A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

adryn, kijöhet az aranyér a hasmarstól is. az utolsó harmadban bármi megtörténhet :?

Kép

Kép
gabka77

Gabka: ez bíztató... :?

rájöttem nincs mérőszalagom itthon.. apu elvitte.. úgyhogy nemtok haskörfogatot mérni.

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Aranyér: Adryn, igen, az az. És örülj, hogy nem fáj. Ez tud nagyon vérezni és fájni is. WC után ne WC papírt használj, mert az könnyen kisebesítheti, hanem zuhanyozzál vagy esetleg törlőkendőt lehet használni. Nekem az első szüléssel jött ki és azóta szorulás esetén számolnom kell vele, de szülések környékén a legrosszabb. Most már a 6. hónaptól küzdök vele. Jelenleg én is reparont használok....

Nekem is hasmenésem van, de nekem az antibiotukumtól. Nem is merek messze menni WC-től.... :oops:

Annak ellenére, hogy éjszaka egész jól aludtam, reggel 9-től 1-ig megint aludtam. Többször próbáltam felkelni, de nem sikerült. Azt hiszem nagyon kimerültem. Most sem érzem, hogy kipihent lennék és bírnék szudnikálni, csak hát most már itt van velem a csipet-csapat.... Éjszaka meg majd megint kipattan a szemem. Ki érti ezt??? :shock:

Dokim szombaton megy 1 hétre síelni.... Szóval jövő héten nem szülök.... :lol: :lol: :lol:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Ja, a haskörfogatom 125 cm.... :oops: De ugye én vagyok itt a legnagyobb darab egyébként is.... :oops:

Katka

katka22

Kuklika, ha rongybabát kér Boti, szerintem azt kell adni neki, vannak kislányok akik autóval játszanak, meg a kabalákért a kisfiúk is odavannak még ebben a korban(keresztfiamnak is tetszettek), a rongybaba meg majdnem olyan, lehet van valami pszichés is benne, hogy kistestvére lesz? szerintem nem gáz! aranyos :D
A kád az spar-os, 2490, van benne egy kis támasztó. Bár szerintem én majd csak felétartom, ahogy nagynéném csinálja, kezdetben még úgysem rakjuk bele. Szegény gyerek :lol: :lol: :lol: :lol: teljesen rám lesz utalva :lol:
Igen nőtt a pocim, és hogy alacsony vagyok, néha nekem is úgy tűnik, mintha gurulnék :lol: :lol: 11 kilót híztam eddig jóindulattal, mert a csizmát mindig leszámolják. Ma voltam védőnőnél.

Pulcsi, az enyém 96 cm.

Tencsi, köszi, de valóban mások az indítékok, ő ilyen beállítottságú, vannak ilyen emberek, nekünk már az utcán is szóltak be ügyintézni mentünk valahova. Hagyjuk is.. Szóra sem érdemes, viszont szép a pocid! És milyen jó alakod van neked is.

Katka, mi az a kókusz betegség? :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.01.30 17:05-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nekem székrekedés, aranyér állandó, és hogy vérzik!! nagyon

Bea, Maja

Kép
bea1978

Hogy ti megint mennyit írtatok :shock:

Haskörfogatom: 108 cm

Aranyér: doki ír fel rá kúpot, de az aloés (forever living) kék krém vagy lips is nagyon jó. (Egyébként beszáron bármit tudok nektek szerezni belőlük)

Én ma voltam ctg, pisi, vérnyomás, vérvétel, szemészeten. Ilyen sokat még nem mozgott ctg alatt, úgy felment a szívverése 182-ig is. Remélem az nem baj :roll: vérnyomásom vmi sz@r mérőn 173 volt, megnézte a másik karomon 133. Hát, kicsit betojtam. A lakmuszos vizeletméréssel nem volt fehérjém. A szemészet dva volt, kaptam pupillatágítót, nagyon dván néztem ki, mint egy igazi drogos vagy mint egy macskanő :wink: ez volt délben és még mindig abnormálisan tág.... de nincs bajom, csak a szemem romlott. A magasvérnyomás miatt nézték a szemfenekemet, h van-e érroncsolódás. És jövő7en uh.

Már várom, h itt is essen a hó!

Tök jó adryn, h nem hagynak téged sem egyedül, párod tesója legalább ott van neked. Aranyosak, h így befogadtak :P

Rszg: akkor már holnap ott lesz Géza? Tök jó!

A bemutatott pocakok nagyon csinik, én már mezítelen nem mutogatom nektek :? a csíkok :evil:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Adryn
én bioboltban vettem aranyérre krémet. az a neve, hogy aranyér elleni krém 8) nekem csak a terhesség elején volt nyáron.
mostanában tök jó a székletem, és van, hogy többször is kell mennem, aminek a hízás miatt örülök! :wink:
Fannival nem volt aranyerem terhesség alatt, de szülés után kijött sajnos...

az én haskörfogatom 101 cm, pont szerdán mértük le a barátnőmnél. :D

ma 5-kor én is fenn voltam... Fanni csúnyán köhög és taknyol, láza nincs szerencsére, viszont nekem is kapart a torkom éjjel, és hajnalban légszomjra ébredtem... aztán jött Fanni is, és végig köhögte mellettem a hajnalt reggelig, úgyhogy nem sokat aludtam... du. sem tudott aludni, mert úgy köhögött, hogy 20 perc után felébredt rá... :?

képzeljétek, vizesedem... ha a lábamat megnyomom, úgy marad a bőr, benyomva... :shock: nagyon durván néz ki... viszont úgy ránézésre nem dagadt...
na nekem ez sem volt Fannival...
úgyhogy nekem is ez a nehezebb terhesség... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: Nekem éjszakai hurutos köhögésre egy dolog jött be (pedig rengeteg dolgot próbáltam) a gyerekeknél és az a Spiropent. Hörgőtágító. Gyerekorovossal lehet feliratni receptre. Nem mondom, hogy tömd vele, de szerintem az se jó, hogy nem alszotok egy hétig. Ez egy fél óra alatt hat és utána tudnak aludni....

