A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Zsuzsi,
Ez igaz, nem keltett lelkifurdalást meg semmi. Végülis velem korrekt volt, azt hiszem, az állt közelebb a meggyőződéséhez, amit nekem mondott.
:)
Béláné rulez.

Ma Dávid se próbálkozik a mászással, békésen játszogat (egyelőre...)
lehet, hogy csak erőt gyűjt a későbbiekre...

De a forgolódással ő is azt csinálta, amit Zsófi - próbálta, feladta, aztán 2 hét múlva már sokkal jobb technikával újra kezdte.
Hátha most is ez lesz.

Mellfájást sajnálom:((( fogalmam sincs, mi lenne erre a jó megoldás.
monke

Murohy meghallotta a mellfájást és a sok tejet, ma se sok tej, se mellfájás. Ki érti ezt? Lehet, hogy ma épp azért engedi el a mellet pár szívás után, mert nem jön belőle?
Na, csütörtökön megyek a védőnőhöz, majd meginterjúvolom.

Békésen játszogató Dávid :lol:
Zsófi épp kidőlt a játszószőnyegen, megyek, beteszem az ágyba. Ja, a matracot eggyel lejjebb tettük.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Fú,jó sokat írtatok megint :)

Móni, szerintem az olivaolaj miatt ne aggódj, könnyebb azt belecsempészni a ti étrendetekbe, mint a repceolajat... Amúgy mikor már 7-8 hósan kaphatnak tejterméket, akkor jöhet a vaj is helyette szerintem! De ahogy olvastam pár bébikaján az összetételt, rendes napraforgó olaj van azokban is... Még az 5 hósakban is!!!
Szerintem is az a fontos, hogy minél közelebbi ízvilág legyen a tietekhez, hogy könnyebben átálljon majd!

Zsuzsi, a tejről annyit, hogy tegnap egyik kolleganőm megkérdezte, hogy tejpép helyett miért nem adok neki tejbegrízt... (amúgy kb anyukám korabeli)... mi ilyen korban már simán azt ettük... Nézett rám furcsán, hogy milyen más ma már az elképzelés... Hát ezen már én is gondolkoztam, hogy mi is lesz más ettől a mi gyerekeink felnőtt korában... (ezt jól leírtam :) )

Edina! Köszi a tippet, gesztenyés és gyümis husis kajánk is van itthona, én is pont arra gondoltam, hogy az lesz a következő próba :) Bár ma még megpróbálkozom azzal, hogy a paradicsomot belekeverem a sütőtökbe, mert azt szereti... Hátha... :lol:

Kriszti, azt hiszem te kérdezted a hordozóba besülést... Nekünk ugyanez a gondunk, talán a múlt héten írtam is, hogy ettől lett kiütéses Marci feje hátul... Ő is mindenbe belesül... hordozó, etetőszék, babakocsi... Most mindenbe tettem egy-egy textilpelust, az legalább puhább a bőrének és nedvszívó is... De a kiütések nem múlnak, úgyhogy holnap vissza kell vigyem a dokihoz! Szerintem kérek beutalót bőrgyógyászhoz...

ToldiSzilvi! Öltözködéssel kapcsolatban én azt szoktam nézni, hogy annál több semmiképp ne legyen a gyereken, mint rajtam és van, hogy még úgy is melege van. Ilyenkor pl leveszem a zokniját is! A szombati nagy melegben egy ujjatlan body és egy pamut rövidgatyó volt csak rajta és így is megsült... Igaz babakocsiban ült, ami azért csak műszálas és nem légáteresztő...

Azt hiszem az e havi Anyák lapjában láttam olyat, hogy légáteresztő betét amit etetőszékbe v hordozóba is lehet rakni. Arra gondoltam, hogy valamelyik nap elnézek egy bababoltba, megkérdezem hogy az milyen is lehet, illetve van-e bármi öteltük erre, mert mi is küzdünk...

Annyira hideg van... :twisted: Lassan megint fűtünk, pedig itt van a június!!! Jöhetne már egy kis napsütés!!!!!

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi, ha nem szopizik Zsófi, akkor a melled pár nap alatt rááll a kevesebb termelésre, lehet ide jutottál, mert talán a múlt héten mondta, hogy már nem nagyon kell neki...

Mangora

Kép
mangora

Mangora, köszi, remélem, hogy lassan beáll a kereslet-kínálat elve. Az lenne a normális.
Jól írtad, értjük :-)

Móni, Mangorának igaza van, egy csomó bébiételben napraforgóolaj van, szóval szerintem nyugodtan lehet azt adni, egy mokkáskanálnyitól nem lesz bajuk.
Azért a rántott húst szerintem sose fogom olívaolajban sütni :-)

Úgy nézem, ma sem lesz kimenetel. A ruhák se száradnak. :evil:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Irtó sokat írtatok, alig bírtam olvasni!
Kata
Remélem a férjeddel semmi gond, én is be lennék tojva, biztos itthon bőgnék!

Kriszti
Sajnálom a nem evést! Annyira rossz az, és tehetetlen vagy. Nekem szerencsére beindult az evés, bár tegnap meg ma is nehézkesen ment kicsit, de ezen nem aggódom, mert 1-2 rosszabb nap után jön 4-5 jó. El is kezdett hízni rendesen.

Amit a bébiételekről írtatok... Sajnos a lányoknak én is csak azt adtam, nem is nagyon ették meg az én általam főzöttet, csak kb. másfél évesen kezdtek rendes ételeket enni. A szalámi, sajt, ilyesmi ment, kenyér stb. de a főtt ennivaló csak a bébiétel. A bölcsiben szoktak rá a rendes ételre. Azóta nincs gond ezzel.
Vincének főzök amikor csak tudok, néha kap bébiételt,főképp, amit nem lehet kapni, mint a sütőtököt, szilvát.
Patiszont csináltam neki tegnap, azt is szerette!
Husit kapott már kétszer( azt csak bébiételes formában). Nem viszem túlzásba, heti 2-3 alkalommal adok csak. Ugyanígy a rizset és a gabonát is. Vettem rizset, ami kerekszemű rizs és nagyon puhára lehet főzni, könnyű utána pürésíteni.

Ez az idő engem is kikészít!
Az éjszaka katasztrófa volt, csatlakozom a nem alvó babákhoz. Forgott,sírt, kiabált, énekelt, beakadt a lába, rugdosta a forgó játékot, azzal csörömpölt. :twisted: :twisted: Totál kivagyok! A fejem fáj, 2 óránként cicire tettem, de nem aludt ám vissza. Szegény Ricsi meg ment hajnalban dolgozni.

Akinek kevés a tejcsije: Doki néni mondta, hogy mostmár elég, ha reggel és este szopiznak. Szóval ha nincs több tej, nem olyan nagy gond! Vincének viszont nem megy ez a napi 5-szöri evés. Még mindig 7-8 alkalommal eszik, ebből 4-5 szopi, és 3 egyéb.
Vacsira pép még mindig, főzeléket nem merek, pont az emésztés miatt.

Elővettem egy könyvet, " Mit egyen a gyerek?" a címe. Addig jutottam, hogy 3-4 hetesen el kell kezdeni a gyümölcslevet, következő oldalon: 6 hónaposan, reggel 3/4-es orizás tej :lol: Na itt csuktam be a könyvet.

