A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Mangora
Tízóraira adom a gabonát. Egyelőre csak fél adagot mertem, mert nagyon érzékeny a gyomra. így viszont nem lakik jól tőle. Na majd később.

Pihenni pihenek, de aludni nappal nem tudok, akkor éjjel még rosszabb.

Nem mondta a doki, hogy mitől lehet?

Én se tudom, mikor éhes és mikor álmos... . És kb. mindegy is, mert újabban mellen alszik el. És folyton enne.
A hozzátáplálás meg ez a mozgásos nemalvás teljesen felborította a nemlétező napirendünket
:twisted: :D
monke

Ő ha álmos vagy enne, a mellemhez dörzsöli a fejét:) ilyenkor passz.
monke

Kata, remélem kiürül teljesen a genny a kis szeméből, és pár nap múlva teljesen helyrejön! Nekünk is mondták, hogy lehet, vérzés is akár. Kötőhártyagyulladást sajnálom :cry: Attól már lehet láz, gondolom. Örülök, hogy már nincs, remélem nem is jön vissza! Szegény kicsi Márk, puszild meg helyettünk is, hogy ilyen hősiesen viseli!

Bene névnapját is sokan elfelejtették a családból, persze nem csodálom, nincs is ilyen a naptárban :wink: Most még nem zavar, de pár év múlva azért remélem, már nem lesz ilyen gond, addig meg igyekszem mindenkiben tudatosítani, mikor van :wink:

Móni, sajnálom a nemalvást, én meg itt dicsekszem a 12 órával... pedig egy ideje napközben is többet alszik. Előtte meg alig volt hajlandó félórákat pihenni... Ki érti ezt?
Remélem a ma éjjel már jobb lesz Nálatok is!
Megértelek, én sem tudok napközben aludni.

Mangora, a mi napunk mostanság:
7-8 körül kel, reggeli szopi (ha 6 körül evett, és még visszaaludt, akkor ébredés után már nem, így korábbra kerül minden étkezés egy kicsivel)
10-11 körül gyümölcs, ma párolt alma pl. (a gabonát én is beszerzem)
vagy még rögtön utána, vagy egy pár órváal később szopi.
14-15 körül zöldségféle.
18-19 szopi, majd elalvás előtt fél9-9 körül megint.
És éjszaka is, legalább kétszer.

Túl nagy rendszer nincs, mert pl. hiába gondolom, hogy már éhes, nem mindig van kedve kanalazni, holott ha cicit kínálok neki, akkor azt bezzeg sosem utasítja vissza :wink:
Szerencsére Bene magától elalszik. Ha úgy látom, nyűgös, fáradt, akkor leteszem a kiságyba, és az esetek 90 százalékában kinyúl és elalszik. Ha mégsem, akkor kiveszem, és játszunk tovább :)

Viszont én is zabálok, gyakorlatilag szinte folyamatosan. :oops: :oops: Főleg a nass megy, amit nagyon nem kéne... a súlyom stagnál, ha nem zabálnék, még lehet fogynék is... :twisted:

KépKép
gigilina

Hali Mamik!

Élünk-virulunk, csakhát anyák napjára hatalmas meglepetést kaptam: egy fényképezőgépet, no persze az eddig is volt, de ez egy szipi-szupi gép. Teljesen beleszerelmesedtem a kattogó hangjába, beleástam magam a felhasználási kézikönyvébe -amit persze alig tud feldolgozni az agyam- meg próbálok megtudni valamit a digitális fotózásról. Hááát, így 3 évnyi védőnői tanácsadó füzetek és hozzátáplálási táblázatok olvasása után éles a váltás, de nagyon-nagyon élvezem, olyan ... frissítő erő??? -ként hat rám vagy nem is tudom, de megint olyan vagyok, mint akit "belőttek". Az idő nagyon nem kedvez eme hobbi gyakorlásának, úgyhogy szerintem hamarosan jövök élesebbnél-élesebb fotókkal fűszerezve. Puszi Mindenkinek :D .

...gyerekeim jelenleg modellként vannak alkalmazva, nevelésük egy időre felfüggesztve 8)

Kép
Kép
friday

Ági, tuti Bene alvása mozgástól lett jobb! Így lefárasztja magát és tud aludni!
Köszi a napirendet! Az elalvás nálunk is így megy, néhe kicsit sírdogál vagy dünnyög, de elalszik, ha nem akkor vissza a játékhoz :D:D:D

Móni, ti a kiságyat már leeresztettétek most, hogy négykézlábazik Dávidka?

Mangora

Kép
mangora

Friday, várjuk a képeket akkor! Hajrá! Nem csodálom, hogy élvezed, hogy végre mással is foglalkozol a gyerekeken kívül! Engem is nagyon ki tud az ilyen kapcsolni!

Jó kis csapongó vagyok, bocsi, hogy össze-vissza reagálok :D:D:D

Mangora

Kép
mangora

Mangora, köszi a linket, áttanulmányozom.
Cserébe a "napirend":
Elöljáróban, nálunk is a 3 hónapos éjszakai ritmus megy ismét:

- eszik vmikor éjjel vagy legkésőbb 5-6 körül hajnalban
- reggeli 8 körül (ezt én vezettem be, hogy legyen mihez viszonyítani a többi evést)
- 10 körül tízórai: gyümölcs
- 12 körül ebéd: főzelék + szopi (a cél, hogy ez minél kevesebb legyen; már 2. napja csak egyet-kettőt szívott és elaludt)
- aztán szopik 3-kor, 6-kor és fél 9 körül
mindehhez +/- fél óra, ill. ha úgy látom, hogy éhes vagy nagyon odavan, akkor szopi és csúszik minden :-)

Én sem tudom 100%-osan, hogy mikor éhes vagy álmos, mert ő az ujját kapja be, de ha nagyon álmos, dörgöli a szemét is.

Szóval nálunk is inkább rendszertelenség van, mint rendszer.

Móni, ha megnyugtat, étvágyam nekem is van, de én inkább nassolok :oops:
Hűha, tudsz ám élni, reggeli marhapörkölt 8)
Az egyszeri kelés a következőből állt (50 perc volt): négykézlábállás, a rács kaparászása, elakadás, sírás, vigasztalás, evés, játék, dumálás és elalvás

Kata, nekem pont tegnap mondja a barátnőm, hogy miért nem megyünk el Mikivel egy este színházba, fél 7 és fél 10 között megjárjuk. Mondom, hogy mert este Zsófinak gyakrabban van rám (a mellemre) szüksége. Erre a válasz, le kell szoktatni :?
Látszik, hogy nincs gyereke...
Régebben én sem értettem ezt a rendszert, leszoktatást stb., de már tudom, hogy egy kisbabának egy éves koráig reggel és este tejet kell kapni és erre a legjobb az anyatej, amíg van.

Napernyőből ezt néztem ki, nem ragaszkodok márkához:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/9753 (van kuponom) vagy ezt http://elefani.eu/spd/termek_272942/Napernyo

Amit még szeretnék, az az autóba napellenző: http://elefani.eu/spd/termek_431770/Gra ... llenzo_2db
vagy valami hasonlót
Nem tudom, hogy ér-e vmi (azt olvastam, nem sokat). Megköszönném, ha tapasztaltabbak megosztanák az ezzel kapcsolatos élményeiket.