Én is vizesedem, de nem a kezem vagy a lábam vagy legalábbis az nem látványosan, hanem már hetek óta úgy kelek, hogy a felső ajkam fel va dagadva.... :oops:

Bea: tehesen sokan küzdenek székrekedéssel. Te szegény!Alapvetően az étrendeden kellene változtatni, hogy elviselhetőbb legyen.... Néha nekem is van székrekedésem és bizony, akkor nekem is vérzik.... Egyből rengeteg rizst, salátát és gyümölcsöt eszek. És utána jobb. Most a hasmenésem az aranyérre kész áldás....
Kókusz=streptococcus baktérium, ami elszaporodott a szervezetmben és a babára életveszélyes lehet, ha megfertőződik és a gyerekorvos nem elég gyors.... :oops:

A gyerekeknek nálam is folyik az orruk és kezdik a köhögést. Ez a hónap azt hiszem ilyen lesz... meg a március is ilyen szokott lenni.... Remélem áprilisban felélegezhetünk.

Katka

katka22

Pappilon: örülök, hogy viszonylag jól vagy... :) Azért ennyit rohangálás nem éppen számít pihenésnek. A pupillatágítónak úgy tudom, hogy 12-24 órás hatása van, de aztán elmúlik....

Rszg: Nagyon talpraesett és bátor csaj vagy. Komolyan. Remélem holnapra már jobban leszel. Ez a remegés nagyon rosszul hanzik. Szerintem mindenképpen kérdezd meg a dokidat, ha ő előre ezt nem mondta.... Inkább egy felesleges telefon, mint....

Katka

katka22

katka: nem is engedte anyu, h rohangáljak. Taxival megyünk mindenhova, ha nem tud vki elvinni és a legtöbbször meló miatt nem tud, úgyhogy jó drága multaság ez nekünk :?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Pappilon: A taxi tényleg nem két fillér, de azt hiszem teljesen érthető, hogy anyukád ennyire félt Téged ebben a helyzetben. Hiába! Anya csak egy van! :) És tényleg az a legfontosabb, hogy ne legyen bajotok és még egy hónapot kibírjál...

Katka

katka22

Csibb: én lábam is dagad :( bár nekem nincs összehasonlítási alapom előző terhességgel kapcsolatban. reggelre jó szokott lenni, de amint felkelek és talpraállok, mászkálok már dagad is... ma is úgy takarítottam hogy óránként 15 perc polcolásra leálltam :? úgy látom ez az utolsó hónap nem lesz a kedvencem.. pedig eddig tök jól elvoltam.. most meg.. aranyér, vizesedés :evil: na jó nem panaszkodom.. másnak még rosszabb... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Katka, és az mitől alakult ki? (kókusz)

Hát igen az étrendemen változtathatnék, mert sok szenvedéstől megkímélném magam, már ilyenkor erőm sincs nyomni :oops:
az a baj, hogy túl sokat sütök, mert kívánom a süteményt, több zöldséget, joghurtot, kellene ennem inkább helyette, tudom én, de mást kívánok :lol:

Papillon jó sok vizsgálaton esel keresztül! Kitartás!
Én nem vizesedem még.

Bea, Maja

Kép
bea1978

az utolsó hónap nem csodás, mégha a terhesség maga jó élmény is a vége .... valszeg ez azért van, hogy kevésbbé "féljünk" a szüléstől :)

az én pocim 114 cm, most mértem :)
+15 kilónál tartok, ami kevesebb mint Levivel volt :)

nekem is dagad már a lábam, de ez is az utolsó hónap szépsége :)

Kép

Kép
gabka77

Bea: az nem baj ha kívánod a sütit, én is édesszájú lettem most, de azért 1-1 narancs vagy alma belefér 2 szelet süti közé ;) reggel a szendvícsre meg tegyél összevagdosott salátamixet, úgy a felvágottat meg a sajtot és igyál valami dzsúszt. vagy néha müzlit joghurttal.. hidd el meghálálják a beleid :)

KépKép
KépKép
adryn

jaj Gabka: én nem félek.. lennék inkább már túl rajta :D még 3-4 hét és megtudom én is mit vártam annyira.... :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

naugye, hogy Te is inkább túllennél már rajta :)))

ha a vége is olyan kellemes lenne, mint a legeslegeleje, akkor senki nem várná a szülést, ami lássuk be nem hasonlítható az kezdeti orgazmushoz :)
gabka77

Sziasztok!

Most találtam erre a fórumra.
Én március 15- re vagyok kiírva, az Uzsokiban fogok szülni.

