A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Andi
Válaszoltam!

Sahli
Én nem vettem külön mosóport, öblítőt. Azt fogom használni, ami egyébként is van itthon.
Vendég

Holnap megyünk a sógornőmmel menyasszonyi ruhát nézni-jövő májusban lesz az esküvője. Olyan jó lesz nosztalgiázni

sahli

Megkaptam.Vérnyomásom magas,de most kaptam rá gyógyszert és igy elég szépen lement.Vizesedésem nincs az orvos is megnézte,idáig összesen 4 kg-ot hiztam.Nagy az eltérés a fehérjénél a rendestöl,lehet kezelni valahogy kórház nélkül?

Kép
andi0716

Hú Andi a 4 kiló az nagyon kevés nem? Én sajnos 10-nél tartok!

sahli

A védőnő azt mondta,hogy jó.Igaz nem vagyok kis súlyú,úgyhogy nembánom,hogy nem híztam idáig túl sokat.Ebből 2600g a baba.

Kép
andi0716

andi: 4 kg az semmi én is 10-nél tartok ám már :shock: ma levették megint a terhelésest, nagyon sz---volt. :oops: az utolsónál a nő sietett és átszúrta a vénám csak úgy dőlt a vér, ja és közben telefonált :evil: hazafelé a buszon meg senki nem adta volna át a helyet végig kellett volna állnom ha anyum nincs velem és nem kéri meg az egyik fiatal gyereket hogy ugyna már adja át a helyet szóval remélem jó lesz az eredményem :wink: lányok hányadik héttől van ctg? meg mi az az nst? lehet hülye kérdés de nemtom :shock:
erzsebet0312

sahli:
üdv sorstárs, én is a Sote II-n szülök, Annát is ott szültem. Nekem Dömötör Margit volt a szülésznőm, most is ő lesz, nagyon kedves, ügyes, és tapasztalt.

ruha:én a dm-es Norittal mosom a babaruhákat, ez kimondottan babamosószer, és 800 ft egy flakonnal. De a Dreft sensitib is nagyon jó!

Palacsinta:
először a liszt lett kevés, aztán már az sok, tettem hozzá tejet, aztán vizet, és ez így ment, amíg tele nem lett a tál... Anna a pacsinkáért könyörgött, én meg a Jóistennek azért, hogy csak egy sikerüljön, hogy tudjak adni lánykámnak. Így addig sütöttem (egy órát), amíg 2 db-ot sikerült varázsolnom... Aztán feladtam, Anna megette, én hoppon maradtam... :cry: Ilyen még sosem fordult elő velem.. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Erzsébet: CTG 35-36 héttől kórháztól függően

sahli

A ctg-re nállunk a 36. héttől kell járnunk.

Kép
andi0716

Mágnes : köszi az infót!
A szülésznőt hogyan lehet felkeresni személyesen vagy először fel kell hívni telefonon? Meg tudnád adni priviben a Te szülésznőd elérhetőségét? A Dömötör Margitról és a Zsoldosné Etáról én is olvastam sok jót a Sote II-es topikban.

sahli

Andi
Amit én csinálnék, nézetnék 24 órás gyűjtött vizeletből fehérjét, azt, hogy mennyi ürül.
Ezek a szokványos meghatározások nem az igaziak.
Vérnyomást legalább naponta 3-szor mérni!
Vérkép, májenzimek, vesefunkciós paraméterek ellenőrzése
Magzati UH, áramlásvizsgálat, CTG

Ezeknek függvényében lehet igazán nyilatkozni a kezelésről!
Vendég

Erzsébet
CTG: cardio-tocográfia (a vizsgálat, mikor a baba szívhangját és a méhtevékenységet vizsgáljuk)
NST: non-stressz teszt (olyan CTG vizsgálat, mikor semmilyen ingert nem alkalmazunk)
Vendég

vcrane:Köszi a segítséget.

Kép
andi0716

Andi
Szívesen!
Vendég

Sahli! az ariel tökéletes, az öblítőnek meg vegyél mondjuk Gabit. De majd úgyis kiderül érzékeny-e a baba bőre.

