A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Jó reggelt! Megint jót aludtam. Csak az a baj, hogy most hideg van a lakásban is. És be van borulva. Nekem meg be kéne mennem a munkahelyemre. Lehet, hogy inkább itthon ülök, olvasok és iszom egy forró kakaót...

Akartam kérdezni a papírokkal kapcsolatban, hogy aki házas, annak csak házassági anyakönyvi kivonat kell, ugye? Mármint, van ez az apasági nyilatkozat, az nem kell, ha házas vagy?!?

Sokáig én is csak Madelát dícsérő véleményekkel találkoztam, aztán egy ismerős mondta, hogy az Aventnek sokkal jobb a kialakítása, és kevésbé érezte magát "fejős tehénnek", amikor azt használta.
Majd ma elmegyünk a férjemmel körülnézni, megjárjuk a nagyáruházakat, hogy mi mennyibe kerül, és aztán döntünk.
Még venni akarok egy vasalót is. Olyan hiper-szupert. Nem mintha nagy vasalás-mániás lennék, mert ha tehetem sose vasalok, csak akarok egy gőzölős-spriccelős csodavasalót. Tegnap a Kikában voltam, ott láttam horror-összegekért nagyon szépeket. Hát azok maradnak ott a boltban, de valami egyszerűbbet majd kiválasztok.
tedorka

TEDORKA!
Tőlünk egyáltalán nem kérték a házassági anyakönyvit. Sőt a kiskönyvel sem foglalkoztak és semelyik eddigi papírral sem.Minden benne volt a gépben,a kiskönyv még akkor sem kellett mikor 32 hetesen bekerültem,mondván az a terhes tanácsadáshoz van.

Tegnap volt az eslő általam indított bab-mama klub.Féltem,hogy nem leszneka rossz idő miatt,de aztán voltunk.Annyira örültem és sikerült vennem egyik anyukától 5db csúcs szupi,kispasis rugikat 300Ft-ért adta darabját.Azt hiszem mostmár csak 2-3 pulcsit veszek és kész is vagyunk.Kisnadrágot nem veszek,azokat én nem szeressem....

PÓKICA!
Nekünk az eslő kocsink fix kerekes volt és a mai napig bánom,hogy lecseréltük.Szerintem sokkal könnyebb vele.
Vendég

Jó reggelt lányok!

Most nem olvasok vissza,bocsi... majd délután.. megyek a dokihoz,olyan betegen ébredtem ma,hogy alig tudok nyelni annyira fáj a torkom,orrom bedugulva,fejem is fáj,hulla vagyok.. :(

Remélem mindenki jól van,igyekszem vissza!
Vendég

Olga! Mivel könnyebb vele? Nem nehezebb kanyarodni?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Ó, szegény Gabicika! :cry: Pihenj sokat, sok tea és jobbulást!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gabicika, jobbulást! Remélem semmi komoly! Tessék sokat pihenni!

Be kell mennem a munkahelyemre...semmi kedvem kimozdulni, de mégsem ülhetek itthon egész nap. Pedig jól esne. Na mindegy, majd hamar visszatérek, úgyis három percre lakom a munkától.
Remélem nincs olyan nagyon-nagyon hideg!!!!
tedorka

Saját hibámból másodszor szállt el a hsz-em :x Tiszta zizi vagyok ma!

A torkom már csak picit érzem, de tiszta takony vagyok. Ami miatt egyébként infralámpát használok. Az infraszaunát azért most nem merném bevetni, és 10 percnek tényleg nem sok értelme van...

tedorkának írtam még, hogy a doki szerintem csak szabályosan jár el, és kész. Ha befordul mindkét baba és minden más ok, akkor szülhetek, ha meg nem, akkor csaszi. Én is furcsállottam a császár párti kijelentését a csajnak.

meli: nincs gond a bepakolással. Csak én másképp csinálta, de lassan most már én is bekészítem a csomagomat! Mellesleg a ruhák már kivasalva ott sorakoznak nekem is a szekrényben, és az egyik kiságy áll, alig várom, hogy a másikat is összeállítsuk!

Mellszívót én ha első babás lennék, kézi AVENT-eset vennék. Aztán ha szükségesnek ítélném vennék elektromosat!

pókica: nekem semmi gond nem volt a fix kerekes babakocsimmal. Nekem eddig az volt, most bolygósítható. Bár tény, hogy a bolygósíthatót könnyebb tolni, de a fix kerekeset sem vészesen nehéz. Csak épp emelgetni kell, ha nagyobb fordulatot teszel.

Házassági anyakönyvi kivonatot nekem kértek mindkét szülésnél. Ráadásul nem volt elég egy másolat, hanem be kellett menni a hivatalba, és egy "eredeti másolatot" kellett kérnem. De talán most változás történt! Majd utána járok! Ja és nem kellett apasági, az csak házasság nélküli babaváróknak kell, ha a pasi a nevére veszi a gyereket!

NA szép napot mindenkinek!

Kata
labkat

Sziasztok!

