A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Banica, Tonti,
Hogy mi lehetett ez, fogalmunk sincs. :oops: Először azt hittük megcsípte valami, de nagyon gyorsan elmúlt. Amúgy meg olyan volt, mikor tápszer jön vissza orrán-száján, csak világosabb, nyálszerű. A párom szerint megijedt amikor vettem ki, és lehet hogy félrenyelt. Nem tudom. Figyelgettünk, de semmi nem volt utána, szerencsére.

Tonti,
Nagyon csinik vagytok! :wink:
Én egyetértek a nézeteddel az ikrek ügyében, szerintem is önálló egyéniségként kell őket kezelni. Én pl. nagyon ügyelek arra is, hogy külön fotók is legyenek dögivel, ne csak olyanok amiken ketten vannak. És külön szobát akarok én is nekik idővel, persze nem amíg picik.

Lanyané,
Nyugi, gondolom hogy milyen rossz most nektek. Sajnos az bizti, hogy nem kellemes kórházban lennetek, de mindjárt vége. És a lényeg, hogy akkor valószínűleg meg is van a baj forrása. Szerintem sem érzékelik még egymást, így nem érzik a különválasztást, persze nektek nagyon rossz hogy nem tudtok 4-esben lenni. Kitartás!!!!! :wink:

Zsu,
Üdv itt! :D Gyere amilyen gyakran csak tudsz, igyekszük segíteni ha kérdésed van! Pihenj, nem lesz semmi baj. Rutascorbint nem kaptál?

Binyek,
Anyum bevállalja őket, amikor pl. a párom dolgozik és én elmegyek vásárolni, akkor is ő vigyázz a lurkókra. Már profi, és nagyon szeret velük lenni! :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe :P
Valóban, nem egyformák. Egyre kevésbé hasonlítanak. Születéskor még szinte egyformának tűntek...
Teszek majd fel "arcképet", csak még a fotózással nagyon el vagyunk maradva. Meg úgy örülünk, amikor alszanak, hogy nincs is még igazi arcfotójuk...

Tontica :P
Nálunk Apa akarja őket mindig összetenni. Valahogy én is mindig szétszedem őket. Ennek persze az is az oka, hogy ha az egyik üvölt, felüvölti a másikat is. Így nemhogy nem egy ágyban, de még csak egy szobában sem alszanak jelenleg... Nálunk a rucikból is csak kevés az egyforma és én sem szeretnék kétpetéjű ikreimből egyformát faragni... a jellemük is teljesen más... ráadásul az egyik máris Apás, a másik meg Anyás 8)

Lanyané :?
Háát, én is olyan vagyok ilyen szempontból, mint Te. Aminek nem látom értelmét, az felháborít. Persze nálam előny, hogy Apa is orvos... így ha "csak úgy" akarnák benntartani a gyereket, biztosan elhoznám... De ha nem ő lenne Apa... akkor szerintem nem merném :oops:

Lányok :P
Nem jött össze az elmenősdi családostul, mert Apának dolgozni kellett, DE ELŐSZÖR, EGYEDÜL VOLTAM VÁSÁROLNI! SZUPER VOLT! :lol: Csak a gyerekeknek vásároltam :lol:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

köszi fanni akkor te érted a bajomat :wink: örülök,hogy kicsit kikapcsolódtál a vásárlás jó dolog :D :D
rebe igen mindjárt vége,remélem veletek is minden rendben lesz.

lanyané

sziasztok
ma moziban voltunk,megnéztük az új batman filmet. jó, csak nem vittem zoknit, így a 2,5 óra alatt lefagyott a lábam :evil: addig a gyerekek nagyszülőztek.

Tonti, minden eszünk, csak tejet és tojást nem. de kaptak már glutént (kenyér, kifli... tehát tej indirektbe már ment), meg joghurtot is (imádják a natúr joghurtot, bár kapnak bele gyümölcsöt, a túróért nem gurálnak, a sajt okés). tejberizst adtál? nem korai? én várok még 1-2 hónapot inkább.

Judit, köszi, h hiányoltál :wink: nyaralni mi is voltunk, de csak 4 napra (jövő hét után megyünk egy hétre a szüleimhez vidékre, de pakolásilag az más dimenzió): sztem bármeddig maradhattunk volna annyi cuccal :lol: miket viszel? mindent? etetőszéket, rácsvédőt...? 8) :wink:

érdekes ez a különválasztás kérdés: milyen sok iker visel egyforma ruhát mégis, nem? 8)

vettünk keskeny esernyőbabakocsit: marco sky, apjuk most hozza fel, lemososm, és terv szerint holnap ki is próbáljuk. végre ki- és beférnék mindenhová!!!!! :lol: :lol: :lol:

na, megyek kamillázni, mert randa dátha gyötör
jóccakát kicsiknek és nagyoknak!
:arrow:

Kép
an°°di

Fanni!

