A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Hali!

Humanka!
Ne aggódj! A babának megvan, amire szüksége van! Nem éhezik!!! Hogy nem mocorog olyan sokat, az valószínűleg azért van, mint Honey-nak: már nincs akkora helye bukfencezni. Tudom, hogy a diéta nehéz, de kitartás. Sokszor egyél keveset és nem lesz semmi baj! Egy kis egészséges táplálkozás a végére nem olyan rémisztő. Lehet, hogy nekem is az kéne, de engem nem kényszerített rá senki! Meg is van az eredménye a +21 kg-val. Most így a végére megcsappant szerencsére az étvágyam, gondolom a gyomromat is összébbnyomja a babalak. A diéta nyitja pedig a sok zöldség, gyümölcs, párolt husi, kevés kenyér, tészta, krumpli, inkább rizs. Nem tudom, hogy most milyen lehetőségek vannak évszakilag nálatok?! (Húúú ezt szépen meg magyar fogalmaztam! :wink: ) Szóval ne ess kétségbe! (Mondjuk én még nem kerültem ilyen helyzetbe, hogy diétáznom kellett volna a cukrom miatt, de a kisfiam cukorbeteg, így sajna elég sok fogalmam van a diétáról! :cry: )
Szép hatalmas pocim van mi? Azért én is reménykedem, hogy már nem nő olyan sokat! Annácska a pocilakban még intenzíven szokott bukfencezni, így remélem nem akarja tovább bővíteni a házikóját! :wink:

Bejci!
Köszi a csinos jelzőt! Jól esik, még ha nem is így érzem általában! Múltkor például teljesen el voltam keseredve a kinézetemtől, de szerencsére pár nap alatt elmúlt. Próbálom magam nyugtatgatni, hogy utána úgy is le fogok fogyni (vagy mi)! Legalább is remélem!

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Humanka: Nagyon sajnállak, ugyanis nekem is diétázmom kell a cukor miatt. Már három hete csinálom, kezdek belejönni! De tudom, hogy nagyon nehéz! Én is - még a mai napig - inkább többszőr átszámolom az ennivalókat, hogy biztos elegendő szénhidrátot eszem-e! Mert az sem jó, ha kevesebbet eszel!
De majd úgy is bele fogsz jönni! És nagyon sajnállak a munka miatt, hogy még 6 hétig dolgoznod kell! Így biztosan nehezebb!
És ne izgulj, a dietetikus mindent el fog mondani!!!
Ha bármi kérdésed van, esetleg receptek érdekelnének, csak írj, hátha tudok segíteni!
Ormolya
ormolya

humanka :)
jaj, de sajnálom a diétát!

tábli: (ormolya, még nem küldtél adatokat. Vagy csak elkerülte a figyelmem? bagz, még nem javitottam a nevet, vagy a Tádé Emil páros már biztosnak látszik?)
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

a tábli alapján a szent imrében 26-án babaeső lesz!! :D :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

humanka!
sajnálom a diétát :(

KOnan! szép nagy a pocak!! :) ha ez vigasztal, nekem is ekkora kb :D

minyu! :lol: :lol: :lol:
nem vagyunk mi ilyen egyszerû eset :roll: :lol: még valszeg nem az lesz a végsô.... most épp a dániel dávid a nyerô... de akkor az sem baj, ha üres marad a mi nevünk, ki tudja mi lesz még itt :)

visszajöttünk most este balcsiról, én egyet úsztam balatonban, különben meg kintrôl szemléltem a többieket, de ez is jó volt!!!! meg vizezgettem magam, de irtó jól esett a pihi!!! meg ott úgy van, hoyg simi anyósékkal alszik mi meg a mellettük lévô mûterem-házban, szval reggel is alhattunk, ami nem volt semmi :) az otthagyása sem volt annyira brutál,szóval mondhtajuk jól sikerült. így koncentrálhatunk a pakolásra meg ilyesmi intézkedésekre.

honey, igen, én is úgy tudom hoyg a hely kevesebb, ne aggódj!!!!
hátonfekvôs téma asszem megoldódott már, de ln nem is bírnám, persze minden alváskor egy pár mp-ig tesztelem, mert megôôrülök az oldalt alvástól, zsibbadnak a combjaim, a térdeimnek kényelmetlen a lógás, stb, de én nem bírom...

na megyek aludniiiiii,
most tényleg :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Kedves Márti,

Boldog SzületésNapot Kívánunk!

Szép kerek szám! Lesz valami kisebb szülcsiparty?

Sziasztok Anyócák,

Olvasó üzemmódban vagyok, de itt vagyok csak a háttérben. Sokat pihenek, mert hasonlóan én is beleszaldtam a keményedésbe, de már kijelenthetem hogy tök jól vagyunk :lol: Hanimanó apa kezét nagyon szereti,mert mindig rugdossa, ilyenkor elég aktív a kislányunk :P
Szombaton megvettünk azaz majdnem mindent megvettünk a kislányunknak. Amit félve vásároltunk az a ruha, 1-1 db.ot vettünk 56 és 62.ből. Sztem ezzel még nagyon ráérünk. Szerdán ha minden jól megy akkor megyünk vissza a Balatonhoz:-) Jó lenne, mert komolyan mondom M.Jackson lassan barnának mondható mellettem.

Imádok háton aludni, és úgy is alszom, mert egyik oldalamon sem jó, akkor no szundi, ezt nem tom miért van így. Honey, miértis nem javasolják? Pedig mindig azt mondják ami a Mamminak jó az a Babának is jó. Hogyis van ez?
..én mást sokat álmodom a kislánykával ti hogy vagytok ezzel? igaz a kis arcára sosem emléxem, de arra ahogy teper apa elé mikor megjön, hát ezen még mindig jót mosolygok.

Ja Honey, látod mondtam neked az előadáson, hogy milyen :lol: NAAAAAAAGY :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nyuszifülke!

