A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Reni: :) Addig nem jutottam el, hogy megírjam, hogy most már látod. :) Ma csak háromszor hívtük az Elmüt. Folyton elment egy fázis a környéken. Vicces volt a pincében volt áram, az emeleten szintéd, a földszinten nem. Persze ott a konyha, a hűtő..... :twisted:

Nálunk a kajcsival nincs gond szerencsére. Egyelőre Petra eszik mindent szerencsére. Folyton enne.....

Vigyázzatok magatokra!!! Elég már a bajból!

Szép hétvégét!

J.

Judit

Kép
petra09

Kata
Sajnálom a karambolt, de Istennek hála nem lett baja senkinek, ez az egyedüli fontos dolog! Az autó csak egy tárgy, ott egye meg a fene, egészség legyen! :wink:
Remélem a keresztelő is megoldódik. Nekünk volt úgy, hogy nem volt ott a keresztapa, csak beírták.

Minden gyerek alszik, lassan én is megyek, fáradt vagyok.
Puszi

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!!

Gyorsba mert MÁté babuci. náthás. beteg a lelkem !! TEljesen kész vagyok!Holnap hogy megyek így el kicsit bulizni ?!! :( Na majd meglátjuk!

Hu.. Kata, nagyon sajnálom a történteket , de az a lényeg h a párodnak nem lett semmi baja !! Kocsit lehet pótolni, életet nem !! bennem mindig ez van !! Tojni a fránya kocsira, ! Drukkolok,hogy minden okés legyen a keresztelőkor ! Kitartás !

Vick Gratula !!! ügyi vagy ! :D

Majd jelentkezem ahogy tudok !!!

Sok sok energiát küldök nektek !!! :D :lol:

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hahó,

Én is most értem csak ide.
Kata, teljesen ledöbbentem, ugyanazt tudom mondani, mint a többiek. Inkább az autó...., és végülis szerencsésen végződött a dolog. Kislánynak jobbulást kívánok én is. Amúgy az jutott eszembe, hogy nem a rota vírust kapta el? az ilyen hányós-hasmenéses dolog.

Vick, én is gratulálok neked (utólag is).

TSzilvi: Máténak jobbulást.
A nagynénémék Solymáron a Pilisszentiván felőli végén laktak, van ott egy (?) nagy lakótelep.

Judit: Te jelöltél iwiw-en? :D

Nálunk, ha Csabi ébred, akkor sír, üvölt és nem gagyarászik :cry:
sajnos. Pedig az jobb lenne.
Azóta is van, hogy sípol, de azt veszem észre, hogy ez mintha inkább "előadás" lenne, próbálgatja, hogy ilyen hangot is ki tud adni. De azért megkérdem a dokinénit.

Na, megyek, teljesen kivagyok.

jó éjt

Szilvi
huszilvia

Szilvi: igen, én. :)

Jó éjt Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Hali!!

Nem olvastam vissza.
Gyors jelentés:
Annának kibújt egy foga teljesen észrevétlenül,csak úgy vettem észre hogy a poháron kocogott a foga
:D
Az évessel nem haladtunk előre,semmi nem kell.
De mozgásban nagyon ügyi,és sokat dumál :)
A súlya is elindult 7210g-nál tartunk.
Holnap keresztelő,gyönyörű ruhácskát kapott ,majd hozok képet.

puszi

Kép

Kép
krisztinaa

TSzilvi! Máténak jobbulást! Remélem azért ki tudsz mozdulni kicsit bulizni! Remélem csak meghűlt kicsit ebben a hülye időben!

HuSzilvi! Örülök, hogy ez a fura hang inkább csak gyakorlás, de tényleg jobb, ha mondod a dokinéninek! Kíváncsi vagyok, hogy fogja-e neki majd produkálni :D

Kriszti! Remélem nálatok is minden ok lesz a keresztelőn! Várjuk a képeket! Az már fél siker, ha a gyarapodás elindult! Marcinál sem megy a hozzátápi túl jól, eddig a sárgarépán kívül semmi nem kellett neki... Ma megint répát kap krumplival, meglátjuk hogy sikerül :D Gondoltam rá, hogy lehet hogy jobban ízlene neki, ha magam csinálnám, úgyhogy már gyűjtöm az erőt hozzá :D:D:D

Munka nagyon jól halad! És ma apa kelt fel reggel, mikor jöttek, így én kicsit tovább alhattam. 6 helyett 3/4 7-kor keltem, akkor kelt Marci...

Szép hétvégét mindenkinek!
Puszi

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Találtam egy táblázatot, nekem tetszik!
http://www.babakaja.com/
Friday, ha lesz időd nézd már meg, ha van még ötleted el is küldheted nekik! :wink:
Hasonló, mint amit te tettél ide fel, csak rendesen 6 hónapos kortól kezdi.

Szép hétvégét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok Kicsik és Nagyok!

Milyen szép idő van! Kicsit kárpótol bennünket az elmúlt hetekért! Hajrá keresztelősök, ez a nap nektek készült!

Kata, nagyon sajnálom a párod (és a kocsit)! Jó, hogy nem sérült meg! Remélem a keresztszülők el tudtak menni, a kicsik nagyon gyorsan fel tudnak épülni ezekből a hányós dolgokból!

Vick, gratulálok a védéshez! Ügyi vagy! Lesz buli júniusban?
Én is néztem 3 különböző táblázatot. Rájöttem, hogy mindegyik máskor kínál jópár alapanyagot! Kiborulva lengettem a párom előtt a kinyomtatott papírokat. Láttam a döbbenetet rajta! :oops:
Az egyik a banánt és déligyümölcsöket 12 hó, a másik 18 hó, a harmadik 6 hó után adta. Na???

Hajrá építkezők, mindjárt megint jön az eső!!! Már nálunk is állnak a falak. Jövőhéten remélhetőleg meglesz a födém! Utána megint jön a pénzgyűjtögetés!

Kriszti: fog :lol: Lassan ropog a szájában a babapiskóta!

TSzilvi, Máténak gyors gyógyulást!

Bevallom, mi még csak gyümizünk! Egyszer próbáltam a répát, de 3 napig tartott egy 125-ös miniüveg, és nagy hidegrázás, öklenedezés kísérte! Talán a jövő héten már zöldségezünk! Naponta 2X eszik gyümit, 6-7x szopizik. Megint szépen hízik, tegnap már 7,57 kg volt a csajszi!

Tegnap ünnepeltük Polli szülinapját. Már 11 éves a nagylányom! Úgy rohan az idő! Mindjárt felnő! Hol van már az én kisbabám? :(
És ő ragyog, büszke a maga 11 évére. Divatozik, csini rucikat kapott, szinte repült bennük, csodálta az új ruhákat. Imádom őt! (Be ne áruljatok neki!)

Holnap horgászunk! Erik szabadnapos :D , ma és tegnap dolgozott. ÚÚÚÚÚgy várom! Semmi stressz, házimunka vagy kertezés, gyereknevelés, súlyméregetés, főzőcskézés, építkezés...

További szép hétvégét Lányok!

Pusssz:

Kati

Kép
bfkata

Kibújt Vince 5. foga, a bal felső kettes. :)

vick
Kép
Kép
ervick

Gratulálunk Vince!

Vick, már "mosod" a fogát? Gondolkoztam rajta, hogy valahogy kellene tisztogatni. Bár nem iszik cumisüvegből Míra, de rakódik a cucc már az apró 'viziló' fogaira! Régen volt ilyen ujjra húzható szilikon fogkefe. Kicsi még hozzá vajon?

