A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

és persze a lényeg meg elmaradt, mert azt hittem már egyszer elküldtem... :D

Rózsa!
Nagyon durva, ami veletek történt. Remélem,h ogy ez már csak azt jelentheti, hogy mostantól csakis jó dolgok jönnek hozzátok látogatóba!! És hamar elfelejtitek a kezdeti nehézségeket.
Lilit nem Edával szülted?

Heni!
Várjuk a beszámolót :D:D

Luna!
jaja, de mint mindig most se lett jó elsőre.. kihagytam az ist-et :D és így olyan hülyén néz ki. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Kép
Vendég

Heni, Gergő nagyon jóképű!! Most már csak a történetedet hiányolom :lol:

Luna, értettem én hogy lefagyasztod, de én már azt hittem, hogy ilyenkor a kórházban leszek, nem akartam lefagyasztani. Így inkább megettük :lol:

Vok, köszi az érdeklődést :lol: Keményedés változó, van hogy 10 percenként, van hogy 5 percenként. Fáj is kicsit, de nem tudom, hogy ez most milyen fájás. Aztán meg eltűnik az egész és később újra kezdődik. Szóval tök rendszertelen és összevissza. Úgyhogy ettől még 2 hét múlva is szülhetek :lol: Viszont Bence mocorog rendesen, úgyhogy ő valószinűleg jól érzi magát. Holnap reggel azért leülök és "elbeszélgetek" vele. Eddig még nem jutottam, úgyhogy lehet, hogy azért nem is akart kijönni. Még nem igazán döntöttem el, hogy jöjjön-e, de reggelre eldöntöm :lol:

Kép
Kép
hari

Ja és ma Lili itt problémázott, hogy akkor most ő hogy fog eljutni strandra, meg ide-oda, ha itt lesz Bence. Kitalálta, hogy ha "kiszültem" Bencét, akkor majd hagyjak itthon tejet a cicimből és hagyjuk itthon Bencét Apával :lol: Mondtam neki, hogy majd inkább áthívjuk a Hannáékat. Erre kérdezte, melyik Hannát, mert hogy a keresztlányom is Hanna, meg van egy ovistársa is és ugye ott van Vox lánya Hanna is. Kérdeztem, ő melyiket szeretné, és azt mondta az "Eszter féle Hannát" :lol: Úgyhogy ebben kiegyeztünk, mert én is így gondoltam.

Apa meg megint elkezdte kicserélni a kerekeimet nyárira, mert hogy ugye nekem még mindig téli van, valami mindig hiányzik hozzá. Erre anyós közölte, hogy minek lecserélni, télig én már úgysem fogok menni nagyon sehova kocsival. Mondom neki, hogy dehogynem, csak nem képzeli, hogy egész nyáron itthon fogok ülni a két gyerekkel???? Azt mondta, majd meglátom hogy úgy lesz, nem úgy van az ahogy én gondolom. Na hát ezek után biztos vagyok benne, hogy menni fogok :lol: Jó, lehet hogy legtöbbször babakocsizunk majd és játszóterezünk, de azért ha pl. Anyukám bevállalja, akkor tervezem a strandolást is, mert Lilinek nagy vágya. Viszont egyedül nem engedném el senkivel, meg nem is várom, hogy mondjuk Anyu BKV-zon vele, gondoltam július-augusztusban már elautózunk oda, mi Bencével bevonulunk az árnyékba, Lili meg fürdik Anyuval. Persze nem nagy strandra gondolok, hanem nekünk a munkahelynek van egy kicsi, kismedencével, elég családias, nincsenek túl sokan, úgyhogy szerintem tök jó lesz. Aztán persze lehet, hogy marad az itthoni medencézés, de azért biztos vagyok benne, hogy még tél előtt használni fogom az autót is.

Kép
Kép
hari

Már megint Vox-ot írtam Vok helyett de miért????? :oops: Bocs. Azért gondolom rájöttetek kire gondolok.

Kép
Kép
hari

Hari
nagyon kozeleg az a vasarnap :) , pedig a vonalzod szerint ket nap mulva szulsz :lol: most aztan kinek kell hinnem :?: :?: :?:

Heni
nagyon edes Gergo!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hari!

jó leszek én Voxnak is :D:D:D
Mehetünk, persze! És már hogy a ménykűbe ne használnád majd a kocsidat?????? Lazán bekötöd mint a két törpék, azt hajrá nagyvilág! :D Mi már voltunk Hannával bevásárolni és 1 hét múlva már Alexel is mozgó képes leszek és megyünk valamerre, mint akit kilőttek :D Egy 4 évessel nem lehet egész nap otthon kuksolni :D

Ádi megy hétfőn 2 interjúra is :D

Na, folyt köv folyamatos cicizés....
Van egy olyan minimál érzésem, hogy ma nem alszom sokat....

Eszter
Kép
Kép
vok

Cső váz!

Heni! Nagyon édes Gergő! Jó pasi!

Rózsa: sajnálom ami veletek történt... éreztem, hogy van valami, ami miatt nem tudsz jönni... az a 3as kép pedig nagyon jó! ráadásul szerintem a két gyerek rád hasonlít! (pedig utálok ilyet mondani)

Csilla: szuper a bölcső! Léni pedig... és látod, már milyen kis profi vagy!