Friday, na gyere akkor most már és hozz fotókat is :-)

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket mindenkinek. Jól sikerült, csináltam rácpontyot, bezabáltunk, utána iszogattunk, persze alkohol csak neki lehet, dart-oztunk (vagyhogyisírják). Persze Míra keresztbe tett, extra nyűgös volt, 3x kelt az éjjel. :evil: Éjfél volt, mire ágyba kerültünk. Qva fáradt vagyok, voltunk bent Budán dokinál, megkapta a csaj az oltást. A szeme javulóban van, így nem írt semmit, majd magától helyreáll, forralt vízzel törölgetni stb. Bukásra írt fel Sinlac-ot, és UH-ot, nézzék meg, mert nem lenne szabad ennyit buknija, és főleg nem még 3 órával szopi után. (akkor már a túró jön a gyerekből)
A szemfog még nem jön, de már jóelőrre megdagad. Viszont mondta, hogy már látszik alul a két kettes. Én azt nem is láttam! :shock:
Hogy adjátok a Sinlac-ot szopis gyereknek? Mondta, hogy 2 alkalommal szopi előtt. De mennyit? Amennyit elfogad, vagy???

Most hozzák a betont, kiöntik az alapot végre.

Kata, lehet, hogy a gyulladástól van a láz. Azóta nem jött vissza? Sajnálom Márkot, jó lenne, ha megoldódna végre ez a szemgond. Szorosan Vince nyomában loholva 4 fognál tartunk.

Friday, gratula az új géphez!!! Most el leszel foglalva a nyáron!

Kati

Kép
bfkata

hahó,

Ma megvolt nálunk is a 6 hós felmérés. Csabi 6230 gr és 65 cm. Ez alapján a "nemtudommije" 3 alatti, ami vékonynak számít :roll: Pedig ránézésre egyáltalán nem sovány. Mondjuk 3000 gr-mal született, tehát megduplázta a születési súlyát. A védőnő szerint sem kell aggódni.

Napirend:
7 körül kelés (+/- félóra)
8 reggeli szopi
12 főzelék (néha szopi)
4 gyümölcs
este 8 körül szopi
és még egy hajnali 1-2 óra körül szopi

Tehát mi 5-ször eszünk egy nap. Próbálom ezt betartani, Csabi is eléggé hozzászokott. Persze +/- félórás elcsúszások azért rendszeresen vannak.

Utólag is boldog névnapot Hangának, Eriknek, Zsófinak, Mirának!

Nálunk még semmi jele fogzásnak.

Ja, tényleg körkérdés: mostanában ha nagyon elfáradt, vagy ideges Csabi elkezd sípolva lélegezni. Ezt más baba is csinálja? Vagy kezdjek ideges lenni? Kérdeztem a védőnőt, de nem tudott okosat mondani. Jövő kedden látja a dokinéni, tőle mindenképp rá akarok kérdezni.

Ajándékozás, köszöntés témakör: nálunk ugye volt a keresztelő. Mindenkitől kaptunk ajándékot, (pénz, ruhácska), egyedül anyósoméktól nem kapott Csabi semmit. No comment. Pedig egyébként szeretik a gyereket.

Kata, remélem hamar túljuttok Márk szemproblémáján.

Nekem is elég jó étvágyam van, és én is szeretek nassolni sajnos. És mostanában rászoktam, hogy este 8 felé vacsizok. Ami azért elég gáz.

Még kaja témakör, nálunk a körte nem jött be, fájt is tőle Csabi hasa. Na aznap éjjel nem sokat aludtunk... :evil:

A védőnő szerint már nyugodtan lehet 6 hós kortól húst adni (csirkemell, pulykamell), mert nem allergizálhat, legfeljebb nem tudja még megemészteni, és akkor úgy jön ki, ahogy bement.
Csak akkor ettől nem fájhat a hasa???

További szép napot

puszi

Szilvi
huszilvia

Friday, szuper gép, szuper táj, irigy-irigy smiley érte.De végre kapcsolódj ki, ha tudsz.
Aztán gyere.

BfKata, remélem ez a Sinlac megoldja Míra problémáját.Mi még nem próbáltuk.Örülök, hogy elkezdték a munkát.Végre.

A mi "napirendünk" is csak saccperkábé módon alakul:
6 körül kel Márk, átviszem a szobánkba, szopi a franciaágyban és visszadurmolunk együtt.8-8.30 közt kel, akkor még1x szopi
10 körül tízórai, mindig gyümi
12.30 körül ebéd, ami mindig főzi és még szopi utána
14.30-15 körül uzsonna-tejpép vagy tejpép + gyümi és utána szopi
17.30 és 18 között vmikor vacsi, főzelék
8 körül fürdés, utána szopi és alvás
Viszont ha kizökkenünk a kerékvágásból , órákat csúszhat az egész, pl tegnapi kórházas dolog miatt 2 alvása is kimaradt, így majdnem végigaludta a délutánt és este 11kor dőlt ki és aludt el.

Mangora, örülök hogy semmi komoly a kiütés.Képzeld, most nézem és Márk fején mára megint eltűnt.Szóval hat a púder.

ZSuzsi, ilyen sötétítős cucc nekünk ugye beépítve van a kocsiban, hááát, ha nagyon süt a nap, nem sokat ér.Jó a napernyő!Na lehet veszek egy feketét, mert nekem az lenne jó a kocsihoz.

HuSzilvi, keresztelői ajándék nem semmi, de nem csodálkozok.Nálunk a szüleimtől a kaja és rendezés lesz az ajándék (20 főre), keresztszülők ajándékát már megkaptuk, a hintát, tesóméktól kap egy nagy pancsolót (ezt kértünk) a többiekre kíváncsi leszek.

Hú csajok, szalad a ház, de olyan jót durmoltam Márkkal, jól esett nagyon.
Láz nincs, most mértem, szem válladékozás és vér még mindig sajna :-(

pusz

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Na nekem 7 hónaptól mondta a húst...

Mangora, kb 1 hónapja evett ebédre főzit, avgy talán több, mire elkezdtem vacsira is azt adni neki.

katicat
Szigetszentmiklós

Lányok, köszi a napirendeket! Nálunk szerintem az a gond, hogy a reggel mindig az éjszakától függ, de lehet most hogy korábban kel hajnalban, így is megpróbálom kihúzni a reggelit így nem csúszik annyit a nap! Ezzel jó ötletet adtatok! Azt már észrevettem máskor is, hogy ha a kajában valami új dolog van,vagy akár növekedési ugrás, akkor borul a napirend és ennek lehet hogy kicsit én is vagyok az oka, mert következetesnek kell legyek!

Ma végre tök jól haladtak a munkások, zsaluzással, betonozással! Úgy örülök! Azt mondta a főnök, hogy ha ilyen idő marad, akkor a jövő hét végére végeznek!!! De jó lenne!!!

Zsuzsi, az én autómnak sötétített az ablaka, ebben szerencsére nem zavarja Marcit a napsütés, de mikor párom autójával megyünk, akkor az ablakba mikor felhúzom beteszek egy textilpelenkát! Ez fehér, így a meleget is taszítja és tényleg jó! Vagy ha nem hosszú útra megyünk, de a környékre, akkor a hordozó fogójára erősítem rá a pelust és arra terítem, ahonnan a nap süt (napernyőként :D)
Az elefáni bababoltnak, ahonnan linkeltél, van egy boltja itt tőlünk nem messze, mi csomót járunk oda!

