A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Na jóóóó... :lol:

Szóval ma bementünk Szávával a babdiszkontba, hogy kicseréljük a forgót, ami marha fals hangon szólt.... Eléggé nem örültek neki.. aztán vettem egy másikat, ami kétszer annyiba került, (11 ezer) Disneys, de legalább hallgatható a zenéje, és beapcsol a bab sírására.
Hazaértünk, alig volt időn bekapni valami kaját, aztán Szávát öltöztetni kellett a néptáncos ruhába, meg befonni a haját.
3-ra fel kellett mennünk, zenekari próba, stb, és 4-től kezdődött volna a műsor, arrol volt szó, hogy fél 5 körül lépnek színpadra.
Felmentünk, zenekari próba megvolt, maxi 10 perc... utána a gyerekek szaladgáltak kicsit.. 4 előtt közlik, hogy háááát csak úgy fél 6 körül fogunk színpadra kerülni. :? Üljünk le a két hátsó sorban a gyerekekkel.. Jó.. leültünk, addigra kiderült, hogy a szülők többsége jól lelécelt, mi maradtunk ott 4-en a kb 15 gyerekkel.
Most képzelhetitek, hogy 6-7 éves gyerekeket mennyire kötött le a kultúrális műsor, a versek, énekek... Egyfolytában nyüzsögtek, zajongtak, mi meg próbáltunk köztük rendet tartani...
6 előtt 10 perccel kerültek színpadra.
Éppen elkezdik, erre az egyik kislánynak leesett az alsószoknyája, a színpad közepén, legelől... A közönség persze őrjöngve röhögött... a többi gyerek azt sem tudta, hogy most mi van.
A gyerek visszarángatta magára, táncolt volna tovább, de még vagy ötször leesett a szoknya, mire a drága anyukája odatápászkodott, és leszedte róla.
Persze így az egész produkciójuk, amire hosszú hetek óta készültek, röhögésbe fulladt. Száva majdnem sírt, mikor lejött a színpadról ,hogy a Fanni elrontotta az egész fellépést.
Persze nem csóri gyerek tehet róla, hogy ilyen hülye anyával áldotta meg az ég, de ha a legközelebbi próbán elém kerül a nő, nem teszi zsebre amit kap.
Egy másik anyuka mondta, hogy 3-ra bevágta a kislányt az öltözőbe, szatyorral a kezében, és a gyerek egyedül öltözködött, a 3 rétegű szoknyát + kötényt szerintetek képes felvenni normálisan egy 6 éves gyerek? Úgy segítettek neki a többiek, meg az ott lévő anyukák felvenni. Hát így sikerült.....

A fellépés után felhívom a páromat, hogy indulunk, 10 perc múlva anyósomnál találkozunk. Mivel szerelőnél van a másik kocsi, így a párom a nagy teherautóval volt, és azt nem akarta itthon a ház előtt hazni, meg volt beszélve, hogy felviszi a műhely udvarba, ami anyósomnál van... Odamegyünk, sehol senki..... Hívom, nem veszi fel a telefont. Fél órás késéssel érkezett meg, amikorra én már jól feltúráztattam magam, hogy egy 5 perces utat nem igaz, hogy nem lehet ennyi idő alatt megtenni....
Na, végre megérkezik, persze nem votlam túl kedves hozzá.... alig vártam már, hogy végre hazaérjünk, kifárasztott a 3 órás "fellépés".. erre anyósom benyögi a gyereknek, hogy pipikém nem akarsz itt alaudni, aludj itt a mamával...
Na erre végképp elöntötte az agyamat a pipa, hogy miként gondolja azt az anyósom, hogy a gyerek beöltözve néptáncos ruhába, hulla fáradtan pont ma fogja ott tölteni nála az első éjszakáját, amikor még soha nem akart ott aludni? Mikor előtte mondtam neki, hogy hulla vagyok, és alig várom, hogy hazamenjünk, fel sem mentem az emeletre a lakásba, olyan fáradt voltam.. szóval pont itt a legjobb alkalom, hogy a fgyerek ott alaudjon ? Esetleg bugyiban meg trikóban, vagy még menjek haza összepakolni neki, és vigyem vissza?
Szóval annyi telt tőlem, hogy rákiabáltam, hogy ne oltogassa már a gyereket ezzel az ottalvással, nem alszik ott és kész......
A párommal meg közöltem, hogy az anyukájának annyi esze van, mint egy zsák molylepkének... :oops:
Hazaértünk, bezárkóztam ide az irodámba, és egy fél órán át zokogtam...

Már jól vagyok, megnyugodtam... csak kikészített az egész.
A legközelebbi néptánc próbán meg jól be fogok olvasni a szervezőnek, mert ez azért nem járja, hogy ezek a kis gyerekek 16. fellépőként kerüljenek sorra, és 3 órán keresztül ott dekkoljanak. Miért nem lehetett úgy szervezni a műsort, hogy 3-4. legyenek mondjuk?
Ráadásul be volt ígérve neki süti, üdítő minden, tök éhesek szomjasak voltak a fellépés végére, és egy morzsa nem maradt nekik, mert a nagyok minden felzabáltak az utolsó morzsáig.....

