A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Ja és tegnap előtt is, meg ma is a fájdalomérzet után vettem be Magnéziumot.
Vendég

manocskak jobbulást a picikédnek!

Najda én ma tarhonyalevest estek töltött csirkecombbal és krumplipürével.

gio'ia nem kell rá fólia semmi a csirkére. Gyönyörűen megsül a són, én csak vékonyan egy kis csirkefűszerrel szoktam bekenni. Isteni finom és tényleg gyönyörűen megsül ropogósra.Én még pár szárnyát is rakok mellé külön, mert isteni, ahogy ropogósra megsül.

Csajok egy h..e kérdés. Ti szoktatok még fürdeni, persze nem forró vízben? Egy ismerősöm azt mondta, hogy nem szabad. Én eddig kb egy hónapban kétszer fürödtem, egyébként meg mindig zuhanyzom.

Kép
Kép
akella

Hát, Anna, én nem tudom, mi lehet ez, nem tudod felhívni a dokit vagy a védőnőt?
Vendég

anna nem tudom a fájdalom mi lehet nálad, nekem ha kemény is a hasam nem fáj, de ezért kell egyre többet pihenni és rendszeresen szedni a magneb6-ot. Ha pihenek nekem is mindig jobb utána. A barátnőmet annak ellenére befektették, hogy napi 3x2 magnéziumot szedett. Neki ennyire keményedett a hasa, de szerintem sok pihenéssel javítható vagy elkerülhető.

Kép
Kép
akella

Nekünk holnap jön az új mosógép, végül sikerült egész jól venni.
Hétvégén rá is megyek a babacuccokra vele.
És megmondom őszintén, én már a táskát is elővettem, amibe össze kéne pakolni a kórházi cuccot.

Mit szólnátok
, ha mindannyian csinálnánk egy listát, ki, mit visz, így össze tudnánk hasonlítani, és pótolni, ha valakinél valami lemaradt.
Több szem, többet... alapon.
Vendég

judyka ez jó ötlet :lol:

Ti mivel mossátok a pici ruhákat?

Kép
Kép
akella

Erősen gondolkodom babamosószeren, de ha nem is, az tuti, hogy folyékonnyal.
Vendég

anna az egész hasad kemény volt vagy csak ott ahol szúrt is?
akella én miota tudom hogy terhes vagyok azóta csak tusoltam/nyáron vagy 2x megmártóztam a medencébe/én úgy tudom hogy nem szabad fürödni a fertőzések miatt.
én egyszer csináltam gy csirkét hát az új tepsim bánta nem kis idő volt mire lesikáltam azúj gázom pedig még mindig foltos az alján mert ami ki mentsó megmarta :shock: úgy hog én akkor csináltamelőször és utoljára ha a párom enni akar akkor vesz.én egyébként nem bírom megenni a csirkétsőtt a kacsasültön tapasztaltam hogy már azt sem :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Anna!
Sajnos ilyet még nem éreztem, nem nagyon tudom hogy mi lehet ez így egy ponton. Szerintem is kérdezz meg inkább dokit vagy védőnőt.

Akella!
A csirkecomb krumplipüré összeállítás az egyik kedvencem. Most már nagyon éhes vagyok!!! :oops: :oops: :oops:

Anita!
Én már túl vagyok a mosás vasaláson. Belerektem őket szépen egymásra hajtva egy nagy kukászsákba és leragasztottam, hogy ne porosodjon, vagy ilyesmi. (Így meg az lesz a baj, hogy nem szellőzik, de mindegy! 8) ) Szerintem nem vagy elkésve még, én is csak azért csináltam meg, mert nem bírtam ki, olyan jó volt montyolászni a kis cuccait!!! :lol:

Mi Apánknak eddig semmi megjegyzése nem volt a köldökömre, bár Ő nem is az a nagy pocaksimizős típus. Mondjuk még nekem is lyuk van ott, mert alapjáraton az enyém is nagyon mély. Mint írtam én csak a heget meg az ékszer helyét féltem.