Bukás ügyben nekünk a nutrilon A.R. vált be, a többi nem volt elég sűrű, erre viszont 1 éves korukig jár támogatás és így 900 g 750 Ft körül van.
A humana, milupa, beba A.R.-je nem volt elég sűrű, pláne a HA A.R.Eredetileg azt akartak adni, de annyira híg volt, hogy ahogy jött úgy ment.
A cumi is lényeges, hogy ne nyeljenek sok levegőt.
Mi ágyat is emeltünk, de így is napi 6x-7x öltöztünk.
A legdurvább eset az volt, amikor bugyogott vissza a gyerekből, elég ilyesztő látvány.
Ágival még nem volt elég rutinunk, de a kicsiknél már jól tudtuk kezelni és így elviselhetőbb volt, főleg, hogy 2 hós korukban már elkezdtük orvosi utasításra a HA-s tejpépet estére, így az bennük maradt.

Üdv: Dóri
Vendég

nekünk minden kijön..ágy is meg van emelve...

andi hol vettétek a babakocsit? raksz fel róla képet??

Lanyané, drukkolok!!

Mi nem rkatuk össze őket, anyós egyszer azt mondta, ha sír az egyik rakjuk össze... persze ébressze fel az alvót....

zsuzska80
Szombathely

TÁP:
Lányok :? Milán allergiás erre a tápszerre. Mondjuk tej alapú... gondolom ezért. Szegénykém, tegnap előtt kihányta, én meg adtam tegnap is. A 90-ből egy falatot sem evett, akkor azt hittem, túl sűrű lett. Csináltam egy olyat, hogy 60 a HA-s tápszerből és 30 az AR-ből. Ezt megitta. 3 órán át ordított, közben hányt és a fürcsinél láttam, hogy kiverte az allergia a kis testét. Én hülye :( rájöhettem volna, mikor semmilyen cumisüvegből nem ette meg a 90-et :?
Köszi Dóri, de inkább bukjon, mint az allergia meg az üvöltés :( Vagy van másik AR-es tápszer, ami nem tej alapú :?:

ÖSSZEFEKTETÉS:
Nap közben, "terápiás célból" szokta Apa őket 1 cm-re tenni egymástól, mikor mindkettő üvölt. Ilyenkor 10 percen belül mindkettő elhallgat :wink:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
A bebának létezik HA.AR. tápja is.Az mondjuk drágább mint a sima AR,írasd fel szerintem.Én is gondolkodom rajta,bár szerintem MArci nálunk csak az antibiotikumtól bukik,azon meg a táp nem segít.
Vendég

Banika :P
Köszi... most egy kicsit hagyom a gyereket, hátha magától abbamarad a bukás. Van olyan etetés, hogy nem is bukik... nna persze a másik véglet meg hogy úgy tűnik, mind kijön. De azért hízik, csak ugyanannyi kajával, mint a másik, már 30 deka különbség van, pedig egyforma súllyal születtek... Szerdán jön a dokinéni, majd megkérdezem tőle. Abbahagyom a partizán akciókat :oops:

Sab simpex-et ismeri valaki?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Nálunk olyankor jön vissza valami, ha evés után (akár 1 órával is), hason "ugrál". Nem tudok ellene tenni, mert így játszanak.

Lányok/korababások: Lili egyszerűen nem hajlandó hasra fordulni. Eddig 1x rajtakaptam, de azóta sem hajlandó megismételni. Talán még egyszer csinálta, de ebben nem vagyok biztos, mert messze volt. Ha segítek neki, akkor profin csinálja (negyedrészben segítek csak), de magától meg sem próbálja. Ellenben szuperül kutyázik, sőt tegnap kinyújtotta a lábát, nem csak térdelt. De a forgással hadilábon áll.

Most már Jázmin is kutyázik, ő forog is rendesen.

Még az ülés az, ami idegesít. Nem ülnek. Ha felültetem őket, akkor kicsit úgy maradnak, de előre dőlnek egy idő után. Még csak nem is oldalra. Nem szoktam ezt csinálni velük amúgy, mert tom, hogy nem tesz jót. De az, hogy maguktól fölüljenek, hát úgy érzem sosem jutunk el oda.

Tudom, hogy nem szabad sürgetni, de annyira idegesít, hogy mindenki azt kérdezi, hogy ülnek e már. Hát nem! Basztikuli, nem ülnek! Még akkor sem, ha más gyereke már 5 hósan ücsörög. Szóval olyan dühítő, mikor más anyukák úgy néznek az emberre, mintha degenerált gyereke lenne...

