A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Délután találkozok a szülésznőmmel, úgy izgulok. :)

Kép
Kép
bogaracska

Bellaani:

Nekem magasabb volt a cukrom, mint neked. A diabetológiánkon 7-ig fogadják el a kismamacukrot.
Felette úgy van, ahogy írtátok, szénhidrát diétát kell tartani. Hát tésztát tényleg nem eszek, de kenyeret igen, csak nem mindegy, milyet és mennyit. Reggelire és vacsorára is szendvicset eszem. (mivel gyümölcsöt és müzlit nem igazán ehetek..) Több fajtát is szoktam venni, glyx, tökmagos, sokmagos, stb., mindegyikre rá van írva a tápanyagtartalma.
Nem biztos, hogy ekkora értékkel el fognak küldeni téged is rendszeres vizsgálatra, de az édességről jobb, ha lemondasz egy időre, vagy egyél cukormenteset, abból is fincsik vannak, és sütik is.

Ha van kérdésed, priviben szívesen írok még..ne aggódj!

Kép
cat__

Ne izgulj, bogaracska, biztos nagyon kedves :)

A gyűrűm nekem sem jön fel, mondjuk én eddig sem hordtam, ugyanis erősen fémallergiám van, az aranyra. és minden másra is. Egyáltalán nem hordok ékszereket, pedig annyival nőiesebb egy nő, ha van pl. fülbevaló a fülében, nyaklánc a nyakában. Hát, az enyémben nincs. Lehet mondjuk, hogy az is lendítene a dolgon, ha nem az oldalzsebes gatyák lennének a favoritok tornacipővel :lol:

De tényleg: az esküvőm után egy hétig hólyagos volt a nyakam, mert akkor mindenképp akartam a nyakamba egy nyakláncot a zöld ruhához :) A mennyasszonyihoz szalagból készült volt rajtam, azzal nem gyűlt meg a bajom :)

Klári

Kép
claracroft

Képzeljétek, új védőnőnk van, s a súlyméréskor egész elégedett voltam, csak 1,8 kilót híztam szeptemberben. Erre ő: az sok, havi egy kilót lehet. :shock: :shock: :shock: Normális?! :shock:
Most már két hét alatt meglett 1,4 kiló, úgyhogy november elején tuti megint beszól.:?

Dehát nem most nő legjobban a baba? (meg az anyuka?:P )

Tegnap este beraktam RR kismamatornájának harmadik trimeszteri gyakorlatsorát. A férjem a végén könyörgött, hogy némítsam le :mrgreen: , és többet ne használjam úgy, hogy hang van rajta. Én is úgy terveztem :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

A köldökömben van egy könyök/térd/talp/sarok. Ezt nem hiszem el, állandóan oda döfi és ott tartja. :evil: Nem vagyok én kenguru, a köldököm meg nem erszény! :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok lányok!
Tegnap voltam cukorterhelésen nem volt vészes,vittem citromot így limonádét ittam.De azóta folyton savam van ,eddig is volt de most nagyon durva.
Voltam idegsebészeten is hát hülyének nézett a doki nem volt röntgen felvétele így nem foglalkozott velem nagyon de azért nem látja akadályát a természetes szülésnek,amit nem értek,ha egyzser meg se vizsgál hogy engedheti meg a rendes szülést ezzel a gerincbajommal. :roll:
Holnap megyek uh-ra már nagyon várom a találkozást a babócával! :D
gyöngyi-30

Uxi, Marcinál nekem is ezt mondták. Havi 1 kiló megengedett, enyhe diétára fogtak, mert 2 kilót híztam. :twisted: Most már legyintenek, hogy úgyis nekem kell leadni a felesleget, ami rajtam marad szülés után :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Csajok, úgy keményedik a hasam, hogy belehalok :cry: Marcival SOHA nem keményedett, most meg kő kemény, és levegőt is nehéz vennem :cry:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nyomjad neki a magnéziumot, meg próbáld ki, ha nem jó fekve, a félig fekvő, félig ülő póz anno nekem nagyon bevált.