én meg nem találtam jó műsort így lejöttem hozzátok... szombat van, miért is lenne jó műsor :) vagy csak én nem vagyok ráhangolva egyik csatornára sem?
mindegy, számolgattam és miegymás... azt hiszem a mai naptól kijelenthetem, hogy felkészültem a szülésre lelkileg is! most már nem leszek szomcsi, ha előbb szülök, de azért még várhatunk nyugodtan! egy dolgot kérek csak Martintól, hogy ne 11, 19 és 27-én szülessen! ez a 3 nap nem lenne túl jó, mert apa dolgozik és dolgozna akkor is ha haza jövünk :( (a 11 a szülésznőnek se jó) (amúgy 23-ra vagyok kiírva, tehát a 27 annyira már nem játszik)

tényleg Luna: nálatok ember kap 1 hónap szabit? ez tök jó!

amúgy semmi küli nincs- jobban vagyok mint az elmúlt két napban, ma még kapáltam is, igaz kb 5 perces mutatvány volt és semmi nagy dolog, csak az eső vájta dolgokat próbáltam eltüntetni, ha már apa füvet nyírt... egyébként meg anyunak adtam ki ha jön júni 18-án, hogy mást úgy sem csinálhat, de kapálhat :) remélem szépen megcsinálja :) na ilyen egy rendes gyerek :) :) :) viszont reggel a porszívózás az durva volt, na attól picit fájt a hasam, de utána elkísértem apát kocsiban ülve ide-oda... az jó volt! gyerek meg közben apuékkal, ami rossz volt, de így jól kihiányozta magát... és most szülésig megint jól feltöltődöm belőle! bár szegényt holnap is le kell pattintani, mert nst és nem akarom oda vinni :(

na megyek, megnézem apát, tuti bealudt a tv-n... én meg megpróbálok aludni...

Kép
Kép
Kép
konkri

Rozsa
koszonjuk a szuletestortenetet! Hat nem semmi, amin atmentetek!
Orulok, hogy vegre otthon lehettek, egyutt, egeszsegben. A utolso kep tenyleg bajos. Lilinek nagy puszi :)
Gem

Konkri
most, hogy igy "tervezgeted" a "jo" es a "nem jo" napokat, eszembe jutott, hogy Rebekanal meg en is tok ugyanezt tettem. Aztan Zsofinal nem tudtam tervezgetni es almodozni, mert tervezett helyettem az orvos es barom modjara beindiotta a szulest. :twisted: Lolanal meg mar tulajdonkeppen nem aggodom a napert, csak az a lenyeg, hogy minden siman es lehetoleg sokkal gyorsabban menjen, mint Zsofinal

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Es akkor teszek fel nehany mai (illetve mar tegnapi kepet) rolunk

3+1 no
Kép

Kagylogyujtes
Kép

Jobb kepek is keszultek ma, de sajnos cenzuraznom kellett oket :wink:
Kép

Zsofimosoly
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Luna, látom készülsz a keményebb napokra. :D

Gem, olyan gyönyörűek a lánykáid. Irigykedem a kagylógyűjtéses programért.

Heni, annyira cukika Gergő, de jó, hogy ilyen sok képet raktál fel.

Vok, írok privit és nagyon-nagyon köszönöm előre is.

Konkri, szuper, hogy akkor most már készen állsz. :)

Hari, jaj, de bírom Lili szövegét. :D

Lányok, tudja valaki arra a választ, hogy miért van az, hogy a késő esti etetés után Léni jó egy órán át vigasztalhatatlan? Olvastam valami olyat, hogy ilyenkor állnak át nappalról éjszakára, de olyan rémisztő, mert sehogy nem lehet megnyugtatni szegénykét. Annyira sajnálom, mert olyan kétségbe esetten rimánkodik. :(
Ti tapasztaltatok hasonlót?

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Gem, nagyon szépek ezek a kislányok, a végén még kedvet kapok több gyerekhez. :D

Na, most már aztán nagyon izgulok ki lesz a következő. (Nem úgy tűnik, mintha mi lennénk, semmi előjel...)

Csilla, ugyan nekem még nincs gyerekem, de ahogy leírtad és már másoknál láttam, nem lehet, hogy hasfájós a pici? A tünetek eléggé arra engednek következtetni.

Mi tegnap grilleztünk, ennek örömére ma egy kerek kilóval több voltam reggel,m mint tegnap, ejnye, és fel is vagyok puffadva sok kajától, úgyhogy ma diétás napot tartok. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

JÓ REGGELT!
Megébredtem.
Kivert az ágy.
Nemcsak a kicsi újszülöttjeink, de elnézve a kistestvéreket, nagytestvéreket, egytől -egyig gyönyörűek a gyerekeink.

HENY: Jaj de jó, végre ti is otthon vagytok.Hatalmasnak tűnik a nagyfiad, csodaszép.Szerintem tisztára rád hasonlít.
Anyja fia a nagy GERGŐ.

NIKVIK: A hercegnőd olyan igazi bájos kislányka.Igazi görög kis Istennő.

CSILLA: GRATULÁLOK LÉNI BABA 1.HÓFORDULÓJÁHOZ.
Hihetetlen sokat fejlődött, nőtt a képek alapján.
Nekem is csinált ilyet Lilike, anno.
Próbáld meg Lénit betenni a hordozóba ringatni, vagy rátenni a csupasz mellkasodra, így hallja a szívdobogásodat és halkan kezdj el énekelni altatót.
Én a Lencsilányra szokattam rá Lilikét, mai napig ezzel az énekkel megy mese után aludni.
Ezt megszokja, és pár nap alatt csodát tudsz tenni.Később megismeri az altatót és bevetheted akkor is , ha megüti magát, oltást kap, stb..

LUNA: Nem semmi főzőcskét terveztél be az utolsó napokra. Tele vagy energiával!!! Le a kalappal.

GEMINI: Nagyon szépek a nagylányaid!!!
Tengerpartra meg irigy-irigy vagyok....

HARI: Tűzz ki egy dátumot, beszéld meg gyermekeddel és menjéé szüljéé mááá...jobb túllenni rajta.
Mondja a másik parás ....
Lilid lbeszólásait fel kellene írni valahova.Nem szoktad gyűjteni?
Olyan aranyosan össze tudják kombinálni a dolgokat.Sokszor okosabbak, mint mi felnőttek.

KONKRI: Nálunk is így volt a szüléssel, ma azért ne bújj ki, mert a doki nem ér rá, holnap a szülésznő, utána Apa utazik, ezért gondoltam , érettségiig ellesz gyerek a pocakba, aztán hátha lesz egy nap, ami mindenkinek jó :roll: :roll: :roll: [/b]

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Íme egy webshop, ahol szép, minőségi német árukat, ruhákat, játékokat lehet kapni!

