A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Voki-móki! én már jó pár napja lazítok! a napi melóm kb fél óra... de ugye a szétszórt autókat néha össze kell pakolni... :) na ez már nehéz... amit leírtam az nem gáz, mert a sétával nincs gondom, így a mamát bevittem, kitettem, én leparkoltam egy központi helyen, és intéztem amit kellett- mert ha sétálok az okés, de ha a kocsiból ki be kell szállni... na most irigylem Hari a Pandát!!!!!!!!! ott az ülés a váltó... nekem az úgy bejött!!!!!!!
igaz a mienk egy full sima opel, de ki be szállni... ajtót becsukni, ülés előre húzni... na ez a gáz! a többi semmi.
és igaz vettem be két mgb6ot, de úgy érzem semmi hatása :( most is volt egy gombócom...
kelhetnének már a fiúk azt menjünk vásárolni, én dirigálok, ők meg pakoljanak :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, minden egyes be es kiszallasnal huzigalod az ulest elore/hatra? Hat nem csodalom, ha macera :) En ugyan hozza nem nyulok, ott al fixen es kesz :)

luna6

Gem, igen, megvárjuk a vasárnapot. De melyiket?????? :lol:

Konkri, én is irigylem a Panda miatt magamat :lol: Tényleg csak szuperlativuszokban tudok róla beszélni. Eddig még semmi hibáját nem találtam, pedig én azért elég kekec tudok lenni. Na jó, a csomagtartója lehetne pár centivel nagyobb. De ez annyira nem számít a többi jó tulajdonsága mellett. Persze biztonságilag valószínűleg 0. Én használhatóság és kényelem stb. alapján értékelem és szerintem nekem személy szerint nem is lehetne jobbat kitalálni. (megjegyzem soha semmilyen más kocsit nem vezettem, leszámítva mikor kb. 16 éve tanítottak vezetni)

Kép
Kép
hari

Akkor most jól értelmezem, hogy pelusozásnál a kukinak felfelé kell majd állni?? Csak hogy én is értsem :lol: Bár amilyen béna vagyok engem párszor mindenképp arcon fog szerintem locsolni.

Luna, megnyugtat, hogy akkor nem vagyok elvetemült anya, ha nem rajongok az elkövetkezendő 3 hónapért. Igazából nálam az a baj, hogy ha már nagyon besokallok, akkor a gyerekkel is türelmetlen vagyok, még akkor is, ha nem is csinál szegény semmi rosszat. És olyankor olyan kis szomorú fejet tud vágni, hogy a szívem szakad. De persze aztán újra és újra megismétlődik a dolog. És ha túl sokat van itthon, akkor úgy érzem, hogy esélyem sincs, hogy idegileg kipihenjem magam és feltöltődjek egy minimális adag türelemmel sem. Ha az utcán más anyukát látok kiabálni a gyerekével, azt gondolom, hogy az ilyennek nem is való gyerek. Én meg pont ugyan azt csinálom és olyankor magamról is ezt gondolom... De persze azért vannak jó pillanataim is, csak ki kell fogni :lol:

Kép
Kép
hari

Nem mondtam, hogy nem vagy elvetemult anya, csak azt akartam ebbol kihozni, hogy ha te az vagy akkor nem vagy vele egyedul, mert en is ebben a cipoben... :D:D (belattam mar evekkel ezelott, hogy imadom bar az osszes gyerekemet, de en nem vagyok hivatasos gyerekszorakoztato (kezmuveskedes, alkotas, sutesfozes egyutt), nem lennek jo pedagogusnak sem (bar igyekeznek, mert vegulis ezt tanultam, de sosem akartam tanitani), ovoneninek sem, es nem vagyok egy 'leulok a gyerekkel orakat jatszani' alkat, es ezzen ha megfeszulok sem tudok erdemben valtoztatni, tehat beletorodtem, hogy vannak hianyossagaim :))

Pelusozasnal a csovet LEFELE... kulonben van az amit Eszter irt, hogy minden kifele jon a pelusbol :)

luna6

Sziasztok,

Bejelentkeznék utolsó májusi szülőnek: május 31-én 21.47kor megszületett Benedek Péter 4550 grammal, 60 centivel. Császármetszés lett toxémia miatt......

Majd még írok, csak először megpróbálok visszaolvasni, kivel mi történt a héten, legalább nagy vonalakban!

Kép

KépKép
eszterxx

Huh, mi jövünk Harival? :D De izgi!!!

Aztán Geo, és Detti, Nektek sincs sok!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszika, én is ezt néztem:) De lehet, hogy én megvárom Geot, ha már egyszer egy helyen szülünk és Vox-ról lemaradtam:) Úgyhogy lehet, hogy beelőzöl engem.

