A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Csajok! Dobtam nektek képet,nagyon frissek :D:D
Vendég

Kismamik át kellene keresztelni a topicot a szerencsétlenül járt autótulajok topicjának :cry: Volt itt már lopás, baleset, törés, szimpla javítás :cry: szegény kismamáknak enélkül is van elég baja...

Gabi nemtom, hanyadikos a fiad, nálunk ötödik osztályban már volt egészségtan óra, ahol kezdték okítani a fiatalokat... Nekem nagyon szimpi volt, hogy onnan indultak, hogy mennyire fontos a tisztálkodás, és ezt részletezték.

Üdv. Gabi
Vendég

sziasztok!

Nagyon nem olvasok vissza....,csak ezt az oldalt!

Gioia: Csodálkozva olvastam,hogy van már gyerek az előző házasságból....furi,egy vallásos embernél a válás,de biztos megvolt rá az oka.Mint annak idején nekem is!

Gabicika még jó,hogy nem esett bajotok!

Hideg van......
Vendég

Tulipános!
Igen,szerencse,hogy komolyabb baj nem lett...

Ahogy olvasom,vagyunk itt egy páran akik második házasságban élnek... De nem baj,a lényeg,hogy megtaláltuk az igazit! :)

Gabi: Hát nálunk sajnos ilyen óra nincs :( Pedig nagyon "jómódú" suli, és Budaörs legjobb iskolája...
Vendég

Tulip
hát a vallásos ember is csak ember..Van az a helyzet amiből nincs más kiút.
Többi priviben ment, nem azért mert titkos a többiek előtt, bárkinek leírom ha kíváncsi, csak mások is olvassák, "idegenek" és azokra nem tartoznak eme intim részletek - mondom ezt azután hogy mondjuk itt már sokmindent kiveséztünk, de azt hiszem a várandósság keretein belül :)
Vendég

Sziasztok!

Vacakol a gépem. Tesóm szerint a winyóval lehet baj :( ha esetleg beadja a szolgálatot, akkor tedorkának irogatok néha, hogy hírt adjak magunkról! Amúgy meg rám is csöröghettek a lista alapján. Bár lehet hogy így csökkentett üzemmódban működni fog, de nem tudom meddig! :( Csak azért írom, hogy tudjatok róla, ha nem jövök jó darabig, akkor be... a gép!

Ma hivatalosan is beléptem a harmadik trimeszterbe :) :) :)

Na most visszaolvasok!

meli: hát azért te előttem jársz pár héttel! Ügyesen teszveszeltél :) Egyébként ilyenkor nem zavar, hogy még erre rájön a posta költség, és dupla áron kapod meg a terméket??? Olyan bosszantóan drága a szállítás! De mondjuk házhoz jön!

lemon: kíváncsi vagyok a férjednél az oltás utáni további fejleményekre!

köldök miatt ne aggódjatok, teljesen normális lesz megint. Csak a hasatok lesz kissé másabb!

tedorka: de irigyellek a jó alvásokért ;)

pókica: rossz lehetett vádligörcsre ébredni :( A lányokkal 12kg-ot híztam. Verussal 28. héten tartottam plus 9kg-nál, Johival a 27. héten viszont még csak 6kg-ot híztam. A 31. hétre lett +9kg. Hát még lehet hogy bele férek a végén a 16kg-os álom határba. Bár jobban örülnék csak 14-15kg plusznak!
Anyukám állítólag csak 6kg-ot hízott a terhességei alatt, és a hasa is alig látszott. Hát ezeket a géneket én biztos nem örököltem :)

Szerintem egyébként a soványabb alkatok simán híznak 20kg-ot is, és aztán szépen le is megy nekik a szülés után. De én nem vagyok soványabb alkat, így nekem dukál a normál hízási súly. Szóval bízok benne, hogy az ikreknél minimum 16-20kg-os határt nem lépem át. 90kg fölé NEM AKAROK MENNI. Már ez a 85-88kg is eléggé fusztráló végcélkitűzésnek!

Ja egyébként most vettem észre, hogy elkezdett megjelenni nálam is a linea nigra. Már 2cm-el köldök fölöttig ér, bár elég halvány.

manócskák: De furi, most töltötted be a 30. hetet. Emléxem még hogy gratuláltunk hozzá, és már mindjárt a 33. hetet is átléped :)

Éva: én még csak külföldi szokásként hallottam erről a kelengye buliról, de szerintem annyira jó kis ötlet. Mert így ha megszületik a baba, nem jön nagy roham, hisz már mindenki megajándékozott valamivel....

Na megnézem a dobott képet :)

Kata
labkat

Csak gyors!

Minden rendben van,azt mondta,h a magzatvíz kicsit több,de mivel a cukrom ok,így nem gond.kb.1790g.Fejvégű.Többi adatot nem tudom most fejből,majd hozom a papírokat.

Potsa nem zavar,Kata,mert ha elmész valahová megvenni,akkor is költség,akkor is,ha csak az idődet számolod,amit ezzel töltesz.Így nem gáz az a párszáz ft.

Lista jó ötlet,mondjuk az én cuccom már hetek óta ott porosodik a gurulósban a sarokban,de minden kész van legalább.Ami eszembe jut +-ban,majd írom.

Szomorú,ami veletek történt,szerencsétlenül járt kocsitulajokkal.

Válás.Nekem nem volt benne részem,11 éve vagyunk együtt és nagyon jól megvagyunk szerencsére,de tudom,h ha nincs más kiút,akkor ez a legjobb megoldás.

Úgy elfáradtam,holnap jövök!!!

