A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

vikcy6: Köszönjük a helyzetjelentést és Gratulálunk Andrea 17-nek!!! Várjuk a további információkat és a képeket!

Kép

Kép

Kép
millye

Huhh, Csajok, pár órát távol vagyok és ilyen hírekre térek vissza... :D

Andreának és Hannának nagyon gratulálok én is, sok boldogságot, egészséget és sok tejcit kívánok! (Úgy tűnik, nálunk az Andreák szülnek először... :) Abc sorrendben megyünk? Andus, Te vagy a kivétel természetesen, aki erősíti s szabályt, de héten lesz még egy Andreánk, aki már babázhat. :))

Julcsi

KépKép
julcsi-79

millye: hát nem sietik el at biztos. de azt sem tudom csinálnak e ctg-t akkor, vagy h mi vár rám, de gondolom és nagyon remélem.

kreiszi: nem néztem még a közöst de köszi!

zsu: nincs receptem tésztasalihoz, mindig másikat csinálok, olyan hozzávalokkal amihez épp kedvünk van. pl csináltam már halrudacskásat is. de ha gondolod nagyjábol elmondom h hogyan készitem.

Kép
Kép
nicko

Gratulálok Andreának a babócához, és sok tejcsit kívánok!!!

Andabella: Én eddig 2 kórházban szültem, de mindkettőben adtak a fejéshez steril üvegpohárkát (illetve a nővérpult környékére voltak tálcán kikészítve). A lefejt tejet felcímkéztették, hűtőben gyüjtötték, éjszakánként pedig odaadták a babádnak. Ha csak icike-picikét sikerül fejni, azt is értékelték ám!

Julcsi: nagyon sajnállak a gombák miatt. :( Én is hajlamos vagyok rá, egy-egy antibiotikum kúra után 1-2 hónapot kínlódjak vele. Ha kiderül, hogy hajlamos vagy rá, akkor meg kell válogatni az antibiotikumokat, van ami nem csinál ekkora galibát- ki kell tapasztalni. A babának viszont nem árt a gomba- talán ez vígasztal egy kicsit... :? Az orvos biztosan ír fel kúpot, de érdemes egy kicsit óvakodni a szénhidráttól, sok joghurtot enni, és a grape-fruitmag csepp is segíthet egy kicsit :?

Kép
kangu

[b]Gratulálunk Hannának és Andreának! Sok sok boldogságot, sok sok tejcit, és írtó jó babázást, mi meg kérünk ám képeket!!!! :lol: [/b]

Jaj, nem vagyok már egyedül!!! :lol: :lol: :lol: No, és kitartást lányok, ha egyszer egy üzlet beindul... :wink: :wink:

Mi továbbra is jól vagyunk. Skerült túlélni az első apamentes délelőttöt. Igaz, nem voltunk sétálni, mert új helyről rendeltem ebédet (jaj, jaj, lebuktam, de nekem egyszerűen nincsen időm főzni, ráadásul csak magamnak főznék, mert apa benn eszik, Maja ... á hagyjuk, semmit nem eszik, Eriknek ott a cici...) no és a pasi egykor érkezett meg, addig nem mentünk sehova. De túléltük, és most alszanak. Olyan édesek, a hálóban vannak, egymás mellett aludtak el, és fogják egymás kezét. Jó, egészen pontosan Maja fogja Erikét, de ő meg hagyja, nem veszi el. :lol: Imádom őket!!! Ja, és végre tökre jó éjszakánk volt, úgy kipihentem magam, mint már régen nem!!!! Azért kellett hozzá apa is! :wink: :wink:

No, babaeső hajrá!!! Várjuk a további híreket, és mindenkinek szorítunk ám!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

http://www.lodger.com/producten/shelter/

Szerintetek? Ilyet akarok!!!! Most találtam, és nekem nagyon tetszik!!!! Miért nem lehet itthon ilyeneket kapni???? Egy mai-thai hordozót néztem ki, de annak is horror ára van. Találtam viszont egy csajt, aki 6eFt-ért megvarrja. No de akkor is!!! És azt csak tavasszal lehetne hordani. De ez... nagyon tetszik!!!!!! AKAROM!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
b79andi

BAndi: Szuper, hogy kezdtek belejönni. Meg hogy Maja így elfogadja a Tesóját.:) A kajarendelés miatt meg ne szégyelld Magad, sokan fogjuk ezt csinálni szerintem... :)

Panna, Amy: nagyon gondolok Rátok,mintha közel lenne az időpont... Szóval Panna, szerintem megelőzöl szépen és tudom majd a többieknek újságolni a jó híreidet. :wink:

Köszi Lányok, jobban vagyok (kicsit), a canesten kúra segíteni látszik. Köszi Kangu a tanácsokat, igyekszem betartani, joghurt, kefír, no édesség. Holnap beszélek az orovssal és én nem kívánok benne lenni a heti szórásban. Szüljetek Ti helyettem! :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 10:21-kor.
Vendég

Nicko: A halrudacskáshoz milyen öntetet szoktál csinálni?