Nagyon köszönöm! Elvben már megtartottuk a nagycsaládi bulit, a gyerekek szülinapjával együtt együtt, de, ahogy érzékelem, van valami a levegőben! :lol: Majd este okosabb leszek!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt csajszik!

jaj olyan jóóót aludtam! :D

Boldog szülinapot márti!! :D

nyuszifülke,
azért nem javasolják a háton alvást, mert ott van 2 fő ütőér, amit a baba elnyomhat, mert már olyan "nehéz" . És ezzel jelentősen leromlik a keringés. A jó hír az benne, hogy valószínűleg, te hamarabb leszel rosszul ( szédülés ) , mint hogy ebből a babó bármit is megérezzen! De a nagyon paramamiknak azért nem árt az elővigyázatosság! :D
Keményedésre szedsz valamit?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

MagneB6.ot. Egyenlőre nincs szükségem rá kopp kopp kopp. A pénteki napom az valami katasztrófa volt, apa beakart vinni az ügyeletre, de butaságnak tartottam, hiszen nem kell még szülni, no meg a családomban van egy eü.s aki erre tud is válaszolni nekem :lol: Olyan érzésetek szokott lenni, hogy úhh na ezt hogy írjam le, hmmmmmmmmm; Sóval a torkotokba olyan folytás érzés, vagy hasonló talán mint mikor valamit rosszulnyelünk, nem a félre nyelünk hanem rosszulnyelünk, nagyon rossz érzés, no meg mikor alulra benyilal, áááhh, kérdem akkor mi lesz szülésnél. Bár sztem nevetve kifogom majd bírni, hisz nekem rengeteg cystám volt kegyetlen fájdalmak, no most azért valaki születni fog :lol: :lol:

Ki hogy megy nyaralni?
Vendég

Jó reggelt! :)

Hogy vagytok kismamik?

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT MÁRTI :)

Konan!
Szép nagy pocit növesztettél te is :)

Humanka!
Már csak pár hét, és nem kell diétázni :) milyen jó is lesz akkor :) , vígasztaljon ez a tudat :) - bár tisztában vagyok vele, hogy most ez nem vígasz. Több kismamát ismerek, akinek diétáznia kellett,, és szó szerint éheztek.
Kitartás!!

Látom Honey, jót aludtál... :)

Én hajnalban fél 5 -kor már nem voltam képes aludni.. és gondoltam, hogy ne teljen feleslegesen az idő.. felkeltem és vasaltam.. :) legalább jó hűvös volt most hozzá... no de azért ez remélem, hgoy nem lesz gyakori, hogy hajnalban kelek.
Aztán fél 7-kor végeztem és vissza feküdtem 1 órácskára... most meg már főzöm az ebédet...
Kezdem magam duracell nyuszókának érezni magam... most sok energiám van.. de honnan??? :shock:

szeder74

Sziasztok!

Márti!

Nagyon Boldog Születésnapot kívánok!

Konan!

Nagyon szép a pocid!

Humanka!
Sajnálom a diétát.

Csehi!
Dr. Hrabár Jenőt én csak látásból ismerem. Ő volt az orvosod? Mi történt veled, ha nem vagyok tolakodó?

Kép
Kép
petra1980

honey,
főleg hogyha az előző nap késik, a rákövetkező nap meg kicsit előbb akar kijönni :D

Kép
Kép
csibe21

..Szeder hogy te milyen aktív vagy? A duracell nyuszin is túl teszel :lol:
Én vasárnap jártam így, mert idegesítettem magam a légzésfigyelőn, hogy nem jót vettünk, és mikor meggyőztem magam hogy jó lesz majd ez is a következő 10évre, megint kipattant a szemem, és elkezdtem a netet olvasni, hogy miiért is elégedjek meg ezzel és miért ne cseréljem ki. a végeredmény, hogy mentem és kicseréltem :lol: :lol: :lol:
Ahhoz képest, hogy Szeder benned mennyi energy van velem ellentétben hogy nem aludtam szinte semmit, d.u olyan nagyot aludtam,hogy még én is meglepődtem, aludtam d.u 4h hosszát, hát azért ez rám nézve igen meglepő :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja, és az okos könyvekj azt írják, hogy fáradékonyabbak leszünk, hát a hajnali vasalás mintha rácáfolna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja Honey, és keményedsz még?
Vendég

Sziasztok!

Ismét túl egy épitkezős hétvégén, de a hálószobánknak már több mint a fele ki van festve! Jövő hét végére már rendesen lesz villanyunk és vizünk is, csak a Gázművekkel szivunk... Főzni tudok mondjuk elektromos rezsón is, meg lesz egy villanybojlerünk, csak lakhatásink nem lesz amig nincs meg a gáz :(

Röné: utólag is gratula a 30. hét betöltéshez! Nem hiszem, hogy gáz lenne, hogy nincs saját orvosod, szerintem ezt mindenkinek magának kell tudnia, hogy akar-e vagy sem. Engem megnyugtat, hogy egy imserős arc lesz ott, na meg bármikor zaklathatom kérdésekkel telefonon.

Bagzerka: örülök, hogy nem kell egyedül maradnod költözés előtt :)

Szülésznő: miénk 15-25 000Ft közö9tt fog kapni, attól függ, éjszaka kell-e berángatni, meg ilyenek :) Na meg, hogy menniyre leszünk vele elégedettek, de eddig mindenkitől csak jót hallottam róla :)

Szeder: én hetek óta néha nehezen kapok levegőt :( Főleg vihar előtt.

Babakötvényen én eddig még nem is gondolkoztam.

Doki: nekem magán dokim van, szabott tarifával, viszont kaphatnékl róla számlát, ha lenne egészségpénztáram, és akkor a pénz egy része visszajönne. csakhát nincs.

Honey: én nem tudok hanyattfekve aludni :) Bugyi: öööö nem tudom a tipusát, de már megvettem a Kenguruban, remélem használható lesz, mert drága volt eléggé.

Starlark: sajnálom, hogy csúsztok, a bunkó értékesitőt, mg nyugodtan dobd ki az emeletről, van még belőlük bőven sok.

Konan: szép nagy a pocid már!

Blúmi: húúúú jó nagy babó :) Én szerdán megyek UH-ra, kiváncsi vagyok, mekkora lesz a kisfiunk.

Márti: sajnálom a szülésnős dolgot, és Boldog születésnapot!

Honey: dokim azt mondta, attól is függ, hogy mennyit érzel a mozgásból, hogy te mennyit vagy egy helyben. :)

Humanka: sajnálom a diétát :(

Nyuszifülke: mi idén nem megyünk nyaralni, épitkezünk.