Most nekem sem volt jó éjszakám, 3-kor kimentem pisilni, aztán már nem tudtam visszaaludni. Egyfolytában keményedett a hasam, csak helyezkedtem vagy 2 órát aztán sikerült bealudni, csak fél 7-kor csörgött a teló. Mentünk az autóért, szerencsére hamar megrendelték és kicserélték a szükséges dolgot. A sportos hang már a múlté, doromboló cica lett belőle. :) Annyira nem is bánom, csak a pénzt. :oops:

Dorka, én úgy tudom csak házassági anyakönyvi kell, de hogy hány napnál nem régebbi? :idea: :?: Ez kórházanként változik? Már próbáltam érdeklődni, de csak kapcsolgattak ide-oda, pedig a terhesgondozót hívtam ahol kint van az ajtón mi kell (igazolványok, kiskönyv, anyakönyvi kiv.) hogy kiállítsák a babának a szül. anyakönyvi kivonatot. Na majd kedden megkérdezem a védőnőt.

Gabicika, én is jobbulást kívánok neked!

Lehet, hogy visszapihenek, mert ahogy felkeltem máris keményedett a hasam és azóta is többször.
csillag25

Hali!!!

Dénes nyöszörögve kelt,aztán ahogy jött kifelé az ágyból sugárban lehányta a padlót :( kicsit melegnek is éreztem,de azóta semmi.Jól eljátszik,jóízűen megreggelizett,iszik rendesen.Minden esetre kényszerszobafogságra ítéltem magunkat,biztos,ami biztos...

Én sem aludtam túl jól az éjjel,vagyis 10-4-ig jól,aztán már cska keveset....hozzátsezem,a kutyánkat kiengedtük éjszakára ahátsó kertből,ami az ő rezidenciája,mert egyre több betörés van a városunkban
:cry: sokan mondják,h beugrálnak hozzájuk,garázsokat fosztanak ki a rohadékok,de sok lakásba is felmentek már.Most riasztót és kamerarendszert szorgalmazok.Addig is Lara elöl lesz éjjelente.Csak hát a drágám ugat minden sünre-macskára a nagy robosztus mély hangján....csak hogy jó legyen az éjszaka :roll: Mindegy,ez van.

Pókica,3 hete kézzel mosol :shock: azért ez nagyon súlyos....én megőrülnék....

szép napot mindenkinek

Kép Kép
meli1118

Tök jó látni, hogy ennyien összepakoltak már. Engem is megnyugtat, hogy bármi van, csak fel kell kapni a pakkot. De eddig azt hittem én vagyok túl elővigyázatos, mert azért tényleg korán van még. Bár, már csak 1,5 hónap, az nem is olyan sok.

Irigylek mindenkit, aki már beszerzett mindent. Nálunk a nagyobb dolgok még hiányoznak, mert még festünk, így a jövő héttől kezdődik a kiságy, babakocsi... beszerzése. Eddig nem tudtuk volna hova tenni. Ez zavar is kicsit, mármint, hogy nem áll készen minden.

Pókica, jó hogy megkérdezted a fix kerekeket, mert engem is érdekel. Vagy egy Kummert - ennek fixek a kerekei - vagy egy Bergon 2dx babakocsit vennénk. A kummer jobban tetszik, csak ugye a kerekek. Elég nagy kocsi, üzletekben nem lehet egyszerű közlekedni vele, hogy fixek a kerekei. Egyébként úgy rémlik hogy valaki már vett kummert, vagy csak tervezte, de más lett belőle? Tapasztalata van valakinek?

Meli remélem jobban van D.
Vendég

Hahooo! Udv mindenkinek!
Ugy latom, a tobbsegre rafer egy kis pihenes, lustizzatok, ha tehetitek! Az ido sem segit sokat, ma reggel itt is nagyon hideg volt, 6 fok! pff...most mar legalabb jobb, de holnapra hideg lesz...aztan hetfotol kicsit melegebb, 20 folott szerencsere. Most en is csinaltam egy jo kis citromos teat melegen...nna de egesz nap ezt kellene vedelnem, hogy ne huljek ki.

Csillag! bevetted vegul a ragotablettat?

Pokica! En az uzletben kiprobaltam fix kerekueket is sullyal megpakolva, es egyaltalan nem talaltam veszesnek, sot, abbol a szempontbol talan meg jobban is iranyithato, hogy nem megy osszevissza egykonnyen...persze ezt tudja a 2+2 tipusu is. max annyi, amit kata irt, hogy emelni kell egy picit fordulonal. Szerintem ez miatt nem kell lemondanod rola, ha vagysz arra a babakocsira.