Kati

Kép
bfkata

Nem kicsi hozzá, de a fogorvosom azt mondta, hogy ilyen piciknek elég még, ha textilpelust az ujjadra tekered és áttörölgeted a kis fogait. Vince sem cumizik, viszont rágcsálja a textilpelust, úgy gondolom, hogy ezzel meg is oldja magának a fogmosást. :) Nyugodtan veheted neki az ujjra húzhatós fogkefét.

A lányok szerették a gumifejű fogkefét, Vincének is megvettem, de nem érdekli.

Menjetek horgászni, kell a kikapcsolódás!
Pollit meg Isten éltesse!

Az én gyerekem már 4 évesen divatol. Mondtam, hogy nemsokára kezdődik a foci VB, mire felkiáltott, hogy akkor felveheti majd a focis nadrágját?! :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

hahó,

Megjöttünk a nagyszülős - zűrös hétvégéről. Lent aludtunk anyukáméknál, az első idegen helyen töltött éjszaka volt. Hát, nem volt nagy siker. Csabi alig akart elaludni. Szóval elég fárasztó éjszakánk volt. Aztán ma ünnepeltük nagymamám 80-ik, és apukám 60-ik szülinapját, nagy családi banzáj volt, kb 40-en voltunk. Elég sokat volt a Manó "piszkálva", jól elfáradt.

Ma ennyi telik, majd még jövök.

puszi

Szilvi

ui: nekünk a fogorvosunk az első fogtól az elektromos fogkefét ajánlotta. Csak éppen hozzáérinteni, és annyi elég is neki.
huszilvia

Szilvi
Ez azért elég meredek, rögtön egy rezgő, az egész arcocskáját rázó valamit a szájába dugni... hát... Mindenesetre én még ilyenről sosem hallottam.
Hallottam fogtisztító kendőkről, amit első fogakhoz ajánlanak és gyógyszertárban kapható, de arra is azt mondta a fogorvosom, hogy felesleges. Szabad kipróbálni, lehet használni, de nincs túl sok értelme. Amikor darabosabb dolgokat esznek, onnantól kell fogkefézni.

vick
Kép
Kép
ervick

Kata, Kriszti keresztelő?

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Eszternek nagyon boldog névnapot kívánok!

Kata, Krisztina, hogy sikerült a keresztelő?
Kata, láttam az iwiw-en a képeket :-)

Gratulálok a fogacskákhoz!
Kati, mit fogtatok? Mírának hány fogacskája van már?
Nagylányodnak boldog születésnapot!
Milyen fura, hogy egy évvel vagy idősebb mint én és mekkora lányod van!

Reni, Mangora, vicces lehet ez a hátrafelé-tolatás.

Szilvi, sajnálom a rossz éjszakát, remélem, azóta kipihentétek magatokat.
Nekem is fura az elektromos fogkefe egy kisbaba szájába. Igaz, én a magaméba se tenném.

A hozzátáplálási táblázatokat ne is mondjátok, már hülyét kapok tőlük. Valahogy úgy vagyok vele mint Kati. Mivel a múltkor a védőnővel nem értettem mindenben egyet (tejpép, glutén), felhívtam a gyerekorvost, szerinte mehet a glutén, de a tejpép is (1 dl+szopi), ha úgy érzem, nem elég tápláló a tej. A húst ő rám bízza, 7 hónapos kortól mindeképp, a védőnő szerint már most adjak. A gyerekorvos szerint este is adjak már főzeléket, egyen meg Zsófi 2x2 dl-t naponta :shock: , a védőnő szerint ezzel ráérünk. Áááááááááááááá! Aztán lehet, hogy Zsófi megoldja minden dilemmámat. Kis hercegnőm pár napja csak párat szív, aztán forgolódik, dumál, nevet, engem piszkál...

A hétvégén a párom szüleinél voltunk. Jó páran mindig voltak körülüttünk, nagyon elfáradtam. Zsófi alig tudott pihenni. Nagyon kiakadtam, amikor evés közben is szórakoztatták, így ma bevittem a hordozót a szobába és ott etettem, de nem fogták fel, mert még így is bejöttek utánunk. :roll:
Voltunk Müllerben, sokkal szélesebb a választék a Hipp bébiételek között, olyan, mint Ausztriában. Jól bevásároltunk mindenfélét.

Zsófi ma meglódult mászni. Tündéri! Csak még orrabukik. :lol:

Bocsánat, holnap rendesen visszaolvasok és reagálok mindenre.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, fyi
http://www.iboly.hu/csecsemotaplalasi_p ... si2009.pdf

A WHO ajánlást ugyan nem találtam meg a gluténnel kapcsolatban, de az eü-i min-i rendeletet igen.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Keresztelők hogy sikerültek? Remélem legalább eső nem volt! Itt mindhárom nap olyan felhőszakadás volt, csak hömpölygött a víz!!! Persze a munkák miatt a kertünk tiszta dagonya... Jól kifogtuk ezt az időt!!! Azért ma haladnak tovább, bár már meg kellett állniuk, mert esett megint :?

Zsuzsi, nagy gratula a másászhoz! Nagyon ari lehet ZSófi, ahogy orra bukik! Fejnehezek ilyenkor még szegények :D

Marci meg elkezdte maga alá húzni a térdét hason fekvésben meg van, hogy olyankor kinyújtja a lábát és eldől vmelyik irányba... Olyan vicces szegénykém :D:D:D

Kriszti, Vick, gratula a fogakhoz Annánál és Vincénél!

Ünnepelteket isten éltesse!!!

Marci megint nem hajlandó semmit enni!!! Már tisztára kivagyok én is tőle, mint Kriszti!!! Egy két kanállal megeszik mindenből, utána meg bezárja a száját és elfordul! Így minden ebéd hisztibe, sírásba torkollik és utána a tápot is nehezen fogadja csak el... Nincs több ötletem mit tegyek! Már próbáltam többfajta ízt, üvegeset, saját főzésűt... De semmi nem kell neki...
Ja, és már még korábban kel... Éjszaka már fent volt 2-kor és farkas éhes volt... :?

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi! Még annyi, hogy az etetéskor nálunk is ez van! Marcit minden jobban érdekli, mint a kaja és ezt a dédanyja nem érti meg! Ott sertepertél közben... :? Szegénykém meg forgatja a fejét össze-vissza...

Ez a ki mit mond és mikortól a hozzátáplálással tényleg kiborító!!! Én pont arra gondoltam, hogy Marcinál lassan elkezdem a húsokat, hátha az jobban megy, mint a zöldségek, gyümölcsök... Meg a kiflit is lassan lehet nekik adni...

Fogmosásra elektromos fogkefe ilyen picinek tényleg fura... Bár ha ilyenkor hozzászokik, később nem lesz gond... De ezt a pelussal dörzsölős megoldást hallottam én is, amit Vick írt!

Mangora

Kép
mangora

Mangora, nagyon aranyos lehet Marci :-)
Szerintem nyugodtan adhatsz neki húst, végülis már több mint 6,5 hónapos. Nem egyforma a babák igénye.
Szegénykém, elhiszem, hogy ki vagy már, hogy megteszel bármit és nem kéri. Türelem, türelem, tudod, rózsát terem, előbb-utóbb megjön az étvágya. Van esetleg olyan, amit szívesen eszik? Az lehetne az alap és abba mindenfélét belekeverhetnél.
Szerintem a húst elkezdem a héten, csak ma a glutént adtam, nem akartam mindent egyszerre.

