A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Csiri biri:végül abba maradtunk,hogy az utolsó hetekben belepecsételi a kötelező 4-et :D
Vendég

Egy már van!Azért mert elveszett a kiskönyv azt mondta,hogy az az egy már jár :wink:
Vendég

Akkor mégsem olyan gáz az a védőnő... :lol:
Na ma egy ujabb kihívás áll elöttem a szőrtelenítés és a pedikür után...
HAJMOSÁS....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
a képeken nem látszik,de elég hosszú és göndör hajam van...
A hajmosás nálam egy procedúra és nehezen szánom rá magam... :oops:
általában a kád felé hajolok úgy mosom meg!Most nem tudom hogyan kezdjek neki...NEM TUDOK A KÁD FELETT CSAK 1-2 MÁSODPERCIG HAJLONGANI...
EZ IS 2 EMBERES LESZ???? :twisted:
Vendég

Én ezért vágattam most le rövidre, mert nincs türelmem órákig szórakozni a hajammal. Majd szülés után megnő. Én is nehezen hajolgatok a kádba, így azért gyorsabb, hogy rövidebb lett.
heni baba

Most mostam hajat. :lol:
Nem egyszerű,utálom,de még megoldom.
Elmenten,majd jövök.

Kép
melike

éN IS LEVÁGATNÁM ,DE A PÁROM NEM SZERETNÉ,ILLETVE ebből a göndörből nem lehet fazont vágni.. :?
nem járok fodrászhoz,magamnak festem és vágom a végét,amúgy meg úgyis mindig összevan kötve...
Vendég

sziasztok,

én fürdés közben szoktam hajat mosni. hajolgasson a fene. :D

mia_snow

Mia!
az nekem nem jó,mert fürdés közben akkor "vérben úszik a kád" és az egész testem :lol:
Ugyanis a vörös hajfesték állandóan szinesre fest mindent,uszósapkában meg érdekes lenne hajatmosni....(megmost nem is találnék akkorát ami a fejemre rámenne... :roll:
Vendég

:lol: nem vagy semmi csiri-biri. :D

én tegnap kiválogattam a babarucikat, venni csak néhányat vettünk, de nagyon sokat kaptunk, és méretben 0-1 éves korig... szóval kiszedtem a kupacból mindent, ami 56-62-es méretű, és beraktam a saját ruháink közé egy polcra. íme:
Kép

ennyinek szerintem elégnek kell lennie az első 2-3 hónapra. legalábbis remélem, mert áprilisban elkezdjük a gyerekszobát csinálni, örülök ha a pelenkára meg a szülésre marad pénz... :roll:

mia_snow

na akkor egy kis segítségkérés a kisebb gyermekes anyukáktól és azoktól akik még emlékeznek rá.....
Azt a feladatot kaptam a pától,hogy írjam össze,hogy miket kell még venni a babának,mert az az elköv.2 hónapban apránként megveszegetjük,(megveszegeti,mert uyge most Ö tart el... :? )
ugye rucikat már nem kell venni mint láttátok... :D
Inkább a higéniás cuccokra vagyok kíváncsi...
Ott tartok,hogy pelus,popsitörlő,hintőpor,lázmérő,orrszívó....
milyen krém kell a popsijára?fürdetnio mivel?testápoló kell neki???fültisztítópálcikát már vettünk biztonságit...
a babaolaj és a gyógyszertári fürdető nekem nem jött be!!!
Azoknak amiket a neten olvasgatok,meg itt,ott a felét feleslegesnek tartom,azért kérdezlek titeket...
Nekem ugye kell melltartóbetét,az már van...nem emlékszem,de azt írta azt hiszem Bari,hogy a császárosoknak is kell betét szülés után,mert vérzünk mi is....
SEGÍTETEK???
Vendég