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi

Nekünk van az ablakokon az autóban hasonló, ami teljesen befedi az ablakot, ha lehúzzuk. Szerintem jó, azért a napot rendesen eltakarja, de kilátni rajta. Babakocsis napernyőnk nincs. A míg nem tud ülni, addig rossz csak, utána kibújik szerintem az ernyő takarása alól is. Simléderes sapi védi az arcát, testét meg a naptej. Aki gondolja azért ki lehet próbálni.

Kati
Én Sinlac pépet kaptam, de még nem próbáltam. Vince mondjuk nem is bukós. :?

Kata
Mostmár reméljük rendben lesz Márk szeme!

Friday
Fényképező!!!!! Én is, én is, én is, én iiiiiiiiis! Egy tükörreflexesre vágyom már vagy 5 éve, de annyira drága, hogy nincs szívem kiadni érte annyi pénzt. Pedig azt hiszem kihasználnám és imádnám! :wink:

Én kissé kevesebbet eszem, de a kilók valahogy nem mozdulnak...lefelé, csak felfelé. :oops:

Akinek nincs gyereke könnyen okoskodik. Sokszor még az is, akinek van, hiszen mindenki gyereke más, más igényekkel. Ezt mindenkinek magának kell tudni, mikor és meddig szoptatja a gyerekét.

Most megyek, fürdetni,meg vacsiztatni, aztán tanulok, köszönöm a drukkokat, remélem segít holnap! Tiszta ideg vagyok már!
( Byrd misék Zsuzsi, jól emlékszel :wink: )

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

HI,,

ITT vagyok én is most értem ide.. !

Mai nap olyan szar volt hogy csak na.. csomó papírt kellett előkeresnem a hitelhez igazoló dokumentumokat. meg én is szar paszban vagyok ma.. fáradt is meg nyomott is vagyok ááá úgy hogy bocsi ha nem reagálok most mindenre !!
Még a gyerekkel is lefeküdtem , aztán aludt 2 és fél órát utána mentünk a boltba vásárolni !
Ja, vagy öten mondták h jól összeszedted magad, köszike.. igazán jól esett.. mondtam magamba.. ezért vagyok ma olyan szarul!
:cry:
Olyan izék tudnak lenni az emberek! p.a r a..to
Fleur, Friday de jó hogy jelentkeztetek ! :lol:

Mai menünk, répa krumpli volt, és körte banánnal !
Ízlett neki !

EGy napunk kb..

általában
5 kor kel, aztán áthozom hozzánk , ott kap egy kis cicit de mire átteném a másikra már felébred és eszébe jut h nem is kell neki a cici ! Ekkor kap egy kis tápit, aztán bealszik úgy fél 8 ig , aztán tiz felé gyümi, utána alvás, szerencsére Máté is egyedül alszik el, vagyis addig morog félig lecsukott szemmel míg elalszik ! :lol: olyan édes ilyenkor, de már volt rá pl h 11 kor evett gyümit mert bealudt kaja közben.. kb két kanál után .. két kanál közott lecsukodik a szeme ! :roll: nagyon vicces tud ilyenkor lenni, tök kajcsi szájjal ! Következő hamika fözi.. amit egy- fél 2 felé van aztán alvás.. utána 5 felé rizspép gyümivel és esti tápszer,, ami fürdés után van 8 - negyed kilenc felé !
Most egy pár napja ráálltunk erre a napirendre.. de persze nálunk is borulni szokott h elmegyünk itthonról v többet alszik stb..

Csinált már valaki spenotot a bébinek ? Én ma vettem de nem tudom hogy főzzem meg neki, tudna vki segíteni ???

Móni mi is kendőztünk ma,,,, mert eléggé lógott az eső lába.. de pont haza felé kezdett cseperegni.. te még mindig előre kötöd D , úgy ahogy azon a videon van amit küldtél anno? Mert én is úgy hordom még.. de azt mondják h 9 kg ig ajánlják így mert akkor már terheli a gerincet.. Te mit tudsz erről?
Én még nem mertem másik pozzal kísérletezni ?!?! VAlahogy elég nehéznek tűnik számomra !! DE el volt benne Máté nézelödött ! :D

Vick ügyi legyél holnap !

MÁrknak jobbulást !

Ja Vick, ha ez megnyugtat Hangival kapcsolatban a mi naptárunk nem is írta ki h Névnapja van. úgy h lehet h ezért nem köszöntötték fel ... ! :wink: De amúgy egyetértek az érzésseddel mert engem az egyik legjobb bnőm felejtett el mert összeveszett a szüleivel és rossz paszban volt.. köszik !! :evil: De utólag felköszöntött ! Miután szóvá tettem,, ezért vannak a jóbarátok nem?? :lol:

Napsütéses dolog a kocsiba.. hát nekem is jól feladta aleckét.. mivel nekünk 3 ajtós kocsink van. MÁté elől utazik mert én úgy szeretem ha mellettem van, de ha ráteszem a hordozó tetejét akkor nem lát semmit, de ha leveszem süt a nap , napellenző kilöve elől mert akkor én nem látok ki! HÁtul meg nem teszem max akkor ha apa vezet , úgy hogy nem tudom nekem melyik megoldás volna a legjobb!!?!?!? Marad a sapi!!! :wink:

Szopizás.. hát ma is megkérdezték egy jó páran h szopizik míg a boltba mentünk, és meséltem a sztoryt , azt a választ kaptam h nem értem.. én tök sokáig szoptattam.. két évig stb. hát én is szoptatnám ha akarná de nem eröltettem annál rosszabb sztem,, két elég volt arra h elfogadjam nem kell neki ennyi !!! Szar nekem de ez van !

Na megyek aludni !

Céklát aki vet,... bio ?? Én simát vettem de lehet h megcsinálom neki,,, de félek nagyon akkor lehet h nem kellene mi ???

Krumpli, répa, tök , spenót után milyen fözit lehet nekik adni ?, Mikortól??
Védőnő az tmondta h 7 hónapos kortól husi.. nekem a combot mondta az anem olyan száraz !!
holnap jövök

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Vick,
Hajrá!!!

Mangora,
Nem nagyon használjuk a kiságyat, de jó kérdés... nem tudom én se, mikortól kell v. érdemes leengedni.
Tapasztaltabbak?

(Hu)Szilvi,
Nálunk nincs ilyen sípolás. Mindenféle hülye hangot tudnak kiadni, de azért nézesd meg.
Éjszakáitok mostanában milyenek?

Ági,
Igazából nem irigylem én senkitől sem a nyugodt éjszakákat, se az alakot... csak imádom ezt a sárga @-ot:)Szóval hajrá 12 órás alvás!

Zsuzsi,
Én is csak azért nem nassolok állandóan, mert minden evés után kénytelen vagyok fogat mosni:) Na de ha majd megcsináltatom a fogaimat...
Mára paprikáskrumplit készítettem, ahogy írtad, eszembe jutott, hogy évek óta nem ettem.

(T)Szilvi,
Én adtam céklát, sütve, nem biót. Az se rosszabb, mint a répa és a krumpli.

Spenótot elvileg alaposan meg kell tisztítani, aztán forró vízbe dobni, és 4-5 percet főzni. Aztán főtt krumplival összeturmixolni.
Én is készülök kipróbálni.

Hordozókendő:
Igen, azt mondják, 8 kg-n felül már nem jó elöl hordozni.
Biztos terheli a gerincet, de belegondoltam, hogy előbb felnő, mint hogy az én gerincem kikészüljön:) Szóval nem több éves, folyamatos terhelés ez.

