A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Anami: Üdv itt náálunk,kapunk képeket? :lol:

000kata

Na, itt vagyok. Most vagyunk túl egy háromnegyed órás ordításon, aminek alvás lett a vége. Általában szinte percre pontosan 2 óra után álmosodik el, most viszont valami felborult; 1 óra után lett álmos. Vagy az ordítástól álmosodott el...
A képek még úgy látszik váratnak magukra, mert túl nagy a felbontásuk. Dolgozok rajta...

Anami
anami26

Anami: oké :lol:

Mi is orditunk :cry: kint tombol a szél.kitártam az ablakot és odaraktam Kevint és el is aludt,remélem alszik egy órát.

000kata

na voltunk dokinál.

hát nem mondom h megnyugodtam sőt:(
antibiotikumot adott.. zinnat. egy hétig kell szedni plusz a köptető meg cálcium c vitamin és orrszivás ezerrel.

ami aggaszt a sipolás. azt mondta a doki h azért ad antibiotikumot h neh befulladjon :shock: hát ezzel jól megijesztett. igaz mondtam neki h apával mind2en szénanáthások vagyunk és ugye ez még hajlamositja szegényt az asztmára meg ilyenekre. jajja annyira félek h ne legyen ilyesmi!!! mindig is ez volt a legnagyobb parám magamra nézve is nemmég a gyerekemre és tessék itt sipol szegénykém.

mondjuk meghallgatta és azt mondta h hörgőzörejeket hall beszűkülést,v bevalamizélést már nem meléxem h fogalmazódott nem hall. de ez nem azt jelenti h nem lehet még belőle súlyosabb akármi ugyh antibiotikum és bizzunk benne h az megoldja.
ugye megoldja? jajj reméelm

ja és be van sezgénynek gyulladva a torka és légcsöve meg ugye a hörgők.

istenem h történhetett ez, ilyen pici korban! azt hittem az ilyesmit megusszuk kb 2 éves koráig bölcsiig v vmi! igaz mi még nem kaptuk meg a pneumococcusokat lehet az megelőzte volna? olyan mérges vok emiatt is doki javasolta h csak féléves kortól adjuk azt. bár 4hósan még ugyse tudtuk volna le és ugy még nem ad védettséget nem? v ki tudja.

azt mondta h ezt elkapta vhogy és nem megfázott. lehet mikor oltáson voltunk mult héten. remélem most meg nem kapott még mást is rá igaz nem vittem be csak mikor mi jöttünk addig anyum tologatta kint az utcán.

úgy félek lányok az tuti h egy szemnyit se fogok aludni amig nem mulik ez a sipoló légzés. olyan ilyesztő hallgatni. amugy meg a könnyem majd kicsordul mert folyton vigyorog tök olyan jókedvű mint egyébként csak ugye közben köhög meg minden.

ja mondta a doki h nagyon csunyán köhög. meg h ok h nem lázas de ha tartósan 37körülit mérek akkor azért az sem okés és jelez vmit. én pl sosem voltam lázas lehet tőlem örökölte.

állitolag az antibiotikum 3-4nap mulva kell javulást hozzon ha nem lesz v rosszabb lesz hivjam ill ne őt mert ő pont most egy hétig nem lesz!hanem aki helyettesiti v az ügyeletet. ha befulladna akkor is ügyelet és megadta a számát. jó mi? gondolhatjátok h "megnyugodtam"! de amugy tök gyorsan (egy nap alatt) lett ilyen a hangja csak mielőtt felrohatnám magamnak h mért nem vittem el hamarabb dokihoz.

most alszik egy óra mulva beadom neki az 1. adag anitbiót :? kap mellé majd normafloret is sztem.

de legalább eszik. és jókedvű. és nem lázas. ugye ez jó?

csak nem fullad be!szoritsatok lécci!

bocs h sok voltam de muszáj volt...:(

andy

Kép
andy30

Én teljesen megértelek, amiért ennyire be vagy parázva. Az biztos, hogy én is be lennék, viszont az tényleg jót jelent, hogy nincsenek beszűkülve a hörgők. Befulladni akkor szoktak, ha a hörgők nem képesek kitágulni. Amennyire én tudom..., az antibiotikum nagyon gyorsan segít, mert nem hagyja tovább szaporodni a baktériumokat...

Anami
anami26

Ja, és persze mielőbbi gyógyulást!

Anami
anami26

Sziasztok!

Hű, mennyit írtatok pár nap alatt :shock: :D :D Esélyem sincs most átolvasni :oops:

Babák tündériek!!