Kép
Kép
hari

Vox=Vok :roll:

Kép
Kép
hari

Luna, még jó, hogy te nem a Péterfy-ben szülsz, mert képes lennék téged is megvárni :lol:

Kép
Kép
hari

Azert nezem, hogy a tablaban en azert vagyok az uccso, mert 30.-aval szerepelek. Az uhs uccso szamitasok szerint viszont 26 a celdatom, szal picurral egyezik, de ezeken az egy-egy napokon mint tudjuk mar nem mulik semmisem :)

Fuuu veszett almossagom van, most kene lefekudni, csakhogy reggel ota varom, hogy ideerjen egy ismerounk aki ket napja betarolta a motorjat a garazsunkba es vinne el... de ugye latin modon ki tudja mikor jon? Deleott is vartam egy darabig, majd gondoltam ott egye a fene, elmentem bevasarolni, hat nem is jott kozben, eszembe is jutott, hogy egy latinnak aki ma nem melozik korai is lett volna a reggel :) Na de azota sem jott meg... viszont Murphy ugye, hogy ha lefekszem es felalomba kerulok akkor tuti fix, hogy megjelenik. :D:D

luna6

Luna
szoval akkor en lennek az utso :?: :?: :?: :roll: Mindegy, nem banom, en most meg ugy vagyok, jo lenne, ha a kiscsaj kibirna bent a legvegeig (de nem tovabb :!: :!: :!: ) mert akkor akar at is zavarhatnatok a juliusiakhoz... :cry:

No megyek dokinenihez :) ki tudja, ma hany orat varok ra :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Heniék jól vannak, ha minden igaz, holnap már jöhetnek is haza!!!
foltivspicur

Sziasztok,

Elkezdtem visszzaolvasni, de még csak Nanetto-nál tartok! Gyönyörű szép az a kislány!

És köszönöm névtelennek, hogy megírta :-)

Szóval nekem császár lett, de nem a programozott császár, hanem pénteken magas volt a pulzusa Beninek és volt egy kis fehérje a vizeletben, ezért visszarendeltek hétfőre.

Hétfőn már annyira tartalékolta a szervezetem a vizet, hogy egész nap kb. 3 decit sikerült pisilnem. Kiderült, hogy nőtt a fehérjetartalom, annyi haladékot kaptam, hogy hazamenjek összepakolni és irány a kórház.

délután 2-kor még csak 100/70 volt a vérnyomásom, majd 5 felé a kórházban már 170/120 és két keresztes volt a fehérje a vizeletben.

Érdekes hely ez a Kistarcsa, ahogy látom, Tallinnal együtt voltunk ott, csak nem ismerjük egymást......tényleg az számít, hogy mennyi pénzt adsz......mindenben.......kiváncsi vagyok, ha Tallin jön, mit ír majd.......én a fizetős egyágyasban voltam, tök jó volt, de hogy hány nővér hányszor érzékeltette, hogy nekik mennyire kevés a fizetésük..........egy darabig gondolkodtam, hogy tényleg illene adni, aztán rájöttem, hogy az egész egészségügyet úgysem tudom megmenteni.

Na, megyek ismét szoptatni!

Ja, és akik már régebben otthon vagytok; mikorra múlik el a sárgaság???????

Kép

KépKép
eszterxx

olyan fáradt vagyok, hogy semmit nem tudok írni...

na majd holnap jövök!
Vendég

Geo, azért jó, hogy bejelentkeztél :lol: Jó pihit!

Eszterxx, olyan fura, ahogy írod, hogy mész szoptatni :lol: Most megint olyan érzésem van, hogy az majd milyen jó lesz. Lilinél alig vártam, mert arra számítottam, hogy az milyen meghitt, jó dolog. Aztán sajnos nem az volt. De most megint kedvet kaptam hozzá, remélem most majd igazi élmény lesz. Sárgaság ügyben sajnos passzolnom kell.

Picur, köszi a hírt Heniről. Én már nagyon várom, hogy otthon legyen és jelentkezzen. Ez is fura nekem, hogy eddig mindenki aki hazaért tudott jelentkezni. Bár lehet, hogy az első napokban még én is jelentkeztem Lilivel, de aztán annyira belesüppedtem a "bajaimba", hogy kimaradtam a régi topicból. Most ebben is reménykedem, hogy nem így lesz. Csupa remény vagyok :lol:

Kép
Kép
hari

Mondjuk most Lili mellett esélyem se lesz, hogy magamba forduljak. Legalábbis az ésszerűség alapján. De utólag akkor sem tudom, miért történtek úgy a dolgok, hisz egész máshogy "készültem".

Apa közben meghozta az új DVD lejátszót. Na hangja ennek sincs, tehát megint be kell majd kapcsolni a TV-t, ha zenét akarunk hallgatni, de mindegy. Amúgy gyönyörű szépet hozott, falraszerelhető, érintőgombos DVD lejátszó. Olyan mint egy szép ékszer. És tényleg nem foglal helyet. Mondjuk árban sem annyi volt, mint amit én választottam :roll: De nem kritizáltam, csak annyit mondtam, hogy na ilyen még nekünk sincs... Minden esetre lesz este zene. Amúgy azt mondja, az üzletbe rákötötték egy TV-re amit visszavitt és semmi hibát nem produkált :shock: Biztos ciki volt. :lol:

Kép
Kép
hari

A pörkölt már kész, már csak a tarhonyát csinálom, meg majd Lilinek külön tésztát, mert ő nem szereti a tarhonyát.
Bár most kijelentette, hogy ő sóskát akar enni :roll: Amúgy nem válogat a gyerek. Kérdeztem, hogy húslevest kér, vagy pörköltet. Erre jött a sóska :lol: Na persze nehogy valaki azt gondolja, hogy most nekiállok sóskázni. Majd max. holnap.