Kép
kistiggrincs

..nos Kistiggrincs az építkezész is fel lehet fogni amolyan nyaralásnak :lol: :lol: ez a nyaralás :D

Ja, és a bugyi-téma; hát én sztem veszek majd valami párszáz ft.osat és azt viszem be, de nem ilyen eldobhatót, ááh én mikor megláttam a Brendonban azt hittem dobok egy hátást, emrt én azt fel nem veszem. Jó lehet kicsit finnyás vagyok, de az annyira átlátszó, ok szellős, de veszek papumott az is szellős, hisz mindig azt ajánlják. No ez a csipkefazon :lol: :lol: :lol: :lol: S :lol: Szexi nagyon. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én nem kérdeztem meg a szülésznőt, hogy mennyibe fiog kerülni a jelenléte, valahogy korainak tartom, majd a 2 ctg.n akarom megkérdezni ha kijön rá a lépés,de passsz. Honey az ismerőseid szültek nála megkérdeznéd nekem, hogy árat mond vagy amit gondolok? Bár szóse róla azért kiváncsi vagyok, hogy mennyi?

Nálatok mit mondott a doki a szülés áráról? (nekem nem mondiott árat csak azt hogy ő úgy is mindent megtesz, de amire én gondolok).
Vendég

Sziasztok!

Márti : Boldog szülinapot kívánok!

Mindenkinek szép napot

Kép
csehi77

Konan!
Tényleg szép méretes pocakod van, de nyugtasson meg a tudat, hogy nekem is hatalmas méreteket öltött. Mikor kérdezik, mikor szülök, én mondom, még 2 hónap hónap múlva, akkor teljesen le vannak döbbenve.
Legutóbb is egyik boltban hastartót vettem (ajánlom mindenkinek, akinek fáj a dereka), lemérte a pocakomat a csaj, mondja, minek már ide, úgyis mindjárt kibújik az a baba, aztán neki is leesett az álla.

Hanyatt fekvés: Én is csak azért nem szoktam hanyatt feküdni, mert azt olvastam, nem szerencsés. Bár az utóbbi időben gyakran ébredek félig oldalt, félig hanyatt állapotban, mert a csípőmet iszonyatosan elfekszem mindkét oldalon. Van valakinek ötlete, mit lehet tenni, hogy ne feküdjem szét a csípőmet?

Blúmi!
Nekem a dokim azt mondta, fél kiló szórás is lehetséges ezekhez a becsült súlyokhoz képest. Én is ebben reménykedem. Bár mikor megvizsgált kézzel, akkor mondta, hogy nem is olyan nagy ez a baba, mint a papírokon, bár egy kicsit nagyobb az átlagnál. Szóval, lehet, hogy a tied is „csak” 2 kg –s.

Márti!
Nagyon boldog szülinapot!! Biztos lesz meglepi, várunk a baszámolóval!
Nekem is sokat mocorog. Egyik ismerősünknél voltunk, mondta, hogy na, már megállna a hasamon a pohár. Én meg ki is próbáltam. És tényleg megáll.

Honey!
Már mindenki megírta (akik gyorsabbak voltam nálam), és én is csak erősíteni tudom azok táborát, akik azt mondták, hogy a babáknak már egyre kisebb a helyük, így természetes, ha másképp éled meg a mocorgásait. Nekem is lassabban mocorog.

Humanka!
Sajnálom, hogy rossz lett megint a cukros eredményed. A diétába meg te is belejössz, meglátod. Bár egy kicsit félek én is, hogy esetleg én is cukros lettem, mert sokat és hirtelen nő a baba, így a következő vérvételen cukrot is néznek nálam. De remélem nem lesz baj.

Mint írtam, hatalmas lesz a babánk. Félek is tőle, hogy fogom megszülni. A dokim is mondta pénteken, hogy méretes. 31 hetesen azt mondta, hogy a méretei alapján 35 hetesnek felel meg, így Honey, sajna én überellek titeket a 33 heteddel (30 hetesen). Már pénteken több, mint 2 kg volt egy kicsivel, és még 2 hónap. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, mi lesz itt? Kapásból 56-os ruhával kezdünk? Ja, így nem csoda, ha nagy a hasam, hisz valahol el kell férnie annak a gyereknek.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

hállóóó!!! :)
na kezdek begabalyodni.... épp telefonos ügyintézést próbálok, de már 2 önkormányzatotról is lemondtam, a net rendeléásrôl és épp a tcom-ról is... megôôôrülök!!!!! miért nem lehjet elintézni semmitsem??????? francbamár :twisted: :twisted:
tényleg, fél10 óta ezen vagyok, azt gondolnám hoyg ennyi idô alatt röhögve elintéézek ennyit... de nem, mert kapásból fel sem veszik... :evil:

ja, tényleg, hamár elôjött, az egyik dolgog, mait próbálok itt megtudakolni: van kerületenént változó, tehát valami önkormányzati támogatás, amit baba születés után adnak a kerület lakóinak. simivel vbagy lecsúsztunk, vagy nem emlékszem, de került-függô már eleve az is hoyg mennyi, mert van ahol nem adnak, van ahol meg hattalmas összeget, na valaki tud errôl valamit??? hoyg hogy hívják, meg hoyg hogy lehet intézni??? -mert gondolom ezt sem a postás hozza a baba hírre, hanem igényelni kell, mert nem hülyék ók sem, ha nem mész érte, megtartják....
szóval valaki????????????????????????
-mert most ezen múlna hoyg mikor jelentezem majd át az új címre...

KépKép

KépKép
bagzerka

bagzerka :)
Nálunk a védönéni mondta anno, hogy van, igaz, kis település lévén "csak annyi", hogy kaptunk egy 5000 ft-os kupont amit a helyi gyógyszertárban lehet levásárolni (pelusra, popsitörlöre, vagy bármire) talán védönéni tud segiteni.

