A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

ToldiSzilvi, HuSzilvi, nálatok volt vmi kis személyes dolog a keresztelői ebéd asztalon, vagy vmi extra díszíték?
Én gyertyákban és szalagban gondolkozom....

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Móni, akár hiszed, akár nem, vasárnapra epermisut akartam csinálni. Megyünk a barátnőmékhez ebédre, a 30. szülinapját ünnepeljük, gondoltam, ezt viszem magunkkal. Meg is néztem az egyik Stahl könyvben a receptet, de még gondolkodom, hogy megcsináljam-e. Macerásabb mint a sima tiramisu.
Szerintem is addig új a répa, krumpli, amíg le lehet dörzsölni, kaparni a héját, nem kell hámozni.

Kata, lánybúcsúra vicces kérdéssor esetleg? Majd írok Neked egy mailt, két éve a barátnőmnek én szerveztem, összeszedem a gondolataimat.

Reni, örülök, hogy kicsit feltöltődtél!
Azért bízom abban, hogy az üveges bébiételeket ellenőrzik felhasználás előtt.
Rizs elvileg mehet 4 hónapos kortól, mert abban nincs glutén.

Murphy: tehnapra vártam egy ismerősömet a kislányával. Még reggel lemondta, mert nem jól aludtak éjjel. Megbeszéltük, hogy ma jönnek akkor.Telefonált az előbb, hogy már útra készen voltak, amikor bealudt a kiscsaj :-(
Talán du. ideérnek.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata,

Nagyon szívesen:) finom, mutatós és egyszerű az epermisu (én már ettem...). A kakaóport én ki fogom hagyni.

Sima csokit sokszor olvasztottam mikróban... nem értem én a fehér csoki kémiáját:)

Isztambuli business trip-et sajnálom.

Reni, nem voltam jó rég az Örsön piacon, szomszédnőm ("sorstárs" kismama) szerint bődületes árak vannak és szánalmas kínálat (nem tudott almát venni múltkor). Na de kimegyek, megnézem magam is.

Nagyon kiváncsi vagyok a képeitekre.

Kriszti, a répával kapcs. alighanem igazad van.
A babák meg mindig azt kívánják meg, ami a mi kezünkben van, legyen az pogácsa, kávé vagy Nők Lapja:)
Rég nem tettél fel képet Annáról, várjuk!

Szilvi,
Azta... Máté már a tökfőzeléket is eszi?:) Igazi mintababa.
Nem semmi a héthónaposan már álló ismerős baba.

Ági,
én is szeretem a karamell-illatot, de ha már füstöl a mikró, nem az igazi.:)
Igazad van, egyszerűbb lenne 1 könyv. A bőség zavara:(
Vettem Dávidnak rémronda tavalyi krumplit. Párolt almával keverve nagy örömmel megette (só, cukor, anyatej és tápszer hozzáadása nélkül...)

Zsuzsi,
Miért kérdezted múltkor a Ranschburgot?:)

Puszi
M
monke

Móni, egy ismerősöm nagyon dícsérte a könyvet. Mivel tudom, hogy Te is szereted az írásait, gondoltam, megkérdezlek, hogy ismered-e, mi a véleményed. Gondolkodom, hogy megveszem.
Megosztod az epermisu receptjét? Igazából az is eltántorított, hogy 30 dkg mascarpone írt a recept. Egy doboz 25 dkg, ezért nem fogok megvenni kettőt...

Kata, megint jó sűrű programotok van.
Újult erővel vágtok neki a felkészülésnek? A szóbeli hogy sikerült?
Isztambul :-(

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Móni, ma nálunk is pont ez volt a menü, Benének is ízlett :) Nekem is :wink:
Ha jársz a piacon, oszd meg majd légyszi a tapasztalataidat! Az még tőlünk sincs túl messze, nem is tudtam, hogy van ott olyan.
A fehércsoki biztos azért más, mert igazából nem is csoki :wink:

Tényleg, azt nem is mondtam, hogy voltak a kórházban a bohócdoktorok :) Olyan tiszteletreméltó amit csinálnak.

Murphy nálunk is jelentkezett: most akartam menni Benével sétálni, evett, és álmos volt. Erre esik az eső... na de így legalább tudok Nektek írni :)

Kata, Isztambul... :evil:
Tesódnak megy az extra-drukk!!
Lánybúcsún gondolkodom még.

Zsuzsi, Zsófi nagyon édes az iwiwes képeken! Már nem is csecsemő-forma, olyan kis okos nagylány :)

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Megint rohanás volt a napom, és még nincs vége. De legalább hamar eltelnek. Holnap kárpótolom magam, ha nem zuhog, mennénk horgászni... :lol:

Volt a védőnéni. Míra 7400 g és 71 cm. Éppen megdupláztuk a súlyát!

Én még nem főzök, azt hiszem az idő is alkalmatlan rá, annyi a dolog, hogy egy tepsi csirkét is 2x-re sütöttem meg, mert oviba kellett rohanni. Szerencsére az üvegessel nincs gondja. Kivéve a szilva, attól tegnap fájt a pocija. Azt hiszem ezt más is írta!

Remélem feltöltődtél Reni! Rátok fért már a kikapcsolódás.

Kata, hogy haladtok a kerttel! Hétvégére nagy esőket mond, nem kell locsolnotok a füvet. (márha addig sikerül a mostani esőktől füvesíteni)

Szaladok, mert ma 6 gyerekes vagyok!

Szép napot!

Kati

Kép
bfkata

Zsuzsi! Most olvasom, hogy a gyümölcsöket fél éves kortól már lehet keverni a Milupának a hétgabonás pelyhével! Talán így nem éhezik meg Zsófi olyan hamar utána! A gyümölcsök után amúgy is hamarabb lesznek éhesek, mert az savas, míg a zöldségek lúgosak!

Kata, nem semmi vagy 6 gyerekkel!!! Le a kalappal! Nekem néha még az egy is soknak tűnik :D

Nálunk ma megkezdték a munkát a kertben! Jött egy bobcat és széttúrt mindent :D:D:D Na jó, ásott egy hatalmas gödröt az esővízgyűjtőnek, meg meghozták az anyagokat! Úgyhogy most van szép nagy gödrünk a kertben, tele vízzel, meg több rakás földkupacunk, meg egy rakás sóderünk :D:D:D És jó nagy dagonyánk a délutáni esőnek köszönhetően...:( Hamarabb el is mentek a munkások, mert annyira esett, hogy nem tudtak semmit csinálni :(

Vick, milyen volt az anyák napja?

Szilvi, azta Máté milyen ügyi, hogy már tökfőzit is eszik!!!
Mi még mindig csak tápszeren vagyunk! Már gyűjtöm az erőt, hogy elkezdjük megint a kajálást, de még nem értem meg hozzá! Bár lehet Marci már igen, mert tegnap csirkés mcnugetts-et nyalogatott !Leszedtem róla a panírt és odatettem a szájához! Először kicsit fintorgott, majd elkezdte nyalogatni, szopogatni :D:D:D Olyan édes volt!