Olga! Azt hiszem Te írtad hogy csúnyán szétszakadt az ékszer helye. Mármint hogy repedt. Az mikor lett? A legvégén, vagy már ekkora pocaknál? Ha eddig nem repedt, akkor fog még? Még nincs csíkom, de ott félek a legjobban. Tudom hogy egyébként az utolsó héten is kialakulhat, sőt szülés után is, csak kifejezetten a piercing helye érdekelne most.
Vendég

akella a magneb6 szinte semmit sem ér nagyon kevés benne a magnézium,egyébként a fekvés tényleg segíthet.
én ugyanazzal a mosóporral mosm majd a babaruhákat is amivel magunkra osok/ariel/csak annyi hogy ahoz más öblítőt használok majd és plussz vizet.
lista nem rosszés hogy gondoljátok ide soroljuk fel?

Kép
Kép
anitaaa03

Anna
nem lehet hogy a csontod fáj és nem a pocid? Nekem is szokott egyik oldalon húzni és ugyanúgy lehiggad az egész ha leülök.
Judy
ez tök jó 5let, mármint a lista! Én még nem írtam össze csak agyban gondolkodom.
És hát gratula az új mosógéphez!

És még kisruhákat sem mostam, mert szerintem meg korai. Majd novemberben.Én Gabi folyékony mosószert fogok venni, tesómnak bejött, így ez az oka csupán.

Akella
köszi a tippet, akkor majd nem takargatom azt a csirkét:-)
Vendég

Akella!
Én szoktam fürdeni úgy kb 1 héten 1x minél kevésbé meleg vízben. Én nagy fürdős voltam előtte, ú.h. nem bírom ki. Bajom még nem lett tőle. Egyébként csak tus, de szerintem ha nagyon hiányzik és jól esik akkor nyugodtan. Csak ne ess túlzásba, mert tényleg veszélyes lehet.
Vendég

a köldököm nekem már elég rég óta sima de nyugi vissza megy szépen legalábis André után vissza ment

Kép
Kép
anitaaa03

Én ugyanúgy fogok mosni mint Anita. Szintén Ariellel mosok, és a baba rucija is azzal lesz mosva. Pont tegnap interjúvoltam meg a védőnőt ezzel kapcsolatban, és mondta hogy nyugodtan lehet azt amit a család egyébként is használ, és az öblítő is mehet, csak a sensitive változat, ha a megszokottat nem bírja a baba bőre. (Azért fogok használni öblítőt, mert én sem szívesen törölközök pl öblítőzetlen frottír törölközőbe, mert olyan mint a smirgli.)
Bár szerintem ez a dolog úgyis egyénenként változni fog.

Listámat én is fölrakom, jó dolog ha összevethetjük!
Vendég

itt a listám:
-hálóing/2-3db/
-köntös
-zokni/4-5db/
-bugyi eldobható/2cs./,rendes/3-4db/
-törölköző/2db/
-melltartó/2-3db/
-papucs/2db/
-betét/1cs. adnak a kórházban is/
-wc papír
-papírzsepi
-szalvétta
-evőeszköz
-pohár
-nedvestörlőkendő/intintörlőkendő
-melltartóbetét
-mellszívó/én a párommal hozatom be ha tényleg kell/
-mellbimbóvédő
-cumi
-kiskesztyű/a körmei miatt/
-kézfertőtlenítő
hirtelen ennyi még listám nem volt írva szóval tuti kimaradt 1-2 dolog.majd hozzáírom a tiétekről :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Hát kimerészkedtem az utcára és elmentem a boltba. Nem biztos, hogy kellett volna. Nem csak azért mert az nem volt, amit akartam venni, hanem mert aprógyermek úgy megrugdosott, hogy értettem egyből, hogy ő annyira nem örül a hidegben sétálásnak. Mondtam is neki, hogy mindjárt otthon leszünk, biztos jót röhögtek rajtam az emberek, ahogy az utca közepén a hasamhoz beszélek. Akkor abbahagyta kicsit, de hazafele is nemtetszését fejezte ki.

Nálunk még nem kezdődött meg a nagy mosás. Még várok egy csomó cuccot, azok egy héten belül elvileg meglesznek. Aztán jól kimosok mindent. Akkor végülis nincs semmi extra ezzel a mosással, csak annyi, hogy már öblítő kell? Ugyanúgy 40 fokon, vagy a textil-pelenkákat magasabb hőmérsékleten? Anyáink kifőzték, csak azért kérdezem. Én nem szenvednék vele, mondtam is anyukámnak, hogy max. beteszem a gépbe 60 fokra vagy ilyesmi.

A lista-ötlet nekem nagyon tetszik, ha valakinek már van kész, az küldheti levlistára, de ide is feltehetjük. Legalább én se leszek tanácstalan, hogy mit kell feltétlen.
Tapasztalt anyukák, Rátok különösen számítunk szerintem ebben az ügyben. Ha nincs is listátok, legalább megjegyzésekkel, tapasztalatokkal.

Annyit beszélünk a kajáról, hogy én is éhes lettem. Még nem tudom mit eszek, tartalékolok az esti vacsorára. A hely étlapját már áttanulmányoztam, és többször is kitaláltam, hogy mit szeretnék enni.
tedorka

Sziasztok lányok!

Megint levagyok maradva kicsit.. :oops: :oops:

Tegnap reggel voltam a "kedvenc" asszisztensnőmnél a táppénzes lapomért,és persze megint húzta-húzta.. mire egyet sikerült kitöltenie,addig kettőt elrontott.. a végén már diktáltam neki a nevem,cimem,taj számom,mindent.. és még igy is 2 órába tellett mire készen lett :? :? :? ez a nő már nem is tudom hova lenne való munka ügyileg.. de hogy ide nem az biztos :twisted: :?

Aztán apával elmentünk vásárolni,hazaértünk és befutott a védőnőm is.. aranyos volt mint mindig,nem okoskodik,nem próbálja rámeröltetni a hülyeségeit.. ugyhogy jól kijövünk.. megbeszéltük mit kell vinni a kórházba,mi van meg,mi hiányzik..
Mire elment már délután 3 óra volt,közben Ádi is hazaért,tanultunk,főztünk... apa is hazaért.. én meg estére hulla lettem..

A változatosság kedvéért,ma megint dokinál kezdtem a napot :D
de most a sajátomnál,akinél szülni fogok.. nagyon kedves volt,viccelődtünk is, megvizsgált,minden rendben, C3000 a méhszáj,uh-al is megnézte Sárit,és megbeszéltük,hogy jövő vasárnap megyünk be hozzá a klinikára megmutat mindent,beszélgetünk még a szülésről.
Azt mondta,h a császárhegem már mostani állása szerint sincs esély arra,hogy simán szüljünk,és ez csak egyre jobban fog vékonyodni.. és mivel előző császár miatt ő nem enged túlhordani,legkésőbb dec.6.-án Sári kikerül a pocakból :) hozzátette,hogy: ha kihúzzuk addig :D:D
Mondtam,hogy én csak dec.1-ig szeretném kihúzni,onnan nekem már mindegy.. :)
Ésss... 3hét múlvára,nov. 4.-ére már megkaptam az első időpontomat CTG-re.. onnantól pedig hetente kell járnom hozzá.

Azthiszem mostmár igencsak felgyorsulnak a dolgok,de ez tök jó,nem? Végülis erre várunk már mindannyian hónapok óta :)

Ez a kórházi lista tényleg jó ötlet,tetszik! Sajna a visszaolvasással el vagyok maradva,de majd most :)

Gio,boldog évfordulót utólag is,és a leendő szülinaposoknak pedig előre boldogat! Nekünk tegnap volt egy éve,hogy beköltöztünk az új lakásba :)
Vendég

Én Tomi babamosóporral mostam a gyerekcuccokat, az amúgy is volt itthon, mert mikor elkezdetem viszketni az egyik mosóportól vettünk, de csak addig használtuk, míg nem találtunk olyan normál mosóport, ami nem irritál, szóval volt még bőven. Öblítőt nem raktam bele. A pelusokat/törülközőket/lepedőket 60 fokon, a többit 40-en.

Én egyáltalán nem fürödhettem kádban az eleje óta, a méhszáj miatt. Eddig nem is hiányzott, de most hogy hideg van nagyon jó lenne!

Anna, lehet, hogy a szúrás meg a feszülés tényleg csak annyi, hogy beszorult a levegő vagy valami emésztési gond, főleg ha egy ponton van és korábban nem volt semmi ilyen.

/
lemonsong

tedorka ha újak a pelusok vaagy nem foltosak akkr előszr annak is eelég a 40fok.

Kép
Kép
anitaaa03

lemonsong nekem is jól esne már a fürdés.majd karácsonykor :wink: és egy jó kis szex is :oops: pedig az még odébb van majd csak jövére :(

Kép
Kép
anitaaa03

Anita! Egyetértek...mindenben :cry:
tedorka

Nálunk egyszerű a történet, nincs kád csaj zuhanyzó:-) AMúgysem tudok 20 percnél többet tölteni kádban. úgyhogy egyelőre nem hiányzik. MIre meg a babókával együtt fürdünk úgyis új klglibe költözünk
De a szex...hmmm..hát az visszaállt:-) Vicces hogy így a végére, de örülök is neki, mert majd szülés körüli időben is jól jön, állítólag segít beindítani a folyamatokat amikor itt az idő:-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.14 12:40-kor.
Vendég

Akella én minden nap kádban fürdök :oops: bár tudom, nem javasolt. De mivel senki nem tiltott tőle, így megmaradt ez a jó szokásom a várandósság alatt is, igaz, nem forró, csak kellemes meleg vízben. A hőérzetem egyébként teljesen más lett, közel sem bírom a meleg vizet annyira, mint előtte, de így voltam nyáron a nagy meleggel is.

Anita én minden ruhát kimostam múlt héten, kihasználtam az utolsó napos napokat. Így azok vígan száradtak a napon. Igaz, ez a minden ruha még csak azt jelenti, amiket kaptunk, ugyanis még nem vettünk semmit. Kiságyat majd a hosszú hétvégén akarom összerakatni, utána jöhet az ágynemű előkészítése, amit szintén kaptunk.

Én azzal mostam egyelőre mindent, amit egyébként is használok. Több infó elhangzott már itt is, és több ismerőst kérdeztem, most úgy döntöttem, nem variálom, főleg nem a használt ruháknál. Mivel még ezután kezdődik a bevásárlás, majd készülök venni külön a manó ruháihoz mosószert.

Lista jó ötlet, jöhet, bár én még várom a szülésznőtől a listát, hogy itt mi az ami feltétlen kell.

Üdv. Gabi
Vendég

Hú, micsoda ünneplések mennek itt. :D Gratuláció a szülinapokhoz, évfordulóhoz.

Lassan én is rászánom magam a kimenésre, bár nagyon hidegnek tűnik az idő. Meglátjuk baba mit szól hozzá.

Épp kérdezni akartam a mosószer dolgot, mert voltam Dm-ben, Rossmann-ban, de alig láttam babamosószert/gélt. :shock: Gabi öblítőt (mosószert nem) és Norit baby folyékony mosógélt találtam csak az előbbi drogériában. Én meg már készültem a válogatásra. :oops: Na majd megnézem a tescoban ha megyünk, talán ott nagyobb a választék.

Kórházas listán gyorsan átfutva nekem bent van még:

-fogkefe, fogkrém
-tusfürdő
-sampon
-hajszárító (nem tudom szükség lesz-e rá, a napok számától függ)
-papír wc ülőke
-izzadásgátló
-füldugó (nem biztos, hogy éjszakára, hogy halljam a kicsim, de ha vajúdásnál valaki nagyon vonyít, az zavarna és lehet, hogy betenném)
-bekerül majd: fényképezőgép, akku bele, mobil, mobiltöltő, mp3 és társai kinek mire van szüksége (lesz ideje)

A baba cuccai még külön a szekrényben (popsitörlő, pelenka, popsikrém, -nálunk nem adnak semmi ilyet max. első öltöztetéskor- bodyk, rugik, kis zokni, sapi, kis pléd rá, textilpelus, talán egy törcsi vagy másik kis pléd alá a kórházi kocsiba, hogy ne a bőrön feküdjön)

Hirtelen ennyi jutott eszembe, majd én is egészítgetem a listám.
csillag25

Holnap én is elkezdem mosni a babaruhákat,épp azon gondolkoztam,hogy hány fokon? 40 vagy 60? Mosószert nem veszek másikat,arielt használok,és coccolinót.. remélem Sári is bírni fogja és nem lesz allergiás rájuk.
Tegnap végre /2nappal korábban/ bekapcsolták a házban a fűtést,ugyhogy hamar meg is fognak száradni.

Jajj, egy igazi kádban fürdés.. az már nekem is nagyon hiányzik,de mióta Sári a pociban van,nem mertem. Én egyébként imádom a forró vizet,de az olyan igazi forrót,amitől csupa vörös lesz a bőröm.. /mondjátok,h perverz vagyok :D / de tudom,h azt nem szabad.. :(

Szex... hmm.. hát már tényleg jó lenne.. de valahogy néha még gondolni sincs kedvem rá,nemhogy csinálni :D:D Lehet öreg vagyok már hozzá? :D Állítólag tényleg beindíthatja a szülést,a dokim mondta még anno.. :)
Vendég

csillag igen közben rájöttem hogy a tisztálkodószerek lemaradtak de ekem még hozzá jön az intimmosakodó is.
hát gio gratula én nemis merem meg maga a udat hogy ott aa aba pedig már tényleg rég volt.
gabicika már akartam kérdezni hogy a 11éve lett heged még nem forrt össze züléshez?

Kép
Kép
anitaaa03

még a fésű is lemaradt

Kép
Kép
anitaaa03

ANita: de :D összefort.. csak a dokik ma már nem "kockáztatnak" általában,meg nekem már a terhesség elején elkezdett húzódni a heg,ahogy a bőr nyúlt a hasamon,ettől éreztem a nyilalásokat is,és ez a heg folyamatosan vékonyodik a pocak növésétől,végül pedig van egy meghatározott vastagság aminél már nem engedik a sima szülést.

A SOTE II.-n pedig nem adnak fájdalomcsillapítót,ha előzöleg császárral szültél,mert nem érzed állítólag hogy a fájások között nem e a heg válik szét,és azért fáj esetleg annyira.
Vendég

Tényleg, intimmosakodó. Kár, hogy nincs belőle valami mini, mert így már annyi cuccal megyek, mint nyaralni egy hétre. :shock: Azt hiszem a többiből nézek mini kiszerelésűt a dm-ben. Ja, meg hajgumi vagy kinek mi teszi komfortosabbá az életét.

Na, bevásárlás megvan. Ahogy elindultam bekeményedett a hasam, bár ez lehet, hogy már a korábbi tevékenységek miatt volt, nem a hidegtől. Most megyek összeütöm a krumplilevest, úgy megkívántam ahogy olvastam. :oops: :)

Fürdés témához: én eddig is zuhanyzós voltam, most meg a " kismamás tiltás" miatt még inkább kerülöm a kádat. Kicsit irigylem akinek zuhanykabin (is) van, sokkal célszerűbb, nem ázik el az egész fürdő, ráadásul egy hosszú nap után a kádba alig bírok belépni a derekamtól, a kabinban kicsit egyszerűbb lenne.

Szex: ritkán jut eszembe, de akkor azonnal kellene. :oops: :D Ráadásul ez nappal van mikor a férjem munkában van, mert estére már álmos leszek. Ő biztos nem bánná, ha telefonálnék neki,hogy ugorjon már haza, a főnöke már más kérdés mit szólna hozzá... :lol:
csillag25

érdekes dolog ez gabicika én azthittem hogy 1-2 év eltelte után szülht az embersimán.és mi van ha valakinek a terhesség ideje alatt szétnyílik?vagy ilyen azért nncs?
csillag hát főnök biztos nem értékelné :lol: :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

Anita: nem elképzelhetetlen császár után simán szülni.. ez mindenképp a heg vastagságától függ.. van akinek nem vékonyodik el annyira,van akinek igen..
Olyat még nem hallottam,hogy terhesség alatt szétnyít volna a heg,de olyat már igen,hogy a varratok kiszedése után igen.. na,azt nem szeretném átélni...

Csillag: próba,szerencse.. hívd haza apát egyszer valami jó kis indokkal,amit még talán a főnöke is megért :):)
Vendég

Ma vitte a párom zöldkártyáztatni a nyáron vett 13 éves autónkat. (ennyire futotta) Kiderült, hogy a kipufogó olyan szinten tönkre van menve, hogy ha nem cseréljük, nem is kap zöldkártyát. :evil: Érdekes, hogy ezt nyáron nem mondták, mikor kértük nézzék át minden rendben van-e vele. Ford és Suzi márkakereskedés és szervíz, itt vettük és megbíztunk bennük -nem vittük még külön el valahova hogy nézzék meg- még sem egy sima használtautó kereskedés... Így jártunk. Biztos, hogy látták, csak gondolták most úgy is kell vinnünk majd most "kiderül". Cirka 22.000 Ft+ 8.000 a zöldkártya. Ez a 30.000 Ft kiadás most abszolút nem hiányzott, ráadásul még föl kell tetetni a téli gumikat kb. 5000 Ft és lehet, hogy a télre való felkészítésért/átnézésért is számítanak majd fel díjat. :( Ebben a hónapban már nem lesz mellszívó, sem textilmózes, sem babakád+állvány, jó ha kitartunk hó végéig.
csillag25

Gabicika, lehet még ezt az indokot is megértené (férfi) :D , bár inkább akkor szoktak a férjek hazaszaladni mikor babaprojekt van és pont peteérése van a nőnek és rögtön kell, mint a filmekben. :)
csillag25

Csillag: lehet :D:D de ezen "kicsit" már túlvagytok :D:D:D
Vendég

Csillag,
sajnálom ezt a kocsiügyet. Bosszantó pont most amikor annyi mindenre kellene pénz.
Mi is nyáron vettünk egy 9 éveset és nálunk is 2 hónap után derült ki hogy a kipufogó tiszta gáz, aztán elvitte a férjem szerelőhöz és még 50ezer szerelni való volt rajta, szval....ettem a kefét én is rendesen és mi még téligumi beszerzés előtt is állunk és most ugye én meg jól megérdemelt félpénzes táppénzemet is elkezdtem. Brrr....Ez a nyomi pénz...Bár a férjem ezt sokkal lazábban kezeli. Amire kell, azt Isten megadja és kész.
Szex: hátha a csípődre is jóóó !;) Nekem érdekesmód akkor nem fájt semmi, miközben egyébként alig bírok menni. Lehet csak szexelni kéne egész nap...? :-) :-)
A terhesség végére kész hedonista leszek.:-)

Gabicika
én is imádom a forróvizet, nem mondtam le róla mosta sem. Igaz hogy csak tusolok és azt az illúziót táplálgatom, hogy ez így akkor nem árt.
Vendég

Manócskák: tőled már régen szerettem volna kérdezni valamit.. csak nem mertem,vagy nem is tudom,hogy tegyem fel a kérdést igazán,meg hát nem is igazán idevaló.. :oops: :oops:

Kb: egykorú fiaink vannak.. ami nem egy könnyű helyzet nekem .. most jönnek a kínos kérdések :D én meg néha azt sem tudom mit mondjak,bár hülyíteni nem akarom,hiszen nem kicsi már..
a legnagyobb problémám,hogy mikor kell a fiúkat "felvilágosítani" vagy hogy hogyan,mit kell mondani.. mert a méhecske mesével ugye nem jöhetek :D az apjára ilyenben nem számíthatok,mert egy barom, /már bocsi,de igy van/ a férjem meg szerintem ugyanúgy nem tudja mit kéne mondani... még nem voltunk ilyen helyzetben :D

Azthiszem Sárival könnyebb dolgom lesz... majd akkoriban... mint nő a nővel.. vagy valami ilyen,.. :)

Szóval,ha tudnál segíteni,nagyon örülnék neki.. :oops:
és persze nagyon megköszönném.. !

bocsi lányok az off-ért!
Vendég

Gabi bocsi, nem tőlem kérdezted :oops: elsősorban tudni kellene, hogy az iskolában már hol tartanak tanórán ezekkel a kérdésekkel. Nálunk legalább is így kezdődött... folytatás pedig egy könyv, melynek árulkodó címe volt: kis fütyi könyv. Ez nem célirányos volt, csak annyiban, hogy egy közös sielés alatt az összes (3) hasonló korú fiú mind elolvasta.
Tájékoztatásul, bár ezzel kellett volna kezdem, hogy miért is veszem a bátorságot, és kotyogok bele, de 14 éves fiút nevelek :)

Üdv. Gabi
Vendég

csillag sajnálom a kocsi ügyet.mi is anyáron költöttünk 60at a kocsira a párom a szervízbe dolgozik így kedvezményesen volt egyébként minimum a duplája lett volna féktárcsa ékszíj stb..de a párom szerint most már egy jó pár évig megint nem kell ilyesmire költeni.egyébként nekünk is 12 éves a kocs csak szerencsénkre sikerült jól választani jobb mint az új autók és ez nem túlzás.

Kép
Kép
anitaaa03

Gio: én is igy próbálom pótolni a forróvízes kádat... forró zuhany :D

Autó ügyben nekünk is kijutott az idén bőven...

Márciusban a kerepesi úton egy őrült sávváltás közben nagy sebességgel belénk csapódott /holott piros volt a lámpa/ de annyira,hogy feltolt az előttünk állóra. Rendőrség,mentők.. stb.. a férjemet egyből vitték is agyrázkódással..
Az autó eleje,hátulja totál törött,a jobb hátsó ajtó és a csomagtartó nem nyílik... a jobb sarkát annyira benyomta,hogy a kerék sem forog.. persze rendőrségi ügy lett belőle,3 hónapot ültek rajta,azóta a biztosító húzza.. kb egy hete jött ki a papír,hogy a 3 éves autónkat gazdasági totálkárra vették,és fizetni akarnak érte 633e ft-ot... :shock: :shock: :shock: Azthittem agyvérzést kapok mikor megtudtam...

De látom másnál sem szerencsések ezek az autós ügyek mostanában.. :( :(
Vendég

gabicika ez borzasztó abból vegyél másikat?és a hibáson ne lehet behajtani?

Kép
Kép
anitaaa03

Gabicika
ez nagyon durva. És mitévők lesztek?Egyáltalán milyen lehetőségek vannak ilyenkor?
Vendég

Jajjj, Gabi.. tökre örülök,hogy te is bekapcsolódsz ebbe a témába,és mindenki mástól szivesen veszem a tanácsokat ám!
Szerintem nálunk nincs ilyen óra a suliban,de ha hamarabb nem is,kedden megyek be és majd rákérdezek.
A könyv is nagyon jó ötlet,köszönöm!
Vendég

Gabicika, hát igen, "kicsit" már túl vagyunk rajta. :D :D Felvilágosítás témában mikor kiderült, hogy fiú lakik a pocakban nagy vigyorral mondtam a férjemnek, hogy most ezek a dolgok rá fognak hárulni. :lol: Aztán lehet, hogy nem így lesz a valóságban. Kicsit meg is ijedt, hogy több teendője lesz, férfidolgokban biztosan. :) De legalább lesz kinek odaadni a fiatalságában összegyűjtött újságjait. :oops:

Gio, megint egy cipőben járunk. Sajna ott vágják át a tapasztalatlan/hozzá nem értő embert ahol tudják. Ráadásul még mondta is a gyerek nyáron, hogy a kipufogót (gondolom a külső látható részét, nem tudok szakszavakat) ki is cserélték mert el volt rohadva. Gondoltuk milyen rendesek! Csak arról nem szólt a történet beljebb mi a helyzet. Ezért még a "sportos" hangja ellenére sem gyanakodtunk, mondván most lett cserélve a kipufogó. Téli gumi nekünk van, mert az volt rajta, így rögtön azzal kezdtünk, hogy nyáriakat vettünk. Persze most ha előszedjük és tüzetesebben megnézzük kiderülhet, hogy le van kopva vagy bármi. :roll: Az "akadó" váltóra azt mondták, ha ki akarjuk az egészet cseréltetni 100.000 Ft, vagy használtból/töröttből kell szerezni 15-20 ezer körül. Ezt most halasztjuk, bár rossz nézni szegény férjem, ahogy próbálja betenni egyesbe/kettesbe és nem mindig sikerül.
A férjednek igaza van, párom is szokta mondani majd Isten megadja, elrendezi a dolgokat úgy ahogy kell.

Szex: hát én az ágyban is alig bírok mozogni/fordulni, inkább passzív vagyok. :oops: De ha neked jó, akkor mindenképp alkalmazd ezt a terápiát. :) :)
csillag25

Anita, jó egy hozzáértő ember a háznál. :) Akkor így szerencsésen és szakértelemmel választottatok autót.
Gabicika, ehhez képest a mi kocsi gondunk eltörpül. :oops: Olyan gáz, mindig a vétlen szívja meg. :(
csillag25

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy offolok, hátha valakinek megtetszik:
Eladó egy 3 kerekű (felfújható nagy gumikerekek, az első kerék, 360 fokban elfordul, bolygósítható és fixálható) Quinny Speedi babakocsi kék színben, Maxi Cosi mózeskosárral és Maxi-Cosi Citi hordozóval. A hordozó napvédővel és újszülött szűkítővel felszerelt.

A babakocsi sportos, kényelmes, biztonságos, könnyen kezelhető, alumínium vázas. Egyszerűen összecsukható, kerekei egy mozdulattal kivehetők a könnyebb szállítás érdekében. Állítható lábtartó és háttámla. Állítható magasságú tolókar.

Adapter segítségével kombinálható Maxi-Cosi hordozókkal és Quinny Dreami mózeskosárral, így már újszülött kortól is használható.

Tartozékok:
- csomagtartó
- adapter a hordozóhoz és a mózeshez
- esővédő
- szúnyogháló
- pumpa
A sport része el van csomagolva, de ha kell előszedem és fotózom.

Érdeklődni e-mail-ben: 30hanna@gmail.com

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Anita, Gio : hát az... sajna a hibás még büntetést sem kapott! el akarták venni a jogosítványát,de fellebbezett és nem vették el... meg is döbbentem rajta rendesen.. Ráadásúl Ádi is velünk volt,de a hibás emberkének meg a rendőröknek ott helyben megmondtam,hogy az a szerencséje,hogy a gyereknek nem lett baja,mert különben már ott kinyírtam volna. Borzalmas volt látni ahogy a mentősök másztak be az autóba a gyerekhez,meg a férjemhez... ráadásúl akkor még nem tudtuk,de Sári is velünk volt pár napja :) :oops:

Hogy mitévők legyünk,az egy jó kérdés.. már ügyvédnél vannak a papírok,hátha kitud húzni belőlük többet peren kívül,ha nem akkor perelünk,de akkor én az időhúzást,információ visszatartást,mindent beakarok hajtani rajtuk,és a hibás emberkén pedig a kimaradt jövedelmet is.
Csak az a baj,hogy addig se pénz,se autó... a biztosítást meg fizetjük a semmibe... na ez az igazságtalan! Szerintem...
Vendég

Csillag
Nem kell az ágyban pörögni végülis tudod, csak megtalálni azt az egy -két pózt, amikor nem fáj a csont:-) Ez a 3. trimeszter most olyan mintha vénasszonyok adnának egymásnak szexuális tanácsokat :-) :-
lehet ugyanazt a kocsit vettük? :-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.15 10:20-kor.
Vendég

Hát pörögni azt nem kell, de mozogni nem árt. :D Én most lusta élvezője vagyok a dolgoknak. :oops: Anyukám is hasonló vénasszonyos dolgot mondott, persze nem szex témában, hanem mikor meséltem, hogy az elzsibbadt kezemmel próbáltam szétmasszírozni valamelyik reggel a görcsbe ugrott lábam. :shock:

Tesók lehetnek a kocsik az biztos. :wink: Azért azt nem fogom bánni, ha a sportos hang kicsit alábbhagy vagy átvált dorombolós kiscicára. :)
csillag25

Hali!

Az autósokat nagyon sajnálom. B osszantó az ilyen. Gabicika! Még jó hogy nem lett komolyabb baj!!!

Listám:
1 kistörölköző
1 nagytörcsi
1 zuhanyzós papucs,
1 rendes papucs
köntös
2 pizsi
5db boxeres gyógybugyi
5 zokni
2 szopis melltartó
melltartóbetét
nagy intimbetét
tisztálkodószerek (tusf, sampon, testápoló, kismamaolaj pocakra, és gátsebkezelő cucc, intim mosakodó, fogkefe, fogkrém, fésű, golyós deo, arclemosó, arckrém, több most nem jut eszembe)
papírzsepi
p..ci törlő
domestos kendő fertőtlenítéshez,
babapopsitörlő (babának és mamának is)
eldobható pelusok
kissapka
kiskesztyű
1 vékonyabb pléd a babának
telefon + töltő (ez egyben zenehallgatási lehetőség is)
pénz a büféhez
újság, könyv
bögre
evőeszközkészlet
instant koffeinmentes kávé (legalább a feeling meglegyen reggelente)
Augmentin (a védőnő mondta)
és más nem jut az eszembe.

Na persze itthon össze lesz készítve a pelenkázótáskába a baba cucca, amibe hazajön, és ez bele lesz téve a mózesbe, hogy Miapánk nehogy zavarba jöjjön. :D
Ennek tartalma:
1-2 pelus (eldobhatós) 3-4 textil pelus (feje alá, arcára letakarni, meg még hogy legyen) 1 hosszú ujjú body, 1 vastagabb rugi, 1 vastagabb sapi, 1 polár overál, 1 vastagabb pléd.
Na egyenlőre ennyi.

Ha még valami eszembe jut majd leírom.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?