A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
Kép
koko

Szia BOGYRA!

Ne izgulj, hogy a babód még nem csinál semmit. Én is azt hittem, hogy már igy megyünk egyetemre. Bálint baba 2 nappal az 5. hóforduló előtt fordult meg először hasról hátra. Mondjuk a méreteiből kifolyólag sincs könnyű dolga, hiszen 8530 g és 68 centi. Szóval nem könnyű ekkora súlyt megmozgatni.
Most már mind a kettő metszőfoga átlátszik és már csak napok kérdése, hogy mikor törik át az inyt. Hirtelen minden beindult nála.

Azt mondják, hogy minél tovább csinál egy gyerek 1-1 mozgási fázist, annál fejlettebbek az izmai és annál fejlettebb az idegrendszere.

ÁGI!
Az én családomban szinte mindenki orvos. Az orvosok mostanában nagyon le vannak terhelve ezzel a sok adminisztárcióval. Azonkivül olyan sok új gyógyszer meg készitmény van, hogy szinte lehetetlen naprakésznek lenni. Azonban tuti, hogy vannak jó és rossz orvosok, ha valóban bizonytalannak érzed a sajátodat, akkor lehet, hogy jobb lenne orvost cserélned. Ha szerinted tényleg ez a legjobb megoldás.
Vagy felhivhatod az Oltócentrumot, ott biztosan pontosan tudnak segiteni.

Eszméletlen szépek a gyerekeitek, olyan jó rájuk nézni. Mivel lassan költözünk, ezért a lefejt tejeket adjuk már esténként a babának, hogy ne kelljen azokat is átpakolni. Igy aztán Apa szopiztat este. Tegnap elaludt a kicsi szopi közben, mint mindig, és Apa felvette a vállára, hogy ott szuszókáljon egy kicsit, meg böfizzen és azt látom, hogy Apa orrát facsarják a könnyek, hogy olyan édes az Ő fia és annyira boldog. Jó volt őket együtt látni igy!

Szép napot mindenkinek!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Néztem egy webturkát, eddig is gondoltam, hogy drága, de mostmár bizti vagyok benne. Van egy ugyanolyan kardigán nála is meg nálam is, nálam 650 nála 1550..... Hát nem tudom.

Megmonodm őszintén én nemkövetek semmi statikus irányvonalat az árnál. Hanem ránézek és én mennyit adnék érte... és akkor anníiba kerül.:)

KépKépKép
bogyra

jah lehet ez nemjó taktika, de nekem semmilyen menedzselési tapasztalatom nincs... fingomnincs hogy csinálják ezt a "boltosok"... nah de erről ennyit.

Jah és különösen nehéz, hisz nem darabra veszem...Így csak átlagárat tudok azámolni... de az érdekes, mert benne van a bugyi is és az overál is.

KépKépKép
bogyra

Huu lányok fogzás a nem evéssel társulva ezt nem nekem találták ki!!!! :twisted: :twisted: MOst nagy nehezen lenyomtam neki 70 tápot, két fél kanál sütőtököt, aminek a felét rám bugyborékolta, mert most megy a bugyborékolás és buborék fújás ezerrel! Tejem úgy elapad mingyá mint a fene, cicizni csak és kizárólag este megy már, meg ha megébred hajnalban!!! :( Közben persze rúgkapál hadonászik, csapkod!! :) Normális ez a gyerek egyáltalán??? :shock: :lol: :oops: Kiakaszt a büdöskölke!! :D De azért zabizom egész nap azt az édes kis fejét! :) :)

Niki szerintem is csak hívd föl. Én is majd jövő hétem szólok már a dokinak nézzen rá a csípőjére, hogy akkor rendben van? Nem laza?
Jaaa mindjárt próbálom hívni a védőnőt is, csak közben elmentünk lúrkóval az Auchanba és olyan mintha az egész nap elment volna............közbe tényleg!!!!!!!!!!!! :shock: :lol: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Niki, mi 2 hósan voltunk, aztán 3 hósan vissza kellett mennünk kontrollra, s akkor azt mondta Lengyel Zsuzsa, (talán Titeket is Ő nézett itt Újpesten) hogy elvileg 4 hónapos korban van a köv. kontroll, de nekünk nem kell menni, mert azt mondta, így hogy 3 hósan rendben, ennyi elég. Szerintem nem gáz, ha később mentek, de a telefonba mondjad, hogy mi a helyzet, mert nekünk is későbbre akartak időpontot adni, aztán mondtam, hogy jaj, az késő, mert 1 hó múlvára hívott vissza a doktor...s egyből lett hely. Szerintem vannak tartalék helyeik "sürgős" esetekre.