Anami, üdv! :D

Andy!
Jobbulást Reginek!
A pneumos oltás csak a pneumococcus által okozott betegségek ellen véd! Pl lehet középfülgyuszija egy pneumo elleni oltott babának ha nem a pneumo baci okozza azt!
A Ricsivel mi sorra benyeltük az aktuális ovis betegségeket pedig gyerek közelébe se mentünk.
Polc nem kispályás :shock: :shock: örülök hogy megúsztátok!
Természetes hogy ennyire aggódsz, amikor mi is benyeltük az első komoly betegséget, hát együtt sírtam a Ricsivel. :oops: Még most is megvisel ha beteg, de már könnyebb.
Ha jókedvű és nem lázas Regi az szuper! :wink:
Ja és a 37 fok nem hőemelkedés! 37,5 az ennyi idős babáknál, ők még magasabb hőfokon élnek! 37,2 valószínű melege van, de lehet jelzőértékű, figyelni kell... 38 a láz.
Nekünk az összes taknyos, köhögős betegségre bevált a félig ülős altatás. Hordozóban aludt a Ricsi a franciaágyba magunk közé rakva. A szoba hője meg hűvös volt, éjszakára nem is fűtöttünk. mondjuk eddig hörgős betegségünk nem voltl, csak gégegyuszi és társai...

Nálunk is ezerrel megy a nyüszi, az elmúlt napok katasztrófálisak voltak. Mindkét gyerkőm megbuggyant, a szelet nem bírják és ráadásul egyszerre jött most elő a fogzós nyüszi is :( Megkapták a panadol adagjukat, fájdalom elmúlt és kipihenték magukat. Mára már csak a szél ellen kellett volna valamit bevetni :twisted: én is tavaszt akarok, az igazi tavaszt nem ezt a bolond tavaszutánzatot :twisted: :lol:
Elegem van a mai napból, megyek aludni, ki tudja mikor kelünk... jó éjt!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

De van egy nagy örömöm is, el is felejtettem :oops:
Hátról hasra jobb irányba forog a Peti :D

Jó éccakát :P

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Andy!

most sietek, bocsi kicsit kapkodós lesz a válasz, de nyugi nem lesz semmi gond, hamar meggyógyul Regi!
sajna, hogy így kellett megtanulnod,hogy ezeket a piciket minden esetben orvosnak meg kell mutatni, mert olyan hirtelen tudnak dolgok változni, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
én antibigyó ellenes vagyok , nem szívesen használom, DE vannak olyan szituk amikor már nem szabad megvárni még az immunrendszer elkezd dolgozni.
ne aggódj a befulladástól, ha eddig nem volt már nem lesz ,mert aa gyógyszerek megakadályozzák, aq későbbiekben figyelj rá, mert a legkisebb banális megfázás is átmehet hörgőgyusziba, ezt tapasztalatból mondom, mert nekem anno a fiamnál mindig időben kellett elkezdeni a gyógyszerezést ezen ok miatt. ja, és majd kinövi, ne parázz azzal csak rontod a helyzetet, a baba ne érezze a Te ijedtségedet.
ezért szeretem én a mi dokinkat, mert nem kell rendelőbe hurcibálni a gyereket, házhoz jön így nem szedünk össze valami más kórt a váróban, mindegy ,hogy csak az oltásra viszed be, akkor is ott a levegóben a baci, vírus....
de még így is van esély, hogy a család hoz haza valmi fertőt.
mindig nagy izgalom, ha a legkisebb beteg, de sajnos nehéz elkerülni, ezeken át kell esni , túl kell élni.
a prevenár a pneumococcus okozta betegségektől véd, még mi sem kaptuk meg majd csak 6 hó után, ezt most nem ez okozta!
Bízz magadba és Regibe, hamar meggyógyul nem lesz semmi gond!!!!!! Sok erőt és kitartást és jusson eszedbe, már ma is egy kicsit jobb lesz!
A szénanátha pedig nem örökölhetö, ez egy civilizációs betegség, hajlam lehet rá, de még nem most , ja és látom Egerben laksz, menjetek a picivel sokat a hegyekbe, a magaslati levegő nagyon jót tesz+vízpart, mondjuk Szilvásvárad ott tiszta a levegő és víz is van.
Anno az 1800-as években mikor én voltam baba :roll: anyáék nyáron elvittek a Balatonhoz, utána semmi gond nem volt többé, pedig én befulladtam!
Gyors gyógyulást minden betegeskedőnek és jöjjön már az a tavasz!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

momi evi: köszi szépen.

sok erőt ad amiket írtok.

tul vagyunk az éjjelen, szerencsére amikor alszik nem sípol, gondolom h nyugodtabban veszi a levegőt és azért. reggel megkapta a 2. adag antibiotikumot (na most is köhög)-alszik amúgy épp- a doki azt mondta 3 nap után várjam a javulást tőle az szombaton lesz jajj de messze és köptető reggel, azt 3x kell egy nap hát tegnap csak 2x kapta mert éjjelre már nem szabad és mivel kapott reggel meg du., már túl közel lett volna a lefekvéshez a 3. de ma elosztom rendesen.
még mindig nagyon félek, ha ébren van még ma is hallottam a sipolást főleg ha nagyon mocorog. a hője meg 37,3 volt reggel. figyelgetem azt is. 38 alatt akkor arra nem adok semmit mindenki azt mondta.

evi remélem h igazad lesz én is nagyon bizok és próbálok erős maradni. én nem altatom ülőben de kicsit megemeltem a feje alat a matracot egy összehajtott plédnyire.

most mennem kell de köszi a biztatásokat

andy

Kép
andy30

Momi:Nagyon ügyes Petike :lol:

Andy: hát elhiszem hogy idegeskedsz,ilyeneket mondott a doki,de az antibiotikumtól jobb lesz neki,és szoritok,hogy hamar meggyogyuljon.

