A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

Megjöttem a védőnőtől, vérnyomi 116/74, pulzus 102, cukor nincs és nyugodtan dinnyézhetek. Eddig is ehettem volna... :evil: A helyettes védőnő meg egyenesen eltiltott tőle...

Bogesz!
Nekem csak Tomival repedezett ki a pocim és a csípőm, de nem nagyon. A lilás csíkok el fognak halványulni és olyan halvány, ezüst színűek lesznek. Nekem szinte nem is látszanak. Balázzsal egyáltalán nem repedeztem ki és most se...ezidáig.

Lányok, most látom, hogy Mandala írt:
"Már zuhanyoztam, viszonylag könnyen mozgom. Műtét alatt rólatok álmodtam. Emesét megkaptam tegnap este. Gyönyörű! Hosszú fekete haja van.Remélem jól vagytok!"

Jaj, de jó neked! Én meg csak irigykedem...
bee73

na kijött anya . Megyek pancsizni. 20-30 perc és jövök. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Bee: örülök, hogy a védőnőnél minden rendben volt. Én is azt utálom, amikor mindegyik mást mond.

De jó Mandalának, ő már nyugodt lehet, babázhat. Nagyon várjuk vissza!

Azt figyeltem meg ma reggel, hogy amikor keményedéseim vannak, a hasamnak szabályosan kocka alakja van (spongyabob kockanadrág).

Kép
Kép
márkanyuka

Na tessék, Rita, már te is cserbenhagysz! Az előbb még azt olvasom, hogy nem érzel semmit, most meg szétszakadsz a görcsöktől. Hát ez nem igazság! Tényleg én leszek az egyetlen, aki még szeptemberben is itt szűköl... :cry:

italoman

Na itt vagyok. A fürdő isteni volt. A derekam már abszolút nem fáj, kismackó is felébredt a pocakban. Úgyhogy asszem csak a várva várt jóslók ijesztgettek. :lol:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

kezd megint sajogni a derekam.. Mindegy. Ha jön egy görcs akkor írok valamit. Legalább nézem mennyi idő telt el közöttük.. :lol: A végén meg velem lesz tele az oldal.. :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sikerült összeírnom a tanszerlistát, nem lett sokkal rövidebb, mint tavaly.

Én nem tudom, de olyan sz@rul érzem magam. Szédelgek, kóválygok, alig van jártányi erőm, pedig az előbb néztem a vérnyomimat, jó volt. Nem tudom ebből hogy lesz du. vásárlás, még félek hogy elájulok! A levegő is olyan nyomott, mintha beszorulna a mellkasomba! Lehet egy kicsit lefekszek pihenni!

Kép
Kép
márkanyuka

Ildi,akkor együtt szülünk szeptemberben :D .Én se érzek semmit,és én ráadásul még későbbre vagyok kiírva,mint te :? .Meg aztán a doki is mondta,hogy lehet túlhordás lesz.Remélem nem válik be a jóslata,mert megőrülök :shock: .

Bolha,csak lesz belőled valami :lol:

Kép
Kép
huni

sziasztok, vagyok ám néha!!!!

felteszem a szüléstörimet.
mindenkinek kitartás, most legalább nincsen meleg!!! aztán szigetre nem kimenni és megszülni :lol:

2007. augusztus elsején, körülbelül éjszaka fél 1kor hirtelen jött egy nagy fájás. De aznap már éreztem, hogy vannak kicsit erősebb fájásaim, de nagyon rendszertelenek voltak, és keményedés sem volt mindig. És szerintem jól gondoltam, hogy aznap már szivárgott a magzatvizem. Nem tudtam, hogy az-e, de utólag visszagondolva tuti!!! Szóval, jött a fájás és egy kisebb adag magzatvíz is elment. Na, itt tudtam, hogy szülünk. Gyorsan bekaptam még egy adag caulyphyllumot, amit már aznap egyszer vettem be, meg előző héten is. És elkezdtük nézegetni, hogy rendszeressé válnak-e a fájások. Megbeszéltük férjemmel, hogy nem rohanunk be a kórházba, csak az 5 perceseknél. Na, jöttek a 20 percesek. 3 darab. De aztán jött 10 perc múlva is, és eléggé erősen. Anyósomat is hívtam közben, ő azt mondta, na, nyugi, ez még az eleje Beültem a kádba, de nem esett jól, pedig erre készültem nagyon. Kikászálódtam, de hirtelen felgyorsult minden, mert 5 percenként jöttek már a fájások. És ez kb. másfél óra alatt történt. Persze férjemnek el kellett rohannia a kocsit megtankolni, mert iszonyat kevés benzin volt benne. Aztán kivitte a cuccaimat, felöltöztem és usgyi be a kórházba. De alig tudtam beülni a kocsiba, olyan fájásaim voltak. Beértünk 5 perc alatt. Felkászálódtunk az emeletre. Megjegyeztem, hogy remélem legalább 1 ujjnyira ki vagyok tágulva, mert nem szeretném, ha még messze lenne a vége. Persze jókat rötyögtünk közben. Az ügyeletes doki egy kedves fiatal doki csaj volt, aki mondta, hogy feküdjek fel a vizsgálóasztalra, hogy megnézzen, de mondta, hogy nyugi van, első baba még ráérünk. Itt már véreztem kicsit, mondta ez valszeg a tágulási vérzés.
Na, megvizsgált és majdnem hanyatt esett: „Itt mindjárt szülünk. 4 ujjnyi!!!” Feltettek a szülőágyra, a legsnasszabb szobába Mivel a szülésznő közölte itt már nincs idő semmi alternatívra, sőt se beöntés, se borotválás. (Még jó, hogy ezekre előre gondoltam otthon….) Feltették az nst-t, ami nem is mutatott nagy fájásokat. De fájt, és hanyatt nem is tudtam feküdni. De minden rendben volt, és már jöttek is a tolófájások……A dokim beesett, átöltözött és már nyomtunk is. Fél 3kor értünk be, fél 4kor kezdtem nyomni a dokival együtt Érdekes és jó és szép érzés volt. Fájt piszkosul, de vhogy olyan jól kihasználtam a szüneteket, hogy nem volt megerőltető. Férjem a fejemet nyomta, én meg a gyereket kifelé. Egy furi érzés volt az egészben, mikor már bent volt a szülőcsatornában, és elkezdett a kezével-lábával kapálózni. Fúúúú, az nem volt jó Aztán lassan megjelent a buksija, mondták, hogy fogjam meg. Mondtam, hogy nem, inkább nyomjuk ki Mondta a doki, hogy még két-három nyomás és kint lesz a gyerek. Na, ott eldöntöttem, hogy meg tudom csinálni és kinyomom. Jött egy fájás, és apait-anyait beleadva kinyomtam ZSUZSIT. Pontosan fél 5kor. 3110 g-al és 51 cm-rel. Hatalmas sírással. Nagyon-nagyon-nagyon jó érzés volt!!!!!! Én felültem ránéztem és azt mondtam: Úristen, Te bennem voltál??? :) Férjem megkérdezte: Na, jöhet a következő? Mondtam, hogy naná!
Gátat végül nem kellett metszeni, kicsit szakadtam, de két öltés volt az egész, meg a hüvelyembe is. De nem fájt utólag sem. Szóval, olcsón megúsztam
Férjem elvágta a köldökzsinórt (úgy kellett a dokira rászólni, hogy nana…ő akarja elvágni) Aztán elvitték Zsuzsit, mire visszahozták már a család végigtapizta szegényt De aztán mellém tették, és elkezdett cumizni rögtön, mint egy kis porszívó Azt hiányoltam a kórházban, hogy egy picit még hagyták volna a köldökzsinóron, és úgy tették volna rám csupaszon…de majd legközelebb.
Úgyhogy ez volt a szülés. Életem legjobb történése!! És hiszem, hogy hatott az, hogy lélekben egész jól felkészültem rá. No, meg a málnalevéltea, meg a cau. és a gátmasszázs. Meg a szövetek. De egész vidáman is telt a dolog, így, hogy gyors volt. Egyetlen hátránya volt a gyorsaságnak: fel sem fogtam mi történik velem.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Márkanyuka,én tegnapelőtt voltam így.Alig kaptam levegőt,rendesen légszomjam volt.MA "csak" fáradt vagyok a nem alvástól,meg nincs semmihez kedvem.Apa is mondta,hogy pihenjek,majd ő megcsinálja amit kell.Én meg mondtam,hogy "Mért,kivasalsz?" :lol: .De ezt nem vállalja be...de nem is bíznám rá :D
A vonalzónkat elnézve,kíváncsi leszek melyikünk fog előbb szülni :D

Kép
Kép
huni

Hát sajna nekem sincs még egy halovány fájásom sem...a derekam sem fáj... csak esténként a hátam, de ez bizti csak a pocakom súlyától van...
De tegnap mondta egy csaj, hogy neki semmiféle jósló fájásai nem voltak, hanem egyből az igazi fájásokkal kezdett... hát reménykedek...
A legközelebbi szimpi dátum a 17-e, de most már inkább dátumtól függetlenül minél előbb szeretnék szülni és végre találkozni Mira-babával...

Bogesz!
Én fogok venni hasszorítót. Én jókat hallottam róla.

Márkanyuka!
Mostanában nekem is csomószór kockát formál a hasamból a kiscsajszi.

Kép
mirosz

Dimet: ez a szüléstörténet egy csoda! Nagyon ügyes voltál, vagyis voltatok! Zsuzsika jött, mint a gyorsvonat! Öröm volt elolvasni.