Kár, hogy nem találtam korábban ide, mert két másik fórumon beszélgetek ugyan, de nem igen van velem egy idős terhes, így vagy előre haladunk a témában, vagy már átélt dolgokat beszélgetünk.

Végigolvaslak Titeket és akkor tudok valami értelmeset is írni talán:)

Kép

Kép
orsi0509

Szia Orsi,

Jó, hogy ránk találtál... Legalább a végén csatlakozni tudsz. Az is valami. :)

Katka

katka22

Csatlakozom :)
Üdv itt Orsi! :)

Addig is írhatnál nekünk magadról egy kicsit :)
gabka77

Na, átfutottam egy- két témát.

Csibb! Amit Katka ajánl, Spiropentm az nekün kis bevállt a fiamnál!

Bea! Én is iszonyatosan édesszájú lettem, ami meg is látszik, mert már 13 kg- t szedtem fel. A fiamnál a sóra kattantam rá, no meg töménytelen mennyiségben zabáltam a gyümöölcsöt, most meg állandóan kakaót, lekvárt, sütiket, meg mindeféle édes kaját kívánok. Gyümiből is sok befőttet eszek, mert az azért mégiscsak gyümölcs, de jó édes:)
Ha van valami abban, hogy ha édeset kívánsz, lányod lesz, ha sósat, akkor fiú, akkor nekünk most lányunk lesz, mert a fiamnál a sós téma bejött:)
Ja, amúgy mi meglepinek a akarjuk a nemét. Úgyis akarunk még gyereket, így totál mindegy, mi lesz és a fiúnk is meglepi volt, nagyon jó volt az így. Örülnék egy lánynak, egyszer mindeképp akarok majd, de egy kiskrapek is szupi lenne:) Addig próbálkozunk majd, míg össze nem jön mindkettő nem. Bár a férjem azt mondta, hogy ha megszülöm a 19. fiút, akkor ugye leállunk a próbálkozással??!!

Lábdagadásom nekem nincs, nem volt előző szülésnél se, így ehhez nem tudok írni.
Aranyerem nekem szülés után fél évvel jött ki, és magától visszahúzodott.

Katka!
Alvásproblémám nekem is van. Egyszerűen nem tudok egyhuzamban 4 óránál többet aludni.
Így szakaszosan alszom: lefekszem este 9- kor a fiammal aludni, felébredek 1 körül, 4- ig nem utdok visszaaludni, 7- kor ébresztő ovi miatt, aztán délben lefekszem és alszok még 3- ig. Így igazából jól elmegy az egész nap azzal, hogy alszom, meg a fiammal vagyok. És csak úgy röpülnek a hetek.
Édesanyám olvasta valahol, hogy ilyenkor már a kismama alváigénye átáll a baba alvászokásáshoz, mármint a szakaszos alvásra gondolván. Nem tudom, ez van- e mögötte, csak bízom benne, hogy a szülés majd egy kiadós alvás után idnul meg, nem épp holt fáradtan...

Na, szerintem első alkalomhoz képest elget írtam, bocs, ha valakit untattam.

Kellemes estét mindenkinek!

Ors

Kép

Kép
orsi0509

Gabka! Katka! A nagy regényírás közben már írtatok is és köszönöm a kedves üdvözlést!

Nagyon röviden:
27 vagyok, férjemmel 11 éve vagyunk együtt. Van egy 4 éves kisfiúnk, akit még Kaposváron szültem, lévén, hogy pár éve élünk még csak Pesten, konkrétan Zuglóban.
Szakmámat tekintve rendezvényszervező vagyok, bár a gyes utáni visszatésérkor ingatlanozni kezdtem, mert így jutott elég időm a gyerkőcre:)

Most vagyunk a 33. hétben, az első 12 hetet nagyon rosszul viseltem, amit furcsáltam, tekintve, hogy a fiammal még hányingerem se volt. Ennek elmúltával viszont minden totál O.K. Semmi panaszom, az alvásproblémát és a gurulást nem számítva:)

Asszem mára tényleg befogom:)
orsi0509

Halllihóóóó,

Szia Orsi, üdv itt! örülök, hogy ránk találtál! sztem sokáig fog tartani míg visszaolvasol :D!!!
na a bótban megint asszonták, hogy nagy hasam van!!!
pénztáros csaj (fiatal) mikor meglátja a pocóm: mekkora pocak, TE-JÓ-ÉG!! arc hozzá: :shock:
én: bizony és még van egy hónap!
pénztáros: egyedül van?
én: :lol: aha
mindenki azt hiszi, h vagy holnap szülök vagy ikreket várok! már szinte előre válaszolok ezekre a reakciókra :D!!!
apával ketten vagyunk :), borozunk, bulizunk :)!!!

Szép napot!
Vica
wicca

wicca: milyen bor? vörös? hadd csatlakozzak :lol: :lol:

én is Üdv Orsit :)

KépKép
KépKép
adryn

Wicca
hol van a fiad?
jó mulatást!

Orsi
üdv köztünk, jobb későn, mint soha! :wink: köszönöm a tanácsot, majd kipróbálom, csak most nem akaródzik nekem ezért elmenni az orvosi rendelőbe, mert igazán nincs nagy baj, nem kockáztatom meg, hogy benyeljük az influenzát! de megjegyzem! vagy feliratom valahogy.