000kata

Sziasztok :)

Momi! :)
Ügyeske a kis Peti.

Andy :)
Tudtatok azért pihenni az éjszaka?De szerencsére túl vagytok rajta, de jobban is van Regi, ez nagyon jó!
Ne aggódj(könnyű ezt mondani, tudom) ezek a picik gyorsan átvészelik az ilyen nyavajákat :)

Húúú, most vasárnap óraállitás :) Állitólag a téli már nem lesz, ez fog maradni :)
Kiváncsi vagyok, a Manóink hogy fognak idomulni hozzá.
Épp azt számoltam, hogy Marcell mostanában háromnegyed9-kor alszik el, akkor most háromnegyed 10-kor fog? :shock:
Mert ők ugye csak a napszakokat érzékelik, az órát nem :lol:
Vendég

Sziasztok!

Andy,jobbulást a kislányodnak!

Képzeljétek,tegnap kimostam a fehér ruhákat,kiteregettem a teraszra,h hamarabb megszáradjon,hát nem feldőlt a szárító.... Moshatom újra a ruhákat..

Kép

Kép
betti030
Budapest

Evi!

Bocsi, de jót vidultam, hogy te az 1800-as években voltál gyerek.
Elég jól tartod magad :D .

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Melaszka: Kevin van hogy negyed 11kor alszik el és akkor negyed 12ig fent lesz :shock: :shock:

Betti: + munka :cry:

000kata

Kata :)

hát nem tudom hogy lesz, majd meglátjuk :wink:
Most végre meg tudtam nézni Kevint az indán.
Eszméletlen jó válogatás!!!!! :)
Vendég

hogy lehet ilyen fotoalbumot csinálni?
Vendég

Andy, örülök, hogy nem volt semmi gond, szerintem sem lesz most már, a kritikus időszakon túl vagytok.

Momi, gratulálok, nagyon ügyes Petike. Nálunk még esze ágában sincs Barnabásnak forogni. Nemhogy hasról hátra, még fordítva sem. Kicsit el is vagyok keseredve emiatt, hiszen már négy hónapos elmúlt, és még arra sem bírom hosszú ideig rávenni, hogy hasaljon. Kb. 3 percig bírja, utána meg vonyítás. Azt meg nem bírom...hogy lesz ebből forgás??? Hanyatt fekve oldalra szokott fordulni, de onnan tovább nem...

A képekkel nem boldogulok. Olyan nagy a felbontásuk, hogy nem veszi be a rendszer. Tud esetleg valaki segíteni? Paint-ben próbáltam kisebbre venni őket, de még úgy is túl nagyok. Egyszerűen tanácstalan vagyok!

Anami
anami26

Melaszka: regisztrálni kell és képfeltöltés
örülök,hog y megtudtad nézni :lol:

Anami: én is a paintba szoktam
kép-nyujtáss/döntés-és a % -ot 60ra és ezt 3* kell és csak akkor lesz jo.Remélem tudtam segiteni

000kata

Kép
VÉGRE SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Köszönöm Kata! Igaz, hogy 4x kellett levenni a %-ot. Én is így próbáltam, de nem vettem le többször a %-ot, csak 1X. jó hülye vagyok!!!

Anami
anami26

Küdlök még majd, de nem akarom nagyon lelassítani a rendszert!

Anami
anami26

Lányok :)
Én a photofiltre-t használom képméretezéshez.
Aki tud angolul, az mégjobb
Vendég

Anami: ügyes vagy :lol: nagyon édes a picur,és mennyi haja van :lol:

000kata

Pipal és hordozós anyukák! Én beleszerettem egy babaerszénybe és már meg is rendeltem. Jön a tavasz, a nyár, meleg lesz a kendőt magamra tekerni, így megvettem ezt:

http://www.bohem-mama.hu/bohem

Kép
Kép
dalminha

Dalma: tök jó,de nem nehéz ebbe sipelni Őket?én vittem már a kenguruba de eléggé fájt utánna a hátam mert nehéz.