Vettem HIPP 7gabonás pelyhet (vagy mit). Aki adott hasonlót, hogy adta? Én gyümölccsel és forralt vízzel kevertem, de nem mertem elsőre beletenni 2 evőkanálnyit, mint ahogy a dobozra vol írva. Ezt milyen gyakran kell adni így? Mindennap?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Mi is előkerültünk végre :)
Délután vendégek jönnek, szóval csak gyorsan.

Grat a fogakhoz, Pollit Isten éltesse! Nyakatokon a kamaszkor :wink: Hozz képeket a gyerekekről, olyan kiváncsi vagyok rájuk!

Keresztelős képeket is szívesen néznék, Márkot már láttam a wiwen, nagyon édes :) Kata, Te pedig baromi csinos vagy, mintha nem is szültél volna egy fél éve... le a kalappal :lol:

Ezt a hétgabonás izét én is beszerzem.
Müllerben én is jártam a hétvégén, vettem egy 4hós kortól ajánlott Bebivita ételt, a kocsiban vettem észre, hogy TEJ van benne :shock: Ezek a németek nagyon máshogy táplálnak hozzá, annyi szent. Tejszínes spenótot már írtátok, és az epres bébiétel? Hm. Szóval érdemes felülvizsgálni a választékot.

Otthon voltunk mi is a szüleimnél, volt nagy jövés-menés, itthon meg szenvedünk, Bene sokat volt ugyanis ölben... iszonyúan tud hisztizni :) Az éjszakák tragikusak... egyszer csak vége lesz ennek is, remélem.

Megyek, épp nem esik, el kellene menni bevásárolni...
Szép napot mindenkinek, építkezőknek különösen!

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Én is előkerültem:) hétvégén valahogy nem értem ide, szüleimnél és apósomnál voltunk stb.

Esztert és Pollit Isten éltesse!

Zsuzsi, köszi a linket, nagyon korrekt a leírás. Mászó Zsófihoz gratula, alig várom, hogy lássam!:)

A dilemmákkal kapcsolatban:

Azt hiszem, lassan már Te és Zsófi (ill. Zsófi és te) alakítjátok, hogy mit, mennyit és hogy egyen, már nincsenek kőbe vésett szabályok.
Vigyázni kell az allergénekre, hogy változatos legyen és jó, amit kap, és ennyi. Minden gyerek ízlése és étvágya más.

Hülye kérdés: de hogy lehet glutént adni? Miben van glutén?:)

Reni linkelte be korábban azt a cikket, hogy az allergiákat a túlzott tisztaság is okozhatja.
Ehhez csak annyit, hogy én Romániában nőttem fel a 70-es 80-as években, ott nagyon nem vitték túlzásba a tisztaságot és a kaja is rémes volt - ha volt. De egyetlen "otthonit" sem ismerek, aki ételre vagy másra (virágpor ilyenek) allergiás lenne.

Van persze más rossz, de allergia pont nincs. Lehet valami az elméletben.

Kata, tényleg nagyon csinos vagy (még mindig:), és a keresztelő is szép lehetett a képek tanúsága szerint!

Ági, Benéhez kitartás. Előbb-utóbb úgyis rájön a kúszni vágyás és lekéredzkedik. A tragikus éjszakák:((( hát, bízom benne, hogy időszakos.

Nálunk nagyon bejön, hogy a rossz éjszakát a mozgásfejlődés okozza: ha tanul valami újat, alig alszik, mocorog, sír stb. Utána egy kis nyugi, 1-szer 2-szer kel, eszik, visszaalszik. Ilyenkor sokkal "beszédesebb" is. Ezt 3x figyeltem meg (amikor hasra fordult, amikor vissza és amikor kúszni kezdett)

Az a Vida Ági, akit mindig belinkelünk (kismamablog) "mozgásfejlődési frusztráció korának" nevezi a 6-8 hónapos kort. Nagyon találó szerintem:)

Most hálistennek pont nyugi van. Kúszik, nyugisabb, sok-sok b-hangot mondogat (ba-ba-bűűű), fúj és gagyog, és aránylag jó alvó.
Persze tudom, Murphy :twisted: :wink:

Szép Napot!
Móni
monke

Jaj még annyit:

Szüleimnél is baj volt, hogy mindenki bámulta Dávidkát, amíg etettem., ő meg persze akkor nem akart enni úgy.

Én simán megkértem őket, hogy hagyjanak magunkra, megértették. Én is megértem, hogy havonta 1x látják és nagyon látni akarják:)
monke

Persze az apósomat nem kérném meg, mert na.
A barátnőjét meg főleg nem:))) Ő sértődősebb. De ez egy külön téma.
:P :oops:
monke

Móni, már kezdtem aggódni :-)
és a többiek miatt is persze, akik még nem jelentkeztek :wink:

Glutén: pl. abban a gabonapehelyben, amit vettem, van glutén.
Vannak még gyümölcsös bébiételek, amikben szintén van.
Épp csak egy kicsit adok, hogy elmondhassam, éppen már megkóstolta 7 hónapos kora előtt :wink:

Igazad van, a húgom is azt mondta, hogy Anyósomék is egy hónapban egyszer látják az unokájukat és persze, hogy semmiből sem akarnak kimaradni.

mozgásfejlődési frusztráció kora :-)

Zsófi majd bemutatja Nektek kezdetleges mászótudományát, ha találkozunk.

Ma tömegközlekedünk Zsófival, sőt, rögtön metrózunk, szorítsatok!

Puszi!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi! Ügyesen a tömegközlekedéssel! A mozgólépcső nagyon sz@r babakocsival... Próbáltam...:(

Móni, ezt a mozgásfejlődéses alvászavart én is olvastam az oldalon! Szerintem is nagyon bekavarnak ebben a korban ezek a dolgok, meg persze a fogzás is...:(

Mangora

Kép
mangora

Móni, amit Zsuzsi linket, abban benne van a glutén! De gabonapehellyel, rizzsel érdemes elkezdeni, utána jöhetnek a lisztes dolgok, mint pl keksz, kifli, olyan tészták, amiben nincs tojás.

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok Lányok!

Eszter! Boldog névnapot! Sok köszöntőd volt? Mit kaptál?

Vick, köszi a fogas tanácsot! Mi elektromos fogkefét használunk, de Picurnak még nem merem! Szerintem ijesztő lehet egy kiskölöknek.

Keresztelősök? Hogy sikerült, meséljetek!!! (Képes illusztrációval!)

Zsuzsi, nem fogtunk semmit! Ilyen még nem volt, még kapásunk sem volt! De az idő és a táj meseszép volt, Míra jókislány, nagyokat aludt, mi meg jókat dumáltunk és bolondoztunk.
Hát igen, nem sokat vártunk az első gyerekkel! Könnyű helyzetben voltunk, saját hitelmentes lakás, viszonylag jólfizető állás. Tudatos vállalás volt, még könnyű, 3 hónapos próbálkozással! A többi már nem volt ilyen szerencsés.

Szilvi, építkezés: :twisted:

Ez a hét sem kezdődött túl szerencsésen. Az oviban kötőhártyagyulladás járvány van. Persze, hogy Alex beleesett! Ma a dokihoz szaladtunk miatta. Pénteken meg ovis-ballagása van, nem tanácsos most hiányoznia, mert gyakorolják a műsort!
Ja, és útközben belehányt a kocsimba! Még jó, hogy a zacskót idejében hátraadtam!
Kiesett az első foga! Végre! A többiek hamarabb váltották, kilógott a sorból. Most várjuk a Fogtündért. :lol:

Ma kóstolt először főzeléket Míra. Sütőtök-burgonya. Minden nyelésnél öklendezett és fulldoklott. Megszántam, belekevertem alma-banán-őszit. Így csak minden 5. nyelésnél akart kitaccsolni!