Pár kattintás és pár napon belül az otthonodban foghatod a kezedbe a terméket! Garancia, jótállás, számla alap!

www.bevina-natur.eu

Kérlek, hogy ha Téged nem is érdekel, ne töröltesd a linket!
4 gyermek édesanyja a tulajdonosa a webshopnak, egyelőre ennyi a jövedelme kizárólag, ami itt befolyik!
Hátha másnak fontos lehet, hogy itt ez a link!

Megértésedet köszönjük!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kiskincsunk 2010.06.06 07:59-kor.
kiskincsunk

Nyuszi, nem, ez nem az a fajta bömbizés, már megismerem, amikor a poci a ludas.

Rózsa, csupasz mellkas, ringatás, hason, háton, oldalt, járkálás, semmi nem vált be egyelőre. Én 4 bizonyos dalt hallgattam az első napoktól kezdve a várandósság alatt, azt most is hallgatjuk mindig. Ma este megpróbálom kendőbe tenni vagy a ringóbölcsőbe, hátha valamelyik megnyugtatja.

Most bővebben utánaolvastam és megnyugtatott kicsit, hogy nagyon sokan tapasztalnak hasonlót.

Tiszta büszke vagyok magamra, már egy órája készen van az ebéd, mostam is. :)

Jaaaaaaaaa, és a késő esti nyűglődés után Léni baba reggel 6-ig aludt. És 11-kor evett utoljára. És végre én is tudtam 5 órát aludni. Na, mit szóltok?! :)

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Csilla lesz az nemsokára 8 óra is :wink: :lol:
én volt, hogy bebugyoláltam egy nagy takaróba, csak a szeme és az orra látszott ki. Attól megnyugodott.

Gemini nagyon szépek a lányok :D
de szuper programotok volt, kicsit irígy :D

Luna én is terveztem főzést és fagyasztást de egyszerűen nem tudom magam rászánni.
Tegnap aztán felhívtam anyumat és mondtam neki, hogy miután Z visszamegy dolgozni a szülés után, jöjjön el pár napra. Majd vele telerakatom a fagyót. Addig meg rendelek kaját a sarokról 8)

Heni de szép Gergő :lol:
Milyen volt az első négyes éjszaka?

Konkri én tegnap gazoltam a kertet
ez a sok eső nem csak a zöldségeknek kedvezett hanem a sok gaznak is.
Igaz csak térden állva tudtam, hajolás nem ment :D
Bennem még bennem van, hogy nem akarok még szülni.
Inkább túlhordanám Pötikém.
Nem a szüléstől félek, hanem annyi meló van még itthon, hogy lehet a kiírt időpontra se készülök el vele :roll:

Rózsa de legalább mindennek szép vége lett.
a hármas képetek csodaszép.
a többi is :D

Vok sikerült aludni?

Én ma nagyon érzelgős vagyok. Mindenen elsírom magam. Ezek a fránya hormonok :D

Megyek főzni, én még hozzá sem kezdtem.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Csilla, akkor nem szóltam :D Ügyesek vagytok az alvással! :)

Lányok, a hányás lehet szülés előjel?

Reggel már wc-vel indítottam, és azóta sikerült kipakolnom a reggelimet is, azóta nem merek enni, csak inni.
Vagy ne reménykedjek, ez csak gyomorrontás? :roll:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszika, a hányás igenis lehet a szülés jele, de tessék még egy kicsit kibírni, én jövök nem TE!!!! :lol: Na jó, azért ha menned kell, menj, csak hát ez azért így nem igazság.

Bár tegnap visszaolvastam a régi topicba. Érdekes, hogy mennyire feledékeny vagyok. Igenis volt akkor is nyákdugóm, már jóval a szülés előtt. És ráadásul 1 nap híjján 41 hetes voltam, mikor beindították a szülést, tehát még akkor sem magától indult. Úgyhogy nem is tudom mit izgulok én itt.

Ja mert hogy még nem szültem, de már nem is írom :lol:

Csilla, Lili nekem nem csak az esti etetés után sírt vígasztalhatatlanul, hanem minden nap kb. 5-6óra utántól alvásig. És igazából semmivel sem lehetett megnyugtatni. Úgyhogy jótanácsom nincs. Max. azt tudom mondani, hogy már nem sír, úgyhogy előbb utóbb kinövi :lol:

Na megyek porszívózni, mert tegnap nem sikerült, ugyanis mikor el akartam kezdeni, párom mondta, hogy nagyon tele van, ki kéne tisztítani. Kimostam, megszárítottam, aztán mikor összeraktam és elkezdtem a porszívózást elég büdi volt, kikapcsoltam és ki is purcant a drága. Most megpróbálkozom egy másik porszívóval, igaz azt is ki kéne tisztítani, de inkább már nem állok neki, szív amennyit szív így. Az is több, mint a semmi. De így legalább már tudom, hogy a következő amit venni kell, az a porszívó.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Sikerült tegnap egyben maradnom. :lol: Tegnap valahogy az jutott eszembe, hogy szerintem kedden vagy szerdán szülök. :roll:

Heni, Gergő még mindig nagyon cuki!!! A szüléstörténeted még folyamatban van? Gergő még mindig olyan nyugis?

Csilla, te már nagyon belejöttél a dolgokba! Az a bölcső is szuper ötlet, és hogy már meg is főztél... Le a kalappal. :wink:

Nyuszika, hát ez a hányás dolog nem hangzik túl jól. Habár már csak elvileg 5 napod lenne, lehet ez még akár előjel is. :roll:

Gemini, nagyon édesek a lánykáid!!! Annyira édes az a 3+1 nős kép! Jó kis nőuralom alakult nálatok. :lol: :wink:

Rózsa, durva a történet, de szerencsére már túl vagytok rajta...
foltivspicur

Nyuazika, abszolút mindkettő hivatalos eéőjel féle......hát még, ha kevesebbet is mozog esetleg.......Hari és ha egyszerre mennétek? 06.06 tök jó dátum!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Nyuszika lehet a közelgő szülés előjele
tisztul a szervezeted

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Sikerült aludni :lol: :lol:
Alex, miután elaltattam a kendőben aludt még 2 órát és régi énjével ébredt, így aludt éjel és reggel 9kor keltünk fel végül. Addig összesen 3x kelt fel. Szeirntem az egyáltalán nem vészes. :D Voltunk piacon, azt is végig aludta. úúúgy örülök,h ogy végre süt a nap!!

