A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Köszi bogaracska :)

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a dicséreteket Armillára :)

Jajj-jajj! Ki írta, hogy kijött az aranyere???
Csajok, nekem az életemben nem volt és 2 napja furaságot, kellemetlenséget érzek a hátsómon. Megnéztem és majdnem rosszul lettem, hogy ezek szerint ez az aranyér!!! ÁÁÁÁ
Mi jön még???
Lilivel semmi ilyesmim nem volt...

Felhívtam a nődokit, hogy kenhetem-e, persz ekenhetem és az mondta, hogy nem feltétlen kellett ehhez erőlködnöm, vagy elemelnem, az utolsó trimeszterben magától is kijöhet, mert a még nyomja a kismedencei ereket és ettől is lehet.
Ha ezt nyomja ájulok, ha azt nyomja, aranyeres vagyok!
Kész! :evil:

Kép
buborka.

Mérnökasszony
Nem semmi, hogy "Zalán" miket produkál! És most már biztos, hogy kislány??? Mit szóltatok hozzá? Vag ya kisfiút nem 100%ra mondták?

A streptococcus miatt ne aggódj, nem valószínű, hogy el fog múlni, kisebb lehetetlenség, állítólag kiírthatatlan!
Nekem is van, illetve Lilinél volt, így biztos most is lesz!
És tényleg ennyi, hogy szülésnél eggyel több cuccot kapsz az infúzióba és kész!
És a baba lapjára i soda lesz írva, lehet, h ők is kapnak valamit.

Kép
buborka.

Kima utólag is nagyon boldog szülinapot, Hékás neked nagyon boldog névnapot kívánok!!

Mi voltunk reggel a kórházban terheléses vércukron.

A dokival is megvizsgáltattam magam. Pihennem kell sokat.... A méhnyak megrövidült, méhszáj zárt, no sze><, mert különben koraszülés lesz... Jóóól megijesztett... :(

Kép
Kép
alma26

Alma!

Ujujujujujúúúúúúúúúúúújjjj!

Timi
athena

Mérnökasszony!
Verus már leírta amit akartam :D Strepto....no para :D Nekem is volt és van is. Marci tökéletesen egészséges, nem volt semmi baj. Nagyon fontos, hogy a baba is kapjon antibiotikumot szülés után, ezért ajánlatos szülés után rákérdezni a kórház gyerekorvosára, hogy kapja-e a babád az antibiotikumot. ennyi. a neten minden dolgot összeírnak, ne olvasgasd, mert csak stresszeled magad!

Kima
Kép
Kép
kima75

Mérnökasszony, ne aggódj a strepto miatt, lényeg, hogy kiderült.
A 36. héten azonban figyelj, hogy nézzék meg újra, mert kiújulhat!

Nekem mindkét gyereknél pozitív volt, szerintem most is az lesz, ha igen, szülés előtt újra antibiotikum kúra + szülés közben kapni fogsz antibiotikumot. (4 óránként egy szuri, vagy beleteszik az infúzióba).

Szülés után vesznek a babától tenyésztésre mintát, szóval még őket is szűrni fogják, ha mégis pozitív lenne náluk, akkor őket is kezelik.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Mi az a streptococcus?Van tünete?
Nem semmi hogy Zalánból "kislány"lett,nem mondták biztosra a kisfiút?
gyöngyi-30

Hát ez a felkészítő most nem volt túl érdekes, alig bírtam végig ülni :oops: A múlt heti csúszás miatt, most az ultrahangos előadás volt, ami engem annyira nem érdkelt.
A feliratkozás ma csak a 11.10.-es szülőszobalátogatásra volt, úgyhogy az utolsóra még nem lehetett jelentkezni. De amint lehet felírom magunkat. :D

Kép
Kép
bogaracska

Timi: Miért, szerinted normálisak vagyunk :lol: ? Én időnként olyanokat produkálok, amit normál állapotban soha (kis beszólás, nagy beszólás). Ma pl. elegem lett abból, hogy ahol eszem, ott minden 2. nap más a kaja, mint amit rendeltem. Lemondani persze csak előtte nap reggel lehetne. Úgyhogy közöltem, hogy amikor más a kaja, akkor max. a felét vagyok hajlandó kifizetni, ha pedig nem tudom megenni, akkor semmit. Mondtam is nekik, hogy egy terhes nővel ne packázzanak kajaügyben. A férjem le volt döbbenve. :oops:

Alma, ez tényleg nem a legjobb hír. De gondolj arra, hogy ha tényleg nagy gond lenne, akkor már tuti a kórházban lennél... Most pedig tényleg pihenj. Aztán a 39. hét körül lesz egy könnyű szülésed :wink:

Buborka: aranyér, hmm. Nekem 15 évesen volt először, amikor vakbélműtétem volt, közv. utána. Azóta csak nagyon ritkán. Én azt vettem észre, hogy összefügg felfázással is. Érdemes ilyenkor éjszakára zoknit venni, nap közben is melegen tartani a lábat és a környezetét. Meg többször megmosakodni és inkább Lactacyd-dal. Viszont amikor (mind2) szülés után-közben kijött, na, az baromira fájt. Az elsőnél volt gátmetszés, annál sokkal jobban. Nem használt semmi és az első 4-5 nap baromi rossz volt. 2 hét alatt múlt el teljesen. Sajnos semmilyen szer nem segített, pedig próbáltam érösszehúzótól kezdve kúpon át a steroidos krémig mindent, amit lehetett. Csak a Lidocain kenőcs enyhített kis időre rajta. A 2. gyerkőcnél már csak azt használtam és ugyanannyi ideig tartott :cry: Persze lehet, hogy nálad másként működik. Az biztos, hogy a forró víz pl. nem használ, de a meleg jólesik. Meg még ilyen okosságok jutnak eszembe. Sztem kísérletezz, hogy mi válik be igazán. Ha jól emlékszem, a Kismama vmelyik utóbbi száma is foglalkozott vele egész hosszan.

Kép
Kép
Kép
vicka77

Buborka, Gyöngyi: eddig nem mondtak semmit a baba nemére, csak most a kislányt. Előtte csak apa nyilatkoztatta ki, h márpedig ő fiút csinált :) hát úgy tűnik mégse:)
a streptocousnak nincs tünete, nekem az utolsó vizeletvizsgálatnál találtak baktériumot, ezért utána kenetet vettek, amiből kimutatták, hogy streptococus B-csoport. Ezért én kaptam hüvelykrémet és apának is és nekem is tabit kellett szedni. De azt a neten is írták és a doki is mndta, h a nők nagy részének van, max nem mutatják ki, mert fertőzöttség esetén sem állandó a baktérium szint vagy micsoda.

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Vicka: megnyugtattál a vitaminokkal kapcsolatban, mert én nem szedek semmit, csak magneB6-ot. Meg kb. a 18. hétig Elevitet. Sokan meg vannak ezen döbbenve, mert mindenki azt mondja, hogy szed kálciumot, meg vasat, meg extra adag c- vitamint, én meg semmit. A Vérképem meg teljesen jó, soha sehol egy db csillag.
Na, már van babaágyunk (bazi nagy batár) pelenkázónk, és tegnap a párom vett egy nagyon aranyos teknősös csillárt. Szóval már alakul a molekula. :D

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Képzeljétek hogy jártam. Délután elmentünk a gyereknek kabátot venni. Eddig vagy sportcipőbe jártam vagy olyanba, aminek van egy 3 centis sarka. Ma a 3 centiset vettem fel. Esett az eső, vizes lett a cipőm és amikor bementünk az áruházba a hülye járólapon megcsúszott a cipő sarka és hasra estem. Nem kicsit, hanem kinyúltam teljesen (szép látvány lehettem). Szerencsére Marci az apja kezébe volt. A hasam picit megütöttem, de legjobban a lábam...alig bírok ráállni. Húúú nagyon béna vagyok. Remélem Balázs nem érzett ebből semmit. Ha valami baja lenne azt észrevenném, ugye???

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima: szerintem a nagy részét a magzatvíz felfogta, de azért figyelgesd, hogy ugyanúgy mocorog, mint máskor.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Kima!

Ha nem érzel azóta semmi komolyat, akkor szerintem ne aggódj! Elméletileg a magzatvíz megvédi (mivel a vizet nem lehet összenyomni), de ha holnap fáj, vagy úgy érzed, hogy valami nem oké, akkor mindenképp fordulj dokihoz!
Reméljük nem lesz baj. Nem, nem lesz baj.

Timi
athena

Vicka!Hű, te tudod, mit jelent a BUC (vagy BVC?) szám a méhszájat illetően?Már a kisfiam kiskönyvében is mindig néztem, de elfelejtettem megkérdezni a dokinőmet.Vagy ezt mindenki tudja, csak én vagyok tájékozatlan kismama?
Védőnőnél egyszer voltam....12. héten. Ő sem hiányol, engem meg egyenesen idegesít az egész procedúra.
Mi is 2. névként Máriát adunk a kislányunknak. :lol:

Vitamin: Én sem szedek már a 4. hónap óta.Kisfiamnál ilyenkor Hipp-natalt, most Flavon lekvárt eszem.Fizikailag undorodom a terhesvitaminoktól.Dokim persze rámparancsolt, hogy szedjem valamelyiket, jó persze.....majd....

Kép

Kép
linus

Szép jó reggelt mindenkinek!

Már amennyire az, mivel sem tv-nk (ez azért persze annyira nme gond), se meleg vizünk otthon. Én nem tudom, bejön hirtelen a rossz idő, és a szolgáltatók lerobbannak!? A melegvíz idegesít, mert tegnap óta nincsen, és a lépcsőházban semmi kiírás róla.... :shock:

Lányok, gyönyörűek a Babák!!!! Mi is bejelentkezünk 4D-re mert már nagyon régóta nme láttuk a Kisasszonyt, és nem bírjuk tovább :oops:

Bogaracska, ez azt jelenti, hogy ezzel a szülésfelkészítővel 1 hetes csúszásban vannak? A következő előadás lesz a "Normál szülés történései"? Én eldöntöttem, hogy fél nap szabikkal,de megoldom, hogy jövő héttől el tudjak már járni. Meddig tartanak ezek az előadások?

Szép napot!
Lizzyy

Kép
lizzyy

Lányok!
Ti bekapcsoltátok már a fűtést otthon?

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima!
Mi még nem, de tegnap este és ma reggel már úgy éreztem, hogy időszerű lesz. Viszont állítólag hétvégére jó (ennél jobb) időt mond!

Timi
athena

Jó reggelt!

Köszi bogaracska :) Már én is akartam kérdezni, amit lizzy, így, hogy elmaradt egy, csúszik az egész, vagy az a téma elúszott? Csak hogy ki lehessen számolni, melyik mikorra jön ki.

Mi még nem kezdtünk el fűteni, most gondolkodtam el rajta, hogy ma éjjeltől már a téli paplanokat kellene használni, nem a nyárikat :) Nálunk nem én vagyok a fázós, hanem a férjem, ő már emlegeti a fűtést. Athena, az a jó idő is 10 fok alatt lesz, ha minden igaz...

4D-re mennyivel előbb kell bejelentkezni?

Klári

Kép
claracroft

Brigi:Sok boldog névnapot kívánok Neked utólag!!

Melike:Sajnos én nem tudok neked segíteni a szorulás ügyben, mert nekem szerencsére minden nap van székletem, de szorítok nagyon, hogy megtaláld a megoldást. :D

Twist:Én is november 2.-án megyek a 30 hetes UH-ra. :D :D Majd gondolok rátok. :wink:

Icu
Kép
Kép
icu03

Szerintetek Bogival mi lehet? Olyan régen volt már. :roll:

Klári:Gratula a 6 hónaphoz. :lol: :lol: :lol:

Vicka:Gratula, és a Zsófi tényleg nagyon szép név. :wink:

Mérnökasszony:Gratula a kislányhoz! :D Most akkor mi lányos anyukák vezetünk???? :roll: :D

Icu
Kép
Kép
icu03

Alma:Nagyon vigyázz magatokra!!!!Pihenj sokat.

Icu
Kép
Kép
icu03

Lányok!

Most, hogy bejött ez a hideg: mindenkinek van kismama-kabátja? Én egyszerűen nemtudom mit tegyek. Nézelődtem, de botrány drágák a kismama kabátok!
Ma a férjemét vettem fel. Célnak megfelel, de elég mulatságosan nézek ki benne :)

Timi
athena

Athena:Nekem sincs kismama kabátom és nem is veszek, mert nincs rá pénzem, és úgyis csak ezt a telet kell kihúznom. Én öcsém kabátját fogom hordani, ez is vicces kicsit, de itt vidéken nem nézi senki. :lol: :lol: Remélem :oops: :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!

Először is Bogi jól van csak kint voltak Angliában. Hozott nekem is pár cuccot majd pénteken talizunk.

Kabát: én a barátnőmtől kapok kölcsön télikabit amit tavaly ő hordott pocakosan.

Már csak egy hét és megyünk 4d-re. Amennyire nem akartam menni, most már úgy várom! Egyébként jól vagyunk, utálom ezt az undorító időt... :twisted:

J.

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok!

Na befutottam én is. Köszönöm a köszöntéseket. Jóóó sokat írtatok, nem mondom :lol:

Kiságy. Hajnalban lemértem, 90 centi a rácsnál, 95 a végénél.

Verus, örülök, hogy apa rábólintott Armillára. Tényleg szép név! És nagyon szép a kiscsaj is :wink:

Fikuszka, jó kérdés, hogy melyik jobb, a táppénz, vagy a TGYÁS. Én azért nem mennék szülés előtt TGYÁS-ra, mert a GYED összege baromi alacsony nekem, és így kapok plusz 1 hónap magasabb pénzt.

Kima, dühítő ez a kiállítás, és tudom, hogy az sem vigasztal, hogy a második hely is gyönyörű. Pocakod nem fáj, ugye?

Vicka, gratulálok a kislányhoz! Zsófi tényleg szép név, nekünk az lett volna Marci, ha kislány

Mérnökasszony, és Neked is gratula a kislányhoz! Majd szólj, ha megvan a végleges név, nem módosítottam :lol: :lol: :lol:

Athena, már nem módosíthatsz azon, hogy meddig dolgozol? :shock:

Hozzánk is akart jönni a védőnő november második felében. Mondtam, hogy ne jöjjön, úgyis viszem Marcit oltásra december elején, majd akkor találkozunk :lol: :lol:

Buborka, részvétem az aranyér miatt. Én a szülés után megszenvedtem vele, de tuti jó krémet és kúpot sikerült szereznem, és pár nap alatt teljesen elmúlt.

Alma, próbálj tényleg sokat pihenni, bár Emma mellett gondolom nem könnyű. Remélem nem lesz koraszülés :?

Fűtés. Én egész jól elvagyok, hosszú nadrág és rövidujjú felső. De Marci fázik... :cry: A fűtést mára ígérték, hogy bekapcsolják, de még semmi. Úgyhogy most a klímával fűtök

Clara, az, hogy mennyivel kell előre bejelentkezni 4D-re, a klinika terheltségétől függ. Nekem kb 1-másfél hét

Kabát???? Ne is mondd :twisted: A télikabátom még épp átér, de max 2 hét, és nem jön fel a cippzár. Hétfőn bóklásztam a Pólusban, és nagyon jó kabátot találtam, de ugyanekkora volt. Bár Sanyi sídzsekijét tudnám hordani, utálom az ilyen dzsekiket. Úgyhogy szombaton megyünk outletbe kabátot venni

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kabát: talán pénteken uh után beugrunk a Sárkányba, meg cipő is kell. Van egy ezüst sportcipőm, de nem erre az időjárásra találták ki, a tavaji téli meg kicsi. Esküszöm, nőtt a lábam!
És nem tudom, hogy most kabátot vegyek (amit lehet, hogy többet nem veszek fel, mert bazi nagy lesz szülés után) vagy ponchot, ami nem igazán télre való, de alá tudok öltözni, és később is tudom használni.
A visszaolvasásnál a 68. oldalon tartok. Az afp a téma.
Klári: nagyon szép volt a menyecske ruhád! :D

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz, én A-vonalú kabátot fogok venni. Most mindenhol azt lehet kapni, szerencsére úgy néz ki, divat :lol: Azt tudom hordani később is. Cipőt pont tegnap vettem. Két cipő jött már csak rám, muszáj volt :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Képzeljétek, sikerült olyan bútorboltot találnom, aki addigra rendeli meg a kiságyat, amikorra akarjuk. Merthogy mindenhol azt mondják, hogy 4-6 hét az átfutási idő, de ők nem tárolják, ha leszállítják, hozzuk is el. De apósék nov 28-án jönnek, akkor szerelik össze a fiúk, és addig nem tudnánk tárolni. Ők meg megteszik, ráadásul pont azon az úton van, ahol anyósék jönnek, szóval akár el is hozhatják (hátha ki sem kell fizetnünk majd :wink:). Sanyival este lebeszélem, és holnap megrendelem. Ja, és tök jó, mert telefonon is felveszik a megrendelést, mert ha mégsem visszük el, úgyis el tudják adni. Teljesen meglepődtem. :shock: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Köszi pillesz :) Én is teljesen odáig voltam érte, jobb érzés volt viselni, mint a menyasszonyit. Legszívesebben megtartottam volna, bár nem férne el a lakásban :lol:

Én ma reggelire fahéjas szilvalekvárt ettem kétszersülttel, hatott, alig értem ki a mosdóba... :oops: Ja, mondta a házidokim, hogy szilvalekvár jó szorulásra.

Én is poncsóban gondolkodom egyelőre, és lehet, hogy majd kinézek a Sárkányba miatta. Most még ultravékony széldzsekit hordok, ma egy vastagabb pulcsival, de feszül a pocimon, alig tudom felhúzni a cippzárt.

Hétfőn jelentette be az egyik kollégám, hogy gyerekük lesz, a felesége 7 hetes. Szegény, kicsit meg van ijedve, le kellett a feleségének állnia a tablettáról, és helyi fogamzásgátlót használtak (fogamzásgátló kúp). Épp most készülnek venni egy lerobbant házat, amire full felújítás vár, persze az egészet hitelre, és a kocsitörlesztésük is 50 felett van még 3 évig. Nem mostanra tervezték. Próbálja leplezni az ijedtségét, de azért látszik rajta. Mondtam, hogy kap pár kismamaruhát tőlem, de ő pont májusban lesz óriás...

Klári

Kép
claracroft

Csajok, tapasztalja más is, vagy csak az én gyerekem tüntet ki ezzel mostanában?

Állandóan a köldökömben van valami testrésze, szerintem a lába-talpa.
Tiszta félelmetes, kis kemény testrész, és mivel kidudorodik a köldököm, simán ki tudom tapintani benne. :shock: :shock:

Remélem nem gondolja, hogy az ott egy alternatív kijárat :roll: :shock: :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: Panka baba közvetlen a cicim alatt rugdos!!!! Én meg attól tartok, hogy a számon jön majd ki, nem pedig alul. :D
Pénteken kiderül hogy hogy tekeredik a kis "taplógomba". :D

Csilla
Kép
Kép
pillesz

sziasztok
na már nekem is van időm irni is
pörögtünk mostanában, megvettünk mindent a nagy ijedségre, nehogy ágybafekvésre itéljenek mielőtt megvennénk a babaholmikat
most tele van a lakás itt Pesten a babaholmikkal, még nem vittük haza őket.

Mi ugy döntöttünk, hogy nem dekoráljuk különösebben a szobát hiszen a babák egyenlőre ugysem látnak belőle semmit, mi meg ugyis a babákban gyönyörködünk nem a fal mintájában

Kabát:látom mindenkinek gond ez, ma voltunk szülésfelkészítőn, és ott pont kérdezte egy kismama tőlünk hogy honnan szereztük a poncsómat mert már nem jó rá a kabátja
mondjuk én a tesz-veszen is láttam nézzétek meg
én kölcsön kaptam szerencsére és imádom nagyon jó egyáltalán nem fázom alatta

nálunk is császár lesz legalábbis ugy néz ki, hogy kapok papírt a neurológustól, pedig ma a szülőszobán egész megjött a kedvem a szüléshez jobb mint a hideg műtő meg a kórház is kezd szimpatikus lenni az alapján amiket mondtak

Móni
KépKép
reunion

Uxi, Pillesz!

Nekem a bordámba kapaszkodva rúgja a hólyagomat! Valószínűleg a kapaszkodással vesz lendületet, hogy elég nagyot rúghasson :)
Eddig azt mondtam, hogy igazi szerencsés vagyok, mert tényleg teljesen panaszmentes a terhességem, most viszont ha ülök, akkor majd összecsinálom magam, úgy fáj a bordám. Mindez "csak" a jobb oldalon!
Ha állok, vagy fekszek (ha a testem egyenes), akkor nincs baj ezzel, csak a munkahelyemen hülyén néznék ki fekve. Állva meg kényelmetlen volna egész nap :)

Timi
athena

Sziasztok!

Fűtés: Ma kapcsoltam be először a fűtést, már naggyon hideg kezdett lenni.

Kabát: nagyon sok divatkabát jó most ránk, érdemes körbenézni. Néztem,d e sajnálom rá a pénzt (pedig lehet, hogy amúgy is kellene vennem). A sajátom még éppen rám jön, szerintem max 2 hétig. Viszont kaptam egyet kölcsön, ami két számmal nagyobb, mint én, elég ocsmányul állt, de úgy néz ki, hogy azt fogom hordani - ha nem találok valahol jobbat.

Babamozgás: Anita egyre furcsább helyeken rugdal, és már többször előfordult, hogy séta közben úgy eltalálta az oldalamat, hogy alig tudtam menni kb 2 percig.

Hékás: mi is ilyen bútorboltban rendeljük meg a szekrényt :).

Kima: Egyszer én is elestem, de nem igazán ütöttem meg a hasam (sikerült a térdemet, a kezemet és az államat megütni), még a 16-17. héten, de pont mentem az orvoshoz, és azt kérdezte, hogy érzem-e a mozgást úgy, ahogy előtte, lett-e bármiféle folyás, fáj-e valahol..mindezt teljesen nyugodt hangon, mint aki tudja, hogy úgysincs baj..

Kép
cat__

Nem semmi, ezek a babák hányféle furcsa módon tudnak mocorogni. Én nem éreztem még semmi ilyen extrém mozgást / helyzetet, mint amikről írtok.
A téli ruhát illetően nekem szerencsém van, mert az anyósomtól kapok kölcsön télikabátot, anyuéktól pedig kaptam szülinapomra egy nagyon tuti poncsót. :) Fűtés viszont nálunk még nincs, ellenben nagy hideg az van, elég barátságtalanok így az esték. :(
Brigi, nagyon jó, hogy találtatok ilyen rugalmas bútorboltot, szuper, hogy néha kellemesen csalódik az ember. :) És jó lett a megoldásos a táblára. :)
Kima, jól vagy, nem fáj a hasad? Sajnálom az igazságtalanságot a versenyen, ez tényleg elég bosszantó... :( Viszont gratulálok a szép eredményhez!
Alma, pihenj sokat, és minden rendben lesz!
Buborka, örülök, hogy sikerült meggyőznöd a férjedet Armilláról. :) Továbbra is fenntartom, hogy szép név.
Athena, kitartást a munkatársakhoz! Nekem a kollégákkal nincs semmi gond, csak a főnökömmel. És a terheléssel a munkahelyen. Hétfőn negyed 10-ig, kedden negyed 11-ig dolgoztam, mindezt úgy, hogy lázadtam, a többiek fél 2-ig dolgoztak tegnap. Tegnap volt határidőnk, és a főnököm elég követelőző volt, de részemről a tegnapi volt az utolsó túlórás nap.
Gratula az újonnan kiderült kislányokhoz, úgy tűnik, a végére tényleg fordul a mérleg nyelve. :) Mégiscsak válogathatnak majd a kisfiaink. :)
Lányok, köszi a nyugtatást. Most már nem gondolunk semmi rosszra, csak kellett egy-két nap, hogy ne csak az uh eredménye körül járjanak a gondolataink. Türelmesen várunk a következő uh-ig, nem gondolunk semmi rosszra. Melike, 4D-re emiatt nem megyünk, nálunk minden vizsgálat (így az is, ahol a határértéket mérték) tartalmaz 4D-s részt is.
Melike, sajnálom a szorulást, nem semmi, mennyi mindent megtettél már, hogy jobb legyen. Nekem a reggelire müzli szinte önmagában elégnek bizonyult.
Lenne két kérdésem, az egyikkel már próbálkoztam, de teszek még egy kísérletet, hátha most olvassa valaki, aki tud segíteni. Szóval nem tud valaki ajánlani megbízható, jó nőgyógyászt Zugló környékén? A másik kérdésem egy korábbi, nálunk most aktuálissá váló témához kapcsolódik. Emlékszem, hogy írtátok, milyen típusú festéket érdemes venni babaszoba saját kezű kifestéséhez, de nem találom, hol volt erről szó. Esetleg emlékszik valaki, kb. hányadik oldalakon volt erről szó, vagy meg tudnátok írni újra a márka nevét. Köszi szépen!

Ági

Kép
ági33

Brigi!
Nem, szerencsére nem fáj a hasam. A lábam annál inkább :?
Kiállítás: vén róka vagyok már a kiállítás terén és nem szokott gondot jelenteni, ha nem mi nyerünk. Nem mindig nyerhetünk. Sok világ és európa kiállítás után mondtam azt, hogy milyen szép a 2. vagy 3. helyezés is. De akkor a minket megelőző kutyák valóban világklasszisok voltak és ugye egy jobb kutyától nem nagy baj kikapni. Viszont azt nehezen viselem, ha egy olyan kutya ver meg, aki egyrészt ronda, másrészt egyértelmű, hogy megbundázta a bírálatot a kutya gazdája. No nem baj, jövőre Dániába újra megpróbáljuk

Cat!
A baba mozog és semmi különös nincs azóta. Amikor Marcit vártam vele a 30. hét tájékán estem egy ugyanekkorát. ( úgy látszik, hogy a második gyereknek is ugyanazt akarom adni, mint az elsőnek :D ) és szerencsére ott sem lett baj. Hát mit tegyek....ha egyszer két bal lábas vagyok :? :?

Fűtést ma este bekapcsoltuk, mert nagyon hideg van. Pedig jó lett volna, ha kicsit később kezdődik a fűtési szezon.......

Kima
Kép
Kép
kima75

DULUX a festék

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!

Brigi: így utólag is boldog névnapot!

Loaktinia: nagyon jó az uh-s kép a piciről!

Melike30: nekem szerencsére nem szokott szorulásom lenni, de van néha olyan hogy nehezebben megy a dolog. Nekem a nőgyógyász a Milli kaukázusi kefírt javasolja, mondja mindig is, mikor megyek hozzá, hogy egyek minden nap és akkor nem lesz szorulásom. Nekem használni szokott. Esetleg próbáld ki. A másik ami nekem használ az a lecsó. Az engem mindig meghajt. Mondjuk ez már a terhesség előtt is így volt. Ha eszek másnap tuti a hasmenés, átrohan rajtam mint a gyorsvonat. :D Ja és egy kérdés, te jársz szülésfelkészítőre? Mert már elkezdődött. Én járok, két csoport van, én a fél 5-ös csoportban vagyok. Csak azért vagyok rá kíváncsi, mert ha jársz, akkor valószínűleg már találkoztunk. :)

Buborka: nagyon jók az uh-s képet Armilláról!

Athena: nekem sincs kismama kabátom, bajban is vagyok, nem tudom mit vegyek fel ma délután, mikor megyek tornára. Ráadásul elég messze van tőlünk a torna, a város szinte másik végén, 2 busszal kell mennem, hogy odaérjek.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Jó reggelt :)
Az este mi is beindítottuk a fűtést; azt mégsem lehet, hogy hidegben zuhanyozzak, mikor még fáradt is vagyok :) Mióta beszerelték most előszőr melegített. Meg vagyok elégedve: csendes kazán és gyorsan kimelegíti a fűtőtesteket és a kicsinyke helyiségeinket is.
Ma megint megyek kismama-tornára, kiváncsi vagyok, hogy ma mi lesz a téma (keddenként torna+légzés+elmélet), mert csütörtökön valahogy másképpen van.
Az én fiam nem mozog fájdalmasan, de mindenfele Ő van :) Már úgy várom a jövő szerdai UH-t lássam milyen pozicióban tud ilyen változatos mozgásokat produkálni... de valahogy csak eltelik ez a 6 nap...
Az öltözködés nekem is problémás kezd lenni, elő kell vegyem az őszi kabátomat lássam beér-e még... Csak el van torlaszolva a szekrény, s kicsit nagy munka. Hátha ma este lesz időm és el is kapom a férjemet, hogy segítsen bemászni :). Csudajó munkatelep van nálunk :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!

Kicsit futva olvastam "vissza", és nem is teljesen, ezért bocs, du pótolom!!!

Hú, nagyon sokan segítettetek szorulással kapcsolatban, és köszönöm is nagyon, mert úgy tűnik hatásosak... :roll: :wink:

Sok jót hallottam, úgyhogy ha valamihez hozzászokna a szervezetem, akkor tuti lesz mihez "nyúljak" utána is!

Vettem győri édes zabfalatokat, a reggeli müzli maradt, és ami tényleg tuti hatásos még, az a mák!!! Mákos guba, mákos kalács, mákos bármi, és két naponta járok wc-re!!! :lol: :lol: :lol: Mivel most még gyógyszer nélkül is megy, így maradok egyenlőre ennél, köszi mégegyszer!!!

Adrienn, én már a második babót várom, sok újdonságot nem tudnának mondani szülésfelkészítőn! :wink: Szóval ne találgass ki lehetek, mert nem vagyok ott!!! :wink: De a terhesgondozóban a tumultusban lehet, hogy voltunk már egyszerre!!! :D

Kabáttal kapcsolatban én anyukám kabátját kértem el, ami most pont jó rám... :wink: Őszintén szólva 3 hónapért én sajnálok kiadni annyi pénzt egy új kabátért... :cry: ,

Most csak ennyire futotta, bocsi, futok az asztaloshoz, mert nálunk a nagyobb gyerek kap új bútort, és utolsó egyeztetésre megyek!!! :D

Du jövök!!
melike30
Győr

Sziasztok!!!

Ujra itt :)

Megvolt a terheleses vercukor,haaaat,nekem 4,71 az ehgyomri,a masik pedig 7,87,ami ugye picit magas,es hozzateszem nem vagyok az az ajuldozos fajta,de miutan megittam a lottyot 2x fel kellett mosniuk :(
Elegge kellemetlen volt...

Brigi:Utolagosan is Boldog Nevnapot Kivanok!!!

Huuuu,itthon nagyon hideg van,en is csak egy vekony kabatkat hoztam magammal,mert nalunk meg nagyon jo ido volt kint,persze idojaras-elorejelzest en nem neztem...minek is... :?

Tudja esetleg valaki hogy ilen vercukor erteknel mit szoktak mondani a nodokik???Meg nem voltam nala az eredmennyel,ma mennek,de azt hiszem inkabb atrakom holnapra ha lehet :?

Szep napot mindenkinek!!!

Kép

Anita
bellaani

Sziasztok!

Móni, de jó, hogy előkerültél! Hogy vagy? Már akartam kérdezni, hogy milyen érzés, amikor mindkét apróság rugdos? Szoktak egyszerre rugdosni?

Nekem a poncsómat anyu kötötte, imádom :lol: De télire kevés lesz...

A köszöntéseket köszi még mindig :lol:

Anita, irigyellek a melegért... Ha benéztél volna hozzánk utazás előtt, láttad volna, hogy majd' megfagyunk :lol: Most meddig vagy itthon? Gondolom a család kisegít egy-két melegebb cuccal :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok :)

Anita: ha jól tudom, majd diétáznod kell, és figyelned a szénhidrát beviteledre. Ha jól emlékszem, talán CAT mondta, hogy rossz lett az eredménye, és most diétázik.

Szerintetek a bababörzén fognak árulni használt kismamakabátokat? Egyet kinéztem nem is tudom, talán a teszveszen, de kicsit félek, hogy nem jó a méret, mert 46-os, én meg 42-eket szoktam hordani. :roll:

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Én egyre nehezebben alszok, ha oldalra fordulok, úgy érzem odaszorul Barna, állandóan rugdos, ha háton alszok elzsibbad a kezem és állandóan pisilnem kell :?
Egyre többet és nagyobbakat rugdos, most pár napja egészen fent zsibbad valamim, lehet a gyomrom.
Tegnap voltam védőnónél, megint kaptam a súlyom miatt, egy hónap alatt feljött 5 kg :oops: Hát az igaz, hogy én mindent eszek és bármikor, mostanában este 10kor állok neki palit sütni. Most kicsit le kell állnom, mert nagyon dagad a kezem is, a gyűrűimet már levettem. Sószegény kaja, és kevés szénhidrát +este 7 után nem szabad ennem. Csak én pont akkor avgyok a legéhesebb :evil: :evil: :evil:

clara, lizzy, akira: igen a következő A normál szülés történései lesz, de utána minden megy úgy ahogy a programban van, csak a szülés körüli rendellenességekről szóló egyenlőre kimarad, amit én nem is bánok. :)

Kép
Kép
bogaracska

clara- szerintem tuti lesznek kismama cuccok is a börzén, legalábbis tavaly voltak. Nekem is nagy szükségem lenne egy kabátra, mert vagy nem érnek be, vagy felugranak a hasamon :?

Kép
Kép
bogaracska

Bogaracska, hány kilónál tartasz most? Mondjuk egy hónap alatt az 5 kiló tényleg nem kevés :? A gyűrű lehet a vizesedéstől is, nekem is amiatt nem jön a kezemre. Azaz fel még feljön, de leszedni... :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás- hát eddig kb. 15 kg híztam, és még ugye ezután nő meg a baba, eléggé félek attól végül mennyi fog feljönni :oops: Most megpróbálok oda figyelni az étrendemre és este nem zabálni. Igen én már eléggé ödémás vagyok, de a doki azt mondta amíg a vérnyomásom és a vizeletem rendben van igazából nem lehet mit tenni, talán a sótlanabbul evés segít.

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok,

...szoval dieta? Hmmm...Szenhidrat bevitelre kell majd figyelni?
Probaljak meg olaszban teszta meg kenyer nelkul elni?...eh..ehhh :)

Pedig mondjuk nem is eszek ezekbol sokat,bar az utobbi 2 hetben ISZONYU mennyisegu edesseget ettem.lehet ez is bezavart a tesztnel? ... :?

Na mindegy,a babocaert mindent :)

Brigi,hat igen,el is felejtettem megnezni az idojaras-elorejelzest,dehat persze,pulovereket kaptam,sot talaltam most itt egy regi kabimat is,ami meg(igaz epphogy..)de meg ater :)

Szep napot!! :)

Kép

Anita
bellaani

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?