Kati
A lányok is így közlekedtek, néha össze is akadtak. :lol:

Anyukám megjegyezte, hogy milyen jó így a hajam, hamarabb is levágathattam volna. Na ja, ha tudtam volna, hogy milyen lesz...

Túltengtem! Bocsi :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Még annyit, hogy ha valaminek, akkor a repce olajnak igazán különös íze van. Egyszer véletlenül vettem főiskolás koromban. Nem tudtam benne főzni. Azért nem mondom, hogy nem jó, de nekem nem ízlett.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

na a mai nap jól indult, letörött annak a már tömött fogamnak kb fele, amivel már hónapok óta el kellett volna mennem fogdokihoz...
Na de holnap jönnek a szüleim, itt lesznek péntekig és csütörtökre talán be tudnék jelentkezni a fogdokihoz.

Apa jól van, remélem.
Múlt heti kérdés volt asszem, a kocsiban kb 1 milliós kár keletkezett, nem tudom mire készül el a javítás, most ugyanolyanunk van csereautóként csak ezüst színű, ez is kb fél éves.
Márk szeme gyönyörű, el sem hiszem, mintha nem lett volna vele probléma sose.Szóval aki velünk egy cipőben jár, ne halogassa a könnycsatorna átmosást.Minél hamarabb, annál jobb.

Olivaolajat én a salikra sem használtam eddig, de amíg vaj nem lehet, addig be-becsempészem Márk kosztjába.
Kb 2 hete iszunk teát, nagy haladás, eddig szopin kívül ugye nem volt hajlandó inni, a málna-csipkebogyós hipp bevállni látszik, 1 dl-hez teszek az ajánlott mennyiség kb harmadát, így a cukor se sok benne.

Nálunk is folyamatosan befülled a gyerek, az utóbbi időben ha meleg volt, a kocsiban még a zokniját is le szoktam venni.Az éjszakai kelések egy részének is szerintem a túlöltözöttség volt az oka a főzin kívül.Most body, rövid nyári pizsi (h&m ben nagyon jók vannak) és vékony hálózsák.

Bocsi, ha nem reagáltam sok mindenre, de sietek, mert jönnek Fleurék,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Az ülésekbe minden gyerekem belefő. Megoldást még nem találtam. :S
A nyári huzatot megnézem majd!
Vince 2 napja az új ülésben ül.
Ilyen: http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32
Nagyon jó és stabilan áll az autóban.
Nyári huzat: http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=38
Tényleg befejezem lassan.

vick
Kép
Kép
ervick

Kata, fog :?
De jó, hogy szép lett Márk szeme :-)

Vick, tetszik az ülés :-)
Az 5-ször evés nekünk sem megy :?
Nekünk a tízóraival együtt (amit a gyerekorvos szerint nem számítunk bele az étkezésekbe, mert "a gyümölcs nem étel, az olyan mint nekünk a linzer" :shock: ) van 7, de sokszor 8 is.
A tejpépet Te azért adod vacsorára, mert akkor már nincs elég tejed vagy a változatosság miatt? Tudod, nekem ez még mindig dilemmám, igaz, nekünk délutánra javasolták. Bár akkor már minden egyes szívásnak örülök, annyira tele van a mellem.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Én azért adom, mert akkor nem kel éjjel 2 óránként, csak max. kétszer általában. A ma éjjel kivétel volt. Néha így is előfordul ilyen. Ha nem eszik pépet, akkor milliószor eszik éjjel.

vick
Kép
Kép
ervick

Hahó!

Voltunk kontrollon a kórházban, szerencsére minden rendben. A protokoll szerint ilyen betegség után havonta vissza kell járni, szóval megyünk még máskor is.
Éjjel most már éjfél körül odavettük közénk Benét, így is óránként kelt, annyival volt "könnyebb", hogy nem kellett odamenni a kiságyhoz kivenni meg visszarakni, szóval egyre hullábbak vagyunk. Ma annyival jobb volt, hogy itt aludt Anyukám, és fél hatkor (ő elég korán kelő) átvitte magához, így vagy két órát már nyugodtabban aludtunk.
Amiket írtatok, nagyon köszi, a kajára és a melegre én is gondoltam, de nem véltem felfedezni összefüggést ezekkel sajnos, nem hozott eredményt a kevesebb ruha és estére sosem szoktunk már neki semmit adni, max egy kis tejpépet, ha úgy jön ki a lépés. Remélem hamar elmúlik ez az időzsak...

Ez az időjárás... kész. Utálok esőben vezetni, ma muszáj volt, ráadásul ma volt Papám hagyatéki tárgyalása délelőtt, elmentünk oda Anyukámmal, rohanás volt az egész nap, alig vártam, hogy hazaérjünk. De még el kell menni bevásárolni is..

Jaj, de ne csak magunkról írjak már :)

Kata, megértem, hogy aggódsz, de tuti nem lesz semmi gond! Láttam tegnap a tv-ben pont ezt a cirkuszt, eszembe se jutott volna, hogy ez a párodat is érintheti... minden rendben lesz!
Fogad :cry: Remélem tényleg eljutsz dokihoz vele!

Gyerekülés: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/13009 Csak a színe más, bordó, ezért 10ezerrel olcsóbb volt a brendon outletjében. Én is örülök neki nagyon :) Más is kérdezte, mit szeretne Bene, most arra gondoltunk, egy biciklire szerelhető gyerekülést kérnénk. Játék/ruha van bőven, ez meg egy praktikus dolog, amit amúgy is bereszeznénk majd.
Keresztelő most vasárnap, remélem addigra valamelyest már szebb idő lesz... és szombaton még fodrászhoz is eljutok! Vick sikerén felbuzdulva azt hiszem én sem fogom most sajnálni a hajam :) Kb. egy éve ilyen volt nekem is és szerettem :)

Bene is 6-7-8-szor legalább eszik egy nap, napközbenre esik 3-4szopi, 1 gyümi, 1 főzelék, éjjel a jobb alkalmakkor is legalább kétszer kelt, de most óránként szoptattam. Estére azzal, hogy kimarad napközben pár alkalom, nekem is megtelik a cicim, nem gondolom, hogy azért kelne, mert éhes.

Bene is befülled, ki fogom próbálni a textilpelust, illetve jól hangzik ez a nyárihuzat, ha tényleg használ.

Móni, védőnős sztori azért érdekes... elég két végletes vélemény a kettő, és egy ember szájából...hm. :roll:

Ja, tényleg a legjobb hírt el is felejtettem: Bene is felállt :) Szerintem úgy csinálhatja, ahogy Zsófi, szóval fekszem mellette az oldalalom, és felkapaszkodik teljesen, illetve ugyanet a kanapé kartámaszánál is :) Majd hozok róla képet :)

Kriszti, sajnálom, hogy Anna még mindig ennyire hadilábon áll a kajálással... :(

HuSzilvi, érdekes lehetett a lánybúcsú :wink: Azért remélem a barátnődet nem hozta nagyon kellemetlen helyzetbe!
Bevallom, én nem 'kértem' chippandale fiút a barátnőimtől, mikor kérdezték, mert túl szégyellős vagyok hozzá... :oops:

Kati, én imádnám ezt a gurulós módszert! Úgy bíztam benne, hogy Bene is csinálja majd, az egyik ismerős család kislánya is sokáig így közlekedett, zabálnivaló technika! :lol:

Olaj: nem hiszem, hogy baj lenne a napraforgóolajjal. Csak most tényleg nagyon menő az oliva, jó is, bizonyos ételekhez, de annyi máshoz meg nem passzol. Én még nem tettem Bene kajájába, majd talán nemsokára. Persze ő még husit sem kapott. Az ő étvágya is elég változó, tegnap nem akart kanalazni, pedig hétvégén hatalmas adagokat lenyomott már. Erőltetni meg nincs értelme, akkor úgyis minden olyan lesz, csak az ő szájába alig kerül vmi :)

Rengeteget írtam, és még így is biztos nem írtam mindenre...
Szép estét mindenkinek! Hátha a hideg meghozza az alvó-kedvét a gyerekemnek...
Pusssz,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Hú, de fáradt és nyűgös vagyok ebben az időben! Csak Míra bírja, este fél 10-től reggel fél 8-ig aludt. Persze a melleim kelnek... Úgy vagyok vele, mint Zsuzsi.

