A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Félre ne értsetek, nem a bálnákat akartam bántani! :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!!

Én sajna csak ritkán tudok írni, csak szerettem volna elmesélni, hogy megint kislányom lesz :) :lol: Hogy a kukidömping ami itt van ebben a 2007.júliusi topikban, kicsit kiegyenlítődjön :lol: :wink:

Christine én ma vagyok 19+4
BPD: 44,2 mm
FOD: 54,1 mm (ez micsoda?????)
HC: 160 mm (ezt sem tudom mi????)
AC: 161 mm (ezt se :oops: )
FEM: 33,6 mm
Becsült magzati súly: 396 gramm :wink:

Annee: Drukkolok én is ++++++++++++++++++++++++++++++

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ceniko
Végre! Talán utolérjük a fiús mamikat!!

KépKép

KépKép
szivvi

csajok, nem kell lükének nézni, de:
mai felmerült "kérdéseim" a következők:

-van ugye a terhestorna, és van külön a szülésfelkészítő!?
mert ugye én a tornát valószínű kihagyom, nem most kellene elkezdenem, a felkészítő meg folyamatosan szokott lenni a kórházakban? (tudom, utánaérdeklődöm), és azt kb. hányadik héttől kell kezdeni?

- aztán ma zuhizás közben elméláztam azon, hogy sokak történetében olvastam, hogy már otthon elintézik inkább maguk a borotválást, na ezt én is íg ytervezem, elég lesz élveznem a beöntés örömeit! viszont ahogy most méregettem a hasam, már most érdekes a felállás, mi lesz 3-4 hónap múlva????, hogy a fenében hozzák össze???

bocsi, ha kicsit ... kérdések :roll:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi nekem a védőnőnél kellett jelentkezési lapot kitölteni és majd hívnak a kórházból ha indul a tanfolyam.szerintem tőle kérdezd meg.
következő kérdésre az én válaszom:nekem már 2 hete is tükör kellett
az epiláláshoz,viszont most már mondtam R.nek hogy a tükröt foghatná mert másképp nem megy.de már jeleztem hogy hamarosan segíteni kell és a szülés előtt neki kell a teljes műveletet végrehajtani.

Bridzsi

Kép
esztora

Emi
Én a borotvás dolgot úgy látom a hapsikra kell bízni..
Itt Fehérváron a 20. hétig kell jelentkezni a szülés felkészítőre. Én már 3 hete jelentkeztem, de még nem szóltak, hogy indul.

KépKép

KépKép
szivvi

Manóó
Hol vagy? Alakul a csapat!

KépKép

KépKép
szivvi

Lynia!
A terhestorna és az előkészítő természetesen más. Nem feltételezik egymást. Abból a szempontból nem baj, ha tornázol, hogy kicsit jobb erőnléttel mész szülni (szerintem). A terhestorna annyira könnyű, hogy el lehet kezdeni akkor is, ha egyébként nem tornáztál. Meg tanítanak légzéstechnikákat. Mármint, ha jó a torna, és tényleg gyógytornász találta ki.

Előkészítő: az istvánban folyamatosan indulnak a turnusok, ugyanaz a 6 óra egymás után, körbe-körbe, bármikor lehet csatlakozni. Én most kezdtem el, mert már elég sok kérdésem van, viszonlyag közel is vagyok az időponthoz, de még kényelmesen tudok közlekedni.
Mindenképpen kórházfüggő!

Szőrtelenítés.
Én hajvágógéppel borotválkozom intim részeken, és leginkább tapintás alapján. Jópár hete. Meg szoktam úgy is végezni(nem nevetni, örülni az őszinteségnek :D ), hogy a zuhany csapra rárakom a kistükröt, és leülök a kád szélére, így pont egy vonalba kerülök a tükörrel, és én is látom, mennyit haladtam.... Persze ehhez megfelelő kádszerkezet is kell!
Párom nekem felajánlotta, de nekem az nem teccik, mert furi helyzet (nekem).

Te kórházadban kötelező a borotválás? Orvosilag nem indokolt, csak az orvos kényes igényei által...
Vendég

:cry: :shock: :?