Emivel a 32. héttől gyakorlatilag mozgásképtelen voltam, egy ikea fotelben ültem végig a 41. hétig, mert annyira keményedett a hasam, hogy rögtön kőkemény lett és fulladni kezdtem, ha felálltam.csak pisilni és enni keltem fel, még sokszor éjjel is a fotelban ültem, mert fekve is keményedett az ágyban. A dokim azzal biztatott, hogy legalább könnyű szülésem lesz. ( vele az is lett)

KépKépKépKépKép
uxi

Ja, és a lábadat tedd fel valamire, úgy nem feszül annyira a has.

KépKépKépKépKép
uxi

Brigi: feküdj, vegyél nagy levegőket, és magnéziumot! Elmúlt már?
Ma vettem a sárkány centerben ponchót. A párom szerint jól áll, szerintem meg hát.....valami kellett, hogy ne fagyjak meg. Jól alá lehet öltözni. Próbáltam kabátot is, persze nem speckó kismamát. Előre szólok időspórolás ha meg sem kísérlitek felvenni az XXL-es télikabátokat mert borzasztó idiótán néz ki benne az ember lánya.
Cipőt nem találtam jót, szépet és praktikusat. Ha láttok valahol valamilyen fekete, csinos, nem magas sarkú, fekete, lehetőleg belebújós téli cipőt, pls szóljatok. Köszike.
Holnap uh!!!!!!! :D :D :D :D :D Izgatott vagyok rettentően!!! Már nagyon várom, hogy lássam PöttömPankát!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Nekem sem foglalkozott eddig senki a súlyommal, csak ez az új védőnő ilyen buzgómócsing. :?
Amúgy meg havi 1 kg nagy átlagban pont megvan, most járok 6,4 kilónál, s a 7. hónap közepén. Csak épp nem havonkénti elosztásban jött fel. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Nem túl biztató, amit a kabátokról írtok, most terveztem szétnézni ezügyben... tényleg ilyen szempontból szívás télen szülni. Viszont hozzátáplálás tekintetében pont jókor születnek, nyár lesz, mire kaphatnak egyebet, s addigra lesz friss zöldség, meg néhány gyümölcs is.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Jövőhét csütörtökön én is megyek 4 D-re. Már alig várom. :D :D Nekem még ez lesz az első, hogy így látom. :P

Icu
Kép
Kép
icu03

sziasztok
nem túl szimpi a védőnőd uxi nagyon utálnám ha nekem igy beszólogatna a súlyom miatt
nekem most az elmúlt 3-4 hétben heti 1 kg jön fel, de én még mindig a szőlőt zabálom és az nagyot lendít rajtam,

Mozgás: nekem a 'B' magzat a jobb oldali mozog sokat, ő mindig felébreszt, meg nagyon durva dolgokat művel. Az 'A' magzatot alig érzem nagyon rendes soha nem okoz semmi kellemetlenséget
viszont tegnap este éjfél előtt olyan volt mintha fociztak volna
éppen szotyiztam előtte lehet azért

Végre kipostázta az OEK a HbsAg eredményem mert nem volt meg és mindenki rajtam kereste, pedig az orvos kapja elvileg
egészségügy...... :twisted:

Móni
KépKép
reunion

Na, kicsit jobban vagyok már. Apa hazaért, és levette a Magne B6-ot. Merthogy magasan vannak a gyógyszerek Marci miatt, és nem tudtam felmászni érte... Meg pihenek is egy jó másfél órája, és kb 15 perce nincs keményedés. Azért ijesztő Uxi, amit írtál, hogy mozgásképtelen lettél. Marci mellett... Kikészülnék, ha anyu minden nap itt lenne...

Én kedden megyek 4D-re. Remélem sikerül jó képeket csinálni, és remélem azt mondja majd, hogy befordult már Mincsi :D Meg rá akarok kérdezni arra is, hogy a mostani méretei alapján mekkora babát várhatok.

Uxi, én is pont ezen filóztam, hogy milyen jó, hogy mire elkezdjük a hozzátáplálást, pont lesz egy csomó friss zöldség meg gyümölcs. Csak sütőtök nem, pedig az húúú de jó!