000kata

Dalma, egyetértek Katával. Június-júliusra igencsak több, mint fél évesek lesznek, amikorra a legtöbb baba megduplázza a súlyát. Én 2x 20 percet gyalogoltam Barnabással amikor 7 kiló volt (persze erre rájött még a ruha) elől kenguruval. Mindenemről folyt a víz, pedig nem "a gyenge fajtából való" vagyok. Na, persze ebben lehet, hogy másként esik a súly, és nem olyan, mint a kenguruban?!? Meg mondjuk itthon flangálni más, mint hosszabb útra menni vele, de nekem így is nehéz. Én már a hátamon hordom a kenguruban.

Anami
anami26

Andy!

Ügyes vagy, úgy tudod még megemelni, hogy az ágy lába alá a fejrésznél teszel pl. könyvet...
Ne aggódj már nem lesz gond, ha köhög az nem baj, így jön fel a lerakódás azaz dolgozik a köptető. Most már nem lesz lázas és a hőemelkedés is el fog múlni hamarosan :wink:

Anikó !

Bizony rég volt már 68 :roll: egy-két gimis osztálytársamnak már lehet annyi idős lánya van mint itt egy-két anyuka és olyan is van aki még csak most tervezi az első babát.

Dalma !

Jövőhéten már nekem is megérkezik a hordozó(k), annyira várom már, mint a gyerekek az ajándékokat.
Ja, ha Lillának nem tetszik akkor lesz gáz. Annyira megszerveztem,hogy kettő is lesz :oops: az egyiket eladom.

Anami !

Cuki a picurod, mekkora haja van :roll: :roll: :roll:
A hasalást megszerettetni úgy tudod, ha összegöngyölsz egy plédet vagy törölközőt vagy valami ilyesmit és a karja alá teszed amikor hasal, vagy kettes verzió lehet venni felfújható gumihengert olyan, mint a strandos cuccok csak hengeralakú(mindjárt keresek egyet és csatolom) és arra hasaltatod. Próbáld ki! Érthető voltam vagy nagyon zavaros :roll:
A korai fejlesztőbe is ezt használják.Ja és mozgásfejlődésből nem vagy elkésve, a fiúk lustábbak. / bocsi, de ez így van /
A linkért klikk ide. --->http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=9540&cikk=316518

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Dalma!

Én is találtam hasonlót,ez olcsóbb,mint a tied,de ez is nagyon szupi!

http://e-baby.hu/index.php?area=product ... age_index=

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Andy!

Sajnálom h beteg a kis Regi.de ezek a picurkák könnyen átvészelik ezeket a napokat.ne idegeskedj,hamar meggyógyul!

Évi!

Ha jó idő lesz mehetnénk együtt sétálni!Te melyik kendőt vetted meg.én még gondolkodom rajta.várom a tapasztalatokat!

Anami!

Cuki haja van Barnabásnak!

lányok,nekem Betti nagyon kínlódik a fogával.éjjel is fent volt 2szer.tegnap este mikor cicire tettem 2 szívás után elkapta a fejét és olyan szinten üvöltött,hogy azt hittem megszakad a szívem.és tömte a kezét a szájába.mikor jön már ki???
hétvégére már jó időt mondanak,lehet h jön a tavasz?de jó is lenne

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Hát igen, nyáron már biztos nehéz lesz, de nem azt tervezem, hogy órákat sétálunk így, hanem az udvaron ha kinnt vagyunk sokat, akkor ne csak a babakocsiban figyeljen, hanem kézben is legyen. Kornél miatt ugye muszáj kinnt lennünk, és Panna bőg a kocsiban ha az nem megy, vagy nem alszik. :( Ja és nagyon tetszik is, olyan vagány a színe... :)
Honey, nálunk mge én akarom mostanában rövidre zárni a szopit, mert én üvöltenék a legszívesebben a harapásától. Vagyis nem is harap, csak erősen összezárja az ínyét, és így szív. Marhán tud fájni.
Meg is vetted te azt az erszényt?
Anami, édes kis punk a fiad. :)

Kép
Kép
dalminha

sziasztok.

csak beköszönni jöttem hogy élünk báár látom úgy sem hiányzunk.:lol: :lol:

Ma sikeresen leforráztam a jobb csuklómat mert eltört a kezembe a nokedliszaggató és zutty beleesett a forró vízbe a tört rész és ki a víz a csuklómra. háát iszonyat fáájt. Most istenes

Iza tegnap volt 4 hós már igazi nagy lány. sikongat, veszekszik, nagyokat kacag és mosolyog.