Itt van az új ágyszámlista.

http://www.eum.hu/index.php?akt_menu=5117

KépKépKépKépKép
uxi

Nézte még valaki a kórház törvényes cuccokat?
Az, hogy azt írják, április 1-től lép életbe a változás, az akkor egyértelműen azt jelenti, hogy ápr. 1-től kell csengetni, ha nem körzeti kórház, ügyeletes orvos, stb. ?

Képzeljétek, most látom, hogy nekem az istván pont az egyik körzeti nőgyogyó kórházam! Hihihi, ha véletlenül ügyeletes a dokim, akkor nem is kell majd fizetnem a kórháznak! :D
Apró örömök az életben!
Vendég

Szőrtelenítés: A szegedi klinikán csak ott lent közvetlenül a hüvelynyílásnál kb 2 mozdulattal borotválják le a szőrt, nem az egészet.....
Nemtom ez máshol hogy van!?
Amúgy nekem is a párom végzi eme nemes feladatot a terhességeim idején :lol: Sőt a lábamon is ő vágja le a körmöm :lol:
Ez van :oops:

Beöntés: Bogival még azt kaptam :( , Violával már kúpot adtak, amit magamnak kellett felhelyezni 20 percig (kellett volna) tartogatni, de hát ki a fene bírta ki??? :oops: :lol: Úgyhogy csak kb10 percig bírtam! :oops:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

A magnéziumhoz akartam írni: Emivel a 8. hónap végére napi 3-4000 mg magnéziumot vettem be (napi 6-8 db magnesii citricitet), ez átszámolva kb. 60-80 (!) db Magne b6-nak felel meg. És még így sem tudtam felkelni, ha nem félig fekvő helyzetben volotam, kőkemény lett a hasam.

Ezt csak a mennyiség miatt írtam, nem értalmas a sok sem.A dokim azt mondta, mg ez sem túladagolás, a koraszülés leállítására 8000 mg -ot adnak. A felesleget kipisiljük, nem ártalmas.

A Mg Citricii most több, mint 1000 Ft ?! 2005-ben 25 Ft volt egy 10 db-os dobozzal. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Ja, a magne B6- ot a 48 mg-ossal számoltam, a Béresben tényleg 250 mg van.

KépKépKépKépKép
uxi

Nahát, most értem oda, hogy Rózsa babáának felszívódott a kuki :D .
Gratula a kislányhoz!

Borotválás: én a szülés előtti éjjelen is borotváltam. Persze nem az egészet, csak a megfelelő részeket.
A technikám ez volt: beleálltam a kádba, az egyik lábamat feltettem a szélére, és amíg láttam, addig úgy, utána meg kistükröt tettem magam alá, leguggoltam, és úgy folytattam. Elég szerencsétlenkedés volt,alig fértemel a hasamtól, meg valahogy jobban feszült a bőr, ezért állandóan vérezni kezdett a szőrtüszők egy része. :?

Most nem fogok tökölni vele, csak a bikinivonalat szőrtelenítem. Eminél szépen megcsináltam, erre egy száraz, kissé életlen borotvával a szülésznő nekiesett, és meg sem kérdezett, leirtotta a maradékot. :?

Amúgy ez tök vicces. Amikor rámjöttek a fájások, hajnal 2-kor nekiálltam lábat szőrteleníteni, hajat mosni ,meg lent borotválni. :shock: Persze csak másnap éjjel szültem...

KépKépKépKépKép
uxi

Bori, megyek hozzátok bejelentkezni ideiglenesre :wink: .
Csak vicceltem.

Nekünk a MÁV+ogyi+nemtudménmégmi összevonva lett a körzeti.

KépKépKépKépKép
uxi

De lehet, hogy addigra el is költözöm :? Nehogy mán alaphelyzet legyek! :lol:

5 perce a dunatv híradója aszonta, ha egy szülő nő elkezdte egy orvosnál a kezelést, akkor nem kell másikat keresnie a körzetileg illetékes helyen, hanem befejezheti ugyanott. Valami ilyesmi volt. De vajon kiszámít SZÜLŐ nőnek? Vajon csak a dunatv-s híradós nem tud foglamazni, és a várandós nőkre gondolt, vagy ez így hangzott el? Elképzelem, ahogy megfordul valakinek a fejében, hogy ha elkezdted a szülést március 31-én, éjjel, akkor vajon át kell-e menned egy másik kórházba április 1-én, befejezni a szülést, hogyha nem akarsz szülni...... :D
Bocs!
Vendég

Annee! Gyógyulj meg minél előbb, azután jelentkezz!