Az infralampa tok jo, en is szoktam volt sok mindenre hasznalni, foleg ha ilyen helyi (torok) problemak vannak. A 10 perc infraszauna egyaltalan nem gaz, foleg ilyen kialakitasban, mivel nincs idom meg csak atmelegedni sem. Az teny, hogy ertelme sincs, de en nem is a hatasa miatt csinalom. Egyetlen ertelme van igy: az erzet, amit ad...es nekem ez eleg most :)

En betettem egy dokumentumom fenymasolatat a borondbe, mast nalunk nem kernek, sem hazassagit, sem kiskonyvet, semmit. De amugy en ott, ahol szulni fogok, es a legkozelebbi korhazban is, ahova vesz eseten megyek (15 perc innen), mar elinteztem minden ilyesmit, nem kell majd ott regisztralgatni, mikor szulok, csak az erkezest bejegyezni. Arrol meg ezen a helyen konkretan nem beszeltunk, hogy a baba regisztralasa hogyan tortenik itt...leven, hogy itt par ora utan mar hazamegyek...sztem nem automatikus. neten kulonbozot olvasni kulonbozo korhazakban, majd rakerdek. Az biztos, hogy utana a kulugyre is mennem kell, mert a magyar dokumentumok biztosan nem jarnak automatikusan :)

nem tudom eldonteni, hogy mikorra hivjam a csaladomat. ok persze rogton latni akarjak a babat, vagyis "azonnal" itt lennenek, persze megertik, ha eleinte harmasban akarunk lenni. nekunk kell eldonteni, hogy akarjuk, de foggalmam sincs, hogyan lenne jobb. Persze azt vilagosan megmondtam, es meg is ertettek, hogy ha idejonnek, akkor sem leszunk egyutt, ok anyospajtasnal lesznek, de neha persze megnezik a ababat es foleg segitenenek mindenben. hat, nem tudom. A mosast ugyis en csinalom. A fozes nem egy nagy kunszt, de egyebkent is inkabb anyospajtira biznam...az en anyum jobban foz, de attol 1 het alatt tobbet szednek fel, mint az egesz terhesseg alatt :) nagytakaritas nelkul kibirjuk egy darabig, meg heti 1-2-szer ugyis jon takaritono. Biztosan jol jonne a segitseg, de azert 4-5 emberre nincs szuksegem, ok meg mast nem nagyon tudnak csinalni. A masik lehetoseg, hogy karacsonyra jonnek, amikor ugy nagyjabol mar lenyugodott minden. ez talan jobb otlet lenne, legalabb mindenki egyutt lenne, csak akkor nekik ugye 2 hetet varni kell, mire latjak csimotat, meg egyedul hagynak a beteg nagyikat. Pfffffff...hogy tudnam en most eldonteni, hogy mi fog jolesni? Vonattal jonnek, ugyhogy tudnak gyorsan donteni, kiveve, ha karacsonykor, mert akkor a vonatra sincs helyjegy barmikor. Szerintetek?

Kép
pumipumi

Az én családom vidéken lakik, nálunk is kérdés mikor jöjjenek. Eddig úgy néz ki, karácsonyra jönnek, addigra azért pihenek is valamit, illetve összeszokunk annyira, hogy kialakuljon egy napirend, amit betartva nem zavarjuk meg Zétit. Én egyébkánt sem szeretnék segítséget, max ha tényleg muszáj, anyósom besegít, de vagyok olyan hülye, hogy a saját dolgaimat, feladataimat én szeretem ellátni. Így a családom csak a baba miatt jönne. Kicsit gáz, hogy nem látják rögtön a picit, de ha akarnak, tőlem rögtön is jöhetnek, a karácsonyt ők javasolták. Szerintem te is bízd rájuk, anyukád úgyis tekintettel lesz arra, hogy neked és a picinek mi lehet a legjobb.
Vendég

Pókica, így már értem a neved, de álmomban sem gondoltam volna, hogy félsz a póktól. :D

Gabi, tök jó, hogy említetted az iratokat, fontos!!

Gabicika, jobbulást, hársfatea nagyon jó!!

Tényleg, gyűrűleszedésre van tippetek? Olajat és szappant már próbáltam. Nem akarom, hogy szétvágják, olyan butus voltam.
6. hónapba levettem, akkor még simán lejött, most meg így jártam. :roll:
Vendég

Pumi, én a helyedben, Még Kari előtt hívnám őket, így nem kellene parázni a vonat miatt, a nagyi miatt sem. Kari-kor, meg szépen csak ti, az új kis család lesztek együtt.

Bár elképzelni sem tudom a helyzetet, mert Anyumék mindössze 1 km-re vannak, a Karit mi tuti hármasban töltjük, ebből nem engedek.
Vendég

PÓKICA!
Nem nehezebb,az csak annyi,hogy kicsit megbillented a kocsit.A bolygókerekes,meg minden kavicson elkezd "ugrálni" össze-vissza.De ez csak az én véleményem.

PUMI!
Szerintem szülés után érezni fogod,hogy mikortól várnád szívesebben a látogatókat.Én anno kikötöttem,hogy nekem nem kell segítség.Aztán jártam ahogy jártam,amiatt 3 hétig gyakorlatilag semmit nem tudtam csinálni,nemhogy főzzek.A férjem itthon maradt 1 hétig,aztán anyum a 2. héten minden nap és egész nap.3. héten már csak délelőttönkét.Ő főzött vagy nővérem.És volt egy hét hogy hordtuk a kaját.Szóval SAJNOS történhetnek olyan dolgok,hogy igenis és szükség van a segítségre.Bár NE legyen!Az valami pokol volt!A szülés ahhoz képest semmi!