B79andi: Örülök, hogy ilyen jól sikerült az első apamentes nap! Nagyon ügyik vagytok! Nagyon édes lehet Maja, ahogy alvás közbe fogja Erik kezét! :lol:

Julcsi: Örülök, hogy jobban vagy!
zsu83

Kiugrottam sétálni, lányok, mintha 7-ről 7re rosszabbodna a helyzet, már ott tartok, hogy alig bírok lépegetni, mint egy birdalmi lépegető a csillagok háborújából.. :cry: nagyon fáj a hasam alja, mintha ki akarna pottyanni a gyerköc, fáj piszkosul jobb és bal oldalon egyaránt. BEvallom én már nem vágyom ki sétálgatni, azt hiszem nem erőltetem bármennyire lenne is kedvem hozzá. Nem hittem volna, h eljutod idáig.
Mist, hiszen egyidős terhesek vagyunk, tehát simán szülhetsz Te is,nem? Hátha lesz még egy közös dolog bennünk?? :lol: :lol: Jó,tom h értetted a bizonyosság, na ez az ami a férjem is nagyon megnyugtatja, h nem kell éjjel v hajnalban kómásan, össze-vissza szaladni stb... már ha így maradunk.persze :lol:
Egyébként úgy tom, h péntek du kell majd befutnunk, még csüt.megyek a dokihoz ctg.-re akkkor gondolom lefixáljuk az időpontot is.Annyit tudok,h kb 10 reggelizhetek ,aztán semmi, ha véletlenül mégis altatás lenne azért. De remélem inni azért lehet, mert azt nem tom, h bírnám ki.

Kreiszi titkon éreztem ám! :lol: :wink: Már Te is rendesen a 40. hetet kezded, mikorra beszélted meg Alex bébivel??
:lol: Vérnyomid,bokaduzzanat? Eltüntek?
Nálam a vérnyomi beállt ismét, 120/69, néha magasabb.
Andus: valószínű, h IGEN,már nagyon várom én is a babázást, de inkább a szombat lesz az igazi már, a császáros fekvés miatt leginkább. :cry:

be vagyok tojva én is elárulom Nektek!!!
Elif megpróbálom kihasználni a helyzetet, de nagyon nehéz ez a nagyonnnn nagy pocak.

Kép
kaandi

Gratulálunk a második babához, a második Andinak! Vajon a harmadik helyezett is Andi lesz?

B79andi: Én is szeretnék babaerszényt, persze ilyen szuperül kinézőt itt nem lehet kapni, de van Premaxx márkájú, ill. Womar N11. Persze mindkettőnek az ára nagyon borsos, ezért nincs még nekünk se :cry:

Ma elsétáltam a postára, a dm-be, meg a papírboltba, vettem Megérkeztem feliratú képeslapokat, remélem tényleg fiú lesz a gyermekünk :wink: A kb. egy órás utat másfél óra alatt tettem meg, ráadásul pont elkerültem a csomagszállítót, ami a szoptatós melltartót ( a Quellés , amit már nem tudom ki ajánlott) hozta volna, így megint lehet menni majd a postára :? Úgy elfáradtam, hogy de. 11-kor lefeküdtem aludni :oops: Több ismerőssel is találkoztam, mindenki szerint látszik rajtam, hogy nem sok van már hátra.

Crocus
Kép

Kép
crocus

tényleg én is Andi vagyok :lol: :lol: aztamindenitt: :D jól nézne ki a táblázatban!
Tényleg stelly köszi a táblát megint, a hét számítás gondolom automatice, nem? Gondolom azért az egy hét csúszás nálam legalábbis....? még csak 38+3 vagyok,de mindegy csak kérdeztem! Bocsi, annyira nincs jelentősége!

Kép
kaandi

Na szuperül kezdődik a hetünk!!!!!!!!!!!!

Nagy-nagy gratula Andinak és Hanna babának!!!

Vigyázzon mindenki magára, és ami nem megy, azt már nem kell erőltetni, inkább próbáljatok meg pihenni, amíg még lehet!!

Julcsi: remélem most már túljutsz ezeken a fránya nyavalyákon!!!

Többiek: mi volt a dokinál?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Bencus az előbb úgy kidugta a lábacskáját az oldalamon, hogy éreztem még az ujjacskáit is! HÁt azért nem volt olyan kellemes, fel is jajdultam! :?
zsu83

Zsu köszi! :)

Háfi én igazi paragép vagyok, ne aggódj nem vagy egyedül a félelemmel!

Gratulálok Hannához!!! :D Tényleg szépek neki is a méretei! Jó egészséget, sok tejet és pihenést!!!

Jajj Erik annyira édi lehet ahogy a tesójával alszik, úgy várom már én is hogy egy kupacban lássam a két mazsolámat :D Nekem is nagyon tetszik az a hordozó!