mIA!
AZÉRT tE SEM PANASZKODHATSZ RUHAMENNYISÉG TERÉN... :lol:
Vendég

A MI "RÓZSASZÍNBEN ÚSZÓ" SZEKRÉNYÜNK :oops: :
Kép
Vendég

Nekem a gyógyszertári fürdetőkrém jó volt, azt majd megvárom, ha felírják, nem vettem most külön. Popsikrémnek a neogranormon jött be. Mellbimbókrém is maradt még, mert nekem nagyon fájt a szopizás első idejében amikor berepedt....:( Garmastan vagy Avent.
Mellbimbókiemelő is kellett nekem az elején, bár most elég jól kijön, remélem nem kell használnom. Melltartóbetét, vatta a kórházba, amikor vizit van....nálunk olyankor kötelező, utána le lehet cserélni betétre. Mellszívó.
Testápoló Johnson, de nem nagyon emlékszem, hogy nagyon használtam volna, azért van.
70 %-os alkohol is kell majd a köldökre, meg gézlapocskák. Hintőpor
heni baba

Én nem tudom lefotózni a ruhásszekrényt, mert fiókos, de nálunk is a rózsaszín dominál.:)
heni baba

jaja, és ezek csak a legkisebb méretek. még hálózsákot szeretnék venni ami ruha-kategória. :D

egyszer Gigi rakott fel egy kelengyelistát, ami nála bevált, én azt átalakítottam egy picit meg variáltam rajta de tényleg csak keveset. mindjárt felrakom.

amennyire én tudom az ilyen fürdetőt stb-t az első időkre a gyerekorvos írja fel, gyógyszertárit kell (?) használni.[/img]

mia_snow

Sziasztok!

Mia, én is úgy mosok hajat ahogy Te... :wink:

Tegnap hangversenyen voltunk a Művészetek Palotájában, és nagyon fel volt dobva közben a babánk. Rengeteget mozgott, sztem tetszett neki! :D

Az anyukám védőnő, és igaz, h kell a 4 pecsét, de ha vki nem igényli azt, h kimenjen hozzájuk, ill. később a babához, akkor nyilván nem megy, és nem fenyegetőzik a családvédelmisekkel.
Mivel, h nem kötelező igénybe venni.

Kép
zmimi

A KÖLDÖKÁPOLÁS NÁLUNK ANNÓ KIMARADT,EZ NEKEM ÚJJJJJJ!!!
MERTUGYE MI 10NAPIG,kITTIVEL 1 HÓNAPIG VOLTUNK BENT ÉS AKKORRA MÁR NEM KELLETT ÁPOLNI....
Mellbimbóvédőt és kiemelőt nem használtam...

Akkor amiket eddig felírtam és egészítsétek ki légyszi....
BABA:
popsitörlő
pelus
hintőpor
cumisüveg és arra cumi
cumisüvegmosó
neogranormon popsikrém

ANYA:
tisztaságibetét
melltartóbetét
mellszívó(bár nagyon drágákat láttam)
Vendég

"AZT KELL HASZNÁLNI????"
SOHA NEMBÍRTAM A SZANKCIÓKAT!!!MINDIG LÁZADTAM :lol:
Vendég

Mellszívóban van olcsóbb is, ami kézi pumpás. Én ilyet használtam mind a kétszer. És nem volt vele gondom.
A köldökápolást meg fogják mutatni, hogy kell, amikor viszed haza a babát.
Szerintem a kórházba más nem nagyon kell.
heni baba

Láttam a kézipumpás mellszívókat,de annak a használatával tuti,hogy fél éven belül olyan karom lenne,mint Steven Segalnak....minimum... :lol:
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:00-kor.
pironya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:01-kor.
pironya

Mia: azt én sem tudom, milyen a melltisztító kendő, még nem is hallottam róla. :?
Orrszívó az nagyon jó, nekünk ilyen aksis van, nem a porszívóra tehető, és bejött. Most már egyedül szipkázzák az orrukat vele. Arról nem is beszélve, hogy a porszívósnak félelmetesebb hangja van. Ez csak épp zümmög.
Cumit csak egyet vettünk, de nem akarjuk rászoktatni. De azért legyen.
heni baba

Nekem is baromira fájt mind a 2x a szoptatás az elején, úgyh bimbóvédőkrém kell az bizti!

Ja, és aranyerem is lett (hála az égnek hamar visszahúzódott, csak pár hétig volt kellemetlen a szülés után, most nincs) a szülés közben jött elő... :x így arra is köll kence. :?