Bocsánat, hogy panaszkodom, de írtóra elfáradtam, nem egy kismamának való, hogy 15 gyerekre felügyeljen, és órákig ott ténferegjen.
Jaaa, és a festő is közölte ma, hogy mégsem tud holnap jönni, csak a jövő héten... Mindjárt megszülök, és nincs kész a gyerekszoba, klasszul állunk...... :roll:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Húú, bocsi lányok, jó kis lapkezdet lett a panaszáradatom :oops:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Panna, ez nagyon izgalmas! :) jövő héten már lehet, hogy anyuka leszel? :D hajrá!

Elif, akkor ugyanaz a felállás, mint nálunk, én férjem is azt mondta, hogy a kitolást azt köszi nem, de míg vajúdok, segít. Ha kicsit sürgetem Adrit, te meg még kicsit visszatartod Efét, akkor lehet, találkozunk bent :D
Ügyes vagy, hogy ilyen jól bírod a fekvést, tarts még ki egy kicsit!

Magzatvíz: férjem épp ma mondta, hogy a héten amikor kell UH-ra meg CTG-re mennem, mostmár elvisz mindenképp kocsival, mert nem szeretné, hogy a volánbuszon folyjon el a vizem :) édes tőle, persze ez nekem magamtól eszembe se jutott :oops:

Millye, az NST meg a CTG asszem, gyakorlatilag ugyanaz a vizsgálat, mérik a baba szívfrekijét, meg a méh tevékenységét (2 tappancs). Fejrebaba: helyes, látod, tudja ez a pöttöm, mi a dolga :) (a dokinak nyugodtan elhiheted, ő a hastapizásból meg tudja állapítani)

Ladmon, én pont ma fogok bepakolni az ágyba pár törülközőt, meg egy gumilepedőt, de a januári topik egyik szüléssztorijában van egy olyasmi bekezdés, ahol apuka felsorolja, hogy mi mindennel igyekeztek az ágyat védeni, de csak átázott... Nekem a para a padlószőnyeg, mert elég érzékeny a hálóban, és nem szeretném összecsorgatni semmivel. Úgyhogy lavór az ágy mellett :lol: hahaha elképzelem, amikor folyik a magzatvizem, és a berendezéssel törődöm :lol: :lol: :lol: na majd meglátjuk.

Tegnap este apával nagyon jól sikerült, én is teleettem magam, sőt, még egy pohár bort is megittam, jó volt a hangulat nagyon. Ma még megfejeltük a szórakozást egy mozival (Valami Amerika 2; ha nevetni akartok, csak ajánlani tudom - van olyan jó, mint az első).

Andus, sajnálom, pocsékul hangzik :( nagyon remélem, hogy holnap már tényleg jobb napod lesz!!! Szegény Száva, rengeteg készülés után nem csoda, hogy szomorú a balul elsült fellépés miatt. Öntsd ki nekünk a lelked ilyenkor, remélem, míg leírod, az is kicsit megnyugtat. Meg tolj rá még egy kis csokit biztos ami biztos :)

KépKép

KépKép
stelly

Na most mehetek én is csokit keresni. Mintha valamelyik nap vettem volna marsot... idevele! :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Andus: Huhh, ez tényleg elég rémesen hangzik... FŐleg a fellépés, hülye Anyukával fűszerezve... :( Komolyan, nem is értem, ilyenkor nem az első dolga, hogy odaugrik, és kihúzza a Gyerekét a pácból??? Ez a többieknek is rém ciki így. :oops: :? Ja, Stellynek igaza van, egy kis csoki nem segít a hangulatodon? :wink:
Aludj jól!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andus: sajnálom hogy ilyen pocsék napod volt, fel a fejjel.

Kreiszi: hálás köszönet a gombást én is megtaláltam, de a brokkolis új. Kösz. :D

Kép
budabo

Andus: Sajnálom azt a rosszul sikerült napot, pedig milyen szép idő volt...Nyugodj meg, a holnapi nap csak jobb lehet ennél, és az már mindjárt itt is van.

Képzeljétek, ma is Bjutival együtt voltunk jógán, rengeteg kismama volt, alig fértünk. Nagyon jó volt.

Holnap utazunk Debrecenbe, ne aggódjatok (ha esetleg aggódnátok :D ), nem leszek internetközelben szerintem, leghamarabb kedd este jövök. Addig tuti biztos nem szülök, kitart az én édesem odabent.
Ja, és talizunk Amival, csinálunk majd fotót is, megy a közösbe a többihez. Tényleg, akik az újraélesztős tanfolyamon voltak, nem csináltatok közös képet?

Szép vasárnapot mindenkinek, és csak semmi szülés!!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Szép jó reggelt mindenkinek!
Ma megint tök jól keltünk, éjféltől reggel 5-ig forgolódás nélkül aludtunk, ilyen már nagyon régen volt. Este kivasaltam, lehet hogy ez fárasztott jól el. Na neki állok főzicskézni.
Mi van mindenkivel, hogy így el vagytok tűnve????????

Kép
budabo

Sziasztok!