Nem is meséltem, hogy tegnap megkezdtem az angol tanulmányaim. Hetente 1x megyek majd 1 órát. Elég az, feladja az anyagot, átvesszük a nyelvtant, kérdezek, ha nem értem. Imádom, hogy megint tanulhatok! :lol:

Kata, kaptál már hírt a párodról? Márk szeme :D Sajnálom a fogad. Holnap megyek én is megnézetni az egyik agyontömöttet, szerintem letört a maradék oldala.

Vick, klassz az ülés! Tud már benne rendesen ülni? Míra még olyan részeges az ülésekben, dől jobbra-balra.

Köszi Móni a fényképes tanácsot, mindjárt meg is próbálkozok vele!

Szilvi gyógyulást Csabinak!

Edina, milyen sok haja van Grétának is! Édi a képeken!

Kati

Kép
bfkata

az állás :)
Kép

KépKép
gigilina

Kép

Kép Polli szülinapja

Kép

Kép Hogyan együnk le mindent magunkról? Kezdjük alulról!

Kati

Kép
bfkata

Ági, milyen előre vagytok már ti is! Ügyi Bene, nagyon!

Kati

Kép
bfkata

Kati
Jól látom, hogy Alex és Míra hasonlítanak jobban egymáshoz? Nagyon szép gyerekek!
Az ülés dönthető, és mivel nem ül Vince még, féltem kicsit, de egyáltalán nem dől el benne!

Bene
Ez nem semmi! Ügyes vagy kis drága! :)

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Édesek a gyerkőcök!

Vick
lehet,hogy már írtad,csak átsiklottam felette. Szóval:miért vettetek ilyen 'korán' gyerek ülést? Már kinőtte Vice a bébihordót,vagy csak kéynelmi szempont miatt. Mert már nekünk is esedékes lenne lassan,mert eléggé lelóg a lába Grétának a bébihordóból...

Zsuzsi
nem titok,persze,hogy lehet tudni... :P
69 cm,és 6016 gr. :shock: :shock: kicsit kevésnek tűnik,de nem látszik Grétán egyáltalán,hogy sovány lenne. Kis formás.Húsos combi+szép hurkák,csak a karja egy kicsit vékony.

Bébikaja
Gréta is csak üvegeset evett,de amikor a barátnőmtől hallom,hogy a 1,5 éves lánya nem hajlandó megenni a házikosztot,akkor kezdtem el neki főzni. Amit kimondottan csak neki főztem fűszerszegényen,azt nem nagyon csipázta,ezért eszik mostmár inkább a miénkből. De persze azért kap még bébiételt is. Főleg a gyümiket,és a gyümis húsos kajákat.

Olaj
nekem is az olivaolajat mondta a védőnő,de még azt is mondta,hogy bármilyen növényi eredetű zsiradék jó. Tehát lehet használni margarint is,csak olvasztva kell kimérni a kiskanálnyi adagot.

Hát csajok,kib@szott szar éjszakám volt. Gréta életének 7 hónapja alatt én még 1x sem voltam fenn,csak amikor még szopizott az első 6 hétben. Na,most meg éjjel szin te fél-1 óránként nyöszörgött a cumiért! :roll: :twisted: Nem is ébredt fel,mert végig csukva volt a szeme,de a cumit viszont dugdosni kellett a szájába. Nem mertem áthozni magunkhoz,nehogy felébredjen,inkább én járkáltam.

Na,megint ébredezik...

még jövök....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Jó reggelt!

Végre, nem esik és nincs nagyon beborulva :-)

Edina, a méreteket köszi, csak kíváncsi voltam. Egyáltalán nem sovány Gréta a képek alapján. Tényleg nagy haja van már, most nézem ismét :-) Rossz éjszakát sajnálom, reméljük, csak egyszeri alkalom.

Kati, nagyon szépek a gyerekeid! Minden elismerésem az angol miatt. Teljesen kezdő vagy? Honnan van ennyi energiád??? Mindig csodálkozom.
Látom, működik Móni módszere a kicsinyítésre. Én a fényképezőgép programját használom.

Ági, Bene nagyon ügyes! Nagyon csinos ez a fiú, azok a kis combok! :-)
Örülök, hogy minden rendben az orvosnál. Kiderült, hogy mi okozta a fertőzést?

Muprhy most ne figyeljen: mintha megint jobbak lennének az éjszakáink, nem kell Zsófi, igaz, forog össze-vissza, de ennyi. Tegnap pedig mintha a melleim sem fájtak volna annyira. "Cserébe" fél 6-kor kelt ma, 8-kor visszaaludt. :roll: Remélem, beáll a tej, mert utáltam, hogy délután már nem tudtam Zsófit magamhoz fogni.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Kati, szépek a gyerekek, gratulálok!
Angoltanuláshoz minden elismerésem, és sok sikert hozzá!

Ági,
Bene kis pucér feneke is drága nagyon:)

én is pont ezért vettem magam mellé Dávidot, mert mégiscsak egyszerűbb így megnyugtatni.
De jól hozzá is szoktunk, mi is hiányolnánk, meg ő is most már:)
Igaz, néha itt is mocorog órákig, sőt, megfigyeltem, hogy ha hátat fordítok neki, sír. Ha visszafordulok, elhallgat rögtön.

Ti is szoktatok ezek szerint biciklizni?

Zsuzsi,

Örülök a jobb éjszakáknak:) A tej mennyisége (nálam legalábbis) naponta változik, aszerint, hogy szoptattam-e többször éjjel, vagy nem.

Evésre nálunk du-ra bevált a reszelt alma és gabonapép kombináció 5 körül. Nem vált ki egy szoptatást (egyelőre) de mégiscsak vmi masszívabb kaja, és könnyen emészthető.

Elég off: elhatároztam, hogy kipróbálom a "meggymisut", amint lesz jó meggy. Az talán kevésbé lesz édes, mint eperrel.

Edina,
Sajnálom az éjszakát:(
Gréta tényleg nem tűnik soványnak. Csini kislány.

Vick, Mangora,
Köszönöm, meggyőztetek! Napraforgóolajat használok majd.

Az orizát én csak "Oriza Triznyák" formájában ismerem:)

Piacon véletlenül sóskát vettem spenót helyett...
Hogy lehet ezt elkészíteni babának úgy, hogy ne legyen túl savanyú?

Szép napot,
Móni
monke

Zsuzsi
Beállt nekem is. Reggel szoptatok, utána csak délután, ami néhány napig borzasztó volt, de kb. 1 hét után már nem feszült.

