front: nekem ismét rengeteg van. Nagyon fájnak a melleim.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?