Voltunk egy tanfolyamon, megtanultam csípőre kötni, azt szabad, kényelmes is, de nem szeretem, mert a nyakamon dörzsöl egy anyajegyet a kendő úgy.
De megéri a tanfolyam, profin megmutogatják, hogy kell, és gyakorolni lehet.

www.hordozo.hu - náluk voltam.

Pusz, mennem kell
M.
monke

Kati,

Remélem, nincs szervi baja Mirának!
Hasonló tünetek miatt mi kétszer voltunk hasi ultrahangon (1 hónapos és 4 hónapos korában), de nem találtak eltérést.

A hasonfekvés és fogzás/nyálazás csak ront a helyzeten.

Sinlac-kal kapcs. tapasztalatok engem is érdekelnének:)
Meguntam már az állandó felmosást és átöltöztetést.

Szép napot,
Móni
monke

HAJRÁ VICK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kati

Kép
bfkata

Jó reggelt innen is!

Megy a drukk Vick!!!
Tényleg, ki vigyáz Vincére addig?

Móni, Kati! Mi kipróbáltuk a Sinlacot, uzsonnára kínáltam neki! Magában nem igazán ette meg, ennek is elég fűrészpor íze van. Úgy csináltam neki, hogy gyümölcslébe kevertem bele, így kicsit több ment le. De mióta a gyümit visszautasította korábban még nem próbálkoztunk újra, pedig van itthon! Ja, és én a tápi előtt adtam neki és megcsináltam kb 60 ml gyümiléből, és annyit adtam neki, amennyit elfogadott, a többi kuka és utána még megkínáltam táppal.

TSzilvi! Ne vedd magadra ezeket a megjegyzéseket a szoptatással kapcsolatban! Ha nem akarsz ilyeneket hallani, akkor az a legegyszerűbb, hogy nem kell magyarázkodni, csak annyit mondani mindig, hogy nem szopik és kész! Nem kell belemenni a kérdések és az okoskodások sorában, légy visszautasító ebben a témában és akkor nem tudnak vele megbántani! Én is ezt csináltam! Bár azért nekem szerencsém is volt, mert engem sok olyan anyuka, kismama vesz körbe, aki hasonló cipőben jár! Először én is azt hittem (éreztem), hogy egyedül vagyok ezzel a problémámmal, mert ugye a csapból is az folyik, hogy szoptatni-szoptatni-szoptatni és aki nem ezt teszi az már árt a gyereknek! És minél több emberrel beszélgetek, annál több olyannal találkozom, aki megértő és támogat abban, hogy azért így is fel tud nőni a baba! És láss csodát!!! Ma a tápszerek sokkal jobban, mint pl 10 éve! Vagy a nagyim mesélte, hogy ő annak idején apunak még lisztet (!!!!) pirított és azt adta a forralt vízhez! És láss csodát, felnőtt mégis!!! És úgy vagyok vele, hogy még így, hogy nem szoptatok sokkal könnyebb esetleg másra hagyni a gyereket, mert a tápot bárki oda tudja neki adni, nem lesz anya-függő a dolog! Szóval keresd a pozitív oldalát és meglásd jobb lesz utána!

Nekünk az éjszakánk ma nagyon jól alakult! Fét 5kor kelt csak Marci, akkor oda adtam neki a cumiját, és mire pisiltem, addigra visszaaludt :D Így nem etettem meg :D:D:D Utána fél 7kor kelt ismét, de akkor sem volt éhes, csak már megint bepisilt! Olyan fél 8 körül kínáltam neki kaját, de nem evett sokat és utána nem sokkal el is aludt (ami nagy jó, mert ma kopácsolnak ezerrel a munkások...) Szóval lehet, hogy az utóbbi napokban kicsit túlette magát :D:D:D Tegnap is 3szor kakilt :D:D:D
Tegnap este annyira fáradt voltam, hogy fél 10kor elhullottam... ÉS ma reggelre kicsit kapar a torkom! Biztos kicsit meghűltem ebben a hülye időben...

Kisággyal kapcsolatban azt tudom, hogy mikor már annyi erő van benne, hogy kúszik, négykézlábra áll, akkor már le kell engedni, nehogy felhúzza magát a rácson és átforduljon rajta... Mi még itt nem tartunk, úgyhogy nekünk még fönt van a matrac!

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Húúú, jó sok minden történt!

Utólag is sok boldogságot kívánunk minden ünnepeltnek!

Mikor lesz már jó idő? Együttérzek az építkezőkkel! Mi már egyre rosszabbul viseljük, hogy nem lehet kimenni.

Szilvi! Sajnálom a szopit! Az szerintem jó, hogy legalább hajnalban elfogadja még, hátha visszakap az ízére!

Ikeás taliról van valami?

Kata: Márk jobban van már?

Velünk most nincs semmi különös. Éjszaka újabban Petra is kel, igaz max kétszer, de leggyakrabban csak egyszer. Amit részben nem bánok, mert ilyenkor legalább jól szopizik. Ha rajta múlna, szerintem nem nagyon szopizna már ő sem. Eszik mindent ezerrel. Jövő héten megyünk mi még csak a hat hós vizsgálatra. S meg kell kapnia újra a BCG-t. Valaki kapott most újra? Mennyire viseli meg őket?

SZép napot Nektek!

J.
VICK! NAGY KALAPPAL!

Ági. azóta minden rendben van Benével?

Kata:

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Vick, megy a drukk, szorítunk Érted nagyon!!!

Ma éjjel Bene is négyszer kelt... hosszútávon azért nem kényeztet el minket ő sem, hogy tudjuk értékelni, amikor végre rendesen alszik :wink:

Mangora, mi sem tettük még a matracot lentebb, eleve kicsit mélyebb a legmagasabb szintje is, illetve a fejvédő miatt nem is nagyon tud kikapaszkodni. Őrízetlenül alig van amúgy is benne, de valószínűleg nemsokára lentebb tesszük azért, biztos ami biztos, napról napra erősebb, nehogy pont így lepjen meg minket :roll:

Tök jó, hogy jót haladtak a munkások, remélem tényleg sikerül a jövőhéten befejezni a munkákat!

Friday, jó, hogy jöttél, jó fényképezgetést :lol:

Judit, köszi a kérdést, szerencsére minden a legnagyobb rendben :)
Benének begyulladt a BCG-je, így ő nem kap újra. Néztem az iwiwen az új képeket, gyönyörű kislányod van!

(Hu)Szilvi, sípolás nálunk sincs, talán tényleg érdemes lenne rákérdezni a gyerekdokinál.
A körtére Bene is érzékeny :(

Tszilvi, ne foglalkozz a rosszindulatú megjegyzésekkel, olyan tapintatlanok tudnak lenni az emberek sajnos... :? Eddig is szopizott, étvágyával most sincs gond, ez a fő!

Krisztina, Veletek mizujs?

Bene is bukós, de a pépekből nem jön vissza szinte semmi szerencsére, max ha kapott rá tejet, akkor a kettő együtt :wink:

Jaj, mikor fog már újra sütni a nap???
A ruhák nem száradnak, Bene meg a kanalazásnak hála iszonyat mennyiségű ruhát használ el... :?

Vick, HAJRÁ-HAJRÁ!!!