Láttom lassan mindenki révbe ér..
Nagyon izgi ki lesz a "második" :P
Remélem mindenki jól van...leszámitva a buta anyukákat...ha a gyerekét fellépésre visszi az a dolga segitsen neki...na de mindegy sajna vannak fura szülök.
Nálunk épp tegnap fogyott el a Kókuszgolyó..nagyon fini volt..Petrának is nagyon izlett.
Alvás nálam szörnyü,háton nem jó,oldalazva szintén nem megy...
hajnalba azon kaptam magam hogy ülve alszom :oops:
Még jó hogy nem estem le az ágyról...
Nagyon sajnálom a fogfájást :cry:
kitartás!!!
Kellemes szép napot mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

andus: legalább, amíg leírtad is lefoglaltad magad! Remélem, ma már okésabb a helyzet!

stelly: kösz, hogy eszembe juttattad a padlószőnyeget.... Arról meg eszembe jutott a kanapé, meg a fotel... Nade mindent nem zsákolhatok be, nem? Mint festéskor... :D

Egyébként reggel azon agyaltam, hogy mi azért milyen jók vagyunk, hogy 25-e van és még csak egy Erik babánk van!
Ééés, jövő héten már ugyebár beindulnak a dolgok! (Szerintem nem csak a progicsászáros részen!!) Alig várom!!

ladmon

Julcsi: én is annyira elnehezedni érzem magam az utóbbi 3 napban kb., a hasam is szerintem látványos növekedésnek indult, pedig az utóbbi hetekben be volt lassulva. És hát a légszomj az tegnap már majdnem elviselhetetlen mértékeket öltött :? , savam is megint megindult, pedig ennél lejjebb már állítólag nem nagyon lehet a baba, csak majd ha kibújik... Lehet, hogy a finisben még rákapcsoltak ezek a manók? :)

Stelly: Hát már nekem is eszembe jutott, hogy Efe már a kórházban csajozni akar, azért marad még ilyen szépen benn, megvárja Adri babát. Vagy csak ilyen udvarias. :D Mindenesetre elmentem a számodat, mert ahogy haladunk tényleg esélyes lesz az a találka... :)

Andus: sajnálom, hogy káoszba fulladt a nap.

zsuzsi: jó utat, és nagyon vigyázz magatokra!

Nektek nem fájdalmas néha a gyerkőcök mozgolódása? Tegnap néha rendesen feljajjdultam. El is kezdtem parázni rajta, hogy lehet mégis szivárog a magzatvíz csak nem veszem észre... :(

ladmon: tényleg szuper, hogy ilyen jól kihúztuk, Erik baba méreteivel meg én is szívesen kiegyeznék. :)

Kép
Kép
elif

Elif: ne izgulj. Néha nekem is rúg olyat Füge hogy felszisszenek, felugrok. Nekem már elvileg csak 8 napom van :) Ne idegeskedj, és pihizz ha az esik jól.

Zsancy: te is pihizz napközben, feltett lábbal, ha éjszaka nem megy az alvás.

Kép
budabo

Sziasztok!

Éjszaka sikerült végre egy jót aludnom! Így már reggel 8-kor kipattantam az ágyból! Már az ebéd a tűzhelyen! Mindjárt nekiállok a kókuszgolyónak is! :)

Zümis: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK ZSÓNAK!!!!!! :lol:

Kreiszi: Szerintem nincs összefüggés a málnalevél tea és a keresztcsont fájdalom között, mert nekem fájt előtte is! :?
Nálunk Apa végzi a sterilizálást, a fejébe vette, hogy ezt Ő akarja csinálni! Hát rajtam ne múljon, ha ilyen segítőkész! :D

Bogi: Nekem a szülésznő azt mondta, hogy ízesíthetem nyugodtan a teát amivel akarom, akkor is hatásos! :roll:
Brokkoli vagy gombafasírt lesz nálatok a menü? Még soha nem csináltam, de ha finom, akkor kipróbálom! :wink:

Háfi: Drukkolok, hogy még kihúzzátok legalább 2 hétig 2az 1-be! :wink:
Remélem a fogfájásod hamar elmúlik!

Andus: Sajnálom, hogy nem sikerült jól Száváék fellépése! :( Dehát nem is az a kislány tehet róla, nem értem, hogy hagyhatta ott az anyja! :?
Az anyósok meg már csak ilyenek....... :x

Eszter: Örülök, hogy jól sikerült a vacsora! :)

Zsuzsi: Jó utat Nektek, vigyázzatok Magatokra!

Elif: Bence is tud úgy mozogni, hogy nagyon fáj, főleg alul, nem is tudom olyan mintha a fejével nyomkodna egész lent, és az nagyon kellemetlen! :?
zsu83

Babó mozgása szerintem már a nagy részünknek fájdalmas...legalább is nekem.
Néha én is fog összeszoritásal viselem el amit Petra baby odabent müvel.Kitolja magát olyan magasra amilyenre csak tudja,minden nap kemény a hasam és vannak m.görcseim..lehet elöbb megyek a kórházba a kiirt idöpontnál? :shock:

Szomorú lettem :cry: eddig csak vizesedésem volt,de azt már megszoktam,2napja észre vettem megrepedt a hasamon a bör...ez engem annyira padlóra vágott...eddig olyan jó volt minden,hirtelen elöjött ez is..remélem vissza huzzodik majd..nem szeretnék csíkos hasat. :wink:

Csajok:Pár napja láttam a tv-be hogy a 3éves ovis kisfiúknak-kislányoknak felvilágositást tart a dúla a szülésröl.Nem tudom ki hogy van vele de szerintem ez korai azért nem?

Amugy meg levagyok taglozva hova süllyed a világ..mi van az emberekel,gyerekekel...semmi másról nem szól a hiradó csak hogy megint megeröszakoltak egy kislányt :cry: már iskolába sincs biztonságba a gyerek...
az a szomorú büntetést se kapnak érte mert kiskorú....én bizony elvinném öket a fiatalkorúak börtönébe ezek után...és nem érdekelne hogy mennyi idös...bünhödjön azért amit csinált.
Bocsi hogy eltértem a témátol de ez most kijött belölem..