Kép
Kép
hari

Úgy látom, megint mindenki eltűnt. Vagy csak engem akartok hagyni érvényesülni?? :lol:

Valamelyik anyuka az oviban, mondta, hogy nekik is ilyen rollerjük volt, mint Lilinek és hogyhogy a miénk nem világít? Erre megnéztük az alját, ott van a bekapcsoló gomb. Na, hazajöttünk, most eszembe jutott, tettem bele elemet és bekapcsoltam. Bakker, az egy dolog, hogy világít, na de zenél is! Ráadásul nem akárhogy, hanem valami eredeti hányinger kínai dalocskát nyomat full hangerővel. Úgyhogy ki is kapcsoltuk. Hasznos funkció :lol:

Kép
Kép
hari

Na jó, ha ti így, akkor én is. Megyek elfoglalom magam valami mással. Mivel szülnöm még nem kell, így az kilőve. Szoptatni sem tudok,mert még nincs kit. Úgyhogy kénytelen leszek valami mást kitalálni. Talán megcsinálom Lilinek a tésztát.

Szép estét és éjszakát, holnap csak délután jövök, addig ne hiányoljatok, nem szülni megyek :lol:

Kép
Kép
hari

Na jöttem olvasni :D

Hari,
jha, itt olvasgatok, aztán rájöttem hogy már nem tudok semmire sem reagálni.. de ha már itt voltam, írnom kellett valamit :oops: :D

András kb 30perc múlva itton van :lol:
csináltam körözöttet meg csokipudingot vacsira, de annyira elfáradtam, hogy ma már nem megyünk 200oldalt fénymásolni a könyvtárba :?
hanem fiolytatom a tanulást.. mi mást... Andrással meg összeszereltetem az ágyat a gyerekszobába :roll: :cry:

Hari,
majd jól nem hagyunk magadba süppedni :lol: :lol:
jó kis diszkós rolleretek van :wink:
Vendég

"kezembe" akadt néhány tavalyi náaszutas fotó, és jól elméláztam rajtuk... Kép
és arra jutottam, hogy:
1.legközelebb már hármasban megyünk nyaralni :shock:
2. lapos volt a hasam :shock:
3. cigiztem :shock:
4. alkoholizáltam :lol:
húúú és egy olyan képet is találtam, amin Martinit iszom.. na ezt most jól megkívántam :P
Vendég

"kezembe" akadt néhány tavalyi náaszutas fotó, és jól elméláztam rajtuk... Kép
és arra jutottam, hogy:
1.legközelebb már hármasban megyünk nyaralni :shock:
2. lapos volt a hasam :shock:
3. cigiztem :shock:
4. alkoholizáltam :lol:
húúú és egy olyan képet is találtam, amin Martinit iszom.. na ezt most jól megkívántam :P
Vendég

Jézus, mennyit írtatok! Hát ezt nem lehet győzni. :)

Detti, nagyon csúcs lett a babaszoba és a pocid is olyan formás.

Vok, köszi a szüléstörténetet, hát huhhh, nekem nem volt jó olvasni.
Durva, hogy micsoda hasonlóság van a gyerkőcök között.
Akkor kendő ügyben értekezünk e-mailen?

Szex: én alapból nem vagyok egy szexmágus, de szülés után nálam pl. felturbózódott ez az érzés, szóval tiszta gáz, hogy pont most van minden lekorlátozva. Bár szerencsére vérzés/barnázás már sehol nincsen, úgyhogy azért valamit csak-csak sikerül összehozni. :)

Nanetto, tök jó, hogy Te ennyira tudod hasznosítani az agykontrollt. Nekem az alvásommal kellene valamit csinálni, mert tudjátok, az elmúlt hónapokban sem sokat aludtam, a kórházi 10 nap alatt szinte semmit, hazaérve megint alig, mióta Léni itthon van, meg megint szinte semmit.

Rózsa, nagyon várjuk a történetet, kíváncsi vagyok, hogy mi történt veletek.
Ja, látom is, hogy írod. Nem is hallottam még ilyet, hogy az anyuci sárgul be. Már jobban vagy? Mivel járt amúgy egyébként?

Jenny, a Ti szobátok is klassz, ugyanolyan fotelünk van, csak nincs hozzá lábtartó. Apukámtól nyúltam le, ez a zenehallgatós ülőalkalmatossága.
Poci is csini.

Nik , örülök, hogy minden rendben van veletek.
Uram atyám, de gyönyörű ez a kishercegnő.

Eszterxx, hát kíváncsi leszek a történetedre, különösképpen a toxémia miatt.

Tallin, nagy gratula Nektek! Aztán bővebben majd gyere, ha tudsz.