Én nem veszek cumisüveget... ott a cici. :oops:
Ha meg még is szükség lesz rá, majd akkor. Egyiknek sem volt...
Fő az optimizmus!!! :lol:

Kép
zmimi

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:01-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:02-kor.
pironya

Én kézzel nem tudok.
heni baba

Én lelépek az ebbel sétálni, ebben a szép időben!
Mert a láb is mindig kéznél van... :wink:

Kép
zmimi

Garmastan még 3 éve is jó volt. Most kaptam egy Avent mintát, nem tudom összehasonlítani, mert még nem használtam.
heni baba

Mia!!!!
Nem bírom megnyitni a linket!!!Már mindenhogy próbáltam!
Pironya!
Az utazást én sem nagyon bírom,úgyhogy szerintem már nem is megyünk nagyon sehova...Erre rákérdezek,mármint a kencefice felírására a kórházban,mert szerintem itt úgy van,hogy a kórházból a dokinő zárójelentéssel engedi ki,de semilyen recepttel és akit választunk gyerekorvost az jön ki a hazajövetelünk utáni napokban,nézi meg a babát és talán akkor Ö ír fel dolgokat???? :?:
De lehet,hogy nem jók az infóim....

na lejárt a mosógép...kiteregetek és nekiállok hajatmosni...ha félórán belül nem jelentkezek,értesítsetek egy csontkovácsot,mert úgymaradtam meggörnyedve...
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:02-kor.
pironya

Kiteregettem...a hajmosás elött leültem még egy kicsit meditálni... :lol:
PIRONYA!
Levesestál-megsimítottam és jött is....ez tetszik.... :lol:
Most úgy olvastam ,hogy 1800 forintért vesznek át 1 liter anyatejet...
Annó azért még sokkal olcsóbb volt,de a barátnő abból vett egy kispolszkit!!!Ez teljesen komoly!
Vendég

Én is eléggé a természetesség híve vagyok és annó én is kézzel fejtem a cicimet,de én így emlékszem,űhogy megszenvedtem vele...ezért gondoltam most,hogyha megtehetem inkább mellszívózok...
Cicikrém?Még nem hallottam....és a baba elfogadja az ízét???
szintén emlékeim szerint,nekem csak néha fájt,amikor nagyon bekapta a cicimet és húzta a bőrt...de lehet,hogy nem....csakhát idővel az emlékek megszépülnek... :wink:
Vendég

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 21:50-kor.
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:03-kor.
pironya

csiri-biri felvettelek msn-en, majd átküldöm a táblát, ha online leszel. :)

zmini: "Én nem veszek cumisüveget... ott a cici." mi elég menőkések vagyunk, és ha esetleg nem vagyunk itthon kajaidőben, én inkább adnék üvegből lefejt tejet, minthogy bárhol nekiálljak szoptatni... szóval ezért ez volt az egyik első beruházás... költséges-de-biztos-kelleni-fog alapon. :D

mia_snow

Zmimi:akkor nem is kötelező házhoz jönnie???
Akkor mit fenyegetőzik??

Hajmosás:nincs kádunk csak zuhany,szóval zuhanyozás,közben állva!

Jkriszta:nálam parásabb nem lehetsz :lol: :lol: :lol:
Itt visszafogom magam...de orvosom mesélhetne!!

Pocak:én azt vettem észre az utóbbi napokban lett ilyan bazi nagy...nem is értem...
Vendég

35 fokban a bőröd is sok!!!Annál egy réteggel több egy kis body...újjatlan :lol: :lol:
És még valami:nekem is Dávidom lesz :D
Vendég

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 21:50-kor.
Vendég

jkriszta: szerintem nyugodtan. nekem legalábbis az a tervem, hogy többet leszünk kint mint bent. én is így voltam, júliusi gyerek vagyok. ;)

mia_snow

az első 1-2 héttől én is félek, főleg ha 40fok lesz árnyékban. Itt a panelban jó lesz, pláne hogy déli fekvésű a lakás...

én úgy tervezem, hogy 2 hetesen már ki lehet vinni sétálni!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Hogy telt a hétvége?