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Sziasztok!

Én is egyben még...

Julcsi, én is abszolút így érzek, az utóbbi kb. egy hétben lett tényleg "terhes" a dolog, alig tudok mozogni, a keresztcsontom szörnyen fáj, már egy székről felállás is csak nyögdécselve megy. Mindenesetre már tényleg nincs sok hátra!

Andus, sajnálom elhiszem, hogy kikészültél. Sajnos könnyű azt mondani, hogy ne foglalkozz semmi negatív dologgal, ha a gyerekedről van szó, nem tudsz nem aggódni és idegeskedni...

Zsuzsi, tényleg beszéld meg a babával, hogy még benn marad, Debrecen azért nem a szomszédban van!

Tényleg érdekes, hogy 25-én még csak egy babánk van, itt rendesek a gyerekek és jó sokáig benn maradnak. :lol: Ezért is gondolom, hogy egyszer csak megindul a sorozat, és nem győzzük majd kapkodni a fejünket. Én már minden reggel izgatottan jövök, hogy történt-e valami izgalmas éjszaka :lol: .

Kép
mist

Ja azt meg elfelejtettem hozzátenni, hogy amelyik apuci bemegy a vajúdásra, az bizony ki nem jön onnan a kitolási szaknál. Ezt nekem több ismerősöm is mesélte!
Szóval lesznek itt még köldökzsinór-kaszabolások stelly és elif!! :lol:

Jaaaj, és nem meséltem: torkos csütörtök nem hó elején lesz, hanem 26-án! (addig meg nem úszom meg egyben asszem)

zsancy: ne aggódj, szerintem ilyenkor már megúszhatod egy-két csíkkal is! Kend, mind az őrült, soknak már úgysincs ideje előjönni!

Most már én is elvonulok, aztán csinálok valami ebédféleséget!

ladmon

Sziasztok!

Andus: hááát nem csodálom, h kiakadtál. De nézd, milyen szépen süt a nap :D , nekem ettől mindig jobb kedvem van. Hülye szülők meg vannak sajna. A pihenés is rád fér már!

Bogi: majd írd meg milyen lett a fasírt! Kíváncsi vagyok.

Zsu: Olyan jó, h ennyire kiveszi a részét mindenből a férjed.

Elif: nekem is egyre többször kellemetlen, időnként fájdalmas Alex mozgása, de már neki is kevesebb vize van.

Ladmon: akartam írni, a Torkos csütörtök időpontját, de látom, már tudod. Lehet, h mi már el tudunk menni, főleg, mert kis falunkban 2 étterem is benne van a buliban.

Senki nem szült meg titokban, ugye?
kreiszi

Zsancy: Ezek a tünetek ilyenkor már teljesen normálisak! Nekem a 30. héttől voltak m. görcseim, meg keményedések! Ilyenkor próbálj meg lepihenni, ellazulni, nekem szokott segíteni!
A kislány megerőszakolása tényleg nagyon durva, én nem is értem, mit láthatnak otthon ezek a gyerekek! Én is bizony megbüntetném őket! Tanulják meg most, hogy a tetteikért felelősséget vállaljanak, mi lesz velük pár év múlva, ha már most ilyenekre képesek.... :x

Mist: Jó hogy bejelentkeztél, mindenki kezd gyanússá válni aki eltűnik! :wink: :lol:

Kreiszi: Hát nagyon lelkes kispapa, csak így is maradjon, ha Bencus megszületik! :wink:
zsu83

Zsu, Kreiszi: a fasírok szerintem finomak lettek, kevés olajban sütöttük ki, sima zöld sali hozzá (amit lehet előre csomizva kapni) meg egy tejfölös szósz. Persze Lacusnak ez nem kaja, úgyhogy neki külön csináltam-tunk pöri szerűséget zöldborsoval tésztával. Na meg a kókusztekercs és azért egy egészséges zabpelyhes keksz is. Reggeltől pörgés,azátn rávettem apát egy 20 perces sétára. 4-től meccsnézés és torna.
Ja nekem is mondta a szülésznő az izesítést én arra írtam hogy nem kell magába inni.

zsancy: az én hasam is csíkos :cry:

Kép
budabo

Zsu!
köszönjük szépen!

A matrac védelemről az jutott az eszembe,hogy érdemes hosszabb távra megoldani a "folyadék"felfogást....mert lesz mikor éjszaka a tejcsi is túlcsordulhat ...hiába a csoda melltartóbetéteknek van mikor tejben fürödve ébredhetünk.... :oops:

Különösen kevesen vagyunk ezen a hétvégén :roll:

Kép
zümis

De jó nagyon megnyugtatok hogy nem csak az én kisfiam csinál rumlis dolgokat.Már mint arra gondolok hogy néha szó szerint fáj amikor mocorog vagy helyezkedik de látom nem vagyok egyedül.Tegnap nagyon megijedtem képzeljétek reggel olyan furcsán mozgot aztán semmi egész délelött már ott tartotam hogy felhivom a dokit hogy mit csináljak teljesen beparáztam és már rémeket láttam. De mielött hülyét csináltam volna magamból. Hazaért apa és felkiáltott "hogy hogy van az ő pici fia". Ádám meg mintha erre várt volna elkezdett bulizni hajnali 3-ig be se fejezte. Akkor már apája beszélt a gyermek fejével hogy apájának is és anyájának is aludnia kell tehet tente baba van. Mirre a fiatal úr 3 percen belül már aludt is. Gondolom ,mert abba hagyta a hasam szakito szilárdságának a tesztelését. Ha ezt tudom már hamarabb szólok apájának hogy beszéljen a fia fejével. :lol:
Még egy kérdés valaki megtudná addni a számát hogy legalább egy sms-t tudjak majd irni.
Pusz Rita

Kép
háfi

Szasiztok!