Kabát. Az előbb kérdezte Sanyi, hogy mit is akarunk venni az outletben. Mondom kabátot. Kérdezi milyet, Nike-t? Mondom nem, mert az csak 3-4 számmal nagyobb lenne jó a nagy pocakra, amit nem bírnék utána hordani. Erre ő: vegyek uniszexet, elhordja ő januártól. Na persze... De remélem sikerül kabátot vennem. A-vonalú szövet kabát. Láttam nagyon jókat már, ami fazonra tetszett, de a színe vagy a mintája tragédia volt. Aminek meg a színe tetszett, a fazonja volt pocsék.

Pillesz, a Leonardo dugig volt ilyen cipőkkel, csak az én méretemben nem volt egy darab sem. Most egy bakancs-félét vettem, ami fűzős és cippzáras is. Nem egy gála darab, de a felsózott utakon sétálgatni pocakkal illetve babakocsival, tökéletes lesz. És legalább meleg :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Én is túl vagyok a terheléses vércukor vizsgálaton, 6,6 lett
az eredményem. Szerintem evvel nem lesz gond, ugye?

Uxi: Hogy-hogy új védőnőd van? Te is a Tábor útra jársz?
Lehet, hogy nekem is új lesz? Szerintem egyáltalán nem sok,
amit híztál. Én már többnél járok. Mindegyik babámnál
12-15 kg feljött.
Elfelejtettem elmenni a La Leche Ligás összejövetelre. 8-án
volt.

Nem tudom Ti hogy vagytok evvel, én tegnap döbbentem rá,
hogy ez a 3 hónap olyan gyorsan el fog szaladni, hogy észre sem
vesszük. Próbálom kiélvezni minden percét, mert emberi számítás
szerint ez az utolsó terhességem....

Ildi

Kép
dil68

Pillesz: Én a héten jártam a Deichmann-ban, ott elég
sok téli cipő volt már, mindenféle fajta. Nekem is elkelne
egy bebújós cipő, mert a hasam nem szereti, ha lehajolok.

Kép
dil68

Néztem hosszú szárú csizmákat, fűzős és zipzáras volt egyben, de nem megy a hajolgatás meg a lábfelhúzás a hatalmas hasam miatt. Már nem látom a lábujjaimat sem ha lenézek, pedig 39-es!
Még veszek 2 extra meleg pulcsit, a poncho alatt elfér, meg láttam a kínaiban bélelt kismamafarmert 5.000,-ért.
Szombaton jöttök börzézni? Szeretnék apróságokat venni, mint pl. textilpelus, meg egyéb hasznos dolgok. Bizom benne, hogy nem csak ruhák, babakocsik és bútorok lesznek.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Ági!
Dulux festék.
Az én nőgyógyászom az Örs vezér terén rendel.Nő, kb.37 éves, tündér, alapos, nem paráztatós és friss anyuka :lol: De neked kell?Orvost váltanál?Mert úgy tudom, szülést -időhiány miatt-csak azoknak vállal, akik már szültek nála...

Kép

Kép
linus

[quote="hékás"]C írta:hékássajok, úgy keményedik a hasam, hogy belehalok :cry: Marcival SOHA nem keményedett, most meg kő kemény, és levegőt is nehéz vennem :cry:

Pihenj sokat!!! Magnéziumot már biztos vettél be.

xxxxx

Én köszönöm a kedves szavakat. Tegnap írtam sokat, de eltűnt...
Jól vagyunk

Kép
Kép
alma26

Móni, Linus, köszi az infót!
Linus, nem nekem kell az orvos, egy barátnőmnek, aki eddig vidékre járt nőgyógyászhoz, a baba jövőre van tervben. Esetleg megírnád priviben az elérhetőségét? Vagy ezek szerint már semmiképpen nem vállal új pácienst, ha az illető szülni is szeretne valamikor? Köszi szépen!

Ági

Kép
ági33

Bellaani, nekem is magas lett a terheléses cukrom. És nagyon rosszul voltam a lötty megivása után. Én nem ájuldoztam, hanem hányingerem volt, de olyan szinten, mint a terhesség elején volt. Borzalmas volt! Nem bírtam ezt a sok cukrot. A terheléses nekem magasabb lett, 8,1. tehát nem véletlenül voltam olyan rosszul.
Szóval, most diéta vár rám.

