A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Mondjuk én robozgéppel szoktam gyalulni a tököt, így az is gyors. És nem utolsó sorban kevésbé fárasztó. :D
Vendég

nálunk még van húsleves fasírt krumplipüré.holnap nemtudom mi lessz.én szktam fagyasztott gonbóc ha gyorsan kell.vagy valamit amit csk ksütni kell

Kép
Kép
anitaaa03

Köszi a tippet. A tökfőzeléket nem szeretjük, meg nincs is otthon tök, se időm nem lesz ma bevásárolni, és este 10kor sem. De a húsgombócos paradicsomleves megfogta a fantáziám, ahhoz még van is otthon hozzávaló szerintem. Köszönöm :wink:

eva

Kép
schvargaeva

Sziasztok!
Meglátogattam a munkahelyemet, jó volt találkozni a rég nem látottakkal.
Nálunk tejszínes gombás-csirkés tészta van, tegnap estéről maradt, nagyon finom volt. Az előbb befaltam egy fél kiló szőlőt nagyon jól esett.
J'adore, ne tűnj el, legalább néha jelentkezz!
Ma reggel én is jókedvűen, meg boldogan ébredtem (ötkor). Biztos van valami a levegőben.
tedorka

Hűűű Csajok!

Mi ez a topic punnyadás????
Vendég

Sziasztok!

Engem pont ma tiltott le a Doki a szőlőről, mert sok a cukor benne. :cry:

Nekem nem annyira vészes a derékfájás,de a lábait néha beakasztja Manó a bordáimhoz.

Viszont van egy édes sztorim:
Ma voltam az Sztk-ban, nőgyogyi, 5. emelet. Jön a lift, beszállunk öten. 1 papi, 3 nyanya, és én.
Lift nem mozdul. Papi mondja, majd ő kiszáll, akkor biztos elindul, kisebb lesz a súly. Kiszálltam, hogy ő ki tudjon szállni, kiszállt ő is, de mire megfordultam, hogy visszaszálljak, az egyik nyanya, már ezerrel nyomta(nyomkodta) a zárógombot. Be is záródott, de még hallottam, hogy a másik kettő lecseszte.
Egy Mentős csaj végignézte, megfogta a karom, odavitt a szermélyzeti lifthez és felvitt, miközben mindketten jót röhögtünk.
Hát, vicces is volt.

Mosás: én is mosnék, de még nincs mivel. :D Még a hétre halasztódott a mosógépcsere.
Vendég

Gio, neked sem a legközelebbi kórház jutott :D :D
Egyébként nagyon csini vagy, nekem már nincvsenek ilyen nőies vonalaim, viszont, mint Csillag-nál, nekem is van egy kis bemélyedés még a hasamon.
Vendég

Sziasztok!

Olvasom, elég változó a hangulat, kinél jobb, kinél rosszabb.
A babaholmik mosását én a héten kezdem, kifejezetten azért, mert csodás napos idő van, tökéletesen fog kint száradni, és talán a héten sikerül itthon lennem :) bár szerdán 32. hetes uh-ra vagyok hivatalos.

Állapotom normális, néha húzodok, keményedek, de baba folyamatosan aktív, a derékfájásom pedig sokat javult az elmúlt napokban, egyre kevesebbet fáj :) Ezzel együtt egyre nagymamisabb vagyok, egyre lasabban közlekedem, egyre több időt kell szánnom a házimunkára :(

Talán sikerült a babakocsit is kiválasztanunk, így a legnagyobb tétel megvásárlásán lassan túl leszünk. Jöhetnek az apróságok :) Kérdésem, hogy újszölött pelusból szerintetek elég 1 csomaggal? Láttam, abból is több féle gyártmány van, ki melyiket preferálja?
Van még kérdés :lol: több helyen olvastam, hogy magunknak tena betét a kórházra. De ebből is több fajta van :( ki milyet vesz?

Rengeteg kérdés után csendben várom válaszokat :lol:

Tedorka, Milla a táblázat dolog hogyan áll? Milla! Lehet tudni hányan íratkoztunk már fel?