Biztos mindenki kint sétál a finom meleg időben. :)

Huhh, nagyon optimisták vagytok.:) Így fog belőlünk ömleni a tej??? :) Így legyen! :lol:

Bogi: A receptet felteszed a közösbe? Ügyex vagy ezzel a sok főzéssel! :)

Zümis: Zsónak nagyon boldog születésnapot! :D

Zsuzsi:
Nagyon jó utazást, vigyázz Magatokra nagyon! Magántaliról képeket kérünk. :)

Lányok, én a kókuszfertőzésre benyaltam egy jó kis gombát is, szinte biztos vagyok benne :( . Olyan szarul vagyok, öt napja nem javul semmit... :( Nincs valakinek jó homeós tippje ilyen hüvelyi fertőzésekre? Itt izgulok, hogy ne induljon meg idő előtt a szülés, úgy szeretnék kigyógyulni ebből, hogy ne így kelljen szülni és a Bogyesz nehogy kapjon ezekből... :cry: Szegény kis Bogaram, nem szeretném, ha azzal kezdené a kis életét, hogy hülye gyógyszereket kelljen kapnia.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Háfi: Privi ment a számommal.

Csak akartam kérdezni: ha nem mocorog a Baba, Nektek nem segít az, ha leheveredtek, kicsit relaxáltok és beszéltek hozzá? Nekem arra mindig szépen beindul, én pedig megnyugszom... :)

Panna: mi a helyzet? és Amy, Nálad? Kicsit Nálatok élesedni látszottt... :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

julcsi-79: Ezt találtam a gombás fertőzésedre:

A lilium tigrinum, a tigrisliliom a hüvelycsatorna gyulladásainál vagy folyások kezelésénél alkalmazható. Jellemző az a tény, hogy a folyás gyakran egy gombás fertőzés következménye.

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok, olyan szuper idő volt ma, sétáltunk is egy jó nagyot apával! :D

fájós babamoci: tegnap meg ma nálunk is volt pár olyan mocorgás odalent, hogy totál összerándultam, meg fel is jajdultam. Nem tudom, hogy valami ideget nyom-e meg ilyenkor, vagy konkrétan feszeget szét, de nem valami fincsi :roll: mondtam is neki, hogy nem ér szivatni, ha kicsi a hely, tessék kifáradni :lol:
Ha meg nem mocorog, és aggódom, zuhanyozni szoktam, ha locsolgatom a hasam, arra mindig belendül.

Zsancy, szerencsére én nem hallottam épp ezt a hírt, de egyetértek, elég szomorú, hogy ilyesmit meg lehet úszni egy ejnyebejnyével :(

Bogi, nálunk is a kézilabdára van ragadva apa, ezért tudok nyugodtan netezni :lol:
Amúgy vega vagy, vagy csak ilyen fasírthoz volt hangulatod?

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Még én sem mentem el szülni, bár ha olyanokat csinálok, mint tegnap, akkor hamarosan menni fogok.... :) Tegnap ugyanis elkísértem a párom Augsburgba, ami kb. 200 km-re van tőlünk. El kellett intézni ott valamit és ha már ott jártunk, akkor megnéztünk egy kiállítást és a belvárost is, sétáltunk egyet. Mindezt úgy, hogy állítólag már 1 ujjnyira ki vagyok tágulva... :? Persze a végén már csak csiga tempóban tudtam lépegetni... Nem vagyok rá büszke, hogy ilyeneket csinálok, de olyan keveset tudunk együtt lenni és nem akartam megint egész nap egyedül itthon ülni.... Izgultunk is rendesen, nehogy beinduljon a szülés, vittünk magunkkal mindent (kórházi csomagot...stb), de szerencsére egyben hazaértünk. De ez volt az utolsó alkalom, mert most már csak a kórházba és az orvoshoz fogok menni...
És annak ellenére, hogy jól elfáradtam, hajnalban megint két órát pislogtam....

Elif: örülök, hogy jobban vagy! Remélem a szülésig teljesen felépülsz!

Iricc: köszi az infót, tudom én is hogy mi a pontos oka, csak az aggaszt, hogy erre a párom is azt mondta (aki általában nyugtat), hogy hű, ez tényleg nagyon nagy tágulat. Kaptam is róla felvételt és papírt, amit vinnem kell magammal a kórházban, hogy ez alapján a szülés után ellenőrizzék a vesék állapotát. Remélem tényleg elmúlik magától... A vizeletem szerencsére továbbra is teljesen rendben van, remélem már ezt a kis hátralévő időt kihúzzuk baj nélkül...

Kangu: mi komótosan sétálgatva kb. 5 percre lakunk a kórháztól, ami azért számomra is elég megnyugtató.... :) Akár két fájás között is be tudok sétálni.... :roll:

Lányok, hol vettetek 5000 Ft-ért forgót? Mert én csak sokkal drágábban láttam... Mi olyat vettünk otthon 3000 Ft-ért, ami csak egy kis plüssállat és fel lehet húzni, de forgót ilyen olcsón nem láttam sehol... Bár itt még annyira nem néztem körül forgó ügyben, de ezek a kis felhúzhatós-zenélős plüssállatkák itt is annyiba kerülnek, mint otthon.