Edina
Vince 6 hónaposan 73 centi volt, szóval már elég rég kinőtte a hordozót, 2 hónapja 10 centivel túl lóg a lába. Igazából ez is közrejátszott, a másik ok, hogy hátra nem fér be a hordozó a lányok mellé, mellettem ült az anyós ülésen. Mikor elkezdett sütni a nap nem tudtam vele mit kezdeni,égette a kis arcát, még sapiban is. Így a 2 ok elég is volt, hogy elkezdjük az ülést. Persze megvettük már egy hónapja, de itt állt fent a lakásban.

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, remélem, beáll nekem is. Általában 8 körül szoptatok, aztán 3-4 körül legközelebb.

Szerintetek melyik szoptatás kiváltása a következő, a délutánié vagy a vacsoráé? Lefekvés előtt úgyis adok még, már csak azért is, mert jobbára úgy alszik el. Holnap megkérdezem a védőnőt, hogy hogyan tovább.

Móni, majd nézd meg Vekerdy cikkét a mai Nők Lapjában.
Sóska v. spenót :-)
Sóskakészítés egy könyv szerint: 3-4 percig főzni, leönteni a főzővizet és 50g orizafőzettel és 1 kk cukorral :shock: összekeverni, átpasszírozni, majd krumpliból készül péppel összekeverni.
Bevallom, életemben nem hallottam még az orizáról. :oops: Sőt, az hittem, hogy Vick óriást akart írni, így átsiklottam felette. :oops: :P

Meggymisu :-) Nagyon jó ötlet! Rájöttem, hogy nekem az volt a baj az epermisuval, hogy túl édes, túl tömény volt a 20 dkg (-2 harapás nekem :-)) fehércsoki miatt. Szerintem inkább azt hagynám ki, vagy valamivel helyettesíteném. Na, ezen még törpölök :-)

MA fél 6-kor Zsófit odavettem magunkhoz, hátha visszaalszik. Nem jött be, hol az Apját piszkálta, hol engem. Kinyitottam a szemem és tőlem 5 centire vigyorgott az arcomba, azt hittem, megzabálom :-) Na, az ilyen pillanatokért mindent!

Nálunk ma cukkinifőzelék lesz. Úgy gondoltam, meghámozom, kivágom a magját és a krumplival együtt megfőzöm, turmixolom és a végén belekeverek egy kk olívaolajat (ha mér megvettem).

Puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.06.02 08:35-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=30709

Móni, másnak is az Oriza Triznyák jut róla eszébe.
Kénytelen voltam utánanézni, mi is az.

Ja, tegnap adtam először Zsófinak üveges húsos éltelt, burgonyafőzeléket pulykahússal. Megette, DE az illata... Húúúúúúú, még este is lehetett érezni a lakásban szerintem, pedig a szemetet is kivittem.

Na, tényleg nem tobzódok.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi

Az oriza 70-es évek tápszere volt. A nővérem és a férjem is azt ette. :D

A cukkinit pont így csinálom, Vince szereti.
Nekem sem megy ez a magam mellé teszem módszer, mert annál inkább felélénkül, és játszani kezd! Vigyorgás :lol: Az a baj, hogy ilyen szituban én hangosan felkacagok. A lányok már megszokták, de Vince meglepődik. :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Ja szerintem a következő a délutáni, amit ki lehet váltani, hogy reggel-este maradjon a szopi.

vick
Kép
Kép
ervick

Zsuzsi,
Én régen bébiszitterkedtem, és szabályosan émelyegtem a húsos bébikaják szagától:(

A fehér csokit szerintem ki lehetne váltani jól felvert tejszínhabbal.

Meggyes változatról majd beszámolok.

Ez a reggeli piszkálás nagyon aranyos:)

Basszus...
Elfelejtettem a rotavírus elleni oltás 2. részét, és már késő beadatni.

:twisted: :twisted:
monke

Nálunk nem jött be az ilyen cukkini, de azt hiszem, olajjal "jobban csúszik".

Köszi a sóska-recepteket! (meg a rizsnyákot:) kipróbálom cukor nélkül, és max. adok hozzá valamit, ha nem eszi. mondjuk banánt.
monke

Sziasztok!

Én is itt megint!

Végre kicsit jobb idő van, remélem mindenkinek jobb napja lesz így!!!

Ma is rohanós napunk lesz, úgyhogy nem biztos, hogy mindenre tudok reagálni!

Vick, autós ülést nem csodálom, hogy kinőtte Vince, Marci lába is kilóg már, pedig még csak 71 cm volt legutóbb :) Szerintem már nem lesz semmi baja tőle!!! Mi még nem vettük meg, de már kinéztük az ülést! Még próbálom húzni az időt, mert belegondoltam, hogy mi lesz akkor, ha már nem tudom majd olyan egyszerűen kikapni a hordozót az autóból és menni pl bevásárolni... akkor mindenhová babakocsival kell menni??? Bár tegnap nagyon melege volt megint a hordozóba és kiraktam a bevásárló kocsi ülő részébe! Nagyon élvezte!!! mögé raktam a mellényemet, hogy ne dőljön el :)
Pont ezt a huzatot nézem én is, tegnap megrendeltem itt a bababoltban, ugyanennyibe kerül, most mindenhol akciós! Azt mondták kb egy hét, mire megjön, de majd beszámolok róla!!!

Nálunk a tegnapi uzsi és a mai reggeli is hisztisre sikerült... Nem tudom ilyenkor mi a baja... Mondjuk tápszer sem kellett neki sok... Lehet hogy már túl fáradt volt...

Nálunk 5x eszik Marci és ebbe a tízórai gyümölcs is benne van! Hajnaliban 3 és 5 között vmikor tápszer, 8-9 körül gyümi, fél12-fél1 között főzelék, 4-5 körül uzsonnára tejpép, majd 8 körül fürdés után tápszer! Nagyon változó, hogy főzelékből mennyit eszik meg, van hogy benyom egy egész üveggel, de van hogy még a felét sem eszi meg teljesen... Nem értem miért, de nem éhesebb utána korábban és tápszert is kínálok neki utána, azt sem fogadja már el pár napja... Viszont az uzsonnára a tejpépet nagyon hamar be tudja nyomni, azt szereti!!!

Kata, fogad :twisted: Márk szeme tök jó, hogy szép lett!!!

Móni! Meggymisu jó ötlet! Fehér csoki helyett sima tejszín, nem hab vagy joghurt olyan ízzel, ami a gyümölcs is?

Zsuzsi, remélem beáll a cicid hamar!!! Szerintem is a délutáni a következő kaja, amit ki kell váltani... Tízórai, ebéd, uzsonna, vacsi és kb 1 éves korig maradhat nyugodtan a reggeli és az elalvás előtti szopi vagy táp helyette!

Oriza az nekem is triznyák :D:D:D

Kati, Mira nagyon helyes!!!

Dy, én is parázom ,hogy mi lesz, ha át kell állni a házi készítésű kajákra, még nem volt energiám belevágni... Lassan pedig el kéne kezdeni!

Nekem kifejezetten tetszett az eddigi husos bébikaják illata és íze is, sokkal jobban, mint a sima zöldséges :D:D:D Lehet, hogy a gyereknek is azért ízlik jobban :D:D:D

Ma még vissza kell menjünk a dokihoz, mert Marci fején ugyan jobbak lettek a meleg kiütések, de folyton jön elő újabb...