Csilla!
Szerencsémre Hanna ilyet nem csinált, de a kendőt tudom ajánlani. Hanna általában délután volt nyűgös, mi akkor sétáltunk sokat. Atán, amikor már tudta értékelni,h ogy fent van és le is foglalta magát, nem volt ilyen gond. Ez kb 3 hónap volt....

Hari!
Uhhh, 41dik héten indították Lilit??? Hát, akkor nem is tudom hova kapkodsz :D:D:D
Ha engem kérdezel, szerintem szülésig már ne nyúlj elektromos cuccokhoz :lol: :lol:
Mi tegnap porszívóztunk... Hanna nagyon nagy segítség volt abban, hogy 45 percig tartson... ő akarta összeszedni a zsömléjének a maradványait. Az volt 30 perc :D:D

Gem!
Édik vagytok együtt. :D Nem volt hideg a tenger?

Nyuszi!
Van most egy xar vírus. Remélem nem azt kaptad el! Kortyolgass hideg, rendes kólát. Az segíteni fog. Csak ki kell belőle keverni a szénsavat.

Konkri!
Te, figyu... és mi van, ha nem pihensz? :D Végig kapálod a kertet??? :D:D Hihetetlen vagy!!!! Nekem negyed ennyi energiám sincsen.

Jövő hétre isteni időt jósolnak. :D Annyit fogok sétálni ezekkel a törpékkel,amennyit bírok, az tuti :D:D Lehet elmegyünk állatkertbe is :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Hát, szerencsére nem folytatódott a róka, de nem is szülünk. :D Viszont kitartanak a görcsök reggel óta, ez most új, de ha ennyire nem fog semmi történni, akkor nem hinném, hogy bárkit beelőznék. :D
De reménykedek. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Kép
Vendég

Szüléstörténet:

Kezdem a legelején:

Hétfőn este 11-kor elkezdett görcsölni a hasam. De nem kibírhatatlanul fájt, inkább csak éppen érezhetően. Viszont feltűnően rendszeres időközönként jöttek a fájások. De aztán nem voltak sem erősebbek, sem hosszabbak, sem sűrűbbek. Azért aludni nem bírtam tőlük. Majd hajnal fél 3-kor teljesen meg is szűntek, akkor el is aludtam. Kedd reggel elvittem Bogit oviba, délelőtt semmi bajom nem volt, csak feltűnt, hogy Gergő kevesebbet mozog. De aztán úgy voltam vele, hogy másnap úgyis megyek dokihoz, és megemlítem neki. Délben mentem Bogiért az oviba, akkor sem éreztem még semmi különöset. Délután viszont már mondtam neki, hogy feküdjünk le a tv elé kicsit, mert valahogy furcsán kezdtem magam érezni.

Estére újra jöttek az enyhe görcsök, de már nem foglalkoztam velük, gondoltam úgyis elmúlnak. Este 10-kor készítettem magamnak egy nagy adag túrókrémet eperrel, azt jóízűen megettem, és készültünk aludni, de még előtte lezuhanyoztam, meg borotválás (mint aki érezte, pedig nem is sejtettem).

Egyszercsak iszonyatos görcs nyillalt a hasamba - ez este 11-kor volt. Mondtam is magamban, húúúúúú ez nem volt semmi. Majd egy bizonyos idő elteltével újabb erősebb görcs. Ekkor felkeltem, és járkálni kezdtem a szobában fel és alá, elkezdtem mérni a fájások közti időt, mert nagyon nem tetszett, amit éreztem. Jöttek is szépen rendszeresen... először 12 percenként, majd fél óra múlva 10, újabb félóra 8, majd hamarosan 6 és 5 percenként. Na ekkor még mindig úgy gondoltam, hogy kibírom reggelig, míg orvoshoz megyek. Aztán volt egy baljós előérzetem, és egyre jobban fájt... Fél 2-kor felébresztettem Zolit, hogy szerintem menjünk be a klinikára, hogy nézzenek meg mi van. Zoli felhívta a barátnőmet, hogy jöjjön át, hogy Bogi ne maradjon egyedül. Itt is volt 2 perc alatt, addig gyorsan felöltöztem és 1:38-kor indultunk itthonról.

A klinikán betessékeltek, az ügyeletes orvos megvizsgált, és közölte mindenkivel, hogy 8 cm-re nyitva a méhszáj, gyorsan készüljön a szülésznő, mert hamarosan szülök. Majd tárcsázta az orvosom, aki szintén rekordidő alatt ott volt. Közben bekísértek a szülőszobára, rámkapcsolták a CTG gépet, doki burkot repesztett, majd bekötötték az infúziót, ami után volt egy hatalmas fájás, és már rakták is fel a lábam a lábtartóra, és lehetett nyomni. A fejet a lehető leggyorsabban ki kellett nyomni, mert hirtelen lecsökkent a szívritmus. Mint kiderült a köldökzsinór rá volt tekeredve Gergő nyakára, megfeszült, és azért kellett gyorsan kinyomni a fejét, hogy a szülésznő minél hamarabb le tudja tekerni róla. A többi aztán már gyorsan ment. Szóval a beérkezésünk óta számított 35 perc alatt zajlott mindez, amit leírtam, mert Gergő 2:25-re kinn is volt. Rápakolták a hasamra, majd elvágták a köldökzsinórt, és elvitték lemérni. Aztán doki átnézett engem is, hogy van-e varrnivaló sérülésem, de szerencsére semmit sem kellett varrni. Aztán visszahozták Gergőt, odarakták mellém, és míg én 2 óra hosszat a megfigyelőben voltam, ő is ott szuszogott végig mellettem. Újabb pozitív szülésélményben volt részem, aminek roppant örülök.