Márti :)
Boldog szülinapot!

nyuszifülke :)
én is ezt csináltam: vettem a kinaisban 99 ft-ért pamut bugyeszokat. aztán még azt is ráfoghatom, hogy eldobhatós :D
ma megyek dokihoz, megkérdem a tarifát, de mivel Csibe is hozzá jár, neki meg 50-60-at mondott, de csak ha elégedett vagy, hát gondolom nekme is azt fogja mondani.

kistiggrincs :)
drukk az épitkezéshez, gázosokkal anno mi is szivtunk (4 hónapot csusztak, szeptember helyett csak dec-ben kötötték be, fizettek is kötbért rendesen!)

szeder :)
egy kis duracellt küldhetnél ide is, én most nagyon ki vagyok ütve, nagyon fáradt vagyok :oops:

megyek is, ledölök, már amennyire a nagyfiú engedi.

Kép
Kép
Kép
minyu

Hello lányok!

Humanka: Sajnálom a diétázást. Hogy állsz azóta a hányással?

Márti: BOLDOG SZÜLINAPOT!!! MAjd mesélj, mi "volt a levegőben" ! :wink:

Nyuszifülke: Én majd szerdán fogok rákérdeznia adokimnál az összegre.

Ági: Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem az 56-os ruha nem lesz elég a babádnak, ha már most 2 kg-s.

BAgzerka: Igen, van ilyen támogatás, sógornőm szült márciusban, és kb. áprilisban kapott valami levelet, hogy a kislánya, mint új kerületi lakos kap valami összeget. De szerintem ezt automatikusan kapta. Majd megkérdezem.

Szeder: Akkor ezek szerint jobban vagy, ha már hajnalok-hajnalán vasalsz... jöhetsz hozzánk is, mától átmegyek mosómaciba!

Felhoztam Pestre a babaruhákat, holnap kezdem a mosást-vasalást
Hétvégén vettünk egy pár dolgot (szoptatós melltartót, kórházba hálóinget), elővettem a tesóméktól "örökölt dolgokat (kád, játszószönyeg...), úgyhogy kezd összeállni nagyon lassan minden.
Hú egy kérdés:
Nem tudja valaki, hol lehet venni és mi a neve annak a tesztcsíknak, ami kimutatja, ha fehérje van a vizeletben? Lassan kellene néznem, de nincs kedvem csak emiatt minden héten védőnénihez menni!
Nálatok milyen idő van? Ahhoz képest, hogy hatalmas lehülést mondtak, én nem érzem, hogy hidegeb lenne!
Ja, időjárás: Lehet, hogy már volt szó róla, akkor bocsi: milyen ruhában hozzátok ki a babát a kórházból? Mert ez a szeptember pont olyan, hogy dög meleg is lehet, meg tök hideg is... Azon gondolkodtam, hogy 2 variációt állítok össze, egyet meleg- egyet hűvös idő esetére. Vagy az időjárás tök mindegy?
Vendég

Köszi Minyu a választ.

Ma mész dokihoz, de jóóó irigy irigy, akkor látni is fogod :lol: :lol:

Nekem még 1hónap:-( És kb még egy hónap a babázásig :lol: :lol:

Bugyesz terén valami ilyesmire gondoltam :lol: :lol: :lol:

Kiváncsi leszek ki lesz az első baba :P :P :P De szép lassan kiderül, mert azért közeledünk a szeptemberhez.

Bagzi; A kerület oldalán érdeklődtél? Én nem is hallottam erről semmit, csak az államit tudom. De a védőnénit majd megkérdezem én is, hisz ami jár az jár :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vajon mi lehet Nostawennel??? :?: :?:
Vendég

Sziasztok!

Na végre,hogy beengedett a babanet. Reggel óta prókálkozom :twisted: :twisted: :twisted:

Számításaim szerint mostanra mindenki sikeresen betöltöttel a 30. hetet!HURRÁÁ! és gratulálok!!! :D csak így tovább.

Humanka!
Sajnálom a diétát :( Kitartást kívánok hozzá! 6 hetet dolgozol én meg pont 6 hét múlva vagyok kiírva :shock: nem irigyellek,de tudom, hogy muszáj.

Márti!

NAGYON BOLDOG Szülinapot kívánok!

Honey!
De jó nekek,hogy ilyen jót aludtál. Én már 1 hete nem alszom rendesen. Sehogyan sem jó,forgolódok a kicsi fiam meg rugdos,hogy úgy neki nem jó. Háton meg nem nagyon merek én sem :shock:

Szeder!
Csatlakozom hozzád,már én is kivasaltam :D ,mondjuk jól el is fáradtam.

kistiggrincs!
Örülök,hogyx azért szépen haladtok. A gáz bekötés biztosan sok mérgelődést okoz. Sajnálom :(

Ági!
Szerintem is kicsi lesz az 56-os ruci ha valóban ilyen nagy a bébi.
Nekünk 56-os van lapból,de az átlagos méret.

Bagzerka!
Ne hagyd magad ennyire felidegesíteni. Tudod az árt a szépségenk nem is beszélve a babáról :wink:

Bejci!
Én két kombinációt állítok össze. Mindkettőnek hosszúujjú a rugdalózója csak az egyik plüss a másik meg egy vékonyabb anyagból van. Nem tudtam jobbat kitalálni.

Kép
Kép
a.m.

Bejci!
Ne mááááááár. Az 56 – os sem lesz elég?
Azt hiszem, DM-ben mintha láttam volna már olyan tesztcsíkot, de nem emlékszem pontosan.
Szerintem jó ötlet, hogy egy meleg, egy hideg ruhát állítsz össze.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Szeder!
De jó, hogy hirtelen ennyi energiád lett! ÚÚÚÚgy irigyellek! Én úgy érzem, hogy minden energiámat elviszi Annácska. Szabályszerűen lemerít! Gondolom a sok mozgolódásával: hihetetlen miket képes alkotni a pocakomban! És jó látványos is! Apának borzasztóan tetszik!!! :P Ha nem tudok aludni délután 2-3 órát, akkor már kora este szabályosan szenvedek az álmosságtól. De ha alszom délután, akkor is 10-11 óra körül simán elalszom, és ha senki nem kelt fel, akkor alszom 9-fél 10-ig. Pedig annyi dolgom lenne! b :? :lol: Lehet, hogy jobb lesz már hónap végétől, amikor már egyáltalán nem kell dolgoznom?!