Kép
Kép
márkanyuka

Néha a pocaklakó olyan érdekes mozgásokat tud lejteni, néha olyan érzés, mintha egy kutya vakarózna a hasamban! Tök röhejes! Kíváncsi lennék, hogy ilyenkor mit csinál!

Kép
Kép
márkanyuka

Lányok!
Használja vki. azt a legegyszerűbb Medela kézi mellszívót, ami kb. 5-6000ft-ba kerül? Mi a tapasztalatotok?

Pattogó!
Te a Brendonban vetted a mellszívót? Hogy állnak a fájásaid?

Dimet!
Irigylésre méltó a szüléstörténeted! Én is egy hasonlóra pályázok, ha egyszer végre Mira-bab úgy dönt, hogy elindul kifelé!

A már naygon türelmetlenkedő kismamatársaimnak babaesős hétvégét kívánok!

Kép
mirosz

na itt vagyok.

Nem tudom, hogy jóslók-e vagy nem.. :oops: :roll:
10:36, 10:46, 10:55, 11:02, 11:16, 11:20, 11:22, 11:26, 11:29, 11:32. Na? Asszem várok egy órát és hívom a dokit..

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

mirosz: igen a brendonban vettem.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Pattogo: alakul, nagyon kivi vagyok!

Mirosz: nekem is Medela van, még a Márkról maradt. Nem tudom, hogy arra gondolsz-e, amilyen nekem van. Ezen 6 erősséget lehet állítani és nekem kell huzigálni. Én nagyon meg voltam vele elégedve, nekem bejött.

Dimet: és amúgy mi újság nálatok? Hogy érzi magát otthon a kis Zsuzsi?

Kép
Kép
márkanyuka

Pattogó,de izgi!!!!Lehet "Lala" baba lesz a következő augusztusi bébike :D !!!De jó,de jó...

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Megjöttem az NST-ről, beszéltem a dokival aki sajnos nem vizsgált meg, pedig arra számítottam, hogy majd jól megmatat aztán elindulnak a dolgok.

Szóval NST mint az alföld, pedig szinte egész végig keményedett a hasam és hát az van amitől tartottam,ha hétvégén sem történik semmi, akkor hétfőn elvileg be kell feküdnöm. Felhívtam a hírrel apjukat és elkezdtem bőgni (mint ahogy most is :cry: ), mert már írtam is nektek, hogy kb. erre számítok, de most ez így kimondva annyira borzasztó.
Rékával annyira szép szülésem volt, itthon elvajúdgattam, mire bementünk a kórházba 4 ujjnyira nyitva voltam, azonnal riasztották a dokit, hogy rohanjon, mert nagyon gyorsan jön a baba.
Itt a kórházban nincs külön vajúdó, a szülőszobára már csak akkor mehetsz ha már eljutott a vajúdás egy bizonyos szintig. Én nem akarok a folyosón fel-alá járkálva vajúdni, hogy mindenki engem bámuljon, mint egy nem tudom mit.

Most nagyon kész vagyok, utálom ezt a rohadt tehetetlenséget :cry:

Kép
Kép
robcsi03

uh, pattogo...lehet nem is jósló ez már!!!hajráááááááá..........

zsuzsi elvan, csak az éjszakák kemények. nem akar aludni :( már mindent megpróbáltunk. pffff. szegénynek még új minden. majd belejövünk.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Lehet, hogy ma lesz egy spontán szülés vagy lehet hogy kettő is?
Pattogó! Dincuska! Hajrá!

Tipetupa!
Te tudsz vmit az egomi doki tarifákról? Priviben is írhatod.

Kép
mirosz

Halihó!

Dimet!
Ez valami csoda! Köszi, hogy megosztottad velünk! Még a könnyem is kicsordult...Ilyet szeretnék én is! Én is iszom a m.levél teát és szedem a bogyót. És hiszek benne, és eldöntöttem: ez most könnyebb lesz mint az első 2 volt...

Mirosz!
Nekem is kézi Medelám van, Bazsótól maradt. Olyan, amit Márkanyuka írt. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Kaptam kölcsön elektromosat, utáltam, mert hangos volt és túl erősen szívott, fájt. Ezen magam tudok fokozatot állítani.

Pattogó!
Szerintem alakul valami. Várj még egy kicsit, aztán csörögj rá a dokira!

Márkanyuka!
De jó, hogy mi már túlvagyunk ezen a tanszervásárlósdin! Az idén macerásabb volt, mert a tanító néni elfelejtette lefénymásolni a tanszerlistát, csak annyit mondott az kell, ami tavaly, csak a füzet vonalazása legyen más.Úgyhogy próbáltam visszaemlékezni, hogy mi is kellett, szerencsére sok minden megmaradt tavalyról ami használható.