Vagy tulajdonképpen mondhatom azt is, hogy ülnek. Hiszen úgysincsenek itt, hogy lássák. Sztem amúgy sok anyuka ezt csinálja.
Vendég

Új kismamik a fedélzeten! Szuper! Heheni, Évi77, Legyekmami, Zsu üdv a topicban. Gyertek gyakrabban pocifotókkal és UH képekkel is. Vérzés nálam is volt az elején: Rutascorbin+sok fekvés+nyugi. Nem lesz semmi gond. Vásárlás: mi a 25. hét környékén már rendszeresen jártunk capcarázni (férjem hívja így az én vásárlásaimat :D ) Én jó bolti tippeket kaptam itt. Sok helyen van ikres kedvezmény, érdemes kihasználni.

Rebe! Édesek és milyen nagyok már! A nyári ruhácskás a kedvencem. Remélem csak ijedtség volt és azóta minden rendben. Lehet allergiás reakció valamilyen növényre a sétánál???? Én legközelebb megemlíteném a dokinak.

Csilla! Remélem már jobban vagy. Jázmin és Milán gyönyörű.

Zsuzska! Aranyos az egyforma overálos. A keresztelős babonát nem hallottam. Nálunk aug. 24-én lesz. Rajtam biztos lesz fekete, jelenlegi méreteimet legalább optikailag próbálom csökkenteni, ha már másképp nem sikerült :wink: . Gergő milyen ruhában lesz? Én még nem találtam Tominak. Mini öltönyöset nem szeretnék, azon kívül viszont fiú ünneplőset nem nagyon kapni.

Sotske! Nagyon jó a fotóösszeállítás a keresztszülőknek. Lehet, hogy ellopjuk az ötletet :wink: Tündérkéiddel egy napon keresztelkedünk.

Anny! Javult már a helyzet? Sikerült visszaállni az otthoni rendszerre?

Lanyáné! Picikéddel remélem minden rendben. Várjuk a fejleményeket.

Binyek! Nálunk Miránál csak hasfájósan volt gond az elalvás. Ő akkor rajtam aludt el, 6. hét óta önállóan. Tominál néha még most is nehezen megy, főleg napközben. Vele járkálni kellett bölcsőtartásban ringatva. De fejlődő tendenciát mutat: az elején minden elalvás segítséggel, a 2. hónaptól az esti és éjszakai már egyedül is ment, a 3. hónaptól már sokszor elég volt csak az ágyban simizni, nyugtatgatni, mostanra ált. napi 1X kell popót rázni és járkálni. Remélem hamarosan ezt is elhagyja, mert a gerincsérvemre nem az az előírt gyógymód, hogy járkálj 6,5 kilóval a kezedben egy fél órát és közben ütemesen rázogasd a "súlyzót".

Simonok művelődnek:
Kép

Kép

Kép
szofi74

Jo reggelt!

Fanni: egyedul vasarlas szuper! En is akarok! :wink: :D Szegeny Milanka! Inkabb tenyleg vidd dokihoz!

Andi: mozi? :roll: Jo Neked! En a mamma mia-t szeretnem majd megnezni hamarosan.
Tejberizst a boltba veszem, direkt babaknak valot, az van rairva hogy 6 honapos kortol. Tejbegriz naggggyon fincsi tapszerrel is! :wink:

Zsuzska: enyemek is allandoan folsirtak egymast ezert is voltak kb. fel eves korukig kulon szobababan de azota nagyon jol mukodik az egyutt alvas ha az egyik sir a masik nezi mi a baja ennek! :lol:
Kepzeljetek mostanaban 10 korul kelnek csak fol eloszor. :D

Anny: tudod hogy en paramami vagyok de nyugodj meg, szerintem Lilid egyszeruen csak lustika. :D Ha kutyazik szerintem akkor minden ok. En is aggodtam az enyemek miatt mert nem ultek (Monserrate fel eves koraban mar ult) es csak kb. 3-4 hete ulnek egyedul de a lenyeg hogy ulnek. Nagyon sok gyerek kesobb tanul meg ulni, nem gaz!!! Ha nagyon aggodsz kerdezd meg a dokidat de szerintem csak ki kell varnod hogy a sajat ritmusukban fejlodjenek!

