A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Nem tudjátok, ha már az új fajta kártyás személyim van, és lejár, újat csináltatok, akkor új személyigazolvány számom lesz, vagy megmarad a régi?

Kép

Kép
rszg

és hol lehet ilyen málnalevél teát venni? vagy ha anyuméknál szedek az udvaron málnalevelet, az az ? :)
de most komolyan

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

pulcsi: gátmetszéstől tartottam Lucánál, de észre se vettem, mikor csinálta az orvos, a varrást se, és szülés után se fájt különösebben. És vannak orvosok, akiknek aranykezük van, nekem már a kórházban alig látszott, néhány hét múlva pedig férjem megelégedésére nyomtatalnul eltűnt a heg. Csak azért írom, hogy megnyugtassalak, nem maradsz le semmiről, ha nem végzel gátmasszázst.

Tencsi: gondoltam, hogy valamelyik manód beteg lehet, azért tűntél el megint. :? Jobbulást kívánok! Luca még állja a sarat, de az egész óvodában 13 gyerek volt tegnap össz. (50 főből) Van fosós-hányós, torokgyulladásos vírus, bárányhimlő is :evil: és 1-2 hét múlva eléri az országot az influenza.
Gyerekorvos azt javasolta, tartsam itthon Lucát, nehogy lerobbanjunk családilag. Tanácstalan vagyok, karanténban nem tarthatom magunkat, ráadásul így a vége felé nagy falat egész nap lekötni egy örökmozgó négyévest. :shock: Nemtom, mittegyek... :roll:

Adryn: férjed is biztosan örülni fog, ha meglátogatod anyuciját. És lehet, hogy még jól is érzed majd magad! :wink:

Katka: csak nem szülni vagy?!

Vica: nekem ellenanyagtermelést még az elején néztek.

lányos anyukák! ha már a téma szóba került: ti hogy tartjátok tisztán a nunit? Amíg pelenka volt, addig kitöröltem én, de sima szappanozással nem jön ki a "túró" a nagyajkak közül, és Lucát zavarja, hogy rossz szagú a nunija. Szoktam adni neki nedves törlőkendőt, hogy törölgesse ki magának, több-kevesebb sikerrel, ez megy neki, megmosni még nem tudja alaposan. ???? Tapasztalatok? Ötletek?
Bocsi :oops:

marq
Kép
Kép
marqueza

Marqueza Ellenanyag termelést néznek az elején, meg a végén is.

Ja! És közben megtudtam, új szem.ig.számot adnak.

Kép

Kép
rszg

Pulcsi: málnalevél teát gyógyszertárban lehet kapni, ha épp nincs náluk akkor mondd meg hogy rendeljenek. nem tudom hogy a málnabokor levele télleg ugyanaz e.. egyébként egy zacsi kb 300 ft.. szóval én inkább vettem mint bokrot nyírtam ;)

KépKép
KépKép
adryn

SZiasztok :)

Jézusom mennyit írtatok egy nap alatt...majd este mindent visszaolvasok és írok is csak ma nagy volt itt a sürgés-forgás mert Krisztinél megindult a szülés és sürgősen megcsászározták! :D :? Mama is és a babák is jól vannak! :)
2009.01.27
12:04 Varga Szonja: 2995 gr 48 cm
12:06 Varga Inez: 2860 gr 47 cm

Este jövök :) De holnapig leszek csak egyedül, mert jön új szobatárs.Kiváncsi leszek. :roll:

puszi,
Nóri
Vendég

Rszg!
Akkor elkéstem. :lol: Igen, újat adnak, tavaly férjhezmenéskor én is újat kaptam.

Én kérdésem:Hol kell megújíttatni a házassági anyakönyvi kivonatot, hogy 300 napnál frissebb legyen? Ugyanott az anyakönyvi hivatalban, ahol bejelentkeztünk annó esküvőre, vagy helyi polg.hiv?