Katka
neked is köszi!

a másik nagy parám, hogy mennem kell vérvételre, de a kórházban megszüntettek egy csomó mindent, csak pár dologra vesznek le vért, ezért el kell mennem a háziorvoshoz, és kérni kell beutalót a körzeti rendelőbe... :? újabb influenza veszély forrás...

én is parázom, hogy mi lesz két gyerekkel, de már úgy vagyok vele, hogy nagy baj nem lehet, majd csak megoldjuk valahogy, csak legyen már kint ez a gyerek, mert már nagyon kényelmetlen! :lol:

én mindent kívánok, sósat, édeset is. nálam nem jön be...

Papillon
örülök, hogy minden ok volt!

Adryn
ez nem is volt vészes akkor, örülök, hogy jobban vagy!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

aranyérre próbáljátok a reparon helyett a Posterisan Fortét. Nagyságrendekkel jobb, csak kevés orovos ismeri, azért nem ajánlják.

Adryn: nekem első terhesség előtt időnként fájt a végbelem, de nem vérzett, nem volt kívülről tapintható semmi. Valszeg akkor még csak belső aranyér volt. Mikor Lucát vártam, akkor volt egy durva vírusos hasmenésem, az hozta elő, utána lett olyan, mint ahogy most írod, hogy kilóg egy db belőled. Szülés után sem ment vissza. Ha az a kilógó vmi nem fájdalmas, akkor az csak egy szövetdarab, a "lényeg" bent van. Viszont a belső aranyér, vagy akár csak repedés sokáig stagnálhat, nem fáj, nem vérzik, a kilógó rész viszont több szempontból is zavaró. :shock:
Nekem nyáron lesz aranyér műtétem, tavaly már majdnem kés alá feküdtem, de azt mondták, újabb terhesség előtt nem érdemes, így elhalasztottam. Már bánom, legalább esztétikailag rendbe tettek volna, még úgy is, ha most esetleg megint előjött volna.
Remélem, neked visszahúzódik!

wicca: engem is vagy ikerterhesnek néznek, vagy kb. a hatodik hónaptól mindenórásnak. :wink: Különösebben nem érdekel, mert most vagyok 66 kg és eddig +8 van rajtam. Hasam bazi nagy, tele van gyerekkel, de máshova szerintem egy deka sem ment. Hátulról nem is látszik a terhesség, teljesen előre terjeszkedem. És azon is jókat nevetek, amikor a nagy tudorok közlik, hogy milyen fiús pocak, öcsi lesz, ugye? - naná, hogy lány! :D

Orsi: helló! Férjed arab, vagy csak megtetszett az Aziz név?

marq
Kép
Kép
marqueza

És hol fogsz szülni Orsi?

Kisfiad mit szól a kistesóhoz?

Az enyém még nem nagyon fogja fel, asszem :)
Január közepén szülte meg kislányát az a csajszi, akivel annó egy szobában voltunk (azóta is tartjuk a kapcsolatot). Azt mondja elviselhetetlen lett a nagyobbi gyerek.
Igaz ott az is belejátszik, hogy év végén költözött végre össze a család (apuka külföldi) és január elején költöztek új lakásba, ahol hirtelen külön szobát kapott.

Én még reménykedek, hogy Levi jól fogja fogadni.

Wicca milyen bort iszol?
Én kaácsonyra kaptam alkoholmentes bort. De annyira finom volt, hogy felszívta a családom. Én meg csak csorgatom a nyálam :)

Na a fiúk már rég alszanak, lassan én is elteszem magunkat holnapra.
Szurkoljatok, hogy ma éjjel aludjon az uraság.
Jó éjt.

Kép

Kép
gabka77

Adryn, szerintem megtartom amit mondasz, igazából narancsot azt megeszek napi 2-3-at, viszont rostból többre lenne szükség.
És mostanában kezd gond lenni a mértékkel, láttátok a tegnapi doboz csokinak a fotóját? Ma már csak szinte a doboz maradt meg :oops: :oops: de most szenvelgek, azt hiszem túl ettem magam, két órája megállás nélkül eszek, hogy lehettem ilyen dinnye :!: :lol:
Gabka én mindezek ellenére nem várom a szülést, rettegek tőle :shock: , csak annyiban várom, hogy láthatom az én kis picikémet, na hát az mindent megér!

Orsi
, üdv itt! Hogy bírtátok ki, hogy nem kérdeztétek meg? Ruhaszínek? Szegény Kamilla keresztlányom ezért lett tele kék ruhával :lol: :lol: ők se kérdezték meg, csak szerettek volna egy kisfiút, erre lett egy kis húsgombóc kiscsaj belőle :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Szia Orsi! Üdv közöttünk :)
Látom egy napra vagyunk kiírva és a fiad 10 nappal idősebb a lányomnál :D Csak nekem a kettő között van még egy fiam :)
Nem semmi hogy a pároddal már 16 éves korod óta vagytok együtt :shock: diákszerelem?

Gabka Panna is kb. ennyi idős volt mint Levi mikor Bulcsú született, igaz ő májusi volt, de én úgy emlékszem hogy Panna már értette miről van szó, gondolom a maga módján. Őt is bizti megviselte a kistesó, de igazából nem volt vele olyan nagy gond, szerintem most rosszabbul viseli :( Ugye amíg Bulcsú kicsi volt addig nem kellett a játékokon osztozni és még foglalkozni is többet tudtam vele, mert a kistesó csak evett meg aludt. De hát minden gyerek más :roll: Pannát leginkább az viselte meg hogy kórházban kellett lennem 3 hetet.