Zsancy: a hányinger miatt szerintem se izgulj! Nekem is volt most nemrég 1-2 hét, amikor tisztára olyan tüneteket produkáltam, mint a terhesség elején... Azt megértem, hogy furcsa lehet, hogy ott olyan kevés vizsgálatot csinálnak, emiatt én is izgulnék. De ha tudsz, akkor még menj el az orvosodhoz és akkor Te is megnyugszol. Magánrendelésre nem tudtok járni? Egyébként NST-t itt sem csinálnak és például teljes vérképet sem (csak akkor, ha a kórházba felvesznek az osztályra), ami nekem furcsa de minden mást hetente néznek....

Magzatvízelfolyás - hét én is mondtam Apának, hogy valamit alám kéne teríteni, ha esetleg éjszak folyna el... Erre ő azt válaszolta, hogy nem fontos, ha olyan lesz a matrac, akkor majd ő rendberakja.. :) Ez nagyon édi tőle, de azért mától már én is levédem valamivel...
A nővérem azt mondta, hogy készítsek egy törölközőt magam mellé, mert neki ömlött és jól jött, de hát nem cipelhetem magammal a lakásban mindenhova...

Zsufi: gratulálok a vizsgához! Akkor végre jöhet a jól megérdemelt pihenés! :)

Zsu: én is azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy a málnalevél teának is köszönhető, hogy már megnyílt a méhszáj, mert én elég töményen iszom. Bár az is igaz, hogy a méhnyak nekem már előtte megrövidült...

Julcsi: szerintem, ha gombás fertőzésed is van, inkább irány az orvos... Nem kaptál ezekre a tünetekre semmit? Mindenestre a canesten nagyon jó ilyenkor és úgy tudom, hogy terheseknek is lehet, de hogy belsőleg mit lehet ilyenkor??? Szerintem menj el mindenképpen a dokihoz!

Panna
pandusika

Jól emlékszem, hogy Abencze vállalta, hogy akkor neki üzenhetünk, ha történt valami? Vagy bárkinek?

Julcsi: nekem egyelőre a Te számod van meg elmentve. Neked is írhatok, ha történik valami?

Panna
pandusika

kreiszi: mázlista! Apjuk szerint felejtsem el, hogy 26-án romantikus vacsora a 2 hetes baba mellett étteremben... :roll:

Tényleg vihar előtti csendes volt a hétvége!

ladmon

Ma annyira jó idő volt... annyira szeretem amikor ilyen szépen süt a nap! Aztán nehogy jöjjön még egy jó kis fagy!
Tegnap megvettük a babának a kádat és a kocsiba a babahordozót. Ma megvettük az ágyneműt. Úgyhogy már alig kell egy két dolog és mi is megleszünk mindennel. Ma kimostam a babaruhákat, de szerintem csak holnap vasalom ki ha hazajöttem a munkából. Holnap reggel az orvosnál kezdek és leveszik a vért is... rólam ennyit dióhéjban :lol:

Remélem mindenki jól van és pihizik!

Kép

Kép

Kép
millye

Julcsi engedelmeddel elmentettem a számot. És nem felejtek el irni ha megyünk. A nagyobbik gyermekem pénteken megkapta a féléves bizonyitványát és rém büszke vagyok a kölökre.. :oops: :oops:
Mindenböl ötöst kapot söt magyar irodalomból dicséretes ötöst.
Csak két tantárgyból kapot négyest az egyik ének a másik tesi.
Hát istenem két bal lába van és bot füle.
Ez van... :lol:
Rita

Kép
háfi

Panna: Persze, hogy írhatsz, epedve várom és mindenkit azonnal értesítek. :) Amúgy a közösben van fent még pár szám, Andié is.

Millye: És be kell még járnod dolgozni? Bírod még?

Érdekes ez a mosás- Egész hétvégén mosok, minden takarót, párnahuzatot, Gyerkőc ágyneműjét, mindent kimostam már, amit találtam a lakásban... Tényleg hormonálisnak tűnik a dolog. :)

Természetesen, amikor megyek kedden az orvoshoz, beszélek vele erről a gombáról is. Csak gondoltam, addig valami... :) Elég rémes és napok óta nem javul. :( Amúgy tiszta kitolás, antibogyó a kókuszra és az jól legyengít, úgyhogy rá egy jó kis gombás fertőzés... Kicsit ördögi körnek érzem... :( Bocs, nem panaszkodom.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

háfi: Gratulálok a gyermekednek a bizonyítványhoz! A lányom is hazahozta a bizijét... nos inkább nem részletezem :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Zsufi gratula a vizsgáidhoz! :D

Háfi olyat én is érzek, egész a metszés alatt, nagyon fura...szinte képtelenségnek tűnik hogy még oda is elér a kezével.

Hú Andus jó kis napod volt! Az tuti hogy az az anyuka nem volt a helyzet magaslatán...el sem tudom képzelni hogy percekig nézzem ahogy a gyerekem a színpadon bukdácsol anélkül hogy segítenék neki...a nagyitokkal meg ne is törődj, ha tudnád én mit állok ki, kedd óta anyósoméknál vagyunk és itt is leszünk szülésig, totál kikerült a kezemből az irányítás, így Z cukros tejet iszik, félre van tépőzárazva rajta a pelenka, nem létező szavakat tanul, és még sorolhatnám. Alig várom hogy újra a testem birtokában legyek hogy én gondozhassam Zétit :roll:

Elif tegnap már én is majdnem könnyeztem annyira fájt ahogy rúgott :( egyszerűen nem tartott szünetet, nem tudom honnan van ennyi energiája, persze nagyon örülök hogy ilyen erősek a csontjai meg az izmai de jobb lenne ha már kint rúgdosna :D Nem is értem pl a burok hogy bírja...