Üdv. Gabi
Vendég

Judy,
Köszönöm! De én most pingvin vagyok.:-) Végülis nekik is mell alatt indul már a pocak és hát a mozgásom úgy vélem másokat is mosolyra fakaszt vagy sírásra:-) Sztem nagyon szép kismama vagy, semmi okod panaszkodni!
ha a XII. kertben laknék jó hely lenne a János:-) Így a stadionoktól meg izgalmas lesz mondjuk egy reggeli csúcsban :shock: De bízom az első gyerekes dologban, hogy nem jön ki ő olyan gyorsan.

Gabi
én nem is tudtam, hogy többféle Tena betét van, A vastagság más? MIndjárt utánanézek én is. Amit még hallottam hogy van Tena bugyi is! :-) Micsoda őrület, nem? Már annyi minden van, hogy belehülyül az ember. Ma gondoltam veszek orrszívó-porszívót. Elég sokfajtát kipakoltak elém a patikában, lövésem nem volt, a gyógyszerésznek még annyira sem, úgyhogy rámutatásos alapon, amelyiknek aranyosabb volt a doboza azt választottam.
Milyen babakocsira esett a választás? Számomra a kocsinak a kiválasztása volt az egyik legizgibb, amikor hetekig csak azokat nézegettem a neten:-)
Pelenka: mi nem mosható mellett döntöttünk. Kiszámoltuk és fura, de gazdaságosabbnak jött ki az eldobható. Abból pedig a pampers
Vendég

Sziasztok!

mosás: én folyamatosan mosok valamit. Mindig bővül a készlet, úh mosok amit tudok. Így is majdnem mindig megy a gép :roll:

gio: nagyon látványosan nő a pocód :)

anita: remélem nincs gond a folyással. Egyébként színe szaga van? Mert ha fehér és szagtalan szerintem ne izgulj. Bár én se éreztem semmit, még folyásom sem volt, és tessék :cry:
a gyomorégéstől én is szenvedek :( főleg este, de próbálok már nem is vacsizni lefekvés előtt jó pár órával. De hát a gyógyszerek, azokat be kell vennem!

Jajj kilók, én már 80kg-nál járok :shock: :shock: :shock:

Kata
labkat

pelus nálunk csak a libero jöhet szóba andréval végig próbáltuk most nem szeretnék reggelre pisiben úszó babát .

Kép
Kép
anitaaa03

Ja, nekem meg Újpestről a Kútvölgyi, az sem itt van!

Én úgy szerettem volna itt, a Szülőotthonban szülni, de sajnos 2007-ben azt is bezárták.

Nekem is kitalálta a jó, Édesanyám, hogy mossam a pelust, legalább az e lső időben, de nem hajlok rá.
Vendég

Gio, küldtem priv-t
Vendég

Gio, én meg a XII. kerületben lakom és az ÁEK-ban fogok szülni (leánykori nevén MÁV kórház, Dózsa Gy útnál). Szeretünk utazni, nincs más magyarázat. :lol:

A Tena betétet én megörököltem egy nyáron szült barátnőmtől, mármint amennyi maradt a csomagban, az Extra méret (négy cseppecskés). És kaptam hozzá hálós bugyit is (az XL-es, ha bárkit érdekel :lol:). Napi átlag pelusfogyasztás engem is érdekelne, fogalmam sincs mennyit vegyünk a newborn méretből.

/
lemonsong

Gio

http://www.neobaby.hu/index.php?PHPSESS ... 2cf63a5943

Ilyen a kocsi :) Igazán nagyon-nagyon hezitáltam, hogy egyáltalán kell-e nekünk kocsi. Még a topic elején volt erről szól, akkor még Te nem voltál. Máig úgy gondolom, nem igazán lesz kihasználva, mivel autóval járok mindenhova :oops: de mégis úgy döntöttünk, veszünk. Így legalább megoldódott, hogy miben tudom kitenni a teraszra levegőztetni a babót. Utána meg majd eladom valamennyiért, több gyerekünk úgysem lesz.