Ceniko! Rózsa! Gratulálok a kiscsajokhoz! Végre javul a statisztika :)

Molkata! Nekem nem kell pecsét a fogorvostól, csak ellenőrzésre mentem, de nem csinált semmit, mert minden rendben volt.

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!!

Barbuli: Itt sosem mondták, hogy nem lehetne nyers húst avagy nyers halat enni. Úgyhogy én ettem már többször sushit mióta terhes vagyok, semmi bajom nem lett tőle. Camembert sajtot is. Itt egyedül a túl sós ételeket és az édességeket teszik fekete listára.

Kata, Kispiskóta, Zsanett, Esztora, szépek a pociképek!

Én is felrakok egyet, ha nem felejtem el. Azután csináltam, hogy hazajöttem a dokitól tegnap előtt. Kikaptam ott, mert sokat híztam, úgyhogy most vigyáznom kell nagyon, hogy mit eszem... Igazából szerintem az a baj, hogy egész nap itthon vagyok, node még pár nap, s mászkálhatok szüleimmel :)

Brigi, gratula a jó eredményekhez, akkor továbbra is reménykedhetünk, hogy kislány a baba :lol:

Uxi, gratula Nektek is! Örülök, hogy minden ok!

Emi: Remélem jobban leszel! Gondolom kimerültél ettől az éjszakától :cry:

Annee: Sajnálom, hogy be kell menned, de azért jó is, hogy rendesen gondodat viselik! Gyógyulj meg minél hamarabb, várunk vissza!!!

Rózsa!!! Nagyon örülök a kislányotoknak!!! :D

Ceniko! Nektek is gratula a kislányhoz! Apuci nagyon el lesz kényeztetve!!! :D

Ami az itteni kismama cuccokat illeti, borzalmasak. Mindegyik ruha olyan, mint egy kötény, vagy nem is tudom. Ha meg véletlenül valamilyen trendi üzletben talál az ember valami tényleg szépet, annak olyan ára van... Szóval nem leszek én szép kismama a ruháim alapján, majd a belső kisugárzás :lol:

Derékfájás nekem is volt pár napja egy pici, de hamar el is múlt.
Hasfájás, feszülés viszont több mint egy hete asszem nincs... Néha van, hogy feszül, olyankor más pozíciót veszek fel, s el is múlik rögtön. Vagy olyankor szokott még, ha nem vagyok hajlandó pisilni menni:)

Na, megpróbálkozom a képpel.
Pussz
Vendég

Kép

20+3[/img]
Vendég

JÓ REGGELT MINDENKINEK!
MA TANÁCSADÁS+MÉRLEGELÉS LESZ.
SZÉPEN FELÖLTÖZÖK, HA VALAKI MA LESZÚR VALAMIÉRT, MEGHARAPOM, MERT" BETEGKÉNT" RÁJÖTTEM, MOST JOGAIM SOKASODTAK......(ezt csak azért írom, mert eddig mindig kikaptam valamiért)
NINCS MEG VALAKINEK A BABA HETEK SZERINTI FEJLŐDÉSÉRŐL AZ INTERNETES TÁBLÁZAT CÍME? HA IGEN ÍRJA MÁR VALAKI JÁNYOK, JÓ?
FÉLEK, HOGY KISEBB A GYERKŐC, MERT A CENIKÓÉ NAGYOBB MÉRETŰ AZ UH SZERINT.
TEGNAP APA EL VOLT ÁJULVA A CSINI KIS ASSZONYKÁJÁTÓL, MÖGDÍCSÉRT, HOGY SZÉPÍT AZ ANYASÁG. RENGETEG AJÁNDÉKOT KAPTAM NŐNAPRA, MEG HOZZOTT KICSI LÁNYKÁJÁNAK IS, HA MÁR ÁTVÁLTOZOTT NŐNAP ALKALMÁBÓL.
ESTE MEG KÖRBEHÍVTA A BARÁTIKÖRT, HOGY HIVATALOSAN IS KÉT CSAJBA LEHET SZERELMES ÉS EGYIK SEM FÉLTÉKENY A MÁSIKRA.
TEGNAP MASSZÍRT IS KAPTUNK, ÉS ÉDESEN CSACSOGOTT LILINEK, HOGY Ő AZ APUKÁJA, ÉS BIZTOSÍTOTTA, HOGY ÍGY KUKI NÉLKÜL IS NAGYON VÁRJA ÉS SZERETI....
AKI LÁTHATÁSRA MEGY, SZÉP TALÁLKOZÁST, MOST MEGYEK VASALNI, MEG SZÉPÜLNI, OSZT HA HAZAÉRTEM BEKUKKANTOK.
ANNEE! GYÓGYULGASS GYORSAN.
PUSZI MINDENKINEK.