Mágnes! képzeld először nekem is majdnem tropa lett a palacsintám mert kevés volt itthon a liszt, de dobtam még bele tojást így tök jó lett. Szép hártyavékonyak:)
JA és ma is megvolt a bilimutatvány többször is:) először apának csinálta, kivitte majd mégegyszer ráült és csurgatott még egy adagot. AZtán nem értette harmadjára miért nem sikerül :lol: Később megint ráült és belepisilt. Azt hiszem megértette mire való :lol:

Erzsébet! ez jellemző...jobb ha hozzászoksz, hogy a babakocsival sem fognak segíteni felszállni majd a buszra....

4 kiló???? húúúú....én is 10 felett járok már de szerintem nem lesz meg a jósolt 15.
katuska79

Vicky! akkor innentől lazulás! Lógasd a lábad most már Te is :D

Jut eszembe nem tudtok véletlen eladó használt fatüzelésű kazánt? Egy barátnak kellene sürgősen...csak hát ilyet nem tél előtt kellene keresni...
katuska79

sahli:
elküldöm a számát a szülésznőnek, és akkor meg tudtok beszélni egy időpontot a személyes találkára.

Katuska:
Na én is olyan boldog lettem, mert Apa most ért haza, és Anna éppen akkor pisilt bilibe :) Eddig 3 napból 3... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska, Mágnes
Ügyesek ezek a biliző csemeték :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

csöre: Ismerem a másik kér verzióját is a Dunántúlinak, de ez a legfrissebb tetszik a legjobban :D Gyógyulsz már, ugye? Zeneterápiára nem gondoltál? :wink:

Most jöttünk a nődokitól, Milán továbbra is mintagyerek, szépen befordulva helyezkedik, nagyon szépen növöget, változatlanul kicsivel nagyobb a koránál, és mondta is a doki, hogy ne számítsunk 2 kilós gyerkőcre. (Mondtam neki, hogy nem is, mivel mi sem voltunk azok :roll:)
Méhszájjal is minden oké, lepény is tökéletes, magzatvíz mennyiség is. A plusz kilóimra ő sem reagált semmit, szóval tök jó :lol:
Milánunk paraméterei: BPD: 8 cm, FL: 5,9 cm, HC: 28,6 cm, súly: 1658 g, szóval tökéletes babánk van :D

Rita: Lola simán torzíthat, arra nem is gondoltál? Férjed meg... hááát örülhet, hogy nem vagy egy ajtócsapkodós, én lehet elküldtem volna egy bizonyos helyre :roll: Amúgy is csak kapkodni szoktam a fejem, amikor férjed dolgairól írsz... Van türelmed hozzá, az már fix :lol: Amúgy meddig dolgozol még?

Mágnes: Sajnálom a pacsinkákat, de a lényeg, hogy Annának tudtál adni :wink:

Katuska: Máté ma nem alakított még semmit? Olyan jó olvasni, hogy miket alkot az úrfi :D

vcrane: Grat az utsó munkanaphoz! Ideje volt abbahagyni :roll:

biga.csiga

Katuska: beelőztél :lol: Grat a bilimutatványhoz! :wink:

Mágnes: természetesen Annának is kijár a nagy gratu! :wink:

biga.csiga

Mági! Sajnálom, hogy nem sikerült a pacsintád!

Ruha! Én uazzal a mosószerrel mosom, mint a saját ruháinkat. És egy kis öblítőt is használok.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hú, kitettem a lábam pár órára ... :D

Vicky: de jó, utolsó munkanap :D

Bigacsiga: nem gyógyulok :( nem kaptam gyógyszert, hétfőig kivárunk, hátha jobb lesz magától... ja, csak mondjuk időnként szabályosan küzdök a levegőért :cry: mindenesetre hétfőn már cukrozni sem megyek, borítékolom a vacak eredményt előre :(
Gratula Milánhoz :D szépek a paraméterei :)
Zeneterápia: csöndet, nyugalmat és egyedüllétet kívánok leginkább. Meg azt, hogy a kis tündér minden házimunkát megcsináljon helyettem.