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi,
tuti-tuti nem lesz több gyerkőc? Tudod, ember tervez.... :wink:
Nagyon szuper ez a kocsi, sztem pont autós anyukáknak való, gondolom pehelykönnyű , könnyen kezelhető. És nagyon kellemes kis ára van!
Lemon,
akkor miért nem jó Neked a János??? :) Épp múltkor mondtam a férjemnek, hogy körbe vagyunk ültetve szülészetekkel itt: ÁEK, Róbert Károly(az mondjuk magán), SOTE , de mi megyünk a hegyre sznobozni:-) Á nem, egyszerűen ott a dokim. Nem volt más választásom ha őt akarom :)
Judyka,
akkor ti is utaztok majd eleget a Kútvölgyibe! Írtam választ.
Vendég

Kata
ne mérd magad! Én mikor nem mérlegelek tök jól érzem magam, aztán a dokinál mindig befrusztrálódom. Mert tulképpen nem tudom hány kiló vagyok:-) A védőnő mérleg szerint 67, a doki mérleg szerint 72. Azér ez durva különbség. A dokim annyit mondott erre, hogyha lelkitámaszra van szükségem súlykérdésekben, akkor egyértelműen a védőnőt keressem:-))
Én eleve plusz 5 kilóval indultam 62ről (mert a vesenysúlyom olyan 57 körül mozog , a dohányzást is abbahagytam ugye és sztem az is számított), szval ahhoz képest jó lenne tudni vajon 5 vagy 10 kilót híztam?? :lol: De már túlvagyok az első sokkon és depin ezügyben, mostmár boldogan gömbölyödök, csak nem fog már az elköv. 2 hónapban még 10 rámjönni (ugyeee???). És akkor talán beleférek az általam kitalált bűvös 15 kilóba
8)
Vendég

Gabi, tök jó a babakocsi!
Nekem is elég lenne egy ilyen, a mózest nem tudom elképzelni, hová is???
Vendég

Gio, nagyon köszönöm a választ, asszem elnézünk a Babaszafari-felé, aztán majd meglássuk!! Tetszik a Gabi féle is.
Ja, majd leírod holnap, mi volt a felkészítőn?
Vendég

Gio, a cukor miatt veszélyeztetett terhességeket az ÁEK-ban kezelik az egyik legprofibban. Amúgy a Jánosba járok normál esetben diabetológiára is, de annyira gáz ott az ellátás (és főleg a II-es belosztály, ahova cukrosok tartoznak), hogy gyerekkel a hasamban már nem éreztem biztonságban ott magam (addig kb. mindegy volt nekem, mert ígyis-úgyis nagyjából rendben voltam orvosi segítség nélkül is). Nem beszélve arról, hogy az ottani nőgyogyim szemmel láthatólag összetojta magát ijedtében, mikor kiderült, hogy cukorbetegen lettem terhes, ami szintén nem volt túl bizalomgerjesztő. :lol:

/
lemonsong

Sziasztok!
Köszi Gabi, hogy szóltál, elküldtem a levlistán a táblázatot. Ha valami adat nem stimmel, akkor jelezzétek!
Én még nem kezdtem el mosni, még várok vele szerintem a jövő hétig, mert a hétvégén hazamegyünk a szüleimhez, és elhozzuk az ott felhalmozott apró ruhákat. Aztán utána nekiveselkedek. Nekem mondjuk van szárító gépem (örök hála annak, aki feltalálta), így nem kell teregetni és várni amíg megszárad, csak kivasalni.
Én ugyebár azon kevesek közé tartozom, és attól tartok, hogy tényleg egyedül vagyok, aki már túl van a bűvös 15 kilón. Hát...engem nem tudna a dokim se lebeszélni a szőlőről, pedig tudom, hogy sok benne a cukor. De mit csináljak, ha imádom? Bár tény, hogy az utóbbi napokban az alma a nyerő, csak még nem jöttem rá, hogy melyik fajtát is kell venni, hogy finom legyen.
A kórházzal kapcsolatban: én 3 percre lakom az ÁEK-től, és negyed óra sétára a régi MÁV kórháztól. Így nagyon praktikusan én a legközelebbi kórházat választottam.
tedorka