Geo, képzeld, egy-két hete megműtöttem magam piercing ügyileg és kilyukasztottam, ahol benőtt. Hát totál ki van nyúlva a bűrke, mert csak úgy lötyög benne, de azért nem annyira vészes. Mindenesetre azért más, mint volt.

Luna, hát részvétem a puszilgatás, taperolás miatt. Szegény! Nem tudom miért, de úgy örülnék, ha a kisfiad a születésnapomon születne. (06.29.)

Mosás: nem használok külön mosószert a babacuccokhoz, a mosható pelusokhoz lesz majd külön, és öblítő helyett nálunk 20%-os ecet és víz keveréke van. Tökéletes.

Jelentem, túl vagyunk a szemészeten, hát nem volt semmi. 4 órán keresztül ott voltunk, 5-ször kellett pupillát tágítani, ugye közte a várakozások, aztán jövő héten pénteken ismét és még hetekig ez a program. És persze ez még csak a szemészet. Léni egy tünemény volt, büszke vagyok rá. Én teljesen kimerültem, mert az éjszaka is cefet volt, meg izgultam, hogy jól sikerüljön a lebonyolítás. De rendben ment minden és az eredmények is jók, úgyhogy megnyugodtam. És én vezettem.

Kép

Kép
***csilla***

Nagyon szépek a babák és a szobák! :wink:

Nekem holnap nem szabad szülnöm, mert párom megy bringaversenyre, és mivel az útitársa lemondta, én megyek vele Nagykovácsiba. Akkor már inkább még ma éjszaka szüljek, hogy reggel ne is tudjak vele menni. :roll: Ja és azt mondta, vigyem a jogsimat, mert ha vele lesz vmi, akkor én hozom haza. :lol: Úgyhogy holnap max. este jövök, ha időben hazaérünk.
foltivspicur

Terhesseg utani sargasag: haaat maj-gondra utal. Terhesseg alatt (de tan meg kozvetlen utana is elojohet) lehet terhessegi epepangas, illetve a HELPP szindroma egyik tunete lehet. Eleg ritka mind a ketto de azert letezik, ne nagyon olvasgassatok utana, majd ha csak mar tulvagytok mindenen :)

luna6

MOST ÍRTAM EGY CSOMÓT ÉS ELSZÁLLT!!!!
Nem küldte el a babanet.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
rozsa1979

HOLNAP ÚJRA GÉPELEM....
Bocsika, de ehhez most nincs időm, felkelt a kisemberkém...

Kép
rozsa1979

JÓ REGGELT MINDENKINEK!
Leírom a szüléstörténetet és az utána következő napokat, ahogy megígértem.

SZÜLÉSTÖRTÉNET:
Nem vagyok ám nagyon a szavak embere, lehet a megfogalmazás nem lesz a legjobb.
Május 23-án 9.30-ra mentünk a szülőszobára.
A fogadott orvosom amnioscopia után közölte, hogy Balázs belekakált a magzatvízbe és minél gyorsabban meg kell szülni, nehogy tdőgyulladást kapjon.
Megkaptam a beöntést, és a WC-re járkálás közben megrepedt a magzatburok, csordogálni kezdett a magzatvíz.
Zuhanyozás után CTG-re tettek, ekkor bejöhetett Apa is a vajúdóba.
Hívták az anesztes orvost, aki 5-ször szúrt meg, közölte, túl csontos a gerincem, ezért nem sikerült az érzéstelenítés.
Megkaptam az Oxytocynos infúziót, először 2ml /órával ment, majd fokozatosan emelték 3, majd 5, majd 10, majd 15 ml/órára az adagot, mert nem tágult a méhszáj és a baba feje még mindig magasan volt.
Az infúzió hatására is elviselhető, 10-es skálán kb.2-es fájásaim??? voltak, alig éreztem belőle valamit.
CTG szerint jó kis fájások voltak, szépen meg lehetett volna szülni vele, mert beálltak 3 percesre .
KB.14 órakor Balázs elkezdte ejteni a szívhangot 70-esig, ami szépen visszaállt.
De mivel még mindig nem volt beilleszkedve a koponya, felmerült a relatív téraránytalanság.
Vártunk még 10 percet, mikor megint leesett a szívhangja 60-ra, de nagyon nehezen állt vissza.
Levette az orvos az Oxytocint 3 ml/ órára, hátha nem ismétlődik meg a dolog.
De mivel nem bírta jól a babánk a fájásokat és a méhszáj még mindig nem változott, ezért az orvos úgy döntött, hogy ki kell emelni Balázst, mielőtt baja történik.
Apát kiküldték a vajúdóból, a fogadott szülésznő feltette a katétert, infúziót kötött rám.
Ekkor nagyon elkezdtem sírni, mert elképzeltem, még itthon, hogy szépen, spontán EDA mellett megszülöm a kisfiamat, a hasamra teszik, Apa elvágja a köldökzsinórt, stb...
Az orvos nagyon aranyos volt, nyugtatott, ne sírjak, nem az én hibám, valami oka van, amiért nem tud spontán megszületni a kisfiam és most az a lényeg, hogy minél előbb kint legyen, nehogy oxigén hiány miatt károsodjon az agya.
No, akkor már Balázsért aggódtam, de nagyon.
Olyan hosszúnak és végtelen magányosnak tűnt az út a műtőig....
Kísért a szülésznő, meg az orvos.
Mikor beértünk, akkor még elköszönt tőlem az orvos, szép álmokat kívánt és elaltattak.
16 órakor tértem úgy-ahogy magamhoz, Apa ott ült a széken.
Mutatott képet Balázsról, ő csinálta a mobilján.No, akkor eltört a mécses, olyan szép volt, mint Lilike.
Jött az orvos is, elmondta, hogy rövid nem egészen 30 centis volt a köldökzsinór, ezért nem tudott beilleszkedni a feje a szülőcsatornába.
A szívhangját meg azért ejtette, mert a lepény már III.fokban érett volt.
Kérdeztem az orvost, hogy kinek kell szólni, mert látni szeretném a kisfiamat.
kb.20 perc múlva jött a gyerekorvos és elmondta, hogy nem engedi ki Balázst az újszülött osztályról, mert mekóniumos magzatvízből jött, megfigyelésen bennt akarja tartani, csak másnap adja ki hozzám.
Azt is hozzá tette, hogy kis súllyal született, melegíteni kell.
Az orvos szerint semmi baja nincs a babának, 10/10-es Apgarral született.
No, ekkor megint magamba roskadtam, hogy én nem is láthatom, elszakították tőlem...stb...
No, ekkor a fogadott szülésznő adott egy kis nyugtatót, mert látta, hogy készen vagyok teljesen.
Aludtam kb 2 órát a gyógyszertől.
Apát utána, mikor megébredtem hazaküldtem, jöjjön Lilikéhez pihenni haza.
Este 6-kor segítséggel megzuhanyoztam, kihúzták a katétert.