Márti!
Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!!! :D

Múlt héten csináltunk Annácskának hivatalos apukát! :wink: Mert nem úgy van ám az, hogy apuka azt mondja, hogy: Én vagyok az apuka?! Elkészült az apasági nyilatkozat. Nem tudom, hogy közületek kell-e valakinek csinálni ilyet, de elképesztő a menete: kellett hozzá a jogerős ítélet a 10 évvel ezelőtti válásomról, kellett külön egy családi állapot igazolás az önkormányzattól, egy igazolás a dokibácsitól a szülés várható időpontjáról és a fogantatás (!!!) feltételezett időpontjáról, a kiskönyv és egy nyilatkozat tőlem, hogy hozzájárulok ahhoz, hogy a párom nyilatkozzon, hogy ő a születendő gyermek apukája! Na erre varrjatok gombot! Na mindegy! Megvan ez is! Szóval így lett hivatalos apukája is Annácskának!

Bejci!
Én úgy gondolom, hogy ez a helyes megoldás: úgy sem lehet tudni, hogy milyen idő lesz aznap, amikor hazavisszük a picúrt, kell egy hidegebb és egy melegebb időre való ruházat. Ez a tuti!

Kép
Kép
konan

Micsooooodaaaaaaaaaaaaaa?

Mi most megyünk ezt megcsináltatni ezt a papírt Konan. Kiskönyv, Isten vagy, simán itt hagytam volna. Mi reggel voltunk mondjuk más miatt, de a kiskönyv, áhh el is feljetettem. Nyilatkozatot írjak, hogy ő az apa, áááhhh ez minek mááá'! Ezt apának nem mesélem el majd szembesül ott vele. Bár sztem nevetni fog az egészen.
Vendég

Csepelen és Érden van támogatás
20,000 Ft
Érden természetbeni (ilyen értékben kapnak csomagot az ottani állandólakosok)
Csepelen meg szerintem a START számlára fizetik, mert hogy igazolni kell, hogy nyitott a szülő START számlát

(mivel ez a két hely jöhet szóba, csak ezeket tudom)

Kép
Kép
csibe21

Konan : Mi is csináltattunk apasági nyilatkozatot, de nekünk csak személyi, lakcímkártya, és a kiskönyv kellett hozzá, és kb. 10 perc alatt megvolt az egész.

Kép
csehi77

köszi lányok :)

nekünk is kell majd megint apasági, de múltkor kb 10 perc volt az eglsz, sôt az is cska a várakozás miatt. szóval nekünk is kéne valamikor ezt is intézni....

tényleg valami jó internetet nem tudtok? ami occsó és gyors???

a.m.
aranyos vagy :) annyira nem húzom fel magam, csak jóó leírni!!!!

asszem én is majd 2 variációt állítok össze hazahozósból, és ehet hoyg otthon lesznek nagy felirattal, majd marci, ha jön értünk, akkor azt hozza, amielyik épp illendô :)

dejóó hoyg már ilyenrôl beszélünk!!!!!!! anyira izgatott vagyoooook!!!!
persze még kórházik sincs, de azt ios majd az új helyen...majd 35. körül asszem.

na pakolok, de mennyire nincs kedvem...most hgogy nem az egyszerû-agy-nélküli könyv pakolás van...így már smemi kedvem, szelektálni, kidobni gyerekkori levelezéseket, stb, de most valahoyg könyyû.... nem is értem, pedig ôôs-raktározó vagyok!! :lol: ja meg rögtön feljön a vevô csaj, hoyg aláírjak valamit, lehet h elájul majd, annyira káosz van itt, de ha meg rend lenne, gyanús lenne hoyg nem is pakolunk, nem??!! :) na mindegy...

megyek, páááá

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok,

:lol: :lol: :lol: Na végeztünk is az önkorinál, és hasonló volt, mint Csehinél :lol: :lol: :lol: Egy tündéri nénike csinálta meg a papírokat, és hamar is végeztünk. Még az átjelentkezés sem tartott sokáig, merthogy mind2.nek még az otthoni volt az állandó, de most már egy helyen lesz a kiscsajád :lol: :lol: :lol:

Hát igen, ami a kisrucikat illeti, két terv sszükség lesz, főleg ha jó hosszú lesz a nyár, no meg beköszönt az ősz előtt a vénasszonyok, úúúh de szupper lenne. Bár én nagyon szeretem az őszt hisz őszi vagyok:-)

A kórházi csomit mikor érdemes összeállítani?

Na most megyek eldőlök, mert nekem nagyon nagy az energy veszteségem, és valahogy felkell töltődnöm mire apa haza ér, és az meg hamar eljön :P :P :P

Bagzi sok energyt neked, gondolj arra milyen jó lesz majd mikor már ott lesztek a másikban :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy most nem látod a végét, de hamarosan igen.
Vendég

Lányok!

Köszi! Olyan aranyosak vagytok! :lol: Anno nem is gondoltam volna, hogy az embernek ennyit jelenthet egy topic! Nagyon a szívemhez nőttetek!

Ági!

Az 56-os még egy 60cm-es babára is jó! Az én fiaim 3350-3670g közti súllyal születtek és szülés után kicsit nagy volt rájuk az 56-os, de kisebbet nem érdemes venni, mert az 50-es tényleg csak 1-2 hétig jó! Az 56-os méretet 2 hónapos korukig simán rájuk tudtam adni! De érdemes kezdetnek az 56-62es cimkéket keresni, mert így is méretezik a ruhákat, illetve nagyon ajánlom ebből a szempontból a Kenguru Gold babaruháit, mert azok kicsit bővebbek, kényelmesebbek, hosszabbak,mint a többi, ráadásul a bodyk nagy része 2 állású patenttal rendelkezik, így gyakorlatilag 1 body 2 méretben, nagyon praktikus! Ja, és ami még Kenguru Gold-os és Asti-s bodyk-nál hatalmas előny: Elől végig patentosakat is lehet kapni, ami egyrészt elősegíti a baba gyorsabb öltöztetését, másrészt az újszülöttek nagyon tudják utálni, ha áthúzunk valami ruhadarabot a fejükön (ezt tapasztaltam!), állítólag a szülésre emlékezteti őket!

Na, most megrendelem a szopipárnát+ a kiscsaj ágyneműjét, aztán lépek, sütök egy sütit, hátha lesz valami este! :wink: Ha mégsem, akkor bánatomban felfalom az egészet! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti!

Köszönöm szépen a tippeket, megfogadom, és szétnézek.

Azért csak lesz már valami este...

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Mártinak én is nagyon-nagyon sok boldog születésnapot kívánok!!! És jó sütizést!

Minyu: írtam privit, remélem megkaptad.

Szent Imrések: csak érdeklődnék, hogy ki melyik orvosnál van?! Én a Raftnál vagyok, nekem nagyon szimpatikus!
Csak azon gondolkodom már napok óta, hogy érdemes-e szülésznőt fogadni? Én (még) nem fogadtam, csak gondolkodom, mi lenne a jobb. Van már két telefonszámom, csak egyszerűen nem tudom eldönteni. Persze, tudom, hogy jó lenne valaki, akit ismerek, egy ismerős arc, aki velem/ velünk van, csak hát még mindig nem döntöttem. Kíváncsi vagyok a véleményekre!
Ne haragudjatok, hogy ezzel zaklattalak Titeket, de ha mégis így döntenék, akkor már hamarosan választanom kéne.

Na, sziasztok!
Ormolya
ormolya

Hello Lányok! Visszatértem a délutáni szundimból! :)

Eszembe jutott, hogy holnap megyek 32. heti uh-ra!! Nemrég még csak a 12. hetit vártam!! Kérek szépen drukkokat, hogy minden rendben legyen!
Szerintetek meg lehet őket kérni, hogy becsüljenek súlyt? Mert eddig a kötelező uh-kon nem volt súlybecslés..
Vendég

Szia Ormolya,

Én fogadtam szülésznőt, mert lehet apa meggondolja magát és nem lesz bent akkor még mindig ott van a szülésznő. No meg hogy segítsen nekem mindenben. Ha már van ilyen foglalkozás, én élek a lehetőséggel, ja és elég sokan mondták hogy jó ha van választott szülésznő. Sokban tud segíteni, de ebben csak tapasztalt anyócák tudnak neked segíteni. A dokid kit ajánlott? szülésznőre gondolok. A nevük esetleg publikus? Hátha valamelyikőnknek épp az, sose lehet tudni.

Jajj csajok semmit sem tudtam aludni, pedig nagyon kivagyok nyuszizva (nyúlva).
Vendég

Lányok!
Jaj.. látom többen azt hiszik, hogy akkumulátoron töltögetem magam, hogy sokat bírjak..
ááá el ne higyjétek, hogy én mindig ilyen vagyok.. nem tudom, hogy a mai energiám honnan jött.. de tény, hogy a hétvégét is végigdolgoztam itthon.. elkészült Adélkám szobája is.. majd készítek képet és felteszem nektek :)
Adél ruháit már én is kimostam holnap meg vasalom őket.. és igazán akkor lesz kész a szobája, ha a ruhái is a szekrényben vannak.

Álom:
Én azt álmodtam valamelyik nap, hogy megszületett Adél.. :) -természetesen gyönyörű volt.. és mindjárt 1-2 hónapos nagyságú :) :) ... ja és már rögtön a születése után yügyögött..nevetgélt... :) -tehát egy supergirlt szültem :)
Szinte minden nap Adéllal álmodom.. jaj lányok annyira vágyom már rá, hogy öleljem, pusziljam, és nagyon-nagyon várom, hogy egymás szemébe nézzünk.. :)
Gondolom, hogy
Ti
is
hasonóan
éreztek!!!!!!! :)

szeder74

bejci!
drukkolok holnapra minden rendben lesz!!!
előbb ugyan nem írtam.. de én is szundiztam.. és most kelltem fel.. :oops: :D )

szeder74

bejci!
igen, kérd meg, hogy mondják meg a becsült súlyát.. állítólag a fej, mellkas méretből számolja ki az uh. gép!
:)

szeder74

Sziasztok! :)

Márti: Boldogot Neked! :)

Ági: bizony, szerezz be pár 62-est is... én is arra fogok gyúrni inkább. Apája anno 62 cm-el született.
/Bár az igazság az hogy ruhát nem nagyon merek még venni. de a 36 hetes UH-t lehet nem kéne kivárni.../

Ormolya: Én is az utolsó pillanatig halasztottam hogy fogadjak ne fogadjak. A fogadás mellett döntöttem, jobb lesz így nem lesz hirtelen minden olyan idegen.
Ma megyünk pont be a párommal találkozni a szülésznővel és megbeszélni a részleteket.

Mostanában eléggé érzem hogy újra lazulnak az izületeim, főleg hát tájékon, a bébi meg sokat mocorog, de továbbra is kis finoman.
Ma fél6-kor kellett kelnem de ő úgy fél8 felé ébredt :) Tartsa meg ezt a jó szokását ide kint is majd :)

Jujj és naghyon rácuppantam a sárgabélű francia barackra, hihetetlen mennyiségeket tudnék megenni, és néha szabályszerű farkas éhség tör rám, pedig eddig nem is igen kívántam a kaját.

Kép

Kép
starlark

Konan, Bejci!
Látom már ti is töritek a fejeteket, hogy milyen legyen a HAZAHOZÓS RUHA :)
Hát nekem is "feladat" volt kitalálni, vékony rugit vettem, bady-rövidújjú, kis vékony sapi és én vettem egy édes kis kocsikabátot , ha kell.. és van vékonytakarója Adélnak, úgyhogy, ha hűvösebb az idő a hordozóba Adél.. és kistakaróval betakarom.. úgyis csak a kocsiig kell kibírni aztán ismét meleg helyen lehet.. szerintem nem kell misztifikálni jobban... :wink: :wink: -gondolom mindenki autóval tud hazamenni a kórházból.. és nem kell tömegközlekednie senkinek!!
:wink:

Bejci!
Én vettem tesztcsíkot, de az minden egyéb mást is mutat.. és.. el is gondolkodtam, hogy bizony én is kezdem használni.. de addig nem nagyon akartam eddig, amíg nem ödémásodom nagyon..
TÉNYLEG!
Hogy is van ez????
Toxémia: ödéma, magas vérnyomás.. és a végén van a fehérje a vizeletben???
most elbizonytalanodtam.. de az hiszem, hogy a védőnő mondta, hogy előszőr az ödéma, majd a vérnyomás rosszalkodik és utána van a vizeletben fehérje!
KI TUDJA????
Bejci!
A gyógyszertárban vegyél, illetve kérdezz rá! amit én vettem:
MEDI - COM de ezt azért nem ajánlom, mert 1 db van benne.. és
elég húzós az ára... már ahhoz képest, ha minden nap szeretnéd nézni a vizeletet. Úgyhogy én is majd elgurulok a gyógyszertárba és nézek majd másikat, amiben több van.. :wink:
Ja és, ha valakitől tudnál kérni esetleg vérnyomásmérőt az is jó lenne.. mert állítólag, ha a vérnyomás rendben, akkor nincs toxémia :wink: -de parázok én is ettől a fránya toxémiától !!! :twisted: :twisted: :twisted: pfh.. mindig parázok ám valamin ... :?

bagzderk!
sajnos nem tudok internetszolgáltatót, ami tényleg megérné. Nem nézted a neten az ajánlatokat??
AGY-nélküli munka.. ez tetszik :)

Kistigrincs!
Na azért látom, hogy haladtok a felújítással.. de elhiszem, hogy most nehéz neked (nektek).. de kitartást küldök.. és gondolj mindig arra, hogy milyen szép is lesz :) -ha elkészül a remekmű remélem dobsz nekünk képet :)

Most eldugulok.. és iszom egy jegeskávét... valahogy néha olyan jól esik :)

szeder74

Szeder: Hasonlókat szoktam én is álmodni, de már álmodás közben rájövök hogy vmi nem stimmel mert nem emlékszem a szülésre :):):)

Bejci: Megy a drukk :)
Itt kérni se kellett mondták alapból. Eddig a kötelezőkön hosszúságot moindtak a 25. heti 4D-stől kezdve pedig súlyt.

Kép

Kép
starlark

Konan
Szép nagy már a pocid!!!!

Minyu
A Levente lett a befutó név légy szíves javítsd a tábliban.

Márti
Boldog szülinapot!! :lol:

Rólunk
Hétvégén voltunk orvosnál, minden rendben volt és a betöltött 33. héten a babó becsült súllya 2350 gr volt, monda is a dokim, hogy legközelebb a 36. héten már 3500 gr is lehet a súllya és utána még nőni fog!!! :o :?

Kép
sugi78

Szeder!

Köszi az infót tesztcsík ügyben. Igazából nem csak a toxémiától parázok... Volt egy gyerekkori vesebetegségem (kicsapódott a fehérje a vizeletemben) , utána évekig kontrollra kellett járnom, s bár gyógyultnak nyilvánítottak,, azt mondták, hogy majd terhességnél fokozottan figyelni kell a veseműködésemet. Most, hogy vizesedem, úgy gondoltam itt az idő, hogy figyeljek rá, nehogy baj legyen...
Amúgy én úgy tudom, hogy toxémiánál először lesz az ödéma, aztán a magas vérnyomás, aztán a fehérje a vizeletben.
Én azt is olvastam, hogy ha a babák ugyanattól az apukától vannak, akkor csak az első terhességnél jön elő a toxémia... ha egyáltalán előjön..
De ugyebár itt senkinek nem lesz toxémiája!!! :wink: :wink: :wink:

Starlark: Nekem eddig még sose mondták a súlyt... de majd holnap!!.... remélem
Vendég

ormolya :)
megkaptam a püt, és semmi gond, hogy nem irtál eddig, csak nem voltam benne biztos, hogy nem-e kihagytalak :) Tábliba betettelek, majd holnap dobom újra :)
szülésznöt én nem fogadok, velem apája végig ott lesz, és bár egyelöre minden jól alakul (fejjel lefelé van, és nem tünik óriásbébinek), az elsö csaszi után lehet, hogy ez is csaszi lesz, akkor meg majdnem felesleges a szülésznö.

sugi :)
oksa, javitottam.

hazahozós ruha: már én is elgondoltam, de majd még mosnom kell öket. Kaptunk egy rakás ruhát (csak 56-62-esböl 18 plüss és 14 pamutrugink van, és ebböl kb 2-3-at vettem én)
kórházi pakkot én már összeállitottam, egyelöre a garázsban van, apájának megmutattam, hogy ha gond van, vagy szüólnék, akkor AZT kell hozni-vinni.

Kép
Kép
Kép
minyu

Nyuszifül!
Örülök, hogy Nektek simán ment az apasági! :D Úgy látszik csak nálunk szőröznek így?! :?

Szeder!
Én is szoktam mostanában álmodni Annácskával. Legutóbb például szopiztattam. A bökkenő csak az volt (reggel végiggondolva), hogy álmomban kisfiút szopiztattam és mikor befejeztem, jöhetett a kislány :shock: ! De álmomban nem rökönyödtem meg rajta, hogy miért vannak ketten?! Bízom benne, hogy nem néztek el semmit: lány és egyedül van! :wink:

Na, a párom az előbb jegyezte meg, hogy nekem mindig az evésen jár az eszem. Ez most nem volt igazságos! Ma még csak barackot és dinnyét ettem! Este 7 után már lehetek akár éhes is nem??? Legalább akkor szólna, amikor igaza van! Brrrrr!

Ormolya!
A helyzet nálam ugyanaz, mint Minyunál: apás szülésre készülünk, de valószínűleg császár lesz és így se apás szülés, se szülésznő.

Bejci!
Megy a drukk Uh-ra és természetesen kérdezz rá, hogy mekkora a kiscsaj! Nekem se mondta volna magától a doki (elfelejtette!), úgy kérdeztem rá!

Sugi!
Ugye! És még mekkora lesz???