KépKép
KépKép
tontica

Szofi: TUNDERIEK!!! :D

KépKép
KépKép
tontica

Szofi: A nappalokkal egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Egész nap megy a "semmi nem jó". Már annyira kivagyok, hogy egész éjjel szédültem :cry: Este le lehet őket tenni újra, de napközben... :(

Jázmin olyan ugra-bugra kislány lett. Ha meglát valamit, ami kell neki, akkor majd kiugrik a kezemből, kapálózig, rúgdos, amig el nem éri. Minden játékot elvesz Lilitől, aki hagyja ezt :wink:
Lili viszont egész nap le nem veszi rólam a szemét. Ha csak közeledek az ajtó felé, már görbül a szája.
Kép Megilletődött Lilus
Kép De mosolyogni is tud :D
Kép Jázmin úgy csinál, mint egy jó kislány...
Kép ...de a valóságban egy huncut rosszcsont baba :D
Vendég

Tontica! Most néztem végig az itthoni, nyaralási képeiteket. Nagyon jók lettek. Nálam a babakocsiban alvós és a dédivel a hintaágyban a favorit. Látom a gyerekek foglalkoztatták az egész rokonságot :D . Ja és Anna tiszta anyukája.

Ha még aktuális a kérdés, nálam így készül a császármorzsa: 1 tojást 1 dl tejjel, kevés cukorral, kevés sóval, reszelt citromhéjjal összekeverem.Annyi búzadarát teszek bele, hogy palacsinta-szerűen folyós legyen (+én még mazsolát is keverek bele). Elvileg 1-2 órát állnia kellene, de nálam ez még sosem jött össze. Kevés forró olajra öntöm és lassú tűzön fakanállal kevergetem (inkább darabolgatom) amíg kis morzsás nem lesz. Én kompótot készítek hozzá. Ez a 2 személyes adag.

Kép

Kép
szofi74

Lányok, én elbúcsúzom, vasárnap már leszünk!

Legyetek jók!

Andi, a szerkénysor a két kiságy és néhány nagyobb játék itthon marad :oops:

Judit

jucicuki

[quote="fanni73"]
írta:
fanni73Lányok :P
Egyik kisfiam pofija édesen kikerekedett. Olyan kis pufók lett :lol: Ugyanakkor elöl kihullott a haja. Mikorra nő vissza :?:

Fanni

Tominak mostanra "váltott" mindenhol a haja, de az új még nem olyan sűrű, mint az első. Kiscsajnál totál másképp alakult, de csak a pasis verziót illusztrálom.

1 naposan:
Kép

1 hónapos kisprofesszor:(itt neki is a feje tetején hiányzik, körbe még megvan - elég viccesen nézett ki)
Kép

4 hónaposan új hajjal:
Kép

Ó, a kicsinyítés után már nem is látszik a lényeg, talán itt valamivel jobb(de már nem törlöm az előzőt, mert azon olyan kis édes :D :
Kép

Kép

Kép
szofi74

Anny! Nagyon édesek a kis huncutok. Az otthoni helyzet nem hangzik túl jól. Azt hittem gyorsabb lesz a visszaállás. Aug. végén mi is elutazunk pár napra. Ezek szerint utána valami hasonlóra számíthatok. :(

Megyek megkezdem a kiságyak körüli settenkedést. Pedikűr-manikűr nap van. Ha sikerül mindig rögtön lecsapnom a kisollóval, amikor csak elalszanak napközben, akkor estére talán végzünk. Azoktól a vicces kis lábujjkörmöktől kikészülök. (ilyenkor tényleg, szó szerint is)

Kép

Kép
szofi74

szofi egyszerűen csodálatosak a gyerkőcök
labasv a csajaidról nem is beszélve :wink:
jön amira haza a mai doktornő csodálkozott,hogy ezzel a problémával miért vagyunk bent és hazaengedett :D
:D :D :D :D :D :D :D ann :D ira örülök mindkét kincsem velem lesz

lanyané

Szofi! nekünk is 24-én lesz előreláthatólag... de egyik keresztanyu nagyon kavar...Gergőnek kölcsön rucija lesz, fehér ing, meg fehér naci hozzá, de kicsit nagy neki...Fanninak ruci, de tök egyszerű, egy kalap(olyan zuhanyzósapka szerű :), meg nylon hasrisnya :):)
Milyen vallásúak lesztek??

Anny! Engem abszolút nem izgat, kinek a gyereke mit csinál, meg mit nem. Ha a kiscsaj egyszer magától hasra fordul, akkor meg tudja csinálni!!!szóval ne aggódj! nekem a Fanni most fordult meg egy hete, de azóta gyakorolja rendesen. Egyik csaj azzal jön, hogy felkapszkodik neki az ágy mellé a gyerek, aztán áll 7-8 hósan. A védőnő nekem azt mondta ha ilyen korán áll, akkor görbék lesznek a lábai... így nem is gyakorlom velük, de sztem menne nekik. A kuytázás mi? a 4kézláb??? nekünk még azt sem csinálják, és gyak mi annyi idősek vagyunk mint Ti, és nem korák.akkor mi le vagyunk maradva?Azt mondta még a védőnő, hogy ültetni lehet már, de kipárnázva. Nekem még nem is ülnek, csak Gergő egy picit ha a kezét maga elé rakja.
szóval: száz szónak is egy a vége: ne aggódj, tök ügyes csajsziid vannak!! ha valaki megkérdezi hogy ül-e már, mondd azt neki, hogy most futotta le a maratont :):):) meg tudod messziről jött ember azt mond amit akar :) nyugi:):)

lanyané!!! de jóóóóóóóóó!!!!!!