Megjártam az új kórházat, találkoztam az új dokival, öregeeeem :lol: így elsőre nagyon pozitív, olyan erős negyvenes hapsi de látszik rajta hogy sportol, haja kb 1-2 mm-re borotválva, és olyan de olyan jó kisugárzása van, tök higgadt, megfontolt, határozott, kiegyensúlyozott, és kedves is volt, mondta hogy minden oké, csináltatott egy nst-t, megvizsgált, csinált ő maga egy uh-t, minden szuper, legközelebb pénteken megyek nst-re és megint tali, azt mondta ha folyik a víz akkor menjünk be és behívják őt, úgyhogy számíthatok rá, jajj Istenem micsoda megkönnyebbülés!!! Végre révbe értem, mikor hazajöttem majdnem meg is könnyeztem, ő fogja ellőször meglátni és a kezébe fogni a gyerekemet, és igaz csak most láttam először de az az érzésem jó kezekbe kerül (csak el ne kiablájam). Hát a császárt azt hiszem könyvelhetem mivel a "kis" drágám 94-es bpd-vel rendelkezik és még csak most kezdtük a 38. hetet... :shock: nagyobb a kobakja mint Z volt és ő sem fért ki :oops: de sebaj, már tök mindegy csak ő rendben legyen. Azt hiszem kezdek túl lenni a két hetes megpróbáltatásokon, még a kórház hangulata is tök más, sokkal nyugisabb mindenki, nincs az a tömeg meg idegbetegség...nagyon durva a különbség, ha én ezt tudom a másik kórháznak a közelébe sem megyek. Na majd írok még csak Z most látványosan unatkozik, hátra tett kézzel sétál fel-alá mint valami professzor :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

zetivera: Nagyon frankó hírek! Akkor most már lehet menni nyugodtan szülögetni!!

zsu: nekem van nagyon tutkó tésztasali receptem, feldobom neked holnap közösbe, ha gondolod! Tényeg csúcs jó!

Én meg jól szívok már most is: ma délután ketten hívtak fel, hogy naaaa? Pedig még egy csomó időm van! Most ott tartok, hogy a következő telefonnál nem a febr. 11-ét, hanem mondjuk 18-át mondok kiírt időpontnak! Szerintem jó csel, hamarabb is kitalálhattam volna! :D

De van jó hír is! Én is voltam sétálni, mert szép az idő, és olyan ütemben mentem, hogy két embert is megelőztem az utcán!! Hoppá!! :lol:

ladmon

kaandi:leirom a germknödelt ide:
tészta: 15g élesztő, 75ml viz, 200g liszt, 2 tojássárga, 50g vaj, 2ek cukor.
töltelék: 200g szilvalekvár(Pflaumenmus), fél kk fahéj.

egy kelt tésztát gyurunk, 30 percet pihentetjük, 4 felé osztjuk majd 20 percet megint pihentetni. a éekvárt a fahéjjal összekeverni. mindegyik tésztagolyóba egy lyukat csinálni és 2 evökanállal megtölteni. jol bezárni a lyukakat. megint kelni hagyni, majd forralt vizben 15 percig nagyon gyengén forrni hagyni.
mákkal és olvasztott vajjal tálalni
viszont ez h vizben forrni hagyni, én biztosan fognék egy lábost és mint a gözgombocot késziteném el.

lányok tessék inkább pihenni minthogy kinnt vmi történjen veletek!!

zsu: én tartárt szoktam csinálni és még rakok jo kis pirosbabot és kukoricát bele. de ne hagyd állni benne a halat mert olyan mocsingos lesz, inkább frissen rakd bele amikor eszitek.

zetibebi: örülök h megoldodott ez az orvosproblémád és h ilyen pozitiv élményed volt.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Képzeljétek, azt álmodtam hogy Szerdán szülök....vácra vittem volna úszni a gyerekekt, és a körfolgalomnál elkezdett ömleni a magzatvíz...azonnal félreálltam, és basszus, lemerült a telefonom....ott álltam csurom dzsuvásan, két gyerek hátul, apa Bpen, és rámtört a frász...egy arramenőt megkértem hívjon mentőt...a mentőt megkértem telcsizzen a férjemnek,aztán ő értesítsen valakit, hogy a gyerekekért jöjjön már el....annyira valóságos volt, hogy nagyon-nagyon megijedtem...és az a helyzet, hogy mit fogok tenni, ha így lesz....hát kész félek a szerdától....mindenestere a telcsimet minden éjszakára töltőre teszem, és rakok a kocsiba egy nagy plédet, ha eláztatnám......meg asszem cucc nélkül már nem indulok útnak....
ezek a dolgok magamtól eszembe se jutottak volna...ha nem álmodom meg! Ez valami sugallat! :)

Szerintetek normális vagyok? Na meg elvileg egy fickót várunk, errre valamelyik napi álmomban két lányt szültem....sírtam, hogy ez nem lehet, és valamit elcsesztek..... :( Ez már a vég!

Gartulálok a köv. Andinak a kis Hannához!!!!!!Úgy látszik az Andik belehúztak! :)

Voltam ma jógán, azóta nagyon keményedek. Nem tom ez jót jelent e vagy rosszat. :) Mindenesetre még nem érzem , hogy szülni akarnék.
A barátnőm, akivel egy napra voltunk kiírva tegnap éjszaka pottyantotta ki a kilurkóját! :)

Valaki írta, hogy inkább fájás-párti, mint magzatvízelfolyós....hát én is fájás-párti vagyok...eddig minidg úgy indult. Kiszámíthatóbb, és nagyon parázok a másiktól!