Kép
Kép
zazzy

Helló!
Kopaszi gátnál vannak kacsák? Mi mindig csak a Duna mellett sétálunk. Asszem ezentúl jobban körbenézünk.
Papillon nem semmi a +5 kg. Örülök hogy sokkal jobban vagy.
Bea nem semmi ez a késői fizetés. Tyű de mérges lennék. Nagyon durva!!!!!
Rszg a nyákdugót én sem értem. Nekem egyben jött ki 36. héten (nem véresen Vicáéra is reagálva), és még az sem volt időszerű. Nekem is vannak kocsonyás dolgaim mostanában, nem bizti sztem, hogy az az. Reméljük nem. Várjuk a híreket. Nem eltűnni velük.
Vica kitartás. Ők is mi si kezdünk érzékenyek lenni. Zsoltin is látom néha kezd izzadni már előre…..
Csajok én nem szülnék februárban. Semmiképpen nem akarok a 39. hét előtt. Babácskának legjobb odabent, nekem meg nem sok időm van már, amit így vele tölthetek. Én egy 2-3 napos túlhordásnak is örülnék. Bizti gyagya vagyok, hiszen itt a sérvem, ami nagyon fáj.
Tencsi jobbulást nektek! Örülök, hogy hallunk rólad.
Hú Adryn. Nekem 36. hét után 2 naponta 2 dl málnalevél tea az engedélyezett. Azért csak óvatosan. Puhításnak lehet rossz vége is. Nem akarok beleszólni csak szakmámból kifolyólag tudom, túl lehet ezeket is játszani könnyen. Nico tuti megvárja aput. Ennek így kell lennie.
Nory gratula Krisztiéknek!!!!!!! Tök szép méretek!!!!
Katka számát tudja vki?????????

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nori, gratula Krisztinek a babákhoz! szép nevek és méretek :) :)
Katka-Ágicának és Marquezáéknak jobbulást!!

hm, akkor mégsem annyira instabil ez a pelenkázó. :)
mondjuk nekem nem tecc akkor sem, dehát nem vagyunk egyformák :)

gátmasszázs: én csináltam anno, de már nem emlékszem hogy kell. talán most is fogom, jövőhéten beszélem meg a szülésznőmmel, mit hogy merre. az olaj már megvan hozzá!
ha az orvosotok mindenképp vág, akkor totál felesleges. ezt vele kell megbeszélni.

málnalevéltea: igen ez ugyanaz, mint ami a bokron nő! szóval bátran :)
nunitisztítás: enyém még pelenkás, úgyhogy passz.

Kép
Kép
mamacsibe

Kicsit olvasgattam. "Huzogassuk", vagy ne?
http://picibaba.hu/picibabaval/babaapolas/babafurdetes

Este még jövök.

Kép

Kép
rszg

Zazzy, ugyanott kell kikérni, ahol esküdtetek! az egész csak sorszámában és kiállítási dátumában tér el az eredetitől!

a szüléshez akartam már írni, csak mindig lemaradt. főleg elsbabások, ne akarjatok olyan korán szülni. a szülésznőm szerint az első pocaklakók szeretnek legalább a terminusig maradni, v tovább. 38 hetesen már nagyon türelmetlenek lesztek, tapasztalat.

Kép
Kép
mamacsibe

Rszg, mikor mész dokihoz? drukkolok nagyon!
2 anyukát is ismerek, akik 2 ill 3 héttel nyákdugó elmenése után szültek.

Kép
Kép
mamacsibe

Nekem is azt mondták, hogy napi 1 bögre málnalevél tea 36-38. héttől.
[/b]Adrynnem iszol túl sokat belőle???

Homeos golyóim nekem is vannak már.

Gratula az ikrekhez!!!

Tényleg jól eltűnt katka. Remélem jól van...