Ma végre összepakoltam nagyjából a kórházi csomagomat, és tényleg annyi cucc összejött mintha egy hétre mennék valahova :shock: így hát két részre kellett szednem a nagyon fontos és a ráérősebb dolgokra, na meg plussz még a hazavitelhez a babaruci. De most legalább jobban átlátom, hogy mit kell még beszerezni.

Holnap reggel megyek kozmetikushoz, már rég voltam és már nagyon várom mert olyan jól esik mikor massszírozza az arcomat, sőt még a vállamat is szokta :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Marq: köszi.. akkor ezek szerint az enyém még csak előaranyér? :lol: :lol: na majd visszatuszkolom valahogy... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

megvan a 4. baba a februáriaknál ;)
jaj.. lassan mi jövünk :D

KépKép
KépKép
adryn

Vica, én is gondolkodom a kozmetikuson, meg egy melíron, csak olyan luxusnak érzem most ezeket, bár már nagyon rámférne, hogy egy kicsit szebbnek érezzem magam, javulna a közérzetem, csak annyi gondom van, hogy mire rávenném magam :?

Februáriak 4 baba :shock: ?

A januáriak már befejezték?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok,

Kezdem az éjszakai virrasztásom. Család alszik, az én szemem meg kipattanva.

Ahol már van gyerek: Bizony meg fogja viselni a nagyot, hogy kistesó érkezik... és ennek a legkülönfélébb módokon fognak hangot adni. Nagyon sok diplomáciára és türelemre lesz szükség. Várható a nagynál némi regresszió....
Fontos, hogy a nagy érezze, hogy neki mindent szabad, amit a pici babának, csak ő már többet is megtehet. nekem pl. kellett tejet fejni Zsófinak és ha Ágit büfiztettem, akkor ő is jött böfizni.... :lol: Fontos, hogy a kistesó hozzon a nagynak ajándékot, amikor megjön a kórházból.
Fontos, hogy a rokonok, barátok a naggyal is foglalkozzanak és ne csak a picit csodálják (azt csak csendben szabad). Alapszabály (mondd el mindekinek, mert nem tudják): köszönni a nagynak, rákérdezni a kistesóra a nagytól és megkérni, hogy ő mutassa meg a tesóját.
Fontos, hogy a kicsit babakocsiba bárki el tudja vinni sétálni, de a nagynak Rád van szüksége, mivel idáig minden idődet megkapta. Nálam ez tipikus hiba volt. Tuszkoltam a nagyot a nagyszülőkre, hogy az milyen jó, ők csak rá figyelnek. De neki nem ez kellett, hanem én.
Fontos, hogy szoptatás közben az egyik kezed szabad legyen, hogy tudjál rajzolni, lapozni, mesét mondani. Garantáltan éhes, szomjas lesz és kakilni kell a nagynak, amint szoptatsz. És hiába kérdezed meg előtte. Én többször szoptattam jobb híjján a lépőkén ülve a WC-ben, közben mesét mondtam, a nagy meg a dolgát végezete.... Túléltük....
Fontos, hogy a nagy ülve, biztonságos körülmények között megfoghassa a kicsit. Az esti fürdetésnél például a lábát nyugodtan megfürdetheti.... ;) Szóval vondd be, amibe szeretné....
Fontos, hogy a picit úgy le tudd tenni biztonsággal, ahol a nagy nem tud kárt tenni benne. Nálunk ez például egy nagy járóka volt (puhára bélelve). Zsófi max. bedobhatott valamit. Akár féltékenységből, akár véletlenül bajt csinálhatnak. Nem bízhatsz meg a nagyban, ha csak 2-3 éves.
Fontos, hogy számíts rá, hogy a nagy nem fog örülni a konkurenciának, lehet, hogy bántani fogja a kicsit vagy megkér, hogy vidd vissza a kórházba stb.... Na ezeket nagyon bölcsen kell lekezelni, hogy pozitív irányba vidd át a dolgot.

Egyenlőre ennyi jutott eszembe.... :roll:

És hogy kettővel, hogy lehet boldogulni? tedd fel magadnak a kérdést 2 hónappal szülés után, hogy vajon mivel töltötted az időd, amíg csak 1 gyereked volt? :lol: nem fogsz tudni válaszolni..... :lol: :lol: :lol:

Bocs, ha túl okoska szöveget írtam.... Csak megpróbáltam összeszedni az emlékeimet....

Katka

katka22

Februárban már 5 baba van! Majdnem 4 kilós az 5. Kis gömbőc lehet, mert 'csak' 52 cm. :)

Katka

katka22

Bea: Maja apával mi van? maradhatott végül? ne haragudj, de egyszerűen nem emlékszem, hogy mi lett a tartózkodási huzavona vége.... :oops: Anyagilag nem tud benneteket támogatni? vagy te nem szeretnéd?
Bocsi, ha túl kínos kérdések.... De hát Majának van egy apukája is...

Katka

katka22

Ja és lassan tényleg mi jövünk! Szuper! Már alig várom, hogy a karjaimban legyen Peti.... Persze én túl szoktam hordani, de azért nem haragudnék, ha most magamtól időben megszülnék.... :roll:

Katka

katka22

Sziasztok!