Kép
Kép
christine

Sziasztok!

hát én megint nem tudok aludni?!
nálunk az a vicc (Apuka részéről) hogy kuki van a hasamban.
Mary azt hiszem ez az igazi fiús poci!szép hegyes.

Uxi igen nálunk a 100 db-os magn.c 1198 Ft.rákerült v.mi magisztrális dij.
Szerintem mire mi Lurkóink megszületnek csak letisztul ez az egész kórház dolog.lesz itt káosz bőven.
tegnap én is meglepődtem hogy a nőv.központben ki van irva hogy a vidékieket csak korlátozott számban tudják ellátni mert kilógnak igy is a keretből.probáltak keret emelést kérni de nem kaptak egyértelmű választ.

Bridzsi

Kép
esztora

Bori, mi is ezt hallottuk a híradóban. Bár én ebben a tv-ben nem nagyon bízom, a férj a Hír Tv-t szokta nézni, én csak "károgótévének" hívom :oops: (bocs).De ha még ők is ezt mondják, akkor lehet benne valami. De nem fogalmaztak pontosan.

Az EUM honlapján a kérdések-válaszok között ezeket találtam.

[quote]S írta:zülésem várható időpontja május 3-a. Úgy hallottam, hogy megszűnik az intézmény ahol gondozásom eddig zajlott. Ha megszűnik a kórház, hol fogok szülni?

Egy beteg sem marad ellátás nélkül. Amennyiben Ön ragaszkodik orvosához és az orvosa más intézményben nyújt a jövőben (április 1-jét követően) ellátást, lehetősége van arra, hogy abban az intézményben kerüljön sor a szülésre és az azzal kapcsolatos ellátásra, ahol az orvosa folytatja tevékenységét. Ez a lehetősége a szülést követő 3. hónap végéig áll fenn. Ez az eset nem minősül orvosválasztásnak és a beutalási rendtől való eltérésnek sem.

[quote]K írta:övethetem-e orvosamat, ha a szülésre már előjegyeztek egy olyan intézményben, ahol az ellátás megszűnik?
Ha megszűnik a szülészeti ellátás, és a biztosítottat szülésre már előjegyzésbe vették az adott intézményben, akkor részleges térítési díj fizetése nélkül – mivel ez az eset nem minősül orvosválasztásnak – másik egészségügyi szolgáltató orvosát felkeresheti, ami azt jelenti, hogy saját orvosát is követheti. A szülés, illetve az ezzel kapcsolatos ellátás a szülést követő harmadik hónap végéig még igénybe vehető ilyen feltételek mellett. Továbbá megteremtettük annak jogszabályi feltételét, hogy a területi ellátásra kötelezett fekvőbeteg intézmény a kismama választott orvosát szabadfoglalkozású jogviszony keretében alkalmazza a kismama szülési ellátására.

Még ezek is ott vannak:

[quote]2 írta:. Mikortól lép életbe a változás?
Április 1-től. Addig minden változatlan marad.

3. Mit kell tudni az ellátási kötelezettségről és a beutalásról?
 A területi ellátási kötelezettséggel rendelkező kórháznak kötelező ellátni azt a beteget, aki az adott területen lakik és beutalóval érkezik.
 Akinek más kórházba szól a beutalója, akkor az a kórház csak akkor láthatja el, ha ezzel a területéhez tartozó betegek ellátását nem veszélyezteti.
 Ha beutaló nélkül vagy más helyre szóló beutalóval keres fel valaki egy kórházat, akkor neki az ellátása költségének 30 százalékát, legfeljebb 100000 forintot kell fizetnie.
Sürgősségi ellátást az ország bármely kórházában mindenki többlettérítés nélkül kap.