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Huuuuu, az lett vastag betűs, amit nem is akartam..... :shock:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Mamacsibe engem rettentesen kétségbe ejtettél azzal a soroddal, hogy jövő hét ctg. Vmiért az nst jelenti nekem a mindjárt-ot. A Bártfai-ba mész? Ha igen kváncsi lennék bejelentkezés, stb... anno a sznőm csinálta. 3 hét múlva elindul a nagyüzem nálam is. Laborok, uhu, nst...... át kell gondolnom a kh-i pakkot, de még akkor sem készítem össze.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kuklika, mérges is vagyok, nem könnyű pénz nélkül :roll:

Szegény Katkát megszülesztjük :lol:

Adryn, anyuval (anyóssal :wink: ) mindig jó jóban lenni :wink: , nagyobb hasznát veszed, és apu is milyen hálás lesz érte :wink:

Mamacsibe, sokmindent sajnos én se tetszésre vettem, sajnos nekem nagyon szűk a keret(örülök, ha mindent be tudok szerezni időre, hátha a jövő hoz valami jobbat nekem is anyagilag :) ), azt néztem, hogy praktikus legyen, meg tanácsot kértem ki -milyet használ családban, mi a bevált.
Neked milyen van?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Mamacsibe!
Köszönöm! :wink:
Én nem szeretnék a 38.hétnél hamarabb szülni semmiképp!És addig még meg is kell fordítanom Larát! :wink: :D

Nory!
Ezek nagyon szép méretek!Milyen idősek ezek a babák?

Rszg!
Milyen homeopátiás szereket akarsz szedni?Csak azért, mert én is most tervezem beleásni magam a témába, jól jönne a tipp!
Egy vaskészítmény tippet már kaptam, mert a ferro-folgammától nagyon durva székrekdésem van, ami tegnapelőtt tetőzött, azóta aranyérrel kínlódok :( Soha nem volt még nekem.

Minden kis-és nagybaba tüneményes, és ne haragudjatok, hogy elég ritkán jövök, de mindig van valami.Most megint elég depis időszak :cry:

Kép
Kép
zazzy

Tegnap én is összekészítettem már a kórházi pakkot, ne kelljen akkor foglalkozni vele, elfér a polcon.. :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

JA!Bea!
Egyelőre úgy néz ki, nekünk is ilyen pelenkázó lesz!Nehogy letörjél emiatt!Tényleg sokan használják!Nálunk is a hely-illetve pénzszűke dominál.Egyszerűen nincs pénz egy szekrényre a pelenkázó alá :(
Helyet még csak-csak szorítanánk, de az is necces.
Szóval nem vagy egyedül!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy

zazzy nekem az arnica montanat 9 CH ajánlották a 38. héttől, napi 2x5 golyó.
Aztán mikor elindultak a fájások, akkor caulophyllum 5Ch és cimicifuga racemosa 5Ch félóránként felváltva 5 golyó.
Szülés után pedig arnica montana 15 Ch 2x5 golyó.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

egy másik fórumon olvastam hogy málnalevélteából első nap 2dl, második nap 4, harmadik nap 6, negyedik nap 8, és onnantól 1 lityi. ezt szülésznői javaslatra isszák a csajok ott.. úgyhogy most passz :? milyen rossz következményei lehetnek a puhításnak Kukli? Katka nem küldte el neked a számát????

KépKép
KépKép
adryn

Tehuti, arnicat mire mondták? Nekem szülés utánra kell a gyógyulásra jó (anno Tencsivel is ezt beszéltük). Amúgy 36. héttől 2 naponta 5 golyó cimicifuga, és cadofilum (vagy mi) van rendelve.
Ferrofolgamma mellé napi egy aktívia, és nincsen gond. ;)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Ezt találtam. Még nem olvastam át. :oops:
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.9936.doc
kuklika
Budapest VIII. kerület

Ezt hívtam cadofilumnak. :oops: :lol: Annyian írunk egyszerre, hogy keresztezünk. Tök jóóó!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, az arnicat nekem vérzésmegelőzésre ajánlották. ÉS szülés utánra is, meg előtte is. Nemtom.....Gondolom van egy csomó féle, amit lehet szedni. Én nem értek hozz, unokatesóm szedte ezeket és pikk-pakk megszült. ebben reménykedem én is..... :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Látom mindenki másképpen kapja az uatsításokat. Mondjuk sztem mindenki ahhoz ragaszkodjon amiben bízik. :wink:
Adryn ha nagyon puha vagy, akkor is szakadsz, "málsz". Hülye szó, de gondold el. Az se jó ha puha a papír, mert könnyen szakad, szétmegy, az se ha kemény. Most nincs jobb példám, de átgondolom.... de ezeket mértékkel kell....

