Sziasztok!
Krampa: na igen, én még nem tudok egyedül elugrani igazolásért, 3 gyereket nem igazán tudom még itthon hagyni. Férjem meg a doki rendelési ideje előtt indul dolgozni, és utána ér haza...
Paramamiság ügyben (jajcsaknelegyenkoraszulott, jajcsaklegyenmindenrendben) simán kezet foghatunk, ráadásul minél többedik terhesség, én annál nyűgösebb és parásabb vagyok. Majd ha kezemben van a szuszogó csomag (na jó, ráfektették a hasamra), akkor majd megnyugszom.
Drukk, hogy most már ne legyen több vérezgetés, barnázás!
Közös szoba-alapítványi szoba: én eddig mindig közösben voltam az Isvánban. Mikor Zalán született, akkor még 6 ágyasban, a zuhanyzó a folyosón volt. Csengével már nagyrészt felújított szobák voltak, de nekem sikerült kifogni az egy nem felújított 5 ágyast, így fürdőszoba ismét a folyosón. Bencével 4 ágyasban voltam, annak már volt saját zuhanyzója/WC-je. Mondjuk ha lenne rá pénzünk, lehet bepróbálkoznék most így negyedjére az alapítványival, de állítólag elég nehéz bejutni, és nem is túl olcsó.
Zene: nálunk nagyon ritkán megy gyerek zene, de még nem panaszkodott egyik sem.
Blankanyu: szerintem a Kriston torna jó. Mi szülés kapcsán abban egyeztünk meg a férjemmel, hogy 1. ő bármikor úgy dönthet, hogy kimegy, és én nem sértődök meg. 2. én bármikor úgy döntehtek, hogy kiküldöm, és ő nem sértődik meg. Egyébként mind a háromnál bent volt végig.
Era: a vízben szülős szoba, meg a sima szoba az tök jó, a szülőszoba képtől engem is kirázott a hideg. Zalánt még több órára elvitték, pont nem volt ideje megvizsgálni a gyerekorvosnak, és addig nem hozták vissza. Csengéért kb 1 órával azután, hogy lekerültem az osztályra elmentünk, Bencéért meg amint kipakoltuk a cuccaimat az osztályon elmentünk, tehát szerintem ő összesen fél órát töltött ott.
Gátmetszés/
repedés: az elsőnél nagyon picit végül vágtak, így is nagyon sokáig tartott a kitolás, a másik kettőnél csak minimálisat repedtem. A gátmetszés kellemetlen volt egy darabig (talán 2 hét), a repedést én meg sem éreztem, gyógyulni is könnyebben gyógyult.
Réka: én múltkor a két nagyot hagytam az IKEA játszóházban, tényleg isteni élmény volt az egy kicsivel nyugiban nézelődni

Húú, ez a fotel nagyon tetszik, az ára mondjuk sajnos kevésbé.
Én Csengét nyáron szültem az Istvánban, és keleti fekvés ide vagy oda, nagyon melegek a szobák. Mindennap többször bejöttek, és ránkszóltak, hogy gyereken max egy body legyen, és minél többet szoptatni. Sőt még sima forralt vizes fecskendőt is hoztak annak, akinek nem igazán volt még teje. Jó lenne, ha most nem lenne olyan meleg.
Párodnak jobbulást! Örülök, hogy TSH ügyben megnyugtatott a dokid.
Tolófájás: Zalánnal közel 2 órás kitolásom volt, na az biza fájt. Csengénél az oxitocin miatt egybe folyt minden, hogy a tolófájás jobban fájt-e, arra nem emlékszem. Bencénél igazi tolófájás talán 2 volt, de akkor már éreztem, hogy jön kifelé, úgyhogy nagyon nem érdekelt, hogy fáj-e, csak legyen már kint.

Bence egyébként annyira gyorsan bújt végül ki, hogy a szülésznőnek nem volt ideje felvenni a steril kesztyűt.
Alexa: kitartás a tanuláshoz!
Én negyedszerre fogok szülni, és egy kicsit (nagyon) így is tartok tőle, eddig 3 teljesen eltérő szülésem volt, szóval tudom, hogy bármi lehet. Szerintem mindenki tart egy kicsit főleg az első gyerek előtt mind a szülétől, mind az anyaságtól. De hidd el, a szülésen túlleszel, remélhetőleg simán, az anyaságba meg belefogsz jönni

Ami szerintem nagyon fontos, hogy próbáld meg az elején meghúzni a határokat, főleg ha valamelyik rokon extrán beleszólogatós. A te gyereked, és úgy neveled ahogy te szeretnéd. Tanácsot meghallgatni persze érdemes, de megfogadni már nem kötelező.
Ducky: uhh,mielőbbi gyógyulást Katának! Sajnálom, hogy nem jött össze a ház

Leírod, hogy csinálod a folyékny mosószert?
Trixi06: üdv itt, én az István kórházban.
Barbi:Nagyon örülök, hogy mindent rendben találtak ma! Én a legnagyobb előtt csináltattam TORCH tesztet, egyszer.
Szobatársak-
látogatók: én nagyon szeretem, hogy az Istvánba többé-kevésbé szabad bejárás van. Nagyon ritka volt, hogy valamelyik szobatárs látogatói zavaróak lettek volna, talán 2 ilyen alkalom volt. Bencénél meg már volt kötelező csendes pihenő, déltől háromig, na az nagyon tuti. Nálunk egyébként nem jöttek be a gyerekek, kistesót először otthon látták.
Hreni: ez a körömkefés máz levakarás nagyon durva. Zalánra már nem emlékszem, de Csengét és Bencét tuti nem fürdették meg alaposan. Bencét kicsit lemosdatták, mert már a szülőszobán bekakilt, és még nem volt rajta pelenka, de ennyi.
Plusz fejek növesztését ne is mondd, én is hajlamos vagyk kivetkőzni magamból, minél inkább közelítünk a vége felé, annál jobban. És még éppen csak, hogy túl vagyok a félidőn.
Evicat: gratula a kislányhoz!
Hellokitty: üdv itt

Még bőven megfordulhat a babás

Hangulatváltozások nálam nem múltak el rögtön a szülés után, de szépen lassan eltűnt mind a háromszor. Csak csendben és halkan írom le, hogy nálunk az újszülött meleg vízben fürdik, és pont. Mi a fenétől lenne komolyan koszos egy újszülött?
Cukorterhelés: Istvánban csak zsemle+tej van, én a cukros lötty gondolatától is rosszul vagyok.
Rólunk: Én jól vagyok éppen, mintha a rókák is kevésbé kerülgetnének (na azért teljesen nem költöztek el) Bébi is egyre többet mocorog.

Az imént kértem meg a páromat, hogy hozzon nekem az éjjel-nappaliból egy csomag pilóta kekszet, mert megpusztulok nélküle. Ugyan vigyorogva megjegyezte, hogy az első 3 hónap már elmúlt, de szó nélkül lement érte.