GABI!
Elfelejtettem írni,hogy ha teheted felvételkor mond majd a szülésznőnek,hogy nem szeretnél 3-4 fős szobába kerülni.Ha rendes és van szabad heyl akkor megteszi.Hidd el,érdemes mondani!!!A 3 fős még annyira nem is vészes,de a 4-es...hiába van ott tusoló külön,de tényleg jobb a kevesebb fős.

Na én meg ma éjszaka aludtam úgy mint a bunda.1x sem keltem fel,még wc-re sem.Ilyen még nem is volt.

MELI!
Dénesnek is jobbulást!JAj,annyira tudom őket sajnálni mikor betegek.Olyan kis kiszolgáltatottak!

GABICIKA!
Mihamarabbi jobbulást!Remélhetőleg csak egy kisebb megfázás és gyorsan túl lesztek rajta! :(
Vendég

hat ez az!!! mindket idopont mellett vannak ervek-ellenervek. segitsegnek amugy anyospajti pont eleg lenne szerintem ...o mar alig varja, mar naponta tobbszor el kell neki mondani, hogy nehogy a nyakunkon logjon, nekunk csak a segitsege kell, a tarsasaga nem :lol: nagyon jopofa amugy, imadom, de annyira be van mar lelkesulve...itt a karacsony harmasban elkepzelhetetlen, bar szenteste nagy resze igy lesz..de ott van meg 2 masik nap. de attol is tartok, ha az elejen inkabb idegesitonek tartom. ok nyilvan rambiztak a dontest...nna majd belegondolok. azonnal ugysem tudnak jonni az elso napokban, leven, hogy en nem leszek korhazban, amikor meg szolok nekik, hogy megvan a picur, ugyis kell nekik min 3 nap...jajj....Latogatok amugy nem jonnek, 1 honapig senki...mindenkinek megmondtam, hogy most igy szeretnem, de ha abban a szituban meggondolom, akkor hivom oket.....senki nem sertodott...nna de a szuleim megiscsak masok.

Judyka! A gyurut pont ezekkel a modszerekkel tudod leszedni...mas otletem nekem sincs, de most kicsit befostam, es lehet, hogy en is leveszem, ki tudja...

Kép
pumipumi

sziasztok
tuli nekünk bosh a mosogató gépünk és eddig szuperül bevállt :wink: ja és árban is elfogadhat.
én a kézi aventes mellszívót vettem a medela tényleg jó egyébként e így spóroltam és aztmondták a brendonba hogy a kézi úgyis mindig erősebb.
meli nálunk s szomszéd kutyája pofázik a hülye nyávogós hangján szinte állandóan már vagy 5 éve és a 2 ház között/van talán 2 méter/úgy vízhangzik mintha a szobába ugatna hát ne tud meg mennyire idegesítő tud lenni.amúgy a múltkor a miénk is kiszagolt egy sünit és 2 este ugatta aztán mondtam apának menjen ki és nézzen körül mert ok nélkül nem szokott uugatni.egyébként ha valaki kutyust akar ajánlom a beaglet volt már több kutyánk de ez egy édes kis pofa és a gyerekeket is imádja.bár házőrzésre nem alkalmas :?
azért jó nektek hogy legalább néha normálisan alszotok éjjel,én már hónapok óta nem aludtam rendesen az elejétől állandó pisilés kínoz kb. 2 hét volt mikor nem nyomta a hólyagomat..és mostmár a nagy hasam miatt semtudok mert vagy babóa rugdos hogy forduljak neki úgy nem jó vagy a derekam szúr...
én már nagyon várom a végét.tegnap mondtam páromnak hogy mennyi idő van még a kiírt időpontig és megijedt hogy mindjárt itt a lurkó,mintha az első baba lenne :D

Kép
Kép
anitaaa03

Olga köszi az infót, ezt már jeleztem a dokinak és a szülésznőnek is. Minél kisebb szobában, bár állítólag sokan vagyunk, akik decemberben szülnek. Nem szeretném a kórház vendégszeretét sokáig élvezni, bízom benne, pár nap, és majd haza is jöhetünk.
Tőled még kérdezem... állítólag festett körömmel nem lehetett még évekkel ezelőtt szülni menni. Gondolom, ez már megváltozott... bár nem fenyeget ez a veszély, jövő héten megválok a műkörmeimtől, majd jövőre valamikor újracsináltatom. Lehet, akkor már hozzád megyek majd :wink:
Végezetül gratulálok a tegnapi naphoz, örülök, hogy jól sikerült. Ezek szerint szervezheted a következőt!

Judy jobb ötletem nincs, mint amit Te is írtál :( nekem megrögzött szokásom, hogy minden este leveszem ékszereimet, de én csak ezüstöt használok. Ennek a párom nagyon örül, nem is szeretem az aranyat, bár abból is van készletem, elég sokat kaptam ballagásokra és diplomaosztóra. Az ezüst ugyebár gyorsan feketedik, ezért is veszem le mindíg itthon, de még szerencsére nem volt gondom vele, hogy nem akart volna lejönni.