4. Honnan lehet megtudni, hogy kit milyen betegséggel mostantól hol látnak el?
A legfontosabb: a háziorvos dönti el azt, hogy kit hol látnak el a betegségével. Ő írja a beutalót, amely szükséges a kórházi ellátás igénybevételéhez. Ezért a háziorvosok tudnak minden szükséges információt az új ellátórendszerről és a területi ellátási kötelezettségekről.
Ezeket az alapvető információkat mindenki megtudhatja a háziorvosától, a Dr. Info telefonszámán (06-40-374636) vagy a www.terapia2007.hu honlapon.

Viszont:

[quote]M írta:ikor kell beutaló az ellátásomhoz és mikor nem?
A biztosított - a sürgősségi ellátást nem igénylő esetekben - orvosi beutaló nélkül is jogosult igénybe venni
• szakorvosi rendelő által nyújtott
- bőrgyógyászati,
- nőgyógyászati,
- urológiai,
- pszichiátriai és addiktológiai,
- fül-, orr-, gégészeti,
- szemészeti,
- általános sebészeti és baleseti sebészeti,
- onkológiai
szakellátást.
• az első alkalommal beutalás alapján igénybe vett bőr- és nemibeteg-gondozó, tüdőgondozó és onkológiai gondozó, valamint kúraszerű ellátás keretében a gondozásba vett biztosítottak részére nyújtott ellátást.

Akkor most ezt nem értem, csak a beutalós ellátásokhoz kell a körzeti kórház, vagy mindenfél ellátáshoz? Mert ez alapján a szülészet NEM beutalós. :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Esztora, még mindig olcsóbb, mint többi.
A popsikenőcs és a babafürdetőkrém is veszettül megdrágult, majdnem négyszerese lett. :?

KépKépKépKépKép
uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Szépjóreggelt!

Annee: gyógyulj meg minnél hamarabb és siess vissza!

Nagyon szép pocisképeket tettetek fel :lol:

Rózsa: gratu a nemváltoztatáshoz! De most akkor ez a biztos? Nem lehet, hogy most csak eldugta azt a kukacot? :lol:

Manó: azt hiszem te kérdezted, ha nem bocs, igen én Danit nagyon fiúnak vártam. Sőt, én már kiskoromban mondtam mindig, ha nekem ghyerekem lesz, az csakis fiú lehet :roll: Valószínü azért, mert az ismerősök között ahol baba született mindenhol fiú volt. Most viszont végre nagyon szeretnék egy kiscsajt :lol: Hátha, bár nem nagyon tudom elhinni...

Emi: mi volt ez a durva hashajtó? szegényke, biztos nagyon szörnyű lehetett :cry: Én szülés utánn a guttalax-ot próbáltam az bejött nekem mert tényleg kíméletes! Vagy esetleg megpróbálhatod a Laevolac-ot. Ezt gyerekeknek szokták adni, nem igazán hashajtó, inkább lazító. Máté a műtéte utánn kapta, hogy ne erölködjön és nagyon hatásos volt de sosem volt tőle hasmenése!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Engem igazából már nem a fizetős része aggaszt, abba beletörődtem, tuti úgyis éjszaka szülök megint, inkább attól félek, ha nem a körzetben szülök, elzavarnak.
Mi a garancia, hogy odamegyek a vajúdás kellős közepén az Istvánba, és ott nem mondják, hogy ja, kérem, tessék a Mávba menni, mert a 13. kerület oda tartozik?! Biztos "jót" tenne a szülésnek...

[quote]A írta:mennyiben a megkeresett további intézmény csak a területi ellátási kötelezettségének veszélyeztetése mellett tudná vállalni a beteget, az ellátást visszautasíthatja.
Itt fordulhat elő az az eset, amikor a beutaló orvos csak a területi ellátási kötelezett szolgáltatóhoz tud beutalni, így ha ebben az intézményben/orvosban nem bízik a beteg, csak részleges térítési díj fizetése mellett veheti igénybe más intézményben, vagy más orvos választása mellett az ellátást.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi persze tudom én is csak meglepő az emelés mértéke.
teszek fel képet Lurkóról remélem látható lesz azért v.mi
Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Köszi Uxi, de nem ez volt az.
Volt ettől egy részletesebb, hosszabb táblázat is.
Próbáltam visszakeresni, de nem sikerült.
Hááát, má nemtom így nemek ügyében mit higgyek, de eldönti Márc.17-én a 4D uh. Már beleéltem magam a kisfiúba, örülök én mindennek, csak má azt nem tudom, milyen színű holmikat vegyek.Asszem maradok a fehérnél :lol: .
Kivasaltam, lassan menni kellene fürcsikézni :wink: , oszt útra kelek.