Bocs, ha így felkavartam a hangulatot a dokitémával. Én nem vagyok dokiellenes, sőt, valahol ugye én is eü-s vagyok, csak a mi dokinkkal vagyok bizonytalan. Amúgy gondolkodunk az orvosváltáson. Már elég rég, úgyhogy csak magamra vethetek, hogy itt dohogok ahelyett, hogy lépnék. De akkor is.. :twisted: :D

Kép
ági_bp

Bogyra, ez elég durván hangzott. Én már nem tudom ezeket, hogy C-típus, stb. de ezek szerint nem túl nehéz elkapni. Ez ellen lett volna/van védőoltás? Szegény Gergi! Akkor Ő is egy kis hős.

Számold bele a ruhák árába, hogy mennyi a mosópor, víz, áram, idő, stb...melózol velük eleget!! Máshol lehet csóró büdös gyűrött állapotban lehetne ugyanezeket megvenni!

Egyébként én tiszta hülye vagyok néhány napja, ingerlékeny, meg minden bajom van. Lehet be fogok fordulni???? :?

Kép
ági_bp

Aztaa, Vanda! Bálint nem semmi méretekkel rendelkezik. Ő a topik legnagyobb babája!! Juhéjj! (Hacsak Dóri Marcija nem előzi meg, az ő méreteiben nem vagyok biztos :) )

Pici, Te mikor adatod be a nem kötelezőket?

Stella, végül akkor nem lesz bölcsi, ugye? Mindenképp vissza kell menned dolgozni? Szegény tejcsis babód, azért rossz lesz.
:(

Kép
ági_bp

Ági!

Mensizni fogsz biztos! :) Énis akkor vagyok ilyen "elmeroggyant" , már is le is felejtettem, hogy miyen az... de msot újra jóban vagyunk mármint én és a menstruációm! :D

Nah ahgyjuk...

Jah hát olyasmit próbáltam belekalkulálni... és énis azt tartom, hoyg így sokkal inkább megevszi az ember... jó persze biztos átmossa a saját mosóporával aki megevszi, meg kényére kedvére vasalja, de már az is nagy szó, hogy valaki a nagyja trutyit, foltot, pecsétet kisikálta belőle.
Nekem is apad a tejem, Levi nem cicizik, néha cuppog rajta, azé mindennap megpróbálom...

Jah csipőszűrős az fontos :) Levivel hétfőn voltunk.. Mi is egy hónappal későbbre kaptunk időpontot mint ahogy az orvos kérte, és a ráadásul én bejelntkeztem mielőtt töltötte volna ahárom hónapot előtte két héttel... 1,5 hónap a várólista!!! Pedighát nem egy petCT-ről van szó...

KépKépKép
bogyra

Nyah kéremszépen, fenn van minden.! :) Jelentem kész vagyok! :) Most hímezgetek egy kicsit, amíg Levente engedi! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Megjottem a fogdokitol "csak" fel orat vartam, hogy rakeruljek - ennyit a bejelentkezesrol.
Olyan ez mint valami iratlan szabaly, amit mindenki betart: senki nem haborodik fel azon ha a maszek dokiknal - legyen az barmilyen terulet - a megbeszelt idopontra ra fel-egy orara kerulsz ra, mintha ez normalis lenne...no comment :shock: pedig csak nem tudunk mit tenni ellene. Senki nem cseszi le azt, aki a szajaban - kiszolgaltatva - fog turkalni mindenfele szerszammal.