És Murphy huss!!! De ma jönnek nagyiért a rokonok, remélem nem vágja be a hisztit és el tudják vinni pár napra!!! Igaz, a kutya marad, de nagyimentesen pár nap az mindennél jobb lenne!!! Drukkoljatok! Majd jövök délután és beszámolok!

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Kicsit eltűntem szokás szerint. Egyszerűne képtelen vagyok lépést tartani Veletek! :(

Nagyon szép az összes baba. S ügyes is! Küllön gratula a már felállóknak, és részvét a szülőknek. :) Egyfelől már én is nagyon várom, hogy másszon, felálljon, másfelől viszont tudom, hogy addig van esélyem az itthoni dolgokat rendesen ellátni, míg nem űzi ezeket a tevékenységeket.

Egy kicsit irigykedem a védőnői tanácsokért. Nálunk eddig összesen háromszor volt, így Rátok, Anyumra és a megérzésemre hagyatkozom. Eddig elég jól működik a dolog, mert a hasa sem fáj, hízik is..... de akkor is.

Zsuzsi: sajnálom, hogy a sógorod így állt Hozzátok, leginkább Zsófihoz, de talán jobb, hogy ez most derült ki.

Hétvégén megjártuk Debrecent. Egész jó volt az idő. Persze kaland nélkül nem telt el a hétvége. Már a megérkezésnél elkezdődött. A Nádix (azért írom le, hogy eszetekbe se jusson ide menni) panzióban foglaltunk le egy szobát babaággyal. Gyereknapi csomag néven futott a dolog állatkerti és fürdőbelépővel és a Zsuzsi vonatra jeggyel. Bementünk a szobába, ami tisztának nem volt épp mondható, az ágyneműhuzat csak annyira volt kopott, hogy már bolyhosodott. Néztük az utazóágyat (ezt adták babaágy helyett) az egyik oldala nem volt feszes. Andris azt mondta, hogy ettől nem fog összecsuklani, nem lesz gond, a többivel meg ne foglalkozzak, mert nézzek Petrára. A kiscsajnak nagyon bejött a hely vigyorgott és pörgött ezerrel. :) Próbáltam túllépni a koszon, inkább kevesebb sikerrel. Most jót fogtok nevetni: vittem Domestos kendót, s mikor Petra elkezdte a falat fogdosni, gyorsan letöröltem. Nah úgy döntöttünk, hogy szép az idő emegyünk az állatkerbe. Mikor innen visszaértünk Petra nagyon fáradt volt, volt még egy óra fürdésig..... letettem az utazóágyba. Néztem többször, hogy hogy ki van terülve..... mikor felébredt és veszem ki, akkor vettem észre, hogy a feje teljesen be volt süppedve (ezért a kiterülés)..... Kiderült, hogy az ágy alja is törött. :evil: Nah, itt elszakadt a cérna nálam. Lement Andris, hogy szerezzenek másik ágyat, ha más nem, akkor vegyenek, kapni mindenhol. Persze ez nem volt járhtó út, adni akartak egy 2+1 ágyas szobát, na de Petra sosem alszik közöttünk. Nem is tud, mindig is kiságyban aludt. Felhívtok a Nagyerő Hotelt, volt kiságy, de nem volt személyzet. Mondtuk, hogy nem baj, mi majd bevisszük. Este 9-kor költüztünk másik szállóba azzal a fél éves gyerekkel, aki fél9-kor aludni szokott. A Hotelben személyzet hiányában a kiságyhoz legközelebbi üres szobát kaptuk, ami egy két szobás lakrész volt. :) Így 2ezer forinttal drágábban, de ugyanolyan körülmények között aludt Petra, meint itthon. Utólag kiderült, hogy a belépőket sem tudtuk volna használni, mert belázasodott Petra szombatra. Már minden rendben vele, de az tuti, ha valaki azt mondja legközelebb, hogy taknyos a gyereke nem engedem ide őket. Egy barát család volt nálunk szerdán a 8,5 hónapos lányukkal. Éppen csak taknya-nyála egybefolyt..... :twisted: Bocs, ezt nem tudtam szebben írni......

Húúúú, jól túltengtem...... Bocsánat!

Ági: örülök, hogy Bene jól van!

Igyekszem újra felmenni a fonalat!

J

Judit

Kép
petra09

Móni, csak gyorsan írom, hogy jól működik az anyai ösztönöd (ismét):-)
Az a könyv, amiből a receptet írtam, a spenót édesítéséhez a banánt ajánlja. Szóval csak hajrá, biztosan nem veszik össze a sóskval és a krumplival.

Ha Kata benéz esetleg, be tud számolni ő hogy csinálta a sóskát.

Na, majd még jövök.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Sóskát én már adtam neki, párolt répával összeturmixolva. A színén változtatott, savanyú maradt ugyanúgy, én nem bírnám megenni, de mivel Bene csak úgy tátotta a száját, így nem ízesítettem semmivel.
Egyébként édesítéshez én még szőlőcukorra gondoltam, ha majd kellene. Eddig még nem próbáltam, de mivel a cukros vizet is ezzel csinálták a kórházban, gondolom, jó lehet.

Judit, panzió :evil: Ezek szerint visszaadták a pénzt? Hihetetlen, hogy mik vannak, de örülök, hogy végül ott tudtátok hagyni. Lázat sajnálom :cry:

Kati, édesek a gyerkőceid!!! Büszke lehetsz nagyon :)

Ja igen, ezek a pucér képek azok, amikkel tinédzserkorukban jól zavarba hozhatjuk a gyerekeinket a barátaik előtt :D

Vick, és így az új üléssel elfér hátul három gyerekülés?

A ma éjszakánk egy fokkal jobb volt. Most is kelt 3-4-szer, de már legalább 2-2ésfél órát tudtam egyhuzamban aludni :) És csak fél9kor keltünk. Fél6-6 körül általában Bene is felébred, olyankor közénk vesszük és alszik tovább. De azt én is nagyon szeretem, amikor kinyitom a szemem, akkor a teliszájas mosolyát látom :)

Hát, hogy honnan szedte össze, talán sosem tudjuk meg. A saját kakija a legvalószínűbb (ami azért fura, mert gyakorlatilag szinte sosem ül egy percet sem a kakijában). Azt mondta a doki, idén felejtsünk el minden nyilvános fürdőt, biztos ami biztos.

Tényleg, kaki, nálatok a hozzátápi óta hogy alakul a gyerkőcök kakija?

Móni, igen szoktunk biciklizni, bár már rég voltunk, mert hát tavaly terhesen nem mertem. Ti is? Szervezhetünk akkor biciklis találkozót is ;)
Meggymisu :lol:
Rotavírus :cry:

Az orizát én sem ismertem eddig :wink:

Kata, nagyon örülök, hogy Nektek is sikeres volt az átmosás! Ugye milyen megkönnyebbülés? :)
Olyan jó, hogy Ti ilyen gyakran összejártok Fleurékkel! Majd hozz a gyerekekről közös képet!