Fájós pocakrugdosásokról én tudok regélni....nekem nagyon nagyon szokott fájni. Sőt, mikor kidugja a köldökömhöz valamijét, és nem viszi el, hanem szép óvatosan még jobban odanyomul, hát az a halálom! Akkor már vinnyogok....De igazat megvallva, ha meg nem csinálja hiányzik! Ha megszületik nagyon foginnen bentről hiányozni ez az érzés....ez mindig így volt :)

Voltam megin Ctg-n, de nekem csak egy pamacsot rak fel, és nem nézi, a fájáserősséget vagy mit....pedig régen mintha úgy csinálták volna, nem is értem....

na megyek, mert ma este megin vendég jön...már annyira unom, jó lenne ha végre békénhagynának, és főznöm kell valamit... :( És most nincs kedvem. Remélem ha a baba megvan talán kicsit tapintatosabbak lesznek mint szoktak...bár van egy pár b...ismerős, akiket az se zavar, hogy hulla vagyok, vagy épp aludnék, vagy épp ömlik a tejem, és nem rá vágyok.... Nah mindegy.

Vigyázzatok magatokra, és csak jöjjenek azok a babák kifelé!!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

lányok nem érdekel vkit JANE kenguru? a tesomnak van 2, kb 5x használta öket, ujszerü állapotban vannak, szoval tényleg szépek. árat meg ilyesmit nem tudok de ha vkit érdekelne csak szoljon!!

Kép
Kép
nicko

Verus: Micsoda kifejező álom! :) Gondolok Rád szerdán, holnap Zsura, Elifre pedig 7-én. (Vagy az már előre van hozva?

Ladmon
: Engem már egy héttel ezelőtt elkezdtek a barátaim hívogatni, sőt olyan ismerősök és rokonok is, akik amúgy nem nagyon szoktak. :)
Ja, és én sem voltam éjjel pisilni, reggel 7-kor először. :oops:

Amúgy ha a jó alvás jelent valamit, akkor én hamarosan szülök. :wink: Továbbra is elég jól alszom.... :)

ERIKA, NILABALI???
Erika, Téged holnap fektetnek be?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Nicko: Köszönöm szépen, h gondoltál Ránk, gőzgombi ügyben!Mindenképp kipróbáljuk majd!! :lol: puszi érte! :wink:

Vera, ilyen álmot,nem semmi! Na de legalább akkor felkészülsz a szerdára! :wink: nem érhet meglepetés! :wink:

Julcsi, a jó alvás mindig nem ér ám! :wink: , az csak akkor jelent vmit, ha máskülönben szenvedsz és éppen felébredsz és megjegyzed, azt a mindenit de baromi jót aludtam!! :lol: :lol:
De azért aludj csak továbbra is jól, irigykedem érte! :lol:
puszi
megyek piritóst (jó fokhagymásan) enni, isteni almás-fahéjas teával vacsizni, aztán meg lógatom még ill fektetem magam az ágyikómban. Szót fogadok elifnek, bár gyanítom a KH-ban fogom magam megint kipihenni, mindkét gyerekemnél így volt, piszok jókat aludtam bent. Persze este nem volt velem a gyerkőc :lol: Jó, mert már nincs ez a nagyon nagy pocak, hirtelen tud aludni az ember, legalábbis az előző hónapokhoz képest mindenképp jobbat.

Kép
kaandi

Harmadjára száll el minden de én nem adom fel.... :wink:
A legfontosabb hir a mosogépem az örök vadász mezökre távozott, ennek örömére felhivtam a garanciális hivatalos szervizt ahol nagyon aranyosan közölték hogy két napon belül felhiv majd valaki és azzal kell idöpontott egyeztetnem. :twisted: :twisted:
Hát nem ugy néz ki hogy a héten lesz mosogépem. A szennyesem + egy csomo baba ruci amit a hugom a hét végén hozzot ott áll a füdöszobába.....mert mikor romlik el a mosogép.
Igen a mosogép jól gondoljátok pénteken este romlik el amikor már semmit nem tudsz intézni lévén hétvége van.... :evil: :evil:
Kicsit Ideges Vagyok de csak egy kicsit.....
Na befejeztem a panaszkodást.....
Rita

Kép
háfi

Ja az alváshoz már csak annyit hogy aki még tud az becsülje meg...
Én vagy 3 hete nem tudok aludni sehogy se jó...
A pisijáratról már ne is beszéljünk....

Kép
háfi

Zétivera: Úgy örülök, hogy ilyen pozitív benyomásod volt a dokiról, és a kórházról! Most már tuti, hogy jó kezekbe leszel! :lol:

Ladmon: Megköszönném a receptet, tésztasali imádó vagyok! :D
Na a telefonokat én is minden nap megkapom, már komoly azon gondolkodom, hogy számot változtatok! :x Pedig mindenkinek a szájába rágtuk, hogy szólunk, ha van valami! :)

Nicko: Köszi az infót! :)

Ikverus: Hú, ez az álom! :shock: :)

Julcsi: Apa ma, meg holnap még dolgozik, szóval lebeszélte Bencét a holnapi kibújásról! Eddig mindig hallgatott Apára, hát maj most meglátjuk! :) De most jön a jó hír: utána végig itthon lesz, és februárba is! HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!! :lol: :lol: :lol:

Egyébként nem tudom mi van ma a kis huncuttal odabent, mert olyan agresszíven rugdos egész délután, már az előbb megkértem, hogy egy kicsit óvatosabban, mert úgy érzem magam mint egy bokszzsák! :)

Háfi: Hú, a mosógép az soha nem jókor romlik el! :evil: Természetesen mindig akkor amikor már televan a szennyestartó! :?
zsu83

Na most én jártam úgy hogy elszállt amit írtam.