Mágnes, Katuska: gratula a bili mutatványokhoz, ügyesek ezek a gyerekek :D
Mágnes: a palacsintát sajnálom... én sajnos el sem jutottam odáig, hogy nekiálljak :? Majd jövő héten...
A hétvégén úgyis szerintem még a vacsi is Anyuméknál lesz, Bözsi napot ülünk :D csak szűk családban :) nekem legalábbis most semmi energiám ünnepi vacsorát rittyenteni.

Most én is hisztis vagyok :( vacsora közben Zaza (megint) kiöntötte a kakaóját, 2,5 decit, takaríthattam, miközben minden felesleges lépést igyekszek megspórolni... erre jön vacsi után az ártatlan kis fejével, hogy rajzolt nekem valamit névnapomra :) 3 vágtató lovat (musztángnak nevezi őket) :) hát lehet rá haragudni? :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

A mai napot a munkahelyemen töltöttem, végre elkezdtem átadni a munkámat. Sajnos még jövő héten is be kell mennem, mert a feléig sem jutottunk :cry:

Csöre jobbulást!

Mágnes, sajnálom a palit.

Katuska, bilizéshez további mindenjótkívánok!

Vicky, majd meglátod, milyen jó lesz otthon jövő héttől :wink:

Biga.csiga, gratulálok a tökéletes babához!

Kép
petne

Jó reggelt Kismamákok!

Itt olyan hideg van, hogy inkább visszafekszem a meleg ágyba :cry:
És szállingózik a hó :cry: :evil:
Vendég

Ilyen a kilátás a hálószoba ablakából...

Kép
Vendég

Csöre
Jobbulást!

Petne
Nekem már be se kell menni :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok

Csak gyorsan beköszönök.
Egész hétvégén pakolni fogunk, vagyis inkább a férjem, mert én megyek a baba expora a nagynénémmel. :lol:
Költözés holnap. Utána még lesz egy hetünk pakolni, mert a lakást csak később kell átadni.
Szóval az biztos, hogy nem fogunk most végezni.

Na megyek, mert férjecském végzett a fürdéssel, és indulunk dobozokat kunyerálni. :?

Kép
Kép
cs_erika

Erika
Jó pakolászást!
Azért vigyázz magatokra!
Vendég

Sziasztok!
jó ..... éjszakám volt!Nem elég,hogy a szél is nagyon fujt,de már alig várom,hogy héfő legyen,hogy mehesek a dokihoz.

Kép
andi0716

Vicky! Irigykedem a hó miatt! De szeretném már én is ha havazna!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!!

Mágnes, Katuska: nagy-nagy gratu a biliző csemetéknek, nagyon kis ügyesek!!

Biga.csiga: gratula tökéletes Milán Babához!

Vcrane: gratula az utolsó munkanaphoz!! Akkor most már pihizz és készülj Alexre :wink:
Olyan szép ez a téli kép!!! Az orromban érzem azt a havas téli illatot! Én cserébe a János-hegyet látom az ablakból és itt is volt valami kis hószállingózás, de nagyon kellett lesni!

Csöre: akkor pihizz, gyógyulj! És ne haragudj Zazára, a kis szeleburdi :wink: De édes lehetett a rajzzal!

Erika! Óvatosan a pakolással, neked aztán nem semmi energiád van!!

Én ma sütök palacsintát, előtte meg gulyásleves lesz :wink: Pali tészta bekeverve, zöldségek megpucolva, mindjárt odadobom a husit főni.