Ma megküzdöttem a laborral. fél 6 kor indultam otthonról, éhgyomorra, pisivel a táskában. Legyalogoltam, mert ha kivárom a helyi járatot, kb 7-re lent is vagyok :D Vásárlással együtt szép kényelmesen fél 7re lent voltam. Én voltam az 5. !!!! 7-kor el is kezdték a csapolást, aztán tesztreggeli éééés 9 -re végeztem is. De addigra 50 ezren lettek a váróban. Gyilkos. Na de végre túl vagyok a cukros vérvételen, hosszú rákészüléssel és anyósom jóindulatával együtt.

Babaápolás:
-steril vatta legyen szerintem, bármit PL a köldökét ha fertőtleníteni kell, vagy ha be szeretnéd olajaozni (ahhoz persze a sima pamut vatta is jó)
-fültisztitó tök fölösleges szerintem, sose használtam.
-Popsikrémből érdemes a gyógyszertáriakkal kezdeni, nagyon sokféle van, minden gyerekorvosnak több saját receptje is van. Negranormont, Sudocremet csak akkor jó bevetni ha van tényleg valami gond, pirosodás, felmaródás, kiütés. Ha semmi gond nincs, nem érdemes bevetni ezeket a nagyágyúkat.
-Nekünk bejöttek a fürdetőkrémek, hatásukat abból látom, hogy a Juli lányomnak futószemölcse lett egy gondtalan strandolás után, és semmit nem használtunk rá, csak rendszeresen ezzel fürdettem (gyerekorvos tanácsára), és hamarosan helyrerázta a bőre saját védekezőképességét, el is múltak a szemölcsei. Szóval ennyivel jobbak mint az illatos habfürdők. Másrészt nem tudhatjuk előre, hajlamos-e a baba ekcémára, bármire, ezeket érdemes megelőzni. Tényleg jó ilatúak a Johnson és társai, de szerintem a sima fürdetőkrémmel fürdetett babák saját illata is csodálatos, amit kár elfedni gyári illattal.

A fejés szerintem is kézzel a legkiméletesebb, igaz idő kell, mire az ember rájön a helyes technikára. A fejők nem szívják ki minden tejcsatornából rendesen. A pumpásak szerintem se jók, én eleinte a Chicco mellszívóját használtam, ami két cső egymásban és azt huzogatni kellett, nagyon jó vákumot csinált (tejadóként sokat használtam), meg pár hét alatt vízhólyagot a kezemre. :)
Kézzel onnan masszírozod és fejed ki, ahol érzed hogy még sok van.

Melltisztító kendő???? Minek? A legjobb mellápoló maga az anyatej. Nehogy valaki fertőtleníteni meg mosogatni akarja...az többet árt mint használ tuti. Nekem első gyereknél gyerekorvs előírta, hogy mssam le forralt vízzel mindig. Be is trtottam...2 hét után olyan mellgyulladásom lett hogy antibiotikumt kellett szednem. Többi gyereknél nem mostam. Nem is lett semmi bajom. ennyi. Inkább szellőztetni kell a cicit, ha sebes, hogy ne párolódjon egy betéttel kitömött passzos melltartóban.

Na nem sztom tvább itt az észt.

puszika
Dana

Kép
danaaia

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:03-kor.
pironya

Sziasztok!
Mint első babát váró, nem tudok hozzászólni mellápolóhoz és hasonlókhoz. :oops: Majd próbálkozok. :lol:

Továbbra is nagyon jól vagyunk, nekem ez az eddigi legjobb állapotom a terhesség alatt! :lol: Megpróbálok május elejéig dolgozni, kíváncsi leszek, sikerül-e.
A hétvégén voltunk moziban, hát igen, már a multiplexes székek sem túl kényelmesek 2 órán keresztül. :roll:

Holnap megyek védőnőhöz, remélem nem a szokásos másfél-két órás várakozással.

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

[quote="csiri-biri"]B írta:csiri-biriari!
nem akarok beleszólni,de a baba születése után van egy egyszeri anyasági támogatás 62 ezer forint körül és azt csak akkor tudod átvenni,ha bemutatod a kiskönyvet amiben minimum 4 vagy 5 védőnői pecsét vagy aláírás van... :?