Szóval GRATULA ANDI17-nek!!!!

Mist: nekem először fordult elő hogy a bokám kicsit bedagadt, de nem annyira veszélyes.
Kreiszi: pihiztetem én...
Nicko: recept fenn, de te is oszd meg velünk a sali receptet.

Zsu: én is szoktam Fügének valamelyik pici kis vékony testrészét érezni, és nagyon jó, inkább mozogjon és fájdogáljon, legalább érzem, és tudom hogy jól van.

Doki: Szóval reggel Ctg-n gyermek produkálta magát, jó görbét húzott, méhösszehúzódás max 40.
Doki nagyon normális volt ma, ismét elmondta hogy nagy baba lesz, nem lesz könnyű menet. Méhszáj tök zárt, nagyon fenn a picúr, doki szeirnt nagyon jól érzi magát és nem valószinű hogy a kiírt időpontban - febr. 2 - szülünk.
Kérdeztem tőle a vizesedést és hogy tornázhatok-e, és azt mondta hogy pont hogy tornázzak, járkáljak és ne pihentessem, mert annál bucib lesz. Valakinek erről vélemény ????????????Vérnyomásom egyik nap 140 volt, erre megmértük nála is ott 136-80, azt mondta hogy ez határeset, holnap délutánig mérjem, telcsi és ha ilyesmi érték marad akkor el kell kezdenem bogyót szedni, mivel kell pár nap hogy beálljon. Erre hazajöttünk, megmértem és 120-60, tehát tökéletes. Na kíváncsi leszek, holnap délutánig miket mérek majd.
Összegezve én nem hiszem hogy ezen a héten baba lesz, talán még a jövő héten sem. Pocakom óriási, megértem aki panaszkodik az éjszakai forgolódásról.
Zsu: szerdán megyünk Kincsibe kajálni!!!!!!! Igaz egy másik házaspárral, de remélem tök jó lesz. És bűnözni fogok :oops:

Kép
budabo

Zsu: lehet Bencus készülődik kifele :D

Kérdés: valakinek van halvány fogalma arról hogy mi alapján tudok panaszt tenni kártérítést kérni, ha a beígért megrendelt árut nov.14-én rendeltük, 5 hétre válallták és még a MAI NAPIG sem érkezett meg.
Kika, gyerek szőnyeg és kari ajándék lett volna :x

Kép
budabo

Bogi: Persze én is inkább érezzem Bencust, de ma délután nagyon bekeményített a fiatal Úr! :)
Örülök, hogy ma jó passzba volt a doktornő!
És nem rövidült meg a méhnyak, nem puhult fel a méhszáj se?
Drukkolok, hogy beálljon a vérnyomásod!
Vizesedésre nem tudom hogy mi a jobb, de szerintem a pihentetést szokták inkább javasolni! :roll:
Szerdára jó bűnözést! :D :wink: Mi nem tudom mikor jutunk el vacsizni, vagy ebédelni, mert a mai nap nem jött össze! :?

Na megyek, most telefonált a férjem, hogy mindjárt itthon lesz, melegítem neki a vacsit!
zsu83

budabo: vizesedésre állítólag jobb a felpolcolt láb.... nem nagyon kéne erőltetni a mászkálást!
Szerintem a fogyasztóvédelemnél meg tudják mondani, hogy mit lehet tenni a szőnyeg ügyben... kaptál visszaigazolást dátummal, hogy mikorra tudják kiszállítani?

Kép

Kép

Kép
millye

Gratulálok Andinak!!!
Meg van az első kislány is... Ma annyira éreztem, h mire megjövök
lesz már babánk!!! Bár én Edinára tippeltem. :lol:

Ha minden igaz 1 hét múlva ilyenkor már én is babázok. :D

Ma dokitól-dokiig mászkáltam, semmit nem találtak, be kellene feküdnöm a kórházba, de mivel nem ott fogok szülni, nem vesznek
be, ameddig nincs meg a baba... Azt hiszik h majd otthon hagyom 1-2 hónaposan Olit... :?

Nem tudom már, h ki csodálkozott az éjjeli pisijárat elhagyásán,
de én csak 1* szoktam kimenni, de azt sem mindig, csak hetente
3-4*. :P

Kép

Kép
gjéti

Köszönjük mindenkinek a szülinapi köszöntést! :D Tényleg egy éves lett a nagylegény! Ennek örömére tegnap megtette az első önálló lépéseit, igaz csak 2-3-at egyszerre, de senki sem szaladással kezdi. Nátha ügyben javul a helyzet. Mégsem kapott ma oltást, mert hiány van az oltóanyagban, egyébként a nátha ellenére megkaphatta volna, ha nincs láza. 10,4 kg a szentem és 75 cm. Ez lett az én kis 3400 gr-os, 52 cm-es babzsákomból :lol: !!!

[color=violet]Andreának és Hannának hatalmas gratula! Kívánok sok anyatejet, egészséget, és jóalvó babát![/color]

Sokan írjátok, hogy mennyire fájdalmasan mocorog benn a babó. Én ezt Ricsivel sem éltem át, és most sincs ilyen tapasztalatom. Esténként néha kinyomja a popót az egyik oldalamon, illetve a rugdos néha a lábával, ha oldalt fekszem, de ez nagyon messze van a könnybelábadós bulizástól :wink: .