Hát lányok, ma harmadszorra is összeraktam a kórházi pakkom :? Remélem utoljára :wink:

Az apukák szerintem sem fognak kimenni a szülőszobáról kitoláskor, egyszerűen el fogja őket sodorni az esemény és ott maradnak. :)

Hajni jól eltűnt!

Én is izgulok a jövő héttől, elég nagy a valószínűsége hogy lesznek kismazsolás képek itt a fórumon vagy a közösben :wink:

Már komolyan annyit paráztam a szüléstől hogy csömört kaptam tőle és nem érdekel mi lesz velem, csak a bébinek ne essen baja. Sokat fog számítani hogy holnap hogy áll hozzá a doki, ha ő is rögeszmés spontán-párti akkor hót ideg leszek végig az tuti. Hát meglátjuk, majd mesélek. Most azon sikerült magam beparáztatni, hogy nem tudok a hátamon feküdni mert egyrészt megfulladok, másrészt kiroppan a gerincem, mikor felkelek úgy pattannak vissza a csigolyáim egyesével :shock: hogy fogok így kitolni vagy a műtőben feküdni másfél órát? Elkezdtem "tornáztatni" a gerinem, mindig egy kicsit a hátamra fekszek hogy erősödjön, de nem bírom tovább pár percnél. Hát, majdcsak lesz valahogy.

Itt olyan szép babakocsizós idő volt! Tisztára be vagyok zsongva hogy babakocsizni akarok a két fiúval :D Majd márciusban...alig várom már :D Ha elszomorodok vagy nagyon rúg a baba és fáj mindig erre gondolok, hogy sétálunk együtt mind és süt a nap meg ilyesmi. Olyan jó lesz :roll: :)

Húúú apósom megtömte mézzel Zétit...grrrr :evil: megbeszéltük hogy nem kaphat, úgy döntöttem két éves koráig nem adok neki, erre megtömi és véletlenül derült ki...jó tudom, biztos hogy van aki ad kicsiknek mézet és nincs semmi bajuk de ha úgy döntök hogy nem kaphat és még meg is beszéljük akkor senki ne önállósítsa magát, ráadásul a hátam mögött...tombolok legbelül. Haza akarok menni, a cukros tejet még elnéztem de egyre durvábbakat művelnek a nagyszülők, és nem tehetek ellene semmit, nincs fizikai erőm hogy magam foglalkozzak Z-vel, veszekedni meg azért nem akarok mert úgysem megyek vele semmire, csak felidegesítem magam, így kénytelen vagyok összecsapott fogakkal nézni.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

julcsi-79: Igen még járok dolgozni de úgy néz ki, hogy a jövőhéten megyek utoljára (legalábbis a főnökkel így egyeztünk meg) aztán lehet, hogy még egyszer kétszer bemegyek, de nem viszem túlzásba :lol: amúgy bírom még... épp arról beszéltünk multkor, hogy lehet ezért nincs semmi bajom (hátfájás, hasfájás, vizesedés... stb) mert a munka lefoglal... attól félek, hogy ha itthon leszek előjönnek a gondok :lol: Szerintem a mosás és takarítás valóban hormonális... "fészekrakó ösztön" :lol: a gombával kapcsolatban tényleg érdemes lenne orvoshoz menned és kenetet vetetni... :?

Kép

Kép

Kép
millye

zetibebi: Ne is bánd, hogy nem tudsz hanyatt feküdni mert:

"A babavárás második felében különös tekintettel az utolsó hónapokra, egyébként sem jó hanyatt feküdni, mert a háton való fekvés akadályozza a normális vérkeringést. Ajánlott a bal oldalunkra fordulni, ha pihenni vagy aludni szeretnénk."
Nem lehet egyszerű a nagyszülőknél... én is elég nehezen viseltem amikor a lányomat máshogy nevelték (amikor ott voltunk náluk) mint ahogy én szerettem volna és ők is mindenbe beleszóltak... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Julcsi: recept fenn a közösben. Amúgy szeretek főzicskézni, meg apa nagy evő nálunk.Amit ma csináltam, levittem anyuékkal közös ebédre, holnap már újra főzhetnék. Ááááááááááááááááááá
A fasírt csak annyira lett jó, hogy apukám aki húst hússal eszik egy csomót megevett belőle. :D

Stelly: nem vagyok vega :D csak most ehhez volt kedvem. Gondoltam zöld salival jó lesz vacsira is, annyira nem nehéz.
Drága férjem úgy üvölt itt mellettem a kézilabdán, hogy szegény Füge kiugrik a pockoból. A frászt hozza rám. :evil:

Kép
budabo

Julcsi: és sajnálom, hogy nem vagy jól. Próbáld ki a homeost amit találtak neked hátha javít valamit.

Kép
budabo

Bogi: Akkor ma sok finomságot csináltál! :)
Holnap ugye mész doktornőhöz? Kíváncsi vagyok mit mond!

Julcsi: Na még egy gomba is! :? Drukkolok, hogy gyorsan elmúljon!