Kriszti, lehet Annánál is az van, mint MArcinál! Ő sem akart semmit elfogadni egy idő után, így visszatértünk a csak tápszerre! Azt mondják, hogy a baba tudja, hogy mikor érkezett el az ideje a hozzátáplálásnak. Ezek szerint náluk még nem jött el az ideje! Én a helyedben nem erőltetném, ha nem kell neki, akkor pár napig szüneteltetnék mindent és csak anyatejet/tápszert adnék neki. Ja, és ami még fontos, nekem annak idején azt mondta a védőnő, ha a tápit sem eszi, akkor nehogy adjak neki gyümölcslevet, mert az eltelíti és még kevesebbet fog tápszer enni! Akkor kapjon vizet, ha szomjas elfogadja azt is, ha nem, akkor nem kell neki semmi. Jól érzi magát! Volt olyan napunk, hogy összesen 400 ml tápszert evett meg egy nap... És miután én már nem idegesítettem magam emiatt meg nem erőltettem, akkor elkezdett újra egyre jobban enni! Meg áttértünk a NUK-os cumisüvegekre, abból jobban elfogadja a tápszert! De nem akarok okoskodni, csak a saját tapasztalatunkat írtam le! Lehet nálatok tök más fog beválni! A fő, hogy légy türelmes Annával és bízz benne, hogy tudni fogja mikor mi kell neki, na és persze hogy mennyi! Nekem mindig ezt mondta a védőnő!!!

Kata, akkor nálatok is zajlik az élet!
Jövő heti ikeás tali még nem biztos, hogy jó nekünk, de majd hét elején látjuk, hogy állunk meg mennyire tudom itt hagyni a "terepet" a munkásokra :D:D:D

Mangora

Kép
mangora

Köszi Mangora,szerencsére a tápszerrel már nincs gondunk,sőt emelkedik szép lassan a mennyiség is.A többi kajával meg most én is leállok,most egy kicsit belefáradtam.

Hoztam pár képet:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi,
Szerintem érdemes megvenni a könyvet (én is gondolok rá).
Nagyon szeretem Ranschburgot, (neten ezerféle dolgot lehet tőle olvasni egyébként), van pár könyv, amiből erőt merítettem/merítek, ha úgy érzem, nagyon elegem van.
(nagyon megengedő, azt vallja, hogy a babát nem lehet elkényeztetni, ringatni, hordozni kell, éjjel vele aludni stb.stb).
Persze férfiként könnyen beszél

:P

A mindmegette-ről szedtem a receptet, de ez is ua. mint a Stahl.
Szerintem annyira nem fontos a mennyiség, tényleg ne vegyél 2 mascarponét emiatt...
Pl. én tuti nem 40 babapiskótából fogom csinálni, hanem amennyi a tálba fér:)

Voltunk baba-mama jógán az Örsön. (busszal)
Pont telibe kapott a vihar, 1 órát dekkoltunk, várva, hogy elálljon az eső, de így is jól eláztunk.

Dávidkának nagyon nem jött be ráadásul.
Egyébként viszont nagyon profi volt, játékos elemekkel, masszázzsal, mondókákkal, tornával - csak épp D. túl mozgékony volt hozzá.
8 hónapos korig ajánlják egyébként. A szomszédommal voltam, az ő babája 7 hónapos, és nagyon élvezte.

Krisztina,
Anna tényleg jól megnyúlt:) kis szép most is.

Ez a gabonapehely-gyümölcs ötlet jónak tűnik. A gyümölcs magában tényleg nem lehet túl laktató.

PUsz
M
monke

Sziasztok!

Egyszerűen úgy el vagyok havazva, hogy nem jutok géphez.
Kedden megvolt az ünnepség, mondanom sem kell, nagyon ügyesek és szépek voltak a lányok, minden elfogultság nélkül. :wink:
Elmondták a mesében a szerepüket szépen, nem is izgultak. Tegnap vittem Vincét státuszra, 8110 gramm és 73 centi. Azt mondták nagyon nagyot nőtt. Felhúzta a doktor néni a kis pucmókját, csak lestem, mire megszólalt: Anya ezt nem húzta még így fel, ugye? Mondom nem, mert féltem, hogy megsértem. Vérzett neki, bepirosodott, mondta, hogy ne ijedjek meg, az első alkalommal ez ilyen, kamillázzam neki, meg Neogranormonnal kenjem, egyébként minden rendben vele. Mostmár minden nap tisztítsam ki úgy, hogy felhúzom neki. :shock: Fáj még szegénykémnek, úgy sajnálom!
Ma meg vittem, mert csak mára lett oltóanyag az agyhártyagyulladásos oltáshoz. Ma azt kapta szegénykém, úgyhogy biztos a t.ke is ki van már a piszkálódással. :(

Kriszti
Neked írnám elsősorban, de mindenki másnak is, akinek kevésbé megy az evés kanállal: kipróbáltam, mivel a cumisüveget játék céljából hajlandó a szájába venni, gondoltam becsapom és BEJÖTT! Nyújtom a szája felé a cumisüveget, nyitja a száját, másik kézzel be a kanál. Kb. minden 3. kanál után megkapta persze a cumit is. És lám, így megette a kikészített ételt mind!
Ma pedig szépen nyitotta a száját már magától, aztán mikor megunta, akkor megkapta megint a cumisüveget és elkezdte SZÍVNI, amit eddig sosem. Szóval van némi haladás.
JA és míg el nem felejtem, azt mondta a védőnő, hogy mostmár elég 100-500 gramm között hízniuk egy hónap alatt. Meg is nyugodtam.

Ha nem baj, máskor reagálnék a többi dologra, ne haragudjatok, de hulla vagyok.
Még teszek fel két képet, aztán zuhanok az ágyba.
Jó éjt!
Kép Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Vick,nagyon aranyosak a gyerekek!!!
Köszi a tippet,nem gondoltam hogy van még csal amit nem próbáltam:)Holnap ez lesz a napirendi pont:)

Kép

Kép
krisztinaa

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1273781025.0265.jpg[/img]
Kép
Kép [/img]
34372

Jó reggelt!

Reni, végre! Köszönjük a képeket! Csodaszépek a lányaid :-)

Móni, köszi, igazad van, átszabom a receptet, ha ráveszem magam az elkészítésre.
A jógát és a körítést sajnálom. Legalább kipróbáltátok.
Mi két napja nem voltunk kint. Annyira lógott az eső lába vagy esett, hogy nem mertem megkockáztatni. Na majd ma!

Vick, nagyon aranyosak a gyerekek!

Ági, köszönjük a dícséretet!

Mangora, köszönöm a tippet a Milupával kapcsolatban. Erre nem is gondoltam.
Jó nagy felfordulás lehet az udvarotokon!

Építkezőknek jó időt, minél kevesebb esőt és gyors befejezést kívánok!
Kata, Ti hogy haladtok?

Lányok, rájöttem, honnan vette Zsófi a morgást. Anyukáméknál van két kutya, akik szoktak morogni egymásra. Kétszer mi is kint voltunk az udvaron, de úgy tűnt, Zsófi nem vesz róluk tudomást. Ezek szerint mégis. :-)

Tegnap eljöttek du. az ismerősömék, majd este mentem rákszűrésre. Fél évben egyszer jutok be a városba, persze, hogy szakadt az eső. Murphy. Minden rendben, állítólag teljesen begyógyultam belül. Jöhet a második baba! Az orvos szerint másfél év elegendő a két szülés között és indulhat a projekt 8) . Na, az információt elraktározom és nem kezdünk azonnal neki :D

Szép napot!