Megint írt Mandala:
"Tündérek vagytok. Dincusnak hajrá! Remélem még de. lemehetek a gyerekágyra. Jó lesz babázni. Puszilok mindenkit! Piroska"

Én meg továbbra is irigykedek...

Mamiblue!
Hová tűntél?

Robcsi!
Te is nagyon csendben vagy...
bee73

Na érzékeny búcsút veszek tőletek és megyek a kórházba. A doki azt mondta, h akár mi van már nem enged haza. Apa elindult.

Puszi nektek.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Most értem haza NST-ről. Voltak keményedések, de semmi extra végülis.
Megnézett az orvosom ultrahanggal is, nyugtázta, hogy még mindig faros. Nagyon nem tetszett neki a lábam (tényleg iszonyú vizes), így azt mondta, hogy hétfőn feküdjek be és a héten valamikor meglesz a műtét.
Furán érzem magam, kavarognak a gondolatok. Azt vártam, hogy valami biztos történjen már, most meg hirtelen fáradtnak és üresnek érzem magam. Szerintem Lányok már nagyon belefáradtunk a sok találgatásba...
Azért úgy érzem, hogy a jövőhét nagyon termékeny lesz ismét! Lehet, hogy "csak" a már babázók fognak írogatni, mert mindenki más szaladgál majd szülni!!!! :wink:

Kép
nap12

Pattogó,nagyon drukkolok neked,és remélem minél hamarabb jönnek a jó hírek!De azért akármi is van,és tudsz,értesíts minket a dolgokról!

Kép
Kép
huni

Robcsi, Nap: ne keseredjetek el, hétfőig még van két nap, ha pedig mégsem, akkor jövő héten már biztosan babázhattok mind a ketten.

Pattogo: mondtam én, hogy még ma a szülőszobán fogsz kikötni. Aztán hajrá, mindent bele, szorítok, ügyes legyél!

Kép
Kép
márkanyuka

Hello!

Rita: Engem sem vártál meg? Hajrá!:)

Dincukával mi van?
Edittel mi van?

Nálam: Hát hazaengedtek még, de mondták, ha megint kezdenek rendszeresek lenni akkor azonnal menjek! És ne a fájást figyeljem, hanem a sima keményedést is, mert a gép olyat is kimutatott, amit nem is éreztem...a végső időpontom az jövőhét péntek, akkor burokrepesztés, de szerinte addig megyek magamtól is...ja, végülis azóta is vannak fájásaim, de majd csak most érek rá figyelni, hogy mikor is jönnek!:) Annyira rendesek voltak a kórházban, egyébként a szülőszoba teli volt!

Nap: ne keseredj el!!!Mi is sorra kerülünk! Tudod, bent nem marad!:) Szeirntem is lesz itt babaeső már a hétvégén is!:D

Most visszanézek, elolvasom Dimet történetét.:) Sajnos anyukám kipórszívózott, pedig most tlei vagyok energiával, attól függetlenül, hogy fájdogál a pocim!:)

Judit

mamiblue

na, megint én!

Mirosz: Te se keseredj el, nem mindenkinek vannak jóslói. Bár nekem voltak, nem is kicsik mind a 2-nél. A kórházban találkoztam megint f.andival. Neki is azt mondták, hogyha nincs is fájása, burokrepedéssel indulhat a szülés...bár szerintem, jobb ha fájással indul!

Dimet: nagyon ügyesek voltatok!:)

Judit

mamiblue

Sziasztok Kismamik, Anyukák!

Én is rosszul aludtam, mikor megpróbáltam elaludni olyan rosszul lettem gyomor ügyileg, hogy nem tudtam eldönteni, hogy hányni fogok vagy sem, aztán bevettem 1 Rennie-t az használt és el tudtam aludni, de mindig amikor felébredtem utána kín-szenvedés volt visszaaludni! Ráadásul be voltam pánikolva, mert este elég nagy küzdelmem volt a WC-n :oops: és valami csorgott is belőlem, de nem sok. Nem tudtam eldönteni, hogy magzatvíz vagy pisi, de szerintem az utóbbi volt, mert utána nem jött már semmi!

Látom mindenki nagyon nyűgös már, én is nagyon főleg egy ilyen éjszaka után, ráadásul 2 hétig nincs gáz, és nálunk minden azzal működik, úgyhogy anyuéknal fürdünk, főzés nuku! Azzal legalább egy kicsit elfoglaltam magam!

Na elég a nyavajgásból a lényeg, Pattogó hajráááááááá mindent bele és várjuk a híreket!