tonti! Szuperek a képek!!
mi nem altattuk őket külön szobában, meg sem lehetett volna oldani, de mindig külön ágyban aludtak, de a babakocsiban mindig összebújnak :):):)

zsuzska80
Szombathely

Szofi :P
Nagyon köszi! Szemléletes lett :lol:

Lanyané :P
Szuper :D

Tontica :P
Azért a 10 hósak mellett már simán mehetnél, nem? :shock:

Anny :P
Édesek!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Mindent visszaolvastam, képeket, videókat megnéztem, és jelentem, minden baba tündér gyönyörű :)

Legyekmami, Zsu, jó, hogy jöttetek!

Lanyané!

Kórházasdit nagyon sajnálom, szörnyű élmény lehetett :cry: Szuper, hogy végre mindannyian otthon lehettek!

Tonti!

Dorcikámnak annó én is mindig úgy csináltam a gyümölcsös kajákat, pl. vettem 7 gabonás pépet, (azt hiszem Milupa vot, de erre nem esküdnék meg :oops: ) azt főztem meg vízben, és ahhoz kevertem a gyümölcsöt. Vagy a gyümipürébe reszeltem babakekszet. Az volt a legfincsibb, mikor a gyerekorvos felírta a Sinlacot, hát az isteni finom dolog gyümölccsel még én is nagyon szerettem :wink: Ilyesmi gyümis kajákra gondoltál?
Császármorzsa: én is úgy csinálom, mint Szófi.
A gyümölcsleves receptemet égen-földön nem találom, de ha meglelem, közkinccsé teszem.

Fanni!

Ügyes vagy a vásárlással :) Én ismerem a Sab Simplexet, azt használtuk a Dóri hasfájására, és nagyon bevált.

Anny!

Az én lányom akkor tanult meg felülni, mikor már állt. Állásból ereszkedett le ülésbe, kicsit felcserélte a sorrendet. Mászni is csak 11 hósan tanult meg, mikor én már lemondtam róla, szóval van ilyen. Ha kérdezik mondd nyugodtan, hogy persze, hogy ül :wink:

Szófi!

A körömvágás tényleg fincsi program :wink:

És még kérdezni is szeretnék: szerintetek az normális, hogy néha még most is eléggé szurkál a hasam kétoldalt, kb petefészek-magasságban? Ma reggel is pl. meg kellett állnom egy pillanatra, mert egy felállásnál úgy belenyilallt. A másik meg a légszomj. Elég gáz, ma pl. attól is kifulladtam, hogy bepakoltam a mosógépet. Lassítanom kell :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi
Valószínűleg a méhszalagok nyúlnak(és még fognak is,mert 2 kölöknek elég nagy hely kell :lol: )Amúgy valóban lassítani kell,a bébik és a szervezeted is figyelmeztet ha gyors a tempó.
Vendég

A sinlacot mikortól és miért írják fel?
Vendég

Fanni
Fogalmam sem volt mi az a sab simplex(pedig rákerestem a neten,de semmi értelmeset nem találtam).Gondoltam új kocsit vesztek :lol:

Szofi
Én nem tudom álmukban levágni a körmüket,mert felélednek.Kaja után szoktam,olyankor bekapcsolom kicsit nekik a national geographic-ot,imádják gondolom a monoton dumát is:lol: Jó hülye vagyok nem?De legalább vmi ragad rájuk :lol: A lábukon nem vágtam més eddig,mert ezek szinte állandóan hasalnak és szerintem ami nőne,az el is kopik a kepesztetésben.Hála az égnek.Nem bánom,így is sok a kezükön is az a 20 köröm
Vendég

Banika!

Most már be merem vallani, én is a tv előtt vágtam a ded körmeit :)
Sinlacot nekünk 14 hósan írta fel a dokinéni, mikor már nem szopizott a Dóri, és eléggé lelassult a hízása is.

Új kocsi, ez jó... :twisted: :twisted: :twisted: :oops:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

És persze köszi a gyors választ is! :oops:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

tudod ikrek mellett nincs idő semmire :lol:
Vendég

Kép Ilyen haja volt Gergőnek....
Kép

Most ilyen...