Téged hogy kezelnek? Mit kellett tenned?
Vendég

Szép jó reggelt!

Ági: az én dokim is az Örshöz közel rendel :) Én nagyon szeretem, hozzá jár bogaracska és lizzy is :)

http://www.timmermann.hu

Ez a honlapja :)

Lányok, én az ég világon minden nap keményedek, este folyamatosan, nap közben is néha, már augusztus óta. Nekem nem hat a magnézium erre, pedig én aztán rengeteget megettem már belőle. Most ugyan ezeket a homeós tabikat szedem, amit elég gyakran elfelejtek, ugyanis enni-inni előtte és utána fél órán át nem szabad, nekem meg a tabletták bevétele valahogy mindig a kajához, italhoz kapcsolódik, utána nem gondolok rá. Arra gondoltam, hogy köv hónaptól kombinálom MagneB6-tal. A homeós nekem jobban bevált az éjszakai izomgörcsökre, pedig gondolom kevesebb benne a hatóanyag (magnézium).

Szerintetek ez meleg lehet? Mert fazonra nagyon bejön, de nekem kb. pulcsinak tűnik: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Pillesz: milyen poncsót vettél, és mennyiért a sárkányban???

Klári

Kép
claracroft

Brigi!
Én most nem keményedek csak nagyon ritkán, viszont Marcival szinte végig keményedtem. A dokim akkor azt mondta, ha nem görcsölök, akkor nem kell izgulni. Nem is lett semmi baj. Szerintem is próbálj meg pihenni, amennyit tudsz, mást nem nagyon tehetsz, ha a magnézium nem segít. Én a helyedben lecserélném a magne b6-ot, mert az szinte semmit nem ér......Legalábbis nekem Marcival semmit nem használt.

Klári!
Szerintem ez inkább pulcsi. Ha alá veszel veszel valamit, akkor sem biztos, hogy elég meleg lesz. Nekem hasonló van és bizony ilyenkor már nem elég....

Cipők: a nagy esésem után vettem egy lapos talpú cipőt. Már nagyon ki voltak fogyva a boltok, mindenhol csak téli cuccok vannak, de sikerült találnom. Télire pedig azt hiszem, hogy bakancsot fogok venni. Nagyon jókat láttam a deichmanban és a Renoban is. Marcival leszek bajban, mert neki nagyon magas a lábfeje. Igaziból bakancs lenne jó, mert az végig fűzős, de az én gyerkőcöm nem túl türelmes, emiatt a cipzáras csizma feladása jobb lenne, de azokba meg nem fér be a lába......jó játék lesz a tél...

Hízás: sajnos most az én súlyom is beindult :? 2 hét múlva megyek a védőnőhöz, majd megkapom a magamét.....

Voltunk tegnap szemészeten a gyerekkel. Hát az én drága fiam úgy üvöltött, mint akit nyúznak. Pedig csak a szeme elé tartotta a dokinő azt a vonalzószerű izét. Akkora hisztit csinált....jaj olyan ciki volt.....

Tegnap délután séta előtt csúcsot döntött a vérnyomásom. 200/130 volt és a legérdekesebb, hogy nem éreztem, hogy magas......Semmit nem ér ezek szerint a dopegyt, csak eszem, mint a cukrot és nincs sok hatása. Gyorsan bevettem 2 szemet, nehogy baj legyen és elmentünk sétálni. Mire hazaértünk már csak 170 volt. De én már nem szólok semmit a dokimnak, mert úgyis azt mondja, hogy "nem baj".

Lenne még egy kérdésem: tanács kellene. Tudjátok dokit váltottam, mert a régi dokim egyrészt nagyon "laza" volt (akkor még ezt hittem), másrészt elment és majd csak december elején jön haza, addig az apukája helyettesíti. Így, hogy elment nem kellett neki mondjam, hogy váltok. Viszont úgy tűnik, hogy a váltás nem sikerült jól, sőt.....nem vagyok egy paragép, de ez a doki mindenre azt mondja nem baj. Ugye most két lehetőségem van: mivel már új dokit nem akarok keresni, vagy ennél a dokinál maradok, akinek semmi nem baj, vagy visszamegyek a Dávidhoz, aki ehhez a dokihoz képest azért talán alaposabb volt. Ti mit csinálnátok? Nagyon jó lenne a legjobbat megtalálni, mert félek, hogy a sászárnál megint bajok lesznek, akkor pedig nem mindegy ki áll ott mellettem......meg hát ilyen vérnyomival azért el kellene jutni a 38-39-ik hétig és kicsit félek, hogy tényleg nem baj, h ennyire magas?