Márkanyuka csak óvatosan a vásárlással du.-án, a végén még Te is a szülőszobán kötsz ki! :lol:

Ildi ne aggódj szerintem én is itt fogok még szeptemberben is ülni, bár a dokim azt mondta a kiírt időpont után egy hete van még, utána indítják! A keményedéseket már fel sem veszem, már rájöttem, hogy az időt is feleslegesen mérem, úgyis mindig össze-vissza és mindig elmúlik!

Dimet nagyon szép a történeted, nagyon ügyes voltál! Én is, én is ilyet szeretnék, bár én nem málnalevelezek, meg homeozok! Akkor esélytelen?

Robcsi és mikor fogják indítani, vagy most befektetnek oszt majd lesz, ami lesz? Drukkolok, hogy addig beinduljon magától, és tudjál otthon vajúdni!

Na most már eltűnök!

Puszi Móni

Kép
szamo

Sziasztok!:)

Úhh micsoda történések itt!
Hatalmas Gratula a babákhoz!
És mindnekinek, jó fájásokat:)És megy a drukk mindenkinek:)

Ma voltunk dokinál: Negatív vizelet, vérkép is, és nincs Coccusom se!!! Szuper, úgy aggódtam:)
CTG: fájás tök lapos, manókám persze nem mozgott, amikor megpiszkáltam, akkor mocorgott párat és tuti bepipult rám, mert olyankor az egeikg ment a szívverése.....nagyon édes volt, a kis dühős:) :lol:

Csajok nektek olyan jó lassan babaáztok, én meg csak nyüglödöm és várom a csodát!
Ja ma még sikrrült nem bőgni semmin, csúcs vagyok, bár szerintem csak tegnap kiürítettem az összes könnyemet :oops:

Jók legytek én megyek és kezdek magammal valamit!
Ja és szeretnék már új és régi babák képeit is nézegetni....
:oops: :oops:
Puszika

Kép
kis pupu

Sziasztok!

Pattogó!
Hajrá! Ügyes legyél!

Mamiblue!
Lehet, hogy te is babázol már a héten? :wink:
Dincuskát ha jól emlékszem ma befektették, Edit meg vmi olyasmit írt, hogy lehet, hogy csak szombaton tud jönni...

Szamo!
Nehogy azt hidd, hogy csak az szülhet könnyen, aki málnalevél teát iszik, v. homeobogyót szed. Ismerek olyat, akinek az első szülése 2 óra volt csupán és semmit sem szedett.Más meg mindent kipróbál és mégis nehéz. Szerintem ez olyan alkati dolog. Nekem mindkét szülésem elég nehéz volt és most azért szedem ezeket a bogyókat, mert hinni akarom, hogy segítenek. A védőnőm szerint ez már fél siker. És abban is lehet valami, hogy pszichésen hogy viszonyul az ember ehhez az egészhez. Én mindkét szülésem előtt nagyon féltem, az elsőnél az ismeretlentől, a másodiknál az első miatt. rettegtem, görcsös voltam, nem tudtam elengedni magam, a méhszájam is görcsös volt, irtó lassan tágult. Most nem félek, mert hiszek benne, hogy könnyebb lesz...aztán majd meglátjuk...

Lányok!
Mindenhol befektetik a túlhordásos kismamákat csak nálunk nem?
A fantasztikusra sikeredett ágyszámcsökkentés miatt nálunk a kórházban helyhiány miatt már nem fektetnek be, naponta kell NST-re, flowmetriára, magzatvíz vizsgálatra járni.
bee73

Sziasztok!

Pattogónak
szorítok én is nagyon. :)

És mindenki másnak, ahol esemény van kialakulóban.
Úgy látszik, ez a front már ér valamit...

Dimet!
Tényleg nagyon szép és viszonylag könnyű szülésed volt, amiért én is irigyellek kicsit :wink:

Bee!
Nálunk az a rendszer, hogy ha letelik a 40 hét, naponta be kell járni vizsgálatokra és a betöltött 41. héten indítják a szülést.
Szerintem, ha hiszel benne, könnyebb is lesz minden.

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok,
huh, mindjárt visszaolvasok, de előbb a legfontosabb Dincuska üzenete:

"Helyzetjelentés: elfoglaltam az ágyam, doki szerint lehet pár nap, de akár egy hét is. Addig nem sürgeti, amíg minden oké. Fájások vannak rendesen, nem tudom, mi lesz. Emese óta van új babánk? Puszi mindenkinek!"

italoman

Bee nálunk sem fektetnek be, a kiírt időpont után 1 hete van még a picúrnak, persze ez alatt naponta ctg és utána indítanak! Köszi a megnyugtató szavakat, igazad van a hozzállás nagyon sokat számít szerintem is. Én egy ici-picit félek az ismeretlen miatt, de úgy gondolok rá, hogy könnyen és gyorsan fog menni! Aztán mindig bombáznak vele, hogy ó az első szülés úgyis minimum 10-12 óra vajúdás, én meg ilyenkor becsukom a fülem és próbálok ezzel nem foglalkozni!