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én is pikk pakk voltam Tehuti, reméljük azok leszünk megint. Én is szedtem bogyikat, csak ezt még nem ismertem, azért csaodálkoztam. De ahogy látom máshol is írják. :) Ez olyan mint a pöcök huzogatás.... mindenki mást hall. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Azért megnézem ilyenkor ki fog szopogatni. :lol: :lol: :lol:
"Ha 1 perces fájások vannak (közvetlenül a szülés előtt):
- XXXXXXXXXXXXXXX: yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, 1x5 golyócskát elszopogatni
"

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jaja, mindenkinek mást mondanak..... :) de reméljük mindegyik bejön!!! :lol: Hinni kell benne és kész....(bár én nem szoktam ilyenekben, de most hiszek benne nagyon-nagyon.... :lol: )

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Én meg pláne bizonytalan vagyok.Sosem voltam beteges(kopp-kopp)nem is nagyon foglalkoztam ilyesmivel, de most azért jó lenne valamivel megkönnyíteni a dolgomat. :D
Az Arnica-t egyébként nekem most is a vérzésre ajánlották, ami az aranyérrel/székrekedéssel jár, de mondták, hogy szülés után is jó!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Kuklika!
Tökjó, amit feltettél!Köszi! :D

Kép
Kép
zazzy

CSajok nálunk esik a hó :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Zazzy sztem ezzel most összezavartam mindenkit. :wink: De szivi!
Vica ide is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Zazzy, igen, ha azok az anyagiak nem lennének, na de sajnos egyre többen vagyunk ilyen helyzetbe, jól meg kell gondolni, mit miből hova. :wink:
Ausztriában a gyed meg a táppénz is minimum 200000 ft, az árak, a rezsi meg ugyanaz mint Magyarországon, sőt még a lakásárak is.
Ezt a málna-teát herbáriában veszítek? és pontosan mit csinál?

Valamelyik nap kísértésbe estem és vettem egy fürdőt, nem túl forrót, nehogy baj legyen, de már annyira hiányzott, megijesztettek, hogy szülésmegindító és azóta csak zuhanyzom. Nektek mi a véleményetek? Én éltem-haltam a forró fürdőért.

Bea, Maja

Kép
bea1978

hó??? :shock:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Hú lányok, mennyit írtatok!
Nem is tudok mindenre reagálni, ehhez így egy munkanap után már nincs agyam :) Legközelebb jegyzetelek.

Tencsi, jobbulást Domcsinak, remélem a fül-orr-gégét megússzátok.

Marq, remélhetőleg Luca nem kapja el az oviban tomboló betegségeket.

Nory, szobatársad babái tényleg szép nagyok, hény hétre születtek?

Kukihúzogatás: az biztos, hogy az elején nem kell. A mi dokinénink minden vizsgálatkor megnézte Samunak, aztán kb egy évesen ajánlotta, hogy fürdéskor rendszeresen húzzuk hátra, amíg engedi a bőr. Ja, neki féloldalasan van egy kicsit letapadva, de egyre jobb. Szóval letapadás normális, általában magától meg is oldódik, a fitymaszűkület a gond, de azt a doki úgyis kiszúrja. A lényeg: első néhány hónapban biztos nem kell piszkálni. Ha valamiért begyulladna, az sajnos úgyis elég látványos, és általában attól gyullad be, ha túlhúzzák a bőrt és kicsit beszakad...

Katka, merre vagy?

Rszg, majd a doki remélem, h megnyugtat. Remélhetőleg nem nyíltál nagyon tovább, és nem a nyákdúgóról van szó.

Bea, Maja sarok nagyon szép, nekem tetszik a fal színe is :) Táppénzdolgot sajnálom, ez elég rosszul hangzik. Mit mondtak, miért tart ilyen sokáig a dolog?

Homeopátiás tippeket köszi, lementettem végre :) Múltkor nem használtam, és nekem a gátseb gyógyulás el is húzodott, remélem, most jobb lesz. Egyébként a vágást és a varrást én sem éreztem, a gyógyulás folyamata volt lassú...
Mennem kell, majd még este benézek.

Málnalevéltea: drogériákban is lehet kapni. És én is úgy tudom (több helyen is azt olvastam, pl. Nandu weblapján, vagy a Bába válaszol c. könyvben), hogy naponta max 2-3 csésze, az is elég.

Lépek, majd még este benézek,
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Mára jól lefoglaltam a gépet, úgyhogy megyek :D

Erpé, köszi, az meggypiros, de ha minden igaz, nem marad, mert túl sötét. Nem igazán indokolták, ez van és kész, tb eddig bírált, papír is csak ebben a hónapban ment át szerintem...
Hogy bírod a munkát? Kicsit irigyellek, hogy még dolgozhatsz.
Bár itthon is úgy szaladnak a napok. Mikortól hagyod abba a munkát?

Nory, megkaptad már az új szobatársadat :wink: ? Milyen volt a szobatárs szülése? A babóknak egész szép súlyai vannak, csak ketten voltak benn, nekem a keresztlányom önmagában 2.75-el született.

Én is pici babót szeretnék, gondolom akkor könnyebb megszülni, de már 2000 gr :D volt egy hete

Bea, Maja

Kép
bea1978

no, hát akkor ezt a kukidolgot még körbejárom, egyébként van egy ilyen fórum is (bár most eléggé kihalt, de akarom majd olvasgatni):
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9143201

fürdés
: az új lakásban én bizony fürdök, néha jó meleg vízben... eddig kihagytam, de most nagyon jólesik, ha nem nyílok, továbbra is fogok.

homeo
: én nem értek hozzá, és nincs is türelmem még egy dolgot kitanulni (bakker, még mindig sokkot kapok attól, hogy ALAPBÓL mennyi mindent kell megtanulnom: fejés, szoptatás, pelenkázás, csecsemőgondozás, meg eleve a szülés...), már nincs kapacitásom semmi másra :cry:
Viszont málnalevélteát én is szeretnék inni (pedig azt se tudom, konkrétan mire jó, csak annyian mondják, birkaösztön :oops: ), meg gátmasszázst is, ha eljutok olajos boltba (búzafű meg orbánc? itt van a babaneten, vagy a picibabán, majd megnézem)...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok! :)

Bocsánat, hogy eltűntem, de tegnapi nap erőltett menet volt. Annyira, hogy 11-kor elaludtam és 1/2 5-ig sikerült aludnom (pisijáratokat leszámítva). Szóval szuper volt. Meg ebéd után is aludtam és most olyan kipihentnek érzem magam. Szuper érzés! :)

Ágica mára teljesen jól van, holnap be is adom oviba, a kis csibészt. A nővére lógatja az orrát, hogy versmondó versenyen nem lett helyezett.... Ő ilyen versenyző alkat, mindenből első akar lenni és ez ugye azért nem így működik.....

Ma hívtak a dokimtól, hogy a múlt héten levett hüvelykenetben streptococcust találtak..... :shock: Holnap megyek be gyógyszerért... Hogy ezt hol szedhettem össze???? Biztos ezért pisilek folyton.....Remélem sikerül szülésig rendezni.... Valakinek van ezzel tapasztalata?

Tegnapi napot végül sikeresen megoldottam és minden programot letudtam. Most több, mint 1 órát olvastam, hogy mi minden történt. Kedves, hogy aggódtatok, de fogok szólni, ha szülök....

Igyekszem reagálni arra, ami a fejembe megmaradt, elnézést, hogy nem mindenre....

Bea: Maja lak nagyon aranyos. nekem is tetszik a tapéta, szerintem olyan nőcis.... :)
Én rendszeresen fürdök kádban, de nem forró vízben. A jóslófájásokat hajnalban azzal szoktam leállítani, hogy végre tudjak aludni.... ;) Nekem szülésnél is az jött be, hogy amíg nem kell szülőszobára mennem (mert ugye nekem indítják a szülést kórházban) addig állok/ülök a meleg zuhany alatt. Úgy alig lehet érezni a fájásokat, el lehet lazulni és tök jól lehet tágulni....

Málnalevél tea: Ágival ittam napi 2 decilitert és gyors szülésem volt és nem volt gátmetszés, de szerintem az utóbbihoz a szülésznőnek több köze volt. Őt kértem most fel a Petihez is.

Nory: Nagyon felháborító, hogy ilyen nehéz helyzetben valakinek van képe bírálni benneteket! :twisted: Könnyű dumálni, nem ők vannak ebben a helyzetben. Én alapvetően bevállalnám a babámat betegen is (mondjuk Down-kór), de ezt mindenkinek joga van eldönteni. De a ti helyzetetekben a legkisebb szerintem annyira súlyos rendellenességekkel fog bírni, ami nem összeegyeztethető az emberi élettel. És ugye ott lesz még 2 újszölött. Szóval szerintem teljesen érthető a döntésetek. Én tisztellek érte Benneteket. Egy ikerpár felnevelése is embertpróbáló feladat, akkor is ha minden rendben van. És miért is ne lenne? ;) Szobatársad hányadik hétre szült?

Fotókat megnéztem, nagyon helyesek a lurkók.... nekem régebbi képek nincsenek a gépemen, majd mobil drive-ról szedek át és teszek fel....

RSZG: Remélem még nem a nyákdugó! Azért még egy hónapot maradjon a baba. Szerintem csak ijesztget a csibész, most hogy apa nincs.... ;)

Korábban szülés: Csajok, ne haragudjatok, de ez a korábban szülés mánia egy hülyeség. Tudom, hogy türelmetlenek vagytok és sokszor már nagyon nehéz, de a babának alapból legalább 38 hét kell. Persze jöhet előbb, de bizony gond lehet a tüdejével és az idegrendszer érettségével is. Garantáltan gond lesz a májával stb... ne sürgessétek! A gondolatoknak teremtő erejük van! Inkább arra bíztassátok őket, hogy a 38. hétig maradjanak. És ezek a gondok sokszor nem is szülés után, hanem hónapokkal és évekkel később jelennek meg. Én ismerek pont elég sérült gyereket, ahol az a 'magyarázat', hogy előbb született. Persze, tudok ellenpéldát is.... De tessék összszorítani a fogakat és kibírni.... tudom, hogy nehéz, de egészséges babáért megéri.
Bocsi a fejmosásért, de ez a 36. hétre szülés egy hülyeség....
Lehet, hogy lesz olyan baba, aki idő előtt jön, de legalább ne akarjuk tudatosan....

Katka

katka22

Örülök, h előkerültél katka, már mindenki aggódott. :)

Én nem akarok hamarabb szülni, de simán lehet, h aki március elejére van kiírva, már februárban babázhat.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

http://www.youtube.com/watch?v=KR-_WlHI2aM
http://www.youtube.com/watch?v=YaDbUJdhydo
ezt nézzétek. bár ez sztem inkább az internetre igaz ma már, nem aTVre.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Katka örülök hogy megvagy :) Jó hogy Ágica ilyen hamar meggyógyult.
A streptococcushoz nem tudok hozzászólni, de ha a férjem hazaér rákérdezek (ő egy kicsit otthon van a témában) meg engem is izgat, mert én is tegnap voltam leoltáson.
Én sem akarok hamarabb szülni, csak felkészültem rá lelkiekben ha mégis :roll: Igaz a kórházra is hogy rákészültem és szerencsére nem jött be, így legyen a szüléssel is, célom a betöltött 38.hét :wink: Amúgy először márc.5-re voltam kiírva lehet hogy akkor szülök :roll: Pannánál ez bejött, a legelőször kiírt időpontra szültem.

Na megyek vacsit csinálni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Na megjöttem az orvostól. méhszáj 3111, tehát egy ujjnyira teljesen nyitva. És igen, a nyákdugó volt. Sajnos. Több pihenés, még egy fajta gyógyszert kell szednem, és sokat-sokat pihenni. Kórházba csak akkor kell bemennem, ha gond van. Azt mondta, minimum még 3 hetet tartsam bent a picit. De jó lenne inkább február végéig.