Még jó, hogy ébresztettem Zolit és nem vártam tovább, mert akkor lehet, hogy vagy nem érünk be, vagy otthon szülök. Ami nagyon meglepett az a súlya volt, majd elájultam, mikor közölték mennyit nyom, vissza is kérdeztem, hogy jól hallottam-e, mert alig akartam elhinni.
Nagyon cuki baba, ha Bogival összehasonlítom, akkor mint két tojás.

Pénteken a gyerekorvos komplett átvizsgálta Gergőt, majd vitték hasi ultrahangra a belső szervek ellenőrzésére, aztán megkapta az első oltását, este anyagcsere-tesztet, és hallásszűrést csináltak nála. Mivel ezek mind rendben voltak, sőt tegnap már beindult a tejem is, így eléggé emberes adagokat kajál, mondta az orvos, hogy szombaton jöhetünk haza. Reggel jött az én dokim is. Megvizsgált, mondta, hogy minden oké, és már írta is a zárójelentést. Fél tízkor már indultunk is hazafelé.

Bogi nagyon örült, hogy itthon vagyunk végre. Öt percenként járt a szobába, hogy ő meg akarja nézni Gergőt. Remélem, hamarosan összeszoknak és megszeretik egymást.

Egyébként Gergő eddig nagyon nyugodt baba, kiadósakat eszik, majd 3-4 órát alszik.
Vendég

Heni, hűűűűűűűű, hát akkor tényleg perceken múlt, hogy beértetek.
Köszönjük a táblát. Eddig 5 kisfiú és 3 kislány érkezett meg. :)

Hari, köszi. Akkor várok türelmesen, hogy elmúljon. :D

Vok, írtam mailt.
Hát ma mi is kendőztünk, de szerintem melege lehetett Léninek, mert egyszer felsírt nagyon, akkor kiszedtem, levettem róla a rugdalózót és csak egy body maradt rajta, akkor visszaaludt, de aztán kis idő múlva megint kezdte. :( Ez kb. két órán belül játszódott le. Ja, és szabad levegőn voltunk.
Viszont nem tudtam úgy rakni, hogy a feje ne legyen kint, így meg izgultam, hogy megfő a feje (azért egy nagyon vékony sapi volt rajta), a pofiját meg ugye végig takartam a kezemmel a napsütés elől.
Egyelőre nem megy ez a kendőzés, pedig úgy szeretném.

Kedvenc képeim a napokból:

Kép Kép

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, ezek tényleg szuper képek! Hülye szöveg, de meg kell zabálni Lénát mind a kettőn!

Heni, köszi a beszámolót, el sem hiszem, hogy így is lehet szülni. Persze gondolom ehhez hozzátartozik, hogy neked mint mondtad, nagy a fájdalomküszöböd, tehát a nagy részét otthon végigcsináltad annak, amit az "átlag" nő már a kórházban szenved végig.

Képzeljétek vannak fájásaim, csak az a baj, hogy mindez a homlokomban. Szóval magyarán megint homloküreg gyuszim van. A fene egye meg. Én mondtam, hogy nem a fájdalmat hiányolom, hanem a szülést. Na mindegy, most már ezzel küzdök, legalább nem gondolok annyit a szülésre. Csak hát fáj és egy kissé ideges is vagyok tőle, mert így akár a lehajolás, akár az erőlködés is mind olyan fájdalommal jár, hogy csak na. Hát így még nyomni se tudnék :roll: Mert gondolom az EDA azért a homlokomat nem fogja lezsibbasztani.

Kép
Kép
hari

Hari,
en a helyedben az EDA esetleges homlokzsibbasztasi hatasat nem firtatnam az aneszteziologusnal, lehet, hogy egy csoppet kiakasztanad vele :lol: bar azt mondjak, szulo nonek mindent szbad, tehat elvileg szabad a palya...
Egyekent sajnalom a homlokureg-gyulladast, eleg szadi lehet, foleg igy szules elott!

Csilla
edesek ezek a kepek! Azt hiszem, talan meg en is elcsabulok, es veszek egy ilyen furdetot. Pedig ha mar kettovel megvoltam nekule, talan most is kibirnam. Szoval meg megfontolom.

Heni,
le a kalappal elotted, tenyleg nagy voltal. Es ezt az extragyors szulest szerintem csak magadnak koszonheted, hisz azert mar napok ota voltak fajasaid. Lehet, hogy mas, mint mondjuk en, mar sokkal korabban berohant volna a korhazba.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hat szep napot az egybegyulteknek :) Eeeedes kiscsaj ez a Leni, az a furdetos foto valami tunderi! :)