Szaladok, fürdetési idő van. Persze szokás szerint egyedül...

Jóéjt Kicsit és Nagyok!

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok csajok,

Először is nagy gratula Vick az védéshez!Nagyon örültünk mindannyian!
Eszterkének sok boldog névnapot így utólag!Remélem az ő névnapjáról nem feledkeztek meg, meg Hangit is felköszöntötték utólag.

BfKata Pollijának is nagyon sok boldogságos szülinapot!És képeket akarunk a gyönyörű nagylányról és a másik két gyerkőcről!
Alex fog, sajna és a betegséges story is, remélem el tud menni az ünnepélyre és nem gyakorol hiába szegény!

Éjszaka kelőkkel együttérzek!Tuti a sok mozgást és történést nem tudják hirtelen feldolgozni a babók.Reméljük hamar alábbhagy ez az időszak.
Hétvégén én is megtapasztaltam az éjszaka kelést, bőven.
Márk egyszerűen kifordul önmagából, ha a szülőknél alszunk, napközben persze tündi-bündi kisfiú.
A 3 éjszakából kettőt végül köztünk töltött és én hadirokkantként keltem fájó derékkal és nyakkal.
Itthon azért szerencsére újra a régi.
A kajáltatások nálunk is olyanok ilyenkor, mintha vmi csoda lenne a gyerek és dumálnak hozzá, persze nem eszik és mindenfele megy a kaja.
4 nap után kezdtem magam úgy érezni mátr, mintha anya csak arra kéne a gyerekemnek, hogy megszoptassa, amúgy bárkivel tök jól elvan.Na tegnap este elbeszélgettem a drága pici fiammal, hogy nem kell vigyorgni és édesen bájcsevegni mindenkivel, mert még azt gondolják anyádra nincs is szükség és itt hüppögtem neki.

Keresztelő végül simán lezajlott.Hú, előtte 15 perccel kezdtem el csajok öltözteni és negyed 12-kor a drágám sikeresen visszabukta fél 10kor megevett őszibarack nagy részét, persze mikor a fehér ing már pont rajta volt, azt hittem menten elájulokTurbó mosás-vasalás-hajszárítás.Mama megmentett minket.Tyű.
Az volt a gáz egyedül, hogy nálunk a mise közben keresztel a pap és ott kell lenni a gyerekkel az elejétől a végéig Mikor elkezdte a keresztelő szertartást kissé zengett tőle a templom, de mire megkeresztelte úgy kifáradt hogy a mise második felét szunyókálással töltötte az apja kezében.
Az ebéd szűkkörű volt anyáénál de délután elég sokan voltunk.sok mindent kapott Márk, pl hintalovat, fisher price ocean world játszószőnyeget, kastélyos-spriccelős pancsoló mednecét, gumis anyagból építőelemeket,baba étkészletet, rucikat,pénzt.
Képeket wiwre tettem fel, köszi a dícséreteket, nagyon jól esett.

Az öcsém itt van nálunk a héten, újra töltöm a fejét a szombati írásbelire, hát, elég gáz ez a "társalkodó" nyelvvizsga...
Apa meg vasárnap repül Istambulba.
Fleuréknál Dani már felállt a kiságyban.Kicsit irigy vagyok.Mondatm neki, Dani már lassan a maratont futja.Na de a kis manóm a hétvégén elkezdett hátrafelé tolatni.Talán nem reménytelen :-)
Én is lusta voltam, állítólag előbb beszéltem mint álltam.

Most eldugulok és ne haragudjon akinek nem írtam, Zsuzsi, Monke, Ági, Judit,Mangora, Reni, ToldiSzilvi, Huszilvi és akit még kihagytam, ti is mindig a fejemben jártok ám

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

vagy inkább napot :roll: 5 óra óta ébren vagyunk :-(

Kata, örülök, hogy jól sikerült a keresztelő. Nagyon szép ajándékokat kapott Márk, kérünk majd képeket.
Őszibarack: murphy :-( Márk nem is bukós, ugye? Nagyon ügyesen megoldottátok a helyzetet!
Hidd el, Márknak is igenis Te vagy a legfontosabb!

Azta! Dani milyen ügyes! Gratulálok!

Kati, sajnálom, hogy nem fogtatok semmit. A páromnak mindig azt mondom ilyenkor, hogy a részvétel a fontos. :-) Lényeg, hogy jól éreztétek Magatokat.
Remélem, Alex meggyógyul péntekre.

Megvolt tegnap a metrózás. Az egyik barátosném jött fel Pestre és volt egy órája, de hozzánk már nem tudott kijönni, így a Duna Plazában találkoztunk. Az emberek nagyon segítőkészek voltak, sosem kellett egyedül emelnem a kocsit, a mozgólépcsőn is mindig tartotta még valaki. Zsófi jól viselte, mindenkire mosolygott. Összesen két órát voltunk el, de nekem nagyon jót tett a kirándulás és a beszélgetés. Mindenképp veszek azonban egy kisebb, könnyebb sportkocsit, mert ez azért elég robosztus.

Szép napot mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szép napot mindenkinek!!!

Kata, örülök hogy jól sikerült a keresztelő! Képek nagyon jók, én is megkukkantottam wiw-en! Bukás :twisted: Még jó, hogy volt ki segítsen és megoldottátok a problémát!!! Ügyes vagy nagyon!!!
Öcsédhez kitartás! Párod utazása :(
Ugye milyen édes, mikor tolat??? Meg kell zabálni!
Amiatt meg ne aggódj, hogy mással is jól elvan! Fogd fel úgy, hogy addig legalább ki tudsz kicsit kapcsolódni és nem fél szemmel rá figyelni! Nekem nagyon jól esett, mikor a melóhelyen voltunk bent és én jól elcsacsogtam mindenkivel, míg Marci kézről kézre járt és elszórakoztatták, nem kellett rá figyelnem!!! Ilyen is kell néha! Úgyis máskülönben a nap 24 órájában a Tied a kicsi fiad!!!

Dani ilyen ügyes már??? Hát, hozzá képest mi is jól el vagyunk maradva :D:D:D

Zsuzsi, de jó hogy jól sikerült a metrózás! Nem félt Zsófi a zajtól?
Könnyebb és kisebb sportkocsit mi is vettünk! Nekem nagyon bevált, mert így egyedül is könnyebben tudok Marcival mozogni még az autóba is be tudom tenni egyedül :)

Kati, biztos írtad már, de hova jártok horgászni? Olyan jó olvasni, hogy ilyen gyakran ki tudtok jutni a szabadba!!!

Nálunk halad a munka ezerrel, ma még csak egyszer esett az eső, és akkor sem nagyon :) Már itt a burkoló meg a lakatosok, ők is elkezdték a teraszt, meg még csinálják a járdákat!

Murphy ma minket sem került el! Párom az autóját vizsgáztatni vinné és itthon hagyta a pénztárcáját... És csak most vette észre, ennyi idő alatt már el sem tudom neki vinni, vagy ő sem tud érte eljönni... :( Pedig ezért kelt fel 5-kor, hogy még dolgozni is tudjon előtte és csak ezért ment autóval a motor helyett... :( No, de ez legyen a legnagyobb gondunk!