Majd este 8-kor benézett az orvosom (aznap ügyeletben volt) és megengedte, hogy letoljanak Balázshoz az újszülött osztályra összeismerkedni.
(Ahogy fogalmazott ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez.)
Azt a boldogságot el se tudom mondani, mikor megláttam a kicsikémet.
Pici volt, de formás.Szőkés hajjal született, nagy kerek kék szeneivel csak nézett rám.Tiszta hámlott bőre volt, mint a túlhordott babáknak, de nekem ő volt a legszebb.
A csecsemős nővérke végtelen kedves volt, megnyugtatott, hogy nem sírt a kicsi, aludt, mert kifáradt.Nem találtak semmi baját, szépen veszi a levegőt, nincs kihűlve, tényleg csak megfigyelik.
Rögtön rátettem cicire és szopikázni kezdett.Nagyon ügyes volt.
Akkor tört rám, hogy hiányzik Lilike is nagyon-nagyon.
Aztán utánam jött a fogadott orvos az újszülött osztályra, hogy ha jól vagyok kitesz a gyerekágyra és akkor jövök a kicsihez, amikor akarok.Nagyon örültem a hírnek.
Kaptam egy szép 2 ágyas kórtermet zuhanyzóval, WC-vel, pelenkázó komóddal, asztallal, székekkel.
Csoda szép kórtermet kerített, mintha hotel szoba lett volna, de a legfőbb, Hogy CSAK PÁR LÉPÉS VÁLASZTOTT EL AZ ÚJSZÜLÖTT OSZTÁLYTÓL!!!!!
Kipakoltam és mentem vissza a kicsihez, ott is maradtam vele 23.57-ig, amikor mondta a nővérke, menjek pihenni, mert friss még a seb, gyógyuljak, minél előbb legyen tej is Balázsnak.
Felhívtam Apát, hogy jól van a kicsikénk.
Szóval ez a mi történetünk.
A következő napokat is mindjárt írom, csak ezt elküldöm, mielőtt elszáll, mint tegnap.

Kép
rozsa1979

SZÜLÉS UTÁNI NAPOK:
Aznap éjszaka nem sok mindent elaudtam féjt a sebem is, meg folyton járt az agyam.Reggel 4.30-kor már mentem(elcsoszogtam )Balázshoz.
Addigra már lett egy kis tejem is.
Vettek vért tőlem, mert mondtam az orvosnak, hogy nagyon furcsán érzem magam, szédülök, hányingerem van, görcsöl az epém is.
Aznap derült ki, hogy a májenzimjeim felmentek 1200 és 1500 közé és a hasnyálmirigy enzim is emelkedett lett.
Leküldött UH-ra, ott kiderült, hogy kicsi, kanyargós az epevezeték, ezért az altatószertől ,meg a terhességtől, meg az RH összeférhetetlenségtől vagyok ilyen jól... :roll: .
Délutánra már kezdtem besárgulni is.
Küldtek vért a véradóba tőlem, meg Balázstól is.
Ennek megjött az eredménye másnap.
Balázs RH + én RH - vagyok, sűrgősen Anti-D inj. kell kapnom, meg Legalon tablettát kellett szedni és májkímélő étrendre fogtak.
Az én sárgaságom 4 nap alatt kezdett múlni.
Eközben megkaptam 24-én Balázst is.
Szépen megtanult szopcsizni, megindult a tejem is, a nagyfiú gyarapodásnak indult.
Május 29-én már 2400 grammos lett a fiatal úr...
Aznap délellőtt hasmenése lett Balázsnak, vérvételből kiderült, Rota fertőzést kapott.
Ekkor megint elvették tőlem, irány beköltözni a kis manóna az újszülött osztályra elkülönítve...
No, akkor megint kész lettem lelkileg.
Több baba kapott akkor Rota és Streptococcus fertőzést.
Folytatom, csak a kicsi felkelt.