Ket fogamat tomte - 14ezer - ez olcso volt mert egy injekcioval csinalta, mivel egymas mellettiek.Aaaaaaaaaaaaaaaa

KépKép
horilda

Ági, nem bántásból írtam ám, remélem nem úgy vetted, csak hát ahogy Vanda is írja, van az éremnek másik oldala is. Lehet hogy tényleg az lenne a legjobb ha dokit váltanál.. :?
Én az első rotát beadattam már Zsófinak, a második még hátravan, a többit egy éves kor után adatom be. Anyós ezt ajánlotta. Pontosabbana rotához én ragaszkodtam már most.. a többit meg ő melegen ajánlotta... 1 éves kor után.

Vanda, párod indulhat a szupiapi címért :) szép képp lehetett :) hova költöztök?

Niki, tudod mi fehérváriak vagyunk, itt van egy babauszoda ahova csak babaúszósok járnak, mondjak utca címet is? :) Mi lett a fogaddal végül? Vagy holnap mész?

Ilda, egy szuri, két fog...de te legalább már túl vagy rajta! Irigy vagyok :oops:

Bogyra, most mit mondjak nem vagyok meglepődve, de tényleg vigyázz, hogy pénzednél maradj! Sőt nem ártana keresni is rajta nem??? :lol:

Lorci, ne aggódj, de télleg, amíg Ricsike hízik, nincs baj. Ma pl Zsófi is hajnal 5 kor evett félálomban rendesen, aztán 10kor csak ivott... tényleg alig valamit egy ciciből, evésnek nem nevezném... Én meg gondoltam akkor ennyi, majd legközelebb csak 2kor kap, és így is lett, és akkor megint rendesen evett, de most este 7kor megint csak cummogott... ha lemértem volna, tutira nincs 70 gramm sem... de én már nem izgulok rajta, hetente egyszer mérem, és tök lineárisan hízik, nekik ennyi kell, én sem vagyok nagy evős. Ne aggódj, annyira jól néz ki a gyerek!!! Szerintem már nem újszülöttek akit tömni kell, tudják ők mennyi kell nekik, Zsófi pl szó szerint ledobja magát a ciciről ha befejezte, és kicsavarja a nyakát hátra, még visszafeszíteni sem lehet a cicire... :shock: hát én erre azt mondom: Nem erőszak a disznótor :)
pici76

Ilda, ez olcsónak számít?
Én már nem is tudom az árakat, mert a párom egészségbiztosítási kártyájára megyek.
Én is voltam, fél 6-ra kellett volna odaérnünk, de akkora dugó volt, h. 3/4-re értünk csak oda. De mindegy még megcsinált, jó fej volt. Most csak ideiglenes tömést kaptam, vissza kell mennem.
De a fogam megmarad. Éljen!
Ilda, Neked fájt?
Jah, várakozás. Nekem a nőgyógyásznál van ez, 1 óra a minimum, de inkább másfél-kettő.

Jó éjt!

Kép
niki30

Ja, most az a legújabb, h. elkezdek nevetni, hangosan és ő is elkezd nevetni, és akkor együtt nevetünk, csak úgy. Imádom.
Meg belemarkolászik a hajamba, arcomba. Na ezt imádom. Ez már egy olyan kontaktus, h. megőrülök tőle. Jó értelemben. Szétesek.

Kép
niki30

Ajaj fogorvos az nem jo! :( Az én dokim itt Pesten 5000-ért töm. Nagyon jófej nőci, nagyon ügyes, kedves, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Szerencsére a fogaim viszonylag jók, tömni kell őket, meg egy gyökérkezelt van. Férjemnek meg van kb. 2 tömése és ennyi. Remélem Ricsike is örökli ezt! :)

Niki nálunk is megy az, ha mi nevetünk, akkor ő is. Meg ahoyg ébred attól behalok! Ő sosem ébred sírva, illetve nagyon ritkán. Bemegyek a szobájába, ő meg ott fekszik hason, kinyomja magát, nézelődik, aztán felnéz, meglát és óriási vigyor, olyan lázba jön, hogy minidg jól orra esik! :) :) Megint kinyom, vigyor, orra bukás!!Imádnivaló kobakmatyi! :)
Én még azt szoktam csinálni, hogy felemelem a fejem fölé és a fejemre teszem a hasát, ő meg jól megmarkolja a hajam és nevet! Tegnap meg szopi alatt markolászta, cirógatta a hajam, hát majd meghaltam a gyönyörűségtől!! Na jó befejeztem az ömlengést! :) :oops:
Rettentő nyűgös napunk volt ma! Remélem éjjel jól alszik Culimuli.....és nem 4-kor kel!! :oops: :oops:

Kép

Kép
lorcika

Niki, nekem pár napja majdnem széttépte a nyakam :shock: a finom markolászást én is csípem :wink:
Mond apának ő is szálljon be a kacagásba :lol: édik lehettek :D
Nálunk az a tuti nyerő amikor rázom a fejem, arra mindig kacag :)
pici76

lorcika, tudtommal ez tök normális h éjjel-hajnalban tömi meg magát a gyerkő, mert nappal egy csomó minden eltereli már a figyelmét. ez nálunk is így van. tejem meg olyan mintha v több lenne v kevesebbet eszik a csemetém. mindegy, ezzel nem foglalkozom. azt nem tartom vszínűnek h éhen maradna, mert az tuti h ő szól, ha kell neki vmi :lol: szumós géneket meg biztosan nem örökölt. ja és vandáék csak súlyban előznek le minket, mert hosszban mi is 68 cm-nél tartunk. (jó, mondjuk azt elismerem h azért mi egy hónappal öregebbek vagyunk...)
hm mensi - én ettől még mindig megmenekültem. remélem, nem azért mert anorexiás lettem, hanem, mert nagyon sűrűn szopikolunk. :roll:
Vendég

Csaknem menszi, bár már nekem is megfordult a fejemben, hogy olyan idegtrotyi vagyok, mint anno...múltkor már volt rajtam egy ilyen, aztán elmúlt, de nem jött meg. Most megint. Még mi is szopizunk éjjel kb2X...aztán negyed hét körül 3.X, azt minek vegyem...éjjelnek még? :roll: Inkább reggelnek veszem, mert úgy jobban hangzik... :) mostanában akkor odaveszem a mi ágyunkba és szopizik és még húzzuk a lóbőrt fél 9-ig.
Zita is mindig vigyorogva ébred (reggel), jókedvűre tentikéli magát.
Nálunk most az megy, hogy fogom Őt, elhajol, vagy mi, aztán egy nagy lendülettel rámbukik, bekapja az állam és SZOPIZZA :lol: Annnyira jóóó! Meg az arcom is és a vállam is néha. És utána tiszta nyál vagyok. És Neki olyan de olyan puha pofija van, meg az egész gyerek tiszta puha. :D
Viszont néhány dolgot most nem csinál, amiket már tudott, cuppogás, nyálfújás, forgás. Elfelejtett forogni!! Hmmm??? :roll:

Kép
ági_bp

Próbálok képet feltenni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.02.16 16:38-kor.

Kép
ági_bp

Íme Zita napjainkban:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.02.16 16:38-kor.

Kép
ági_bp

Szerintet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.02.16 16:39-kor.

Kép
ági_bp

Ági!

Nektek első baba, ugye?
Ez a pont sajnos a baráti kapcsolatokban is nagy változást jelent, pedig szerintem nem kéne hogy így legyen.... Nem kereken egy olyan barátnőm van, aki "régi" mondjuk 10-15 éves barátság. Ő nagyon szereti a gyerekeimet is, ha tud jön, ha tudunk mi megyünk hozzá. Pesttől 40 km-re lakik, de mégis talizunk havonta egyszer biztosan, de ha pesten van biztos beugrik. Mi átlag kétszer, háromszor megyünk egy évben hozzá. Neki még minig nincs gyerek...
A többi "újbarátunk" az mind gyerkőcös, illetve vannak pestre települt nyíregyháziak vagy ketten hárman, velük tartjuk a kapcsot.
És akkor vannak még ilyen, volt munkatárs, volt osztálytárs stb stb nagyobb gyerek iskolatárs szülei.... nah ennyi a repertoár.
De van olyan munkatársam, aki szinte velünk szembenlakik, itt sétátltatja mindennap a kutyáját, fel nem csengetett egyszer sem...

Ezekben az időkben válnak ki azok a barátok szerintem, akik már azok is maradnak történjen bármi! :)

KépKépKép
bogyra

Szia Pici!