Na en meg felve meselem, mert meg kikapok itt, de ejjel aludtam 2 orat. Este 8 korultol olyan helyre kis josloim voltak... es mivel nekem korabban ilyen sosem volt, most uj tapasztalatokra tettem szert. Egeszen pontosan hogyne lettek volna ilyen fajasaim mar, csak sosem tartottak napokig illetve hetekkel meg napokkal szules elott nem voltak, hogy aztan elmuljanak. Mindenesetre ezeknek koze nincs a normal kosziklas kemenyedesemhez... igy fel is hivtuk a szulesznot 11 korul, hogy szakertse meg a szitut, de mivel all a burok es megvan meg a dugo is :D ezert azt mondta szerinte csak a bebi valtoztatott poziciot (hat ez siman lehet, szerintem lejebb ment a hasam) es ez ettol van, el fog mulni, no meg fekudjek a bal oldalaomn ugye, es ha valami nagyobb valtozas lenne hivjuk megint. Nos nagyobb valtozas nem volt a bal oldalaom egyaltalan nem birtam aludni, a jobbon sikerult ugy kettot :) Ugyhogy roppant friss es kivanatos vagyok :) Ellenben nem multak el a nyavajak...rendszertelenebbek es ritkabbak lettek de el nem multak. Most igy ebren meg maszkalva kevesbbe erzem, de kb minden egyes porcikam tokre faj lent, es ez mar masfele (vagy most masfele) mint a siman sopontan kemnyedos tagulos, nemfajos braxton hix. Na meglassuk ma elmulik e teljesen. Vegulis holnap doki, akkor betekint, hogy okozott e ez valamit (a nemalvason meg a fajason kivul) vagy sem.
Ugyhogy most ez van.
Jol megfoztem a bablevest tegnap este, erre kiderult, hogy nincs itthon egy szemernyi hagyma sem, igy nem lett meg berantva :) Valahogy le kell vergodnom meg a boltba hagymaert, hogy ezt megejtsem es be tudjam fagyasztani. Valamint tegnap akartam kiporszivozni (macskatlanitani) a babaszobat, felkerult a fuggony, erre emberem a mult heten zsakot cserelt a porszivoban ami elhagyta a helyet (marmint a geoen belul a zsak hagyta el a helyet, a porszivo azet megsem :D), ezert az osszes kosz a gepben landolt (gondolom reszben a motorban is, szerencsere nem egett le, ott a szuro) es ez volt az uccso zsak, igy nem lehetett porszivozni zsak hijan :)) (este meg gyorsan osszedobaltam a korhazi pakkot, mert az am meg nem volt csak ugy saccperkabe, na majd ma ha lesz erkezesem rendesebben osszerakom...)
Hat ezek vannak igy borongos hetfo reggelen. (jelentem, hul az ido, borul es holnaptol eso is varhato valamicske)

luna6

Sziasztok!

Heni, gratulálok Gergőhöz, nagyon szép baba! Annyira cuki pofija van, mintha nem is pár napos lenne, olyan kisimult.

Csilla, Léni egy tündér! Az a fürdős kép! Ott mit csinált, meglepődött? Annyira édes! :)

Luna, ne irogass ilyeneket, még a végén megvernek itt a csajok, hogy beelőzöd őket! :)
Nálunk most dögmeleg van, nyoma sincs borongós időnek.

A szüléstörténetek gyönyörűek, tényleg mindenkinél volt valami nem várt esemény.

Már nem tudom, ki kérdezte, de igen, a fürdőnkben a csempe Zalakerámiás, és a mosógépünk is LG, alias Limbo Géza a becsületes neve.
:lol:

Kép
jenny29
Mór

Nem all szandekomban elozni, illetve nem en csinaltam eztet, eddig ugye egy szoval nem irtam, hogy en siettetnem mar a dolgokat :) Ez csak ugy befigyelt :) De gondoltam majd jol nekem esnek, ehez kepest mekkora itt a csend :)

luna6

Luna, lehet, hogy mindenki szülni van. :lol:

Kép
jenny29
Mór

Hat vegulis Hrinak mar nem art, az Akos koncertnek is reg vege :) Es kulonben is, felolem mehet mindenki. En most egeszen embersegesen erzem magam, a bolt is kinyitott vagy 29 perce, ugyhogy meggyozom magam es levonulok (jooo lassan persze :D) hagymaert. Addig eleve ugysem tortenik smemi ugye, amig a minimalis mennyisegu tervemet nem teljesitem :) Es a bableves meg benne van :D (lehet veszek meg egy kis csirket is porkoltnek, hogy had teljen a fagyaszto... ha mar igy osszekapom magam :D)

Kulonben is meg van vagy 20 napunk ugye, szal raerunk kivarni, mig elokerul a nep :)

luna6

Sziasztok!

Én anyakönyvi kivonat másolatot vadásztam a hivatalban, most meg készülök főzni, csak már megint a "miafenétfőzzekamivanitthonésgyorsankészenvan" dolog foglalkoztat. Utálok a konyhában, a dög melegben ácsorogni!

Nekem elmúltak reggelre a görcseim, csak szívattak, na, mindegy, azért ma megemlítem a szülésznőnek, meg a róka komát is, bár lehet nem kéne, nehogy be akarjon utalni. :roll:

Na, megyek a konyhába, száműzetésbe :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Jó főzést nektek! Én ma nem főzök, maradt elég hétvégéről.
Jóslóim nekem is vannak, de nem vagyok hajlandó foglalkozni velük a héten. Az én agyam úgy van beprogramozva, hogy jövőhét vége felé jöhet a gyerek, addig nem. :D

Lassan megyek a védőnőhöz, persze a legnagyobb melegben kell felcaplatnom. Viszek neki pisit, hadd örüljön. :lol:

Kép
jenny29
Mór

Hat nekem is van kesz kajam enni, meg van sok borsoleves, de a babot be kell fejessem es eltenni, es vegulis vettem csirket, ebbol is porkoltot csinalok es elteszem :)
Azert ez fajos volt mar ez a seta a boltba... sebaj, legalabb megvettem a pelenkasvodrot is, most eloszor akadtam olcso es fedeles vodorre :)
Azert jo, hogy vedonohoz legalabb nem kell maszkalnom, bar lehet kesobb meg majd jol jonne gyerekkel.

Nyuszi, fozzel valami egyszerut... tejbegriz pl? :) Vagy valami egyszeru tesztat...

luna6

Na, már felraktam a kaját, bár nem egy nyári menü, brassói. :)
De ez volt a rendelés, bár Én nem hiszem, hogy sokat fogok enni belőle. Inkább csak egy kisebb adagot, és inkább eszem gyümölcssalátát utána. (vagy előtte :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Luna!
Hát, 3diknál lehet, hogy sietős lesz a kiskrapek dolga :D:D De izgi :D Főleg, hogy én már túl vagyok rajta és itt szuszog a másik szobában... könnyen beszélek :D:D

Hari nem üzent még, hogy bevonult volna kórházba... :D Szólok, amint kapok valamit. Most van netünk és nem is várható vihar, hogy ne legyen :D:D

Heni!
Hát, én is szeretettem volna így szülni. :D:D De ez nálam esélytelen, mint kiderült :D:D Örülök, hogy ilyen jó élmény volt ez is! :D:D A pasid nagyon cukor :D:D

Hari!
Mond mááá meg a homlokodnak,h ogy nem kell folyton begyulladnia :D:D:D :?:? Sajnálom,h ogy megint! Milyen az első hétköznap Lilivel? Mit csináltatok a 7végén? Voltatok valamerre? Olyan kuvva jó idő volt :D Én voltam Alexel vásárolni, mert Hanna Zsófizott. Fura volt ismét egy mini manóval sétálgatni... :D:D
Hanna be akar velünk menni az oviba, de én annyira nem vágyom még Alexal olyan sok gyerek közé,. főleg, hogy hányós-fosós vírus is van a városban...