Kép
a legkisebb bátyus tolja Izát

Kép
nem elég korán kezdeni

Kép
jogging girl

harivera
Budapest XXI. kerület

na megjártuk az ügyeletet. nem szűnt a sipolás hivtam a dokinkat de ő meg külföldre ment ugyh annyit tudott modnani h akkor ügyelet ha aggódok.
kaptunk hörgőtágitó kúpot:(szteroidos:( mind1 csak használjon. ügyelet szerint még nem vészes de bármikor befulladhat ezzel megelőzhetjük de figyelni kell nagyon és adott még egy kupot amit ha rosszabb lenne...hát köszi. amugy bronchitise van. ja és a 3.köhögésgyóccert kaptuk 2 napon belül ez hörgőtágitós vmi spirovmi. du paxirasolt adtam neki mert telefonban ezt javasolta a dokim de az ügyeletes szerint az túlságosan köhögteti ez a spiroizé meg hörgőtágitós cucc és ez kell. szegénykém most aludt el de mingyá kelthetem mert a spiroizét 9kor kell beadni neki:(

amugy ma egész nap alig aludt vmit mert max félóra után felébreszti a köhögés. nemtom milyen éjszakánk lesz én mondjuk ma sem alszom az tuti de az a legkevesebb.

ja és hoolnap meg vigyem a rendes dokihoz azt mondták aki persze egy 3 doki lesz mert az enyém elutazott és helyettesiti vki más.

ügyeleten azt is mondták h puffadt a hasa és a máját tapintotta lehet hasi uh kell majd meg mellkas röntgen de azt döntse el holnap az a 3.aszonták.
haspuff aszonta lehet a sok hasi légzéstől ami most van neki.

na most csak ennyit tudok irni mennem kell

andy

annyira ki vagyok akadva:( tejem is alig..

Kép
andy30

andy

nincsen hidegpárásítótok?? Mert olyan nagyon jó lenne rá és salvus vízzel. És ha megoldható lenne hogy a paxirazolt is párásítandás neki mert az rögvest a tüdőbe megy le. Én tudom nekem első fiam 20x volt kruppos bronhitises laringytises stb

amúgy ha nagyon zihálósra sikeredne akkor mélyhűtőt nyisd ki rá vagy az ablakot.

harivera
Budapest XXI. kerület

Andy!
Nyugi, rendbe lesz minden, ne aggódj.Nem ismerem ezt a kúpot , mi anno Bricanil szirupot használtunk, az csinált szapora szívverést és kicsit izgatottabb volt tőle Martin, nem tudom ennek a kúpnak mi az összetétele.Mikor mi szedtük a hörgőtágítót az nekem olyan biztonságérzetet adott, hogy nem lehet semmi baj. Szteroidot is kaptunk ( Prednisolon) és nem lett semmi baj!
De a Te dokid miért nem adott már tegnap hörgőtágítót?
Nyugis éjszakát Nektek.

Honey!

Nekem még nincs meg a hordozó, az egyik New Yorkból jön a másik Németországból.Most próbálom intézni, hogy az egyiket valahogy lemondjam, annyira ügyesen megszerveztem, hogy most lehet egyszerre kettő is lesz pedig nem olcsó mulatság.
Az enyém Beco lesz, ezt egy profi hordozós anyuka ajánlotta, mert nekem szempont volt, hogy ha nagyobb lesz a lányka és háton szeretném hordozni, segítség nélkül is hátra rakjam.Ez csatos hordozó és kapucnis, azaz ha alszik a kisasszony támasztja a fejét.
Ha nem fogja szeretni akkor leszek igazán sz*rba! Akkor feldobom a vaterára vagy a mamami-ra és biztos lesz gazdája.
Séta együtt :roll: de szép is lenne, csak az a gond, hogy nem tudok bekocsikázni Lillával, mert már említettem gyűlöli az autót, a babakocsit, szóval aminek kereke van és gurul az neki még nem tetszik.Bízom benne, ha már végre nyár lesz- szerintem nem lesz tavasz- és nem kell ennyi göncöt ráerőltetni, talán jobb lesz.
Fogacska nálunk még sehol, DE mitől ilyen nyügi én már passzolom.Éjjelente sokszor felsír, de nem kotor a szájába... amióta megkapta az utolsó védőoltást azóta minden megváltozott.
Már nincs álometetés, mert akkor már 6x enne az pedig tápiból nem lehet.
Lehet feladom az elveimet és elkezdem a HT-t , azt hiszem ezt teszem, mert szerintem kevés neki a tápszer. Mennyiségben nem tud többet meginni, de minőségben ,kalóriában kevés. Teljesen felborult a napirendünk is .... na jó ezzel most nem is fárasztalak tovább.

Vera !

Igen is hiányoltunk , gyere gyakrabban és írj többet ha tudsz, Ja a kezed gyógyuljon meg hamar / aloe vera növény csodákra képes égés esetén-ez tapasztalat, de tudod a cserepes változat /
Szép családod van és Iza nagyon kis helyes.

Jó éjt mindenkinek

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Andy:Sajnálom :cry: szoritok hogy hamar meggyogyuljon szegény.

000kata

Andy
Regusnak jobbulást! Sajnálom a csütörtöki rossz napotok, milyen volt az éjjel? Joban vagytok már?