Kép
Kép
konan

márti!!!!!
NAGGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!! remélem jól telik!!!

ormolya!
én a bálintbalázsnál vagyok, nála született simim is, és naggggyon szuperjófej!!!! tényleg, imáádom! a szülésznôm meg molnárgabi, ôt is csak ajánlani tudom! szóval nekem ôk, és mind2vel nagyon elégedett voltam, így ôk lesznek most is. és sztem tök más egy választott sz.nô, vele csinálod az összes 36.hét utáni szívhang cuccot, már ismeritek egymást, beszélgettetek már x órát, sztem az más, mint egy idegen, akit akkor látsz elôször.... nemtom, nekem bejött :)
ja meg, otthonról a sz.nôt hívtam hoyg így meg úgy vannak a fájásaim, szte mit csináljak, mikor menjek, meddig maradjunk otthon, stb. a dokit ô hívta, mikor eljött az ideje, stb. szóval ha nem lenne, nem is tudom kit hívnék... mert rögtön ugyi nem is kell bemenni, mint tudjuk :)

bejci!!!!
tuti lehet kérni,max nem nézik majd :D haa, devicces vagyok.... szóval miért ne kérhetnéd??!

szeder!
:) igen, mi is be vagyunk zsongva!!!! dejóó lesz!!!!
ja, persze nézem állandóan neten az ajánlatokat szerzôdésre, de nem bírok dönteni... megôôrjítmár....

starlark :)
sztem vehetnél most már pár kisrucit :D

kistiggrincs!!!
sok erôt a felújításhoz!!! átérzem a dolgot :)

sugi!
széép nagy a babó!!!! biztos kis dundi lesz majd születéskor is :)

na átugrom a leendô lakásba, leellenôrzöm a vízóra cuccost, meg megnézem hoyg haladnak :)
(addig sem kell apkolni:Dhihihi)

KépKép

KépKép
bagzerka

Tyűűű ha! Ti aztán nem lustálkodtatok ma! :D

bejci, szeder
az általatok említett tesztcsík a magzatvíz szivárgás figyelésére jó, vagy csak a toxémia elkerülésére?
Amúgy bejci mennek nagyon a drukkok holnapra!!!!! :D

ági, nem semmi a babó mérete!! :D :D

bagzi, itt Budafokon 60.000 Ft az anyasági támogatás. De azt nem kérdeztem még meg , hogy milyen formában adják oda.

ormolya,
Raffai doki nagyon jó!! Az egyik barátnőmnél 4 hete ő volt az ügyeletes, és jobban bánt a barátnőmmel ügyeletesként, mint a saját fogadott dokija!! ( a saját dokija szabira ment )
nekem is van választott szülésznőm. Nagyon szimpi és nagyon fiatal. És nem mellesleg képzett dúla is. Szóval ismer minden természetes hókusz-pókuszt. :D Bottyán Emesének hívják. Neked kiket javasoltak? - csakmert háha ismerem őket, mivel 4 ismerősöm is az Imrében szült. Az én dokim Dr Kovács Zoltán lesz, szintén nagyon fiatal sé szintén naaagyon természetes és alternatív szülsé párti. :)

nyuszifül,
megkérdezte az isreősömet a te szülésznődről. Ők 20 ezret adtak 4 évvel ezelőtt.

Én ma egész nap rohangáltam. De tök jól éreztem magam, talán ha 3x keményedtem, akkor sokat mondok. És ez nálam már nagy szó! :D
Megvettünk minden maradék cuccot Flórának, meg nekem 2 db szoptatós melltartót az Anitában. Anyuval voltam....és tök cuki volt, mert este a kezembe nyomta a teljes összeget, amit ma a babóra költöttem. :D
Voltam ma bent a cégnél. Olyan mókás, ahogy ilyenkor körbeugrálnak a kollégák. Mindenki úgy örül nekem, mintha már babával mennék! És holnap este megy megyünk a főnökömmel vacsizsni. :D

öööööö... lenne egy idióta kérdésem: én ezt a pénz dolgot mindig is úúúgy utáltam. Még a dokimnál sem mertem rákérdezni, hogy mennyi az annyi.... Szerintetek ciki, ha nem kérdezem meg és adok amennyit jónak látok? Egyáltalán hogy kérdezzem meg? :shock:
"Bocs doki, van mennyi a fix taifa?"

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Minyu: nagyon szépen köszönöm előre is, hogy felteszel a táblára!

Köszönöm, hogy mindenki írt egy pár sort!
Igaziból én is így gondolom, hogy jó lenne, ha lenne velünk valaki, akit ismerek, aki csak velem van és rám figyel!
Nálunk még igaziból nem dölt el, hogy apás szülés lesz-e, vagy sem. Ez a férjemtől függ! Bár én nagyon szeretném, hogy mellettem legyen, de nem akarom erőltetni. Ugyanis azt mondta, hogy nem akar engem látni szenvedni, mert akkor biztos nagyon ideges lesz. :( Tehát kompromisszumot kell kötnünk, hogy vagy ő, vagy egy szülésznő lesz velem. Még kialakul.

Ajánlották nekem Fantha Zsuzsát és Vastagné Nagy Évát. Mindkettőről nagyon jókat hallottam!
A dokitól még nem kérdeztem, de álítólag (más kismamák elmondásaiból) ő bárkivel szívesen dolgozna együtt. Hát ez van!
Most már ideje lesz eldöntenem! :)

Mindenkinek nagyon jó pihenést és jó alvást!
Ormolya
ormolya

ormolya!
még pl a gátvédelemért is a szülésznô a felelôs!!!!!!! mondjuk úgyis bent lesz valaki, nem??! vagy hogy van ez? ha a párodat választod, akkor nem is lenne bent más? csak ti 2en??? :shock: 8) ja és Fantha Zsuzsával szült az egyik bnôm, neki is naggyon bejött!!!!

honey :)
nekem is ilyen édes az anyukám!!!!! kár hoyg amerikában él, és iszonyat ritkán látom.... bár unoka születésre mindig hazajön :D szóval mi megteszünk mindent :)

na úgy néz ki marci mégis el kell menjen, annyira nem akarom hoyg csakna..... nemigazmá hoyg ennyit nem kérhetek..... nem a teljes tervezett idpre, de akkor is kb 3-4 nap,akkora szivatás hogy felrobbanok. most ma nagyban pakolt, de akkoris így a vége nekem marad, meg a nagy hasamnak....megverem, ha hazajön.....

KépKép

KépKép
bagzerka

KépKép

KépKép
bagzerka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?