Pumi sajnos, ilyen kérdésekben előre úgysem tudsz jó döntést hozni. Előre nem tudhatod, hogy mire fogsz vágyni az első napokban. Az biztos, hogy sokat lesztek hármasban, de az is biztos, hogy Nektek sokkal nehezebb megszervezni a látogatást is, hiszen sok kilométerről van szó. Én bízom abban, hogy sokkal gördülékenyebben és szerencsésebben fog az itthoni rokonok kiutazása megtörténni, és nem kell majd feleslegesen idegeskedni miattuk, nem úgy mint az esküvőtökkor.

Az ünnepek még nálunk sem tudom, hogy hogy lesznek, ami biztos, mi utazni sehova nem fogunk, majd jön a szűk család. Ami biztos, hogy vendéglátást, főzőcskézést nem vállalok, mint az elmúlt években. Szeretném igazából kihasználni az ünnepeket arra, hogy itthon lesz mindenki és bensőségesen együtt legyünk. Nálunk apa nem tud szabira jönni :cry: így csak a karácsony marad az új létszámú családunknak.

Gabicikának, Dénesnek gyors gyógyulást!

Kriszti hogy sikerült az ünneplésetek? Nálunk apa túlórázott tegnap, így közös döntéssel a vacsi mára halasztva :)

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok
képzeljétek, a János kórházban mult pénteken mikor jött az erős hidegfront egy nap alatt 27-en szültek :!: Még a folyosón is fektették az anyukákat annyian voltak. Ez naggyon durva. Még jó hogy hugimnál nem indult el, merthogy mostmár mindenórás és csak remélni tudom hogy nem esek bele egy ilyen frontőrületbe. Mi lehetett ott, Istenem...
Ma megnéztem közelebbről a Medelát és egész jó árban 14ezerért láttam újonnan a Babydiszkontban elektromosat. Úgyhogy ha kell, akkor majd odarohan férj és vesz. Addig meg elpumpálgatok hugom kézijével.
És igen, tök jó hogy együtt babásodunk, nekik már van egy kislánykája amúgy, másfél éves, a keresztlányom. De milyen gáz, mindketten Bpen lakunk, de legalább egy óra míg eljutunk egymáshoz, úgyhogy a talikban is a pasikra leszünk utalva:-)
Mindenesetre anyumék teljes eufóriában vannak, az tény:)
Vendég

Pumi, szerintem is ezt akkor fogod látni, ha már kibújt a pocaklakó! Én is sok mindent elterveztem már, de szerintem ennek 90%-a tuti borulni fog babóca miatt. :D A család pedig biztos tolerálni fogja bármelyik időpont mellett is döntötök. Ki fog alakulni, emiatt ne idegeskedj! :wink: Amúgy úgy irígyellek, olyan jó kis progikat csinálsz, amiken én is olyan szívesen részt vennék... :oops: Csak nálunk nincs rá lehetőség, meg nem is tehetem meg (pl: az úszás, mert én nagyon érzékeny vagyok a másokkal való közös vízhasználatra, tuti hogy egyből elkapnék valamit, stb.) :? Így én csak szülésfelkészítőre és kismamjógára járok.
Apropó Szülésfelkészítő! Múlt héten indult nálunk és tök jó! minden hétfőn lesz egészen nov. 16-ig. Jó kis témákról beszélgetünk, a végén pedig van fél óra kismamtorna. Olyan kis bensőséges, mert kb.7-en vagyunk kismamik plussz egy védőnő és a csoport vezető csajszi. :lol: Szóval ha lesz nektek is szerintem érdemes menni. :wink:

Gabicika gyógyulj gyorsan, de nem árt, ha belázasodsz kihívni a házidokit, biztos, ami biztos! :wink:
Dénes gyerkőcnek is minél előbbi gyógyulást kívánok!

Pókica, szerintem minden megszokás kérdése, ha neked a most a fix kerekes tetszik, akkor válaszd azt, gyorsan megszokod majd és látod a többiek szerint sem nehéz a használata!

Judy, sajna nekem sincs jobb ötletem, de talán még az olajat, ha kipróbálnád, mert az tényleg csószós valami... Próba szerencse! :lol: De ha nem megy, akkor valami drasztikusabbal kellene próbálkozni... :? [/b]
Vendég

Sziasztok!

Gabicika! Meli Dénese! Gyógyuljatok!

Pumi! Szerintem várd meg a döntéssel a szülés utáni 1-2 napot, akkor úgyis látod hogy hogy érzitek magatokat, mi esne jól, és ha akkor rögtön szeretnéd akkor még ugyan ki kell várnod a 3 napot hogy odaérjenek, viszont azért gyorsnak számít a találkozás. (a távolság figyelembevételével) Viszont ha akkor úgy gondolod, hogy karira jöjjenek, mert még nem szeretnél különösebben társaságot, akkor is tudják intézni a jegyet karira. A nagyival kapcsolatban ebben az esetben nincs ötletem, ez tényleg nagyon rossz így. Esetleg nincs valaki aki Vele tudna lenni arra az időre ha úgy alakul?