Juj lányok, én is nagyon izgulok, kinél érkezik a következő baba. Csütörtökön megyek nst-re és az utolsó laborra. Megkérdezem a kókusz eredményt is, remélem negatív lett.

Nem tudjátok, betöltött 36. vagy betöltött 37. hét a koraszülött határ?
yve

Kaandi, igen, csalás van benne, mert a szülés várható időpontjából számol, és mivel nálad az ugye a progicsászár időpontja, ezért csúszik a képlet... na majd ha megvan a babid, már nem lesz ilyen csúszás :lol: és az ugye már csak négy nap :D

Vera, de örülök, hoyg ilyen jól sikerült ez a megbeszélés a dokival!!! :D Akkor most végre legalább emiatt nem kell tovább izgulnod!

Telefonok: nekem is volt ma kettő, ha nem vártam volna egy fontos hívást a munkahelyemről, kikapcsoltam volna a francba a telóm... mintha magamtól nem várnám :roll:

Bogi, fogyasztóvédelem. Illetve írd meg a Kikának is, hogy megírtad a fogyasztóvédelemnek, hátha kárpótolnak még valami szép babaholmival :D

KépKép

KépKép
stelly

yve: Én úgy tudom, hogy betöltött 36 hétig beszélünk koraszülésről... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Zsu: sajnálom hogy nem jött össze a vacsi, még nálunk is közbe szólhat bármi. A doki soha nem mondott még a méhnyakról semmit. Beírja a kiskönyvbe hogy zárt méhszáj, jó magzatmozgás..ennyi. Most is elmondta hogy nagyon fenn a baba, nem lesz könnyű menet. Ennyi. Nem értem én ezt :shock:

millye: én is úgy tudtam hogy a felpolcolt láb, ezért is kérdeztem hogy nektek mi a vélemény. A szőnyeget amikor a Kikában megrendeltük ráírták hogy várható szállítás 5 hét. Azóta többször telcsiztem jó dühösen, múlt hét előtti héten azt mondták múlt hétre megjön, hát nem... Jó lenne a héten ha lenne valami, amíg egyben vagyunk el tudjunk menni érte, csak azért verni akarom az asztal és jó lenne ha jó indok lenne. Lehet holnap felhívom a fogyasztóvédelmet mert én is rájuk tippeltem.

yve: én úgy tudom betöltött 37-től nem koraszülött, de lehet hogy rosszul tudom.

Kép
budabo

stelly: már telefonon amikor mondták hogy nagyon sajnálják akkor én mondtam hogy majd fizetéskor megbeszéljük hogy mennyire sajnálják :D Kíváncsi leszek.

Kép
budabo

Nem birtam ki, hogy ne nezzek be megint - hatha... :wink:

Stelly - tok jo, hogy igy karban tartod a tablankat. Jol latom mi vagyunk az egyetlenek, akik nem akartak tudni elore, hogy kisfiu vagy kislany? :oops:

Ja azt akartam meg irni az itteni keves vizsgalattal kapcsolatban, hogy persze CTG sincsen. Szuleskor is csak abban az esetben ha olyan erzestelenitot kersz. Alapesetben csak a szuleszno van veled orvos nem is lat, csak ha szukseg van ra - persze ha a legkisebb gyanu van akkor azonnal hivjak. Ja es Zsuzsinak akartam irni, hogy itt elegge tamogatjak az otthon szulest is, legalabbis a szulesfelkesziton ezt vettem ki, megsem akart senki a csoportban korhazon kivul szulni...

Mist - koszi szepen az ajanlatot a ferjem neveben is. Sajnos a magyar nyelv meg mindig nem megy neki, de szamitottam ra, hogy csak lesz valaki itt, aki beszel angolul...

B79andi - jaj olyan edi lehet Maja es Erik egyutt. Egyebkent mindket nev benne volt nalunk is a kalapban ugyhogy nagyon tetszenek. :D

Zsu - neha nalam is ugy ki tudja dugni a mano a labat. Mondtam neki, hogy legkozelebb ha ennyire kitolja zoknit huzok ra (epp azokat teregettem). Erre visszahuzta. :lol: Neha mar tenyleg nagyon faj, de ha nem csinalna akkor meg itt izgulnek, hogy mi van. :roll:

Zetivera - nagyon orulok, hogy vegre talaltal egy dokit, akiben meg tudsz bizni. Szerintem az mar magaban feler egy adag fajdalomcsillapitoval, hogy a doki es a korhaz miatt nem vagy feszult! Edes lehetett a professzoros Zeti. :lol:
Ja es nalunk is pont ekkora volt a baba feje a 36. heten :oops: , de en ezert meg nagyon nem szeretnek csaszart. :(

ladmon - tok jo, hogy te meg meg tudsz elozni valakit setalas kozben. :lol: En a mult heten mar csak azt tuztem ki celul, hogy hamarabb erjek ki a boltbol mint a mellettem araszolo nyugdijas bacsi... de az legalabb sikerult :lol:

lkverus - huha ennyire korkret almom nekem meg nem volt. :shock: Mostantol jelentkezz be minden szerdan legalabb ketszer - reggel es este csak, hogy tudjunk rolad. :wink:

Julcsi - egy kicsit en is irigykedem az alvasra, de azert annyira nalunk sem veszes a dolog. Max. 1-2-szer ebredek, furdoszoba aztan vissza, de valoszinuleg nem alszom ejjel eleget, mert delben mar altalaban tok almos vagyok... :roll:

Hafi - en is pont ezt akartam irni, hogy a mosogepelromlas soha nem jon jokor. :evil: A mienk mar nem garancialis, de szerencsere a parom rendelt hozza alkatreszt es mar ketszer megjavitotta. Egyszer a motor utana a pumpa adta be a kulcsot. Nem mosogepszerelo, de interneten megtalata, hogy hozza rendbe.