Tedorka
és milyen okosan tetted!
Amúgy a kilók miatt meg ne izgulj sztem Te sem, hisz az is lehet hogy több a víz és az nyomja meg a mérleg nyelvét.
Én most az édeskorszakomat élem - mert olyan kisédes vagyok egyrészt 8) :oops: másrészt ha meglátom a csokit képtelen vagyok ellenállni. És mindegy milyen bármi jöhet:-)

Judyka
ha feljutok a felkészítőre mindenképp megírom milyen izgalmakkal lettem okosabb. Kissé visszatart az az emelkedő ami a kórházban felvezet a helyszínre illetve atömegközlekedés amivel a mhelyemről feljutok, de igyexem nem túlhisztizni, ha a csípőm holnap bírja, megyek és legközelebbre csábítalak titeket is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.05 17:23-kor.
Vendég

Én nem kaptam emailt a levlistáról. MOst akkor ez hogy működik? Vagy csak még nem ért ide?
Vendég

Az normális szerintetek, hogy elől fáj a szeméremcsontomnál ha állok vagy megyek? Gyakorlatilag csak ülve nem érzem. Nadrágot felvenni csak kínkeservesen sikerül. Olyan furcsa, ott nyomja a kicsike elől a szeméremcsontot?
(mostmár eldugulok, csak ahogy felálltam a géptől átöltözni annyira fájt már megint, gondoltam rákérdezek, hátha okosabb leszek, ha másnak is szokott ilyen lenni)
Vendég

Nekem akkor szokott ilyesmi lenni, mikor farmert veszek fel, persze kismamisat, mert nyakig húzom, (kicsit nagy), és a vastag része pont "oda"ér. Nem tudok semmi okosat, konkrétan ilyen nem szokott lenni.

Legjobban cicanadrágban szeretek lenni, valami hosszú, bő felsővel.
Engem inkább felül nyom a fiatalember.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.05 17:49-kor.
Vendég

gio: nem nyomja a szeméremcsontot a kisbaba, hanem a súly miatt a csontok kissé leterhelődnek. No meg a hormon változás is közre játszik, de elsősorban a növekvő pocak megváltoztatja a testtartásodat, és másképp nehezedik a súly. Átvitt értelemben a baba nyomja, de még nem fizikálisan... legalábbis én így tudom

sprite hol van???

Kata
labkat

Sziasztok!

Gabi jó a babakocsitok,én is hasonlót vettem!Graco Quatro...csak én használtan ,mert az új kb. 100e lett volna!

A tenna bugyi jó a szülés után!!!!!!Én azt fogok venni!

Én kaptam emailt a levéllistáról,de nem vágom,hogy működik...!Na mindegy,én már cseréltem Anitaa-ával tel.számot és majd értesítem,ha szülök/szültem.Ő pedig engem és amint hír van írok nektek!Azért ha gondolja valaki akkor még egy emberrel szívesen cserélek!Hátha véletlenül pont együtt leszünk kórházban az Anitaa-val! :)

Lemon én a Jánosban szültem a Pálmai dokinál.A szülészet nagyon jó volt!És a dokival is elégedett voltam.
Vendég

Kata, dehát akkor mégiscsak a babó nyomja, hisz ő növekszik, a povakom is ezért nő, nem? 8) de értem amit írsz, csak szeretném hinni, hogyha Dóribabó a nyomó-hunyó, akkor még van esély arra hogy elmúlik mert mondjuk másként helyezkdeik. Hugomnak 9 hónapig végig majd leszakadt a dereka, most szülés előtt 2 héttel megszűnt
Tulip
és az igaz hogy a csecsemős nővérek azért nem túl segítőkészek?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.05 18:49-kor.
Vendég