Adryn Én is úgy tudom, hogy a málnalevél teát napi max 4 bögrét lehet inni.

Zazzy Én innám a málnalevél teát, és ezeket szedném, ha bent maradna addig Máté.

A 36. héttől:
* CIMICIFUGA CH5 napi 1*5 golyó
* CAULOPHYLLUM CH5 napi 1*5 golyó
Szülés indulásakor
* Arnica 30 CH-ból 1x5 szemet be lehet venni,
Vajúdás közben:
* CIMICIFUGA CH30 óránként 5 golyó
* CAULOPHYLLUM CH30 óránként 5 golyó
Szülés után:
* ARNICA CH30 napi 2*5 golyó
* URTICA URENS CH5 napi 1*5 tejelválasztás serkentő

Kép

Kép
rszg

húúúúúúúú, rszg!!!
Nem is tudom, mit mondjak!
Pihenj sokat!!!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Azta mennyit írtatok! :shock: Most olvastam vissza, de nem tudok mindenre reagálni.

Kukli: köszönöm, hogy beírtál a táblázatban.

Vica: Gergő nem jár oviba. 4 évet kellene járnia, én itthon vagyok, és olyan jól tud aludni reggelente, ezért nem akartam vinni.

Rszg: nyákdugó??? :shock: :shock: Remélem nem az. Nekem is szokott lenni kocsonyás valami (először novemberbe vettem észre, és azóta is volt), de amikor dokinál voltam mindig azt mondta, hogy a méhszáj teljesen zárt, szóval akkor nyákdugó nem lehet. Hírekkel gyere!!

Kukihuzogatás: gyerekdoki nem engedte, hogy húzogassuk. 2 éves korban Ő húzta hátra, azóta fürdésnél mi is hátrahúzzuk.

Ma voltam védőnőnél. Azt mondta, hogy ne igyak tejet, mert vesekövem lesz :shock: :shock: :shock: :roll:
Én még ilyet nem hallottam.
Hozzákezdtem a babaruhák mosásához.

Bea: Maja birodalma nagyon szép.

banokla

Sziasztok :)

34. hétre születtek a csajszik és nagyon jól vannak hálistennek. :) Majd megakarom őket látogatni holnap, de csk tolókocsival közlekedhetek. :roll:

Gabka
Levi nagyon helyes kispasi :wink:
És azt akarom kérdezni, hogy láttam, hogy a Lilianna lesz a nevetek és az is olyan "utónévkönyvben hátullévő név" amit nem mindig szoktak engedélyezni. :? Nekem is ma mondták, hogy lehet, hogy gondok lesznek a Norinával meg a Dorotival bár a múltkor azt mondták, hogy semmi baj nincs vele. :twisted: Te nem néztél utána, hogy hogy van ez?

Tercsi
Köszi az infókat, ez télleg megnyugatató. :roll: :)

Bea
Szobatársat holnap kapok. Kíváncsi leszek. :roll: A szülés pedig semmi extra mert császár volt.

Csajok
Ne akarjatok már megszülni előbb!! Én örülnék, ha a 40. hétig hordhatnám őket. És úgy érzem jelenleg én vagyok a legrosszabb helyzetben közületek én mégis még húznám ameddig csak lehet. :( Teljesen egyetértek Katkával. :) És gondoljatok bele,most még csak a tietek! :lol: Élvezzétek ki! :P 8)

puszi,
Nóri
Vendég

Rszg: egy kicsit elkéstem :( Pihenj sokat.

Katka, örülök, hogy jobban van Ágica.

Jaaa, a gyerek képek nagyon jók!!!

banokla

Rszg
Pihenj nagyon skat és kívánom, hogy addig maradjon a baba ameddig csak lehet!
Vendég

ja és csajok!
Aki tud az lécci küldjön linket a babakocsijukról! :oops: Kíváncsi vagyok! :P
Vendég

rszg: ez nem jó hír :( tessék feküdni!!!!

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?