Kép
szamo

vagyok,hétfőn fekszem be,talán szerdán indítják. :?

Írni nem sok kedvem van, anyósom ma neki ment a férjemnek,ö meg alig tudta tűrtőztetni magát,hogy nehogy megverje.Kurvára elegem van.Mindenki utálja őt a nyolc unokája akkor szól csak hozzá,ha muszáj,erre most a legkisebbet is elkezdte elmarni magától.A szívem szerint megölném.Büdös vén banya.Nincs egy ember,aki szeretné,csak az én legkisebb ártatlan fiam,erre már őt is osztogatja...
Na jó abbahagytam,bocsi.
tuza edit

Lányok!

Remélem Dincuska nem fogja végigfeküdni a köv. hetet.
Nekem elvileg úgy lesz, hogy hétfőn befekszek és szerda vagy csütörtökön lesz a műtét.

Ahogy ma várakoztam elemezhettem a jelenlegi helyzetet. Egy szabad ágy nem volt, szülőszobára és műtőre várakozó kismamák sorát láttam. Mondta a szülésznő, hogy a hétvégétől mégjobban tartanak (a frontok miatt).

Kép
nap12

Edit, ez már tényleg nem hiányzik Neked!
Hétfőn akkor együtt vonulunk kórházba.

Kép
nap12

Hello!

Azt hittem van már vmi hír Pattogoról, de talán még túl korai lenne!

Nekem pénteken a 40. hét 3. nap lenne, azt mondta a nőci, hogy harmadik gyerkőcnél már nem várják ki az 1 hetet.

Edit: hu... nem irigyellek. Neked is éppen most nem hiányzik a cirkusz!:( De próbálj meg inkább a babára koncentrálni! :)

Móni: A könnyű szülés tényleg alkati kérdés! És sokszor hallottam már azt, hogy vkinek, ha az anyukája könnyen szülte őt, akkor ő is könnyen szülte a babáját! Remélem érthető voltam.:D

Nap: Szerintem Dincuska hét közepén babázik! :)

Judit

mamiblue

Edit!
Drukkolok, hogy szerdáig legyen valami spontán történés. Úgy látom anyósod mindent megtesz azért, hogy jól felidegesítsen. Lehet, hogy így akarja a szülést elindítani? :wink: Oké, ez vicc volt. Ne törődj vele, gondolj magadra és a babára! Tudom, ezt könnyű mondani, én is órákat bőgtem, meg dőlt a vér az orromból az idegtől az én banyósom legutóbbi akciója után... Próbálj megnyugodni!

Dincuska!
Neked is szurkolok, hogy mihamarabb bújjon ki a kisasszony!

Mi lehet Pattogóval?
bee73

Szerintem is jelentkeznie kellett volna. Csak nem????!!! :wink:

Kép
nap12

Robcsi!
Még ne izgulj! Hétfőig még meggondolhatja magát a babókád!
Tényleg nem lehet kellemes a folyosón és a kórtermekben vajúdni..

Mamiblu!
Azt hiszem múltkor te írtad azt a homeós bogyókkal kapcsolatos infót, amit most nem találok. Légyszi segíts! A C30-as Caulophyllum uolyan erős mint a CH 30-as?

Szamo!
Tesóm nem szedett semmit és mégis az első fájástól számítva 3 órán belül megszülte az első gyerekét!

Én ugyan még nem szültem, de szerintem is az a legcélravezetőbb, ha nem félünk és viszonylag lazák tudunk maradni. Ezt a lombikos korszakomban tanultam meg: az első beültetésnél iszonyatosan féltem,( annak ellenére, hogy mindenki azt mondta hogy teljesen fájdalmatlan), feszítettem szorítottam az egész testemet, ennek következtében kellemtlen és fájdalmas volt, a másodiknál elhatároztam, hogy ellazítom magam és csak arra próbálok koncentrálni, hogy mindez azért történik, hogy a kis embriókákat bejutassák a pocakomba és csak rájuk gondoltam... és tényleg nem éreztem szinte semmit és kb. fele annyi ideig tartott a beültetés mint az előzőnél.
Tudom a szülésnél ennél sokkal nagyobb fájdalmakról van szó, de bízom benne, hogy hasonló technikával, hozzáállással azok is csökkenthetők.

Hát jövő héten tényleg alig lesz itt vki...