Evi
Sajna a nyügi miatt. Fog még nálunk sincs, de napközben alig alszik és nagyon nyügi egész nap.
Engem nyugodtan fáréassz a napirendváltozással, mert nálunk is ez van és kiváncsi vagyok másnál mi van. Nálunk semmi nem változott a körülményekben, de mégsem alszik rendesen napközben.

Pipal
Mit értesz az alatt, hogy átalakítja? Mert én is azt gyanítom, hogy Fanni ezen van, de nem tudom, hogy mi lesz belőle.

Anami
Üdv köztünk! Micsoda haj!!!

Momi
Hú látom minden gyerekre ilyen jó hatással van a szél. Sajnos nálam ez nem múlt el a korral, még most is megbuggyanok, ha erős szél van.

Dalma
Én is néztem ilyen hordozót, de azt hittem csak bölcsőtarásra alkalmas és azt meg már nem szeretjük. Ha megkaptad írj róla milyen. Ezt még lehet én is használnám, mert a sima kengurút nem szeretem.

Vera
Ha van aloe verád otthon, kenegessen vele, gyorsabban fog gyógyulni tőle.

Rólunk:
Fanni éjjel most megint jól alszik, de napközben csapnivaló. 45 perc és fel is ébred, de nyafi és látom álmos, de nem tudom visszaaltatni. Tegnap próbáltam a felvesz/letesz módszert mikor felébredt, de 1 óra keserves üvöltés után abbahagytam és kimenetem a wc-re sírni. Utána meg mintha semmi nem lett volna, dumált a játszószőnyegen. Ki érti ezt?
Enni nagyon szeret, kapott már áfonyát almával.
Hason egyre jobban kitólja magát és ami a legcukibb, reggel ha jókedvűen ébred és hason van, akkor addig nyújtózkodik, amíg kilát a rácsvédő felett és ott keres/kukucskál minket. Majd ha tudok csinálok erről képet. Persze ma reggel totál máshol ébredt, de uabba az irányba akart kinézni, de megdöbbenésére csak a falat látta.
Én most totál kivagyok. Ettő a napközbeni nemalvósnyafogóskézbenlevős napoktól. Már többszőr elsírtam magam a kimerültség miatt, pedig nem alszok keveset, csak gyakran ébredt most 1-2 éjjel. Ma pedig csak éjfélkor evett és utána 6kor. Ezzel így mindig elégedett lennék.
Kutacsa ok!

Kép
Kép
nati80

Ma pont 20 hetes!

Megyek függönyt vasalni, mert sose leszek készen. 5 van és egyenként 3 méter, egy kicsit sokáig tart és eléggé utálom is.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Andy, szegénykék nagyon sajnálom. Mielőbbi gyógyulást.

Nati, kitartás.

Nálunk az éjszaka volt horror. Nem tudom mi lehet a baja 11-től 3-ig fent volt nem akart elaludni pedig nagyon álmos vollt.Majd óránként kelt fel és olyan üvöltést vágot le amilyet még sose. Nagyon megijedtünk. Végül az utolsó ébredése fél nyolckor volt de akkor csak fordítottam rajta egyet és fél 10-ig aludtunk. Nagyon el vagyok fáradva. nem tudom mire vélni csak ráfogjuk a fogzásra, de ki tudja mi baja szegénykének. Tegnap esténk hasonló volt. :cry:

Kri

Kép
Kép
kri29

Húú de jó sokat írtatok

Nati

Ott teljesen megvan döntve, de csalókás a kép, mert úgye máshogy látszik a képen. Összességében szuper és a lényeg Kincső imádja!!! :) Én is holnap tervezek függönyöket mosni. Jó vasalást!

Dalma

Kiscsillagra is hallgatok vagy simán Kincsőanyu :) Te anyudnak azért még fiatal lennék. :)

Üdvözlet az újaknak.
A babák továbbra is gyönyörűek és mindjárt 5 hónaposak, mintha tegnap szültünk volna nem??

Andy
Sajnálom és Jobbulást Nektek!!!!!!

Mi is betegeskedünk még mindig én kezdtem köhögéssel aztán apa most meg Kincső. Én vittem dokihoz, de a köhögésre semmit nem adott. :( Ez normális??? Éjjel olyan csúnyán köhög, hogy csakna. :( Szerencsére nem ébred fel rá csak Én és nem tudom, hogy felkeltesem vagy ne...

És képzeljétek Mi is kacagunk VÉGRE és forog is meg pakol meg mindent lesöpör az asztalról ez a legújabb szokása. Jaaa meg egész nap hangosan sikongat, annyira édes. :)

Nagyon szép idő van, megyünk is sétálni. Csajok végre itt a TAVASZ!!!! :)

Puszi mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
anya1118

ALSZIK!!! Már majdnem 2 órája!!! Most kivételesen evés után tettem le aludni, gondoltam tele pocakkal talán jobban megy majd. És IGEN!!!