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, egyelore konszolidalodtam (bar Heni is ugye napkozbenre :)) es hatha a szulesznonek lesz igaza es csak elmozdult a skac es ez semmit nem jelent (most pl marhara kepeszt am benn)
Mindenesetre nekem ilyen joval korabbi jozloim eddig nem voltak, ha en egyszer belekezdtem azt akkor vegig is vittem, ez most nekem is uj :) (jahh, egyebkent csak mondom, ugy tervezem, hogy masolom ezzel a harmas kanyarral majd Henit, ha mar neki olyan jol bedumaltam, hogy csak kitolni ment be a korhazba a bebit :D:D)

luna6

Luna!
Helyes! :D:D:D
Csak úgy időzíts, hogy még beérj... :D Hannás topikban van egy leányzó, aki a 3dikat konkrétan a kocsiban nyomta ki... :D:D és kemény 15 percre laknak a kórháztól.... :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Rózsa és Heni szüléstörténete is hüphüpp, azt hiszem, nem tudtok történetet és képet tenni nekem, amin ne pityeregnék. Nagyon jó, hogy túl vagytok rajta, csak Téged sajnáltalak kissé Rózsa, hogy menyi viszontagság ért, és ez most iszonyat közhely, de tőlem már ne vedd zokon: minden jó, ha vége jó - és nagyon cuki Balázska, és valóban a 3-asban képetek, álom, amilyen idilli, a nagyszempillás kislányoddal.
Heni, végülis úgy tűnik, hogy nagyon is bírható volt ez a szülés, az otthoni fájdalmaid persze nem lehettek kellemesek. Látod, tartottál tőle, és úgy látszik, mindkét alkalommal nagyon szerencsés voltál, attól, hogy Bogival könnyen szültél, még Gergő sem akart lemaradni. Valóban szép a kisfiad is, nagyon, boldog lehetsz Te is igazán.

Csilla, Léna csúcs!
Tuti nem unatkozol, micsoda grimaszokat tud vágni, persze biztosan mindegyik kisbaba, de nagyon jól elkaptad megint a fürdetéskori pofikáját. Édes. Bölcsőhöz gratula, igazán leleményesek vagytok.
Sajnos az esti sírás elmulasztásához nem tudok mit szólni, esetleg annyit, hogy pont most olvastam a Suttogóban, az elalvás előtt 3 szakasz van, legjobb nagyon-nagyon résen lenni és az első szakaszban ágyba tenni a kicsit, már az első ásításokkor, mert különben "túlpörög" és akkor már azért sír olyan nagyon, mert úgy akarja kizárni a külvilágot, sok neki már az inger. No, de ez nem az élet, hanem egy könyv, ráadásul sokak által vitatott elvekkel. Csak pont tegnap olvastam...

Nos, tessék nekünk is gratulálni, uis tegnap az én férjecském befejezte a bölcsőnket!!!
Képek:
Kép Kép Kép

detti_10

Lányok, régebben írtátok a magnézium elhagyását. Valóban el kéne hagyni? én még szedem, de talán inkább csak megszokásból, nem vészesek a keményedéseim.
Viszont mintha jóval kevesebbet mozogna Szende, de azért - az éjszaka kivételével - azért talán minden órában megvan a 10... Esténkén tbiztosan, mert akkor nagyon vackolódik, de nappal, így délelőtt pl. egész nagy a nyugi. Szerdán CTG, azért azt hiszem, addig nem lesz olyan ijedelem, hoyg menjek, mármint soron kívül.
Mondjuk mindtha lejjebb ment volna a hasam.

Jaj, Konkri, vagy többiek. Lefotóztam azt a bizonyos rejtélyes kiegészítőt a babakocsinkból. Külön volt csomagolva, ezért gondolom, hogy inkább valami pelenkázó lap-féleség, mint vmelyik alkotórészbe plusz betét. Ti szerintem okosabbak vagytok.
Kép
Kép

Babaruhák mosása: az összessel végeztem! Ki is vannak vasalva, és tuti ilyen sem lesz még egyszer, csoportosítva, post it-tel feliratozva 8) berakva a komód polcaiba!
Mosószer nálunk: http://www.biokukac.hu/termekek_view?id=2732 vettem hozzá a fehérítőport is, és öblítés 20%-os ecet+víz 1:5 arányban, hozzá 1-2 csepp tiszta illóolaj. Az egész végeredménye: szinte teljesen illatmentes, tiszta, puha. Büszke vagyok, hogy legalább a babával kapcsolatban kissé zöldülök, mert amúgy sajnos nem igazán jellemző, a szelektáláson és szervesek komposztálásán kívül.

detti_10

Luna, nem rémisztgetni akarlak, csak ez jutott eszembe :D:D Ami nem jelent az égadta világon semmit :D:D
Most milyenek a jóslóid? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Itt vagyok ám!!! :lol: Homlokom is jobb, úgy látszik a Jóisten megkönyörült rajtam. Úgyhogy most már olyan fájásom SINCS. Meg másmilyen sem.

Detti, tényleg szuper a bölcső, erre érdemes volt várni!!Gratulálok hozzá!