Tegnap én is vettem cukkinit, holnap megcsinálom én is Benének, akkor így fogom csinálni én is :)

Esőmentes napot Nektek!
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Móni
a sóskát én úgy szoktam csinálni,hogy kivágom az a középen lévő vastag szár részt,és odateszem főni. Pár perc főzés után le kell önteni a levét,(a maga oxálsav tartalma miatt,mert mérgező lehet)és friss lével még főzöm pár percig. Ha krumplival akarod adni,akkor a második lébe tedd bele azt is,és főzd meg egyben. A főzőleved leöntöm egy csészébe,összeturmixolom a sóskát krumplival és a főzőlével hígítom ha szükséges. Ha nem eszi meg így natúron,mert ugye a sóska picit savanykás,akkor nyugodtan tehetsz bele icipici cukrot. Ezt a védőnőm mondta. Gréta imádja!
De,csak annyit csinálj,amit megeszik frissen Dávid,mert én a múltkor fagyasztottam is le belőle,de úgy már ehetetlen.... :x

Zsuzsi
Gréta a bébikaják közül a krumplit csirkével soha nem ette meg,a cukkinit sem. De házilag készítve mindkettő jöhet.

Ja, elírtam a súlyt! :oops: :oops: :oops: szóval:6160 gramm.

Vick
akkor Te mint gyakorlott anyuka,és autós ülés vásárló. Légyszi mond el,hogy mire kell odafigyelni a vásárlásnál. Mik a fő szempontok?

Mangora
pedig egyszerű nagyon. mondjuk én amúgy is főzök minden nap... És semmivel nem több fáradtság így a Gréta igényei szerint főzni.

A héten elkezdtük a darabos ételeket. Vagyis jobban mondva nem turmixolok,hanem csak villával pürésítek. Tetszik így is kaja a kiscsajnak. Ma adtam neki reggel kenyérhajat. hááát szopogatta,aztán meg ellökte,mert eltört és nem tudta megfogni.
A babapiskótával viszont nincs ilyen gond. Jobban is szereti. Na meg a kukit... :shock:

Na,mennem kell,mert tortát sütök és meg kell kennem krémmel,na meg Gréta is ébredezik már! :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Ági: szerencsére még nem is kellett fizetni. Szombaton kellett volna. Így csak az állatkerti belépő árát kellett kifizetnünk.

Jó ötlet a sóska így is. Azt én még nem adtam Petrának. Talán azért, mert én sem eszem, pedig ezer éve nemkóstoltam. Még kiskoromból maradt, hogy se sóskát, se spenótot nem eszem.

Kaki: nálunk azóta van naponta ált háromszor, de gyakran olyan nyúlbogyós. Ha nap közben is bogyós, akkor jön a szilva, vagy paradicsomos krumpli, sütőtök, de nekünk a szilva vált be legjobban.

J.

Judit

Kép
petra09

Gyors bekukk, Fleurékkal nagyon jó volt tegnap, Dani hihetetlenül édes kis örökmozgó, nagyon produkálta magát .Felváltva alukáltak Márkkal, de azért játszottak is együtt.
Fleur, képek?
A mi gépünk törökben van....

Judit, nem semmi ez a panziós mizéria, sajnálom, nagyon. Meg Petra betegségét is.

Edina, nagyon édes Gréti, tiszta anyja szeme van sztem, kis csillagvirág.Kinek csinálsz tortát?

Móni, micsoda receptújító vagy, küldj egy kicsit légipostán...
Rota lekésés :?

Jó hogy Edina feltette a kérdést, én is kíváncsi lennék minden gyakorlott anyukától a gyereküléssel kapcsolatos összes fontos dologra.

Sóska levét én nem öntöttem le, hú, majd legközelebb.
Én 2 csipet sót tettem a főzővízébe és a krumplit egy idő után belefőztem,miután összeturmixoltam, oliva is került bele.Márknak marhára bejött.Anyumék ma megint hoznak frisset, holnap tuti ez lesz az ebéd.

Ági nagyon kis cuki a pucér Bene!azt akartam már említeni, a kecskeméti bébiételes baba tök hasonlít Benére :-)

ne haragudjon, akinek nem írtam, de sok dolgom van még estéig, anyumék itt is alszanak

puszi,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

És megint szakad az eső.....

katicat
Szigetszentmiklós

El is felejtettem írni, nem tud a héten fogadni a fogdoki, csak jövő hét csütörtökön, csak remélhetem, hogy a fogam nem törik tovább.....

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Móni, hú, de bosszantó ez a rota :evil:

Kata, sajnálom a fogorvost, drukkolok, hogy kibírja jövő hétig.

Judit, hú, nagyon bosszantó, ami Veletek történt. Örülök, hogy a szállodai történet legalább happy enddel zárult. Láz :-(

Mangora, változó, hogy mennyit eszik Zsófi is az üveges kajából, vam, hogy egy üveggel simán, van hogy egy felet is alig.

Kaki: napi 2-3 és olyan normális állagú (és elég büdös), néha volt már bogyós is.

A cukkinifőzelék nagyon bejött Zsófinak. Most kapott először házit, de nekem sokkal szimpatikusabb mint az üveges, így maradok ennél. Szerintem kicsit kevesellte is, de nem volt több :oops:
Jó lenne kimenni a piacra, ha nem esne és akkor vennék vmi zsenge tököt.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Csak ámulok,hogy már autósüléseket vásároltok.Megmondom őszintén hogy míg Anna nem ül,nem merem abba ültetni,egy fékezésnél hogy tartja meg a kis buksiját,annyira ül benne.Bár már alig várom hogy lecserélhessük a hordozót.

Nem siettetem az ülést,az állást meg főleg nem valószínüleg én még visszaraknám ha próbálna állni.

Ti pl joghurtot,krémturót adtok a babáknak?Állítólag ezeket lehet mert nem tejből van csak tejporból de én még félek ezektől,na nem mintha bármelyik is ízlene Annának :D

Kép

Kép
krisztinaa

Hali!

nem depi, fotózás van :wink: , ill. lenne, ha nem esne állandóan itt is :evil: , kezdünk egymás agyára menni :roll:

jaj, csajok, de szépek a gyerekek, képregénymódban voltam, meg ugye azért olvastam is ám :wink: . Ervick rövid hajjal??? :shock: de aztán a fotó láttán megnyugodtam, nagyon csini vagy így IS, jó fejnek minden haj jól áll :D !

Csak pár szó az olvasottakhoz:

Rossz érzés ha rászólsz éjjel a gyerekre, hogy "csönd"??? Nyugi, nagyjából ilyen lesz mikor nevelni kell :wink:

Keresztelőkhöz gratulálok, már ahol jól sült el :wink: , azért a szervezés- néhány keresztszülői felkérés utáni bonyodalmak (válás-nem akarás) miatt szinte megerősödött a hitem abban, hogy púp lenne a hátamon ha kereszteltetném a gyerekeket. ...igen, konfliktus kerülő vagyok.

Repceolaj: régen én is rossz ízt éreztem a repcécél, most vagy megváltozott az íze (nem olyan intenzív) vagy elindultam a lejtőn. Aldi-ban veszem az olajat.