Gabi! Köszi a kérdést, az enyém is túlórázott. Csak épp egy pubban a kollegáival. Én fél7-től negyed 10-ig itt ültem egyedül a gyertyafényemmel meg a sajttálammal és a hülye pudingtortámmal. Szóval marhára "jól" éreztem magam. Tudom hogy nagyon jött volna hamarabb, csak mivel pénzintézetről lévén szó létszámleépítés miatt mindenkinek rezeg a léc (neki is, pedig elég magas beosztásban van) és bent meg borral és pezsgővel várták a kollegái és a főnökei is, így kénytelen volt meghívni őket. (Azért annyira nem sajnálom ezért 8) ) Ígyhát negyed 10-kor állt megleppetten a gyertyafényes szobaajtó előtt, hogy minden milyen szép, és próbálta oldani a feszültséget, amit nem igazán tudtam véka alá rejteni, pedig esküszöm hogy próbáltam. De a végére azért jó lett a kedvem nekem is. Nagyon aranyosan viselkedett.
Na de akkor is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :evil: :evil:
Vendég

hát kriszti nem irigyellek én tuti a fejére borítottam volna a sajttálat amilyenhirtelen haragú vagyok :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Gabi! De nagyon jó vacsit kívánok Nektek estére!!!

Gio! Ma beszéltem a szülésznőmmel, hogy tudunk-e találkozni, erre közölte, hogy ha lehet inkább ne, mert épp 10 vajúdó nő van szülőszobán /pill, de már van aki szült is, úgyhogy elhagyta a lábát már azt sem tudja hol áll a feje. És hasonlóan megy átlagban már 1 hete. Szép nem? :shock:

Judy! Ha esetleg csinálnál egy gyenge vízhajtós napot (pl sok tea, semmi só és fűszer) és úgy próbálnád meg lemasszírozni magadról némi szappanos vízzel? Más ötletem nincs.

Póki! Sajna semmi tapasztalatom nincs babakocsi ügyben, ezért nem tudok érdemben nyilatkozni.
Vendég

Hááát Anita! Hidd el hogy ez az én bukómban is megfordult párszor az este folyamán. De általában az ilyesmiket sikerülni szokott elméleti síkon tartani. :oops: :lol:
Vendég

Ékszerek.Én csak a jeggyűrűm hordtam,azt sem sokáig,mert barátnőm ujjáról levágták.Ezen okulva még az elején levettem.Judy,fogalmam sincs mit tegyél,de azt minél előbb,mert ez szülésig bedurvulhat.Talán olajban áztatás.Nem tudom.

Pumi,én tutira karácsonyra hívnám a családot,ti addigra összeszoktok,azért erre 2 hét elég.Akkor meg jó lesz,hozzák a sok kaját,nem neked kell készülni,segítenek mosni,mosogatni.De pesrez te tudod.

Hidegfront a környékünkön is tarolt.Nagyon sokan szülek felénk is.

O'hara,én nem bánnám azt a helyedben,h nem jönnek azonnal.Főleg,hogy mindenfelé tombol az influenza.Egy-két hetet midnenki kibír.

Sprite,sikerült már eladnod a hordozókat??

Gabi,én úgy tudom,h nem szeretik sehol a festett körmöt.Komplikáció akármikor adódhat és akkor fontos,h ne legyen rajta lakk.Én most a pedikűr után nem is tetettem fel.

Olyan nyomott vagyok.Feszül a hasam,de nem fáj,vagy keményedik,csak olyan hatalmasnak érzem magam.mondjuk az is vagyok :lol:

Kép Kép
meli1118

Hűha, ez nem semmi, amit leírtál Gio! :shock: de ezt én is így hallottam, hogy ha jön a front záporoznak a babák.. :lol: Hajrá a tesódnak és kitartás. Jaj, de irígy vagyok rááááááááá! :D Én is ott akarok már tartani!!!!!! :P :lol: Ilyenkor mindig rám szólnak a környezetemben lévők, hogy ne siettessem már szegény babát. :( Én nem őt hanem az idő múlását siettetem! :D :D :D
Najda, ez tényleg gáz, de szegény nem igazán tehetett róla és próbálta jóvá tenni! :wink:
Nem tudom, hogy vagytok vele csajok, de én már elég nehézkesen tudok ülni is, mert kisbabám nyomja vagy rúgja a bordáimat ! ilyenkor mindig simizem és szerintem ő ezt biztatásnak veszi és még jobban rákezd... :D A kispopóját pedig myonkodja a hasfalamnak szűntelenül. Viszont olyan jófej, hogy elég régóta fejfekvésű, remélem nem gondolja meg magát az utolsó pillanatban és megfordul!
Vendég

hát remélem ez a hidegfront ránk még nem hat.

