A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

elvileg a 12nél csinálják, szerintem az jó, aztán jó lehet a 10+4is, csak lehet én tudom rosszul

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Nekem is sokszor feszül a hasam, de szerintem ez még csak a megváltozott emésztés.

Folyással kapcsolatban: nekem is bővebb volt úgy kb. a múlt hétig, most egész kevés van.

Írjátok majd meg, hogy mi volt a nyaki redős vizsgálaton! Nagyon kiváncsi vagyok, én jövő héten megyek majd.

kétfiús anyuka
babdorka

hasszúrkálás+feszítés néha van de ritkán, napi 1x, 2x
torolve_20131003125716

Lynia! Azt mondta a doki, hogy 10+ és 12+ között lehet megcsinálni. Mive a 12 az pont ünnepek így megcsinálja hétfőn!

kispiskóta

Az interneten azt olvastam, hogy 11 és 13 között mérik a tarkóredööt. De ezek szerint a 10+ is belefér.
molkata

a 10+ valami az a 11. hét! :wink:

kispiskóta

No akkor jó.
11-13 között..akkor még pont beleférek.

Kispiskóta!
A Péterfyben csinálják neked a 12ik heti UH-t?
Nagyon aranyos az UH-s pasi.
Fent van az oldalon a fényképe..
http://www.peterfyszuleszet.hu
az orvosoknál, Dr. Orbán István adjunktus
torolve_20131003125716

Igen, ott. De nekem a dokim csinálja, mert van szakorvosija. Szerintem, amúgy is aranyosak ott!

kispiskóta

szuper, én is pont az ünnepek miatt aggódtam! de akkor ha gurgulának jó, akkor nekem is jó lesz január első hete!

ti mind kórházban csináltatjátok, vagy magán dokinál?

lynia-

Èn magán dokinál.
A kórházzal kapcsolatban nincs jó tapasztalatom. Mindig sokan vannak és nagy a hajtás, nem is lehet kérdezni szinte semmit. A magándokihoz legalább lehet listát vinni :wink:
molkata

még megvárom a csüt. védőnőt, aztán szerintem én is bejelentkezek (molkata, ahhoz, akit ajánlottál)

lynia-

Én a kórházban, odaküldött a dokim mert neki csak sima UH-ja van, a kórházi a profi..
Nemtom, a Péterfyben nem kell sokat várni és kedvesek az orvosok, asszisztensek is.

Viszont 4D-set magánrendelőben fogok.
torolve_20131003125716

4D-set mikor kell? Olyan kiváncsi vagyok rá.

Lynia! Remélem, megfelelöö lesz neked. Majd számolj be.
molkata

Lynia!

Nekem a dokim mondta, hogy akkor menjek, mármint a január első hete a tarkóredőre.
torolve_20131003125716

gurgula, neked magán dokid van?

nekem nem, és annyit mondott 1 hónap múlva kontroll a leletekkel! na addigra már a 13. hétbe lépek, szóval...asszem kénytelen leszek magam lépni a dologban, de amúgy is magánhoz mennék a fontosabb dolgoknál

lynia-

Tudomásom szerint 4D-set egyáltalán nem kell, az orvosok nem szűrnek le belőle semmit. Azt azoknak a "laikusoknak" szokták csinálni, akik kérik, mert azon élethűbb a baba.

Ja, székrekedés ellen egyetek rengeteg gyümölcsöt!!! Nekem bejött! :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Lynia!

Igen, magándokim van és ajánlom ha szükséged lenne rá de a nyaki tarkőredőt nem Ő csinálja.

Nemtom, én azt hallottam barinőktől, hogy sokkal átfogóbb a 4D-s UH.

Pl. van a Praxis rendelő ahol Dr. Győrfi Mátyás csinálja a genetikai UH-t és állítólag az egyik legjobb aki egyből kiszúrja ha vmi. probléma lenne..

http://gribedli.eblap.hu/4duh.htm

Érdekességképpen nézzétek meg ezt a weboldalt.
torolve_20131003125716

torolve_20131003125716

Majd nézzétek meg milyen kis cuki a 8ik héten a baba :lol: Kép 8 hetes baba
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Székrekedés: most már több, mint egy hete a Gravidiát szedem Elevit helyett, azóta elmúlt. Megnéztem, fele annyi vas van benne, a vas okozza ált. a problémát.