Én terhesen államvizsgáztam tavaly, nem volt előre sorrend, de természetesen én lettem az utolsó (nem jött el a szakdogám bírálója... :evil: ), valamikor délután került rám sor, addigra már tönkrement a gyomrom... olyan rosszul még sosem voltam. A tanárok nem tudták, nem akartam, hogy bármilyen irányba befolyásolja őket... :roll:

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ja:
Szoptatásról:

Aki szoptat még, azért csesztetik, hogy miért nem választja el.
Aki már nem szoptat, azt azért.

Szilvi, ha van kedved, próbálkozz még, simán visszaszokhat - ha nem megy, ne legyen lelkifurdalásod.

Ez egyébként is magánügy.

Petra tényleg tündéri!
A kedvencem a fürdőkádas kép.

Ági,
Államvizsgával kapcs:
Hős vagy! :) de kellett volna szólnod azért.
monke

:oops: Köszönjük szépen a dícséretet!

Édes lehet Bene kanalazás közben. Petrát egyelőre nem érdekli a kanál. Szerintem úgy van vele, gyorsabban jól lakik, ha én adom és ő nem nyúl bele. Mókuskerék kellene az etetéséhez, olyan gyorsan nyeli, hogy nem győzzük a szájába kanalazni.

Szilvi: próbálj meg nem foglalkozni a megjegyzésekkel! Senkinek semmi köze, se ahhoz, hogy híztál-e és se ahhoz, hogyszopizik-e még! Az lenne a legfontosabb, hogy lelkileg Te egyben legyél, így meg nem megy!!

Képzeljétek! Akkora a fejem! Andris anyja (nem vagyunk házasok) kitalálta, hogy Petrának süt tortát a fél éves szülinapjára. Egy fél tortát! Normális? Tőlünk persze nem kérdezte meg, hogy mit szólunk hozzá! Egyébként meg egyáltalán nem foglalkozik Petrával. Mikor 3 hónapos volt, akkor kapott ge ybűnronda tipegőt tőlük, húsvétra egy HASZNÁLT csörgőt, s ennyi. A gyerekszobába ők vették meg a kiságyat és a pelenkázót, ez igaz, de mióta megszületett Petra, ennyi. Nem azt várom, hogy ajándékokkal bárki is halmozza el, de foglalkozni lehetne vele. Múlt héten voltak itt először kifejezetten Petra miatt. AZt találta ki, hogy elviszik babakocsozni, szigorúan akkor, mikor időt tud erre szakítani. Persze ő úgy gondolta, hogy alvásidőben vinnék.... mondtam neki, hogy nem. Alvásidőben itthon alszik, és egyébként is, először jöjjenek át játszani vele, hogy megismerje őket. Úgy nem vihetik el, hogy meg sem tudnák vigasztalni, ha valami gond lenne, sőt lehet, hogy épp tőlük sírna. Túl vaskalapos vagyok szerintetek?

Huszilvi: nálunk sincs sípolás. Szerintem is mutasd meg a gyerekorvosnak.

Ági: hát, nekem is minden elismerésem az államvizsgádhoz. Én élni is alig éltem egy éve ilyenkor.

J.

Judit

Kép
petra09

Igen Móni, akár szoptat vki, akár nem, jönnek a hülye tanácsokkal!
Csak sajnos nem tudja az ember a füle mögött elengedni.
Szerintem a mi fórumunk babái már ígyis előnyben vannak, mert valameddig mindenki tudott szoptatni, vki már az elejétől fogva nem tud.
Szóval Szilvi, próbálj meg kemény lenni és szólj vissza, ha már bántó.

Judit, igazad van, én is ragaszkodok hozzá, hogy alvásidőben ágyban aludjon a gyerek.Nálunk ezt nagyon megszokta Márk.Persze, egy-egy ilyen alkalom, aztán máris lőttek a szoktatásodnak és gyakorlatilag semmit nem tudsz otthon csinálni, mert ugye a gyerek alvásidejében tevékenykedik az ember lánya.
Nem semmi anyósod van neked is, tényleg hülyeség ez a torta sütés, de inkább próbáld valahogy Andris fülét "rágni", hogy ezt nem tartod jó ötletnek.

Vick, híreket várunk!!!

Csajok, ma meg holnap már pakolászok a hosszú hétvégére, meg házimunka is van dögivel, szerintem már a keresztelőig nem jövök.
Láz nem volt azóta, szóval tuti a gyulladás volt, a válladék is kevesebb, díjaznám, ha a keresztelős képeken már szép lenne a szeme.

Szép májusi időt és jó pihenést mindenkinek a hétvégére,

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata. most lesz a keresztelő? Szorítok, hogy jól sikerüljön, s minden szép legyen! Aztán tényleg jó lenne már találkozni! Örülök, hogy már jobban van Márk.

Andris fülét már rágtam/om. Mindig ilyen és ehhez hasonló húzásai vannak a szüleinek. Ott indult a rossz viszony, hogy nem hitték el, hogy tényleg rosszul vagyok a terhesség elején, szerintük csak elhagytam magam. Igaz kétszer voltam kórházban és 12 kg-t fogytam..... AZtán ott folytatódott, hogy miután kész lettünk a felújítással és ideköltöztünk, mondta Andris nekik, hogy kulcsuk nem azért van a házhoz, hogy úgy mászkáljanak, mint otthon, hanem azért, hogy ha nem vagyunk itthon és valami gond lenne.... Korábban úgy jöttek-mentek itt, mint ha otthon lennének és úgy is intézkedtek. AZt hiszem ez az, amit nem tudnak lenyelni. Azt, hogy kézben tartom a dolgainkat és nem kell itt se takarítani, se főzni, se megszabni, hogy pl milyen függönyt vegyünk, hogy mikor vágjunk füvet.... Korábban minden ilyenbe beleszóltak. Andris már nős volt, s a volt felesége nem igazán nőtt fel ezekhez a dolgokhoz..... a szülei meg ezt szokták meg most meg úgy kezelik, hogy kitúrtam őket. Arra jutottunk, hogy ha bármi olyat mondanak ami nekem nem esik jól, akkor visszaszólok. Eddig nem tettem, de persze elfojtani nem tudtam magamban és itthon vitáztunk..... ez meg nem jó.
De befejeztem az ömlengést!

Judit

Kép
petra09

Judit, igen, pünkösdkor lesz a keresztelő.

Nem ömlengsz, írd csak ki magadból.Nagyon ügyes vagy, hogy így a talpadra álltál!Igazat adok teljesen!
A baj, ha az ember ilyenek miatt balhézik a párjával, de hát ha elfojtod magadban sem jobb....

puszi és gyönyörű Petra :-)
na eldugulok és megyek vasalni, aztán remélhetőleg ma sétálni is eljutunk már

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, drukkolok, hogy a keresztelőn minden úgy menjen, ahogy szeretnéd, már ha az otthoni vendéglátás nem is jött össze! És remélem tényleg javul sokat addig Márk szeme!!!
Jó pakolászást és jó utat nektek!!!

Judit, nagyon ügyesen csinálod anyósékkal kapcsolatban a dolgot! Nem kell hagyni, hogy a fejedre nőjenek!!! Nálunk is úgy van, hogy ha vitázunk is Robival, akkor az mindig a nagyi miatt van, mert kiborít engem! Ezt abszolút megértem! Rossz dolog tudom, de valahogy nekünk is ki kell adjuk magunkból a feszültséget és ők azok, akik ezen változtatni tudnak!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Hú, de sokat írtatok tegnap óta!