Na jó, eldugulok.......

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima
Szerintem próbáld ki az apukáját vagy őt ismered már? vagy öregnek tartod? Ő végül is egy harmadik orvos 3. véleménnyel és bármikor visszamehetsz az elsőhöz mert nem tudja hogy váltottál nem?

Móni
KépKép
reunion

Brigi
Mindig a te vonalzó nézem, hogy hány napom van még hátra :D

Nektek van ilyen érzésetek?
Én úgy döntöttem, hogy a 38. hétig ügyesen kihúzom, de az él bennem, hogy dec.29-én fogok szülni (ami amúgy még csak a 37. hét)
szerintem ezt a dátumot azért találtam ki mert akkor már hétvégére otthon lehetnék
Álmodik a nyomor.... :?
Holnap hol lesz bababörze?

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!

Mi is bekapcsoltuk tegnap a fűtést, mert már pulcsiban is fáztunk :? Nagyon rossz hogy nincs egy jó kabátom, amit bármihez felvehetek, kész tortúra mire elindulok vhova, tudom hogy most nem a divatozás a legfontosabb, de azért csak szeretnék valahogy kinézni :oops:
A keményedések nálam is egyre többször vannak, a dokim szerint a méh kezd felkészülni a szülésre, a magnézium pezsgő tabi nálam még beválik :)
Tegnap találkoztunk a szülésznővel, nagyon rendes volt, bevitt minket a szülőszobákhoz, a vizsgálóba, a vajúdóba, mindent megmutogatott. Aztán beültünk az egyik szülőszobába (ez elég sokkoló volt) és kb 1 óráig beszélgettünk. Minden kérdésünkre válaszolt, olyan megnyugtató volt, hogy bármikor számíthatok rá, azt kérte bármi van hívjam, akár éjjel akár nappal :D Elég határozottnak tűnik, ami nekem nagyon bejön, mivel én annyira nem vagyok az! A ctg-ket is ő fogja csinálni majd a klinikán, hogy minnél többször tudjunk találkozni.
Párom először kételkedett, hogy biztos kell e szülésznőt választani, de a tegnapi után azt mondta örül, hogy így döntöttem :lol:
Mostmár annyira nem tűnik misztikusnak ez az egész dolog, hogy láttam a helyeket és mindent részletesen elmagyarázott. :)

Kép
Kép
bogaracska

A ponchot 4.000,-ért vettem (alkudva) egész meleg, kötött, 4 színben volt. Pontosan nem tudom hol van ez a bolt, de csak itt láttam ponchot.
Móni: az istennek se jut eszembe a neve, hogy hol lesz, pedig minden nap ott megyek el előtte. Ha beugrott megírom.
Mos, ma voltam uh-n. Ma kellett volna betöltenem a 29 hetet. De PöttömPanka nem is olyan pöttöm, szóval a baba méretei szerint 31!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hetes. 2 hetet ugrottunk. Most vagy nagy baba lesz :shock: :shock: :shock: :shock: , vagy előbb születik! Picit be vagyok tojva, hogy góliát lapul a pocakomban...
Nov. 20-én kell mennem ctg-re!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Igen, holnap lesz a börze 8.00-15.00ig.
A szüléssel én is így vagyok, én karácsonyra már szeretnék otthon lenni :lol: Elvileg, az már a 38.hét, tehát nem elképzelhetetlen. Én a 36. hét után elkezdem a málnalevél teát inni, a dokim és a szülésznő sem ellenzi, így hátha előbb tudom kicsalni Barnát :lol:

Kép
Kép
bogaracska

pillesz-ez nagyon érdekes, hogy hirtelen két héttel nagyobb lett :D Lehet, hogy csak fejletebb a társainál, vagy tényleg korábban fog érkezni. Te nem örülnél neki? :D Így Te kerülnél legelőre a táblázatban :wink:

Kép
Kép
bogaracska

Mire jó a málnalevél tea? Én azt hittem azt akkor szokták inni amikor teherbe akar esni valaki

Móni
KépKép
reunion

Móni: a málnalevél tea azt hiszem szülést könnyítő homeopátiás szer. Ja és a börze a hungexpon lesz, itt van bal oldalt a hírdetés, ez a babymarkt.
Bogaracska: először jan.3. volt az időpont menzesz szerint, 18 heti uh szerint jan. 1, 4d uh szerint, ami a 22. héten volt dec. 28. Akkor most dec. közepe! Nem szeretnék túl nagy babát, mert kétséges hogy meg tudom szülni, ugyanis nem vagyok csípőben eleresztve. Na, nem is idegesítem magam tovább, bár így is be voltam tojva a szülés miatt, most ez csak fokozódott.
Egy kérdésem lenne. Ha még idén elkezdem a tgyást, akkor a 2008-as jövedelmemet veszik figyelembe. De ha átlépünk 210-be, a 2009-es bérem lesz az alapja? Remélem érthető

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok!

Na, ma már jól vagyok. Biztos, ami biztos, bevettem reggel is MagneB6-ot, meg felvettem a hastartómat is. És csak annyit csinálok, amennyit muszáj.

Kima, én lehet, hogy megnézném a helyedben az apukát. Végülis senkinek nem kell tudni a másikról, és ha mindkettővel konzultáltál pl. a vérnyomásról, még eldöntheted, hogy kinek higgyél.

Móni, miért az én vonalzómat nézed? :lol: Engem nem zavar, csak nem értem. :lol: Vagy ennyire tuti, hogy egyszerre szülünk? :lol: :lol: :lol: :lol:

Bogaracska, Marcinál én nem fogadtam szülésznőt, de most fogok, ha befordul a drága. Imádom őt, nagyon jó fej, laza, de érti a dolgát.

Pillesz, nekem is folyton azt mondták, hogy mennyivel nagyobb Marci a koránál, és végül 4 nappal született csak hamarabb, mint ahogy ki voltam írva. Szóval ne aggódj, úgyis akkor születik, amikor ő akar :wink:

Clara, megnéztem a ponchót, de ez sima polár ponchó. Vékony lenne télire. Legalábbis én tuti megfagynék benne :lol:

Twist, sajnálom a diétát, de tuti kibírható. Dorkáért mindent, nem? :wink:

Ildi, igazad van, rettentően rohan az idő. Ha belegondolok, még csak most teszteltünk pozitívat, és már hol tartunk :shock: Lassan el kell kezdenünk a karácsonyi bevásárlást is, mert ki tudja, mit csinálunk karácsonykor :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ja és a bpd a 34. hétnek felel meg! Hát, nem a legszabályosabb a tündérkirálykisasszony! :D :D Ha egy csipás kismacska lesz, én akkor is imádni fogom!!!! :D :D (bár már most imádom)

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok Lányok!

Látom a télikabát a téma... ugyanúgy szenvedek mint ti... :? itt mellettünk van egy kismama bolt, ma lehet kisétálok és megnézem a kínálatot. Bár ahogy neten néztem, azért annyira nme olcsó ez a bolt sem...

Jajj, lányok, tegnap úgy megijedtem, barnás folyásom volt... :shock: azonnal hívtam a dokit és rohantam be hozzá. Hál'istennek a méhszáj zárt, Baba nagyon jól van odabent, de mint kiderült sikerült vmi fertőzést összeszednem :shock: úh. írt fel rá kúpot, ma megyek érte... és 1 hét pihit rendelt el, úh. most itthon leszek.

Ági, én is csak ajánlani tudom a dokinkat!

Bogaracska, a szülésznőt Te választottad vagy TG ajánlotta? Én ugye pont tegnap voltam nála, de az ijedségtől egyszerűen elfelejtettem kédezősködni tőle. Viszont 30-án megyek hozzá a Sejtbankba 4D-re, majd akkor kikérdezem.