Kép
rozsa1979

No, ezt is kikezelték 2 nap alatt infúzióval és megint megkaptam a kicsit.Ezután már unlmasan, de elteltek a napok a hazajövetelig.
Közben kiszedték a kapcsaimat, hízlaltam Balázst.
Lilike meg Apa minden nap bejöttek, megnéztek minket.
Ez volt a nap fénypontja.
No, ez a mi történetünk.
Mindjárt csatolok képeket is.
[/b]

Kép
rozsa1979

Kép

Kép
rozsa1979

Kép

Kép
rozsa1979

Kép

Az első két képet Apa csinálta a műtőnél.
A harmadik képen már együtt ringatjuk a kicsit a naggyal.
BOCSI, HA HOSSZÚ VOLTAM...

Kép
rozsa1979

Rózsa, köszönjük a részletes beszámolót. Annyira átérzem, hogy min mentél keresztül. Milyen fura (Vagy nem az?), hogy azért mindenkinél van szinte valami oda nem illő esemény.
A hármas képetek pedig egyszerűen angyali.
Balázska is nagyon tündéri.

Csatolok Nektek egy képet a házi ringóbölcsőnkről. :) Egy sima műanyag lavorszerűség, maradék ruhaszárító kötél, ajtófélfa, kampók. És Léni imádja.
Megint szombat van, a fordulónapunk. 2 hét múlva kellene megszületni ennek a kis Drágának.

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!!!

Ma végre hazajöttünk. Mindketten szuper egészségnek örvendünk. Gergő baba igazi kisangyal. Eszik meg alszik. Mindjárt rakok fel képeket is, csak le kell mentenem a telóról.

Vissza is kellene olvasnom az elmúlt néhány napot, míg a klinikán voltam. Míg kispasi alszik megpróbálok visszaolvasni.

Sokat gondoltam rátok. Gondolom a táblázat is kiegészítésre szorul.
Ja, és a születéstürténetünk sem mindennapi :D :D :D
Vendég

Heni, hellóóóóó!
Akkor várjuk azt a nem mindennapi történetet és persze a képeket.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Rózsa, gratulálok a kis Balázshoz! Nagyon szép baba ő is, mint itt mindegyikőtök kicsije.
Sajnálom, hogy nem úgy alakultak a dolgok a szülésnél, ahogy elképzelted, de tényleg az a lényeg, hogy a kisfiad biztonságban volt és jól mérlegelt az orvos.

Én is mindig ezt álmodom, hogy nem tudok nyomni, és megcsászároznak.
Amúgy hogy hogy nem tudták, hogy RH összeférhetetlenek vagytok, és nem kaptál rögtön anti D-t?

Csilla, Léninek nagyon jó az Adamo hinta utánzata! Ötletes nagyon, és a funkció a lényeg! Hihetetlen, hogy még 2 hete lenne a drágának, és már 1 hónapja köztünk van. A Tummy Tub-os képek is nagyon tetszettek!
A fotelt mi is kölcsönkaptuk, mert én nem akartam még szopis fotelre is költeni. Majd meglátom, lesz-e haszna.

Hari, klassz lehet a villogós roller! Képet nem tudsz róla rakni? Úgy megnézném.

Gemini, nem biztos, hogy te leszel az utolsó, annyi minden bekavarhat még. Én a frontoktól félek, hogy amiatt nem fogom kihúzni 27.-éig.

Köszi a babaszoba dícséretet! Igen, most még rend van, de sztem lesz ott még káosz is. :)

Kép
jenny29
Mór

Rozsa, nagyon edes a fiacskad :) O is milyen 'uszonyos' a nagy rugikban, mint a lanyaim voltak :)
Csilla, micsoda klassz bolcsotok van! :D
Heni, en is varom a fotokat es a beszamolot, bar szerintem megmondtam elore milyen szulesed lesz, szal gondolom olyan is lett :D

En meg kifozdet nyitottam :) Leolvasztom a fagyasztot hogy belefozzem a tulelo keszletunket szules utanra :) Ennek megfeleloen mar kisutottem a maradek csirkenuggetset a csajnak, mar fo az ipari mennyisegu paprikaskrumpli (es ugye nem fagyaszthato, szal ezt ma meg holnap, meg amig el nem fogy addig esszuk, mert volt megy egy darab magyar kolbaszom, es azt ilyen inyencsegekre szeretem felhasznalni) mar fo egy adag mustaros gus is, ami megy majd a fagyoba. Meg lesz egy szinten ipari mennyisegu sertesporkolt kanyarom is majd kesobb valamikor, a hus mar itt figyel. Aztan meg majd valamikor egy nagyobb adag csirkeporkoltet terveztem be, illetve ha idombe es energiamba belefer akkor talan meg nemi bolognai utanzatu daralthusos szoszocskat is. (jah, es van meg zoldbvorsom is fagyott, azt megfozom levesnek es azt is addig esszuk amig el nem fogy :D:D)