Kép
Kép
christine

Uxi: szerintem nem küldhetnek el, csak fizetni kell! azt viszont én nem értem, hogy mi a különbség, hogy éjszaka vagy nappal szül valaki. Ha ügyeletesnél szül valaki a körzeti kórházban, lehet olyan szerencséje valakinek, hogy a fogadott orvosa éppen az ügyeletes, akkor nem kell fizetni akár éjszaka van akár nappal. Ha viszont nem a körzeti kórházban szül mindenképpen fizetni kell! Én legalább is így értettem :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi, én is így tudom. Mindenképp fizetnünk kell majd, mivel nem a körzetben lakunk. Csak el ne küldjenek arra hivatkozva, hogy veszélyeztetjük a területiek ellátását! Az Isván elég zsúfolt így is.

Bár csak akkor tervezek bemenni, amikor már sürgősséginek számítunk, de ezt nem lehet előre tudni. Emivel bementünk és 4 óra múlva már megvolt, a második állítólag gyorsabban jön, de lehet, hogy pont emiatt nem merek majd előtte 8-9 órát itthon vajúdni...

Marha bosszantó lenne egy csomó pénzt kiadni a dokira, hogy utána egy vadidegennél szüljek, aki esetleg még szét is nyiszál, mint Eminél volt. Basszus, ha megfelelő lenne a lakás, és bátrabb lennék, itthon szülnék... :shock: :evil:

Elértük a félidőt! :D

KépKépKépKépKép
uxi

Halihó Lányok!

Csak gyorsan benézek, mert megyek fodrászkodni, hogy este szép legyek! Bár nem engem fognak nézni, hanem a kisgyerkőcöt, de azért adjuk meg a módját.
Légyszí drukkoljatok, hogy minden klappoljon és megmutassa magát.

A kórházról: én azt nem értem többek közt: hogy ahová én járok az nem területi és nem oda tartozom. A fizetés egy dolog! De megszüntették az egész csecsemő osztályt csak a szülészeten maradt néhány ágy. Akkor ha komplikáció adódna át kell mennem másik kórházba az újszülöttel :roll: vagy a csecsemőosztályon a "korábban" született csecsemők betegségeit gyógyítják?

Kép
szücsi

Uxi: ha elküldhetnek, akkor megdől az az állítás, hogy szabad kórház és orvosvállasztás van! Márpedig mindenhol ezt hangoztatják, csak a külön szolgáltatásért fizetni kell! Engem csak az bosszant, hogy nmem tudom pontosan mi az az összeg amit ki kell fizetnem. Mi szerint állapítják meg? :roll:

brigi73

Sziasztok!

Hát ceffet szar éjszaka van a hátam mögött. Valószínű benyaltam valamit. Este lefeküdtem, hányingerem lett és elkezdett fájni a gyomrom. Utána lehúzodott a hasamig. A vége... 4* wc manó alulról! :( Most is olyan érzésem van, mint akinek be van gyulladva a bele.
Marcika ellenben végig dzsemborizott és még most is! Hát eléggé meg voltam ilyedve, nem mintha most tök nyugodt lennék... :cry:

kispiskóta

Christine, frissítettem a sorodat.
Lányok, ha nem írok, akkor írjátok nyugodtan, mit változtassak, mert legfeljebb írni nincs időm, de frissítgetek én a háttérben!

Hát én nagyon elszomorodtam, mert a Margit szülészetét is bezárják...
Viszont a honlapon az szerepel, hogy állítólag akik már elkezdték náluk a terhesgondozást azok még náluk szülhetnek.

kétfiús anyuka
babdorka

Ja, Rózsa, a Balázs névvel most mi legyen? Átírjam ... mire is? Vagy hagyjuk még?

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok Lányok!
Mary! Hú, de nagy már a Pocakod! Nagyon helyes vagy! Ès nem is híztál, nem látszik semmi.
Egyébként, én most stagnálok kilók ügyében. Az elején rohamosan híztam, aztán a kb 1-2 hete már semmi és már nem is eszek olyan sokat. Aszem, ennyi kellett és mostmár csak módjával...