KépKépKépKépKép
uxi

Moniá?

KépKépKépKépKép
uxi

még nincs hír róla :(

lynia-

Gurgula, nekem is a dokim mondta az időpontot automatikusan! Te már voltál védőnőnél, ha igen a Péterffysnél?

kispiskóta

Gurgula! Nagyon édes a baba. Hihetetlen, hogy szinte már mindene megvan. Kivettem egy könyvet a terhességrööl a könyvtárból, abban megvan hétrööl-hétre, hogy mekkora a baba és életnagyságú képekkel. Nagyon aranyosak.
Már két napja szöörnyen fáj a fejem. Próbáltam a lábúj masszázst, de nem vált be. :(
molkata

Nekem a dokim azt mondta, hogy algopyrint nyugodtan be lehet venni!

Moniának este 9-kor kell drukkolni, nem?

kétfiús anyuka
babdorka

Az a tegnap estére vonatkozott, de ma reggel ment dokihoz.
molkata

na most csak még idegesebb lettem erre az orvosra!

akkor szerintetek mit csináljak? tanács???

az nem gond ha magamtól megyek el akkor, remélem, mert ebben a nőben nem bízhatok!

lynia-

Molkata, nekem is elég sokat fájt mostanában a fejem Pedig a vérnyomásom teljesen rendben van. Szerintem érzékenyebbek lettünk a frontokra!

kispiskóta

Nekem minden uh-ot a dokim csinál magánban, csak a 18.heti genetikára kell majd a kórházba menni. 4D tényleg szuper és a Győrfy profi :D Én talán a 20-25. héten megyek 4D-re akkor látszik a legjobban :P
Ki melyik kórházban fog szülni? Én a Bajcsy-ban!
Móni, tessék jelentkezni!!!
Ma aludtam 2órát ami tök jó volt, de most még jobban szédelgek mint előtte :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Lynia, mi a baj?

A 13. héten még lehet tarkóredőt nézni, nem?
Emivel 12+5 voltam, mikor nézték, a gép meg 13+2-t írt ki.

Ha nem bízol a dokidban, nem tudsz váltani? Még nem késő, az elején vagyunk.

KépKépKépKépKép
uxi

Én a Margit kórházban.

kétfiús anyuka
babdorka

Lynia! Miért nem bízol az orvosodban? A 13. hét az még teljesen oké!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Valószínüü, a frontot érzem, mert itt nagyon rossz idöö lett. :( ès algopirinem nincs sajnos, csak vmi eröös, amibööl nem szeretnék bevenni.

Lynia! Èn úgy jelentkeztem be 12. hetire, hogy felhívtam és mondtam, hogy ekkor szeretnék menni 12. heti uh-ra. :)
molkata

Én a Péterfyben fogok szülni.

Kispiskóta!
Nem tudom, hogy melyik védőnőhöz küld a dokim de gondolom abba a kerületbe ahol lakunk bár onnan el fogunk költözni..remélem hamarosan..

Lynia!
Ha nem bízol a nőciben és nem is szimpi szerintem menj át másik dokihoz.
Az egyik legfontosabb szerintem, hogy megbízzunk az orvosunkban, amennyire csak lehet.

Molkata!
Szal, nem jött be a talp nyomizás... :roll:
Hm..mit is ajánlhatnék...sok folyadék, ásványvíz..
Algopyrint tényleg lehet bevenni bár én nem vennék..akkor inkább vmi. homeopátiás bogyót! Azt még ajánlják is az orvosok.
torolve_20131003125716

Brigi!!

Jó ez a sok vonalzóóó! Mennyi gyerkőc :lol:
Jó, hogy vagy köztünk, tele sok tapasztalattal..lehet majd bombázni a sok kérdéseinkkel..
:lol:
torolve_20131003125716

Képzeljétek, tegnap nagyon megkívántam a fagyit, de itt vasárnap nincsennek nyitva az üzletek. Voltunk két cukiban, de novembertööl február végéig nincs fagyi. Az eis cafe is bezárt :(
Ma hoz a párocskám nekem barack vagy megyfagyit. Már alíg várom :D
molkata

huu barack vagy meggy fagyi..nyami..megkívántam..
:P
torolve_20131003125716

Adnék szívesen :P
molkata

Sziasztok Lanyok!

