Szóval ma bementünk Szávával a babdiszkontba, hogy kicseréljük a forgót, ami marha fals hangon szólt.... Eléggé nem örültek neki.. aztán vettem egy másikat, ami kétszer annyiba került, (11 ezer) Disneys, de legalább hallgatható a zenéje, és beapcsol a bab sírására.
Hazaértünk, alig volt időn bekapni valami kaját, aztán Szávát öltöztetni kellett a néptáncos ruhába, meg befonni a haját.
3-ra fel kellett mennünk, zenekari próba, stb, és 4-től kezdődött volna a műsor, arrol volt szó, hogy fél 5 körül lépnek színpadra.
Felmentünk, zenekari próba megvolt, maxi 10 perc... utána a gyerekek szaladgáltak kicsit.. 4 előtt közlik, hogy háááát csak úgy fél 6 körül fogunk színpadra kerülni.
Most képzelhetitek, hogy 6-7 éves gyerekeket mennyire kötött le a kultúrális műsor, a versek, énekek... Egyfolytában nyüzsögtek, zajongtak, mi meg próbáltunk köztük rendet tartani...
6 előtt 10 perccel kerültek színpadra.
Éppen elkezdik, erre az egyik kislánynak leesett az alsószoknyája, a színpad közepén, legelől... A közönség persze őrjöngve röhögött... a többi gyerek azt sem tudta, hogy most mi van.
A gyerek visszarángatta magára, táncolt volna tovább, de még vagy ötször leesett a szoknya, mire a drága anyukája odatápászkodott, és leszedte róla.
Persze így az egész produkciójuk, amire hosszú hetek óta készültek, röhögésbe fulladt. Száva majdnem sírt, mikor lejött a színpadról ,hogy a Fanni elrontotta az egész fellépést.
Persze nem csóri gyerek tehet róla, hogy ilyen hülye anyával áldotta meg az ég, de ha a legközelebbi próbán elém kerül a nő, nem teszi zsebre amit kap.
Egy másik anyuka mondta, hogy 3-ra bevágta a kislányt az öltözőbe, szatyorral a kezében, és a gyerek egyedül öltözködött, a 3 rétegű szoknyát + kötényt szerintetek képes felvenni normálisan egy 6 éves gyerek? Úgy segítettek neki a többiek, meg az ott lévő anyukák felvenni. Hát így sikerült.....
A fellépés után felhívom a páromat, hogy indulunk, 10 perc múlva anyósomnál találkozunk. Mivel szerelőnél van a másik kocsi, így a párom a nagy teherautóval volt, és azt nem akarta itthon a ház előtt hazni, meg volt beszélve, hogy felviszi a műhely udvarba, ami anyósomnál van... Odamegyünk, sehol senki..... Hívom, nem veszi fel a telefont. Fél órás késéssel érkezett meg, amikorra én már jól feltúráztattam magam, hogy egy 5 perces utat nem igaz, hogy nem lehet ennyi idő alatt megtenni....
Na, végre megérkezik, persze nem votlam túl kedves hozzá.... alig vártam már, hogy végre hazaérjünk, kifárasztott a 3 órás "fellépés".. erre anyósom benyögi a gyereknek, hogy pipikém nem akarsz itt alaudni, aludj itt a mamával...
Na erre végképp elöntötte az agyamat a pipa, hogy miként gondolja azt az anyósom, hogy a gyerek beöltözve néptáncos ruhába, hulla fáradtan pont ma fogja ott tölteni nála az első éjszakáját, amikor még soha nem akart ott aludni? Mikor előtte mondtam neki, hogy hulla vagyok, és alig várom, hogy hazamenjünk, fel sem mentem az emeletre a lakásba, olyan fáradt voltam.. szóval pont itt a legjobb alkalom, hogy a fgyerek ott alaudjon ? Esetleg bugyiban meg trikóban, vagy még menjek haza összepakolni neki, és vigyem vissza?
Szóval annyi telt tőlem, hogy rákiabáltam, hogy ne oltogassa már a gyereket ezzel az ottalvással, nem alszik ott és kész......
A párommal meg közöltem, hogy az anyukájának annyi esze van, mint egy zsák molylepkének...
Hazaértünk, bezárkóztam ide az irodámba, és egy fél órán át zokogtam...
Már jól vagyok, megnyugodtam... csak kikészített az egész.
A legközelebbi néptánc próbán meg jól be fogok olvasni a szervezőnek, mert ez azért nem járja, hogy ezek a kis gyerekek 16. fellépőként kerüljenek sorra, és 3 órán keresztül ott dekkoljanak. Miért nem lehetett úgy szervezni a műsort, hogy 3-4. legyenek mondjuk?
Ráadásul be volt ígérve neki süti, üdítő minden, tök éhesek szomjasak voltak a fellépés végére, és egy morzsa nem maradt nekik, mert a nagyok minden felzabáltak az utolsó morzsáig.....
Bocsánat, hogy panaszkodom, de írtóra elfáradtam, nem egy kismamának való, hogy 15 gyerekre felügyeljen, és órákig ott ténferegjen.
Jaaa, és a festő is közölte ma, hogy mégsem tud holnap jönni, csak a jövő héten... Mindjárt megszülök, és nincs kész a gyerekszoba, klasszul állunk......