Ugyhogy itten most hazikoszt keszul nagyuzemben :)
(persze a haver tegnap nem jott a motorjaert, ezert nem fekudtem le ugye, hogy fel ne keltsen. Azt mondta majd ma delelott eltolja a szervizbe... nos mindjart egy ora, de kiszamithatatlan, hogy egy portugalnak mi a delelott :D:D szerintem a szerviz mar lassan bezar... szoval kinez nekem, hogy jovo heten megiint varhatom, de legalabb akkor dolgozik, igy aluidhatok napkozben kedvemre :))

luna6

Jelentkezem, még mindig egyben. Naná.

Rózsa, nagyon jó, hogy már otthon vagytok és túl vagy az egészen. Azt hiszem nekem ennek az egésznek a fele is túl sok lenne, amin átmentél. Azt kívánom, hogy most már semmi gondotok ne legyen, kiérdemeltél egy pár nyugalmas évet.

Heni, jó, hogy te is végre itthon/otthon vagy!!!! Remélem te valami olyan történettel jössz, hogy csak úgy kicsusszant Gergő. Várjuk a képeket is!!!

Én ma már masszőrnél is voltam, gondoltam hátha attól beindulok, de hát nem. Szóval még nem jött el az én időm. Mondjuk ma azon gondolkoztam, hogy igaz, hogy 6-ára vagyok kiírva, de a 40. hetet szerdán (9-én) töltöm és én az elején 15-ét számoltam ki, úgyhogy végül is még lehet, hogy tök sok van hátra. Szóval a vége az lesz, hogy tényleg megvárom Geot. :lol: Vagy még ő is beelőz.

Kép
Kép
hari

Jenny, a mi rollerunkról nincs képem, de pontosan ilyen, csak én a Sárkány Centerben vettem. De már egy pici darab le is tört belőle, úgyhogy most picit billeg. Használható, de nem ajánlom. :roll:
http://www.vatera.hu/jatek/gyermekjatek ... 09114.html

Csilla, tök jó a ringó-bölcsőtök!! Ebből is látszik, hogy ha az ember használja az eszét, milyen szuper dolgokat tud kitalálni!

Luna, te kis szakácsnő! Én amit megfőztem nagy rakat húslevest, meg pörköltet, hogy ha mennék szülni legyen mit enniük, már ma el is fog fogyni :cry: Úgyhogy az enyimek rendelnek majd, mert én már nem főzök babonából sem!

Kép
Kép
hari

Hali!

Hari, de cuki ez a roller! Kár, hogy ezekszerint nem strapabíró. :cry:
Még van 2 napod, ha a szerdát vesszük, akkor meg még 4, addig bármi megtörténhet, ne idegeskedj!

Én sem fogok előre főzni, majd melóból rendelünk kaját, ott olcsó az étkezde.

Nézzétek csak, milyen jó kis akciók vannak az Elefániban:
http://bababolt.echt.hu/akcio

Kép
jenny29
Mór

Hari, de en ezt befagyasztom :) Szal nem frissen fott kajanak szanom, eselyuk nem lesz megenni. Akkor sem fogjak mikor nem leszek itt (plane, hogy velem egyutt akar mindegyik 'satorozni' a szuleszeten).
Most fo a porkoltem :) Bab a bableveshez beaztatva...
Huslevest sajna itt nem tudok fozni, mert annyi minden hianyzik hozza (aprosagnak tunik de osszesegeben vegul az izen erezni, hogy nem echte) hogy nem kiserletezem tobbet, hogy anyam fele autentikus izt erjek el, a csajom meg ugyis azt szereti inkabb, igy husleves kilove.
A paprikaskrumpli fini lett, kisse csipos, de elleeszunk vele meg holnap is, tan hetfore is marad.
Nem vagyok amugy egy nagy szakacsno, neha van ihletem akkor igen, de aztan hetekre elmulik :) De ez elvileg kesobbre sem lenne rossz otlet, hogy igy nagyhortelen lefozok egy csomo mindent, be a fagyoba es abbol elni reszben. A porkoltet is ha reszletekben teszem el lehet belole rizseshus, porkolt nokedlivel, gulyasleves... szoval meg varialni is lehet :)
Mostmar csak a fagyasztot kell leolvasztani es kipucolni es ujra... (illetve nem is, mert ott van meg a bab meg a borsoleves, de egyik sem tul sietos mar, plane, hogy a babom meg csak most azik)