Teljesen uj vagyok itt.
Nekem volt most nemreg egy lombik beavatkozasom jelenleg 3 embrio lakik odabent.
Az orvosom javaslatara mi is ugy dontottunk megszeretnenk csinaltatni az emrio redukciot.

Kerlek benneteket aki tud segitsen ebben a temaban akinek mar volt ilyen vagy a kornyezeteben tud ilyenrol.

Hogy csinaljak es mikor hany hetes terhessegben?
Faj -e a beavatkozas vagy sem , altatasban csinaljak?

SOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barbara

gyuszu

Megmozdulás:
Már elfelejtettem ki kérdezte: határozottan pezsgett. Tudom, hogy nem szokás, de én egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez bizony nem bélmozgás volt. Nem vagyok nagyon vékony (178 cm, 70 kg). De amikor éreztem, elég hülye pózban feküdtem, lógott a hasam, így a gyerek elég nekifeszülhetett a hasfalnak... Meg szenzitív is vagyok, testi-lelki részletekre fogékony.

Cici
Nekem teljesen elmúlt a mellbimbó érzékenység. Kb. a 8. héten. A méret viszont sosem apadt, legfeljebb nem nő tovább 2 hétig.

Kádban evés: végülis ki nem hányom amit megeszek, legfeljebb nem eszem semmit. úgyhogy ezzel még várok.

Hasszurkálás, -feszítés: abszolút. Kb. a 3-10. hétig. Kérdeztem a dokit. Aszonta, ha jön-megy, akkor semmi ok a parára. Ha vér van, vagy nem akar elmúlni, aszonta hívjam. Sosem kellett.
És szerintem a parázással is összefüggésben van.

Folyás: több helyen olvastam már, hogy normális. Egészen átalakul a hüvely és a még flórája. Nem csoda, ha érzékeny. Meg a fertőzésekre is érzékenyebb az ember.
Én egyébként ebből sejtettem meg, hogy vmi tényleg történhetett odabent. Olyan folyásom még sosem volt mint az első kimaradt menzesz helyén. És speciális oka sem volt ....

Tarkóredő: nekem teljesen határozottan betöltött 13. hetet mondott az UH-os asszisztens, amikor bejelentkeztem.
Én már semmilyen határidőt nem hiszek el senkinek!!! De tényleg, lesz ami lesz.
Csak látni szeretném sűrűbben, de más miatt nem érdekel, mikor "kötelező" egy vizsgálat....
Vendég

Szia Gyuszu!
Nekem is lombik terhességem van és amikor döntöttünk a babók számáról, úgy tettük, hogy számításba vettük, esetleg mindenki bent marad. Nekem is 3 embriót ültettek be, de csak egy maradt meg (most is sajnálom a másik kettööt). Persze, tudom, hogy van kockázata a dolognak, de a beavatkozás is kockázatos. A vetélés esélye kb annyi, mint akkor, ha kihordod ööket.
Nem megíjeszteni akarlak, csak szeretném, hogy tudd, mivel járhat. Az orvosok ilyenkor mindenkinek felajánlják a redukciót.
Azt nem tudom, melyik hétben és hogyan csinálják. Gondold át.
Egyébként, sok gratula a babákhoz!

Szarvasbori! Kösz az infót! Sok mindent megtudunk így egymástól és nagyon megnyugtató.
molkata

Szia Gyuszu!

Légy üdvözölve!

Ne haragudj de én személy szerint nem tudom mi az az embrió redukció :shock:

Szarvasbori!
Szerintem a megmozdulás még korai lenne..nem is érzésileg gondolom hanem a baba részéről..(remélem nem mondok hülyeséget de úgy tudom, hogy 14ik héten kezd el mozgolódni) első babások kb. 18-20ik héten tapasztalják meg először, több babások pedig valamivel előbb..aztán persze, kismamija válogatja..
torolve_20131003125716

Gurgula! Nem akarok kioktató lenni, de a baba már a 8-9. héten mozog!
Szarvasbori! Szerintem érezheted a babát, de ha ezek utánn nem fogod még akkor sincs semmi :wink:
Gyuzsu! Üdv itt! Sajnos segíteni én sem tudok! Gratula a babákhoz!

brigi73

Pénteken megyünk UH-ra, akkor megmondom a dokinak, hol éreztem, utána megkérdezem, hol van a gyerek pontosan. Ha ugyanott látja, ahol én éreztem, akkor tuti Ő volt. Egyébként én is úgy tudom, hogy már mozog, csak még nem igazán lehet érezni... Jujj, ez igazán izgi! Végre nem csak a para, meg a rosszullét, hanem vmi tényleg jó, és lassan mkézzel fogható tény a babavárásról.