Az éjszakánk is egész jó volt, ma már csak fél 4-kor kelt és 4-ig ki tudtam húzni a kajálást, ugyan kicsit dünnyögött, de nem volt vészes... Kevesebb kaját is adtam neki, így egész jóízűen megette 9 körül a gyümit és egész nagy adaggal :wink:
Tegnap délután uzsonnára tejpépet adtam neki, azt nagyon szerette és már tuti, hogy nem a kanalazással van a baj. Váltottam egy másik kanálra is, amit múltkor ToldiSzilvi ajánlott, a dm-es hőérzékelős félére! Lehet hogy emiatt is, de mióta ezzel eszünk jobban csúszik minden (kopp-kopp-kopp)!

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Hahó!

Kata, nagyon örülök, hogy végül minden rendben ment! Bukás :twisted: Jellemző, hogy ilyenkor történik az ilyen. Mennyi szép ajándék! Jófej rokonok :lol:
Mi a szüleimtől meg a keresztszülőktől autósülést kérünk, ami jó lesz a bébihordó után. Egy hintaló szuper lenne, annyira imádnám, tökj ó ötlet, de már a lakásunk így is 120%-osan van telezsúfolva... :(
Tényleg ne aggódj, hogy Márk másnál is jól elvan, szerintem ez tök jó, nagyon kiegyensúlyozott gyerkőc :) Egy pár hónap múlva meg úgyis félni fognak minden idegentől, akkor meg le se tudjuk majd őket tenni egy percre sem társaságban :) Anya pedig csak egy van, mindörökre :) Bár megértelek, mikor ketten vagyunk itthon, olyan jó lenne csak 10 percre mársra bízni, míg rendbe szedem magam, de amikor társaságban 10 percre másnál van, máris hiányzik :wink: Azt hiszem, ez így normális :D
Öcsédnek nagy-nagy-nagy kalappal!!!!

Mangora, szuper, hogy haladtok a kanalazással! Lehet tényleg a kanál nem tetszett neki. Murphy pedig legalább most ne figyeljen :wink:
Remélem a kocsi vizsgáztatását is sikerül mihamarabb bepótolni!

Tolatás édes lehet! Nálunk most a csücsülés a menő, állandóan kibillen, és fél kézzel támasztja magát, és a másikkal lomol, imádom :)

Dani, felállt? Azta, akkor azt hiszem, nem minket illet az a legmozgékonyabb fiú cím :wink: :lol: De ügyes nagyfiú! Fleur, esetleg ha erre jársz, hoznál képet róla? Akkor Ti már biztos letettétek a matracot a kiságyban :wink:

Zsuzsi, tök jó, hogy jól sikerült a metrózás, nagyon ügyesek vagytok :) Én nem mernék babakocsival elindulni, mondjuk a mienk kifejezetten nehéz... ráadásul a KöKihez lakunk közel, itt meg most nagy a felfordulás, sok a lépcső...
Holnap be kell mennem az egyetemre, de szerintem most is kendővel megyünk, csak az eső ne essen...

Allergia: tuti van igazság ebben. Erre a sok antibiotikum is rájátszik szerintem.
Az USÁ-ban állítólag kosz-tablettát árulnak, mert annyira steril környezetben nőnek fel a gyerekek, hogy semmi immunrendszerük nincs... :shock:

Kati, jobbulást a nagyfiadnak! Oda megy suliba, ahova Polli is jár? Várja?
A sógoromék kisfia azt mondta, mikor kiesett az első foga, hogy most már mehet iskolába :) :wink: Ez az "előfeltétel" Nálatok is igaz lett :wink:

Szép napot,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Zsuzsi,
Örülök, hogy jól sikerült a tegnapi túra. Annyira jót tesz az ember közérzetének, ha kimozdulhat, ugye? Zsófi meg biztos élvezte a változatosságot.

Gluténes tippeket köszi!. Azt hiszem, kap pár szem rizst Dávid.

Kata,
Ez a bukós történet tényleg meredek:( és nagyon ügyesen megoldottátok. Jó tanítást!
Nagyon drukkolunk a tesódnak.

Ismerem ezt az érzést, amiről írsz..:)
Régen bennem valami idealizált kép élt arról, hogy a csecsemők imádják az anyjukat, hogy az anya nekik a minden, megnyugszanak a hangjára stb.

Hát nagy pofáraesés:) a kezemben is ordít, ha olyanja van. Csapkod és rúg.
Édesen mosolyog a postásra és a boltosnénikre, engem meg látványosan un.

Egyet értek Mangorával - és Ágival is:) szeretnek ők a maguk módján, nagyon is. Az csak jó, ha érdeklődők és kiegyensúlyozottak.

Dani tényleg nem semmi... és ezer éve nem láttunk róla képet, nagyon kíváncsi vagyok!!!

Ági,
Azt is hozzá akartam fűzni az allergiás témához, hogy viszont antibiotikumot rengeteget szedtünk régen otthon, mindenre penicillint írtak fel::(

Az meg állítólag rontja a fogakat hosszú távon.
Kosz-tabletta :D :D :D

Köki tényleg nem egy életbiztosítás:( én is a kendőt választanám.

Szép napot!
Pusz
M

Jajj drukkoljatok:)
Megyek ma megint az OKMÁNYIRODÁBA:)
monke

Ági, ezt annyira jól megfogalmaztad :-) Mármint hogy néha úgy örülnék napközben, ha valaki csak 10 percre átvenné Zsófit, ha pedig nincs nálam éppen, akkor hiányzik :-)
Te még jársz egyetemre? VAgy hogy is van ez az új rendszer?
Hozol képet az ülős Benéről?

Fleur, bizony, kérünk képet és videot Daniról!

Kata, menni fog az a kúszás nemsokára! Éljen a tolatás!

Mangora, na, örülök, hogy lett sikerélményed a kanalazással! Milyen babakocsit vettetek? Én most nézegetem, hogy könnyű is legyen, kicsi is legyen, de azért jól dönthető legyen...
Remélem, haladnak a munkások, bár itt éppen volt egy nagy zuhé...
Ó, micsoda pechesen indult a reggeletek!

Zsófi újdonsága, hogy felhúzza magát a babakocsiban, megkapaszkodik a karfában (vagy miben) és úgy nézelődik.

Puszi!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

És egy idézet -
Akkor szoktuk felolvasni egymásnak Zolival, ha már nagyon az agyunkra megy Dávidka a nemalvással, hisztivel, akaratossággal stb.

A csecsemő és a kisgyerek anyjához fűződő, megkülönböztetett kötődéséből hiányzik az empatikus elem... (...)a csecsemő ugyanis zsarnoki módon szeret! Teljes mértékben figyelmen kívül hagyja anyja személyes körülményeit és állapotát. Nem érdekli, mert nem tudja figyelembe venni, hogy anyja fáradt, kimerült, beteg vagy éppen más dolga van, csak a saját érdekeit és szükségleteit tartja szem előtt."

Szóval nem rossz a gyerek, nem én kényeztettem el, nem az én hibám, hogy egy kis diktátor lett, és nem is az övé. ilyen és kész.
Na ezért szeretem Ranschburgot:)
monke

Zsófi a Húgomat minden alkalommal kitörő visítással üdvözli! Nekem és a páromnak sosem örül így :-(

Móni, hajrá Okmányiroda!
Jaj, nagyon jót tett a kimozdulás, lett egy kis sikerélményem.
Köszi az idézetet, nagyon találó :-)

Úgy fáj a fejem ettől az időtől :evil:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, az idézet teljesen találó! Hát ha még azt is figyelembe veszed, hogy a legtöbbünk babája skorpió!!! :wink: :lol: :shock: Szóval nincs menekvésünk!!!
Remélem az okmányirodában siker lesz végre!