Yve - bolgog szulinapot a nagyfiunak! :D En is 37. hetrol tudok koraszulotthatarnak.

Azt is visszaolvastam, hogy mindneki milyen jol elvan a papirtoltogetessel - hat nelunk erre nem lesz gond, mert itt semmifele tamogatas nincsen. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hajnski 2009.01.26 19:51-kor.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

yve: "A normális, 40 hetes, azaz 280 napos terhességi tartamnál lényegesen rövidebb terhességből született újszülött. Hivatalosan 37 hétnél, azaz 259 napnál rövidebb időre született újszülött a koraszülött. Alsó határ nincsen, minden életjelenséget mutató magzatot koraszülöttnek kell tekinteni, bár a 28. hét előtt születettek valójában késői vetélésből származnak.
Magyarországnak az újszülöttek közel 10 %-a idő előtt jön világra. Ez az adat azért nem lehet pontos, mert az esetek kb. 1/7-ben nem lehet a terhesség tartamát pontosan meghatározni."

budabo Mindenképp írd le és ne szóban, hogy nyoma maradjon a panaszodnak és a panaszkönyvükbe is írd be!!!!

Kép

Kép

Kép
millye

Nahát, agyam mint szita, végigolvastam és egy csomó minden eszembe jutott de gyorsan el is felejtettem :oops: mindegy :)

Vizes láb: nekem egyetlen egyszer volt ilyen, három hete mikor Zéti kórházba került és kora délutántól késő estig egy fotelban ültem az ágya mellett a dögmeleg kórteremben. Másnapra kértem apát hogy hozzon két üveg vizet(3 liter összesen), lehúztam mindkettőt egy nap alatt és estére helyre is jöttem, egész nap kb óránként jártam pisilni de lejött rólam a víz. Sétálgattam is aznap, meg felpolcolva is volt a lábam, de nem túl magasan mert ott csak kissámli volt.

Hú Verus nem semmi álom, lehet hogy azért álmodtad ezt mert így elkerülheted, valami sugallat volt :)

Zsu ez tök jó hogy apa otthon lesz, úgy irigyellek! :)

Hú de ciki, elfelejtettem felhívni a lepasszolt dokimat hogy ne számítson rám, ma kellett volna mennem hozzá :oops: majd holnap szólok neki hogy bocsesz :oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

zsu83: Én is nagyon irigyellek, hogy a férjed otthon lesz! El leszel kényeztetve az már biztos! :lol: de jó lenne ha a férjem is itthon lenne... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Yve: Bocsánat, én el is felejtettem boldog szülinapot kívánni!!! Nagyon boldog szülinapot Ricsinek!
Egyébként én is csatlakozom Hozzád, nekem sem szokott fájni, ahogy rugdos a Gyerkőc... Néha picit feljajdulok egy-egy mozdulatra, de hogy sírás határán lennék... Inkább örülni szoktam, hogy végre aktív. :) Lehet, hogy nyugodt Gyerekem lesz??? :D

Gjéti: Mikor lesz császárod?

Zsu:
Mikor jöhet Bencus? Mi az új kitűzött nap?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Köszi csajok! Akkor már csak 6 nap hiányzik a betöltött 37. héthez!
Holnaptól végre magnéziumot se kell már innom!

Ricsinek kreálok új vonalzót! :D
yve

háfi: Sajnálom a mosógépet együtt érzek veled mert nekem karácsony előtt 3 nappal mondta be az unalmast... kihívtam a szerelőt aki szétszedte és mondta, hogy nem tudja rögtön megcsinálni mert alkatrészt kell rendelni... és gondoljam át, hogy szeretnék-e 30 000,- Ft-ot költeni rá... utána összerakta... majd közölte, hogy miután nem tudta megcsinálni "CSAK" a kiszállást kell kifizetni 5000,- Ft... a méregtől nem láttam... amikor elment bekapcsoltam és azóta működik :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

millye: holnap felhívom a fogyasztóvédelmet - ha lesz kedvem - mondjanak valami okosat, hogy ha végre megjön a szőnyeg tudjam verni az asztalt, valami kedvezmény ugyanis jár ennyi késésre, de hát lassan két hónap, már ingyen is adhatnák :evil:

zetibebi: igyekszem én is sokat inni, de nálam már attól szerintem nem fog helyre jönni. sajna. Jó hogy szimpi az új dokid

Kép
budabo

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula az új topikbabához és sok boldogságot kívánok!!

Ma voltam dokinál, jóslófájás egyáltalán nincs, lábdagadás annál inkább.

Érdekes, nekem soha nem fájt a baba mozgása, maximum kicsit kellemetlen, nem tudom ez mit jelent, remélem azt, hogy idekint is ilyen nyugodt baba lesz..