P.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Zsuzsi, mi sem voltunk sétálni pár napja, pont akkor, mikor el tudtunk volna tegnap is indulni, elkezdett esni az eső... na de szurkolok én is, hogy ma összejöjjön :) Ráadásul szombatra egy nagy családi kertipartira vagyunk hivatalosak, nem tudom, mi lesz belőle... :roll:
Morgás :wink:

Vick, azt hittem, csak én "csapom" be a gyerekem így, pont ezt csináltam tegnap én is Benével! Cumisüvegnek nyitja a száját, így azt kihasználva becsempéztem a kaját, és 3-4 falat után megkapta a cumit is. Eleinte ő is csak rágogatta, játszott vele, de egy hete kb. már nagyon ügyesen iszik is belőle ő is :lol:

Anna meseszép! És tényleg milyen nagylány! Szerintem egyáltalán nem gizda, az, hogy nincsenek hurkái meg nem csoda, ha sokat mozog!
Vettetek végül babakarámot?

Jajhát egyik gyerkőc szebb mint a másik, Reni, Vick, a lányaitok nagyon tündériek :)

Ranschburgot én is nagyon szeretem, bárhol látom, iszom a szavait, mint egy bölcs nagypapa - az is :wink: :) Azért olyan jó szerintem, mert az elméletet nem felejti el a gyakorlattal, a saját, vagy mások személyes tapasztalaival összevetni.

Kati, HAT gyerek?? Te aztán bevállalós vagy :wink:

Mindenkinek hajrá az építkezéshez, ne essen az eső :)

Esőmentes napot,
Ági

KépKép
gigilina

Jó reggelt Mindenkinek!

Vick, Reni a fotók nagyon édesek! Köszönjük!

Nálunk kész sártender van az udvarban, de szerencsére most nem esik! Már elkezdték a betonozást az egyik helyen, míg a másikon még bontják, amit kell, úgyhogy van felfordulás, vésés, betonkeverés meg minden, ami kell! De jó lesz rajta túl lenni és utána rendbe lesz téve a kert, befüvezzük és olyan szép lesz!!!! Már nagyon várom!!!

Zsuzsi, mi sem tudtunk Marcival kimozdulni és itt ma is lóg az eső lába... Talán délután!

Vick, szuper, hogy Vincét így meg tudod etetni! Szuper ötleteid vannak!

Móni, sajnálom a tegnapi elázást :( És az volt Dávidnak a probléma, hogy ő izgágáskodott volna??? Hát, Marcinál még ilyen gond nincs! Már tud fordulni mindkét irányba (hátról hasra és fordítva) de csak akkor, ha olyan kedve van. Ha nincs kedve, akkor inkább üvölt, hogy már nem érzi úgy jól magát :D:D:D Akkor megyek és fordítok rajta egyet!
De ma reggel ébredés után a hasáról a hátára fordult teljesen egyedül! Jól meg is lepődtünk rajta :D:D:D

Kriszti, Marci méretére pont ugyanazt mondta nekünk is a védőnő, hogy a korához és a súlyához képest nagyon hosszú baba! Ráadásul Anna ugye lány, hát szép hosszú baba ő is!!! Ti is magasak vagytok, azért nő ő is ilyen gyorsan?

Zsuzsi, nekünk is azt mondták, hogy mostantól lelassul a hízás üteme és az sem baj, ha van 1-1 hét, hogy stagnál!

Képzeljétek el, hogy két nap volt olyan, hogy Marci sokat volt hordozóba és tiszta kiütés lett hátul a fejecskéje :( Nem akar javulni, ha hétvégén sem lesz jobb, akkor jövő héten muszáj levinnem a dokihoz, hogy nézze meg! Arra gyanakszom, hogy meleg-kiütés. Nálatok nem fordult elő ilyen? Szegénykém úgy bele tud izzadni a hordozóba, hogy csuda, pedig már most rövid ujjú trikó és rövidnadrág van rajta... Nem tudom nyáron mit fogok vele csinálni !Jégakkukat kell majd a hordozóba alá tenni :D:D:D Már azon gondolkozom, hogy pelenka anyagból egy huzatot kéne a hordozóra csinálni, mert akkor a kis bőre nem ahhoz a műszálas (vagy nem tudom milyen, de nem épp bababarát) anyaghoz ér közvetlenül...

Mangora

Kép
mangora

Ja, Zsuzsi! Ezt a morgást Zsófi tuti a kutyáktól vette! Képzeljétek, Marci meg úgy csicsereg reggelente, mint a madarak! Hallja ha kint vagyunk a kertben vagy ha nyitva van az ablak és azokat utánozza :D:D:D

Mangora

Kép
mangora

Köszi a dícséretet, sajna kevés képem sikerül jól. Jó dagi Bibi is :)

Zsuzsi, jó ez a morgás, értem már akkor, hogy miért vonyítanak a lányaim. A szomszéd kutyát utánozzák. Olyan jól boldogultok Zsófival, hogy tényleg bevállalhatjátok :)

Kata, van egy csodaszép vendégvárós könyvem. Megnéztem a keresztelőt benne. Ott azt javasolják, hogy fiúknál halványkékkel terítsünk. A képen fehér abrosz van, világoskék selyem futók rajta és világoskék szalagok, kék szalvéta, kék gyertya. Szerintem klassz lenne a fehér szalvéta kék szalaggal átkötve.
Ami még jópofa, hogy pólyásbaba formájú kis kalács van mindenkinek készítve, ezt lehet sósan is és kenyérként lehet fogyasztani. Ha tetszik, átküldöm a képet és a receptjét. Állítólag ez régi népi hagyomány. Lehet még bölcső, vagy babakocsi formájú ültetőkártya, vagy cukrozottmandula tüllben. (ez nekem már kicsit sok). A képen a terítéken szép poharakban kék curacao likőr van még odakészítve, tényleg jól mutat.

Móni, kár, hogy nem jött be Dávidkának a jóga.

Anyakör szombat délután? Gödöllőn? Jönne valaki?

Vick, Vince is jó nagyot nőtt! Nagyon szépek a gyerkőceid :)

Anna baba is kis édes. Érdekes, hogy abszolút nem látszik, hogy nem eszik. Nagyon is hosszú és nem sovány.

Mennem kell,
Pussz,
R
34372

A csicsergő Marcit megzabálnám:)

Vick, eszméletlen édesek a lányaid! Vince is:)

És a Tiédek is, Reni, nagy rajongója vagyok Blaninak.
Bibi is cukor a farmerszoknyában.
Anyakör kár, hogy hétvégén van.

Jógát azért írtam, hátha kevésbé mozgékony babáknak bejönne, nagyon sajnálom, hogy korábban nem próbáltuk.