Eddig a 2. kerületben laktunk, de novemberben a 16. kerületbe költözünk egy lakókertbe.
Szép lesz a lakásunk, de a költözés részét azt kihagynám.... :)

Viszont itt nem ismerek egyetlen kismamát sem, ott meg szinte mindenki az. Persze lehet, hogy ez sem a legjobb....majd elválik. MIndenesetre lesz saját kert, ami eddig ugye nem volt, és ennek nagyon örülök. Ha a Bálint alszik, akkor csak kitolom a kocsiban a teraszra a jó levegőre. Én még jártam bölcsibe és emlékszem, hogy hidegben is kint aludtunk az udvaron. NYilván nem minuszban, de ilyen időben biztosan.

Niki, ezt küldi a Bálint Emmának:

ddü,,lllllllllllllllllllllllllkomk,.lfch ú

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Köszi, Vanda! Igen, én is azt hiszem, hogy Ő lesz az, aki lemorzsolódik :-( Nem panaszkodom, mert vannak még barátaim, de akkor is fáj ez az egész.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.02.16 16:40-kor.

Kép
ági_bp

Ági, tökre érthető.
Csak az a szar, h. nem küldheted el a búsba....fura, h. emberek mennyire tapintatlanok tudnak lenni. Mondjuk ha olyan barát/barátnő, akkor neki meg lehet mondani a magadét, vagy finoman jelezni, h. öhhhöm, öhhöm...
Nekem vannak babás és babátlan barátaim. Akiknek nincs még, azok is már nagyban tervezik, úgyhogy lassan mindenki babás lesz.
Eddig senkire sem panaszkodhatom. Kinnt lakunk Pest szélén, de aki olyan barát, az ide is kijön hozzánk. És ez a lényeg.
Ha valaki kisfiúsnak látja a gyermekem és meg is mondja, én nem sértődök be rajta. (néha én is olyannak látom. De csajosodunk.)
Szal, én tulajdonképpen nem nagyon tudok ilyeneken besértődni, még szerencse.

Kép
niki30

Zitát még meg sem dícsértem. :oops:

Hát nagyon édes, kis vigyori. És mennyi haja van! :shock: :lol: :lol:

Kép
niki30

Niki, nem azon sértődtem meg, hogy nem látja, hogy mi, mert szerintem ebben a korban kevés gyerekről rí le a neme, csak pont előtte volt a hasas beszólása, meg az egész ahogy mondta...szal az úgy sokkk volt már. Tehát nem a jóindulat sugárzott belőle.

Kép
ági_bp

Sziasztok,

Pont tegnap beszélgettünk a barátnőmmel azon, hogy mennyi embert hív az ember a barátjának...úgy mutatja be másnak, de igazi barátból kevés van. Pl. nekem si vannak "barátnőim" akikkel régen együtt buliztunk hosszú éveken át, meg együtt jártunk még gimibe is anno. Na mióta megszületett Ricsike minidg csak készülnek kijönni, de még nem jutottak el hozzám. És tgenap pont az egyik írta, hogy menjünk át hozzá este pizzázni az egyik hétvégén (amin megitn jelezték, hogy jönnek), meg kis lightos bulit csapunk. Én meg kissé bedühödtem, hogy rám nem nyitja egyik sem az ajtót, de este 7-re menjek el oda hozzájuk (ami nekem 1 órás út) és akkor ott csajbulizunk! Értitek nem a csajbulival van a bajom, hanem, hogy én hagyjam itt Ricsikét apjukkal és menjek velük dumcsizni este, míg ők még mindig nem jutottak el ide megnézni minket, meg nem is érdeklődnek túlzottan! SZóval ez kissé rosszul esett és meg is mondtam nekik. Persze mondták, hogy attól ők még kijönnek. Na mindegy.....
Nekem elég sok" barátom" van, de igazi barát azt hiszem 2-3! És valóban ilyenkor mutatkozik meg, meg a bajban....és már voltam bajban és 2-en voltak mellettem összvissz!
Jaj felébredt Ricsimicsi. Ma volt egy hajnali 3-kor szopi!! :shock: Ne vezessük be!!!!! :? :oops: :)
Még jövöki!