Gioia :sajnos igaz.... :(
Vendég

Sziasztok
Bocsi, hogy eltűntem, de hétvégén abszolút nem ültem a gép előtt és a másik meg, hogy nem igazán voltam valami jól mostanában.
A derekam is annyira bedurrant, hogy menni is alig tudtam és legalább 2 éjszaka semmit nem aludtam, mert még feküdni sem bírtam.
Most már a derekam egy kicsit jobb, de most a csípőm amikor fölkelek akkor az fájdul meg, de egy idő után azzal is minden rendben, bár ezt az érzést minden felkelésnél érzem.
Ma voltam dokinál, ő azt mondta, hogy a derekam nem azért fájt annyira, mert babás vagyok (de ezt én is sejtettem). A C:3100 már, 3 hét múlva megyek vissza hozzá és holnap megyek uh-ra is. remélem ott is minden rendben van.

manocskak

MAnócskák
de akkor mitől fáj a derekad? vmi gerincbaj?
Vendég

Gio'ia
Nekem 7 évvel ezelőtt megállapították egy láb zsibbadásból kifolyólag, hogy nyitott gerinccel születtem. Ez után kb 2-3 évre rá, hogy jártam 3 hetes nappali kórházba ahová minden féle kezeléseket kaptam rá ami használt.
Utána sokáig nem is volt vele gondom, aztán most kb 1,5 éve volt egy hasonló helyzet, hogy megfájdult a derekam akkor az ügyeletre mentünk ahol kaptam rá egy injekciót és izomlazító tablettát.
De a mostani derékfájás ahhoz képest rosszabb volt. De mivel ugye babás vagyok így nem mindent szedhetek rá, így csak annyi terápia maradt, hogy Fastum géllel kenegettem és Panadol tablettát szedtem rá.
Majd ha meg lesz a baba, majd akkor megint elmegyek dokihoz és megnézetem majd megint, hogy mi a gond a derekammal.
Remélem nem lesz semmi komoly bajom, és kapok majd rá valami kezeléseket megint bár nem tudom, hogy majd szülés után ezt mennyi idő eltelte után szabad csak.

manocskak

Ja igen, emléxem hogy a nyitott gerincet írtad és csak hüledeztem, hogy így felnőtt korban derült ki .
Kitartást, már csak 9 hét!!! 8)
Vendég

Figyu lányok!
Én, lehet, tényleg naon butus vagyok.
Most, hogy nézegettük a babakocsikat, azt vettem észere, hogy az árak úgy vannak kialakítva, hiába van hozzá autós hordozó pl., hogy nem jár hozzá az autóba szerelendő elem. Ami, nem mellékesen +tizen-huszonezer.
Jól látom?

M&G, nektek is külön kellett még megvenni, nem?
Vendég

manocskak: te jó ég, tényleg már csak 9 hét van neked hátra :shock: :shock: :shock: Mondjuk én is már csak 10 hétre számítok! 36 hetesen szülni az ikreket, szerintem tökéletes lenne :)

Kata
labkat

Sziasztok Lányok! Annyit írtatok, hogy hirtelen csak át tudtam futni... :oops: Szóval nemis tudok mindenre reagálni.
Labkat, a babkocsi Pierre Cardin ps 682. Olyan kis könnyű praktikus,még mindig csak gyönyörködöm benne! :D A hízás miatt meg ne parázz és egy babával vagyok 82 kiló, a mai mérés szerint. :P Szóval no para, mert csini vagy ( a képek alapján bizton állíthatom)! :D
Gio, neked is tök jó a pocakos képed, nagyon csini, formás a pocikád! :D
Najda, úgy örülök, hogy nem adatod be az oltást. Aggódtam miattad és persze a babód miatt, nehogy valami baja legyen tőle...

Mára csak ennyi, szép estét mindenkinek, holnap jelentkezem! :wink:
Vendég

Jaj, Gio, téged nem emeltelek ki! Nem volt szándékos!!! :oops: :D
Vendég

hello

írtam a listára próbamailt.
nyomjatok rá választ, úgy kell rá írni.

amúgy Annán kívül mindenki feliratkozott, aki rajta van a listán.

Csillag
esetleg ha még máskor is szükséged lenne rá:
utvonal.bkv.hu - itt meg lehet tervezni a tömegközlekedést a fővárosban.

Milla

Kép

Kép
millababa

Anna!

Most nézem csak, hogy itt vagy...
nézd meg az e-mail fiókodat és kattints a feliratkozásra a lev-lista.hu-ról küldött levelemben!