Ági, csücsülő Bene cuki!!! Ahogy nyúlkál a dolgokért! Nagyon ügyes már!!!

Zsuzsi! Marci pont ezt a felhúzóckodást kezdte el ma az etetőszékbe. Rátettem neki a tálcát, és rátettem kis kanalat meg ivós üveget és azokat akarta megkaparintani! Hát, sikerült is neki! Úgy odahúzta magát, amennyire a szíj engedte!!! Csak lestem mekkora erő van benne! De édes lehet Zsófi, ahogy nézelődik a babakocsiban!
Babakocsiból a végén a Giordaninak (3per8 típus) a sportkocsiját választottam! Egy link róla:

http://bababolt.echt.hu/babakocsi/giordani?cid=58453

Amit tudok róla mondani, hogy nekünk bevált! Lapra csukható! Azért ezt választottam, mert az esernyőkocsik olyan hosszúak, mikor össze vannak csukva, hogy nem fért volna be a kocsim csomagtartójába. Jó benne, hogy majdnem vizszintesig ledönthető (120 fok azt hiszem), viszont a lábtartója teljesen vizszintig felállítható, így nem fogja nyomni a vádliját a kocsi vége, amíg még nem éri el a lábtámaszt a térdhajlata (ezt nem tudm érthetően sikerült-e leírni...). Nagyon könnyű, fél kézzel simán fel tudom emelni, ha össze van csukva! Nyitás, csukás könnyen megy és nagyon stabil, bolygósítható első kerekek. Nem tudom még mit lehet róla mondani :D:D:D Ja, a kupolája hátulja leszedhető (vagy felhajtható), így jól szellőzik Nyáron is! Ha egyenes a hordozótok alja, akkor azt is rá lehet tenni (nekünk sajna kilóg két valami lábszerű belőle, ezért billeg rajta...).
Ha még érdekel valami, akkor kérdezz! :wink:

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Olvasgattalak benneteket. Először is, ez az anya dolog. Csak akkor örül nekem is a bármelyik gyerekem, ha tartósan nem lát, vagy szokatlan a helyzet. Pl. ha oviba megyek értük, akkor semmi különös öröm, pedig egész nap nem találkoztunk. Ha viszont elmentem 2 órára suliba vagy baráthoz, akkor szaladtak felém és mondták, hogy úgy hiányoztam!
Amit idézett Móni valóban igaz. Neki az természetes, hogy ott vagy és azt csinálod, amit ő akar. Még a "nagy" 4 éveseim is ilyenek.
Milyen ügyesek a gyerkeitek!
Vince még csak forog. Se nem ül, se nem kúszik. Legújabban úgy csinál, mint egy ejtőernyős, mikor kiugrott a repülőből. Hason fekve hátra teszi a kezeit, emeli a lábaival együtt. És persze dünnyög hozzá.

Móni
Drukkolok, hogy ne legyen több menet az Okmányirodába. ;)

Kati
Gratu a fogacskához Alexnek! Igazi nagyfiú!

Esztert kevesebben felejtették el, Hangikámat utólag is csak anyukámék köszöntötték meg. Se anyósomék, se sógoromék, se tesómék. Azért is esik rosszul, mert mégiscsak 4. éve ünnepeljük, és ráadásul azért ezt az időpontot választottuk, hogy közel legyen egymáshoz az Eszteré és Hangié, ráadásul pont a szülinapom után van, tehát nem olyan bonyolult megjegyezni, van mihez kötni.
Közös ajánékokat kaptak tőlünk. Legot és párkereső játékot, ami kis fa lapocskákon van. Imádják!
Anyukámék mini laptopot vettek nekik :evil: , nem is nagyon tudják használni, nagyobbaknak való. Kaptak még gyapjú takarót mindketten.

Ma ablakot pucoltam a kimaradt szobában és függönyt mostam. Mostam ruhát is egy adagot. Hihetetlen, de minden egyes nap megy a gép! Ezzelegyenes arányban nő a Mount Everestem is. :evil:
No megyek, még pakolászom, aztán posta és megyünk a lányokért.

Ja! Sült sárgarépa és krumpli együtt isteni fini! Eddig utálta Vince a répát, de most! Úgy ette, mint egy kisangyal! :D

vick
Kép
Kép
ervick

Móni, remélem most összejön az Okmányiroda! Hajrá, hajrá :wink:

Az idézet tök jó, és tényleg nagyon igaz. Nekik csak a jelen van, és azonnal szeretnék kielégíteni minden igényüket.

Nálunk Bene nagyon megörül az apjának, meglátja az ajtóban, és teljes extázisba esik, akkora adrenalinbomba neki, mosolyog, szinte repül, én meg féltékenykedek, hogy bezzeg nekem így nem örül, persze mivel a nap 24 órájába lát, miért is tenné :wink:

De ügyes Zsófi! Így már biztos sokkal több mindent lát, jobban is élvezi a babakocsizást?
Sajnálom a fejfájást :cry: Remélem tudsz egy kicsit pihenni, és elmúlik!

Gluténhez akartam még írni: védőnő mondta, hogy durumtésztát, rizst főzzem egy kicsit tovább Benének, és aztán turmix.

Befejeztem a BA-t (alapképzés), az MA-ra (mesterképzés) felvettek, de halasztottam erre az évre. Azt akarom elintézni, hogy halaszthassak még egy félévet. Aztán ha februárban elkezdeném, két max. három napra csoportosítanám az óráimat.
Ez a rendszer amúgy úgy sz*r, ahogy van, és engem különösen utál :) Egy kicsit bonyolult az egész, röviden: nem akkreditálták időben a szakomat (egy másikra vettek fel, amit szintén szívesen csinálnék, de nem az lenne az első), nem tudtam volna rögtön folytatni az MA-val, ezért döntöttünk tavaly a babavállalás mellett a párommal. Elhelyezkedni nem tudtam volna a diplomámmal (az sem ér semmit :wink: ), ez tűnt a legjobb megoldásnak, és tényleg az lett :lol: Persze tudom, gyerek mellett nem lesz egyszerű sulit is csinálni, de mások is képesek rá, remélem nekem is menni fog. Aztán majd meglátjuk :) B-terv gyártásban már jó vagyok, az egyik épp a kisszobában alszik :wink:
És az ülés, bár nem a legjobb (balra támaszt, jobb kézel tud matatni)
Kép

KépKép
gigilina

Ági, nagyon édes Bene!! Nekünk is ilyen játszószőnyegünk van, csak más a mintája :wink:

Mangora

Kép
mangora

Ági, micsoda komoly fiatalember :-) Nagyon drága!
Drukkolok, hogy összejöjjön a halasztás!

Mangora, köszi a linket a babakocsiról. Most nagyon részletesen összeírok mindent, ami fontos nekem, nehogy valami kimaradjon.
Egyébként pont ezt a Giordani babakocsi volt a másik esélyes, amikor ősszel vettük a meglévőt, de túl kicsi volt a mózese, ezért választottuk a CAM-et.

Vick, nagyon szép ajándékokat kaptak a lányok!
Sajnálom, hogy nem köszöntötték fel őket a rokonok.
Na, csak megjön Vince étvágya!
Én is majd minden nap mosok, el tudom képzelni, mi lehet nálatok, Ti mégiscsak öten vagytok :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!

Most jutottam idáig ,hogy írjak nektek olvasni azért szoktalak titeket !
HÉtvége zsúfolt volt.. buli, elkezdték házat csinálni a fiúk ... stb.. nem unatkozunk!