Kép

Kép
lorcika

Hát ezt le kell írnom gyorsan! Riciske ugye felébredt, és persze mindig hason alszik. Most bemegyek hozzá, fekszik a hátán és a feje fölötti lógókkal játszik! :shock: :) Nagy örömében,hoyg meglátott majdnem magára rántotta az egész bigyót!!!!! Ügyes ügyes ügyes kis cuncegér!!!!!!!!!!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Nekem is van egy bnőm, és hát mindjak nem túl szép a gyereke. Anyám mindig felsíkít, ha ő is rajta van a fényképen... de ettől még nem vágom naponta a fejéhez, hogy jajj de randa... sőt. Az anyukájának ő a legszeb és kitudja lehet, hogy bomba nő lesz belőle, mit kell már most ilyenekkel stresszelni a mamát is meg a babát is.... Vagy pl akikkel együtt nyaraltunk, számomra annyira bosszantóan nevelt gyereket, hogy néha bele tudtam volna szólni, de nem tettem...Mert bizonyára meg van a saját véleménye a gyereknevelésről, még ha az nemis éppen a éegjobb módszer, ő valamiért úgy akarja csinálni...

Nálam megmondom őszintén "ridegtartás" van. Én szaladok egyik gyerek után sem az ebéddel, nem rakok rendet gergő helyett. Nálaunk ebédkor ebéd van, ha nem éhes akkor következő evés a vacsora... sőt GErgővel csináltam néha azt hogy amit kifinnyázott ebédkor, megkapta vacsorára. Nem mondom hog yez jó módszer, de megtettem vele párszor és most mindent szívesen megkostól, max azt mondja nem ízlik. Tehát ne értsétek félre nem arról van szó, hgy amit megkóstolt majd azt mondta, hogy ez nem finom azt etettem meg vele, hanem azt amiben csak turkált a szájához sem vette. Persze Levivel még másképp van, de őt is így fogom etetni az biztos. Nálunk nincs játék az asztalnál, gergő eleinte minidg hozni akart valami kisautót ilyesmit, de mostmár eszébe sem jut, le ül eszik, befejezi, megköszöni és elmegy. Szerintem ez így normális, 4-5 évesen már lehetett vele étterembe menni.

NAh de ez csak egy példa, ez pl arról a bnőmről jutott eszembe, akivel nyaralni voltunk, egész nap lótott futott mindkét gyerek után egy kanál kajával, hogy drágaságom egyél már... nem kérsz főzeléket nem baj itt vankeksz.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Most jól kidühöngtem magam! :D

KépKépKép
bogyra

Bogyra az én barátnőm is ilyen. 7 éves a kisfia, de a reggeli úgy zajlott, amikor velük nyaraltunk, hogy Dani nézte a tv-t, apja meg felkockazta neki a szendvicset és villával dugdosta a szájába a kaját!!!! :roll: Meg ő nem eszik ezt, azt, amazt (bár barátnőm is rettentően finnyás). Szóval ilyenkor a férjemmel egymásra néztünk és nekem mondjuk az lett volna az első, hogy a tv kikapcsolva, leülsz az asztalhoz és ha megetted rendesen (iskola kezdés előtt könyörgöm!!!!!), akkor nézheted a tv-t. Meg anya törli ki a fenekét kakilás után...szóóóval nagyon gáz!!!! Már érezhető volt rajtuk is néha, hogy tudják ez nagyon ciki, de így nevelték a gyereket!!!!!!!!!!! Na én így nem akarom. Elnézve Ricsikét nem lesz egy nagy evő....na de azért nem szeretnék rabszolga lenni! Engem sem így neveltek, én sem szeretném iskoláskorú kisfiamnak a kakis fenekét törölgetni!!!! :shock: :D

Kép

Kép
lorcika

Nah jah! Ugy látszik ez a kettő együtt jár, mer akiről én beszéltem ott az 5 éves gyerek nem húzhatja le a vécét maga után....

GÁÁÁZ!

Igazából nemlehet tudni mi a jó, én az önállóságban hiszek, persze hátszéllel. Gergő minden tmegcsinál maga, perzse ha ő ezt nem is látja, egyik szemem mindig ott van, ha éppen vág, vagy olyat csinál ami veszélyes is lehet... De meg tudja csinálni!