Milla

Kép

Kép
millababa

Ne is mondjátok, hogy már csak 9 hét, már most egy kicsit parázok, tudom tudom most szültem, de akkor is. A páromnak pont most jött össze egy nagyon komoly munkája, reméljük, hogy mire szülni megyek addigra befejezi, mert ő is ott akar lenni a szülésnél.
Jó lenne, ha ott lenne, mert nagyon jó volt számomra, hogy őt ott tudhattam mellettem.

manocskak

Már csak egy gyors reag.
Milla
naggyon csini vagy! Gyakorlatilag csak pocira híztál?

Meg kell állapítsam lányok, hogy mindenki nagyon csinos!

Csillag
igen , én is akartam írni, hogy van a bkv oldalán az útvonaltervező, én is onnan néztem az elejét, csak gondoltam ha nem vagy pesti, akkor egyszerűbb ha leírom mit dobott ki minthogy keresgéld.
Időközben beszéltem a férjemmel. Nincs akadálya, hogy ha kedden egyre mentek az Ivánka P-uba, akkor el tud vinni benneteket, mert nincs dolga, neki 2kor kezdődik a hivatala és úgyis a XV.kerbe megy. így nektek jópár jeggyel kevesebb, neki meg útbaesik. Úgyhogy nyugodtan használjátok csak ki!:-) /de természetesen nem akarok erőszakoskodni,nehogy úgy vedd.csak nagyon szívesen és örömmel. de majd látjátok hogy alakul a napotok/

Értem mostmár a levlistát , megkaptam Dorka levelét is.
Én most eldőlök mint egy zsák, mert csak nyavalyogni tudok szeméremcsontilag még mindig - elnézést érte. Előbb-utóbb mindenkit utolér vmi kis nyavalya: savfeltörés, bordarúgás,sántikálás, pingvinkedés.
Vendég

gio'ia
köszi :)
nemcsak pocira, mindenhova, már 13-nál járok...
de elég vékony voltam előtte, így nem látszik annyira :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Jó reggelt! Én megint a hajnalban kelők táborát erősítem, bár ma reggel a férjemet fel is hívták...5-kor(!!!!). Munkaügy. Mondtam, hogy remélem a srácnak is csörögni fog a telefonja hajnalban, mikor a terhes neje ott alszik mellette. Remélem ma szép napunk lesz, mert el akarok menni a Mammutba venni Scholl cipőt. Remélem abban nem fog fájni a lábam, és kevesebbet fog rajtam a férjem röhögni, hogy "mivan pingvin?". Na jó, tényleg viccesen nézhetek ki. :lol:
tedorka

Tedorka! hat persze, hogy ma szep napunk lesz! most beillesztenek egy napocskas szmajlit, de nincs :(

manocskak, kitartas! Eddig is jol csinaltad, mar kibirod valahogy...aztan meg majd az 5 pasi halalra kenyeztet ezert a sok szenvedesert! :):)

J'adore! ha jol emlekszem, te ugyis olyan szemtelenul fiatal vagy...ha lefogysz a szules utan, johet meg jopar baba, akik ebben a szep formaban tartanak :):) Azert feldobhatnal egy kepet magadrol, vagy kuld el a levlistara!

Akinek en eddig lattam a kepet, szerintem mindenki nagyon csinos, bar en pocakorult lettem, de amugy is csinik vagyunk! :) jajj de jo!