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Nehéz kérdés ez a családlátogatás, ha nincsenek a közelben :( Tavaly sem volt már szép közös karácsonyunk, mert akkor szüleim a hülye vasutassztrájk miatt nem merték azt tervezni, hogy jönnek, így mi mentünk hozzájuk Sopronba 26-án, de én a másnapot már a kórházban töltöttem, akkor ment el a második babám :cry: Mennyivel másabb lesz az idei karácsony! De fogalmam sincs nekem sem, mikorra jöjjenek. Most nagyon szeretném, ha itt lennének a közelemben karácsonykor is, meg a szülés környékén is, de semmiképpen sem úgy, hogy nálunk vannak addig. Más lehetőség meg nem nagyon van :? Eddig ezen nem is gondolkodtam, de most nagyon azt érzem, hogy nem szeretném, ha hetekig nem láthatnák az első unokájukat.

Én még semmit sem csomagoltam össze :oops: van három hálóingem, meg néhány törlőkendőm. Ha nem írnátok, hogy Ti már hogyan álltok, eszembe sem jutna aggódni, de így elkezdtem parázni, hogy úristen, itt fogok állni szülés előtt, és még nincsen semmim :lol: Főleg, hogy ma már én is beléptem a 30.-ba.

Mi is fixkerekes babakocsit veszünk (az sincs még meg..). Rosszabb utakon praktikusabbnak tűnik. A súlyára azért figyelünk, a Bergonról pl. azt hallottam, hogy az azért nagyon-nagyon nehéz.

briell

A SOTE1-en állítólag mostanában mindig csúcsforgalom van...
Én nem szeretnék a folyosón szülni :shock: :lol:

Festett köröm: nekem pár évvel ezelőtt volt egy sürgős műtétem, ahol végül a lábujjamra rakták a kütyüt (azt hiszem az oxigénellátást méri), mert a kezeimen a lakktól nem működött. :roll:

briell

anna én már rég óta nem bírok rendesen ülni mindig nyomja a bordámat :?

Kép
Kép
anitaaa03

hát én már jó ideje nem festem akörmöm meg semmim mióta anyuka vagyok csak alkalom adtám úgy érzem kinőltem abból a korból na meg itthonra tök felesleges.

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!
A körmökből valami keringés-dolgot tudnak megállapítani, mármint elszineződik, ha valami gond van, ezért nem engedik a körömlakkot-legalábbis ha jól tudom. Aztán meg ki tudja.
Én minden este leveszem az ékszereimet. Bár nem is dagad a kezem, (lekopogom) egyszerűen megszokás, hogy este leékszerezem magam.
tedorka

Kriszti asszem, én nem tudtam volna szó nélkül hagyni a dolgot, bár lehet, hogy én be is aludtam volna már addigra. Sajnálom, hogy így jártatok. Nem szeretem egyébként, hogy magáncégnél dolgozunk mindketten, de ilyenkor rá kell döbbennem, hogy máshol sem könnyebb :(
Remélem ettől függetlenül legalább a hétvégén tudjátok pótolni a kettesben létet, úgysem sokáig lehettek már így :)

Üdv. Gabi
Vendég

Kriszti
ez olyan lehetett mint a filmeken látni. 8) Szerintem nem tehet róla, jobb hogy nem borítottál a fejére semmit.
Anna
nagyon csinos vagy és már mekkora a pocid és milyen érdekes hogy neked mell és has közé befér egy tenyér. Nekem mell alatt már ott a has.
Vendég

Jut eszembe, már régen írtam emailt a levlistára, de sehol semmi reakció azóta! :( Mit tudok tenni még az ügyben?

briell

Briell, két babát is elveszítettél, és pont karácsonykor? Szegénykém! A pici lány valóban szép kárpótlás lesz! Megértem, hog szeretnéd, ha a családod mielőbb látná a babát, nekem is olyan rossz belegondolni, hogy a férjem családja a kezdetektől látják már, ők pedig ki tudja... És később is. Már félnek is, hogy hozzájuk nem is fog kötődni.
Vendég

a kötődés miatt nem kell aggódni André a párom szüleit 2-3 havonta látja vagy még annyit sem/nem vagyunk velük túl jóban/és mégis szokta őket emlegetni,szóval ha nagyobb lessz a babó és már tudja mi van akkor úgyis fogja tudni kik a nagyszülei :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Azért szokták leszedetni a körömlakkot,mert a színéből látják ha elakarna ájulni valaki.Bár ma már annyi műkörmös kismami van,szerintem nem foglalkoznak vele.
Azt is mondták,hogy a piercingeket is ki kell venni.Hát nem kellett.Még a nyelvemből sem vetették ki...
Szerintem már annyira nem foglalkoznak ezzel...
Vendég

Najda, és mindenki, köszi, majd próbálkozom.
Anyunak tavasszal volt ínhüvelygyulladása, bedagadt a keze, de neki ideje sem volt levenni agyűrűit. Levágták őket, de már simán megjavították neki. És a keze is megggyógyult. :lol:
Vendég

judyka szorítok hogy sikerüljön de jó hogy én nem hordok gyűrűt :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

Hú ez az ujjdagadás nem lehet eccerű. Gondolom így akkor szorít is.
Én a lábkörmöm festem, azaz a pedikűrös. Most szülés előtt is rendbetetem asziszem, legyen csak szééép! :-) Meg hajat is festek, legalább legyek olyan mintha vmi buliba készülnék:-)
Jjjaj de várom máár! :)
Vendég