Mosópor: én elsőre vettem Gabit, mosóport és öblítőt is. Aztán meglátjuk, hogy fogok-e többet :lol: Jahh, igen, megint a kezdeti lelkesedés. Azt mondtátok, fini baba illata lesze a ruciknak -- hát már ezért megérte :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

köszi az infót lányok. Vcrane: de szupi a kilátás hétfőre már országos havazást mond :D látom főzünk nálunk rántott gomba és rántott husi lesz fagyi krumplival ubi salátával :D Katuska: hát igen ilyenek az emberek :evil: szörnyűek :evil: na megyek mert nem lesz ebéd puszi mindenkinek
erzsebet0312

Hu de merges vagyok a babanet-re irtam egy cosmot es minden elszallt.
biga csiga: ja igen a ferjemhez turelem kell, mert ha nem azzal allok hozza a dolgokhoz, felveszi " a mar csak azert sem" allasmodot. Na mar csak az a kerdes, hogy lesz e eleg turelmem amikor megszuletik Attila. :lol:
Milankadra amugy mar most buszke lehetsz. Ne is mondjam, en mennyire az vagyok az en picimre, jaj mar alig birom kivarni, hogy megismerjem.
Erika: kitartast, jo kis mozgos napjaid lesznek.
Munka: hat en december 20-ig tervezem dolgozni, aztan majd meglatjuk mi lesz belole, mivel, hogy az utodom (aki amugy csaladtag volt, tehat duplan merges vagyok ra) lemondta (az okot nem is mondom, mert annyira hulye ok), ugy hogy most megint neki kezdtem a keresgelest. Mar csak lesz valaki akit be tudok tanitani?! Amugy Spanyolorsagba a 40.-ik hetig kell dolgozni, utanna pedig 4 honap anyasagid van. Vagy van egy masik lehetoseg, hogy a 36. hettol kiveszed a negy honapot (amit en fogok csinalni, ugyanis a ctg a 36. hettol kezdodik, es arra nincs idopont akkor amikor en akarom, -erre nem gondoltak a nagy okosok akik meghozzak a donteseket), de igy is ugy is 4 honap pontosabban annyi se 16 het amit hianyozhatsz munka helyrol. Tehat aprilis vegen mar dolgozni is fogok. Azt hiszem europaban a Spanyolorszagba tamogatjak legkevesbe a kismamakat. Amugy mikor megszuletik Attila segelyt sem fogunk kapni, ugyanis a krizis miatt mindent Januar 1-tol eltorolnek. :x Segitik a krizisbe levo embereket.
Vcrane: Ho de jo, en mar ket eve nem lattam olyat, tavaly elott karacsonykor amikor otthon voltam nem volt, tavaly meg nem sikerult haza mennem. Itt meg nincs ho. Kuldok egy akracsonyi kivilagitas kepet, vicces mi? PErsze karacsonyfank azert van otthon.

Kép

Kép
brestovsky

Rita! de jók ezek a fák!

Apával meg ne foglalkozz...ha megszületik Attila majd rájön nem körülötte forog a világ. Úgyis el leszel majd foglalva a kis jövevénnyel, egyik füleden be a másikon ki a hülyeség.
Nem gyenge. ezt hogy gondolták? A 40. héten már mit tud dolgozni egy kismama? Fizikai munkát már hamarabb sem tud végezni, a szellemi munka meg olyan amilyen mikor már egész máshol jár az agya...

Én azért még nem várom a havat....karácsonykor essen és elég is. Felénk nem takarítják az utakat köszönte érte a Fővárosi Közterület Fenntartó Vállalatnak!!!!!! A járdát alap, hogy magunknak lepucoljuk, de már az utat is mi takarítjuk ha közlekedni akarunk az utcán....és akkor beszélnek itt a rengeteg pénzről amibe kerül, hókotrót meg évek óta nem láttam :evil:
A legjobb mikor pl decemberbben vagy januárban leesik az első nagyobb hó és nyilatkoznak, hogy nem voltka felkészülve a havazásra :twisted: Még júliusban meg is érteném, hogy ilyet mondanak nade télvíz idején?