Kép
mirosz

Jaj de jó, zajlik az élet! :D

dincuska, nap, edit sok sikert a jövő hétre!!!!!

pattogo veled vagyunk lélekben! várjuk A HÍREKET!

dimet! tényleg irigylésre méltó a történeted! gratula!

kis pupu ahogy látom, mi vagyunk a sereghajtók :roll: , én is már nagyon nyűgös vagyok, nem nagyon találom a helyem. ez az uccsó időszak nagyon rossz.. várakozás...bizonytalanság. na jó, nem ragozom, foglalkozzunk a már babázókkal :D

ma volt nálam a védőnő egyébként, végülis semmi újat nem mondott, csak hogy 4 napig kell kórházban maradni, egy szobában 4en vannak és rooming-in rendszer van, vagyis végig bent van nálunk a bébi...

máshol is igy van??????

sziasztok! Kép
nora80

Gyors bekukk

Mandala Óriási gratula a kislányodhoz :lol:
Lényeg ,hogy jól vagytok.Sok tejcit kívánok nektek is.

Pattogónak drtukk és Dincuskának is !!!!!Mielőbbi babásodást :-)

Mi jól vagyunk ,naponta járok a kórházba kezelésre ,tisztításra....tejcim érezhetően klevesebb.,illetve nem tudok mennyiséget lefejni ,sőt már egyáltralán csak 10 ml-et,de szopizni jól szopizik BÁlint 100-110-120ml-et.Van mikor már két ciciből kapja meg ezt a mennyiséget ,de van az a lényeg.
Már 3-4 napja tart az esti 10-11 órás etetés után csak hajnal 4-5 kor kel fel a picuri. :lol: Remélem megtartja jószokását.
Mitr csináljak ,hogy több tejcim legyen....nem idegeskedek csak kicsit meggyötört ez a car felnyitás meg gyulladás....
ISzon laktoherbet,szedem homeost,iszom sört,fejek,és sörélesztőt is vettem azt is eszem.
A lefagyasztott 750ml ből már sajna kapott BÁlint 2× ,így csak fogy a lefejt tejci ,nemhogy gyarapodna a hűtőben.
De anyit eszik nem győzöm lassan....tegnap már 120 ml után még bevágott 40ml :shock: :shock: zabagép...

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!
Hazaértünk. Pattogó írta:

"Bennt vagyok a khban. A doki szerint tök zart vagyok. Az nst viszont szép rendszeres 60-80as fajasokat mutat. Én meg folyamatosan fajok megszakitas nélkül." 15:55-kor küldte.
Remélem, tényleg ő az, mert nem írta alá, a gmailben kerestem ki a számot.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

bogesz, nekem nagyon szépen visszament a hasam minden nélkül, és csíkjaim sincsenek. Na de hogy nagyon kiszélesedtem, az ellen nemtudom mit tegyek, jaaa, és nagyon narancsbőrős lettem :cry:

Kép
mona76

pattogó, dincuska, mennek a drukkok, ügyesek legyetek :wink:jajj de izgi :lol:

én homeós bogyót néha szedtem, mikor eszembe jutott, málnalevélteát pedig talán 3* ittam, mert nagyon megfogta a székletem, és abbahagytam. És szerintem nekem sem volt nehéz szülés :D /igy útólag :lol: /
Nekem sem voltak jóslófájásaim, bár én a 34-35.héttől nagyon sokat keményedtem.
edit, húú, katasztrófális lehet egy ilyen anyós :x , de neked most nem kéne idegeskedned
jucu, te honnan tudod, hogy hány ml szopik Bálint?
Dani kb. 1-órát van cicin, mikor bealszik és leteszem, persze még tátog hogy éhes, gyors fejek, hogy már ne a cicin aludjon, üvegből megkapja, és 30-perc múlva vagy sír a pocija miatt, vagy hány. Fogalmam sincs sokszor, hogy kevesett vagy sokat evett :oops:
Azt olvastam, hogy az első hetekben 100ml esznek, Dani szerintem éhen halna.

Kép
mona76

jucu, 750ml lefejt tej?? Ti nagyon ügyik vagytok, nekünk csak 200ml. Mikor fejsz? Szopizás után?
Csajok azt sem tudom néha mit egyek, azt mondta a védőnő, ugye k-betűseket nem, bab, borsó, tök nem, paprikás dolgokat nem, pörköltféléket nagyon mértékkel, gyümölcsöt csak almát, és gyümölcslevet is csak almából. Tejterméket nagyon mértékkel, tejet napi max: 2dl, mert pöttyös lesz a babó. Szóval ti miket esztek?

Kép
mona76

Gyorsan feldobok két képet, meg a születéstörténetet (tegnap megírtam a kórházban), és elkezdek visszaolvasni.
Ja, képzeljétek, tegnap este Bebivel összefutottam a csecsemőosztályon, láttam a kisfiát is, azt hiszem Botondnak hívják. Nagyon édesek voltak!!!