Uxi! Vmit ki kellene találnod. Jelentkezz be valakihez arra az idööre. Nehogy már emiatt kelljen fizetned.
Èn nem is követem már nyomon ezt az egészet. Veszprémben van egy kórház és én ott fogok szülni és már eldöntöttem, hogy nem lesz fogadott orvosom. Persze, ha a saját dokim lenne az ügyeletes, az jó lenne...

Zsú! Nagyon sajnállak. Remélem, hamar rendbejösz. Egyél egy kis piritóst.

Tök jó volt az esti beszélgetés a szörtelenítésrööl. Èn azt olvastam az egyik kismama-magazinban, hogy azért kell az egész, mert a szöör sok baktériumot hordozz és lehetetlen teljesen megtisztítani. Ezzel a babát védik (mint a beöntéssel is) és persze az anyát, mert ha varni kell és odakerül egy szörszáll, begennyesedhet. Egyébként, császárnál meg fent kell borotválni. Aki minden eshetööségre számít, az mindenhol borotvál...
Ès azt is írták, hogy a legtöbb kismamát nem kell borotválni, mert most divat a fazon és már eleve úgy érkeznek. Hát, én nem tudom elképzelni, hogy egy kismama a divatos fazon miatt csinálja meg szülés elött néhány órával...
molkata

Bori, az mit jelent, hoyg az egyik kórházad az István? Van több beosztott kórház is? Azt hogy lehet megtalálni, hogy én melyikekhez tartozom még a kézenfekvőn kívül? Köszi

Képzeljétek, a tegnapi meghívóm egy nagy átverés volt, mert nem lehetett megnézni a Lakástrend kiállítást. Egyszerűen csak egy parti volt építészekkel, belsőépítészekkel, lakberendezőkkel. Úgyhogy kár volt elmenni,é s még nagyobb kár volt 400 Ft-ot fizetni a két darab kabátunk megőrzéséért, ugyanis fél óra után le is léptünk, tekintve, hogy nem ismertünk senkit azon a srácon kívül, akitől a meghívót kaptuk.

Kép
nenoke

Nenoke! :( De finomságok sem voltak?...
molkata

Megvagyok csajok, nem tűntem el. De azért kössz Szivvi, hogy hiányolsz.
Tegnap egész nap bolondulás volt az irodában, megjött a jó idő, s a vevők ették le a fejünk (ja, apjuk szerint az ilyen csak panasznak hangzik, mert úgy is indul, de valójában örülünk neki). Ma de. pedig apa hiányzott a városból, egyik csajszi ma szabadnapos (fia a fővárosban műkori versenyen, s őt ment megtekinteni), így kellett tartani a frontot.
Ja, tegnap du. meg este nem voltunk otthon, haverokat meghíttuk az egyik mall-ba, kölkeket benyomtuk a játszóházba, mi meg ünnepeltük a nőket meg az egy szem Zoltánt.
Na, de most akadt időm, olvastam is mán, szal itt vagyok.

Há azért látom, hogy kezd a rózsaszínesek klubbja is gyarapodni. Még egy kicsi, s összeállnak a kézilabdás jányok.

Brigi - enyém párom szerint akkor nálatok is ez lehet a baj. Olyan nagyon fiúnak akartad az elsőt. DE még ha nálatok össze is jön a rózsaszín, nem hinném, hogy követem példátok. Azért én mán év végén 38, s 40 évesen mán nem hiszem, hogy kérnék még egy kölket. Há ez van, lezárjuk immán a témát, majd max apát elkényeztetjük, Edó a fiús temperamentumával meg besegít annyit az apjának, hogy azért teljes hiányt ne szenvedjen.

Anne - remélem gyógyulgatsz. A baj az, hogy 7vége következik, nem tom abban a kórházban ez mit jelent ahol te vagy, de itt nálunkfele ez a két nap csak pangás, jobbulást nem szok hozni. Dokik nagyvonalakban ilyenkor le sem köpnek. Ja, bocs a direkt fogalmazásért.

Nem tom ki kért elnézést a bálnáktól. Asszem Szivvi. Nekem is bocsánatért köllene esdekelni ama emlősöknél? Lehetséges.