Egy időben (dackorszak) dívott, hogy nem hozza ide, nem rakja oda stb, ha megkértem. Megfogtam a gyereket hátulról, oda totyogtunk a valamihez, megfogtam a kezét , a kezével megfogtuk a valamit és együtt odatotyogtunk a helyéhez... Szal nem úszta meg a feladatot, mégsemhatalmas hiszti lett belőle, hanem megcsinálta. Ez néha még most is van, ha kihoza sodromból. De mostmár elég csak mögé álljak és megfogjam a kezét, már rohan és csinálja, ugyanis ez már CIKI neki.

Gergő sem a legjobban nevelet gyerek, dehát én s nehéz eset voltam, mit várhatnék... De arra büszke vagyok, hogy pl étteremben udvariasan rendel magának ételt, tisztában van a magázással, tegezéssel, KÖSZÖN, kezet fog, bemutatkozik mindeközben szemkontaktust tart.... stb stb.

Ezek azok amik csakés kizárólag példamutatás és következetesség kérdése. Nagoyn utálomén is amikor valaki jön, hogy következetesség így következetesség úgy.

Kérdem én van két egyforma szitu?????? Már miért kéne nekem mindg ugyanúgy reagálnom mindenre. Pl Gabiék ugye, büntiben a gyerek nem nézhet TV-t, de betegen mi a franccal tartod ágyban???
Igenis vannak kivételek, és ezt a gyereknek is tudnia kell!!!
És annak ellenére hogy gergő is rettenet rafkós, ezzel még nem él vissza!

KépKépKép
bogyra

Bogyra küld már át a számod priviben légyszi!

Kép
niki30

Itt vannak hasznos dolgok, nézzétek meg!
[url]
http://baba.lapozz.hu/[/url]

Kép
niki30

Kép
niki30

Hú látom nagyon megy a gyereknevelési diskurzus...majd 4-5 év múlva én is hozzászólok :lol:

Vanda, biztos ott is lesznek kismamák, az ilyen helyek vonzzák a kisgyerekes családokat :)
Online szerelmes levelezés? :wink: :lol:

Ági, hát szerintem se nevezd ezt a nőszemélyt barátnődnek, elég tuskó... én tutira megmondanám neki a véleményem... én is úgy vagyok mint Niki, hogy bnőim egyrésze már gyerekes, a másik része meg készül rá, a maradék kevés meg szeretne de nincs lehetősége, párja hozzá vagy bármi egyéb, de mindenki aki eljön imádja Zsófit, én ilyen vöcsköt tutira be sem engednék többet. Te, nem lehet hogy csak irigykedik ?

Azért én el szoktam járni 2-3 hetente ötyézni barátnékkal, ennyi kikapcs kell Zsófi nélkül, meg apukának is, hogy szokja ő is a felelősséget :wink:

Lorci, nálatok miért kel Ricsike hajnalban? Nagyon egy húron pendülnek Zsófival, mi is 3 napja hajnalban kelünk, és muszáj cicit adi neki... pedig esténként minden úgy megy ahogy eddig volt, semmi nem változott... van ilyen hogy 5 hós növekedési ugrás? vagy 7 kilós? :oops: nem tom mit csináljak... ilyen csak egy hónapos kora előtt volt, hogy rendszeresen kelt hajnalban enni (3 már rendszeres nem? ja és nekem az 5 óra hajnal, mert 10-11 közt fexik, és hát az alig 6 órás alvás...)

És ahogy írtad, alig eszik, gondolkodom rajta hogy rátérjünk-e a korábbi fekvésre, és a napi 4szeri etetésre... akkor biztos töbet enne, plussz próbálom délben a gyümit... bár az egyenlőre nem kaja csak kóstolás...

Nem miatta izgulok, mert ő tök jól van, csak a hajanli kelés megvisel :oops: :roll: vagy szokjak hozzá és fogjam be?

Minden ötletet szívesen veszek :)
pici76

Jól látom hogy Zitának szürkés a szeme? Barna hajjal ... ideális párosítás :) nagyon helyes pofija van, és látom már most szeret olvasni :wink: :lol:
az ő hajába már lehetne csatot tenni :)
Mi is kaptunk már anyósomtól hajcsatot, mondtam majd jövőre jó lesz :wink: valamint megkértem, azért még iskolatáskát ne hozzon :wink: :lol:
pici76

nincs valakinek bármi ötlete hogy hogyan lehet a zoknit fenntartani a gyerek lábán???? ha szoros megvágja a hurkáit... ha nem, 2 percenként húzhatom vissza...