Kép

Kép

(apját hajmennyiségben simán lekörözi)

2007. augusztus 6-án, hétfőn hajnali fél 4-kor elfolyt a magzatvíz. 5-re összeszedtük magunkat és elindultunk a kórházba.
6 óra körül belibbentem a szülőszobára felvételre, csak néztek rám elkerekedett szemmel, hogy mik a tünetek… miután elmondtam, hogy elfolyt a magzatvíz, csatlakoztattak egy CTG-géphez. Fájás semmi. Méhszájat néztek (zárt volt), de azért elfoglaltam egy szülőágyat és a CTG folytatódott. Fél 8-kor kaptam egy méhszájérlelő tablettát, amitől egész délelőtt közepes menstruációs görcsöket produkáltam. Miközben jobbra-balra potyogtak kifelé a babák, kaptam ebédet, amelyet helyben el is fogyasztottam .
A doki úgy vélte, egy napot várhatunk, így aznap már csak vénás antibiotikumot kaptam, hogy a baba nehogy fertőzést kapjon. Délutánra a „fájások” teljesen elmúltak, és kiderítettem, hogy felül megrepedt a burok, ezért folyt el a magzatvíz, de a méhszáj gyakorlatilag zárt. A doki azért mondta, hogy bármikor beindulhat, akár éjjel is.
Elfoglaltam egy ágyat a szülészeten. 23 óra körül kezdtek megint görcseim lenni, mondjuk erős menstruációshoz hasonlóak.
Éjféltől negyedóránként jöttek a jóslók. Kedden, hajnali két órakor kimentem a szülőszobára, CTG, majd előkészítettek (b+b). 1 ujjnyira voltam tágulva ekkor. Így ment ez fél 7-ig, amikor kaptam egy újabb méhszájérlelőt, ami aztán 1 órán belül megtette a hatását, de még így is végig fájásgyenge voltam. Közben oxitocint és no-spát is kaptam párhuzamosan. Bő 3 ujjnyira tágultam ki, a baba szívhangja végig rendben volt.
10 körül kezdtem el kitolni, és 10 óra 48 perckor Eszter megszületett. Halkan felsírt, Apja pedig már nyisszantotta is a köldökzsinórt. 1 percre a hasamra tették, majd a szülésznő az újdonsült Apukával elment füröszteni, én pedig befejeztem a procedúrát (rápillantottam a lepényre…..hááát). Végül a doki összevarrta a metszést, engem lemostak, rendbe tettek. A szülés utáni szokásos 2 órás együttlét az osztály túlterheltsége miatt sajnos elmaradt. Esztert elvitték a csecsemőosztályra, mi pedig a Férjemmel 12 körül visszamentünk a kórterembe (1 ágyasban kaptam helyet!!!), és kezdtük terjeszteni az Örömhírt. Miután kicsit összeszedtem magam, elhoztam Esztert az osztályról és estig velünk volt. Már elsőre nagyon ügyesen szopizott, nagyon örültem, hogy a születése utáni távollét nem okozott gondot. Az első éjszakára visszavittem a csecsemőosztályra, hogy másnap friss erővel nézzek szembe az új Feladattal.
Szerdán reggel a reggeli hétórás vizit előtt kihoztam szopizni, majd a vizit után ismét érte mentem, azóta folyamatosan együtt vagyunk. Este viszem fürdetni, reggel vizitre, a többi teendőt a kórteremben végzem. A Férjem készségesen együttműködik, amikor velünk van. Ha minden jól megy, pénteken hagyhatjuk el a kórházat.

Most megyek vonalzót csinálni :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Lehet, hogy nem vettétek észre, mert nem nagyítottam ki Pattogó üzenetét, de akkor most megismétlem:

"Bennt vagyok a khban. A doki szerint tök zart vagyok. Az nst viszont szép rendszeres 60-80as fajasokat mutat. Én meg folyamatosan fajok megszakitas nélkül." 15:55-kor küldte.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Jucu: Próbálj meg utánna olvasni, de én úgy tudom, hogy a homeos tejcsi serkentőt nem szabad sokáig szedni!!! Vagy megkérdezni vkit aki tutira ért hozzá! Vagy az Arnicat szeded a sebgyógyulásra? Egyébként asszem Te írtad, hogy szoktál aloe verat inni, szerintem most ihatsz az baciölő is.

Rita: Kitartás! Szerintem érdekes, hogy a második babánál zárt vki, fájások mellett.:(

Ági: Ügyesek voltatok Ti is! Szép a hajasbabád!:D Gyorsan hazaengedtek!

Mona: nekem egyik szomszédomnak iszonyatosan hasfájós volt a babája...állandóan ordított és pukizott szegényke! A csajszi meg mondta, hogy már nem is eszik mást csak vajaskenyeret, és mégsem segített semmi nekik.:( Talán a tészta az jó,persze nem a káposztás!:)

Nekem azóta is vannak keményedéseim, bár elég ritkák, szerintem ha megyünk akkor hajnalban megyünk! :)

Judit

mamiblue

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?