Jó sokat írtatok, igyekszem reagálni de lehet ,hogy nem fog sikerülni mindenkinek írni ! Bocsi !

Szombatra szerencsére egész jól volt már Máté így apa mondta h menjek el nyugodtan, úgy látszik vmi kis megfázás volt csak ! A buli nagyon jó volt, 9 től voltam el fél 2 – ig jó sokat táncoltunk, Máté babuci nagyon jól viselte mikor elmentem már félig aludt és fel se kelt , csak reggel fél 6 kor ! J))
Nincs vele semmi baj!

Cékla… szombaton adtam neki, de nem főzve hanem sütve hát 2 órát sütöttem és nem lett vmi puha lehet h vmit elrontottam , aki csinálta így hogy sütötte ??? Olyan keményet kakált tőle hogy csak na.. úgy döntöttem most egy dbig nem adok neki !

Huszilvi , tudom akkor merre lakhattak, na mi onnan kb 5 percre lakunk kocsival !!!
Máté nagyon jó alvó.. néha van hogy felsír, de van mikor egyből visszaalszik de ha nem akkor kap egy kis teát és alszik is tovább , de ha felkel akkor eldumálgat, van neki bent a kiságyba neki két plüs játék azzal szokott eljátszadozni , meg a cumija most a sláger, ja meg a Forgolódás,,, apucival megmutattuk neki hogy kell, mert a keze mindig elakadt kétszer megmutattuk neki azóta tök ügyi,, hátáról hasára megy neki de vissza még nem ! Na majd az is .. … remélejük hamarosan ! J))

Krisztina.. fog.. gratula.. Máténak se híre se hamva.. sőt nyálzik ezerrel!J))

Vick.. Vince fog gratula,, Eszternek Boldog Névnapot!

Máténak nem kell a cici végleg feladtuk… múltkor is odaadtam neki csak rágta , cibálta mint a cumit.. és még fájt is pedig nincs is foga még! J)
Tegnap adtam neki húsit egy falatot, úgy kirázta a hideg, sőt még ki is köpte öklendezett,. Lehet ,hogy vega lesz… remélem nem lesz olyan, mint az apja aki csak néha eszik húst!! J

Nekünk úgy néz ki beállt a kaja . napi 5 x eszik ebből 2 tápszer ! Már kaptunk 6 hónapos kortól tápszert hát ez sokkal sűrűbb és laktatobb fele annyit eszik mint a másikból !
ÉN se szeretem ha elvonják a figyelmét kaja közben.. ismerős az ezzel kapcsolatos storyk, de én ekkor mindig rájuk szólok!!

Zsuzsi.. nekem is bejött a Müller nagyon szuper, csak kár h pesten nincs.. csak itt Budakeszin!
Nekünk az új babakocsink espiro active , a babaszafariban vettük az ott van a Duna Plazanál. Nagyon jó áron is van sztem nagyon jó!!

http://babaszafari.hu/spl/803778/Active_Sport_babakocsi
simán befér a kocsiba.. és nem foglal nagy helyet,,,ua ezeket tudja mint amit Mangora leírt !

Móni hogy ment az okmányiroda ??

Fleur.. Dani nem semmi.. gratula a felálláshoz!

Mangora hogy álltok az épitkezéssel?? Hála istennek Máté megeszik mindent.,,, evett spenotot is.. nagyon bejött neki, krumplival főztem meg.. Sajnálom a pénztárcás sztoryt.., ja a párom is itthon hagyta kedden.. és nem is tudott kaját venni !! Úgy látszik van vmi a levegőben … ! JM is szereti azt a kanalat!

Többi keresztelősek beszámolók!

Kata sajnálom a bukást.., de ez általában így szokott lenni.. ! Párod ,hogy van ? Nem ütötte meg magát ??? Milyen kocsit kaptatok most ? TE hogy vagy ?
Nagyon jók lettek a keresztelős képek, tényleg nem látszik ,hogy most szültél , szuperul nézel ki ! Ja és nyugi nem vagytok, vagyunk lemaradva forgás stb.. téren..minden bauci más.. !
Máté is ilyen mindenkivel el van , sőt ha más kezében van akkor is vigyorog semmi sírás stb.. ! Tök jókat kapott Márk .. szupi ajcsik!
Egy kalappal öcsédnek !

Képzeljétek a boltba meg a zöldségesnél tök sokszor van h előre engednek ,hogy fizessek nagyon jól esik , azért vannak még rendes emberek is !

Bfkata.. jobbulást Alexnek és Pollinak Boldog Szülinapot! Párom is nagy horgász , sőt a sogorőm a sztár itt nálunk a házi réti tón.. ő tartja a rekordokat.. 26 kg harcsa.., 30 kg s amur !

Ági nagyon édi Bene , ügyi !!!

Anya téma.. szerintem is ANYA csak EGY van ! J))))

ÉN is minden nap mosok és sokat vasalok is.. de már kész vagyok tőle.. főleg ilyen szar időben állandóan ki be huzogattam a szárítót a teraszról tiszta bodys leszek már a sok emelgetéstől!

Na ennyi sikerült most.. Vacsi van !!

Jóéjt..

Holnap megprobálok jönni, de jön az egyik bnőm és apa is itthon van a héten úgy hogy nem biztos ,hogy tudok jönni , de igyekszem !!

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hali!!

A keresztelőn túl vagyunk,Anna nagyon csini és nagyon ügyes volt,majd rakok fel képet.Az ajándékoktól nem vagyok elájulva,de ez várható volt.Ami a legjobban tetszik azt anyukáméktól kaptuk,egy tanuló kutyust,tök jó.
Most anyukámék nyaralunk,péntek este jön apa értünk.
:D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Gratulálok a keresztelőkhöz! Kata nagyon jók a képek! Nekem az Anyaaaa a kedvencem. :) Kriszti teszel fel Te is képet?

Daninak nagy-nagy gratula az álláshoz!

Nálunk elmaradt a féléves szülinap! Igaz ez azzal járt, hogy anyós sértődötten elment, de ez van. Tegnap legalább már normálisan tudott telefonálni! :) Vasárnap kerítés csináltak a fiúk (Andris, a bátyja és az apja). Persze anyós nem kérdezte, hogy valamit segítsen-e, de ügyi voltam megoldottam mindent. Elvoltam Petrával, ugrándoztam néha nekik, főztem ebédet, délután vendégek jöttek arra még gofrit is sütöttem. Anyós átjött fél7 körül, akkor kérdezte mondta ANdrisnak, hogy akkor szülinapozás másnap. Andris meg mondta, hogy nem leszünk itthon....de ő sütött tortát, vettek ajándékot...... A meg mondta, hogy esetleg megbeszélhette volna velünk, Petrának meg nem csak akkor adhatnak bármit, ha alkaolm van. Erre másnap apóssal elküldött egy ruhát. Az aranyos, de éppen jó. Állítólag megvan már egy hónapja, de ő az alkalomra várt. :twisted: Köszönöm szépen a tanácsaitokat és a hozzállásotokat. Nagyon jól esik, ahogy múlt héten lereagáltátok ezt a témát! :)

Nálunk a kajcsival szerencsére nincs gond. Viszont abból már totál elegem lett, hogy mindenhol mást olvasni.... úgy döntöttem, hogy leginkább a megérzésemre hallgatok. Persze tojást, tejet, epret, málnát, puffasztó dolgokat nem adok neki, de másban inkább a megérzés, mint görcsölés. Persze ehhez kell Petra is. Egyelőre jó az evőkéje. Ha vami nem jön be egy kis krumpli vagy banán vagy aszalt szilva hozzá, s jók is vagyunk.