Csajok, mind dec-ben terveztek szülni? :D Mi leszünk Alízkával az ucsók, ahogy elnézem, de nem baj, Ti már amúgy is előbbre vagytok, ő még azért maradjon bent 2010-ig :wink:

Kép
lizzyy

pillesz- én úgy tudom, hogy ha még decemberben szülünk akkor a tavalyi évet vagyis 2008-at veszik alapul :D

reunion- a málnalevél tea, elvileg könnyíti a tágulást és a szülést, de csak az utolsó hónapban lehet elkezdeni, mert meg is indíthatja a méhösszehúzódást.

Kép
Kép
bogaracska

lizzy- igen rákérdezetem T.G-nél, hogy van e vki akivel szeret együtt dolgozni, vagy ajánlana, és ő mondott két nevet, az egyikük már nem vállalt decemberre szülést, de szerencsére a másikhoz még befértem :wink: Szerintem minnél előbb kérdezz rá, ha szeretnél fogadni!

Kép
Kép
bogaracska

Köszi Bogaracska, 2 hét múlva, ha megyek mindenképp megkérdezem, remélem vmelyik ajánlott szülésznő majd engem is elvállal.

Lányok, Babának miylen ágyneműszettet érdemes venni? Múltkor az egyik üzletben mondták, hogy azok a szettben kapható takarók elég nagyok az ujjszülötteknek.. Azt később használjuk, addig meg vegyünk vmi kistakarót? :oops:

Kép
lizzyy

Brigi azért a tiéd nézem mert 2 héttel idősebb a terhességed, és ha én a 38. hétig kihuznám az nagyon jó lenne igy szugerálom magam meg a bébiket

Móni
KépKép
reunion

Lizzyy: A boltosnőnek igaza van.Tök fölösleges még szettet venni: a párnát sokáig nem fogjátok használni, a takaró alatt meg megfulladna a kicsi manó, annyira nagy még neki.Pamut lepedőt (szerintem gumis szélűt)vegyetek, és kistakarót (abból lehet egy vékonyabb, egy vastagabb is), és szerintem még fogsz használni hálózsákot.

Kép

Kép
linus

Lizzy, gondolom, hogy megijedtél. A lényeg, hogy nagy baj nincs, és akkor tessék pihenni!!!

Móni, én a 39. héten akarok szülni :lol: Minél előbb szülök, annál kevesebb ideig kell elviselnem anyósomat, aki agyonnyom a szeretetével engem is, meg Marcit is :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Én nem szeretnék decemberben szülni :)

Hogy pontosítsak: már most túllennék rajta, de a baba miatt túl szeretnék lenni a 37. héten. Én is a 38. hetet néztem ki magamnak, az pedig január eleje :)

Én már 3 kistakarót kaptam, és jópár hálózsákot :)

Klári

Kép
claracroft

Csajok, nem akarok senki elkeseríteni, de ilyenkorra baba mérete és a szülés időpontja már nem nagyon függ össze, csak az első trimeszterben,ilyenkor már jobban belejátszik a genetika.
A kismamák nagy részének azt mondják, valószínű előbb szül, aztán sokszor kiderül, mégsem. Sok ismerősöm járt így, hetekkel előbbre jósolták, aztán akiírt időpont +- 2-3 nap volt a szülés. Nekem is anno aszonták Emivel, hogy 38. héten tuti meglesz, aztán a 41-iken bújt ki.
Pedig a 28. héttől cx1000-res volt a méhszájam, teljes rövidülés, annyira keményedtem, hogy felkelni sem bírtam, nagynak is mérték (pl a fejét két héttel idősebbnek).
Szóval legjobb nem beleélni magunkat semmibe, születik, amikor akar. :wink: Lesznek itt bőven 40 + -os kismamák majd. Köztük magamat is esélyesnek gondolom erre.

Dil, nem a Tábor útra járok, hanem a Fótira. Állítólag férjhez ment a régi védőnő, s azóta betegállományban van, nem nagyon árulják el, mi történt. Nekem van egy tippem :D, de ez csak feltételezés.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, most látom: Nagy gratula a 3. trimeszter megkezdéséhez!!!!:) Nekem ez holnap lesz, már nagyon várom:)

Brigi, persze, persze, mindent Dorkáért!!! Kibírom a diétát. Kemény leszek! MÁr elő is vettem a TEFAL párolót és párolt zöldséget ettem ebédre. Fincsi volt, csak most már éhen halok tőle, mert túl light-os.)