Megpróbáltam audni. Szokásos, kilenctől 1- ig ment, aóta forgolódom, úgyhogy feleltem, kiteregettem a menet közben lejárt programból a ruhákat és pótvacsoráztam, vagy mondjam, hogy reggeliztem?

Nagyon kedvesek vagytok, olyan jól esik ez a fogadtatás.

Elég jól pörög ez a fórum, úgyhogy megpróbálok én is hozzászólni az este menet közben felmerült dolgokhoz.

Pocak méret: nálam átlagosnak mondanám, bár kicsit nagyobb, mint Zazával volt.

Alkohol: szilveszterkor ittam egy pohár forralt bort meg egy pohár alkoholos gyümölcsbólét (szangria és pezsgő volt benne), na elég jól éreztem magam. Másnap estére viszont asszem elérte a babánkat is a dózis, mert egész éjjel pörgött a pocakomban, nem aludtam egy percet se. Na azóta inkább nem iszom egy kortyot se:)

Aranyérrel kapcsolatban most jutott eszembe, hogy a múlt héten műtötték egy ismerősöm és áradozott a dokiról- állítólag 15 perc alatt meg volt, vetkőzéssel együtt. Egy női doki, nagy szaktekintély. Ha valaki szeretné, megkérdezem a nevét és hogy hol praktizál, már ha pestiek vagytok vagy be tudtok jönni.

Marqueza! Férjem édesapja szudáni, anyukája sváb magyar. Szegeden, az egyetemen találkoztak, párom és a bátyja itt születtek, aztán kimentek Szudánba. 10 éves volt, mikor hazaköltöztek anyukájával és bátyjával Kaposvárra. Szóval az Aziz direkt választás. Bár nem akartunk extrém arab nevet, de mégiscsak kellett, hogy illjen a vezetéknevéhez. Most nagy bajban vagyunk. Lánynevünk megvan már: Leena, de fiúnevekkel nagy bajunk van. Rövid is legyen, könnyen kiejthető, írható, illjen a vezetéknévhez, nem árt, ha szép jelentése van és tetszen is... nem egyszerű.

Gabka! Az Uzsoki Kórházban szülök Fábián Istvánnál, lévén, hogy zuglói vagyok és nem akartam átbumszlizni a városon, pedig sokan ajánlották a Szent Imrét. Az Uzsokinak a szülészetéről is csak jókat hallottam és folyamatosan próbálok új infókat begyűjteni.
Kisfiam mit szól? Igazából már korábban akartam volna kistesót, de lévén, hogy 23 évesen a semmibe vállaltuk be az első gyereket, nem ártott anyagilag kicsit megerősödni. Emlékszem, Zaznak az első hónapokban még ágya se volt, a mózeskosárban aludt, mi meg egy évet vártunk az ágyunkra, addig szivacsokon aludtunk. Fura visszagondolni, de szép évek voltak :P
Annyiból jó, hogy most jön a tesó, hogy Zaza már nagy fiú. Egyedül eszik, öltözik, wc- zik, így nemhogy problémás lesz, de még ő tud majd segíteni nekem. Amúgy is olyan a természete, hogy imádja ajnározni, sőt sokszor nevelni a kicsiket:) Szerencsénkre van egy unokahúga, most két éves, és már végigélte a folyamatot, mármint hogy először még csak alszik meg eszik meg sír a baba, és hogy nem szabad erősen megfognia, stb. Persze idő volt, mire mindet megtanult, de igyekeztem minél több időt az uncsitesóval lenni, hogy tanulja a dolgot. Asszem, mára már felkészült abszolút a dologra. meg hát ő volt az első, akivel közöltem a jó hírt, így tényleg itt volt ez a 9 hónap, jött velem mindig a dokihoz is. Szegénykém első 5 hónapban minden nap megkérdezte, hogy anya, mekkora most a kistesó? Mikor szedi ki a doktor bácsi a pocakodból? Mikor mondtam neki, hogy még pici és nőnie kell, azt mondta: nem baj, jó lesz így is:)
Nagyon várja már.
Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy lesznek rizikós pontok és valamilyen formában elő fog jönni nála a féltékenység. De fel vagyok rá készülve.
Katka! Köszönjük a tenácsokat, nagyon hasznosak és figyelek majd, hogy betartsam őket!
Nekünk a nagyszülők vidéken vannak, így általában akkor szokott Zaza lennt lenni, ha beteg, vagy hétvégén, vagy nyáron. Nem valószínű, hogy lepasszolom nekik többet, mint eddig. Sőt, az elején biztos inkább magam mellett tudom, ahogy Te is tanácsolod.