Ó én is nagyon várom, de azért még egy kicsit maradjanak bent, nem? Én olyan 38. héten már benne vagyok a buliban.
Vendég

Ja igen:-) Azelőtt én sem szeretnék, de ha a Te dátumod körül megérkezne az én kiccsajom is megmondom őszintén nem bánnám és akkor karácsonyra már ember lehetek ismét:)
Vendég

" ember lehetek ismét"-- hihi, ez aranyos Kép Kép Kép Kép
Vendég

gio én a terhességeim alatt nem festem a hajam úgy halottam ártalmas.én se bánnám ha a 38.-39. héten kibjna akkor még novemberben meglenne babóca és már mikuláskor is otthon lehetnénk a nagyfiammal

Kép
Kép
anitaaa03

Én sem kockáztattam a hajfestést eddig, de az utolsó két hétben akkorát talán már nem árthatok. Egyébként nekem a doki és a fodrászbarátnőm azt mondta hogy nyugodtan, csak jól szellőztetett helyen tegyem ezt. Meg ezek az itthoni pancsolások talán nem olyan vészesek, ilyen szinezőhabot vettem csak az őszhajszálak eltakarására, mert bibííí nekem - mint rangidősnek - már olyan is van :D
Vendég

az én fodrász ismerősöm nem ajánlja :?

Kép
Kép
anitaaa03

Én festem a hajam. A jól szellőztetett helyet betortom, és ammóniamenteset veszek.
Gio! Ha már ősz hajszálakról beszélünk! Ha én nem festeném, akkor homlok-halánték fertályon én már igencsak deres lennék! Sajnos. És a saját hajszínem is nagyon sötét barna. Szinte fekete. Gyönyörű! :twisted: Így én nem éreznél magam jól ha nem festeném. Mindig a saját hajszínemre festem, így a lenövés csak az ősz hajszálak tengerén mérhető. Pont a múlt héten festettem, és még szülés előtt tervezem újra én is. Valahogy ki kell nézni a szülőszobán is nem? :lol: :lol: :lol:

A műkörmömet én már 2 hete leszedettem. Meglepően erősek alatta a körmeim, ilyenre eddig nem volt példa. Főleg hogy 5 éve egyhuzamban zselé van a körmömön. Egyébként én is műkörmös voltam sokáig. Pontosabban vagyok is, csak már rég nem dolgozok a szakmában. Az 5 évvel ezelőttit még jódarabig én csináltam magamnak. Na egyszóval nekem hiányzik a körmöm. De majd megszokom. :D
Vendég

Sziasztok lányok!

Hát.. voltam dokinál, szép kis torokgyulit szedtem össze,ráadásúl a fejem is majd szét megy,de szerencsére nincs lázam.Remélem a hétvégén el is múlik.
Köszönöm mindenkinek a jókivánságokat!!!

Az egyik kezemről már nekem is le kellett vennem a gyűrűt,annyira dagadtak voltak az ujjaim. A másik még bírja :)

Csillag: azthiszem te kérdeztél a Magnerot-ról.. nos én szedtem azt is, a magneB6 után,de nem volt sokkal jobb,én eltörve vettem be mindig. Viszont régóta már a Magnesium Citricit szedem,az tartalmazza a legtöbb magnéziumot,nekem bevált.

Karácsony: hát nálunk nem tudom hogy lesz még,de az biztos,hogy az idén mi nem utazunk Pécsre. Majd jönnek ők.
Anyósom mondta,hogy ha hazajövünk a kórházból jön szivesen segíteni egy hétre ha kell. Biztos jól jönne,de ők ilyenkor szokták a malacokat vágni,lesz neki otthon is munkája bőven.
Sógornőm is felajánlotta,hogy jön segíteni a téli szünetben,de az biztos,hogy én még friss császárral is hamarabb ugrálnám őt körbe,mint ő engem.. sajna nem egy házias csajszi.. :) szivesen segit,csak nem ért semmihez :D az meg nem hiányzik,hogy plusz még egy embernek is én ugráljak...
Ha hazajövünk a kórházból,a férjem itthon lesz velünk legalább 2 hétig szabin,ennek viszont nagyon örülök.

Pókica: fix kerekes babakocsiba én csak azt a régi fajta mély babakocsit ismerem,Ádi idejében még az volt.. nem rossz,de fordulásnál valóban meg kell billentened.

Gabi: kellemes vacsit nektek estére!
Kriszti: remélem ti pedig betudjátok pótolni a hétvégén!

Huuu,most másra nem emlékszem hírtelen, a fejem is fáj,bekapok egy algopyrint aztán azthiszem alszom picit ha tudok. Ádi is elment már kosár edzésre.
Vendég

NAjda
hát ez az, nekem is szinte fekete a hajam és megvallom nekem sem tetszenek benne a deres csíkok :twisted: Bár épp múltkor akart meggyőzni egyik barátnőm hogy az olyan szép amikor a fekete haj őszülbi kezd. Hát részemről: Brrrrr.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?