Fanninál szinte semmi változás :?
Kép

Kép

zsuzska80
Szombathely

sziasztok.ezt az oldalt sikerült visszaolvasnom :P

Lanyané,örülök,hogy minden ok!!!!

Banika,nálunk is a hasonalvás megy ,ezért légzésfigyut be sem inditottuk :?

MINDEN BABO GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!

képzeljétek,rájöttem miéert volt nyugtalan Milán.hiányolta hugicát.igy együtt alszanak és tök nyugodtan alszik :shock: :lol:

JAJJ, csajok ma Jázminnak ébredés után(4 orát aludt)be volt dagadva a szeme mint aki nagyon sokat alszik ,kb ugy nézett ki :shock: nemtom mi lehet,remélem a mostani felkelésnél már nem lessz.

a körmüket mikortol kezdtétek vágni?Milánnak kesztyűt kellett huzni ,mert nagyon karmolássza magát.

Ti hogyan vettétek észre,hogy nincs elég tejcsitek?

Bocsi az össze-vissza irásomért,de sietek,gondolom ,.nem kell részletezem miért :lol: 8)
s.csilla

Kép igy még csak kétszer sikerült Kép
s.csilla

Banika :lol:
Igen, mert kimaradt 1 betű...

Évi :P
Köszi. Kipróbáljuk.

Csilla :P
Nem méred a gyerekeket evés után? S utánuk nem fejsz le? Eleinte csak onnan tudhatod, elég-e...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Igyekszem majd gyakrabban jönni. Köszi a kedves fogadtatást csajok. A biztatás mindig jól jön. :D
Én ma láttam a buszon egy édes ikerpárt. De ekkor gondoltam bele, hogy halvány lila fogalmam sincs, hogy én két babát hogy fogok levinni sétálni. Egy ekkora babakocsi, hogy fér be a liftbe, hogy tudok majd kimenni a hátsó ajtón ami fele akkora, mint az első, de csak ott van babakocsinak letoló csinálva. És fogadjunk ez lesz a legkisebb gondom. :roll:
De én is megnéztem a videókat és képeket, olyan jó látni a manóitokat.
zsu_

Csilla
Nem értem ezt a légzésfigyu dolgot.Azért nem kapcsolod be mert hason alszanak?Az enyémek is még mindig,de én bekapcsolom.Pláne így hogy most már külön vannak.Nálunk is volt egy idő amikor csak úgy tudtak elaludni ha összebújtak.Olyan kár,hogy elmúlt.

Zsu
Szerintem meg fogod oldani a babakocsi kérdést.Mindannyian megoldjuk vhogy.Az enyém keskeny,de hosszú.És dög nehéz.Viszont könnyű tolni.Legtöbbször a hordozókat pattintom a vázra,de így is min két kör mire lecuccolok.Még jó,hogy elsőn lakunk.
Vendég

Kép
Csilla
Marcus kedvenc alvós póza.Engem meg a frász kerülget,hogy vajon hol vesz levegőt?[/img]
Vendég

[quote="banika"]
írta:
banika A lábukon nem vágtam més eddig,mert ezek szinte állandóan hasalnak és szerintem ami nőne,az el is kopik a kepesztetésben.Hála az égnek.Nem bánom,így is sok a kezükön is az a 20 köröm

:D :D :D :D :D :D
És min hasalnak?? Olyan nekünk is kell, mert a kókuszmatrac nálunk nem vált be körömreszelőnek. :wink:

Enyémek ébren nem tűrnek semmilyen beavatkozást. A fültisztításnál is iszonyat csápolást rendeznek. Mirával már pelenkázásnál is közelharcot kell vívni. Amit a lábával művel, ahhoz képest Michael Flatly sehol nincs.

Kép

Kép
szofi74

Szofi
Az nem írtam,hogy dörzsipapíron hasaltatom őket? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bocsánat, egy kicsit eltűntem. Na szerencsére nem a kórházban töltöttem a hétvégét, ahogy azt a nőgyogyi javasolta, hanem hazautaztunk anyuhoz az alföldre. Kicsit megnyugodtam, mert amióta szedem a rutascorbint, semmi baj nem volt. A terhességi tüneteim is megvannak, sőt! Szóval alig várom a jövő hétfőt, akkor kell mennem megint újra UH-ra, akkor elvileg már 10 hetes leszek:))

Nekünk szerencsénk abból a szempontból, hogy a lombik elsőre sikerült, de előtte az inszemek elég sok időt, energiát és pénzt elvettek.