TSzilvi, ne foglalkozz a beszólós emberekkel, bár tudom, hogy nagyon nehéz. Mangorának igaza van, mond, hogy nem szopik és kész. Ne részletezd stb. és akkor majd megértik, hogy nem akarsz róla beszélni.
Mónival egyetértek, azt is magyarázni kell, ha szoptatsz. Az embereknek semmi se jó.
Főzelék: adtam már brokkolit, cukkinit és paradicsomot is, mind krumplival. A védőnő mondta még a tököt, a sóskát és a spenótot.
Spenótelkészítés: azt olvastam, hogy 4-5 percig kell főzni és átpasszírozni éd így összekeverni a krumplipürével. :shock: Nekem ez így macerásnak tűnik, szerintem botmixerezni fogom, mint ahogy Móni is írta.

HSzilvi, ilyen sípolást nem tapasztaltam. Kérdezz rá a gyerekorvosnál.

Judit, panaszkodj nyugodtan, mindannyiunknál kiborul néha a bili. Ügyes vagy, hogy ilyen határozottan kezeled a dolgokat? Milyen lett a fél torta?

Kata, drukkolok, hogy nagyon szép legyen a keresztelő. Jó utat és jó készülődést és várjuk majd a képeket!
Örülök, hogy elmúlt a láz, ezek szerint akkot a délelőtti tortúra okozhatta az egészet.

Mangora, de jó, hogy jöttek a munkások. Csak elkészül végre az udvar!
Mi sem tettük még lejjebb a matracot (nekünk 3 szint van az alsóval együtt), de már nagyon gondolkodom rajta.

Köszönöm a véleményeket az autó sötétítésével kapcsolatban. Azt hiszem, veszek egy ilyen szerkezetet. Nekünk elektromos ablakemelő van hátul és nem engedi bezáródni, ha vmi van közötte, így a pelenka kilőve. Eddig plédet tettünk a kapaszkodóra és a hátsó fejtámlára rögzítettük, de nem lett az igazi, sőt, Zsófit zavarta is. A hordozó "sisakját" esélyem sincs feltenni, nagyon nem tetszett neki.

Voltunk védőnőnél: 7100 g és 64 cm ZSófi
Amiket mondott (ez is egy vélemény, gondolom, leírom):
- nyugodtan adjak neki húst: csirkemellet, pulykamellet és csirkemájat
- glutént majd csak 7 hónapos kortól
- a délután szopi előtt adhatok neki tejpépet, ha gondolom. (Azt mondja, sokan azért adnak, mert már unnak szoptatni.) Kértem, hogy segítsen dönteni, hogy mivel teszek jobbat a gyerekemnek. Mondtam, hogy én szívesen szoptatok, ezzel nincs baj, de ha úgy gondolja, elkezdem adni a tejpépet is. Erre mondta, hogy akkor nyugodtan adjak, mert kell a változatosság, tudja meg Zsófi, hogy vannak ilyen jellegű ételek és különben is, hamarosan eljön az az idő, amikor kérni fog a mi kajánkból is.
Magamban még mindig dilemmázok, de azt hiszem, belevágok.

Az éjszakánk: ma csak 1/4 6-kor kelt Zsófi, evett, majd játszott, magunkhoz vettem és fél 9-ig visszaaludt!
Remélem, visszatér lassan a régi menetrend.

Mi már tegnap is voltunk kint. Jól felöltöztünk, nekem jólesett a séta, Zsófi nem nyilatkozott (értsd: nem sírt :-))

Vick, hogy sikerült a védés? Mikor van az államvizsga?

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

csak gyorsan:
a védőnőnk szerint a VHO legújabb ajánlása, hogy már 4-6 hónapos kortól adjunk glutént a babáknak, addig amíg szoptatunk, mert az anyatejnek van egy védőhatása, hogy ne legyen rá érzékeny a baba. Ha később kezdjük, akkor állítólag nagyobb eséllyel lesz gluténérzékeny.

Szilvi

megyek, etetés lesz: alma+gabonapehely, a fentiek jegyében 8)
huszilvia

Kata,
Jó utat, és egy gyönyörű keresztelőt kívánok!

Judit,
Igazad van, teljesen jogos, amit írsz, és tényleg jobb, ha rögtön szólsz, ha valami nem tetszik.
Ha meg indulatos vagy, nyugodtan vezesd le itt a fórumon, ne a párodon.
Ezért is vagyunk:)

Fél torta sajátos ötlet. Mi lesz majd a 18. szülinapon?

:lol:

Zsuzsi,
Ha ugyanarra a tejpépre gondolunk, akkor nekem azzal az a problémám, hogy az tejpótló, mint a tápszer. A cél meg elvileg az lenne, hogy a tej mellett másfajta ételeket is kapjon.

Szóval ha szívesen szoptatsz, van elég tej és nem tervezed elválasztani még, és úgyis eszik mást kanállal, amikor miért pont a tejpép legyen a másfajta étel, miért ne főzelék, gyümölcs, gabona...
De nyilván ez csak az én elképzelésem.

Ma próbáltam harmadjára próbáltam elintézni, hogy bejelentkezzünk a saját lakásomba. Hiába. Eddig mindig belekötöttek vmibe, most meg hétfőtől új jogszabály lép érvénybe, miszerint a tulajdonostárstól is kell egy beleegyező nyilatkozat:)
Nem elég a meghatalmazása, aláírása, személyije, lakcímkártyája, az adásvételi szerződés, az a tény, hogy a férjem, és hogy a közös gyerekünket akarom bejelenteni:DDD

Bürokrácia rulez.
Megyek jövő héten negyedjére.

Szép estét!
Móni
monke

Zsuzsi,

Egy másik "online" védőnő szerint pedig:
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... bab%E1m%3F
(az utolsó bekezdést olvasd).
monke

Sziasztok!

Először is: Megvan a védés, ötöst kaptam. Éreztem ám, hogy velem vagytok, nagyon jól esett! Nem is voltak szivatósak!
Köszönöm nektek a drukkokat és a sok k@kát! :lol:

Judit
Hasonló okokból lett rossz nekem is a viszonyom anyóssal. Míg Szalkán laktunk mindenbe bele akart szólni, és mikor megelégeltem, hogy uralkodik mindenkin, akkor kiosztottam, azóta utál, pedig ő akarta, hogy megismerjem Ricsit. Azért tart is tőlem, nem mer velem egy légtérben kettesbe maradni. 8)
Nem szabad hagyni, hogy megmérgezze a kapcsolatotokat! Külön kell kezelni, hogy h.lye, és külön, hogy ti szeretitek egymást. Én is szoktam háborogni Ricsinek, de tudja, hogy ez nem neki szól, csak valakinek el kell mondanom amit gondolok.
Anyósommal egyéb probléma is van, függő beteg, ez is sokszor volt a bajok forrása.

Kata
Szép keresztelőt kívánok, érezzétek jól magatokat!

Fáradt vagyok, majd jövök később!

vick
Kép
Kép
ervick

Nincs államvizsgám, mindennel készen vagyok! Júniusban diplomaosztó. :D

vick
Kép
Kép
ervick

Móni, köszi :-)
Egyelőre biztosan nem kezdek neki a tejpépnek.
Fél délután a netet böngésztem ezügyben.