És már csak 2 függöny van hátra, de annak most nem állok neki. Majd este mikor már alszik.

Kri
Én is sokszor azon gondolkozom, hogy ebben a korban miért fogunk minden a fogzásra, mikor a rossz időre is foghatjuk? :lol: Viccet félretéve, ha élesen sír fel és aztán csak úgy abbahagyja, akkor vagy fog, vagy pocak. Nálunk már volt azért is ébren éjjel mert én marha nem cseréltem ki a pelusát és nem tudott visszaaludni, mert csuron pisi volt.
Amúgy elötte milyen volt a napotok? Mennyit aludt? Lehet azért volt zaklatott az éjjel, mert nem pihente ki magát nappal, vagy azért mert túlzottam sokat aludt. Én ezért nem hagyom Fannit 2,5 óránál többet aludni nappal egyhuzamban. Nem mintha mostanában csinálná. :lol:

Anya
Jobbulást nektek!
Azt hiszem már nekünk is meg kellene venni a széket, mert abban tuti jobban ellene, mikor már unja a játszót. Elég uncsi lehet neki egész nap ott feküdni.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok :)

Nati :)
Nálunk tegnap volt ua.mint nálatok, hogy nem aludt napközben.
De nagyon cseles, mert tegnap ahogy készitettem elő neki a zsákot, csend lett, szinte abban apillanatban elaludt, mert ugye tudja már, hogy lemegyünk levegőre.

Ma meg ő is szintén fél 10-től alud majdnerm délig :D

Igen, én is észrevettem, hogy már sokszor unja a fekvést és ahogy felültetjük, nyugi van :D
Támasztékkal lehet már ültetni?
Vendég

Melaszka: én a babahordozoba szoktam rakni azt szereti mert nem fekszik benne

000kata

hahó

5 percem van.

ma elvittük a sima rendelésre reggel ugye a 3.dokihoz: szte nem súlyos az helyzete persze csúnya a köhögés meg sipol kicsit de áltaánosan jó állapotban van a gyerek.. máját ő is érzi meg pocak nagy de szte ez babáknál még normális. lényeg h holnap megint meghallgatja, ill. az ügyeleten adott kúp és köhögésgyóccer marad meg a zinnat plusz még fenistil csepp. a kúp hörgőtágitó theofilyn vagy mi. rá van irva h álmatlanságot okoz meg nyugtalanságot hát a gyerek egész nap ébren van!! :roll: kiv vagyok éjjel mi lesz mert este is kell adni neki :roll: amugy meg azt mondta ettől nem fog sipolni hát nemtom.még mindig hallom. mind1 éjjel már csak nem lesz semmi ha eddig nem volt reggel meg megint visszük megnézetni. vasárnapra rendbe kéne jönnie azt mondták tehát hétfő reggel is ott kezdünk és ha uez van majd akkor meglátjuk. de én nagyon bizom benne h javul addig!!! nagyon fáradt vagyok de muszáj erősnek lennem! még jó h holnap munkanap és igy holnap is van ez a doki.

na mennem kell szoptatok utána gyóccerek fürdetés kúp és próbálom az esti alvást kezdeni. éjjel már csak fog aludni nem?

amugy köszi mindenkinek a drukkot remélem bejön!

andy

Kép
andy30

Sziasztok!

Ma egy kicsit el voltam tünve, mert a férjem itthon volt, és veteményeztünk egy kicsit. így legalább Barnabás is tök sokat volt a levegőn. Be is ájult szegénykém rendesen!

Andy, nagyon sajnálom a kis Regit, és remélem már jobban lesz. Ez a máj-dolog csak azután derült ki, hogy elkezdtétek az antibiotikumot? Mert én olyat is hallottam, hogy az antibiotikumtól lehet ez - hiszen a máj dolgozza fel a méreganyagokat, többek között a gyógyszereket is - és időlegesen okozhat májnagyobbodást.

Evi, köszönöm a bíztatást, én is hallottam, hogy a fiúk lustábbak, erre mondjuk rácáfolt a nővérem kisfia, aki 10 hetesen megfordult, és 3 hét múlva minden ébredést azzal kezdett, hogy hasra fordult...persze tudom, nem szabad a gyerekeket összehasonlítani, de mondjuk ő pehelysúlyú is volt Barnabáshoz képest.
Próbálkozunk a plédes dologgal, úgy tényleg tovább bírja, de még ez sem az igazi. Nem baj, küzdünk.

Anya, gratulálok a kacajhoz, én is majd kiugrottam a bőrömből, mikor először hallottam Barnabást kacagni. Egyébként ma ő is ma egész nap sikítozott. "Brümmög" már rég óta, ma pedig összekapcsolata a brümmögést a sikítozással. Nagyon édes volt.