áááááááááááááááá :evil:
pici76

ja és ha már panaszkodós napot tartok... Zsófi olyan mély hangon szinte erőlködve ordít, hogy attól félek bereked...na meg a hang...
:( agylágyulás kerülget...

na most kipanaszkodtam magam.. eldugulok
pici76

Pici: Igen nekem is szokatlan,hogy Ricsike most "korábban ébred"! Nálunk fel 9-9-kor alszik el és eddig 6-ig húzta vagy tovább, néha volt 5 órás ébredés, kis szopi és alvás. Most meg 4-kor általában ébred és ma meg 3-kor!!! Hát izé....én is megszoktam a jót és ez nekem is szokatlan! Valaki írta egyszer, hogy 4 hó körül megnő a kaja igény és ezért ébrednek föl. MOndjuk én nem vagyok benne biztos, hogy azért ébred Ricsike, mert éhes, mert keveset nyammog! :shock: Hát nem tom...remélem azért visszaáll a rend! :) A következő éjjel most megpróbálom majd csak elringatni, mert valahol azt is ovlastam, hoyg mondjuk felébred pl. a foga miatt és mivel ilyenkor anyuka megszopiztatja , szépen hozzászokik!!! Aztán akkor is ébred ha nem is fáj semmi! Rafkós! :D
Szóval nem tudom én se most itt a 4 hó körüli dologról van-e szó, vagy vége a szép világunknak Pici!! :? :oops:

Kép

Kép
lorcika

Jaa, Zita csudaszép! :)

Kép

Kép
lorcika

Ja még annyit, hogy Bogyra nagyon szépek az esküvős képeid, azzal a masnival nagggggyon babás voltál :)
tegnap este visszaolvasgattam azokat az oldalakat ahol még készülődtél a mennyegzőre, meg ahol indultunk szülni :) akkor még csak Dóri meg Doo babáztak... hát tiszta másik galaxis érzésem volt, pedig még nincs 5 hónapja...
pici76

Asszem akkor én bekészítek egy kis vizet éjszakára, mert én a sima visszaaltatást már próbáltam, és az nem jött be :( akkor köv az iszi.. és ha az sem... hát így jártam... tényleg nem lenne jó ha hozzászokna a cicihez hajnalban...
pici76

Pici, még egy pózváltás is segíthet. Hasról hátra vagy fordítva. No igen, meg a vizicske.
Én is iszom éjszaka elég sokat, ők is biztos megszomjaznak.
Én azért adok cicit, mert ez sokszor nekem kényelmesebb.
Tudom, h. a víz is elég lenne, de nincs kedvem kimenni fejni, inkább ráteszem a cicimre. Így délelőtt elég keveset eszik, mivel éjjel jól belakott.
Éjjel gyerekek nekem 3 óránként folyik a csöcsöm.... :!:

Kép
niki30

Niki, ez az utsó mondat elég plasztikusra sikerült :lol:
nekem csak akkor folyik ha reggel 7ig nem kel a gyerek.. de hát ez a veszély mostanában nem fenyeget... hát így elhiszem, hogy inkább ciciztetsz :) pózváláts nálunk sajnos nem játszik ,mert Zsófi soha nem alszik hason, max 10-15 percet van el így... csak háton nyomja
pici76

Pici, zokni... :D

Kép

Kép
ági_bp

és köszönjük a dícséretet.
igen, olyan szürkékék a szeme. :)

tényleg szépek a képek Bogyra.

Kép
ági_bp

Elnézést kérek, ha túl direkt voltam.... :oops: :D

Kép
niki30

én jót röhögtem :lol:

Kép
ági_bp

én is jót röhögtem Niki :lol: persze nem olyan vicces... főleg majd ha szopis korszak után hívom a kárpitost hogy húzza át az ágyat, és benyújtja a számlát... :evil: tele van az ágy tejfoltokkal...
igen Ági, mi is pont így járunk...zokniügyileg...
pici76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?