A szülés utáni erősebben menszizők klubját erősítem én is :evil: brrrrrrrrrr

Fejfájás, borzalom :evil: , panadolt szoktam szedni, gyógyszerész mondta napi egyszer szoptatás melett, de sajnos van hogy bekapok még egyet (min.4 óra szünettel), ilyenkor kell döntenem: 2 kisgyerek mellett egy rosszul létig fetrengő anyuka gyér reflexekkel vagy még egy gyógyszer??? gyógyszer nyert és millió bögre kávé ....meg levendula olajat szagolgatok, egyszer olvastam hogy az jó ....hááát, rosszabb nem lett tőle

sóska-spenót: na ezért veszek fagyasztottat, tuti elnézném én is :wink: :wink: :wink:

Alvásproblémák: részvétem érte igazán! Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy azt gondoljam nem próbáltatok meg mindent, tényleg csak tippeket irogatok, amiket Borsnál mondtak nekünk és soha nem használt egyik sem: pl. most az jutott eszembe, hogy vacsorára adjunk banánt, az elteríti a pocót. Van benne valami, mert ez addig volt nálunk eredményes, míg meg nem unta a banánt. Akik már eszik, azok próbálhatják. ...hmmm, most kipróbálom én is, újabban nem alszunk sokat mi sem, bár a banántól szorulnak is néhányan, na?? tudja az ember eldönteni mi a jó????

Grétám: úgy néz ki megdőlt a dagi gyerek-tuti jó evő gyerek lesz c. elméletem, nagy duzzogva benyom pár kanál a zöldséget (mennyisége csupán kanállal mérhető, kb.5, amiből min.2 szép íves köpéssel jut a fejem tetejére), gyümölcs mondjuk bejön neki, vigasznak egyelőre jó ez is. Már nem annyira kövér, na, szóval az, csak már kezd formásodni :wink: . Stabilan ül, ééés hihetetlenül eljátszik egyedül. Egyszer kísérlet kedvéért megvártam mikor nyöszög már magától, végülis 2,5 óra elteltével felvettem, merthát "tuti árt a gerincének ennyi ülés". Nem hittem, hogy van ekkora különbség gyerek és gyerek között, Bors 5 percig se volt (és van) el egyedül.

Szoptatás kiváltása egy-egy étkezéssel: nem tudok erről mit mondani, ha a gyerek rámcuppant nem tudtam/tudok nemet mondani, nem vette/veszi figyelembe, hogy már ebédelt.

TALI felhívás :wink: :wink: :wink: :wink: júni 15-18 között úgy néz ki Magyarországon leszünk. :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
friday

Kata
köszi a bókot! ilyet még senki nem mondott! :lol: mindenki szerint tiszta apja... :P

Krisztina
Gréta már eszi a natúr joghurtot,a milli vaniliás krémtúrót,és a túró rudit is,persze szigorúan csoki nélkül. Sztem próbáld ki,lehet,hogy ez fog a legjobban ízleni Annának! :wink:

Judit
Te kimaradtál az előző hozzászólásomból. Megnéztem a Nádix panziót. Háááát amiket ott láttam,az alapján még a legvadabb rémálmaimban sem gondoltam volna,hogy ott ilyen előfordulhat. Pedig olyan "szépen" hírdetik magukat.... :roll:

itt is mindjárt esik,és megint lehet készülni az árvízre. Biztos hallottátok a tv-ben Szikszót. Itt van tőlünk 10 km-re,és már megint homokzsákoznak,mert áradni fog a patak. Ja,és árvíz helyzetben olvastam,hogy gondoltatok ránk. Nos a Hernád érint minket is,meg van 2 patak itt a faluban,de szerencsére a legritkább esetekben (az utóbbi 100 évben csak 1971-ben öntött ki,hogy víz volt a faluban) fordul elő,hogy érint minket is. Viszont a szomszéd falu az Hernádszentandrás,(gondolom a tv-ben azt is láttátok,hogy ott elég kritikus volt a helyzet),így le volt zárva nekünk is a falu eleje,nehogy bejöjjön a víz,és már megint töltik a zsákokat.... :twisted: :( :( :( :(

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, remélem hozzátok tényleg nem ér el a víz....
Bók :-)

Képzeljétek, úgy ömlik az eső, már 4.napja, de ma d.u bődületes mennyiség, az egész kertünk víz alatt van.
Az össze tuja, bokor, a fűmagról ne is beszéljek....
Sírhatnékom van.
Már a csatorna se bírja.

Ági, hol lesz a keresztelő amúgy?A részletekről nem írtál, vagy ha igen, bocs.

Friday, welcome!

pusz,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Tegnap tényleg annyira cuki volt a két pasi :D olyanokat rötyögtek egymáson.....főleg Márk mikor Dani éppen a fejét csócsálta :lol:

Kata én meg most jöttem rá milyen képeket kérdeztél :D azt hittem a fotósnál készülteket :D igyekszem este feltenni a pasikról a képeket.

Oliva olaj: nem feltétlenül divat szerintem. Én hiszem, h egészségesebb. De ha divat sem probléma nekem azt adni Daninak, mert mi sok ételhez használjuk és nem csak salihoz.

Cukkini: a kecskeméti cukkini főzelék nagyon nem jött be se nekem se Daninak. Nem láttam mostanában szép cukkinit, így feltúrbóztam oliva olajon megpárolt répával és összekevertem a kettőt. Így már finom volt és neki is ízlett :D

Amúgy nagyon köszönöm annak aki először beírta a hígítást mert nekünk nagyon bejött. Dani nem szereti ha nagyon sűrű...

Jajj mi volt még...éjszakai nem alvók :(

Zsuzsi nem volt alkalmam elolvasni a teljes story-t de sajnálom, h rosszul reagált a kedves rokon a felkérésre. Szerintem is megtiszteltetésnek kellene venni. Legalábbis én annak venném, ha kapnék ilyen felkérést.

És az idő....tényleg katasztrófa :( szakad az eső egész nap. Megpróbáltam sétálni a gyerekekkel, mert Lilla már halálra unja magát, de elkapott minket egy zuhé.....:(
Most is esik.

Mennem kell....Lilla nyaggat....

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Edina, szörnyű az árvíz, nagyon remélem, hogy most már nem fog többet esni... jövő héten Medárd napja ráadásul.

A sóskareceptet köszönöm, megpróbálom először cukor nélkül, hátha elfogadja, mint Márk.
Aztán ha nem, banánnal:) (ezt egyébként én is olvastam valahol, nem ösztönből írtam). Ha úgy sem, meglátjuk.

Kata,
Ahhoz a fogdokihoz mentél volna, akit én ajánlottam? Mással nem akarnál próbálkozni? (most tudok "jobbat", igaz, ez még messzebb lenne tőletek, de esélyes, hogy fogadna, akár még aznap)
Nem jó halasztgatni az ilyen letört fogakat:(

Friday:)
Üdv "itthon" - :) a magában eljátszogató Grétához egy egész oldal sárga irigy ikon se lenne elég.
Talit jó lenne végre-valahára megszervezni, van valakinek tippje, hogy hová?
(szabad tér, könnyen elérhető... ilyen szempontok szerint).

Zsuzsi,
Két eső között kirohantam megvenni a Nők Lapját:)
Ismerem Vekerdy véleményét alvással kapcs, párszor már írt róla.
A szoptatásos részével egyet is értek, de az még nálunk ráér.
Ha 8 kg, egész nap mozog és csak gyümölcsön él, én elhiszem neki, hogy éjjel egyszer-kétszer megéhezik.

Az önálló alvásra szoktatás meg nagyon szépen hangzik, de vajon mikortól gondolja V.T.? Mert újszülött korban elég barbár lett volna elkezdeni szerintem...ráadásul ez csak külön szobában lett volna kivitelezhető.