Kima, atya ég, mekkora vérnyomid volt!!!!!!!!!!! Én mint magas vérnyomásos, teljesen együttérzek veled. Itt a vérnyomásmérő az asztalomon és háromszor mérem naponta. És bármi kicsit felzaklat, vagy ki kell mozdulnom otthonról, azonnal felmegy a vérnyomim. Ja, meg a szeles időtől, hidegfronttól is. Neked is így van?
Én fokhagyma kapszulát veszek be, ha felmegy a nyomim és nagyon jól lehúzza! Esetleg a gyógyszeredet egészítsd ki ezzel, szabad szedni, teljesen természetes készítmény.
Az nem baj, ha néha ilyen magas a vérnyomid, csak ne legyen folyamatosan fent.
Vendég

Kima, én megnézném az apuka dokit, biztosan tapasztaltabb a várnyomásos anyukák szülését illetően. Az ő véleménye engem inkább megnyugtatna.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Twist, akkor mostantól te is nyomhatod RR harmadik trimeszteri adagját :mrgreen: (jól emlékszem, hogy rá tornázol? :wink: ).Szétröhögtem magam a kurjongatásaitól (csomószor mondja, hogy "húha"!)

Kima, ezzel a vérnyomással nem kell valami speciális dokihoz járnod?
Csak mert nekem még nemterhesen is nagyon magasnak tűnik :shock: :shock: :shock: . Erre azt mondja a dokid, hogy nem baj?! Nem felelőtlen csöppet ez az ember?

Tényleg, a régi doki apukája mit mond, nem próbáltad ki?

KépKépKépKépKép
uxi

A baba mérete tényleg nem mérvadó a szüléshez :)

Nekem a 36. héten azt mondta egy nagyon jó szonográfus, hogy nagy baba és nem húzom ki végig (gond nélküli 42 hét lett belőle)
A lányomat a legjobb gépek végig nagy babának jósolták (2 héttel idősebb, 4 kiló feletti), még szülés előtt közvetlenül is.
Végül 3450g és 56cm lányzó lett a 42. hét végén

Kép
Kép
alma26

Union, Brigi!
Megnézem Dávid apukát. Nem tudok így itthon ülni és várni, hogy mi lesz.

Lizzy!
Teljesen felesleges a szett. Első körben ugyis csak egy textilpelus kell majd a buksija alá, illetve egy paplan, pléd vagy hálózsák.

Pillesz!
Nem biztos, hogy óriásbébid lesz. Annyiszor hallottuk már, hogy nagy a baba és végül mégis teljesen normális méretekkel születtek. Most lehet, hogy volt egy nagy ugrás a növekedésben, ezután pedig majd kicsit lassabban nő. Szerintem ne izgulj.

Uxi!
Nem kicsit felelőtlen a doki! Marcival amikor 150/100 volt már mindenki ki volt akadva és bedugtak a kórházba. Rá 1 napra megszületett ( jó persze most nem születhet még meg, csak azért írtam, hogy Marcival ekkora vérnyomással már ideges volt a dokim).

Twist!
Nekem , ha nem vagyok terhes 110 fölé nem megy a vérnyomásom. Most gyakorlatilag nem megy le 150 alá :? :? Teljesen mindegy, hogy nyugodtan ücsörgöt itthon, hideg van vagy meleg, szedem a dopegytet ( a vérnyomicsökkentőt és már a reggeli ébredési vérnyomim 150.........

Jaj, ne haragudjatok, hogy ezen a vérnyomás dolgon panaszkodom, csak nagyon nem szeretném, ha baja lenne a babának.

Szülési hét: a 38. héttel kiegyeznék. Azt mondják, az utolsó két hét nagyon rossz :? ( a 39-40. hét)

Kima
Kép
Kép
kima75

Twist!
Megyünk a városba mindjárt, veszek fokhagyma kapszulát. Hátha beválik

Kima
Kép
Kép
kima75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: