A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Jó reggelt!

Móni, na, kíváncsi vagyok a céklára. Tegnap paradicsomos krumplit kapott Zsófi ebédre és egy kis pirosas lé jött ki a száján...
Epermisu nagyon jó lett, ízlett a barátnőméknek is, de kicsit tömény volt nekem. Igaz, én az epret leginkább magában szeretem.
Azon gondolkodom, hogy a "tiramisu angol módra"-t is kipróbálom:
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20100510/a ... yalanksag/

Kata, nekünk is fagyasztott magozatlan meggy van, még én sem próbáltam. Most a főzelékekkel újítok, így a gyümölcsökből maradok a beváltaknál.
Sajnálom, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szeretted volna a keresztelő körül. Most már ne bosszankodj, biztosan jól fog sikerülni. Hány vendég lesz?
Nálunk a helyzet kb. ua. mint Móniéknál, de időpont még nekünk sincs. Leghamarabb júliusban, addig már nincs "szabad hétvégénk".

Borzasztó ez az idő. Utálom az esőt, a szelet még télen is, nemhogy május közepén. Én is, én is verőfényes napsütést és 20 fokot akarok, legalább :-) Azpn gondolkodom, hogy bekapcsolom a hősugárzót.

Mai menü: tízórai sütőtök-alma, ebéd tegnapi paradicsomos krumpli Zsófinak, magamnak pedig paprikás krumplit csinálok, mert úgy megkívántam.
Zsófi is kétszer kelt éjjel, egyszer meg is etettem. Remélem, hamar "kinövi" ezt a korszakát.

"Szép" napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szilvi, köszi a képeket :-) :-)
Köszi az infokat a tgyás-ról!
Akkor azonon a véleményünk az epermisuról.

Reni, a gyed még nekem sincs elintézve. Most kutatom a magánnyugdíjpénztári záradékolt belépő nyilatkozatomat. Hiába, a suszternek mindig lyukas a cipője :-)

Mi péntek este és szombaton még kijutottunk, pont nem esett délelőtt, amikor elmentünk. Igaz, tegnap voltunk a barátnőméknél, de autóval, az pedig nem séta :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Jaj, hát ez a két gyönyörűség így együtt feldobta a reggelemet, köszi Szilvi :)
Zsófinak utólag is boldog névnapot!

A szombati családi kertipartiból nálunk is bentiparti lett, de jó volt így is :) Tragédia ez az időjárás, tegnap a tv-ben a Holnaputánt adták, kezdem magam a filmben érezni :)

Kati, sajnálom nagyon, hogy nem tudtok haladni a kerti munkákkal :( Fogcsikorgatás tényleg nem a legkellemesebb hanghatás, amit egy baba ki tud adni :) Örülök, hogy kicsit ki tudtál kapcsolódni a horgászással!

Ma voltunk dokinéninél, Bene hat hósan 7290 gramm és 67 centi. Hihetetlen, mennyire kiütköznek már most a genetikai adottságok, ismerősék kisfia négy hósan ekkora, apukája két méter magas...

Móni, Kata, sajnálom, hogy nem úgy alakul a keresztelő, ahogy szeretnétek, az ilyet sosem jó így végigcsinálni :(

Nálunk meg már nincs fűtés... eddig azon aggódtam, túl sok ruhát adok Benére, most meg azon, túl keveset...

Tényleg, végül akkor senki nem várta meg a hat hónapot a hozzátáplálás elkezdésével?
Bene hétvégén sütőtököt kóstolt (házilag fagyasztott, Apukám kertjéből), nagyon ízlett neki :) Olyan jó látni, amikor tátja a kis száját :) Ma is az lesz még, ha egy hétig nem is, de egy pár napig megpróbálom ugyanazt adni neki (nem is fogy el nálunk egy nap alatt általában egy adag kaja :)).

Zsuzsi, Zsófi próbálkozik az üléssel? Mármint Bene egy jópár napja kúszás közben ügyesen kibillenti az egyik csípőjét oldalra, és félig ülő helyzetbe kerül. Néha fel is tudja az egyik kezét szabadítani, de van, hogy borulás lesz belőle :) Olyan kis édes :)

Gábor kapott egy meghívót, stand up comedy-s vacsorás estre, de nem tudjuk kire bízni Benét, így én biztos nem tudok menni :( A Bátyámékra merném, ők elég sokszor vannak vele, és ügyesen bánnak is vele, de nekik nem jó az a nap :(

Biztos elfelejtettem valamit..
Szebb napot mindenkinek!
Ági

KépKép
gigilina

Nagyon kis édes ZSófi meg CSabi együtt:)
És én is kívánok utólag Boldog Névnapot!

Időjárás:(((
Elfelejtettem mára kaját rendelni, semmi nincs itthon... úgyhogy mi ma kisétálunk bevásárolni Dávidkával, élmény lesz.
Én vittem mindennap, hordozókendőben és esernyővel.

Meggyünk sajna bolti... én is irigylem a házit:)
Remélem, azért a mélyfagyasztás is csírátlanít kicsit.

Én kipróbáltam a DM-es bio kölespépet, reszelt almával. Szerette Dávid, de nem lakott tőle "jobban":)

Szilvi,
Köszönöm, hogy utánanéztél!
Hát... remélem, változik a törvény - ez most nem valami optimális a kis korkülönbséget tervezőknek:( Most akkor adjam félévre bölcsibe, aztán vegyem ki...

Zsuzsi, én kikértem újra a magánnyugdíj-pénztártól... simán megküldik postán.

Ezen a bojler dolgon nagyon nevetek:)
Angolok mondják, hogy "muffin top", azaz kidudorodik körben minden a nadrágból deréknál. Na nekem az van, étvágygerjesztő kis hurkácskák:)

Keresztelő: az álmom az, hogy mise után (azaz 11-kor) valahol torta/süti/kávé/fagyi, koccintás és megy mindenki haza (mindenki helyi, és 20 tagú a szűk család).
11 kor még nincs ebédidő, és nem biztos, hogy egy féléves babával mulatozni-lakomázni akarok. (Igazából nem is a pénz itt a fő szempont)
Szóval "babazsúrt" szeretnék - 1 órásat.
Sajna cukrászdát nem lehet kibérelni, mint éttermet:)

Mentem, bocs, hogy nem reagálok mindenre.

Pusz
M
monke

Ági, pont így csinál Zsófi is, kiül oldalra, az egyik kezét ő is néha elengedi és ha elveszíti az egyensúlyát, akkor borul és néha bizony koppan is :-)
Sajnálom, hogy nem jön össze egy kis kikapcsolódás :-(
Én se nagyon tudok mit adni Zsófira. Szerintem élen nem volt rajta ennyi ruha mint ma. Nagyon hideg van a lakásban.
Szép nagyfiú Bene :-)
Hú, ebben az időben kimenni? Gyalog voltatok?
Köszöni szépen Zsófi a köszöntést :-)
Fél szemmel én is néztem a Holnaputánt, komolyan, mintha megérezték volna a műsorszerkesztők, hogy mi lesz itt...

Melyik Grétának van foga? Erről lemaradtam. :oops:
Reni, jó ötlet, ez is legyen benne a táblázatban.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, szerencsére két perc gyalog a gyerekorvos rendelője, de most ez a kétszáz méter is kihívás volt, akkora szél van... esernyőt nem is volt értelme felhúzni. Séta az nem lesz, ráadásul szombat óta nem tudtuk felhozni a kocsiból a babakocsit, vittük magunkkal (nagy naivan) a családi bulira, a jó idő reményében, azóta pedig nem tudtuk még felhozni sem...
Én is gondolkodtam a hősugárzón :) Este biztos bekapcsoljuk egy kicsit, Bene szeret fürdés előtt csupaszkodni, nem szeretném ezt most sem kihagyni, akkorra jól befűtjük a szobát neki :)

Bene is koppan, ilyenkor mindig kivárok, lesz-e sírás belőle, általában szerencsére meg sem kottyan neki :) Mindig úgy meglepődik, hogy került a hátára :wink:

KépKép
gigilina

Nagyon ügyik Bene és Zsófi :I) Rájöttem, hogy Bibinél az a baj, ha koppan, akkor hetekig nem próbálkozik újra. Nagyon fel tud háborodni mindenen.

Ági, mi majdnem kivártuk a 6 hót, igaziból még nem váltottunk ki egyetlen szopit sem kajcsival, tényleg csak kóstolás szinten vagyunk.

Én ma voltam kint egyedül, addig Anyu vigyázott a gyerkőcökre. Sosem gondoltam volna, hogy sövényvágás hurrikánban és esőben ennyire jól tud esni.

Zsuzsi, mintha Edina egyszer írta volna, hogy vannak hírei Gréti fejlődésével kapcs, de aztán nem jött, és lehet, hogy csak beképzeltem, hogy fogról van szó... :oops:
Ah, nekem egy igazolás hiányzik...pedig Kata írta is a múltkor,hogy kell a munkahelytől a szabadságra vonatkozóan és nem vettem a lapot, pedig egy úttól megkíméltem volna magunkat.

Ezt a "muffin top" kifejezést még nem hallottam, de tetszik :) Találó :lol: Főleg ha magamra préselem a farmer csőnacimat, felül jön ki a felesleg :oops:

Ezek nagyon jó képek Csabiról és Zsófiról, csodaszép babák :)

R
34372

http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20100426 ... os_muvel_/

:)
Az utolsó nálunk különösen igaz :)

KépKép
gigilina

Huszilvi, igen ott lakunk ! :D Miért kérdezted ??

Szívesen látunk titeket, sőt mindenkit ! :lol:

Jut eszembe h a cékla..... megvettem azóta is ott van a hütőben , nem mertem odaadni még MÁténak ez a nitrátos dolog miatt.. kicsit tartok tőle ! :(

Most jön a kolléganőm a kislányával és kisfiával! :lol:

HUUU itt kisütött a napocska ici picit csak de sütött ! :lol: :lol: :lol:

Édesek Zsófi és Csabi fotói, de ahogy egymásra néztek nagyon édik ez tetszik nekem a legjobban! Két kis szöszik!e!

Mi is szombat de voltunk kint utoljára !! De remélem holnap ki tudunk már menni!

vasalnom kellene meg a spejzot rendbe tenni .... majd este ...

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hahó,

TSzilvi: a szüleim Táton laknak, ott szoktunk elmenni a 10-es úton hozzájuk. Plusz a nagynénémék egy ideig ott laktak Solymáron.

Szóval, ha úgy alakul, akkor legalább a várost megtalálom :lol:

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Végre kisütött a nap! Úgy érzem, kezd belém visszatérni az élet.

Boldog névnapot Zsófinak! Nagyon édi a képeken Csabival! Imádom a bodyból kilógó mellehusokat!

Sajnálom a fagyoskodókat. Szégyenszemre mi is fűtünk 3 napja. Nem vagyok hajlandó fagyoskodni!

Már megint súlyos fogválság ütötte fel a fejét. Alig eszik a drága és aludni is nagyon carul alszik, felsír szopi közben. Kenegetem neki, de halottnak a csók. A szemfoga helyénél az ínye úgy be van dagadva, mintha 1-1 szem sárgaborsót ragasztottak volna oda. Nem is az a fog a következő! :shock: Hol marad a többi??? Élvezze, akinek még nem indultak kifelé! Ráadásul iszonyatosan bukik. Szerdán megyünk oltásra a dokinénihez, kérek rá valamit. Alig merem hasra engedni, mert állandóan fröcsög belőle a cucc. :cry:

Reni, Gödöllőn van a Tesco mellett Müller. Ma voltam pont, tök jó áron voltak a bébikaják. Kipróbálom a bebivital típust majd, de egyenlőre a beváltakat sem akarja elfogadni. Valakinek tapasztalat ebben a márkában?

Kati

Kép
bfkata

Szilvi, szerintem se engedd elapadni. Annak idején a nagylányomnál u.e a gond volt, feladtam. Ma már máshogy csinálnám. Ne erőltesd a szopit, kínálgasd többször. Ha nem kell, fejd le, legalább a főzelékbe, gyümibe bele tudod keverni. Arra figyelj, hogy ne forrald vele, mert akkor elveszíti az ellenanyagokat. De legalább így is megkapja, mint ahogy ciciből leszívja.

Milyen ügyi már Bene és Zsófi!

Sajnálom a keresztelős rémálmokat! Szimpi a cukrászdás megoldás! Én is azt nem szeretem az ünnepekben, hogy nekem az nem ünneplés és buli, hogy egy sereg emberre főzök, kiszolgálom, utána meg napokig pakolok, takarítok hulla fáradtan!

Örülök, hogy jöttél Enikő! Képeket tudsz felrakni, ha lesz egy pillanatnyi időd? Bátor is biztos szép nagyfiú már!

Lehet, hogy lemaradtam, de hol lehet a táblázatot megnézni? Mármint a fejlődőset.

Én is ruhacsapdában vagyok. Eddig nyafiztam, hogy nem fogyok. Most meg a depi miatt nem bírok hízni, hiába eszek. Az ismerősök csesztetnek miatta! Az összes nacim lóg rajtam. A nagyon régiek meg nem mennek rám, mert ugye már én sem vagyok 22 éves! :cry: 6 kg-val vagyok még mindig a terhesség előtti súlyom alatt. Szóval ma a Tescoban vettem 2 leértékelt Cherokee farmert. Darabja 1500 ft volt! Utsó darabosak! :lol: Így ma imádom magam! Bennük!

Kati

Kép
bfkata

Köszönöm mindenkinek a névnapi jókívánságokat!

Kati, Zsófinak minden bodyból kilóg a mellehúsa :oops:
Örülök, hogy jobb kedved van :-) Úgy látszik, a vásárlás és a napsütés segített rajtad :-) Hurrá!
Szegény kis Míra! Van, akinek a szemfog jön következőnek.

Móni, nekem is szimpatikus a cukrászdás keresztelős megoldás.

Reni, még mi sem váltottunk ki egyetlen étkezést sem, sőt, a tízóraival egggyel több lett. Azt olvastam, hogy kb. egy hónap.
Ezt a sövénynyírást komolyan mondod? Ebben a szélben és esőben? :shock: Minden elismerésem, én az ablakot nem mertem kinyitni, nemhogy kimenni.

Ági, ezt a linket már Szilvi is berakta (biztosan, amikor a kórházban voltatok), mert az utolsóról Zsófi jutott az eszébe :-) Ebben is egyformák a lurkóink :P

A magán-nyugdíjpénztáras papírt postázzák, szerencsére.

Bojler, muffintop :lol:

Szép estét!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hi,,

Bfkata, sehogy se fogadja el, a cicit, még lefejt kajcsiba se, ma is kb két percet cicizet és hiszti stb.. !!!

Köszi a biztatást !

Nekünk bejött a Mülleres kajcsi, répa nagyon, és ettünk, alma, barack maracuja verziot az is ízlett neki ! Én is betankoltam neki egy pár üveggel tényleg jó áron vannak !!
Ízlik neki, a többi fajta répa nem igazán a zsánere!

Huszilvi , de jó.. és merre laktak a nagynénidék ?

Tényleg gyeretek el valamikor hozzánk.. Ha tudtok gyertek többen,, Zsuzsi, Móni , Szilvi .. ..... mindenki aki tud.. ,bababuli nálunk !!!! :???????

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Valahol el kell kezdeni pár oldalt visszaolvastam. Időben feküdtek a gyerekek :D

Friday
Gréta nem semmi :D még minket is leköröz :D
Amúgy így logikusan végig gondolva tényleg a zöldség jobb lenne előbb, mert ugye az édes után az kinek kell....bár szerencsére Dani nem nagyon fintorog rá.

Zsuzsi
Klasszak a "nyaralós" képek.

Szilvi
Nem semmi a kacsacombos kép :)

Reni
Boldog szülinapot!

Alvás: hát valóban nem erőszakolható szerintem sem ahogy Móni írta. Lillával akármit csináltunk kelt 3kor egy időben aztán a fogzás ideje alatt már számolni sem tudtam hányszor néha és mindig csak vizet kért inni. Aztán most meg viszonylag nyugodtan átalussza az éjszakát.
Fogzáskor sokszor aludt köztünk mert arra volt szüksége és én egy percig sem bántam meg. Attól tudja, h melyik az ő ágya és hol kel aludni, de azt is tudja ha baja van hozzánk bújhat.

Vince fogakkal :lol:

Kata
bnőd lányára reagálva, mert talán szóban nem mondtam. Ha úgy van nevelve nem fog csak néha kellemetlen helyzetbe hozni. Akkor is csak azért, mert próbálgatja a határokat, de a gyerekek gyorsan megtanulják a játék szabályokat.

Zsuzsi
Ilyet még csak gondolni sem szabad, h nem vagy jó anya.

Amúgy a jó időben mi is sokat csavarogtunk a 2 gyerkőccel mint Krisztina...nekünk ugye Lilla miatt is menni kell. Játszóra ide oda, kell neki a program. Szerencsére Dani jól alkalmazkodik a helyzethez.

Vizes cumisüveget Dani is többnyire rágja.

Szilvi nagyon jók a képek rólatok és Máté nagyon cuki :D

Képek is lesznek majd, csak a férjem össze vissza tölti le mikor melyik gépen van hely. A legtöbb az ő gépén van, így nehezen férek hozzá.

A férjemre nekem sincs panasz :D imádom :D

ToldiSzilvi fogod te még hordani a régi rucikat ne nagyon vásárolj be.
és boldog szülinapot!

Ági
Örülök, hogy azért többnyire + tapasztalataitok voltak a kórházban és remélem nem kell többet mennetek.

Etetés
Nálunk is hamarabb éhezik a Dani mióta hozzátáplálás van. Csak 3 órákat bír ki, néha még annyit sem, főleg gyümi után.

Gyógyító mesék nekem is felkeltette érdeklődésemet: innen letölthető
http://pozitivan.wordpress.com/2009/10/ ... vek-ismet/

Bfkata
Jajj szegény fiacskád :(

Kata
Mi szerveztünk már leánybúcsút na az életem egyik legjobb bulija volt, persze nem tudom a csaj mennyire bevállalós. Volt vetkőzős pasi és kissé extrém torta is és csupa kihívó feladat :D
De majd szóban megbeszéljük.

Anna nagyon cuki tényleg jó hosszúnak tűnik, de azért vannak ott combi hurkák...:)

Ranschburgot én is szeretem.

Vick Reni képek :lol:

Zsófi és Csabi édesek együtt

Amíg jó idő volt rengeteget voltunk kint. Lilla nagyon igényli a programokat.
Nekem főleg az estéket nehéz összeszervezni, mert rászoktak arra a gyerekek, h szinte mindig egy időben fekszenek le.
Így egyszerre altatni két nyűgös gyereket nem mindig egyszerű. Persze ált. Danit rendezem le előbb mert őt könnyebb :D
Pár napja gyönyörűen ül, csak szegény olyanokat koppan, mert rendszeresen eldől mint egy krumplis zsák. Na akkor van nagy sírás.
Lilla az isten teljesen felpörög, ha ő is a közelben van.

Ez az idő amúgy rémes. Mi tetőtérben és néha olyan érzésem van a szél benyomja az ablakokat....szerencsére a gyerekek viszonylag jól a aludtak ennek ellenére.

KépKép
KépKép
fleur

Zsófinak boldog névnapot most volt valamikor!

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Fleur, újra a régi, éljen :-)
Köszönjük!

Móni, tegnap kijutottatok végül?

Murphy: takarítást tervezek mára, szépen felsepregettem, engednék vizet, hogy felmossak, nincs víz :-(
Még jó, hogy áram van, vasalni tudok.

Nagyon unom már a hideget és a szelet. Ma sem készülök kimenni.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Elképesztő ez az időjárás, és az árvízhelyzet... Apukám a vízügynél dolgozik, ő is a gátakon van, tegnap Edelényben voltak...

Dyékkal vajon mi van? Remélem Miskolc olyan részén laknak, ahol nincs gond!

Kati, Mírának és Neked is kitartást a fogzáshoz! Annyira sajnálom, hogy így megviseli a kiscsajt :(

Fleur, jó, hogy jöttél!!! :)
Lánybúcsú :wink:

Mennem kell...

KépKép
gigilina

Sziasztok!
Rengeteget írtatok, sajnos nem tudtam mindent visszaolvasni.

Móni
Éjszakai vízivás semmit nem ért, már fel is hagytam vele, mert több energiám ment rá, mintha megszoptatom és visszaalszik. Most ha nem akarom szoptatni éjjel, akkor simogatni kell az arcát, attól 10-15 perc alatt elalszik. :? SAjnos most itt járunk. És 3. napja kel éjjel 2 óránként. Kezdek kibukni. :(

Hétvégénk jó volt, vasárnap kaptam szülinapi sütit, apa elvitte a lányokat és válogattak össze finomakat ( egy torta nem fogyna el).
Aztán elmentünk a játszóházba, mert Eszter lett a törzsfőnök és ezt választotta. Nagyon jó volt, még én is élveztem! :oops:

Vince végre megbékélt a rendes ételekkel. Tegnap megevett tízóraira másfél banánt egy fél almával és fél narancs levével összeturmixolva. Ebédre csináltam répás krumplit, hát nem nagy örömmel, de mostmár ez is lemegy. Ami nagyon ízlett neki, (pedig fujj, de rossz :) ) az a cukkini krumplival. Natur összefőztem neki, megturmixoltam és csak úgy tátogott rá, hogy még! még! :D

Szóval léptünk ezzel előre egyet, az éjszakával meg egyet hátra.

No mennem kell tanulni, míg alszik még, mert csütörtökön védem a szakdogát. Addig már lehet, hogy nem tudok jönni. :cry:

Mindenki vigyázzon magára! Kertépítők fel a fejjel!
Remélem senkit nem mos el az árvíz! Eszméletlen, milyen pusztítást csinál!

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Zsófikának boldog névnapot kívánunk!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Vick, sajnálom:(
Szerencse, hogy az evés működik!
Nem lehet most könnyű tanulni - küldünk virtuálisan kávét legalább.

Dávid pár napja egész délelőtt alszik, és éjjel 12 után kb. óránként ébred:( mocorog, kúszik, elfárad, sír.
Nem tudom, mennyire időjárásfüggő. Ha az, remélem, megjön a jó idő, még mielőtt átszokik erre.

Zsuzsi, voltunk kint 1 órát, ma is megyünk -szerintem az is okozhatja a nyugtalan alvását, hogy nem jut friss levegőre.
Hordozókendővel, esernyővel, úgy nem fázik. És én is jól megizzadok, főleg, ha egyúttal be is vásárolok:D

Céklát tegnap krumplival megfőztem vízben, felejthető volt. Igaz, megette Dávid.
Mára sütöttem neki egy másik céklát, úgy sokkal jobb ízű. Utánaolvastam, szabad. A krumplit és a répát is inkább sütni fogom ezután.
Ez a gabonapehely-cucc viszont ízlik neki.

Kati,
Kitartást a fogzáshoz...
Nálunk a krumpli kicsit csökkenti a bukást (illetve sűríti, így nem úszunk benne legalább...)

Fleur,
Jó hallani felőletek! Nagyon várom a képeket.
Szegény koppanós Dani, remélem, hamar megtanul stabilan ülni.

Hát... további "szép"napot, lányok:(

M.
monke

Kép

Vicknek.
monke

:) most olvasom, ezek szerint szülinapod volt?

Akkor Boldog Szülinapot is kívánunk egyúttal!
monke

Móni ez gyönyörű kávé! Igazán köszönöm!!! A köszöntést is, igen, vasárnap lettem 30 éves. :oops:
Vissza a szakdogához! :twisted:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Vick, nagyon boldog születésnapot Neked! Mikor is volt? Lemaradtam róla :oops:
Nagyon szorítok a védéshez!
Kitartást az éjjeli kelésekhez. De legalább eszik Vince.
A cukkinit meghámoztad, felkockáztad és együtt megfőzted a krumplival?

Móni, Vick, együttérzek Veletek az éjszakai kelések miatt.
Nem is tudom, hányszor keltem ki az ágyból. Ugyanaz, mint Móniéknál, 9-től alszik 1-ig és aztán megkezdődik a kúszás, beszélgetés, négykézlábra-állás, koppanás a kiságynak, fel-felsírás stb. stb. :roll: :roll: :roll:

Móni, nyugodtan süsd a répát, olvastam, hogy javasolják, kb. 40 percig és aztán meghámozni.

Ági, igen, borzasztó ez a helyzet. A szüleim ma jöttek volna fel Pestre Borsodból, de visszafordultak :-( Így én is nyugodtabb vagyok.

Víz van, de csak hideg és az is barnás. :-(

"Szép" napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

megint csak gyorsan érek ide, nem hiszem már el...
Ma elvittük Márkot a sote 1. gyerek szemklinikára és átfecskendezték a könnycsatornát, tűrhetelen volt már, annyira könnyezett és váladékozott.Egész délelőtt ott ücsörögtünk, aludni se tudott szegényem.
egy tök aranyos dokibácsi csinálta meg neki, engem addig kiküldtek, nagyon sírt, de aztán tök hamar megvígasztalódott, büszek vagyok rá.
Apa meg aggódva hallgatta a folyóson mi folyik odabennt.
2-3 hónap múlva vissza kell menni ellenőrzésre.Remélem nem kell még1x megcsinálni.

Elegem van ebből az undormány időből!
Edináék Ináncson laknak, úgy tudom 30-40 kmre Miskolctól, ott talán nincs akkora vész.

Ági,nektek megoldódott Bene szemproblémája az átmosással?

Éjszaka kelő babókat sajnálom.Tuti hogy ez az idő is hozzájárul, a sok front, hülye szél, na meg a nagy érdeklődés és sok mozgás.

Tegnap a 6 hónapos évfordulónkon megtört a jég, hátról hasra fordult Márk, nem csak az oldaláig és egész nap ezt gyakorolta :-))

Fleur, végre-végreeeeeeeeee.A meggyért meg gyere!

Bocsi, ha nem reagáltam mindenre, majd d.u még próbálok jönni,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Most csak egy gyors bejelentkezésre futja! Kicsit összejöttek most a dolgok minden téren így eléggé ki vagyok! Nem akarom rontani a levegőt :D

Marci tiszta nyűg, mióta ez az idő van! Mióta 4 napja eszi a répafőzeléket, azóta annyira megnőtt az étvágya, hogy ma már hajnali 3kor kelt enni és soha nem látott mennyiségeket képes elpusztítani tápszerből. Ez így elég fárasztó, főleg hogy utána 6-7 körül már kel és napközben csak 30-40 perceket alszik...
De ezzel még így ellenék, csak tudjátok minden egyszerre jön!

A munkások még a héten nem volta az idő miatt, de tök pipa vagyok, mert nem szóltak ide és meg tök fölöslegesen kelek már két napja hajnalban, hogy mire jönnek (7kor kezdenek) már fogadóképes legyek :D
Aztán jött még az, hogy mikor hétvégén be akartuk kapcsolni a fűtést, akkor elkezdett carakodni a bojler, most szerencsére megy, de ha visszajön a jobb idő, akkor szét kell szedni és lehet cserélni kell, mert egy télnek nem biztos, hogy neki merünk menni vele...
Utána jött, hogy tegnap nem tudott párom motorral menni az idő miatt, így elindult autóval, de a sarokról visszafordult, mert becart az ablaktörlője, így nekünk kellett bevinni őr meg este érte menni. Így megvolt a délelőtti meg az esti programunk... Ráadásul útközben egy kidőlt fa eltorlaszolta az utat, ahhoz hívtam a tűzoltókat... És mire hazaértünk nem volt netünk itthon, csak ma délelőtt jött vissza!
Ma meg hogy semmi ne legyen jó nagyi kezdett hisztizni! Már megint nekemesett, hogy költözzek el innen meg hogy senki nem törödik vele, mikor odáig fajult a helyzet, hogy ha délben nem ültetem le enni, akkor képes egész nap semmit nem enni két joghurton kívül... Na tudom, hogy nem nekem szól, csak akkor is carul esik!!!

Olvasom, hogy ti már mennyire jól haladtok a hozzátápival... mi kicsit el vagyunk maradva :D Ma csúszott a nap a hajnali kelés maitt, de ha felébred Marci, akkor ma alma-krumplit kóstolunk! Nálunk egyenlőre még csak egy étkezés nem teljesen tápszer!

Na, majd ha kicsit összeszedtem magam majd még jövök!!!
Bocsi, most ennyire futotta!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Kata, Márk egy igazi hős! Remélem, segít az átmosás.
Gratulálok az átforduláshoz!

Mangora, szegénykém, minden összejött Neked, tényleg. Sajnálom a pechszériát :-( Minden rendbe jön, tudod! Már biztosan az is segített, hogy kiírtad Magadból a történéseket!
Egyetértek, hogy a hozzátáplálás meghozza az étvágyat. Zsófi is egyre többet eszik, a 3 óra sincs meg mindig. :shock: Sőt, jó pár napja éjjel is kér, pedig már jó ideje átaludta az éjszakát :-(

Azt hiszem, ideje szekrényzárakat beszerezni, Zsófi elkezdte kinyitogatni őket. Ráadásul van két olyan alsó szekrény, ami lefelé nyílik (elég hülye megoldás), na, ha azt magára rántja...

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Vicknek elfelejtettem nagyon boldog szülinapot kívánni így utólag is és egy nagy határral csütörtökre,szorítunk neked!!!

Mangora, pechsorozat :-(Nagyon ügyes anyuka vagy, bátor, mozgalmas,tök fellnézek rád.

Na Márk délutánra belázasodott, 38,3 lett tűzpiros pofival, adtam neki kúpot meg borogatást.Lehet ez a szemdologtól?
Vagy a fránya fogak....

na pusz

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Vick! Boldog szülinapot! Isten hozott a 30-asok táborában! Nagyon drukkolok a védéshez! Napokban gondoltam arra, tavaly ilyenkor már én is izgultam, júniusban volt nekem a védés és a záróvizsgák! Akkor azt hittem, nem lehet túlélni és lám...

Dejó Fleur, hogy újra itt! Gondolom csak a rossz időnek köszönhető. Megint mentek csavarogni, ha végre tavasz lesz! Klassz, hogy már Dani is ilyen szépen fejlődik!

Kata, most végre megkönnyebbülhettek! Remélem nem kell újra visszamenni, megoldódnak a gondok. Óvatosan ebben a szeles időben, nem kedvez a szemeknek!
Nagyot hibáztam, mikor kb. 2 hete a jóidőben lejebbhúztam a kocsiban az ablakot és nem vettem észre, Mírára megy a huzat. :oops: Begyulladt a szeme, talán már javul, de holnap a dokinéninek megmutatom.

Hát, Mangora, minden tiszteletem a tiéd! A nagyi...

Zsuzsi, ti már nagyon előttünk jártok! Bizonyos szempontból jó, de nem bánom, hogy még nincsenek pakolós gondjaink.

Szerintem Mírának több keze van a kelleténél! Valahol pótkarokat dugdos és hozzáetetéskor előveszi őket. Vagy nekem van kevesebb a kelleténél? Utálja az evést és kézzel-lábbal hadakozik. Keni a cuccot szanaszerte. :evil: Ha sikerült az összes végtagját rögzíteni, úgy szorítja össze a száját, hogy szinte meg kell erőszakolni a kajával! A legjobban a Vick-féle csel jön be, valamit nyomok a kezébe, mikor szájába venné (persze azt eszi), gyorsan be a kajával...

Mivel szeditek ki a színes rucikból a gyümi és répa foltjait? Vanish kilőve, nem használ.

Kati

Kép
bfkata

Vick, Isten éltessen utólag is!!!
Harminc évesen három gyönyörű gyerek anyukája vagy, irigylésre méltó ;) Minden szépet és jót Neked!!!

Kata, Benének azóta nem jött vissza szerencsére a váladékozás. Minket nem hívtak kontrollra :roll: Nem gondolnám, hogy ettől lenne lázas, nem kellene... remélem a kúptól lemegy és nem is jön vissza!!!
Gratulálok a forduláshoz!

Mangora, tényleg összejöttek most Nektek a dolgok, sajnálom :( Remélem a jóidő meghozza a szerencsét is!

Ma körte volt délelőtt, délután répa. Ízleni ízlett, de sokat nem evett belőle.
Móni, a cékla sütve nagggyon finom édes, én is meglepődtem :)

A répával kell vigyázni? Mármint hogy nem szabad túl sokat adni, mert sárgaságot okozhat? Vagy ez butaság? :)

Nálunk is változó, mennyire van kedve kanalazni, ma pl. nem nagyon volt. Nálunk se nagyon vált még ki egy étkezést a hozzátápi, csak a szopik közt lévő időt nyújtotta egy kicsit.

Remélem az alvászavarok elmúlnak a rossz idővel mindenkinél!
Én most hősugárzózok, hideg volt a lakásban nagyon...

Zsuzsi, szekrényzár :wink: Zsófi a nagy felfedező :)

KépKép
gigilina

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat! :)

Bfkata
Mírának jobbulást, Eriknek boldog névnapot! Hanga is ma tartja. :)
Színes ruhákhoz nekem nagyon bevált az Ariel professional. töményen ráöntöm, addig bepakolom a többi ruhát a gépbe, egy-két dörzsölés és öblítés nélkül be a gépbe. Meggyet, répát, de még a filctollat is kiszedte a Hanga pólójából. :shock:

Ági
Répa nem okoz sárgaságot, ami kóros lenne.

Mangora
Sajnálom a dolgot, de tudod, rossz dolgok után jönnek a jók! Küldöm a maradék energiámat! :wink:

Zsuzsi
Megszavazom Zsófinak a legmozgékonyabb baba címet. :D

Kata
Láz monnyon le!!!

vick
Kép
Kép
ervick

Boldog névnapot Hangának! Köszönöm Erik nevében a köszöntést! Veszek, kipróbálom, köszi. ( :shock: hmmm! Mennyi kösz!)

Éljen a legmozgékonyabb baba, Zsófi! :lol:

Szilvi sajnálom, hogy sehogy nem kell a tejci neki! De hátha van valakinek még ötlete! Ha meg semmi nem jön be, akkor is volt 6 boldog anyatejes hónapja!!! Sokaknak még ez sem adatott meg!

A nagylányomnak besárgult az orra sütőtök és sárgarépa imádatában annak idején. Szólt a doktornő, hogy adjak neki kevesebbet ezekből. Nem hinném, hogy káros, csak bőrpigmentáció változik.

Megyek fürdetni, és készülök az esti "bulira"! Vettem ajándékot, főztem finit. A nagyok fogmosásra kész, mindjárt a kicsit is kilövöm, és íme... az idilli csönd mire apa beesik negyed 10-kor!!! :D

Jóéjt Kicsik és Nagyok!

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!

Kezdek depis lenni ez az idő teljesen kikészít!

Vick Boldog Szülinapot !
Kalappal a védéshez !
:D
Hanginak, Eriknek boldog névnapot !

Mai menü nálunk is körte volt egész jól ette, elsőre , ebéd meg tökfözi répával ! Tökfözi el is fogyott, répa maradt még holnapra!

Zsuzsi, nem semmi Zsófi.. nagyon belehúzott itt a dolgokba.. MÁté meg egyre ügyesebb a forgás felé.. már felhúzza a lábait is sztem pár nap és meglesz a forgás nekünk is ! Mikor hason van rugdos a lábaival mint a lovak nagyon cuki ! :lol:
Csőtörés volt h nem volt víz?

Ma itt volt a kerimama, én meg vasaltam, főztem , sütöttem !

Kata Láz hess hess!

Ki vagyok a ruhák vasárnap óta száradnak ... csomót kellene mosnom !

Megjött az új telcsim lila.. ezért nem küldték hamarabb mert nem volt fekete és szóltak ha mit szólnék a lilához, de jól néz ki ! Tetszik !

Mangora, kitartás és tényleg bele való csajszi vagy én már tudom... és láttam i s!
Bocsi h de nem reagáltam csak az ügyvéddel skypoltam mert gáz van a ház papírjaival.. !
Ki voltam akadva a földmérő elvitt egy csomó stexet és basszus a felét meg se csináltatta, de még jó hogy az ügyvéd utána nézett és így most letudjuk a dolgokat ! Elintézi !

Máté itt alszik széttárt kezekkel mellettem ! Nagyon édi ! :lol: :lol:
Apa meg 2 óra múlva jön !

Bfkata , Nem kell neki cici ma nem cicizett egy percet se..
befeszít stb..
ilyenkor mi lesz .. szépen alapad ? EGyszer csak huss !!!::??

Céklát még megrágom.. h adjak e neki ?!?!

Spenotot már ehetnek ?

REGgel elsírtam magam mikor a tükörbe néztem hogy milyen csúnya vagyok , tiszta depis lettem tőle !
DE viszont meg éhes vagyok !! Olyan nehéz megállni ?!!!

Van valakinek vmi jó kis fogyókúrás receptje ?
Vacsorát kellene elhagyni de én ha 5 kor eszek nem bírom ki reggelig!!! :cry:

Na megyek elteszem magam holnapra !

JÓétj

, szép estét !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jó reggelt mindenkinek!

Jaj csajok köszönöm a sok bíztató szót! Nagyon jól esik ezt olvasni!
Mára már sokkal jobb a kedvem meg a helyzet is :wink: A napocska hozza a megoldásokat!!!

Vick, üdv a 30asok táborában! Tényleg nagyon büszke lehetsz magadra és a családodra! Nem semmi, hogy még 3 gyerek mellett is van időd és energiád a védésre! Holnap nagyon drukkolok és egy szekérrel!!!

Hangának boldog névnapot!

Toldi Szilvi, sajnálom a tejci ügyet, de lényeg, hogy már jóízűeket eszik Máté a rendes kajákból! Elapadás azért lassú, ami segít, hogy ne gyulladjon be az a vizes borogatás, hideg víz alatti masszírozás! A lényeg, hogy ha el akarod apasztani, akkor ne fejd! Mert attól ugye termelődik, de a gyulladásra vigyázz!!! Ha érzed hogy feszül, akkor inkább kicsit masszírozd át, hogy kijöjjön belőle egy pici tej és utána hideg borogatás rá!
Nem semmi tortúra ez a földhivatal... :twisted:

BfKata, remélem ma nálatok is már megkezdték a munkákat újra! Hozzánk már jöttek! Szegény Mira szemecskéje...
Ez a kanalazás dolog nálunk akkor van így, hogy belenyúl a szájába a kezével és ken mindent szét, mikor már annyira nem éhez, de jót nevettem olvasva Mira rejtett kezeiről! Egy kis polipod van :D:D:D

Ma mi is megyünk a dokihoz, mert a fején Marcinak azok a kiütések, amiket meleg-kiütésnek gondoltam nem akarnak múlni :( Megmutatom inkább a dokinak! Úgyis kell receptet is íratni!

Kata, sajnálom Márk szemét, de aláz szerintem is inkább a foga miatt lehet vagy megfázás... Jobbulást neki!

Zsuzsi, Zsófi milyen ügyes már! Én alig várom, hogy Marci is ilyeneket csináljon már, és tuti hogy mire eljön az ideje, addigra meg visszasírom a mostani nyugis állapotot!!! :D

Ági, én úgy hallottam, hogy a sütőtöktől lehet sárgaságot kapni. Répára még nem hallottam hasonlót...
Akkor Bene étvágya is alakul!

Nálunk tegnap alma-krumpli volt az ebéd, egy fél üveggel lement, de végig fintorgott! Nem ez lesz a kedvence, azért ma még megesszük a másik felét!

Marci ma megint hajnali 3kor kelt fel és utána 6kor már énekelt...

Akik főztök a babáknak hogy csináljátok? Mit tesztek a maradékkal? Hány napra főztök előre??? Lassan én is felvértezem magam és elkezdek főzni, csak itt a nagyja munka menjen le az udvaron, mert az elveszi a fél energiámat! Addig marad az üveges!!!
Ja, és mit adtok a babáknak, újkrumplit már vagy még öreg krumplit? Melyik a jobb nekik?

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Mangora
Én főzök Vincének, minden nap frisset, pl. 1 krumpli egy evésre neki elég, apróra felkockázom és sima vízben megfőzöm és ehhez dobálok más zöldséget, mint cukkini, paradicsom, répa. 1 krumpli az kb. egy marékkal van, ugyanennyit szoktam tenni a másik zöldségből is. Utána kiszedem, némi levet öntök hozzá a főzővízből és rúdmixerrel nekiesek. A paradicsom kicsit időigényes, le kell hámozni és kikapargatni a magját, csak a húsát teszem bele. A többi könnyebb. Ez kb. 1 evésre elég is, kicsi esetleg marad, de nem számottevő.

Tanulni kellene , de semmi kedvem. :evil: Csak legyek túl rajta! Mint egy foghúzás, olyan ez már nekem.

Képzeljétek! Hangát a családból senki nem köszöntötte fel tegnap. Annyira rosszul esik... nekem. Ő még nagyon nem fogja ezt a részét fel, de nekem rossz.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Vick, nagyon sok boldog névnapot kívánok Hangának!
Sajnálom, hogy nem gondolt rá a család :-( Elhiszem, hogy rosszul esett Neked. Nekem is van olyan, ami Zsófit érinti, de persze nekem fáj... Pl. Anyósom tett el magozott meggyet fagyasztva. Kérdeztem tőle, hogy van-e még, mert már ehet Zsófi. Mondja, hogy igen, egy kevés még van, de persze nem adott... Az egyszem unokájának. A barátnőm a szüleitől hozott nekünk egy nagy adagot.
Kitartást! Nagyon drukkolunk Neked holnapra!
Emlékszem, a témát még nyáron kibeszéltük, valakinek a miséiről írtál, ugye?
Köszönjük a címadományozást :-) Mi lenne, ha Benével osztozna rajta?

Mangora, örülök, hogy jobban vagy :-)
Ha főztem krumplit, akkor volt olyan, hogy két napra főztem. A hűtőben kis dobozban nem volt semmi baja. Pl. tegnap is megfőztem 4 kis krumplit, és a felét összekevertem az üveges répa felével, ma a másik felét kapja meg ezeknek.
Még öregkrumplit főztem, a műtrágya miatt nem ajánlják az újat.
Majd írj, hogy mit mondott az orvos a pöttyökre.
Ja, láttam valamelyik újságban, hogy árulnak nyári huzatot a hordozóba, ami valahogy megakadályozza, hogy a gyerek beleizzadjon az ülésbe. Persze, az is lehet, hogy ez egész egy nagy humbuk és egy textilpelenka is megteszi.

Kati, ismerős a polipkéz-elmélet :-)
Zsófi is akkor kezd el fordulgatni, ha már jóllakott.
Szegény Míra szemecskéje. Reméljük, hamar rendbe jön.
Hogy sikerült a "buli"?
Eriknek boldog névnapot kívánok!

Kata, Márk hogy van? Remélem, hamar lemegy a láza! Szerintem sem a szeme, de persze sosem lehet tudni. A tűzpiros orca azt hiszem, a fogzás jele.

ToldiSzilvi, na, szegénykém, jól megjártátok a földmérővel! Szorítok, hogy hamar megoldódjon a dolog!

A répa és a sütőtök nem azt az igazi sárgaságot okozza, hanem csak a bőrön kiüthet. Nagyon gyakori ez gyerekeknél, aki sokat eszik belőle.

Ma legalább már az idő jobb egy fokkal. Nem esik, fél siker, de még mindig nagyon fúj a szél.
Zsófi éjjel csak egyszer kelt, ez is fél siker. Képzeljétek, tegnap este 3/4 8-kor elaludt, mosdatlanul, nappali (Friday, foltos ruhában! :-)). A párom 8-ra ért csak haza, már nem is látta ébren és a fürdetés is elmaradt. :-(

Láttam, a Brendon katalógusba, hogy van napernyő, ami univerzális. Ismeri valaki? Nekünk olyan béna a nyári kupola, hogy mindent elfog, csak a napot nem. Ha pedig szembe fordulunk a nappal, van ám sírás!

Mindenkinek szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Vick, nagyon fogunk Neked szorítani holnap!!! Megy a drukk ezerrel!!!
Hangának boldog névnapot utólag is!
Sajnálom, hogy elfelejtette a család :cry: Nem azért feledkeznek meg róla, mert nincs a naptárban, hanem csak augusztus 31-én?

Eriknek is boldog névnapot!
Hogy sikerült az ünneplés?? :wink:
Remélem Mírának már jobb a szeme!

Márknak lement a láza? Remélem már jobban van!
Nekem azt mondta dokinőnk, magasabb láz nem lehet a fogaktól, max hőemelkedés...

TSzilvi, sajnálom a tejcsit :( De az szuper, hogy Máténak ilyen jó étvágya van!

Mangora, kb. én is úgy csinálom a főzést, mint ahogy már leírták a többiek. Ha marad belőle, másnap még odaadom én is, ahogy Zsuzsi, Aventes pohárba teszem el. Mára maradt répa, főzök hozzá egy kis krumplit, az lesz a menü :) Nem tudom, több napig mennyire áll el. Gyümit azt csak frissen, a maradékot max megeszem :wink:
Remélem a pöttyösödés semmi komoly! Majd meséld el, mint mondott a doki!

Zsuzsi, drága vagy, de azt hiszem tényleg Zsófi a legmozgékonyabb :lol:
Benét, ha beindul, csak a fal állítja meg :wink:, max ő a legmozgékonyabb fiú :wink:

Erre gondoltam, hogy kiülhet a bőrbe a sárga szín :) Sütőtök, répa, egyaránt. De akkor ha ez nem okoz komoly gondot, akkor oké :)

Talán már tényleg alakul mára valamit az idő. A remény hal meg utoljára... :wink:
Bene 12 órát aludt, három keléssel. Ebből a középsőt szopi nélkül úgy sikerült megoldani, hogy bekentem a kis ínyét dentinox-szal, és gyönyörűen visszaaludt utána :)

Megyek, Bene alszik, főzök lecsót :D
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ági, a dentinoxot már én is bevettetem, meg a dologelt is. Elsőre bevált, szerintem úgy meglepődött, hogy abbahagyta a sírást.
Ejha, 12 óra :-)
Akkor legyen úgy, hogy Bene a legmozgékonyabb fiú, Zsófi pedig a legmozgékonyabb lány :-)

Zsófinak ma is kis piros a pofija. Azt olvastam, hogy a fogak is okozhatják a pirosodást.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, Vick, köszi a főzésre a tippeket! Ha oda jutok hasznosítom, addig raktározom :D:D:D

ZSuzsi, ez a nyári huzat hordozóra felkeltette az érdeklődésemet, majd utána nézek! Nekünk a téli huzat nagyon bevált rá, lehet a nyári is be fog, utánaolvasok!

Napernyőről nincs tapasztalatom, mi is lecseréltük egy kisebb babakocsira az elsőt! Ezen olyan a kupola, ha a hátulját leszedem (amit amúgy is leszedek a szellőzés miatt), akkor előre is lehet fordítani! Meg pelust szoktam rákötni a kupola tetejére, hogy lelógjon, de arra a védőnő azt mondta nem jó, mert zavarja a gyereket a szabad kilátásban. Ha látja a fákat, stb az neki még újdonság, nem érdemes eltakarni. Ő inkább a sapit ajánlotta napvédelemre! Bár az még nem oldja meg a szemből sütő nap problémáját! Előbb utóbb gondolom ehhez is hozzászokik a kis szemük! De a napernyő jó megoldásnak tűnik!

Marci elkezdett tolatva kúszni :D:D:D
A nyála meg úgy ömlik, hogy csuda... Brrrr... :D:D:D

Nem is tudom már, talán Szilvi kérdezte a kajálást!
Én igyekszem szénhidrátban szegény kajákat főzni, így próbálok formába lendülni. Nekem a nőgyógyász azt mondta, hogy az lenne a jó, ha napi 180 grammnál több szénhidrátot nem ennék. Ettől lehet fogyni!!! A cukrot barna cukorra cseréltem, a kenyér már csak teljes kiörlésű, ehelyett még jobb az abonett, csak még nem jutottam el oda, hogy vegyek :D:D:D Este meg én sem állom meg, hogy ne egyek későn, mert éhes is vagyok, de ilyenkor egy-egy paradicsomot vagy kefírt, joghurtot eszem. Ez elveszi az étvágyat, de nem hízlal annyira! Ja, és az édességeket kell megálljam, nagy sütés vagyok :D:D:D

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi, az arc-pirosodás tényleg lehet a fogtól! Homeopátiás szereket még nem próbáltatok rá?

Ági, ez a 12 órás alvás nem semmi... :D:D:D Gratula hozzá! A Benét megállító falon jót vidultam! Szegénykém!!!

Mangora

Kép
mangora

Jó reggelt!

Ó nyami, lecsó:) és a nap is kisütött.

Igazad van, Ági, a sült cékla isteni. Tegnap Dávid imádta (fél almával turmixoltam össze 1 kis céklát), és kért volna még, de elfogyott:( Ezután két napra főzök én is.
Ma sült krumpli-sült répa. Finomabbak így.

Eriknek és Hangának Boldog Névnapot!

Szegény kis Márk... hogy van? Lement a láza? A könnycsatorna-átmosáson jó, hogy túlesett!

Vick, azért inkább a zsoltárok, mint a fogorvos:) mondom én így laikusként. Jobb túllenni rajta mindenesetre.

Zsuzsi, @@@ az éjszakáért.
("bezzeg")Dávid 10 és 12 között aludt, aztán szerintem semmit - minket kb. óránként riasztott, félórákra.
Remélem, olimpiai bajnok lesz ennyi edzéssel... az éjjeli baglyok olimpiáján.

Kértél a meggyből és nem adott? vagy "csak" nem ajánlotta fel magától? Érdemes lenne kérni szerintem, hátha csak nem esett le neki...

Mangora, majd írd meg, mi volt Marcival... remélem, semmi komoly:(

Szilvi, kitartás.. nyáron lemennek a kilók. Lesz sok gyümölcs, zöldség, Máté miatt is - azok jó fogyókúrás kaják.
Szerintem ne hagyd ki a vacsorát, pici gyerek mellé kell az energia.
Szoptatás elmaradását sajnálom:( Hátha még visszaszokik.

Mennem kell,
Puszi
M
monke

Kati, azt hiszem te kérdezted! Nekem a foltokra a venish az jó! A folyékonyat használom és úgy csinálom mint Vick a másik fajta mosószerrel! Eddig mindent kihozott!

Móni, azt hiszem te írtad a gabonapelyhet! Azt magában adtad vagy gyümölccsel Dávidnak?

Mangora

Kép
mangora

Estére lement a lázunk, kopp-kopp, viszont fog sem bújt elő!
Ági, nekünk nagyon gennyes volt és tegnap óta rendesen ürül belőle a cucc, bár a doki azt mondta 4-5 napig ez még normális, sőt ha véres, az sem baj, na este óta persze hogy véres.Szóval Márknak még vszínűleg kötőhártyagyulladása is lett mellé, ezért most még kaptunk vmi brutális szemcseppet is és ezért kell kontrollra menni majd vele.De úgy tűri, angyalom, ma is elsírtam már magamat.

Mangora, Aventes poharakban én 2 napi adagot szoktam elrakni.A boltban vett üveges főzit feltuningolom krumplival vagy almával és forralt vízzel, ez 2 adag lesz pont.És mi már ugye vacsira is főzit eszünk.A gyümiből viszont 1 evésre elfogy 1 üveggel.
Köszi a gabonapelyhes tippet, tegnap vettem is a dm-ben.
Ilyen kis kiütéseink nekünk is vannak, most másodjára, tuti a hordozótól, mert mi ugye abban is eszünk, mert nem dönthető az etetőszék.Pár hete volt, néhány este bepúdereztem és elmúlt, de most megint visszajött.

ToldiSzilvi, sajnálom a fogyózós dolgot, nagyon fiatal vagy, egy kis kitartás és sok mozgás és tuti lemegy.
Én reggeltől estig eszek, de madár adagokat, meg szerintem az alkatom is ilyen, szerencsém van.
Tejelapasztásra van homeos bogyó is, urtica urens 15.
Valóban fél év is tök szuper, örülj ennek.
Hétvégén a baráti társaságunkban megkérdezte egy lány, meddig akarok szoptatni, mert ő ha lesz gyereke ekkora gyerket már mint Márk tuti nem akar.Na kicsit kiakadtamEgy éves korig teljesen normális a szopi.Kincs, ha van.

Zsuzsi,napernyőn én is gondolkodok, de néztem azért dúrva árak vannak, ha a márkához ragaszkodsz...
Pelust én is szoktam felcsipeszelni.

BfKata, huzattal valóban vigyázni kell, szegény Míra.Neki hány foga van akkor már?

Vick, Hangának nagyon boldog névnapot!És csak hogy tudd, a családban nálunk is voltak jónéhányan akiknek eszébe sem jutott, hogy Márknak névnapja volt, pedig mi a naptár szerintit tartjuk.
Na persze mikor mi találkoztunk, direkt mondtam, hogy voltunk vásárolni itt-ott-amott és vettünk ezt-azt Márknak a névnapra kapott pénzből :-)Na erre nagy kussolás lett.

Ma se megyünk sétálni, ahogy látom.....

puszi,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Reszelt almával.

Anélkül fűrészpor :D
monke

Jaj, Móni, sajnálom a rossz éjszakát. :? Kicsit hagyhatna pihenni Dávid Nektek! Na, majd beszélek vele :-) Olimpiai bajnok :-)
Nem ajánlotta fel a meggyet. Kérni nem szoktam, de igazad lehet. Tudom, néma gyereknek ...

Mangora, ahogy olvastam, amit írtál, beugrott, hogy akkor majd kötök egy pelenkát a nyári kupolára, de aztán tovább olvastam, hogy mégsem jó. :?
Igazából ez a kupola is mozgatható, de két oldalt van rögzítve, és mivel a napernyő csak az egyik száron van, talán az jobban állítható.
A Dologel gél homeo-s. Vettem Chamomilla-t is, ha továbbra is fel-felsír éjjel, adni fogok neki, hátha...
Milyen szerre gondoltál egyébként?

Lecsó :-~

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,

Beszélj a fejével, hátha Rád hallgat:)
Elég vicces egyébként, mert nem sír fel rögtön, csak ha már eljutott az ágy egyik végéből a másikba, rázta a fenekét négykézláb, megmarkolta az orromat, meghúzta Zoli haját stb.

Nálam a nemalvás okoz zabálási rohamokat... tegnap reggelire megettem a lacibácsis ebédemet:( (marhapörkölt tarhonyával:)))

Amúgy meg csak minél egyértelműbben, de tényleg. Ha nem jut eszébe, és célozgatni kell, az nem téged minősít. Zsófinak meg jól jönne a meggy.

Én kitaláltam, hogy a bolti fagyasztottat forrásban levő vízbe dobom pár másodpercre. az is csírátlanít(hat).

Kata,

akkor lehet, hogy megsínylette Márk szervezete a dolgot, és azért volt a láz. Jó, hogy elmúlt.
Nagyon drukkolok, hogy egy átöblítéssel megússzátok. Randa dolog az a váladékozó szem, biztos a babákat is zavarja.

A szoptatásra vonatkozó kérdéssel én se tudnék mit kezdeni.
Régen azt hittem, ez is tervezés kérdése, és majd 6 hónaposan szépen elválasztom és de jó lesz.
Most meg már nem akaródzik.

Pont akartam kérdezni, hogy valaki ad-e vacsorát már a babának. Hánykor adsz neki este főzeléket? Nem alszik tőle nyugtalanabbul?
monke

A zabálási rohamokat csak megemlítettem, nem Neked válasz, Zsuzsi:)
megőrzött/visszanyert alakokért és féken tartott étvágyért mindenkire

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
monke

Móni, nem alvás :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Marhapörkölt nyam.....
Mára megvan a kajánk, unviveres zöldborsó főzit eszik és vacsira tegnapi sütőtök-almát.
Már kb 2-3 hete főzi a vacsi, fél6-6 körül adom.Semmi újat és semmi felfújót, ilyeneket adok pl mint krumpli-alma, répa-alma, sütötök, vagy cukkini-krumpli.
És fürdés után még szopi.

katicat
Szigetszentmiklós

Megjártuk a dokit! Azt mondta semmi komoly, írt fel egy kencét, ezt délután elmegyünk kiváltani! Kb egy hét alatt el kell múlni ettől, ha nem, akkor jövő héten megyünk vissza! Kicsit gyulladásban van, azért olyan piros, azt mondta!

Móni, a nemalvást sajnálom! :( Nem csoda, hogy eszel, kell az energia, mikor nem alszik az ember, akkor az alvásból nem tud feltöltődni...
Most nálunk is visszatért a kb 3 hónapos alvási szokás... :( De még egész jól bírom!!! :D:D:D
És legalább napközben tudsz valamennyit pihenni?
A gabonapelyhes almát melyik étkezésre adod?

Hű, Kata, ti már vacsira is főzeléket esztek?
És mennyi ideig volt az ebéd főzi, miután elkezdtétek a vacsit is? Tejet kap mindkettő után még?
Az volt a baj a kiütésekkel, mikor előjöttek, akkor rögtön nem csináltam vele semmit, utána meg hirtelen másnapra annyi lett, hogy egybeálltak egy nagy piros pacává... :( De ez a hintőpor jó ötlet, legközelebb kipróbálom (bár ne legyen inkább legközelebb :D:D:D)

Zsuzsi, mi is a chamomillát vetettük be a fogzásra, de csak akkor adom, mikor nyűgösebb napok vannak. VOlt már olyan pl, mikor attól is bömbölt szegény Manó, hogy masszíroztam az ínyét. Na pl ilyenkor adtam neki én is. Azt olvastam, hogy délután és este is érdemes adni,úgy talán jobb a hatása éjszakára!

Itt van sokféle homeopátiás szer fogzásra, tünetektől függően:

http://www.kismamablog.hu/fogzas.pdf

Leírnátok páran, hogy így a hozzátáplálással együtt hogy alakul egy napotok? Nálunk is úgy veszem észre, hogy most minden változik a napirendben ezzel a hajnali keléssel... Na meg főzelék után nem fogadja el egyből a tápot, hanem kb fél órára rá "szól" hogy éhes :D:D:D Ezt hangos dünnyögéssel teszi :D:D:D Néha összekeverem az álmossággal, mert akkor is dünnyög és a szemén nem mindig látom :D:D:D
Ma tízóraira adtam én is gyümölcsöt Marcinak és láss csodát, most elfogadta (pedig korábban ezért álltunk le, mert nem kérte a gyümit...) Egy fél banánt megevett kis almalével higítva. Most meg bealudt ebéd helyett! Már nagyon fáradt volt, akkor kellett volna aludnia, mikor a dokinál voltunk...

Próbálta valaki a Jó éjszakát tápot adni estére? Hatásosabb volt? Nem tudom mivel tudnám Marci nagy étvágyát kielégíteni, hogy hajnalban tovább aludjon :D:D:D

Na, rohanok tovább, ezer dolog van még mára :D:D:D

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?