Na, 2 óra múlva meg köll jelennem a választott dokimnál, s persze amilyen formában voltam ma reggel (apa mikor ébresztett, lesértődtem, mondván métt nem hagy szombaton reggel aludni??? :lol: :lol: ) nem is csodálom, hogy a leleteket otthonhagytam.

Rózsa, akkor este közösen mondjuk el, hogy ma mi vót?

Csajok, én tisztára sajnállak titeket ezért a kórházas maceráért, mostanság tényleg elég sok qkac elhatározsá születik odaát, s álltalában nem a halandó emberek érdekében. De sok dolgot nem is nagyon értek, hisz nem vagyok benne. De mikor ilyet olvasok, hogy kórházban megszűnik a szülészeti ellátás, hát a bicska (mint a becsületes székelyeknek) nyílik ki a zsebemben.

Na menyek, pici dolgom még van, oszt húzok haza a papírosokért.

Kép
kissmanó

Csajok! Jut eszembe - Moniá-ról valaki tud valamit? Nagyon lelépett a földgömbról, az októberi csapatban is érdeklődtek utána. Vajon csak nem lett valami baj a Csodababával?

Kép
kissmanó

Kata, nem volt semmi, fizetős büfé volt. De mire odaértünk, a kaja már elfogyott. (meg amúgy is előtte megtömtem Apát és Kölköt is finom melegszendviccsel :wink: )

Kép
nenoke

földgömbról = földgömbről

Kép
kissmanó

Egyébként, az orvosválasztás a kórháztól is függhet, nem? Veszprémben kb 3 éve betiltották. Volt egy doki, akit mindenki szeretett, mert szakmailag és emberileg is a csúcson volt. Munkaidöön kívül bent maradt és bement a szülésekre és nem tartotta a markát... Viszont, szívinfarktusban meghalt a Balaton átúszásakor. Elég durva volt, mert olyankor kint van a tévé, meg újságok... és dierektben leadták a halálát, még azt is, ahogy éppen telefonon búcsuzik a feleségétööl. Na, azóta nem lehet Veszprémben nöödokit választani a szüüléshez. Nemtom, hogy most ez változott-e, de évvégén még nem lehetett...
molkata

Sziasztok!!

Zsu!!
Ohh basszus, sajnálom, gyógyulj meg..pihenjél! megy a gyógyító energy!

Maryskiskacsa!
Milyen karcsú vagy és szép formás a pocakod..

EMi!
Nálunk a szőrtelenítést apa fogja csinálni..beöntést én biztosan kérek, nem zavar, sőt..jól fog jönni
Tornára én a 18ik héten kezdtem járni..nagyon jól esik.

MI jól vagyunk, Samuka nagyokat rúg :lol:

Jajj Esztora!
Neked is nagyon csini a pocid :lol:

tsókolok mindenkit
torolve_20131003125716

este tudom csak végigolvasni, mik törtlntek veletek

gyors helyzetjelentés:
Tegnap 8kor jutottunk be a dokihoz. Most először kézzel is megnézte a méhszájat, meg uh-n is megmutatta: teljesen zárt :D
Bébi nagyon jól van, korának megfelelő :D
ma 8 tól rúgdolja a köldökömet :D egyre aktívabb - vagy én érzek egyre többet :D

Kép
Kép
emma1976

Ezt nem értem: ha uh-n is látta, hogy zárt a méhszáj, akkor minek túrkálnak még kézzel is? Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka!

Van belső és külső méhszáj..csak a belsőt lehet látni UH-n.
Ezt én is most tudtam meg a hétfői szülés előadáson.
:roll:
torolve_20131003125716

Dorka! Ezt a kérdét vártam tööled.... :D :D :D
molkata

Jaaaaa, aha. Kösz az infót, Gurgula. Hát kár. :(
Hát igen Kata én már csak ilyen vagyok. Kép Valahogy még mindig nem sikerült ezt a hülye szégyenlőségemet levetkőzni, nem tudom, mi lesz szülésnél... Kép
Egyszerűen hiába mondja bárki is, hogy ott biztos nem ezzel fogok foglalkozni, valahogy nem tudom elképzelni, hogy ne zavarjon.

kétfiús anyuka
babdorka

Èn is nagyon szégyenlöös vagyok, de a müütétem után rájöttem, h ott már nem számít... Valahogy elfelejti az emberlánya egy idööre...majd meglátod.
molkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?