De van 2. csoport, 8 hónapos kortól. Majd júliusban beszámolok:)

Mangora,
Szerintem csak tegyél a hordozóra egy textilpelust félbe hajtva,, nem kell huzatnak megvarrni.
A kertépítéshez jó munkát és kitartást, azért az eredmény tuti megéri:)

Ja, D. izgága - ha hátra fektetem, hasra fordul, ha hasra, elkúszna - de nem ám olyan szép technikásan, mint Zsófi, hanem visítva, a fejét a földre koppantva stb.
Kész veszedelem:)

Ági, ma mi lesz nálatok a "menü"? Nálunk répa-krumpli.

Zsuzsi,
És gondolkodtál 2. babán? vagy ne kérdezzek ilyeneket?:)
Nagyon tetszik az új vonalzód.
Én megcsináltam "próbaüzemben" az epermisut, finom és még nekem is sikerült!!! szerintem érdemes.

Jaj, remélem, nem fog ma esni az eső egész nap. Mi megőrülünk, ha nem tudunk kimenni legalább 1 órára. Dávid nálunk max. a mosógép zaját utánozhatja.

Kati, kitartást a hat gyerekhez:)

Puszi mindenkinek,
Móni
monke

Kertépítőknek jó időt, nálunk alakulóban a rend, de még messze van....

Meg tudnám cuppantani Bibit és Blanit!

Csak röviden reagálok, bocsi, de délután még visszük is haza apóst meg szüleimhez megyünk, de holnap d.u már jövünk is vissza.

Reni köszi az ötletelést, vettem világoskék apró virágmintás teamécseseket, világoskék szalagot, bébiételes üvegekből+szép szalvéta a világoskék szalaggal átkötve lesz pár váza, abba akarok világoskékre fújt vagy fehér rózsát és ma rendeltem egy mézeskalácsos oldalról baba formájú mézeskalácsot ajándékba a vendégekenek meg vmi szép szalvétát akarok még és kész.

Rohanok pakolni, vasárnap jövök

puszi és jó időt csajok....

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Móni, az epermisuba most a fehér csoki is sikerült? :P

Én is meg vagyok zavarodva, ha nem tudunk kimenni, nemhogy Marci, de délután megyünk vásárolni, az mindkettőnknek jót fog tenni azt hiszem :D

Ma megpróbálkozom ebédre Marcinak répát adni... Hmmm... Kíváncsi vagyok hogy fogja fogadni... :lol: Lehet rajtam landol majd az egész :D:D:D

Mangora

Kép
mangora

Na megint leszakadt az ég itt. Azért délutánra hátha kiderül még...

Móni, krumplit és párolt almát csináltam ma is, tegnap annyira bejött. Illetve magunknak brokkoli-krémlevest csináltam, abból még ízesítés, sűrítés előtt vettem ki egy kicsit Bogyónak, azt is megkóstoljuk szerintem. Eddig nagyon élvezem ezt a kotyvasztást :lol:
Répát akarok én is a napokban, csak nincs itthon még, mert a múltkor nem mertem mégsem venni emiatt a nitrát-izé miatt. De azóta meghánytam-vetettem a dolgot, és mivel csecsemők milliói eszik gond nélkül, úgy döntöttem :), Benének sem lesz baja tőle. :) Szóval ma veszek mindenképp.

KépKép
gigilina

Írtam egy hosszút még korábban és elszállt! :evil: :evil: :evil:

Móni, köszi a vonalzódícséretet!
Igen, gondolkodtam a második babán, egyre jobban :-)
Rájöttem, hogy ettem már epermisut Ausztriában a múltkor. Csak ott epres piskótának hívták :-)

Reni, nagyon jópofa dolgokat írtál Katának, biztosan szép a könyv is. Az ilyeneket és a képes szakácskönyveket imádom lapozgatni :-)
Ne aggódj, Bibivel minden rendben. Azt mondják, ha valaki egyszer megcsinál valamit, semmi gond, csak aztán már nem érdekli a dolog. Most azon gondolkodik, hogy mivel lephetne meg Titeket. Ugyanez igaz Marcira is :-)
Nem is dagi Bibi. Mekkora most?

Azt hiszem, nálunk csak én bánkódok, ha nem megyünk ki. :?
Ági, itt már nem esik, szóval van remény, hogy délebbre sem fog. A Te új vonalzód is nagyon szép :-)
Látod, hogy rákaptál erre a kotyvasztásra, valamelyik nap még nem is volt kedved.

Kata, jó utat! Hány vendég lesz? Ti viszitek az étterembe a díszítést?

Nálunk ma a 11órai vilmoskörte (átaludta a 10 órát), az ebéd pedig brokkoli krumplival. Ez utóbbi újdonság, kíváncsi vagyok, hogy fog ízleni. Mindkettő üveges.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, már itt is kiderült, de már előtte elaludt Bene... akkor szeretem vinni sétálni, amikor tele a pocak és álmos. Na hátha délután összejön még :) Max kendővel megyünk, úgy nem gond, ha nagyon éber, nagyon szeret nézelődni :)

Írtam volna, hogy nem szeretek főzőcskézni? :) Nem emlékszem, bár lehet. Alapvetően jól elvagyok a konyhában, csak a mosogatást utálom... na de ki nem? :wink:

Reni, ezek tök jó tippek, bár nálunk kertiparti lesz (ha az időjárás is úgy akarja), lehet, egy-kettőt én is megvalósítok, olyan jól hangzanak :) Az eskővőnkre is sok mindent én csináltam meg, szeretek ilyenekkel bíbelődni :)
Kata, most hétvégén lesz a keresztelő? Nem bírom követni a hetek múlását...

KépKép
gigilina

Ági, nem azt írtad, hogy nem szeretsz főzőcskézni, hanem azt, hogy már belefáradtál a hozzátáplálásba és még el sem kezdődött igazán :-) :wink: Vagy valami ilyesmit. Bocsánat :-)
Abban biztos voltam, hogy szeretsz és tudsz is főzni, hiszen mindig írod is, hogy miket alkotsz.
Mosogatni én is utálok. Főleg, mert kicsi a hely hozzá. :?

Zsófi simán bevágott egy fél üveg brokkolit krumplival ebédre. Amikor elfogyott, elkezdett sírni és bekapta az ujját. :oops: Nem mertem többet adni. Kapott rá tejet, most alszik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.05.14 12:58-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, túl vagyunk az ebéden!
Jól éreztem én, hogy már csak nekem kell ráhangolódnom a hozzátáplálásra, mert Marci már kész van rá!

Benyomott 3/4 üveg répafőzeléket és utána még 100 ml tápot is! És szerintem a főzelékből azért nem ment több, mert elfáradt a kanalazásban, mert utána tápi közben bealudt :D:D:D Olyan büszke vagyok rá!!! Meg magamra is, hogy végre eljutottam az elhatározáshoz és kipróbáltuk :D:D:D

ZSuzsi, igaz! Marci is ilyen kis megfontolt! De tényleg úgy van, hogy elég, ha valamit már egyszer megcsinált! Utána vagy nem izgalmas neki éppen az a mozgás vagy hízott egy kicsit és az izmai még nem bírják ugyanazt a mozdulatot véghez vinni a súlytöbblettel! Szóval én nem aggódom most már emiatt sem!

Mangora

Kép
mangora

Mangora, ezt nevezem étvágynak :-) Nagyon ügyesek vagytok mindketten!
Az előbb írtam, amikor elszállt, hogy tündéri lehet csicsergős Marci :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi! Még azt is akartam mondani, hogy szerintem hagyhatod, hogy többet egyen a főzelékből Zsófi! Nekem azt mondta a védőnő, hogy egy ebédre megehet akár egy üveggel is, amennyi jól esik neki és csak utána jöjjön a tej! És ha már kb egy üvegnél tartunk, és már kevesebb a tej utána, akkor jöhet a husi is bele!!!
Minden gyerek más és más! Ilyenkor már nincs az, hogy a súlyának megfelelően fog enni! Annyit kell egyen, amennyit igényel! Nyilván a Te mozgékony Zsófidnak több energiára van szüksége!

Mangora

Kép
mangora

Igen, csicsergő Marcit meg lehet zabálni! De már én is várom, hogy mikor kezd majd vonyítani, mert a szomszéd kutyák folyton vonyítanak :D:D:D
És az lehet, hogy már próbálgatja a kacagást??? Ha dögönyözöm vagy csikizem, akkor már mintha hangosan nevetne,olyan kacagás féle...

Mangora

Kép
mangora

sziasztok,

Kata, bocs, hogy csak most reagálok, de egyszerűen nem értem ide a géphez. Szóval keresztelő: én nem csináltam dekorációt, bár nem is túl nagy a lakás, szóval hideg sült, fasírt volt, meg saláták, meg sütik. Őszintén szólva eszembe sem jutott, hogy ilyet is lehetne csinálni :oops:

Móni, mi is gondolkoztunk babás jógán, talán el is jutok valamikor.

Úgy döntöttem én is megpróbálkozom az epermisuval, majd meglátjuk, hogy sikerül.

Nagyon édesek a fiúk, lányok!

Reni, sajnos a szombat délután nekünk sem jó. Amúgy hétközben tényleg könnyebben tudunk menni mi is.

megyek mert felébredt a manó

ouszi
Szilvi
huszilvia

Mangora, köszi a tanácsot, igazad van. Holnap annyit ehet belőle, amennyi belefér :-)

Én az orrommal "csikizem" Zsófi hasát ruhán keresztül is. Tündéri, ahogy visít, kacag. Szóval egész biztos, hogy Marciból is kitör hamarosan :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, semmi gond, már értem, miért írtad :) A hozzátápiba úgy fáradtam bele, hogy nem bírom követni, most akkor mennyit, mikor, milyet, hogyan, stb... annyi féle álláspont van, olyan zavaros ez az egész. :(
Találtam egy táblázatot (lehet, Friday is ezt linkelte be anno, vagy vmi hasonlót: http://babafalva.hu/download/Hozzataplalas.pdf), megpróbálom többé-kevésbé ezt követni, de ma pl. én is brokkolit adtam (volna) Benének, ha ízlik neki, de ez pl. azt is csak 7 hós kortól ajánlja. Sajnos neki nem ízlett a brokkoli, na de majd máskor is próbálkozom még. Pedig a krémleves isteni lett :)
Neki nincs ilyen jó étvágya még, mint Marcinak vagy Zsófinak, de azért haladunk.

Mangora, kacagás :) Azt én is imádom. Ráadásul Bene a legkülönfélébb dolgokon tud jókat kacagni, tegnap pl. pelenkázás közben megszerezte a pelenkát, és mondtam neki nevetve, hogy "elveszem", és ezen tök jót kuncogott, és utána még többször, amikor megismételtem :) A múltkor a "mehet"-en kacagott :lol:

KépKép
gigilina

SÜT A NAP! 8) Legalább is per pillanat :wink:

KépKép
gigilina

Hali!!

Pünkösdkor nálunk is keresztelő lesz,de engem hihetetlen mennyire nem érdekel.Semmi nem olyan lesz mint azt szerettem volna,egyedül apósom kedvére lesz csinálva így azt csinálnak amit akarnak.

Mangora,mi magasak vagyunk és Annának min180cm-nek kell lennie felnőtt korára :D

Vick,az első 3 kanálig jött be a cumis átverés,utána rájött a cselre :)

Kép

Kép
krisztinaa

Mangora, tuti, hogy kacag, vagy hamarosan fog.
Az a legjobb az egész babázásban szerintem.
Halál édesek olyankor.
Nagyon off, de megvan még a Mei-Tai-od? Ha valahogy valamilyen tali összejön, nem hozod el légyszi? Lehet, hogy megvenném, ha nem használod.

Igen, igen, a fehércsoki-olvasztás is megy már...

Rájöttem, hogy a normál csoki azért nem karamellizálódik mikróban, mert nincs benne cukor. Tehát: biztos egészséges is, és tuti nem hízlalhat!!!:)

Nem ízlett a krumpli-répa... ette szegény Dávid jólnevelten, de fintorgott hozzá. Megsajnáltam, megszoptattam, utána rendkívül jókedvű lett, ki tudja miért.

Tényleg, a répa nálunk "murok". Így ismerős valakinek?:)

Na, maradok a krumpli-almánál egyelőre.
Céklát akartam, egyszer írtam is ide, hogy egész évben kapható. Hát pont most van az az egy hónap, amikor mégse.

Szilvi,
Hozz majd képeket is! Próbáld ki a jógát, profi, megéri. De ne számíts arra, hogy Neked is kikapcsolódás lesz:D a babát kell emelgetni, ez a sportrésze.

Zsuzsi,
Nálunk is én őrülök meg bent... csak királyi többesben beszélek már.
Szóval én is alvásidőben igyekszem vinni Dávidot, mert fő a békesség...
:)

Úgy tűnik, nálunk is lesz keresztelő és díszebéd, mert 20 tagú a szűk család, és muszáj meghívni őket, hogy ne legyen sértődés.
Nekem nem fűlik hozzá a fogam, főleg, hogy étteremben kell tartani (esetleg itthon a lépcsőházban állófogadásként

:P

Vick,
Ha idáig eljutsz a hülyeségem olvasásában...

Sajnálom Vincét:( azt hittem, mostanában nem szokták húzkodni ilyen kicsi korban. Hihetetlen, hogy ez is "divat" kérdése. Őszintén, lehet, hogy jobban járt így, mint ha kétéves korában került volna sor rá.

Az éjszakai vízivás hogy működik?

Pusz
M
monke

Móni, most már biztosan epermisut viszek vasárnap. Megígértem, így nem kerülhetek szégyenbe :wink:
Mikor lesz a keresztelő? Hol tartjátok? Remélem, azért jól fogod érezni Magad!
Nálunk volt a piacon cékla. Vigyed majd Neked? Bár lehet, hogy elnéztem, mert a múltkor tormát vettem zeller helyett :oops: Kérdi tőlem a csaj, hogy ez torma? Mondom nem, én zellernek vettem. Egy másik eladó világoított fel minket, hogy ez bizony torma.

Ági, az egyik könyvem úgy írja a brokkolit és a spenótot, hogy 6-7 hónapos kortól, ezért mertem bevállalni. De vannak több hónapos eltérések a könyvek és a belinkelt táblázat között. Most légy okos :wink:

Na, az ebéddel Zsófi úgy eltömődött, hogy evett 3/4 1-kor, aztán 4-kor megkínáltam tejjel, de nem kért :shock: , így elmentünk sétálni. Most jó kislány volt, nem sírt :lol: Fél 7-kor megint kínáltam, na akkor már evett.

Ma mi is kaptunk esküvőre, lakodalomra meghívót június 12-re.

Szép estét!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, megvan még a Mai-tei és nem is használom, de egy nagy szakértő hordozókendős ismerősöm szerint túl merev az anyaga, ezért nem olyan jó! Azért ha tudunk talizni szívesen elviszem, hogy megnézd, kipróbáld!

Ági, a hozzátáplálás is olyan szerintem, hogy nem lehet követni, hogy mennyi féle dolgot írnak össze! Nem lehet okosnak lenni! Ezért kell itt is a megérzéseidre hallgatni és azokat követni! Az tény, hogy először jobb, ha az ún édes zöldség-féléket kóstoltatod, mert az édes ízhez vannak szokva a tej miatt a babák! De vannak olyan babák, akik bármit megesznek, amit elé tesznek! Én is amiatt szüneteltettem egy kicsit a hozzátápit, mert magamban nem voltam biztos! Szóval csak bízz magadban!

Zsuzsi, állítólag a bébiételekben másképp csinálják az ételeket, mint ahogy otthon főznénk, így vannak olyan üveges kaják, amiket még ha magad főzöd nem biztos, hogy megeszi, mert más! Mondjuk ezt nem igazán értem, hogy mit jelent, de tény ,hogy az üveges répafőzeléknek sem olyan íze volt, mint annak a répának, amit én főzök...

Vick, nálunk Marci két napos korában mondta a gy.doki, hogy addig kell a fütyit húzni, amíg engedi a bőr és pár hetes korára már leszaladt az egész, igaz még nem teljesen van kint, de már jócskán! És mondta, hogy minden nap ugyanúgy kell mosni azt is! És a vízben könnyebb visszahúzni neki, mint szárazon!

Jó hétvégét mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Most jutottam csak ide, tengap udvarlni voltunk , meglátogattuk a kolléganőm kislányát aki 3 héttel idősebb nála, Luca baba nagyon édi!

Takarítottam ma meg itt voltak anyukámék segítettek fürdetni , mert a párom metalica koncerten van!

Én meg jövö héten megyek pünkösdi bálba, szülinapi csajos kiruccanásra, !Apuci bevállalra Mátét! J

Jún 12 –én megyek tíz éves érettségi osztálytalira, júl ba meg esküvőre.. úgy hogy nem fogunk unatkozni!

Nálunk a keresztelőn a szűk család volt jelen ami 17 fő volt, sogorom főzött bográcsban pörköltet, tészta volt, savanyúsággal, meg sütöttem le tarját, és vegyes saláta volt még ! 4 torta ! Röviden ennyi, Úgy ahogy Huszilvi írta nekem se jutott eszembe igazából h lehetne vmi meglepi stb.. Kata ügyi vagy h ilyenekre is gondolsz !

Nálunk a mai menü, tökfőzi és répa –krumpli volt, az utóbbi nem jött annyira be neki, de a tök saját készítés , a répa.. üveges volt.. Érdekes h az alma krumplit amit én csináltam azt nem ette meg. De az üveges verziót meg megette!

Holnap banán –meggy kísérlet lesz !

Ma meg öszi, alma és maracuja gyümi kombinációt ettünk , ízlett neki!

Zsuzsi, de milyen fajta bébikaját vettél Zsófinak?

Képzeljétek ma elmentem a boltba h veszek neki hamikát erre mind olyan volt amibe hús is van, egy db se volt amit éppen Máté ehetne, mind 8 hónapos kortól volt ! A fene vinné el!
L(((

Ma egész nap sima vízet ívott egész jól ment !!

Reni édesek a képek !

Kata jó utat haza felé !

Céklát még azóta se mertem megcsinálni !!!

Máté is hangosan kacag ha csikizzük, de sokszor akkor is ha látja h hülyéskedni akarunk vele és közeledünk felé már attól készen van !! Olyan cukik ilyenkor !

Holnap megyünk a nagyiékkal a dechatlonba, meg a müllerbe addig anyukám fog rá vigyázni , nagyon jól el van vele, szerencsére ! Müllerbe lehet kapni bébiétel, állítólag nagyon jó áron, tegnap kaptunk a Luca babáéktól egyet azt a maracujásat egész jó íze van, és még kiados is mert 250 grm.. !

Szuper az új babakocsi, imádom, tök könnyű vele közlekedni és még a boltba és a zöldségesbe is simán be tudtam vele menni! Azt hiszem jó választás volt !

Na megyek elteszem magam holnapra, Lassan talán már apuci is jön!

Jóéjt,

Jó hétvégét !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Előkerültem már én :oops:
Nagyon szégyellem magam hogy ennyire kilógok közületek, pedig nagyon hiányoztok ám! :cry:
De egyszerűen néha én is elcsodálkozok azon hogy tudnak úgy elmenni a napok hogy szinte semmire nincs időm!!
Azért ha van pár percem be be olvasok de reagálni már nincs időm!

Bátor mostanában egy emberes baba lett:( Nagyon keveset alszik napközben ezért sokat nyűglődik mert fáradt és mégsem bír elaludni. Csak cicin ahogy észre veszi hogy nincs ott rögtön kipattan a szeme. Néha még bejön a babakocsi is de időnként abba is meg kell mozgatni mert nagyon ébren alszik.
Ma kapta meg az első kanál almát..... igaz már régebben nyalogatta ha mi is ettük, így nem volt neki annyira új, de úgy tűnik bejött neki mert mikor megette azt a pár kanálnyit meglepetten nézett hogy nincs több:))
Folyton ülni akar meg is ül egyedül, de még felülni csak úgy tud ha fogjuk a kezét forog minden irányba és nagyon élvezi ha Anna bohóckodik neki.

Nagyon szépek a babák mind egytől egyig:) Nézegetm ám az iwiw.en is ha van időm!!

Készülődünk mi is a keresztelőre május 30-án lesz. Remélem jobb időt fogunk majd ki.

Most mennem kell.

Puszi nektek

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziszatok!

Zsuzsi, Zsófinak Boldog Névnapot!!

Voltunk ma az outlettbe, vettem magamnak két pár cipőt mind a 2 10.000 ft lett volna de az egyik 990 ft, a másik 2990 ft - 20 % mert pont hétvégi akció volt ebből a márkából, úgy hogy nagyon jól jártam!! :lol:
ű
Képzeljétek amit kaptam apától telefont még nem küldték... neten rendelte és azt mondták h 5 munkanap ami meg pénteken vol t!!! :!: :x Bízok benne ,hogy küldik!

tényleg Zsuzsi neked mi lett a játszószönyeggel.. már mint a pénzt visszakaptad . lehet h már írtad csak lemaradtam róla! :oops:

Nagyon szar idő van, esik és esik és sötét is van!

Na mennem kell felébredt a kincsem !

További esőmentes hétvégét !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

ja az outlettbe az adidasba holnapig apák napja van és minden ffi termékre 20 % kedvezmény van még az outlett árból, nem semmi!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Gyönyörű idő van :evil:

Szilvi, köszönöm a köszöntést.
A húgomnál voltunk ünnepi ebéden, előtte DM-ben, utána TEsco-ban. Mindkettő pont alvásidőre esett és most kivételesen aludt is Zsófi a babakocsiban :-)
Hipp, Univer és Kecskeméti bébiételeket szoktam venni, de csak olyat, amiben nincs cukor. Milyen volt a Müllerben a kínálat? Bár még nem voltam ilyen üzletben, felénk nincs. Ma vettem először DM-s babylove vilmoskörtét, 250 g-os kiszerelésben, remélem, ízleni fog neki. Az outletben sem voltam :-(
Nyugi, megjön biztosan a telefon. Ja, se pénz, se játszószőnyeg :-( Azóta láttam élőben a játszószőnyeget és nem is tetszett :-(

Enikő, de jó, hogy beköszöntél :-)

Na, nekikezdek az epermisunak.

Mindenkinek jó pihenést és szép időt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi.... szupi.. epermisu... biztos fini lesz !!!
:lol:

Én is pont ezeket szoktam venni !!! Máté nagyon szereti főleg a sütőtököt ! Mülleres bébipapik nagyon jók eddig ízlett neki, és ebben is van 250 grm s kiszerelés, és árba sem olyan vészes 205 ft egy üveg, pl most vette kettő répát ami egybe volt csomagolva és 205 ft volt ! Én is vettem neki vilmos körtét , de ma banán meggyet evett ízlett neki, de a mai fözi nem jött be neki, répa krumplival meg tökkel probálkoztam meg pl alig evett belőle, a vége tápszer lett, du meg banános meggyes rizspép ! Úgy látszik két napig nem eszik ua t.. már most válogat ! Mi lesz később ! :?: :roll: :D

DM s bébipapik is jók, csak itt nálunk elég csoffat a választék ! :twisted: :evil:

Zsuzsi, basszus ez a játszószönyeges csaj jól átvert, gondolom legközelebb már nem utalsz így előre senkinek , csak utánvéttel lehet ezek után vásárolni , pl a telefonom is így fog jönni remélem !! MÁr nagyon várom ! Sajnálom nagyon a szönyeget és a pénzt is ! :cry:

Mi volt a mai menü a húgodéknál ?? :oops:

KÉpzeld a héten ügyvédhez kell mennem a földhivatali tulajdonjog bejegyzést kell elintéznem rövid időn belül !! :cry: Jó kis pénz lesz biztos!! :(

Outlett , pedig nagyon jó hely mi szeretjük, általában ki lehet fogni jó dolgokat ! Ma a nagyimékat vittem oda mert a papámnak kellett sportcipő, de így lett nekem is !

Müller bolt nekem nagyon bejött !! Megyek máskor is !

Megyek pihizni !

Szép hétvégét !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Brrr, pocsék idő van. Ki látott már ilyet májusban?

Szilvi, görög rakott krumpli volt a Húgomnál, semmi extra, de nagyon jólesett.
El is ment a kedvem a teszveszezéstől az biztos.
Ne aggódj, van olyan, hogy valami kaja épp nem jön be. Ma pl. Zsófi olyan álmos volt 3/4 10-kor, hogy csak a 3/4-ét ette meg az almának és elaludt.

Zsófinak spenótot akartam adni ebédre (Hipp-es, krupmlival volt), most nézem, hogy van benne tejpor és tejszín is. :shock: 6 hónapos kortól ajánlják. Hát, nem tudom, egyelőre félretettem.

Mindenkinek szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Helló!

Esik... :( Esik... :cry: Esik... :evil: Esik... :twisted:

Holnap nem jönnek a munkások. Térdig süllyednének az agyagos sárban. A leendő szerelőakna ki van ásva és majdnem félig van vízzel. Már nem volt idejük bezsaluzni. Jó ideig nem is fogják tudni, ahogy állnak a dolgok!
Azt hiszem a kertépítőknek sem kedvez ez a csudaidő. Már teljesen elszoktunk a tavasztól! Évekig nem volt se tél, se tavasz. Idén megkaptuk. Ilyenkor az előző években már szandiban és kisruciban szaladgáltak a kölkeim. Mírának még csak a kezeit és az arcát érte a nap.

Most a jóról: Pénteken horgásztunk. Fogtam egy 2,2 kg-os amúrt. A párom egy 1,5 kg-os keszeget. :shock: Az barátaink is fogtak pontyot és amúrt. Tegnap kétféle amúr volt és halászlé. :lol:

Míra drágám új szokást vett fel. Nyiszorgatja a fogait. Valami isssssszonytató hangot ad ki!!!!! A hideg ráz tőle.

A répa neki sem jött be. A körtétől és a szilvától fáj a pocija. Míg az alma, őszi, banán külön nem jön be, egyben nagyon menő! Vettem is most pár üveggel. Almát és banánt próbáltam sajátot adni, de úgy nem eszi, csak rázkódik tőle. Vissza az üveghez...

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!

Eső
:twisted: :twisted: :twisted:

Sajnálom a meghiúsult kerti munkákat/építkezéseket!

Kati, ahogy írtad, rendesen megkívántam a halat:)

Zsuzsi,
Még nem tűztünk ki időpontot keresztelőnek, Z. családja vallástalan, de meg kell őket hívni, így nem tarthatjuk anyáméknál vidéken, tehát Pesten lesz, és valószínűleg étteremben. Aranyos emberek, nincs ezzel baj, csak utálom a felhajtást:( és így éttermi meghívással olyan "pénzbeszedés/ajándékbeszedés" szaga lesz az egésznek, amit nem akartam
:cry:

Kaptam végül céklát, köszönöm! Ma ki is próbálom krumplival. Nagyon kíváncsi vagyok a színhatásra...

A torma és a zeller nem annyira hasonlít - de nagy mázli, hogy nem tisztítás közben vetted észre:)

Epermisu hogy sikerült?

Majd még jövök, csak hiányol Dávidka. Felkelt és levegőbuborékokat fúj. ez az új kunszt:)

Szép napot,
M
monke

Sziasztok,

gyűlölöm ezt az időt, fűtünk ezerrel, 4 napja semmi séta.
A keresztelő most vasárnap lesz, végül nem étterembe megyünk, hanem a szüleimnél lesz, amit nem így akartam, de most már beletörődtem, kb úgy lesz mint Krisztánál, úgy indult hogy olyan kajákat és sütiket csinálunk, amiket mi gondolunk, de hétvégén már eldöntötték és megmondták a tutit, meg hogy ez az ajándék tőlük keresztelőre, aminek örülök persze, de máshogy akartuk.
A következő babánknál tuti nem így lesz.

Ma kipróbáljuk a meggyet, anyós rakott el tavaly a fagyasztóba,szegényem, persze magozatlanul...

Van vki kertesházban lakónak tuti tippje macskák ellen?Monke, most ne figyelj:-)Kezd betelni nálam a pohár, hogy mindent lepisilnek és telesz..nak a rohadt kis dögök és hetek óta a mi teraszunkon vinnyognak nagy előszeretettel.
Ultrahangos macskariasztón gondolkodunk, kérdés hogy hat ez pl egy kisgyerekre illetve nem-e megszokják a macskák egy idő után...
pusz,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!!