Jóccaka

Kép Kép
meli1118

Meli
gratulálok!!! Szép nagy a babóka!
Vendég

Sziasztok, csak beköszönök, mert lejöttünk anyuékhoz.
Minden rendben, 1090g a csajszi (de ugye mi még csak épphogy 29 hetesek vagyunk) és a popója a mellem alatt van :D
csak tudnám, hogy akkor hol a gyomrom??? :shock: :shock: :shock:
méhszáj zárt, c2000 még mindig..
és nekünk megtiltották a kekszelést :(
nem mintha eddig túlzásba vittük volna :oops:

Meli szerintem láttalak, az alagsori UH-n voltál Te is??? Nem mertem odamenni, mert mi van akkor ha nem és az meg olyan ciki :oops:

Na jók legyetek.. bár szerintem már mindenki alszik :)
Vendég

sziasztok!

Csak gyorsan és röviden:

Gabi!
Írtam privit itt,mert rossz az iwiw!

Képzeljétek,tegnap eset voltunk bent a választott szülésznőnknél,aki egyébként jó ismerősünk is.NAgyon rendes volt,bevitt a szülőszobára is.Mondjuk ott már jártam többször is :D Megbeszéltük az alternatívákat,hogy mit lehet s mit nem.
De ami nagyon felháborít: Rendeletbe adták nekik,hogy szülésznő műszakon kívül NEM mehet be szülést levezetni.Vagyis nem lehet fogadott szülésznőd.Ez annyira szánalmas! A doki bemehet,de a szülésznő nem.Biztos rájöttek,hogy mostmár többen inkább szülésznőt fogadtak,így ezzel is megakadályozták ezt.De nagyon-nagy szemétség a kismamival szemben szerintem.
Ha van fogadott szülésznőtök,kérdezzetek rá,hogy náluk mi a helyzet.Itt tuti,hogy ez!

Én elkíészítettem már a babarucikat,már csak pár rugi jön még hozzá ma. Ja és csak a nejlon lepedő kell és megvan minden.
Nézegettem a listákat,én nem írtam!A köntösöket már összekészítettem,meg a bugyikat is.Biztos ami biztos,ha hirtelen kellene menni legalább azokat ne kelljen összevadászni.
Ja meg Huba haza hozós rucija is elvan készítve,nehogy apának kelljen,mert abbol tui kavar lenne.... :roll:
Vendég

Gombi!!!Annyira tudtam,h te vagy!!!!!Először megismertelek,aztán nem voltam biztos benne.Nem is tudtam,h te is itt szülsz majd!!!Ki a dokid????Egyébként én azt hittem onnan ismerlek,h amikor a19.héten mentem uh-ra,akkor mellettem ültél,telefonáltál és mondtad valakinek,h tuti kislány....és akkor én elájultam,h úristen,ez a csaj akkor aidős terhse,mint én,neki nincs is szinte pocija,nekem meg mekkora...ezt beszéltük utána K-val,neki is feltűnt :lol: :lol: :lol:

A te mérteeid kisebbek,de ne mentegetőzz,ha rendben találtak mindent,nem számít....

Sprite,ez tényleg szemétség....nekem mondjuk D-vel nem volt fogadott,de most lesz.Rosszul esne,ha a végén derülne ki,h nem is jöhet velem,amikor kell....

Szép napot mindenkinek

Kép Kép
meli1118

Meli, Gombi örülök, hogy minden rendben!

Miután tegnap örömmel írtam Nektek, hogy milyen jókat alszok, el is múlt ez az eufórikus állapot :( sajnos hajnalban 10 perces fájásokkal küzdöttem, és mint írtátok, összetéveszthetetlen mással 8)
Kb. 1,5 órán át zajlott a dolog, utána szerencsésen aludtam tovább, de az agyam nagyon zakatolt, hogyha reggelig így marad, akkor menni kell dokihoz.
Lehet, hogy az esti házasélet utóhatása :oops: 8) :?:

Így ma pihenésre fogtam magam, egyébként is készülnöm kell az esti szülinapos vacsira :P

Üdv. Gabi[/b]
Vendég

Hahoooooo! Jo reggelt mindenkinek! Brrrrrrrr...hideg van,..utalom...miert nincs mindig 40 fok? mondjuk napkozben jo, azert felmegy 18-20-ra, de akkor is huvos-szeles.

Kedden voltunk a "korhazban", eeeeeeees: felvettek!!! Juhejjjjj! mehetek oda szulni, jajj de jo, jajj de jo :):) Eleg durva szabalyaik vannak, de vegulis teljesen ertheto. Mostantol hetente 2szer kell mennem oda, vizsgalatokra meg beszelgetni, meg osszeegyeztetni az en modszereimet az ovekkel, hogy 100%-ban megertsuk majd egymast. Alaposan atneztuk a szulesi tervemet (mindenben egyetertettunk, za ovek ugyanez), es aranyosak voltak, mikor kertem, hogy a K vitamint ne szuriban, hanem cseppben adjak be...mondtak, hogy huuu, erre meg nem is gondoltak, de jo otlet...es rogton rendeltek cseppeket :):) Persze mindennek tokeletesnek kell lennie, egyetlen eltero eredmeny sem lehet a verkepben, meg semmiben, es egyetlen magas vernyomas sem...de az eddigieket mindet atnezve megallapitottuk, hogy ha en nem szulhetek ott, akkor senki. Elegge leszukitettek az intervallumot, a dec 13-i datumhoz kepest 10 nappal elotte kezdodik, es 3 nappal kesobb vegzodik, amikor mehetek szulni oda. De nem aggodom ez miatt. naggggggyon elegedett vagyok, igazabol ez az egyetlen dolgo hianyzott a boldogsagomhoz...marmint az szulessel kapcsolatban ez volt az egyetlen agodalmam, de hihetetlen, hogy osszejott meg ez is :):) Ugyhogy nekem a "listam" ebbol all: Azzurra ruhai, olajok, a relax cd-m, egy arcfrissito permet,1 halos eldobhato bugyi 3-4 atombetettel es a fenykepezogep :):) Persze 2 hettel ezelott elkeszitettem mar a borondot is (de azt oda ugye nem viszem...meg igy, hogy kesz, termeszetesen szukseg sem lesz ra) vesz esetere, ha esetleg valami tortenne hamarabb, vagy nem lesz ott hely...ez pont olyan, mint a ti listatok.