Bea!
A szüléstől ne félj! Hidd el, maga a csoda! Persze fájdalmas, de fel lehet rá készülni agyban. És azért itt mégis más eredménye van, mint amikor a fogad húzzák :lol:
A nemét illletően mi is természetesen baromi kiváncsiak vagyunk, de nekem olyan fura az, amikor már a nevén szólítja valaki a pocakját. Sőt, egyik ismerősöm előre belehímezte a nevét még a takarókba is. Szóval nekem ez fura. Így is abszolút ,eg van a kontaktus, lehet hívni babának, no meg mindenféle kisállatnak (mókuska, pocok, nyuszika, stb).
Babaruhák 99%- ban fehérek, szóval ezzel nem lesz gond. Amúgy egy lányra még rá lehet adni szerintem kék ruhát, fordtíva már nem vállalnám be, de mivel mint írtam, sógoroméknak kislányuk van, ha lány lesz, majd öröklünk még tőlük ruhákat. Amúgy a baba játékok unisexek, és a szobát se fogom átfestetni :) Nagyon jó volt, hogy meglepi volt és élmény volt, mikor kibújt és megláttuk a kukiját De valóban ritka az ilyen gondolkozás, akárhány dokival találkoztam, mindenki meglepődött, merthogy most már minél hamarabb akarják megtudni a szülők a baba nemét, nemhogy egyáltalán nem
:shock:
Vica!
Ez tök jó, hogy egyidős a fiúnk és egy időre is vagyunk kiírva :lol:
Kiváncsi leszek majd a nagytesó reakcióira nálatok, bár persze ő már átélte egyszer, de izgalmas lesz hallgatni :wink:
Igen, első szerelem volt a férjemmel. Sajnos első együttlétünkkor be is csúszott egy baba, amit nem tarthattunk meg, így eléggé megpecsételte a kapcsolatunkat. Na, azóta vágyom igazán gyerekre, így nem csoda, hogy amint kiszabadultam a főiskoláról, egyből összehoztuk. Szerencsésnek tartom magam, mert minhárom baba első próbálkozásra összejött, így remélem a következő is mad így sikerül.
Amúgy az igazság az, hogy a 11 évből volt egy 10 hónapos és egy 2 hónapos szünet, merthát minden kapcsolatban adódnak nehézségek. De megoldottuk őket. Igazából már mindent átvészeltünk, ami tönkretehet egy kapcsolatot, abortusz, megcsalás, az ország másik felébe költözés, gyerekszületés. Szóval már jöhet bármi, tudjuk, hogy együtt van jövőnk. A mai kapcsolatok zöme szerintem azért fullad kudarcba, mert túl önzőek a felek. Ha valami probléma adódik, inkább kiszállnak, mintsem megoldják. Egy megcsalásnak is vannak okai, és azokat kell keresni és megoldani, nem egyből elzavarni a másikat. Ha új kapcsolatba menekül az ember, ugyanúgy el fog követni hibákat mindkét fél. Nem lehet folyton menekülni. Senki se ígérte nekünk, hogy felnőttnek lenni, kapcsolatban élni könnyű. Baromi nehéz és sok küzdelemmel jár, de megéri :P

A kórházi pakkom én is lekezdtem csomagolni, a listám szerint haladva, bár még sok mindent be kell szereznem, amiket február közepéig el akaork intézni. Én is kezdem úgy érezni, hogy túlzásba viszem a pakolást, elvégre csak 4 napról van szó :)

Na, megint jó hosszúra sikerültem, de hát sok kérdésetek is volt és amúgy is ha egyszer beindul a kezem... regényeket írok. :D

Megyek, veszek egy forró zuhanyt és megpróbálok aludni, mert a kisfiam hamarosan ébred :lol:

Szép reggelt mindenkinek!

Kép

Kép
orsi0509

Vica! bocs, most néztem vissza, hogy Neked a lányod 4 éves:)
orsi0509

Helló!
Orsi üdv köztünk. Sosem késő. Izgi, hogy nem tudjátok mi lesz a kis Pocok. :)
Katka köszi a tanácsokat. Ez a lábmosás be fog jönni. Boti imád lábat mosni. :lol: Amúgy én most is azt kérdezgetem, mit csináltam gyerek nélkül. Menni fog mindenkinek többel is. Csibb Fanni meg hatalmas segítség elsz, ahogy készül. Boti szerencsére kezd katázni. Naponta többször simóz, és mondja, hogy Kata alszik.
Aranyér remélem nekem nem lesz. Bizti nagyon kellemetlen. Jobbulást vagy mit lehet erre mondani! Beöntés is szóba jött, hát remélem megint megúszom, és előtte pár órával kiürül a szervezetem. :roll:
Ma reggel Wica vonalzója ijesztett meg. :( Nem tom mitől félek, de kezdek parázni. De nem a szüléstől. Talán, hogy vége lesz a terhességnek? :roll: Egy kis lazító fürdőés borozgatás nem árt néha. :wink: Miam ete utoljára lemegyünk vacsizni a barátokkal. Anyu 3-kor átveszi Botit, így vásárolhatunk is, aztán itt alszik. Ekkorát még nem segített soha senki. Anyuval is rég aludtam együtt. :lol: :lol: Remélem sógornőm (2 napos túlhordó), nem ma szül. :oops: Akkor borul minden.
Bea én 9-én megyek melíroztatni. Utána egy ideig úgysem lesz semmi. Sztem ha meg tudod oldani, menj el, kényeztessed magadat. :wink:
Katka lehet nem emlékszem, bocsi :oops: , de neked azt tudtam, hogy túlhordás, de a csajok indítottak voltak? Reméljük Peti meglep, ha erre vágysz! Sztem ez a legizgibb az egészben. Mikor fog egyszer csak zuttyolni pl. a víz. Egy bnőm szalámit kért a boltban mikor lefagyott. :lol: :lol:
Na sok leszek mára.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Orsi ha be aakrsz kerülnia táblába, küld el lécci nekem priviben az adataidat. :wink:
Ezek kellenek:
Kép
Ha küldesz telószámot, megkapod priviben azokét akik megadták már. Riadó láncnak szedtük össze.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kép

Megint benézek. Mostanában elég sokat írunk. Aki nem jön minden nap, hát...lemarad.