Ő is elkezdte magár felhúzni állásba. Ha fel szeretne ülni, s segítünk neki, már húzza is magát tovább, vagy ha megkaparintja mindkét kezünket. Kúszni bezzeg csak akkor hajlandó leginkább, ha nagyon kell neki valami. :)

Vick, Kriszti! Milyen idő van nálatok? Hétvégére mennénk Debrecenbe, s ma még le lehetne mondani a szállást. SZívem szerint mennék, ha nincs egyértelműen nagyon rossz idő. Azt viszont nem szeretném,hogy elmegyünk, s a szobából ki sem tudunk nagyon mozdulni.

Húha! Mennem kell! Sírás van.....

Szép napot Nektek!

Puszi!

J.

Judit

Kép
petra09

Judit
Most épp verőfényes napsütés van, kb. 30 fok lehet. Reggel fél 8-kor rövid ujjú pólóban vittem a lányokat oviba. Persze ez nem garantálja, hogy hétvégén is ez lesz, de reménykedem!

Az anyósok már csak ilyenek, megsértődnek,aztán hosszabb-rövidebb idő után megbékélnek. Megmondom őszintén, engem hidegen hagy, csak nekünk legyen nyugtunk. Ha a mi nyugalmunkat nem zavarja, akkor azt csinál, amit akar.

Judit
Legalább apósod segít! Fogd fel pozitívan. Az én apósom nem épp aktív. Szóval én csak az én szüleimre támaszkodhatok.

Kriszti
Gratulálok a keresztelőhöz, képeket kérünk! ( Túl vagytok rajta legalább!)

Mi is elkezdtük tervezgetni, de nem könnyű dolog, kit kérjünk fel keresztszülőknek. Mert eredeti felállás szerint Hangának az én testvéremék, Eszternek pedig a Ricsi testvéréék lettek volna, de közben a nyáron válik a tesóm, úgyhogy nem tudom, jó-e még mindig, ha a férjét kérjük meg. A másik, hogy nincs több testvérünk és így nem tudom, ki legyen Vincének.
Pedig a barátom végez a teológián és júniustól keresztelhet, szóval megcsinálná a hármas keresztelőt. :D
Még gondolkodom.

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Mi is itt vagyunk :D Nálunk is nagyon szép idő van! És ami a legjobb, hogy a ház egyáltalán nem melegszik, még mindig 20-21 fog van bent, pedig egész nap nyitva minden ajtó-ablak! Remélem nyáron is így lesz!
A munka nagyon jól halad! A nagyja meglesz hétvégére! Már burkolnak, kész a korlát is és a járdákat is csak be kell pucolni a homokkal (viacolorból lettek kirakva). És már nincs akkora kosz sem!!! Utána jön a földnek az elrendezése, felásása a kertnek és a füvezés, virágültetés! Már nagyon várom, hogy szép legyen! Most már nagyon jól látszik, hogy milyen lesz és nagyon szép!

Itt tegnap este is hatalmas eső volt...

Ma éjszaka 3-szor sírt fel Marci, ebből kétszer meg tudtam nyugtatni és visszaaludt, egyszer meg megetettem és úgy aludt vissza... Úgyhogy elég kifacsart vagyok, mert ő fél 5-kor evett, apa 5-kor kelt és ment el dolgozni, én meg 6-kor keltem, hogy elkészüljek mindennel, mire jöttek a munkások! Most meg annyira fáj a fejem, hogy még hányingerem is van... :(
Ja, kezdek rájönni, hogy Marcinak nem ízlik az alma! Eddig miden olyan ételt kiköpött, amiben alma van... Ha meg anélkül kapja, akkor megeszi! Ma újra kipróbáltam, a kedvenc gyümölcse a banán, azzal kevertem, de nem kellett neki... így maradt a táp!

Zsuzsi, akkor nem kell bemutatnom a Giordani babakocsit :)

Judti! Aszalt szilvát hogy adod Petrának? De ügyes voltál hétvégén, hogy így helyt álltál és örülök, hogy párod is kiállt anyós ellenében melletted!!! Ez sokat jelent!
Nem is tudom mi a jobb, ja az embernek van anyósa, vagy ha nincs...

Vick, ez a keresztszülő választás így tényleg nehéz... De nem féltelek!!!Biztos hamar körvonalazódik a megoldás erre is!

TSzilvi! Nálatok is megkezdték a ház bepucolását akkor??? De jó!!!

Bocs, ha valamire nem reagáltam! Megyek elhullani :D:D:D

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Elhullani?! :) :) Ez még a pocakos időkből maradt, ugye? :)

Jobbulást Neked! Petra most átaludta az éjszakát, így én frissebben ébredtem, de a fejem fáj nekem is. :( Az aszalt szilvát össze szoktam főzni a zöldségekkel és turmixolom. Mikor elkezdtük a hozzátáplálást gyakran kakilt nagyon keményet, amiatt próbáltam ki.

Vick: átérzem a keresztszülő kiválasztás problémáját. Hasonló cipőben járunk mi is. Olyan valakit szeretnénk, aki foglalkozik is Petrával..... egyelőre nincs ilyen. :( A szomszédék foglalkoznak vele a leginkább....

Építkezők: gratulálok a munkálatokhoz. Végre lehet haladni. Kérünk majd képeket is!

J.

Judit

Kép
petra09

Judit, én elhullani bármikor képes vagyok :D:D:D

Aszalt szilvát a zöldségekhez is hozzá teszed, ha másképp nem megy? Biztos ízlik Petrának, mert jó édes!!! :wink:

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Mangora, örülök, hogy jól haladnak a munkálatok. Remélem, kitart az időjárás és sikerül mielőbb befejezni. Kérünk majd képeket!
A rossz éjszakát sajnálom. Én tegnap reggelre voltam ugyanígy, éjfélig dolgoztam, aztán Zsófi kelt óránként, 5-től ébren volt, délelőtt úgy szédültem, fájt a fejem és hányingerem is volt. Persze, az idő sem tett jót neki.

Judit, jó hétvégét Nektek! Biztosan nagyon jól fogjátok érezni Magatokat. Ne is bosszankodj, az ember a családját nem válogathatja meg.
Csak egy személyes esetet írnék le Nektek ezzel kapcsolatban: párom szülei egy kis faluban laknak, sétálunk a hétvégén (falunap volt), többen is megállítanak, hogy M. tiéd ez a gyerek? és mondják, hogy Anyádat jól fenékbe rúgom, nem is mondja, hogy unokája van.... Annyira, de annyira rosszul esik az ilyen és sajnos nem egyszer történt meg a fél év alatt. "Anyósom" a nevén még egyszer sem szólította Zsófit, mindig így, hogy a kisbaba...

ToldiSzilvi, örülök, hogy kicsit kimozdultál, biztosan jót tett a lelkednek! Örülök, hogy Máté ilyen jó kisbaba. Megnézem ezt a babakocsit is.
Tetszett a Müller, kár, hogy Bp-en nincs. De ahogy megyünka párom szüleihez, kettő is útba esik, majd megállunk.

Vick, ez így tényleg nehéz döntés. :-(

Szép napot!

Puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.05.27 10:31-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, kb pont így érzem magam én is ma...

Elfelejtettem mondani, hogy végül legyőztük tegnap Murphyt, páromnak sikerült levizsgáztatni az autóját, hazajött a tárcájáért és késve ment a vizsgahelyre, de odaszólt előtte!!

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?