Az UH egyébként a tarkóredőmérés lesz, nálunk tehát 13+1-en. Majd megpróbálom bescannelni a kis csodagyerek fotóját 8) :lol:

Nem akarom elszólni magam, de mintha valamellyest enyhült volna a rosszullét amióta betöltöttem a 12. hetet. Nem egyértelmű, de pl szédülés már nincsen. Ritkán öki (3 db/5 nap!!!) meg nem-nagyon evés (2/5 nap). Vagy csak megszoktam???? :shock:
Vendég

Úristen!

Terhes vagyok!

Olyan furi...

Anyuka leszek. Megyek majd Anyáknapi ünnepségre, meg aggódva fog felhívni az óvónéni, hogy Anyuka, ne tessék megijedni, a gyerek megint leesett a fáról, Nincsen baja, csak felrepedt az álla. De már batmaneset játszik a kötésével. Meg apukájával együtt fogják nézni a tévét, és ugyanúgy fognak ülni egymás mellett, hogy az ember szíve összefacsarodik a gyönyörűségtől. Persze már sírok is. Úgy szeretem, pedig még csak 7 cm.

Némi szentimentalizmus, ha további meghatódásra vágytok:
Mielőtt Anya lettem: http://www.eletforma.hu/?r=3858

Zágon István: Az Anya meg a szülő: http://www.evelet.hu:8080/ujsagok/evele ... 006/19/091

Boldog Babavárást!
Vendég

Valóban nagyon megható, amit írtál. Tök jó lesz :P

Mostmár elbúcsuzum lányok és pár napig nem leszek, de ha visszajöttem, elmesélem mi volt. Alíg várom, hogy lássam a kis picurkát!

Sziasztok!
molkata

Gurgula, az embrió redukció más szóval szelektív abortusz, egy babát elvesznek, ezt azzal indokolják, hogy így állítólag a másik kettőnek nagyobb esélye lesz. :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

Gyuszu, ezt a lombik gondok legyőzése topikban találtam, azt hiszem egy nőgyógyász írta.

[quote]K írta:edves hármasikres problémázók!
Az a helyzet, hogy akiknek 3 beültetett petesejt is megtapad, és szive szerint megtartaná mind a hármat, az tartsa meg. A nagy számok statisztikai törvénye azt mutatja, hogy hármas ikrek esetén a redukció (egy magzat elpusztítása) ugyanakkora rizikót jelent, mint a megtartása. Ugyanis a redukció közben fertőződhet a többi magzat is, és meghalhatnak mind a hárman. De ha megtartják mind a hármat, akkor a koraszülés miatt halhatnak meg mind a hárman. a rizikó nagysága azonos.

KépKépKépKépKép
uxi

fúúú, szarvasbori ez jó volt! néha belegondolok és elbizonytalanodok, de az ilyenek mindig helyre raknak!!! jöhet több is :D

már elhatároztam, hogy átmegyek másik orvoshoz, egy ismerősömnek is elszúrtak vmi vizsgálatot, több héttel később csinálták meg, és emiatt rossz lett az eredmény...én nem akarom ezt átélni!
szóval tarkóredő magán dokinál, kontroll pedig új dokinál!

hatásvizsgálat: aszalt szilva+barack+sió kajszilé, tuti befutó a székrekedéseseknek, csak 2 óra múva hat, de hat!!! :oops:

lynia-

Szépjóreggelt!

Szarvasbori! Tényleg nagyon megható amit írtál. Még én is elérzékenyültem, pedig én ugye gyakorlom az anyaságot már :lol:

Kata! Várjuk a beszámolót és drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Lynia! Ha tényleg így van, jobb is ha váltasz! Remélem megtalálod azt az orvost akiben megbízol, ez nagyon fontos!

Én ma megint össze-vissza szédelgek :cry: Már igazán múlhatna, mert így nehéz a srácokkal, hogy felálni is nehéz :oops:
Megyek is nem rontom itt a légkört! :oops:

Móni! Merre vagy? Írjál!

brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?