Tüccs, köszönöm szépen az utrogestan felajánlást. Egyelőre van még 2 dobozom, de ha utána is kell használnom, szívesen fogadom.Ha esetleg a közelünkben vagy, szívesen el is kirándulunk érte:))

Képzeljétek, tegnap Pesten voltunk, és bementünk a Brendonba. Hát volt nagy szájtátás és csodálkozás:)) És ugye mindenből kettőt kell majd venni... Bár én azt tervezem, hogy használzan a vateráról beszerzek majd néhány dolgot. Ja, és kaptam gumis gatyát:)) Annyira felfújodok állandóan, hogy lassan, hogy egyik nadrágomba sem férek bele.

Egy kérdés: mi a teendő, ha állandóan szenvedek a gyomorsavtól? Próbáltam természetes módo tejtermékekkel, aztán renevel, de nem nagyon segít semmi. Néha mikor lefekszem, azt érzem, hogy megfulladok, annyira nyom a gyomrorm.
heheni
Kecskemét

JOOOOOOOOOOOOOO reggelt! :D

Enyemek meg mindig szunyiznak! :D

Anny: Jazmin tenyleg olyan kis huncut kepeket vag! :D Kivulrol teljesen egyformak de a szemelyiseguk mar most elter.

Szofi: koszonom a csaszarmorzsa receptet, ki fogom probalni, remelem osszejon, eddig az ilyen kajakkal nem volt szerencsem pedig imadom!
Olllllyan gyonyoruek a gyerkoceid!!! Mennyit nyomnak most, nagyoknak latszanak. Alexem haja is ilyen volt, felul kopasz de O mar igy szuletett. Neki keveske haja van de orulok hogy nem olyan eros mint az apjanak meg a tesojanak merrt igy meg tudom majd noveszteni Neki, mindig szerettem volna egy hosszu haju kisfiut! :D

Lanyane: orulok hogy megoldodtak a problemaitok es hazamehettek!!! :D

Juci: erezzetek jol Magatokat!!! :D

Zsuzska: mi most osszel szeretnenk eresztelkedni de elotte meg nekem is meg kell. :roll: Hogy megy ez? Mivel nem vagyok katolikus nem tudom hol kezdjem az intezkedest. Fannika szoke, nem? Lesz Neki nagy loboncos haja majd meglatod! :D Gergo tiszta ferfi mar! :wink:

Fanni: de, elmehetek a 10 hosak mellett mar csak most eppen bebiszitter hianyban szenvedunk. :roll: :evil:

Evi: nekem egesz terhessegem alatt nyilalt a pocim, fajt, huzodott, a legszomj is vegig megmaradt sot, a vegen mar komolyan alig kaptam levegot, mi var meg Rad Te szegeny! :lol:

Csilla: nagyon edesek es nagyon ugyi vagy hogy igy tudsz szoptatni nekem nem ment egyszer sem.

Banika: milyen edi Marcus ahogy alszik! :D

En is csatlakozom az ilyen volt ilyen lett fotokhoz:
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Hogy a nagy se maradjon le:
Monserrate 3 naposan:
Kép
Masfel evesen: (ugye mekkora haja volt?)
Kép
Mostanaban:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Fannikának csont veres haja van, mint aki lenyelte a napot :) és ehhez társul, kék szem, és porcelán bőr... napra nem is vihetem... úúútálja a napot, csapkodja a fejét....

zsuzska80
Szombathely

Tontica! Tündériek!!

Csilla, ez a kép is nagyon jó :)

zsuzska80
Szombathely

Lanyáné! De jó! Örülök, hogy végre együtt és Amira és jól van.

Zsuzska! Reformátusok lesznek. Én vagyok az, Apa katolikus. Ott lesznek megkeresztelve, ahol engem és a testvéremet is keresztelték. Ráadásul a hugim kislányával együtt lesz, hármas keresztelő. Csak két hónap van a gyerekek között. A mostani hétvégén meg a másik unokatestvérük keresztelőjére megyünk. Ő egy napon született a mi gyerekeinkkel. Lehet vékony harisnyát is kapni ilyen picikre? Még csak vastagot láttam. Ennek utánanézek, mert csak kis zoknink van és pont azon aggódtam, hogy Mira megfázik a templomban. Fehér nadrág Tominak is van, akkor már csak egy jó kis felsőt kell vadásznom.

Évi!
Mindent csak szép lassan. A légszomj sajna nálam is nagyon korán jelentkezett.

Csilla! Gyönyörűek és nagyon ügyes vagy, hogy már megy az együtt szopi. Én minden evés előtt és után mértem. Nekem már az elején is kevés volt, így pótolni kellett. A légzésfigyut én sem értem, mert úgy rémlik, hogy pont hasonfekvésnél a fontosabb. Nálunk mindig be van kapcsolva, amikor csak a kiságyukban vannak. Körmöt először kb. egy hónaposan vágtam. Nekik akkorra már nem volt olyan puha, mint születés után.