Huuuu, mennyi szulinap (hideg januari estek :oops: )...nekem is most lesz, a 30, de valahogy nem igazan erint meg...ha jol emlekszem, talan a 20-ig elveztem.

Durva ez a sok hasonlo eset a kocsikkal...meg a zis, amit Olga irt a szulesznovel kapcsolatban...kepzeljetek el, ha valaki mar fogadott, ismerik egymast...Ezt tenyleg megtehetik? Tudom, hogy minden korhaznak van sajat szabalyzata, de a nonek nincs joga eldonteni? Gondolom, azt mondjak, ha itt akarsz szulni, akkor ez van. Azert ez durva. Es Olga, a valasztott szulesznod raadasul ugyanabban a korhazban van?

Furdes. En hetente 1-2 alkalommal furdok, amikor nem megyek uszni, bar nekunk nincs kad, de felmegyek anyospajtashoz, neki szupi van. A vizet elegge melegre hagyom, igy imadom (csak az a lenyeg, hogy a test ne melegedjen tul, mert akkor a pici vize is "felforr", de nalam ez nem tortenhet meg...vagy ha valakinek vernyomas-keringesi gondja van, akkor veszes), es meg a hidromasszazst is hasznalom, csimota imadja. Elotte mindig letusolok, mert azert ki tudja, milyen cucc van rajtam, ne kelljen abban aznom 20 percet, meg persze az nagyon fontos, hogy ne legyen nyitott a mehszaj. Meg nekem ugye ott az uszi szinte minden nap, bar ott csak 32 fokos a viz es sos, ugyhogy sem nem meleg, sem nem fertozo. De sztem ha valaki hajlamos osszeszedni fertozeseket, akkor nem erdemes kockaztatni meg a sajat vizunkben sem a furdest.

Kata! neked kulon gratula az ikrekhez, nagyon szepen fejlodnek, es tenyleg sosem hallotam meg aggodalmaskodni valakit az ikrek tulzott merete miatt...e a tortenet altalaban arrol szol, hogy nem elegge fejlettek es tul picik. Ugyhogy ez szerintem inkabb nagyon jo hir, ugyesek vagytok :):)

nekem is nagyon mely koldokom volt, de mar total kifordult, de sztem egyaltalan nem csunya. A piercing helyen latszik felul a lyuk (helye), de pont par napja probaltam, es total benott, 1 mm-re sem tudtam bedugni a cuccot...talan a 20. het korul vettem ki, nem emlekszem.

Szerintetek erdemes levenni a gyurut? Nekem meg sosem dagadtak be az ujjaim (van 1 5 perces jogapoz, ahol kezd bizseregni, de nem dagad vegul), lehuzni csak azert nehez, mert idetlen butykos az ijjam, es kozepen a csont nem engedi, de amugy siman forog. bar lehet, jobb lenne nem kockaztatni...

Kép
pumipumi

Jó reggelt Mindenkinek!

Gombi, Meli! Örülök a jó eredményeknek!

Gabi! Nagyon sajnálom a hajnalodat! Nagyon rossz lehetett!!! Én tuti bepánikoltam volna! De jó hogy jobb már!!!

Az enyém baba épp olyan intenzitással csuklik már 10 perce, hogy ennyire még soha nem éreztem.

Én ma 7-ig aludtam, 1x-i pisiléssel. Na ilyen már nagyon rég volt! Fel vagyok pörögve totál! Azóta már totál rendbe raktam a lakást, Apánknak csináltam tejbegrízt reggelire (meg persze magamnak is), elmosogattam a tegnap du.-i esti romokat, kivasaltam egy részét a ruháknak. De a reggeli grízes tányérok még a mosogatóban vannak, már muszáj volt kicsit leülnöm, mert a derekam nem bírja a tempót. :oops: :lol: Bér minden éjszakám ilyen lenne!

Ja Gabi!
Isten éltesse a férjedet!!! :D

Csajok valaki fog használni hidegpárásítót a gyerek mellé a szobába? Nekem muszáj lesz, mert konvektoros a lakás, és borzasztó száraz a levegő. Csak azt nem tudom hogy milyet kéne venni, ami jó. Merthogy olyt szeretnék amibe lehet illóolajat tenni, mert ha pl meg van fázva akkor némi aromaterápia hasznos lehet!
Vendég

Pumi!
Jó hogy végül sikerült a születésházba bekerülni!!! :D :D :D Nálad tényleg minden úgy alakul, ahogyan tervezted, és ez nagyon jó dolog. Ez azért nekem is jól esik, ogy van ilyen. Én sem panaszkodhatok, szerintem nekem is tök jó minden az apróbb dolgoktól eltekintve.
A gyűrűt én már levettem, bár nekem sem dagad, csak nem akarok rizikózni.
A piercing helyén nekem is az alsó lyuk forrt be, a fölső még "él". Bár én nem próbálgatom.
Szerintem 1-2 hét és az én köldököm is kifordul. :shock:
Vendég

Kriszti Ismétellek! Isten éltesse a férjedet!