Undorító egy idő van, és fúj a szél ezerrel, esik az eső.. ki se lehet mozdulni !

Éjszakánk elég borzalmas már két napja a szél miatt M. elég sűrűn felsírt éjjel 5 ig bírtam aztán áthoztam hozzánk ! Tuttira a szél, mert felsírt átmentem hozzá aztán de mire odaértem aludt tovább betakartam és jött egy nagy szél és megint sírt .. !!! :(

Móni , jobb az éttermi buli.... a keresztelőre nics akkora kupi utána, én két napig tök későn feküdtem le ez miatt és a buli után ne tud milyen romhalmaz volt! jó mi 17 n voltunk plusz két gyerek! :lol:
Az tény h pénzbe biztos drágább mint ha otthon főz az ember !!!
DE nálunk a párom nem akart menni étterembe mivel a munkájából kifolyólag elég sokat jár étterembe és már rühelli, ezért is nem visz el gyertya fényes vacsira mert csömöre van tőle! :oops: :( :!:

Zsuzsi..én is néztem ezt a spenotos kajcsit.. a müllerbe és be is tettem a kosárba , aztán átnéztem még 1 x. h milyen ízeket vettem akkor vettem én is észre ezt a tejszínes dolgot ! Gyorsan vissza is tettem ! Inkább veszek neki spenotot és megfözöm !

Tegnap főztem neki krumplit, és mülleres bébirépát adtam neki, érdekes h együtt nem eszi meg de külön külön igen, úgy hogy mind a 2 a felét megette, ízlett neki, sőt a banán is megevett egy egészet tízóraira meg uzsira ! Szerencsére van kaka is tőle! :D

MÁr két napja nem kell neki a cici végleg !! Befeszít, elfordul, sír, szájzár stb.. Sajnálom nagyon de erőltetni nem fogom ! Szerintetek jól csinálom ??? :oops:

ÉN is sajnálom a kerti munkákat !!!
Nálunk is áll a munka mert nem lehet ilyen időben glettelni, színezni a házat, sőt burkolni is !

Csajok.. nálunk is lehet tali .. jó nagy a kert.. ahogy készen van a színezés, bukolás, viacolorozás jöhettek hozzánk oké??!! Kb egy hónap legalább is remélem!! Nem lakunk messze !!

Ma kinél mi lesz a menü??

Apa megint du s. úgy utálom !!! :? :evil:

Nekünk szuper az új babakocsi , Móni nektek???

Tegnap kiszortíroztam azokat a rucikat amik nem jönnek rám .. hát egy zsák teli lett vele ! :wink: :cry:

Alig van rucim , mehetek venni nyári szerkokat !
Nevetőgörcsöt kaptam , felprobáltam egy inget ami elég nagynak tűnt számomra és fel még felvettem de le már nem jött, apuci cibálta le rólam ! Elég vicces jelenet volt ahogy tépte le rólam ... és én meg közben szakadtam a röhögéstől! :lol:

De azért van elönye is ennek a rossz időnek! legalább haladok a benti munkával is, vasalni kellene, mosni de ilyen időben nem is száradnak a rucik !
Ha jó idő van kit érdekel a házimunka ! Irány ki a napocskára!

Máté még mindig nem forgolodik,,, probálkozik de valahgoy a keze miatt nem tud .. az ott hátul elakad és billeg jobbra balra !!

Mennem kell apának reggelit csinálni..

Verőfényes napsütést és 20 fokot akarok !
:D
MÉg jövök !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,
Na én ismét elmaradva. Most intézem a gyedet és az adóbevallásomat is. Persze kimozdulni nem lehet, így elég nehéz.

Kata, nálunk is macskagond van. Nincs ötletem a riasztásra. Én arra gondoltam, hogy a szomszédba átszoktatom őket, hogy mindig teszek ki nekik estére valami ütős kajcsit. (aminek számukra vonzó szaga van) Képzeld még Anyu konyharuháját is elvitték, mert azzal volt letakarva az uncsitesóm kutyájának félretett kaja a teraszon. A meggy miatt irígykedem.
A keresztelő biztosan szép lessz, ne aggódj, de tudom milyen, ha a családi ünnepek másként zajlanak, mint ahogy terveztük.

Köszi a bébikajcsis írásokat. Már csak Müllert kell keresnem a környéken. Mi nem nagyon haladunk a hozzátpival, de most már belehúzok, mert úgy vettem észre, hogy Bibi igényli, nekem meg már fáj a cickóm...

Szilvi, bírom amiket írsz a rucikról, mindig eszembe jut, ha felveszek valamit. Ne aggódj, én úgy nézek ki, mint egy villanybojler. (a hagyományos, henger alakú)
Szilvi, nekem azt mondta egy 3 gyerkőcös barátnőm, hogy időről időre van olyan időszak, hogy a babák megpróbálják abbahagyni a szopit, de próbáljam még agitálni, ha így van. Esetleg próbáld az esti szopikat megtartani. Hm? Az a kis tejci is erősítené az immunrendszerét.

Móni, ebben egyetértek, legalább nincs kupi és takarítani és előkészülni való az éttermi verzióval. Rég volt már kép Dávidkáról :)
Te is fagyasztott meggyet adod? Házi, vagy veszed valahol?

Kati, legalább Mírának van mit csikorgatni. Mostanában nem vagyok naprakész. Majd az első fogakat is beírjuk a táblába? Emlékeim szerint eddig Vincének, Grétának és Mírának van. ?

Zsuzsi, kiakasztó ez a játszószőnyeges história.

Huh, most belegondoltam, hogy ilyenkor kerti munka...Brrrr...

Legyen szép napotok!

Pussz,
R
34372

hahó,

Elfelejtettem írni a múlt héten, friss infók azoknak, akik hamar akarnak következő babát. Most!! (ha meg nem változik) úgy szól a törvény, hogy ha nincs 180 nap (munkanap) a kétféle ellátás (gyed és tgyás) között, akkor a következő gyerek utáni tgyást a minimálbér alapján számolják. Vagyis az ugye kevesebb (általában), mint a bér utáni pénz. Szóval vissza kell menni 180 napra dolgozni.

Végre sikerült letöltenem a képeket Zsófiról és Csabiról, mindjárt felteszem őket.

Utálom ezt az időt!! :twisted: Már két napja nem voltunk kint.

Remélem hétvégére jobb lesz, mert nagy családi kerti parti lesz rokonoknál.

Ja, én hétvégén csülkös bablevest főztem, meg megcsináltam az epermisut. Csak halkan mondom, nekem nem annyira jött be az epermisu, kicsit túl édesnek találtam. De azért elfogyott :lol:

TSzilvi: Ti Solymáron laktok ugye?

Nálunk még nincs fogacska.
Csabi továbbra is nyekereg, és egyre többször kacag hangosan :lol: Imádom ilyenkor :lol:

megyek, vasalni

puszi

Szilvi
huszilvia

Kép Zsófi és Csabi

Kép

Kép

Kép
huszilvia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X