Nálunk sült kolbász lesz sült krumplival és valami befőtt. Délelőtt kifugáztam a maradék előszobát, Máté meg apával kint vágja a szegélynek való cserepeket.
katuska79

és íme egy 31 hetes pocifotó Kép Nelli lak
erzsebet0312

hú eltünt mindenki nálunk nagy pelyhekben havazik olyan jó a meleg szobából nézni :D
erzsebet0312

Egy kicsit itt is esett....épp most jöttünk be a 10 perces sétából. Majdnem megfagytam....

Kata! Írtam pü-t!
katuska79

Sziasztok lányok!

Csak "villámlátogatásra' van energia... Már megint sokat írtatok... :D

Tegnap voltam a munkahelyen, a kis édes utódom nagyon talpraesett, de tényleg. Hát elég is volt egy délelőtt a bolondok házából... :)
A jövő héten megint megyek 2x, az egyik Katalin nap (úgyhogy süthetek...), a másik napon meg folytatom az átadás-átvételt...

Ma volt Mártonkámnak a szülinappal egybekötött névnapi esküvője ;) a Kalandpark Játszóban... Komolyra forítva szót: nem volt már 2 éve szülinapi bulija, úgyhogy most belevágtunk, megszerveztük... Tök jó volt, csak hulla vagyok.

Az uram most táncházban zenél, én meg itthon a gyerekekkel "gályázom".
Kicsit késésben vagyunk, úgyhogy megyek is kineziológia házi feladatot csinálni Marcival, mesét olvasni Julinak... És akkor jöhet egy kis varrogatás, rendrakás... Bla-bla.bla... :D

Itt is esett a hóóóóóóóó!!!

Sok puszi: batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Nem is tudom hogy bírnám ki a gyerekek nélkül, ha négy hónap után mennem kellene dolgozni! Ott milyen megoldás van erre? Viheted a gyereket a munkahelyedre, vagy hol tudod hagyni?

Nekem ma nagyon fárasztó napom volt. Végre megvan mindenkinek a karácsonyi ajándék, kicsi fiamnak a születésnapi ajándék. Kezdhetek neki a csomagolásnak!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Erzsébet: csodás pocak!!!

Batkata: látom, mozgalmas napotok volt!!:wink:

Katuska: válaszoltam!!

Itt is 'hatalmas' hó esett, de szépen megmaradt!
Viszont, mire hazaértünk a jövésmenésből, addigra behavazódott a feljáró, nem akartunk lecsúszni a kocsival,mert még nem volt eltakarítva -- lementünk gyalog a sötétben, na jó, van kerti lámpa, de be voltam tojva, nehogy seggre essek :oops:

Jó éjszakát mindenkinek,puszi!

KépKép

KépKép
kata8110

Meghoztam a friss, ropogós pocakképeket, plusz lánykámról grátisz, hanem bánjátok....
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1227390005.7685.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1227390058.4295.jpg[/img] Szóval ilyet akarnak ezek hazahozni...

[/img] Kép Öltözködöm

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1227390105.6321.jpg[/img] rusnya béka!

[/img] Kép Angyalkánk

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Nekünk ma rohangálós napunk volt, eléggé el is fáradtam.
Végre megvettük a babakocsit... a legnagyobb hóvihar kellős közepén. Itthon vettük észre, hogy a csomag nem tartalmazta a pelenkázó táskát, de persze már késő volt, telefonon nem lehetett őket utolérni. Holnap reggel érdeklődöm, hogy akkor most mi van. Remélem, egészen egyszerűen hozzánk vágnak egyet, bár úgy érzem, ennél nehezebb lesz az ügy :evil:

Mágnes a kiscsaj nagyon édes, a poci is szépen gömbölyödik.

Az osztrák táj nagyon szép.

Rita, nem semmi, hogy Spanyolországban milyen mostoha sorsuk van az anyukáknak. El sem tudom képzelni, hogy lehet egy 4 hónapos kicsit magára hagyni.

Mindenkinek jó éjt, és drukkoljatok, hogy holnap egyszerűen el tudjuk intézni a pelenkázótáska ügyet.

Kép
petne

Jó reggelt mindenkinek!

Petne! Mennek a drukkok a táskaintézéshez! Ha egy rendes hely, akkor ebből nem csinálnak gondot!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt!