Köszönjük a bókokat, mellékeltem egy korábbi képet, csak hogy lássátok mekkora is volt a haja korábban. most emiatt eléggé elővigyázatosnak kell lenni, mert minden tele van a hajával, és nem akarom, hogy "felegye" a hajat, ha hason van. Kép

Kép

És így néz kis most; tényleg punk!

Anami
anami26

Vera, és így ott tudod hagyni Izát?
Barnabást én nem hagyhatom így ott egy pillanatra sem, mert ő mindent meg akar markolászni, még a mintákat is a kanapén, így addig feszelgi magát, amíg el nem dől. Pedig ő is unja sokszor a fekvést!
Egyébként nagyon szép kislány, és ügyesen ül!

Anami
anami26

Andy
Kitartást a következő napokhoz, de szertintem lassan már javulnia kell. Hétfőre semmi baja sem lesz Regusnak.

Vera
Fanni is ebben a pózban szeret lenni, így leggyakrabban ha kézben van, akkor előre nézelődik.
Kezed?

Anami
Jó sok haja volt a fiadnak.

Ti mennyi kaját adtok a babáknak a hozzátáplálás elején? Én csak 3-4 teli kiskanállal, amit egy kis anyatejjel elkeverek. Elég az? Így egy üveg 3 napig jó (mert csak addig tartható el) és a maradékot (kb fél üveg) én szem meg. Olyan fincsik!

Tegnap miután írtam, hogy Fanni alig alszik, úgy bealudt, hogy 3 óra múlva ébresztenem kellett. Jókedvű volt egész nap és én sem merültem ki annyira. De persze éjjel f4től 5ig fent voltunk amit nem tudok mire vélni. Mi lehetett a baj? Álmos volt, de folyamatosan feszengett, lehet durrogott is, már nem emlékszem. Aztán meg 3/46kor kelt. Azt hittem meghibbanok. Már vagy 10 perce nyűglődött egyre hangosabban mire fel tudtam kelni. f7 körül vissza is aludt a kiságyában, persze párom altatta én fel sem tudtam kelni.

Kép
Kép
nati80

sziasztok :)

Anami :)
de édes a kis Barnabás :)

Nati :)
mikor szoktad neki adni a gyümit?mert én csak délelőtt, nem lehet, hogy bántja a kis hasát?
nálunk is volt ilyen, a védőnő azt mondta, hogy álljak egy kicsit le a hozzátáp.-val.
Vendég

Anami:Nagyon édes Barnabás,nagyon tetszik a haja :lol:

Vera:Édes a kis Iza :lol:

000kata

Sziasztok!

Mindig lemaradok, olvasok, és mire az íráshoz jutnék már fel is ébredt...

Nati, úgy értem, hogy átalakítja, hogy van egy kb rendszer, ami egyszercsak labilissá válik, nem nagyon, inkább apró jelek -kicsit rövidebb v. hosszabb alvás, nem érdekesek a bevált játékok- majd egyre nagyobb káosz, semmi nem jó, az alvás se működik, a játék se -valószínűleg ilyenkor mi még megpróbáljuk a régi rendet betartatni, ami már nem megy- és ebből aztán kialakul az új. Nálunk most talán beállt.

Andy, nagyon szorítok, hogy most már hamar véget érjen Regi betegsége!!!

Én a hétvégén vettem Neki -fogjuk rá Húsvétra- egy hintát, és úgy tűnik tetszik Neki.

És nő a rendes haja, egyik-napról a másikra egyszercsak nagyon sok haja lett -eddig se volt kevés- a szemébe lóg, és másmilyen a tapintása is. Lassan jöhetnek a csattok :D

Vera, nagyon édes Izácska, és tényleg nem dől el?

Dalmi és persze többiek, akik hordoznak: én egy MT-vel szemezek, mert apa rá akar dumálni, csak épp vacilálok, hogy kapucnis legyen-e, vagy sem, mert ha háton jön majd velem, és bealszik, akkor tuti lógatni fogja a fejét. Evi Beco-ról én is sok jót hallottam, de azt hiszem nekem kicsit drága, főleg, hogy én igazából kendőzni szeretek :)

Anami, nagyon jófej, tényleg punk :D

És mi is tudunk nyügik lenni, főleg én, mert rákapott az éjszakai felkelésre, sőt az előbb fél órát visongott, mire el tudtam altatni. Szerintem készül az óraátállításra, mert már két nap kb 1órával korábban alszik el, és korábban kel. Így gyakorlatilag ő már előre igazodott :D Én azt hiszem, most annyira sokat fejlődnek, hogy emiatt is lehetnek számunkra nyűgösnek nevezett állapotban. Pl. Natasa lepakolta az imént az íróasztalt, és láttam, hogy élvezi, hogy ez az ő teljesítménye, meg a csörgőjét veri mindenhova tudatosan. Egy szó mint száz ilyenkor már pörögnek ezerrel. Nekem kaja közben úgy kifordul a kezemből, hogy nem győzök utánakapni :D

Kép
pipal

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?