Szóval készülök rá lelkileg, hogy nagy "meccs" lesz a ki-le- és átszoktatás - de szívem szerint várnék vele, míg a gyerek kicsit tudatosabb lesz. Hátha ezzel átsegítem a fogzás elején, a szorongás elején stb. stb. Plusz hát öröm arra ébredni, hogy a kis kezével fogdos.

Megyek, Dávid épp elkezdte megenni a porszívócsövet.

Szép napot!
Móni
monke

Sziasztok!

Csajok, tegnap már nem volt erőm jönni!

Nem jöttek nagyiért, állítólag közbe jött valami, így csak ma jönnek! Hát, várom őket nagyon :lol: :lol: :lol:

Két napja alig eszik valamit Marci... És még tápszert sem... :? Nem értem én ezt a gyereket...
Ma kipróbáltuk a kiflit! Nyammogott rajta, de ízlett neki, de egy idő után megunta :D

Nálunk az a legújabb, hogy hisztizik ezerrel, ha elkúszik a játékaitól és nemér el semmit! Mert még mindig csak hátrafelé megy neki, előre nem!!! Bár már nagyon akarja! Akkor is hiszti van, ha felhúzza magát nyékézlábra és nem sikerült megtartania magát, meg akkor is, ha nem tud előre haladni onnan! Egyszer sikerült négykézlábból úgy ellöknie magát, hogy előre haladt, és szegénykém lefejelt egy játékot, ami az orra előtt volt :D:D:D Ja, és nagyon dühös tud lenni a labdára meg a mozdonyra, amik ugye elgurulnak, ha nem tudja megfogni őket :D:D:D Ilyenkor még jót mosolygok rajta, de lassan olyan hsiztiket vág le miatta, hogy sírni fogok :D:D:D Az éjszakánk nekünk ma szar volt, egyszer visítva felsírt, de nem ébredt fel rá... Utána 4-kor kelt enni, de alig ette meg a felét annak, amit máskor meg szokott... Nem értem...

Tudtok olyan linket ajánlani, ahol baba receptek vannak? A kismamablogot ismerem :)

Bocsi, most nincs erőm reagálni, de olvasok azért!!!

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Szerintem indítsunk szavazást, hogy akkor jún 15-18 között kinek melyik nap lenne jó. A helyszínre is várnék javaslatokat. Vmi park padokkal és játszótérrel a nagyobbaknak?
Sokat beszéltünk az IKEA-ról. Bevallom, nem vagyok ott járatos, nem tudom, hogy ott hol (milyen körülmények között) lehet megoldani a talit. Valaki tud erről bővebbet?

Móni, szerintem az alvásra szoktatással bőven ráérünk még és 1-2-szer szerintem is simán lehet éhes egy örökmozgó. Feltételezem, hogy nem egy éves kor alatt gondolja az alvásra szoktatást.

Friday, nekem olyan lelkifurdalásom van, ha Zsófi magában játszik. :oops: Pedig egész jól el van, ilyenkor meg mindig az gondolom, hogy lefoglalja magát szegénykém valamivel. :oops: Normális vagyok én???

Murphy: 10 és 12 között van védőnő, Zsófi fél 10-kor elaludt, tízórait még nem kapott. Remélem, időben felkel, hogy odaérjünk.

Esőmentes napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mangora, rossz éjszakát sajnálom :-( Szorítok, hogy ma elvigyék a Nagyit és kicsit felszusszanjatok!

http://szuloklapja.hu/baba/body/recepte ... S=receptek

Ne aggódj az evés miatt, szerintem eltelt, a mi étvágyunk sem egyforma, újra fog enni rendesen, meglátod. A hisztit sajnálom, korán kezdi :lol:

Mit mondott a gyerekorvos a pöttyökre?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Húú... Mangora, a Nagyihoz én is szurkolok:)

Az Ikea nem egy nyerő hely sok embernek, ha jól emlékszem, az egész úgy kezdődött, hogy Ági írta nekem, hogy összefuthatnánk az Árkádban.
Erre írtam én, hogy akkor már inkább Ikea, az bababarát.
aztán írta csomó ember, hogy csatlakozna.

:P

Nekem bármelyik nap jó, de csak a Margit szigetet meg a Városligetet ismerem, és egyik se annyira jól megközelíthető. Ettől függetlenül én mindkettőben benne lennék.

Zsuzsi, gondolom költői kérdés volt... de a válaszom:
IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:wink:
monke

Nincs időm mindent visszaolvasni, csak az ülésre reagálnék most.
Nekem mi fontos: 1. a gyerek kényelmesen elférjen benne, legyen elég tágas.
2. Az ülésen stabian álljon, fékezésnél ne boruljon le félig az ülésről( sajnos a lányok ülése ilyen volt, nyomban le is cseréltem).
3. Elég párnázott legyen, ne törje fel a kis fenekét.
4. A szabványnak megfeleljen.
teszek fel egy képet, hogy " ül" benne Vince.
Kriszti
Majdnem olyan szögben áll így megdöntve, mint a hordozó, egyáltalán nem bukik a feje előre!
Ha még van kérdésetek erről írjatok, mert volt már 3 féle ülésünk. :wink:
Nos a kép:
Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Jaj,
Mangora, most olvasom a hisztivel kapcsolatban:)
Annyira ismerős... ilyen lesz egészen addig, amíg el nem éri, amit akar.
De ez kell hozzá, hogy igazán motiválva érezze magát a mászáshoz:)
úgy tűnik, ő a kúszást már kihagyja.

Mindenesetre lélekben Veled vagyok, sajnos a füldugónál jobb ötletem nincs. Kell hagyni erőlködni egy kicsit.
(Illetve cumival Dávid még elvan egy ideig, és higgadtabban próbálkozik, de ez nem "politikailag korrekt" ajánlás)

HAJRÁ MARCI!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi, Téged meg remélem nem sértettelek meg:) Valamiért azt hiszem, az önálló játszás képessége az intelligencia és/vagy érettség jele.

Pusz és most már tényleg befogom mára.

M.
monke

ZSuzsi, köszi a linket! Tanulmányozom és szoktatom magam a gondolathoz :D:D:D
Remélem sikerül a védőnőhöz eljutnotok!!!

Pöttyökre azt mondta a doki, hogy ne aggódjak, sima meleg-kiütés. Amit múltkoz felírt krémet, azzal reggel és este kell kenni, és most mondta, hogy napközben kenjem Sudocreme-vel, főleg ha sokat ül b.kocsiban, hordozóban, megelőzésképpen!
Evéssel kapcsolatban én is azzal vígasztalom magam, hogy csak tudja mennyire éhes... Mindig megkínálom, de sokkal kevesebbet eszik, mint pár nappal ezelőtt... Ki érti ezt...

Móni! Köszi a bíztatást! Remélem én is, hogy hamar "elindul" vagy rájön, hogy hogy közelítse meg a tárgyakat, amiket kiszemelt, mert ez így elég fárasztó mindkettőnknek :D:D:D
Cumit én is be szoktam vetni, azzal egy ideig még elvan! Meg mindig cserélgetem neki a játékait is... Meg átteszem másik helyre, stb...Próbálkozunk!!! :D:D:D

Talira ötletem egyelőre nekem sincs, de majd agyalok! Inkább szabadtérre vagy inkább fedett helyre mennénk?
Elvileg az időpont az jó, de nekem csak a hétköznapok jók baba-mama talira!

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?