Érdekes... mikor Petit szültem, a szülészeten adtak egy papírt, hogy terhesség alatt 4 orvosi vizsgálaton voltam...
A kiskönyvet senki nem kérte...

Most is a doktorom pecsételget bele csak... és beírja az eredményeket...
Mikor megyek hozzá, elmondja, hogy esetleg milyen labort csináltassak meg... beutalót nem kell adnia...
UH-t meg ő csinál...
Vendég

[quote="csiri-biri"]n írta:csiri-biria akkor egy kis segítségkérés a kisebb gyermekes anyukáktól és azoktól akik még emlékeznek rá.....
Azt a feladatot kaptam a pától,hogy írjam össze,hogy miket kell még venni a babának,mert az az elköv.2 hónapban apránként megveszegetjük,(megveszegeti,mert uyge most Ö tart el... :? )
ugye rucikat már nem kell venni mint láttátok... :D
Inkább a higéniás cuccokra vagyok kíváncsi...
Ott tartok,hogy pelus,popsitörlő,hintőpor,lázmérő,orrszívó....
milyen krém kell a popsijára?fürdetnio mivel?testápoló kell neki???fültisztítópálcikát már vettünk biztonságit...
a babaolaj és a gyógyszertári fürdető nekem nem jött be!!!
Azoknak amiket a neten olvasgatok,meg itt,ott a felét feleslegesnek tartom,azért kérdezlek titeket...
Nekem ugye kell melltartóbetét,az már van...nem emlékszem,de azt írta azt hiszem Bari,hogy a császárosoknak is kell betét szülés után,mert vérzünk mi is....
SEGÍTETEK???

Pelus kell
Popsitörlő--fakultatív (én jobbnak tartom a picur fenekét csap alatt lemosni)
Hintőpor--felesleges
Lázmérő, orrszívó--kell
Popskirém, fürdető--mi a gyógyszertárit használtuk
Olaj, testápoló--nem használtam
Melltartóbetét--csak ha nagyon muszáj, gyakran cserélgetve...
Császárosoknak is kell betét...
Vendég

[quote="mia_snow"]a írta:mia_snowmennyire én tudom az ilyen fürdetőt stb-t az első időkre a gyerekorvos írja fel, gyógyszertárit kell (?) használni.[/img]

NEM KELL... ajánlott... miután az egyéb fürdetők tle vannak mindenféle allergiát okozó anyaggal...
Pl: a Johnsons-tól még az én felnőtt bőröm is kipattog, viszket...
A reklámok--- üzlet :cry:
Vendég

Na túlvagyok a hajmosáson....És új pozitúrát vetettem be....félig térdeltem,félig pucsíítottam....apának biztos tetszett volna... :lol:

KRISZTA!
Köszi a bókot,gyere máskor is! :lol: 8) :oops:

PIRONYA!
Az tuti,hogy az anyatej jó jövedelem kiegészítés....csak azt olvastam,hallottam,hogy manapság már több orvosi vizsgálat kell hozzá...vérvétel,belgyógy és tüdőszürő...lehet,hogy hülye vagyok,de a tüdőszürés szoptatás alatt :?: :?: :?: :shock:
(az nem egyfajta "sugárzás???)

MIA!
Az msn-em aktív,csak rejtve vagyok,de mindjárt átállítom.....

LEVEGŐZTETÉS....:
Szerintem nyári babáknál nem necces korán kivinni Öket!
mi azt hiszem a kórházból hazajövetelt köv másnap már mentünk...11 naposan...persze nem a nagy szmogba....júliusi volt a baba....Kittikém márciusban született,de májusban már a strandon "nyaralt"...

ALMAANI!
Én még pocak nélkül,áldatlan álapotban sem bírtam ki egy mozit....nem fért a lábam,elültem a fenekem,tuti belelógott a feje az elöttem ülőnek a filmbe....nemhogy most!!!!

MINDEN ELISMERÉSEM AZOKNAK AKIK MÉG DOLGOZNAK....!!!!
Vendég

NEM HISZEM EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LAPTETEJE!!!!! :? :twisted:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?