Kepzeljetek, tegnap megvoltak az elso osszehuzodasaim (legalabbis azok, amiket en mar eszrevettem), nagyon vartam mar oket :) POnt olyan, ahogyan Pokica leirta, sztem abszolut nem tevesztheto ossze semmivel, nagyon jol erezheto az izmok mozgasa, bar fekve voltam es tudtam figyelni ra. Az elsore ebredtem ejjel 2-kor, nagyon nagyon halvanyan ereztem csak, de tenyleg az egesz has teruleten erezni, felemelkedik jol erezhetoen-lathatoan es egysikuan kemeny, nincsenek dudorok. Egyaltalan nem fajdalmas, nem is kellemetlen (egyenlore), inkabb erdekesnek talaltam..elkepzeltem az izmokat, stb...tok jo...a kovetkezo eros volt, ra fel orara kb...aztan a nap folyaman 3-4 enyhebb-erosebb vegyesen, mindig, amikor felig fekudtem-ultem (vagy egyebkent nem ereztem, de sztem inkabb az elozo, mert tenyleg jol erezheto, akkor is, ha elenk), es kb 40-60 masodpercig tartottak, mert 2 lassulegzessel ki lehetett lelegezni. Amugy vasarnap esteteol kicsit feszult vagyok, mert akkor kozoltek, hogy valoszinuleg ma kapunk valaszt azt illetoen, hogy mehetek-e szulni oda, ahova szeretnek (sajnos attol tartok, nem), es ettol elegge ideges vagyok...lehet, hogy ettol is jottek elo (vagy erosodtek erezheto szintre) ezek a hullamok...de azert orulok nekik, mert legalabb gyakorolhatok vegre...mar aggodtam, hogy lusti a mehem :)

hetvegen beszeltetek rola...azert az idetlen gugyoges es a dajkanyelv kozott van kulonbseg. A tulzott, mar-mar alig ertheto gugyogesre nem tudom, hogy kepes valaki, nekem olyan termeszetellenes, bar sokakat ismerek, akik igy csinalnak es jol megvannak vele...de sztem ha nem zavarja oket, es a gyerek meg nem 5 oves, akkor nincs vele baj...legfeljebb nevetsegesek...a gyerek meg fejlettebb lesz az anyjanal a vegen :):) Mi is anya-apazunk mar most a babanak, de egymas kozt ugyanugy megmaradtak a becenevek, es sztem ezutan is igy lesz...nem hiszem, hogy a ket dolognak befolyasolnia kellene egymast. Csimota egyebkent tutira kesobb fog beszelni, dupla szokincset kell elsajatitani, de sztem addig leszek boldog, amig nem beszel :lol: nalunk pont ez miatt lesz eleg nagy szerepe a dajkanyelvnek...de a gugyogest en is kizarom..ami persze nem jelenti at, hogy a picibabahoz nem fogok cukimukin beszelni :)

Milla! Tenyleg nagyon csini vagy, szep formaju a poci, es nem latszik a 13 kilo...ezert nem erdemes masoknak sem parazni egy buta szam miatt.

Kép
pumipumi

OFF: valaki kerdezte, miert nem epitkezhetunk. Nos, nekunk van egy sajat, szep, uj (bar tul.keppen lakhatatlan, mert alig van benne egyenes fal) lakasunk, amit kiadunk albisba, es most a hatalmas szuloi hazban lakunk. ami szep, nagy mediterran kerttel van, 4 szintes, szintenkent 160 nm, es kulonalloak a lakasok, csak a lepcsohaz kozos. az also szint fele a mienk...most mar kicsi, mert nincsenek benne szobak...atalakitani nehezkes, meert elvileg nem is lenne lakhato, nincs meg ra az engedely (regen affele raktar volt az allatok kajainak). A kert 2 parcellas, es a masikra akartunk epiteni, de elvileg nem lehet, mert az onkormanyzat igenyt tart a nagy reszere az ut miatt, amit epiteni akarnak. az uj tprvenyben van egy olyan pont, hogy ha mar van rajta epitmeny, akkor nem vehet el belole..es nekunk van rajta nagy garazs...de aztan kiderult, hogy csak biz. tipusu epitmenyre vonatkozik...szoval most ugy nez ki, hogy sem atalakitani sem epitkezni nem tudunk. van meg egy hatalmas foldunk is, de az nem epitesi terulet, bar hazak veszik korul a torvenyt es ujrakataszterezest is jo 2 ev mulva targyaljak ujra, szoval addig elvileg varnunk kellene...de persze kitalalunk itt valamit, es miatt nem aggodom tulzottan :)