luna6

Jennyi hidd el, hatam kozepere kivanom az elore fozest!!! :D:D de itt ugye nem tudok sehonnan semmit rendelni, pedig ez volt a nagy tervem, mint ahogy anno Mancival is csinaltam :)
mar irtam asszem, hogy ehez raadasnak nekem az emberem kap egy honap szabit is, a gyereknek vege az iskolanak, szoval hirtelen abbol a verziobol, hogy magamra vagy fozok vagy nem, nagyuzemi mennyisegu kajak kellenek 4 fore, es ugye juli vegen jon a legnagyobb gyerek is, akkor meg mar 5 fore. Es rajtam kivul itt senki nem tud fozni...szoval kenytelen voltam belatni, hogy a sajat jolfelfogogott erdekemben ha nem akarok a korhazbol hazaerve azonnal tuzhelyhez allni, akkor most kell :)

luna6

Luna, persze, értem én! :D
De már olvasás közben is elfáradtam ennyi mindentől, amit te csinálsz. :lol: Minden elismerésem, én nem lennék rá képes.
Nekem már az is kiveszi az erőm, hogy napok óta mosok, teregetek, töltögetem ki a hivatalos papírokat előre, hogy páromnak márcsak rohangálni kelljen, ha megszülök.

Geot is ezért csodálom, hogy bírja még a tanulást is. Nekem mostanában szita az agyam, még összeadni sem tudok a boltban... :oops:
Hiába, én már öregecske vagyok. :lol:

Kép
jenny29
Mór

Te oregecske? Lattad te a tablaban en hany eves vagyok? :D:D
egyebkent csaloka... a tuzhely mellett all egy barszek :D remekul lehet ulve fozni, vele szemben meg itt van az amitogep iroasztallal es forgoszekkel, szal ki sem kell mennem a konyhabol ide atulni :) Szoval ez nem jar sok gyaloglassal meg alassal, de azert mara mar elegge eleg valoban :D
Mosni meg teregetni sokkal tobb mozgassal meg emelgetessel meg hajolgatassal jar. (ja, es a porkolt alatt pl fagyasztott, elore aprora darabolt hagyma van, szoval meg hagymat sem pucoltam es apritotta :D)

A rohangalas viszont nekem is meglesz, lehet konkretan nekem is. Itt nem anyakonyvezik majd nekem a gyerkot a korhazba, ahoz kulon be kell majd menni a hivatalba. (mondjuk gyedet vagy hasonlot legalabb nem kell intenzem, leven ugye nem kapok senkitol sehonnan egy kanyit sem, igy ez a resze le is van tudva elore :D)

luna6

Luna!
Én oda álltam :D mármint a tűzhelyhez... Nálunk finnyáséknál nem mindegy milyen kaja van. Se az apjának,se a csajnak. Én nem is próbálkozom rendeléssel, mert meg se ennék :D Így marad az, hogy főzök. Már nem is erőlködöm, hogy másképp legyen :D

Hari!
Bence se sieti el a dolgot. Tényleg lustábbak a pasik :D
Keményedéssel hogy állsz?

Csilla!
Küld át, hogy akkor pontosan melyik színt szeretnéd és a címedet és küldetem postával. A számlaszámot meg küldöm utána :D Mit szólsz?

Nálunk ma cumi szezon van. Mármint Alex a cicimet használja cuminak reggel óta. Nem tudom, hogy mi lehet pontosan az oka, talán módosítani készül valamit a tejcsin, tudja tököm, de csak cicivel a szájában volt képes aludni. ha kiszedtem, akkor felébredt. Pedig nem is nagyon szívta, csak néha, néha. Aztán voltunk SÉTÁLNI! :D Babakocsival. Isteni olt. Na, ott addig aludt, amíg ment a kocsi.
Itthon újabb cici, majd tele lett a tököm a cumi létből és felkötöttem kendőbe :D Bealudt, gondoltam, megpróbálom lerakni, hátha... persze, naiv anyuka... felkelt. grrr... szegényem nem aludt 2 órát egyben. Akkor megint felköt, elalta és séta kendőben. Most békésen alszik, már leraktam. Hátha meglesz így a 2 óra... Úgy emlékszem Hannának is volt 1 ilyen napja az első héten. Én nem vagyok cumi párti, szóval nem igazán akarok most se cumit adni a gyerek szájába. Remélem megússzuk. De jól elfáradtam ma. Szívem szerint innék egy kávét, de ugye azzal nem épp segítenék a dolgon :D:D Így szenvedek.
Ami nagy mázli, hogy a szomszédok átinvitálták Hannát játszani, miután megjöttünk a sétából. :D Hanna azóta ott lebzsel és élvezi a Zsófival való játékot :D Én meg Alexeztem így békésen. Olyan kis ééééédes. :D Szuper szopi reflexe van, csak épp a vákuumot nem tudja sokáig tartani, így cuppog és jól ki is sebesítette a mellemet. De már gyógyulgat :D És egyre ügyesebben tudja, hogy ha cuppogott, akkor utána újra rá kell helyezkedni a cicire rendesen. Imádja nézni a fényt, mint minden törpe :D ős nagy óóókat mond közben :D Egyébként egy halk baba még. :D Ha felkel, akkor csak ő-zik :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?