Nekünk van hidegpárásítónk, de ebbe sem lehet illóolajat tenni. Ha azt használok, akkor az mécsesben szoktam párologtatni. Egyébként a párásítót nagyon szeretem, igaz, nálunk a galérián van és a kandallóval párhuzamosan használjuk.
Nem tudom, mennyire száraz levegőjű a lakásotok, és hogy mennyire közel lenne a babához a párásító, mert ha nagyon közel van, az sem egészséges. Bár gondolom, a konvektor mellett nagyon száraz a levegő :(

Üdv. Gabi
Vendég

Kriszti! mar eltelt 20 perc...nem gondolod, hogy a reggeli tanyerokat is el kellene mar mosni? :lol: :lol: Azert megiscsak jobb porgosen kelni, nem?

A csuklas nalam is a sztar...mult heten mertem egyik nap, es 9-szer csuklott...bar az volt eddig a rekord, altalaban olyan 5-8-szor csinalja, van, hogy csak 5 percig, de volt mar fel oras buli is...termeszetesen fejjel lefele, igy a szemeremcsont lassankenti tagitasa ezzel megoldva :)

Igen gabi, ez a reggeli moka ilyeszto lehetett...masfel oran keresztul 10 percenkent...meg jo, hogy elmult.

ja, most neztem a levlistat (nem voltam netkozelben 5 napig), es hat olyan szuperek a pocik, midneki tok jol nez ki es en ugy imadok pocakos kepeket nezni :)

Kép
pumipumi

Gabi!
Köszönjük szépen!
Igen, nagyon száraz a levegő. A hálóban is folyamatosan után kell tölteni a párologtatót, mert különben reggelre összeragadt orrlyukakkal és viszkető bőrrel és szemekkel kelsz. :evil:
Elvileg van egy olyan fajta, amibe lehet tenni olajat, csak nem tudom hogy melyik az, de mindjárt utánanézek, hátha megtalálom. Én is aromalámpát használok, mécsesekkel, csak az a gyerekszobában valamiért nem szívesen szeretném használni.
Akkor majd távolabb teszem a gyerektől a cuccot. Majd a konvektor mellé vhova.

Pumi!
Ja! Mindjárt megyek is mososgatni!!! :lol: :lol: Valóban jobb így kelni! :D

Na mindjárt készítek 1 képet a hordozónkról és felrakom a listára. Tegnapra ígértem csak elmaradt. :oops:
Vendég

Raktam hordozós képet.
Vendég

Sziasztok!
Ma kilencig aludtam!!!! Olyan jó volt. Éjszaka felébredtem egyszer, meg egyszer négykor, mikor kelt a férjem. A tegnapi vacsora hatása, mert ugye telezabáltam magam este nyolc után, és hát a gyomrom már nem bírja olyan jól ezeket a bulikat. De azért egy pisiléssel megint nagyon jót aludtam.
Visszaolvastalak titeket, látom kocsi-ügyben nem csak mi vagyunk szerencsétlenek. Nekünk ugye még nem volt egy éves az autó, mikor ellopták, így teljes áron kellene térítenie a biztosítónak. A kulcsszó persze a kellene...reméljük azért minden jóra fordul, persze ügyvédi segítséggel.

Sprite, furcsa, hogy ezt csak most mondják, bár lehet, hogy most alakult ki az álláspont. Az én kórházomban egyértelműen nem lehet szülésznőt választani, csak orvost. De mivel ebből elég nagy balhé volt, elmondták a tévében is, ezért már nem akad meg rajta szerintem senki. Nekem is természetes, hogy csak dokim van.
tedorka

Kriszti!!!!Mi is párásítunk,de babák szobájába 3 éves korig nem ajánlottak az illóolajak...Nézz utána,milyet gondoltál,de szrintem elég,ha a nappalit-konyhát fertőtleníted aromaolajjal,borsmenta,fahéj,citromfű,de ababaszobába dirketbe ne tedd szerintem.Bőven elég afriss víz.Én esettel,v citrommal(az jobb)szoktam vízkőteleníteni a párásítót,utána frissebb az illat a szobában.Ez elég szerintem.

Gabi :cry: sajnálom,mit éreztél???keményedés-derékfájás,görcs....nem csak emésztési görcs volt???Én már szültem,mégis néha csak emésztek,de megijedek,mert az is hasonló...

Pumi,ezek tuti hírek,de azt nem értem,miért kell pl.a vérnyomásnak tökéletesnek lenni,h ott szülhess???Ha alacsonyabb picit,v magasabb az mit befolyásol??Vagy ez csak a szülési tervre áll???

Én néha 3 hetente kb.fürdök.Előtte kifertőtlenítem a kádat,tusolok.Cska nem kapunk fertőzést a saját házunkban :?

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Én is éjszaka gondoltam a párásítóra, mert tegnap kapcsolták be a távfűtést, és olyan száraz volt a levegő a szobában, hogy egész éjjel ittam. Szerintetek a radiátorra helyezett kamillás víz nem elég? Vagy sima víz? Én most azért irtam kamillást mert meg vagyok fázva és a torkom is fáj, hátha azon is segít! Szóval én sem alszom éjszaka! :oops: De már jó ideje!
Vendég

Najda! Nagggyon tetszik a hordozótok!!!!!! Szupi!!!

Gabi! Ez a reggeli fájások ijesztőek lehetek, ilyen hosszú időn keresztül. Remélem nem lesz gyakori!!
Vendég

hat, en nem hallottam a TV-ben, es igy meg is akadok rajta...bar nyilvan azon kivul, hogy elfogadod a helyzetet, ugysincs mit tenni...de azert sztem meg igyis durva..attol fuggetlenul, hogy az ember belenyugszik...pffff....nna, nalam szerencsere csak egy szuleszno lesz...vagy 2...oda doki be sem teszi a labat...persze, ha barmi gaz van, akkor atvisznek a korhaz epuletebe, ami 50 m :):)

Meli! Direkt irtam a vernyomast, mert tenyleg nevetsegesnek tunik, hogy pl egy ilyen dolgon muljon...foleg, ha egyebkent rendben van, csak eppen egy kitero adat van...de vegulis ertheto, nekik az a lenyeg, hogy minden a legtokeletesebb legyen. Rengetegen jelentkeznek, mivel ez a egyetlen nem-fizetos ilyen hely kozepolaszban (es egyebkent altalanosan elterjedt hogy kapasbol vagnak...60-70 %), de keveset vehetnek fel, es igy szurik ki...megadva a lehetoseget valoban csak a legidealisabb eseteknek ...nna nme mintha barki is gyengebb lenne egy alacsony vernyomas miatt...csak mivel az eszszeru kizaro okokat tullepve is sokan vagyunk, ki kellett talalniuk valamit, es ezt nyiltan meg is mondjak. Persze, ugy magyarazzak, hogy a legkisebb riziko sem lehet jelen...mivel ott meg egy darab ollo, egy szem algopirin sincs. MOst decemberre 6 fo van 2 szobara ( engem betettek negyediknek, jajj de jo), es 3 varolistas, mert tapasztalat szerint az utolso hetekben kb a fele szorodik ki a tarsasagnak. Azt mondjak, hogy mivel a szules folyamata elore nem lathato, es ok az embereket sem ismerik annyira, nem tudhatjak, hogy kik lesznek a legproblemamentesebbek, es igy csakis a megelozo vizsgalatokra/Uh-kra/vervetelekre alapozhatnak. Ezen nem akadok ki, mert tudom, hogy nalunk minden tokeletes lesz :):):)

En nem parasitok, mert telen ha rossz az ido, bent teregetek :) de az illoolajnak utananeztem, mert amugy imadom...es nekem is azt ajanlottak, hogy a baba kozvetlen kozelebe jobb nem hasznalni.

Kriszti! A maxi cosi nagyon jo (meg az egesz szett persze), nekunk is ez volt a masodik helyen, es ez tenyleg nagyon aranyos.

Kép
pumipumi

Meli igazán emésztési görcsöm nem szokott lenni, így azt sem tudom, hogy milyen, de ez hajnalban, ami ébresztett, jó erős mensi szerű görcs volt, percekig tartott, utána kezdte előről :(
Majd jövő héten megyek dokihoz, és rákérdezek, és tényleg a szexet okolom miatta :oops: Igaz, még nem tartok a 36. hétnél, de mindenhol azt olvasni, hogy akár be is indíthatja a szülést.

Pumi ha már emlegetted a telet, kicsit off a kérdés, bocsi mindenkitől, nálatok mennyire van hideg télen? Gondolom nem annyira, mint itt :) Nálunk sajna kevés, hogy bent teregetek, pedig még van nagy akváriumok is, de rá kell segíteni.
Osztozom örömödben, hogy ott sikerül szülni, ahol szeretnél, kívánom, hogy azt az 50 métert ne kelljen megtenni
:!:

Dorka mi Sprittel egy helyen szülünk... és eddig nem mondta egyikünknek se senki. Még az én szülésznőm ajánlkozott annak idején, hogy jön hozzám, nem is kellett kérnem :( rosszul érintett engem is, remélem az orvosválasztást nem akarják megtiltani...

Üdv. Gabi
Vendég

Na vagyok megint :oops:

Najda!
Néztem a listád! Kicsi törölközőből érdemes vinni 2-3at.Van ahol a szülőszobán ha borogatást akarsz,ahhoz vinni kell saját törcsit.
És szerintem a 2 pizsi is kevés lesz.Bár nem tudom hány napig vagytok bent a kórházba.Én 3-at vittem Zizunál,de kevésnek bizonyult.Sajna előfordulnak átvérzéses "balesetek",szóval jobb ha van tartalék.Én most 4-et pakoltam be+plusz egy pizsi gatyót is elraktam.

Gabi!
Ne nagyon fájogassál még,azért jó lenne ha a ksilegény bent maradna még egy idegi...

mosás: mosódió+mosószóda.Én ezt használom,olcsóbb is,környezet kímélő és TUTI nem vált ki allergiás reakciót a babánél.Sok babab bőre érzékeny az egyes mosószerekre/öblítőkre.

Tedorka!
9-ig! :shock: A mázlista!Minket fél 6-kor keltett Zizu.... 8)

Pumi!
Tök jó,hogy sikerült bekerülni!Azt szabad tudni,hogy fizetős hely?És ha igen,akkor durva összeget kérnek?

Nekünk sajna nem jön össze az itthon szülés,bár gondolom kiderült abból,hogy mégis van dokim meg szülésznőm,de a szülésznő megigérte,hogy igyekszünk minél több alternatív megoldást alkalmazni. A különböző olajokat,homeosbogyókat hónap elején beszerzem,ja és 32-33 héttől el kell kezdeni a gát edzést is,hogy egyáltalán esély legyen a gátvédelemre.Nagyon bízom benne,hogy sikerül.....
Vendég

Köszi a hordozó dícséreteket. Szerintem is jó! Mivel nem hivatalosan 1 szett, így a mózes zöld színű, a sportsész meg chili (qinny) Úgysem használom egyszerre őket. Arra figyeltem, hogy a kiegészítők, pl takaró semleges legyen, így abból vajkrémszínűt vettem. Bár a mózeshez jár taki, az szürke színű.

Na én ezt az illóolaj témát nem is hallottam, jó hogy szóltok! Köszi. Akkor marad a víz a babaszobába, az olajak majd csak a lakás többi részébe.
Vendég

Sprite!
Köszi a kiegészítést! Hozzáírom!
És a fényképezőgépet is!
Vendég

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... cikk=HF140

Erre gondoltam párásítónak. Szerintetek?
Vendég

Olga úgy hallottam, hogy a szülésznők is reménykednek, hogy heteken belül rendeződnek a dolgok, legalábbis is mindegyik próbálja megtartani a már elvállalt kismamáit :)
Egyébként ki a szülésznőd? Jöhet nyugodtan priviben :)

Üdv. Gabi
Vendég

Pumi, beletrafáltál nálam a gyűrű témába, ugyanis nem bírom levenni őket. Illetve 1 lejött, a többi nem, és most kicsit para van, hogy mi lesz. Le fogják vágni, vagy maradhat rajtam?Mert nem szorít, de ki tudja, dagad-e még valamennyit az ujjam?
Vendég

Nalunk pont forditva van, a babakocsi krem szinu, es a kiegeszitok lesznek szinesek. Amugy az nem baj, ha eltero szinuek a toldalekok...vegulis nem kell mindennek ugyanolyannak lennie.

Olga! Ez nem fizetos hely, ezert vannak sokan a jelentkezok. Egy korhazhoz tartozik, annak a kertjeben van, csak a szuleteshazra jellemzo szabalyokkal. Ha barmi torteni, atvisznek a korhazba, de ott mar nyilvan a korhazi eljarast alkalmazzak, vagyis idore szul az ember. Meg ez az eset sem lenne olyan rossz, mert hiaba van meghatarozott eljaras, a szulesznok ugyanazok (ezert nem vehetnek fel tobb embert, mert ok amugy munkaidoben vannak kozben a korhazban is), vagyis a hozzaallasuk hasonlo. bar ha at kell, hogy vigyenek, az ugyis azt jelenti, hogy valami bibi van...onnantol kezdve nyilvan beteg vagyok, es barmilyen segitseget elfogadok, amire a termeszetnek szuksege van...tehat vegeredmenyben annyira nem szamit, hogy milyenek ott a dokik, mert ugyiscsak vesz eseten kerulok oda, akkor meg smemi nem szamit. Amugy maganklinikan (bar ezeket sem dicserik agyon) olyan 4-5 ezer euro korul van a szules-es a megelozo dolgok, vizsgalatok...az otthon-szules ara egy jobb nevu csapattal itt Romaban olyan 2000 euro korul mozog. En meg nem tudom, mennyit fogok adni, de szerintem olyan 500 euro korul.

En is a mosodioval mosok, meg a szoda is jo...meg hasznalok olajat fertotleniteshez, es kesz...nna meg napsutes :):)

Nem veszes a tel, tavaly karacsonykor ujjatlan ruhaban voltam...de azert vannak zimankos hetek, de napkozben akkor is eleg turheto, szerintem rossz esetben is 5-10 kozott van...az a rossz, amikor esos-szeles az ido..egyebkent minden nap vannak meleg-napos orak, en majd akkor setaltatom csimotat, nem kell annyira bebugyolalnom...bar a babakocsiba amugys em lenne tul nagy hely meg egy vastag takaronak is...van hozza sajat vastag zsak, azon kivul csak vekonyabb overal meg rugi es body lesz rajta. Es a hoideg majd csak dec-ben kezdodik, ezert nem is fogok telikabatot venni...addig jo a sportos, bo dzseki, vagy egy poncso. Es...itt sosem esik a ho!!! :):)Tolunk delebbre is havazik, de itt valahogy olyan a helgyeknek-tengernek a kialakitasa, hogy itt mindig enyhebb az ido.

Kép
pumipumi

Olga! Gabi!
Én sem hallottam még hogy ez a helyzet Szentesen, pedig Anyum ott dolgozik, és az egyik szülésznővel kifejezetten jóban van.
Szegeden én nem hallottam ilyet. El is vállalt a szülésznő.
Sajnálom hogy így alakult!

Na lassan lelövöm magam, mert velem lesz tele az oldal. :oops:
Vendég

Kriszti nem csak Veled lesz tele az oldal :wink: de hogy így ráérjünk egy ilyen szép napon :!:
Most juttatad eszembe, hogy anyukád ott dolgozik. Üzenem neki ezúton is, hogy nyugodtan meglátogathat, ha bent leszek, legalább addig is lesz hírem rólatok!

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi!
Átadom neki az üzidet, csak üzenj rögtön. :D :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ismét vásárlás és séta előtt jelentkezem. Még nem esett jól kimenni, olyan hideg az idő, de mindjárt összeszedem magam.

Hú, Gabi azért ennyire ne siess. Igaz, hogy már szép nagy a pocaklakó, de legjobb neki még anyuci hasában. Óvatosan a hancúrozással, ha ilyen hatással van rád. :oops: :) Én biztos bepánikoltam volna, főleg hogy még alig 1500 gr a drágám.

Viszont tegnap már meglepően sokat keményedett este a hasam. Ha csak felálltam a fotelból vagy a konyhaasztaltól már keményedett is, ha éjszaka pisilni indultam szintén. Azt hiszem vissza kell vennem az amúgy is nyugdíjas tempómból. :roll:
Csajok valakinek nincs tapasztalata Magnerottal kapcsolatban? Ott van egy csomó, de mivel szétrágva kell bevenni és az olyan mint ha homokot rágnék, félre is dobtam. Viszont most lehet, hogy jól jönne. Ha egyben lenyelem az nem jó? :oops:

Pumi, örülök hogy sikerült a terved a vágyott helyszínnel kapcsolatban. :wink: Neked tényleg minden pozitív kicsengésű a várandósságod alatt.
csillag25

Pumi, én is gratulálok, hogy sikerült bekerülnöd.
Én nem szedek semmi magnézium/vas -félét, csak a gravidát még mindig. Azzal már nem állok le. Néha elfelejtem, akkor nincs semmi, aztán szedem.
Hajnalban akkorákat rúgott belém az aprótalpú, hogy azt hittem, eltöri a bordáimat. Rendesen megijedtem, hogy mi baja van. Aztán inkább aludtam még, persze most már nem csinálja. Biztos nem tetszett neki a korán kelés. Annyiban jó, hogy emlékeztet, hogy vannak bordáim, csak elbújtak.
tedorka

Én párásításnak a konvektorra rakott vizestálat tervezem használni, akárcsak eddig, :oops: úgyhogy nem is tudok tanácsot adni a komolyabb berendezésekről.

Ma is voltam ultrahangon (mint minden csütörtökön), és a Maki feje elvileg nem nőtt semmit a múlt hét óta (82), a combja azonban nyúlt két mm-t (60)! :lol: Arányosodik a kölök. Vagy csak össze-vissza mérnek. Szerintem az utóbbi a valószínűbb. :lol: Továbbra is fejjel lefele van, és kérdezte az uh-os, hogy nem görcsöltem-e, mert a feje lejjebb van, mint múltkor, és elvileg feszítenie kellett volna. De én semmit nem éreztem. Remélem még kibír legalább másfél hónapot odabenn, de azért inkább kettőt.

/
lemonsong

sziasztok
húúú alig bírtam vissza olvasni.képzeljétek tegnap teszveszen nyertem egy mellnyugtató párnát 380ftért úgy halottam nagyon jó dolog.de annak aki alszik én az éjje sznte semmit nem aludtam még annyit sem mint szoktam pedig az is kevés tuti ez a borzasztó idő is befolyásolja.
gabi ezeka fájások nagyon rosszul hangzanak én tuti beijedtem volnah menni kell :oops:
nálunk ma nincs víz hát elég gáz.
párásíton én is gndolkodom egy ideje nálunk radiátorok vannak nemtudom szükség lenne-e rá :?

Kép
Kép
anitaaa03

Lemon, szerintem össze-vissza mérnek. Hacsak nem az orvosod csinálta. Mi szombaton voltunk 4D-n egy hiper-szuper rendelőben (orvosnál), és hétfőn voltam uh-n a kórházban. Más eredményeket mértek.Így nem kell aggódni, szerintem elsietik a kórházban...
tedorka

lemonsng mért jársz minden csütörtökön uh-ra?

Kép
Kép
anitaaa03

Najda!
Tegnap este mondta a fogadott/ismerős/jó barát szülésznőnk,kb. 4 napja jött ki nekik a rendelet.

Gabi!
Hát az én szülésznőm is nagyon bízik benne,hogy változik addig a dolog.Na meg én is.Legfeljebb majd úgy lesz bent mint "kísérő" apa mellett.Abba nem köthetnek bele!
Ha nagyon szeretnél kislányozni,kölcsön adhatom a lányom pár órára :wink: :D Ő ráadasul nagyon jó kislány! :lol:
Vendég

Olga!
Remélem Ti is csatlakoznátok!!! :D :D :D Mármint a nyári látogatáshoz! :wink:
Vendég

Sprite
miért nem sikerül végül az otthonszülés? Bocs ha már írtad, nem emléxem.
Egyik barátnőm Ajkán szült, ott sem orvost sem szülésznőt nem lehet fogadni a kórházban, annál kell szülni aki épp bent van.

Hát mi ma 10ig aludtunk:-) Imádom amikor a párom délutános. Nagyon jó volt, f12kor reggeliztünk. Teljesen felborítom a napi normámat, de ennyi melózás után annyira jólesik 8)
Nekem ma lusta a lányom, már össze-vissza kereszteztem a lábam, kávéztam, csokiztam, mire végre megkönyörült rajtam 1 órája és rúgott egyet.
Gabi
ezek a fájások nagyon ijesztőek lehetnek valóban, de örülök hogy elmúltak!
Anita
és ez a mellnyugtató párna mire jó tulajdonképpen? Amikor bedurran a cic?
Pumi
nagyon örülök hogy sikerült amit elterveztél!! Nagyon szép szülés vár rád ilyen körülmények között! 15-20 fok?? Mázlista..Itt most épp 5 fok van kint. Nagyon durva...És zuhog az eső
Najda
nagyon cuki a hordozó!! Igazi kis csajos.
Vendég

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
gio itt egy link van egy rövid tájékoztató én ugyan ilyet vettem a pamut huzat mosható így udom feertőtleníteni is :wink:
egyébként már most tiszta görcs a cicim és ha maszírozom akkor elindul belőle a tej :oops: ,így szerintem jól fog jönni

Kép
Kép
anitaaa03

Anita,
ez jól hangzik, megjegyzem, ha esetleg szükség lesz rá.

Tényleg akartam kérdezni Lányok. hogy sokatoknál van már előtej? Nálam még semmi, az elmult hetekben kicsit keményebb volt a cicim, de most megint teljesen laza-kezelhető:-), szval nem fáj, nem nyom.
Vendég

Anita, a cukor miatt kell menni hetente uh-ra, a méhlepényt nézik meg az áramlást a köldökzsinórban. Eddig még mindkettő oké, csak a gyerek nem szereti mikor egy ponton (a köldökzsinóron) van sokáig az uh-fej, és mindig megpróbálja lerugdosni, az nagyon vicces, mert kijelzi a gép, olyan mintha a normál szívverés görbébe bejátszana egy-egy földrengés. :lol:

Előtejem nincs, de pár hete egyszer az egyik cicimből jött egy csepp nyúlós sárga trutyi (bocs), amit már rászáradt formában találtam meg, az valószínűleg olyasmi lehetett. A cicim nem feszül, de tragikus méretűre nőtt, lassan kiesik a két számmal nagyobb melltartóból is.

/
lemonsong

értem lemon. akkor te nem unatkozol.bár lassikán én ismehetek etente szívhangra :)

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

De fura hogy már ennyien pakoltok befelé. Én egyes terhességeimnél a 35. hétre készítettem el a csomagomat, most meg a 30. hétre gondoltam, hogy bepakolok, mert ugye jöhetnek előbb az ikrek. Talán én vagyok túl laza???

Ma írta egy kismama, aki a dokimnál szült már, hogy szerinte a dokim császár párti, mert szerinte ez a legbiztonságosabb a babának és a mamának is. Na akkor én tutira császáros leszek, főleg ha nem fordul be kis jobb oldali porontyunk. :? De ennek a férjem bizonyára nagyon fog örülni :)

Ma reggel egyébként hasgörcsökre ébredtem, de nem a babák miatt görcsöltem :roll: Nem rég meg picsogtam egy nagyot, mert teljesen kezelhetetlen Verus mostanság. Nem eszik rendesen, szinte semmi főtt kaja nem megy le neki. Persze a túró rudi, meg a puding az bármikor jöhet. Na és a nasik a csokik és társai :( Normál kajából általában krumplit, rántott húst, tésztát magában eszik meg, és néha pörit tésztával. Borzasztó neki főzni. Ráadásul állandóan piszkálja Johannát, hogy az meg vonyítson. Ha rászólok, hogy valamit ne csináljon, akkor csinálja, és kb mikor 5. alkalommal szólok rá idegbetegen, akkor hagyja abba. Azt hiszi, hogy a bocsánatkéréssel teljesen el van rendezve minden. Persze ok, jó, hogy bocsánatot kér, de semmi változás nincs. Éjjelente katasztrófa ahogy alszik, folyton felsír, ha a férjem ott meri hagyni. Mindig követelőzik... Ez most kor sajátosság, vagy mi rontottuk így el???

pumipumi: örülök, hogy sikerült a kórházba bejutnod :) jó olvasni a boldogságodról! Tényleg baromira fel vagy dobva!
Gyűrűt én már volt hogy levettem, mert a melegebb napokon beduzzadtak sokat az ujjaim. Most viszont megint hordom őket! Szóval amíg úgy érzed, hogy le tudod venni nem nagy küzdelemmel, szerintem nyugodtan hagyd fent őket!
Milyen olajat használsz fertőtlenítésnek???

sprite: az AEK-ben sem lehet szülésznőt választani. Bár szerintem ebben csak szakmai féltékenység van, ha mondjuk egy szülésznőt sokan választottak. Aztán mivel az igazgatóság nem tudott mit tenni, hát ezt tette, betiltotta a szülésznő választást. De még mindig ott van a dúla rendszer, ami mondjuk valamiképp hasonló a szülésznőhöz, bár inkább lelkileg támogat, mindemellett felvilágosít. Ebben nem gondolkodtál?
Be tudnál avatni a mosószóda és mosódió használatába? én is kezdek ezen gondolkozni, mert a lányok bőre se teljesen szép a férjem keze meg baromira ekcémás. Szegénynek már húsig reped be, hátha a mosószer váltás segít az állapotán. Na és hogy hol érdemes venni, mennyit, és hogy érdemes használni? Öblítésre ecetet használsz???

najda: aranyos a hordozótok :)

lemon: érdekes ez az AEK uh :roll:

gabi: a fájások miatt ne aggódj, csak jósló fájások lehettek. Ha leállt, akkor semmi gond. Bár tényleg érdekes, hogy másfél óráig is eltartott!

előtejet én már tudok kipréselni, de azért nem piszkálom a cicimet... Nekem eléggé duzzadtak a cicijeim, mármint nem olyan kemények, mint mikor tejjel tele vannak, de a szoptatás után állapothoz mérten - amikor is nagyon puha - most jóval keményebb és duzzadtabb.

Kata
labkat

Kata!
Nem nagy ördöngősség!A mosódobba teszem a kiszsákot,amibe 5-6 mosódió van.Ezek 4-5 mosásra használhatóak.A mosópor helyére megy a mosószóda (amennyi mosóport használnál,annak a fele-3/4-e) fehér ruháknál olykor egy kis fehérítő,de tényleg kevés.Öblítő helyére meg mikor mi: vagy csak ecet,vagy ecet+10 csepp illóolaj vagy ecet+öblítő. Nyáron egyáltalán nem használok öblítőt,mert a ruhák kint száradnak és nagyon szertjük azt a frissesség illatot ami száradás után van.
JA az öblítő helyére van hogy csöpögtetek 3-4 csepp teafaolajat,az egyik LEGJOBB fertőtlenítő hatású szer.
Mosódiót én neten rendeltem 1kg-ot,ez nekünk elég 1 évig.Mosószódát szintén nagy tételben érdemes,mert pl a Müllerbe/Dm-be van kb 360ft körül van fél kg.Mi most 25kg-os zsákot rendelünk anyummal közösen,mert akkor kevesebb mint 300 Ft-ra jön ki KG-ja,de ebbe már a postaköltség is benne van! A mosószóda nekünk 3kg elég volt 3hónapig heti 3 mosással számolva.
Remélem segíthettem.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?