Végülis csütörtökön kell befeküdnöm és pénteken találkozunk Lili babával!! Izgalom nem nagyon van bennem, inkább csak azzal kapcsolatban, hogy egészséges legyen...

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok lányok, megint csak egy gyors bekukk és én is gratulálok Andinak Hanna babához!
Reggel azt hittem, én is dobogós hehyezést csípek el, de szerencsére vaklárma volt. Szóval fél 7től fájdogálni kezdtem, nem vészesen, viszont szinte folyamatosan. Gondoltam, hogy ez semmi, majd elmúlik, de nem múlt, csak jött közben egy-egy erősebb is. Fél 11kor felhívtam dokinénit, hogy most mi legyen, azt mondta, megnéz. Szóval irány a kórház, megvizsgált, teljesen zárt vagyok, pici feje totál fent, azért rátettek ctg-re, ami picit hullámos lett csak, viszont végig 70-80 közötti érték. Ez pedig ugye nuku, mondták, hogy biztos ezt a frontot éreztem meg. Felírt egy bogyót, amit szednem kell 2 hétig, hogy nehogy beinduljon addig a buli. Tartoztunk egy úttal az ördögnek :wink:
Bocs, hogy nem reagálok egyenként, de mindjárt itt van Apa...kitartás mindenkinek!

Kép
Kép
abencze

Julcsi, jövő hét hétfőn (február2), ha Oli addig nem fordul be... :D

Kép

Kép
gjéti

Abencze: 70-80 közötti értéked volt? Nekem egyenes vonal volt, ami el sem mozdult 20-ról... :shock:
Mondom, szerintem én az 50. héten szülnék, ha hagynák...

Kép
cserkészkolbász

Huhh, Gjéti, izgis. :)

Zetibebi: Én is nagyon örülök, hogy jó hatst tett Rád az orvos. :) Ez nagyon-nagyon fontos, császárnál talán még inkább... Biztos, hogy az lesz?

Erika: Persze, hogy egészséges lesz!!! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsu: biztos az is számít, h hiszek is abban, h hat a málnalevél tea. Én csodálkozom, h eddig nem nyíltál, pedig Bencus lent van.
Nem csikizted meg a talpát :D ?
Egész februárban otthon lesz a férjed? Irigy-irigy!

B79andi: jaj de édesek lehettek a gyerkőcök! A kajarendelés meg nem ciki

Kaandi: 130/90 alatt van, ha sokat mászkálok, kicsit vizesedek az alap pufisághoz.
Irigylem a vacsidat! Imádom a fokhagymás pirítóst, de nem merek mostanában enni, mivel nem tudom, mikor szülök :D . Te már tuti babázol pénteken, de jóóóó!
Alexnek mondogatom, h már jöhet, mutogatom a szobáját, ágyacskáját, hátha kedvet kap :D .
Amúgy a másodikát ajánlgatom neki! Azt is elmondtam, h készüljön, mert ha esetleg kiugrik a vérnyomim, kikapják belőlem!

Zétivera: de jó, h szimpi a dokid, akkor megnyugodhatsz!

Ladmon: ismerd be, h 80 éves mami v. papi volt, akit leelőztél!

Én is imádom érezni, még ha fáj is, h mozog, nyújtózkodik, fészkelődik. Nagyon fog hiányozni ez az érzés!

Erika: akkor pénteken 2 baba is születik, de jó!

Yve: Millye válaszához annyit fűznék, h betöltött 24. héttől törekszünk az életben tartásra, onnantól számít szülésnek.
kreiszi

Sziasztok!
Jeszus mennyit írtatok....

Andinak és Hanna babának nagy Gratula...sok-sok tejcsit,és átalvós éjszakákat kívánok!!
Szülés történetet kérünk!!!

Meg sem próbálok reagálni ....
csak -1te1 ragadnék ki....
Szülinaposoknak utólag is Sok boldogságot!

Rólunk :ma voltam védőbanyánál....hááááát idegelt megen...hiába könyörögtem neki ,hogy adja ki a recepteket dátum nélkül...mert ha megvan a baba apának ne legyen még erre is gondja....DE NEeem!!
Meg is beszéltük a párommal ami kell sos a hintőpor és az alkohol megvesszük recept nélkül...
Vérnyomi jó...131/81 és nem léptem át a bűvös 12kg!!nagyon boldog vagyok!!
A mocorgás nekem is szokott fájdalmas lenni....

Holnap vérvétel és nst...szegény párom éjszakából jön ki és így kisér el ....

Jó éjt mindenkinek....pisimentes és könnyen átfordulos éjszakát

Kép
zümis

Budabo: nekem már nagyon vizesedik a bokám és mostmár a lábfejem is... Nekem kifejezetten a séta használ, ha elmegyek a boltba vagy a piacra, mire hazaérek egészen lelohad.. A felpolcolás nem nagyon jön be...

Julcsi: Remélem én is, hogy egészséges lesz! Most éppen valahogy kétfelé feszegeti a pocakom, olyan, mintha keresztbe feküdne, elég furi...

Kreiszi: én is épp mondtam a férjemnek, hogy nagyon furcsa lesz, ha már nem fogom érezni ezt a motoszkálást minden nap! Biztos, hogy hiányozni fog nagyon. De majd a következőnél! :wink:

Kép
cserkészkolbász

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?