Kép
pumipumi

Jó reggelt! Mától visszatértem a munkába, mert akik influenzásnak tűntek, nem is voltak azok, csak valami egy napos fertőzéses cucc ment át rajtuk. És kipróbáltam milyen gyalog bejönni, hogy kikerüljem a tömegközlekedést, és egy óra alatt simán bent voltam, azzal együtt, hogy kikerültem az Alagutat, tehát megmásztam a Várat is. Érdekes, hogy milyen messzinek tűnnek Bp-en a helyek egymástól, közben meg ha megpróbálja gyalog az ember, sokszor nem több, mint tömegközlekedve. Szóval hazafele is sétálok, így megvan a napi sport is. :lol: Időm meg éppenséggel van rá, mert az inzulin miatt úgyis 6-kor kell kelni. :cry:

Tegnap majdnem eljutottam terhestornára is életemben először, végre nagy nehezen összeszerveződtünk egy barátnőmmel, odamentünk, és elmaradt! Asszem ez az élmény már kimarad nálam. Helyette beültünk egy közeli kerthelyiségbe, és ott edzettünk. :lol:

Mindenki nagyon csini a pocakos képeken, majd én is próbálok csinálni! Tényleg jó ez a levlista olyan szempontból, hogy ide a fórumra nem igazán szeretném kitenni magam, így viszont tudunk képeket is küldeni!

/
lemonsong

Nekem szerintem még sosem volt ilyen összehúzódásom vagy keményedésem mint nektek. Valószínűleg a napi 500mg magnézium amit a korábbi görcsök miatt szedek nem engedi. :lol: Asszem a 30. héttől visszaveszem a felére az adagot, mert már hónapok óta semmi görcs vagy feszülés vagy bármi ilyesmi sem volt.

/
lemonsong

Pumipumi
Sokan kérdezték már tőlem, hogy most mi lesz fiú vagy lány, amikor mondom, hogy ez is fiú lesz egy jót nevetünk, mert akkor csak annyit mondok nekik, hogy ez a sok fiú majd hozza a lányokat nekem. :wink: :lol:

Tegnap a párom meglepett egy új mobil telcsivel, mert ami volt az már kezdett tönkre menni, és már nem volt jótállásos így javíttatni sem vittük el.
Ez csak egy alap telefon nem sokat tud, telefonálni lehet rajta és ez éppen elég nekem.

manocskak

Lemon, azért az nem kis séta, ha kikerülted az alagutat. Minden elismerésem. Én a múltkor lesétáltam a Stadion-Keleti megállót, közben persze flangáltam még az arénában is, és utána már nem sok kedvem lett volna még visszafele is megtenni. Úgy el tudok fáradni a sétában is. Én letettem a terhestornáról, ez alatt a terhesség alatt ezt nem próbálom ki. Azon a helyen ahova jártam sportolni még nem-terhesen, ott megszűnt, aztán nem is kerestem mást. Persze lenne nem is olyan messze, csak lusta vagyok.
tedorka

Lemon! Es mire edzettel ott a kerthelyisegben? Hasizomra a sutik emesztesekor vagy karizomra a koktel emelgetesekor? :lol: A setaval sztem meg jobban is jartal, mert legalabb "friss" levegon vagy kozben...es nem olyan uncsi, tudsz nezelodni :) nekem is ezek voltak az elso ilyen erezheto elo-hullamaim, de lehet, hogy nekem is a sok Mg miatt (mar amit kajaltam, szerencsere nem tablettazom, igy is tul sok minden), vagy csak mert feszult vagyok picit most...vagy csak mert itt volt nalam is az ideje...vagy lehet, hogy mert mar egyfolytaban arra gondoltam :oops:
Igen-igen, mindenki tegyen fel pocakos kepet, ugy szeretem nezegetni...meg ha van 3D-s is a picurrol! Ja, amugy en mindig mindet megmutatom a paromnak...marmint a bugyis pocakost is...de ugysem ismer titeket :) meg amugy is sztem mindenki tok buszke lehet...Gio, Milla, meg jo, hogy ti is szedtetek mar fel ennyit...jo sovanyak lehettetek elotte, mert igy pont jok vagytok...en egy picit ducibb, de sztem meg ez is nagggyon siman belefer :)

Kép
pumipumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?