Erzsébet, Mágnes
Szépen építkeznek a csemeték :lol:

Mágnes
Gyönyörű a kicsi lányod :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rita
4 hónap? :roll: :evil:
Én szeretem a munkámat, de azért amennyit lehet, itthon szeretnék maradni Alex babával. Itt a 32. héten kezdődik a szülési szabadság, az tart a 12 (16.) hétig. Utána a gyerek 30 hónapos koráig van gyes (vagy ha anyuka és apuka felváltva marad otthon, akkor 36 hónapig).
Érdekes lehet ez a karácsonyi kivilágítás :wink:

Én nem szeretem :oops:
Vendég

Jó reggelt!

Mágnes: nagyon szép a pocak és gyönyörű a kislányod!

Rita: Nekem nagyon furcsa lenne hogy a pálmafák vannak feldiszítve de biztosan csak szokás kérdése! A karácsonyt Spanyolországban ünneplitek vagy hazzajöttök még? Ott milyenek a szokások? Ha van kedved és energiád írj!

Tegnap délután voltam a Westendben karácsonyi ajándékot nézni de nem taláűltam semmit. Nagyon sokan voltak mindenhol és elég gyorsan elment a kedvem a kóválygástól

Vicky: szép a kilátás Tőletek, olyan nyugis résznek tűnik ahol laktok.

Nemsokára megyek babaexpróra- hiába nem tudok a fenekem ülni :D

sahli

Nálunk rántott tintahalkarika lesz ebédre rizzsel meg ubisalival

sahli

Tapasztalt mézeskalácssütők tippeket kérnék :D
Van egy jó receptem, de a sütés után soha nem puhul meg a sütim mindig olyan mint a beton.....pedig dobozba teszem

sahli

köszi lányok. Itt is megmaradt a hó tök jó :D Nellike reggel keltett minket olyan aranyos volt ahogy kidudorította a kis tappancsát :D ja jó hogy szóba hoztátok a szülési szabadságot segítsetek légyszi hogy van ez. Eddig kaptam ugye táppénzes papírt a háziorvostól és mikortól is lehet ezt kiírni, vagy a munkahely felé ezt kell valami papír formájában küldeni vagy nem értem. Valaki tudna ebben segíteni?
erzsebet0312

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.19 18:31-kor.
Vendég

Sziasztok!

Mágnes: csodaszép poci!!! Anna pedg gyönyörűséges kistündér, tényleg, mint egy kis angyalka, úgy szundikál!

Vcrane: jajj, az a cicc szuper édes gyönyörűséges foteloroszlán!! :D Ő Maine-coon, vagy norvég erdei esetleg?? Mi is így szoktunk lazítani a ciccekkel :wink:

Sahli: nekem megpuhul a mézeskalácsom, ilyentájt szoktuk sütni, és egy pár hét alatt szerintem megpuhul annyira, amennyire kell!

Erzsébet: a házidokis kutyanyelvet kell bérszámfejtés előtt a munkahelyedre továbbítani, így folyósítják az összeget az adott hónapra, mint a fizetést. Ha jó fej a doki, kiír szülésig (ehhez ugye 2 hetente,havonta kell új kutyanyelv) és a szülési szabit ténylegesen csak szüléskor kezdheted majd!

Martin tegnap este csuklott, olyan kis édes volt!

Hó: már megint esik!!! Le kéne takarítani a kocsifelhajtót! Persze mindenki sz..ik rá, mi meg a telek alján lakunk, majd én megyek ki pocakkal lapátolni meg sózni!Na, Apa úgysem enged, csak miért nekünk kellene vagy 100 métert feltakarítani, amikor van itt még felfele 12 lakás?? Persze, az idióta szomszédunk tegnap éjjel lazán legurult a kis Audijával, hogy tuti ami tuti jól letapossa és odafagyassza a havat. Én nem tudom, vajon más miért tud megállni az utcán???

KépKép

KépKép
kata8110

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?