Orsi Én is csatlakozom a többiekhez! Üdv...
Most már 4-en vagyunk márc. 15-re kiírva. Aztán lehet, hogy senki nem fog aznap szülni. Én legalábbis bizti nem húzom addig. Az lenne a csoda :)

Vica Te milyen ügyes voltál! Én még mindig nem tudtam magam rávenni, hogy összepakoljak. Majd holnap. Talán.

Adryn Ne ijesztgess, hogy lassan mi jövünk. Én nem akarok első lenni! Csak még 2 hetet húzzuk ki!

Nemlajos mikor jön? Mikor lesz nete?
Ma már nem alszom egyedül :P
Na megyek feküdni!

Kép

Kép
rszg

Katka, persze tud segíteni, de nem sokat, (most is elég nagy bajban vagyok, de csak túl élem valahogy) lelkesedése viszont annál nagyobb egy családra, hát én képtelen vagyok.. :( az az igazság én ebbe a kapcsolatba egy csalódás után szaladtam bele, épp gondolkodtam a szakításon, amikor Maja besikerült, utána próbálkoztunk még Maja miatt. Ebben igaza van Orsinak, én is úgy szakítottam, hogy hirtelen kiszálltam egy kapcsolatból, büszkeségből az igazságérzetem miatt, pedig ott igazi megcsalás sem volt és így találkoztam Maja apukájával, pont a szakítást mentünk "megünnepelni"..hát sikerült, Maja útban, apát pedig sosem szerettem igazán. De van egy olyan érzésem, hogy Maja miatt sosem fogom megbánni, viszont egy dolgot tanultam, én mindig olyan könnyen kirugdostam büszkeségből mindenkit, ha még1X találok valakit, akivel szeretjük egymást, nem engedem el olyan könnyen. Apának várunk amúgy az eredményekre, most 3 hónappal hosszabították, amíg döntést hoznak, de beküldtük az apasági nyilatkozatot is, szóval elég gáz lenne Magyarországtól, ha elutasítanák, bevándorlásiak azt mondták családnál még nem fordult elő, csak akinek nem volt. Utána próbál munkavállalásit szerezni valamelyik EU-s országban, Svájcban már lenne is egy munka, onnan már Majának is többet tudna segíteni, lássuk be Magyarországon nem lehet megélni, ha csak a szomszédokat nézzük is, én anno Ausztriába szerettem volna élni, sokat voltam kinn, mert volt párom ott lakott, árak, rezsi,minden ugyanaz, fizetés meg alsó hangon is 5X annyi!

Rszg, megjött apu?

Kuklika, úgy teszek, legalább ennyi örömöm legyen :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

49 nap :shock: ?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Orsi: üdvözöllek. Én is zuglói vagyok és uzsokis voltam, 2 hete váltottam. Fábiánt már 3 hónapja leváltottam. De veletek biztos nem lesz gáz. Bent feküdtem 1 hetet az uzsokiban és a szörnyű helyzetek, amik ott uralkodtak és az, h nem tudtak ott rendesen kezelni, elvették a bizalmamat. Sajnos, pont márciusban lesz ott átépítés, és volt szerencsém ahhoz az osztályhoz, ahova lefognak költözni. De ha tök sima a terhességed, a szülésed, nem lesz semmi gond. Csak az enyém problémás, toxémiám van. Ők is azt javasolták, hogy menjek a Sote1-re. Jex Anna meg Járányi. Fábi szerint meg simán semmi bajom nem lett volna, mert ő úgy is levezetett szülést, h a kismamának 180-200 volt a vérnyomása és mégsem lett semmi :shock: szóval túl laza a csávó, de állítólag szülésnél nagyon profi. Én még az Uzsoki2009-be szoktam irogatni, van ott egy másik Orsi, aki a Fábinál fog szülni. Oda is benézhetsz, ha még nem jártál.

Szegény Katka, nem tudsz aludni, az nem jó :? én meg kezdek egyre jobban eludni, bár 1,5-2 óránként tuti felkelek, de kezdem megszokni :P

Adryn: és vérzik már?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Jah, látom Orsi, írsz oda is :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Bea Akkor nálatok apás szülés lesz?
Apa még nem jött meg, de szerintem 2 órán belül itthon lesznek, ha út közben nem adódik valami. De már írt, hogy jön, és nagyon hiányzunk neki, alig várja, hogy magához ölelhessen :oops:

És igen, lassan mindenki 50 alá kerül :)

Kép

Kép
rszg

Rszg, nem, nálatok az lesz?

Alig várja..hú mi lesz ott :oops: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: nekem 36 :lol: :lol: :lol:

Papillon: nem

Lányok nekem egész éjszaka fájt a fejem hiába vettem be fájdalomcsillapítót (amit persze lehet terheseknek) nem ért semmit.. még most is fáj.. csak azt ne mondjátok hogy ez is az utolsó hónap :shock:

KépKép
KépKép
adryn

Most hívott Apa, egy óra múlva itthon lesz :)

Nálunk sem lesz apás szülés, csak a folyosón lesz ott. Nem bírja az ilyen dolgokat. A tesóm lesz velem.

Kép

Kép
rszg

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?