Én végre kipróbáltam az új gumiaimat! Elmentem vásárolni, vettem jó sok fagyit, meg gyümölcsöt, meg csokit. Kb. ennyi. Össze-vissza le voltak zárva a sávok, úgyhogy számomra izgalmas út volt.

Luna, tudod mit? Menjél szülni. Most úgy döntöttem, átengedem mindenkinek a helyemet. Ha Bence ennyire jól van odabent, akkor maradjon. :lol: Mondjuk azért majd szerdán megpróbálok kisírni egy beindítást, ha a doki is ésszerűnek látja. Majd kiderül. Mondjuk nincs semmilyen időpontom szerdára, mert nem adtak, mondván már nem lesz rá szükség. Úgyhogy lehet, hogy jó sokat kell majd várnom a soromra. Én is úgy terveztem amúgy, hogy úgy csinálom mint Heni. De a beindítással sincs nagy bajom, akkor legalább tutira tudom mikor kell bemennem :lol:

Nálunk tényleg szuper idő van, ezt szeretem. Ki is gondoltam jó okosan, hogy palacsintát fogok sütni. Az jó ilyenkor 30 fokban. Mármint a sütő mellett állni. Viszont olyan guszta lekvárt vettem, hogy ki kell próbálni. :lol:

Vok, mi leginkább itthon voltunk, mostam, mesét néztünk, mikor meg nem volt olyan hőség kint voltunk az udvaron. Mára is ezt tervezem, illetve Apa megígérte, hogy kiporszívózza a Pandust és akkor én lemosom. Úgy imádom őt, ennyit megérdemel (mármint a Pandus). Lili kicsit náthás, amit nem értek, ebben a jó időben, de nem vészes, legalább is eddig.

Hát ennyi egyelőre. Majd még jövök.

Kép
Kép
hari

Eszter, es lepenyi szakasz meg minden az autoban? Hogy volt ott helye nekivetkozni? meg egyeb ilyen gyakorlati kerdesek? :D (ejszaka azert megfordult a fejemben, hogy atyaeg, ilyenkor mi van :D:D)
Amugy most, hogy elfoglalom magam (elkeszult a bableves, most hul, illetve feltettem a csirkeporkoltet is... ugy belejottem a fozesbe, komolyan, ihletem lett... lehet a vegen ha nem borogatom valami ilyesmit csinalok majd fizu korul, hogy ilyen alap es varialhato dolgokat kisebb adagokban belefozok a hutobe...) ugye egeszen mas. Sajog a mindenem amugy, fajdogal az egesz hasfalam meg derakam de semmi drasztikus, persze ugye nem is figyelem ugy mint ejjel. De asszem most ez lehet az ejjeli mutatvanyok utohatasa es a mindenemfaj dolog. Ujabb, fajos josloimmost asszem azert nincsenek. Gyerek feszkelodik rendesen, de most jobban erzem... o tuti valamit varialt a helyzetevel benn, lehet o okozta ezt az egeszet, ahogy a szuleszno is mondta. Csinaltunk este egy osszehasonlitos kepet, es bar nem feltetlenul latom, hogy lentebb van a hasam, de ugy tunik, hogy a koldok alatti resz sokkal 'oblosebb' lett (szoval a teteje nem ment lejebb, de a gyerek megiscsak alabbereszkedhetett) es amennyit en vecere mentem tegnap emiatt, ott nehezedik az egesz elol :) (jah, es tegnap nemhogy szorulasom nem volt, hanem lajtosan mentem, ketszer is... bar ez nem hasmenes persze)
Na most hogy ideultem azert fajdogalgat a kemenyedes, de most nem olyan huvelybe meg derkba ment csontba hatoloan mint ejjel. (persze tudom milyen a szulesi fajas, azert annyira nem volt eros ejszaka sem, csak neha sajdult bele, de persze ugye nekem legutobb csak par oraval a kibukkanas elott lepte at a szerintem mar faj kuszobot :D)

Hari, ha nem muszaj, ne akarj inditast amig lehet, vard meg hatha elindul...amikor kell a doki ugyis mondani fogja. (de tobb 'komplikacio' lephet fel inditottnal mint spontan indulasnal, szal legyel turelmes mint Hari is volt :D:D)

luna6

[quote="hari"] írta:hariMára is ezt tervezem, illetve Apa megígérte, hogy kiporszívózza a Pandust és akkor én lemosom. Úgy imádom őt, ennyit megérdemel (mármint a Pandus).

Na mar akartam irni, hogy tuti szulni fogsz mert mindenfele toled nem vart erzelemkitoreseid vannak, de aztan korrigaltal, hogy kit is imadsz :D:D:D:D:D

luna6

Luna, azért Apát is imádni fogom, ha kiporszívózza. Azt már nem vállalom, mert ahhoz elég szűkös a hely a kocsiban. Ő meg olyan kis mozgékony ha már elkezdi. Csak hát az elkezdéssel vannak a bajok. Én viszont alig várom, hogy moshassam, úgy szeretem, mikor csillog villog. Kivéve ott ahol ugye meghorpasztottam :lol: Ott akárhogy mosom, nem akar csillogni.
De szülésre visszatérve, lehet hogy tényleg itt van lassan az időd??
Beindítást persze a dokira hagyom, csak gondoltam rákérdezek nála. Lilinél utólag azt gondolom, hogy jó volt már hogy beindították, mert már máz sem volt rajta és valahogy ő már nagyon kikívánkozott, csak nem jött. Aztán lehet, hogy már másnap magától kibújt volna, de hát ugye ezt sosem tudom meg. Na majd a doki eldönti hogy legyen. Mindenképp kérek UH-ot, hogy minden rendben van-e, aztán meglátjuk.

Kép
Kép
hari

Na nem is ugy gondoltam, hogy ordogtol valo az inditas, csak ugy, hogy turelmetlenseg vegett ne terdelj a doki ele, hogy te uuuugy szertened, leccileccilecci :D:D:D

Lehet holnap neked is kiakad a vonalzod? Most nezem, hogy neked ma gratulalni kell a fordulodhoz :D:D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?