Szilvi, Neked is köszi :-)
Más ismerőseim védőnői szintén így tudják, az enyém meg nem :-( Pedig ma direkt rákérdeztem.
Igaz, nekünk már csak 2 hét van hátra a hét hónapig, szerintem a jövő héten adok glutént.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick, gratulálok, nagyon ügyes voltál!!!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick: GRATULÁLOK! Tényleg Veled voltunk!

Judit

Kép
petra09

Vick, SZÍVBŐL GRATULÁLOK!!!
Remélem lesz méltó ünneplés :lol:

HuSzilvi, nekem is pont ugyanezt mondt a védőnőm. És a táblázat, amit a múltkor ide is beszúrtam, szintén tartalmazza. Szóval jövőhéten én is főzök neki egy kis durumtésztát :wink:

Zsuzsi, a múltkor volt szó a gyümi-zöldség keverékekről: most vettem észre, hogy az Univeres sütőtök-almára bébidesszert van ráírva, és főétkezések után vagy között ajánlja.

Móni, ügyintézés :shock: :evil: Ez nagyon durva. Esetleg a pápától ajánlólevél nem kell nekik??? Vagy a szomszédok beleegyezése??? :twisted: Röhej. Sajnálom, hogy így megjáratnak Titeket :cry:

Kata, kívánom, hogy meghitt, szép ünnep legyen Márk keresztelője! Majd hozz képeket! :)

Judit, sajnálom, hogy ilyen gondjaid vannak az Anyósoddal... nagyon rossz lehet. Nem is értem, hogy gondolja... a torta önmagában még nem gáz szerintem, de a többivel együtt már felettébb bosszantó. :(

Nyugodt éjt mindenkinek!

KépKép
gigilina

Vick,

GRATULA!!!

Zsuzsi,
Bevallom, én meg a gluténnak próbáltam utánanézni a who honlapján fél délután. Nem találom az istennek se az "új ajánlást".
Igazából csak unalomból érvelek meg böngészek, azt hiszem, a gyakorlatban nem akkora gáz se a tejpép, se a glutén, se a glutén hiánya.

Ági,
Szerencse, hogy az okmányiroda közel van, így inkább vicces.
Olyan, mint valami Kafka novella (főhős egész életében próbál bejutni a Hivatalba, végül a küszöb előtt haldoklik, mikor kijön bentről valaki, és a fülébe súgja, hogy rossz ajtónál várakozott:))) :P

Jó éjszakát,
Móni
monke

Kafka novella :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Jaj, Móni, szegénykém, tényleg kabaré amit Veled művelnek a hivatalban.
Az új ajánlásnak most gondoltam utánajárni, de megspóroltad nekem ezt a kört :)
Igazad van, szerintem sem múlik semmi 1-2 héten, nem?
7. hónap -1 nap allergiás, aztán pedig nem? Nem hinném, hogy ilyen szigorú határok lennének.
Egyelőre nem adok tejpépet, mert még én sem döntöttem el, hogy mit szeretnék adni uzsonnára.

Ági, köszi, azóta én is felfedeztem, hogy rá van írva :-) DE a védőnő szerint, amiben van zöldség is, az inkább főzelék. Ezzel egyetértek, ennek ellenére a sütőtök-almát tízóraira adtam). Megnéztem egyébként az összetételt is, alma alig volt benne...
Megnéztem egyébként azt a táblázatot megint, jó pár dologgal kapcsolatban pedig elég szélsőséges, pl. banán 12 hónapos kortól :shock: (igaz, én még nem adtam), de cseresznye 4 hónapos kortl :shock:
Á, a fene érti ezt az egészet...
Na, ez most nem Neked szólt személyesen, csak mélázok, de épp erről jutott eszembe :D

Vick, sajnálom, hogy ilyen a helyzeted az Anyósoddal :-(
Általa ismerted meg Ricsit, ha nem titok?

Jó éjt mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Futólag olvastam megint...

Vick, gratulálok, nagyon ügyi vagy! A szülinap alkalmából pedig Isten éltessen!

A névnaposoknak is sok boldogságot! Bocsánat a késedelemért.

Kata, biztosan szép lessz a keresztelő, várjuk a képeket.

Judit, Mangora jó, hogy jöttetek :)
Én nem láttam Petráról képet, megnézhetem?

Hozzátápiban sokféle vélemény van és tényleg a sok allergiás megbetegedés miatt intenek óvatosságra, de nem hiszem, hogy attól függene az allergia, hogy mikor találkoznak egy-egy élelmiszerrel.
Szerintem inkább ilyesmi állhat a sok allergiás megbetegedés hátterében:
http://www.kismama.hu/kisgyerek/betegseg_ertelme/2287/

Hivatali ügyintézés :twisted: Nekem meg lejárt a személyim

Szilvi, nézesd azért meg Csabit, de lehet, hogy csak egyéni adottság. Blaninak pl. ha nagyon tetszik valami, úgy veszi a levetőt, mint Dart Veder.

Mi i voltunk védőnőnél, Bíborka 7080 g, 65 cm. Zsuzsi, ebben a hónapban is azt állapítottam meg, hogy hasonlóak az adatai Zsófiéhoz, mégis úgy látom, hogy Bibi kis dagi Zsófihoz képest. Majd hozok képet a hurkáiról, lefotóztam.

Móni, tetszik az ötleted, hogy sütöd a zöldségeket, kipróbálom én is.
Én adok tejpépet, mivel a zöldség nem nagyon jön be, és utána a következő evés összeszorított szájjal kezdődik, ezért néha beiktatok tejpépet, ami ízlik.

Szilvi, remélem, hogy nem én bántottalak meg, természetesen te érzed, hogy tudsz-e tovább szoptatni, illetve, hogy Máté akar-e?
Ne aggódj, tényleg hamar le fognak menni a plussz kilók. Holnaptól jön a jóidő és akkor huss a depinek is.
Hozzánk is lehet ám jönni :) Majd beosszuk :)

Bibi hajnalban kel (5-6 között) 3x alszik napközben, és az egyik több mint 1 órás :) Este 9-10 között van elalvás. 1x kóstolunk délután. 3-4x szopizik napközben, éjszaka viszont sokszor. Szerintem már nem elég a tejci, viszont nem nagyon akar enni, kivéve a tejpépet.

Zsuzsi, a Norautóban van választék a napvédőből, és az ára sem vészes.

Ja, Apa szólt, hogy nem tud pihenni, mert a gyerek minden hajnalban üvöltözik. Nem üvöltözik, hanem gagyarászik és közben rikoltozik jókedvében. Istenem, élvezi a hangját, és igen, kicsit erős és éles...:) Hát igen, én is kávét töltögetek közben magamba.

Friday, várom a csodafotókat, és már előre irígy vagyok. :@

Jó éjt mindenkinek!
R
34372

Csajok, az őrület határán vagyok.
Apába ma reggel belementek az M0-on, kocsi totálkáros, neki remélhetőleg semmi baja, inkább ezért izgulok, teherautós elismerte a hibáját, kapunk cserekocsit de azért szörnyű, mi van ha mi is ott ülünk.
A másik meg, sógornőmék lánya kórházban, infúziót kap, hányás-hasmenés és még nem tudják, lejönnek-e a keresztelőre, ők lennének a keresztszülők.Csak bőgni tudok, most megyek is, ne haragudjatok,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, Úristen, borzasztóan sajnálom!!! Hál'Istennek, hogy a párodnak semmi baja... jaj, ilyenekbe belegondolni sem szabad, hesegesd el a rossz gondolatokat!!!
Hányás-hasmenés.. már csak ez hiányzott :cry: :cry: Fogalmam sincs, mi lenne a legjobb megoldás...
Küldök Neked sok-sok erőt, gondolunk Rátok, hogy minden rendbe jöjjön!

KépKép
gigilina

Kata, Úristen, ez borzasztó!
Lényeg, hogy Miki jól van.
Én sem tudom, mi lenne a legjobb megoldás a Keresztelő kapcsán.
Csak Ágihoz tudok csatlakozni, sok-sok erőt kívánok Neked és nagyon szorítok, hogy minden a legjobban alakuljon.
Írj majd azért pár sort, hogy hogy vagytok.
Puszi!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata,
Igazán én se tudok mást mondani.
Borzasztóan sajnálom.

A legfontosabb, hogy nem sérült meg a párod. A sógornőd gyerekének mihamarabbi jobbulást.
monke

Kata!

Én sem tudok mit mondani! Próbálj arra gondolni, hogy a szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Párodnak semmi baja, s hogy Ti valóban nem ültetek a kocsiban!!!! Ha úgy érzed, hogy jót tenne a beszélgetés, hívj nyugodtan bármikor!

Sógornődék lányának mielőbbi jobbulást kívánok! Hol laknak? Messze laknak Tőletek? Úgy, hogy a lányuk kórházban van, elképzelhető, hogy a keresztelő idejére el tudnak menni?

J.

Judit

Kép
petra09

Kata, a Keresztlányodnak mielőbbi jobbulást!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Köszi az együttérzést, csajok.A férjem jól van, benn van a munkahelyén...Kapott másik kocsit is, így nem maradunk kocsi nélkül a hétvégére szerencsére.De tök gáz, hogy szinte vadonatúj volt a kocsi, azon a napon hozta el apa, mielőtt Márk született.
Na én ezért nem vezetek, mert magamban bízok, de annyi hülye van az utakon.
Persze, tudom, ez nem mentség.
A keresztelő nem tudom, hogy lesz.Én pakolok, meg készülünk rá.Csak el tudnak szabadulni 1-2 óra erejéig.

Tegnap d.u volt itt Fleur Danival meg Lillával, el vagyok képedve, Dani miket tud, végig kúszta-mászta az egész szobát, féloldalt felül, mi sehol sem tartunk még.
Hiába, lusta az én pici fiam.
Fleur meg meghúzta a kocsijukat a hülye villanyoszlopunknál, á, őrület.

pusz

K.

Szorítasatok,hogy összejöjjön a vasárnap.

katicat
Szigetszentmiklós

MEGY A DRUKK Nektek Kata, hogy minden rendben menjen!!! Remélem el tudnak szabadulni a jövendőbeli keresztszülők, és a kislányuk is gyorsan meggyógyul!!!
Miért kell mindig ez a sok bonyodalom, ráadásul a legrosszabbkor... :cry:

Zsuzsi, tényleg, látod ezt észre sem vettem :oops: , annyira mondják a banánt elsőként, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy ez a táblázat épp azt ajánlja később... :wink: A cseresznyével pedig pont fordítva. Komolyan nem tudom, hogy lehetne megtalálni az optimális utat... hm. Én már adtam egy párszor Benének, több-kevesebb sikerrel. Cseresznyét, amikor lesz friss, én szerintem akkor fogok neki adni.
Épp megeszi az etetőszéket... :)

KépKép
gigilina

Kata! Sajnálom a pechszériát! A lényeg, hogy párod jól van és remélhetőleg a sógornőd gyerekének sem kell sokáig bent maradnia, illetve el tudnak szabadulni a keresztelőre!!! Szorítok nektek!!!

Ne aggódj amiatt, hogy Dani sokkal ügyesebb, mint Márk! Ez egyéni adottság! Marci is csak akkor csinál bármit, ha kedve van hozzá! Kb 3-4 naponta produkál egy fordulást és ennyi! Attól meg, hogy tolatva kúszik csak ideges lesz, mert távolodik mindentől, ahelyett, hogy közeledne!
Fleur, sajnálom a kocsid!
Én a minap sikeresen egy szűk helyre parkoltam és ahogy a hordozót próbáltam betenni az autóba jól meghúztam...

Vick! Gratulálok neked! Olyan ügyes vagy így 3 gyerek mellett is! Le a kalappal előtted!!!
Remélem lesz ünneplés is a diplomaosztó után!!!

Móni, ez az ügyintézéses Kafka novella :D:D:D Szegénykém, hányszor fognak még megjáratni! Ez már kész kabaré, tényleg! Még szerencse, hogy közel van!

Zsuzsi! Szerintem ahány védőnő, annyi vélemény :D:D:D Szerintem az a legjobb, hogy a saját ösztöneidre hallgatsz!!! Én sem adnék neki a helyedben tejpépet, sokkal inkább gabonapelyhet gyümölccsel! Abban nincs hozzáadott tápszer, viszont van glutén!!!
Erre az anyatej mellett adott gluténra kérdezném én azt, hogy mi van azokkal a babákkal, akik ilyen korban már nem szopnak és mégsem lesznek érzékenyek??? Szerintem ha a családban nem fordult elő eddig, akkor annyira azért nem kell aggódni!

Mindenesetre elolvasom a cikkeket, amiket linkeltetek!
Csirkemájról csak annyi, hogy azt ha jól tudom max heti 2 alkalommal ajánlják... Már ha hiszünk az ajánlásoknak (és mikor melyiknek :) )

Ma is rengeteg dolgot elintéztem délelőtt, mentünk mindenfelé :D

Munkások még holnap is fognak jönni dolgozni, bár én már annyira fáard vagyok, mikor reggel ki kell kelni az ágyból, hogy lehet holnap apát fogom felkelteni hozzájuk :lol:

Már nem is tudom melyikőtök írta, hogy a hajnali gagyarászást nem bírja a párja... No comment... Nálunk is így van!!! Rám néz morcosan Robi, mikor Marci hajnalban rákezd... Olyankor mondom neki mindig, hogy ne rá nézzen, hanem a gyerekre :lol: :lol:

Marcinak az üveges cukkini főzelék sem jött be. Eddig a répán kívül semmi nem ízlett neki :D:D:D Lehet én is rátérek lassan a hazai kosztra, talán az jobban bejön neki...

Mangora

Kép
mangora

Kata, most olvastam, hogy mi történt! Én is csak azt tudom mondani, hogy sajnálom, de lényeg, hogy senki sem sérült meg.

Nagyon szurkolok, hogy szép és stresszmentes legyen Márk keresztelője. Írj majd, hogy mi volt.

Mangora, én írtam a hajnali morcit. Az én párom is Robi :)
Ja, és Bibi is most hátrafelé kúszik, és közben ordít felháborodva, hogy nem halad. Nála egyértelműen azért van, mert párszor bevágta a fejét és nem akarja letenni, annyira félti. Így nem nagyon fog már szabályosan kúszni.

Bibi meg csak az üvegest ette, rájöttem azért, mert nem volt elég pépes, amit én csináltam. Nehéz ilyen kis mennyiséget akár turmixolni, akár botmixerrel aprítani.

Dani nagyon ügyi :) Kocsimeghúzás :evil:

Judit, megyek megnézem a képeket ! :)

Szép hétvégét!
R
34372

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?