Panna: A szülésznőm szerint a málnalevél puhítja fel a szöveteket, és attól a méhszáj is simán kinyílhat, de azt mondta ne ijedjek meg tőle!
Mi még ősszel a Kenguru Kidbe vettük a forgót 5ezerért, akcióba!

Háfi: Gratulálok a gyerkőc bizonyítványához! Nagyon ügyes! :lol:
zsu83

ZétiVera, kitartás még! :) cukros tej jajjajj :( de már nem sokáig kell kibírnod, utána meg mentek a fiúkkal babakocsizni a napsütésben :D

Fotók: jó, hogy eszembe juttatod, akartam már mondani, hogy szerintem azért ide is töltsünk majd a picikről, ne csak a közösbe - én pl tök meghatódva nézegetem mindig a januáriak csemetéit, dicsekedjünk szerintem mi is a mieinkkel bátran :lol:

Kézimeccsen nálunk is volt kiabálás, főleg a legvégén... de most nyugodt és elégedett férjem van, aki vacsizni akar, úgyhogy megyek is :D

KépKép

KépKép
stelly

Millye köszi az idézetet. :)

Julcsi bizony bekerültél az ördögi körbe, tuti hogy az antibogyó segített a baciknak otthonosan érezni magukat nálad, reméljük a dokid talál valami kíméletes és gyors megoldást. Nekem az elején volt még Zétivel valami ilyesmim, pimafucin kúpot kaptam (aszem) és pár nap alatt kipucol, nem szívódik fel így nem tud ártani a babának.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétivera: Drukkolok nagyon holnapra a dokihoz, hogy tényleg jó fej legyen! :)
A nagyszülők meg már csak ilyenek, tuti, hogy az ellenkezőjét csinálják annak, amit te jónak tartasz! :evil:
zsu83

Stelly én biztos nem fogom megállni hogy ne rakjam fel ide a bébimet :D Ezt is alig várom :D (nameg ha itt már kép van a bébiről az azt jelenti hogy végre otthon vagyunk, ezt főleg nagyon várom)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Eszter, ezt már én is akartam javasolni, hogy ide is töltsünk fel Manó képeket, hogy színesítsük a topikot, és hogy a többi topikból is gyönyörködhessenek a babáinkba! :lol:
Jó étvágyat a vacsihoz! :)
zsu83

Zsu: én is kíváncsi vagyok, meg hogy Füge Ctg-n fog-e produkálni. Képzeld ma még sétálni is voltunk fel egy domboldalra, aztán még itthon is tornáztam. De szerintem kisasszony nagyon fenn van még, de sokat mocorog, jó érezheti magát. De kis zsivány, mert tegnap elővettem a kamerát hogy a pockó mozgást megörökítem, ahányszor bekapcsoltam csak kicsit nyomta, lekapcsoltam újra kezdte. :D Na holnap okosabb leszek.

Kép
budabo

Zsu köszi a drukkot, nagyon izgulok :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jelentem, h én is megvagyok. :D Bár mamám ma degeszre tömött,
utána voltunk anya barátnőjénél, ott meg a gyerekek nyúztak,
olyan fáradt vagyok... :? Holnap kórházba kell mennem vizsgálatra,
remélem kiderül végre, h mitől vannak a folyamatos rosszullétek...

Kép

Kép
gjéti

Bogi: Hát nekem már nagyon lent van Bencus feje! :roll:
De a rugdosásokat ő se mellőzi! :lol: Ma én is tornáztam, na de utána kész voltam teljesen! :?

Gjéti: Neked is drukkolok holnapra!
zsu83

Julcsi: nekem is Pimafucin kúpot adott a doki rögtön az antibiotikum mellé, amit az influenza miatt kaptam sajnos. Azt mondta az antibogyó miatt be fogok gombásodni, ezt megelőzendő szórakozhatok ezzel is... De már csak egy nap és vége a bogyónak is, kúpnak is. :) Csak aztán így is maradjak mostmár.

Köszi lányok, megnyugodtam, hogy nem csak nekem fáj a mocorgás. Akkor csendben szenvedek tovább... :D Ja a fordulásoknál az ágyban meg majd szét szakad a hasam, mi lesz így ha még sokáig húzom... és akkor az én babám mégcsak nem is óriásbébi elvileg... :shock:

Kép
Kép
elif

Elif: Sajnos az antibogyók tényleg ilyenek! Én is akárhányszor szedtem, utána mindig jött a gomba! :? Jó hogy a dokid megelőzésképpen gondoskodott erről is, mégha nehézkes is bajlódni vele!
zsu83

Huhh, estére mindenki beindult! :) Mi most jöttünk haza a sétából, olyan jó volt. :)(Mondjuk drága Párom szerint erőteljesen lassulok...:))

Huhh, az orvsohoz Zétiverának és Gjétinek is nagyon drukkolok, majd írjatok! Ja, és sajnálom Vera a nagyszülőket, nem lehet könnyű... Huhh, én el sem tudok képzelni ilyen verziót... :shock: Aztán lehet, hogy az élet még rákényszerít. :?

Ja, Panna, mi az Elefáni bababoltban (Kálvin térnél) vettünk ilyen zenélős forgót még ősszel, mondjuk nem a saját Fiunknak, hanem a keresztfiunknak, de nagyon édes. :) Emlékeim szerint olyan 5500 Ft volt.

Köszi, kedden én is könyörgök majd egy kis hüvelykúpért. :oops: Micsoda öröm! :? Csak már jobb lenne kicsit.

Két hét....durva.... :D :shock:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?