Zsu! Ezt a babakocsi-séta témát szerintem mindannyian megszenvedtük. Megtalálni a körülményeinknek legmegfelelőbbet nem egyszerű. Nekem is csak a második választásom jött be. :(

Banika! Tomi is így alszik mostanság. Próbáltam elfordítani a fejét, de persze csak felébreszteni sikerült, azóta hagyom.

Kép

Kép
szofi74

Banika
A gyerkőceink egy bolygóról jöhettek,ugyanis egy csomó mindent az én lánykáim is hasonlóan csinálnak :shock: Száva ugyanígy alszik,mint Marcus-sokszor az idegbaj kerülget,hogy jut levegőhöz és ők is totál lekoptatják a lábkörmüket,nekem sem kellett még vágni.A kezükön viszont annál inkább.Tv előtti körömvágás?Erre még nem is gondoltam.Legközelebb kipróbálom:)

Zsu
Üdv köztünk,jó,hogy jöttél!Nem akarsz vonalzót csinálni?
A babakocsi kérdés valóban "csak" egy apró probléma lesz,amit könnyedén megoldasz majd a többi mellett 8) Olyan rutinod lesz,majd meglátod.A rögtönzött helyzetek sok mindenre megtanítanak és kreatívvá teszik az ember lányát :wink:

Csilla
Nagyon szépek a babóid :!:
Én úgy vettem észre,hogy kevés a tej,hogy rátettem őket cicire és hiába volt a szájukba,nem szívták,hanem keresték :roll:

Évi
Tök normális ez a szurkálás,nekem is volt,és bizony sokszor fogod még érezni :? A tested jelez,hogy vegyél vissza.

Lanyané
Hogy vagytok?

Tonti
Gyümi leves:én apróra vágom a kedvenc gyümieinket (ez totál lehet bármi,mindet imádjuk),bele vízbe,egy kis édesítő (én nem használok cukrot),citromkarikák pici szegfűszeg és felforralom,ennyi,aztán lehűtöm hideg vízben.Lehet turmixolni a végén,vagy anyum szokott bele főzni vaníliás vagy epres pudingot.
Vendég

Heheni
Gyomorsavra Salvus ásványvíz a jó,gyógyszertárban lehet kapni.
Vendég

Eszti
Mi újság az almával?Hogy adtad nekik?A levét vagy reszelve már?Én még csak a nestlés almalevet adtam,a Bercus imádja.De nem kaja helyett,csak inni.
Bocs ha hülyeséget kérdezek,de mindenki másképp csinálja :lol: :lol: :lol: Gondoltam mivel hasonló korúak és te már teszteltél,érdeklődöm.

Úgy tűnik a vassal nincs gond szorulásilag,csak kicsit jobban kell nyomniuk.Viszont ma mindenki bukik mint állat.Eddig csak öltöztettem,meg öltöztem.Remélem ez nem vmi vírusos nyavaja csak szimpla bukás vagy túlevés.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.08.12 10:02-kor.
Vendég

Rebe
Buli nem volt valami jó,de a csajok nagyon ügyin viselkedtek itthon,aludtak végig :lol:
Tegnap kaptak a csajok barackot,Noa 1 egészet megevett és utána még benyomott 120ml tápot :shock:
A gyümiket védőnő tanácsára kezdtem ilyen korán.Azt mondta,most van gyümi szezon,próbáljuk ki.És úgy tűnik bejött,mert szerencsére imádják 8)
Hétvége felé beújítunk egy kis banánnal,kícáncsi leszek :wink:
Vendég

Eszti
a csajok mivel kötik le magukat?az enyémeket állandóan szórakoztatni kell.a Marcus még csak haggyán,de a kicsi még mindig megun mindent két perc alatt.

Heni
Szegénykém ez a sav szörnyű lehet.Én megúsztam, ezért sajnos ötletem sincs mi lenne a jó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.08.12 10:03-kor.
Vendég

kícáncsi=kíváncsi :oops:
Vendég

Banika
Az almát megmostam,megpucoltam és lereszeltem,de lehet turmixolni is,úgy pépesebb és könnyebb lenyelniük.A barackot pl. turmixoltam.
Játék:általában nagyon jól eljátszanak "egyedül",a járókát berendeztem mindenféle csörgő,zörgő,színes kütyüvel,állattal,játékkal.Szoktam is őket hagyni,általában akkor igényelnek több foglalkozást,ha nyűgik.Ilyenkor tornázunk,közben énekelek,meg mindenféle hülyeséget magyarázok nekik,ez bejön.Csináltam nekik színes papírból pillangókat,szitakötőt,madarakat, és felakasztottam a csillárra.Na ezeket imádják nézni.
És még nagyon sokat beszélgetünk 8)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?